Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt és szép napot mindenkinek!

Márti, NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK SZÜLINAPOD ALKALMÁBÓL!!

Döbbenettel olvastam az aug-i baba tragédiáját. :cry: Erre szerintem nem lehet felkészülni, szerintem mindenki egészséges babára számít, nekem meg sem fordul a fejemben hogy másképp is alakulhat.. Minek stresszeljünk előre ilyenen.
Nagyon sajnálom őket, nagyon nehéz időszak jön most az édesanyának. Részvétem nekik..

Köszi az orvosválasztásos hsz-eket. Eddig nem bánom, és ha most kezdeném, sem fogadnék senkit. Látom azért vannak páran, akik ezt a dolgot úgy gondolják mint én. Szerencsére a doki, akihez járok, nagyon normális, mondta, hogy ha bármi van, hívjam nyugodtan fel.

Bagzerka, úúúgy irigyellek, hogy ti már költöztök!! Mi tegnaptól albérlők vagyunk az eddigi saját lakásunkban :lol: Sajna jelenlegi állás szerint, mi nem fogunk aug. végénél, szept. elejénél előbb költözni :( Eddig bíztam az aug.15-ben, de párom kiábrándított..

Konan, :lol: kezet foghatunk! Oldalról mintha magamat látnám :lol: . nekem még mindig nincs pocakfotóm. Ha oldalról látom magam a tükörben, néha bizony elkap a rossz érzés, bár büszkén cipelem a pocakom!
Szóval én is 115-nél tartok cm-ben :lol:
Ja, és nekem sincs vizesedés, extrém ödéma, semmi. Csak a nagy, előre csúcsosodó pocak.

Honey, az én babám is kevésbé erőteljesen mozog, inkább minidg nyújtozkodásfélét érzek! Vhol olvastam, hogy ilyenkor már az idejük 60 %-át átaludhatják. Bezzeg majd a születés után örülnénk ha aludnának :lol: :lol:

Én alapban hason alvó vagyok. Háton nem megy, mert a gyomorsavam jön fel.. Meg nekem nem is kényelmes, nem jött be sohasem. Marad az oldalfekvés, de én egy éjszaka ezerszer átfordulok egyikről a másik oldalamra.. Csoda, hogy apa tud aludni mellettem. Persze az átfordulás is érdekes mutatvány már..

Humanka, nagyon sajnálom, hogy most méregethetsz, számolgathatsz. Majdcsak belejössz! Kitartás, már csak két hónap!!
A Benedek név nekem is annyira tetszik, de a pároma, meg a húgom leszavazta.. Úgy tűnik, hogy húgom lesz a kerimami, szóval azért az ő véleménye is számít. De apa is egyből elvetette :(
Így mi még agyalunk, 3-4 nevünk van...

Nyuszifül: vicces a nyaralás=építkezés! Valahogy nem tudom azonosítani a kettőt.. Lehet, hogy a képzelőerőmmel van a baj?? Mindegy, az idén tutira kimarad a nyaralás, mert 2 lovat egy seggel nem lehet...

Agi, enm semmi a babád szép mérete! Tuti hogy ilyen súlynál az 56-os méret kicsi lesz, vagy csak 1-2 hétig tudjátok esetleg hordani.
De a dokik nem tudnak pontos méretet saccolni, szóval ezt még ne vedd készpénznek!

Szeder, a jegeskv nálam is bejön. de nagyon. Olyan jól nyugtatja a gyomrom.

Ormolya, apás szülés nálunk is majd ott az uccsó pillanatban a helyszínen fog eldőlni.. Végső soron nekem mindegy, majd ahogy a párom érzi.

Pénteken voltunk dokinál, és minden rendben. Nagyon boldog vagyok, mert végre befordult a gyerkőc, így most már legalább emiatt nem kell izgulni. 1,5 kg. körülire saccolta a doki.
Elfelejtettem megkérdezni viszont, hogy a MagneB6-ot meddig kell/lehet szedni. Van erről infótok?

Milyen nyomasztó idő van ma megint. Engem ez az időjárás kiakaszt teljesen..

Rönééé

Kép
röné

Sziasztok!

Na volt tegnap rengeteg rózsa (nagyobb volt a csokor mint a keresztlányom, aki átadta :lol: ), torta és a sütit sem kellett egyedül felfalnom! A legjobban a műtétből felépülő nővéremnek örültem, aki, bár otthon pihenget egyébként, eljött hozzánk este! Olyan jó volt!
Még egyszer köszi a köszöntéseket!

Szeder, Bejci!

Én iszonyúan vizesedem, még most is, pedig nincs is meleg! A csodaszerek ugyan rengeteg vizet kihajtanak ( a fél napom pisiléssel töltöm), de így is durva nagyon! A dokim is kiszúrta múlt héten és rögtön vérnyomást mért! Nem volt magas, de mondta, hogy méregessem itthon is! Úgyhogy légyszi írjátok le az összes ilyen tesztcsíkot, amivel lesni lehet a vizeletet, mert a védőnőm 1x nem nézte és egyébként is már csak szülés után akar látni (hogy mit csinál az, aki hozzá tartozik és az 1. babáját várja?)!

Márti
borossné becz márta

SZiasztok!

Nyuszifülke: egy építkezés ha te/ti csináltok mindent akkor nagyon messze van a nyaralástól...

Huh, Minyu, remélem nálunk nem lesz 4 hónap csúszás, havi 60e-vel több a törlesztő részletünk, amig nincs lakhatási (és amig nincs gáz, nincs lakhatási).

Bejci: én azt tervezem hazahozatalra, hogy lesz benn egy vékonyabb pamut rugi, meg body, és lesz hozzá egy vastagabb plüss kabátka+plüss nadrág, plusz takaró. :) Aztán anniyt adunk amjd rá, amennyi kell. Drukk a mai UH-ra, én holnap megyek! :)

Bagzerka: én tegnap kezdtem el pakolni, de nekem úgy tűnik, hiába dobozolok be bármit, kétszer annyi minden keletkezik :? Sajnálom, hogy Marcidnak mégis el kell mennie :(

Kórházi csomag: én a 35-36. hétre akarom összeállítani, de már elkezdtem. :)

A sok nagy baba után kíváncsi vagyok, mekkorának mérik Zalánt holnap, a legutóbbi UH-n 10 nappal nagyobbnak mérték.

Honey: szerintem ha lenne fix tarifája jelezné. Legalábbis az enyém mondta, de az enyém magándoki, kórházba csak szülést levezetni jár, amennyire én tudom.

Röné: magnéziumot asszem 36. hétig lehet szedni. Az időjárás meg engem is kiborít.

Kép
kistiggrincs

Jó reggelt mindenkinek! :D

röné, általában a 35.-36. hétig szokták szedni a Magne B6-ot. De ha nincsenek komoly keményedéseid, akkor a doki, lehet hamarabb abbahagyatja veled. De fokozatosan kell leállni vele, nem egyik napról a másikra.

Képzeljétek - ugye voltunk szülésfelkészítőn szombaton, ahol elmondták, hogy a végén mi mindennel lehet beindítani a szülést.
Szex, orgazmus, mellbimbó ingerlése és még hasonló dolgok.
Azóta a férjem úgy viselkedik, mint egy szűzkislány. :? Nem hogy nem közelít, de ha én lendülök "támadásba" akkor 50-es klimaxos háziasszonyokat meghazuttoló módon annyi kifogást sorakoztat fel, hogy én csak pislogok, hogy honnan szed ennyi hülye kifogást. :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honey!!!
már akartam is kérdezni, hoyg a szülésfelkészítô, az imrés volt????? vagy mi? mert én is én is akaróóóók :)
és édes a párod, de mondd meg neki, bár gondolom ez elhangzott, hogy ezek a praktikák csakis akkor lendítik be a szülést, ha már érett rá a baba meg a tested!!!!! nyugodtan lehet mindent! én is simivel az utsó idôben extrén aktivitással támadtam, hoyg háátha majd attól, és mindig tettünk is a dologért, de nem indult be a francbasem.... szóval ezek télleg csak akkor hatnak így, ha már jó mindenkinek!!! :)

márta!
örülök nagyon hoyg jól sikerült a szülinap!!!!
én is elkezdtem vizesedni, de még nem vészes azért.....

röné, sajnálom a költözést, legalább így tudsz kalkulálni és nem éled bele magad feleslegesen... nem??! sajnálom!!!

na pakolunk, marci édesen ezerrel csinálja már kb 9tôl!!! aranyos azért, tényleg úgy akar elmenni, hoyg mindenmeglegyen, és aszonta én meg pihenjek azon a 3 napon....na persze, azt pont tudnék is.... mondjuk egy nap tuti rohangálós, intézkedôs lesz, azt nevezem majd pihenôsnek :) esetleg egy mozit beszúrok a végére, az jóó lenne, derég voltam....

na megyek :)

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok,

RÖNÉ, KISTIGGRINCS
Hát hihetetlenek vagytok, komolyan. Nem írtam volna le ha nem mentem volna rajta keresztül. Sajnálom hogy ennyire a negatív oldalát tudják emberkék kinézni azokból a dolgokból ami saját maguknak csinálnak.Saját magatoknak csináljátok, ebben ott kellene lennie az örömnek. Azért mert nincs tengerpart, Istenem hát nem csak abból állhat egy nyaralás. Az,hogy ezt mi csináltuk együtt, valahogy nekem kellemes emlékek maradtak meg bennem, nevetés kacagás rendezkedés a látszat hogy hamarosan végre kész stb stb stb. Valahogy én ezeket a dolgokat értékelni szoktam. "2 lovat egy seggel..." ezért kellene a jó oldalát nézni.
(valaki se építkezni se nyaralni nem tud!!!!)

Honey; köszi, hogy megkérdezted. Én kerek.-perec megkérdeztem, hoogy a Doktor Úrnál mennyi egy szülés? De az se baj ha nem kérdezed meg, mert van olyan nőgyogyi aki előre megmondja mennyi lesz a szülés. Ja és ami a dokidat illeti, én találkoztam vele az ügyeleten (mielőtt még nem vetéltem) és nagyon nagyon rendi, és ami a lóvét illeti, azt sem fogadta el, de miután valami lemaradt a papíromról felkellett hozzá menni és ott már kénytelen volt. Jó doki nagyon. Akkor hezitáltam is hogy lecseréljem most a dokim az akkorit vagy nem. (de a fájdalom nagyobb volt hogy ezzel foglalkozzak) Ezt elfelejtettem neked mondani az utolsó tali alkalmával.
Vendég

nyuszifülke,
köszi az infót! :) Mondjuk eddig mindenkitől csak dícséretet hallottam - főleg, ami az emberség oldalát illeti.

bagzi,
nem imrés volt, hanem az Amrita jógastúdióban volt. Hivatalosan szüló poz. jógának hívják, da a jógáshoz vajmi kevés köze volt. ( azért mentem )
Tényleg szuper jó volt, számomra millió újdonsággal! Mondjuk, lehet neked 1 gyerkőc után már olyan újat nem fognak tudni mondani! :)
Nem tudom mikor lesz a legközelebbi ilyen, mert a csajszi elment most szabira.

Csajok, most csütörtökön indul a kifejezetten kismamis intimtorna a szt. imrében. Jön valaki?
Ha szerzel beutalót a dokidtól, akkor 15 ezer helyett ingyenes!
Ha érdekel valakit szóljon és megírom, minek kell a beutalón szerepelni, és kinél kell bejelentkezni!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honey!!
engem érdekel! mondjuk nekem új hogyg beutaló kell..... mégis kitôl? a nôdokitól? vagy a körzetitôl hoyg mehet, mert egészuséges vagy??? a dokimhoz legközelebb aug 6.-án megyek....

KépKép

KépKép
bagzerka

Nyuszifülke: hol mondtam én, hogy csak negativ oldala van?????

A nyaralás nekem arról szól, hogy pihenek! Nem tengerpart kéne, hanem 1 olyan hét, amikor van legalább 2 olyan nap, hogy nem az óracsörgésre kelek.

7 hónapos terhesen valahogy nem érzem pihentetőnek, hogy péntektől vasárnapig mindennap reggel 8-tól este 10-ig kint vagyunk, és glettelek, festek, szerszámot adogatok, és jó esetben leülök 2szer félórára. Jah, és úgy reggel 8-tól 10-ig, hogy 1 óra az út oda meg 1 vissza, tehát 1/2 7-kor kelek, 7kor indulunk, 11-re érünk haza, éjfélkor fekszem. Csináld néhány hétig csak azt, hoyg most így a 30. hét után hétfőtől vasárnapig mindennap felkelsz 7 kro és talpon vagy éjfélig, utána te sem fogod úgy gondolni, hogy ez csak öröm.
És te sem értékelnéd másfél hónap után, amikor hajt a határidő, és tudod, hogy rosszul álltok, és a párod hulla fáradt minden este, mert ő hétközben is kimegy minden este, hazaér éjfélre, 1/2 6kor kel és megy melózni, és azt látod, hogy nem tudsz segíteni.

És mellékesen hétközben még dolgozom, hazaérek 6ra, akkor kezdek pakolni, dobozolni.

Együtt vagyunk? Igen amiror eszünk, mert általában 2 külön helységet csinálunk.

Igen magunknak csináljuk, csak éppen hála különböző banki és egyéb közüzemi csüszásoknak, másfél hónapos csúőszásban vagyunk, másfél hónapja még én is jobban birtam.

Nekem meg az a hihetetlen, hogy valamiről, amit ezek szerint soha nem próbáltál ilyen könnyedén mondasz ítéletet. Légy oly kedves, és ne ítéld meg az én helyezetemet, úgy, hogy nem tudsz róla semmit. Bocsi de ez most nagyon kibuktatott, 1 éve küzdünk ezért a házért, épitjük a két kezünkkel (a tetőn kivül MINDENT mi csináltunk).

Kép
kistiggrincs

Ja, és látszat marhára nem az, hogy mindjárt vége van. A látszat az, hogy olyan állapotra tudunk hozni egy szobát plusz a fürdőszobát, hogy beköltözhető. A többi helységbe a villany talán kész lesz, de se vakolás, se festés, se járólap, ez még augusztusra vár, és lehet, hogy nem lesz kész csak a baba születée után.

Kép
kistiggrincs

bagzi,
mehetsz beutaló nélkül is, de akkor 15 ezer ft.
amúgy kérhetsz a dődokidtól és a házi dokidtól is beutalót.
A beutalónak a Szent imre Kórház részére kell szólni, GYÓGYTORNÁRA!!! ( 010127410 ) - ez a gyógytorna "kód száma" ezt is a beutalóra kell írni.
Most csütörtökön indul 5x 2 óra 17:30-19:30-ig.
De van más napokon is.
www.intimbori.hu

Ezen az oldalon megtalálod lukács Bori telefonszámát, nála lehet jelentkezni, illetve minden más infót is ő tud megmondani.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Nohát mire jövök... nehogy hajba kapjatok kismamák :? :wink:

Nem akarok én most belekotyogni, de egy biztos:
TIGRISNEK azért igazat adok, mert tényleg nagyon nehéz már 31-32 hetesen jönni-menni pakolgatni egy épülő háznál.. gondoljunk csak bele, hogy néha az is fárasztó, hogy porszívózzunk, vagy főzzünk..!
Az, hogy panaszkodunk itt egymásnak, hát az természetes ezért is vagyunk itt..
.. és igaz:
-tényleg van, aki se nem nyaral, se nem építkezik..
DE
- van aki meg hosszú évekig próbálkozik teherbe esni.. és nem sikerül..
mi meg panaszkodunk..., hogy itt fáj.. ott fáj... szerintem ebbe is érdemes belegondolni... elképzelhető, hogyha egy meddő pár, ha minket olvas..
szánalmasnak tartja a problémáinkat...
CSUPÁN
nézőpont kérdése minden..
nyugi nyuszika, és tigris!!!
:wink:
bocsi, de ezt szerettem volna leírni..

szeder74

tyűű lányok... na nehogy már elszabaduljanak itt az indulatok. :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szeder: igen tudom, és alapvetően még emellett is élvezem a terhességemet, és nem cserélnék senkivel. És a házat is szeretni fogjuk, viszont ettől most még nem könnyebb :)

De azért amit leírtam igen csak messze van egy nyaralástól. És már tudomásul vettem, hogy ez van, mi idén nem nyaralunk, de azért hadd ne kelljen már úgy éreznem, hogy az építkezés (ld fent leírtak) = nyaralással.

Ráadásul nagyon biztam benne, hogy egyszer utoljára el tudunk menni kettesben. Mert hiába mehetünk el később kettesben, mert gyerkőcöt a nagyszülőknél hagyjuk az már nem lesz olyan.

Kép
kistiggrincs

Nagyon sajnálom, hogy ezen felidegesíted magad.

Miután nem bíró a foglalkozásom így nem szoktam ítélni.

Elég indulatos vagy Kistiggrincs, pedig annyira de annyira nincs miért, csak annyit akartam hogy nézd a jó oldalát, de te csak a rosszat írtad le, pedig annyi sok szép és jó dolog van. De te tudod honnan közelíted meg a dolgokat.

További Szép Napot, és jó Babavárást Kívánok Mindenkinek!

Nyusziiii
Vendég

sziasztok!
hátha oldom a feszkót.........
csajok, Ti jártok tornára?nekem lelkifurim van......de iszonyat lusta vagyok......nincs kedvem elnézni....... :(
mondjuk terhesség előtt sem jártam.....
majd a szülésznőmet megkérdezem a légzésről......h. mit mond róla.......mert az érdekelne....
honey:légzés-technikáról is volt is volt szó?

Kép
winona

mostmár inkább több kicsi üzit írok, mert amit a múltkor művelt a net. :evil:
szóval én jövő héten elkezdem a mosást....már alig várom :D
meg bepakolom a kórházi cumót.....de persze szept. első hetére várjuk...előbb ne jöjjön!dokim szabin van.....szülésznőm mondjuk van...de akkor is...
látom mindenki szépen halad mindennel :D
papír ügyben....ahhoz h. a tgyást intézni tudja majd a férjem....milyen nyomtatvány kell?mert az tudom h. a baba papírjai kellenek....de még valami, amit előre le tudok tölteni?köszi előre is....
bocs lehet, h. már volt róla szó....de most nem keresnék vissza....

Kép
winona

Nyuszi: ha Neked ez jött le, hogy nem látom a jót azért mert sztem az épitkezés nem egyenlő a nyarlással, akkor sajnálom nem tudok mit kezdeni Veled. Részemről téma lezárva.

Winona: én voltam néhányszor, élveztem is, de alapvetően én is lusta vagyok. Nem tornázni, hanem elindulni. Ha már egyszer elindulok, akkor nincs gond :)

Unokatesóm egyáltalán nem járt tornára, és tök jól megszült nélküle is :)

Légzés: nálunk elmutogatták a kórházi felkészítőn is, meg a tornán is, és otthon gaykorlom, amikor eszembe jut. :oops:

Kép
kistiggrincs

Winona: van valami előre kitöltendő is, most megyek tréningelni az utódom, de aztán megpróbálom előásni, ha addig nem rak be linket Neked más :)

Kép
kistiggrincs

tigrincs:köszi-köszi.oké.

Kép
winona

Lányok, lányok!!!

Minek veszekedni, ha verekedni is lehet?!?!?! :wink:
Kép
... csak vicceltem...
Ejnye-bejnye....a babák nem szeretik, ha kinnt morcos a mamájuk, úgyhogy tessék inkább gyorsan kibékülni...
Kép
Vendég

Winona!

Én 1 héttel vagyok előrébb (kiírás szerint) ,mint te és én tegnap kezdtem el a mosást :D A hétvégén meg lehet,hogy már vasalok...

Olyan jó ez a hideg...,bár azóta a kicsi fiam sokkal többet mocorg és nyomkodja a pocakom :lol: :lol: ,viszont keményedik is a hasam rendesen. Tudom,hogy csak gyakorol a méhem a szülésre. Nem parázom ezen,csak furi,hogy eddig nme volt nagyon ilyen érzésem.
A magne B6-ot a 36.hétig lehet szedni utána a tágulás késleltetése miatt nem ajánlák.

Kép
Kép
a.m.

Lányok! Úgy látom működnek a hormonok :D

Nyuszifüle, igazad van, hogy ha az ember a pozitív oldalát néz a dolgoknak, akkor biztosan sokkal jobban érzi magát. És abban is, hogy örüljünk, hogy gyerek is lesz a végén és hely is ahol lakhatunk.

DE mivel az ember egy kicsit gyarló és a napi problémák leginkább felülkerekednek a pozitív érzések felett...

egyet kell hogy értsek kistiggrincsel, mert mi is hasonló cipőben járunk, csak mi egy használt ház átépítésével, és nem azért nem tudunk menni nyaralni, mert egész nap ott vagyunk, hanem mert
- egyrészt minden megtakarított pénzünk rámegy,
- másrészt én még sajnos dolgozom szeptemberig (se pénzügyileg, se munkaügyileg nem volt megoldható másképp)
És hát közben egész nap frusztrál, hogy ott áll a ház, mikor jön be pénz, mikor tudunk tovább haladni
- ami nagyon lassan halad, ahogy az anyagiak épp engedik, pedig szeretnénk augusztus végére legalább beköltözni
Most talán beköltözhetünk úgy, hogy lesz még mit tenni, de az "alapellátás" meglesz
Pedig én is úgy szeretnék otthon lenni - legalább egy hetet - most hogy a kislányom nincs oviban. Ő is igényelné. És mire otthon lennék, addigra meg megy oviba. :( De hát majd karácsony környékén

Kép
Kép
csibe21

Amúgy megjöttem az uh-ról!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Mindenkinek köszi a drukkokat, Biankámmal minden rendben van! Méretei:

BPD: 83 mm
AC: 300 mm
HC: 289 mm
FL: 62 mm
Becsült súly: 2150 gr !!!! :shock: :shock:
Grav. s: 33+2

Babucim 2 héttel nagyobb a koránál, de még erre is azt mondta a szonográfus csajszi- aki tök aranyos volt- hogy ne aggódjak, az átlaghoz képest nem nagy baba. Szóval állítólag most sokkal nagyobb babák születnek... Minden esetre nem éhezik a kincsem... :wink: :wink:
Vendég

winona,
nem vagy egyedül :oops:
valahogy mostanában nekem sincs kedvem menni
egész nap dolgozom, van hogy még 7-ig, aztán örülök, ha hazaesek a gyerekhez
én ugyan előtte tornáztam, meg még az első pár hónapban is legalább heti 1x gyalogoltam meg bicikliztem a gépen, de hol van az már
nem baj, majd utána behozom

Kép
Kép
csibe21

Hüha, tombolnak a hormonok, dúlnak a viharok... Komolyan nem lenne jó, ha valaki emiatt kimaradna vagyis elmaradna. Kép

Torna: össznépire nem járok, pedig nagyon terveztem, de én is lusta vagyok elindulni. Viszont a héten átmásolta sógor a terhestorna kazimat dvdre, és már 1x rá is szántam magam a mozgásra. (persze nehezitett feladatsor volt: Nándi ugrált a hátamon, közben apája szurkolt és koordinálta a mozgásom: egyenes háttal! nyújtsd ki a lábad!- persze csak viccböl)

bejci :)
jaj, de jó, én is már olyan kiváncsi vagyok a méreteinkre, de én csak 2 hét múlva megyek.

winona :)
én ma kezdtem mosni :) tgyáshoz nem tudom. Ha tb kifizetö a munkahelyed, akkor sztem csak a születési anyakönyvi kivonat, ill. lehet, hogy a munkahelyen kell valamit kitölteni. Ha tb-hez kell menni, akkor gondolom ott van nyomtatvány. Még én sem néztem utána Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Hú, tényleg működnek a hormonok. Én tegnap elsírtam magam , mert megint tökre fájt a derekam és semmihez se volt kedvem, minden kiesett a kezemből, stb.

Én már le is töltöttem mindent. A www. oep. hu – n mindent megtaláltok. Egyet beírok segítségképpen, ami elvezérel a többihez is.

http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... =PORTAL#ny

remélem tudtam segíteni.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Amúgy én ma megyek még csak másodszor, mert eddig kétszer mehettem volna miután elkezdtem, csak valami miatt elmaradt, és csak most mgyek megint, mert visszajött a 2 jét szabiról a "tornász".

Lányok, tudom, lustaság fél egészség, de érdemes menni, mert jót tesz, meg sok hasznos dolgot lehet ott tanulni.
És tök jó, aug. 4*én megyünk párommal szülésfelkészítőre. Már várom.

Bejci!
Neked is szép méretes a babád. Kíváncsi vagyok ,mekkora súllyal fognak születni. Amúgy nekem is mondták, hogy manapság nagyobb babák születnek köszönhetően a vitaminoknak.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

winona, minyu
pont ma nézegettem a magyarorszag.hu oldalt ezekkel kapcsolatban
íme a hivatalos válasz

A terhességi-gyermekágyi segély iránti igényt a biztosított személynek szóban vagy írásban a foglalkoztatójánál (pl. a munkáltatónál) kell bejelentenie.

Az egyéni vállalkozók - az előírt nyomtatványon - a telephelyük szerint illetékes megyei egészségbiztosítási pénztárnál terjeszthetik elő kérelmüket.

Ha a biztosított a szülés napját megelőző két éven belül más foglalkoztató(k)nál biztosítási jogviszonyban állt, ezt a tényt a "Foglalkoztatói igazoláson" jelezni kell, továbbá mellékelni kell a kérelemhez:

- a biztosítási idő igazolásához a korábbi foglalkoztató által kiadott "Igazolvány a biztosítási jogviszonyról és az egészségbiztosítási ellátásokról" elnevezésű nyomtatványt,
- az ellátás alapját képező jövedelem igazolásához a korábbi foglalkoztató által kiadott "Jövedelemigazolás az egészségbiztosítási ellátás megállapításához" elnevezésű nyomtatványt.

Az igény visszamenőleg legfeljebb hat hónapra érvényesíthető.

A terhességi gyermekágyi segély iránti kérelmet:

- kifizetőhellyel rendelkező munkáltató esetében a kifizetőhely,
- egyéb esetekben a foglalkoztató székhelye, telephelye szerint illetékes megyei egészségbiztosítási pénztár
bírálja el.

Kép
Kép
csibe21

Kicsit siettem, aminek meg is lett az eredménye. Egy csomó mindent elírtam, de azért érthető.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

am:!
Hát igen.. a keményedésekre rákattant az én pocakom is és ismételt görcsökre.. no meg a derékfájás tegnap óta..
ÉN..
már..
előre..félek, hogy mi lesz, ha abbahagyom a magneB6-ot.. szerintem, ha abbahagyom, és így érzem, lehet, hogy meg is szülök.. én olyan nagyon keményedek, és görcsölgetek mellette is, mi lesz nélküle?? :shock: komolyan mondom, hogy tényleg félek, mert sokszor így is elég intenzív és hosszúra nyúlóak a görcsök, és keményedések...
Ja és én is kimostam mindent már.. csak vasalnom kell még :)

torna:
no az kellene még most nekem... :? :oops: és szégyenlem is magam, hogy ilyen lusta, nem tornára járogatós vagyok.. dehát... nekem azt hiszem megvan a napi mozgásom így is..

tgyáshoz:
látom vannak nálam szakértőbbek is..

Ma megyünk a Madarászba a légzésfigyelő előadásra.. vagy a jó ég tudja, hogy mi a neve de ma megyünk, és ott vesszük meg a légzésfigyelőt is, amit ők ajánlanak.
Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz.

Türelem:
nektek van?
mert nekem nincs.. egy csepp sem.. ha elsőre valamit nem tudok megcsinálni.. akkor tökre kiborulok, és ideges leszek.. pedig azért nem vagyok ennyire idegbeteg nőszemély..
van, hogy el is pityergem magam.. pl..
múlkor azon, hogy a pórszívó zsinorja elakadt.. és én nem tudtam csak "ÚGY" "kirángatni", hanem oda kellet mennem.. hát én már ettől kivoltam.. olyan érdekes..
szegény gyerekekkel is ilyen voltam valamelyik nap.. nem tették elsőre azt, amire kértem őket.. és már órdítottam is.. aztán elgondolkodtam,hogy hogy lehetek ilyen őrült.. sokkal többet bírok alapból..
az igazság az..
hogy már néha önmagamat sem tudom néha elviselni.. :oops: :?
Nálatok van ilyen??

szeder74

Elfelejtettem,

Őssejt? Ki hogy áll a kérdéshez, mert aki szeretné levetetni annak bizony intézkednie kell már most..

szeder74

én mondjuk nem tervezem levetetni, de hallottam, hogy elvileg így a 30-as hetek elején kell elkezdeni mindenféle alapvizsgálatot hozzá, úgyhogy igen, igyekezni kell a döntéssel

Kép
Kép
csibe21

Mi nem vetetünk le őssejtet.

Viszont, tud valaki dióhéjban a babakötvénxről írni? Mert még mindig nem volt türelmem annyit olvasni, és jó lenne már bankot is választani.

Ti hogy álltok ezzel?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

ági,
babakötvényt biztos fogunk intézni
pénzügyi témában most napra kész vagyok :D
babakötvényhez kell nyitni valamelyik banknál majd egy startszámlát
ehhez kell majd a babának az adószáma
de nem kell elvileg kiváltanod, ha nincs időd rá, anélkül is megnyitja a bank, ha adsz neki engedélyt (és miért ne adnál, amikor a végén úgy is megkapja), hogy ő bekérje a Kincstártól
ha ez megvan, akkor utalja rá az állam az alábbi összegeket (még csak a 2007-est találtam meg, úgyhogy lehet, hogy most kicsit több)
- a születés évében 42.500 ft
- a 7. és 14. életévében 44,000 - 44,000 Ft-ot
Illetve minden évben a saját befizetések után annak a 10%-át még hozzárakja, de max 6,000 Ft-ot
és van olyan település is, aki még külön ad támogatást, ők is a Start számlára utalhatnak, de az nem számít bele a saját befizetésbe
Nem kell rögtön a születés után megnyitni a számlát, igazából bármikor meg lehet nyitni, későbbi években is. Addig a Kincstárnál kamatozik, és ha megnyitottad, és a bank kéri a Kincstártól, akkor majd kamatostól küldi
Remélem érthetően írtam le, nem lett zagyva

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok kismamik!
Ma egész délelőtt csak visszaolvastam. Teljesen kitikkadtam.
Egyszer dobtam fel linket a támogatásokkal kapcsolatban, de ha gondoljátok ime újra: http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-g ... es_tarsai/

Én innen töltöttem le mindent. Már csak ki kell tölteni, és ha eljön az ideje, akkor be kell majd adni.

Lányok, kérlek ne veszekedjetek! Így is ér Titeket elég stressz...

Sugi: hűha, mekkora a babód! Nem semmi!

Konan: apasági nyilatkozaton mi is múlt héten voltunk. De nekünk is kb. 10 perc volt, és csak személyi-lakcímkártya és kiskönyv kellett hozzá, no meg 2 aláírás (100 példányban). Nekem azt is beleírták, hogy hol és kinél fogok szülni. Holott ez ugye senkinek nem 100%. Ki tudja hol-mikor-hogyan jön rám a szülés!

A.m: most, hogy így mondod, tényleg 6 hét van hátra nekünk! Huhh! Ezen még nem is gondolkoztam! Kíváncsi vagyok ki lesz az első boldog anyuka!

Márti, Sugi: boldog szülinapot utólagosan!

Humanka: nagyon sajnálom, hogy végül rossz lett a cukrod, nagyon drukkoltam. Most egy cipőben járunk. Az első időszak nekem is nagyon nehéz volt, de hidd el 2-3 hét alatt belejössz, és már csak arra gondolsz, hogy nem sok van hátra. Engem is kifáraszt lelkileg, hogy naponta 5-ször kell enni, szinte mindig ugyanabban az időpontban, és elég keveset lehet. Én ettől fogytam, és állandóan úgy érzem, hogy éhezek.
A legjobban a dinnyét kívánom, de szerencsére az nem viszi fel a cukromat, így elég sokat ehetek belőle. Van cukormérőm, és állandóan méregetek. Így tudom mitől megy fel és mitől normális a cukrom. A dinnyének köszönhetően állandóan pisilni járok. Éjjel is kb. 3-szor! De nem bánom! Én dinnyével vígasztalom magama cukorbetegségért cserébe.
Hidd el, 1-2 hét, és rendbe jössz lelkileg!

Konan: őszintén szólva nem tudom hogy bírod a heti 2 nap melót ekkora pocival. Én tegnap bementem a melóhelyemre, és "önkéntesen" ott töltöttem az egész napot, de nagyon szenvedtem. Attól, hogy nem fekhetek le sehová. Az ülés nekem nagyon nehéz és megeröltető. Noémi lábai állandóan a bordáim között feszülnek, lehetetlenség így ülni. És hát az állás sem jó. A talpam szinte örökké fáj, ha állok.

Szeder: ez a légszomj dolog engem is kerülget. Állandóan úgy érzem, mintha egy mázsás kő lenne a mellkasomon, a gyomromom, és az összes belső szervemen. Akkor csökken a "feszültség", ha lefekszem.

Nyuszifülke: nyaralni nem megyünk az idén. Én már teljesen lelassultam, eltunyultam, fáradt vagyok, sehol sem érzem jól magam csak itthon. Én már érzem, hogy hamarosan itt a vége!
Most szombaton visszük tesómékat a reptérre, mert itthon vannak 2 hétig Írországból. Aztán hazafelé megnézzük a Balatont, ennyi. Asszem idén már másra nem vállalkozok.
A délutáni alvást is bevezettem (azaz a szervezetem). Eddig csak lepihiztem, TV-t, DVD-t néztem ebéd után, de most már akár akarom, akár nem egyszerűen elalszok. Leragadnak a szemeim.
Most bepótolom a terhesség elején elmúuasztott aluszékonyságot!

Folyt.köv
Vendég

Inkább több részletben írok, hogy nehogy elvesszen, mert a gépem állandóan újraindul valamitől csak úgy szó nélkül!

Kistigrincs: látom képet vársz a babaszobáról, egyelőre nem tudok küldeni, mert hála a családomnak még mindig nincs itt a babaágy. Renoválás alatt. Miután a páromnak nem nagyon volt ideje az ággyal foglalkozni (lakkozni kéne), így hát apukám átvállalta a feladatot. Ő meg most elment nyaralni, úgyhogy nem halad az ügy semerre. Talán augusztus 2. hetében már készen áll a szoba. Akkor küldök képet!

Ormolya: örülök, hogy sikeres a Te diétád is. Nálam is minden rendben. Én jövő héten megyek legközelebb kontrollra, aztán ha minden oké lesz, akkor többet nem kell mennem azt mondták. Csak a diétát tartsam be.

Honey: jó nagy a pocakod, és milyen szép formás! Gratulálok, hogy Flórával minden rendben volt az utolsó vizsgálaton! Csak így tovább!

Lola: nagyon tetszik a babakocsitok! Nekünk nem lesz új, mert úgy kapunk használtan a sógoroméktól, úgyhogy nem valami szép. No meg fiús. De inkább most új kocsira nem költünk!

Magunkról: csütörtökön voltam nőgyogyinál. Csinált ultrahangot is, a baba méreteit nem írta le a leletemre, mert közben annyit kérdezősködtem, hogy szerintem a méreteket kifelejtette. De azt mondta, hogy szép egészséges baba. Egyáltalán nem látszik rajta, hogy én cukros vagyok. Picit kisebb az átlagosnál (mindig is kisebb volt), kb. 3 kilóval fog születni. Magzatvíz, lepény rendben. Csinált kérés nélkül 3D-t is, és mutatta az arcocskát, azt is mindjárt felrakom. A testvéremék bejöttek velem, hogy láthassák Noémit, mert sajnos a szüléskor nem lesznek itthon. Így a tesóm tudott pár képet készíteni a telefonommal a monitorról, mert megengedte az orvos. Úgyhogy a minőséget ne nézzétek.

Legközelebb a 37. héten kell mennem (3 hét múlva) NST-re. És annyit mondott, ha minden rendben lesz, akkor utána nem kell hetente mennem. Szerinte minden simán zajlik, semmi komplikáció nem lesz. Valami szülészeti vizsgálatokat emlegetett, de nem részletezte ez miből áll.

Röviden: mi jól vagyunk, Noémi rendesen rúg-kapál, főleg reggel és este. Keményedés eddig még elkerült. Nehéz a mozgás, nehéz a hasam, de kitartok!

Mindjárt jönnek a képek!
Vendég

Noémi vagyok, és nézzétek mekkora lábacskám van már!

Kép
Vendég

33 hetesen: Kép
Vendég

És mégegy Noémi-kép:
Kép
Vendég

Bejci: azért furi, hogy a nagy többség babája ilyen nagy UH szerint. Kíváncsi leszek, mekkorák lesznek a születési súlyok, de sztem sok lesz a nem nagy baba, akit egyszerűen elmértek :)

Ági: köszi a nyomtatványt :)

Szeder: derék fjás nálam is van, a türelmem meg főleg amikor nyomotabb az idő jóóó messzire költözik. Elég nehéz mondjuk igy tréningelni néha az utódom :? De már csak 6 munkanap!

Őssejt: mi se vetetjük le.

Eszike: oks, akkor majd ha meg lesz a babaágy :) Noémi tappancsai nagyon tappancsosak, Neked meg nagyon helyes gömbölyű pocakod van. :)

Kép
kistiggrincs

Itt is biztos a jelenleg érvényes nyomtatványok vannak

http://www.allamkincstar.gov.hu/csaladtamogatas

Kép
Kép
csibe21

Hát nem felébresztett ez a hülye szomszéd???? :evil:

Eszike: Csini vagy! Noémi pedig kész akrobata... ahogy felhúzza a lábacskáit!! :wink:

Ági: Babaméret-ügyben összepacsizhatunk! :)

Szeder: Nekem anyukám azt mondta, hogy bár alapból nem vagyok egy nyugodt típus, de mostanában mindenkibe belekötök! Szerintem direkt feszegetem a határokat!... kinél meddig mehetek el... aztán persze ha visszaszólnak, akkor jön a pityergés...

Kistigrincs: Remélem Neked lesz igazad! Nekem ez a 2150 gr nagyon soknak tűnik! Bár lehet, hogy én vagyok a hülye aggodalmaskodó, mert a múltkor meg túl kicsinek tűnt a 785 gr-jával!
Ha belegondolok, hogy én "alig voltam több", amikor megszülettem.. na jó ez nem igaz, de csak 2900 gr-mal születtem...
Na majd meglátjuk, mekkorára nő a babó! Nked is megy a drukk holnapra!!!

Csibe: Felteszed a linkes topicba is? - egyel alattunk van-

Márti: Tesztcsík ügyben nem jutottam előrébb, mert a gyógyszertárban is csak "okosan" néztek rám, és a gyógyászati segédeszköz boltból is elküldtek üres kézzel... MAjd holnapután védőnéninél megnézem mi a neve... Amúgy a védőnőd köteles lenne nézni a vizeleted, pláne ha szólsz neki! Nekem magától szokta kérdezni, hogy szeretném-e..

Honey: Biztos van olyan tesztcsík is, ami magzatvíz szivárgást kimutat... de arra biztos nincs szükséged! :wink: Szerintem ez a fehérjés tesztcsík sem túl fontos, nekem is csak az "előéletem" miatt kellene, de ha nem kapok, akkor sem esek kétségbe.
Az intimtorna nagyon jó ötlet. Nem szent-imrések is mehetnek?
Vendég

bejci, pont most raktam fel :)

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok!

Én is sokáig olvasgattam a hozzászólásokat, hétközben sokkal aktívabbak vagyunk.

Eszike!
Gyönyörű a kislányod, és szép a "lakása" is.

Mi csak 3 napra megyünk nyaralni Visegrádra, vasárnap indulunk. Strandolós helyre, és messzire sem akartunk menni, a szállodában lesz medence, ott a férjem kiúszhatja magát.

Nekünk a babakelengyéből már csak pár dolog hiányzik, inkább csak a tisztálkodószerek, etetéshez dolgok, viszont a kórházi pakkomhoz a papucson, és köntösön kívül semmi más nincs még meg.

Akartam már régebben is kérdezni, hogy ti vettetek/vesztek-e mellszívót? Ha igen, milyen tipusút, márkájút? Én mindenképp szeretnék, csak nem tudom melyik jó.

Kistiggrincs!
Én teljesen megértelek az építkezéssel kapcsolatosan. Én már nem dolgozom, de az itthoni teendők (főzés, mosás, takarítás) is elegek ahhoz, teljesen kifáradjak.
Bár én is átéltem, de mi nagyjából készen vagyunk, a többi már inkább kinti munka, ami hátra van.

Tegnap voltam a dokinál, és mindent rendben talált, de nekem is azt mondta nagy a babó. Ezentúl már 2 hetente kell hozzá járnom. Nektek is sűrűbben kell? Vagy csak az én dokim ilyen lelkes?

Kép
Kép
petra1980

Sziasztok!!!

Most csak gyors a nap híre!!!

Minyu a kék csík helyett rózsaszínt kérek!!! (és még ez sem 100 %) már totál kész vagyok, de most már nem érdekel 2 hónap és kiderül az igazság!!! Ja nevet meg még nem tudok...

Holnap már megpróbálok visszakapcsolódni a témákhoz, kicsit túlzsúfolt volt a program!!

Szülinaposoknak boldog szülinapot!!!

Pocakok szépek és a babaképek is!

Mindenkinek szép estét!!

Kép
Kép
lanta

Csibe!
Köszönöm szépen, igen, minden érthető volt.

Eszike!
Most nézem, hogy te betöltötted a 34. hetet? Te jó ég! Mindjárt szülsz. Nagyon ari Noémi talpacskája! És csinos vagy, szép kerek a pocid is.

Nekem szerencsére alapból szokta védőnő nézni a pisit, kérni se kell. Sajna elkezdett dagadni a lábam. Hétfőn nagyon durván. Lehet, hogy anyósoméktól elkérem a vérnyomásmérőt. Jobb megelőzni a bajt.
Nézzetek szét a DM-ben, én mintha ott láttam volna olyan tesztcsíkot, ami kombinálva van valamivel.

Petra!
Én kézi mellszívót kaptam, még a jó rég bevált pumpásat, amit olcsón is meg lehet venni. Azt mindenképp kipróbálom. Az unokatesómék tanácsára megfogadom, hogy az első néhány napban, hétben kiderül, hogy szükség lesz-e rá. Mert ha kevés lesz a tejcsi, akkor felesleges beruházni akár 15 ezer forintot pl. egy Aventre, főleg ha nem is kell.
Amúgy én még semmit nem szereztem be kórházi csomagból. Ideje lenne elkezdenem.
Mekkora a baba? Nekem 1 hónap múlva kell visszamennem (pénteken voltam).

Lanta!
Ez most honnan jött, hogy mégis rózsaszín csíkot kérsz? Voltatok 4D-n? Eddig nem voltatok, csak a hagyományos gépen látták a fiút?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Megjöttünk az előadásról amit írtam. (Madarász Kórház) meg is vettük a légzésfigyelőt.
2 órás volt az előadás, de igazából az utolsó fél óra volt számomra hasznos.. az első másfél óra tartalmát már olvastam többször, és ismertem, de aztán megmutatták, hogy hogyan kell újraéleszteni a babákat, akikkel baj van.. hát.. nekem könnyek szöktek a szemembe, ahogy néztem a műanyag babát, ahogy "újraélesztette" a főnővér.. brrrrrrr
hát én ilyen sírós-pityogós vagyok..

nem is meséltem: sírás:
múltkor az Erzsébet körúton haladtunk autóval.. és jött egy koraszülött mentő... a párom mellettem a volánnál... én meg ahogy megláttam a mentőautót, és meghallottam a szirénát.. hááát azt ne tudjátok meg!!!
próbáltam nyelni-nyelni-nyelni, hehogy már ezen is itt bőgjek.. gondoltam magamban..
aham.. egyszercsak kitört belőlem a sírás.. mi az, hogy sírás bömböltem... szegény párocskám meg csak nézett.. hírtelen nem tudta, hogy mi bajom lett.. aztán mondtam neki, hogy miért sírok.
mire ő:
- nyugodj meg, nem Adélkáért, és érted jönnek.. és az a baba, aki bent van a mentőben, jó kezekben van..
na ettől még jobban bőgni kezdtem.. no ilyen lettem én az "erős" nő.. áááá majd csak túl leszünk ezen a hormonális változáson is..

Eszike!
Nagyon helyes vagy, és a pocakod is :) Édes a kép Noémiról, no és a talpai.. neki is hatalmasak.

Ági!
Nekem is a lábfejem 2-3 napja esténként bedagad.. a lábújjaimat sem tudom olyankor behajlítani.. de egyenlőre jön-megy a dagadás, nem tart ki egész nap.

Bejci!
Látom nálad is "előjött" a türelmetlenség.. igen.. a határok feszegetése.. ismerős ...
:oops: :oops:

szeder74

csajok!köszi a válaszokat
lanta:mi is így jártunk!!!!!hogy derült ki??részleteket kérek..

Kép
winona

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?