Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Először is minden baba nagyon gyönyörű és ügyes :D

Patrik kúszik, és ha segítünk neki már nagyon szépen ül, közben játszik, ha úgy érzi, hogy el fog dőlni, leteszi az egyik kezét és megtámaszkodik... visszanyeri az egyensúlyát és játszik tovább! Annyira cuki :lol: :lol: :lol:

Ma, hogy elmentünk sétálni találtam egy kafa hintát, még nem hintáztattam Manót, gondoltam kipróbálom! Hát annyira tetszett neki, hogy végig hangosan kacagott, alig tudtam kivenni a hintából :lol: :lol: :lol: lehet, hogy valami szobahinta után kell néznem :roll:

Elvileg a héten mentünk volna Balcsira, de a rossz idő miatt maradtunk kicsit Pesten. Szerintem a hét vége felé azért lemegyünk. Annáék is most vannak lent, úgy sajnálom szegényeket, hogy ilyen szar időt fogtak ki... nem is tudom mi a fenét lehet csinálni egy babával ilyen rossz időben... Max azt amit itthon :cry:

Kedden fel kell jönnünk Pestre, megyünk oltásra... Szerencsére Manó bőven felszedte magára azt a súlyt amit a doki "előírt" neki... Már szerintem megvan 8kg... Persze ezzel még mindíg le vagyunk maradva Csabitól és a 2 Levitől :lol: :lol:

Cicus: nagyon örültem, hogy nem találtak Csabinál semmi komoly bajt. Patriknak néha a szája remeg (mintha fázna), most azt figyelem, hogy mikor szokott ilyet csinálni és elmondom a dokinak. Remélem nem lesz semmi gáz!

Nyafi: sajnos most a babatalira, márha augusztus közepéig szervez valaki nem hiszem, hogy el tudunk menni. Utána már szerintem Pesten leszünk végig, max hétvégékre megyünk el ha jó idő lesz.
Valamit még annyira akartam írni, de elfelejtettem...

Jaj, megvan! Nem tudom, ki, hogy van vele, de Patriknak amíg nem jött ki az alsó 2 foga simán átaludta az éjszakát. Aztán amikor jöttek a fogak, akkor volt pár éjszaka, hogy felkelt. Gondoltam ha kibújnak a fogak visszaáll a rend! Hát nem így lett. Azóta is folyamatosan minden éjjel felébred, nincs sokat fent, kicsit eszik és alszik is vissza. Ami nem is gáz addig amíg van egy kis tejem, de már egyre kevesebb van. Mi lesz ha elfogy? Tápszert melegíteni stb... Rosszabb lesz mint amikor született :cry: :cry: :cry:
Vajon mitől van ez? Miért nem alussza át az éjszakát? Próbáltam itatni vízzel, hátha szomjas, de nem fogadta el a cumit, szájzárat kapott :) Nem tudom, hogy tudnám leszoktatni az éjjeli felkelésről. Csomó baba alszik 8-10 órát egyhuzamban..., hogy csinálják? :)

Kép
zuzmara08
 
 


Niki
Réka nagyon szépen áll :P

Levi most imád ülve játszani.. állandóan felül...

Anikó
Gratula a fogacskákhoz!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Vettem autósülést, jövő hét jön meg, concord, 6000ft-ért, használtan, kell rá varrni majd anyagot. Tök jó, mert még a neten is használtat kb 14000ft-ért láttam a vaterán. Ha meg megveszem hozzá az anyagot lesz kb 9000ft-ban. És jó, meg minőségi!!!
Niki te helyedben én lejjebb tenném a kiságyat. Nagyon szépen ki tudnak belőle vetődni. Egyébként nagyon ügyi Réka.
Szegény Anna! Nem irigyellek! Mentek kirándulni? Mi rossz időben mentünk a múltkor! Tihany, Keszthely, Tapolca!!! Tavaly meg voltunk Badacsonyban és a kisbalatonnál is! Zuzi nektek is ajánlom piszok jó mindegyik hely, ha esetleg nem lesz tökéletes a hétvégén az idő… Nem tom, hogy hogyan csinálják az átalvást, de Giginek megy hála az égnek. Este 8-reggel 6-7ig. Mindenesetre tápit gyárts előre, be a hűtőbe, aztán ha megébred mikro. Már nem újszülöttek, de mikor azok voltak, aki kapott tápot, ott is így kapta…

Kép
nyafi
 
 

 
 

Sziasztok!

Niki

Valóban ímádni való, ahogyan Réka fejlődik. Terhesen még azt hittem, hogy majd nem tudom lelőni Csabit, és hűdeelevenmegmocorgó lesz. Hát nem így lett. :lol:

Zuzi

Képzeld, hasonló volt a helyzet nálunk. Nem tudom miért, de úgy egy hónapja Csabi is folyton felkelt éjjel egy evésre. Bár az még Diósdon volt. És, ehhez hozzá tartozik, hogy Diósdon én sosem tudtam lefektetni. Akármilyen álomban volt, ha az én kezemből került az ágyba, üvöltés és ébredés. Így a fél éjjelt mindig mellettünk aludta át. Most, hogy hazajöttünk (értsd: abba a lakásba, ahova őt hazahoztuk) helyre állt a rend. Még egy-két éjjel közöttünk aludt, aztán mondták nekem, hogy rakjam vissza. Tegnap előtt éjjel még kivettem egy szoptatásra éjjel, aztán visszatettem, aludt tovább. Ma éjjel meg már fel sem kelt. :lol: (kopp kopp kopp) Ja, és nincs fogunk!!!

Én két dolgot tartok elképzelhetőnek, de nyugodtan mondjátok meg, ha hülyeség.
1, Csabinál és lehet, hogy Patriknál is az tette be a kaput, hogy számára szokatlan helyen alszik. Sok helyről hallottam, és most már beigazolódni látszik számomra is, hogy egy ilyen pici babát még nem szabad hosszabb időkre költöztetni jobbra-balra. Nem látszik nála, de ki tudja, hogy miért rángatta pl a fejét?!
A szájrángás is hasonló sztem. Vagy látta valakitől (az EEG-s dokinéni mondta tegnap), vagy ezt a nagy változást annyira nem tudja feldolgozni, hiába tűnik úgy, hgoy élvezi. Csabi is mindig viháncolás közben csinálta.
2, Több anyuka számolt már be arról, hogy 7-8 hónap körül megint felkel éjjel a kisbabája. Állítólag életkori sajátosság, DE!!! amint nekem minden "hivatásos" ember és anyuka mond az az, hogy nem szabad éjjel kivenni! Csabi sem fogadja el a cumit sem, se a cumisüveget éjjel, mégis próbálkozni kell. Kicsit olyan ez, mintha újra kéne tanulni az egészet.


Nálunk most az egész mindenséget kezdhetem előlről. Rosszul fürdettünk, az etetési rend sem volt soha jellemző és hagytam, hogy sokat egyen, éjjel ugye magam mellé vettem, stb. Szóval kezdtem az alapoknál. :lol:
De jól haladok, mert pl. tegnap már sikerült 3-4 óránként etetni.
Ma jelenleg volt egy reggeli evés 5-6 körül, majd most sokat nyűgölődött, mert álmos. Ilyenkor cicivel altattam korábban. De most, kőszikla voltam!!! Hagytam szegényt sírni kicsit, (kb. 6-7 percet, de azt üvöltötte) és felvette, sétáltunk. 3 perc után elaludt, már betettem az ágyikójába. Most majd készítem is mindjárt a gyümölcsét és szívom a cicit.
Szóval nehéz, nem könnyű.

Amúgy a tegnapi EEG nagyon jó volt! Annyira kellemes az a vizsgáló, hogy hihetetlen!!! Csabit annyira eleven volt (ami EEG-nek pont nem jó), hogy eszméletlen! :lol: A vizsgálós néni alig bírt olyan játékokat mutatni, amire ne nyúlt volna, meg ne dumált volna. :lol: Pont szerencsénk volt, mert megint volt közben egy remegés, és a gép semmit nem jelzett ki. Legalább is nem epilepszia, valószínű rossz szokás.
Mondta azt is a doki néni, hogy lesz még bőven furcsa és rossz szokása, ami kifejezetten félelmetes olykor, de ne aggódjak, minden normális!
Amúgy mi sztem nagyon megsínylettük ezt a költözést. Annyira úgy tűnt, hogy Csabi jól érzi magát odalent, és tényleg jó gyerek volt, de most látom, hogy mennyire más, ha itthon vagyunk, csak mi hárman, a saját kis kuckónkban a saját kupinkkal. :oops: :lol: Ha nem álmos, és nem éhes órákig is elvan egyedül a játékaival.


Nyafi
Persze, most már szinte bármikor találkozhatunk!!!! Egy héten egyszer kétszer megyünk anyumékhoz vagy ők jönnek, amúgy csak a bevásárlás és a házi munka van, ami "leköt". :lol:
Szóval, mikor és hol? :lol:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Lányok!

Nincs valaki közöttünk, aki nagyon jól tud olaszul? :oops:
Muszáj felkészülnöm a szakmai közép nyelvv.-ra, de a szóbeli része is és amúgy is egyedül szörnyen nehezen megy. A tanárom meg azért elég költséges, ha házhoz jön. :(

Kép


Kép
fcicus
 
 


Sziasztok!

Nyafi
Gratula az üléshez!
Így tényleg nagyon jó áron lesz...

Cicus
Örülök, hogy minden rendben volt az EEG-n.

Éjjel felkelt Levi (éjfél körül) sírva... lehet a viher miatt???!
....pedig most későn aludt el - nem akart aludni - 22 után.
Kapott vizet és cumit (szerencsére egyre ritkábban kell neki)... aludt majdnem 6-ig, aztán cici után 8-ig.

Körtét nem hozott Apa tegnap, de holnap lesz piac (a környékről járnak árulni néhányan gyümiket -
tőlük majd veszünk), mert az tuti, hogy itt termett :lol:

Délelőtt egy fél banán elfogyott :lol:
Ízlik neki. :P

Hétvégén, ha rossz idő lesz, meglátogat minket Apu és Anyu :D

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


viher helyett vihar :shock:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok!
Örülök, hogy Csabika jól van. :wink:
Kis vasgyúrónek ne is legyen semmi baja.

Levi is nagyon ügyes, neked is hamarosan meglesz a dolgod vele Kia. :)

Nyafi
Megoldódott a kanállal evés? Vagy már írtad?

Zuzi és Zsuzsi, jó, hogy Ti is jelentkeztetek.

Én a tápszert nem készítem el előre, mert elvileg nem szabad. De a vizet felforralom előre és amikor már ki is hült, vagy még korán van, akkor is csak beteszem a mikróba a sima vizet, 20 mp-re kb aztán abba rakom bele a port.
Így friss és mégis 1 percig (sem) tart.
Panka is eszeget már zöldséget, eddig teljesen rosszul volt. A titka az, h játszik egy másik kanállal, lefoglalja magát, így csak a száját tátja miközben dolgozik.. :lol:
De a turmixba még akkor is kell egy pötty tápzert raknom.
Tejpép és gyümi az jöhet akármikor. Gyümölcsba kerül egy kis keksz is, h kibírja köv. evésig.
%x eszik egy nap. Este, reggel tápszer, de gyümi, délben zöldség, du tejpép. Mikor melyikből eszik többet-kevesebbet.
Nagyon sok folyadékot iszik.

UUUUUUUUUUUtálom ezt az időt.. :cry:

dhbetty
 
 


Sziasztok!!!

Nyafi,tök jó áron vettétek az ülést....már lassan nekünk is kéne!!!
Amúgy kimászni és kihajolni sem tud Réka még a kiságyból......de szó se róla ami késik nem múlik....lejebb fogjuk rakni már nekünk is eszünkbe jutott :D

Cicc, érdekes engem mindenki azzal riogatott mivel nekem sokat kellett feküdnöm terhesség alatt hogy majd nem fog szép ütemben mozgásfejlődni Réka szóval visszamaradott lesz mozgásban.....na ehez képest én és az apja csak kapkodjuk a fejünket....eszméletlen a kiccsaj...ááááá....ma elmentünk vásárolni....hát csajok.....nekünk még ugye hordozónk van ezt szoktuk a bevásárlókocsira feltenni....na de mostmár itt is fordul hasra és áll fel benne.....áááá....látni kellett volna életveszély :roll: Kikellett venni ölbe mert már mindenki rosszalóan nézett ránk és mi meg ott pironkodtunk....jaaaa és újabban az ölünkben is állna fel....majd megpróbálom lefotózni!!!Mindenhol fel akar állni....kapaszkodik a függönybe....stb.Őrület!!!
Éjszakáink nekünk szuperek tegnap csak hajnal 2-től 3-ig volt fenn a kedves gyermek.....kúszottt-mászott, felállt....áááá.....alig aludtam :D
Nagyon örülök hogy minden OKÉ lett az EEG-vel :)

Kia, a banán az nálunk is menő...főleg alma-banán-keksz kombináció :)

Na megyek vacsizni...éhes a pocaklakóm :wink:

Jó éjt!
Niki és Réka baba
Vendég
 


Sziasztok!

Ma este FELÁLLT Levi :lol: (néhány mp-re)
Sajna már csak a térdelést tudtam lefényképezni!

Délután még csak nyalta a rácsot:
Kép
Kép
Kép

Holnap jön mind a 4 nagyszülő :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Niki!

Szerintem a hordozót felejtsétek el! :lol: Már mi se tudjuk Kristófot beletennei, mert hasonló mutatványokat produkál. És Réka ül is rendesen?Nálunk gond van a babakocsival, mert háton feküdni gyűlöl benne, ülni még nem tud olyan hosszú ideig, meg nem is szeret, ellenben imád hason lenni+négykézláb.És még rugózik is hozzá...plusz még a babakocsi rugózik, és hát a macskakövek :evil: Hosszas fejtörés után vettem egy "szíjat", amivel hasonfekve is oda tudom kötni a babakocsihoz. :wink: Kicsit brutálisnak hat, de nem kockáztatom, hogy kiessen a gyerek...Íme:

Kép


Ja, és szerintem is tegyétek le az ágyat, minél előbb! :wink:

Kép

Kép
linus
 
 


Sziasztok újra itt!

Annyira édik vagytok hogy így sajnáltattok hogy mi lehet velünk, jelentem az idő nem volt rossz mint itthon Pesten. Nekünk csak egy reggel esett, a kb. 3 napig ragyogó napsütés a többi nagy meg változó, szóval szuper jól sikerült a nyaralás, és még színem is lett.

Cicc örülünk hogy nem lett semmi komoly a kis Csabival, tényleg nem semmi a súlya Csabinak. Mi az elmúlt időben nem hízunk olyan rohamosan. 8, 71 kilósak vagyunk.

Levi is sokat fejlődött már lassan de biztosan elindulunk előre, és nem csak tolatunk. Meg kitalált egy új mozdulatot négykézlábra áll és előre hátra ringatya magát.

Zuzi képzeld nálunk is a nyaralás 3. napjától Levi felkel kb. 3-4 róra között, és nem nagyon akar visszaaludni, szerintem ez azért lehet mert eddig ugye külön szobába szunyókált és most a nyaraláson, egy szobába volt velünk. Egyfolytában jár a szája ennek a kis fickónak annyit de annyit tud dumálni. :D :D
A hely ahol voltunk szuper jó volt majd teszek fel képeket.

Nyafi nagyon jók a képek amik rólatok készültek. Mi is voltunk itt ott Tihany, Veszprémi állatkert, Füred, nagyon szépen megcsinálták.

Mi is benne vagyunk a taliba, meg abba is hogy nálunk legyen, de inkább az augusztusban tudom vállalni. Kinek mikor lenne jó?

Linus szuper kis találmányt ötlöttél ki nagyon tetszik! Elős a biztonság. :D :lol:

Kis Levi baba nagyon ügyi, nálunk csak akkor áll magától ha letolat az ágyról ás kapaszkodik utána szélében.

Most mennem kell majd még jöövök és rakok fel keresztelős képeket is!

Puszi Mindenkinek!
Anna, Levi baba
Kép
boganna07
 
 


Íme itt vannak a képek!!
Kép Apával a parton:-))) Kép A kék szallag versenyen Kép Kép Kép Kép
boganna07
 
 


Kép Az állatkertben! Kép Pancsi előtt Kép Pancsi közben!
boganna07
 
 


Egyem meg a kiccccsávót! Nem semmi ahogy térdel rajtad!!!

Kép
nyafi
 
 


Pangás van...
Én meg megállás nélkül minden nap takarítok...
Ímádok anya lenni, de utálom a házi asszony szerepet...

Kép


Kép
fcicus
 
 


Cicus, érzés dettó, utálok takarítani, főzni,mosni...anyukának meg tök jó lenni.

Kingi, Flórikának boldog 8 hót!

Kúszunk végre!Igaz, mint egy fóka, piszok izmos lehet a karja, ezt a mozdulatot egyikünk sem tudja megcsinálni, apával kipróbáltuk, haláli, egy 7 hós gyerek meg igen :shock:
Vendég
 


:lol:
Mikor találkozunk? És ki mindenkivel?
Jó, hozzáteszem csüt-ön megyünk anyukámékhoz. Holnap meg főznöm kell, és kicsit pihennem is kéne már... :wink:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a pár napos Balcsi útról... Kicsit itthon vagyunk és megyünk vissza csütörtökön! Remélem már jobb idő lesz!

Anna, örülök, hogy nem volt olyan rossz időtök mint itt Pesten. Sokszor eszembe jutottatok, hogy vajon mit csinálhattok ilyen időben... Nagyon jók a képek :D Utólag BOLDOG HÓFORDULÓT LEVIKÉNEK :lol: :lol: :lol:

Cicus: írtad, hogy nem szerencsés a babákat össze-vissza helyeken altatni. Patrik amióta hazahoztuk a kórházból ugyan ott és ugyan úgy alszik, nem variáltuk az alvóhelyét... :oops:
Azért köszi a tippeket, igazából csak arra tudom fogni a dolgot, hogy most ilyen korszaka van. Sajnos próbáltam, hogy nem veszem ki az ágyból csak megsimizem vagy megitatom, de nagyon sííííír :cry: :cry: :cry: Aztán kiveszem, kicsit eszik és már alszik is....
Mindegy, ez van... Csak lesz jobb is.

Minden babát akinek mostanában volt a hófordulója és lemaradtam róla: NAGYON SOKSZOR KÖSZÖNTÖK :D meg persze Patrik is :D

Amúgy Manócska nagyon cuki, nagyokat kacag, imádja a tesómék kutyáját, és a híradós bemondó csajokat. Akkorákat nevet ha meglátja a híradóban a bemondó csajt, hogy csak lesünk. Aztán ha más mutatnak, akkor reklamál és "nyüszög".... aztán újra bemondó és mintha elvágták volna, újra tátott szájjal nevet :lol: :lol: :lol: Iszonyú cuki, majd megzabálom!!! Már tök szépen ül, de a felülésnél még segíteni kell. Mindenáron hasizomból akar felülni, így leginkább a ruhánkba kapaszkodva felhúzza magát.
Ma voltunk dokinál, kapott szurit és kereken 8kg :D Hősiesen tűrte mint mindíg... Egyedül a doki szívhallgatóját (azt hiszem fonendoszkópnak hívják) csócsálta meg, nagyon tetszett neki :lol:

Na, megyek... kihasználom, hogy Patrik alszik és folytatom az álltalam is nagyon úúúúúútált takarítást.... :? :? :?

Kép
zuzmara08
 
 


Sziasztok!!!


Mi is megvagyunk....ill. én elég ramatyul kezdek lenni...szombati napom katasztrófa volt.....émelygés ezerrel....fájt a fejem....senkinek nem kívánom....még jó hogy szombat volt így fel lettem mentve minden tetendő alól....bár inkább 6-szor végig takarítom az egész lakást mint amit összeszenvedtem.Ha a konyhába betettem a lábam olyan hányinger fogott el hogy ihajjjj...brrrr....Szóval megint émelygek és koválygok....annyira fáradtnak érzem magam...állandóan csak aludnék...és semmihez sincs kedvem :?
Rékuci nagyon ügyi.....még azóta is mindenhol fel akar állni....és fel is áll.....:) Sőt néha már próbál lépegetni is....de olyan kis bénácska....egyenes lábbal csinálja.....haláli meg kell zabálni :lol: Jaaa és már egyenes háttal ül...úgy hogy nem támaszkodik...ezt még csak pár napja csinálja.....néha elveszti az egyensúlyát és akkor koppan szegényke.... :( Viszont az ágyunkon meg tuti direkt csinálja....hátra veti magát és élvezi hogy puhára zuhan....és rugózik vele az ágy 1 picit :) A fáradságomhoz az is hozzájárul hogy mostanában hajnalban menetrendszerűen nálunk is felkel Réka....tuti életkori sajátosság...iszik teát aztán forgolódik körbejárja a kiságyat és alszik tovább.....de én addig nem tudok elaludni amíg ő fenn van :roll:

Hófordulós babáknak boldogságosat!!!! :)

Csüt.-ön megyek dokihoz...annyira izgulok.....és képzeljétek amióta terhes vagyok fogytam.....annyi vagyok mint amikor Rékával kezdtem a terhességet....mondjuk szó se róla alig bírok valamit is magamba erőszakolni :roll:

Mi jöv.héten megyünk B.füredre....remélem jó időnk lesz....nem kell nekem kánikula csak süssön a nap és lehessen pancsizni :)

Hétvégén csináltam húslevest....na ettől is rosszul lettem....rá sem bírok nézni....na mind1...szóval 1 főtt répát gonbdoltam megkóstoltatok Rékával....úgy hogy nem pépesítem.....csak a kezemmel összenyomkodtam....és rakosgattam a szájába....olyan ügyesen ette és csak úgy tátotta a száját......aztán az almát is kipróbáltam azt is úgyanígy és az is teccett neki :)

Na megyek ledőlök én is a lyány mellé....mert mindjárt leesik a fejem!

Puszi
Niki és Réka baba
Vendég
 


Üdv Mindenkinek!

Köszönjük a köszöntéseket! :D

Múlt héten írtam Nektek,hogy mennünk kell vissza ultrahangra a budai egészségközpontba.Dokinéni megnézte Flórát és közölte,hogy az a szűkület ami volt neki már 6 hetesen is nehogy megszűnt volna hanem mégnagyobb lett...
A heim pálba irányítottak ahol közölték,h másnap azonnal vigyük be a gyereket,mert nagyon rosszak az eredmények.
Igazából így utólag mellékes,h reggel 9-től du-fél 2-ig vártunk,mire bemehettünk-igaz volt ott egy 4 hónapos kisbaba aki ugyanennyit várt(értitek:'GYERMEKKÓRHÁZ')na mind1!
Most csüt.vérvétel heim pál,kanűl beszúrás és így ahogy vagyunk irány a tétényi kórház ahol megfestik Flóra veséjét,hogy kiderüljön működik e még?!
ÉS MINDEZ MIÉRT???Mert az a kiba......ott gyerekorvosunk 6 hetesen azt mondta ezek teljesen jó eredmények és várjunk vele 1 éves koráig,mert addig úgyis kinövi.
Heim pálos doki teljesen kiakadt ettől és az orvosi kamara elé viszi az ügyet.
Férjemmel megbeszéltük ha bármi baja/lesz/ van a gyerek veséjének drága gyerekorvosunk kezdje el ásni a saját gödrét....

Bocs,h hosszú voltam de nagyon-nagyon mérges vagyok és fosok a csütörtöktől....
Vendég
 


Kinga, kitartás!Nem lesz semmi baj!Oké?Mennek a drukkjaim+++++++++++
Vendég
 


Flórababa ügyes legyél és mutasd meg anyáéknak, h nem lesz semmi baj!!!!!!!!!!
+++++++++
Vigyázzatok magatokra!!

dhbetty
 
 


Sziasztok!

Kingii&Flóra:Mennek a ++++++++++++++++++++
Nem lesz semmi baj!+++

Kép
aniko...
 
 


Kingi!
Biztos nem lesz semmi baj! Még az is lehet, hogy tényleg kinövi!!!

Egyébként ++++ (de mit jelentenek ezek a pluszzok? :oops: :lol: )

Kép


Kép
fcicus
 
 


puszilom a kicccsajt! Bizti rendbejön!
Cic asszem pozitív energia...de nem bizti...

Kép
nyafi
 
 


Kingii, nagyon-nagyon szorítok nektek....a magyar egészségügyhöz pedig nem fűznék hozzá semmit!!!!!! :twisted:
Vendég
 


Cicc..hűt ezek pozitív energiák.
++++
Tessék, neked is. :wink:


Ha nem vagyok indiszkrét megmondjátok, h hol dolgoztatok? és hogy mikor szeretnétek visszamenni dolgozni.. :oops: :oops:

dhbetty
 
 


Sztem nem vagy indiszkrét...
Én a Nestlé Hungáriánál, azon belül pedig a Nespresso Divízióban. Valójában külön cég, csak jogilag nem. Szóval kávéban utaztam, az Operával szemben.
Ímádtam csinálni, és most is ímádnám! Szeretek dolgozni, bár nem vagyok megszállott. Nekem emiatt kicsit zárka az itthoni lét. Ha megtehetnénk, amint elmegy a tejem, visszamennék dolgozni.
DE! Még van tejem, addig semmiképpen nem (amit most már szeretném, ha legalább a szülinapjáig kihúznánk), másrészt nem szeretném bölcsibe adni. Így 2 évig úgy hiszem, hogy itthon leszek. Utána meg vagy jön a kistesó, vagy apa marad itthon GYESen, én meg dolgozom, vagy nagyszülőkkel lesz, még semmi sem dőlt el. Bár azt szeretném, ha a harmadik gyerek akkor érkezne, amikor ő bekerül az oviba. Még ha csak délelőttökre veszik be, akkor is az nekem nagyon fontos lenne, hogy a kistesóval is tudjak ugyanannyit foglalkozni.

Álom álom....

Képzeljétek, egyik ismerősöm megkeresett a barátnőmön keresztül egy otthoni munkával. Jutalékos, és telefonálgatnom kell csak, az meg a zsigereimben van (4 év telemarketing után nem csoda :wink: ). Szóval tegnap elmondtam a Petinek. Holnap adok csak választ, de szte nem veszíthetek, így azt hiszem, hogy belevágok. Ha hiperügyes vagyok, akkor a gyedem dupláját is megkereshetem, ami azért mégsem lehetetlen.
Na mindegy, csak leírtam. :D Nincs benne humbuk, telefont kapok, amivel dolgoznom kell.... más meg nem kell hozzá, csak a pozitív hozzáállás!!! :lol:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Mi még mindig nem alusszuk át az éjszakát, egyszer mindig fel kel enni. lehet, hogy nem eszik elget napközben ?
Nyafi nektek milyen a napi rendetek, mikor mennyit eszik a kicsid ?

A másik gondunk, hogy sose kakil. Olvastam vkinek naponta 5x, hát nekünk 4 napig nem történik semmi, 1x próbáltam neki adni Laevolacot, de az orvosunk azt mondta az csak folyamatában hat és nincs semmi baj ha nem kakil. Hát szegénynek, mint egy dugó úgy állt a kaki a fenekében, sírt,görcsölt, a végén a lázmérő hegyével kapargattam meg kúpot adtam neki. Pedig eszik minden nap barackot, igaz a zöldségeket csak most vezetem be nála.Az a baba, aki napi 5x kakkant mit eszik, iszik ?
Mit csináljak, hogy ne legyen szorulása?

Ti délben a krumplin kivül mit adtok köretnek a zöldség mellé ?rizs mikortól lehet adni ? Hallottam babarizsről, de nem találtam sehol !!
Vendég
 


Sziasztok!!!

Én a Citibank-nál dolgozom/tam....szeretem a munkám...nagyon jól lehet keresni vele....alap fizu+ jutalék....személyi bankár a böcsületes neve....de.....kereskedelem....hitelt...hitelkártyát számlát kell az ügyfeleknek eladni...szóval itt is lényeg a + hozzáállás és a jó beszélőke (ami adott) :lol: Azt hogy mikor megyek vissza az még jó kérdés.....bár a gyerkőcök amíg 2 évesek nem lesznek addig bizti nem...szóval én még maradok 1 darabig!!!!

Cicc szerintem mindenképp próbáld meg ezt a munkát....ha még telcsit is kapsz akkor nem veszíthetsz semmit!!!!Tök jóóóó!

Kobuki...én írtam egy hete hogy sok kaki van....de már nincs hála az égnek....mondjuk elhiszem hogy nagyon rossz a szorulás is a babóknak de ez sem jobb hidd el!!!Semmi extra kaját nem adtam neki valami miatt fosizott a drágám.....de már helyrejött :)
Szerintem adj neki sok szilvát....nálunk az nagyon meghajtja szegénykét....a krumpli, a rizs, az alma és a répa is fog...szóval azzal nagyon vigyázz ...ezeket akkor inkább ne is kapja....jjaaaa és sok folyadékot igyon...teljesen mindegy hogy mit!
Vendég
 


Niki
Képzeld, ez az új munka Citibankos :lol: Igaz egy srácnak besegítek, szóval nem teljes a pénz, és nem teljes a munka, de legalább nem veszik el a gyedem... :lol:

Kobuki

Szerintem ne aggódj! Csabi sokáig csak 7 naponta kakilt. Nagyjából 3-4 néhettel azután, hogy elkezdtem egy nap kétszer etetni (egyszer főzelék,egyszer gyümölcs), akkor kezdett áttérni a napi kakira. Most már olyan halkan kakil (pedig mindig kemény), hogy csak a bűzből érzem, hogy van kaki. :lol:
Nekünk a doki azt mondta, hogy minél több rost kerüljön a kicsi szervezetébe. Nálunk is volt üvöltős kaki, én kifacsart és leszűrt narancs levét adtam neki, egy 20 ml-ert nem többet, az hajt! A paradicsom is és a szilva is hajt, de a Kecskemétis szilvától mi rosszul voltunk, bár az már másfél hónapja volt. Most eredeti szilvát próbáltam, semmi hatás.
Minél több gyümölcsöt adj neki, és nagyobb adagokat! Alma is simán jöhet! Ami az egyik gyereknél fog, az a másiknál hajt, szóval próbálkozz nyugodtan!!!
Lorin szopis baba? Mert ha igen, csinálhatod azt is, hogy amikor nagyon fáj és erőlködik, ráteszed cicire! Ettől megnyugszik kicsit, talán el is szenderedik egy fél órára, a tejcsi meg helyreteszi addig a pociját és mikor felkel azonnal tud majd kakilni.
Vagy, simogasd a pociját, de mindig csak egy irányba, és óramutató járásával megegyőzen! Ebben az irányban vannak a belek, segíthet ez is!

Kép


Kép
fcicus
 
 


Én Burger Kingben vok üzletvezető helyettes, de nem jön be. Két évet lehúztam ott a gyes miatt. Vissza akarok oda menni, de már mint HR-es. Remélem fel fognak venni. Most van hátra a negyedik év, aztán szeptembertől adom 2009-től bölcsibe. Jövő hét megyek beiratkozni. Aki két évesen be akarja adni, már most járjon utána.
Napirend: 8 körül táp…150-200 nálatok van még tej? Az fog!
11 tízórai, ma barack kb 10-50ml
12 ebéd táp 150-200
16 uzsi bébiétel, 2/3 üveg vagy főzök, bár azt nem igazán, ma pl krumpli répa alma
20 vacsi táp 200ml
alvás 12-2-ig du 5-6-ig, este 8-7ig van hogy picit visszadől félórára reggel.
Krumpli is fog, irass fel sinlacot, ha nehezen megy a kaka. Azzal sűrits…
Rízs négy hótol, jó a rendes is, csak főzd tovább.

Kép
nyafi
 
 


Én egy építőipari nagycégnél voltam marketinges, hát... baromi strapás volt. Jó lenne inkább vmi mást csinálni gyerek mellett, főleg,hogy ezt nem lehet 4 órában. Egyelőre nincs jó ötletem, miből fogok meggazdagodni :)

Igen, Lor még anyatejes. Amíg csak ezen volt, addig is heti 1 kaki volt, de az nem viselte meg. Szinte mindet megemésztette, de mióta kap tízóraira barackot és ebédre főzeléket, azóta ez mind benne marad és csak a kúp hozza ki. 4-5 nap után már ugye enni se bír, mert tele van szegénykém és nagyon fáj a hasa, eltorzul az arca és sír. A kúptól tartok, hogy hozzászokáshoz vezet, nem ?

Cumisüveget hónapok óta próbálok vizzel adni neki ,de nem issza, sőt még az anyatejet se issza meg belőle. pohárból meg inkább magára folyatja, mint hogy lenyelné és egy idő után elkezd sírni, ezért nem erőltettem. A védőnőnk azt tanácsolta, hogy vizet nyomassak kitartóan, ne kapjon rá a cukros dolgokra, a gyümölcslére se.

Nyafi megkérdezhetem , hogy nálatok ez miért alakult ki, hogy ebédre táp és uzsonnára "is ebéd ". én délután is gyümit adok neki, lehet hogy ez kevés volt Abigélnek ? Lehet , hogy ő azért nem éhes éjjel, mert a tápppal jól belakik és ő Lorhoz képest 4 főétkezésen van. Szerinted ?
Vendég
 


Ja és még egy ...a mi orvosunk szerint szilvát csak 10 hónap után, narancsot , paradicsomot csak 12, hónap után adjak. Az alma és a barack nincs rá hatással.
Vendég
 


Panna 6-fél7kor kel, 7 előtt kap tápot. 180.200 ml.
10 után vlamikor gyümi. Ma pl egy banán, fél alma, és egy bébikeksz.
Ebéd 1-fél2kor, mostmár eszegeti zöldségeket is, DE 30 ml tápszert hozzá kell kevernem, mert az még csak úgy csúszik le.
Du 4-fél5 kap tejpépet. Kb100-150 ml.
Este fél8-8 táp 220-240 ml.
Persze változó, h mennyit eszik, van amikor marad mindenből. Átlagban azért ennyit eszik.
Alszik este 8tól reggelig (kop-kop-kop)
Napközben változó. Inkább ilyen félórákat mikor fáradt. Olyankor megy a kiságyba, cumi, kendő, néha kis szenvedés, aztán alszik picit.

Én főztem neki sok répát, zöldséget és krumplit, de most vettem pár bébikaját ami pl tésztás-húsos..amiket nemigen tudnék elkészíteni. A változatosság miatt.

És ma 7 hónapos! :D
Kristóf, boldog hófordulót neked is.

Kingi jelentkezz, mi van Flórával.

dhbetty
 
 


Ja..és 7 kg. 3210g volt születésekor.
Ugye nem túl kevés? Végülis a sólyát megduplázta.

dhbetty
 
 


súlyát.. :?

dhbetty
 
 


Betti!
Nagyon szépen köszönjük, és viszont kívánjuk a boldogságot!Képzeld, én tegnap hittem, hogy 24-e van, így most kétszer köszöntöm fel Kristófot :lol: Mostanában egyre többet nosztalgiázom a szüléssel kapcsolatban.Tényleg, minden nap eszembe jut.És csak most fogom fel, hogy milyen csodálatos, hogy karácsonykor jött a világra Kristóf.

Lányok!
Le vagyok többenve!!!Nálatok is napról-napra történnek a dolgok?Kristóf egy hete mégcsak épp kúszogatott, most meg négykézláb kergetjük egymást a lakásban.Hétfőn állt fel először, igazán a kiságyában, azóta meg mindenhol azt lesi, mibe lehet kapaszkodnia, és tíz percekig egyfolytában áll. :shock: De ami szomorú: már nem tudom a végtelenségig puszilgatni :cry: :cry: :cry: Egyszerűen nem hagyja magát...Ölben sem marad meg (csak ha nagyon fáradt), egyfolytában megy, megy, felfedez.Játékok nem kellenek neki, csak a -lehetőleg veszélyes-használati tárgyak.Tényleg csak ámulok és bámulok! :lol:

Munka:Én egy non-profit szervezetnél dolgoztam (hát nem is gazdagodtam meg :? ): Magyar Drámapedagógiai Társaság.Ügyvivő voltam(összesen ketten voltunk az egyesületben: az elnök és én), ami azt jelenti, hogy MINDENT én csináltam: rendezvényszervezés, tanfolyamszervezés,-koordinálás, pályázatírás, pénzügy stb.Stresszes volt, a belem is kilógott (bocsi!), így egyáltalán nem vágyom vissza.Pedig jó ügyért dolgoztam, és élveztem, csak rengeteg dolgom volt.Mi még szeretnénk gyerekeket (férjem még hármat :shock: :shock: , én egyet, vagy kettőt).Aztán mindenképpen Szentendrén szeretnék dolgozni, mert nem tudnám elképzelni gyerekek mellett a bejárást.
Ezenkívül drámát tanítok egy mentálhigiénés középiskolában egy héten egy délután.Ezt ősztől folytatom, és már nagyon várom.Ez a fajta sikerélmény nagyon hiányzik.Na, meg azok a kis szemtelen kölkök is. :lol:

Megyek, Kristóf felébredt, irány a padló!

Kép

Kép
linus
 
 


Kristófnak és Pannának Boldog 7.hónapf!

Kép
aniko...
 
 


Sziasztok!

Végre itthon vagyunk..kiscsaj kidölt,mondjuk nem csodálkozom.9-re mentünk heim pálba(vérvétel+branül beszúrása)jött a nővér és elvitte a gyereket.Én már akkor bőgtem...Amikor meg meghallottam,hogy sírva ordít ki kellett mennem a folyosóra...szegénykém a lábába kapta a branült. :(
Aztán irány a szent imre izotóp labor.Csak itt tudtam meg,hogy pici babák és azok akik kapnak izotópos kezelést nem tartozkodhatnak egy légtérben...az összes öreg embert bezavarták egy másik szobába...(hogy morogtak).Befektették egy vákumos zsákba,lekötözték azért hogy ne tudjon mozogni a felvételek miatt...30 percen keresztül így volt...szerencsére ott lehettem vele,de az utolsó 10 percet így is alig bírta ki..

Eredményeket csak jöv héten kapunk,addig meg lerágom a 10 körmömet... :(
Vendég
 


Kép
amúgy meg ilyen vidám... :D
Vendég
 


Jaj de cuki !

Mi is voltunk kórházban, de szerencsére csak kivizsgáláson, az is bőven elég volt. Amikor 2 nap szadizás után a fejéből vettek vért, elsírtam magam és zokogva jöttem ki. Mi a Budai Gyermekkórházban voltunk meg fülészeten a Jánosba át kellett menni !! A Budaiban mindenki baromi kedves volt a babával is és engem is nyugtatgattak, hogy vigyázunk rá...kizárásos alapon vírust kaptunk el, szerencsére már túl vagyunk rajta.

Egy kicsit lefogyott, de most már újra 9 kiló a kis dagi macskám ! nálatok se lesz gond, csak ezt a stresszt kihagyhatnánk...
Vendég
 


Az én Pankám a legapróbb??? :shock:

Képzelhetitek, h hogy nézek arra aki ledagizza... :evil:

dhbetty
 
 


Kingi, el sem tudom képzelni, min mentek keresztül, kitartás, nem lesz semmi baj!Gyönyörű leányzó!

Betty, nyugi, Hunor még 8kg sincs pedig mindjárt 8 hós...én nem aggódom, ilyen alkat, te se tedd azt, amgy boldog, vidám ,addig minden okés!

Kobuki, hozzátápival kapcsolatban, ahány orvos annyi...enyém tök hamar engedte azokat amiket a tiéd még nem enged...tégy úgy ahogy jónak látod sztem...én mindig figfyelembe vettem a gyereket az orvso véleményétől függetlenül, hisz én ismerem, tudom, milyen és mit szeret, mit nem...

Hófordulósoknak sok boldogságot, egészséget!
Vendég
 


Sziiiasztoookkk!


Boldogságos hófordulót Kristófnak és Pankának!!!

Kingii olvasni is szörnyű amit műveltek szegénykémmel....én is végigsírtam volna mint a záporeső ha elviszik tőlem és nem mehetek vele....jaaajjj és hallani ahogy síírrr :( Szurkolok hogy jók legyenek az eredmények!!!!Nagyon édi Flóra :wink:

Nálunk a napirend a következő:
7 körül 180 táp
8 körül visszaalszik van amikor csak 30 perc de van amikor 1,5 óra.
10-11 körül gyümi olyan 80-100 gr
12-13 főzi mostanában nagyon keveset eszik de nem eröltetem 50-80 gr de van amikor csak 30.Aztán leöblítjük 100-150 tápival attól függ mennyi a főzi.
Aztán alvás 1,5 óra kb.
16 körül tápi 180
19,30-20 200-220 tápi


Linus igen napról-napra újít Réka is...rengeteget áll ő is....simán bírja.....most tanul állásból lecsücsülni...állandóan feláll-leül,feláll-leül :) 4kézláb Réka már elég régóta közlekedik és bejárja az egész lakást....jaaa és persze ő sem jáccik a játékaival.....sokkal érdekesebb a kapcsoló, telefon, számítógép, a vezetékek, küszöb...és még sorolhatnám :D

Betty szerintem Panka nem kicsi.....azért az is fontos hány centi....Réka is szeritem csak most érte el a 7600-7700 gr....és 72 cm...iszonyú nagy jány.....tök vékonynak látszik :roll:

Csajok ma voltam dokinál....olyan hihetetlen tényleg ott a kistesóóóó.....már ver a pici szive....jó helyen van és minden ok.... :D Húúúú olyan hihetetlen még most is....Kaptam róla fotót majd felteszem.....irigykedjetek csak :wink: :lol:

Persze Réka addig apával volt itthon....hááát az alvás az elmaradt.....mi lesz itt este :roll: Egész du. még nem aludt....azért még bepróbálkozom :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Kingii: szurkolok!!!

Napirend:
nálunk nagyon kiszámíthatatlan: :roll: most pl megint ébred éjszaka sajnos úgy mint Zuziéknál... nem tudom miért Tanácsok jöhetnek!!! (nincs melege/ nem fázik, eddig késői uzsi volt hogy ne legyen éhes aztán még szopi , elvileg nem éhes...a foga most jött ki, tehát elvileg az nem bánthatja....az én tudományom megállt :oops: )

Hajnali szopi: (3 kor)4-5 között
Reggeli szopi: 7-8 között
9-10 között: új ételek bevezetése mint tízórai
11 szopi aztán szunya
13-14 ébred megint szopi mert olyankor szomjas
16-17 uzsi kb 2/3 üvegnyi mennyiség+ kis szopi
16-17 szunya 1-2 óra
19-20 fürdetés aztán szopi és szunya

Amint látjátok a hozzátáplálás nem váltott ki egy szopit sem, hiába próbálom itatni evések között teljesen lehetetlen, viszont ha kimelegszik a hancurozásban megszomjazik és jön a szopi.
Most nem járunk sétálni ilyen vacak időben.

Azt nem tudom mennyi tejet eszik, de most 4 hét alatt hízott fél kg. így feltételezem nem éhes. De nem alussza át az éjszakát, mert idönként ébred 3kor , és visszatért a hajnali szopira. (Mikor kicsi volt volt olyan hogy aludt 6ig 7ig)
Betti: Bence is "csak" 7 kg!!!!!!!!!


Bence egész héten nyügös, más baba is?

Boldog Hófordulót!!!!!!!!!!

puszi

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 


kicsit zavaros lett...de azért a lényeg kivehető :oops:

azt elfelejtettem hogy csak reggel van teli a mellem napközben és estére csak minimálisan telik meg pedig szedek more milk-et meg szoktam inni teát....

ne befejezem mert sok voltam....

MINDEN TANÁCSOT SZÍVESEN VESZEK!!!!!!!!!!!

puszi

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 


Sziasztok!

Boldog Hófordulót Pannának és Kristófnak!
Kingii Boldog Névnapot!!!
Kép

Anna
Nagyon jók a képek a nyaralásról!
Szép nagyfiú Levi!!

Zuzmara
Patriknak a híradós csajok jönnek be...
Levinek Szellő István :lol: ... ha meglátja csak mosolyog és beszél neki :P

Niki
Remélem a hányinger hamar elmúlik...és örülök, hogy minden rendben van a kistesóval.
Várom az Uh képet :D

Betty
Én rendőr vagyok..
A II.ker. ügyeletéről jöttem betegre.. (előtte voltam utcán is)
Az ügyelet elég megterhelő volt..
Beszélni kellett a bejelentőkkel, a járőrökkel (rádión),
küldeni őket a címekre, fegyvert, kocsit... stb-t kiadni nekik,
télen teát is főzni :? .... és még sok más dolog...
Ide már nem szeretnék visszamenni.
(itt éjszakázni is kell, ami a gyerek mellett nem megy)
Ha összejön a költözés, akkor egy nyugis irodai munkát bevállalok :wink:
Levi majd 2010. elejétől megy bölcsibe.
Aug. végén iratjuk be itt Bp-en és szept. elején Nyíregyen is (akkor megyünk haza) :P
Remélem még lesz ott hely.

Cicus
Remélem összejön a tel-os munka! :wink:
Én nem szeretek ennyire telefonálni (elég volt a munkahelyen :lol: , néha már akkor is rosszul voltam, ha megszólalt a sajátom :lol: )

Kingii
Remélem minden rendben lesz Flórával.
Szép kislányka!...és tényleg nagyon vidám.

Kobuki
A szorulás...
Levinek is van sajnos.
Anyatej mellé kap de. gyümit (most főleg barack, meggy..), délben gyümi + hús vagy zöldség a hami, és du. ismét gyümi.

Olyan a bőre, mintha meg lenne repedve (a gátnál) - a keményebb kaki miatt :( így most nem kap olyat, ami fog.

Ma pl. 2x volt kaki, de van úgy, hogy 3-5 napig semmi (ilyenkor már kap 1 kisdb kúpot).

Ő iszik vizet is... (napi 1- másfél dl-t)

A foga még most sem bújt ki... de már nagyon dudorodik az ínye.. :?

Néha a szőnyegen garázdálkodik - nagyon élvezi..
1 perc alatt rendetlenség van :lol:

Állandóan fel akar állni... térdel, mindenbe kapaszkodik...

Kép
Megettem 1 combot :lol:
Kép
Megtaláltam Apát és Anyát..
Kép
Melyiket nézzem meg???
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Zsuzsi! Megszokta…Légy következetes és fektesd le aludni vissza. Egy hétig ordít, aztán már aludni fog éjjel…És ha nem jártok sétálni, akkor ne csodálkozz, hogy nem alszik. Kell annak a tücsöknek a friss levegő. Mi így is sétálunk napi 1-2 órát. Állítólag tejserkentőt csak egyfélét lehet szedni, de nem árt váltogatni. Ha többet szedsz, úgy csökkenhet a mennyiség.
Kobuki! Akkor azt mondod, hogy négyszer egyen csak egy nap? És akkor jó az? Én úgy tudtam ilyen kicsiknek 5x kell egy nap enni, de lehet ebben valami. Tegnap nem evett semmi szilárdat, csak tápot…Összeszorítja a száját és nem hajlandó kinyitni.

Kép
nyafi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?