Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zsu, tényleg nagyon klassz lett az új kéró, tetszik!

Zsófi, veletek álmodtam (kis családoddal). :)

Tegnap képzeljétek mit csinált az én kislányom!
Hintalovacskázott bennt a szobában apukájával. A lovacskának rendszeresen ad puszit, erre apa is kért, adott neki. Fogta magát és kijött hozzám a konyhába, h. nekem is adjon, elkezdte puszilgatni a combomat. Annyira aranyos volt! :D

Ma, holnap és holnapután apa szabin. Úszótábor van, napi egy úszásóra. Délután megyünk. Tök jó. Én meg utolérhetem magam a házimunkában, míg itthon van.

Kép
niki30

Tareknek jobbulást!
Remélem jövő hétre rendbejöttök!

Kép
niki30

Köszi Niki! Én is remélem, hogy hamar rendbejön a kis mukim!

Emmácska édespofa! Gondolom apája oda volt az örömtől! :)

fatima

Zsu, nagyon szép lett a lakásotok! Emmus kuckó nagyon édes, nem csodálom hogy szeret a sobájában lenni!

Fatima, Tareknek jobbulást! Borzasztó érzés lefogni őket, de muszáj. Én mindig elmagyarázom neki előre, de mit sem használ. Szonja nem az orrszívást utálja, hanem azt hogy nem tudja azt csinálni amit ő akar. Kis akaratbajnok. :roll:

Szonja is osztogatja már a puszikat egy ideje, csak elflejtettem mondani. A babák képére, és az unokatesóknak mindig ad, meg nekem is, Apának csak ritkán. Attól függ milyen hangulata van.
Tegnap képzeljétek mit csinált. Apa korábban mutatta neki a pocimat, amikor hanyatt feküdtem, ebből kifolyólag jön, és felhúzza a fölsőmet. Tegnap odajött felhúzta a fölsőmet, és elkezdte fújni a pocakomat, amogy mi is szoktunk játszani vele. Tudjátok, olyan hangot adsz ki a száddal mintha pukizna. Na ezt csinálta, és még hangja is volt! annyira tetszett neki, hogy utána folytatta a bőrgarnitúrán. :D

Nelly

Kép
breeki

Nelly :D :D :D :D :D Félelmetes, h. miket el nem lesnek. :lol:

Kép
niki30

Most nézem Fatima, milyen jópofa vonalzód van.

Kép
niki30

Zsömi megint lázas! :( Elvileg 4 után jön a dokinéni. Remélem semmi komoly baja nincsen. :?

fatima

Na volt doktornéni. Vírusos fertőzés. :( Azt mondta pár nap és elmúlik. Addig is sterimar, orrszívás és cataflam cseppek. Drukkok, hogy a hétvégére már kutya baja legyen.

fatima

Sziasztok Anyukák!
Ne haragudjatok a betolakodásért, de orvost kellett váltanom, és sajnos elvesztettem az új orvosom névjegykártyáját.
Dr Molnár Lászlóról van szó.
Ha valaki meg tudná adni a magánrendelése címét és a telefonszámát, ahol be tudok jelentkezni, nagyon szépen megköszönném!
Mbeus
mbeus

Fatima, sajnálom hogy Tarek megint lázas. Jobbulást nektek!

Nelly

Kép
breeki

Tarek baba, gyógyulj meg minél előbb! Sok puszit küldünk!

Kép
niki30

Édesek vagytok csajok! Nagyon köszöni Zsömi a jó kívánságokat. Szegénykém úgy kidőlt 1/4 9-kor, mint egy zsák krumpli. :) Hamizott, kiszívtuk az orrát és elaludt a kis drágám.
Amúgy a közérzete rendben van. Néha eszébe jut :), hogy beteg- olyankor kissé lelankad, de összességében jó a kedve. Persze anyás, mint állat, de hát ez érthető. :)

Na megyek is aludni én is. Ki tudja mi vár ránk éjszaka!?!

fatima

JOBBULÁST TAREKNAK!!!!

sok puszi neki!!!! és sok ++++++++++++++ energia!!!

ki mit bír csinálni ebben a remek időben? mi délelőtt itthon punnyadtunk, délután már kimerészkedtünk.
meséltem már, h jónás megtalálta az ujját 3 hete? azóta bárhol, bármikor el tud aludni, gond nélkül. azóta már nem hason, hanem háton alszik mert így ha fel is ébred fél perc alatt vissza tudja magát altatni. iszonyú jó dolgom van vele. tök érdekes, h mennyi mindenben különböznek samuval!

pl samu sokat bukott- jónás egyáltalán nem
jónásnak sok nyála folyik--samu sose nyáladzott
samu félénk és visszafogott --jónás bárkire bármikor mosolyog
samu kiborult, ha a napirendje változott--jónás nem
samu kicsiket aludt csak--jónás 4 órát is alszik ebéd után egyben.

érdekes, nem?
kerekpocak

samu jövő héten 2 (!!!!) éves. hát nem durva???
kerekpocak

Hát Zsófi, azt mondják nincs két egyforma gyerek, és ez így is van!
Az egy nagy kincs, hogy Jónás 4 órát alszik ebéd után. Irigyellek, Szonja ennyit sosem aludt nap közben.

Mi is itthon punnyadtunk, legszívesebben ki sem keltem volna az ágyból. Du. elmentünk Apával együtt vásárolni. Ebben a borzasztó időben kedve sincs az embernek semmihez.

Tényleg hihetetlen, hogy Samu 2 éves lesz a jövő héten, én még másfél körül lemaradtam. :oops:

Nelly

Kép
breeki

lányok nemtom h kinek milyen tapasztalata van spotkulacs terén??
én most kinéztem párat:

(de nemtom h pontosan pl hol lehet kapni) Kép Kép

meg még 1 típus van, az is nuby.

van vkinek erről vmi véleménye, infója stb??
kerekpocak

Fatima mi újság, hogy van Zsömi? Nem baj, ha én is Zsömit írok? :oops: Vagy inkább Tarek?
Szóval hogy vagytok?

Zsófi, jó h. felvetetted ezt a kulacsdolgot, mert már én is gondolkodtam, h. milyet is kéne venni. Én is akarok valami praktikusat. Amit láttam másnál a játszótéren az a decatlonból való volt, jónak tűnt. Ezeket a nubykat nem ismerem, de jól néznek ki.
Ti most egyébként mit használtok?
Láttam egyébként egy olyan pénztárcakímélő megoldást is, h. sportkupakos üdítőst használnak. Ezzel mondjuk egyszer Emma faszán odacsípte a kis nyelvét.
De én is várom ezügyben az ötleteket!

Szerintetek hogy lehetséges, h. két nyugodt embernek (akik gyerekként is nyugisak, egyedüleljátszósak voltak) van egy igen-igen aktív, sosem tudok egyedül játszani típusú gyereke?
Én ezt nem értem, h. Emma miért ilyen. Nem baj, nem azért, de nagyon fárasztó. 5 percre nem tudja magát lefoglalni, ott kell ülni mellette. Éjszaka sem tud egyedül visszaaludni. Mintha anya/apa non-stop kéne neki.

Ma is voltunk babauszin. Jajj, annyira élvezem. Folyamatosan elérzékenyülök és nem csak az én lányomon, bármelyik gyereken.
A nagyobbak 2-3 évesek már olyanokat nyomnak, h. én csak ámulok és alig várom már, h. Emma is ilyeneket csináljon. Nagyon ügyes, jól haladunk, imádja a vizet, a Kati nénit is megszokta már, úgyhogy jó. Most gondolkodunk egy őszi igazi úszótáboron, több napos.

Kép
niki30

eddig sportkupakosat használtunk,de azért az egy idő után elég szarul néz ki. akarok vmi olyat ami hosszú távon műkszik.

sztem emmánál ez nevelés dolga is. én mindkét skacnál úgy csinálom, h van "önálló játék idő" babakortól. amikor neki kell elfoglalnia magát. tehát játszom velük, együtt vagyunk, aztán pedig egyedül hagyom, h most te játszol babó.
sztem sokat számít az is, h egy légtérben éltek. tehát megszokta, h mindig lát téged (ez adott dolog, tehát ez van.)
meg magadat is meg kell kérdezned, h mennyire hagytad egyedül kicsinek? volt olyan, h te mondjuk akármit csináltál ő meg egyedül játszott? naponta hányszor? vagy nem nagyon szeretted, ha nem veled van?
még most sem késő bevezetni, ill. a bölcsi erre is jó terep lesz.
hmm?
kerekpocak

mármint úgy értettem, h mindig veszek sportkupakos ásványvizet (nestlé, jana baby) azt használjuk egy ideig (1 hét, pár nap) aztán megint kell venni, mert gusztustalan lesz. tehát valójában több kulacs árát el spotkupakoztuk.
kerekpocak

amúgy kinyomoztam a nuby kulacs helyét, ma v holnap veszek is. amúgy nem is drága ezer párszáz ft.
kerekpocak

Fatima, mizujs? Hogy van Tarek?

Niki: Emma szokott egyedül játszani, de többnyire a látóterében kell lennem. Amint megmozdulok, abbahagyja, amit csinál, és rohan hozzám! Vagy ez nem is számít egyedül játéknak?
Amúgy Zsófinak igaza lehet, a lakás adottságai miatt nem könnyű nálatok ezt megvalósítani! :roll:

Zsófi: igen, az rémlett, h estefelé már nem kap Samu tejeset, de azt gondoltam, h amúgy nincs vele gond.
Persze, ha ennyire érzékeny rá, akkor egyértelmű.

Ez milyen? (Mi is sportkupakosat használunk útközben, otthon meg ugye pohárból iszik a kisasszony, szóval tapasztalat híján vagyok ezügyben.):
http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... ory=kulacs

Zsu
svs

Zsu
svs

néztem ezeket, csak ezek samunak már túl babásak.
de azért köszi:)
kerekpocak

Csak kíváncsiságból mi babás bennük? :shock: :wink:
(Amúgy a Brendonban a canpolra gondoltam, csak bénán linkeltem be.)

Zsu
svs

a canapol pont nem, a többinek a színe, mintája. a canapolt megnéztem élőben, az meg kicsit gyengus.
kerekpocak

jaha tudod ő már 2 éves nagyfiú....( :lol: :lol: :lol: :lol: )
kerekpocak

Köszönjük az érdeklődést csajok! Úgy tűnik jobban van Zsömi. Ma nem volt lázas. Maradjon is így!

Este jövök még.

Lesz valaki??? :)

fatima

Fatima :D jól van. :D

Zsófi, ebben lehet valami, h. mi egy légtérben vagyunk. Sajnos ezen nem tudok változtatni egyelőre. De igen, valóban úgy is lett szoktatva, h. mindig foglalkozom vele, picinek is dumáltam neki. Csak hihetetlen, h. igénye sincs arra, h. kicsit hagyjam őt békén.
Meg igen, szinte mindig lát és örökké velem van (nincs segítség, csak a párom).

Na ma sikerült is összevitatkoznunk. :evil:
Már megbékéltünk. :wink:

Kép
niki30

De durva, Samu mindjárt két éves lesz.

Kép
niki30

Na itt vagyok. :) Igaz, hulla fáradtan, mert a tegnap éjjelünk nem volt valami jó. :( Remélem ma sikerül aludnunk.

Niki! Sztem ne izgasd magad azon, hogy Emma nem egy együl játszó típus. Ez még simán változhat magától is.
Zsömi (ja! egyáltalán nem baj, ha így hívjátok:)) még pici csecsemő korában állandóan kikövetelte, hogy ide-oda vigyem a kezemben, mert mindent látni akart és az nem volt elég neki, hogy a plafont nézze. Akkor azt hittem, hogy soha nem lesz egy perc nyugtom sem tőle. El nem tudtam volna képzelni, hogy bármivel is eljátszon egyedül. Aztán telt múlt az idő és amióta tud közlekedni önállóan (amióta kúszni tud), azóta már el tud lenni egy kicsit magában is. Sokszor van, hogy bemegy a szobájába és onnan kihoz valamit. Közben megáll az előszobában és ott szöszmötöl valamivel. :) Azt azért nem mondanám, hogy hosszú ideig el van egyedül, de nem is lóg rajtam egész nap. Van olyan, amikor el sem enged vagy ott akar a lábam mellett lenni, de ez ritka. Olyankor anyás a kis drága! :)
Szóval egyetértek a többiekkel, hogy a pici lakásotok azért nagyban közrejátszik, mert nincs hova "elmennie". Persze erről senki sem tehet, tehát ne okold magad, majd ha bölcsis lesz sztem jobban le tudja majd kötni magát.

Amúgy mit értesz azon, hogy "igen-igen aktív"? Azt, hogy nyüzsög? És az miért baj???? Zsömi is nonstop pakol, jön-megy stb. Ilyen a habitusa és kész. Nem mondom, hogy a nap végére nem sok "belőle", de hát mit van mit tenni? :)

Zsófi! Sportkulacs téren nem vagyok járatos. A fiam még mindig 90%-ban cumisüvegből iszik. :) :oops: :)

fatima

Na helló!

Mi ma szabadnapot tartottunk Apával! Szonja a Nagyinál, mi meg shopppingoltunk, kávéztunk, sétáltunk. Nagyon jó volt!

Szoni is nagyon anyás, de én nem tudom elviselni, ha az aznapra kiosztott dolgokat nem tudom megcsinálni, ezért az első perctől kezdve úgy szokta meg, hogy van olyan is hogy anyának dolga van, és én egyedül játszom. Igaz, hogy akkor mindig ott van ahol én fürdőszoba, konyha, szoba, akármi, de egyedül elvan. Szerintem ez nem függ a lakás méretétől. Szonja is olyan mint egy kis árnyék, akármerre megyek jön utánam, de nem mindig igényli, hogy vele foglalkozzak. Vannak rosszabb napok, de akkor a kezemben van, és úgy csinálom a dolgomat, ha muszáj. Szerintem ebben a járóka is sokat segített. Ha dolgom volt, ő mindig a járókában volt, és el kellett foglalnia magát egyedül.

Fatima, örülök hogy Zsömi jobban van, jó éjszakát nektek!

Nelly

Kép
breeki

Fatima, írtam is, h. nem baj, h. ilyen, félre ne érts. Jobban örülök, h. ilyen, mintha olyan lenne, h. leteszem és ott marad, tudod.
Csak egyszerűen tényleg fárasztó és néha besokallok attól, h. az alvásidőt leszámítva mi sülve-főve.
Nem szeretném, ha félreértenétek, nem vagyok kiborulva és tudom, h. mindannyian ugyanezt csináljátok, hiszen ezzel jár egy gyerek. Csak néha annyira örülnék, ha csak egy 20 percet elmolyolna valamivel és nem akarná, h. ott üljek mellette. Ha társaságban vagyunk, vagy a játszón, akkor azért nincs ez. Valahogy tényleg a lakás beosztása miatt (méretével nincs gond, csak ugye egy szoba).
Igen, a bölcsivel azért ez gondolom változni fog.

Kép
niki30

Nelly, Zsófi, Ti ezt hogy tudtátok megvalósítani? Azt mondjátok, h. nah, most akkor anyának dolga van, foglald le magad? :shock:
Emma jön utánam (persze ez nem zavar legtöbbször).

Ja a járóka. Ühüm. Mondjuk én alapból járókaellenes vagyok. :oops:

Kép
niki30

Na jó éjszakát!
Ma Emma délután 3/4 5-1/4 8-ig aludt, úgyhogy most fogjuk csak lefektetni. Meglátjuk menni fog e.

Kép
niki30

én is, úgy mint nelly, nagyon nagyon fontosnak érzem6tartom, h a lakás, a rend a házimunka meg legyen oldva. pl nálunk 85% ban rend van, mert addig nincs du-i pii (nekem) délelőtt felkelés után rendrakás is van, meg este is kb. samu meg jön utánam és élefoglalja magát, vagy csinál vmit. sztem ez pl nem habitus, hanem szoktatás kérdése. szoktam mondani samunak, h most szükségem van ennyi és ennyi iidőre, mert muszáj rendetraknom és v játszon addig vmit, v segítsen.
ált. vegyesen így is alakul. de mondom, kicsi kora óta (5napos kora óta) volt idősáv, amit egyedül kellett eltöltenie játékkal. ilyenkor mindig gondoskodtam persze játékról a keze/szeme ügyében.

sztem erre még most is simán rászoktathatod emmát niki! készíts neki oda egy kosárnyi érdekes tárgyat és mond neki, h most 10 percig ezzel játszon, mert anyának dolga van. - és talán először csak 2 perc lesz, de egyre jobban ki tudod majd húzni.
nah?
kerekpocak

Sziasztok!

Olvasgatok, olvasgatok, de itthon van Kornél így eljárogatunk erre-arra. Most talán van időm írni.

fatima: Tarek babának sok-sok gyógypuszi!

Zsu: nagyon tetszik az új lakás!!!! Olyan szép!

Viki: köszönjük a köszöntést!

Szerdán voltunk varratszedésen, de csak a felét szedték ki, mert ennél a sebnél így szokták. Ezért sajna keddig még megy a kakatakarítás a sebből, de már egész jól megy nekünk. Fürdés ugye nuku, Lucusnak nem hiányzik szerintem, de biztos majd meg fog veszni, ha "bedobjuk" végre a kádba (a mosakodást persze nem szereti).

Niki: én sem hagyom egyedül Lucát, nem is lehetséges. Még a végén megüti magát...hihetetlen, hogy miket művel, van, hogy ott ülök mellette, de így is balesetet szenved. Mindenhol feláll, mindent a szájába vesz (még a szöszöket is). Mondjuk szerintem ezek az apró esések kellenek is, hogy megtanulja. Én egyszer megmutattam neki, hogyan kell leülni állásból, azóta azt csinálja, nagyon kis óvatos.
Nekünk van járókánk, el is van benne néha, bár már egyre jobban nem szereti.
Persze ez nálunk van így, nálatok már más a helyzet, mert Emma baba jár és nem esik el olyan könnyen, mint Luca (gondolom én).

Edis

Kép
ediske

Sziasztok!

OFF üzenet lesz ez, előre is bocsánat, de mivel holnap van a

Babanet-Kölöknet találkozó,

gondoltuk, írunk egy emlékeztetőt.

Márcsak azért is, mert az egész heti rettenet időjárással ellentétben végre ragyogó napsütés árad Budapestre, így a Millenárisra is!

Részleteket itt találtok a találkozóról, a szervezkedős-topikbanpedig megnézhetitek, ki jön és mit hoz!

Reméljük, minél többen eljöttök, hogy végre személyesen is találkozhassunk!
dia
Budapest

Zsófi, oké, megpróbálom. Köszi :D

Edis, én nem azért nem hagyom ott Emmát, mert nem merem (ugye ő meg már jár egy ideje), hanem ő nem hagyja :) :cry:
Én valahogy sosem féltettem őt, h. elesik, meg is tanult szépen esni.
Vannak dolgok amivel azért én is elég óvatos vagyok (tisztítószerek), főleg most, h. nyitogatja a szekrényeket. :x Őrület :)

Tegnap óta tudjátok mit fedeztem fel?
Kivitte a tusfürdőt a fürdőből, aztán visszahozta és mondta is, h. vi (vissza). Na jó mondom, oké.
Aztán az esti pakolásnál ő is besegített. Kérdezem Ferit, Te raktad vissza a babát és a zsiráfot, mondja, h. nem. :lol:
Aztán reggel ágyazom be, dobálom fel az ágyra a párnákat, egyszercsak ő is felteszi a 3. párnát az ágyra. Tudta, h. azt anya reggel oda szokta.
Beszarás.

Kép
niki30

De tudom, h. most majd az az időszak jön, mikor a papucsban találom meg a tusfürdőt, az ágyban a lábost, az evőeszközöknél a zoknikat, stb... vicces lesz.
Samu, Juli csinált ilyeneket?

Kép
niki30

Épp pakolok, lemegyünk Balcsira hétvégére, reméljük jó időnk lesz!

De jó, h Tarek már javul! Akkor jövő héten talizhatunk is!
Kb. egy hónapja nálunk van egy HIPP-es partedlitek, majd szólj, h adjam vissza!

Niki, tökre megértelek, h néha sok, h folyton követ, ciki vagy sem, én is szoktam így érezni. Ha dolgom van, akkor hiába kéretzkedik (ezt hogy írják? :oops: ) fel, nem veszem fel, mondogatom, h most nem tudom felvenni és egy idő után elfoglalja magát. Persze ez is olyan, mintha magára hagynám (pl. sírni hagynám elalváskor), de nem látok más megoldást!
Ha minden kötél szakad, odaadom Emmának a csipeszes kosárkát, azzal elvan min. fél órát! Ajánlom midnenkinek! :wink:

Édi ez pakolászás, az előbb Emma bepakolta a játékait a hűtőládába amíg nem figyeltem! :lol:

Nelly: hajrá szabadnap! Ilyen is kell néha! Mit shoppingoltatok? Benéztetek a H&M-be is???? :wink:

Zsófi: megvan a kulacs? Milyen?

Na, tényleg megyek!
Jó hétvégét!

Zsu
svs

megvettem zsu!!! ilyet, pirosat:
Kép

először küzdött vele samu, aztán rájött, h hogy kell szívni a szilikor szívószálat és teljesen rágyógyult a szájára. kb 1 liter vizet megivott. :) hehe
kerekpocak

Niki, én is csak ajánlani tudom, amit Zsófi írt. Nem is tudom nálunk ez hogy indult, de azt tudom, hogy ha dolgom van, akkor mondom neki, hogy gyere, szétválogatjuk a szennyest, bepakoljuk a mosógépbe, stb. Egyrészt jön, és ő is csinálja, másrészt ott matat körülöttem, látom mit csinál, de mégis elvan magában.

Zsu igen bekukkantottunk a H&M-be is! :wink:

Jó hétvégét mindenkinek!

Nelly

Kép
breeki

Köszi Lányok!

Mondjuk ilyet szoktunk csinálni, h. mondom neki, gyere segíts bepakolni a mosógépbe, vagy kipakolni, akkor úgy elvan, de nem mos az ember mindig :D
De megpróbálom.
Csipeszes kosár jó ötlet Zsu, vendégségben tökre odavolt tőle. Köszi :wink:

Jó Balcsizást Nektek!

Kép
niki30

Sziasztok!

Látom mindenki családozik :)

Mi is Margit-szigeteztünk, jó volt, most Emma beájult, úgy elfáradt. Azért a nagy nyüzsi igencsak kifárasztotta. Érthető.

Zsófi, majdnem beszerveztem szombatra egy anyóslátogatást, de aztán sikerült áttenni vasárnapra, úgyhogy megyünk a zsúrra.
Tök várom!
Ki lesz még ott? Remélem a topicból is lesznek ott.
Csak jó idő legyen!

Kép
niki30

Kép

Kép
niki30

jaj de gyönyörű!!! este jövök, mert csaba haverozik :)
annyira jó, h jöttök niki!!!
kerekpocak

Igen, úgy néz ki akkor Emmával ketten megyünk. :)
Sokan lesznek?

Kép
niki30

még nem is tudom. fatima, viki írta h jönnek, zsu, h talán. remélem klári is, őt majd felhívom, mert nem látta sztem.

AKI MÉG NEM LÁTA. SAMUNAK SZÜLINAPI ZSÚRJA LESZ SZOMBATON 16-18:30IG. GYERTEK!!!

-ill. aki jönne erősítse meg, h tudjuk hányan leszünk. a játszóról is jönnek egy páran, meg samu legjobb barátja, barátai máshonnan. lesznek babók remélem!! :)

ma tesztelem a no_2 tortát (sajttorta) a no_1 túró-rudi torta lesz :)
kerekpocak

ja- én sütöm ofkorsz. :)
kerekpocak

Micsodaaa? :shock: Túrórudi torta meg sajttorta? Nah akkor hívom apát is :lol: :lol: :lol: (vicc)
Ilyen ügyes vagy? Recept???

Fatimával beszéltem, Tarek köhög, taknyos, szóval ők nem biztos.
Bár addig még van egy hét. Jó lenne, ha ők is jönnének.

Klári még biztos regenerálódik :) De reméljük olvassa addig.

Kép
niki30

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?