Új privát üzeneted érkezett!


Szerencsére jó lett a vércukrom: 4,5 :lol: :lol: :lol:
Meg kaptam beutalót megint laborba, jövőhét hétfőn el is intézem UH után. :)
bessy76
 
 


Bessy: Szuper :) Akkor minden rendben van :) Köszönöm kérdéserd Barnika kukija nagyon jól van :) Jó hogy említetted mert kérnem kell időpontott a fül-orr-gégészetre, mert oda még nem vittük el. Jaj istenem, ahogy Ágica leírta hogy milyen volt... Nem akarom!!!
Bár lehet hogy mivel bódításban - nem teljes altatásban - csinálják, így lehet hogy nem kell bennmaradnunk. Majd megmondják.

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 

 
 

Halihó!

Bessy, a Babó kb. 19 hetes volt, amikor először éreztem. Szóval ne izgulj. Azóta pótolja rendesen. Tegnap pl. nem volt egész nap egy nyugodt fél órája sem, mindig mozgolódott.

Ani, örülök, hogy jó híreket hoztál Leviről. Köszi a tábli-javítást.

Ildi, remélem, hogy apás szülés lesz, úgy tervezzük. Bár Apa egy kicsit tart tőle, hogy majd őt kell inkább ápolgatni, de szerintem túl fogja élni. (rosszul van a vértől)

Tündi, weboldaluk szerintem nincs, elég kicsi cég. Elkérem majd a pontos címet, aztán leírom azt is, hogyan lehet odatalálni. Nem bonyolult. Polgárdi nem egy nagy város. Amennyire tudom, több típust/méretet is gyártanak, a kárpitot pedig ki lehet hozzá választani.

Köszi mindenkinek a név- és pocidícséretet.
Csíkok vannak, csak nem a pocakomon, hanem az oldalamon. (a képen nem igazán látszik) Ezek is terhességi csíkok? Kicsik, és pirosak. Pedig kenem magam minden nap zuhanyzás után zsíros krémmel és Milupával is.

Eszter és Enikő

Kép

11.11. anya 6 hetes kontroll
11.20. Eszti csípőszűrés
s.eniko
 
 


Enikő: Ne aggódj mert nem látszanak a csíkok. Egyébként bőrítpus függő, de egész szépen megúsztad :)
A cég elérhetőségét várom és előre is köszönöm :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Roni, biztosan megy alvás közben is az oldalt fekvés. Én onnan tudom, hogy nekem nem megy, mert ha háton fekszem, akkor nem tudok visszafordulni oldalra és erre felébredek, mert fájni kezd a derekam.

Eszter és Enikő

Kép

11.11. anya 6 hetes kontroll
11.20. Eszti csípőszűrés
s.eniko
 
 


Hű, mennyit írtatok!!!! :shock:

Tündi,
Nagyon jók a képek, látom Barninak már elmúlt a búskomor hangulata és nagyon élvezte a vizet!!!!

Ani,
Hát szívesen megvárom Danikát, ha legkésőbb csütörtökön jön!!!! Most eldöntöttem és meg is beszéltem Bencével, hogy csütörtökön legyen szíves kibújni – eddig hallgatott ránk, most kíváncsi vagyok mit cselekszik
Ennyire nyáladzik Roni??? Hát, talán még korai lenne a fogacskája, de nem semmi, hogy az egész ökle a szájában volt…
Örülök, hogy Vikikéék jobban vannak, azért még mennek a gyógypuszik nekik!!!

Vikcy,
Hű, kíváncsi vagyok, hogy látjátok-e a nemét!!! Te hova jársz uh-ra??? Vagy most 4d-re mentek???

Andi,
Örülök, hogy jöttél!!! Sajnálom ezt a mizériát, valóban gusztustalan, hogy egyáltalán nem a gyerekek védelmét van az egész. De a barátnőm valahogy kiderítette, hogy számla ellenében pl fogszabályzóra is lehet költeni a gyerkőcök után járó pénzt. Lehet, hogy vannak kiskapuk, amiket előbb-utóbb majd te is megtalálsz!!!!
Gréti baba pedig nagyon-nagyon ügyes lehet, ha még sírni se sírt az oltásnál!!! Igazi kis hős kislányod van!!!!

Ágica,
Örülök, hogy jobban vagytok, és Dorka ilyen hősies volt!!!! Vigyázzatok egymásra!!!!

Kriszti,
Úgy tudom 8-9 hónaposan kezdődik a babáknál a szeparációs félelem, lehet, hogy ezen megy most keresztül Martinka és azért fél annyira ha magára hagyod. Ez állítólag el fog múlni, de eltarthat pár hétig! Ilyenkor az anyuka a legbiztosabb pont az életükben és ezért ragaszkodnak ennyire!! Kitartás hozzá!!!!
Hű, tényleg sokat alszik Martin mostanában!!! De furi, hogy már csak 4-szer eszik, de látom most jó kis evőkéje lett

Andesz,
Hát te hihetetlen vagy, ugye tudod????? Festés, pakolás, szigetelés, kresz és 40 fős keresztelő??????????????????????, Úr Isten, ez felér egy lagzival!!!! Hogy hogy ilyen sokan lesztek???? Ki fog főzni? Éjszakába nyúló buli lesz az udvaron??? Hát, le a kalappal!!!

Ildi,
Nagyon szép nagy pocid van!!! Nekem talán most van ekkora… A vannak jóslóid vagy keményedik a hasad, akkor szokták javasolni a magnéziumot (ami egyébként lábgörcs ellen is jó) – de nem akarok „beleszólni” inkább beszélj a szülésznővel!!!!

Kata,
Nahát, mennyit nőtt Geri baba!!!! És hogy megváltozott az ő arca is!!! Nagyon nagyon édes, már pont ideje volt, hogy küldj képet!!!!!

Enikő,
Szép neveket találtatok, Dániel pont tegnap volt . Majd készíts képet a szőnyegről, kíváncsi vagyok rá!!! Hű, és neked is nagyon szépen gömbölyödik a pocakod!!!!!!! És látom napoztál is valamikor .

Alíz,
Én az ilyen kézzsibbadásra és dagadásra kaptam anno a Doxiumot, ami javítja a keringést is, és só és fűszerszegényen kell/ene ennem. Állítólag a víz elnyomja az izületeket és azért dagad, zsibbad. De nekem javult a kórházi hét után.. most merev néha, de kevésbé fáj és zsibbad – szóval kitartás!!!!
Nálam Bencus már egész korán csikizett, szurka-piszkázott odalennt, a doki szerint teljesen normális!!! Furi érzés, nem???

Bessy,
Látod, csupa jók az eredményeid!!!! Szuper lett a cukrod!!!
Vendég
 


Képzeljétek, tegnap ugye azt hittem elment a nyákdugó, de reggel rájöttem, hogy az csak egy része volt :shock: Tegnap rózsaszínes- pirosas volt és nyákos, ma reggel meg sötét barna-zöld, a vége rózsaszínes, és jó egy adag :shock: :shock: Hívtam is BB-t, aki megnyugtatott, hogy ez bizony az, és szuper, mert akkor végre tágulok - ezen meglepődtem, mert én már ennek a két cm-nek is írtóra örülök!!!!

Megírnátok nekem, hogy Ti mennyire voltatok nyitva szülés előtt utoljára, vagy amikor bementetek szülni - s hogy onnantól kezdve mikorra tágultatok ki rendesen???

VOltam ma szőrteleníteni, táppénzes papírért és egyéb ügyeket is intéztem, közben a cukiban is bemente.... :oops: Szerintetek normális, hogy 5-8 szelet sütit is meg tudnék enni ebéd után?????? Már cikinek tartom, ezért nem eszek annyit, de simán lemenne.... :oops: :shock:
Vendég
 


Sziasztok!
Voltam uh-n minden rendben van!Csak sajnos mindig összeszoritja a lábát és nem látszik hogy mi van ott :cry: !!
Pedig már nagyon szeretném tudni. :( Úgy látszik ez nagyon meglepi lesz.Ami nem olyan nagy baj de jobb lenne ha már tudnám.Jövö héten is megyek mert nem volt a Schwarci és a helyettes orvos nem vizsgált meg csak ultrahang volt.
Késöbb még jövök csak föznöm kell.



vikcy6
Pákozd
 
 


Nati: Én két napos 5-10 perces jóslók után zárt méhszájjal mentem be. nyákdugó akkora már elment, szóval gratula a két centihez :)

Vicky: Sajnálom pedig én is úgy izgultam, node majd. Vagy kisfiú lesz vagy kislány más nem lehet :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


üdv mindenkinek !

Roni : én is éreztem azt az érzést, már elég sűrűn, s én is kiváncsi lennék,hogy mi az, de eddig még nem kérdeztem rá senkinél, mert nem igazán tudom elmondani. :oops:

tnati: ez nagyon izgi :lol: annyira jó,hogy van aki már a finisben van :) drukkolok neked ezerrel.
Én nem vagyok édesszájú egyébként sem, és igazából a terhességem alatt sem kívánok semmilyen édességet. De megértelek, mondjuk ha palacsintáról van szó, akkor nekem is jöhet egyszerre legalább 5-6 :oops: :lol:

most megyek, mert sül a fasírtom, meg mosnom kell, porszívózni és takarítani :(

majd még jövök

pussz mindenkinek

Kép
csehi77
 
 


Sziasztok!

Most csak annyi, hogy szikra pattant a fejemben. Mi lenne, ha augusztus utolsó vagy utolsó előtti hetén összehoznánk egy talit? Addigra Nati Bencéje is megszokná a kinti világot, viszont még a szeptemberi kismamák is el tudnának jönni, főleg az újakat is jó lenne megismerni.
Csak este tudok majd jönni, megyünk a mamámat köszönteni, névnapja van, aztán utána még apa visszafekszik.
Elkiabáltam a sok alvást. Éjjel egy órán keresztül vígasztalhatatlanul sírt, először felébredt 1.20-kor, de visszaaludt, aztán 2.30-kor baromi nagy sírás,szopizni is alig akart, és elmúlt fél 4, hogy visszaaludt. Szóval minden gyerek más, sőt minden napja más. Ma sem aludt még semmit, itt kínlódik megint. Most bealudt itt mellettem büdösbogár pózban. Mindjárt beteszem a helyére. De azért nagyon örültem a tegnapi napnak.
Most megyek készülődni, este jövök.

Addig is puszi mindenkinek!!!
NATI!!! Nagyon sokat gondolok rád, drukkolok, hogy a héten meglegyen Bencusod. Én már a 35.héttől nyitva voltam egy ujjnyira. És a szülés napján is annyi volt, mikor bementünk, du fél 4 körül volt. 5 után beindultak a fájások és este nyolc után voltam nyitva 2 ujjnyira, ekkor burokrepesztés volt és 9-től bika fájások és 22.38-kor meg kint volt Martin.
Vendég
 


Bessy, nagyon örülök a szép eredménynek, de ahogy már mondtam, ez így lesz továbbra is.

Tündi, ne izgulj, Barnika is nagyon ügyesen nagyfiúsan fogja viselni a bódítást. Biztos nem lesz olyan rossz mint az altatás.

Enikő, bizony azok is terhességi csíkok. Nekem a fenekem mindkét oladala olyan mint a zebráé, de már kicsit halványodik. Én is kentem mindenféle nyavjával mégis ez lett, de sebaj majd halványul.

Nati, :) Mégiscsak kéritek Bencét hogy jöjjön már, türelmetlenek vagytok mi? :D Na majd üzenek Daninak hogy csütörtökön várjuk Bencével együtt. Különben Márti is nagyon szeretne már szülni. Sajna elment a dokija szabira, átadta az Orosznak. Ez van, bíztattam hogy a dokira úgyse lesz süksége csak a varrásnál (ha egyáltalán lesz). A szülésznője pedig már megjött a nyaralásból. Nem tudom mi van Ronival, de majd a védőnénit kikérdezem. Ha jól emlékszem 2 újjnyira voltam nyitva mikor beértünk 21:30, kb 3/4 óra múlva 22:15 már 4 újjnyira, utána már nem nagyon voltam észnél de kb 23:15-kor eltünt a méhszáj. 5-8 süti? nem semmi :)

Köszi mindenkinek a drukkokat, remélem minden rendben lesz és hazaengedik Vikikééket. Este hívom majd őket, nem akarom állandóan zaklatni.

Viki, oh nagyon sajnálom hogy nem mutizta meg magát.

Nekem meg mintha kevesebb lenne a tejcim. Gyorsan elkezdtem az utrica kúrát és literszám iszom a teát és a sört. Olvasatm most a neten hogy lehet a mensitől is, és hogy ilyenkor amikor csak kéri cicre kell tenni, nem szabad az órát nézni. Na ezen ne múljék. Remélem nem fog elapadni. Próbálok nem agyalni ezen.

madiani
 
 


Üdv Mindenkinek!

Nati,

Lassan itt az idő! Nekem a nyákdugó után 5-6 órával jött meg Panna. Főleg, ha már barnás folt is van! Szorítok és drukkolok Nektek!

Ani,
A mellkason alvás minden baba kedvence, hallja a szívverést, mint a pociban. Pannám is sokat aludt apa mellén, és kis korban még nem számít elkényeztetésnek! Édesek a képek a fiadról!!!

Gabi,
Noel is nagyon aranyos!!!
A család nagyon örült a gyors babavárásnak.Hál istennek a Gaskó és a párom is jól kijönnek, néha van csak egy kis félreértés, de megoldják! A Schwarczi elfogadott kismamájának, úgyhogy nála szülök, méghozzá ha pontosan érkezik Szofi, a doki születésnapján szülünk! Dupla öröm! Márpedig Panna is csak 1 nappal a kiírt előtt jött!!! Itt is megvan minden esély a pontosságra.

Ma jó ideges vagyok, mert vitázok egy csajjal! Vettem a teszveszen egy légzésfigyelőt. Hogyhogy nem az átutalt pénzem visszajött a számlámra, viszont az állítólag múlt héten feladott csomag nem érkezett még meg! Fura ez nekem. Nem szeretném, ha átvernének!

Enikő,

Nekünk is egy Cabriofixünk van. Viszont van egy BéBé Confort Elios Safe Side hordozónk, amit egyszer használt Panna. Azt eladnám, már a hozzá tartozó babakocsit eladtam egy pesti kismamának, aki most várja a negyedik gyermekét. A hordozót egy éve vettük vadi újonnan 20e ft-ért. 12.000 ft-ért tovább adnám, ha esetleg érdekel. Az is biztonságos típus és nagyon kényelmes is. Ha érdekel, írj, és küldök róla képeket!

Ne haragudjatok, ha valakit kifelejtettem. Jó sokat írtatok tegnap, még alig bírom követni!
A tábliba!
Panna 3650 gr, 59 cm, természetes úton, 1 nappal a kiírt előtt Dr.Ferenczi semmi drukk vele kapcs.ban. Apás szülés+Ica néni a szülésznő
Gaskó 3300gr, 49 cm, természetes úton Dr.Iványi, egyedül voltam, a szülésznő nevére már nem emlékszem, pedig egy barátunk felesége volt!
Szófia Schwarczinger szept.14, semmi para, nem izgulok a vizsgálatok miatt.
Remélem nem hagytam ki semmit!

Üdv Mindenkinek!
Anna
Ha esetleg valamilyen kérdésre nem válaszoltam, kérlek írjatok!!!

Kép
Kép
szofika3
 
 


Kriszti: Nagyon úgy tűnik hogy fogacska még ha nem is látszik. Mi egyszer voltunk egy fogorvosnl mert Barni is szokatlanul rosszul vislete az egyiket és mondta a dokibácsi hogy biza biza az fáj nekik.
Másra nem igazán tudok gondolni. Kitartás, és sok sok uszi Martinkának!

Ani: Biztos vagyk benne hoy hamr ismét rendesen megindul a tejci. Nem kell ezen aggódni :)

Pocifotó:
Kép Kép Nu? Milyen szép kerek? :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


A köldök feletti két sötétebb luk az a pearcing helye :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Sziasztok

Ani,
ne izgulj, nem lesz gond a tejcivel! Igaz, én egyik gyereket sem tudtam sokáig szopiztatni. Lusták voltak! A Gaskónál nem is kaptam nagy tanácsokat, a Panna viszont szinte mindent visszabukott a kórházba, ezért kapott kiegészítést. Persze ez nem segített neki a szopizásnál! Viszont hazaengedtek a kórházból, nem kellett súlycsökkenés miatt bentmaradnunk. Nem is bírtam volna tovább!!! Akkor még 5 nap volt a gyerekágy! Majd meglátjuk Szofikával hogy lesz! Különben Gaskónál már van tapasztalat! Hál istennek az anyatej hiánya nem okozott problémát. Erős, stramm gyerek lett belőle!!! Remélem Panna is hasonlóan egészséges lesz!

Ja! A sör alkoholmentes?????

üdv
Anna

Kép
Kép
szofika3
 
 


Anna, köszike. Igen a sör alkoholmentes. :) Ronit is tápszerrel hoztam haza a korházból. És tudom ha egyszer elapadna a tejem akkor se lenne gond. Nem egy tápszeres babát ismerek akik úgyanúgy felnőtek, köztük van a férjem is. Igazándiból csak a kényelem miatt sajnálnám ha elapadna. Sokkal egyszerűbb szopiztatni, nem kell annyit mosogatni, forrázni, fertőtleníteni.

Tündi, nagyon cép a te pocod is. És tényleg széltébe is nő, nálad bejött a kislányos pocak. Nekem is volt piercingem (vagy hogy kell írni) jól szét is repedt ott a bőr, annyira feszült a pocim.

Vikiék otthon vannak, ne kiabáljuk el majd holnap meglátjuk hogy vannak.

madiani
 
 


Ani,

Tudod, az alkoholos sörtől jól aludna a kicsi!!! :lol: :lol: :lol: Amikor vártam Pannát azt mondta a védőnő(aki egyébként jó ismerős), hogy már nem trend kifőzni a cumisüveget és a cumit!!! Mosószeres vízben elmosni, jól elöblíteni! Érdekesek ezek a változások! Különben nem okozott nagyobb gondott a tápszer mint a cici! Az emberek ma még túl prüdek, nem természetes számukra, ha egy anya úgymond nyilvánosan szoptattja gyermekét! Olvastam is erről egy-két érdekes cikket! :twisted:

Nati,
Mi van Veled? Hogy vagy?
Én amikor beértem a szülészetre és megvizsgáltak 4 újjnyira voltam tágulva. Ez reggel 7-kor volt! Na nem is teketóriázott a dokim, gyorsan szülőágyra fektettek. Aztán jött egy kis rosszullét, amit valószínű a burokrepesztés stressz okozott, de hamar átvészeltük. 2 óra 20 perc múlva megszületett Panna! Nekem elég gyorsan ment! Remélem Neked is az lesz!

Kép
Kép
szofika3
 
 


Tündi
Akkor jó, hogy rendben van már. :) A nyelve miatt kell a gégészet ugye? Remélem könnyebben átvészelitek, mnt a kukis dolgot. :wink:
Nagyon szép a pocid. Abszolút nem látszik, hogy a pocidon kívül máshová is híztál volna, úgyhogy szerintem ne szomorkodj a súlyod miatt. :wink:

Nati
Egyél csak, amennyi jólesik :P később úgyis lelkiismeret furdalással ennél meg ennyit :wink: :P :D

Vicky
Sajnálom, hogy nem mutatta meg magát a babó. :? Kis szégyenlős :D lehet, hogy kislány? :wink: :D

Chrissy
Én benne vagyok a taliban :D :D

Ani
:wink: :D

Szofika
Majd írd meg, hohy hogy végződött a légzésfigyelős dolog. Remélem, hogy nem vertek át :evil:

Vettünk mi is használtan légzésfigyelőt 10ezerért, meg egy etetőszéket 3ezerért. Persze ez még ráért volna, csak szerintem ennyiért nem kapnánk :D

Képzeljétek, ma rendesen megmutatkozott a kismamás lelkivilágom :roll: Apa bent maradt túlórázni, de nem tudott szólni, mert itthon felejtette a telefonját. 3 helyett 1/2 5-ig dolgozott. Én meg már olyan ideges voltam, hogy a hasam is elkezdett fájni. Már "rémeket" láttam. Amikor megláttam a kocsit, ahogy bekanyarodott vele az utcába, elkezdtem sírni. Aztán meg a vállán bőgtem, alig bírt megvígasztalni. :roll: :?
bessy76
 
 


Kép Kép
bessy76
 
 


Sziasztok!
Chrissy
én is szivesen taliznék veletek.
Bessy76,tründike
nagyon szép pocakotok van.
Tründike
nekem is ott van a piercing helye mindenki kérdezi hogy mi az ott.
Nati
már nagyon izgulunk.Szoritunk neked.
Lehet elmegyünk 4d re megint.Nagyon kiváncsi vagyok már a babucimra.



vikcy6
Pákozd
 
 


Anna, gondolom én is hozzászoknék a cumisüvegezéshez. Egy hétig kapott tápszert Roni, na addig nem sikerült megszeretnem. Ez a kimossuk csak, nekem új. Persze nem minden kajci után főztem ki, de azért ídőközönként igen, a cumijaival együtt. Még nem szoptattam az utcán, de ha úgy hozza simán fogok, az autóba már többször is etettem.

Bessy, hát igen, ez már csak így marad. Aggódás aggódás hátán. Nagyon cép a pockód. :)

Viki, jó volna egy talit szervezni, de hol?

madiani
 
 


Ani: Szétrepedt??? Neee....

Barnika is tápszert kapott!!! És gyönyörű erős kissrác, csak mostanában nem akar enni :)

Viki: Remélem minden renben van! Jelentkezz mihelyt tudsz!!!

Bessy: Köszi, de sajna +13-ban vagyok már most :( Mindegy ez van. Édes a pocid :)
Pityorgós napod lesz még de nem baj :) Ez így jó most :)

Vikcy: Köszke nő a kislány :)

Nati: Sokat gondolok Rátok! :) Mi a helyzet?

Kriszti, lányok: Én is benne vagyok a taliba! :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Kata, annyira de annyira jól esett hogy felhívtál, nagyon köszönöm mégegyszer.

Tündike, minjá csináltatok apácskával képet a köldökről és felrakom.

Na csajok akkor taliszervezés beindul!

madiani
 
 



Bessy,
nagyon szép formálódó pocakod van!!! És nem is tudtam (vagy csak figyelmetlen voltam???), hogy Botond lett a kiválasztott fiú név!!!
Üdv, a pityergősök között!!! Nekem is volt pár ilyen napom :wink: De nagyon jól esett a bőgés, sok feszültségtől megszabadultam!!!

Ani,
nem lesz semmi gond a tejcsivel!!! Nem lehet, hogy most nőtt meg Roni evési mennyisége és ezért gondolod???
Nekem is ilyen szőrös a hasam!!! :P :P Nekem meg a laparoszkópia hege nagyon ronda... de elviseljük :wink:

Puszi Vikikééknek, remélem most már jobban lesznek!!!

Anna,
hű, te aztán jól ki voltál tágulva, mikor beértetek... :shock: Nem csoda, hogy nem teketóriázott a doki!!!

Tündi,
nagyon szép pocid van és szerintem is széltében is nő, nemcsak előre!!! És nőtt a múltkori óta!!! Csini lehetsz, tényleg csak babapocid van!!!! Nem ér elkeseredni!!!!

Kriszti,
remélem Martinka ma este szépen fog aludni, a napközbeni aktívitás után :wink:

Vikcy,
ó a fenébe, akkor tuti tényleg kislány, ha még mindig nem sikerült megtudni a nemét :wink: De azért izgi lehet így is nagyon!!!

Köszi lányok a nyitottság infókat :P :P Aranyosak vagytok, megnyugodtam, hogy teljesen jó az, ahogy most állok :wink:

Én továbbra is jól vagyok :P :P , holnap nyugi lesz, úgy döntöttem, aztán csütörtökön pedig megtörténik a nagy találkozás :P :P
Vendég
 


Nati, :D :D :D nem a szőreimet akartam prezentálni, de igen a terhesség alatt rendesen kiszőrösödtem és nem csak a hasamon. Most úgy néz ki elég Ronikának a tejci, de nem akarom elkiabálni. Igaz ma megittam majd 1 liter teát és a bogyeszokat is szedem.

madiani
 
 


Sziasztok,
Ti már alszotok, én meg most érek rá! Látjátok ez a sokgyerekes anyuka sorsa :lol: :lol: :lol: Vicc volt, jó így nekem, nagyon!!!

Nati,
Végre olvastalak! Remélem jól vagy!
Képzeld, amikor Pannát szültem, fél 3-kor ébredtem fájásokra. A párom előtte jött haza nem sokkal, éppen elaludt én meg ébresztgettem. Drágám, menjünk szülni! Hát azt az ijedtséget érdemes lett volna lekamerázni, ami az arcán látszódott. Ágyból kiugrás, telefon(apósomnál volt az autó), részéről kapkodás. Én meg szép lassan elmentem tusolni, közben fájások 10 percenként. Tusolás után séta a lakásba. Közben apósom érkezik, a férjem meg: Menjünk már!!! Mondom:Még nem! Ráérünk, majd ha 5 percesek lesznek! Közben telefon a szülésznőnek, aki hál istennek előtte nap jött haza továbbképzésről! Mindenki ideges, én teljesen nyugodt. Figyeltem az órát, szép egyenletes fájások, de már 5 percenként. Itt az idő induljunk. =-re a kórházba értünk, a többit már tudod.... A tusolás, kicsi víz ivás, nyugalom sokat segít!!! Azt hiszem ez valami teljes önmagamba fordulás! Talán volt ezzel más is így amikor szült! Miután megszültem kb.1 óra múlva, igaz szülésznői engedéllyel de már mentem pisilni. A párom csinált képet rólam, közvetlen szülés után! Hát nem fogjátok elhinni, olyan nyugodt és (bocsánat)szép voltam, mint még soha életemben!!!
Csak ezt le szerettem volna írni!!!

Bessy,
Talán rendeződik ez a légzésfigyelős sztori, de ma jó ideges voltam ez miatt! Kezdjétek csak el összeszedni a babadolgokat! Minden nagyon sokba kerül, nézzetek jól körül! Sok-sok ezer forintot megspórolhattok, amit utánna a gyerekre költhettek!! nagyon jó dolgokat lehet találni használtan! Babakocsi, kiságy, etetőszék, hordozó, tehát bármi!!!! Én már új ilyen dolgokat nem veszek, max kisruhát, ja!és cipőt, azt viszont csak újat!!!

Örülnék, ha összejönne a találkozó, szívesen csatlakoznék! Kiváncsi vagyok rátok!!! :lol: :lol:

Na akkor megyek én is, legalább tv-t nézni. A párom lassan jön haza!!
Jó éjt, aludjatok Babák(hagyjátok anyucit pihenni) és Mamák és leendő Mamák!!!

Kép
Kép
szofika3
 
 


Sziasztok

Mindjárt visszaolvasok és megpróbálok mindenkinek reagálni,amit nem ígérek,mert baromi sokat írtatok megint.

A taliban én is benne lennék,ha gondoljátok lehet nálunk itt szerintem elférnénk. :wink: Majd írjatok véleményt.
Vendég
 


Tündike
Örülök,hogy jól sikerült a nyaralás,és hogy jól éreztétek magatokat.Nagyon jók a képek!Az íjjászos tetszik nagyon,olyan édes ahogy koncentrál a kisfiad!

Enikő
Örülök,hogy jól telt a hétvégétek.Keresztanyádra meg ne hallgass,csak az ÖSZTÖNEIDRE!!!!!-5 gyerek és 10 unoka semmit nem jelent,csak rutint.
Nálunk a Noel mellett még a Roland és a Dániel név jött szóba.Közbe látom már választottatok,nekem mindegyik név tetszik!
Nem fényképezed le a szőnyeget?Kiváncsi lennék rá.
Hú a te pocid is jó nagy!!!

Nibcsike
A szomszédok most nincsenek itthon,Ők amúgy szembe laknak velünk,tehát amíg vissza nem lőnek,addig nem aggódom,szerencsére azért nem olyan brutális a helyzet.
Dobhatnál képet Gergőről!Lécci-léccci
Lassan már 1 hónapos lesz ő is!Hú hogy repül az idő!

Nati
mi a helyzet?Már nagyon izgulok értetek!Szerintem pénteken legkésöbb meglesz Bence! :wink:
Noelből vizilabdást akarunk,imádja a vizet-persze ez csak vicc volt,a kosaras is jó,de nem hiszem,hogy a magassága meglesz hozzá.Viszont a hosszú újjai miatt akár zenész is lehet,esélye van rá-Ákos apukája is zenélt.
Amúgy tényleg olyan hosszú lábú-kezű gyerek.Csimpikének is szoktuk becézni a sutyi-muki mellett.
Grat. a jó eredményxekhez.2222?-hú az szerintem nagyon jó!!!Szépen dolgoznak azok a jóslók.Én 1 ujjnyira voltam amikor bementünk,de persze az én esetem egész más ez volt fél 8-kor fél 1 körül voltam azszem 3 ujjnyira és fél 4-kor meglett Noel baba.
Bence súllya is nagyon jó,ennél nem is kell,hogy nagyobb legyen.

Ani
Köszi Vikikéjékről az infót.Nagyon rossz lehetett nekik,nagyon sajnálom a kis Levit is,remélem már jobban vannak!Már itthon vannak ugye?
Roni nagyon édes,megkuksiztam a webalbumban is,nagyon sokat változott!Szupi a pihenőszék én mindig a konyhaasztalra tettem és onnan nézelődött,miközben én főztem.Most meg már a babakocsiban se lehet elfektetni.


Ildi
Jóslók vannak még?Szerintem ezek nem olyan igazi jóslók amitől tágulsz,csak enyhe összehúzódások-gyakorol a méhed.Nekem a hasam keményedett ez kb ha jól emlékszem egy 1 hétig volt,aztán utána reggelente a derekamból kiinduló fájdalom volt ami úgy összehúzta a hasam alját aztán rá 1 hétre szültem.
Én mindenképp azt javaslom szedd a magne b6-ot ,azzal nem ártassz,de csak a 36. hétig!
Hú neked aztán hatalmas a pocakod!!!És ez még nőni is fog!!!Nem semmi!Hogy bírod?

Vicky
Hú nem irigyellek.ÚÚÚtááloomm a fogorvost,pedig nekem is mennem kellene.
Sajnálom,hogy megint nem láttátok a babátok nemét.a kislányok szoktak ilyen szégyenlősek lenni :wink: .

Tand
Hú mekkora Gréti :shock: ,már majdnem utoléri a fiúkat súlyban!Látod,ezért vettünk egy méretű badyt.Nagyon stramm kiscsaj,hogy ilyen jól tűrte a szurit.Nem is lázasodott be?
Nem semmi miken kell keresztül menned még mindig,hát nagyon rossz lehet,de egyszer majdcsak jobb lesz!Kitartás!

Ágica
Ahogy olvastam amit írtál,nagyon elszomorodtam,szörnyű érzés lehetett amikor betolták Dorkát a műtőbe :( és a várakozás is.Szegény kislány!!!És szegény anya,apa!!!Hát remélem nekünk nem lesz részünk ilyenben.
Mára már remélhetőleg mindannyian elfelejtettétek és csak egy rossz emlék marad.
Jó ötlet volt ez a barbie baba!

Chrissyy
Kúpot még nem próbáltad?Szerintem próbáld ki,hátha segít!Nem ártassz vele Martinnak!

Kata
Örülök,hogy jelentkeztél!Nagyon édes Geri bébi,ő is nagyon sokat változott!Nálunk akkor csinálta ezt Noel amikor a foga jött,és ez az állapot 3 hétig eltartott,bár csak néhány éjszaka volt ilyen nagyon szörnyű a többi csak szimplán rossz volt.Második éjjszaka után mikor órnként fennt voltam nála,elmentünk a gyógyitárba és vettünk Viburcol kúpot(homeopátiás),ez kicsit segített,de így is fel kellett kelni hozzá 2x-3x,de mégse óránként.Simán jöhet már a foga.

Alíz
Örülök,hogy végre befejezed a melót.
A szurkálásokra én is emlékszem,de nem tudom mitől van,de tuti normális dolog.A kezedre sajna nem tudok mit írni,kérdezd meg a dokit.


Most ezt elküldöm,nem szeretném,ha elveszne.
Vendég
 


Sziasztok!
Mindenkinek jó reggelt kivánok!Igaz amilyen hülye idö van elég rosszul indul a nap.
Gabi84:sajnos a fogorvos muszáj.Eddig még birtam de a húzástól kicsit félek.Hát mindenki azt mondja hogy kislány azért bujocskázik.Pedig én nagyon fiú párti vagyok. :( én is Bencét szeretnék.De a kislánynak is örülök a lényeg hogy jól legyen.Csak szerintem mindenkinek van egy vágya hogy mit szeretne.És az nekem nagyon fiú!De nem baj mert tesómnak két lánya van és rengeteg ruhát megörzött amik jól jönnek.
Én nyagyon örülnék ha megismerhetnélek titeket személyesen.
Tegnap Chrissyvel összefutottunk és olyan jó volt hogy megismertem.
Tnati:Már nagy az izgalom hogy mi van veletek.Lehet ez a hulye idö segit meginditani a szülésed.
Légyszives irjatok nekem véleményt a homeós bogyókról mert kiváncsi vagyok hogy mennyire használ.



vikcy6
Pákozd
 
 


Jó reggelt!

Ani: Alig van repedés, azt hittem durvább amikor írtad. :)

Nati: Köszi a bátorítást igyekszem nem elkeskenyedni csak olyan nehéz néha. Amikor megcsináltuk a képet akkor láttam én is hogy igen szép kis körpocim van :) Felejtsem el a derekat jó darabig :)
Szóval csütörtök? Bár ma igen csak lehült az idő.
Itt az ideje ha még nem kívántam volna Neked, könnyű, sima, problémamentes és gyors szülést és nagyon örömteli találkozást Kincsetekkel :)

Szofi: Remélem én is ilyen jól, higgadtan és szépen fogom viselni a vajúdást mint te :)

Enikő: Kiscsillagodat Te ismered a legjobban. Hiába nevelt fel valaki 5 gyermeket attól még nem fogja ismerni a te Kincsedet.

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Alíz
Én is sokáig a hátamon feküdtem,azt mondta a védőnő,hogy úgy is felébredek,ha nem jó a picinek és így is volt megébredtem és az oldalamra feküdtem.Persze utána megint arra ébredtem,hogy hanyatt fekszem.

Bessy
Örülök,hogy jó lett a vércukrod!
Én a 20. héten éreztem előszőr Noel mocorgását :wink:
A Te pocid is szépen növöget,ahhoz képest,hogy 18 hetes vagy, jókora!
Nem csodálom,hogy elbőgted magad a történteken,én is biztos azt tettem volna,gondolom így jött ki belőled a feszültség.Sokszor még ennyi se kell,ahhoz,hogy így elérzékenyüljön az ember,hát még áldott állapotban....

Enikő
azok bizony terhességi csíkok,és hiába is kenegeted magad,ha a bőröd hajlamos rá így is -úgy is csíkos leszel.

Ani
Ne aggódj,lehet,hogy nem a tejcid kevesebb,hanem Roni étvágya nagyobb.Nem lesz gond,de igyál sokat és szedd a bogyeszokat.Nekem a mentes sör nem jött be,szerintem más volt tőle a tjci íze.

Anna
Örülök,hogy Schwarczi elvállalt és az is szupi,hogy Gaskó és a párod jól kijönnek egymással.
Akkor jó kis szülinapi bulit csapsz a dokinak amolyan ottalvósat :lol:
Most akkor mi van a légzésfigyelővel?Meggondolta magát a csaj?Remélem nem vernek át!

Tündike
Szépen gömbölyödsz :wink:

Nati
Én is csütörtökön szültem :wink:

Anna
A párod jó lehetett a rémült arcával! :lol: Mi meg jót röhögünk rajtuk,ők sokkal idegesebbek szerintem.Én is nyugodt voltam,pedig csak 36 hetes.Apa még soha nem ugrott úgy ki az ágyból mint azon a hajnalon.Míg lezuhanyoztam,már ott toporgott az ajtóban és a lábánál a táska-nagyon izgatott volt én meg csak mosolyogtam rajta.És igen,szülés után nekem is egyből letisztult az arcom és olyan kipihentnek éreztem magam.
Vendég
 


Vicky
Én szedtem homeos bogyókat,vagyis csak1x 5 szemet mert ugye 1 hónappal előbb jött Noel.De a kórházban fél óránként kaptam 5 szemet.34. héttől gátmasszázst csináltunk és ittam a málnalevél teát is.reggel 6-kor elfolyt a magzatvíz 7-kor kezdődtek a szabályos 5 perces fájások és délután fél 4-kor megszületett Noel.Oxitocin infúzió,2 méhszájlazító szuri,kéj gáz,gátvédelem és vágás nélkül (2 pici öltéssel a hüvelyfalon) 2670 grammal és 51 cm-rel.
Nem tudom milyen lett volna a bogyeszok és a gátmasszázs és tea nélkül,de így nem volt vészes és a következő babánál is hasonlóan szeretném majd csinálni.Szoptatásnál is szedtem homeopátiás bogyeszt,szerintem az is nagyon jó.


Most megyek mert főznöm kell.
Vendég
 


Sziasztok!

Húú, milyen sz*r idő van. Majdnem kitépte a szél a kezemből az esernyőt reggel -> vérvételre mentem.

Nati, a napozást nem tudom, hogy hol látod rajtam. :lol: Vagy csak a fényviszonyok miatt tűnök barnának vagy még a tavalyi. Idén nem napoztam, csak pólóban és rövidnaciban.
Én is lekezdtem szőrösödni, de örülnék, ha csak olyan lenne, mint Aninak. Nekem a köldökömtől lefelé egy vonalban nőnek sötét szőrik. :(

Anna, köszönöm a felajánlást, egyelőre még ezzel is várunk, hátha jön a rokonságból. Ez a típus nem adapteres? Raksz fel róla képet?

Bessy, szépen gömbölyödik a pocakod. Hát igen, néha nálam is eltörik a mécses!

Tündi, a te pocód is csudaszép. Számomra olyan furcsa szemből, mert nekem nem így nő. Persze és egy "kicsit" szélesebb vagyok, mint te. A melltartó miatt meg ne izgulj! Én F-ről indultam... :roll:
Ha jól tudom, ezek a bútorbolt elérhetőségei: http://www.fehervarportal.hu/index.fcgi ... &id=000027
Fehérváron is tudok egy boltról: a Major utca elején van. Régi bútor áthúzásával és új készítésével foglalkozik. Még nem voltam bent sosem, de eddig nem hallottam rosszat róluk. Egy kukucskát megér - bár árakat nem tudok mondani.

Gabi, neked is köszi a dicséreteket. A szőnyeget majd lefényképezem, ha meglesz. Még rendelés alatt van. A pólós pasiknak jó kis felsőtestük van... :lol: És ha még ilyen szemek is társulnak hozzá!!!

Chrissyy, a tali jó ötlet. Már én is gondoltam rá, hogy lehetne.

Drukkoljatok, hogy délután jó idő legyen, vagy legalábbis ne essen az eső. Veszprémbe akarunk menni az állatkertbe, vinnénk a keresztlányunkat is, de ilyen ramaty időben, nem megyünk sehová sem! :cry:


Puszi

Eszter és Enikő

Kép

11.11. anya 6 hetes kontroll
11.20. Eszti csípőszűrés
s.eniko
 
 


Biztos segitenek ezek a dolgok.Testvérem tizenkét tizenhárom órákat vajudott a lányokkal.És elég fájdalmas volt neki.Ö nem szedett semmit.Ezeket a bogyókat hol lehet beszerezni?Gondolom a teát gyógynövény boltba.



vikcy6
Pákozd
 
 


Jó reggelt!

Fujj de szar idő van és hideg is.

Anna, olyan jó volt olvasni amit írtál. Én apácskám is nagyon izgult, teljesen fel volt már öltözve cipő a lábán, én meg még csak a zuhi alol bujtam ki. :)

Gabi, vigyázz szavadon fogunk és hozzátok megyünk talizni.
Vikiék már otthon vannak, viszont ma vissza kellet meniük hogy a doki rákukkancson Levire. Késöbb hívom majd őket.
Köszi a dícséretet. Jövőhéttől én is megpróbálok főzni mert ezek az ételkihordók nagy szarok. Majd jövök, és tőletek kérek tanácsot hogy mit hogyan kell csinálni. :)
Már rengeteg mentes sört ittam, és bármit ehetek Ronit nem zavarja, de még a mensit se érzi a tejcibe.

Viki, én szedtem a homeós bogyeszokat és a málnalevél teát is ittam (bár a végén már nagyon untam). Nem tudom hogy annak köszönhetőe, de nagyon gyors és könnyű szülésem volt. 2,5 óra alatt kibújt Roni, gátvédelemmel szültem, de mivel hülye voltam és elhúztam magam kicsit berepedt (2 öltés). Most is szedek homeós bogyeszt a tejserkentésre, sztem ez is jó. Úgy voltam vele hogy ártani nem árthatok. Patikába lehet kapni 540 Ft egy kis doboz.

Tündi, :) reméljük neked ilyen se lesz. :D

Enikő, drukk a jó időhöz.

madiani
 
 


szép jó reggelt, ebben a ramaty időben mindenkinek!!!!

Vikcy,
ha elküldöd az e-mail címedet, küldök át neked anyagot a homeos bogyókkal kapcsolatban - mit mikor hogyan kell szedni. (tnati@freemail.hu).
Mi a párommal eddig is ilyeneken "gyógyultunk", én nagyon hiszek benne, de nem mindenki van ezzel így. Ki kell próbálni, ami jó, hogy ártani nem árt semmit!!!

Kriszti,
jó ötlet a tali, én is benne vagyok!!!

Gabi,
nem kis munkát veszel a nyakadba, bár Andesszel már van tapasztalatotok :wink: Nálatok aztán jól kifáradnának a nagyobb gyerköcök - dombon fel, dombon le :P

Alexa,
nagyon eltűntél, minden rendben veletek???? Martinka szétszerelte már a lakást???? :wink:

Tündi,
köszi a jókívánságokat!!!! igy lesz, én is ilyen szülésre készülök (holnap) :P . Ma reggel is beszélgettem Bencussal, hogy holnap lesz a nagy nap :P :P

Enikő,
az a csík normális, majd el fog múlni!!! Nekem alul kicsi csík van, de a köldököm fölött egészen a gyomromig van egy nagy szőrcsík - írtó sexi!!!! :P :P

Anna,
remélem nekem is sikerül nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak maradnom. Majd beszámolok, de ahogy magamat ismerem menni fog :wink: . Hát igen, nehezebb ez a fiúknak, mint nekünk, mert ők nem érzik, amit mi...

Ani,
gondoltam, hogy nem arra ment ki a fotó :wink: de ha hiszed, ha nem (és ez nem kárörvendés!!!!!!), jó volt látni, hogy nem csak én lettem ilyen szőrös!!!! És eddig nst-n is csak sima pocakú kismamikat láttam, és olyan hülyén éreztem magam, hogy az enyém meg nem az!!! A heged egyébként nem olyan vészes szerintem!!!
A tejcsinek meg nagyon örülök, látod, mindig megtalálod a megoldást!
Barackot szerintem tegyél el, nekem anno azt javasolták, hogy jégkocka tartóba tegyem, onnan könnyen ki tudom venni az adagokat!! aztán majd eszi Roni, ha eljön az ideje!!!

Kaptok ma pocakképet, és aztán holnap irány a szülőszoba :P :P :P
Vendég
 


Nati, örülök hogy örömet tudtam szerezni ezzel a nem túl szép képpel. :D
Ha holnap szülsz te is pont 39+5-ön fogsz, mint én. :) Kívánom hogy olyan könnyű is legyen.
Köszi a jégkockatartó tippet, legközelebb úgy rakom el.

madiani
 
 


Tnati: elküldtem a freemailedre az email cimem.Várom az infokat.



vikcy6
Pákozd
 
 


No, akkor jöjjenek a pocakképek :P :P Kaptok jó sokat, mazsolázhattok!!! :wink: :wink:

Kép 38. het

Kép 39. hét (itt mintha eltűnt volna a pocakom :shock: )

Kép 39 hetes 4 napos (ez a mai :P )
Vendég
 


Lányok, ha valaki privit akar nekem küldeni, akkor inkább a fenti freemailes címre küldje, mert nálam az gyorsabban működik, mint a bnetes privi!
Köszi!!!
Vendég
 


Nati!
Nagyon szép a Bence lak! :D
Megadrukk holnapra! :D
Ja a keresztelő nálunk egybe lesz tertva a 10.házassági évfordulónkkal,(pont aznap lesz),és azért is tartunk ekkora bulit! :D
Ja,és nagyon sok haverunk van,akikkel összejárunk,ezért leszünk ilyen sokan! :D
Ani!
Én is szőrösebb lettem :? ,Te már visszaraktad a piercingedet?Én meglepődtem,hogy simán vissza tudtam rakni,nem nőtt be a lyuk! :D
Lányok,nagyon szépek a pocakképek :D
Gabi!
Én benne vagyok ,hogy Nálatok legyen a tali :wink: :lol:
Na,voltam beíratkozni,jövöhéttől már megyünk a kresszre,hétfőtöl -péntekig 16-20 óráig,szombat,vasárnap 9-13ig!
És akkor vizsgázunk,ha a tesztek már pár hibapontossak lesznek :D

KépKép
KépKép
andesz78
 
 


Sziasztok!

Annyira szar idő van,hogy semmihez nincs kedvem :(

tnati: szép pocakod van, drukkolok neked,hogy gyors,könnyű és sima szülésed legyen :)

chrissy : a tali nagyon jó ötlet, szívesen megismernék mindenkit. az is tök jó volt,hogy összefutottunk f.váron :)
Martinka nagyon ari kisfiú.

madiani: nekem is szőrös a pocakom :(

enikő : úgy hallottam,hogy délutánra abbamarad az eső. drukkolok,hogy így legyen, és jó mulatást a vidámparkban :)

bessy : szép nagy pocakod van már, ahhoz képest,hogy még csak 18 hetes vagy. Én is elég sírós lettem.

küldök én is egy pocakos képet , már ha sikerül lekicsinyíteni :)

Kép 24. héten Kép 31.héten Kép 31.héten

Kép
csehi77
 
 


Sziasztok

újra itt vagyok.
Hú mennyi csini nagypocakos kismami :wink:

Enikő
Nálunk nem úgy néz ki,hogy javulna az idő :? Itt még mindig esik.

Vikcy
Én azszem mindent itt a gyógyitárban vettem,illetve a teát és az orbáncfűoajat a tescóban a herbáriában.

Ani
Nyugodtan szavamon foghattok,én komolyan mondtam,hogy lehet nálunk a buli.

Nati
Remélem lelkiekben már készülsz a holnapra :wink: életed legszebb napja lesz!
Ja,olyan szexi szőrcsíkom nekem is volt,de nem akart magától eltűnni,megkopni,így leborotváltam és nem is nőtt vissza :wink:
A pocakod nagyon csini,bár én már itt nem látok sok változást a fotók között.Viszont Te is felbőszült bika szindrómában szenvedsz,mint anno Ani,az orodat nézve. :lol: Tényleg jól megvan puffadva az arcod is-ez már nagyon a vége.Este hancúr apával!!!!!!!-és holnap már szülhettek,mond neki most adjon bele apait-anyait,mert holnaptól 6 hétig nuku nuni :D

Tesó
talán a talira már saját autóval érkezel :wink: Ne izgulj menni fog az!

Csehi
Neked is nagyon csini és formás a pocid.
Vendég
 


Gabi : köszi a dicsit.

andesz : menni fog mint a karikacsapás :) csak bízz magadban .

most megyünk fagyizni a párommal , nehogy már elrontsa a kedvünket ez a hülye idő :lol:

mindenkinek szép napot.

Kép
csehi77
 
 


Halihó!

Micsoda pocakok.... jaj de jó nektek, kicsit hiányzik.

Andesz, nekem már nagyon rég óta nincs bent a piercingem mert sajna nem fogadta el a szervzetem. Pedig próbálkoztam minden féle fémmel.

Orsi, akkor megnyugodtam, egyre többen vagyunk szőrőshasuak :)nagyon cép a pocid. Jó fagyizást.

Gabi, :) olyan jót nevetem a bikán. :D Oksika, akkor én megkérlek a fórum nevébe hogy legyen nálatok a tali. Az időpontot természetesen te választod. Legyen megint főzés vagy csak mindenki vigyen valami nyamit és ücsit? Hu de izgi....én már most mennék.

Nati, készülsz lelkiekben?

madiani
 
 



Köszi Ani!

Remélem nem haragszik meg Chrissyy,ha nem hozzájuk megyünk :lol: :lol: :lol: Jól néznénk ki náluk mint heringek a dobozban.
Nálunk van hely az udvaron.Viszont majd a bevásárlásnál kérek egy kis segítséget.Szerintem legyen úgy mint a múltkor.Jó kis babgulyás és az innivalót és rágcsit+sütit mindenki hoz magával.Mit szólnátok aug 28-29-30-ra.Ez csüt-péntek és szombat vmelyik nap.Majd dobok táblát.Vélemeényeket kérek!MINDENKITŐL!

Szóval mégegyszer köszi Chrissyy az ötletet !
Vendég
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?