Új privát üzeneted érkezett!

Üdv Gabolino!

Hát akkor most vagyunk páran újak! Még kb 1 hónap, izgi. Te hogy bírod, emlékszem én az uccsó 3 hétben már nem nagyon bírtam mozogni, pedig előtte 2 héttel a költözésnél még pörögtem.

Dokiválasztásnál talán majd Bogyó jobban tud segíteni. Nekünk azért lett Dr. Kovács Ilona, mert akkor van tanácsadása amikor ott van a védőnőnk. Most már tudom, hogy igazából ez nem sok vizet zavar. Nem nagyon volt eddig vele probléma. A férfit nem tudom milyen. Annakidején én is próbáltam puhatolózni, de nem nagy sikerrel, úgyhogy nem is tudom jól döntöttünk-e. mindenesetre eddig nincs gond.

Menyasszon, következőre meg foglak nézni benneteket, kiváncsi vagyok.

KépKép
kora
 
 


Új lapot kellett nyitnom, mert hirtelen annyi hozzászólás lett, hogy nem tudom követni. :)
Remélem most már egyre többen leszünk. :)
Na akkor reagálok:
kora: elhiszem, hogy fárasztóbb a vendégeskedés a nagyiknál. Legalábbis nálam is az a tapasztalat, hogy vendégségbe sokkal fárasztóbb menni, mint vendégeket fogadni. Fogalmam sincs, hogy miért, mert tuti hogy nem az út miatt, de valahogy jobban leszívja az ember agyát. A lényeg, hogy érezzétek jól magatokat! A nagyi, anyós, dédi és Levente is biztos nagyon fog örülni a nyüzsinek. :)
Nem tudom merre van az Éden étterem. Viszont a Barázda utcában laknak tesómék, bár nekik egyelőre nincs gyerekük. Éden... hm... az a tenisz pálya fele van? Az állomástól... arra járunk bicajozni... Ha jobban leszek, egyik délelőtt össze futhatunk valamerre arra... és ez vonatkozik a többiekre is. :)
Koppányt? Igen, néha: baba (;)), Kopi. Huh, holnap folyt. hazajött apa

Szép napot, puszi: Koppány és Szilvi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Még gyorsan a doki témára, de a többit holnap: sajnos nem tudok benne segíteni, mert mi maradtunk Őrbottyánban Kicsiny Emesénél. Ő aranyos, tényleg szívvel-lélekkel szereti és gyógyítja a gyerekeket. Sajnos a veresiekről nem hallottam túl sok jót (persze akadt az is), így amíg nem muszáj addig maradtunk Őrb-ba. :( Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni :(
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 

 
 

Sziasztok!

Kora, köszi a tippet. Szerintem akkor majd ennél a dokinőnél próbálkozunk. :)
Szerencsére igen jól bírom az egész várandósségot, tényleg semmi panasz a részemről :) De mondjuk az utóbbi 1 héttől fogva kis lángra fogott a dokinőm, mert picit kinyílt a méhszáj. :shock: Szóval többet pihizek, mint pörgök és kevesebbet takarítok :D Azért remélem nem fog elöbb beindulni a szülés a kelleténél. Azt mondják, ha pihizek, figyelek, akkor ok lesz. :)
Az viszont tény, hogy most már 1 hét eltelte óriási különbség abban, hogy mit bírok, meg ilyenek...
Mondjuk most nekem szupi, hogy nincs olyan dög kánikula :)

Bogyó, azért köszi az infót. A helyzet az, hogy eddig én sem hallottam jót a veresi ffi gyerekdokikról, de akkor még Te is megerősítettél ebben. Reménykedjünk, hogy nem lesz majd beteges a gyerkőc :)

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Lehet, hogy akkor jó döntés volt nálunk a dokinő? Na mindegyeddig hál'istennek nem beteges a drágám. A szuriktól sem lázasodott be.

Még az előzőbe akartam írni: olyan kengurut sikerült vennünk, amiben nem lehet megfordítíni ( hogy kifele nézzen) :( , befelé fordulva meg már 2 hós kora óta nem marad, elkezd hisztizni. Érthető, elvédre kiváncsi a világra! :)

A nagyis látogatások után nehezebb is Cucival, mert igen könnyen megszokja, hogy non-stop kézben van és nyaggatják.

Az Éden étterem arra van amerre a macik felé kell menni, legalábbis ha a termálnál fordulsz le. A teniszpálya is itt van a közelben. Erre szoktatok bicajozni? Akkor lehet, hogy már láttuk is egymást! Persze, ha jobban vagy majd összefuthatunk.

Gabolino: nekem nem volt ilyen gondom, hogy kinyílt a méhszáj, (pedig sokáig pörgős voltam én is) inkább az ellenkezője volt a probléma azt hiszem. Nem tágultam és császár lett a vége. :cry:
Hol fogsz szülni?

KépKép
kora
 
 


Sziasztok! Elnézést, hogy tegnap csak úgy félbe hagytam az irományom. Most alszik Koppány, így van egy kis időm írni.

menyasszon: miért akartok visszaköltözni tömbházba kertes házból? Annyira rossz? Vagy hiányzik a nyüzsi? Én nem akarok már visszaköltözni Pestre, saját kis kertes házat szeretnék. Persze csak szeretnék... :) Mi most albérletben lakunk itt Veresen nem tudni meddig... bár egyelőre kilátástalan, hogy lesz annyi önerőnk, hogy rendes kertes házat tudjunk venni... majd lesz valahogy. Nem tartotok attól, hogy Fanninak rosszabb lesz ott, mint itt? A kert (szerintem) nagyon sokat számít egy gyereknél. Bár ott meg több a gyerek, több barátja lesz, stb. Megnéztem a blogot, nagyon aranyos kis 2 éves baba. Jó husi, szerencsére. :) Sima szülésed volt? Koppány is hasonló volt, mégis császároztak. :( Ő 3850 grammal és 52 cm-rel született.

kora: a Cuci honnan jött? :) Koppány a mai napig mellettem alszik, apa és én köztem. Már többszőr próbálkoztam vele, hogy visszaszoktatom, bocsánat... beszoktatom a kiságyába, de sosem voltam elég kitartó. Utálom a babasírást és egy idő után mindig engedtem neki. Ez volt a gond.... nem tudom még meddig fog mellettem aludni, de mondjuk még éjjel is szopizik 2-3x legalább. Lehet a fogacskák miatt nyugtalan, ha elindul az egyik, jön a többi... Koppány akkor nagyon nyugtalanul alszik. Szoktad neki kenegetni? Állítólag a gengi-gel is jó rá, mi Dentinoxot használtunk. Hamar megnyugtatja. :)
Masszírozni nem hagyta/hagyja az inyét.

Huh... babával piacra. Az elég rossz. Mi is voltunk 1-2x, annyival jobb volt, hogy mi esernyőkocsival mentünk, de azzal is elég nehéz volt közlekedni, kerülgetni, stb... gondolom milyen lehetett terepjáróval. De ha egyszer muszáj, akkor sajnos muszáj. :(

Nekünk utálta a kengurut, aztán mire felfogtam, hogy hü..e vagyok, hogy miért nem vettem kendőt, addigra már abba sem biztos, hogy megmaradt volna... nem tudom miért, sok gyerek nem szereti a kengurut, talán nem tudnak benne úgy mozogni, vagy passz...

Megnéztem az a babakocsit (PP Aria), tényleg jó, kényelmesnek tűnik. :) Mi egy Pierre Cardint (asszem ps 638) használunk, bár még mindig nem sikerül gyerekestül feltennem a vonatra, külön meg nem tudom, mert vagy Koppányt fogom vagy a babakocsit. Már gondoltam rá, hogy feldobom a babakocsit és utána felszállunk a gyerekkel. Béna vagyok, egyszerűen béna. :)

Igen, tervezünk. Egy kislányt (Napsugár Zsejke lesz a neve). Ki tudja mikor. Szerettem volna "egyhuzamban", de nem jött össze. :( Max. márciustól vissza kell mennem dolgozni (főleg az albérlet miatt) és utána jöhet bármikor. Bár ha közbe jönne, akkor is megtartanám, mert abortusz ellenes vagyok (remélem ezzel nem bántottam meg senkit). Koppány sem tervezett volt, de örülök, hogy lett. :)

A 3 év egy ideális korkülönbség. Én és a tesóm között 7 év van, kicsit soknak találom. Szerintem az ideális 2-4 év különbség. Menyasszon: akkor hamarosan jöhet a kistesó? :)

gabolino: üdv. köztünk! Remélem jó társaságra leltél. :) Neked hogy tetszik Veres? Pihenj, nehogy tényleg valami "baj" legyen. Bár már bármikor jöhet a baba, de azért inkább vigyázz magadra! Ti honnan költöztetek ide? Merre fele laksz? Hogy bírod? Nem vizesedsz még? Reméljük nem is fogsz... Hol fogsz szülni? Izgulsz? Bocs a hülye kérdésekért... A dokinőről sem hallottam jókat, de mint írtam, a másikról sem, azaz egyik veresiről sem, persze akadtak pozitív vélemények is, de ebből kevesebb jutott. Remélem Koppány sem lesz beteges, így maradhatunk Őrbottyánba, mert ha beteges lesz, kocsi híján át kell ide iratkoznunk valamelyikhez... kiváncsi leszek a Te tapasztalatodra is a dokinővel kapcsolatban.

kora: akkor ezek szerinte téged is császároztak. Hol szültél? Én Újpesten a Szülőotthonban egy szombati napon. Péntek estétől szombat délutánig én voltam a 3. császáros asszem a 4 vagy 5 szülésből... jó, mi?

Látom már megint egy csomót írtam, ne haragudjatok érte!
Szoktatok játszóra járni?
Kinek mi a keresztneve? Az enyém Szilvi.

Szép napot!

Szép napot, puszi: Koppány és Szilvi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Gratulálok [color=green]Leventének a kerek 6. hónapjához!!!! :)[/color]


Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Én is Gratulálok Levibabának a kerek hónapfordulóhoz!!!

Szilvi: Mi is albértelben vagyunk,egy nagyon pici albérletben,ami ugyan kertes, de a nagybátyám viz-gáz-fütésszerelő mérnök és tele van a cuccokkal a kert igy egyáltalán nem bababarát, igy mi alig használjuk, a nagyival meg a dédivel rohangál a betonon a gyerek délutánonként, kb.ennyi.
Az újpesti lakás anyósé, ezért is lett teljesen felújitva, mert amint eladjuk az erdökertesi házat, mi költözünk kertesbe ,anyós pedig jön ide, és akkor már nem lesz idö felújitani.
4 emeletes ház, nem tipikus lakótelep, a párom is ott nött fel, sokkal több füves-fás-teres rész van,mint itt, ja és ahol most lakunk, a szomszédban 4*6 lakásos 3 szintes újépitésű csodákat épitenek, már fél éve tart, nem látni a végét és hát nem egy családbarát műfajban történik a kivitelezés, hogy finoman fogalmazzak :)
Igazából csak pár megálló innen,ahová megyünk,de inkább ott várjuk ki az eladást.
Semmivel sem nyújt többet a mi esetünkben ez a ház mint az a lakás fog,sőt, kivéve persze a közeli rokonokat (pár méter).

Én is az Újpesti Szülőotthonban szültem, szivem szerint a tesót is ott szülném a jövöben, dehát bezárták ugye...Azóta is ott áll,ezernél több baba születhetet volna már ott azóta...

Igen,sima szülésem volt,apás,nagyon jó élmény szerencsére.

Fanni kis husi baba,de ehhez 97 cm magas is, igy nagyjából 4 éves nagyságban van :) De van töb ekkorka 2 éves ismink is, meg én és az apja meg a huga is ilyenek voltunk, igy nálunk ez teljesen normális :) Mindennel igy rohan elöre, 16 foga van már egy éve (most növeszti egyszerre a 2 alsó örlőt,már bármelyik nap áttörheti végre az inyét),folyékonyan beszél,simán ellenne egy oviban már most :) De majd csak jövöre megy persze :)

Nagyon szép babalánynevet választottatok!

Kora: A sima kenguruban nem is jó söt veszélyes kifelé ültetni, ilyet láttatok már? : www.babakozelben.hu , az ázsiai kendö. Nekünk is volt, amig elbirtam, addig nagyon szerettük!De persze van olyan baba, aki nem szereti az ilyesmit, babája válogatja :)

Menek lefektetni :) Szép napot Nektek!

Ildi
Vendég
 


Most gyorsan, mert megyek főzni:
akkor teljesen megértelek, hogy oda akartok költözni. :(
Ahol mi laktunk Újpesten (Nyár utca), szerencsére ott is sok volt a zöld, a játszó és viszonylag kevés a beton. Remélem jobban fogjátok magatokat érezni. :)
Szép napot mindenkinek! Egy őrbottyáni kismama ma szülte meg kislányát, 53 cm-rel és majdnem 4 kg-mal. :) Egy másik őrbottyáni kismama meg 1 hete szülte meg lányát. :)
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Én az Istvánban fogok szülni, szimpatikusak az ottani lehetőségek,szemléletek, szóval remélem jó élmény lesz :)
Hol izgulok, hol nem :D mivel végre eldöntöttem,hogy választok szülésznőt, így valahogy kicsit nyugottabbnak érzem magam, hogy lesz ott végig valaki hozzáértő. Ugyanakkor ahogy elkeztem pakolászni, összegyűjteni a kórházi cuccokat, és belegondolok, hogy nemsoká szülök...hát...izgulok :) Szerencsére dréga férjem velem lesz és ez is azért megnyugtató :)
Szerencsére még eddig nem vizesedtem, remélem nem is fogok.

Mi is albérletben vagyunk egyelőre a Damjanich utcában. Szerencsére tutik a körülmények, mert a lakás egy külön bejáratú családi ház felső szintjén van, alattunk meg egy jó barát lakik, aki kiadta nekünk. Úgy volt, hogy veszünk házat itt Veresen, azán mikor rátaláltunk a kiszemelt házra, valahogyan megvilágosodtunk és úgy döntöttünk, hogy még mégsem veszünk semmit. Ennek az az oka, hogy lehet férjem a közel jövőben melót vált, az is lehet,hogy valami totál más városban,ahol lehetőség van és ezért dönöttünk úgy, hogy akkor míg nem derül ki,hogy merre is szeretnénk igazából mondhatni letelepedni, addig nem érdemes venni - főleg ugye hitelre.
Amúgy nagyon élvezzük az itteni életet, semmi pénzért nem költöznénk be a városba már. Csakis valami családi ház jöhet majd szóba. :) (persze reméljük majd találunk is egyet, nem valami horror áron)

Kellemes délutánt mindenkinek! :)
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Köszönjük mindenkinek a köszöntőket nagyon aranyosak vagytok!

Kenguru: hát úgy vagyok vele, hogy már mindegy, kendőt kellett volna venni (Gabolino ha még nincs egyik sem kendőt javaslok). Mostmár kibírjuk ezt a kis időt. Úgyis ülni szeret(ne) :D állandóan. azért köszönöm a linket.

Én a MÁV-ban szültem, normál szülésnek indult, de császár lett belőle (nem tágultam) :( . Nagyon sajnálom, mert szerettem volna azt a 2 órát vele tölteni azonnal. Elég rosszul esik a mai napig :cry: . Nekem sajnos nem volt valami felemelő érzés a szülés. Nem tudom Bogyó te hogy élted meg. Egyébként apa velem volt, csak persze a műtőben nem.
Levi 4020g és 57 cm nagysággal látta meg a napvilágot.

Menyasszon én is megnéztelek benneteket,nagyon édes, husi baba, amilyennek lenni kell! Úristen és ilyen nagy! akkor már megkérdezem, hátha emlékszel , fél éves korában mekkora volt?

Huh, albiban biztos nem egyszerű picivel anyagiakban... bár miket beszélek mi meg fizetjük a hatalmas hitelt! Úgyhogy ugyanaz.

Bevallom töredelmesen én nem tervezek másik babát (apa nem bánná) :oops: Egyébként Cuci tervezett volt, mi lepődtünk meg a legjobban, hogy szinte egyből sikerült. :wink:
A Zselyke szép és érdekes név, az egyik ismerősünk lányának is az a neve.

A Cuci onnan jött, hogy már pici kora óta szeretett a cicin csak cumizni, amit mi cuclinak neveztünk. Cucli :arrow: cuci 8) . Nem valami fantáziadús, de egyik barátnőm szerint illik rá :wink:

A dokim az Istvánba ment át, azt mondta szerinte az már sokkal jobb, mint a MÁV. Igaza lehet, bár nem tudom milyen az István. Hogy hívják a dokidat?

Még csk pár sor: Levi is szopizik éjjel többször is. A visszaszoktatásnál mi sem hagytuk sírni. ezért nem alszik még most sem a saját ágyában egész éjjel.
A nevem egyébként Margit, de szinte senki sem hív így (nem is szeretem). Korának vagy Margónak szoktak szólítani
Húha! Már befejezem, úgy látszik képtelen vagyok keveset írni! :oops: :oops: :oops:

KépKép
kora
 
 


Igen, az albérlet és a hitel ugyanaz anyagilag. Lelkileg annyiban más, hogy az albérlet másé, a hitelből vett ház saját. :) De anyagilag tényleg ugyanaz. :(

Ha lesz még egy gyerek, akkor mi kendőt veszünk, de megnéztem az oldalt és az az erszény sem rossz. :)

Lányok: pénteken 8-12ig turi lesz a Műv. Házban. Lehet ciki, de én szeretem a turikat, lehet jó cuccokat kapni. Bár még nem tudom, hogy Koppánnyal hogy fogok tudni turkálni, mert ahogy ismerem hisztizni fog, de azért ellátogatok. 100 Ft/db a ruháknak. Van felnőtt és gyerek. Next, Atmosphere, Florence Fred, Disney, stb... mi elhoztunk két hete tök jó ruhákat, volt amelyik még cimkés is volt. Viszont 8-ra érdemes oda menni, mert tömeg lesz. Ha esetleg érdekel valakit. :)

Örülök, hogy felpörgött a topik. :)

Szerintem jó név a cuci... pill, megnézem a rizseshúst...
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Szép nagy babát szültél... nem csoda, hogy nem akart kijönni. :) Nekem hogy zajlott? Február 20-ra voltam kiírva. 22-én kaptam egy amniocentézist, így "megsértette" a doki a méhszájat, elkezdtem lassan vérezni. Szombaton (24-én) szokásos vizsgálatra mentem be, majd bent is tartottak. Nem voltak szabályos időközönkénti fájásaim, így nem gondoltam, hogy ebből szülés lesz. 2 napja 40-45 percesek voltak össze-vissza, majd péntek és szombat közötti éjszaka 10-20 percesek... majd a kórházba beállt a 10 percről egyből a 2-3 percre, 1 ujjnyira voltam nyitva szombat reggel. Ez reggel 7-8 között volt. Nem fájtak nagyon a fájások, kint a váróban mászkáltam, aztán amikor jött a fájás, akkor csak a fél lábam tettem fel a székre és ennyi. Nem gondoltam semmi rosszra, persze már bőgtem. :) Akármilyen ciki is... nagyon sok stressz felgyülemlett bennem, mert otthon nem sírhattam ki magam, Gyulának nem sírhattam ki magam, úgyhogy szülésnél nem tudtam tovább tartani, az egészet átbőgtem. Szerintem írtó hülyének nézhettek, hogy mit bőgök órákon át... nem fájt, nem féltem, egyszerűen a stressz kicsapódott. Szóval valamikor megrepesztették a burkot, még akkor sem fájtak a fájások nagyon, szorongattam a vasat az ágy végében, hangot nem adtam ki. Majd áttoltak a szülőszobára. Ott felfeküdtem az ágyra hanyatt és nem mozdulhattam meg!!!! Nem fordulhattam oldalra, pedig nagyon szerettem volna. Ott elszakadt a cérna, azt hittem meghalok, majd kiszakadt a hátam és nem engedtek oldalra fordulni. Kértem őket, hogy engedjék meg, de nem... úgyhogy kaptam oxitocint, akkor még jobban elegem lett az egészből. Szegény Gyula is már bekönnyezett, ott már kiabáltam (remélem nem hangosan), hogy nem bírom, stb... Hirtelen olyan sebezhetőnek éreztem magam, pedig sportoltam, sosem nyafogtam a fájdalomtól igazán, stb... és így kifogott rajtam az, hogy nem engedtek megmozdulni. A dokim dél körül azt mondta, hogy császár, mert nem indult meg a baba feje lefelé. Ott meg az készített ki, hogy megígérte, hogy bent lehet a Gyula (mivel dolgozott műtőssegédként), erre nem jöhetett be, ezzel szemben tele volt tanoncokkal akik mind engem bámultak... A császárral nem volt gond, csak azzal, hogy csak odamutatták a Koppányt és már el is vitték, nem adták oda. Majd az intenzíven kaptam meg pár percre, de ennyi... Másnaptól meg odaadták aztán a varratoktól ugye mozogni alig tudtam. Ennyi volt a történet.

Persze Gabi, nálad más lesz. :)
Puszi, majd holnap jövök. :) Megjött apa

Szép napot, puszi: Koppány és Szilvi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Kora,
Nekem most dr.Pop Andrea az orvosom. Nem tudom ő volt-e az orvosod, vagyis, hogy dolgozott-e egyáltalán előtte a MÁVban.
4020 gr és 57 cm?! :shock: :) ezt nevezem, gratulálok hozzá. Szép nagy babuci :)
Nekünk egyelőre csak a 4Ds UHon prognosztizálták, hogy olyan 3600-3700 gr lehet esetleg a születési súlya, de kíváncsi vagyok mit mondanak majd a szülés elötti UHon.

Szilvi, igazad van abban, hogy az albi és a hitel ugyanúgy leszipkázza az embert anyagilag, csak nálunk most jelen esetben más a helyzet. Ugyanis itt havernál lakunk, tényleg nagyon baráti áron, ha a hitelünket fizetnénk az durván több lenne sajna. Persze, az albi kidobott pénz, de mivel ennyire elbizonytalanodtunk abban, hogy tényleg pesten fog-e Szabolcsom majd melót keresni vagy sem, ezért jobbnak látjuk, hogy várunk. Addig itt berendezkedtünk, saját bútorokkal, szóval szeretünk itt lakni. Persze a legjobb egy saját otthon, de az majd... :)

Hát, nem volt egy zökkenőmentes szülésed :? kemény lehetett. Én tényleg hol tök nyugodt vagyok, hol meg annyira rámtör a para, hogy hihetetlen.

Csjúúú, turi lesz :) múltkor láttam hirdetést, hogy bababörze lesz (volt már) a műv.házban, készültem, hogy elmegyek, és nem elfelejtettem :D Ahogy itthon van az ember, nagyon számon kell tartani, hogy milyen nap is van :D
Mondjuk a mostaninál nem tudom vannak-e baba cuccok vagy csak nagyobbacskáknak?

Pusza,
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Sziasztok!

Gabolino: Már 2*irtam de mindig elszált: Üdv itt :) Pihenj,amennyit tudsz,nekem is elég hamar már nyilt volt a méhszáj,Magne B6 -on éltem, de ettöl még persze rámtört a Fészekrakó Ösztön-nem volt olyan centi a lakásban amit nem mostam le-fel-meg-ki :)

Volt 2 hónap amig úgy volt,h én is az Istvánban hozom világra Fannit, de orvost váltottam, aminek nagyon örülök a mai napig.

Nekünk is volt Nandu kendönk 2 napig aztán gyorsan eladtam :D Nekünk nem volt jó,ez a babaerszény viszont mindent tudott számunkra,mint a kendö,csak sokkal könnyebb volt megkötni.

Kora: Fanni fél évesen 11 kg volt :lol: 3 hónaposan duplázta meg a súlyát ,amit amúgy fél évesen szoktak a babók :)

Bogyó: Ezt az oldalra fordulós dolgot még olvasni is rossz, biztosan nagyon idegesitö volt,h nem engedtek :( És milyen sokan számolnak be ilyesmiröl!!! A mostani vagy az ezelötti Kismama magazinban is van erröl téma.

Megyek, mert megyünk esőtáncot lejteni az új gumicsizmájában :) Én imádom az esöt, úgytünik,örökölte :)
Vendég
 


Ui: Gabi: Most láttam,h egyszerre irtunk :) Nekem egy nö volt / lett volna az Istvánban az orvosom.
Igen,igy jó csak az albérlet, ismerösnél (mi is jelképest fizetünk csak itt).
Na menek mert itt lóbálja a csizmát :D
Vendég
 


Jaj, persze-persze, nem ijesztgetésnek szántam, Gabi nálad természetesen minden simán és könnyen fog menni!!! :)

Érdekes, én magától a szüléstől nem féltem inkább attól, hogy mit fogok kezdeni olyan pici jövevénnyel (előtte soha nem fogtam meg a pici babákat mersz híján), de emiatt feleslegesen aggódtam. Nem hittem el amikor mondták, de tényleg azonnal előjönnek az anyai ösztönök!
Gabi, amúgy majd a légzésre próbálj meg mindenképpen figyelni, az rengeteget segít és a víz is. Tusolj melegvízben ha lesz rá lehetőséged (persze lehet a kád is jó, azt nem volt alkalmam kipróbálni). Tudom, még 1 hónap, de lehet, hogy aztán elfelejteném ajánlani. :wink:

Hát a péntek az nekem nem aktuális ugyebár (csütörtök :arrow: nagyik, utazás). Pedig engem érdekelne, bár nem tudom, hogy a terepjáróval hogy menne a dolog... Majd legközelebb.

Szilvi, egyébként jobban vagy már?

KépKép
kora
 
 


Nahát, amíg irtam és altattam addig beelőztetek! :)

Nekem Ijf. Kelemen Csaba volt a dokim aznap vizsgázott, amikor bekerültem a kórházba, de csak másnap reggel született meg a kukac.

Az jó ha csak jelképes albit kell fizetnetek. Mi pont Újpest közelsége miatt döntöttünk Veres mellett. Apa ott dolgozik. Jó döntésnek tartjuk!

Menyasszon, akkor ez a ti napotok! :D
Az enyém biztos nem... Levi megint sokst taccsol ( nagyon bukós amióta hazajöttünk a kórházból :( ) Igazából engem az eső sem dob fel. Ilyen rossz időben a gyerkőc is nyűgösebb... :?

KépKép
kora
 
 


Menyasszony! Fél évesen 11kg!!! :shock: :shock: Nem semmi! Cuci a sik bukás miatt meg sem kétszerezte a súját! :cry:

KépKép
kora
 
 


Na mégegy, mert a rökönyödéstől elfelejtettem írni :oops: :) :shock:
Tehát nem sik, hanem sok, nem súját hanem súlyát. Bocsi :oops: :oops:

KépKép
kora
 
 


Sziasztok ismét! :)

Menyasszon, én is szedek most intenzíven MagneRot-ot, azért teszek is veszek is, de sokkal többet pihizek. Meg itt ellevelezgetek kényelmesen a neten :D
Jó esőtáncot nektek! :)

Kora, köszi szépen a tippet! :) lehet,hogy még van vissza 1-1.5 hónapom, de úgy röppen az idő...nyugodtan jöhet barmilyen tanács, tipp,ötlet :) szívesen fogadom.
Igen, a légzés tudom,hogy nagyon fontos. Korábban próbálgattam, hogy is lehet, olvastam szakirodalmat meg ilyenek, mivel terhes tanfolyamra nem jártam :oops:
De lesz fogadott szülésznőm,mert végül úgy döntöttem így talán nyugodtabb leszek, ha valaki mindig tudja hol is tartunk, és ő majd csak segít a légzésben is. Majd csak augusztus elején találkozom vele, akkor gondolom meg tudunk majd beszélni mindent.
Nekem is volt a tarsolyomban ifj. Kelemen Csaba, csak nem igazán tudtam őt elérni telin. Csomószor hívtam, egyszer végre felvette, aztán kértem,hogy hívjam másnap. Akkor megint hívtam és megint nem vette fel. Szóval akkor feladtam és kerestem mást. Amúgy én úgy tudom, hogy a Jánosban van.
De örülök, hogy így alakult,mert nagyon szimpi, megbízható a mostani dokinőm :)

Megyek ebédelni, mert kezd korogni a pocóm és Andor babukám megsüketül odabent :D

Gabi

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Hellóka, csak gyorsan pár sor, mert valószínű nem leszek pár napig.

Én sem jártam terhes tanfolyamra, de nekem eszembe sem jutott a légzés. Egy héttel a szülés előtt egy ismerős mondta, hogy majd figyeljek a légzésre. Néztem rá hülyén, kár hogy nem érdeztem rá, mert szülésnél képtelen voltam koncentrálni erre.

Na megyek, mert még ébren van, úgyhogy biztos mindjárt szopizni akar.

Az egyik nagyinál van net, csak nem tudom mikor érünk át oda, de valamelyik nap majd jelentkezem.
Addig is Gabinak jó pihit, Menyasszon: nektek sok boldog esőtáncot ( úgy tűnik lesz még párszor rá alkalom :D ), Bogyó: jobbulást és jó turit!
Most meg jó éjszakát! :)

KépKép
kora
 
 


Sziasztok! Most gyorsan, mert reggelizünk.
Kora: kellemes időtöltést! Reméljük majd beszámolsz róla, hogy milyen volt, Levi hogy érezte magát, stb... :)
Na, majd jövök. Turi kilőve, legatyásodtunk erre a hónapra... majd aug-ban. :)
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Kora: Jó utazást és kellemes hétvégét Nektek!

Gabolino: Az a lényeg, hogy Te nyugodt legyél és biztonságban érezd magad, ha ehhez úgy érzed,h kell a választott szülésznö,vagy más személy, akkor legyen is,úgy lesz Nektek akkor a legjobb.

Nekünk nem volt választott szülésznönk,nemtudom,h lett volna -e erre lehetöség egyáltalán ott, de mondjuk orvost is a 6. hónapban váltottam,és ö nagyon jó választás volt:) Szülésfelkészitön voltam egy fél alkalommal, de ki is jöttünk, mert egy pici szobába volt bezsúfolva jó sok kismama meg kispapa és levegö az nem volt túl sok (nyár volt,János korház).Viszont az Istvánnak voltam a bemutatkozó beszélgetésén, amikor a korházról beszélnek egy nagy teremben,a szemléletröl és megmutatják a szülöszobákat,az tetszett.

A légzést a szülésznö fél percben elmagyarázta és késöbb közben is mindig figyelmeztetett a helyes módra ,a többi meg jön magától,igy én legközelebb se megyek előkészitöre azt hiszem :)
A szülésznönk egyébként egy tündér,azóta is tartjuk a kapcsolatot, Fanni tavalyi szülinapján is ott voltak a lányával, idén pont ügyelt aznap.Egyenlöre ugyan ott dolgozik ahol a dokink,remélem ez az állapot Tesóig kitart :)

A tegnapi esötánc nagyon jól sikerült, közben mellettünk a szomszédban épp pakolta egy naaagy daru (Fanni megszólitásásban Diesel) a naaagy vasakat,mindezt tölünk 3 méterre igy ezt nézte a Drágám szakadó esöben fél órán át, aztán egy kis szünet és újra :)

Kép
Vendég
 


Sziasztok!
Koppánykám nem akar enni, én meg jól laktam. Most aludnék egy nagyot, de úgysem hagy... nem tudom, mostanában megint alig eszik. Bezzeg a téliszalámi meg a csoki az menne neki. Még mindig benne van abban a korban, hogy magától szeretne enni amit én nem igazán díjazok, mert kiönti az összes ételt a tányérból és takaríthatok mindent utána. Persze utóbbi kisebb gond, az legyen a legkevesebb. De az, hogy az étel a földön hever, azt nagyon nem díjazom. Nagyon néha engedi, hogy fogjam a kezét miközben a kanalat fogja. Már ügyesen tudna enni, ha nem függőlegesen akarná betolni a szájába a kanalat, mert ugye akkor amikor felemeli a szájához, megdönti és akkor esik ki minden a kanálból... Ez már hónapok óta megy. Kiváncsi vagyok mikor tanul meg rendesen enni egyedül. :) Engem már tud etetni. :D
Gabi: legalább tudtok félre tenni valamit az olcsó albi mellett? Hogy vagy? Figyu... Neked is leírom - nem ijesztgetésképp, de ha mégis valamiért császár lenne, akkor jó ha van nálad szívószál meg valami fásli féleség. Nálam jól jött (volna). Császár után nem tudsz inni pohárból, a szívószál nagyon nagyon nagy szolgálatot tesz. Jobb, ha van kéznél több, én egyből leejtettem a földre. :) A fásli meg azért jó, ha van, hogy az ágy végéhez lehessen kötni (ha nincs megfelelő eszköz az ágynál, ágyon), hogy fel tudd magad húzni az első két napban. Reméljük nem kerül rá sor, de ha mégis, akkor ezek mondhatni nélkülözhetetlenek. :)

A turin vannak babacuccok. Vettem szinte vadi új, hófehér, állatkás (szőrös) figurás pulóvert, márkás és pici, hátha lesz még egy baba és akkor neki jó lesz. :) Szóval egészen a bébitől egészen az időskorig vannak ruhák. Van két sor, az egyiken a felnőtt ruhák vannak, a másikon a gyerek ruhák. Olyan Disney kötött kapucnis kardigánt is vettem, amit csak le kell boholytalanítani, amúgy pedig tökéletes állapotban ban (szín, nem nyúlott, stb). Csak mint írtam, érdemes 8-ra oda menni, mert utána tömeg van. Mi fél 9-re értünk oda és már csomó ruhát elvittek, de azért így is találtunk. :) Lehet beugrunk holnap, nem tudom, mert Gyula vett egy box zsákot és az elvitte a pénzt. Meg meglátjuk milyen idő lesz, babakocsival gyalog... Tényleg megér 100 Ft-ot, mégha csak otthonra is jó.

Akkor Fanni fél évesen lány létére nagyobb volt, mint Koppány, ő 10 kg volt és 70 cm. Most 13 kg és eltelt azóta 11 hónap. Már vagy fél éve "leállt" a növekedése súlyban, de még így sem vékony, szerencsére. Jó kis husi baba Fanni is, gondolom ereje is van rendesen. :)

Igen, idegesítő a tehetetlenség. Meg az is, hogy mi az, hogy nem mozoghatok? Nem fordulhatok meg, nem állhatok fel, stb... Lehet ezt már csak azért gondolom így, mert nem úgy volt, de szerintem lehet, hogy nem kellett volna császározni, ha nem ragaszkodnak a hanyatt fekvésemhez... Lehet ha felállhattam volna vagy oldalra fordulhattam volna, akkor a gyerek is megindult volna. Lehet, hogy pont nem tudott ő sem megindulna abban a pózban... No mindegy, már elmúlt, csak még szoktam töprengeni néha ilyeneken, hogy mi lett volna ha... nem is értem, hogy akkor miért vannak "szülő párti szobák" bordásfallal, labdával, jobb helyeken káddal, zsákkal???

Kora: bár valószínűleg már elmentél, de leírom, mert elfelejtem. Láttam már a turiban babakocsis mamákat, terepjáróval is... Félre állítják a pici babákat vagy maguk mögött van a babakocsi. Amikor voltunk anyóssal és Koppánnyal, mi is megpróbáltuk a magam mögé állítom dolgot, de rátört a hiszti és a mehetnék (szokás szerint), úgyhogy anyós kiment vele amíg én átnéztem a ruhákat.
Szerintem azzal semmi gond, hogy nem kétszerezte meg a súlyát, a lényeg, hogy egészséges legyen. A statisztikákkal kezd tele lenni a hócipőm. :) De tényleg. Azért mert egy rakás szakember azért kapja a pénzét, hogy statisztikákat készítsen, még nem jelenti azt, hogy úgy is van. Úgyhogy emiatt ne aggódj, lehet, hogy 3 évesen aztán hízik majd rendesen... minden gyerek más, így mindegyik máshogy fejlődik...

Köszönöm, jobban vagyok. Bár még nagyon gyenge (de mitől...) és fáj a fejem is. Anyuék állandóan felidegesítenek mindennap, fáj tőlük a fejem. Koppánykámnak már alig folyik az orra, úgyhogy örülök neki, hogy nem lett beteg. :)

Menyasszon: az tök jó, hogy ilyen jóban maradtatok a szülésznővel. :) Szerintem ritka, de tényleg nagyon jó dolog és tényleg akár még szükség is lehet újra rá. :)
Fanni nagyon édes, az esőtánc jelentem sikeres volt. :) Ma pont akkor nem esett amikor mentünk a postára. Előtte és utána igen. Gondolom ez is Fanni műve, hogy megkiméltetett minket Felhő apóval. :)

Volt valaki már babúszáson itt Veresen? Ha igen, milyen volt? Érdemes elnézni?

menyasszon, kora: amúgy milyen a babátok? Evés, szobatisztaság, beszéd, érdeklődés, stb... szóval mindenben? :)

Fent vagytok iwiw-en?

Most megyek, lepihenek kicsit - már ameddig hagyja Koppány!

Tényleg, ma 17. hónapos a nagy fiú. :) Hogy rohan az idő...

Kép

Szép napot, puszi: Koppány és Szilvi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Halihó!

Kora, kellemes hétvégét nektek! :)

Menyasszon, nagyon szuperek az esőtáncos képek! Nagyon édes Fanni :) Látszik rajta, hogy csípi ezt az időt :D
Tök jó, hogy ilyen jó kapcsolat alakult ki a szülésznővel. Én már nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a 36. heti találka - akor lesz az első CTGnk is :)

Nem tudom Ti hogy vagytok ezzel az idővel, de én tiszta nyomott vagyok. Ma 10kor nagy nehezen feltápázkodtam, tettem-vettem és ebéd után megint elaludtam 1 órára :D ez van, nem mintha érdekelne most, hogy mennyit lustizok, csak nem megszokott tőlem :)

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Gabi: neked kell is pihenni... a legtöbb szülésznő nagyon aranyos, főleg, ha választott, úgyhogy szerintem jól kifogtok jönni. :)
Valamiért nekem nem jeleníti meg a vonalzódat, de ha jól emlékszem, koráét sem...
Pihizz, pihizz és pihizz, gyűjtsd az erőt! - könnyű mondani. :)
Az idő amúgy is - ahogy írod - nyomott, az embernek semmihez nincs kedve ilyenkor. Mikor mész ctg-re? 1 hét?
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Szilvi alias Bogyó,

Persze, tudom,hogy kell a pihi, és be is tartom :)
Ctg-re majd csak 2 hét múlva megyek, aug.7én, előtte 2 nappal meg a dokinőhöz vizsgálatra. Kíváncsi leszek.
Most azon filóztam el, hogy mivel hétvégén leugrunk anypósékhoz családlátogatni a Balcsira, vigyek-e bármi előkészített kórházi pakkot... :) nem tudom.Van aki azt mondja, hogy mikor már kinyílt, mindenhova a kis pakkjával járt. De valahogy most erre a 2 napra... meg az az igazság,hogy kell a hely a kocsiban, mert anyumék meg hozzák fel nekünk pécsről a megvett babakocsit - mert múltkor nem tudtuk elhozni. Csak nem lesz semmi, nem? vagy jobb az elővigyázatosság? :) rég nem agyaltam ennyit dolgokon :D

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Szerintem vigyél, de csak a legszükségesebbeket, az egy szatyorba is belefér... kiskönyv legyen nálad mindenképp, azt még a wc-re is vinni kell ilyen tájban már. :)
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


:D igen, a kiskönyv mindig nálam van
jah, végülis nem egy nagy pakk az, ami a legszükségesebb.Lehet tényleg úgy lesz a legjobb - nem kisértem a sorsot :D Köszi a tippet!

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Sziasztok csajok!

Szülésem

Mint ismeretes mindenki előtt drága gyermekem kicsit se kímélt az utolsó hetekben sokat voltam rosszul, nyűglődtem.Július 10-én felmentem párommal anyósomhoz megörzésre :) , mert férjemnek dolgozni kellet 11-én pénteken és nem akart egyedül itthon hagyni, nehogy gond legyen ... folyamatosan egy jó hete 5 perces periódusokkal voltak kb. 1 perc hosszúságú fáásaim.Péntek se volt kivétel, estefele levittük anyosómmal a játszóra a gyerekeket ahol konkrétan csak a levegő vételre bírtam koncentrálni mivel úgy éreztem megszülök. Felhívtam a szülésznőmet, hogy számítson rá lehet, hogy randizunk az este . Nem baj felelte, úgy is itthon van csörögjek ha menni kel és férje bevisz bennünket a kórházba, tudnillik a szomszéd lépcsőházban lakik anyós mellett :lol: . Hazaérve megvacsiztattuk a piciket fürdetés stb...nagy bunyó után végre csönd mindenki alszik én is fürdés után készülődtem az alvasrá.
Este22.15 kor elkezdtem nézni az órát mivel intenzívebb és rövidülő időt éreztem a fájások között, hát nem csalódtam érzetemben 2 percenként tört rám és 1.-1.5 percig tartott.Hm gondoltam jó, hát lehet, hogy tényleg ma szülünk, aminek tényleg örültem mivel már nagyon szerettem volna kézben tartani a kicsit.Vártam mondván ha éjfélig megvan akkor tuti nem jósolgatok, hanem akció van és spuri a kórház, hát nem múltak a ravaszkáim...felhívtam a szülésznénim 00.40 körül, hogy mi legyen mert ezeket érzem de hát tudjuk mit játszunk hetek óta, elvégre túl vagyunk a bábakokjtélon a kézzel való tágításon és egy mmert se változott a méhszáj...megdumáltuk, hogy menjk be a koriba vizsgáljanak meg és hívjam vissza hisz mindketten tudtuk, ha valódiak lennének nem beszélgetnénk ennyire simán.Összekészültem csomó a torkomban egész végig azom járt az eszem még sos mentem egyedül szülni :( .Míg ezen keseregtem felébredtek a kicsik nehezen megnyugtattam őket elköszöntem és elindultam. A taxi nem jött én egyre idegesebb lettem míg felpörögve fogtam a 2 utazótatyómat bevágtam a kocsiba és bevezettem a 8ker. közepéből a kistarcsai kórházba....nem volt egy fákjás menet de tudtam ez a leggyorsabb a párom persze ott sipákolt a telefonba de a végén lehiggadt s megdumáltuk reggel bejön hozzám.
Megvolt az adat felvétel felértem a szülőszobára már nagyon várták a törpi születését többen is híre ment, hogy óriás. Megvizsgáltak kiderült még mindígbő 1 újnyi ( istenem mennyie utáltam ezt hallani ..)hívták a dokimat , telefonált a szülésznéni , hogy 5 perc és itt van , valamit összehozunk, hogy vége legyen enek a gyötrődésnek. Dokim is megjött , újabb vizsgálat nst sb.. éjjel 1.30-tól folyamatosan sétáltattak fájásokkal, hogy akkor a gravitáció segít tágullni, de nem ...végignéztem 5 baba születését néha segítettem a friss mamiknak vagy a szülésznőknek, néha azt latolgattam miként kéne kiugrani a z 5.-ről.
Végre reggel lett, újabb vizsgálatok a helyzet változatlan a derekam leszakad a nyelvem harapdálom de tágulni nemtudok.Kimerültem mindenkit melegebb helyre kívánok haza akarok menni mire beesik a férjem. Próbál masszírozni +nyugtatni, hogy már biztos nincs sok hátra, doki megint megvizsgál reggel 8.10 semmi, mondja nem enged haza mert 3. szülés lesz gyors lesz nem érek be és nem kockáztat. :x . Az osztályon nincs hely a szülőszoba dugig mire egy vérnyomis kismami rosszul lesz roham csaszi stb... az Ő helyére bevágnak mondván pihizzek mert közel járunk és kell az erő.Bekerültem egy 6 ágyasba ahol sírnak a bébik az én bébim meg sehol kész voltam idegileg, hogy mégcsa ez hiányzott. Ez ment 2 napig vasárnap éjjel eljutottam odáig, hogy vizsgáljanak meg mert nembírom nem hiszem el, hogy nem tágulok.Megvizsgáltak a szülésznő akinek szóltam azt mondta ez jó 3-om újnyi beküldött a szülőszobára ott a doki is megnézett szerinte 2 , már nem is érdekelt de haladtunk.Azt gondoltam innét már ki nem vágnak gyereket akarok és kész. Az ügyeletes mondta hívjam a szülésznőmet Ő hívja a dokimt előkészítés beöntés burokrepsztés és hajrá...Na király gyorsan hívtam páromat este 22.30 fele, hogy azonnal jöjjön mert szülünk és kész előtte egy órával búcsuztunk el bízva abba, hogy ezt az éjjel átalszom és csak lesz valmai.Mindenki beért hozzám, szülésznéni csillogő szemekkel, hogy tényleg célegyenesbe leszünk és kijön végre az osztály "kis óvodás legénykéje" ment a hír nómint a futótűz a személyzet között a szobatársaim is szurkoltak a párom nembírt magával , de megjött a doki ....szerinte szűk 1 újnyi még :evil: :evil: mindíg.... :evil: :evil: na kikészültem Ő nem csinál semmit, meg kell várni míg a kicsi úgy dönt jön és elindul magától a szülés, nem repeszt semmit mennyek aludni...
Egy világ dőlt össze bennem mindenki dermedten állt, a szülésznő kihallgatott egy beszélgetést az ügyeletes és a saját orvos között kiderült ugyanúgy 2 ujnyi voltam nála is már délután a vizsgálaton...befordultam alig vártam, a reggelt, tudtam hétfőn nagyviziten Főorvosi bemutatás lesz és ott mejd megkérdezem előadva a hattyú halálát miként van az , hogy egyszer 3,2,1 újnyi vagyok esetleg fájásokra nem tágulok, hanem szűkülök?Ez volt a terv
Eljött a reggel, nagyon kellett nagy Wc-nem hát agyalásztam menyjek vagy ne, de megcsörrent a mobilom így maradtam. Babuli volt érdeklődött mi újság kicsit részletesebben el,mondtam mi törtét itt nem mindent írhatok le.Közben kisfiam ey fájás alatt a hüvelyem ele boxolt de azt hittem bepisilek a fájdalomtól elnémultam, Babu is kérdezte mi van de nembírtam többet nyörni, hogy varjon.
Végül eljutottam a WC-re vissza érve megint elkellett mennem mert úgy éreztm mintha jönne valami ki belőlem :oops: .Mondtam a csajoknak a tököm tele azzal, hogy ökölre pattanok minden vizsgálatnál és utána meg a vér csak folyik belőlem. Nem vér volt, mint a hülye bakfis kérdeztem milyen amikr spontán megy el a víz mivel nekem csak repesztve volt burok így tökéletesen hülye vagyok hozzá.Kiderült, hogy Ők is mert csaszisok voltak, vagy repesztettek. A fájások mint amit elvágtak leálltak sehol egykóborka . Vissza akartam meni az ágyamba 7.46 volt a többirk kidobattak a szülésznővel a vizsgálóba ahhoz a dokihoz akit előzöleg akasztottam az "újnyi " kérdésemmel ki. Mikor meglátoot pont a saját dokimmal szidtak engem a vér kiszállt a búrájából mire közölte úgy gondolom folyik a vizem azt hittem dob egy hátast.És lám nekem volt igazam vissza hívta jófej orvosomat aki tajtékzott szerintem már ha meghallotta a nevem és közölte a hírt,végre megint kikötöttem a szülőszobán megint hívtam a férjem + szülésznénit.
Márcsak nevettek
A gáz az volt, hogy fektettek mivel bébim feje nagyon fent volt előre csúszás fenn állt a zsinórnál így oldal fekvésban volta 6 órát fájás nélkül.
Éreztük nem lesz ez fákjás menet, s kezdett világos lenni direk nem vállalta as zülést a doki vasárnap biztonságban akarta tudni magát a főorvosk mellett.
KB 8-10 főorvos vizsgált turkált vágták a pofákat rohangáltak mint a mérgezett egerek, elvittek ultrahangra stb....
13.46 kor akartak rám kötni oxitocint+antibiotikumot mert nem indul semmi semere.Erre gyorsan beindulak a fájások s kb 20 percen belül az állítólagos 1 újnyiról jutottunk a 4 -re el innét kezdve már pergett minden a saját útján.
Átvittek a vajúdó szobából egy megürült szülőszobába ahol felfeküdtem s pár fájás múlva rohantak a dokiért, hogy jön a gyerek, persze Ő még kételkedett de szülésznéni odarángatta és lám-lám jöttek a tolófájások meg egy adag sokk mikor mondták hiába jönnek nem nyomhatok mert 1 cm-es pereme van még a méhszájnakekkor 14.41-2 volt s jó 20 percig azzal kellett küzdeni, hogy vissza tartsam az agyam a parancstól, hogy nyomjam ki a törpét.Ez volt a legrosszabb mert kínomba csak sírtam és nyüszköltem, hogy lehetetlen, mire az volt a válasz ha nem bírom nyomjam de valószínű elreped a méhszáj mert nem tudnak mit tenni míg nem tűnik el totál.Hát köszi méhszáj plasztika 29 évesen szép kilátás, de végül eltünt. Végre nyomtunk első fájás alatt ami 3-om nyomás kint volt a fejecske 2.5cm-ert vágtak+ amit repedtem , de második fájásra ami szintén 3-om nyomás volt megszületett Ő törpesége :wink: :lol: .A zsinórt nem vághatta el a párom a gyereket kikapták egyből infuziót kaptam a lepényt sürgették. Sok probléma merült fel kiderült végig rám várt a csapat hátha császár lesz, s azt latolgatták elvérzek vagy nem mert 100*nagyobb volt a lepény mint egy ikresnél így túl nagy lett a sebem stbb..... csak arra emlékszem megint sokan lettek a szobában és nézték vajon mi lesz s mikor vége lett mindenki megkönnyebbülten ment a dolgára.
A következő napokban mint a falusi 5urizmusban lévő látványosságként néztek ránk s mindenki a kisóüvodás után akart leselkedni. Valahol aranyos dolog volt a sok figyelem valahol teher.A lényeg a megszületett kis ember életem legnagyobb szerelme akiért megküzdöttünk és itt szuszog nekünk éjjel nappal a melkasomon és a súlya is elindult óriás léptekkel mert 4500gr-al hoztuk haza és már 5290gr a súlya.Büszkék vagyunk rá.
Mindenkinek ezt az érzést kívánom érezni .


Bocsánat a hosszúságért de nem ment rövidebben így is sok mindent kihagytam.
Köszönöm, hogy elolvastátok. :wink:
tappancs28
 
 


Kép
tappancs28
 
 


14.én született 15óra 12 perckor 4840g és 60cm.
tappancs28
 
 


Szilvi,

Most látom, hogy korábban is írtál, amire még nem reagál, csak valószínű kb. egyszerre írtuk és én még azt valahogy nem láttam. Szóval, köszi a szívószál és fásli tippet. Fel is írom a listámra :) persze én is remélem,hogy nem lesz rá szükség.
Turiba sajna nem hiszem, hogy képes leszek elmenni, mármint felkelni olyan korán, látván az e heti ébredési időimet :D
Majd máskor.

Nagyon szépséges a Koppány fiatok! :)

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Sziasztok!

Tappancs :Nagyon-Nagyon Nagy Gratula Neked / Nektek, szép nagy baba és milyen édes Kép !!!
Még végigolvasni is elfáradtam a szüléstörténeted-megdolgoztál Dávidért nemkicsit,az bizti !

Sok puszi (igy ismeretlenül is) Nektek!!!

Szilvi: Fanni se engedi fogni a kanalát,már elég régóta, és most pár napja Ö is alig akar enni, de majd bepótolja, a fogára meg a frontokra fogok ilyesmiket ált. :) A direkt kajakiboritás itt is ment,egyszer utána nem kapta vissza, na azóta egy csepp se megy mellé :)

Igen,Fanni már félévesen se volt egy átlagbaba, de a statisztikák tényleg csak azoknak jók akik felveszik értük a fizut,legalábbis nagytöbbségének semmi reális alapja nincs :) Vagy túl reális? Nem is tudom,mindegy :)

Ereje is van,egy barátnöm rendesen tart töle ha látja,hogy ideges, mert még ha véletlenül legyinti is meg,meg lehet érezni szépen :)De nem verekedös,a jövöbeli ovistársak nagy örömére, gondolom :)

Igen, a tehetetlenségnél csak a Mi lett volna ha? cimű gondolatok lehetnek idegesitöbbek-gyönyörü és egészséges kisgyerek,ez a lényeg, persze azt hiszem én a mai napig ezen filóznék szintén,söt, valószinüleg mindig ,ilyen vagyok sajna :oops:

Érdekes dolog, hogy azt akartam irni, hogy a járkálás a legjobb, mert ugye a gravitáció,stb, de most Tappancs megokolta,h Öt pl. a köldökzsinór miatt nem engedték,csak oldalt lenni,igy igazából megint csak ott vagyok,h mindegy eset egyedi, tehát ez sem mindig lehet megoldás (a járkálás).

Nálunk meg a végén a doki (180 magas,100 kg.körüli) odahozott egy széket a szülőágy mellé,ráált és úgy segitett kipréselni Fannit, mert állitólag túl izmos volt a méhszáj vagy mim :) Utána hallottam,h még 5 percet adtak, és császár lett volna.Semmi fájdalomra nem emlékszem-kivéve a bordáimat,napokig :)

Gab: Szerintem is a kiskönyv a lényeg és a hidegvér-a többit be tudja vinni utánatok a párod,ha valami van,meg a babának adnak is mindent bent ált., és különben sem lesz semmi, menj csak kicsit pihenni,együtt lenni a pároddal,remélem nagyon szép idö lesz!
(esötáncot a strand zuhanyrózsája alatt is tudunk mi járni, igy nem lesz harag,ha hétágra süt a nap mostmár télig :) )

Olyan jó olvasni,hogy Te most ebben az "agyalós" korszakban vagy benne nyakig-agyalj csak, ez olyan édes érthetö szép és természetes dolog!!!Jó olvasni,tényleg! :)

A nyomottság itt is kipipálva,mondjuk én full frontérzékeny vagyok,Fanni meg persze ezt is örökölte :D

Fanni jellemzését elhalasztom a következö bejegyzésemhez,mert már igy is sokat irtam :)

Áhá,most kedz újra esni az esö...Vacsi előtti ESŐTÁÁÁNC!!! :D

Olyan szép ezen a képen (is) Koppány!Én is naon szeretem a "barnitott"szépia képeket!

Kép
Vendég
 


Áhh, a lényeg: Kép
Vendég
 


Tappancs,

Nagyon gratulálok a csodálatos Tamás kisfiatokhoz!!! :)
És hát, amin keresztül mentél, hogy a világra hozd...egy hőstett! :)
Sok boldogságot!

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Tappancs,

Bocsesz, most látom, hogy nem Tamás a neve :? gyorsan olvastam és áttsiklottam, sorry :)

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Sziasztok!

OFF üzenet lesz ez, előre is bocsánat, de mivel holnap van a

Babanet-Kölöknet találkozó,

gondoltuk, írunk egy emlékeztetőt.

Márcsak azért is, mert az egész heti rettenet időjárással ellentétben végre ragyogó napsütés árad Budapestre, így a Millenárisra is!

Részleteket itt találtok a találkozóról , a szervezkedős-topikbanpedig megnézhetitek, ki jön és mit hoz!

Reméljük, minél többen eljöttök, hogy végre személyesen is találkozhassunk!
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Most jövök a védőnőtől...csjúúú...elég is volt ennyi séta :D
Csak gyorsan benéztem, de már mennem is kell, mert nemsoká megyünk le Balcsira a hétvégére és össze kell pakolnom :)
Szóval kellemes hétvégét mindenkinek, kinek jó eső, kinek naptáncot! :) Reméljük, azért már napocska is lesz :)

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Sziasztok!
Csak gyorsan pár sor, aztán legközelebb nem tudom mikor lesz alkalom.

Mindenekelőtt: GRATULÁLOK TAPPANCSNAK DÁVID KORNÉLHOZ!!! :D Nem semmi ekkora babát "hagyományos" módon világra hozni! Gyönyörű, hatalmas baba! Gondolom erős is!

Másodszor: Koppánynak gratula a 17. hónaphoz !

Nekem nem volt fogadott szülésznőm, de aranyosak voltak az ügyeletben lévők is. Sajna nekem amikor mondták a légzést akkor már nem tudtam erre figyelni mint már említettem is. :( Bár a mai napig nem értem, hogy miért :? .

Koppány nagyon helyes lúrkó, és az esőtánc...!! :lol: Én már azt is alig várom, hogy ülni tudjon!
A kajálás szerintem majd nálunk sem lesz egyszerű, bár az még odébb van!
Ha hazaértünk (kedd v. szerda), majd akkor mesélek Cuciról. Most éppen alszik.
Tappancs, ha lesz egy kis időd áradozz a nagyfiúról! Milyen baba? Sírós, jól eszik, nyugis?

Egyenlőre ennyi, gondolom pár nap múlva tudok benézni!
Addig írjatok lelkesen, legyen mit olvasnom! :P

KépKép
kora
 
 


Gabi: kellemes kikapcsolódást. Az idő - eddig úgy tűnik - Neked kedvez, hiszen eddig meleg van és napos az idő.

Ma voltam a turiban, kipróbálni milyen Koppánnyal kettesben menni. Szörnyűűűű.... kb. 10 percig nyugton volt, aztán még kb. 10 percig úgy ahogy, aztán kiborult a bili, jött az üvöltés... úgyhogy a felnőtt ruhákat csak átfutottam, vettem egy fekete felsőt, egyszerű, de csinos és a gyerek ruháknál vettem neki párat. Találtam Thomas-os kardigánt, úgyhogy arra lecsaptam. Ma elég gyenge volt a választék, úgyhogy semmiről sem maradtatok le.

Dia: sajnos én a babataliról lemaradok. Kocsi híján nem szeretnék gyerekkel olyan messzire beutazni, apát az ilyen úgysem érdekli, úgyhogy inkább itthon családozunk. :) Marad a bicajozás és a medence. :) Remélem jól fogjátok érezni magatokat!

Tappancs: gratulálok! Jól megszenvedtél Te is... a lényeg, hogy most már túl vagy rajta. Sokszor én sem értem a dokikat. Lehet, hogy akkor engem is azért nem engedtek oldalra fordulni? Mert azt tudom, hogy nem indult meg lefelé Koppány. De akkor miért nem lehet tájékoztatni? Semmit nem mondtak nekem. :( És milyen így "külön"? Milyen baba?

menyasszon: én is agyalós vagyok. :) Ami sajnos sokszor nem jó, mások már hülyét kapnak tőlem. :)
Fanni annyira ismerős a középső (szepia) képen... Az sem lehetett semmi, hogy ráállt az ágyra és úgy préselték ki belőled. Rád is könyökölt, stb? Mert egyik ismim is úgy szült, hogy a doki könyékig benne volt a gyomrában és úgy tolta lefelé a gyereket. Az sem lehet egyszerű látvány, érzés. :?
Köszönjük a köszöntést 17. hónapja alkalmából. Be is jelöltem kedvencek közé azt az oldalt, mert nagyon jó. :)

Ki mit csinál a hétvégén? Kora és Gabi kivételével, mert őket tudjuk. :) Mi nem tudom... ma szerintem feltöltöm a gyerek medencéjét, hátha hétvégén jó idő lesz és akkor tud pancsolni. A miénket meg ki kell takarítani, mert nagyon bealgásodott (az algaölő ellenére is), így le kellett ereszteni. Meg lehet bicajozunk egy kicsit meg főzünk, de így ennyi. :)

Prüntyi: remélem nincs gond!!!

Jutta: ti hogy vagytok?

Sziasztok! Kellemes hétvégét mindenkinek!

Szép napot, puszi: Koppány és Szilvi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


.......
irtam 942693692 sort és egy gombnyomással töröltem...ne kérdezzétek,hogyan,laptopon irok, nem nem ezt szoktam meg...

Nosss...

Öööö... :roll: :oops: :shock: :lol:

Gab: Nagyon jó idöt kivánunk Nektek!

Kora: Nektek is kellemes idötöltést-rokonoknál gyerekkel triplán számít ám minden perc,legalábbis érzésre :)

Szilvi: Holnap délelött Veresen piacozunk egyet,ha gondolod,összefuthatunk egy kicsit,ha van arra valami játszó akár ott, vagy valami téren.Vasárnap is leszünk biztos Kertesen,de nem tudom mikor,mert a hétvége még a kecócsinálásé,hogy jövöhéten mehessen végre a festö.

A doki rendesen ,erövel segitett kitessékelni Fannit, ami valóban nem volt egy egyszerü menet de igazából nem bántam :)
Meg eléggé ilyedt feje volt már mindenkinek bent a szobában ahhoz,hogy tudjam,hogy ez most segitség ,ha érzésre nem is volt felemelö :)

Fanni modellkedik,tavaly nyáron szerepelt egy reklámfilmben, de az egy amcsi cég vitamin,stb-s belsö videója, nem hiszem,hogy ott láttad Öt.

Gyorsan elkülldö ezt a bejegyzést mielött megen törlöm véletlenül :)

Jó Éjt !
Vendég
 


Már én is gondolkoztam, hogy Koppányt megpróbálom "bemodelltetni" (huh, de csúnyán írtam le), de eddig még nem jutottam el odáig, egy próbát majd megér. :)
Hogy tetszik Fanninak a modellkedés? Hogy bírja? Türelmesek a gyerekekkel?
Sajnos későn olvastam el a mai talit, ne haragudj... mindjárt kész az ebéd, aztán megyünk kipakoljuk a garázst, a pincét, majd rendszerezzük és visszapakolunk. Meg még kéne a kamrát is, de szerintem arra már nem marad időnk...
megyek is, mert sose leszünk kész
puszi mindenkinek, kellemes hétvégét
annál nem sok idegesítőbb van, mint hogy írsz egy regényt, majd elszáll és ugyanúgy úgysem tudod mégegyszer megírni... hányszor fordult velem elő...

Szép napot, puszi: Koppány és Szilvi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok! Kinek hogy telt a hétvége? Mi itthon tettünk-vettünk... semmi extra... Szép napot mindenkinek! Megyek, mert Kopi alszik, kicsit csinálgatom a dolgom. :)
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Hétvége? Jó volt nagyon, és egyben hazaértünk a Balcsiról :D Az utat mondjuk nem csíptem, mert míg átjutottunk Budán a fantasztikus utakon...azt hittem kiesik belőlem Andor. De az autópályán már ok volt- leszámítva a dugót.
Úgy volt, hogy szombaton anyumékkal találkozunk,mert ők meg lejönnek Fenyvesre, de mégsem tudtak jönni, szóval maradtunk Fűzfőn. Pontosabban átmentünk Almádiba, mert elég nagy a balatoni baráti körünk és sokan lent voltak a strandon röplabdázni. Mivel jól éreztem magam, délután mi is lenéztünk. Persze én dumcsiztam, üdögéltem, néztem a röpi bajnokságot meg ilyenek. Szerencsére jó idő volt, de nem volt kánikula. Szóval jól esett :) bár estére baromi fáradt lettem - az ücsörgéstől :D
Vasárnap meg már elég hamar visszaindultunk, hogy elkerüljük a hatalmas dugót, meg IKEÁztunk egyet, mert kellett venni egy kis komódot még a gyerkőcszobába. Szóval, kb. így telt a hétvégénk :)

Szerencsére letelt a dokinőm által kritikusnak tartott 2 hét - 32-34.hét - ugyanis ezt kérte, hogy eddig még ne szüljek meg, mert ugye még sokat számít a pici feljődésében ez az időszak. Eddig jók vagyunk :) Most már csak kihúzzuk rendesen :)

Megyek, mert össze szeretnék dobni valami fincsi sütit a Szerelmemnek névnapjára :)

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Örülök, hogy jól telt a hétvégéd Gabi. :) Hogy bírod ez a meleget nagy hassal? Nem tudok most írni, mert Koppány rángat, szerintem álmos. Ma kint voltunk 1,5-2 órát a játszón (Csokonai és asszem Attila u. sarok) még reggeli előtt. Holnap is megyünk.
Szép napot, ha nem jönnék ma, de igyekszem jönni.
Többiek?
Menyasszon, Kora, Prüntyi, Jutta? kI hogy van? Gyerekek? :)

Szép napot, puszi: Koppány és Szilvi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Tudja valaki, hogy a Sáfrány utcához hogy lehet a legjobban eljutni a vasútállomástól gyalog?

Nem szeretne közületek valaki szeptembertől aerobikra járni a budapesti úti fitness terembe?
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!
Hát nem nagyon húztatok bele, mi van veletek? Mindenki nyaral?

Mi jelentem hazaérkeztünk, egyenlőre ennyi elég is volt. Jó otthon lenni, csak állandóan menni kell, úgyhogy elég fárasztó. Mindenki el volt természetesen ájulva Cucitól :D . Most, hogy rengeteg új emberrel találkozott úgy néz ki rá van állva a nőcikre, mindegyik nagyon tetszett neki. :P Persze fordítva is, a csajok/asszonyok is odavoltak érte.
Az első két éjszaka húzósabb volt, először ő nem akart aludni ( jönnek a fogak), amikor meg lehetett volna akkor meg én nem bírtam :roll: .
De! Cucikám féloldalt feltámaszkodott ülésbe!!! :D :D . A babakocsi félig ülő helyzetbe van állítva, ott már simán felül! Ezeket eddig nem csinálta, úgyhogy nagy eseménynek számított! :P
Most felébredt, megyünk szopizni, majd folytatom.

KépKép
kora
 
 


Hol van mindenki eltűnve???
Gabi: jól vagy, remélem még egyben!
Menysszon, te is már jó rég írtál!
Tappancs biztos nem ér rá a kis manó mellett.
Legalább Szilvi te írtál pár sort tegnap.

Na mindegy, azért újságolok.
Levi-baba ráérzett a pancsira :D ,csak úgy rugdosa a vizet, fröcsköl ezerrel! :lol: :lol: Mivel nem tud még mindíg biztonsággal ülni, fognom kell és persze csupa víz leszek. :P
Az egyik nagyitól kapott egy leselejtezett távirányítót ( a mienket már rég kinézte magának), úgyhogy most teljes a boldogsága.

Visszaszokott az egész éjszakás szopira :roll: , aminek nem örülök, mert nagyon fárasztó ugyanaz a póz egész éjjel, nem mondhatnám, hogy pihentető alvásaim vannak mostanában.. :?

Gabi: nem tudom írtam-e már, de beszélj a szülésznővel a homeopátiás bogyókról. Nekem is adtak vajúdáskor, bár nekem nem nagyon használt, sokan mondták, hogy nagyon jó. Nekem negyon nehezen indult be a tejem is, akkor is kaptam és akkor jó is volt. Ekcémára is szedtem már, arra is jó volt.
Bogyó: aerobik.. hát nem tudom, mikor tartják majd, meddig tart és a lényeg, mennyibe kerül?

KépKép
kora
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?