2003.12.16 22:47
Szerző: Anonymous
Anno én is leírtam a szülésélményemet Dr. H-val. döbbenetes, hogy egy haláleset kellett ahhoz, hogy "kiderüljön" az igazság. szerintem, ezt csak az nem tudta az osztályon, aki nem akarta. Nem tudom, hogy a babák hány százaléka születik nála, de sok-sok baba, az biztos. Aki pedig sokat dolgozik, sokat vállal, az bizony nagyobb eséllyel hibázik. Attól ő még egy nagyon jó szülész, rengeteg tapasztalattal, remek kapcsolatteremtő képességgel.
Talán hiba lenne boszorkányüldözést tenni, példát statuálva, hiszen amit Éva ír, az bizony így van. Régebben még gyakrabban fordult elő az ilyen orvosnak kényelmes szülésvezetés, mint ma. Én is így születtem.
Közben pedig, bár én a teletexten még név nélkül láttam a hírt, biztos voltam benne, hogy róla van szó. Elszaladt vele a ló. A sikerben lubickolt, vagy a pénzért vállalta túl magát?
Én közben nagyon nem bántam meg, hogy nem nála szültem ismét. Másik kórházban, egy nem bőrkanapés, nem agyondizájnolt rendelőben vártam ki a soromat egy rendkívül precíz, mindenre odafigyelő, nem sztárolt szülésznél. Nagyon megérte.
talán pont itt csúszott el az egész: nem volt ideje odafigyelni erre a döbbenetesen sok kismamára, aki megfordult nála.
aki pedig azt írta, hogy ezzel a témával kapcsolatosan ne ebbe a topikba írjon az, akit a téma érdekel, annak csak annyit, hogy egy topic tartalmát az odaírók határozzák meg, közösen. Nem egy részük. te is leírhatod, amit akarsz, meg én is. Különben meg kivel osztaná meg az a gondolatait, aki ezt átélte? Bennem rettenetes, elfeledni akart mélységeket tépett fel a hír, nem tudom nem kibeszélni magamból. és csak remélni merem, hogy a többiek is megszólalnak.
Őszintén sajnálom mindkét családot, akik sértettként érintettek az ügyben, de sajnos, szerintem törvényszerű volt, hogy egy túlhajszolt ember előbb-utóbb hibázzon. Csakhogy itt a személyes felelősségen túl muszáj lennie egy intézményi felelősségnek is. Csinálta, mert elnézték neki, mert sok szülő nőt hozott a kórháznak.
és azért is, mert jogom van hozzá, Fiona, maradok:névtelen