Sziasztok!
Koppánykám nem akar enni, én meg jól laktam. Most aludnék egy nagyot, de úgysem hagy... nem tudom, mostanában megint alig eszik. Bezzeg a téliszalámi meg a csoki az menne neki. Még mindig benne van abban a korban, hogy magától szeretne enni amit én nem igazán díjazok, mert kiönti az összes ételt a tányérból és takaríthatok mindent utána. Persze utóbbi kisebb gond, az legyen a legkevesebb. De az, hogy az étel a földön hever, azt nagyon nem díjazom. Nagyon néha engedi, hogy fogjam a kezét miközben a kanalat fogja. Már ügyesen tudna enni, ha nem függőlegesen akarná betolni a szájába a kanalat, mert ugye akkor amikor felemeli a szájához, megdönti és akkor esik ki minden a kanálból... Ez már hónapok óta megy. Kiváncsi vagyok mikor tanul meg rendesen enni egyedül.
Engem már tud etetni.
Gabi: legalább tudtok félre tenni valamit az olcsó albi mellett? Hogy vagy? Figyu... Neked is leírom - nem ijesztgetésképp, de ha mégis valamiért császár lenne, akkor jó ha van nálad szívószál meg valami fásli féleség. Nálam jól jött (volna). Császár után nem tudsz inni pohárból, a szívószál nagyon nagyon nagy szolgálatot tesz. Jobb, ha van kéznél több, én egyből leejtettem a földre.
A fásli meg azért jó, ha van, hogy az ágy végéhez lehessen kötni (ha nincs megfelelő eszköz az ágynál, ágyon), hogy fel tudd magad húzni az első két napban. Reméljük nem kerül rá sor, de ha mégis, akkor ezek mondhatni nélkülözhetetlenek.
A turin vannak babacuccok. Vettem szinte vadi új, hófehér, állatkás (szőrös) figurás pulóvert, márkás és pici, hátha lesz még egy baba és akkor neki jó lesz.
Szóval egészen a bébitől egészen az időskorig vannak ruhák. Van két sor, az egyiken a felnőtt ruhák vannak, a másikon a gyerek ruhák. Olyan Disney kötött kapucnis kardigánt is vettem, amit csak le kell boholytalanítani, amúgy pedig tökéletes állapotban ban (szín, nem nyúlott, stb). Csak mint írtam, érdemes 8-ra oda menni, mert utána tömeg van. Mi fél 9-re értünk oda és már csomó ruhát elvittek, de azért így is találtunk.
Lehet beugrunk holnap, nem tudom, mert Gyula vett egy box zsákot és az elvitte a pénzt. Meg meglátjuk milyen idő lesz, babakocsival gyalog... Tényleg megér 100 Ft-ot, mégha csak otthonra is jó.
Akkor Fanni fél évesen lány létére nagyobb volt, mint Koppány, ő 10 kg volt és 70 cm. Most 13 kg és eltelt azóta 11 hónap. Már vagy fél éve "leállt" a növekedése súlyban, de még így sem vékony, szerencsére. Jó kis husi baba Fanni is, gondolom ereje is van rendesen.
Igen, idegesítő a tehetetlenség. Meg az is, hogy mi az, hogy nem mozoghatok? Nem fordulhatok meg, nem állhatok fel, stb... Lehet ezt már csak azért gondolom így, mert nem úgy volt, de szerintem lehet, hogy nem kellett volna császározni, ha nem ragaszkodnak a hanyatt fekvésemhez... Lehet ha felállhattam volna vagy oldalra fordulhattam volna, akkor a gyerek is megindult volna. Lehet, hogy pont nem tudott ő sem megindulna abban a pózban... No mindegy, már elmúlt, csak még szoktam töprengeni néha ilyeneken, hogy mi lett volna ha... nem is értem, hogy akkor miért vannak "szülő párti szobák" bordásfallal, labdával, jobb helyeken káddal, zsákkal???
Kora: bár valószínűleg már elmentél, de leírom, mert elfelejtem. Láttam már a turiban babakocsis mamákat, terepjáróval is... Félre állítják a pici babákat vagy maguk mögött van a babakocsi. Amikor voltunk anyóssal és Koppánnyal, mi is megpróbáltuk a magam mögé állítom dolgot, de rátört a hiszti és a mehetnék (szokás szerint), úgyhogy anyós kiment vele amíg én átnéztem a ruhákat.
Szerintem azzal semmi gond, hogy nem kétszerezte meg a súlyát, a lényeg, hogy egészséges legyen. A statisztikákkal kezd tele lenni a hócipőm.
De tényleg. Azért mert egy rakás szakember azért kapja a pénzét, hogy statisztikákat készítsen, még nem jelenti azt, hogy úgy is van. Úgyhogy emiatt ne aggódj, lehet, hogy 3 évesen aztán hízik majd rendesen... minden gyerek más, így mindegyik máshogy fejlődik...
Köszönöm, jobban vagyok. Bár még nagyon gyenge (de mitől...) és fáj a fejem is. Anyuék állandóan felidegesítenek mindennap, fáj tőlük a fejem. Koppánykámnak már alig folyik az orra, úgyhogy örülök neki, hogy nem lett beteg.
Menyasszon: az tök jó, hogy ilyen jóban maradtatok a szülésznővel.
Szerintem ritka, de tényleg nagyon jó dolog és tényleg akár még szükség is lehet újra rá.
Fanni nagyon édes, az esőtánc jelentem sikeres volt.
Ma pont akkor nem esett amikor mentünk a postára. Előtte és utána igen. Gondolom ez is Fanni műve, hogy megkiméltetett minket Felhő apóval.
Volt valaki már babúszáson itt Veresen? Ha igen, milyen volt? Érdemes elnézni?
menyasszon, kora: amúgy milyen a babátok? Evés, szobatisztaság, beszéd, érdeklődés, stb... szóval mindenben?
Fent vagytok iwiw-en?
Most megyek, lepihenek kicsit - már ameddig hagyja Koppány!
Tényleg, ma 17. hónapos a nagy fiú.
Hogy rohan az idő...