Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsó!

Hát azzal nem biztatlak, hogy biztos nem kell várni. Kell, mi is úgy készülünk mindig. 3 hideg élelem, stb.
Majd talán egyszer!Kép
Örülök, hogy tetszett a doki, remélem késöbb sem okoz csalódást! Csak kérdezz bátran, sokat, ne hagyd magadat!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Hát Zsuzsó, nem akarlak bizatni, de általában sokat kell várni. Én többféle olvasmánnyal megyek. Ki tudja melyikhez lesz kedvem. Bár már volt olyan is, hogy 10-15 percnél nem kellett többet várakozni. Múlt héten kb. 2 és fél órát voltam a rendelőben, mire végeztem.
Általában akkor csúszik el a rendelés, ha valaki éppen szül és ugye akkora dokinak ott kell lenni. ÉS mivel viszonylag sok a paciense, ez nem olyan ritka esemény. Én már mondtam is a babócámnak, hogy a kedd és a csütörtök délutánt hagyjuk ki születés szempontjából. Nekünk is jobb, ha nem rohangál a rendelő és a szülőszoba között.
Mi most majd vasárnap megyünk hozzá CTG-re. Akkor ügyel és akkor beszélünk a szülésről is. Gondolom majd csak közös nevezőre jutunk. Ja és akkor megmutatja szülőszobát is.

Ma meg megyünk az előadásra, végre nem egyedül, hanem a férjecskémmel. Ő még eddig nem is volt, igaz én is csak kétszer. Olyan nagy újdonságot nem hallottam eddig. Kiváncsi vagyok ma ki fogja tartani??

Bözse
36+2
bözse
 
 


Sziasztok!

Nekem egy kicsist más jellegű kérdésem lenne: minden orvos ugyanazon a napon ügyel általában? Mert én idén márciusban egy csütörtök éjjel mentem szülni, és nagyon kiváncsi lennék, akkor ki lehetett az ügyeletes orvosKép Nagyon szimpatikus volt, csak sajnos nem tudom ki lehetett azKép
Ha valaki tudna segíteni az nagyon jo lenne.
Köszi mindenkinek:
Musi
musi
 

 
 

Bözse milyen volt az előadás?

Zsuzsó! Nálam is előfordult már, hogy 2,5 órát vártam a rendelésen, mert szülések miatt el kellett szaladgálnia. De mostanában az utolsó 4 alkalommal csak max 10 percet vártam (gyorsan le is kopogom). Van remény!!!

Fiona
fiona
 
 


Fiona,
köszi a bíztatást, remélem azért nem lesz tragikus a várakozás.
AnnAnn, hát én sem aggódnék, ha nem lennék éppen túl egy farfekvés és rövid köldökzsinór miatti császáron épp tavaly ilyenkor...
De ez a baba határozottan többet mocorog. Neke m is sokszor az az érzésem, hogy keresi a helyét. Egyébként egyszer már volt fejjel lefelé (kb. 3 napig). Azért drukkoljatok! Majd 22-én beszámolok.
A múltkor nekem is teljesen zárt volt a méhszáj.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Fiona!
A Marton prof tartotta az előadást. Egész jó volt. Beszélt a kórház és az ő szüléshez való hozzáállásáról (minél természetesebb utat támogatnak), a császármetszésről (pl. kiemelte a hátrányait), a sárgaságról. Most ennyi jut eszembe.
Azután egy öt gyerekes hölgy beszélt, a gyerekvárásról, de nem a személyes élményeit mondta el, hanem többé-kevésbé filozófikus, pszichológus megközelítésben. Ez két részletben volt. Én csak az elején voltam bent. Hát érdekes volt, de engem annyira nem tudott lekötni.
Voltunk a szülészeten is (igy a 37. hétben már itt is volt az ideje). Tetszik. Remélem üres lesz az alternativ szoba. Az a kád nagyon szimpi. Én egyébként is imádom a vizet. Sajna az utóbbi időben nem jártam úszni, mert féltem a fertőzéstől.
Vasárnap megyünk a dokihoz, akkor majd megnézzük a főbejárat felőli bejutást. Egyenlőre a Podmanicky utcai bejárattól találok el a szülészetre. Azért jó kis labirintus van ott.

Zsuzsó!!
Drukkolunk, hogy beforduljon. Valamelyik kismama magazinban írták, hogy a babócák nagyon kíváncsiak, és érdemes a sötétben hasad aljára elemlámpával világítani vagy csörgőt rakni a mélyebb zsebbe, mert akkor a kíváncsiságuktól hajtva odafordulnak a fejükkel. Persze csak addig lehet ezt csinálni, amíg van elég helyük.
Nekem szerintem a 30. hét táján fordult be, mert akkoriban csinált nagy mocorgást 1-2 napig és a 31. heti uH-n már be volt fordulva.


Most búcsuzom is, mert rohanok tornázni.
Puszi mindenkinek: Bözse
bözse
 
 


Befordulásról.
Nekem a baba már a 21. héten is fejjel lefelé volt fordulva, ám a mult heti repüllős felszálláskor éreztem, hogy kifordult onnan.
Azóta keresztben fekszik. (legalábbis ugy érzem)
Jövő kedden megyek UH-ra és akkor ismét megnézik.
Ezt a lámpázást én is kipróbálom. Kép

Fiona
fiona
 
 


Sziasztok!

Mi is voltunk a tegnapi előadáson. Kár, hogy az, ami miatt odamentünk, olyan rövid volt, de legalább biztató. A "filozófikus előadás" nekem nagyon nem jött be, pedig imádom a filozófiát, a pszichológiát, és minden elméleti megközelítés érdekel, de ez az előadás nagyon keserű felhanggal indult. Folyton vártam, hogy szólni fog valamiről, de ez valószínűleg csak a második felvonásban történt meg. Az elsőben olyasmit beszélt be, hogy mi azt gondoljuk, hogy mi döntünk a gyermekünk érkezéséről. Én meg ezt nem gondolom. Aztán mismásolt azokról a valakikről, akik eldöntik. ??? A kék madár című Maeterlinck mese jutott eszembe, ahol a kisfiú és a kislány találkozik azokkal a gyerekekkel, akik még nem jöttek világra, de már készülődnek. Nem akartam ebből a szép meséből egy felnőtteknek szóló kioktató változatot meghallgatni, ami teljesen máshová vezet. Én is inkább a saját anyaságáról hallgattam volna meg a hölgyet. Nagyon jól jött a professzor által szorgalmazot szünet, mert így hazamehettünk. A férjem úgy véli, hogy eredetileg a professzor sem tudta, hogy miről fog szólni az előadás, és végül ezért engedett el minden menekülőt.
Jövő héten én is megtudom, fejjel lefelé van-e fordulva még, mint a múltkor volt.
Veronika
kóci
 
 


Sziasztok Kép
A múltkor elfelejtettem megemlíteni, hogy nálunk a befordulást erőteljesen meghatározta fényterápia Kép Egy asztali lámpával világítottunk a hasam aljára, fényes is volt meg meleg is, Hamikám annyira elkezdett tőle mocorogni Kép A 2. ilyen alkalom után egy az egyben befordult és úgymaradt Kép
Szerintem még érdemes időben kipróbálni, amíg kicsi és van helye mozogni!

Ann
annann
 
 


Sziasztok!
Én eddig a Bárány dr.-hoz jártam magán rendelésre. Most kilenc hetes terhes vagyok. Szeretnék orvost változtatni, mert ez a doki a János korházban dolgozik és oda csak maximum éjjel érünk át idöben Pestről. Az 1.szülésemet azért nem szeretném rögtön az autóban elkövetni. Szóval arra szeretnélek megkérni benneteket, hogy ha tudtok valami jó dokit ajánlani a mávban, akihez magánban is lehet járni, akkor légyszi segítsetek!
Előre is köszi: Krisz
Krisz
 


AnnAnn
Tegnap este kipróbáltam a haslámpázást. Kép
Olyan mozgásokat produkált a babó amit eddig még sosem. Kb. 5 perc után ki kellett kapcsolnom a lámpát, mert ugy éreztem, hogy kijön a hasamból akár még a bőrömön keresztül is . Kép Kép Kép
Ezek után az altatós forgojáték zenélőkéjét tettem alulra neki a paplan alá. Kép
Először ringatózott, de végül inkább félórás csuklással reagállt.
Azthiszem ma is jtászunk ilyet. Hátha tetszik neki.

Fiona
31+6
fiona
 
 


Kedves Krisz!

Én azt ajánlom, hogy olvasgass vissza az archivumban, hátha találsz számodra megfelelő orvost.
Egyébként néha a MÁVba sem egyyszerű Pestről eljutni (legalábbis a XVIII. ker.ből), de ne félj az első szülés valószínűleg nem fog olyan gyorsan lezajlani, hogy az autóban kellene a babának megszületnie Kép.

Jó pocakosodást! Virág
virga
 
 


Fiona, nagyon jóóóó!!! Kép
Krisz, tényleg nem kell izgulni az első szülésnél (átlag 8-12 óra!), én 60ból mentem fel a MÁVba Kép
annann
 
 


Sziasztok!

Krisz: én Székesfehérvárról is felértem időben a MÁV-ba uyghogy ne izgulj. Nem megy az olyan gyorsanKép
musi
musi
 


Népszabadságban ma megjelent egy cikk.
Füles
 


Herczeg végszó:
Mai hír a interneten:
Ügyeleti idejére hozta előre a szüléseket

Index
2003. december 16., kedd 7:33

A rendőrség nyomoz az ellen a nőgyógyász ellen, aki a bejelentések szerint "provokált szüléseket" vezetett le. A MÁV-kórház nőgyógyász főorvosának "munkássága" a feltételezések szerint egy kismama halálát is okozta.


Provokált, úgynevezett irányított szülést nagyon ritkán, kizárólag szigorú, szakmai indokok miatt lehet alkalmazni - mondta a Népszabadságnak Garamvölgyi György, a Schöpf-Merei kórház nőgyógyász főigazgatója. A szülést erőltetni csak akkor lehet, ha egyébként a magzat, vagy az anya élete kerülne veszélybe, vagy a csecsemő már a kelleténél tovább van az anyaméhben, az eljárás kockázatos, méhrepedéshez vagy embóliához vezethet - tette hozzá.

Minél több csecsemőt kívánt világra hozni

Ilyen irányított szülések ügyében indított eljárást a rendőrség a MÁV-kórház volt nőgyógyász főorvosa ellen, aki a feltételezések szerint mesterségesen előrehozta a szüléseket, többnyire szakmai indokok nélkül, arra az időpontra, amikor ügyeletben volt, hogy minél több csecsemőt tudjon világra hozni. A gyanú szerint az évek óta alkalmazott gyakorlatra két konkrét ügy hívta fel a figyelmet: egy kismama meghalt, a másiknak pedig a méhét kellett eltávolítani az eljárás miatt - írja a lap.

Számos szabálytalanság

A MÁV-kórház főigazgatója Kormos Gyula szerint alapos vizsgálat után rendőrségi feljelentés készült, de ettől függetlenül a "kollégát" eltávolították az intézményből. Az ugyanakkor bizonyításra vár, hogy az utolsó halálesetet összefüggésbe lehet-e hozni a beavatkozással, ebben az esetben azonban ez már mindenképpen büntetőjogi eset - nyilatkozta a főigazgató.

A főorvos munkáját visszamenőleg, teljes körűen átnézték, és egy sor szabálytalanságot találtak. Ezek is okot adhattak az elbocsátásához. Például úgy vizsgált meg nőket, szülés előtt pedig különösen gyakran, hogy azokat nem dokumentálta, nyoma sem volt, hogy mi történt a rendelőben velük, vagy milyen állapotban voltak.
Névtelen
 


<a href="http://www.online.rtlklub.hu/hirek/belfold/?id=0312100906">Feljelentették a szülész nőgyógyászt</a>
Névtelen
 


Éééérdekes... Akkor mégsem pletyka volt? Pedig itt páran mennyire harciasan védték. Még meg is hazudtoltak olyan embereket, akik leírták a saját negatív történetüket. Remélem azok most magukba néznek, hogy azok a tragédiák talán mégsem kitalációk voltak...
Mindenesetre sajna ez a hír nem tett túl jót a MÁV jó hírnevének...
Névtelen
 


Névtelen
 


HEEELP!!! megdöbbenve olvasom a fentieket!!?? a cikkekben(mely linkeket feltettetek ide) név nem szerepel.. kiről van szó??? egy utalást találtam a hozzászólásokban: h... végszó. A Hdokiról van szó???!!! tuti biztos??! Ájulok mindjárt.. hozzá járok.. :-O már 32hetes vagyok, most kell (kellene) mennem újra csütörtökön hozzá... segítsetek!!! mitévő legyek?? mindenképp a mávban szeretnék szülni, ez a második gyerekem, ráadásul az előző császár volt és 2 éven beül vagyok.. (szóval kicsit komplikált) köszi előre is a hozzászólásokat!
nyussz
 


Nyussz,

A H-ról van szó, tuti biztos ... Ha ragaszkodsz a MÁV-hoz, biztos találsz olyan dokit,aki átvesz, olvass vissza, mostanában többen is váltottak kórházon belül.
Én Pető Zsoltnál szültem (másfél év alatt két császár Kép ), ha kell, elküldöm az elérhetőségét. Nekem tetszik a stílusa, a második babánál a császár és a másfél év korkülönbség ellenére is végig természetes szülésre készültünk, nem rajta múlt, hogy másképp alakult ... Kép

Bajni
bajni
 
 


Sziasztok!

Eddig kívülállóként olvasgattam a történteket (én kétszer is a Péterfyben szültem), de most belekotyognék, ha nem baj.
Nemrég faggatam az esetről egy MÁV-os szülésznőt, aki ugyan (az intézményhez való maximális lojalitással) nem mondott konkrétumot semmit, de egy érdekes dologra hívta fel a figyelmem.
Véleménye szerint a MÁV-kórház szülészete valóban egy szakmailag maximálisat nyújtó, kiváló intézmény - volt. Igen ám, de mivel rengetegen szeretnének ott szülni, a mennyiség bizony már a minőség rovására ment, és szerinte már egyáltalán nem tudják azt a színvonalat nyújtani, ami a jó hírüket megalapozta. És ez elgondolkoztató.

Mindenkinek a legjobbakat kívánom, sziasztok: Laura
p_laura
 
 


Akit érdekel a dolog, a TV2-n az Aktívban ma este lesz szó az esetről.

Sziasztok!

beababa
 
 


Lányok!
A TV2-ben most láttam a mi, azaz a Ti fórumotok hozzászólásainak egy-egy részletét. Az Aktívban és a Jó estét Magyarországban is szó lesz az esetről.

Zsu

beababa
 
 


Zsu! Az 500.-at te is az osztályba írd.Kép
Pont ezt írtam én oda, mint te ide.Kép
linato
 
 


linato!
OKÉ!

beababa
 
 


Sziasztok!

Tidrenczel doki elérhetősége érdekelne engem, és hogy hol, mikor rendel, esetleg a tarifái is...

Jó sok archív-ot visszaolvastam, de nem találtam róla semmit (vagy elkerülte a figyelmem), és sajnos nincs időm többet visszaolvasni. Ha tudtok segíteni, kérlek írjatok!

Köszi,
Beja
beja
 
 


http://www.online.rtlklub.hu/hirek/belfold/?id=0312100906

A szülész valószínűleg többször indított be korábban szüléseket. Legalábbis erről tanúskodik egy internetes fórum, amit az ehhez a nőgyógyászhoz járó kismamák nyitottak. A többi között arról írnak, hogy ez az orvos egyik ügyeleti napján délelőttre behívott több kismamát kivizsgálásra. A páciensek ezután hazamentek, majd délután egytől-egyig mindegyiknél beindult a szülés. Azt gyanítják, hogy az orvos olyan szert adott be a kismamáknak, amely beindította a szülést. Ez súlyos komplikációkat okozhat, méhrepedéshez, vagy akár embóliához is vezethet. A MÁV-kórház igazgatója az Origónak azt nyilatkozta: valószínűleg azért az ügyeleti napjaira szervezte az orvos a szüléseket, mert a kórházon kívül is voltak páciensei, és kellemetlen lehetett volna neki, ha a munkaidején kívül is be kell mennie dolgozni.

Szerettük volna megkérdezni a MÁV-kórház igazgatóját, ő azonban nem akart nyilatkozni. Megkerestük az érintett szülészt is. Telefonon annyit közölt: nem tud rendőrségi eljárásról. De magánrendelőjében továbbra is vizsgál kismamákat, sőt azt állítja, szüléseket is levezet, igaz egy másik kórházban.
Névtelen
 


Tavaly vitatkoztam itt pár korlátolt és elvakult MÁV-ban szült kismamával.
Az egyik díszpéldány mértékadó válasza bizonyos problémákat felvető kérdésekre:

"Virág (fiore)
Elküldve 2002 November 11 hétfő - 03h 49:

Névtelen,
a MÁV-ban van Középeurópa legjobb szülészete. Minden hibája ellenére.

Virág"
Névtelen
 


Nnnna, ismét jönnek a névtelenek!
Én elhuzok a balfenéken.

Fiona
fiona
 
 


Bizony, Fiona, pont úgy névtelenül, ahogy te is szoktál fikázni más topikban!
Névtelen
 


Van, aki normális kérdésekre normális válaszokat vár...

Nézzétek a TV-t, hallgassátok a rádiót... de ezt a topicot itt hagyjátok!!!

Higgyétek el, Névtelenek és nem névtelenek, aki valaha is érintett volt HSZ-szel kapcsolatban, biztosan tud az eseményekről!

Beja
beja
 
 


nane
 
 


Nyussz,
Sajnos én is csak nem Máv-os dokit tudok, (mi is a Herczeghtől jöttünk el pár hete) Az én mostani dokim (Szőnyi dr.- ezer szálról utána érdeklődtem, hogy mennyire megbízható - , a Schöpf Méreiben van, van magánrendelése is. Ha érdekel, nagyon szívesen megadom a számát.
Kriszta
móki
 
 


kriszta,
köszi kedvességed, én mindenképp szeretnék a mávban maradni. nem rémisztésnek írom, de nekem nagyon nem tetszettek a schopfméreis szobák amikor meglátogattam egy augusztusban szült barátnőmet. nem is az ellátás, a rendszer az ami zavaró. annyira bababarát, hogy az újszülött ott van veled, mikor 50látogató tobzodik az ágyad mellett utcai ruhában, kézmosás nélkül..stb (főleg téli időszakban) és ha nem is a te látogatóid, akkor a melletted lévő anyukához jönnek.. próbálj meg nyugton maradni ilyen körülmények közt és szoptass.. hát nem valami felemelő. Kép de úgy tudom, hogy van egyágyas fizetős is.. de te biztos többet tudsz már, ha ott választottál doki.
sok sikert, egészséget! üdv.
nyussz
 


Ilyen szörnyűséget sajnos nem csak a MÁVban csinálnak.
Szakmabeli vagyok,így belülről látom a dolgokat. A fél szülésztársadalmat börtönbe lehetne csukatni.
Éva
Éva
 


Nyussz,

ami lemaradt az előbb, a Pető is MÁV-os doki...

Bajni
bajni
 
 


Most már biztos, hogy a H-ról van szó.
Az egyik barátnőm, aki pár hét múlva nála fog szülni felhívta és egy az egyben megkérdezte.
De biztosította, hogy az Istvánban nyugodt szülése lesz vele.
Névtelen
 


Bocsánat az aktuális kismamáktól, de mivel ez a topik szól a MÁVról, nem tudom máshova leírni, amit gondolok. Most "hirtelen" kiderült, hogy HSZ megindítja a szüléseket. "Lebukott", "Elbocsátottuk", "Felfüggesztettük", "Vizsgálatot indítottunk", szólnak mindenhol a hírek. Nekem ebben az nem tetszik, hogy miért kell egy kirobbanó botránynak, vagy egy sajnálatos esetnek történnie ahhoz, hogy a kórház lépjen valamit?
2002 Július 31 szerda - 17h 14: Szé írja:
"3 órával a vizsgálat után görcsei lettek"
"Azon a szerdan osszesen heten szültünk a H-nál"
"Ugyanezen a napon még heten szültek a H-nál, és mindannyian délelött jártak
nála a kórházban, úgy hogy nem is volt fájásuk."
Ez csak egy hozzászólásból lett kiragadva. Több, mint egy évvel ezelőtt leírt történet.
Hol volt ezalatt a kórház most nyilatkozó vezetése? Csak akkor van betegjogi képviselet, ha már az egész kórház jóhíre forog kockán? Addig menjen csak minden, majd jól behunyjuk a szemünket?
És ha ma reggel a Népszabadság nem ír egy pár sort, akkor szépen elsimítjuk, nanehogymá' bemocskoljuk a kezünket?
És ki fogja megkérdezni a "tisztelt" feletteseket, hogy miért kellett eddig hagyni a dolgokat?
Hmm?
Névtelen1232
Névtelen
 


Anno én is leírtam a szülésélményemet Dr. H-val. döbbenetes, hogy egy haláleset kellett ahhoz, hogy "kiderüljön" az igazság. szerintem, ezt csak az nem tudta az osztályon, aki nem akarta. Nem tudom, hogy a babák hány százaléka születik nála, de sok-sok baba, az biztos. Aki pedig sokat dolgozik, sokat vállal, az bizony nagyobb eséllyel hibázik. Attól ő még egy nagyon jó szülész, rengeteg tapasztalattal, remek kapcsolatteremtő képességgel.
Talán hiba lenne boszorkányüldözést tenni, példát statuálva, hiszen amit Éva ír, az bizony így van. Régebben még gyakrabban fordult elő az ilyen orvosnak kényelmes szülésvezetés, mint ma. Én is így születtem.
Közben pedig, bár én a teletexten még név nélkül láttam a hírt, biztos voltam benne, hogy róla van szó. Elszaladt vele a ló. A sikerben lubickolt, vagy a pénzért vállalta túl magát?
Én közben nagyon nem bántam meg, hogy nem nála szültem ismét. Másik kórházban, egy nem bőrkanapés, nem agyondizájnolt rendelőben vártam ki a soromat egy rendkívül precíz, mindenre odafigyelő, nem sztárolt szülésznél. Nagyon megérte.
talán pont itt csúszott el az egész: nem volt ideje odafigyelni erre a döbbenetesen sok kismamára, aki megfordult nála.
aki pedig azt írta, hogy ezzel a témával kapcsolatosan ne ebbe a topikba írjon az, akit a téma érdekel, annak csak annyit, hogy egy topic tartalmát az odaírók határozzák meg, közösen. Nem egy részük. te is leírhatod, amit akarsz, meg én is. Különben meg kivel osztaná meg az a gondolatait, aki ezt átélte? Bennem rettenetes, elfeledni akart mélységeket tépett fel a hír, nem tudom nem kibeszélni magamból. és csak remélni merem, hogy a többiek is megszólalnak.
Őszintén sajnálom mindkét családot, akik sértettként érintettek az ügyben, de sajnos, szerintem törvényszerű volt, hogy egy túlhajszolt ember előbb-utóbb hibázzon. Csakhogy itt a személyes felelősségen túl muszáj lennie egy intézményi felelősségnek is. Csinálta, mert elnézték neki, mert sok szülő nőt hozott a kórháznak.
és azért is, mert jogom van hozzá, Fiona, maradok:névtelen
Névtelen
 


Most néztem az mtv-n a kedd estét. Számomra nem maga az eset érdekes, hiszen jól tudom, hogy a fél szülésztársadalmat le lehetne csukni ezért (ahogy Éva írta). Az izgalmas az volt, ahogy egy főfőorvos (sajna, nem jegyeztem meg, ki volt) azt nyilatkozta, hogy nagyon gyakori, hogy a szülő nők - bár nem szóval - de a viselkedésükkel az orvosok tudtára adják, hogy ők még hétvége előtt szeretnének szülni. Szerintem ez botrányosan megalázó kijelentés. Világos, hogy a hülye szülő nő a hibás.
Farkasjutka
 


Sziasztok!

Az Istvános topikban olvastam, hogy állítólag a H dr. most ott rendel.

Névtelen
Névtelen
 


Én viszont nem maradok névtelen, és leírom azt, ami velem történt.
Egyszer szültem a MÁV-ban is, de nem H-nál. Ennyiben IS jogos, hogy most írok ide. De annyiban is, hogy ahol az utolsó két gyerekemet szültem, vidéken, mindkét szülésem indított és programozott volt. Mindkettőre megvolt az orvosi indok.
Vajúdás közben utána tudsz nézni, hogy vajon igaz-e, indokolt-e? Ki ad neked iolyenkor korrekt felvilágosítást?
Mindkettőnek megvoltak a következményei is: a másodiknál például méhrepedés. Amiről persze nem számoltak be, csak a zárójelentésen láttam megdöbbenve. Mindkettőnél éreztem, hogy jobb lett volna nem sürgetni a szülést, ám arra hivatkoztak, hogy náluk az a gyakorlat, hogy nem vajúdhat tovább hat óránál egy anyuka. Ezt írja elő a főorvos. (A MÁV-ban vajúdhattam, ameddig "jól esett".) Hogy náluk, történt-e baj, nem tudom. De hogy amit H csinált, egyedülálló, és csak egy túlterhelt kórház túlterhelt orvosára igaz, azt merem állítani, hogy elhamarkodott következtetés.
Csak egyet nem tudok ezután: kihez mehetek szülni, ha netán arra kerülne a sor? Ki az, aki nem vezet félre? És különösen akkor fontos feltenni ezt a kérdést, ha nem vagyok pesti? Mit tegyen egy falusi lány, akinek a környékén mindössze egy szülészet van???
kíváncsi
 
 


kiváncsi!
Nem azt gondolom, hogy egyedülálló, amit csinált, hanem azt, hogy a túlhajszoltsága igenis magyarázat arra, hogy miért csinálta NAGYÜZEMBEN.
A kérdésed jogos, vidéken még rosszabb a helyzet. Össze lehet hasonlítani például a Kismama szüléstörténeteit, a budapesti hozzászólások inkább pozitívak, míg az igen botrányos, szomorú történetek bizony a kisebb vidéki szülészeteken történtekről szólnak. Vagy rosszul látom?
maradoknevtelen
 


Én maximálisan meg voltam vele mindig elégedve. Négy gyereket szültem nála, mindig figyelmes volt, nem sürgetett, s&#337;t volt olyan, hogy a repül&#337;térr&#337;l hazafelé jövet hivtuk be szülni és akkor is jött. Nem hiszem, hogy erre olyan sok orvos hajlandó lenne. Egyébként nem fizettünk külön neki csak a magánrendelésért. Meghatározó szerepet játszott abban, hogy mertem négy gyereket vállalni, hálás vagyok érte. Mindenki saját tapasztalatai alapján döntse el, hogyan vélekedik. Ami pedig a felelöséget illeti, egy független vizsgálat lefolytatása után mutogassanak.
Részvétem a hozzátartozóknak, illetve az érintett kismamának, nem kivánok senkit felbolygatni. Más orvosnál is történt hasonló eset ebben a kórházban, de ez nem került nyilvánosságra mert azt eltussolták.
Névtelen
 


Sziasztok!

1 éve szültem a MÁV-ban, nem H.-nál. Mivel telt ház volt az újszülött osztályon, pár anyukának - akiknek az intenzíven volt a babájuk - fel kellett költöznie arra az emeletre. Kérdeztük, hogy mikor pakoljunk? Válasz: Ma H. az ügyeletes, úgyhogy sok szülés várható!
Ez a szomorú, hogy mindenki tudta a kórházban, hogy H. mit csinál. Az anyukák valószínűleg nem értenek a dologhoz, de az egészségügyi személyzetnek kellett tudnia, hogy ezeket a "programozott" szüléseket H. hogyan éri el. S akkor nekik tudniuk kell, hogy ez szabályos, vagy törvénytelen. Ebből következik, hogy vagy minden rendben van vele, vagy már rég fel kellett volna függeszteni a praktizálását. Ennyiből a kórház is hibás.
Nati
Nati
 


Mosolyogjatok, fényképeznekKép
Névtelen
 


Kérlek, ne vegyétek tekintetbe, amit tegnap este írtam! Úgy hülyeség, ahogy van. Viszont nem volt benne ártó szándék, csak erős felindulás.
Mindenkinek nyugodt terhességet és sikeres szülést kívánok.
Kíváncsi
kíváncsi
 
 


Kedves Névtelen dec 16. 20:24!
Bármilyen hihetetlen is számodra, de még életemben nem fikáztam névtelenül. Ugyanis ha valamiről van véleményem, akkor azt vállalom is.

Szerintem egyáltalán nem baj, hogy HSz témárol irnak a net-en, DE: Elegem van a hiteltelen forrásokból!

Ennek a topknak meg a cime: "A MÁV- korházban szültem"
Itt le lehet irni a pozitiv és negativ véleményeket dokikról, szülésznökről, vizsgálatokról és szülésről egyaránt.
Ugyhogy aki nem jár a MÁV korházba, és nem az elmult/ vagy elkövetkezendő szüléséről szeretne beszámolni az nyisson a hireinek egy másik topikot pliiiiz.

Egyébként a HSZ témás csontot már oktoberben lerágtuk. Számunkra nem a tegnapi hiradás volt az első információ.

Megmaradva a topik eredeti témájánál:
Tegnap pl. voltam 32. hetes UH-n és szivesen elmeséltem volna a topiktársaimnak, hogy milyen volt, mekkora a baba stb.
Erre már megint topikmegszállás történt!

Fiona
fiona
 
 


Sziasztok!

Valamikor régebben megigértem, hogy befogom itt a szám, mivel sok topictársunk ezt kérte! És be is tartom az igéretem, nem is szeretnék konkrétan a Dr. H és Máv témához hozzászólni. De mivel itt a magyar egészségügy erkölcséről is szó volt, mondanék valamit, ami az egész rohadt szemét orvos társadalomra jellemző.
Kb. 5 évvel ezelőtt egy pesti kórház új épületének műszaki bejárásán a kórház orvos igazgatójának a szájából hangzott el a következő: a legfontosabb, hogy hol lesz a bankautomata! Mert ne legyen messze a kórteremtől, hogy csak odasétálnak a beteggel, berakják a kártyát, a beteg beírja a pinkódot a doki meg majd beírja az összeget!!!
Szóval ez a mondat az orvosigazgató szájából hangzott el, aki az intézmény szakmai színvonaláért felel. Nagyon viccesen adta elő, de a baj az hogy komolyan gondolta és komolyan gondolja az orvosok 99%-a!
Valaki írta előttem, hogy ennyi erővel az orvosok felét börtönbe lehetne zárni. Nincs igaza! Az orvosok 90%-át börtönbe lehetne zárni!
Feanor
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?