Új privát üzeneted érkezett!

Nikó!

Hogy csináltad meg a vonalzódat hogy neked nem csúszik így el????
csipcsab

Igazán nem csináltam vele semmit, az elején nekem is el volt csúszva, aztán nem foglalkoztam vele, úgy látszik magához tért.:)

Kép
nikóska

Pinkiné!
NEM HISZTI!!!!!!!!!
Nyugodtan vedd fel, vagy tedd cicire, ahogy jónak látod. Ennyi idősen még nem hisztisek. Nekem azt mondta a védőnő, azért sír, mert anyát akarja. Akár csak bújásra, akár szopira. Ne hagyd sírni, tudnia kell, hogy ott vagy, amikor szüksége van rád.
Furcsa még neki minden idekinn, anya az egyetlen biztos pont, ahogy Te is mondtad. Ettől nem lesz elkényeztetve, nyugodtan vedd fel, amikor jelez. Férjed talán csak féltékenykedik kicsit, azért mondja mit mond. Én is felkaptam minden nyekkenésre, és nem lett tőle semmi baja. Amúgy is, Te vagy az Anyja, Te tudod mire van szüksége.
vivi79

Marietta: én is sokáig fejtem, tele volt a fagyasztó. Vésztartaléknak szántam, ha elfogy a tej, legyen mihez nyúlni. Aztán lassan kiszórtam az összeset, egyetlen adagot sem ivott meg. Mindig volt annyi, amennyi kellett neki.
Múlt héten pedig önként egyik napról a másikra abbahagyta a szopit. Úgy döntött már nagylány, önállósodni akart. Kicsit sajnálom, imádtam ahogy hozzám bújik, de talán könnyebb így, mintha én akarnám abbahagyni, ő pedig még kérné.
vivi79

Sziasztok!

Marietta! Annyira irigyellek, hogy ennyi tejed van! :oops: :oops:
Én ma este megmértem, Peti 40 grammot szopott. :roll: Aztán megivott még 80 ml tápszert :? Szóval abban sem vagyok biztos, hogy ki tudnám csak tejcsivel szolgálni az étvágyát. Mondjuk ha csak etetésekkor szopizna, valószínűleg kevesebb tápot enne (mert több tudna összegyűlni), de hát 2 etetés között a 8-ból 4x tuti van komfort szopi és akkor az első pár "slukk" az intenzív szopizás, csak utána jön a komfort cumi. De ezzel is anyatejhez jut és serkenti a cicikben a termelést.
Az jutott eszembe, hogy éjféltől minden evésnél mérni fogom mennyit szopott 24 órán keresztül, hogy mennyi anyatejet evett. Ha nem felejtem el :roll: Mondjuk ebbe bele kéne mérni a komfort szopikat is, ami azért nehézkes, mert ezek után rendszerint bealszik, s nem kéne zargatni, mert felébred és kezdhetem elölről az egészet. :roll:

Ma - becsülettel bevallva - megpróbálkoztam a cumival.:roll: Az egyik altatásnál használtam. Aludt is vele 1,5 órán keresztül, csak éppen utána az etetésnél baja volt a szopizással (nehezen állt rá a szája a bimbóra), úgyhogy megegyeztünk Apával, hogy inkább lógjon cicin, mint hogy cumizzon. Nem akarom, hogy szopászavaros legyen a gyerek, csak azért, mert én fürdenék vagy ennék :):):):) :wink:

Vivi, a sírás vége általában cici, mert a felvevés, ringatás nem nyugtatja Őt meg. Szerintem Apának pont ez a baja, hogy úgy érzi, a gyerek nem szereti Őt, mert nem nyugszik meg nála, csak nálam cicin. S szerinte ha hozzászokik, hogy állandóan cicin van, akkor sosem fogok tudni semmit csinálni Tőle. De Peti kb. 5-10 perc cicizés után bealszik és akkor csinálhatom amit akarok.

Képzeljétek, most a pelenkázásnál leesett a köldökcsonkja. Tényleg, fürdetéskor még most is vigyázni kell hogy ne legyen vizes vagy érheti víz de utána ugyanúgy kezeljem le mint a csonkot?

Marietta, Flóra hogy viseli a fürdést?

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Arwen nagyon szívesen!!

Bridzsi

Kép
esztora

Pinkiné! Nyugtasd meg Apát, hogy ez csak átmeneti állapot, majd idővel elválik a cicitől, és csak akkor kéri, ha tényleg éhes lesz (remélhetőleg). Az meg, hogy Apánál nem nyugszik meg, nem tudom mivel magyarázható. Encinek a mai napig csak én vagyok jó, akár álmos, akár nyűgös valami miatt. Hiába veszi fel Apa, nem tud vele mit kezdeni. Sőt most hogy már gagyog, folyamatosan mondogatja, hogy anya, anya. Ez valahol jó érzés, de azért örülnék ha Apával is megmaradna.
vivi79

Csak beugrottam, igazából visszaolvasni sincs idő. Apa itthon van és családi életet élünk. Sajnos én nem vagyok túl jól. A vérezgetés nem csökken. Felhivtam a nődokimat, aki mondta, hogy menjek be hozzá a kórházba. Csinált ő is egy UH-t és mondta, hogy minden ok a bébivel, csak ez a hülye polip... Azt is hozzátette, hogy amikor csak akarom, ő szivesen megultrahangoz, ne idegeskedjek, mert ezzel ártok a legjobban :roll: Aztán megnyugodtam, igy pár nap. Tegnap este egy gumi állagú véres valami esett ki belőlem. Most megint megy a para. Hétfőre be vagyok jelentkezve a dokihoz, igy a hétvégét már igy csinálom végig :roll: Nagyon rosszul érzem magam :( Ha a babóka menni akar, akkor elfogadom a döntését, de olyan rossz ez a bizonytalanság :cry: Gabcsi meg hiper über nyűgös ettől az időtől :( Még jó, hogy apa itthon van

Kép
Kép
adrienna

Jaj, Adri: sajnálom amiket átélsz, és főként hogy parázol. :( Ilyenkor olyan lassan telik a hétvége, de remélhetőleg minden rendben lesz hétfőn. Próbálj pihenni, és ha tudod tereld másfele a gondolataidat.
vivi79

Niko,
Nagyon boldog szuletesnapot kivanok!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Ragota,
Neked holnapra kivanok nagyon boldog szuletesnapot!!!!!!!!!!!!

Kép

A tulipanon kivul a napraforgo a masik nagy kedvencem,remelem Nektek is tetszik! :wink:

Kép

Kép
arwen07

Niko,

Kép

Ragota,

Kép

A tulipanon kivul a napraforgo a masik nagy kedvencem,remelem Nektek is tetszik! :wink:

Kép

Kép
arwen07

Niko,

Kép

Ragota,

Kép

Kép

Kép
arwen07

Bocsanat,megorulok a bnettol.... :?

Adri,
jaj sajnalom,bizom benne,hogy ez elmulik,es problemamentes lesz ez a gyonyoru idoszak!!!!!!!!!!!!

Marietta,
Flora nagyon szep!!!!!!!!!!

Na ennyi voltam,irtam volna meg,de hat nem ugy van az...kerem! :lol: Muszaj mennem.....majd jovok! :wink:

Kép

Kép
arwen07

sziasztok,

élek én is, csak nem volt netünk, elvágták a kábelt a szomszéd építkezésen :evil: Megyek visszaolvasni :D

Kép
vickybabe

Sziasztok,

megnéztem az új babáinkat, hát nagyon szépek. :)

Pinkiné:
lesz ott tejcsi. :)

Marietta:
nagyon ügyes vagy. :)

Nikó:
az én dokim 9000-t kért, ha volt uh, 7000-t ha nem. de talán 2x nem volt uh és 3 hetente mentem.
viszont így nem kellett a h-ba járnom. ami nekem megért ennyit. :)
sztem nem extra drága a dokid, és én ezért nem váltanám le. max szólj neki, h inkább a h-ba járnál uh-ra és írjon beutalót, mert anyagilag megterhel vagy ilyesmi.
persze Te tudod, de ha elégedett vagy egyébként....

Adri:
nem lesz semmi baj, nyugi. :) próbáld lekötni magad valamivel.

mi jól vagyunk, Lilla pár napja nem hajlandó tápit enni. semmiből, sehogy, semilyet. :(
így most napi 4x eszik, mondjuk mennyiségre sokat ( 250-270 g.)
nem tudok vele mit csinálni.
Nektek van akinek nem iszik már tápit és nem is szopizik?

Kép
Kép
h@jni

Hajni: Enci a múlt héten hagyta abba a szopit, tápszert eddig nem adtam, most meg már nem akarom elkezdeni.
Ő keveseket eszik, épp csak csipeget, viszont rengeteg teát megiszik. Van, mikor a pépet fogadja el, a darabos nem kell, van mikor pont fordítva. Általában vacsira már csak 1-2 kanál pépet eszik,( máskor ezt követte még a szopi), megiszik egy üveg teát, és alszik. Éjjel van hogy nem ébred, van hogy 2x is.
Lilla miket eszik?

Vicky: 2-3 hete kérdezted, mi van a nővéremmel. Nem véletlenül nem válaszoltam. Megcsináltatta a down szűrést, aminek rossz lett az eredménye, így elküldték magzatvíz vizsgálatra. Ma kapták meg az eredményét, és hála Istennek minden rendben velük, és fia lesz.
lányos anyaként inkább újabb kislányt szeretett volna, de amiken keresztül mentek az elmúlt hetekben, szerintem mindegy már nekik. A lényeg, hogy egészséges.
vivi79

Ragota és Nikó!!! Nagyon boldog születésnapot nektek és kívánom, hogy amit ma kívántok az mind teljesüljön!!!!
És kérjük a beszámolót, hogy telt a szülinapotok.

Adri, ne aggódj, tuti nem a baba. Egyébként pedig ez a vérezgetés csak a terhesség miatt van, ha nem lennél az, akkor nem is vérezne ez a polip???? Erre mondott valamit a doki, hogy a terhesség miért hozza elő a vérezgetést?

Marietta, nagyon szép Flóra baba!!!! :D
szerika

Sziasztok!

Pinkiné!

Hát Flórának még egyáltalán nem tetszik a fürdés. Még sír!
A tejcsi dolgot sajnálom. Remélem megoldódik. Ha nem akkor se keseredj el.
Mennyi idős volt Peti mikor először kimentetek vele??
Én kérdeztem a védőnőt azt mondta 2 hetes kor után kivihetjük csak ne legyen szél. Úgy mennénk már sétálni.

Lányok nem gond hogy Flóra majdnem minden kaja után csuklik??

Képzeljétek mostmár minden kajcsinál 120-130-at beszopizik. És még tudnék fejni is. De ha nem fáj annyira és nem olyan csomós a mellem akkor inkább nem teszem.

Furcsa egyébként hogy amilyen ugri-bugri volt a pocakban olyan nyugodt idekinnt.
Eszik alszik,és ha fennt is van akkor csendben nézelődik.

Bocsi hogy most pár napja magunkról írok,de még nem vagyok képben,hogy kivel mi is van mostanában.
Próbálom minnél hamarabb felvenni a fonalat.

Azt viszont látom hogy szülinaposaink vannak. 8)

Nikó és Ragota!

Nagyon Boldog születésnapot kívánok Nektek!!!!
csipcsab

Sziasztok!

Ragota, Nikó Nagyon Boldog Szülinapot Nektek!

Adri, ne aggódj biztosan csak az a hülye polip szórakozik, nincs a Manócskának semmi baja! :wink: :wink:

Képzeljétek, úgy néz kis tényleg beáll a srác 3 órás napirendje :) A héten ez a hülye dörgős, villámlós eső betette az ajtót, de most megint a "régi" minden :)
A kaja is kezd beállni, éjjel 30-40 millilitereket eszik, napközben 60-80-at. Kiszámoltam, hogy mekkora az a tápszermennyiség amit az ajánlás szerint ehet és hogy mennyit eszik Ő. Jelentem, naponta 40-50 millivel kevesebbet eszik, mint lehetne :)
Viszont a váltott cicis etetésről visszatérek a 2 mellből szopiztatáshoz, mert mióta váltott mellből etetek, erős tápszeres zöld Peti kakija. Már pedig előtte - 2 ciciből etetéskor - szép aranysárga volt.

Nikó, az én dokim 5000 Ft-ot kért terhesgondozásonként, viszont csak 2D uh-gal nézett minket. Külön kért pénzt az nst-ért, kenetvételért :)

Tegnap este mértük Petit fürdéskor, 3910 gramm :):):):)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Niko és Ágota nagyon sok boldogságot kívánunk!!

Bridzsi

Kép
esztora

Marietta, nálunk Peti ugyanígy utál fürdeni. :roll: Bár most már, ha a hátát és a popsiját mossuk és a hasára van fordítva közben, akkor nem üvölt. Törölközni meg kifejezetten szeret :)

Egyébként a 8 etetésből kb. 5x Peti is csuklik :) Az okosok azt mondják nem zavarja Őket, hát az én Fiamat igen :)

A tejcsi dologgal nem tudok sok mindent csinálni, most visszatértem a 2 mellből szoptatásra, hátha ettől is nő a mennyiség. Illetve hétfőn Apa még vesz nekem More Milk Plus tablettát, azt megpróbálom. Ha attól sem leszek "fejős tehén" :), akkor annak örülök, hogy legalább ez a kevés van :)

Sétálni 1 hetesen és 1 naposan voltunk először Petivel. Mentünk egy 15 perces kört, itt a szomszéd utcáig :) A mózesre ráhúztuk a szúnyoghálót + kapott takarásképp egy textil pelust is, hogy ne süsse meg a nap. Nagyon jót aludt séta közben.

Na megyek, mert felébredt, mindjárt evés van.

Nekem meg fő a gulyásleves :roll:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Nikó és Ágota: nagyon-nagyon boldog születésnapot, így utólag!!!!

Pinkiné és Marietta örülök, hogy jól vagytok babácóstól együtt. A fürcsit meg biztosan szokniuk kell.

Pénteken este hazajött a nagyim. Hát, 6 ember sem bírná kiszolgálni. Egész napunk csak azzal telik, hogy most ez kell, de mégsem, majd mégiscsak. Azt hiszem nagyon bosszantja, hogy ő beteg és ezért kötekszik mindennel. Azt hiszem borzasztó időszaknak nézünk elébe mindannyian.
Megyek is, mert ezernyi a tennivalóm.

meriann

Ragota, Nikó:
Boldog szülinapot.

Vivi:
Lilla eddig így evett:
reggel 6 körül 200 ml tápszer, fél10 250 ml silnac-gyümivel, fél2 270 g főzi ( többnyire gyümishúsos) sinlaccal keverve, 6 270 ml tejpép, és lefekvés után 200 ml tápszer ( fél10körül).

most így:
reggel fél9-9 220 ml tejpép, 12-negyed1 270 ml főzi-sinlac, 4 250 ml gyümi-sinlac, 8-fél9 270 ml tejpép.

eddig gyümiket eszik ( alma, szilva, körte, őszi-sárgra barack).
főziből: sütőtök, a srépa nagyduzzogva, a vegyesfőzi duzzogva. a többit meg köpködi.
így a gyümiseket veszem: őszi-pulykahús, alma-banán pulkyahús stb...

Te adsz már tejterméket?
ha igen, mit és mennyit?

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Hu, elég zombi éjszakánk volt :( De hajnalra rájöttem mi a baj :) S persze pont most vagyok tök álmos és nem tudok aludni, mert jön ma a nagyim, dédiunoka látogatóba. :roll: De du. már megy is haza.

Meri, nagyon sajnálom Nagyidat. :oops: Nálunk is volt ez Anyuval, volt olyan, hogy este 1/2 9-kor, munka után 4 féle képpen csináltam meg a tejbegrízt, majd közölte, hogy nem kell. :?
Valószínűleg igazad van, szörnyen utálják ezt a kiszolgáltatott helyzetet, hisz eddig annyira tettre kész, sürgölődős emberke volt.

Kitartást Nektek és Neki is!

Azt hiszem Flóra példáját követve az Én Fiamnak is megnőtt az étvágya. Éjjel tök nehezen tudtam visszaaltatni, kellett neki újabb tápi adagot készíteni, mert nem volt elég a 60 ml. Úgyhogy evett egyszer 110-et, meg a következő etetésnél 80-at :) De még így is kevesebbet eszik mint az ajánlás. :)

Na megyek, megjöttek Nagyiék.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket, és Arwen, a szép napraforgót. Imádom!

Ágota, boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!

Hajni, ami a dokit illeti, párszor azt éreztem, hogy nem ér rá velem rendesen foglalkozni. Volt, hogy csak 2 percet uh-ott, nagy nehezen felírta dvd-re, vizsgálat sem volt, és ugyanúgy elkérte a 12.000-et. És azért nem ért rá, mert én voltam az utolsó, és sietett valahova, de azért előttem érkező be nem jelentkezett 5 kínai nőt megvizsgálta. Rám pedig fél órával később került sor. Ez kicsit rosszul esett. Úgy érzem, kicsit elvesztettem a bizalmamat vele szemben, nem csak-e miatt, hanem 1-2 megnyílvánulása miatt, hiába nem velem kapcsolatos volt, de azt éreztem, hogy ezt velem szemben is megteheti. Lehet, hogy csak belemagyarázás, de ha már a fejemben így van, akkor az már nem jó. Egy valami biztos, ez a gyerek nem fog bent maradni, bárhova is megyek. :) 30-án megnézem az sztk-s dokit, aztán majd eldöntöm mi legyen. Amúgy olvasom az Útmutató szüléshez, amit Esztorától kaptam kölcsön, egyre jobban foglalkoztat a gondolat, hogy biztos, hogy nekem kórházban kéne szülnöm? Biztos azt gondoljátok, kicsit szét vagyok esve. :)

Meri, kitartás Nektek!

Amúgy a szülinap jól telt, tegnap bográcsoztunk családilag, főztünk sertéspörit, ami nagyon finom lett /legalábbis a szaft, mivel a hút nem eszem meg :)/.

Most megyek.

Pusz mindenkinek Nikó

Kép
nikóska

Arwen megjött a pénz!Köszi!

beletemetkeztem D. Tóth Kriszta könyvébe szenzációs!!!

Bridzsi

Kép
esztora

Hajni: Lilla hatalmas mennyiségeket eszik Encihez képest.
az Ő napi étkezései kb így alakulnak:
8-1/2 9: kb 80-100 g tejpép, 10-körül 2 harapás banán, vagy barack, ébredés után 12-13 körül kb 80-100 g főzelék, uzsira 1-1,5 szelet gépsonka, néha kenyérrel néha simán, vagy pár falat gyümölcs és este fürdés után tejpép. Van, hogy 3 kanál, van hogy 100 g körül.
Ennyi. Viszont kb napi 1 liter teát megiszik.
Főziből kecskemétit szoktam venni, vegyes zöldség sonkával ami most beválik. Néha főzök hozzá neki krumplit, de van hogy simán eszi. Most a napokban húslevesből kapott sárgarépát, husit, tésztát, májat a főzelék helyett.
Tejterméket még nem adtam neki. illetve belenyalt a túró rudiba (csokit előtte leettem), de nem tetszett neki.
Mi az a sinlac?? :oops:
vivi79

Bocsánatbocsánatbocsánat! Eltűntem, mert Apa szabin volt.

Már annyira akartam írni, de sehogy sem jutottam géphez...Csongor most anyaőrült lett:

NAGYON GRATULÁLOK MARIETTA A GYÖNYÖRŰSÉGHEZ, MERT AZ!!! SOK BOLDOGSÁGOT ÉS TEJCSIT, KIPIHENT ÉJSZAKÁKAT ÉS NAPPALOKAT KÍVÁNOK NEKTEK!

no rohanok is aludni. ma elég nyügi volt Őfelsége, úgy néz ki a babakocsi már nem menő egy ilyen 'menő' gyereknek.

Köszönöm a köszöntéseket, kellemesen telt a szülinap. NIKÓ? neked IS BOLDOG sZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!

na most már igyekszem pótolni az elmaradásokat.

pusszancs.

PInkiné, mi is elhagytuk a tápszert itthon. nekünk a pólyatechnika segített az átmeneti időszakban!!

pusszancs

KépKép
KépKép
ragota

sziasztok!

Nikó és Ágota! Nagyon-nagyon boldog szülinapot Nektek!

Esztora, barátnőm is olvasta a könyvet, nagyon tetszett neki és megígérte, hogy kölcsönadja, már alig várom :lol: Látom megvan az időpont a nyaralásra? 8)

Pinkiné, gratula a jóétvágyú gyerkőchöz! :lol:

Meri, hú nagyon nehéz lehet, talán később majd ő is hozzászokik a helyzethez és könnyebb lesz... :roll: :roll: sok erőt Nektek!

Marietta, Flóra gyönyörű és tényleg, mintha rád hasonlítana! Mindjárt 2 hetesek lesztek, és mehettek sétálni! 8) A nyári babák nagy előnye, gondolom én januárban majd nem vihetem ki ilyen hamar a hóba-fagyba :roll:

Vivi, el tudom képzelni, min mentek keresztül szegény Nővéredék :? De a legeslegeslegfontosabb, hogy OK minden! Akkor már a nemét is tudják, ugye? Kisfiú vagy kislány uncsitesója lesz Encinek?

Adri, hogy vagytok????

Lassan nem bírom már megállni és muszáj lesz vennem néhány babacuccot :lol: Asszem ha a pénteki 4D-n megtudjuk a nemét, akkor beindulok :lol:

Kép
vickybabe

Jaj Nikó, nagy dilemma ez a dokiválasztás- aztán meg látod, Orsi nem is választott és nem is fizetett, mégis minden rendben ment...A 100 ezertől lehidaltam, főleg hogy első alkalommal, szinte bemutatkozáskor közölte :twisted: Én egyik dokit sem kérdeztem még a szülésről, úgy gondoltam, még van időm erre...

Kép
vickybabe

Vivi:
Sinlac:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060219/ ... es.hu_.jpg
nálunk sok az allergiás ( én tej, nap, fém, Marci szója, családban is pár légúti) így Marci és Lilla is ezt ette. Nagyon szereti, sajna semmit nem eszik meg enélkül.
meg jó tápláló is.
Hát, nem eszik valami sokat Enci. :oops: mert én a napi fél liter tejtermék (anyatej, tápszer) aggódom.
tejterméket mi is csak 12 hónapos kor után próbáljuk.
Mekkora Enci?
Lilla 9300 g és úgy 74-6 cm lehet, nem tom, fél évesen volt 70, azóta meg nőtt, de nem tom lemérni. :roll:

Vicky:
jaj, de izgi. és mit érzel, fiú vagy lány?

Nikó:
persze, ha a bizalom elszállt az más.
Talán emlékeztek, h Lillánál én is vaciláltam, mert sokan nagyon szidják a dokimat, meg akkor született nála egy arc nélküli baba, amit az uh-n észre kellett volna vennie.. de velem mindig nagyon rendes volt, így jól döntöttem, h maradtam. Sokat köszönhetek neki, Lilla is, pl. 5 hetet a pocakban. ( kb 5 doki akarta 35 hetesen császárral kikapni.).
kívánom, h meghozd a Nektek legjobb döntést és gyönyörű 9 hónapod és szülésed legyen. :)

Kép
Kép
h@jni

Hajni, egyszer egyiket, egyszer a másikat... :roll: Sokan megérzik a nemét, hát ez nem én vagyok... Lehet azért nem érzem, mert ugyanannyira fogok mindegyiknek örülni így nem is agyalok rajta :lol: :lol: :lol: A páromnak szent meggyőződése, hogy kislány :lol:
Nem semmi, azért 5 hét nagyon sokat számít! Jó, hogy akkor a dokidra hallgattál és az anyai ösztönödre :D Szerintem minden dokiról hallani hideget is és meleget is, nem lehet sajnos objektíven dönteni :roll:

Kinéztük a kiságyat (úgy néz ki, fenyőbútor lesz a szobájában):
http://www.kikol.hu/adatlap?id=59

Babakocsiból valószínűleg kettőt is veszünk, egy terepkerekű nagyot itthonra (de lehet ezt nem kell venni, mert jó lesz az uncsitesóé :lol: ) és egy könnyű autósat. Egyelőre ezekkel várunk persze :D

Kép
vickybabe

csak gyorsra van időm, remélem délután már tudok többet írni

A D. Tóth Kriszta könyve nagyon szuper! Én már ajánlottam nektek itt korábban! :lol: Nem is akartam elolvasni, csak bele-bele olvasgattam, de aztán nem bírtam letenni... Szóval olvassátok el csajok, nagyon jó!!!

Angyalkrisz, Fió: eltűntetek... gyertek!!!

Adri, mi volt a dokinál????
szerika

csak gyorsra van időm, remélem délután már tudok többet írni

A D. Tóth Kriszta könyve nagyon szuper! Én már ajánlottam nektek itt korábban! :lol: Nem is akartam elolvasni, csak bele-bele olvasgattam, de aztán nem bírtam letenni... Szóval olvassátok el csajok, nagyon jó!!!

Angyalkrisz, Fió: eltűntetek... gyertek!!!

Adri, mi volt a dokinál????
szerika

Vicky: kisfiú lesz tesóméknál (de amúgy írtam, biztos elsiklottál felette.), úgyhogy Ő lesz a második unokaöcsi Encinek. Sógornőmnél is az van, Ő 4 hónappal fiatalabb mint Enci.

Hajni: Encin meglátszik, hogy nem eszik, 6400 g körül van, és 68-70 cm. Majd jövő héten megyünk védőnőhöz, akkor méri. Remélem valamit hízott ebben a hónapban, mert 2 hónapja még 6500 volt, aztán legutóbb már csak 6400 mért a védőnő. Talán pár gramm ragadt rá.
Köszi a sinlac feltöltést, megnéztem, illetve csak félig, mert még most tölti a gépem. (nagyon lassú, néha már megunom és inkább kikapcsolom). Hol lehet venni? nem rémlik, hogy láttam volna bárhol eddig. Ahogy írtad egyéb tejpépeket is adsz, és ezt a gyümihez és főzihez kevered, ugye? Gyümölcsből még nem adsz neki darabosat?
vivi79

Vivi, bocsi :oops: tényleg írtad...látszik, hogy kismama vagyok, szelektív a figyelmem :lol:

Szeri, szia! :lol: Mi újság Veletek?

Kép
vickybabe

Lányok egy gyakorlati kérdésem lenne: amikor Ti elmentetek betegállományba még szülés előtt (tehát ahogy most én vagyok), olyankor mi van az éves szabadsággal? Elvész, tehát érdemes még a beksi előtt kivenni? Vagy továbbvihető 1-2-3 év múlvára, amikor majd visszamegy az ember lánya húzni az igát???

Kép
vickybabe

nem hagy a fiam netezni, szörnyűűűű :o

Vicky, én is bent hagytam a szabimat, továbbvihető nyugi. Majd mielőtt visszamész dolgozni kivetetik veled.
Amúgy köszi az érdeklődést, jól vagyunk, csak időm semmi és olyan rossz, hogy nem tudok jönni ide többet írni :(
Ja és a Férjem is itthon van ezen a héten, meg a múlt héten és ilyenkor családi programok vannak.
szerika

Vivi, a Sinlacot a gyerekorvos írja fel receptre úgy tudom. Tejpépbe gyümit szoktam néha keverni, de általában simán adom Balázsnak, úgy is fini.
szerika

Vivi:
és nem szól érte a védőnő?
Marci 70 cm és 8860 g volt 1 évesen, de amit én kaptam érte, h picike. :oops:
A sinlacot gyerekorvos írja fel, de a teszveszen is lehet venni, sztem próbáld ki, jó kalóriaboomba, biztos hízna tőle.

Kép
Kép
h@jni

Hajni: jövő héten megyek majd a drnőhöz, majd rákérdezek. A védőnő nem mond semmit. Csak havonta egyszer jön (mielőtt dokinőhöz megyünk), a telefont vagy felveszi vagy nem. A múltkori fogyásra nem mondtak semmit. Csak én aggódom, ők nem. Végülis nem az ő gyerekük.
Egy kisfiú mindig más, mint a leány. Sógornőm fiacskája 4 hónappal ifjabb, de egy jó kg-mal több mint Enci. A hosszuk kb egyforma.
vivi79

Vicky igaza van Szerinek nem lehet letenni a könyvet... :lol:
a szept 1-es indulást eddig is tudtuk akkor megyünk B.földvárra 6 napra (1 hétre mentünk volna de becsúszott egy esküvői meghívó :wink: )
utána megyünk last minute-re

Nyunyi se nagyon akar enni aztán rájöttem ismét önállósodik,gyalog jár haza és egyedül eszik én csak aszisztálok :D

Bridzsi

Kép
esztora

Vicky nagyon szép ez a fenyő kiságy Nyunyi is hasonló

Bridzsi

Kép
esztora

ilyet vettem most Nyunyinak nagyon bevállt:
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =1&whid=25

Bridzsi

Kép
esztora

Vivi:
persze más egy kislány, de látod, Lilla meg mennyivel nagyobb, pedig testvérek. :)
sztem azért kérdezz rá.
a nagykönyv szerint min 3xni kell a testsúlyt.

Kép
Kép
h@jni

tettem fel új képeket

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból. Az idő nem volt túl jó... De azért tudtunk strandolni. Hát voltak jó pillanatok, de sajnos voltak rosszak is. :( (egyik barátunk újra összejött a volt csajával, aki szinte mindannyiunkat kikészített :evil: , nem volt közénk való...)
És sajnos az ottani gyerekorvossal is találkoztunk. Csenge berekedt, a torka piros volt...
Barátnőmék is voltak a gyerkőccel (7 hónapos), és annyira jól elvoltak Csengével. Csenge ölelgette, puszilgatta, magyarázott neki. Nagyon édesek voltak. :lol:
Csengének nagyon tetszett a Balcsi, egyáltalán nem félt, sőt még a csónakjába is beleült. És a strandon volt kialakítva egy rész gyerekeknek, ami olyan volt mint a tengerpart, olyan jókat homokozott ott Csenge.

Marietta! Nagyon édes Flóra!

Visszaolvasok....

Egyébként Csenge sem háromszorozta meg a súlyát (8600 volt 1 évesen).

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Sziasztok!

Na most nem sikerul visszaolvasni,hulla faradt vagyok (mikor nem :lol: ).

Csak arra akarok irni,hogy eves meg suly.
A nagykonyv szerinti sulyharomszorozas mar nalunk meg is dol pl,hisz gondolom nem mindegy ki menniyvel szuletik :lol: :lol:
Eleg furi lenne sztem,ha Attilam 12 kilo lenne :lol: HIsz o ugye 4 kg volt,szoval enniyre nem lehet sablont huzni a gyerekekre.
O amugy 76cm es 9650 g volt 1 evesen.
Eves: Attila jol eszik. Most mar azt,amit mi,tejet nem adtam meg neki egyedul,de azt is kapott mar par napja ugy,hogy a mi fozelekunk azzal keszult.Tejtermeket en 10,5 honaposan kezdtem adni neki.

Vivi,
ha nem adsz neki tapszert,akkor 1 eves kora utan kezded neki a tejet adni?Mert arra figyelj,hogy a napi fel liter tejtermeknek meg kell lennie! :wink:

Angyalkrisz,
orulok,hoyg Csenge elvezte a nyaralast,azert remelem Ti is a csajt leszamitva :wink:

Esztora,
orulok,hoyg atment a love :wink:
megnezem Nyunyello kepeit mindjart! :wink:

Adri,
mi van Veled????

Niko,
ha meg kell a dokim elerhetosege szolj,leirom priviben!Ha elveszett a bizalmad,az tenyleg komoly indok!!!

Meri,
kitartas!!!
Hogy vagytok egyebkent?Haziko alakul?

jaj nagyon nem vagyok kepben most,alig olvastam vissza :oops: :roll:

Ja meg annyi,hogy orulok,hoyg
Mariettanak ennyi tejcije van!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Mindenhova felmaszik,felkapaszkodik,es a labaval kepes a falon is maszni ha pl a csoben megkapaszkodik..kesz :lol:
Sutoajtora rakapaszkodik es az meg lenyilik (persez nem megy a suto :wink: ),szoval nem unatkozom!
nagyon okosodik,mondja,hogy vau-vau,de minden allatra,halali :lol: Mondjuk eloben a kuytara de kepen,plussallatra vau..
Ha mondom neki,hoyg hol az auto,labda,buksid,lampa,maci stb mutatja,odahozza...tancol ezerrel minden zenere!!!Van egy cdje,Zene ovi,ha meghallja,nevet,es kb naponta 2x hallgatjuk meg vegig,mert akkor halal jol elvan,mig megy a zene.
nezi magat a tukorben,ha mondom,hoyg hol van Attila a tukorben odamegy es pozol,tancol,nagyon draga!Integet,tapsol.Razza a fejet,hogy nem,es arra hasznalja,ha mar valami nem!
Es mondja azt is,hoyg neeeeneeenenenene :lol:
El meg nem indult magatol,kivancsi leszek mikor,sokat alldogal mar elengedett kezzel,de enniy.
Beszelni nem,bar neha felfedezem reggel,hogyha kiabal a masik szobabol,mintha azt mondana,hoyg ananananana... :roll:

Na megyek,nagyon faradt vagyok,alig vagyunk itthon,ma kivetelesen egesz nap itthon voltunk Attival.
Mjad jovok olvasni,meg irni,ha vegre lesz egy kis szusszanasnyi idom.

Kép

Kép
arwen07

Termeszetesen az utolso elotti bekezdesem Attilarol szolt,csak a mondat elejerol lemaradt,hoyg Attila :wink: :lol: Bar gondolom nem nehez kitalalni ki maszik fel a falra is :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
arwen07

Csak nagyon gyorsan jöttem, mert már indulunk is tovább apával :oops: :oops:

Tegnap voltunk UH-n: a petezsák megint nőtt, már 20 mm-es és látszik a szikhólyag illetve egy 3 mm-es embrió kezdemény. A doki nénim azt mondta, hogy mintah már lenne szivhang, de inkkább azt mondja, hogy nem látja és majd örülünk neki a jövőhéten. A polip vérezget továbbra is. Erre azt mondta, hogy a terhességi polip a méhlepény szövetéből van és ha levennék, akkor ott olyan vérző seb keletkezne, amitől rögtön elvetélnék :roll: Szóval nem kell bántani, majd vagy magától letekeredik és kiesik :shock: vagy a szüléskor a lepénnyel együtt távozik minden probléma nélkül. Jövőhét hétfőn ha az UH-n minden rendben lesz, akkor csinálok vonalzót is :lol: Ja és csak hogy ne unatkozzunk róka koma állandóra beköltözött :? Mondjuk elég gázos igy Gabcsival, de túlélem a cél érdekében :)

Most sajnos nem tudtam visszaolvasni. :oops: Igérem pótolom

Kép
Kép
adrienna

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?