Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok

Hát nálunk viszonylag kicsi a körkülönbség a lányom és a fiam között,mit mondjak, sokszor nem volt egyszerű,főleg hogy nekem segítségem sincsen a gyerekek körül.
Illetve néha elmennek mamázni hétvégére,de azonkívűl semmi.
Így mi pont ebből tanulva akartunk most nagyobb korkülönbséget,így a fiam már majdnem 6 éves, a lányom pedig 8 éves lessz mire a pici megszületik :lol:
Most ők ebben a korban nagyon szépen felfogják a pici érkezését,nagyon-nagyon várják a kistesót is és remélem hogy talán a féltékenység se lessz olyan vészes majd, mert sokat beszélgetek velük erről és ugylátom kezdik érteni,hogy egy pici baba mennyire védtelen és nekünk sokat kell majd róla gondoskodnunk :lol:

apropó
melltartóbetét,ha valakinek még folyik a teje, én a DM-ben vettem most nagyon olcsón, 30 db-os kiszerelésben, azt hiszem 400 Ft-ért Babylove. Szóval jóval olcsóbb,mint máshol

Gátvédelem
Nem tudjátok melyik gátmasszírozó olajat érdmes használni,ami jó?

Lepény
kb a 25. hétig tökéletes /de ez is természetesen lehet egyén függő/ és utána kezd el ugymond érni a lepény, tehát ezután már nem 0-ás,hanem 1-es majd 2-es és végül eléri a 3-as érettséget.
Azt hiszem a 28.heti UH-án mindenkinek nézik a lepény érettségét is,amire azért érdemes odafigyelni és ha nem nézi a doki,igenis rá kell kérdezni a lepény érettségére

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa, köszi a cicibetét infót és a méhlepény infót is :D Jó, hogy össze tudjuk dobni a tudásunkat, így okosabbak vagyunk :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Reggel óta akartam jönni, de volt egy kisebb őrület itt bent, minden ügyfél hozzám akart jönni :lol: Ez jó is, meg kissé fárasztó is, de hát legalább érzem, hogy volt miért dolgozni ennyi ideig, jól esik, még ha panaszkodom is miatta néha, hogy másnál nincs senki, de nálam egész nap vannak :wink:

Andi - köszi a kefír ajánlást, megpróbálom azt is, hátha beválik! Amikor ég a gyomrom, úgyis annyira ég, hogy annál jobban nem tudna :?
A mérlegre állítás tényleg gáz, mert ugye nézi az ember otthon, nézi a védőnő és a dokinál is rá kell állni a mérlegre, fenének hiányzik.
Amúgy igen, én a MagneB6-ot szedem, reggel mindig beveszek kettőt és ált. ha úgy érzem, hogy kicsit kemény a hasam vagy görcs áll mindjárt a lábujjamba, beveszek még egy-két darabot.

Sensi - nyugi, már biztosan a húgycsőben van a kő, ha egyáltalán volt ott kő, bár ha látták, akkor biztos volt, csak lehet, hogy tényleg iszonyat kicsi, pár mm-es, az simán kijön, én meg sem éreztem anno, hogy kipisiltem :D Mondjuk nekem 2 speciális gyógyszert adtak a kihajtására, de azt kismamák nem szedhetik, szóval neked picit lehet, hogy lassabb lesz a folyamat, de attól még kijön, nyugi, és utána ha kellemetlen, az is elmúlik kb. egy hét alatt!!! Kitartást!!! És jó bulit a reggae campra!!!

Marek - azért pihensz is néha? :lol: Én háromnegyed 10-kor már javában alszom, sőt, talán az első pisimre kelek olyankor :lol:

Szöszke - a te kutyás sztorid is borzalom, nem tudom, hogy tehetik ezt meg az emberek egy kis ártatlan ebbel, bár ha belegondolok, hogy van aki a saját gyerekét is kínozza . . . szar a világ - bocsi!
A rucikák nagyon édik, gratulálok hozzá!!!
Köszi a zeller ötletet, ha a kefír nem válik be, szerzek valahonnan zellert :lol: Nagyon csini vagy amúgy, nem is gondolnám, hogy régen kövér voltál, ahogy írtad :shock:

Timi - Fickó sztorija is durva, ez az állatkínzás bicskanyitogató, komolyan megtépném az ilyen embereket :cry: :evil: Jó hogy ilyen állatbarátok is vagytok itt mindannyian! :lol:
A lábgörcs tök normális, sajnos! Nekem eddig egyszer állt bele a vádlimba és kb. 5X a lábujjamba a görcs, pocsék egy érzés :?

Emmalena - én is ilyen szülést szeretnék :wink: Gratula az ismerősödnek! Ábel tündér, reméljük azért nem sört iszik :wink:

Nyugtonmalac - kirpróbálom a szódabikarbónát is majd, köszi az ötleteket, remélem valamelyik beválik, veszek mindent, kefírt, szódabit, zellert :wink:
A neved tényleg ari, párom is kiszúrta már mikor írtam ide :lol:

Perdo - de jó, hogy már ilyen jó nagy a bébid!!! Akkor már minden rendben lesz, nyugi, a súlya már egy másfél literes ásványvíz és ez megnyugtató! A kép is cuki!

LKata - köszi a tippet, banánt amúgy elég sokat ettem az első időkben és van, amiből túl sokat ettem és egy idő után már nem bírok enni, ilyen az eper, a málna, a banán és most szokok le a hot-dogról, amit kb. 3 hétig ettem minden nap paradicsommal. Most a tejbegrízre szoktam rá 3 napja :lol:

Zsuzsu - kitartást a kis örökmozgó Ábelbébihez :wink:
A bodyk nagyon olcsók voltak, érdemes ezek szerint elnézni az Aldiba?
Az idő tényleg nagyon repül, ha belegondolok, hogy már csak jövő hét csütörtökig melózok... :roll: fura! De már várom is!!!

Ancsa - a lepény minőségét hogy nézik?
A melltartóbetét ötletet köszi, bár én ilyen dolgokat, amik majd nekem kellenek, csak szeptember hónapra hagyom és akkor fogom megvenni a dolgokat. Most csak babadolgok :lol:

Amúgy én megvagyok, az idő elég ramaty, de még mindig azt mondom,hogy jobb így, mint a 40 fokban.

Figyeljetek, valaki tudja, vagy emlékszik arra, hogy anno írtunk róla, hogy csecsemőmérleget lehet bérelni és hogy ezt hol lehet megtenni? Mert kerestem a neten, de nem találtam.
Na megyek tovább, írjatok!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 

 
 

Sziasztok!

Eddig csak olvasni tudtam, sok dolgom volt nagyon..

Korkülönbség:
Mi 1 éven át próbálkoztunk, szinte Barbi 2. szülinapján vetettem le a spirálomat :oops:
Az 1 éves kontrollon akartam (mármint Barbi születése utáni 1. éves vizsgálaton) de mivel még intenzíven szoptattam és eléggé ki voltam facsarva 49 kiló voltam a 173 centimhez :roll: , azt mondta a dokim, hogy ő bitosan nem veszi le a spirált, hozzá akkor jöjjek vissza, amikor már 6 hónapja nem szoptatok és híztam 10 kilót :shock: :shock: :shock: A szopit barbi 1,5 éves koráig nem tudtam abbahagyni, akkor már én is éreztem az elválasztás szükségét. Hízni csak 54-56 kilóra tudtam, de az a versenysúlyom, úgyhogy nekem ennyi elég is volt....
Így aztán 2 éves lett Barbi, mire elekezdhettük a próbálkozást, ami így is majd' 1 évig sikertelen volt. A 3. szülinapját azonban már kismamaként rendezhettem!!!!! :lol: :lol: :lol:
Szerintem sok minden befolyásolja a 2. gyerkőc érkezését, de sztem az első év olyan gyorsan elrepül, hogy az ember fel sem fogja, nemhogy a másodikon járjon az esze, nem???? Én kb. 1 éves kora után tudtam egyáltalán utolérni magam a világ és a magam élete terén...persze vannak véletlen második babák is :wink: :lol:
Majd meglátjátok, nálatok hogy alakul!!!

Zsuzsi!
A dackorszak iszonyúúúúúúúúúúúúúúúúú!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én asszem látom már az alagút végét, de nézz csak a vonalzómra :shock: :!:
Egyet mondhatok: kitartás!!!!!!!!!!! Nagyon kemény, el tudom képzelni, milyen fáradt vagy.
Ja, fenti témához ezt mindenképp érdemes alapul venni, tehát a 2. életévét éppen betöltött gyerekek egyik napról a másikra lesznek tele daccal, dühvel és akarattal!!!! Nehéz velük!

Megyek, jövök ma még!!!
Írjatok sokat! Puszi

Andi
Kép
handrea75
 
 


jajj, köszi mindenkinek a MG infót!!!!
Veszek én is,mert keményedek rendesen, és jövő héttől szupermamit kell játszanom, az meg ugye elég gáz egy betondarabbal a testem közepén :shock: :roll: Robotmami lehetek maximum :lol: :lol:

Ildi!
Mi avédőnőtől, pontosabban a ygerekorvps rendelőtől béreltük, de ha jól emlékszem a Minimanó Bababoltban (Nagy L. kir. útja) lehet sokfélét bérelni.

Andi
Kép
handrea75
 
 


Nyugtomalac!Kata:Zsófi és Zsebi között 2év 2-3hónap lesz és felhívtam a tb azt mondták mivel 0 bérezett napom van és nem megyek vissza dolgozni maradok gyesen akkor is a fizumat veszik alapul.Persze addig sajnos csak a gyes összeget kapom de nekem pl mondták ha vissza mennék 2hónapra akkor rosszabul járok.Ha a gyerek 3.évéig születik a tesó bármikor és te nem mész vissza a fizud az alap persze akkor ki kell húzni a 28ezerből addig még nem kapsz újra tgyást és gyedet :? Vissza menni akkor érdemes ha több mint 6hónap a különbség.Én a szakbarátot és a könyvelöt is megkérdeztem és mind a ketö ezt javasolta.Ha gondolod belinkelem amit írásban kaptam.

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Ezt írták nekem:Bármilyen időszakot csak akkor vesznek alapul, ha ott volt járulékköteles jövedelem (bérezett nap). Táppénz, tgyás, gyed, gyes, gyet nem ilyen, az nem számít bele semmibe és nem alapja semminek.



Nincs különbség aközött, hogy a gyedbe vagy a gyesbe szülsz bele és közben egyetlen bérezett napod sincs, a tgyás és a gyed alapja mindkét estben az aktuális szerződés szeirnti bér, de legfeljebb a minimálbér kétszerese lesz.



Dolgoznia annak érdemes a gyerekek között, aki ezt legalább 180 napig és minimálbér kétszeresénél (jóval) magasabb bérrel tudja tenni, mert akkor a tgyás lehet több, nem korlátozza azt is a minimálbér kétszerese. Mivel a gyednek mindenképpen itt van a plafonja, ezért ennek a szempontjából minden mindegy.



Ha 1 és 179 közötti bérezett nap van, ez lehet szabadságból és/vagy táppénz előtti betegszabadságból, akkor a tgyás és a gyed alapja az 1-179 napi átlag, de legfeljebb a minimálbér kétszerese. Minimálbér kétszerese körüli (jövőre ez várhatóan bruttó 138.000) vagy ennél alacsonyabb bérrel nem javaslom a közvetlen táppénzre menetelt, mert akkor csak a 80%-os betegszabadságra járó bérből van átlag, abból pedig az lesz, hogy a 80%-nak a 70%- a tgyás és a gyed. Előtte legyen minél több szabadság, ami javítja az átlagot. És ezt is csak akkor, ha elég sokáig lehet azt a táppénzt kapni és megéri miatta rontani 2 év tgyását és gyedét, tehát mérlegelni kell, hogy mit nyer és mit bukik az ember.

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


CSak megerősíteni akarom, amit Kata írt tgyás-gyed-gyes ügyben, én magam is annak az áldozata vagyok, hogy nem szültem a 3 év alatt a másodikat... :cry: Mármint anyagilag...
Így vissza is kellett mennem dolgozni, hogy mekgapjam a bérem szerinti tgyást és gyedet majd a második baba után is. Ha táppénzre mentem volna, akkor ott is a minimálbér után kaptam volna csak,mert gyes alatt nem dolgoztam...
Szóval nehéz ám spekuálni, aki pedig - mint ahogy én is - egyáltalán nem gonodltam az anyagiakra a gyerekvállalás kapcsán, most alig bírom behozni magam, hogy azért pórul ne járjak... :cry: :cry:
Jobb előre tervezni a mai világban, most már én is tudom, de ez akkor sem az én stílusom....

Andi
Kép
handrea75
 
 


Csak egy rövid kiegészítés az előzőekhez.... A betegszabira valóban minimum a bér 80 %-a jár, de a munkáltató dönthet úgy hogy 100 %-ot fizet... A GYES pedig igenis beleszámít az átlagba!!!! Szóval igenis rontja az átlagbért!!! (könyvelő vagyok...) Magyarul vagy még az első gyerek második szülinapja előtt kell szülni, vagy pedig ha a második szülinapkor már tudod hogy terhes vagy, akkor ki kell venni pár nap szabit, majd tp-re menni. És kérni hogy a betegszabit 100%-kal számolják!!! És GYES-t nem lehet két éves kor után akkor igénybe venni, különben kevesebb lesz minden ellátás alapja....

Kép

Kép
perdo
 
 


Sziasztok lanyok,

Csak egy gyors bekukk....
Orulok, hogy mindenki jol van! Perdo kitartas!!!!! Sensie, vese nagyon gaz, nekem is volt kb 10 eve, ejjel kellett mennem az ugyeletre injekcioert, annyira fajt!!!

Mi jol vagyunk, a sracok nonek ezerrel, ugrandoznak es rugdosnak!

pusz mindenkinek

Bogi+sracok

dragonfly
 
 


Handi, Kata: köszi a kiegészítést :) Én nem néztem ennyire utána, így biztosan igazatok van. Én nemesek bele ebbe a probléma körbe, mert Lili majd egy éves korától dolgozom :D Kapok Gyest is, de elég jó bérem van. Nekem nagyon számít majd a TGYÁS-nál...

Perdo:
akkor nekem most rontja az átlagomat a GYES a magas fizum mellett? Annó azt mondta, a HR, hogy nem. Be lettem csapva?

Most TP-n vagyok sztem 100%-os, mert 8-as kóddal, de ebben sem vagyok biztos :S

Szerinted?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


sziasztok

képzeljétek most jöttem haza a szülőszobáról :oops:
te jó ég,hogy hogyan bánnak itt Tatabányán a kismmamákkal :oops:
képzeljétek,valami vízszerű folyt ki belőlem, 2 tenyérnyi nagyságú és megijedtem :oops: felhívtam a védőnőmet,elmeséltem neki mi történnt és azt tanácsolta nekem,hogy lehet h magzatvíz volt lehet hogy csak túl sok folyás távozott belőlem, biztos ami biztos,menyjek be a kórházba és csináltassak egy Uh-át, inkább legyen 1 felesleges vizsgálat,minthogy baj legyen belőle :oops: igazat adtam neki és be is mentem azonnal.
Megállapították,hogy a méhszájam változatlan C:2100, és szerintük nem magzatvíz folyt.
Ezután néztek egy Uh-át, egy ős régi géppel, amin 5 percig nem találták meg 5-en a baba szívműködését :oops: :oops: :oops:
Azt hittem ott ájulok már el,mire nagy nehezen kinyögte a doki,hogy van szívműködés,magzatvíz normális és áll bennem a gyerek,medencefekvésű a baba./ez volt szó szerint/
Na elkezdtem öltözködni,mivel azt mondta a doki,h minden rendben van, erre megszólalt,hogy maradjak bennt a kórházban,mert nem vállal felelősséget értünk.
Mondom neki,de minek,ha most az előbb állaptotta meg,hogy minden rendben van,nem magzatvíz folyásom volt :shock:
Megkérdeztem tőle,hogy akkor most ha nem tudja eldönteni mi a helyzet akkor miért nem hív maga helyett 1 olyan orvost,aki érti is a dolgát és amit kijelent,azért meri is vállalni a felelősséget. :shock:
Erre csak annyit felelt,hogy szó sincs itt semmi magzatvíz csurgásról,de akkor sem vállalnak felelősséget :shock:
Ehhez mit szóltok? mit keres egy ilyen orvos a szülőszobán,aki nem mer felelősséget vállalni a saját diagnózisáért :twisted:
Az ilyet mennyi orvosi hibát követhetett már el? És borzalmasan sajnálom azokat akik valamiért pont egy ilyen orvos keze alá kerülnek :(
Ugyhogy holnap első dolgom lessz,hogy keresek egy normális orvost mert én nem vagyok hajlandó ilyen orvosok keze alá kerülni és nem bízom rá ilyen orvosokra a babámat sem :oops:
Csak szorítsatok nekem.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa, én szorítok nagyon! Kíváncsi lennék mi távozott belőled...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Családtervezés:
LKata, mi nem egy gyerekre készülünk, hanem háromra, és 31 éves vagyok, úgyhogy minél hamarabb szeretnénk a másodikat, aztán a harmadikat is. Nem érdekel a kis korkülönbség miatti terhelés, szeretném, ha a nagyobb és a legkisebb között sem lenne 3-4 évnél több idő. Persze nagyon remélem, hogy a második, harmadik baba is olyan hamar összejön, mint a kisfiúnk (december 1-jén volt az esküvőnk,hogy minél hamarabb nekiállhassunk a családalapításnak, és szerencsére kicsi Gergelyünk is jónak látta, mert február elején meg is fogant). Ebben a tervben a férjem is maximálisan támogat, azt hiszem, ez a leglényegesebb dolog.

Perdo, nagyon édes pofija van a leánykának. :)

Ancsa, nézd meg ezt az oldalt a lap alján, onnan, hogy Felkészülés a szülésre II-III. http://baboca.blog.hu/2007/11/

Ildi, én arra gondoltam, hogy van olyan digitális mérlegem (rendes személymérleg), amely egy tizedesig mér, és úgy fogom mérni a babát, hogy ölbe veszem, aztán baba nélkül megmérem magam, és a különbözet kiadja a baba tömegét. Valahogy nem akaródzik csecsemőmérleget bérelnem.

Kép
szöszke
 
 


Ancsa, ez téboly!!! Az első két babát kinél szülted? Az nem jobb orvos?

Kép
szöszke
 
 


Szöszke: de jó tervetek van. Én is úgy szeretnék 3 gyereket, örülök, ha kettőnek tudok fedőt adni a fele fölé... :(
Szóval irigykedem rátok! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Perdo!Nekem a könyvelöm azt mondta,hogy akkor rontja az átlagot a gyes ha pl 2009ben születik a baba.Mivel nálunk a baba 2008-as az elözö évet veszik alapul amikor én pl csak gyeden voltam!Én több könyvelövel beszéltem és szakemberrel.Sokat számít még a tudomásom szerint,hogy az elsö babánál pl tápénzen voltál-e de negem ez nem érint.+ami még fonots a fizu mivel nekem a minimál bér 2X e ezért nem érné meg vissza menni de ha mondjuk papiron 300ezret keresnék a tygásom tuti több lenne.

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Nyugtomalac!Nekem is azt mondták,hogy a gyes nem rontja az átlagot :roll: :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Én egyre kevésbé értem ezt az egész dolgot... Most akkor mi van azzal, aki másfél évet dolgozik a 2. születése előtt, kap a fizu mellé gyest, aztán TP-en van pár hónapig. A fizum nem rossz, magasabb a min.bér 2x-énél...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nymalac, persze kőkemény anyagi játszma a gyermekvállalás, lehet, hogy a második után befuccsol a tervünk, de nagyon szeretnénk a három gyerkőcöt...a férjemmel azt gondoljuk, hogy a legértékesebb dolog a világon életet adni, és megfelelő pszichés és szellemi (meg anyagi :shock: ) háttérbe vállalni gyerkőcöket. Különben azt olvastam valahol, hogy a második után a harmadik már kevésbé rázós, ami a kiadásokat illeti...majd kiderül.

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Nekünk is csak két babánk lesz, legalább is nagyon úgy néz ki. Nekem az a személyes tapasztalatom, így hogy már vagy egy gyerekünk, hogy én 3 évnél kisebb korkülönbséggel nem vállalnék második babát. Ennek nem az én kényelmem az oka, hanem azt gondolom, hogy egy másfél két éves gyerek érettlen lelkileg még arra, hogy kistestvére szülesen. Ebben a korban még nagyon nagyon ragaszkodnak (tudom utána is), csak ha már van három éves akkor meg tudod neki magyarázni már a dolgokat, hiszen sokkal értelmesebb mint egy két éves gyerek. Négy-öt év korkülönbség az már tényleg sok, de csak abból a szempontból, hogy már szerintem nem fognak összenőni és nem fognak annyit együtt játszani.
A mi kislányunk mentálisan hihetetlenül sokat érett egy év alatt és azt gondolom, lehetett volna egy fél évvel elöbb és akkor három év lenne a korkülönbség köztük, de így jött össze. Lehet tervezel két évet és nem jön össze csak két év múlva az újabb baba. Ezt nem lehet előre megjósolni.

Nektek nem szolkott olyan lenni, hogy alig kaptok levegőt??? Engem ez annyira zavar, egyszerűen olyan, mintha nem jutna elég levegőhöz a testem.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Lányok!Szerintem mindenki hívja fel a saját(cége könyvelöjét),hogy mit javasol.Mikor én felhívtam és példáloztam a szomszéddal mi ki tudja kivel azt mondta:Nem tudhatom neki milyen a szerzödése,mióta dolgozik ott..stb Ő csak azt mondja amit az én papirjaim és keresetem alapjál tud.+én 2 max 2,5hónapot leszek gyesen ami nem hiszem,hogy olyan brutál modon lerontja az átlagot max a tgyásomat(a könyvelöm szerint azt sem) de gyedemet nem mert annak a maxnak kell lennie(merthogy törvény,hogy nem lehet kevesebb mint az elözö gyed). Annak akik között 2,5évnél több van annál tuti és ott javasolják a tápénzt!

Nyugtomalac!
Ez akkor rád vonatkozik:Dolgoznia annak érdemes a gyerekek között, aki ezt legalább 180 napig és minimálbér kétszeresénél (jóval) magasabb bérrel tudja tenni, mert akkor a tgyás lehet több, nem korlátozza azt is a minimálbér kétszerese. Mivel a gyednek mindenképpen itt van a plafonja, ezért ennek a szempontjából minden mindegy.

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Mtücsök!Zsófi 2éves de szerintem felfogja,hogy lesz tesója sőt szereti is és ha megyünk a boltba minidg mondja,hogy a tesónak is vegyünk valamit.Ma pl félre nyelt és lehányt makjd elkezdett sírni,hogy lehányta a tesóját.Annyira édes volt.

Gyerekek száma:Mi most úgy tervezük mivel én 24 a párom 27éves,hogy most elég kettő.Ha úgy álunk anyagilag 5-6év múlva beválalnánk még egy babát.De az tényleg attól függ,hogy hogy álunk anyagilag.oké a pénz nem minden de én azért szertném ha minöséget tudnék nekik adni nem mennyiséget!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Perdo!Most esik le mit írtál.Mikor tavaly még úgy volt,hogy vissza megyek dolgozni idén azt mondták,hogy akkor a fizum más lesz mert bele kell kalkulálni a gyest.És ha nem megyek gyesre hanem "csak"a fizum lesz akkor nem lehet kevesebb ha a baba Zsófi 3.szülinapja után születik.Jól gondolom?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Mtücsök, teljesen normális, mivel a rekeszizmot nyomja a baba. Nekem fekvéskor szokott néha légszomjam lenni, segít, ha oldalra fordulok.
Visszatérve a gyerekek közti különbségre: lehet, hogy vicces, de én nem is szeretném, hogy a nagyobbik gyerekben annyira tudatosodjon, hogy testvére lesz. Azt szeretném, ha egyszerűen természetesnek venné, hogy van tesó, ezért akarnék minél kisebb korkülönbséget.
Czeizel: Az egészséges utódokért című könyv szerint az ideális különbség a gyerekek között 2-3 év és gyerekek számát tekintve az ideális a 2-3 gyerek. Ezek fölött a számok fölött növekednek a kockázatok...
Mi viszont, ha 3 gyerekben gondolkozunk, nem várnánk 3 évet egy-egy gyerkőc között, nekem az már 7-8 év kiesés szakmailag...nem is beszélve arról, hogy az első és harmadik között már 6 év lenne a különbség :?, ami megnehezítené a jó testvéri kapcsolat kialakulását.

Kép
szöszke
 
 


Szöszke!Szerintem nem azon múlik a jó testvéri viszony,hogy mennyi a kor különbség hanem a nevelésen.Biztos ti is szépen nevelitek majd a gyerekeket és ha az elsö és a harmadik baba között 6-7év van akkor is szeretni fogja és nagyon boldog lesz,hogy lesz/van kistesója.Nézd meg Ancsa gyerekei között is milyen "sok"lesz a korkülönbség és még is boldogan várják.Ez nem az éveken múlik.

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Szöszke, nekem tényleg a hellyel van a bajom. Nem tudom hova tenni a 3. gyereket. Főleg, ha megnőnek. Remélem addig el tudunk majd menni kertesházba, ha így lesz, és nem vénültem még meg, akkor bevállalom a 3.at is :D De ez egyenlőre csak vágyálom marad...
Nekem tetszik, ahogy tervezitek a családot. Jól átgondoltátok.

Tücsök: én is fulladok néha :( Lilivel is volt ilyenem. Ez is terhes tünet sajni, és kitart a végéig. Én Lilivel azt hittem meg fogok fulladni, egyszer még az ügyeletre is bementünk, de nem találtak semmi okot.

Kata köszi, hogy személyre szabtad nekem az infókat :D Akkor mákom van, jó lesz a TGYÁSom, utána úgyis dolgozni fogok megint, a gyed nekem kimarad. Nem tudok 80 eFt-ért itthonmaradni, főleg, hogy lehet nekem homeoffice-ban is dolgozni :D

Kata, mire jön a kistesó, Zsófi 2,5 lesz kb. Már ő elég érett rá. Szerintem 2+ -osnak kell lenniük, hogy értsék, és élvezzék a dolgot. De ez csak szvsz.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtomalac!Én is úgy gondolom 2év után már elég érettek hozzá és felfogják,hogy nem egy rossz hanem kifejezettem jó dolog lesz a tesó.Te mivel foglalkozol?Akkor te csak 4,5hónapot leszel otthon a kicsivel?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata!

Én nem azt mondom, hogy nem fogja fel, hanem az én és környezetem tapasztalatai alapján mondom -a mi környezetünkben már mindenki túl van két gyereken csak mi nem - , hogy egy két és fél három évesnél kisebb gyerek mentálisan nem annyira érett mint egy három három és fél éves. Nekem a környezetemben mindenki törekszik a jó testvési viszony kialakítására és szerintem nem csak azon múlik, hogy te hogy neveled. Nyilván mindenki szeretné, hogy a gyerekei jó testvérek legyenek és egyszerűen mégsem lesznek azok. Aztán valakinek szerencséje van és semmi extrát nem csinál mégis imádják egymást a gyerkőcei.
De mondom ez csak az én véleményem, nyilván mindenki úgy csinálja ahogy gonodlja, hogy jó. De lehet akar valaki két évet a két gyereke között aztán öt évig sem jön össze a következő?!

Szöszke, Nyugtonmalac!
Köszi, de ezzel az a gáz, hogy még nagyon sok van hátra és én már most is azt érzem, hogy megfulladok. Akkor mi lesz még a végéig.
Én az első terhességemet annyira élveztem, és komolyan mondom nektek ezzel meg minden bajom van. Már annyira szégyenlem magam vagy lelkiismeret furdalásom van, hogy mindjárt itt a vége és én még szinte egy percét sem élveztem, pedig nem vagyok egy nyafogós típus. És nyilván egy meglévő gyerek mellett már nem is lehet egész nap pihizni mint az elsőnél , de akkor is úgy fáraszt ez az egész, pedig mi most hétvégén kezdjügy a lakásfelújítást.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Nem akartam felborzolni a kedélyeket, de azzal óvatosan bánjon mindenki hogy a könyvelője mit mond. A legbiztosabb, ha elmész a TB-be, elmondod hogy mikor meddig, mennyiért dolgoztál és milyen juttatásokat kaptál. Ők meg fogják mondani hogy mi lesz a mostani TGYÁS és GYED alap.

A barátnőmnek tavaly november elején járt le a GYED-e. November végén született meg a második baba (örökbefogadták) Decemberre a nevükön volt a gyerek, tehát minden támogatás ugyanúgy jár, vérszerinti státuszba léptek. Bőven a minimálbér kétszerese volt a fizuja, mégis a másfél havi gyes beleszámított, ezért kevesebb TGYÁS-t kap, mint az első gyerekkel...

Kata! Jól gondolod, de kérdezd meg a megyei TB-t. Ők még ki is számolják pontosan az összegeket ha pontos adatokat viszel.

Sokan azt se tudják (könyvelők) ha a kismama a minimálbér kétszerese alatt van bejelentve, akkor hogy lehet maximális GYEDet kapni... No Comment... Ennyit a könyvelőkről. Nem mondom hogy én mindent tudok, de nekem még nem volt olyan ügyfelem aki ne a max összegeket kapja....

És kicsit panaszkodok is így a végére: ma tudtam meg hogy az alkalmazott úgy néz ki terhes... hát remek. Három hónapja dolgozik itt, direkt kértem hogy legyen velem őszinte, mert nem fogok tudni se közvetlen szülés előtt, de utánna betanítani mást. :cry: Azt mondta hogy két évig biztos nem próbálkoznak. Na most akkor hogy lett a gyerek tabletta és dohányzás mellett?????? Persze én mindent megértek, de mi a fenét csinálok ha szept elején azt monja bocs, de nem tudok tovább jönni, mert mondjuk veszélyeztetett lesz. Én szeptember egytől kórházba. Ki fogja megcsinálni a bérket, no meg az áfát???? Rettentően kibuktam. Annyira feszül a hasam hogy el se tudom mondani. :( Bocs, tudom hogy ez magánügy, de el kellett panaszolnom....

Kép

Kép
perdo
 
 


Mtücsök, próbáld azt csinálni,hogy csak a tüdőd felső részébe veszel levegőt, amolyan kis pihegő légzést...és időnként, pl.10 percenként, baromi lassan teleszívod az egész tüdődet. (Zenetanár vagyok, most kipróbáltam pár légzési módot, és talán ez a legjobb rá...) A lassú levegővétel nem erőszakosan, de csinál helyet magának.Most jobb nem jut eszembe, amikor lejjebb csúszik a baba, akkor elvileg javul a helyzet. :?

Kép
szöszke
 
 


Perdo!Én többet kapok mint a minimálbér 2X-e nem sokkal de többet.Erre írtam,hogy mindenki esete más a barátnödnek nem tudom a háterét miért kavart be a gyes.De gyede az max.Úgye?Ha több a fizud és nem mész vissza akkor a minimálbér 2x az alap gondolom azért kapot kevesebbet a barátnöd.De mondjuk én támogatnám azokat a családokat akik örögbefoganak mert nem semmi,hogy lehet saját de Ők szertnének máson segíteni.Hú nem semmi alkalmazott :evil: És most bevalotta,hogy terhes vagy csak sejted?Nyugodj meg jó könnyü ezt mondani de nehogy ez miatt legyen baja a babádnak!!!!

Ma voltam az államkincstárba ami ott van :evil: :evil: Már azon kibugtam,hogy tele volt olyan emberekkel akiket mi tartunk el.Erre ott henceg,hogy de jó a doki megállapította az aszmát meg egy csomo betegséget a gyereknél jár az emelt családi pótlék :evil: :evil: Én meg azon görcsölök,hogy nehogy valami baja legyen lezsarom a több pénzt.Ezzek meg ennek örülnek komolyan kiakadtam.Látva milyen jó a redszer már most beszereztem azokat a papirokat amit Zsebi születésénél kell :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Perdo, köszi a sok segítséget! Én is így tudom, ahogy Te mondod, ráadásul tapasztalom is a könyvelők "hozzáértését", mert a miénk sem áll a helyzet magaslatán....
Konkrétan nem volt még 1 olyan kérdésem, amire választ kaptam volna tőle, úgyhogy én már jártam a tb-nél régen. Ezért is melózom még....Lányok, tényleg nagyon figyeljetek oda ezekre a dolgokra, mert nagyon sok múlik rajta a jövőben. Akár a 2., 3. gyereknél is visszaüthet egy első rossz lépés!!!!

Kata! Jól tetted, hogy beszerezted a papírokat az Államkincstártól, így is tök soká folyósítanak minden pénzt... de 1 fillérrel sem számolnák el magukat + irányban....
Ráadásul a népség...hagyjuk!!! Ezzel többek között az is a baj, hogy a normálisabb emberekkel is úgy beszélnek ott, mint a legutolsó segélyből élőkkel...bocs a megfogyalmazásért, de erre nagyon pöccenek. Többen is melózunk szinte az utolsó percig azért, hogy utána legyen miből pelenkát venni, mások pedig a századik gyereket is csak segélyért való sorbanállásra használják!!!! Nagyon ki tudok ettől bukni!

Nálunk elég rossz a hangulat, férjem nagymamája ma este aludt el... 92 éves volt, 3 napja van kórházban, de hol fent-hol lent volt az állapota. Tudtuk, hogy már nemigen megy haza, de azért most szörnyű.....
Én pedig 3 napja falási rohamokat kapok, ezért totál depi vagyok megint....igyekszem, nagyon igyekszem a mélypontomat nem elérni, egyelőre sikerült. Tudjátok, én azok közé tartozom, akik 16 évesen eltorzult/eltorzított önképpel táncoltam az anorexia/bulémia rettenetes pengeélén, amiben az a legrosszabb, hogy igazából soha nem gyógyulsz ki belőle... Igaz, eltelt azóta 16-17 év, de ma is képes vagyok koplalni és zabálni is.
Na, ezt is kimondtam!!! Lányok, mi lenne velem nélkületek........

Andi
Kép
handrea75
 
 


Andi, fogadd részvétemet! A férjed nagyija tudott a babáról?

Kép
szöszke
 
 


Köszi Szöszke!
Mondtuk neki, de nem hiszem, hogy megmaradt...nem volt már túl jó állapotban. Tulajdonképp én amióta bekerültem ebbe a családba -8 éve- mindig be kellett neki mutatkoznom...
Sajnos már volt egy agyvérzése, és azóta eléggé kusza volt a memóriája...
Hááááááááát, ez is az élet része, és őszintén, engem az borzongat leginkább, hogy abba a korba érünk, hogy mennek el a hozzátartozóink szépen és lassan...
Azon gondolkodtam, ahogy fogtam Barbi kezét altatás gyanánt, hogy miként kell majd a gyerekeinknek elmagyarázni a halál fogalmát. Mert nyilván akkor beszélünk erről, ha ilyen történik a családban. Vagy kellene róla egyébként is beszélnünk?! Ki tudja..

Andi
Kép
handrea75
 
 


Kata: én project manager vagyok, és kb 6 hónapot leszek vele itthon munka nélkül, és utána fél évig dolgozom majd a pici mellett. Nem kell megszakadni, de jól jön majd a pénz. A8x ezer nagyon kevés nekünk. Lakás hitelt fizetünk...

Tücsök, én is élveztem Lilivel terhes lenni, most meg nem annyira, és én is szégyelem magam e miatt. sajnálom Borit. Pedig nagyon igyexek ám kiélvezni minden pillanatot, de a körülmények!!! Nem engedik :(

Perdo:
ha te kibuktál a csajon, aki szintén állapotos, akkor biztosan igazad van. Hiszen mi sorstársak hajlamosak vagyunk egymás iránt elnézőbbek lenni. De mivel te is és ő is babát vártok, egyformán látjátok a világot. Sajnálom, hogy kiszúrt veled az a lány! :(

Handi: részvét a családnak :(

Én Lilinek a játék kapcsán meséltem már a halálról. Nemes egyszerüséggel ezt mondtam neki: "nézd kicsim elaludt a cica" - ez azt jelentette, hogy anya brutál módon legyilkolt egy párducot a wow nevű játékban. Lili utána lelkesen mutogatta a többi cicát, hogy azok is aludjanak el.
Tudom hülyeség, és nem is passzol ide, de azért az alvás dolog nem olya ilyesztő, mint a halál, és ismeri is a szót, meg ilyenek, én ezt mondom neki. Néha, ha rákérdez, hogy mi van az alvó valakivel, akkor mondhatom neki, hogy még alszik... Azt hiszem, ilyenkor szoktak a mennyről beszélni, nem? Az a lényeg, hogy mesés, kedves, és vidám dolog legyen, hogy ne szomorkodjon a gyerek. De lehet, hogy jó nagy hülyeségeket gondolok, meg késő is van. Nem tudom. Kíváncsi vagyok ki mit gondol erről a kérdésről...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!!

A fennti üzit kedden délben irtam, csak nem tudtam elküldeni......

Azóta voltam a dokimnál, minden OK. Méhszáj zárt és betonkemény. Szívhang rendben, szerinte na aggódjak, vannak nyugisabb napjai.... A vérképem rendben és a súlyommal is elégedett. Ma megyünk UH ra, már várom nagyon..... Megnéztem Ábel a 30. héten még faros volt, 1 hónappal később már nem és nem kellett csaszi..

Itt szakad az eső, de el kellett mennünk tejért. Ábel csak tejcsiivás után alszik el.... Jól felöltöztünk és elsétáltunk a közeli boltba. Persze kicsit dagonyázott is a kölök :-)

Sensi!
Nekem 25+3 napon 720g volt a csajom és a 40. hétre 3100g-ra becsülték. Elégedett vagyok, elég lesz Őt is megszülni. Szóval no para!!

Emma!
Irigylem a barátnődet! Én már szívesen túllenék a szülésen, de persze az a fontos, h babával-mamával minden rendben legyen és akkor jöjjön és úgy, ahogy a legjobb.

Ábeled nagyon vagány!!!!!!!! :D :D

Perdo!
Csini a csajod!!!! Nekem is mondta a doki, h elmegy szabira, keressem a Kalmár L.-t ha gond van, vagy a szülésznőmet vagy a Dórit....
Végül lesz szülésznőd????
Az alkalmazottat sajnálom, sajna nem lehet szerződésben kikötni, h ne lehessen babás...esetleg egy hímnemű alkalmazott......

Nálunk is abból van balhé, h van amire még nem késpes és dühöng..... Olyankor most már -apai tanácsra-letakarom, h ne is lássam, erre elneveti magát :lol: :lol: Tegnap gumicsizmában, harisnyában és rövid újjú bodyban akart kimenni sétálni...... :o :o Volt hiszti, de Én győztem :)
Dóri olyan tündér, nem hiszem el, h hisztizik!!!

Kata!
Én is visszaszámlok már...... már csak 10 hét, 9.......aztán már csak a napokat számoljuk.....szomorú, mert nem tervezünk több babát....... :cry: :cry: :cry:

Köszönjük a köszöntést!!!!!!!

Ildi!
Az ALDI lapban élelmiszerdiszkont, de rengeteg akciójuk van. Ilyen akcióban voltak a bodyk. Lehet, h valamelyik helyen van elfekvőben, de nem tudom.. Ha lesz valamikor érdekes babás akciójuk szólok!!!!!

Andi!
A nagymamit sajnálom! Az enyém 90 évesen ment el (10 nappal a szülinap után), majd megfogant a lányom. Ő vígasztal engem! Sok erőt Nektek!
A daccal nagyon igazad van, nálunk pontosan a 2. szülinapon kezdte. Korábban is volt hiszti, de ez más. Most akkor bőg, ha nem képes valamire, vagy nem tudja elmondani.....

Ancsa!
Ez iszonyat én menekülnék onnan!!!!!!

Tesótéma: Szokták mondani: "ember tervez....." mi is csúsztunk 3 hónapot :D :D ez van..........

Megyek, nagyon megkívántam a vadast, elugrunk bevásárolni, aztán UH...... majd írok délben, ha tudok.....

Pussz Mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


75 nap...........ajjajjjjjjjjj........

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok

Nyugtonmalac
Nagyon szívesen az infót!
Én pedig köszönöm,h drukkolsz nekem!

szöszke
Én nekem más volt az orvosom elötte,mert más városban is laktam és más városban is szültem.
Kb 1,5 éve lakom Tatabányán és ezért is nem igazán ismerem az itteni orvosokat,vagyis úgy mondanám h eddig nem találkoztam még igazán jóval.
Aki pedig számításba jönne,mert nekem nagyon alaposnak tünnt ,azt pedig égen-földön nem találom meg,mert honlapja nincs, azt tudom melyik részén rendel magán a városban,de a címet,telefonszámát nem tudom.
Mindenestre van 1 kismama,aki Tatabányai és ő nála fog szülni, tőle már lekértem az infokat,csak ritkán lép be ide a fórumra és még nem válaszolt.
Köszi az oldalt,megnéztem!

Zsuzsi
Éppen azon vagyok én is

Nusildi
A lepény állapotát Uh-án nézik, azt nem tudom pontosan hogyan és miből állapítják meg az érettségét,de azt tudom,hogy a lepény ahogy érik,ugy váltoik meg a felszíne is és ezt a dokik látják Uh-án,márha nézik persze.

Perdo
Ha ez megnyugtat,nekem a fiamnál 28 hetesen volt 2-fokban érett a lepény és semmilyen gond nem volt vele és tökéletesen ellátta a feladatát végig. 39.hétre szültem meg a fiamat,de akkor se a lepény miatt,mert az működött rendesen,jó volt az ellátottsága,hanem mert a dokim megindította a szülést infuzióval.
Azt nem tudom miért,mert kutya bajunk nem volt, ő is jó volt meg én is.

Andi
Részvétem!Azért te próbálj meg nem szomorkodni,mert az nem tenne jót a babódnak.

Csak jöttem életjelet admi magamról :roll:
Éjjel sem volt semmiféle szivárgás a történtek óta legalábbis nem vettem észre, bár betettem egy tisztasági betétet is,de nem látszik rajta semmi :roll:
Megvárom amíg kinyit a gyógyszertártár,aztán okosan előbb végigtelefonálom az összeset,hogy hol kapok olyan magzatvíz szivárgást kimutató betétet és célirányosan oda megyek,ahol van :arrow: így elkerülöm hogy autó nélkül esetleg bejárjam egész Tatabányát feleslegesen,mert ugye nyitott méhszájjal nekem ennyit menni nem szabad :oops:

Majd gyógyszertár után még jövök! :lol:

Ja,képzeljétek a tegnapi történntek után olyan rosszat álmodtam a babával kapcsolatosan :oops: nem is írom le inkább,de szörnyű volt :oops: gondolom ennyire felzaklatott a tegnapi nap és az agyam próbálta volna éjjel feldolgozni a történnteket :oops:

Mindenki vigyázzon magára! :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Annyi mindenről írtatok, hogy biztos nem tudok mindenre reagálni. Csak két dolog.

Andi
Nagyon sajnálom!!! Nem is tudok többet írni, erre nincsenek szavak!

Tgyás, gyed, ilyesmi dolog - most jól beszarattatok (már elnézést). Én valahogy hülyegyerek módjára eddig nem is foglalkoztam ezekkel a dolgokka. Pedig asszem engem nagyon fog érinteni, de eszembe se jutott, meg ugye voltak sokkal fontosabb problémáim is. Szerintetek nekem mi alapján fogják számolni a dolgokat?
2007 elejétől (talán március) táppénzen voltam. Októberben szültem, utána kaptam hat héti Tgyás-t, mert az hat hétig mindenképpen jár, utána újra táppénzen voltam, majd januárban visszamentem dolgozni. Két hét után felmondtam, azóta a férjem vállalkozásában vagyok bejelentve, jó magyar mentalitás szerint diplomás minimálbérre (így is húzós volt kifizetni a járulékokat). Június közepén elmentem táppénzre (tehát nem dolgoztam fél évet). Akkor nekem most mi alapján fogják számolni a dolgokat????
Megmondom őszintén eddig ezzel nem foglalkoztam. Tudtam, hogy baromi kevés pénzt fogok kapni, és ebbe bele is nyugodtam. Csak most kezdett egy kicsit idegesíteni, ahogy írtatok róla...
:roll: Ja, egyébként egy fillér táppénzt nem kaptam még, nem is tudom, hogy mennyire számítsak, gondolom jóval kevesebbre, mint tavaly... :roll:

Testvér....
Én nagyon szeretnék egy testvért, lehetőleg minél előbb. A férjem sajnos nem szeretne, azt mondta nem merne újra kockáztatni, nem viselné el újra ezt a stresszt, amivel nekünk ez az egész jár a szülésig, és persze aztán is. Sajnos mi soha nem fogjuk megtudni, hogy mi történt tavaly, kb. mindenki mást mond, máshogy gondolja, igazából senki nem tud semmit... Így meg ugye elég nehéz felkészülni, elég nehéz bármit is kivédeni. És ha igaza van azoknak az orvosoknak akik azt mondják, hogy a szívfejlődési rendellenesség miatt nem szabadott volna megtörténnie, akkor ugye nincs magyarázat, nem tudhatjuk, hogy mire figyeljünk oda.... :roll: Így mondjuk érthető, hogy a férjem nem szeretné ezt mégegyszer végigcsinálni, de neki, akinek van HAT testvére kellene tudni, hogy az milyen jó dolog, ha az embernek van legalább egy testvére.
Nem hiszem, hogy meg tudom győzni...persze ha minden rendben megy, akkor talán... :roll: :cry:

marek
 
 


Sziasztok, jó reggelt Mindenkinek!

Családtervezés? Á, mi még itt nem tartunk :lol: Zoli mondta, hogy majd a 2. fiú lesz, én meg mondtam neki, hogy legyünk túl sikeresen az elsőn és aztán beszélünk róla! Én is szeretnék legalább két gyereket, mert mi hárman nőttünk fel lányok és szuper volt, hogy van tesóm, még ha sokat veszekedtünk is, de még nem tudok előre gondolkozni. Biztos, hogy nem akarok túl vagy korkülönbséget, nálunk a középső húgom és közben van 3 év, kisebbik és köztem 5 év és jól megvoltunk.

Szöszke - igen, úgy is jó a mérés, de annyira cuki, amikor egy kisbaba rajta van a mérlegen :lol: Na jó, nem, csak arra nem akarok költeni, mert amúgy tuti nem használnám, csak max. kölcsönzés, de azt mindenképp, mert jó lesz tudni, hogy állunk majd súlyban.

Ancsa - sajnálom, hogy ilyen dokit fogtál ki, menjenek tényleg a picsbe, beparáztatják a kismamát, komolyan mondom, kész téboly :?

Én nem gondolkoztam még azon sem, hogy visszamegyek-e dolgozni mondjuk két gyerek között, megmondom őszintén fogalmam sincs, elég sajtkukac vagyok, de lehet, hogy imádni fogom, hogy otthon lehetek a kislányommal, nem tudom még elképzlelni, de majd az élet hozza.

Andi - sajnálom párod mamáját, de legalább szép kort megélt, persze ez nem vígasz, de mégis. Kitartást! :?
Falási rohamot én is kapok néha, nyugi :wink: Akkor falni kell, mert kell és kész! Amúgy kb. 15 éves koromtól fogyóztam kb. 21-ig keményen, inkább anorexia felé hajlottam, mert hányni már akkor is utáltam, volt, hogy 46 kg voltam a 170 cm-hez, szóval most ahhoz képest elég jól tűröm, hogy már vagy 8 kiló többlet van rajtam, ha nem több.

Zsuzsu - jó neked, hogy ma mész UH-ra, majd írj, hogy mi volt!
Köszi, szólj ha van babaruci akció, akkor elnézünk oda, max. még be is vásárolunk :wink:

Mi megvagyunk, nagyon rosszul aludtam, csomószor felébredtem, most is nagyon fáradt vagyok, semmi extra nincs, meló ma is, de mától egy hét és no melóóó :lol:
Na kinyitottunk, sziasztok, írjatok!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Lányok, nagyon sokat segítettetek!
Köszönöm!

Az biztos hogy két pelenkással nagyon nehéz lehet, bár nekem lenne segítésem,együtt lakunk a szülőkkel, hisz itthon van apukám(nyugdíjas) az anyu is délután be tud segíteni.
A 3 évről azt hallottam hogy a megint nem jó, mert akkor már nagy a féltékenység, irigység a nagyobb részéről. :roll: Vagy 2 év vagy 4 év!De most ezt volt aki megcáfolta,ez is biztos gyerek függő.
Nyugtonmalac, Kata...az olvasottak alapján , lehet nem lesz ilyn korkölömbség, de főleg az anyagiak az oka.
:(
Nekem amúgy is csak a minimálbér lesz az alajpa a Gyed-nek. :cry: Most is csak 41ezer a táppénzem! :cry: Próbáltam én a baba elött elmenni más melót keresni, de nem sikreült, pedig van egy csomó végzettségem.
Egy boltban dolgoztam minimálra bejelentve. Persze picit többet kaptam kézbe, de ez most mindegy. :roll: Tudjátok milyenek a kisvállalkozók!Az a szerencse, hogy a férjem mérnök, és nagyon jó szakember. Most hogy összejött az új munkahely(tudjátok aug 1-től kezd) :D most talán könnyebb lesz. Mert most 190 ezerből élünk meg, és van hitelünk ami 55 ezer, közben építkezünk még, és jön a baba!Így már nem is elég a fizu és a táppénz. :cry: De, ezzel nem is fárasztalak benneteket, bocsi! :oops:
Szóval én nem sokra mennék anyagilag azzal hogy a második baba rögtön két év után jönne. :roll: :( Nagyon meg kell gondolni.
Szinte mindegy hogy 2 vagy 3 évet várunk, nemigaz? Sehogy se jó.
Perdo...jól értelmezem?Akkor nekem az a legjobb ha visszamegyek dolgozni, ugye? És szerinted ha sikerül egy irodai meló, ami min.olyan bruttó 100-120/hó akkor elmenjek oda min. 180 napra melózni???
De legrosszabb esetben is elmegyek egy gyárba sorra gürizni, még az is jobb, mert azok is keresnek ennyit néha. A barátnőm nettó 85-90 ezret keres egy ilyen gyárban, bár az nem családosnak való! :(
De a nagy kérdés -hogy Gyed után vagy Gyes után menjek el, ha elmegyek minimum 180 napra????

Persze, tudom erre ráérünk még, csak szeretem picit látni a jövőt!
És köszi a válaszokat! :lol: :lol: Arik vagytok!Bocsi hogy hosszú voltam. :oops: :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lovaszkata 2008.07.24 07:16-kor.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ezt elfelejtettem...
Tegnap voltam dokinál. Lepénnyel, áramlással minden rendben. Megkérdeztem, hogy mekkora lehet a baba, mondta, hogy úgy egy kiló körül, de ez tök mindegy is, úgyse akarom még megszülni... :lol:
Cukrot is nézték. 7, 5 lett reggeli után egy órával. Ez még mindig magas, de azt mondta a doki, hogy nem annyira rossz. Továbbra is diéta, jövő héten újra Pest.
Egyébként tök jó. Egy ilyen kiruccanás nekünk kb. 15.000 forintba kerül, mert nemcsak benzint, meg matricát kell fizetnünk, hanem a dokinak is kell pénzt adnunk... :roll: Szerencsére jövő hét után elmegy a doki egy hónap szabira, úgyhogy akkor nem ő fogja csinálni az uh-kat, tehát hetente 7000 forintot spórolunk. Márcsak azon kell parázni, hogy agusztusban ne legyen semmi gond, amíg a doki szabadságon van... :roll:

marek
 
 


Sziasztok,

Kinyílt acsipám, de tök álmos maradtam... :(

Ma én viszem a kisláyomat a bölcsibe, majd ha neki is kinyílik a csipája :D

Ancsa: mi a neve annak a betétnek, ami magzatví szivárgást mutat ki? Én beszerzek egyet, mert Lilinél volt valamim a végén, ami miatt másnap indítottak is, de mire beértem a kórházba (visszaalvás, nagy pancsi, Pató Pál módjára készülődés után) már nem mutatta ki a teszt, hogy mi volt az :D - min 12 óra kellett a beérkezésemhez :D.

Kata: én ha ennyire kevés pénzet keresnék, akkor a gyed után mennék dolgozni, mert akkor pluszba jönne még hozzá a gyes is. De most már teljesen össze vagyok zavarodva, mert nem tudom, hogy így ront-e bármit is az átlagon a gyes. Amúgy a gyes 25 eFt körül van, + kb.13 eFt az egy gyerek után járó családi pótlék, vagy mi... Tehát kb. 28 eFt-t kapok Lili után. Ez a pelenkára sem lenne elég, szerintem.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Beindult a tesó téma....én ezen az egyen izgulok előbb.
Jelenleg nem tervezünk másikat, de majd meglátjuk hogyan mennek a dolgok.....mivel lombik baba, másodszor belefuthatunk ikrekbe is akár.....szóval nem tudom.
Azért marad még egy üres kis szoba a biztonság kedvéért. :lol:

Dragonfly! Örülök, hogy jelentkeztél - picit aggüdtam, régen írtál.

Perdo! Kitartás! 1500 gramm teljesen normális (nekem is annyi grav. s. 30 nál - és nálunk nem volt eddig semmi komplikáció)
Az alkalmazottad elég szemét! Vagy csak ilyen a sors? Nekem elég valószínűtlen a gyógyszer melletti teherbe esés.... Remélhetőleg még dolgozik 4-5 hónapot minimum.

Ancsa! Borzasztó orvosok vannak! Azt sem tudják megállapítani, hogy mi szivárgott ki belőled? És ilyen rossz minőségű az uh. készülék? Mi lehet egy 8-10 hetes magzatnál? Azon mit látnak? A mi babáinknak szerintem mr tisztán látszanak a szívkamrái is - még laikusok számára is, 2d-n.

Ildi! Babamérleg: Elefáni honlapján 1390,-Ft/hó - elég drágának tűnik, bár nem tudom az új mennyi és meddig szükséges, de talán ha újat veszünk és aztán eladjuk a Veterán, jobban jövünk ki.
Máshol talán olcsóbb.

Tegnap elmentem Bettyna ajánlására a MÁV-ba tornára. Klassz volt! :)

Timi! Kutyus-téma: nekünk az egyik kutyánk a budaörsi menhelyről való: Karácsonykor az OBI parkolójában volt kirakva ő, 5 testvérével, és az anyjukkal- kb. 4 hetesek lehettek akkor. Még szoptak. Amikor elhozuk már leválasztották, de szerintem túl korán...kutya Báres cseppel hoztuk helyre (előtte mindentől hasmenése volt, vézna volt, stb.)
Borzasztó emberek vannak. Szülés után teszi ki a kutyáját a kicsinyeivel....

Még 5 nap munka...hozzá is kezdek.
Az utódom egyre jobban kiakaszt. Betanult, de vannak hiányosságok, megkapja az én pénzemet, kevesebb tudással, meg is vagyok sértődve picit.
Már 10szer elmondtam mindent, és még vannak kérdések ugyanarról...no comment.
Amúgy szeretem a munkám, de egyedül. :)

Szép napot! (jó esős, hideg- otthon lévők alhatnak jókat! i(rigy-irigy....)

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Marek: ez a hetente 15 eFt, ez nagyon durva! Hogy a túróban bírjátok ezt anyagilag?! Nem irigyellek... :(
Tudom, mindent a babáért! De ez nagyon sok! :oops:

Én is szeretem, ha dokim szabin van, és nem kell menni hozzá, mert csak a pénzt húzza belőlünk. Biztos nagyon alapos, sőt! ő havonta megvizsgál, míg az sztk-s doki még rám sem nézett! Komolyan

De akkor is, olyan sokat változott e téren ahoz képest, amilyen volt. Ami miatt anyu anno megszerette, és megtartotta nekünk. (Öcsém született nála előszőr a családban '87 októberében, csak mert volt az ügyeletes doki...)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek!A te helyzeted nagyon más és bonyolult szerintem hívd fel a tb vagy a könyvelödet és valamit csak mondanak.Valamennyi alanyi jogon is jár de nem akarok hülyeséget mondnani :oops: A párod majd meggonodlja magát ha kezetekben a kicsi.Megértem,hogy fél/tek :cry:

Ildi!Meddig dolgozol még?

Andi!Sajnálom a párod mamáját :cry: Oh hát igen velem is probált a nő megütni egy hangot én én meg úgyan olyan lekezelöen beszéltem rögtön visszakapcsolt :twisted:

Ancsa!Remélem nem lesz bajotok.Ilyen bunkókat ha nincs baj miaz hogy nem válalnak felelöséget :shock: Hú most megilyeztettél mert nekem is 2100 volt a méhszályam de a doki azt mondta ez nem vészes mert ami nagyon fontos,hogy zárt legyen az zárt :shock: De én se merek sokat sétálni emelni és sokszor ledölök pár percre :roll:

Zsuzsa!Mi 100nap óta centit vágunk mikor érkezik a tesó :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Jó reggelt!

Képzeljétek! meséltem, hogy februárban folytatom a másik HR-es egyetemi szakomat, és most kiderült, hogy máűr szeptemberben elinditják:-)Kénytelen vagyok most is elkezdeni, mert előreláthatólag utána ebben a suliban évekig nem lesz ilyen.Itt meg már ugye mindenkit ismerek, meg a rendszert, meg minden, szóval, szeptembertől ujra suli:-)))))))))))))))))))))
Hát nem tudom mi lesz, levelezőn fogom csinálni, úgyhogy csak a vizsgázást kell megoldani, és nincs olyan sok tantárgy.Kicsit örülök is, mert igy sokkal hamarabb végezhetek, és kicsit parázom, egy 2,5 évessel meg egy ujszülöttel!!!!!!!!!!!!!!!!!
na mindegy, belevágok, lesz ami lesz, úgy még sosem volt, hogy sehogy sincs:-)
emmalena
 
 


Nyugtonmalac?
Te milyen tesztre gondoltál? Nekem meg se említettek ilyet a kórházban,csak a védőnőm mndta ezt a betétet hogy lehet kapni :roll:

nem tudom a nevét,de amint kiderítettem szólok neked is :lol:

Nusildi
Ezt találtam a neten a lepénnyel kapcsolatban :roll:

Méhlepény érettsége (kategóriák jelentése):
0: sima magzati felszín, homogén szerkezet
1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez
2: szabdalt felszín, mészlerakódásk az anyai felszín felé tolódnak
3: érett lepény, fészkes mészleraakódások

A méhlepény érettségét ultrahangos vizsgálattal állapítják meg, az érettsége foka a lepény felszínén található meszes foltok nagyságál, minőségétől függ.

Állítólag a III-as fokozat elérése után bármikor megindulhat a szülés, viszont amíg az áramlásvizsgálaton (flowmetria) minden rendben találnak, és a baba szépen fejlődik, nincs ok aggodalomra.


Hát ennyit sikerült megtudnom a lepényről

[/b]

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Egyébként kitől lehet itt a neten megkérdezni az ilyne tgyás, gyed stb. dolgokat? Esetleg őt megkérdezném, hogy kicsit képben legyek. A könyvelőnket nem hiszem, hogy meg kéne kérdeznem, nem hinném, hogy annyira tisztában van ezekkel a dolgokkal. :roll:

Nyugtonmalac
Hogy bírjuk anyagilag? Úgy, hogy most volt egy kis pénzünk, amit félre akartunk rakni, hogy egyszer majd tudjunk egy kicsit a házon alakítani. Na ezt a pénzt költjük most orvosra meg utazásra. Meg ugye nekünk igazából semmit nem kell a babára költeni. Tavaly megcsináltuk a babaszobát...tapétázás, laminált padló, bútor, új radiátor stb.....ez se került kevésbe...most ugyanezt a pénzt az orvos kapja... :roll: Azért néhány ruhát majd veszek, de azt csak szeptemberben, meg ugye az nem sok. De amúgy mindenünk megvan talán... :roll:

marek
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?