Új privát üzeneted érkezett!

Elmondja valaki, hogy kell képet csatolni?
próbáltam, de nem jöttem rá magamtól :([/img]

Kép
anhel
 
 


Szép jó reggelt Mindenkinek!

Hát ma is, mint az elmúlt néhány napban egyszerűen nem tudott időben kidobni az ágy, nem tudom mi van velem, alig tudok kimászni a fáradtságtól az ágyból, szerintem ez az idő teljesen elnyom. Szombaton már reggel hétkor fennt voltam, teljesen kialudtnak éreztem magam, tegnap is és ma is meg nagyot néztem amikor megláttam, hogy mennyi az idő :shock:

Haskörfogat- mivel ilyet nekem a védőnő nem mér, így néha magamnak szoktam. Tegnap (ha jól méricskéztem), akkor 95 cm volt. De én eleve vékony testalkatról indultam, eddig csak a pocakom nőtt szépen előre, hízni is csak 4 kg-t híztam eddig :roll: Pedig a terhesség elején annyira megörültem, hogy na akkor most majd jönnek a kilók.... hát nem. Én mindig is ilyen hízni akaró voltam.

Bölcsöde- múlt héten futottam össze az egyik szomszédunkkal (most látott először pocakosan). Neki van egy 2 és fél éves fia és ő is mondta nekem, hogy ha bölcsödébe akarnám iratni ( 3 percre tőlünk van egy böli), akkor már most jelentkezzek, mert nincs hely. És ha most jelentkezem és szerencsém van akkor 2 év múlvára lesz is hely :shock: Őneki nem sikerült ide beiratni a fiát, így minden reggel és délután hozzák viszik egy jóval odébb lévő bölcsibe/ből

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Egyszerü

feltöltöd a képet 1 ingyenes tárhelyre,mondjuk ide:http://www.kepfeltoltes.hu/

Ha kész kimásolod belőle a direkt linket
aztán azt itt az oldalon beilleszted

[img]IDE%20RAKD%20BE%20A%20KIMÁSOLT%20DIREKT%20LINKET![/img] közé


és megjeleníti a képet remélem sikerült érthetően leírnom
én legalábbis így szoktam csinálni........... :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 

 
 

[img][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/080722/100_1525_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu[/img]

Na vajon sikerül?

Kép
anhel
 
 


Na igen, csak kicsike lett...

Azért köszi, nem a leírással van a gond, hanem a technikai érzékemmel...:)

Kép
anhel
 
 


nem sikerül sajna rendesen
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anhel 2008.07.22 09:52-kor.

Kép
anhel
 
 


bocsánat, ez meg bazi nagy lett :D

Kép
anhel
 
 


Nekem elméletileg tök nagy a hasam, de az előbb megmértem, és csak 94 cm lett. Lehet, hogy valamit rosszul csináltam??? :roll:

Egyébként mostanában ismét felébredt bennem a házisárkány. Rohadtul elviselhetetlen vagyok, nemtom a férjem még miért nem költözött el, bár ma már mondta, hogy esetleg el is költözhet, ha ennyire zavar... :roll: Az a baj, hogy már nagyon türelmetlen vagyok, állandóan számolom, hogy még mennyi idő, és azonnal szeretnék szülni, közben meg rettegek, inkább lehet, hogy szeretném ha így maradna minden, mert tavaly is addig nem volt gond, amíg együtt voltunk. Szóval iszonyatosan félek, közben meg iszonyatosan türelmetlen vagyok és ettől persze olyan feszült vagyok, hogy az hihetetlen. Bármelyik pillanatban képes vagyok robbani...
Na asszem ez most nem volt annyira érthető, de sebaj.

marek
 
 


Marek!

Ne aggódj, kb.tudom miről beszélsz.Én Ábellel éreztem ezt, igaz kicsit később a 38.héttől.Iszonyatosan türelmetlen, izgatott, kibirhatatlan perszóna voltam.Igaz nekem azt jósolta a doki, hogy sokkal hamarabb fogok szülni, mert már majdnem 2 ujjnyira nyitva voltam.De persze 40.héten szültem.na mindegy...Szóval az jutott az eszembe, hogy ha ennyire rosszúl érzed magad, meg a férjednek is már kényelmetlen, akkor valahogy ezen jó lenne segíteni.Nem tudom, hogy te hiszel-e a homeopátiában, de nekem bejött eddig mindig.Én a terhesség első 3 hónapjában voltam ilyen, sőt ennél még durvább is.Ölni tudtam volna, ha egy poharat szegénykém nem oda tesz, ahova én gondoltam:-)Csóri...És akkor elkezdtem egy homeopátiás feszültségoldót meg nyugtatót szedni, ami használt.szinte azonnal.Nem azt mondom, hogy utána jaj de heppi lettem, de sokkal jobb volt mint előtte.
És a te történeteddel a hátad mögött teljesen meg lehet érteni a félelmedet, meg a szorongásodat.De ha képes vagy róla beszélni, legalább a férjednek, akkor szerintem beszélj róla.Még ha fájdalmas is.Hogy mit érzel, mitől félsz, mire vágynál, stb.stb. És ha ezt meghallgatja, és megérti(márpedig miért ne tenné) egyrészt megtudja pontosan mi zajlik benned, miért vagy ilyen, másrészt talán tud segíteni, talán kitalálja hogy könnyítsen a dolgodon.Mindenesetre azt meg kell értenie, hogy te ezt nem dikrekt csinálod, neked sem jó, és ha összeogtok lehet rajta segíteni.
De ami a legfontosabb, (bár tudom nem könnyű), hogy higgy abban hogy ezúttal semmi de semmi baj nem lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!egy gyöny9rű egészséges kislányotok lesz, és bár elfelejteni úgysem lehet ami történt, de taéán ez a pici lány enyhít majd a fájdalmatokon!!!!!!!!!!!
emmalena
 
 


Sziasztok!

Megjöttek az eredményeim! Tök jó lett a vérképem :lol: Már nem vagyok vashiányos! Illetve még szednem kell a vasat, csak csökkentve.
Fehérvérsejtszámom kétszer annyi lett mint multkor :shock: de az azért van mert van egy kis bacilus a vizeletmbe :(
Doki írt fel antibiotikumot, úgyhogy sajnos azt kell szednem egy hétig! :(

A hüvelykenet az negatív :D , de mivel picit gyulladt voltam a Betadine kúrát is folytatni kell.

Multkor valaki kérdezte a Thrombocytát, hogy mi van ha alacsony? Már nem tudom ki volt az. De megkérdeztem, az lehet B12 és folsav hiánytól, ritkább esetben belsővérzéstől.
Nekem szerencsére most ez is jó lett. :lol:
Jó egy hét mulva kell vizeletet vinni, hogy eltünt e a baci.
Na, megyek visszaolvasok!Remélem mindenki jól van! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Peva - Én nem gondoltam, hogy bölcsibe adom. SZeretném kihasználni az összes időt, amit együtt tölthetünk. Aztán majd meglátjuk, hogy megtehetem-e.

Anhel - Melléklet feltöltése - csak le kell kicsinyteni a képet

L.Kata - Grtaula a véreredméynhez, a baci meg majd elmúlik!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Kata...köszi a vigasz szavakat, remélem én is hogy nem kell császár majd! :?
Sensi...sajnálom ami történt, remélem nem lesz baj a veséddel! :(
De a 4D-s képek nagyon aranyosak! :lol: Gratulálok. a te kislányod is olyan lusta mint az én kisfiam :lol: De legalább megmutatta az arcát, nem?
Clau.....kösz az étkezési tanácsot, szeretem a sütőtököt, répát de akkor kihagyom. Most elkezdem megint szedni a kismama vitamint, meg néha vettem be eddig is kalciumot!
A www. babazo.hu-n szokott még ilyen tanács lenni, nagyon jó oldal.
Babe...szép kocsitok van! :lol: És nagyon aranyos téli rucikat vettél! :lol: Csini lesz a kiscsaj!
Anhel...helyes pocid van! :lol: Örülj neki, hogy nem túl nagy Te biztos nem leszel hordó!
Az én körfogatom olyan 107 körül van, de én amúgy sem voltam karcsú! :oops: :wink:
Marek...ne hibáztasd magad, én is érzékeny és türelmetlen vagyok, tegnap bőgtem is, mert a párom nem érdeklődött felőlem elég intenzíven mikor hazaért a melóból!
A front is megvisel nagyon mindenkit, tegnap egész nap feküdtem.
A hasmenés talán elmúlik, nem tudom mi bántotta a hasam, mert semmi olyat nem ettem :cry: :?:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Pocakbemutató - a múlt hétvégén készültek :oops:

Kép

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


sziasztok
nusildi: szépek a rucik és ügyes az anyukád. én is mondtam már az enyémnek, hogy majd kössön pulcsika a picúrnka, de még nem kezdett neki.
mtücsök, marek: jól néz ki a kocsi
sz.bettyna: én 56-os cuccból csak pár drb-ot veszek, inkább a 62-est, mert állitólag a fiúk nagyobbnak születnek és gyorsabban nönek. majd kiderül.
clau016: jó az oldal, amiröl a kocsit rendeltétek. én a baba hordozóval szemezgetek, az is volt a boltjukban?
ancsa123: haskörfogatom 90
babe: ahogy elnéztem a kocsitokat, hasonlit az enyémhez. nektek is van hozzá mózes?sportá alakitható?mennyiért vettétek?
sensi: nagyon édi a kiscsaj!!!!nagyon durva, ami veled történt!
nyugtonmalac: mozgalmas napod volt, nem irigyellek miatta!még jó, hogy vissza engedtek kikapcsolni a sütöt.köszi, hogy felraktál a táblára!

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


bocs, ha nem reagáltam mindenre, de már nekem se a régi a memóriám.
és most nagyon magam alatt vagyok. megmérgezték a kisebbik kutyámat és nem élte túl :cry: . már 2,5 napja siratom. :? nagyon szerettem azt a kutyát. érzem és tudom, hogy ez a depi és bögés nem tesz jót a Törpének, de nem tudok mit csinálni.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Sziasztok kismamik!
Ma megint pénzszórásban voltam, változatosság kedvéért ma a zIKEA volt a nyertes cég.
Szerintem érdemes menni, az alábbiakat vettem ócsón:
60*120-as gumis matrachuzat fehér pamut 1.290,-/ 2 db
60*130-as fehér fürdőlepedő 349,-
színes csörgő rágóka és játék 495,- és 395,-
előke nylonszerű anyagból 595,-/ 2db.
A pénztárcámon kívül mindenki elégedett!
LKata: már egyszer írtam, de megint beírom, amit a jógaoktatóm írt nekem anno, hátha segít:
"Ha farfekvéses a baba:
Feküdj hanyatt, talpak magasan a falon, a derekad, hátad polcold fel párnákkal, úgy, hogy csak a lapockád érjen le a talajra, karokat nyújtsd ki a fülek mellett a talajon. Maradj így hosszan. Majd ereszkedj térdre, csípő magasan, karokkal messzire nyújtózz előre. Így is időzz egy jó darabig. Ezt a két pózt naponta 3-4x ismételd, 15-20 percig. Ez kimozdítja a babát ”szorult” helyzetéből és megint lesz elég helye, hogy beforduljon."
m.

macianyu
 
 


Sziasztok!

Először is köszönjük mindenkinek a dicséretet a kiscsaj nevében (olyan rossz mindig kiscsajozni, meg ilyenek, igazán lehetne már neve…de képtelenek vagyunk dönteni, sok tetszik :( ) Azt elfelejtettem írni, hogy 705g volt vasárnap, 25+1-en. De az összes többi méretét összevetve kb 5-6 nappal fiatalabbnak tűnik…de azt mondta a Márta, h nem baj, mert kiscsaj, és egyébként is „nagyon szép, formás baby”. :) Ja és 3kg-ra becsülte a születési súlyát, ha pont időben jön.

Nusildi!
Hát igen, nagyon nagyon fáj. Asszem 2x sírtam el magam a fájdalomtól még Londonban. Sajnos este is megint előjött, reggel is fájt eléggé, így beleültem egy kád vízbe, jobb lett, de azóta is érzem, h kicsit azért fájogat. Fájdalomcsillapítót, nospa-t próbálom kerülni, csak akkor veszek be bármit, ha tényleg nem bírom tovább. Este pl bevettem, h tudjak aludni, reggel meg azért, mert tényleg kezdett vadulni a helyzet. De azóta nem. Anyukám most hozott vm homeopátiás cuccot direkt terheseknek vesebajokra…hát meglátjuk segít-e. És próbálok inni amennyit tudok, 3l a mimum cél. Ja és a Márta a jobb vesében látott egy követ a 4D-n, 1,2mm-esnek mérte, de tegnap az urológián az Uh-n nem látott semmit a doki csak a tágulatot mindkét vesében, és egy kicsi meszesedést, de a követ nem. Azt mondták pang a vizelet mindkét vesében. Szal lehet nincs kövem…de akkor meg miért fáj ennyire? Az 1,2mm az kicsinek számít még, kipisilhető?

Marek!
Huhh, durva, h erre nem jöttek rá a dokik. Szerencsére nálam nem is volt ilyenről szó, a nődokinál kezdtem, aki azt mondta h minden teljesen oké a babával, méhszáj teljesen zárt, úh vele nem lehet baj. És utána meg azzal kezdték, h valszín a vesevezetékeimen szeret ücsörögni a kiscsaj. Aztán ugye felmerült a kő gondolata is, mivel a 4d-n láttak, de ő már nem…gennyet, fertőzésre utaló jelet nem találtak, ígí kb a pangáson kívül nem tudják mi van. :?
Sajnálom, h ilyen nehezen viseled lelkileg a dolgot, de hidd el, hogy tényleg lesz egy gyönyörű egészséges kislányotok, és az egyrészt enyhíteni fog a régen történteken, másrészt egy csapásra el fog múlni a mostani aggodalmad, meg minden rossz. És már csak 12hét!!! Kitartás!!!

Nyugtonmalac!
Huhh, durva ez a story, hogy mi vannak?! Örülök, h jól sikerült a miskolci kiruccanás! Sajnálom, h Lilit nem láthattam…a többiről meg ment a privi. :)

Bettyna!
Okés, ha belefér, akkor megnézzük a Rákóczi utat. Tudod esetleg, h hány szám, vagy milyen nagyobb dologhoz van közel? Az a baj, h Airbag-et szerettem volna, de ugye 2 méret közti a lábam, úh kilőve…és a többi sima péntosnak is ugyanolyan a talpkidolgozása, tehát azok is mind kilőve…marad a lábujjközös, olyat nem nagyon akartam, de ez van…és abból meg méret nem volt, úh nemtom mi a helyzet vele…majd meglátjuk.
Tökjó, h meglepi lesz, biztos odáig lesz a babytől! :) Jól emlékszem, h ti még nem tudjátok a nemét? Ha így van, akkor remélem erre is fény derül! :)
Szép nagy a pocid! :)

Peva!
Oké, csak egy ötlet volt! :) Jaja, hát igen…durva…

Anhel!
Ez pech, h nem csinált uh-t, de én biztos mondtam volna neki, h azért csináljon, mert szeretném látni…elvégre ez a dolga.

Lovaszkata!
Örülök, h jók az eredményeid!
Az én lányom egyébként nem lusta, csak a 2órás repcsiutat totál végig rugdosta, és utána egyből az uh-ra mentünk…gondolom kifáradt szegény. Biztos ő is érezte, h nem a földön van, de nemtom ezért mért kellett annyit hancúrozni. :) Mondjuk az alacsonyabb nyomás az én vesefájdalmamanak is jót tett, mert a gépen egyáltalán nem fájt, szal biztos ő is csak jól érezte magát.

Timi!
Nagyon sajnálom a kutyusod, nem hiszem el, hogy ilyen emberek vannak!!! Komolyan!!!

Macianyu!
Gratula a vásárláshoz! Nekünk is van most egy nagy Ikea pakkunk. :)

Na vigyázzatok magatokra, minden jót! Nekem most a lábam is bedagadt, hurrá! De jó, hogy kint még soha nem volt ilyen, most meg ez is utolér….hurrá! Amúgy Mo-on mindig minden bajom van, az időjárást is megérzem, kint meg semmi, se lábdagadás, se frontérzékenység, pedig ott aztán nagyon hülye az időjárás, percenként is változhat. Na mind1…azért remélem megjavulok.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Timi - Részvétem. :cry:

Sensie - Pontos házszámot nem tudok, de közel van nagyon az Astoriához. Remélem sikerrel jártok. Köszi a bókot, jól emlékszel, még mindig titkolózik a kis Drágánk, de remélem már csak 2 napig! 8)

Macianyu - IKEA! ÉN is bírom nagyon!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


A Streptococcus vmi fertőzés, ami bárkibe benne lehet, kiirtani meg nem lehet.Nem tudom mennyire komoly, azt tudom, h ha + a teszt akkor a baba születése után kap gyógyszert. Meg, h nem minden nőgyógyász csinál ilyet a kismamáknál, de a legtöbb helyen csinálnak mindenkinél. Hát, Én ezt olvastam róla, én se tudok többet sajna, mondjuk most még nem is érdekel, remélem - lesz a teszt és nem is kell hallanom többet róla. :D
A terheléses nem is volt olyan vészes, bár nehezen csúszott le az a borzadály, meg az egyik kezem bekékült, kicsit félreszúrták ismét, de azért túléltem :)

Timi: Ebbe is van mózeskosár, sporttá is alakítható. 20e-ért vettük, ez is használt, de egyáltalán nem látszik rajta. Mint ahogy a tieden sem, ahogy a képen láttam.

Kép
babe.
 
 


nusildi: A füles rugi turkálós :D Nem sokat hordhatta a baba akié volt, teljesen új, csak a szaga volt turkálós :D 800Ft-ért hoztam el a két kiskabáttal együtt. :lol: A másik fülest Ausztriába vettem a Kikbe.

Kép
babe.
 
 


Sziasztok!

Hazajöttünk párommal és mindketten bealudtunk, nemrég ébredtem, de fáradtabb vagyok, mint mielőtt elaludtam :?

Anhel - örülök, hogy megnyugodtál a netes vásárlásod miatt, most már csak ki kell várni, hogy megérkezzen :lol:
A melléklet feltöltése szövegre kattintasz, majd a Browse gombbal bejutsz a gépedbe és feltöltöd a kiválasztott képet a feltöltés gombbal, ennyi, a képed tényleg picike lett, sajna sokat nem látni :?
Amúgy én is elég feledékeny vagyok, de még tartom magam, mert ugye egy bankban elfelejteni dolgokat elég gázos is lehet :lol: De sokszor már nem vagyok ott fejben, ezért is jobb, hogy leköszönök jövő héten.

Clau - bölcsödetelítettségről én is hallottam, de azért a baba születése előtt nem fogok bejelentkezni, az tuti!

Marek - nyugi a hisztik miatt, én is sokszor kiborulok és a múlt héten is a szabink alatt csesztem el a délelőttünket, de párom túlteszi magát rajta(m), mert mindig bocsit kérek utána és sopánkodom, hogy milyen borzalmas vagyok :wink:

LKata - gratula a jó eredményhez! Gyomrod jobban van már?
A front amúgy tényleg biztos kihat mindenre, de legalább nincs az a dögmeleg!

Bettyna - jó nagy már a hasad, amúgy tök fura, hogy a köldököd nem jött ki, már az enyémhez képest, mert nekem oldalról már picit látszik is, lehet, ki is fordul majd. Ez mitől függ amúgy?
A gyomorégéssel mit kezdesz? Van valami praktikád???

Timi - nagyon sajnálom a kiskutyádat :cry: Olyan szemetek az emberek, hogy tehetett valaki ilyet és miért csinálta??? :shock: Én nagyon nagy kutyaőrült vagyok és az ilyenért ölni tudnék, sajnálom!

Macianyu - gratula a jó kis szerzeményekhez, árban sem voltak vészesek, csak a sok kicsi sokra megy :roll:

Sensi - az nem baj, ha nem túl nagy a bébi súlya, a lényeg, hogy minden rendben legyen és egészségesen fejlődjön!
Az 1,2 mm-es követ ki fogod tudni pisilni, az tuti! Amúgy azért fáj még utána, mert a kő ahogy vándorol, felsérti, bolygatja bent a dolgokat és nekem is kb. 1 hétig fájt, de kitartást, napról napra jobb lesz, csak idd a vizet, hogy átmosson!

Babe - de ügyi vagy, hogy turiból ilyen szupi kis rucit szereztél!!! Már alig várom én is, hogy mehessek turiba, mert szeptembertől cserélik a nyáriakat őszi-télire és akkor már csomó rugi lesz. Most már nem akarok rövid ujjú bodykat venni, az már van egy jó pár, most már a hosszú ujjút fogom beszerezni.

Nyugtonmalac - húzós lehetett ez a kiköltöztetés, még jó, hogy visszaengedtek, hogy kikapcsold azt a sütőt!!! :shock:

Én megvagyok, csak az a baj, hogy most is ég a gyomrom, és nem tudom, mi a fenét csináljak vele :shock: Nem is ettem olyat, amitől éghetne, mégis ég és nem múlik. Rennie-t nem akarom bevenni, mert tegnap sem igazán segített, ittam tejet, attól sem múlt el.
Valaki tud rá valamit, ami tényleg jó? Vagy van valami olyan, hogy kaja előtt megenni-inni, hogy ne jöjjön elő? Vagy ez már az összenyomódott gyomor miatt van vagy miiiii? Utálom.
Megyek is, fürdök és lefekszem aludni, mert nagyon szenvedek tőle, jó éjt mindenkinek!!!
Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Most nincs időm vissza olvasni, de majd megteszem addig is röviden. Nekem is volt az előző terhességemnél Streptococcus-om és annyi a lényeg, hogy a szülés alatt infuzióban kaptam antibiotikumot aminek hatására a baba nem kapta el. Ha valakinek nem adnak infizióba antibiotikumot akkor a baba mikor megszületik antibiotikum szurit kap ellene. Szerintem jobb ha a mama kapja szülés közben, de nyilván ez csak az én véleményem. Nekem mondjuk a nőgyogyim azt mondta, hogy nem biztos, hgoy azért mert multkor volt akkor most is lesz.

Nekem olyan brutális fáj a hátam, hogy ma pl vagy 5 órát voltam fönnt a többit fekvéssel töltöttem.


SENSI:

A körütön közvetlenül szinte a Margit-híd lábánál, ha a híddal szemben állsz akkor a bal oldalon van egy kicsi sholl üzlet ott nagyon sok minden van.
Vagy nézd meg a teréz körút 52. 06/1 302-7744 én amikor kerestem egy papucsot akkor telefonon megkérdeztem, hogy az a fajta van-e és van-e a méretemben. (www.scholl.hu)

BÖLCSI:
Én a lányomat egy éves korában írattam várlistára bölcsibe, hogy majd két évesen bevegyék és simán fölvették. Nálunk a mi kerültünkben nem is lehet meg nem született gyereket várólistára íratni.

Hú, most már tényleg mennem kell, de lehet még jövök este.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Sziasztok,

most gyors leszek, mert pakolunk, holnap indulunk férjemmel Ausztriába nyaralni.

Timi: vannak hordozók a boltban, nem minden van kitéve a "látható részen", de tele van a raktár mögötte. Érdemes előtte odatelefonálni, hogy van e az a hordozó, amit kinéztél. És nagyon sajnálom a kutyádat :cry:

Lovászkata: nekem meg magas a Trombocyta a vérben, nem vészesen magas, de magasabb a max értéknél. Ezért majd olyan 3 hét múlva újra vérvételre kell mennem.

Nusildi: én is így vagyok vele, hogy attól még hogy valszeg nem lesz hely a böliben, valahogy hülyén venné ki magát, ha már most feliratnám a fiamat a listára. Tehát az idei beiratkozás nálam is elmarad :D

Elnézést azoktól, akiknek nem reagáltam.

Na most megyek, majd hétfőn jövünk vissza. Lesz majd itt mit bepótolnom olvasásban. Addig is legyetek jók, vigyázzatok magatokra!!

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Sziasztok!

Visszaolvastam úgyahogy...de már nem is tudom, mire akartam írni, úgyhogy nem kezdem előről, majd a jövő héttől jobban tudok -talán- figyelni, bár akkor már Barbival szervezzük a programjainkat... :roll: Azért jó, hogy már annyira nagy gyerek ő, hogy pl. a délutáni alvással semmi gondom nincs, ő maga érzi szükségét, elköszön és beájul az ágyba. :shock: :D
Ezt tavaly el sem tudtam volna róla képzelni, jó kis csatákat vívtunk alvás előtt, aztán vagy győztem, vagy gyöztem :lol: , de nem esett jól :roll:
Szóval, ha máskor nem is, de az alvásidőben du.2-3-4 között (mikor, hogy...) itt leszek...

Ildi!
A gyomorégésre nekem anno egyedül a kefir vált be!!! Próbál ki! Tudom, hogy milyen szar, teljesen ki voltam én is készülve, de nyugi, el fog múlni hamarosan! Elérte a gyomrot a méh, és nyomja - vagy mi :roll: aztán lejjebb jön a has a baba nagyobb súlyától és jobb lesz, ill. nekem teljesen elmúlt. Remélem nem mondok nagy baromságokat, de mintha nekem ezt mondták volna....aztán lehet, hogy ez is a hormonok műve :roll: :?:
Most már alszol, de holnap próbáld ki a kefírt, a joghurt nem jó, mert savanyú. nekem anno írtó jól esett, remélem segítettem!!!

Holnap mentem volna védőnőhöz, de áttette csüt.-re, én nem bánom, bár kihagynám úgy, ahogy van! Ez a mérlegre állítás annyira gáz!!!! És engem állandóan mér valaki. Szombaton a dokinál is mázsálnak majd.... :x :x :x Ez kegyetlenség!!!!
Tuti, hogy megint 1 évig nem állok mérlegre a szülés után!!! Ha jók lesznek a ruháim OK, ha nem, akkor tudni fogom, hogy maradt még a terhességi kilókból. Hogy mennyi, az nem érdekel! Majd veszek 1 számmal nagyobbat! Csak ne kelljen mérlegre állnom soha többé!!!!!!!!!!!
Amúgy én úgy érzem magam, mint egy mammut!!!! Olyan szinten keményedek du. és este, hogy a hasam, mint a farkasnak a Piroskából, akinek belevarrták a köveket :shock: Kegyetlen! Lehet, hogy szedni kéne MG-ot!!! Úgyis folyton fáj a vádlim...
Ti szeditek, ugye? Láttam, hogy írtátok. Ki, melyiket szedi? Bármelyik jó? Én asszem a Béres félét szedtem régen...de nem emlékszem erre sem már.......
Jajj, memória...ne is mondjátok, de igaza van valakinek, aki azt mondta szopi alatt még ennyi se lesz! Tényleg nem!!! Úgyhogy ennek is örüljünk! Halleluja!!!

Andi
Kép
handrea75
 
 


Bettyna!
Köszi!

Nusildi!
Oké, akkor remélem hamar megszabadulok tőle, ha van egyáltalán! Kora este óta éreztem vmt, mintha lenne vm a húgyxcsövemben, meg nehezen is akart kijönni a pisi. Most meg már mikor a vége is kijött, jön egy elég kellemetlen fájdalom, ilyen csípőérzés szerű, de ezt is belül érzem, a húgycsőben...vidám kis témák. Ez lenne az esetleg?

Mtücsök!
Köszi!

Clau!
Jó nyaralást!

Na most el is köszönök, hétfőn jövök leghamarabb. Holnap reggel irány SZázhalombatta, reggae camp. Azért még reggel felnézek olvasni, de elvileg 8kor indulunk, akkor még tuti mindenki alszik.

Na jók legyetek, vigyázzatok magatokra! Majd jövök...

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!
Már megint háromnegyed tízig melóztam. De legalább sikerült befejeznem a mai adagot, tegnap nem dicskedhettem ugyanezzel... :cry: Mondtam a férjemnek, hogy adjon valami fordítást, hogy én is hasznosnak érezhessem magam, de azt nem gondoltam, hogy ennyira hasznos leszek, hogy estére már mindenem fáj a sok üléstől.
Ha minden igaz agusztus végére végzek ezzel a baromsággal, úgyhogy csak addig fog fájni a seggem. :roll: :lol:

Ma mentem tanítani (amikor épp nem fordítok :lol: ) rámnézett egy rokonom és mondta, hogy nem húzom őszig. :shock: Az a vicces, hogy tavaly is mindenki ezt mondta, aztán meg úgy kellett belőlem kikönyörögni a babát... :roll: Remélem ezt a szokásomat megtartom és nem kell még koraszüléstől is paráznom... :roll:

Andi
Én is keményedek. Holnap megyek a dokihoz (változatosság kedvéért :roll: ), megkérdezem tőle is, hogy mennyi keményedés a normális, bár szerintem az enyém még simán belefér. Azt mondják, hogy egy órában 5 az még normális, nekem meg annyi soha nem volt.

Timi
Sajnálom a kutyádat!!! És gyűlölöm az ilyen embereket, akik ezt megteszik. Én már akkor azon agyalok, hogy feljelentem a szomszédot, amikor pusztán nevelési célzattal veri valamelyik kutyáját. Nekünk ezért van egy neveletlen, elkényezetett kutyánk, mert nem volt aki megnevelje.... :roll:

Most megyek, mert holnap ötkor indulunk. Alig várom. Gondolom megint jól kialszom magam... :roll: Ráadásul délután még lesz négy órám, remélem nem fogok bealudni... :roll: Szóval holnap nem leszek. Írjatok sokat, legyetek jók és vidámak!!!

Jóccaka!
:arrow:

marek
 
 


Ja, még azt akartam:

Emmaléna
Köszi a segítséget, de én semmi nyugtatót nem szedhetek a betegségem miatt, úgyhogy gondolom homeosat sem. Meg voltak sokkal szarabb helyzetek az életemben, amiket végigcsináltam nyugtató nélkül, úgyhogy ezt csak átvészeljük valahogy. Inkább majd beszélek a férjemmel és elmondom, hogy ez igazából nem én vagyok, hanem a hormonok, meg az ideg... :roll:

Ja, és keményedés... Én magnéziumot sem szedhetek a betegségem miatt. Vidám nem? Tulajdonképpen semmit nem csináhatok! :roll:

Na tényleg megyek!

Pá...

marek
 
 


Timi, az ilyen emberek rohadtul megkapják az élettől a büntit, pl. a kisebbik kutyámat, amelyiket a patakparton szedtem össze, 2 hetesen (!!!) dobta ki a gazdája, hogy a patakba fulladjon, és épp arra mentem haza, úgy szedtem föl. Ez a pasi tavaly meghalt 62 évesen...nem volt olyan nap, hogy ne gondoltam volna a gonoszságára, amikor a házuk mellett mentem el.
Biztos vagyok benne, hogy nagyon szép és tartalmas élete volt a kutyusodnak...ez nyugtasson. Különben az állatkínzás -és a mérgezés annak számít- 2 évig terjedő börtönnel büntethető...nem tudod,ki volt?

Babaruha: találtam elég tűrhető áron itt egy áruházban, a legolcsóbb 3 Euró (kb. 700 Ft) volt, a legdrágább 6 Euro. Szabásmintának jó lesz. :)

Kép

Ildi, gyomorégésre valami lúgosító kaja kellene...a leglúgosítóbb zöldség a zeller. Én régebben, amikor össze-vissza zabáltam, és kövér voltam, mindig ezzel tettem jót magamnak. Kicsit csípett, de egy-két szelet nyers zeller csodákra képes. Lehet, hogy a kefír is jó, de tapasztalatom szerint az erjesztett ételek tovább savasítják a környezetet.

És így állok most pocakkal:
Kép

Kép
szöszke
 
 


szia szöszke
te se tudsz aludni?
sejtem, de bizonyitani nem tudom
nagyon csini vagy!

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


nekem is sok olyan kutyám volt, akit úgy mentettünk meg. a legdurvább a Fickó sztorija volt /ö még most is megvan, ennek a kicsinek ö az öreg apja/. a határba volt kikötve 5 évvel ezelött a 40C-os melegben. se viz, se kaja.olyan helyen ahol senki nem jár /kivéve a párom!/ damillal volt kikötve, ami bele vágott a nyakába, ki volt sebesedve. már akkor láttuk, hogy ez egy öreg kutya, de haza vittük. kapott enni, inni. azóta olyan hálás, szófogadó, hogy azt el se lehet mondani!

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


köszi lányok a vigasztaló szavakat!

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


clau06: köszi, majd akkor telefonálok és jó nyaralást
handrea75:50db-os sima magneb6-ot szedek. 2hete kihagytam, de vissza jöttek a keményedések, pici görcsök ezért ma megint vettem 1 dobozzal.
sensimilla: neked is jó nyaralást vagy bulizást? :wink:

vasárnap hajnalban arra ébredtem, hogy húzza a görcs a vádlim, sétálnom kellett egyet, hogy átmenjen rajtam és azóta is fáj. ez normális?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Jó reggelt!

Képzeljétek, az egyik ismerősöm pár napja szült.mikor hallottam, hogy hogyan nem hittem a fülemnek.Egy héttel korábban(a hidegfront bekavart) éjfélkor elment a magzatvíz.Első baba.Hívta a szülésznőjét, mire azt a választ kapta, hogy okés, akkor lassan be kéne menni a kórházba, de még azért ráérnek, első babánál azért nem mennek olyan gyorsan a dolgok, és a lány egy darab fájást sem érzett.Szó szerint semmit.összecsomagoltak, letusolt,kicsit pihentek még, szép lassan hívtak egy mentőt, mert nincs kocsijuk.Kijött a mentő, mire mondta, hogy a Bajcsiba fog szülni, oda vigyék.Mondta a mentőtiszt, hogy lassan a testtel, először megvizsgálja, hogy mennyi a tágulás, ha van egyáltalán.Mindez hajnali 4kor történt.Mgvizsgálta, és közölte, hogy hoho, szinte teljes a tágulás, jó, ha az első kórházba beérnek, ami útba esik:-)A Margitba vitték, feltették a szülőágyra, nyomott kettőt, és megvolt a baba.Ezt mind úgy, hogy szinte semmit nem érzett:-))))))))))A mázlista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
emmalena
 
 


Ja, ezt csak azért írtam le, hogy hajrá csajok, ez is benne van a pakliban:-)
emmalena
 
 


Kép Ábel, sörözés közben:-)
emmalena
 
 


Timi, nagyon durva ez a damilos sztori. :( Elkeserítő az a pofátlanság, amit ezek az emberek megengednek maguknak...

Emmalena,
valahogy nem csodálkozom ezen a történeten, de baromi irigy vagyok. :D

Kép
szöszke
 
 


Szép Jó Reggelt!

Tegnap csak read only üzemmódban voltam…

Most írok ezt azt:

Nusildi: gyomorégésre a kanálnyi szódabikarbóna segít. Ham megeszed, az íze fúj, aztán egy nagy büfi, és kész is :D

Bölcsi: én nem hittem el, hogy ennyire korán kell jelentkezni a bölcsibe. Azt hittem viccelnek a rokonaim. Erre beíratom Lilit 1 éves kora előtt, amint lehet vegyék fel alapon, de elutasították. Szeptember végi lányka, rákövetkező tavasszal jelentkeztem (a félévesemmel), és mondták, hogy nem lesz hely. Erre október környékén felhív a bölcsisnő, hogy megüresedett egy hely, ha egy hét alatt visszatudok menni dolgozni, felveszik Lilit. Én visszatudtam. Az előttem megkérdezettek az én szerencsémre meg nem tudtak ilyen gyorsan visszamenni. Tehát Lili októbertől kezdte a bölcsit, egy hónappal az egy éves szülinapja előtt.
Borinak már a pótbölcsiben készítik a helyét :D A kedves gondozónő mesélte múltkor, hogy már jelezte, hogy én biztosan oda szeretném majd vinni Lili kistesóját. Lilit nagyon szeretik, csak van egy szabály, ami miatt nem lehet átíratni oda :( Pedig az jobb bölcsi, de ezt csak akkor tudod meg, ha már járatod a gyermekedet.
Szóval Bori megszületik ősszel, tavasszal már íratom is be a pótbölcsibe :D egy éves korától szeretném járatni kb. Addig itthonról dolgozom. Lilit majd a pótbölcsi melletti oviba szeretném íratni. Az nem olyan szép, de még mindig jobbnak tűnik, mint a (kijelölt) mienk.

Timi: sajnálom a kutyusodat :( Nagyon gonosz emberek vannak…

Handi: Lili is megy aludni, ha elfáradt :) Ezt úgy bírom benne.
Ezekre a tünetekre (vádli görcs, has keményedés kaptam napi egy Mg tablettát kötelezően. A baba most nagyon sok mg-t von el a szervezetünkből, ezért kell így pótolni. Nekem jobb, ha beveszem. Ezt a lábamon érzem a legjobban… (Állítólag a béres Mg-ben van a legtöbb mg, ezért nekem ezt kell ennem. Napi 1 tabletta.)

Sensi, jó utazást! Biztos remekül szórakoztok majd :D

Marek: ezek az emberek, akik ránk néznek, és közlik a dolgokat: ikrek, hamarabb szülsz, stb. ezek nem normálisak. És soha nem jön be, amit mondanak :D

Nyugtató, amit nem kell szedni: én a vizsgák alatt tökre paráztam. Nem mindegyiknél, de a gépelemek téma, az nagyon kemény dió volt. Az egyetem főbejárata előtt a virágágyásban levendulát találtunk a barátnőmmel. Ösztönösen szedtünk egy-egy szállat, és azt szagolgattuk. Mikor hazamentünk a sikeres vizsga után, a barátnőm utána járt, és kiderítette, hogy a levendulának nyugtató hatása van. Ez után minden vizsgára vittünk magunkkal, és szagolgattuk, amíg sorra nem kerültünk. Ha valakinek kell ilyen jellegű nyugtató hatású valami, az próbálja ki nyugodtan. Nem hinném, hogy az illatok is ártanak nekünk.
Van még valami: a nyugtató illatú tusfürdő a johnsons-tól… Lilivel kaptunk mintát a kórházban a csomagba. Bent a kórházban is ezzel fürdették a babákat, így én is itthon. (Lila flakonos, már van sampon is ilyen illattal) Nagyon szeretem, azóta is azt használjuk Lilivel. Tehát, ha feszült vagy, próbáld ki ezt a tusfürdőt alvás előtt, hátha nekünk is segít, nem csak a babákoknak….

Szöszke: jól állsz pocakkal :) Szép!

Timi: ez az a vádligörcs, amire elkezdtem szedni a mg-t. Most már ne hagyd abba a szedését. Nekem 3 napig fájt a lábam a görcs után, végül az edző teremben egy óra gyaloglás után kezdett elmúlni lassan.

Emmalena: gratula az ismerősödnek, meg a családjának :) Tényleg mázlisták! És ami még hozzájön, nem kell neki tiszteletdíjat fizetni a szülésért, mert nem a dokijánál szült. :) Az én dokim ki lenne akadva, gondolom. :D
Mostanában sokat gondolkodom rajta, hogy nem is lenne olyan rossz ha hirtelen bújna ki a prücsök, és nem kéne a dokinénim szolgálatait igénybe venni. Az is 100 eFt…
Sajnálom, hogy ilyen anyagias gondolatokkal traktállak titeket…

Sörözős Ábel :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac!

hihi, igen biztos ők is örülnek, hogy így alakult, a dokija meg a választott szülésznője ki is volt akadva...így jártak...:-)
Nekem a fizetéssel mázlim van, mert a dokimnál VIP beteg vagyok, mivel az anyukám volt az asszisztense 20 évig(anyukám is szülésznő)és baráti a viszony.Ábelt is nála szülöm, és egy kis gesztusszerű ajándékon kívűl nem fogadott el semmit.A terhesgondozásért sem. Ábelnél kis naív voltam, és nem volt szülésznőm.Most van.Ő is anyu kollégája volt, de nem olyan közeli, szerintem ő el fogja fogadni a boritékot.:-)
emmalena
 
 


NyugtonMalac!

Mindig elfelejtem megkérdezni, de ez a név olyan ari...Honnan van?Miért ez a neved???????????
emmalena
 
 


Hú jó sokat írtatok megint. :)

Gyomorégésre nem tudok mit mondani, olyan gondom még nem volt.

Sensi! Nem semmi kálváriád volt. Remélem már jobban vagy. Érezzétek jól magatokat, aztán várunk az élménybeszámolóval!

Bölcsi: nálunk nagyon gáz a helyzet... Februárban akartam Dórit beíratni májusi kezdéssel. Hát mondták hogy felejtsem el, miért nem jöttem hamarabb. Mondtam azért, mert tavaly még álmomban sem gondoltam hogy idén babát fogunk várni. És mivel veszélyeztetett vagyok, így elvileg kötelesek felvenni a gyereket. Mondták jó, akkor szeptember. Mondtam jó, de akkor már itt a kistesó :shock: akkor meg azért nem fogja bevenni. Hosszas könyörgés és heti telefonálgatás után hogy van e véletlen üresedés végül májustól jár bölcsibe. Vivit is két éves kora után szeretném bölcsibe vinni, így már be kellene íratnom. Egy hónapja már hatan voltak előtte felírva... Ja és most ugyanez a gond az ovival. Jövő szeptemberbe menne, de lehet hogy már lecsúsztunk a kiszemelt oviról...


Emmalena: tündéri a kép!!!

Kutyust sajnálom!!! Nekünk is van és családtagnak számít.

Tegnap kikönyörögtem egy 4D-t. Csak hát Pestre kellett felmenni érte, mert itt egész egyszerűen nincs, illetve egy helyen van ott meg mint már írtam nincs hely. :( Még jó hogy nagy a kocsi, így végig feküdtem az utat, jót aludtam. :)

Vivike 1500 gr, 30 hetesnek felel meg. Nagyon édes volt. :) Persze már megint van min parázni, mert a lepényen apró fehér foltok vannak, a papíron az áll a lepény érettsége I-II fokú.... Remek.


Kép

Kép

Kép
perdo
 
 


Perdo!

huha, akkor neked tényleg sokat kell pihenned!Nekem a 4d-n azt mondta a nő, hogy 3 fokozat van a lepény érettségénél, ha valaki eléri a 3.fokozatot, akkor napokon belül szülnie kell.Nagyon vigyázz magadra, feküdj sokat, kíméld magad.A kép nagyon cuki, igazi kis filigrán kiscsajszi.Az enyém amolyan hörcsögpofa, olyan amilyen én voltam csecsemőnek:-)
emmalena
 
 


Jó reggelt!

Ildi - Nem tudom mitől függ a köldök dolog, de örülök, hogy még nem fordult ki. Gondolom ez is alkati kérdéd, mint a pocakméret. :roll: Gyomorégéssel mit kezdek? Hát leginkább elviselem. :? Többször eszem keveset meg tejet iszom. Van amikor segít van amikor nem.

Andi - Tegnap egész nap kemény volt nekem is apocakom, főle alul. Nagyon rossz volt. SZeritnem ezt a hülye időt érezhette vagy nem tudom, mert ma meg semmi. Leglábbis egyenlőre. ÉN is a Béres Mg-t szedem, a dokim szerint több benne a Mg mint a Magne B6-ban.

Calu - Jó nyaralást!

Szöszke - Nagyon szép kismami vagy!

Timi - A vádligörcs normális, de a Mg sokat segít rajta!

Emmalena - Hát ez nem semmi story! Még jó, hgoy nekem itt a kórház a szomszédban! :lol: Imádom Ábel kis vigyorgós fejét!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Emmalena: tök jó neked! Szerencsés vagy a dokiddal. :) A mienk bezzeg mindenért pénzt kér :S
A NyugtonMalac-ot a hugom mesélte nekem anno, a rádióban hallotta, valami bugyuta mese egyik hőse volt. Mikor mondta ezt a nevet, azonnal lecsaptam rá. Azóta mindenhol ez a nevem :D Nagyon tetszik, illik hozzám :D

Perdo: nyugi, a tesók elsőbbséget élveznek a bölcsibe íratásnál, ha a nagyobb is oda járt :D
Az ovitól én is fázom, de azt hiszem, legrosszabb esetben a bölcsiből a mellette lévő oviba automatikusan bekerül. Mi csak jövő szeptembertől küldenénk Lilit oviba. Hagy élvezze csak ki a bölcsit. Úgyis olyan picike, legalább nem nyomják el a nagyok az oviban. Nem is való még oda, mondták a pótbölcsiben.

Vivi nagyon szép! Remélem, a lepény érettség ne okoz gondot majd… Nem tudom, mit jelent ez…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!
Csajok, hát legalább olyan szar a net, mint az idő! :twisted:
Már 3x írtam le amit akartam, és mindig megszakad az internetes kapcsolat, még menteni se volt időm! :evil:

Timi….nagyon sajnálom a kutyusod! Az ilyen állatkínzó vagy gyilkolókkal azt tenném amit ők tettek! :evil: Bár már ott tartana az állam hogy egyből elvinnék aki ilyet tesz. Nekem is van kutyusom, spániel, bele se merek gondolni …. :cry:
Szóval tök megértelek, de erős legyél mert a kisember a pocidban megérzi a bánatod, és nem tesz jót neki! :(

Ildi…..köszi, már jól vagyok!
Gyomorégésre, amúgy még a banán is jó, ha nem félsz a szorulástól! Nekem is nagyon fennt van a baba, tök nyomja a gyomrom! :shock:

Bettyna …. egyforma a pocink, nagyságra és formára is! :lol: Már multkor is hasonló volt.

Andi…sokféle magnézium készítmény van, de az ilyen görcsre, keményedésre legjobb a panangin, vény nélkül kapható. Az orvosod nem ajánlotta még?

Macianyu…köszi az IKEA infót, lepedő úgyis kell még! :D Majd a konyhabútorhoz szeretnék onnan ötletet lopni, mert sok praktikus dolguk van! Remélem jövő héten járunk arra.

Emmalena….hát, igen van aki így szül.Mikor a kórházban voltam, volt ott egy kiscsaj, éppen csak görcsölt, de egy óra alatt egy ujjnyiról úgy kitágult, hogy vitték is szülni, fél óra mulva már sírt a babája! :shock: :shock: Tök irigyeltem! :evil:
Nagyon ari Ábelről ez a kép! :lol:

Streptococcus-t, lehet szűrni és akkor a babát nem fertőzi meg, a 37.héten szokták nézni, és ki is lehet kezelni szülésig!

Perdo...nagyon aranyos Vivi!Kis husis szája van! Szép súlya van! Ne aggódj, csak nem lesz baj. Reméljük nem romlik tovább a lepény állapota. Lényeg hogy a kiscsaj erősödik és növekszik! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Perdo, Ny.malac, kata... és többi 2.babás..lenne egy kérdésem-Szerintetek mennyi korkülömbség a jó????Mert bevallom én úgy tervezem hogy egy másfél év után belekezdünk a 2.babaprojektbe :lol: Lenne közöttük 2-2és fél év!
Dolgozni nem érdemes visszamennem, mert a volt munkahelyre nem akarok, nagyon rosszul bántak velem mikor terhes lettem. :( ötletem sincs hogy mit kezdenék. :roll: Itt bölcsi nincs is!
Azt nem tudom hogy mit csinál az állam ha,az össz. 3 évnyi Gyed és Gyes-t leszűkítig 2 évre, mert kevés a bölcsöde!A magán bölcsik drágák! :shock: :(
Amúgy is 28 éves vagyok, nem akarok sokat várni a két gyerek között!
Ami meg ellene szól hogy már többen mondták,hogy ha egy kicsi mellé szülök egy picit akkor egyiket se fogom élvezni, sé nem tudom nevelni, tanítgatni a nagyobbat. Pont a két éves olyan fogékony és ragaszkodó, mindent kérdez...és ha ott lesz a pici baba akkor nem lesz türelmem hozzá.
Magyarul nem fogom élvezni az anyaségot, és a nagyobbnak se tesz jót! :(
Én nem tudom kire hallgassak, bár erre még ráéek most az elsőre kell koncentrálnom. :)
De ha van kedvetek írjátok meg a véleményeteket erről! :) köszi!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!!

Vagyok Én is csak főleg olvasó üzemmódban. Ábel kiszívja minden erőmet..... Amikor alszik, muszály pihennem, h bírjam utánna....

Nekem valahogy kevesebbet mocorog a csajom, mint az elmúlt hetekben... ma este doki így rákérdezek.... Csuklás nálam az utolsó hónapban volt, de akkor szinte óránként....

Bocsi, ha nem válaszolok Mindenkinek, de tényleg erőtlen vagyok...


Nagyon szupik a babakocsik és szépek a pocakok, kisruhák mind!!!
A 4D-s képek álomszépek, irigykedem nagyon!!!!!!

L.Kata!
Akciósan 599 ft volt az aldiban a body, 2db volt egy csomagban. (ez volt 599 ft) . Ábi is kapott, Tirza is.... Egyiptomi gyapot az anyaga, teljesen más, mint más bodyk. ....

Ildi!
Ábinak a mai napig van rugija, 98-as méret, abban alszik, mert a pizsi nem jött be neki....kantáros gatyónk nekünk is volt, 62-68-as méret :-)

Szöszke!
Érezd nagyon jól magad külhonban!!!!!

Bettyna!
Nagyon nagy eltérés lehet a ruhaméretek között. mi 2-2,5 hónapig használtuk az 56-ost , holott akkor már 60cm volt Ábel. Én vennék 56-ost, de sok helyen lehet 56-62 est kombinált méretet kapni.

Kata!
BOLDOG SZÜLINAPOT ZSÓFINAK, várjuk a képeket!!

Babe!
Szupi holmikat vettél! Nekem így a nyár közepén eszembe sem jutott, h kéne pár vastagabb cucc isa csajomnak, köszi, h eszembe jutattad!!!!

Sensi!
Remélem jobban vagy már!!!! Durva amit irsz, de állítólag kismamiknál gyakori. nekem két szép epekövem van (2cm ! esek, de rettegek a műtéttől. Ábival is megvolt már. ... a dokimnak nem mertem elmondani...)

Peva!
Mi nem bölcsizünk. Itt is tumultus van. Ábel 4 évesen megy oviba, akkor lesz még egy évem csak a lányommal lenni. Utánna meglátjuk, mit is fogok dolgozni....

Perdo!
Pusszantás, kitartás, sokat gondolok rád!!!!!

vérkép: nekem is szupi lett a vérképem, végre a vasam is jó lett. örültem, mint majom.....aztán a védőnőm (a terhesgondozóban) megkérdezte, h szedtem-e vasat , elevitet vérvétel előtti napon. Mondtam, h igen........ ennyit az örömről.......

Többgyerekesek!
Nálatok is van dackorszak??????? Nálunk tombol........főleg amiatt bőg, ha valamire nem képes... ügyenesen eszik egyedül, de még nem tökéletes. Ha kiborul valami tombol...... ááááááááááááááááááá

Csajok!
Ti is érzitek, h repül az idő???????

Lépek, próbálok pihenni.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Kata! Mi így szerettük volna hogy 2-3 év legyen a korkülönbség. Hát ha nem járna bölcsibe Dóri biztos nehezebb lenne, de nekem itt van mind a két mama segítségnek. Segítség nélkül két picivel a legtöbb barátnőm panaszkodik. Én nem látom ezt olyan nehéznek, főleg hogy nekünk Dórival se volt sok problémánk. Vagyis volt, de mi azt nem vettük annak. (Az egészségével voltak gondok) Nem tudom milyen lehet ha nagyobb a korkülönbség, nálunk szerintem ez be fog válni, de majd térjünk vissza erre egy pár hónap múlva.... :wink:

Zsuzsu! NE foglalkozz a védőnőddel! Jó a vasad és kész! Nem tök mindegy hogy mit szedtél, a lényeg hogy jóóóó!!!! Puszi a gyönyörű fiadnak, és hát igen, hiszti az nálunk is megy. Egyedül akar öltözni, vetkőzni, enni, meg úgy általában mindent... És ha nem sikerül valami valóságos hisztériába megy át, de azt nem hagyja hogy segítsünk neki....

Nyugtonmalac! Dóri is csak jövő szeptembertől megy oviba majd. Ő így három és fél évesen. Ennek ellenére lehet hogy lekéstük a beíratást...

Kép

Kép
perdo
 
 


Perdo - Nagyon kis édes Vivi baba! És már milyen nagy!

L.Kata - És időben is csak 1 nap a különbség! :lol: Szerintem is ráérsz még a 2.-on gondolkodni, először tényleg koncentrálj a mostnai Pocaklakóra,a ztán majd meglátod, hogy bírtok egymással.

Zsuzsu - Ábel jól kishasználja az utolsó lehetőségeit, hogy csak az övé vagy! :D Okos gyerek! A hiszti és a dac szerintem életkori sajátosság. Az nem mindegy, hogy hogy kezeled. Köszi a mérettanácsadást!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Köszönöm szépen a köszöntéseket nagyon aranyosak vagytok!Majd rakok képeket csak le kell kicsinyiteni :lol:

Perdo!Nem lesz semmi baj a lepénnyel sem.Nagyon édes Vivi baba.

Kata!
Hát mi direkt így akartuk nem bánom mert nagyon élvezem és Zsófit sem akartam bölcsibe vinni.Biztos nem lesz könnyü két picivel de emberek millioi megoldáj csak nem én leszek a kivétel(remélem) :lol: +tök jó mert mivel nem mentem vissza dolgozni így is úgy is a fizumat veszik alapul a tesó gyednél ami elég jó.És ezt ki akartam használni :oops: :oops:

Sensi!sajnálom a vesekövet.Nem tudom azt mondták-e de egy kimama ismerösömnek mondta a dokija a kövei miatt vigyázni kell a magzatvédökre nem tudom milrt de kérdez rá a dokidnál biztos ami biztos :roll:

Zsuzsa!Ne is mond az idö nem rég tudtam meg,hogy tesó lesz és már CSAK 2 HÓNAP.Olyan hihetetlen.Néha nagyon azt akarom legyen szeptember vége néha nagyon élvezem a pocakos életet és már elöre sajnálom ha nem lesz :oops: Te Ábelodnak utólag is boldog születésnapot!!!!

Emmaléna!Nagyon édes Ábel.Jóképü kispasi ám :wink:

Timi!Sajnálom a kutyusodat :cry:

Bölcsi:Én nem akartam beadni+itt kell a munkáltató,hogy vissza megyek dolgozni és ha lebukok akkor elveszik a gyedemet és ezt nem akartam kockáztatni.
Ovi:Jövö márciusba felíratom várólistára de csak 2009vagy-2010szeptemberbe tud menni mert évvesztes :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Lovaszkata: ha nem akarsz visszamenni dolgozni, akkor a korkülönbségnél a következőre figyelj: a gyerek 2 éves koráig kapod a Gyed-et, ami max 86 eFt (vagy e körüli összeg), ha az előtt jön a 2. baba, hogy betöltené a 2. életévét az 1. ,akkor ugyan ezt az összeget fogod kapni. Ha utána jön a 2., hogy az első betöltötte, akkor a gyes összegét kapod csak, ami 25 eFt körül van. A leg jobb az, ha visszamegy az ember dolgozni kb. fél évre, és utána jön a 2. baba, mert akkor lesz megint TGYÁS, és a fizudból számolják a következő gyed-et is… Ami kötelezően emelkedik az előírt %-kal, visszamenőleg (ami fizu emelésből kiestél, bepótolják). És asszem 4 hónapig védett vagy. Nem rúghatnak ki. És ha nem jön be, még mindig visszamehetsz a melóból újra gyed-re/ gyes-re, attól függően, h hány éves a gyerek. Munka mellet kapod a gyes-t a gyerök 3 éves koráig!

Ez lenne az anyagi vonzata.

Ezen kívül: Nekem a 3 év az ideális, mert Lili már sok mindent tud, és így nem lesz olyan nehéz velük. De ha túl korán jön a 2., akkor az majdnem olyan mintha ikreid lennének. Még nincs egészen kész a szervezeted az újabb terheségre, jobban kell figyelni, két pici babád van, sok tennivalóval, kevés önállósággal, de a gyerekek kis kórkülönbsége a barátságuk alapja lehet. :D

Ha nagyobb a kórkülönbség, akkor meg nem tudnak együtt játszani, csak élnek egymás mellett. Bár a nagy akkor rengeteget tud, és szeretne is már segíteni babázni :D

Ezek az én álláspontjaim… Lili és Bori között majdnem pont 3 év lesz :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?