Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon Boldog Szülinapot Marcinak!!!

Exdeus: Nekünk is mellény van, meg egy úszóstanulós úszógumi, de a mellény nagyon jó, ha pl. matracon van a gyerek meg annak aki szereti-mi imádjuk :)

Fanni legújabb felfedezése a szerepjátékozás- egyik nap megfogta a dédije kezét, leültette a hintára, Ö is leült és közölte,h : Várjuk a buszt, jó? Arról jön!-és nézett egy irányba, közben tologatta a játékbabakocsiját :)

Utána meg nemsokkal felmászott egy helyre,és azt mondtam,h : Vigyázz, megy a hajó,kapaszkodj! NÉNI,vigyázz, leesel!!!

Hogy honnan jött,azt nem tudom, mert nem néz TVt egyáltalán,hajón meg utoljára a Gyereksziget felé voltunk 2 hete :lol:

Ma pedig mikor játszottunk a vonatjaival, a Thomasra közölte, h Kaptam,Ágitól! :lol: Pedig van 3 Thomas mozdonya, és tényleg ez az ,amit az Ágit barátnömtől kapott (mondjuk mindegyik kicsit eltérö nagyságú és mást tud,igy meg lehet különböztetni persze, de azért naon megdicsértem :)

Meg ami nagyon tetszik még, hogy ha kérdezem, hogy : Kér e valamit,stb, akkor nem azt mondja vissza,h kérsz, hanem,hogy kérek, ill. ha pl. azt kérdem, hogy hol mennek a vonatok? Akkor azt válaszolja, hogy a sineken, tehát többes számba.

Na,megyek, felkelt :)

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
Vendég
 


Marcy!!!!
Hol marad Marcika szülinapjáról az élménybeszámoló????
És persze képeket is kérünk!!!!

Kép
oriandy
 
 


Marci!Nagyon boldog szülinapooot!

Marci anya:kiratás!!!Hanem tudsz alaudni esteleg szedheted a Pil által is szedett sedatif Pc-t, homeós, nincs melllékhatás, nincs hozzászokás. De ennyit már fél lábon is ,nem?

Wawel, örülök,hogy jól vagytok!További széppocakosságot!

Juca! Megvárod a hétfői lehűlést??++++++++++++++++++

Kmammy! Jók a képek nagyon, háát az etetéshez nem tudok mit hozzátenni,mert nálunk meg azon megy a vita,ne adjunk már neki többet enni. Napjában 10x elhangzik a kiáltás:ENNI!!!
Borzalom,nem lehet idegekkel birni!

Preni! Nancsa, szuperek a képek!!!!

Gab! Gondoltam rátok,mert hallottam a rossz időről. De ügyik voltatok,hogy így elkirándugattatok!!!!!!Van Zamárdiban kilátó???????????

Andy! A sörözős kép a kedvencem!!!!

Manasszony! Megzabálom ezt a csajt!!!Édeees!

Rólunk: Voltunk pénteken kora utógondozáson is. Utoljáraaaa!!!!Mert teljesen, tökéletesen, maximálisan rendben van mindeeeen!!!Jupiiiii!!!!!!
Múlt vasárnap reggel 9-19 igstrandoltunk, ott aludt Beni a földön a fűben a törcsin, pizzát és dinnyét evett, és mint a kacsa fürdött!!!!!Le is vittem a viz alá, nagyon élvezi.Főleg a csúszdát és a körsodrót!!!!
Ma a vadasparkban voltunk, született kisoroszlán, volt simogatás is,nagyon élveztük!!!!!

Körkérdés: használjátokmég az etetőszéket??????????

Annyira nehéz már Beni, hogy már apa sem(én meg pláne) birja napjában 10x ki be emelgetni(az ugye 20!) az etetőszékbe!!!Azt találtuk ki,úgy is közeledik a bölcsi, ott kis asztalnál ülnek: a meglévő kis műanyag székéhez veszünk az obiban kis műa. asztalt és ott ülve tálaljuk neki a kajcit!!!!Az asztalt aztán székestől bele a kádba és zuhi! Egyszerűen nem megy már ez az emelgetés.
Szerintetek? Kipróbálta már valaki, maga alá tudja húzni a széket?

benianya
ákosbenianya
 
 

 
 

Sziasztok!

Benianya: Nagyon örülök,hogy már minden rendben-nagyon ügyesek vagytok!!!

Nálunk asztalozás van már régóta,biztosan imádni fogja az asztalt!

Klassz lehetett a strand és a Vadaspark!

Itt Újpesten is nyilt egy új strand állitólag.

Mi ma a kecót csinálgattuk apa,anyós,párom huga, barátja és az ö barátja, Fanni itthon nagyizott és dédizett addig-haladni kell,h mehessen a festö végre aztán meg mi :)

Marcy: Igen,igen, képes beszámolót várok én is ám :)
Vendég
 


Üdv.

Na végül nem mentünk este, helyette ma voltunk ebédelni. :)
Kaptam ezt:
Kép
Na persze ma jól összevitakoztunk. :?

Preni, hát mi elég sűrűn járunk...de inkább McDonald's pártiak vagyunk, de most a Burger Kingben van kuponakció, kihasználjuk. :D

Menyasszon, én nem félek attól, hogy Petinek nem fog tetszeni. ;) Inkább arra vagyok kíváncsi, hogy a mérete megfelelő lesz-e, mert ugye csak hároméves kortól van. De ahogy Fanni, úgy Peti is elég nagyra van nőve. :D

Bénianyu, örülök, hogy Benival maximálisan minden okés.
Etetőszék nálunk sosem volt...

És végül Peti álmodozik.
Kép

Peti vizet iszik.
Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Ma jól elfáradtam. Elkezdtem átrendezni a gyerekzobát, na persze csak óvatosan. Már alig van vissza valami. Naná, hogy a lányruhákat előszedtem, amiket kaptunk. Olyan jó volt rendezgetni. Kornél segített ezerrel. Aztán utána is pakolhattam.

Benia:
nekünk olyan szétszedhető etetőszékünk volt (asztallá s székké varázsolható) Régóta eszik kisasztalnál így, s meg kell hagynom az első perctől kezdve imádja. Amikor csak kedve támad enni (ez nálunk viszont sajnos ritka - bár a méretei nem erről tanúskodnak) hozza a széket, kéri tőlem az asztalt és már eszik is. Nagyon ügyesen. Mindent egyedül, és nem az anyai elfogultság beszél most belőlem, de sok ovis is megirigyelhetné. :D

Ex:
nagyon jók a képek! Nálunk se Mc, se Burger, így ezeket mi hanyagoljuk. 30-án lesz a házassági évfordulónk. Állítólag valahova elvisz a férjem, de ez még meglepi. Majd beszámolok!

Ma nem írtatok sokat, így elköszönök.
Holnap hatalmas kerti partit csapunk.

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok

Benianya
Zalán is asztalnál eszik már egy pár hónapja.Főleg mert ugye látja a nagyoktól.

Menyaszon
Hol nyílt nálunk új strand? :shock:

Képek mindenkinél jók! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Kmammy, nagyon jók a strandolós képek! Kukoricás a kedvencem. :) Velünk nem fordult még soha elő, hogy felismertek volna, de nehéz is lenne, hiszen nem is szoktam magunkról fotókat feltenni. Aranyos, hogy így megszólítottak. :) Nagyon jó szabit és kellemes időtöltést kis családodnak is! :)

Wawel, örülök, hogy szépen fejlődik Barbara! :)

Alziza, voltál dokinál?

Marcy, klassz helyen voltatok! Szuper képek! :) Van már neve Kistesónak?

Gabella, olvastam a blogodat, gratula Mesinek! Ügyi! :)

Benianya, mi már majdnem 1 éve nem használjuk az etetőszéket. Vettem az Ikeába vastag párnát, ha arra ráül feléri az asztalt és kényelmesen bekanalazza a kajcsit.

Milán már nem eszik olyan jól, mint korábban, de tegnap mértük, 14.5 kg. Szóval lehet, hogy csak mi érezzük kevésnek a mennyiség a megszokotthoz képest. :roll: Valahogy ez a kor is ilyen, sok ismerős panaszkodik mostanában az evésre. Jobban mondva a nem evésre.

Többiek?

Velünk semmi extra, meló+ bölcsi.

Most búcsúzom, nagyon szép napot Mindenkinek!
Vendég
 


Reni!

Kép

:lol: :lol: :lol:

tjuca
 
 


Köszi Juca!

ezek szerint még 2in1!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok

Juca
Ha-ha-ha Kép


Kimike
nem holnap este megyek!
De már tiszta ideg vagyok Kép
Vendég
 


Sziasztok,

bocsi, hogy a hétvégén nem jelentkeztem, de rámtört a takarítási mánia (még a bőrülőgarnitúrát is kitisztítottam :roll: mit ne mondjak ráfért...). Kimostam és kivasaltam babóka rucijait, átrendeztem a komódot, felnyaltam az egész lakást, ráadásul tegnap még füvet nyírtunk és a sövényt is rendberaktuk, na meg a kis virágos kertemet is kitisztítottam a gazból. Elfáradtam...

Na szóval a szülinap:
Hazajött Isti, közben apukám is megérkezett és először a kiságyat rakták össze. Természetesen Marci is nagy segítség volt :wink: :D , egyfolytában csavarozni akart...
Utána a polcos szekrény következett. Kb. fél 7-kor végeztek. Utána megérkezett a torta, hát Marci odavolt a gyönyörűségtől, pedig most "csak" egy kis dobos zsúrtorta volt.
Nálunk is ugyanaz volt, mint többeteknél, hogy egy csomószor meg kellett gyújtani a gyertyát, mert annyira tetszett neki, hogy elfújja. Nagyon édes volt. Kapott még egy kis társasjátékot és egy kamiont, de a nagyobb ünneplés majd csak jövő hétvégén lesz.
Torta nagyon ízlett neki, látszik a képeken :D .
Már aznap a saját ágyában aludt, de sajna továbbra is megébred az éjszaka, a különbség most már csak az, hogy a saját lábán jön át hozzánk.

Benianya: lehet, hogy félreérthető volt, ahogy írtam... :roll: . Nekem semmi problémám az alvással, csak azzal, ha Marci felébred, akkor fel kell kelnem hozzá és akkor érzem mázsásnak a hasam, hiszen több órás nyugalmi helyzet után kell megmozdulni. Arra utaltam, hogy amikor nem volt még Marci én egyáltalán nem is ébredtem éjszaka, mert nem volt miért, vagy kiért :) .

Kistesó neve: már megvan, de titok :wink: :D , legalább ennyi legyen meglepi :P !

Kép Kép
Kép Kép

A szobáról este teszek fel képet, mert szülinapon nem igazán sikerült olyan képet csinálni, ahol jól látszik, na meg akkor még babóka helye sem volt előkészítve.
Du. csinálok képeket és akkor azt is mellékelem.

Ja, Benianya, Marci még eszik az összerakott etetőszékében is, de már nagyon régen volt rá igénye, hogy ha éppen eszébe jut szedjük széjjel. A legújabb, hogy a szobájában található műanyag széket és asztalt cipeli ki a konyhába és ott eszik. Mondjuk nekem az jobban is tetszik, mint a szétszedett etetőszék.

Kimike: tök jó, hogy nálatok is ilyen jó kis súlyban van Milán, nem vagyunk egyedül :wink: :P ! Hány centi Milán, azt tudod???

Jut eszembe, lassan be kellene adatnom Marcinak a kullancs elleni védőoltást, de a második adagot nem sikerült még beszerezni, addig az elsőt sem akarom beadatni, közben meg vége a nyárnak...

Eni
marcy
 
 


Marcy, nálunk most a nem támogatott fajtából állítólag lesz...de az újságban azt olvastam, hogy csak azoknak adják ki, akiknek rá van írva a receptjére, hogy már megkezdett oltási ciklusban vannak, vagy az, hogy a második oltás.
Na nekem ez kicsit magas, rá is kell kérdeznem majd a patikában, mert ez két különböző dolog...nekem meg az öcsémnek ismétlő szuri kellene pl.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Alzi: Állitólag az x Tungi mellett nyilt egy strand, még nem néztük meg mi sem...

Marcy: Nagyon jók a képek :) Biztosan klassz lett a szoba is!Anno rám is rámtört a fészekrakó ösztön, szerintem nem volt olyan hely amit nem mostam le-ki-fel :)

Az oltásról nekem nincs infóm, mikor be akartam adatni tavasz végén,azt mondta a doki,h ne akarjam, még kicsi hozzá.
Mi B6 vitamint és ezt használjuk ( http://www.bioszallito.hu/Galaktiv-bio- ... ermek-2550 )szerencsére még nem láttam soha kullancsot,nem is akarok :roll:

Na menek ,ebéd aztán alvás:)
Vendég
 


Sziasztok!

Rendben van a szövettanom. Nagy kő esett le a szívemről.

Amúgy Peti extrahisztis pár napja. Elviselhetetlen. Nagyon kiakadok rá. Anyumék és Öcsém is üdülnek, így a két nagyimra a főzés plusz a kert is rám hárult. Ezért most ritkábban tudok jönni. Plusz Peti megeszi az idegeimet! Amióta nem szopizik (2 és fél hónapja) átalussza az éjszakát, erre ma 3/4 4-kor felkelt, fél 7 volt, mire visszaaludt. Elfetrengett mellettem, néha felsírt , amikor azt hittem, hogy már alszik, akkor rám vetődőtt, hogy szejetlek Jeni! 9-kor kelt végül és közölte, Pepi hasa bibi! Gondolom a tegnapi bableves, plusz a sok édesség. Teljesen kiakadok anyósomra. Ott Peti csak csokit, csipszet kap, na meg "dumicukrot". Már itthon is követelőzik, ezért is megy a hiszti, de én nem adok neki! De tudja a kis hamis, hogy hol mit kérhet. Nagyimnál répát és málnát eszik, azt tudja, hogy ott nincs édesség!

Marcy!
Tündéri Marci! Méretein ne aggódj! Peti ugyan könnyebb mégis "kerekebbnek" tűnik, mint Marcika! :lol:

Ex!
Peti hatalmas, akár egy3-4 éves!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok

Prenata
Örülök,h minden ok.!

Én ma voltam a bőrgyógyásznál.
Háát..
Úgy néz ki,h jóindulatú,de aug végén ki kell műteni,aztán szövettan.Azt mondja akkor tud biztosat.
Nem mondhatnám,h megnyugodtam :(
Vendég
 


Sziasztok,

húúú de elfoglalt mindenki :( !!!

Reni: szuper, hogy minden rendben a szövettan eredménnyel :) :) :) !!!!!! Nagyon örülök, végre egy kis nyugi!!!

Alziza: neked mi volt a problémád??? Anyajegy? Bocsi, de elkerülte a figyelmemet!!!

Ex: nekem is mondta a gyógyszertáros, hogy a drágábból oltóanyagból van nekik készleten, ua. mint a másik, csak nem támogatott. Ha nem kapok a másikból, akkor beadatom ezt, csak még meg kell várnom, hogy Marcinak elmúljon a náthája, szerencsére a köhögése más abbamaradt. Nyaralás után mind a ketten kidőltünk...
Mind a 2 kép nagyon jó Petiről :) !

Juca: sokat gondolok ám rád!!! Hogy érzed magad így a finishben??? Bírsz még Kingával???

Ja még azt akartam kérdezni, hogy ugye most már szinte mindenkinél betöltötte a gyerkőc a 2. évet. Akik nem várnak babókát, a szabadságotokat töltitek és mentek vissza mind dolgozni, vagy van, aki otthon marad 3. évben???
Reni tudom, hogy munkát keres, Meteor is, bár még Pancsi nincs 2 éves. Colett veled mi újság??? Van olyan, aki visszamegy a régi munkahelyére?

Bár nem sok minden történik velünk, de azért írok, hátha más is kedvet kap.

Apukám mivel nyugdíjas és Marci imád vele lenni, egy kicsit besegít nekem így nem nekem kell sétáltatni Marcit! Ez nagyon jó, mert múltkor, amikor kimerészkedtem vele motorral már nem bírtam utolérni és ez gáz...

Korábban írtam, hogy én mindig aznap vasalom a párom ruháját, mert a szekrényben úgyis összegyűrődik, de most próbálok előre dolgozni, mert ki tudja mikor kell indulni és szeretném, ha mindig lenne neki szép vasalt ruci :) .

Marci ma még csak most aludt el, bár mostanában lekopogom elég jó az alvókája, megint kezd visszatérni a 7 óra fél 8-as keléshez, mint nyaralás alatt :) .
Tegnap kacsákat etettünk, elmentünk a Csónakázó-tóhoz. Hát nagyon élvezte.
Kép Kép
Kép Kép

A héten el szeretném vinni vmikor Kalandvárosba, jó lenne, ha holnap sem lenne az a nagy meleg, de azért néhány fokkal jobb idő lenne mint ma és akkor talán holnap.

Ma megyek anyukámékhoz uborkát mosni és eltenni, mindig segítek neki, mert egyedül elég sokáig tartana, addig Marci élvezi a kertet :) . Természetesen minden létező növényt megöntöz :D !

Egyébként semmi extra, még Marci ágyára szeretnék fejvédőt csináltatni anyukámmal és ahhoz kellene anyagot beszerezni, és ugyanabból az anyagból paplanhuzatot.

Na most megyek egy kicsit pihizni, addig írjatok vmit, hogy legyen mit olvasni!!!

Gab, Viera, Ákosbenianya és a többiek merre vagytok???

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Igen, lányok, merre vagytok?

Itt szakad az eső! :cry:
Délutáni dédi menet kilőve! Naponta 2-szer megyünk, délelőtt viszük neki az ebédet, megetetjük a kutyát, délután leszedjük a kertből, ami beért. És természetesen biciklivel közlekedünk. De ma az eső miatt kimarad a délutáni menet. Már úgy unom ezt a sz@r esőt.
Nem baj, így ma délután a másik dédihez megyünk, mert ő itt lakik a szomszéd lépcsőházban, így az időjárás nem akadály!

Alziza!
Mikor veszik le az anyajegyet? Nekem szemölcsöt kellene levetetni, csak félek, hogy csúnya marad a helye!

Marcy!
Jó is egy nyugdijas nagyszülő. Nekem is apukám az. Néha 1-1 órára én is rábízom, ha nem tudom másképp megoldani a dolgom. De mivel apukám egész nap a nagyimnál van, így ha megyünk, akkor is együtt játszanak, medencéznek!

Csajok, írjatok!

Addig is egy szívderítő kép ( no termés :lol: ): Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!
Megvagyok! Csak kicsit elhavazva szokás szerint. És már apa sincs szabadságon, úgyhogy vissza kéne rázódnom.
Írtam már a blogra nyaralós beszámolót. Legalábbis egy részét. Annyira nincs időm, hogy csak így darabokban megy. A képekkel is bajban vagyok, mert folyton bénázik nekem ez az új windows...
De azért pár képet megmutatok, amit már sikerült lekicsinyíteni, mielőtt fölidegelt a rendszer.
Kép
Kép
Kép

Munkakeresés. Sajnos nálunk nem aktuális egyelőre. Ugyanis szinte kivitelezhetetlen. Vagy én nem vagyok elég találékony. Na mindegy, egyelőre töröm az agyam a netes-kötős vállalkozáson. Folyik a tanfolyam, és egyre érdekesebb. De még csak egy kezdetleges bloggal szolgálhatok, ÍME!

Reni! Nagyon örülök, hogy jó lett a szövettan, gondoltam rád sokszor, főleg, mert én még a méhszájseb miatt nem mertem elindulni. Na persze anyajegy vizitre se vagyok képes elindulni, mert akkor vagdalthúst csinálnának belőlem!

Juca! Mai füstjel? A múltkori nagyon tetszett!

Folyt. köv. helyzet van!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Panni is olyan kis tündi-bündi csajszi, de egyelőre nem kaptam felhatalmazást, hogy mutogassam! :)

Na a blog sablon állítgatásával meg szépen elment az időm, úgyhogy inkább nézzétek meg, mit alakítottam, szerintem egész jól mutat!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!!

Preni! Hú, nagyon örülök,hogy jóa szövettan!
Alziza! Szoli,napozás? Honnan vetted észre, hogy gáz lehet? Milyen testrészen van?
Én elég óvatlan vagyok,bár 40 es faktorral kenem magam, de én is évente megnézetem magam nagyitóval.Drukolok, h minden okés legyen!!!!!

Gab! Édes a kék kendős!!!

Marcy! Beni megy aug 25-től bölibe,én meg vissza a régi munkaheylemre, sajna a gyes keves!!!
Nem is látszik a pocakod!CSELES!!!!!

Köszi az irásokat,bejött a kisasztal!!!Nagyon!!!!!!!Igaz hamar feláll, jön-megy, no van még mit tanulni e téren, de olyan jó, hogy nem kell emelgetni!
Nyaralás után kivesszük a kiságy egyikoldalát is, onnan sem kell emelgetni-bár ettől az önálló ki-be mászástól félek,de majd meglátjuk.
3.szülinapra, jövő nyári beruházás lesz a nagy ágy a Blanié alá L alakban.

Preni,bilizés szuper!!!
Mi stagnálunk e téren, az istennek nem akar a bilire ülni-bizom a böcsiben.
Egyre többet ,majdnem mindent mond,de nem értem miért nem használ sz,s, v,f betűket. Idővan még bőven.
EL vagyok én is havazva, a héten 3 napot besegitek a melóhelyen, meg készülünk,kedden megyünk a balcsira-pakolás stb.
Itt is esik és hüvi van. :evil:

benianya
ákosbenianya
 
 


Reni!

Nagyon örülök, bár én bíztam benne, hogy nem lesz baj.

Alziza!

Úgyszintén megy a drukk. Nekem olyan anyajegyem volt, ami "beindult", de idejében lekapták. Úgyhogy tessék menni!!! Gab! Úgyszintén. Most úgyis divat a csíkos. :wink:

Vagyok, tök jól, bár az esőt, és az ezzel járó Kinga hisztiket nehezen viselem.

Itt egy utsó pocakos kép (múlt pénteki). A vízhajtó (bodza tea) hatására a lábam, mint Nájomi Kámpbellé. :lol: Viccet félretéve, már annyira durva volt, hogy orvosi rendelvényre kell teáznom. Bocs, hogy nem írok, de időm nincs sok.

Pussz:

Kép

tjuca
 
 


Sziasztok

köszi a drukkokat!

Többen kérdeztétek ezért:

Ez nem anyajegy!
A derekamon van.Még télen kezdődött,azt hittem egy pattanás v olyasmi.De nem az lett és nőtt!most borsónyi csomó aminek a teteje elszíneződött.
Tegnap megnézte a doki,azt mondta szerinte jóindulatú,de biztos csak szövettan után lesz benne.Ezért kell műteni!
Azért aug végén,h már biztosan ne érje nap a sebet.Mivel úgy néz ki,h jóindulatú így nem sürgős.
És ambuláns.
Vendég
 


Sziasztok!

Ebben az enyhe télben gondolom mindenki benn "üldögél" a lakásban, úgyhogy gyerünk írni! Legalább olvasni legyen mit.

Én az elmaradt házimunkákat próbáltam pótolni, most Kornélnak épp pihi van.

Reni: nagyon örülük, hogy nincs semmi baj!

Juca: jó a kép! (Mint mindig) Lassan vége, s a lábad is olyan lesz, mint régen!

Marcy: nagyon szépek vagytok! Már Neked is alig van vissza valami. Azért irigyellek Benneteket! Én a végét már nehezen bírom!

Vénásan kapom a Ferrlecitet. Nagyon rossz lett a vérképem. Alacsony a hemoglobin szintem, de valami fantasztikus módon, így aztán kell az erősítés. Most minden másnap injekció. Már az első után kék a kezem, mi lesz a többivel? :cry:
Kornélnak vannak új szavai: néni, biga. Ezek azok, amik érhetők. :lol:
Egyébként minden rendben. 2 hét múlva nyaralás, remélem addigra a vérképem is rendbe jön. Majd 1 hét múlva megyek kontroll vérvételre.

Marcy: én is válaszolok a kérdésedre, bár ugye minket nem konkrétan érint, de akkor legalább kérdezni is tudok. Én jövő szeptemberben megyek vissza dolgozni (legalább is szeretnék, - ez ugye most bölcsi függő).
A kérdésem: 1 éves kor alatt is vissza lehet menni, ugye? (Számításam szerint 11 hós lesz a kisasszony :wink: ) De a Gyes-t csak 1 éves kortól lehet majd igényelni a fizetés mellé?

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Wawel: én is úgy tudom, ahogy te leírtad, hogy bármikor visszamehetsz, de a fizetés mellé a GYES csak a babóka 1 éves kora után jár. Remélem jól tudom.

Én a második babókával 2 és + a szabadságok letelte után szándékozok visszamenni, kivéve, ha ránkszakad a bank :) !!! Én szívem szerint itthon lennék 3 évig vele is, de majd meglátjuk.

Juca: nagyon jó a kép, de még nagyon fent van a hasad. Kiváncsi leszek mikor akar kibújni a kis drága :wink: :lol: !
Lábaddal kapcsolatban hasonlóképpen nyilatkozom, mint Wawel, amint megszűlsz olyan leszel mint újkorodban :D !

Gab: jók a képek, micsoda kis mentőmellénye van Lackónak, szupi. Ja egyébként csini vagy, használod a hajvasalót? Én most, hogy levágattam a hajam igen és meg vagyok elégedve, bár leizzadok, mire végzek...

Reni: Petikének ezek a kék szemei, hát lesz vele még gondod... szerintem már az óvodában :wink: !

Eni
marcy
 
 


Volt még egy kérdés! Mi használjuk még az etetőszéket! Abban éri el Mesi rendesen az asztalt, és legalább nem rohangál el állandóan. Lackó is majdnem ovis volt, mikor kiiktattuk a széket, jobban elérte az asztalt, és hát ha csak nasit kaptak, gyümölcsöt vagy kekszet, azt kis tálkában eszik bárhol. Szóval napi max. 3-4 étkezésnél rakom a székbe, és valahogy nem is jutott még eszembe, hogy ez megerőltető.

Juca! Csinos a lábad! A múltkorihoz képest kimondottan!

Hajvasaló: használom, néha, Balcsin nem volt nálam. És köszi a dicseket mindenkinek, gyerekek nevében is.

Jaj, megyek, indulunk a boltba.

Pusszanat!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat! aranyosak vagytok!


Anita!
Igen, csak 1 éves kor után jár munka mellett a gyes. Nekem nemrég mondták a MÁK-nál!

Juca!
Nem is tudtam, hogy a bodza vízhajtó! Akkor diéta mellé is jó lehet. Majd kipróbálom!

Peti ma olyan hisztit nyomott, hogy nem is írom le, hogy milyen gondolatok jártak a fejemben! Utólag már szégyellem! Kb. 20 percen keresztül nyomta, hol a földön fetrengve, hol állva és saját fejét ütögetve, közben hajtogatta, hogy nem-nem-nem! Hideg vizzel szembe fröcsköltem, de nem ért semmit. Végül akkor hagyta abba, amikor megkérdztem, hogy kér gyógyszert (chamomilla)? Hüppögve hajtogatta, hogy gyóccer-gyóccer! Egy metsző és rágó jön egyszere, plusz ez a szar idő. Nem tudom másra fogni. És napközben is játék közben sír 1-1 akkordot, majd játszik tovább! :shock: :roll:

Én ma megyek 6-ra varrat szedésre.

Benianyu!
Peti elhagy 1-1 betűt, de nem konkrét betüket. Sőt, megfigyeltem, hogy sokszor a szavak 1. betűit. Van, amikor szótagokat is felcserél!
Pl. Lackó- Ackó, Ica-Ca
A szék sokáig hék volt, mostmár széknek mondja. Szótagcsere vagyis inkább betűcsere: Bandi- Dabi, Rozi- Zori . De vannak gyönyörűen kimondott hosszú szavak, mint pl szívárvány, tepertő, huligán, konzervnyitó. De kevésbé szépen mondottak is : gereblye- gebelye, szerelme- szevesze, dumicukor (na erre nem vagyok büszke, de nem én szokattam rá).

Reni
Kép
prenata
 
 


etetőszék: Ha egyedül eszik, mármint úgy értem akkor, amikor én közben teszek-veszek a lakásban, na akkor bele rakom. De ha együtt eszünk, vagy esetleg én konyhában teszek-veszek, akkor a konyha asztalnál eszik Peti.

Reni
Kép
prenata
 
 


Jók ezek a dumák, bírom nagyon! Mesinél az tetszik, mikor két összetartozó szót, akár összetett szót úgy bont szét, úgy mondja, mintha két mondat lenne. Pl. Kész. Van. Ida. Mama.

És hoztam egy friss képet is!
Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok,

Tjuca: Csak gyorsan annyit szeretnék:

Kingának öccse lesz. JÓSOLOK! :!:

Puszi, majd este jönnék.
Vendég
 


Én is tippelek, én pedig pont arra gondoltam, hogy kislány :) !!!

Többiek??? Jöhetnek a tippek :wink: !

Eni
marcy
 
 


Dobok én is egy pocakfotót, bár egy kicsit lenge :roll: :lol: . Régen mondjuk sok ilyet tettünk fel, de az régen volt... :lol: .

Kép

pusz

Eni
marcy
 
 


Na jó, így dobok én is nagyon lengét. :lol:

Valószínűleg utolsó sor, előlről, oldalról, hátulról. :twisted: 38+4

Kép
Kép
Kép

tjuca
 
 


Marcy, Juca!

Azta, micsoda ledér képek!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Ma voltam varratszedésen. Állítólag minden oké! Mondta a doki, hogy picit vérezhetek, de már előtte olyan mensiszerűen görcsöltem. Erre most nagyon vérzek. Szerintem megjött. De nagyon gáz, mert most nem használhatok tampont, viszont utálom a betétet! Bocs az off-ért.
Előtte az urammal elmentünk vásárolni a Lidl-be. 16 ezret hagytunk ott. Csak nézett őkelme, hogy 2 táskába belefér és ennyibe kerül! :shock: Már ezért megérte együtt vásárolni! Kinézett magának 10ezerért egy szerszámosládát. Mondtam, hogy veggyük meg a szülinapjára. Felcsillant a szeme! Azért finoman megjegyeztem, hogy én a mai napig egy szál virágot sem kaptam. Fél óráig vizsgálgatta, amig én nézelődtem végül úgy döntött, hogy még sem kell. Most kicsit lelkifurim van emiatt. Én úgysem állom meg, hogy ne kapjon valamit!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok

Marcy,Juca
Hú..de felbátorodtatok! :wink: :lol:

Prenata
Azért én kipróbálnám,h ő mit szól,ha meg sem említed aznap.

Vásárlás:Mi is voltunk ma a Corában vásárolni :roll:
Vettem egy pár füzetet is a gyerekeknek.potom 40.000-et hagytunk ott :shock: :evil:
Vendég
 


Sziasztok,

most is jó nagy a pangás, vagy nekem van most túl sok időm :roll: ???
Apukám általi tehermentesítés megteszi a hatását :) .

Juca: szerintem nagyon tutik a képek, én is szeretnék az utolsó pillanatban hasonlókat :D !
Kingának boldog névnapot, ha ma tartjátok!!! Véletlenül ránéztem a naptárra, ilyen is ritkán fordul elő...

Mit főztetek csajok??? Én összedobtam egy kis tejfölös pipimellet egy kis tésztával, mert nem kívántam a tejfölös babfőzeléket.
Fini lett :) , nyamm.

Na megyek játszani egy kicsit Marcival, aztán remélem ágyba tudom parancsolni. Ma is fél 8-kor kelt, úgyhogy már nem is erőltetem a déli alvást, inkább 1 óra fél 2, amikor elalszik.

Eni
marcy
 
 


Sziasztok

Marcy

szerintem is pangás van.
Pedig aztán most rossz az idő :(
Én tejszínes karfiollevest főztem + pástétom baconszalonnába tekerve + rizs!

Zalán már alszik 1,5 órája! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Megvagyok én is, csak vagy dolgozok, vagy pátyolgatok, vagy fertőtlenítem a lakást és a ruháinkat. Ugyanis megjöttek az eredmények a székletről. Campylobacter fertőzése van a kicsi fiamnak :( . Hogy honnan szedte össze nem tudom, mert se élő baromfival nem találkozik, se nem eszünk nyers húst… :? . Dolgozni felváltva járunk a párommal, mert ez eltart vagy 3 hétig és addig nem mehet közösségbe. Még jó hogy nem vízpartra, vagy strandra megyünk nyaralni mert oda sem vihetem egy darabig.
Szerencsére jól van, leszámítva a keddi egész napos 39° körüli lázát. Csak unatkozunk mert ilyen ramaty időben nem lehet sétálni.

Nagyon szépek a pocakok :P !!!! Ilyenkor úgy megkívánom én is...

Reni: Örülök, hogy jó lett az eredményed.

Ex: Peti már nagyon nagy fiú! Ha nem ismerném simán ovisnak nézném.

Marcy: Jók a képek, majszos Marci aranyos! :)

Wawel: Ez nem hangzik jól. Mihamarabbi jobbulást!

Etetőszék: Mi már régen szétszedtük, mert nem volt hajlandó megülni benne. Velünk eszik a nagy asztalnál úgy, hogy egy kis műanyag sámlit teszünk a feneke alá. A kis asztalához csak uzsizni ül le, vagy nasizni.

Csajok! A ti gyerkőceitek nem lettek ebben az időben pocsolya mániások?! Zolót állandóan onnan kell kiszedni...

Eső előtt:
Kép
Eső alatt:
Kép
Eső után:
Kép


nancsa
 
 


Sziasztok!

Már megint esik! Mi is vásárolni voltunk délelőtt, így aztán a főzésre nem sok gondot fordítottam :oops:
Sóska volt nálunk, főtt krumplival és főtt tojással! Ne tudjátok meg: Kornél habzsolja a főtt tojás fehérjéjét!

Holnap anyuval tyúkokat vágunk. A múlt héten potom pénzért vettünk, gondoltuk jó lesz az még később :lol:

Kingának mi is nagyon boldog névnapot kívánunk!

Marcy, Juca: jók a képek! :wink:
Ez ám a füstjelzés! Még tudjuk, hogy egyben vagytok! :D

Jucáéknál én már korábban kisfiút jósoltam, ha már belekezdtünk! 2:1 a kisfiú javára, jelen állás szerint! Bár már többen is tippeltek előtte! Marcy: kislány
Kmammy, én: kisfiú

Na, megyek. Ledőlök egy kicsit Manó mellé!

Többiek: gyerünk irogatni! Hahó!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Nancsa: gyorsan válaszolok!

Kornél is pocsolya mániás, de ő az volt korábban is. Mi kb ugyanúgy nézünk ki, mint Zoló! :lol:
Zolónak pedig mielőbbi jobbulást!
Pocakosság: szívesen átadom. Nekem néha már nehéz! :wink:

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Juca!

Ezt Kingának küldöm:

Kép


nancsa
 
 


Én meg csak simán krumplis tarhonyát főzök virslivel. :)

Micsoda csini kismamák! Marcy, te meg aztán végképp csak hasra híztál most is!

Bocsi, futok is gyorsan főzőcskézni, teregetni, mert aztán menni kell a dédihez a gyerekekért!

Pusszanat!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Na, azt felejtem el, amiért jöttem!

Kingának nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!!!!!!!!!!!!

Ancsi! Az autós képen mintha Lackót látnám! Neki is van ilyen utas, vonatos tescos készlete, na meg fél mázsányi kisautó. :)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Kép Kingának!

Nagyon csinik a kismamák ,le a kalappal :)

Gab: Nagyon helyesek a gyerköcök a képeken!

Minden gyerköc igazán szép ebben a topicban :!:

Fanni is esömániás,tegnap esötáncoltunk nagyokat kint az udvaron,a szakadó esöben (nézte a szomszédban dolgozó naaagy darut),délután pedig a Ligetben :)

Babanettalira megy valaki?

Kép
Vendég
 


jó estét mindenkinek,

tegnap felmenekültünk a Balcsiról. sok mindenet elviselek, de amikor már harmadik napja hideg és egyre hidegebb van, azt nem. ráadásul a barátnőim is unszoltak, hogy pénteken csajos dumázós estét tartanak jöjjek.

jó volt visszaolvasni, bár kicsit sok, reagálni sem nagyon tudok, csak a két kismamát szeretném dicsérni, akik rettentően csinik!

Gab,
természetesen nyugodtan tegyél fel Pancsis képeket is!

Reni,
neked drukkolok a munkához.

hamarosan én is elkezdem a munkakeresést. a bankot csak végszükség esetére tartanám, remélem akad valami...vagyis inkább több lábon állást terveznék: csinálni egy honlapot (Gab tette a bogarat a fülembe), azon kezdetben cikkek, aztán már tervezés is, illetve e mellett még bedolgozni valahova. ha valakinek van lakber-rel foglalkozó ismerőse, aki esetleg keres maga mellé munkaerőt, szóljatok légyszi!
ja és ha esetleg ismerősi körben lakberendezési segítség kell, örülnék ha ajálnaátok, akár távmunkában is: ha valaki elküldi az alaprajzot, illetve az igényeket, akkor akár net-en keresztül is tudok neki küldeni terveket....szóval ilyesmikben gondolkodom, de még pontos kidolgozásra vrnak az ötletek.

most mennem kell, de mindenkinek a legjobbakat, vigyázzatok magatokra és a béjbikre!

meteor
 
 


Sziasztok!

Netezgettem, olvasgattam és íme ezt találtam:

"MEGSZÜLETETT JUCÁÉK PACÁJA!!!!!! :D

9:30-kor
Katalin
3800g
54cm
hajas-baba

8:15-kor indították a szülést, és voila!"

Nagy-nagy gratula nekik!!!!!


nancsa
 
 


Sziasztok!

Jucáéknak Kép ***
Vendég
 


Hipp-hipp hurrá!!!

Gratulálok Kovács Család!


Mondtam én, hogy kiscsaj lesz!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!!!


Gratulálunk Jucának és az egész családnak a kis Katalin születéséhez :) :P :P :) :) !!!
Képeket kérünk!!!

Dobok néhány képet a szobáról, amit már réges régen ígértem!
Csak több részletben tudom, mert hosszúkás a szoba és nagyon hülyén lehet fényképezni!!!

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

Eni
marcy
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?