Új privát üzeneted érkezett!

megint részletekben írok...mert a gép szarakszik!
szóval kisfiút mondtak az elején....de aztán...amikor már tuttira vettük......mondták h. kiscsaj!!elkerekedett a szemünk....
de átprogi sikerült!mindenesetre érdekes volt.....ennyit a szonográfusokról!meg a 4D-ről....

Kép
winona

szeder:erre mi is fogunk menni!akkor azért érdemes nem???MONDJUK szörnyű lesz végighallgatni.....
a koraszülött mentős sírásos story ismerős......én is hasonlóan érzek ha mostanában ilyet látok......ilyenek lettünk :) mondjuk érthető....mert most mégjobban átérezzük a helyzetet.....plusz érzékenyebbek is vagyunk.....

Kép
winona

Köszönöm a dícséreteket (pocak és Noémi)
Igen, már betöltöttem A.m-el együtt a 34. hetet. Nem egyszerű már az "élet", a mozgás, a felkelés. Fáradt vagyok állandóan és álmos és nyügi. Nem tudok normálisan ülni, sehogy sem jó.
Amúgy a vonalzóm rossz, mert szombati napon töltöttem be a 34. hetet, és nem ma. De már nem variálom át, annyira mindegy!
Én is érzékeny vagyok mostanában és olyan morci. Ne szóljon hozzám senki-érzés.
Szerintem én nem húzom ki szept. 2-ig!

Most utoljára (egy hete) én is rákérdeztem, hogy biztosan lány van-e a pocakomban, de sajnos már nem tudják megmondani. A feje teljesen lent van, a lábai a bordámnak támasztva, és egyszerűen nem lehet belátni a lábacskái közé, mert a gyomromnál is annyira kidudorodik a hasam, hogy nem lehet benyomni az UH készüléket oda ahová kellene. Szóval reménykedünk, hogy nem változik/változott meg. Bár 2-szer, 2 különböző orvos mondta, hogy lány.
Vendég

Sziasztok!

Mellszívó:
Mindenképpen érdemes, komolyan szükség lehet rá! Hála Istennek, nekem nem volt gondom a szoptatással és rendszeresen fejni sem kellett, de már azért is jó, mert, amikor igazán beindul a tej és kőkeménnyé válik cici, azt a baba nem egykönnyen tudja bekapni, így szoptatás előtt érdemes 10-20ml-t lefejni! Hasonlóan hasznos, ha hasfájós a baba, hasmenése van és akár óránként szopizna! Ilyenkor lefeji az ember az előszőr jövő hígabb "cukros víz"-ként emlegetett tejet és a baba könnyebben, gyorsabban jut hozzá a zsírdúsabb, táplálóbb hátsó tejhez, ami jobban eltelíti és hasmenést sem okoz!
Én a Medela vagy az Avent márkájút ajánlom és bőven elég a kézi!
És mindenképpen vegyetek/vigyetek a kórházba bimbóvédő krémet! A Garmastan (gyógyszertárból) vagy az Avent krémje nagyon jó!

Márti
borossné becz márta

lanta :)
Hát betojok, hogy még ilyenkor is jönnek a meglepik :shock: :shock: :D :D :D :D

tábli:
Kép

Mellszivó: nekem anno nagyon bejött az Avent és -bár császáros voltam- már a kórházban nagy szükségem lett rá, mert pont hétvégére belövellt a tejem és két sziklával ébredtem reggel, igy gyorsan behozattam apájával. Mondjuk én ezt kaptam a keresztanyámtól, ö Angliában lakik, és még pont szülés elött jött haza, és kérdezte, mit hozzon ajcsiba. Szétnéztem a Mothercare honlapján, és akkor magyar viszonyokhoz képest féláron ( :shock: ) volt odakinn, igy ezt kértem.

tegnap mostam 4 adag ruhát, ma vasalhatok ezerrel. Háziorvoshoz is mennem kéne, de ilyen idöben :? Itt nálunk zuhog az esö :evil:

szeder :)
jah, hát a koraszülött mentök láttán nekem korábban is összeszorult a torkom, mostmeg egyenesen sirhatnékom támadt, már csak ahogy leirtad, akkor is.

winona :)
3 éve mi is voltunk a Madarászban elöadáson, szerintem érdemes végighallgatni.

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyo!

Nálunk is zuhog! Anyósomnál vannak a fiúk, mert ma olyan intézkedős napom van ebben a szép időben! Mennem kell vissza fogorvoshoz,aztán az oviba, na meg vásárolni ezt-azt, mert szombaton indulunk nyaralni Gyulára!
És az eső csak esik...

Képzeljétek! Tegnap annyi gyönyörű csajszis ruhát kaptam egy barátnőmtől, hogy elképesztő!Tök fura nekem ez a sok rózsaszín, de nagyon tetszik! Semleges, meg kék színű babaruhám az annyi van, hogy 3 újszülöttet nyugodtan fel lehetne öltöztetni belőle, de ezek a csajos színek, hmm, olyan jó látni! Na, most dugdoshatom őket apuci elől, mert-nem tudom, hogy írtam-e már- nálunk a szűk családban rajtam kívűl senki nem tudja a baba nemét, mert ragaszkodik apuci ahhoz, hogy Ő csak a szölőszobán tudja meg! Így aztán a gyerekek sem tudják, mert tuti kikottyantanák, szóval nálunk a szülés utáni pillanatban leginkább apuci arcát kellene fényképezni,mert már a 2. alkalommal kislányra vágyott, de, mivel az Ő családjában csak elvétve akad lány, hát meg van róla győződve, hogy most is kisfia lesz! :wink:
Most viszont, hogy egyre több a csajszis ruha, a nagyon fiúsakat meg ma adom oda a kisfiút váró barátnőmnek, na meg már megrendeltem a nem rózsaszín, de azért nagyon csajos, virágos-méhecskés ágynemű-garnitúrát és szopipárnát, hát bennem is egyre gyakrabban felmerül a kétely, hogy biztosan kislányom lesz-e? Tudom, hülye vagyok, mert a dokim már 2x is egyértelműen megállapította, hogy nem kukacos, de most még 2 hétig, az uh-ig biztos izgulni fogok!

Ja, közérdekű: aki még nem rendelte meg, de szándékozik: a szopiparna.hu-n most 10%-kal olcsóbb minden termék, mert a szabadság miatt csak aug. 10. után tudják teljesíteni a megrendeléseket!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!!

Akkor gyorsan leírom a részleteket!!
Szóval 20 hetesen mondták azt először, hogy kisfiú amikor a doki képet is adott a "fütyiről", akkor kétségek nélkül állította, hogy kisfiú! Nekem nem is kellett több a fellegekben jártam mert amúgy is kisfút szerettem volna és sikerült iszonyatos módon beleélnem Magam, de szerencsére a vásárlást nem mertem még bevállalni! A kövi uh-n nem tudta megerősíteni mert faros és a szeméremcsontom mögött voltak a dolgok! Aztán jött a múlt hét kedd, akkor azt mondta ha fogadnia kéne akkor kislányt mondana (ez ua. a doki aki a kisfiút is mondta, csak a gép volt más), de hozzátette, hogy mivel faros így nem nagyon tud biztosat mondani! Ez eddig mind 2D volt! Aztán itt már nagyon kész voltam és bejelentkeztem egy 4D-re ahol tegnap délelőtt voltunk! Doki úgy kezdte a vizsgálatot, hogy tudjuk már, hogy mi lesz mondjuk biztosra nem, és szeretnénk hát persze. Megkérdezte mit szeretnénk, mondom kisfiút, erre Ő mit szólnánk és szép kislányhoz??? Hát köpni nyelni nem tudtam hirtelen csak néztem ki a fejemből és akkora káosz volt minden! Aztán az egész vizsgálat csalódás volt mert sem az arcát nem láttuk sem a nuniját (a doki csak valami csíkocskákat mutogatott, hogy ilyen csak a lányoknál van), semmit!! Úgyhogy 100 %-ra még mindig nem lettem meggyőzve! Úgyhogy tegnap kicsit padlón voltam, de nehogy azt gondoljátok, hogy a baba miatt mert Őt ugyan úgy szeretem továbbra is, és amit 2D-n láttunk az arcából mert úgy jobban lehetett látni mint 4D-n valóban gyönyörű arcocskája van és alig várom, hogy a kezemben tarthassam és megpuszilgassam, csak már annyira tele voltam feszültséggel, hogy iszonyat! Így megbeszéltük férjemmel nem baj majd bevállalunk egy harmadikat is, nem vagyok még lekésve semmiről, de azt már most kikötöttem, hogy Nála nem fogom megkérdezni a nemét mert ezt mégegyszer nem szeretném eljátszani!! Hát röviden, tömören ennyi volt! Aztán még a műtőasztalon lehet ér majd meglepetés ki tudja?????

Kép
Kép
lanta

Winona igen tudom, hogy Te is így jártál ahogy Én, gondoltam is Rád sokat!!! Örülök, hogy Ti gyorsan át tudtatok programozódni, remélem Nekem is sikerülni fog :)

Kép
Kép
lanta

Sziasztok! :)

Tényleg volt vmi tegnap a levegőben. Kicsit fáradtan értem haza és úgy leteremtettem szegény párom, hogy köpni nyelni nem tudott csak durcásan húzott ki a kertbe gazolni. /Vmennyire mondjuk megérdemelte, de kicsit erős voltam./ Este volt kis bocsi kérés összebújás szal szent a béke :)

Lanta: Sikerülni fog az az átprogramozódás. :) Vannak országok ahol pont az ilyesmik miatt is nem mondják meg a gyerek nemét. Mi a 25. héten a 4D tudtuk meg elég egyértelmű kép lett róla, és most a 30-as UH-n is fiút mondott egy másik doki. Ettől függetlenűl még simán lehet lány :)

Márti: De jó hogy csak te tudod :) A párom se szerette volna tudni az elején aztán a 4D-s vizsgálat iránti kiváncsiság ezt legyőzte nála :)

Eszike: Szép nagy poci :) Noémi is aranyos :) Neked már tényleg nincs sok hátra. Azért csak pozitívan amennyire lehet :)

Szopipárnáról rendelők!
Milyen programon mostátok ki az ágyneműt? Nagyon félek hogy gombócban fog kijönni a gépből...

Kép

Kép
starlark

Hú csajok!

Minden bajom van! Reggel sz.rrá áztam miközben melóba mentem. Olyan vagyok, mint egy ázott veréb. Nem is volt kedvem menni, mert éjszaka egy kicsit görcsöltem, időnként elég erősen. Meg is ijedtem. Meg reggelre is tökre kemény hassal ébredtem (már tegnap is egész nap az volt, szerintem a sok üléstől). Szívem szerint benyögtem volna a főnöknek, hogy bocsi, nem jövök ma, de az a baj, hogy pont mától van szabin a kollegám a héten. De ha holnap is ez lesz, nem érdekel, nem jövök.

Na, vége a panaszáradatnak, csak rosszul érzem magam, most úgy érzem, ágyban lenne a helyem, én meg itt ülök szenvedve. Hosszú lesz ez a nap, úgy gondolom. Ja, és ráadásul tegnapelőtt óta a páromnak fáj a torka, én meg próbálom elkerülni a bacikat, mert nincs kedvem lebetegedni.

Remélem ti jobban vagytok, vigyázzon mindenki magára, mert lehet hogy front is van, ezért is érzem én is pocsékul magam, pedig eddig csak néhányszor keményedtem.
Ja, és tegnap a tornán mondták, hogy itt Kecskeméten 2 nap alatt 40, azaz negyven baba született a frontnak köszönhetően. Telt ház volt/van.

Lanta!
Sajnálom, hogy így a vége felé derült ki mégis az igazi neme, de persze csak akkor lesz az igazi, ha már kibújik.

Márti!
Az én párom is benne volt, hogy ne tudjuk meg a nemét előre, de én szerettem volna tudni, így most ő is tudja. (De azért az UH-okon mindig ő kérdezett rá, hogy mi van a lába közt).

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Nálunk is nagyon szomorú idő van sajnos. Pedig úgy kimentem volna a levegőre egy kicsit.

Ági, vigyázz magadra, pihenj amennyit bírsz. Irigyellek, hogy ilyen jól viseled még a melót, és kitartasz. Meddig is?
Vendég

Sziasztok!

Lanta: még egy nemváltós baba. Én ma megyek délre UH-ra, mostmár kiváncsi vagyok, kisfiú-e még a kisfiunk.

Mellszivó: én Vaterán vettem egyet féláron, gyakorlatilag új, mert nem volt teje a lánynak aki vette. Avent Isis kézi.

Szeder: abszolút megértelek, koraszülött mentőktől nekem is összeszorult a gyomrom eddig is, most meg főleg.

Ági: nekem se volt ma sok kedvem melózni jönni, vigyázz magadra, nem tudnál ma röviditett napot tartani, és hamarabb hazamenni?

Kép
kistiggrincs

Jó reggelt ebben a ronda időben!

Egész napágyban maradnék inkább..

Lanta, nem semmi ez a fiú-lány dolog. Hát én elég mérges lennék, ha most kiderülne hogy lány, mert elég sok fiús dolgot bevásároltunk... Persze azért másik oldalról meg sírnék örömömben hogy mégis csak lány. De nálunk már két doki is mondta, hogy fiú. Egyik 100%-ra, a másik 99,95 %-ra biztosra mondta! Szóval azért már kicsi az esély, hogy lányka lesz belőle mire megszületik :lol:

De ezek szerint akkor tuti, ha már a saját szemünkkel látjuk..
Én mondjuk 4D-n nem voltam, így csak a 2 és 3D UH volt.

Nyuszi, én tényleg viccesnek találtam a nyaralás= építkezés-t!! :lol: Mi főleg az én állapotom miatt hagytuk ki az idén. Én nem bírnék most sokat utazni. mint ahogy azt már valaki előttem írta, én már főleg itthon érzem jól magam. Ez van. A babáért természetesen megéri lemondani a nyaralásról (még a strandon is kihagyom a fürcsizést inkább), de azért az ember szíve sóvároghat utána! :lol:

Köszi a MagneB-s hsz-eket. Már most sem szedem rendszeresen, csak ha görcsölök, meg szúr.. Szóval nem lesz hirtelen leállás, csak nem tudtam meddig lehet szedni.

Tegnap jött meg a tenyésztés eredményem.. Hát a fene enné meg a bacikat. Strepto-m van, így most meg szedhetem az antibiotikumot. Nem örülök neki, de ha nem szedem be, nem kezeljük ki, az ártalmas lehet a babának. Azt meg nem akarom, így inkább a bogyó :? Mindig előjön valami, de már olyan edzett lettem, hogy tegnap igazán meg sem lepődtem, amikor felhívtak, hogy be kéne menni receptért..

Sikerült beszereznem baromi jó áron egy magyar elektromos mellszívót. Már vagy 2 hónapja itt van, de olyan áron vettem meg, hogy nem szabadott kihagyni. Orrszívóval együtt van, aksiról is és hálózatról is mükszik.

Mi nem vetetjük le a köldökzsinórvért..

Márti, ez nagyon jó! Csak te tudod a nemét! Micsoda meglepi lesz. Én is így szerettem volna, de anyukám ott volt a 18. heti UH-n és ő visszament a dokihoz megkérdezte.. És ha már ő tudja, akkor nehogy máá pont én ne. Meg a párom is tudni akarta, így hát legalább felkészültünk arra hogy fiunk (?) lesz.

Türelem: hát én is nagyon hamar elveszítem a fejem. Nem bírom kivárni a boltban a sort, ledudálom a szüttyögős autókat magam elől, türelmetlenül válaszolok, és egyre kevesebb toleranciával fogadom a jótanácsokat meg a majd meglátod szövegeket.. Eddig még csak-csak mosolyogtam az ilyen embereknek, de most már csak egy ühü-re telik, és alig bírom magam türtőztetni. Néha igazi kis hárpiának érzem magam..

Juj, van akinek már igen-igen közeledik a nagy nap! Már lehet lassan izgulni, ki lesz a befutó. Aztán meg sorban mindenkinek mehetnek a drukkok. Ez olyan izgi. Az aug. már nagyon gyorsan el fog repülni..

Ma megyünk a 3. szülésfelkészítőre. Remélem jobb lesz mint a múltkori, mert azon majd bealudtam. Egy elég unalmas fazont küldtek be mint szülész-nőgyógyászt.. Hát nála tuti nem szeretnék szülni. (amilyen "szerencsém" lesz, lehet pont ő lezs bent). Tutyi-mutyi, motyorgós, megalszik a tej a szájában. Apa is nyüglődött rendesen. De majd a mai :lol:

Én megfogadtam az elején, hogy rendszeresen megyek majd tornázni.. Hát egyszer sem voltam, itthon elkezdtem, de aztán kinyílt a méhszáj. Akkor ugye nem szabadott, most meg már luta vagyok nekiállni. Szégyellem is magam érte rendesen..

Rönééé

Kép
röné

Mindenkinek kellemes napot egy ilyen szép novemberi reggelen!!!

bejci, jöhet bárki intimtornára, nem csak szt. Imrések!! Csak helyileg ott van.

márti,
ez naaaagyon vicces, hogy rajtad kívül senki nem tudja!!!!! Jaj de jó lenne a férjed arcát látni!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

emiatt a hülye eső miatt napok óta szobafogságon vagyok. :cry:
Már úúúúgy unom.
A férjem eledta a saját kocsiját... és ilyenkor esőben nyilván nem szeret motorozni.
Kezdek bekattani az itthonléttől! Főleg most, hogy totál jól vagyok (pedig hideg front van ) .

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Eszike!
Most szenvedek, mert rossz ülni. De amúgy jól vagyok. Eredetileg júli 31-ig vagyok, de megígértem a főnöknek, hogy maradok aug. 1-én is, hogy meg tudjam csinájni a bérszámfejtést is. Tudod, kell a lóvé. Ha én csinálom meg, hamarabb lesz, mintha várni kellene rá, hogy valaki megcsinálja. :lol:

Kistigris!
Pont erre gondoltam, hogy ma lehet, hogy korábban lelépek, hogy vízszintbe tudjak dőlni. Kitartás, neked sincs már sok hátra a melóból.

Röné!
Sajnálom, hogy bacid van, jól teszed, hogy szeded a bogyót a baba ellenére, most ez a legfontosabb, mármint hogy neki ne legyen baja.

Márti!
Valaki készítsen már titokban akár telefonnal képet a férjedről, amikor kibújik a baba. Olyan jó poén lenne visszanézni néhány évvel később, hogy milyen arcot vágott hozzá.
A tesómék készítettek képet a páromról, mikor először meglátott menyasszonyi ruhában. Biztos a szokásos nagy ruhára számított, erre egy nagyon szűk, test vonalát követő szexi ruhában álltam. Szó szerint tátva maradt a szája a csodálkozástól és a tetszés nyilvánításától. Jó lesz ezt is majd visszanézni.

Jaj, tegnap mondta a tornán az „előadó” csaj, hogy jövő héten lehet hozni a végére az apukákat. Olyan izgi. Kérdeztem, minek, mit csinálnak. Mondta, hogy lássák a légző gyakorlatokat, hogy majd ha szükség lesz rá, tudjanak majd nekünk segíteni. Mondtam is a páromnak, hogy jöhet, csodálkoztam, mikor mondta, hogy lehet, hogy eljön. (A melója 5-ig tart, és ¾ 5-re kell ott lenni.)
Ja, meg torna előtt a szoptatásról beszélt. Tudtátok, ahhoz, hogy gyorsabban meginduljon a tejcsi, erősen masszírozni kell a mellet és a hónaljat? Mert az fellazítja a tejcsatornákat. Ha 3 nap múlva sem indul meg, akkor sem szabad abbahagyni, mert 4. napra arra ébredünk, hogy ki akar durranni a mellünk. Nekem tök érdekes volt. Mutatta is, hogyan kell masszírozni. Aki nem jár tornára és első babás, már csak ezekért az infokért érdemes elmenni szerintem.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Hello lányok!

Mindenki olyan nyomott ma, mint én? A reggeli puszira 8-kor felébredtem, amikor férjem ment dolgozni, de csak egy reggelizésre volt energiám, aztán visszafeküdtem! :oops: Most keltem fel...másodszor. Lehet, hogy iszok egy kávét...

Minyu: Köszi a táblit! Ebben a szuper időben nekem sincs kedvem menni sehova, pedig délután nődoki-látogatás lesz!!

Lanta: Őrület! Ezt nem hiszem el, hogy nem tudják megállapítani, hogy kisfiú, vagy kislány!! Az én nődokim, direkt nem is mondott semmit, mert a gépe nem annyira tuti, hülyeséget meg nem akart mondani... Minden esetre Titeket akkor ezek szerint még érhetnek meglepetések szülésnél....

Ági: Sajnálom a melót. De hogy Te milyen lelkiismeretes vagy? Én biztos lesz@rnám, hogy a kolléga szabin van-e, ... ha én nem érzem jól magam, biztos nem mennék be! De az én hozzáállásom nem mérvadó, én szinte az elejétől itthon vagyok kímélő üzemmódban... :wink:

Röné: SAjnálom a bacikat...

Honey: Köszi az infót! Mindjárt megpróbálok egy sima kismama tornát, hogy egyáltalán mennyire tudok még mozogni, mert őszintén szólva már a sima lefekvés- főleg földre- felkászálódás is nehézséget okoz! Kiröhögtetni meg nem akarom magam.. :oops: Ha nagyon viccesen nyűglődöm a földön, akkor inkább itthon fogok kismama-tornázni így a vége felé. Pedig az intimtorna nagyon jó! Tesóm ódákat zengett róla...

Mellszívó: Én nem veszek! Tesómnak volt, de nem használta, mert azt mondta, hogy kézzel sokkal jobban érezte, hogy honnan kell kifejni, hol csomósodik... szóval én neki hiszek! Marad a két kicsi kezem... :lol:

Őssejt: Régebben le akartuk vetetni, de pont pár napja beszéltünk arról, hogy nem fogjuk....
Vendég

Lányok!

A szülésnél miért olyan speciális a légzés technika? El tudja valaki mondani, hogy mit kell máshogyan csinálni? Ettől fosok a legjobban! :oops:
Vendég

bejci,
az intim torna nem túl megeröltető. kevesebb mozgással jár, mint egy kismamatorna. Csak állunk négykézláb és szorítgatjuk különböző ütemben és erősségben az alsó izmokat.
Viszont nagyon fontos szülés után rögtön elkezdeni!!!

röné, jaj nagyon sajnálom a streptot-!! :( Ilyenkor szülés közben is szoktak infúziót adni, nem?

képzeljétek hétvégén csajos buliban voltam. Volt ott 3 anyuka. ( 2, 1,5 éves és egy 8 hónapos babával)
Mindenki úgy befosatott a szülés utáni szex-szel, hogy már el is ment a kedvem tőle!
Az egyik lány azt mesélte, hogy 3 hónap volt mire normálisan fel tudott tenni egy tampont, mert nem maradt meg benne!! :shock: A másik azt, hogy 2 hónap után megnézte tükörrel magát és sírva fakadt a látványtól! És mindannyian mélyen egyetértettek abban, hogy soha, de soha nem áll vissza az eredeti állapotára a dolog. :shock:
Teljesen paff lettem ezektől az infóktól!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: Nyugi! Te intimtorna után pikk-pakk visszatérsz a régi énedhez... ott is. Amúgy pont most láttam a Cool nightban, hogy létezik olyan is, hogy hüvelyplasztika! :shock:
De gondolj bele, azért ha azon egy minimum 3 kg-s gyerek keresztülverekszi magát, még jó, hogy kell neki idő a regenerálódáshoz!
Vendég

Honey:
Ja, és nem kell tükör ahhoz, hogy sírva fakadjon az ember saját látványától a szülés után. Legtöbben már a kórházban a zuhanyozáskor átesnek ezen a traumán, és szimplán a plötty- üres hasuk és a megviselt testük látványától elsírják magukat. De én úgy gondolom, hogy a baba mindent megér! Én már szoktatom magam a gondolathoz, hogy nem ebben az időszakban leszek a legkívánatosabb, legvonzóbb, de hát asszem ez nem is rólunk szól! :wink:
Vendég

bejci,
én nem is a szülés utáni közvetlen időszakról beszélek. Akkor gondolom majd örülök, ha a lábamon állok, nemhogy még lepedőakrobatázzak.
De ezek az anyukák azt mondták, hogy még 1 évvel a szülés után sem a régi a dolog. Pedig gátvédelemmel szült mindegyik, és saját bevallásuk szerint az intimtornát is nyomják. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Röné: nekem is van Streptom, de azt mondta a doki, hogy szülés előtt adnak majd antibiot injekció formátumban. Úgy tűnik ezen a téren is ahány ház annyi szokás.

Honey: nyugi :) Nekem azt modnta ismerősöm, hogy minél többet "gyakorolják" szülés után a szexet annál jobb :)

Meg volt az UH, mi fiunk továbbra is fiú, fejvégűen fekszik és a korának pont megfelelő méretű. 1850g-nak tippelte a gép. :)

Kép
kistiggrincs

Bejci!
Négy féle légzéstechnikát tanulunk mi. Van, amikor még csak próbálsz lazítani, nem görcsösen összeszorítani az izmaidat, amit pont hogy el kellene lazítani ahhoz, hogy meggyorsítsd a tágulási folyamatot. Aztán van, amikor a fájások közt lélegzel másképp. A 3. amikor fájásaid vannak (ez az a fajta, amikor a kutya liheg.) És végül, amikor kitolási szakaszba érkezel, ott is másképp kell lélegezni. Nekünk azt mondta a tornász, jó ha gyakoroljuk otthon is, mert gyakorlással elérhető, hogy minél tovább bírd levegővel. Ugyanis ha ügyesen csinálja valaki, akár 2-3 levegővétel + nyomással kinnt is lehet a baba, ha gyakorlod. Nekem ezt mondta a tornász.
Többiek?
Keress rá a neten, hátha leírják valahol, hogy pontosan hogyan kell lélegezni.

Honey!
Nem biztos, hogy neked is hasonló lesz, mint a többi anyukának. Sokban függ, hogy vágnak és varrnak össze. Én is fosok egyébként, mert már múlt héten nagy volt a feje a babámnak, lehet, hogy emiatt császár lesz belőle? Még rejtély.
Viszont az intim tornával gyorsabban helyre lehet hozni az eredeti állapotot.
Ha meg gátvédelemmel szültek, akkor meg nem értem, miért nem tért vissza az eredeti állapot, pláne, hogy még intim tornáznak is. Lehet, hogy nem jól tornáznak talán?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Hol vagytok többiek?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Én is ideértem. Hát igen nem egyszerű az Én esetem, most a nevekkel nagyobb gondban vagyok mint gondoltam! Nem tudok ráhangolódni! Pedig muszáj lesz :)

Kistiggrincs örülök, hogy Neked változatlan maradt a neme! Néha még mikor belegondolok olyan hihetetlen, hogy ez történt Velem! Mot már még jobban várom a végét és, hogy végre itt legyen Velünk a baba! :)

Ági hogy vagy azóta??? Nekem is most keményedik a pocim, kicsit túlpörögtem mert tegnap nem csináltam itthon semmit :(

Ja és persze, hogy ne legyen egyszerű az élet Nekem valószínű candida-m volt! A tegnapi napom ezért is volt olyan csodás, mert a délelőtti 4D után délután mentem a saját dokimhoz!! De szerencsére nem vészes csak külső és már azt is szépen kikezeltem vasárnap óta canesten kenőccsel!! :?

Bejci Én is nagyon nyomi vagyok ma, itt végig szakad az eső, nagyon nyomasztó!

Na mennem kell rajzolni!!! :lol:

Kép
Kép
lanta

na csak bejelentlkezem....
rohanás ezerrel van, most meg egy óra pihi.

honey!!!!
ne hagyd magad, ez már asszem bevált szokás sokkolni a leendô anyukákat.... egyáltalán nem biztos hoyg neked bármilyen ehhez hasonló gondod lesz!!! nekem meg pont 3 bnôm is sz imrében szült, mind az én dokimnál, és senki nem panaszkodott!!! ott azért az is hoyg nem, vágnak, az nagyon sokat számít! és fiatal vagy, és szerencsés alkatú, hidd el, nem lesz gond. ilyen tampon nem-megmaradóst nmég nem is hallottam, pedig egy kis 15 fôs csapat tagja is vagyok, akikkel 4 éve tartjuk a kapcsolatot, szintén itt indult a simivel való terhesség alatt, és megvagyunk most is egymásnak. szóval ot aztán vannak mindenhol szültek, metszéses is soksok, császáros is, minden. de ilyeneket nem mondott senki!!!!!!
nekem mondom, szûzlány-jellegû lett utána :lol: :lol: és azzal ment a bajlódás hoyg nehéz volt beindítani az ügyet, de aztán már okés lett minden! asszem szülés után egy darabig a kulcs-szó a síkosító... 8)
és igen, az elôs pár(, vagy elsô több is) fáááj....de kibírható, és beedzôdsz majd, meglátod!!!
ne paráázzzzzz, tuti leszel utána is!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Honey!

Ha nagyon erőltették a gátvédelmet, pont az lehet az oka a gubancnak! Engem mind3x vágtak, jó, persze nem ez az álom,de az tény, hogy a dokim varrás közben rákacsintott a férjemre, közölte, hogy ez itt nem csak baba, de papabarát kórház is és jó szorosra összevarrt! Hm, hogy is mondjam, jobb mint valaha (ez a férjem véleménye is )és szülés után csak1. alkalommal volt picit kellemetlen!

Túl vagyok a fogdokin, megúsztam a gyökérkezelést, már csak 1x kell mennem! Most pihi van és csend (srácok anyóséknál), de mindjárt indulok a barátnőmhöz a fiús ruhákkal! Remélem, nekem nem változik meg a babám neme (bár az én dokim sem mond addig semmit, míg nem biztos benne)!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Kislányok!
Nekem sem az építkezés-szépítkezés, sem a nyaralás nem buli már! Mindkettőben volt részem. Legszívesebben fekszem és alszom és fekszem és alszom. És nyugodtan kövezzetek meg, de kezdem úgy érezni, hogy szeretnék már túl lenni ezen az 1 hónapon! :? Újra megérkezett a gyomorsavam is, csak napi 3-4 renni segít megfékezni.

Eszike!
Nagyon nehezen megy már a dolgozás is, de még ezt a pár napot ki kell húznom valahogy. Az ülés nekem sem megy csak rövid távon. Sokszor már menni sem tudok, mert Annácska úgy helyezkedik.
Szép nagy pocid van már Neked is.
Noémi pedig egy kis tündér!!!

Szeder!
Türelmem nekem sincs már. Leginkább magammal szemben. Tegnap majdnem sírógörcsöt kaptam, mert nem bírtam felhúzni a zoknimat, egyszerűen nem értem el a lábamat! :lol: :oops:

Lanta!
Örülök, hogy minden rendben! A kislány-kisfiú kérdés pedig nemsokára végleg eldől! Nekünk már 3x-os kislány! Remélem így marad!

Kép
Kép
konan

bagzi, márti
kösz a hozzászólásokat. Tudom, hogy nagyban múlik az alkaton... hm... majd meglátjuk. Én sosem voltam egy szűzlány tipus.... :oops:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Na végre beengedett ez a hűlye lap... :twisted: :evil:

Honey!

Szerintem se aggódj nagyon ezen előre. Tényeag lehet,hogy a gátvédelem miatt nem jött még nekik helyre a dolog...De te biztosan szerencsés alkat vagy!!!:wink:
Engem biztosan vágnak szerintem..

Hát nem semmik ezek a baba nem változások!!Izgalmas,hogy végül mi lesz a nemük. Szokott meglepetés lenni. Azt hiszem a júniusiaknál is volt 1 ilyen baba. :lol:

Rakok fel egy képen, a hétvégén készült. :D Fejet nem nézni!

Eszike!
Hát tényleg benne vagyunk a finishben és én egyre nehezebbnek érzem magam.

Mindjárt indulok intimgyantára. Ez az utolsó előtti a szülés előtt...
Este meg szüléspoziciós óra lesz a kispapákkal együtt. Hát kíváncsi vagyok. Kép

Kép
Kép
a.m.

Hello!

Honey!

Nekem azt mondta egy két gyerekes Imrében szült barátnőm, hogy szerinte ez a gátvédelem dolog ott van "elcseszve" hogy a friss anyukák nem verik bele tudatosan a fejükbe, hogy kell csinálni az intimtornát a szülés utántól. Hiába kisbaba, meg fáradt vagyok, kell csinálni.
Amit a 3 kilós kisbaba szépen lassan kinyújt, sokkal nehezebb visszacsinálni, mint amit elvágnak egyszerűen.
Ettől függetlenül szerintem no para. Hiába, az a gyerek most bent van és kijön, akármi is lesz. :D

A szeksz dolgot én próbálom úgy felfogni, hogy a szülés után újra "szűz" leszek és kezdhetünk mindent előről. :lol: Remélem a Férjemnek is elég kihívás lesz. :lol:

Konan!

Mi sem vagyunk túl sokkal lemaradva a finiselők mögött, úgyhogy kicsit aggódásban vagyok miattad. Mikor fogsz pihenni?!
Figyi, én úgy számolom, hogy még nemegész 3 hét és utána bármi lehet. Nem fogja az összes baba kivárni a 40 hetet, ez egészen biztos. Nem kell, hogy baj legyen vele, de ha 35 hétre jön, egészségesen, akkor egyszercsak ott lesz és Te meg nem leszel kipihenve.

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

aludtam egy röpke 3 órát délután. most keltem.... kiváncsi vagyok mit fogok csinálni este. :roll:

monee,
igen, ezt a gátvédelem dolgot végiggondoltam és nekem is ez tűnik logikusnak. meg hát ugye márti is ezt támasztotta alá. ( meg anyum is )
De most már mind1.... most már ki kell jönni a lurkóknak, tényleg nincs visszaút! :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Monee!

Bizony, bizony Ákos és Annácska is nemsokára kiköltözik az átmeneti otthonból!!! :wink:
Ari vagy, hogy aggódsz értem! :oops: :P
Hidd el, nem így terveztem. A tervben az volt, hogy már júliusban nem dolgozom, de sajna nem lehetett korábban felvenni az utódomat (a közszféra ilyen! :? ) és ennyi kompromisszumot sikerült kötnöm. Meg hát persze egyszerűen ilyen vagyok: nem akartam a kollegákat a sz....ban hagyni. A páromnak sem tetszik nagyon a dolog, de nem a pihenés miatt. Szerinte így is túl sokat alszom. :roll: Nekem alapvetően nagy alvásigényem van, most pedig annak is a többszöröse. De én úgy vagyok vele, hogy szeretnék most sokat aludni, amíg lehet, ki tudja, hogy Annácska mennyire hagyja majd anyukáját, hogy kipihizze magát néha?! :roll: :wink: De már csak három alkalommal megyek dolgozni: holnap, jövő kedden és csütörtökön. Aztán tényleg vége! :D

A.m.!

Bocsi, de nem tudom a fejet nem nézni!!! Mindig rólad próbálok példát venni: mindig olyan jókedvű és felszabadultan mosolygós vagy! Látszik, hogy minden percét élvezed a várandósságnak! A pocaklakhoz pedig gratula! Csini kismami vagy!

Kép
Kép
konan

Lanta!
Köszi kérdésedet, repültem haza meló után, még bevásároln se mentem, hanem jöttem, és olyan sebességgel kerültem vízszintbe egy könyv (természetesen babás) társaságában. Amíg nem jött haza a párom (kb. 1 óra volt), addig csak pisilni keltem fel. Jól esett, és éreztem is, hogy jobb lett egy kicsit utána.
Tényleg, én nem tudok mostanában a bal oldalamon feküdni, mert a baba nagyon tiltakozik, fáj, ha azon az oldalon van. Ti nem tapasztaltok ilyet.
Vacsi után meg felpolcolt lábbal néztünk „mesét” a párommal videóról. És most ültem ide nemrég, így most pihentem.
Nekem nagyon beindult most a bébi, úgy izeg-mozog, hogy csak na. Nálatok hogy van ez?

Vigyázz magadra, és ha szükséges, vegyél be Magne B6 – ot, én bevettem, mikor hazajöttem. Szerencsére nem vagyok hozzászokva, nagyon alkalmanként szedem, lehet, hogy a pihenés mellett ezért is hatott.

Sajnálom a candidát. Mit rajzolsz?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Jó reggelt!!

Ági örülök, hogy jobban vagy és, hogy a pihi ennyit segített! Nekem is szerencsére! Utána már Én is pihiztem amennyire tudtam és el is múltak a keményedések!! Magne B6-ot Én is csak alkalmanként szedtem már régóta nem is volt rá szükségem szerencsére!! :) A baba Nekem is sokat mocorog, Nekem teljesen a hasam jobb oldalán helyezkedik el persze farosan!! Mindig mondom biztos azért mert tudja, hogy Kornélia a másik oldalamon szokott űcsörögni :lol: :lol: A candidából szerencsére nem sokat éreztem mert sikerült még időben elcsípni így csak a biztonság kedvéért mentem vele dokihoz! Rajzolni meg Kornéliával szoktam, most van abban a korszakban, hogy most az érdekli a legjobban :) Tegnap is amíg elmosogattam Ő szépen rajzolt a földön. Elkezte a papíron a végén pedig a járólapon folytatta!!! Még jó, hogy színesceruza és vizes szivaccsal lejön könnyen :lol: :lol:

Jaj azt már akartam kérdezni Tőletek, hogy Ti a fejfájással, hogy vagytok??? Mert Én már hetek óta minden reggel úgy kelek! Nagyon kellemetlen! Szerencsére kis idő után elmúlik, de pl. szombaton 3 gyógyszer után sem múlt el, még sírtam is annyira fájt!! Nem tudom, hogy ez most a babával van összefüggésben vagy a kialvatlanság okozza!!

A.m. csatlakozom Konan hozzászólásához, öröm Rád nézni, hogy mindig olyan vidám vagy és sugárzik Rólad a Boldogság!!! Nagyon csini vagy, szép nagy már a pocakod :lol: :lol:

A nemekre visszatérve majd felteszem a képeket ahol mutatták, hogy kisfiú meg ahol kislány a baba. Nagyon érdekesek!!

Kép
Kép
lanta

Konan!

Na azért! :D Ideje a láblógázásnak! :D

Lanta!

Nem nagyon vagyok képben, de nem az volt, hogy nekünk ugyanolyan teknőskét mutogattak az UHn, mint bizonyítékot? :D
Az én teknőskémre most azt mondták, hogy valószínű fiú, a Te teknőskédből meg lány lett???! :shock: :lol: :lol:
Kíváncsian várom a képeket! :D

Csináltam egy pocak videót, még a 32. héten. Nektek biztos nem újdonság, de azért felrakom a linket, hátha valaki kíváncsi Ákos balhézására. :D
http://www.youtube.com/watch?v=aN0gnZI1B6o

Ági!

Nálunk úgy van, mint ahogy feljebb látható. :D Illetve már nincs úgy, mert nincs annyi hely. Mostmár sokkal finomabbak a mozdulatai, nagyon határozottak, de nem kapkod össze-vissza mint régebben. Gondolom lesz ez még jobb is. :D

Lassan lépek a védőnőhöz. Holnap meg doki. Kicsi para van, mert a tegnap előtti szere-szere Apával belülről nem volt olyan mint szokott lenni, változott valami és nem hiszem, hogy a jó irányba. :roll:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee jól emlékszel a Te teknősbékád tartotta bennem a lelket!! :) Rajta vagyok az ügyön a képeknél csak a lányos képet még ki kell vágni a videóból most azon dolgozunk éppen a férjemmel, mert nem játsza le a számítógép! Remélem hamarosan sikerül!!!

Baba hancúr nagyon durva!!!!!!!!! Nekem ennyire nem szokott durva lenni!!! Nem semmi Ákos!!! :shock:

Drukk a védőnőhöz de akkor főleg a holnapi dokihoz, hogy minden rendben legyen!! :wink:

Kép
Kép
lanta

Jó reggelt csajok!

Tudtam, hogy nem kellett volna ennyit aludnom délután. Pocsék éjszakám volt!

monee,
nagyon komoly a video!!! :D 2x is megnéztem. Nekem sem látszik ennyire erőteljesen Flóra. Jó volt nézni titeket!

ági, lanta
örülök, hogy jobban vagytok!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Hello lányok!

Monee: Férjemmel együtt néztük végig a baba hancúrt! Hát nem semmi kis izgő-mozgó babád van! Most a férjem is belelkesült és akar venni egy kamerát, pedig, a miénk baba nem nyomja ilyen "durván"! Drukk a védőnénihez, én is ma megyek! :)

A.M: Maradj mindig ilyen vidám és jókedvű!!! :)

Lanta: Nekem egyszer volt csak fejfájásom, de az elég kellemetlen volt. Milyen gyógyszert vettél be?

Tegnap voltam a dokimnál, végülis nem kell mennem több terheléses cukorra. Még augusztus végén lesz egy labor vizsgálat, dokimhoz csak szeptember elején kell mennem, és csak akkor fogunk beszélni az NST időpontokról! Hát szóval nem akarnak már sűrűn rám nézni!! Ja és 10 kg-nál tartok, mire az asszisztensnő megjegyezte, hogy kicsit figyeljek oda a súlyomra, mert nehéz lesz leadni utána! Jééééé! Ha ezt nem mondta volna, biztos nem jövök rá magamtól! És persze merő kedvtelésből hízok, nem azért mert terhes vagyok, hanem úgy imádok dagi lenni!!! :evil:

Ki is kérdezte a tarifát? :? Hát nem kérdeztem rá!! Tök béna vagyok!... Nem mertem! ... :?
Vendég

Honey: Mi volt éjszaka?
Vendég

akkor jönnek képek:

Mikor még fiú volt, és hozzá az akkori magyarázat: Kép

Itt pedig már lány: Kép

:roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
lanta

Honey sajnálom, hogy rossz volt az éjszakád! Reméljük a mai jobb lesz!!

Bejci szerintem egyáltalán nem sok a 10 kg az meg ne az aszisztensnő gondja legyen, hogy utána Te, hogy fogod leadni!! Bekaphatja (bocsi)!!! :oops:

A fejfájásra algopirint vettem be de úgy érzem ma megint aktuális lesz :(

Kép
Kép
lanta

LAnta: A gyógyszert azért kérdeztem, mert én már nem igazodom ki azon, hogy mit szabad és mit nem. Nekem a múltkori hányós-hasmenéses dolognál a háziorvosom Algopyrint írt fel, de a betegtájékoztatóban azt olvastam, hogy a terhesség első 3 és utolsó 3 hónapjában nem szabad szedni, ezért én nem mertem bevenni. Viszont mindenki más azt mondja, hogy az algopyrint végig lehet szedni a 9 hónap alatt... most akkor mi van? :?: Nme próbáltad még, hogy alszol egyet? Hátha attól elmúlik a fejfájás... Iszol eleget?

A kép magyarázatot én nem látom... :? Te kiigazodsz rajta?
Vendég

Bejci Én úgy tudom a Algopirint lehet a védőnővel is beszéltem! Hát az ivás az nem mindig jön össze úgy ahogy kell!! Az alvásról meg ne is beszéljünk! Éjszaka 3 óránál többet nem tudok egyhuzamban aludni mert Kornélia sokszor felsír éjszaka! Azért Én már arra gondolok, hogy a kialvatlanság lesz a bibi, de napközben meg nem tudok egyáltalán aludni!! :(

Kép magyarázat: jobbra a nagy kör a feje, bal oldalon alul és felül van egy-egy fehér csík az a csont a lábában és a két csont között volt akkor a lényeg amit a doki azzal a vonnallal jelölt meg, a kisebbik kék körre a fütyit mondta a nagyobbikra a zacsit! Én akkor ezt így el is tudtam képzelni, ma már nem tudom akkor mi volt ott :lol: :lol: Nekem a második képen is az bármi lehet, a doki szerint punci!! Én már tényleg csak azt fogom elhinni amit a kezmben tartok majd!! :?

Kép
Kép
lanta

Lanta!
A fejfájás simán lehet a kialvatlanság miatt. Próbálj meg többet aludni. Úgy tudom, az algopiynt szedhetjük. A képekből én se tudtam rendesen kivenni, amit kell. Kicsit furának tartom, hogy olyan nagy legyen a zacsija. A baba méretéhezhez képest. :lol: A 4D-n mit mondtak? Mert ott jobban látszik minden. Bocs, tudom már kérdeztem, de szita az agyam.

Monee!
Tök jó a video. Nekem is ilyesmiket szokott csinálni. Úgy élvezem nézni, mikor így beindul.

Bejci!
Szerintem a + 10 kg az még nem is sok. Nem kell vele törődni.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági 4D-n sem látszott semmi! A második kép akkor 4D-n voltunk de nem tudta áttenni 4D-be mert semmi sem látszott, hogy miért azt nem tudom nem értek hozzá sajnos, de még az arcát sem láttuk 4D-ben! Az egész nem ért semmit csak felesleges pénzkidobás volt. Sem a lábát sem a kezét semmit! Most vagy nem jó helyen voltunk vagy a Mi Babácskánk ennyire rafinált, már nem tudom!!! A zacsit nem tudom ez nem nagyon jó kép mert amiről a képet csináltam azon élesebben látszódik minden, azon nem tűnik nagynak a babához képest mert a vonal amit a doki odatett az kicsit zavaró! Na de kár is ezen rágódni, 8 hét és mindenre fény derül, csak most nem tudok a neveken dűlőre jutni! Nem tudok egyszerűen ráhangolódni a lánynevekre!!! :roll: :roll:

Kép
Kép
lanta

lanta :)
Az elsö képen én nem nagyon tudok kivenni sokmindent, de a 2. nagyon nunis kinézetü. :)
Nekem is akkor szokott fájni a fejem, ha Nándi többször kel fel, és nem tudok aludni. Tegnap én is ledöltem alukálni, amig Nándi aludt és 1 óra alatt is sokkal jobban kipihentem magam, pedig nem is aludtam mélyen.

monee :)
Csongibongi már nem szokott ilyen durván mozogni, mostanság már csak "kis-Alien" mozgásokat csinál: kidugja valamelyik alkatrészét és végighúzza a hasamon a kis dudort.

Kép
Kép
Kép
minyu

Úúúúúúú akkor ez gáz ha a kialvatlanság, mert Mi még egy éjszakát sem alszunk végig sajnos :( Napközben meg ugyan úgy vagyok, mire Én elalszom Kornélia biztosan felkel és az rosszabb mintha nem aludtam volna! hmmmmmmmm ez akkor jó lesz mikor majd kétfelé ingázom :roll: :roll:

Kép
Kép
lanta

Moone!
FÚÚÚÚ én is megnéztem a videót és én még ilyet nem láttam!! :lol: Nagyon durván nyomja a kicsi Ákos. Nagyon tetszik :lol: :lol: :lol: Az én Gyuszikám mostanában kezdett el "alien"-ezni,de ehez képest a fasorban sincs a mozgása. És hogy reagált a simizésedre... :D

Bejci!
nem sok az a 10 kg,nekem is kb. annyi volt akkor mostmár egy kissé elszalad a paci....kb 14 kg :oops: :oops: :oops: ,de majd csak leadom valahogyan utána :!: :?:

Konan!
Aranyos vagy. azért nem mindig fenékig tejfel a várandóságom,de alapvetően szerencsém van,mert nem sok bajom van.
Mostanában szért kezdek én is nyűgös lenni és NAGYON TÜRELMETLEN is...,de úgy látom ez természetes velejárója.

Képzeljétek annyira béna vagyok. Azt már kezdem megszokni,hogy szinte mindent leejtek, összetörök,odacsukom,de ma ezt is felülmúltam.
Tankoltam és nem hallottam meg a kattanást,hogy teli van a tank,így vagy 1 liter diesel a papucsomra,lábamra ömlött....fasza.
A benzinkutas meg csak pislogott úgy égtem ,mint a rongy.

Lanta!
Én is csak a második képen látom a nunit. Az elsőt neigazán tudom kivenni :oops:
Nekem már az első trimeszter óta nem fájt a fejem. Én a Panadolt hallottam,hogy lehet szedni az algopyrinen kívül.

Kép
Kép
a.m.

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?