Sziasztok!
Niki
Valóban ímádni való, ahogyan Réka fejlődik. Terhesen még azt hittem, hogy majd nem tudom lelőni Csabit, és hűdeelevenmegmocorgó lesz. Hát nem így lett.
Zuzi
Képzeld, hasonló volt a helyzet nálunk. Nem tudom miért, de úgy egy hónapja Csabi is folyton felkelt éjjel egy evésre. Bár az még Diósdon volt. És, ehhez hozzá tartozik, hogy Diósdon én sosem tudtam lefektetni. Akármilyen álomban volt, ha az én kezemből került az ágyba, üvöltés és ébredés. Így a fél éjjelt mindig mellettünk aludta át. Most, hogy hazajöttünk (értsd: abba a lakásba, ahova őt hazahoztuk) helyre állt a rend. Még egy-két éjjel közöttünk aludt, aztán mondták nekem, hogy rakjam vissza. Tegnap előtt éjjel még kivettem egy szoptatásra éjjel, aztán visszatettem, aludt tovább. Ma éjjel meg már fel sem kelt.
(kopp kopp kopp) Ja, és nincs fogunk!!!
Én két dolgot tartok elképzelhetőnek, de nyugodtan mondjátok meg, ha hülyeség.
1, Csabinál és lehet, hogy Patriknál is az tette be a kaput, hogy számára szokatlan helyen alszik. Sok helyről hallottam, és most már beigazolódni látszik számomra is, hogy egy ilyen pici babát még nem szabad hosszabb időkre költöztetni jobbra-balra. Nem látszik nála, de ki tudja, hogy miért rángatta pl a fejét?!
A szájrángás is hasonló sztem. Vagy látta valakitől (az EEG-s dokinéni mondta tegnap), vagy ezt a nagy változást annyira nem tudja feldolgozni, hiába tűnik úgy, hgoy élvezi. Csabi is mindig viháncolás közben csinálta.
2, Több anyuka számolt már be arról, hogy 7-8 hónap körül megint felkel éjjel a kisbabája. Állítólag életkori sajátosság, DE!!! amint nekem minden "hivatásos" ember és anyuka mond az az, hogy nem szabad éjjel kivenni! Csabi sem fogadja el a cumit sem, se a cumisüveget éjjel, mégis próbálkozni kell. Kicsit olyan ez, mintha újra kéne tanulni az egészet.
Nálunk most az egész mindenséget kezdhetem előlről. Rosszul fürdettünk, az etetési rend sem volt soha jellemző és hagytam, hogy sokat egyen, éjjel ugye magam mellé vettem, stb. Szóval kezdtem az alapoknál.
De jól haladok, mert pl. tegnap már sikerült 3-4 óránként etetni.
Ma jelenleg volt egy reggeli evés 5-6 körül, majd most sokat nyűgölődött, mert álmos. Ilyenkor cicivel altattam korábban. De most, kőszikla voltam!!! Hagytam szegényt sírni kicsit, (kb. 6-7 percet, de azt üvöltötte) és felvette, sétáltunk. 3 perc után elaludt, már betettem az ágyikójába. Most majd készítem is mindjárt a gyümölcsét és szívom a cicit.
Szóval nehéz, nem könnyű.
Amúgy a tegnapi EEG nagyon jó volt! Annyira kellemes az a vizsgáló, hogy hihetetlen!!! Csabit annyira eleven volt (ami EEG-nek pont nem jó), hogy eszméletlen!
A vizsgálós néni alig bírt olyan játékokat mutatni, amire ne nyúlt volna, meg ne dumált volna.
Pont szerencsénk volt, mert megint volt közben egy remegés, és a gép semmit nem jelzett ki. Legalább is nem epilepszia, valószínű rossz szokás.
Mondta azt is a doki néni, hogy lesz még bőven furcsa és rossz szokása, ami kifejezetten félelmetes olykor, de ne aggódjak, minden normális!
Amúgy mi sztem nagyon megsínylettük ezt a költözést. Annyira úgy tűnt, hogy Csabi jól érzi magát odalent, és tényleg jó gyerek volt, de most látom, hogy mennyire más, ha itthon vagyunk, csak mi hárman, a saját kis kuckónkban a saját kupinkkal.
Ha nem álmos, és nem éhes órákig is elvan egyedül a játékaival.
Nyafi
Persze, most már szinte bármikor találkozhatunk!!!! Egy héten egyszer kétszer megyünk anyumékhoz vagy ők jönnek, amúgy csak a bevásárlás és a házi munka van, ami "leköt".
Szóval, mikor és hol?