Új privát üzeneted érkezett!

jóreg cssajok!
nekem mostanában kezd olyanokat mozogni a béjbi, h. néha odakapok.....h. nyugi.....mert az túlzás h. fáj, de olyan fura....ahogy helyezkedik.na azért így nem mozog mint a videón! :)
nektek is van ilyen?tegnap meg ma pl a jobb oldalamnál icereg....de nem tom melyik részével....

Kép
winona

lanta,
bevallom "férfiasan" én követtem a pontos leírást, meg néztem közben a képeket is, de az elsőn én nagyon nem tudtam kiigazodni. :shock: nekem is, ha arra a képre bármit mond a doki, elhiszem. :)

a.m.
juj, kemény ez a benzinkutas sztori! :D Bocsi, de nagyon vizuális tipus vagyok.

bejci,
a 10 kg szerintem sem olyan vészes. Mondjuk nem tudom mi volt a kiindulási helyzet, és milyen magas vagy. De ennyivel még simán benne maradhatsz a normál tartományban. (10-13 kg +)
Az utóbbi időben, főleg mióta itthon meresztem a sejhajom, sajnos nálam is nagyon megindult a mérleg nyelve. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

amúgy nálam a babóca a legdurvábban a 26 - 30. hét között nyomta. Néha komolyan frászt kaptam, mert hirtelen a nagy nyugiban egyszer csak ugrott egy akkorát, hogy azt hittem kiszakad a hasfalam.
Az utóbbi 2 hétben nagyon visszavett a tempóból.
De már egy csomó mindent meg tudtam figyelni nála: pl. utálja ezt a fos időt, ilyenkor alig mocorog. De ahogy kisüt a nap és meleg lesz, beindul mint a gép.
Reggel 6 körül és este 9 körül a legaktívabb, olyankor rázkódik az egész hasam. Illetve van pont ilyenkor egy éberebb periódusa, de ilyenkor napközben csak "dörgölőzik". :D

Olyan furi, hogy már ilyenkor némi rendszert lehet náluk felfedezni.

Csajok, ti vesztek haskötőt?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Lanta, A.m, Honey: Aranyosak vagytok, hogy vígasztaltok, de nem érdekel ám a súlyom! Nem a panaszkodás miatt írom, hanem készítem magam a délutáni védőnénis találkozóra. :twisted: Tőle is meg fogom kapni a magamét :lol: ... de tényleg lesz@rom. Egyedül a házidokim nem b@sztat a súlyommal, meg a férjem. Bár a múltkor amikor mondtam neki- páromnak-, mennyi vagyok, kicsit elkerekedett a szeme.. :oops:
Na mindegy. Másik- fogamzásos- topicunkban az egyik kismami már 2 héttel a szülés után -15 kg-n áll, úgyhogy én sem kesergek.

Honey: A haskötő= a szülés utáni hasleszorító? Akkor igen. Én mindenképpen akarok, bár tesóm nem bírta felvenni a szülés után, mert a szoptatásnál nagyon fájt mindene ott hastájékon- is-. Minden esetre veszek, aztán vagy jó lesz, vagy nem.

Az én babám mocorgásában nem nagyon érzem a rendszert.. Rúg ha kell ha nem! :P Valamelyik este a férjemmel nosztalgiáztunk és Dolly Roll-t hallgattunk. Vagy nagyon tetszett neki, vagy nagyon nem, de nem bírt magával :lol: Ugyanezt eljátsza minden orvosi vizsgálaton, ultrahangon, vagy ha idegen van nálunk!
Vendég

Haskötőt Én nem veszek, Kornéliánál sem volt!

Babóca ebben a borús időben Nekem sem olyan aktív!

A.m. benzinkutas sztori :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

Honey,Lanta!
Örülök,hogy mosolyt csaltam az arcotokra.

Én veszek hasleszorító övet. A szülés után lemérem a hasam és a férjem már ki van okosítva,hogy hol kell megvenni. Előre nem merem,mert ha nem jó akkor kidobtam 3000-4000 ft-ot.

Kép
Kép
a.m.

Lanta!

Megnyugtat ha én azt mondom, hogy látom?! :)
Nekem a második kép nem annyira egyértelmű... De én is úgy vagyok vele, hogy igazán csak akkor lesz Ákos, ha kijött és ott a kukac a lába közt. :D A ruhák miatt sem idegelem magam, lányra lehet kékes rucikat adni + van egy csomó krémszínű is.

A.m!

Bocs, de :lol: :lol: :lol: a benzinkutas sztorin! :D
A simizéssel néha nagyon be lehet hergelni a Babuckát. Meg azzal is, ha óvatosan "visszanyomom" az aktuálisan kidugott láb púpot. Azt nem bírja, azonnal kidugja máshol. :D Imádom a kis szarost! :lol:

Winona!

Nekem is szokott kerekedni a szemem néha. Az ilyen hullámozásos dolgot, csak fekve lehet nagyon jól látni. A legújabb amitől néha borulok most, hogy szó szerint terpeszbe ugrik a baba és egyszerre a hasam két oldalán jön a pupedli. Azt sem tudom, melyik púphoz kapjak. :lol:

Honey!

Nálunk óramű pontossággal -ha ágyban vagyok akkor- 10től fél órán keresztül megy a buli. Mindennap. Én ennyit vettem észre, illetve azt még, hogy fél óránál tovább sosem tart egy-egy balhézós sorozat, annyi idő alatt mindig visszaalszik. :)
Szar idő szintén zenész, le van lassulva.
Nem veszek haskötőt. Szerintem azzal kapcsolatban sincs egységes álláspont, hogy kell-e, jó-e. Pro és kontra vannak érvek, aztán ennyi. Még az elején vettem ilyen hastartó pántot. Úgy a huszonpáradik hét környékén használtam egy párszor fűnyíráshoz, de azóta is a szekrényben porosodik. Azt sem használom, mert nem kell, simán elbírom a pocakom súlyát.

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

A.m: nagyon helyesen gömbölyödik a babalak. :)

Ági: én a jobb oldalamon nem tudok feküdni, max kb 3 percet. Remélem mára már jól vagy :)

Lanta: lekopogom, de nekem nincs fejfájásom. Nem lehet, hogy az időjárás is közben játszik nálad? Meg a kialavtlanság is rátehet egy lapáttal. Nekem ezek a képek kinaiul vannak bocsi :oops:

Mozgás: Zalánnak mintha kezdene kialakulni a napirendje odabent (tudom, hogy idekint nem ez lesz :)) ). Egyébként ahogy fogy a hely, úgy érzem tényleg én is, hogy másképp mozog. Furi belegondolni, hogy kb 5. hét múlva már akár meg is születhet. :)

Bejci: jó, hogy nem kell több cukorterhelésre menned :) Rajtam 11kg van, de a dokim szerint ez teljesen rendben, majd lemegy ne foglalkozzak vele.

Honey: én nem tervezek haskötőt venni.

Kép
kistiggrincs

Köszi mindenkinek az érdeklődét, mára már jól vagyok.

Ma voltam a 32 hetes vérvételen. Mindig kiakadok rajta, hogy a beutalóért 1 órát kell ülnöm, aztán még a vérvételnél is ugyanazok vannak előttem, csak persze kevesebben. Kértem újra terheléses vércukrot, mert megbeszéltük a dokival a gyors babanövekedés miatt, de fals eredményem lesz valószínűleg, mert étkezés után 1 órán belül kellene levenni a vért. Én mikor a odakerültem a laborhoz, már majdnem másfél órája ettem, erre megkérdeztem a laboros csajt, ha most megeszem a szendvicsem másik felét, akkor jobb lesz? Azt mondta, már mindegy, mert már úgyis esik a cukrom, de azért egyek. Legfeljebb ha magas lesz, akkor menjek be, és ujjból csinál éhgyomrit + 1 órásat.

Kistigris!
Akkor jó, mármint hogy nem csak nálam van, hogy az egyik oldalamon nem hagy feküdni. Csak az a baj, hogy pont a bal oldalamon tudok jobban aludni, meg valahol azt hallottam vagy olvastam, hogy a terhesség vége felé jobb a babának, ha az anyuka a bal oldalán alszik. De hogy miért, azt nem tudom. Esetleg valaki?

Honey!
Én még anyutól kaptam valami hasonló bugyit régebben csak úgy, így nekem van alapból, de azt mondják az okosok, hogy hasznos, mert gyorsabban visszaáll a has az eredeti állapotába. Viszont a hüvelyi úton szült nők sem használhatják egész nap!!

Én még mindig nem tudom, hogy állok a kilókkal, de olyan sok nem lehet, mert mindenki azt mondja, hogy szinte csak pocakra híztam. Ennek viszont örülök. A hét elején vendégségben voltunk, az akkori szerint + 7 kg lehet, és még vizes is voltam egy kicsit.

Tényleg, ti nem vizesedtek? Én eléggé elkezdtem, így kicsit be is vagyok tojva. Anyósoméktól kölcsön is kértem a vérnyomásmérőt, talán ma megyünk érte. Mit okoz amúgy a toxémia?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Monee már Én is úgy vagyok, hogy már csak azt fogom elhinni amit a valóságban látni fogok! Megbeszéltük férjemmel, hogy a kövi uh-n már meg sem kérdezzük! Védőnőnél rendben volt minden???

Kistiggrincs biztos, hogy az időjárás is rátesz azt mondta a védőnő is, régen is fejfájós voltam, csak már nagyon rossz minden reggel úgy kelni!!! :? Minden este úgy fekszem le, hogy milyen jó lenne egyet aludni reggelig mint régen, de ez sem mostanában lesz :roll: :roll:

Ági Én is kb. 6 kg-nál tartok de azt ne felejtsük el, hogy utolsó előtti vagyok a tábliban :) Szerencsére még abszolút nem vizesedem a vérnyomásom meg a béka segge alatt van :) Toxémiában nem vagyok túl otthon inkább ezért nem írok róla semmit, valaki????

Kép
Kép
lanta

nekem a hskötőt a szülésznő mondta. + mondta a homokzsákot is amit azonnal a szülés után raknak a pocakra. De ez utóbbit passzolom. :)

kistigrincs,
azért jobb a bal oldalon aludni, mert ha jól tudom az a fő ér, ami miatt hanyatt sem ajánlatos úgy helyezkedik el, hogy akkor a legjobb a keringés, ha az anyuka a bal oldalán helyezkedik el.
toxémiának az elsődleges jelei: ödéma ( főleg kéz, láb ) , amagas vérnyomás, és hirtelen súlygyarapodás.
De ha méred a vérnyomásod rendszeresen, akkor no para! :)

nektek is van olyan, hogy napközben akár órákig is meg sem moccan a babó?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

ja, még akartam kérdezni, hogy mindenkinek van a 32. héten vérvétel? vagy csak áginak ez valami "soronkívüli"?
Én a dokimmal legközelebb csak a 35. héten fogok talizni, a védőnénivel meg a 37.-en.
Az nst-n kívül milyen általánosan kötelező vizsgálatok lesznek még? (uh, vérvétel stb ) és melyik héten?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

NA hello csajok!

Megjöttem a világ legaranyosabb védőnőjétől. Miért ő a legaranyosabb?
1: Súlyt nem mért, hanem beírta a tegnapi nődoki által mért értéket.... és természetesen le sem cseszett! :)
2: KAptam tőle 20 db tesztcsíkot!!!!
Asszem Szederrel és Mártival, ja meg Honeyval volt szó róla, hogy mit is mérnek ilyen teszttel. A neve: Medi-Test Combi 9. Ez 9 dolgot mutat ki: vérből 2-t, de ezt nem tudom elolvasni, ezen kívül Urubilinogen, Bilirubin, Protein, Nitrit, Keton, Aszkorbinsav, Cukor, Ph.
Meg ne kérdezzétek, hogy melyik mit jelent... fogalmam sincs! Nekem csak a fehérje érdekes. De minden negatív lett!! :)
Most egy időre letudtam a dokikat, védőnénit!!!

Ági: Vizesedés miatt - önmagában- nem kell aggódni, terheseknél természetes, de pl. uncsitesóm lába nyáron terhesség nélkül is totál vizes. Vizesedés akkor érdekes, ha hirtelen nagy súlygyarapodással jár. +7-nél nem kell aggódnod. Ha a vérnyomid is magas lenne és megjelenne a fehérje a vizeletedben, akkor lehetne toxémiáról beszélni. A sógornőmet toxémia miatt császározták meg, de nála azért más volt a helyzet! 30 kilót hízott, vérnyomása tartósan magas volt, de meg nem mondtad volna róla, mert tök jól nézett ki, nagyon fitt kismama volt! És a császározás is csak a 39. héten következett.

A toxémiáról a babaneten a Rendelőben olvashat bővebben akit érdekel, én egy kis részt bemásolok ide:
Kérdés:
Szeretném tudni, hogy a "terhességi mérgezés" milyen hatással lehet az újszülött további fejlődésére valamint, hogy szükséges-e valamilyen speciális ellátás illetve fejlesztő tréning az ilyen babák számára?
Válasz:
A kérdés az un. toxémiára vonatkozik, ami akár súlyos állapotig is fokozódhat (életveszélyig!). A megszületett babák sok esetben a méhen belüli táplálás elégtelensége miatt kisebb súlyúak, esendőbbek, de megfelelő táplálás és gondozás mellett általában szépen fejlődnek. Mivel a szó valódi értelmében vett méreganyagokról a baba szempontjából nemigen beszélhetünk, tulajdonképpen nincs speciális előírás. Más a helyzet, ha a baba az anyai betegség miatt szövődménnyel (pl. oxigénhiányosan) születik. Ez esetben a neonatológus szakorvos eleve akkor adja haza a babát, ha stabilizálta állapotát és megindul a fejlődése, másrészt megtanítja Önnek a szükségeseket és rendszeres kontrollon ezt ellenőrzi is.
Ami Önnek tanulság: gondolja végig a terhességét, konzultáljon védőnővel vagy szülésszel, hogy tudatosan elkerülhesse következő terhességénél a toxémia előfordulását!
Vendég

Honey: Nekem a 35-36. héten lesz valamikor a vérvétel, aztán a 9. hónapban az NST mellett lesz uh is, de hogy mennyi, az szerintem dokifüggő, meg állapotfüggő. Akinek a lepény érettsége nem a terhességi kornak megfelelő, azoknál asszem többször nézik a babót uh-val. Amúgy az NST is dokifüggő szerintem, nekem eleve csak szeptember elején mondja meg, hogy mikor kell mennem Nst-re...
A terhesgondozási protokollról amit találtam, felteszem a linkes topicba.
Vendég

Lanta!

Kössz, semmi nem volt. Pisi nézés, pocak körfogat, vérnyomi. Jövő héten nem lesz a védőnő, de utána hetente ez lesz a program amég meg nem jön a babó.

Honey!

Nekem nem volt.
36 hetesen lesz legközelebb UH, vérvétel és hüvely kenet vétel. Utána folyamatosan hetene UH és NST szintén a baba érkezéséig. "Csak" ennyi a program. :lol: Jah és persze gyakori randi a dokival az altáji helyzettől függően.

Hú, én mekkora hülye vagyok!
Reggel ettem egy zsemlét, aztán visszafeküdtem (csajos buli volt az éjjel), és amikor felkeltem, kitaláltam, hogy nekem pizzát kell enni, nem csinálok ebédet. Hozott is a Férjem, de csak most ért ide vele, és hát mit mondjak, nem vagyok jól. Várhatok még a cukkerem visszarendeződik. :roll:

Monee

monee85

Szerintem ez aranyos,gondoltam megosztom veletek.

Egyszer volt, hol nem volt, egy gyermek megszületni készült.
Egyszer volt, hol nem volt, egy gyermek megszületni készült. Egy napon a gyermek így szólt Istenhez:
„Azt beszélik, holnap leküldesz a földre. De hogyan fogok ott élni, hiszen olyan kicsi és védtelen vagyok?"
Isten azt válaszolta:
„A sok angyal közül kiválasztottam egyet neked. Várni fog téged, és vigyázni fog rád. "
„De” - mondta a gyermek - „itt a Mennyországban nem csinálok mást, csak énekelek és mosolygok. Erre van szükségem, hogy boldog lehessek!”
Isten így szólt:
„Az angyalod minden nap fog énekelni neked. És érezni fogod az angyalod szeretetét, és boldog leszel. "
„És" - mondta a gyermek - ”hogyan fogom megérteni az embereket, ha nem értem a nyelvüket?"
”Az könnyű" - mondta Isten - “Az angyalod meg fogja tanítani neked a legszebb és legédesebb szavakat, amiket valaha is hallani fogsz, és az angyalod türelemmel és gondossággal meg fog tanítani beszélni. "
A gyermek felnézett Istenre, és így szólt:
”És mit fogok tenni, ha veled akarok beszélni?"
Isten rámosolygott a gyermekre, és azt mondta:
„Az angyalod össze fogja tenni a kezeidet és megtanít imádkozni. "
A gyermek azt mondta:
„Úgy hallottam, a földön rossz emberek vannak. Ki fog engem megvédeni?"
Az Isten megölelte a gyermeket, és azt mondta:
„Az angyalod óvni fog téged, akkor is, ha ez az élete kockáztatásával jár!"
A gyermek szomorúan nézett, és így szólt:
„De mindig szomorú leszek, mert nem láthatlak téged. "
Isten megölelte a gyermeket
„Az angyalod mindig beszélni fog neked rólam, és meg fogja mutatni, hogy hogyan juthatsz vissza hozzám, habár én mindig melletted leszek. "
Ekkor nagy békesség volt a Mennyben, de már hallani lehetett a földi hangokat. A gyermek sietve megkérdezte:
„Istenem, ha most mennem kell, kérlek áruld el nekem az angyalom nevét!"
Isten így válaszolt:
„Az angyalod neve nem fontos. . . Egyszerűen csak így fogod hívni: “ANYUCI!"

Kép
Kép
a.m.

Vizsgálatok: Én aug. 5-én megyek legközelebb védőnőhöz onnantól már kéthetente, 34 hetesen utolsó vérvétel(teljes vérkép és ellenanyag), 35 hetesen uh, 36 héttől NST első két héten egyszer utána heti kétszer, és úgy beszéltük meg a dokival, hogy a kiírási előtti 10 napban megbeszélünk egy napot és akkor megcsászároz!! Én nagyon remélem, hogy az a 22-e lesz :roll: :roll:

Monee remélem azóta visszarendeződött a cukkered, Nekem most sikerült úgy bedinnyéznem, hogy alig kapok levegőt :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

A.m. ez tényleg magyon aranyos volt köszi, hogy megosztottad Velünk!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

nagyon szívesen :D

Kép
Kép
a.m.

Kezdem megérteni azokat akik ki vannak akadva a gép miatt...... Fél oldal elveszett...
Márti: Kicsit késve, de annál boldogabb szülinapot kívánok!

Lanta: hihetelen ez a kiuki-nuni sztori. Az első képen sajnos én sem látok semmit.

A.M.: tök jó a pocis képed, és nagyon jó, hogy mindig ilyen vidám vagy.

Konan: sztem emberfeletti teljesítmény ilyen idős terhesen dolgozni. Aki meg ráadásul építkezik, az előtt meghajlok!

Roni, Röné, szfvári szülők: lehet, hogy hülye a kérdés, de utána jártatok már, hogy a babaruhát a bentlétre tőlünk kérik, vagy a kórház adja. (ilyet is olyat is hallottam.) Roni! fogadsz szülésznőt? (arra emlékszem, hogy Röné nem.)

Kép
blúmi

Nekem jövő héttől már hetente kell mennem dokihoz, és már kezdi az NST-t. A méhlepény sajnos "öregebb", mint kéne, de mivel a baba fejlődik, és a magzatvíz is normális nem kell aggódni, csak gyakrabban nézni!

Kép
blúmi

Honey!

Nálam akövetkező a program: 33. hét vizsgálat+uh., utána 36. hét, vizsgálat+tenyésztés+1.ctg, majd hetente vizsgálat+ctg, a 38. héten vizsgálat+uh.+ctg. A 39. héten már nem szoktam dokihoz menni! Olyankor már szülök! :lol:

Bejci!

Köszi a tesztcsík-infót! A súlyod meg nem nőtt sokat, főleg, hogy nem kicsit vizesedsz Te is! Én pl. 3kg-val vagyok könnyebb most, a jó kis hűvösben, a hétvégéhez képest!

Hogy mennyire különbözőek a védőnők! Az enyém leálított, hogy ne akarjak már olyan gyakran menni! 2 hete azt mondta, majd telefonáljak, ha megszültem a babát! Mondjuk minek mennék? Se pisit nem néz, se szívhangot nem hallgat, a vérnyomásom elintézi azzal, hogy Á, úgyis mindig alacsony, a vizesedésre legyint, hogy persze, nyári terhesség és még mérlegre sem állított soha (na, ezt azért nem bánom)! Még jó, hogy csak a 4. babával kerültem hozzá!

Márti
borossné becz márta

Honey: nekem a 28. héten volt vérvétel, és a 36.-on lesz még egy. 36. héten UH, onnantől hetente doki látogatás + NST.

A.m: ez tényleg aranyos :) KÖszi, hogy beírtad. :)

Kép
kistiggrincs

a.m
aranyos a sztori!

Köszi csajok a sok infót! akkor lehet, hogy még nálam is lesznek ilyen vizsgálatok. Csak a dokim még nem említette, mert pont a 35. héten jön vissza a szabiból!

Amúgy most voltam "puncitrnán" :D Tök jó volt!
esküszöm elfáradtam! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Köszönöm a toxémia infokat. (Bejci, Honey)

Bejci!
Tök jó, hogy ilyen jó védőnőd van!
Igen, a + 7 kg még nem vészes, csak az zavar, hogy már minden reggel úgy ébredek, hogy egy kicsit vizes a lábam. Ezért is kértem kölcsön a vérnyomásmérőt. Most írni fogom. Egyébként mi számít magasnak? Nekem most este jó volt, szinte alacsony is (106/60 és 89 a pulzus), ilyen jó még 1x sem volt jó a védőnőnél. Úgy vagyok vele, jobb odafigyelni, és megelőzni a bajt.

Honey!
Nálunk a 32. héten teljes vérkép és ismételt vércsoport meghatározás van ellenanyag szűréssel. Én csak plussz extraként kértem a terheléses vérvételt is, aminek persze nem lesz valós eredménye az említett okok miatt. Viszont már nem lesz több kötelező UH.
Lehet, hogy túl óvatosnak tűnök, de amikor a kötelező volt, akkor közel voltam a határértékhez, és egy kicsit túl is léptem az 1 órát. Most meg gyorsan nő a babó. Szóval, veszek steril tűt, és apósom vércukormérőjét kipróbálom, vagyis 2 csíkot kérek tőle, egyet éhgyomorra, egyet meg kaja utánra.

a.m.!
Én már ismertem ezt, de szerintem is aranyos a történet.

Blúmi!
Mielőtt elküldöd az üzenetet, másold (jobb klikk, másol). Így ha ki is dob a gép, nem veszik el, csak beilleszted.

Holka!
MERRE VAGY??? Rég jártál felénk! Minden ok?

Márti!
Nagyon jó a menetrended! Jót nevettem rajta (39. héten szülsz).

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

hahóóó láányok!!!!

a.m. édes a pocis kép!! és a kis angyalos is! persze meghatódtam :)

monee, nem semmi a mocorgás, nekem is épp ilyet szokott a manó!!! tök durván nyomja! meg állva ha elkezd két irányba nyújtózni...huhhh, akkor azért szólok neki, hoyg akkor lehet finomabban is :D

honey!
én tervezek ilyet szülés utánra, bár fogalmam sincs sem hoyg milyen kéne, sem hoyg mekkora....
a.m. hogy kell haskötôsdit venni???
nekem simi után nem volt, és most kipróbálnám, hoyg milyen az, ha van :D

lanta!!!
nem semmi ez a variálás.... szegény, biztos jó nehéz átállni ilyenkor! sajnálom. persze fô az egészség, de hamár aszonták... az elsô képen éln sem látok semmitsem....

konan!
mennek az erôk, már nem sokáig kell dolgozz.... szegény... én megôrülnék....

én, ha jól emlékszem, jaaa, most ugrott be, francbais... csak aug 13.-án megyek dokihoz legközelebb!!!! igen, mert épp 36 hetesen.... na, én meg nagyban 6.-ára készültem.... :( káár... asszem lesz még 1 uh, meg kenetet vesz meg talán egy utsó vérvételre küld...nemtom....

csajok, nem hozunk össze egy találkozót?????? így hogy szingli lettem :D nagyon ráérek... szombat kinek lenne jó???????????? meg lehetne délután, kora este, és valami teázóban, vagy palacsintázó, vagy ilyesmi... hmm????

KépKép

KépKép
bagzerka

bagzerka,
én Balcsin leszek 3 hétig. :(
Persze ez nem olyan szomorú dolog... csak az esetleges "randin" nem tudok részt venni.

Most már nagyon idegesít, hogy Flóra mennyire belassult. :? Kezdek kicsit aggódni. Főleg azért, mert eddig pont az ellenkezősét produkálta. Az a baj, hogy nekem a legutóbbi uh.-n nem néztek áramlás ( köldökzsinórban ) és a méhlepényre is csak annyit írtak, hogy elöl, fent helyezkedik el. Azt hiszem lecsúszok a Savolya parkba egy gyors uh-ra. ( mivel a dokim szabin van, védőnő meg nincs pénteken )

Ugye ti sem látjátok a vonalzómat? mert úgy látom tegnap óta behalt.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

kérek egy kis segítséget: megcsináltam az új vonalzót, de így 8 hónap távlatából már elfelejtettem, hogy hogyan és hova kellene bemásolnom a kódot.

előre is köszi!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Jó reggelt!

most :twisted: ilyen vagyok, mert egy csomót írtam, és elszállt..

Viszont akkor gyorsan feltöltöm Adél szobájáról a képeket..
már említettem, hogy a vendégszobát alakítottuk ki Adél szobává :)
Egy dolgot hagytunk meg a régi szobából a franciaágyat, mert az jól jöhet éjszakánként ... :)

szeder74

Kép Adél baba szobája

[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1216970622.3657
.jpg[/img]

[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1216970647.4988
.jpg[/img]

Kép

szeder74

Kép Adél baba szobája Kép

szeder74

Hát nem lettek a legjobb minőségben feltöltve.. de én nagyon nem értek a kicsinyítéshez, ezért homályosak a képek.. de a lényeg látható.. :)

szeder74

Sziasztok!

Szeder!
Gyönyörű a szoba, nagyon tetszik!

Monee!
Én is megnéztem a videót, óriási! Nekem enyirre nem látványos a mozgása, de néha beleremeg a hasam. :)

Lanta!
Én is inkább a második képről tudnám beazonosítani, hogy kislány. Nekünk 4D-n mutatta a szonográfus, hogy a lába közt a kis vékony fényes csík az a szeméremcsont.

A.m!
Szép a pocikép, és milyen nagy!

Honey!
Most megnéztem neked, és a profilban az aláíráshoz kell bemásolni, nekem az url-lel kezdődő link van.

Kép
Kép
petra1980

Kérdeztétek a vérvételt, meg a dokit.
Nekem a 30. héten volt az UH mellett vérvétel, teljes vérkép, ellenanyag, terheléses cukor, vizelet.
A dokihoz ezután két hetente kell mennem, a védőnő is azt mondta egy hónapja, hogy a vége felé hetente kell mennem hozzá. Az orvoshoz aug. 4-én megyek legközelebb, és akkor beszéljük meg a következő uh-t, és az nst-t.

Képzeljétek ma lesz az ötéves egyetemi évfolyamtalálkozónk Gödöllőn. Már úgy várom! Biztosan nagyon jó lesz!

Kép
Kép
petra1980

szeder,
jaj nagyon kis csaaaaaaaaaajos!!! :D

petra,
biztos én vagyok nagyon szőőőke, de nem látom.
Hol tudok belépni a saját profilomba? Mert ha a hozzászólásaim alatt lévő kis ikonon keresztül lépek be, akkor nem látom az aláírásos részt, csak magamról az alap infókat.

Flóra hihetetlen: ahogy kitaláltam,hogy lemegyek uh-ra, rögtön beindult! Nem tépi szét ugyan a ház oldalát, de legaláb érzem, hogy motoszkál. Biztos még a gondolatát is utálja az uh.-nak. :)
Mondjuk nem bánom, mert ultra paraszt volt, aki felvette a telefont. Kérdeztem, hogy nem tudnán -e megoldani, hogy ma menjek, mert aggódok stb... mire "együttérzően" annyit tudott mondani: " Ez itt nem fodrászat kérem, ahova csak úgy besétál"

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

Úgy látom sikerült, akkor már nem írom le hol van.

Kép
Kép
petra1980

Bár most a másik vonalzóm nekem is eltűnz.

Kép
Kép
petra1980

háháhá sikerült! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szeder!
Nagyon nagyon jó lett a szoba! Tök ügyik vagytok.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Honey!
Most nézem, még képet is tetté fel. Klassz.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

És, már én is csinálni akartam új vonalzót, mert az enyém is eltűnt, erre tessék, bejött.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Honey!
Szép lett az új vonalzó!

Most én is unatkozok kicsit, bár kimehetnék az udvarra gyomlálni, de nincs kedvem hozzá.......Az eső után méteres a kertben a fű.
+-

Kép
Kép
petra1980

Honey!

Enyém baba is extrán lassú ma, nemtom mi van.
Ha rárakom a kezem a hasamra és megkérem, hogy mozogjon nekem egy kicsit, akkor motoszkál párat, de aztán elhallgat. Most örülök először, hogy délután megyek dokihoz, ő legalább meg tudja hallgatni, hogy minden oké van-e odabenn.
Oh, milyen kis édes volt a telefon kezelő. :evil:
Én látom a vonalzód, ezek szerint meg tudtad csinálni.

Szeder!

Nagyon csajszis a szoba, kellemesek a színeitek. A képek a falon is nagyon tetszenek! Ha lesz bababörze itt nálunk, én is fogok egy párat szerezni a falra.

Petra!

Nekem épp a előbb szóltak, hogy osztálytali lesz augusztus 30-án vagy szeptember 6-án. Lehet választani. Ha megnézed Minyu tábliját, szeptember 6-ig vagy megszülök vagy nem, így ezért én azt az időpontot választottam. :lol: Nem rakhatták volna soha jobb időpontra. :D

Jön rám is lájtosan a víz. Szuper. :?
De legalább jól eljátszok a láb nyomigálással. :lol:

Monee

monee85

Monee!

Tényleg a legjobb időpont az osztálytalálkozóra! :) Onnan mész a kórházba! :)

Kép
Kép
petra1980

Tényleg lányok! Ti vezettek naplót a terhességről? Én igen, ha nem is minden nap írok bele, de a fontos eseményeket mindenképp!Majd olyan jó lesz évek múltán olvasgatni!

Kép
Kép
petra1980

petra,
de jóóóó. Mármint a naplóvezetés. Valami ilyesmit elkezdtem én is, de nekem a 20. heti rémisztgetéses uh. akkora sokk volt és valahogy olyan törés, hogy azóta abbahagytam. Utánna hetekig a babás újságokra sem tudtam ránézni, nemhogy naplót irogatni.

monee,
de jó neked! Az én dokim pont most ment szabira. :? És aug. 16.ig nem is lesz. Az meg még 3 hét. De vasárnapra bekönyörögtem magam a 4D genesisbe.
Megkérdeznéd a dokidat, hogy normális -e, hogy az a baba, akinek eddig könyörögni kellett, hogy maradjon nyugton, a 30. hét után úgy belassul mint a fene?

Irigykedek az osztálytalira. Gimis?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

köszönöm lányok. én is oda vagyok a szobáért.. életem álma volt egy rózsaszín babaszoba.. no és benne egy édes pici lányka.. :)

monee!
hihetetlen, hogy Ákos baba milyen iramban játszadozik odabent.. :) nagyon édes :)
a falon azok nem képek, hanem a neten rendeltem a mesedekoron. hungarocellből vannak.. bár a képeken amit feltöltöttem nem látszódik.

honey!
hát igen, vannak bunkó nők, hogy mondhat ilyet egy "szolgáltató", hogy nem fodrászüzlet??
Ha nagyon izgulsz, bár szerintem nincs gond, Flóra baba növeszti a sejhaját :) és azért érzed mocorogni többet.. bár tudom, hogy milyen érzés.. én is ilyen vagyok :wink:
Viszont, ha mégis látni szeretnéd, akkor ott van a Genesis, ők tuti "befogadnak" mára.. ha nagyon ügyesen beszélsz a telefonban.. náluk bejön szerintem... :)

Lanta!
Hihetetlen, hogy milyen nagyokosok ezek az ultrahangosok! Össze-vissza nézik a babádat.. :)
DDEEEE
A lényeg, hogy egészséges a picikéd!!! Ennél fontosabb nincs is!!
-bár, ha nálam kiderülne, hogy nem kislányt hordozok a pocimban -bár kétlem, mert én olyan sok genetikusnál megfordultam- de ha mégis kisfiú születne.. jó sz..ul járna a szobával... minden rózsaszín, az összes ruhácska lányos... hát az biztos egy ideig rózsaszínbe öltöztetném.. :) :) muris lenne... :)

a.m:
Mennyit nőtt a pocakod
:shock: :wink: hihetetlen :) -ja és a fiúk azok kicsit lustábbak, azért nem érzed olyan nagyon kicsi Gyuszikát :)
Hogy haladsz a vasalással?? Minden készen áll Gyuszika fogadására?? Én a héten teljesen kész lettem mindennel. A babakocsit jövőhéten szállítják.. és nemrég telefonáltak, hogy a megrendelt fürdetőkád is megérkezett.. úgyhogy megyünk holnap az elefániba.. már csak Adélka kell, hogy megérkezzen :)

bejci!
de jó neked, hogy ilyen édes a védőnőd! én ma akartam hozzá menni, fel is hívtam tegnap.. még jó, hogy telefonáltam, mert ma nincs. hétfőn megyek hozzá.
tesztcsík: nekem is olyan van.. és, hogy tudd: abból 1 db -ot kb. 700 ft-ért vettem!!!!

eszike!
nagyon helyes vagy te is a pocakoddal.. neked is nagyot nőtt!
ja.. és én is úgy érzem, hogy nem fogunk a 40. hétig 2 in 1 lenni!! Érzem, hogy előbb jön Adélkám :) nem tudom, hogy miért, de belül érzem!

Rólunk:
Én 3 napja mérem a vérnyomásomat naponta 3-4 szer..
Levegőt egyre nehezebben veszek.. és szuszogok..
Éjszaka annyit pisikélek.. hogy néha már azt hiszem, hogy a könnyeimet is kipisiliem :) ha sírni akarnék nem tudnék, mert az is kijön belőlem.. :)
Adél aktívan mozog, ami nagyon nyugodttá tesz. Legalább ezen nem idegeskedem...
Jövőhéten megyek csütörtökön nst-re, majd csütörtökön lesz uh- is. -méhlepény működését megnézetem.. -már mondtam, hogy a fiúknál hamar meszesedett..
ja... és hormonálisan... kész vagyok... hangulatváltozásaim azok elég erőteljesen jelen vannak.

szeder74

honey!
épp írtam a genesist-- erre már kaptál is időpontot!! :)

szeder74

Sziasztok lanyok!
Szinte naponta olvasgatlak benneteket, sokszor megnyugtato, hogy valaszt kapok azokra a kerdeseimre amikkel nyugolok, anelkul, hogy barkinek is fel kellene tennem. Hisz teljesen hasonlo problemakkal kuszkodunk. A hidegfront az Reka babara is nagyon nagy hatassal van.

Az erdekesseg kedeert irom le nektek, hogy hogy mukodik a rendszer nalunk, itt Erdelyben. Az orvost akit valasztasz ahhoz leginkabb a maganrendelobe mesz ugyanis a jarobeteg klinikan olyan rengetegen vannak, hogy meg az elettol is elmegy a kedved ha a sort vegig kell varnod. A 12-dik hetben csinalni kell egy vervetelt, aztan annyi, hacsak korhazba nem kerulsz tobbet nem szurkalnak. MAgyarul le nem sz..jak, a cukorszinten, vasszintet vagy barmi mast. Az ultrahangot csak es kimondottan a sajat orvosod vegzi, nem lehet elmenni kulon uh-ra, vagy epp 4d uhra. Igy amit a doki mond akar jo a uhgep akar nem azt kell efogadni. (nekem szerencsem van mert a dokinak eleg profi gepe van, a varos sot a megye uh gepeihez viszonyitva). de van olyan doki is aki egy terhesseg alatt egyetlen egyszer nezi meg a babot uh-n.
ctg nincs, kenetet vesznek a 20. heten, nstre csak a 39-dik heten mesz de csak akkor ha mar befektettek a korhazba.
A szulesznot termeszetesen nem lehet megvalasztani.
A vedono kerdes hat az meg erdekesebb. Csodalkozva olvasom, hogy a vedono elore kimegy es megnezi a kis joveveny helyet, vagy hogy idonkent el kell hozza latogatni ez egy jo dolog lehet. Itt van vedono ugyan a kotelessege ayomban annyiban kimerul, hogy a babo miutan hazajon a korhazbol egyetlen egyszer kijon es megnezi... utana csak az oltasoknl lehet latni amikor levegzi a mereseket de ezt mar a gyerekorvosi rendeloben.
Nem panaszkent mondom de az szent hogy nalatok sokkal nagyobba babo meg az ujdonsult anyuci biztonsaga. A csaszarozas meg magatol ertetodik. minden masodik anyukat csaszaroynak ha kell ha nem. Nagyobb penz csuszik a doki zsebebe ugyebar.
Nekem az ikrek csaszarral szulettek, most konyorogni kell a dokinak, hogy ha lehet akkor engedelyezze a termeszetes szulest. A 32-dik hetben jarunk, de meg mindig nem tudjuk mi lesz. En bizom benne hogy Rekuci lesz annyira stramm csaj, hogy a 38-dik heten elinduljon kifele. igy megusznam a csaszit.

Egyebkent mindnkinek gratulalok a pocak kepekhez.
Martinak utolag is nagyon boldog szulinapot kivanok.
Anyoka, engem felteszel a tabliba?

Bocs ha untattalak. pusz mindenkinek

szisziKép
sziszi7

Bocsi tevedtem a tabliba rakast Minyutol kertem csak felrekapcsolt az agyam.

szisziKép
sziszi7

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?