Új privát üzeneted érkezett!

Na sziasztok!

Aranyos, ahogyan hianyoltok, bar irtam, hogy ma reggel jelenesem van a dokinal, szoval nem tuntem el, csak be kellett mennem reggel apaval Bp-re, aztan ebben a remek idoben haza is siettem, mert ugy sincs kedvem semmihez...

A tegnap este ismét iszonyat volt! Felébredezek különböző mensis "fájásokra", illetve a délutáni szunya miatt egyáltalán nem alszom jól! Már 1/2 6 óta fent vagyok! :(

Csandi, hát ez a méret igazán szééép! Persze nálunk is mindig mondják, hogy +/- 10%-ot csalhat a dolog, illetve általában felülbecsülik a súlyt, de akkor sem lesz pici baba, lányként meg főleg! ;) Gratula!

Ági, szerintem, ha gondolod, és én a helyedben gondolnám, akkor kérj időpontot az SZTK-ba, ott tuti megnéznek... Ráadásul neked mintha már korábban is III. érettségű lett volna a lepényed, erre ma pont azt mondta a dokim (dr. Raft), hogy ő attól ideges lenne, szóval inkább nézzen meg valaki, hogy minden okés-e! Vagy csak én parázom túl!? :(

Pöttöm, nagyon sokat gondolok ám rátok, hogy mi is lesz pénteken! Nagyon nagyon szorítok, aztán apa tegyen képeket a kis Nonoról, mert már kifúrja a kíváncsiság az oldalamat! ;)

Na, de akkor a fejlemények nálunk! :P

Dokihoz bementem, megnézte a leleteim, mondta, hogy tutkó mind, aztán megmérte a vérnyomim, mondván, hogy piros a fejem, de szerencsére az is jó lett, szóval no para. Erre mondja, hogy akkor ő most inkább nem vizsgálna, mire én, gondolom elég kérdőn nézhettem rá, mert visszakérdezett, hogy mikor látott utoljára? Mondtam, hogy már több, mint 1 hónapja, és én úúúgy izgulok! Na, akkor azt mondja, vegye le a bugyiját... :) Felfeküdtem az ágyra, kérdezi, hogy mitől izgulok, mire én, hogy hát hátha van valami fejlemény odabent... Mire ő, hogy hát igen! VAN!

Mégpedig, kaptam egy C1000-t a méhszájamra, ami annyit tesz, hogy teljesen elsimult, de még zárt!

Mondta, hogy lehet gyerek ebből hamarosan is akár, én meg teljesen felvillanyozódtam, bár sokunknak mondtak már hasonlókat, és azért még mindenki egyben van, szóval gondolom, hogy nem egyik napról a másikra megy, de annyit mondott még, hogy elég öreg ő már ahhoz, hogy azt mondja, hogy nem lesz ebből semmi augusztus 20-ig!

Apát is hívtam egyből, hogy na, lehet, hogy lesz valami hamarosan, persze neki (bár nem mérnök), csak az augusztus 20. lebeg a szemei előtt...

Mondtam neki, hogy ezt majd megbeszéljük a szülőszobán! :D

Úgyhogy azt hiszem, hogy a szülőszobai csomagokat összeállítom még ma, biztos, ami tuti!

Legközelebb hétfőn megyek NST-re, majd, ha sikerül időpontot szereznem a nőgyógyászhoz is, mert mondta, hogy most már akkor hetente vérnyomi, NST, meg ilyesmik. Augusztus 5-re kaptam időpontot uh-ra, és a vérvétel beutalót is jövő héten adják ki.

Szóval ezek vannak! Most már itthon vagyok, látjátok, rizsázok is ezerrel!

Amúgy van valakinek még ilyen 1000-s méhszája!?

sophie27

Bocs, hogy az elejét ékezetek nélkül írtam, de megszokom mindig, mikor e-mail-ezek... :P

sophie27

Most látom, hogy a vonalzó szerint már nagy pocakom van nekem is! :D Le is mérem gyorsan.
95 cm, mint hetek óta. Annyi a változás, hogy felfelé "kerekedünk". :)

Üdv az újaknak!

Ritus, Isten éltessen sokáig így utólag is!

Mecsi, Sophie és Andaka!
Jók lettek a szobák!

Katica és Anna!
Isten hozta Pistikét! Nagyon szép kisfiú, neki és az egész családnak sok boldogságot és jó egészséget!

Szuszu!
Hogy van a köhögésed? Próbáltál esetleg infra lámpázni tengeri sós orspray után (DM-ben a saját márkás megfizethető áron van)? Nekem ezeket jóváhagyta a nőgyógyászom, és mivel a torokfájásom csak a Tantum Verdétől nem jött teljesen rendbe jó pár napig, ezzel megtolodttam (pedig nem éreztem, hogy be lett volna dugulva az orrom, de ettől gyorsan jobban lettem).

Barbi!
Remélem, már teljes létszámban otthon vagytok, nagyon cuki Döme baba!

Felicia!
De jó, hogy ilyen híreket kaptál a szövettani eredménnyel, szurkolok, hogy ne legyen szükség a kemóra, minél előbb teljes gyógyulást neked! És milyen jó, hogy már otthon van veletek Dávid baba! :)

Beus

Kép
félhold

Zsófi szia! Látod mondtam hogy annyira izgulsz hogy egyedül maradsz itt pocakos, aztán hamarabb fogsz szülni mint mi :lol: :lol: De legalább minden rendben van!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Beus örülök hogy te is jól vagy és nálatok is minden rendben van. Irigykedem a 8kg miatt!! De ha készlesztek képet kérünk ám!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi! Na azért erre még nem vennék ám mérget! Amúgy igen, szerencsére minden okés, a gyerkőc szívhangja is mindig tipp-topp, úgyhogy nem is szabadna panaszkodnom!

Beus, üdv újra itt! Már nagyon hiányoltunk! ;)

sophie27

A MÁK-nál mit is kell intéznünk?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Anyasági támogatást meg a családi pótlékot, úgy tudom!

yuyu79

Sziasztok!

Visszajottem en is a szuleimtol - lementunk a nagymamamhoz Szegvarra - 3 napi kenyeztetes, pihentem ezerrel, de nagyon jol esett. :) Olvastam, varogattam - a nagymamam meg mindenfele finomat fozott.

Azota nagy takaritas megy - kidobtam egy halom szemetet, de kezd alakulni, ezen a heten szeretnem befejezni a lakast. Tegnap voltam a dokinal, a mostani CTG-n Laura nagyon aktiv volt szerencsere - bar elotte megettem egy turorudiy, lehet, hogy az megtetszett neki. :) Minden rendben van - a verkepem jo, nincs semmi fertozesem, csak a vernyomasom ment fel :shock: 140/90-re, pedig mindig alacsony volt es tegnap meg kavet sem ittam...Igy mehetek vissza penteken is. A mehszajam nekem 3100-as, nem tul sok valtozas.

Tegnap eljott a vedono is latogatoba, szetnezett, de igazabol nem mondott semmit - igazabolnem sok ertelme volt, hogy itt volt. Most meg megy szabira - ugyhogy sok hasznat nem fogom venni...

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Zsofi jovoltabol megvannak a kepek a szobarol (koszonom! :) ), ugyhogy felteszem oket. A kisagy a mi szobankban lesz egyenlore, a tobbi pedig a babaszobaban.

Kép kisagy

Kép

Kép

Kép

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Szia Mazska! Üdv újra itt! ;)

Nálam amúgy még 1x sem volt kint egyik védőnőm sem, bár nem is bánom! Majd jön eleget, ha itt lesz már a bébi!

Ja, Andi, remélem én is, hogy beválik a dokinéni, én pozitívan állok hozzá! ;)

Niki, lehet, hogy megcsinálom a kelbimbós csirkédet... :P Már kivettem a fagyasztóból a csikemellet!

sophie27

tegnap depis voltam ma meg feledékeny a kisokos füzetem meg szőrén szálán eltűnt :? :oops: :oops: köszi yuyu

Ha valaki még nem töltötte volan le a szükséges kitöltendőket itt talál leírást és a dokumentumokat is.
http://www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-ja ... gatas.html

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mazska, 140/90 az elég sok, nem? Nem voltál ideges, vagy nem siettél előtte?

Nekem se volt bugyilevevős vizsgálat kb a 12. hét óta (akkor még hüvelyi uh volt, csak azért...) De ezt én annak tudtam be, hogy nincs fogadott dokim, és akihez járok, annak az a meggyőződése, hogy csak akkor vizsgál, ha panasz van. Ő se néz streptocuccust se... De szerencsére nem volt semmi bajom egész terhesség alatt, ezért nem nagyon zavart, hogy csak uh volt, meg most van az nst, aztán ennyi... Most meg már úgy se sok van vissza, ha most szülnék, akkor se lenne már semmi gond...

yuyu79

Nekem se jött ki a védőnőm, majd csak szülés után jön.

yuyu79

Tök furcsa nekem, hogy ezt a strepptot nem nézik mindenhol kötelezően!? :(

Amúgy a manuális vizsgálattal kapcsolatban, úgy gondolom, hogy ameddig az ember nem görcsöl, addig biztos úgy vannak vele, hogy nem nyílik a méhszáj, bár azért vannak csodák, hogy úgy tágulsz, hogy nem tojsz be a fájdalomtól... Szóval nem tudom! Nem mondom, hogy jó dolog, ha turkálnak benned, de talán most már éppen ideje, hogy képet kapjunk arról, hogy van-e bármilyen változás, nem?

Mazska, nincs mit!!!

sophie27

Katica és Anna! Én is gratulálok a kis Pistihez - nagyon aranyos! És mindannyiunknak ilyen könnyű és gyors szülést kivánok! :)

Felicia! Ezek nagyon jó hirek - remélem rendben lesz minden.

Ritus! Utólag is boldog születésnapot kivánok neked!

Klasszak lettek a babaszobák is - mostmár jöhetnek a kis oroszlánok! :)

Zsófi - te milyen himzést csinálsz?

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!

Na megjöttem uh-ról! A dokinéni nagyon de nagyon rendees volt ma is, meg mindíg. Én annyira megnyugszom tőle! Szóval az a apénteki cucc, hát valószínű mégiscsak nyákdugó volt, de semmi gond. Van egy kis fertőzésem, de 3 nap alatt megoldjuk hüvelytabival (Aproo: Candibene-ratiopharm): mivel folyásom nincs és nem viszket meg semmi, ezért az a nyákdugó lehetett, de zárva vagyok! Azt mondta a dokinéni, hogy ő nem érzi ott a dugaszt! :)

UH-s adatok (eléggé meglepett a kiló, mert 1 hét alatt fél kilót gyarapodtunk babuilag)
BPD: 9.23
HC:33.20
AC: 34.18
Fl: 7.52
Súly: 3430 gr.

Egy héttel idősebbnek mért minket, azt mondta szerinte júliusi baba lesz, bár a lepény teljesen tökéletes, semmi öregedést nem mutat.

Szóval ennyi!

Ja lehangolásképp, ma ismét szülőszobán vajúdik egy barna bőrű kismami, amivel semmi gond, de az egész család hozta (kb 20 fő), akik még a lépcsőn is ülnek, a liftből alig tudtunk kiszállni a dokinénivel. Van uzsonna meg minden (tényleg lassan a szalonna és a hagyma hiányzik). Miért nem lehet akkor bemenni mikor már tényleg lassan kikészül a babó, telefon van és riaszthatnák a rokonságot, hogy kb 1 óra és babó, és akkor bejönni, nem végigülni akár a napokat is ott!

Ja igen és aranyér! Én kúp helyett krémet vettem, épp az volt, tehát lehet krémet is kapni, akinek jobb az!

Ritus

Kép
rituspoc

Sziasztok!

Gyors bekukk:
Ez az idő teljesen hazavág. Élvezem persze hogy nincs 40 fok, de folyamatosan aludnék. Ezt tettem délelőtt is és most is megyek visszabújok. Ma szabinapos párocskám is, úgyhogy éljen a délutáni közös szunya. Ő már el is aludt, úgyhogy nem is csépelem a billentyűket tovább....majd még jövök.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Beus, végre elkőkerültél! Köszi a tippet az orrspary-vel és a lámpával, lehet, hogy este benevezek rá. Van itthon mind a kettő. Igaz már jobban vagyok, bár tegnap megint mintha fájt volna a torkom. Fene se tudja. Amúgy Homeogene 9-et szedek ami elvileg kissé felerősíti a tüneteket, ráadásul hol egyiket, hol másikat.

Yuyu, én sem hiányoltam annyira a nyúlkálást. A dokim mindig azt mondta, hogy ha nincs baj, akkor minek piszkáljuk. Mondjuk sztem ennek is köszönhetem, hogy az egész terhességet megúsztam mindenféle fertőzés nélkül, ami a terhesség előtt nálam nem volt ritka vendég. Állítólag hiába a steril gumikesztyű, akkor is bekerülhet a hüvelybe ilyenkor bármi pl. a levegőből.

Mazska, látom van pár macitok. :D

A szódabikarbóna sem tud csodákat művelni ilyenkor már. Azért van aranyerünk, mert ez a terhesség velejárója.

szuszu

Csajok, ha ezek az adatok igazak, akkor nem lesznek pöttöm babócák! ;) Éljen! Bár gondolom, hogy ez esetleg eredményezhet hosszabb és nehézkesebb vajúdást is... :S Persze nem akarom az ördögöt a falra festeni! Szóval hajrá!

És akkor lehet, hogy Ritus, júliusi anyuka leszel, meg Bende is, meg még ki?

Most mosom a 60ast, picit megettentett ez az elsimult méhszáj, szóval bele kell húznom, csak annyira nincs meg az affinitás! Főleg ilyen ramaty időben. :(

sophie27

Zsóf!
Aranyos vagy, hogy így megelőlegezted nekem a júliusi anyukaságot! Én is reménykedem.
Cs- Andi! Szeretném ha elküldenéd nekem a Rita által felajánlott nyereményt. Azt se bánom, ha holnap kapom meg. :)
Mazska! Ennyi macit :shock: Nekem báránymániám van, de igyekeztem visszafogni magam, nehogy bégessen a gyerek :)
bende

Bende, csak mindig az zavar meg, hogy nincs vonalzód, és sosem tudom, hogy pontosan mikorra is vagy kiírva... De, ha jól rémlik, aug. 1., ugye?

sophie27

Jól tudod. Lusta voltam a vonalzóra. Most meg már lassan felesleges.
bende

Tényleg jók a babaszobák, és mind más, jó nézegetni őket.

Alig győztem visszaolvasni, amit írtatok, meg se próbálok most reagálni rá, bocsi :roll: de a kicsi fiam azt is nehezményezi, hogy olvasgatok, ahelyett, hogy vele foglalkoznék...

Mi is voltunk dokinéninél tegnap, nincs semmi fejlemény. aug. 13-ára renmdelt vissza, most nem is nézett kenetet, se vérvételre nem adott beutalót, mert azt mondta, hogy az előző császár miatt szeretne majd egy friss vérképet és részletesebbet szülés előtt. Kb két hét múlva megyek majd CTG-re is először. Ő viszont minden alkalommal megvizsgál manuálisan és ez nem is fájdalmas vagy kellemetlen, fertőzés se volt sose ettől, én nem is tartok tőle. Tegnap UH-al is csak annyit nézett meg, hogy fejvégű fekvésben van a pici, meg a szívhangot.

Én nem bánom ezt az időt, bár az eső néha elálhatna, hogy mehessünk játszótérre a törpémmel. Tegnap is csepergő esőben voltunk kint egy órát.
Vendég

És végre van védőnőnk, holnap találkozok vele, kíváncsi vagyok ő meddig húzza itt :-) remélem aranyos lesz és nem beszél túl sok butaságot össze.
Vendég

BENDE!!
NYEREMÉNYED EZENNEL ÜNNEPÉLYES KERETEK KÖZÖTT ÁTADÁSRA KERÜLT!!
ÉLJ VELE ÉS HASZNÁLD A LEGJOBB TUDÁSOD SZERINT!!
:wink: :wink: :wink: :wink:
Vendég

Hat igen, van par macink - regebben gyujtottem oket. :) Mostmar csak nagyon ritkan veszek - pedig nincs is kirakva mind, van amiket eltettem az agynemutartoba :oops:

De legalabb a tapeta kiskacsas es a pelenkazolapon is kutyusok vannak :) meg jo, hogy az elejen megbeszéltük a férjemmel, hogynem lesz minden macis - de igy sikerült :lol: Remélem Laura is szeretni fogja őket.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

de jó egyeseknek, hogy nem babrálja az orvos!!én az elejétől 3hetente kell mennem és mindig volt hüvelyvizsga és aztán itt a végére 2 majd heti rendszerességgel.mondjuk csak kellemetlen lelkileg , de legalább hozzászoktam és csak az utolsó két vizsgálat volt fájdalmasnak tekinthető mert magasan van még a "kicsikém".és fehérköpenyundorom is van aminek ő tudja a szép latin nevét is, de sokkal jobban viselem mint régen...pontosabban régen napokig készítettem a kis lelkem most meg tojok rá és így könnyebb lesz tán a szülőszobán is , bár az is lehet, hogy ott fog legkevésbé érdekelni ki hova nyulkál...
és ha valakinek 3hónapja már kinyílt a méhszája és nemtud róla senki?persze nem pottyan ki a baba azon végülis lehet az a jobb ha nem piszkálnak és anyuka sem parázik feleslegesen...
Vendég

ja, és a hímzés pedig az úgynevezett keresztszemes, amikor különböző szövetekre, speckó anyagokra ikszeket hímzel, és ez adja ki a mintát! hát, mondanom sem kell, hogy nem haladok sehogy vele, mert nincs most ahhoz sem kedvem! :(

sophie27

Csandi, lehet, hogy kinyílt a méhszája, de ameddig a dugó bent van, addig nem akkora a fertőzésveszély, nem?

sophie27

1 órája mindenki felszívódot!? ...

akkor én is megyek, bepakolom a szülőszobás + kórházas motyót!

azért én még nem akarok menni, de legyen meg! ;)

majd még később jövök! halihó

sophie27

zsóf!hát igen igazad van,elvégre azért van a dugó :D

hú letöltögettem én is a kitöltenivalókat...pont úgy vagyok ezekkel mint ezzel az idővel
én ma hálóingbe nyomom, kár fölöltözni is...
na de megyek mert még szalagokat kellene kötönek fölvarnom a babaingecskéimre...
Vendég

Én is itt vagyok időnként, gyerek alszik, nyugi van.

Két ötlet, ami eszembe jutott: az egyik, a C&A-ban egész jó akciók vannak most a gyerekruháknál. Mi pl. vettünk nagyon vagány baseball sapit 390-ért, halászgatyót 790-ért :) de vannak bodyk és kis rucik is jó árban. A másik: doki ír fel fürdetőkenőcsöt, ami nagyon jó is, de nagyon macerás használni. A gyerekeknek gyártottt tusfürdők viszont mindenféle allergiát okozó összetevőket is tartalmaznak. Mi már két éve Babé tusfürdőt használunk, ez nagyon bevált, mindenféle szinezék, illat, stb. mentes. Gyógyszertárban kapható, nem is olcsó, kb. 3500 Ft 1L, viszont az adagolófejnek köszönhetően kb egy évig elég!
Vendég

Mecsi!

Ezer hála és köszönet a linkért, mindent kinyomtattam, ha lesz erőm, lassan ki is töltögetem (már ami az eddig ismert adatokat illeti :wink: )

Méhszájvizsgálat: Persze tök kellemetlen, meg én is paráztam miatta eleget (mármint a nyíló méhszáj miatt), de jobb tudni szerintem. Ha nem tudtam volna róla, simán jártam volna tovább usziba, ahol egy fertőzést összeszedve jöhetett volna akár 6 hónapra is a poronty. Szóval jó az, ha az ember tisztában van a dolgokkal, és ha indokolt akkor pihenőre is teszi magát. Mert egyébként azt hiszem, én sem lassítottam volna az életvitelemen sem....

Én is én is! Mármint szeretnék én is benevezni a júliusban szülők csapatába!!! :lol:

Mazska!
Nálunk is tök macis minden! Vhogy így jött ki. Remélem a lánykánk nem sértődik meg majd emiatt. Végül is a macik között is van lánymaci is :D

panna1

Sziasztok!

Homeopátiás bogyókkal kapcsolatban segítsetek kérlek! Meddig nem lehet mentolosat enni?

És még egy kérdés a Szent Imrésekhez: a bártfai rendelőbe lehet már időpontot kérni UH-ra, vagy érkezés alapján van a sorrend?

Andi! Ez a méret aztán nem kicsi! :) Gratulálok!

Szilvi

rizsimami

Szilvi, homeopátiás kezelés ideje alatt nem tanácsos mentolos dolgokat fogyasztani, mint ahogy más erős illatú, aromájú ételt, italt sem (pl. sajna kávét sem).

Én imrés vagyoök, de sajnos nem tudok segíteni, nem jártam még a bártfai UH-on.
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm az aranyeres tanácsokat. Azt hiszem el is ugrok szódabikarbónáért és fürdőzöm egy jót, legalább átmelegszem. Lánykám anyóséknál van, este hozzák. Végül Sperti kúpot vettem, a patikában ezt ajánlották leginkább kismamáknak.

Csenge! Szép lett a szoba! Tényleg nem szenvedtek maci hiányban!

Megyek, mert még vasalnom is kéne, de ez az idő, nekem sincs sok hangulatom semmihez.

Andi

KépKép
jazmin2005

Szilvi, én legutóbb még kb. márciusban voltam a bártfaiban uh-n, akkor kellett időpontot kérni, de volt délutáni rendelés is! amúgy legutóbb már az SZTK-ba mentem, és most is oda kaptam időpontot, azt a dokid intézi, de pont azt néztem, mintha a héten még rendelne, legalábbis ki van írva a neve a júliusi beosztásban!

illetve most hétfőn az NST-re várva láttam, hogy ücsörögnek kint a kismamik+kórházi anyucik és egymás után mendegéltek be, de nem tudom, hogy időpontra mentek, vagy csak úgy érkezési sorrendben.

szerintem egy próbát megér, de beutaló is kell!

sophie27

Köszönöm az infókat homeoval és UH-val kapcsolatban. Fogkrémmel mi a helyzet? Igaz, azt nem eszem meg, :D de az is mentolos

rizsimami

Valaki írta régebben, hogy van olyan fogkrém, ami nem mentolos... de én sima mentolos fogkrémet használok... akkor az teljesen hatástalanítja a bogyókat? Bár ha beveszem, előtte és utána kb 1 órán át nem mosok fogat...

yuyu79

Sziasztok Kismamik !

Beugrok hozzátok minden nap, megnézem, nem szült-e valaki, csak nincs sok időm írni.
Látom, azért készülődtök.
Nagyon igényesek, barátságosak a babaszobák.
Ilyenbe én is szívesen születnék.
:wink:
Nagyon köszönöm a gratulációkat, akinek még nem köszöntem meg.

Katica és Pistike ma hazatértek kicsi otthonukba.
Délben értek haza, azóta már volt két szopi-idő és úgy tűnik, minden rendben megy.(kopp,kopp,kopp)
Várom a képeket már nagyon, de az én kisfiam úgy látszik nem ér rá.

Persze, hiszen Ő is ma látja igazából és ma érintheti. (de akkor is.. :D )
Ja és Apa a büfiztető. Aranyos volt: beszéltünk telon és mondja: Bocsi Anya, mennem kell vége a szoptatásnak és én vagyok a büfis.
Hát....tudjátok, ez mindennel felér. :lol:
Ha kapok képet teszek fel.
Addig is: Nagyon szép napot Nektek. Semmi izgalom lányok, nem sok idő már és ölelhetitek drága Kincseiteket.

"Jól csak a szívével lát az ember.
Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan"
smaragdszemek

Sziasztok!

Végülis nem aludtam, csak üldögéltem, de ma ez is fárasztó... :oops:

Kérhetek egy nagy segítséget? Igaz, hogy nekem elvileg intézik az igényléseimet, de biztos ami tuti, jó lenne ha meglenne az összes kitöltendő papírocska, viszont Mecsi által küldött oldal akar megnyílni.
Aki már lementegette az összes nyomtatványt, átküldené nekem az e-mail címemre doksikban?
r.zsoofi@gmail.com
Előre is köszike!

Mára felírtam egy csomó mindent de még semmit sem csináltam, megyek győzködöm magam egy picikét.

Anna! Szuper hogy otthon vannak, képeket várjuk!

Azért nehogy beelőzzük babaszületésekkel a júliusi topikot.
Nem tudom nálatok milyen a mai nap, de mi ma vagyunk eddigi pályafutásunk során talán a legaktívabbak. Nagyon édin reagál minden simire és esze ágában sincs aludni! :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, ma nekem is van "valami" a gyerkőcnél! Eddig még sosem csinált olyat, mint ma 2x is egymás után, sőt 3x, mert az utolsóra már én kértem, és jó kisfiú módjára meg is tette. Néztem a tv-t a jobbomra fordulva, erre a medencecsontom felett bal oldalon úgy kidugta magát, mint eddig tényleg soha! Nem tudom, hogy hány centit emelkedett ki a babó, de durva volt látni! ;)

A másik, hogy mostanában olyan szinten nyomja a gyomrom, hogy ülni is kellemetlen! Lehet, hogy vigyázállásban van bennem, vagy nem tudom, de picit összekuporodhatna! :P

(Sajnos nekem nincsenek meg a doksik még.)

Anna, örülök, hogy hazaérkeztek kisuncsidék! Ha van fotó, tényleg nagyon várjuk!

sophie27

Sziasztok!

Nagyon szépen növekszik mindenki babája, meg a szobák is nagyon klasszak!

Hát a mai naptól teljesen kész vagyok! Majdnem 7 órát töltöttem a klinikán!!! Odamentem fél 8ra, vérvétellel végeztem is 8:15-re, aztán fel ctg-re, ott is viszonylag hamar végeztem egy óra várakozás után, szerencsére a babóka egyfolytába mozgott igy azzal nem volt gond. Na aztán az jött az uh, oda is sikerült félórával korábban bejutnom, igy fél 11re készen is voltam és már csak a dokira kellet várni. Na és nem is kevesett, mert 2re sikerült hozzá bejutnom!! Kiderült, hogy műtenie kellet stb.

Ami a babucit illeti, nem is olyan nagy, 'mindössze' 3060g +/-10%. Én azt hittem, hogy már olyan 3400g körül lehet, de nem. Kis fejecskéje is bevan már ékkelődve, az ultrahangos mondta, hogy már alig fér hozzá annyira lent van, igy nem biztos, hogy pontos méretet tud levenni a fejéről. Ja, a streptococcus szerencsére meg negativ, szóval amiatt sem kell aggódnom

Többi adat:
BPB: 90mm
OFD: 112mm
AC: 328mm
FL: 74mm

Kép
Kép
dia123

Mecsi,
Sajnos nem tudom hova tenni a gyereket, anyumék dolgoznak, anyósomék erdélyiek, amúgy is itt ingyenélünk anyuméknál, mert otthon egyedül nem szeretem az éjjeleket... Mindegy, eltelt az idő, 3 órát aludtunk Zalánnal, mostanában ébredtünk :)
Olyan jó nektek, hogy készültök a babaszobákkal!!!! Aki vett már kiságyra rakható pelenkázót, az hol vett és mennyiért? lehet, hogy mi sem veszünk pelenkázókomódot, csak simát, még nem tudom.

Ritus,
Nálatok akkor lassan tényleg baba van :D

Zsófi,
Én szeretnék augusztus eleji gyereket, ha tudod, intézd el lécci :D Meg kéne várja az apját, hogy hazajöjjön...

Hallott valaki arról, hogy az Arnica-t nem biztos, hogy jó szülés után bevenni? Tesóm szülésznője azt tapasztalta, hogy olyankor általában küret volt a vége, valamiért nem állt el a vérzés. Tud erről vki vmit? Aproo?

Katica,
Tessék jelentkezni a hírekkel!!!!

Nekem sohasem mondta a doki, hogy hányas a méhszájam. Jövő héten mostmár megkérdezem én is.

Mazska,
Nagyon szép a babaszobátok!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Cs-andi!

Remélem extra futárszolgálattal küldöd és tényleg ideér, mert ma nagyon szenvedek. Egész nap feszít a baó, rugdosni már nem nagyon van helye. Nem jó ülni, állni és feküdni se. Folyamatosan szorít a hasam alja ( ez már így megy jó néhány napja ) de görcs nincs egy se. Most is alig bírok ülni, illetve levegőt venni.

Azt hiszem úgy vagyok ma, mint Apróka.

Mazska! Bocsi vak vagyok, már a kacsákat is macinak néztem. Nézd el nekem, ez egy ilyen nap.

El is felejtettem mondani ma az nst alatt csuklott a Drágám, tehát mi is tudunk csuklani!!!!:)
bende

Rita! az arnica nem vérzés és fájdalomcsillapító hatású?
bende

Sziasztok, újra itthon :)
minden rendben volt a ctg-n, fájásokat még egyelőre nem nagyon mutatott ki a gép, így nem tudom meddig húzzuk még 2 az 1-ben?! :)

Ritus, találkoztam az említett barna bőrű anyukával és családjával, nem semmi volt.... remélem Barnus csak arra vár, hogy nem legyen ilyen őrület az Istvánban a szülőszobán és akkor akarjon kibújni ;)
jövő hét szerdán 12.00-re megyek én is Ritus, remélem nem módosítod az időpontot ?! :)

na most megyek mert megéheztünk és itt van az unokahugicám is végre:))) így ma már nem jövök, legyetek jók, aki akar, szüljön:)))

pusssssziii!!!!

sniky

Pöttöm, köszi! :D

Hrk, ez nekem kicsit furi. Hogy nem állt el a vérzés, küret? Pedig a küret pont akkor kellene logikusan ha túl hamar alvad és nem ürül, nem? Amúgy az Arnica gyulladáscsökkentő és vérzéscsillapító, itt picit stimmel a dolog, de nem hiszem, hogy emiatt lenne küret. Nekem mondjuk a 20. héttől kell vérzékcsillapítót szednem, szóval nálam nem állhat fenn az alvadás veszélye.
Na mindegy, itt egy kis kavart érzek. Az tuti, hogy ami már itt felmerült nem mindegy, hogy mekkora ch-jú cuccot nyom az ember, mert lehet ellentétes hatású is. Nekem pl. két féle caullom van, most a tágító 15 ch-t szedem, de vajúdás alatt a kifejezetten fájdalomcsillapító 30 ch kell. (amit ha most szednék, pont ellentées hatású lenne, mint a 15ch-s)
Sztem akkor kell szedni, ha valaki hisz benne, akkor meg aszerint ahogy a dokija, szülésznője, vagy más megbízható homeos mondja. Ellentétesen azért nem érdemes, mert a szülésznő sem venné jó néven, ha pl. vajúdás alatt derülne ki hogy a kismamája nem bízik benne és totál mást csinált heteken keresztül, mint amit ő mondott.
Nekem is felvetette anyósom, hogy a 30 ch mivel fájdalmat csillapít, neki furi, hogy vajúdás alatt adatják a kórházban, mert minden fájdalomcsillapító lassít. Ez tény, de ha egyszer az embernek kell valami és EDA nincs, akkor ez még a legjobb. Annyira meg nem lassít, különben nem adnák.

Bocs, hosszú voltam. :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Újra itt ! Andival kokuszos csigát sütöttünk nyami de fini lett! Köszi élettársam az uzsit :lol: :lol:

Mazska ari a szobátok!

Én mára elrakom magam , holnap megyek a vizsgálatokra majd jelentkezem.
Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?