Új privát üzeneted érkezett!

Szép reggelt!

Receptek:

Diór kosárkák (van 25 db kosárka forma)

28 dkg liszt
20 dkg rama
8 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 csomag vaniliás cukor.... összegyúrni linzertésztának. Én hűtőben szoktam 2-3 órát pihentetni, mert vajas tészta lévén könnyebb vele úgy dolgozni. Belenyomkodom a kosárkákba.

Bele bármilyen (lehetőleg savanykás vagy pikáns) lekvárt/dzsemet.

4 tojásfehérjét kemény habbá verek, bele:
20 dkg porcukor
1/4 citrom leve
20 dkg darált dió
Ezt a kosárkák tetejére halmozom, és 180-200 fokon kell sütni, kinek milyen meleg a sütője. (Én 200-on sütöm)

Túrós süti (majdnem teljesen saját találmány, ilyet életemben ekkor csináltam először)

alaprecept: almás pite:
50 dkg finom liszt
25 dkg vaj/rama
25 dkg cukor
1 csomag vaniliás cukor
1 csomag sütőpor
4 tojás
2-3 evőkanál tejföl

Én 2 tojással és 2 tojás sárgájával csinálom és nem kell bele annyi tejföl. Ezt a tésztát is pihentetni kell hűtőben linzertészta lévén. (Én fagyasztóba is beteszem simán, hogy gyorsabban meghűljön)
Ha meghűlt, akkor a tésztát kettéveszem (én picit vastagabb tésztát teszek alulra) kivajazott, lisztezett tepsibe kinyújtva belerakom. rá töltelék, rá tészta, egész tojással megkenem, megszurkálva sütöm ugyanúgy 200 fokon.

Töltelék: alaprecept:
1 kg alma reszelve
10 dkg darált dió
20 dkg cukor
1 citrom leve
1 kiskanál fahéj

Én meggyesset csináltam már:
1 kg meggy (több is lehet valamivel)
20 dkg cukor
Kicsavarva tettem a tésztára, és még meg is szórtam zsemlemorzsával. Nagyon finom.

Túrós:
1 kg túró
Minden más belevaló érzésre: nekem 1 tojás volt pluszban itthon, valamennyi tejföl, 1 vaniliás cukor, 1 citrom reszelt héja, búzadara.

Most a szilvással kacérkodom agyban...

Kép

Kép
szolkata

Betegeknek Jobbulást!

Gépünk jó,szóvl már most mjd írogatok! :wink:

Baleseteztünk délelőtt,szegény Robikám beverte a száját és megrepedt neki belőlről,anyira sajnáltam pláne hogy 2lépésre álltam mellette amikor ez történt,most elaludt a kis drágám!

Judit!
Vannak még mocsok emberek! :twisted:
A ház terv kész!!!!!!
Jövőhétre várjuk a bontási engedélyt,de már be van adva az építési is,veszegetjük az anyagokat
végülis 126nm lett
Szép tágas sok ablakkal(lehet pucolni)

Kép

Kép
katlina

Na mi is megjöttünk...

Tali szuper lehetett, a képekről süt, mennyire élvezték kicsik-nagyok. Jó idő volt Rátok ( jó meleg is ).

Betegeknek mielőbbi gyógyulást!!

Dávid! Boldogságos hófordulót!

Dorka! Mi tegnap ott voltunk olyan 11:40-től, fél egykor jutottunk be. Tényleg akár találkozhattunk is volna, nem sokon múlt.

Rólunk: mozgalmas hetünk volt, tegnap szemészet, ma 4 hós védőoltás.
Szemészet: szemcseppet kaptunk, 2 hét múlva kontroll, meglátjuk, kell-e átfecskendezés... Dr.néni nem volt túlontúl jókedvű, ideges volt már a sok csúszás miatt.
:(
Lányok!!! Volt egy nőci a gyerekével, 3 és fél éves volt a fiúcska, pupillatágítást csináltak neki, na hát az idióta anyja (nincs rá jobb szavam, bocsi )úgy beszélt vele, hogy mi Döncivel ( a kutyánk ) szebben beszélünk! Kijöttek, leb...ta, h. „mért nem figyeltél oda , akkor nem kéne tágítani a pupilládat!” Cseppentés után felvágta az ágyra, lenyomta, h. „ feküdj, mert nem bírsz ülni!”
Meg ilyen duma. „ én is így kezdtem”- szemüveges volt a nőci-, „az már nem jó, ha szemüveg kell, csúnya is, nem is jó!”. :shock: Tele volt a váró megszeppent szemüveges, szebbnél-szebb gyerekekkel...
A fiúcskánál volt egy autó, az anyja SZÁMOLTATTA, h. hány vmi van rajta-”mi az, h. nem tudod???”-, milyen színűek: „Te fiam, színtévesztő leszel, vagy mi???” És ami a csúcs: ott a váróban nekiállt püfölni. Elfenekelte, mert fel akart kelni, „ mingyá fejbe is váglak!” Na ekkor néma csend hullaszag a váróban, épp akkor ért fel Apa kávézásból, na én meg nagy hangon mondom neki, ez a nő egy idióta, mit művel a gyerekével. Nem mert szólni semmit a nő... Aztán még kiabált egy sort a kisfiúval, merthogy őt alig engedték el a m.helyről, ő aztán többet nem tud jönni blabla. Annyira ordibált, a fiúcska meg sírt, h. a mi addig vígan, gőgicsélve nézelődő lánykánk megrettent már tőle. Na nekem több se kellett... :x Mondom neki, h. ráijeszt az összes gyerekre, fogja már vissza magát. Elhúzta a száját, és csendben maradt már utána. Komolyan, hogy létezhetnek ilyen barmok??? :x Mit csinálhat ez otthon a fiával??? Jelzem, a kisfiú simán visszaütött az anyjának, biztos nem először kapott... Jelzem, a nő NEM a kisebbséghez tartozott, szépen felöltözve, látszólag értelmiségi...

Ja mai nap: oltás kipipálva, kicsit nyűgöske, most alszik.
6250 gramm és 61 cm. Mivel tápszeres :( ,kezdhetjük a gyümölcslevek, gyümölcsök kóstolását.

donkoaniko

CCsász!

Anikó!
Érdekes lehetett az eset..... :? Nem a lájtosabbik fajta...
Bár azért úgy gondolom hogy mindannyiunkkal megesik az ilyesmi anyuka lévén ...no nem az első egy év alatt gondolom, hanem később.....meg hát sok m indentől függ: -körülmények, élethelyzet...stb...stb....
Szoktam ilyet utcán is látni....de mint korábban mikor még nem voltam anya hajlamos voltam ítélkezni az ilyen felett.....sőt...( hangot is adtam hg milyen idióta miért kiabál a gyerekkel...)...aztán már látom hg ilyen kis szeletkéből ami pár percig tart és én csak azt látom nem ítélkezek..../annyira.../:)

Katus! Gyógyuljál!

Judit!
Hát ezek is idióták....törne le a keze....Kár hg a méhecskét nem lehet személyhez idomítani....(jössz ide asszongya... :wink: :D )

Ma mi is kórházban indítottunk....aug. 26-ra kaptunk időpontot a műtétre....rosszul vagyok....halogatni viszont nem akarom! És sajnálom azt a kis darabkát is ami hiányozni fog belőle!!!!!!! :(

fanna3

Anikó! Ez nagyon durva! :shock: :x Néha azért (az ilyen esetekben) nem ártana egy psichológiai vizsgálat... aztán ha nem üti meg a mércét, akkor inkább keresni a gyerkőcnek egy másik családot.

Virág! 6 db van (Libero pont). Küldjem? vagy még ráér?

Fanna! Totál megértem az aggodalmad. Egész biztos rajtam is kitörne a frász! :(
szilbee

Anikó! Köszi neked is! :)

Betegek hogy vannak??
szilbee

sziasztok!

Atya ég! Hát sajnálom hogy vannak ilyenek a földön, de sajnos én is találkoztam már a kórházban is!

Bettikének mandula gyulladása van. sajnos nem szereti az augmentint igy akármibe rakom bele egyből észre veszi a cataflan cseppet szó nélkül megissza....hát nem tudom remélem hamarosan átfordul rajta ez a nyavalya.
Viszont mivel nagyon együtt müködött az orvossal, igy gondoltam gyors beviszem a védőnőhöz hogy megmérje mert a múltkor az oviban nem engedte.
Hát elcsodálkoztam: 110 cm meg 20 kg.

Ami azt jelenti hogy ha jól emlékszem ugy 6 centit nőt meg 0,8 kg hizott február március óta! azt hiszem akkor mértem

Kitten! és milyen a zsülésznő?

Egyik ismerösöm kérdezte tőlem:( mint én aki nagyon ismerem szolnokot :-) ) hogy van e itt magánovi? hogy lehet oda bekerülni? mennyibe kerül? meg egyéb ilyen adatokat!

hát nekem halvány lila gőzöm nincs arról se hogy van e itt magán ovi nem hogy a többiről :oops:

Mást most nem tudok hirtelen irni!

puszika

Kép
kbernadett

Jaj, írtam és elszállt! Majd később újra bepötyögöm. :oops:

donkoaniko

Sziasztok!

Doroti, Dév: boldog hófordulót! (bocsi, hogy csak ma :oops: )

Védinek és Dévnek gratula a négykézlábazáshoz!

Úgy látszik, tegnap volt valami a levegőben, mert [color=red]Zsófi is megtette az első lépéseit![/color] Igaz, csak 1-2-t, de azt többször is egymás után. Csak lestünk Apával, még nem gondoltuk volna, hogy ilyen "korán" elkezd majd lépegetni. Olyan jó volt látni.

Ma meg voltunk az okmányirodában...hát az se volt zökkenőmentes. Mikor időpontot kértem, direkt megkérdeztem, hogy csekken kell-e befizetni a pénzt. (és főleg, hogy előre?) Erre azt mondta a csaj, hogy nem, majd ott kell fizetni 1500 Ft-t. Ott persze kiderült, hogy nem, csekken kellett volna befizetni, előre. Komolyan mondom, röhej, hogy ez a munkája, és azt se tudja, mit beszél. Úgy hogy még el kellett menni a postára is, de szerencsére elég hamar végeztünk. Zsófi olyan fain lett a képen. :lol:

Szemészetes sztorihoz anniyt, hogy szomorú, hogy vannak iylen emberek...akiket még az se tart vissza, hogy mások mit szólnak...Anikó, jól tetted, hogy beszóltál neki.

Bettikének jobbulát. Kis husi lehet!

Szegény Robika...jobbulást neki is!

Kitten, ki lesz a szülésznőd?

Kép

Kép
ditke2007

Hali!

Anikó: hát én is el tudom ítélni az ilyen viselkedésű szülőt, DE(!) sajnos mivel én is elég sokat vagyok egyedül B.-vel édes kettesben és ő nem egy leül és játszik gyerek, nálam is előfordul, hogy elszáll a rendszer. Én is tudok ám mondani olyanokat, ha valaki hallaná... sőt, volt úgy a Lidlben, hogy annyira felbosszantott a viselkedésével, hogy ott "őrjöngtem" vele... szóval borzasztó nehéz ez... kívülről is rossz látni, hallani, de belülről is nagyon kellemetlen megélni. Meg amikor haladnál a dolgodra és a piacon vagy boltban eldobja magát... Kemény helyzetek... Szerintem nincs az a szülő, akinek olyan végtelen türelme van, hogy ne pattanjon el a húr néha. És ahogy nő a gyerek (erősödik az akarata), úgy fogy a türelem. Szerintem... Persze lehet, hogy az a nő alapból olyan, de az is lehet, hogy idegileg valami épp kicsinálta és ott és akkor őrjöngött... és persze utólag lehet, hogy megbánta és szégyenli magát...

Katlina: Egészségetekre!

Kisbetegeknek jobbulást! Mi újság? Hogy vannak?

Balwin Juditék megen mamáznak...

Fanna: f.szűkülete van Niminek?

Bbj: miért lopnak el egy láda méhet? A laikus úgy sem ért hozzá, aki méhész, annak meg nem elég egy. Akkor miért nem 2 v. 3...? Nem értem.

Szamóca: bírod még? És a gyerekek?

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Fanna: Meddig kell a kórházban maradni? Te is befekhetsz vele, ugye? Megértelek...

Anikó: ...no comment. :evil: :evil: :evil:

Kata: Egy ékezettől eltekintve még márkás is a kosárkád? :shock: :D

Katlina: Dejólesznektek 126 nm-en! :D Anyós pajtástól kicsit messzebb...vagy ők is költöznek? :wink:

Lányok, múltkor kiesett a fülbevaló Réka füléből, hát nem gondoltam, hogy VISSZATENNI egyszerűen KÉPTELENSÉG!!!!! Nem engedi!!! Lefogni már most sem tudom, pedig 7 (HETES) hónapos. Hihetetlen! Döbbenet! Őrület! Biztos van rá valami módszer, mondjuk ráfekszem, de még akkor is kellene két kéz amivel lefogom a karját, fejét és még kettő, amivel visszateszem a fülbevalót. Lányos anyukák, valami trükk?? Menjek a védőnőhöz??
jaimee1

Jaimee: ha-ha-ha természetesen csak véletlen lett márkásítva :lol: Hát úgy kell lefogni Réka babát, hogy hanyatt fekteted, te meg vele szemben, fölé térdelsz. A karjait a teste mellé rakod, a lábaddal jó szorosan ott tartod és akkor már csak a feje marad, amit meg a két kezeddel már tudsz irányítani. Előbb utóbb rákényszerülsz a testi kényszerre te is, jó, ha gyakorolsz. Jönnek az őszi megfázások, szippantás (ha nem engedi), szemcsepp, pláne, ha csípi a szemét...

Kép

Kép
szolkata

De útálom... végre alhatnék a fiúkkal, erre épp most fúrnak-faragnak. :x

Ó igen! Nekem is elmaradt! :oops:

Dorkának Boldog 4. hónapot! :)

amit még akartam...

Nálunk - a gyerek hiszti témára reagálva - eddig még nem vált be, ha én is kiborultam... úgy értem kiadtam a dühöm. Volt rá persze példa 1-2 alkalommal, de Levente akkor még meg is ilyedt. Én meg úgy szégyletem magam utána. Szóval amikor kiborító, inkább nyelek nagyokat és csakazértis nyogodt maradok és a balhé égeztével tömören megbeszéljük a "nézeteltérés"-t. (Mit hogy kellett volna... hogy tudta volna elérni azt amit szeretett volna, anélkül hogy "összevesszünk" stb.) Aki ismer engem már régóta (pl. Dóra) az tudja, hogy ez nekem egy különösen nehéz feladat, mert alapból az a "mindenen felkapom a vizet" ... "hamarabb jár a szám mint az eszem" típus vok. Sokkal hamarabb megnyugszik Levente is, ha látja hogy "nyugodt" (már amennyire lehet) vok/maradok.

Bár mondjuk én alapból nem beszélek rondán a gyerekkel. Még akkor se ha veszettül dühös vok rá. Van bennem egy félsz is, hogy esetleg egyszer majd azt kapom vissza amit adok... mikor is ilyen esetleg megfordul a fejemben.

De visszatérve az ominózus esetre (mert azért az mégsem a hisztiről szólt). Különösen elítélem, ha egy beteg gyereket így bántalmaznak. Akár szóval akár tetlegesen. Nem vagyunk angyalok... csak törekszünk arra hogy jó szülők legyünk, de ilyen szinten bántalmazni és megalázni egy gyereket... nekem ez döbbenet.
szilbee

[quote]D írta:e visszatérve az ominózus esetre (mert azért az mégsem a hisztiről szólt). Különösen elítélem, ha egy beteg gyereket így bántalmaznak. Akár szóval akár tetlegesen. Nem vagyunk angyalok... csak törekszünk arra hogy jó szülők legyünk, de ilyen szinten bántalmazni és megalázni egy gyereket... nekem ez döbbenet

Szilvi, számból vetted ki a szót!! Egyetértek!

Kata: Micsinyálsz a formákkal, hogy kijöjjenek belőlük a kosárkák sütés után? Vaj+liszt?

Köszi a leírást, majd kipróbálom...

Anikó: Nagyon boldog hófordulót Dorkának!!! :D
jaimee1

Jaimee: kiveszem :lol: :lol: :lol: ( a formákból.... nem kell semmit csinálni pluszban)

Kép

Kép
szolkata

Na amit akartam: ez a nő nem őrjöngött, és nem hisztis volt a gyereke. Én sem először találkozom gyerekét bántalmazó szülővel sajnos-dolgoztam gyermekjóléti szolgálatnál. Sose lehet megszokni. Ami engem kiborított: a gyerek megalázása. Ami látszott a nőn, az volt, h. sajna meg volt arról győződve, hogy ő ezt jól csinálja, mert a cirkusz közepette büszkén sasolt körbe, h. "én fegyelmezem a gyerekem, bírok vele". Ez a viselkedés a külvilágnak hivatott megmutatni, h. jó szülő. ez abból is látszott, h. amiket a fiának mondott, nem igazán neki mondta, inkább magában beszélt, kifelé. Jobban nem tudom leírni, de biztos találkoztatok már ilyennel.
Az, hogy mi tette ilyenné, már egy másik történet persze: rossz szülői minta? pszichés problémák? nehéz élethelyzet? stb.stb. Nem tudni. Ami tuti, hogy így nem lehet egy gyereket megalázni. Láttam, hogyan hatott ez a viselkedés a többi ott várakozó gyerkőcre. Rémisztően.
Talán így már érthetőbb, mi az én bajom ezzel. Mindannyiunknak vannak nehéz napjai, persze ki is borulhatunk, de itt nem erről volt szó, ez a nőci minden megnyilvánulásából látszott.

donkoaniko

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, nagyon jó!

Ditke!
GRATULA!!!

az óriás torta annyira óriás, hoyg nem is tudom, hány szeletes, de 16-nál nagyobb, az tuti, de gondolom, ha kéred, hoyg x szeletes kell, akkor akkorára csinálják. a mienk nem fért bele a hagyományos tortadobozba, egy sokkal nagyobban hoztam el.

Na ezért mentünk mi át Kisújra. itt is olyan köcsögök az okmáynirodába, hoyg hihetetlen! ott két perc sem volt, mindent ott kell fizetni, nem kell sehova sem elbarangolni, és!!!!! megkérdezte melyik fotót tegye, mert hoyg csinált róla 4-et is!!!!!és mondta, hyog emlékszik ránk, tavaly a kisebbnek csináltattuk, és miklósiak vagyunk, az állam leesett! és hoyg rengetegen járnak hozzájuk a környező településekről, még Szolnokról is! kérdezi tőlem miért? mondom mert emberként kezel? ezért megéri átmenni, tavaly már a kocsi átírást is ott intéztük!

Kata!
guccit is tudsz?
bemásoltam, a receptes gyűjteménybe!
na jó csak poénkodtam! miért volt szar kedved?

és én sem tudok semmit kiszedni a formákból, én szeretnék mandulát csinálni, de úgy szoktam, hogy kiszaggatom, mint a pogácsát....

a barátainktól is vittek hetet, az pont mellettünk volt, szóval így onnan 8-at, de egy 20 km-es sugarú körben már oylan 50 család/kaptárnál tartanak az elmúlt két hétben. valaki nagyon méhészkedni akar.. de pont a szezon végén kezdi?
:x

Fanna!
készülj egy napi hideg élelemmel, neked, és Niminek is folyadék, mert csak azt vehet majd magához! és lelkierővel... tudod mi is átéltük Letivel, és nem volt egyszerű, de muszáj volt. engem jobban megviselt, mint őt!

betty!
Bettikét is húzzátok akkor! jobbulást neki!

Anikó!
sok hülye emberrel fogsz még találkozni, majd lásd az ovit, a szia mi történt ma veled helyett, igyekezz már, megint hoyg nézel ki, haladj már, se puszi se pá. viszont tényleg nem tudod, mi lehet a háttérben. én szoktam kiabálni, és meg is csapom a láynokat, nem csinálok belőle lelkiismereti kérdést, én is felnőttem egy két pofonnal, és megtanultam mit lehet és mit nem. VISZONT! ami fontos, nem úgy teszem, hogy mások is hallják, sosem boltban, utcán, nyilvános helyen. nálunk a karszorításból mindkettő ért. (egy ksi történet az oviból kifele jövet lejt a járda az úttestre, mivel át kell menni a másik oldalba szólok, ne guruljon ki az utcára, mivel ezt minden nap eljátszottuk, és ő rendre kigurult, én minden nap karszorítással "jutalmaztam" nem szidtam nem átkoztam, csak megszorítottam látszott napokig, de nem érdekelt, mostanra megtanulta, hyog nem gurul ki. ez szabály, ezen nincs mit magyarázni, hogy így elüt meg úyg elüt, nem mész az útra ki amíg én azt nem mondom hoyg lehet, és kész.) na még....A kis barátai előtt nem alázom meg, inkább félrehívom, elmondom ha nem hagyja abba mehet befele... a gyerek nevelése nem tartozik másra, sem így, sem úgy.

na egy kicsit eltértem a tárgytól, de én, mi, ezt valljuk.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Fanna: milye van Niminek, ami Letinek is ... valamiről nagyon lemaradtam... :oops: :roll:

Bbj: szerintem leginkább csak azért, mert kismama vagyok. Míg nem voltam, már megszoktam az édes kettes létet (B.-vel), de most érzékenyebben érint az "egyedüllét", így szinte bármiből tudok problémát csinálni... Tv-ben sem nézek semmit, mert vagy sírok rajta vagy 16 karikás, attól horrort álmodok, így esténként olvasok, meg tvpaprikát nézek :roll: De már ezt is unom... inkább már szoptatnék...arra vágyom folyamatosan. Menek olvasni...

Anikó: bocsi, én magyaráztam félre a saját magamét, érthető volt, ahogy és amit írtál, kissé megzavarodtam...

Jó éjt!

Kép

Kép
szolkata

Bbj: olyat én is csináltam már, hogy kint játszottak gyerekekkel, elszaladt tőlem/ nem fogadott szót többszöri felszólításra sem és bármennyire is ordított, behoztam, elmagyaráztam neki, mi miért van és hogy kéne legközelebb, 5 percig duzzogott, aztán édesen játszott bent tovább.... nagyon meghatotta... (Persze abban reménykedem, hogy azért csak raktároz valamit abból, amit mondok neki...és majd egyszer előjön...) Nekem baromi nehéz cérnával...

Kép

Kép
szolkata

Kata!
Letinek a fején volt egy haemangióma, amit ambuláns leopráltak, akkor aznap a 90 %-a a műtött gyerekeknek f.szűkületes volt, innen tudom, hoyg mi a szitu. gondolom az eltelt 8 hónap óta sem mükszik másképp.

ne izgulj, én sem mondok el egy dolgot 3x. kétszer.. aki nem hallotta meg, vessen magára. van oylan, hoyg én semmiért sem szólok, hanem hívom Misit, ne mindig én legyek az aki szólongat.

ja még ami fontos, nem egészen a témához kapcsolódik, de hozzátartozik. Misivel volt egy megállapodásunk, mely szerint, ha az egyikünk valamit tilt/fenyít, a másik nem lesz a "gyere ide báránykám, nem is úgy van, meg izékebizéke". akkor ő is tilt,és fenyít, nem ajnározza a gyereket, következetesen.

na mentem én is olvasni...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Látom, mindenki elvan...

Bbj: ez nálunk is így van... ha fenyítés van, akkor mind a ketten egyformán...

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Én sem voltam ma formában, a kötelezőt megcsináltam, oszt ennyi.

volt valaki ma valahol?

Szilbee!
Holnap mentek?

Judit,
Kép
Kép
bbj

na látom, még mindig sehol senki...

Dorka!
hol tartasz a katedrálisban? én tegnap este kezdtem... hmmm érdekes. nem a mostanában megszokott történetek, de nem rossz.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Hall!

Nem. Tegnap voltunk. Itt vannak a képek. (Remélem nem kér semmi belépőkódot az album.) Diavetítésben is meg lehet nézni... csak rá kell klikkelni a megfelelő ikonra.

Este negy.. fél 9 körül értünk haza. Piszok fáradtak vagyunk még mindig... Levente is álló nap mondogatja,hogy ő még fáradt. Hát nem csodálom. :lol: De megérte mert nagyon jó volt, bár nem csónakáztuk, de így is szuper jól éreztük magunkat.

No most menek is.. dolog van.

Pusz!
szilbee

szió,

hirtelen ötlettől vezérelve, mielőtt teljes depibe zuhantam volna, Peti autóba pakolt minket, és lementünk Szegedre, ott is aludtunk Peti tesójáéknál, tök jó volt, de mi is hullák vagyunk....
Papi ráadásul pont Szegeden dolgozott a kajak-kenu EB-n, Mami is ott volt, nagyon szupi volt minden!!! :)
(Bár Szabi élete első magyar himnuszát végigüvöltötte, épp akkor törött el a mécses, már fáradt volt...)
Voltunk ökörsütésen, vásárban, nagyon pezseg ott az élet!!! irigy is voltam egy kicsit, szívesen laknék Szegeden.

Persze azért a gépet nem hagytuk itthon... :)

Ide tettem képeket

Ditke, f.sza ez az okmányiroda, mondhatom... Pipa lehettél, teljesen jogosan! Nadrág pedig beszerezve! :)

Judit, olyan 600. oldalon járok, jól esik olvasnie sténként, alig bírom letenni. Végre KÖNYV!!!! :)

Szilbee, örülök, ha nektek is jól sikerült a hétvége, mindjárt sasolom a képeket!!!

Kép
Kép
dorkáék

Sziasztok!

Látom, keveset írtatok.
Nekünk is jól telt a 7vége, mi meg Abonyba mentünk át az állatparkba ma délelőtt. Zsófinak nagyon tetszettek az aprójószágok, a nagyobbaktól félt egy kicsit.

Szilbee, Dorka, még nem néztem meg a képeiteket, de mindjárt! Majd én is teszek, csak még a gépről sem töltöttem le.

Szombaton gyorsan megrendeltük Zsófinak a tortákat a Zagyvában, mert Dorka szólt, hogy 2 hétig zárva lesznek. De 3-án tartjuk a bulit, akkor már nyitva lesznek. Katicás csokis torta lesz + egy gyümölcsös túrós. (ezt a mamájától kapja)

Dorka, gatyó:fogadjunk, Rád a 28-as is jó! :wink:

Kép

Kép
ditke2007

Halló Mindenki! Hol vagytok?????

Képek aranyosak, mehetnékem is lett kissé... Bár napok óta álomkóros vagyok, pedig este 11-től reggel kb. 7-ig alszik Dorka. Ez az átlag. Na mondjuk tegnap éjfélig fenn voltunk :shock: Lehet, hogy vérszegény vagyok?

Fanna, gondolj arra, túl lesztek rajta, jobb lesz. Én is próbálom ezt hajtogatni könnycsatorna-átfecskendezés témában.

Judit! Ti voltatok ez utóbbin, ugye? Ha nem nagy kérés, írnál nekem priviben, hogy volt nektek? Előtte Ti milyen cseppet kaptatok? Mert én már magam se tudom, mi van, néha napokig tiszta a szeme, aztán újra előjön a váladékozás. Szemcsepp elmulasztja. :shock:

Elkezdtük a gyümölcsöket, ezen belül az almát és a barackot ( baracknak csak a levét ). Hát, én tökre féltem, mit alkotunk kanál-téren, és képzeljétek: tök ügyes Dorkánk, kanál közeledte láttán nyitja a száját! Úgy látom, ízlik neki az alma is, a barack is. Eddig 2 evés közt kapott gyümit, szerintetek jó ez így? Ki hogy csinálta?

Ja és kövezzetek meg, de almából üvegeset kapott ( Hipp ). :oops: :oops: :oops: A következő okból: vettem én gyönyörűséges csillivilli almát, nálunk itt EGYÁLTALÁN nincs választék mondjuk. Na mind1, külcsín tetszetős, ára 500 ft/kg ( bár ez utóbbi nem igazán hat már meg ). Na szóval:
a héja ragadós volt, ez még talán no problem, úgyis a kukába kerül. DE megkóstoltam! És KESERŰ utóíze volt. Nem savanykás, nem édes, KESERŰ. :evil: Hát ennyit a szép külföldi almáról, amit én nem bírtam megenni, olyan sz...r volt.
Hát mit mondjak, nem így terveztem. Okozott is ez nekem kisebb lelki válságot, h. már az elején üvegeset adtam. :cry: De Apa szerint jobban tettem, minthogy azzal a mérgezett almával etettem volna meg. Annak oka kellett legyen, hogy olyan íze volt...

Bár a védőnőnk álláspontja is az a gyümiket-zöldségeket illetően, hogy házit CSAK AKKOR, ha mi termesztjük, vagy NAGYON MEGBÍZHATÓ helyről való. Elgondolkodtató a tapasztaltak után mindenesetre.
Az nyugtat, h. Apa keresztszülei szabolcsiak, ősszel kapunk biztonságos, fincsi almát dögivel. :) Na de addig?

donkoaniko

Sziasztok!

Mi ez a nagy csend :shock:

Hú, tök jól telt a hétvégénk. Szombaton elmentünk megnézni a Kungfu Pandát a moziba (kész vagyon). Nekem annyira nem tetszett, amennyire beharangozták, de a gyerekek élvezték! És hát miattuk mentünk

Tegnap meg kimentem Csongival a Tiszaligetibe. A barátja nem jött, mert a múlt héten elkapta a hányós-fosóst. De nem telt bele fél óra, már a fél focicsapattal találkoztunk.
Elkezdtek csúszdázni, és hát Csongi sem akart leégni, hogy a többi mer, ő meg nem, hát megpróbálta.... Na, innentől kezdve alig akarta abbahagyni. Folyamatosan azt kiabálta: Anya, ez kiiiiiiirááááály!
Én meg elvoltam a szülőkkel, szóval jól sikerült nap volt.
Ma meg ment anyuékhoz, ismét.

Lányok, nekem a szerda lenne jó mozizásra! Akkor ki jön? És hány órásra menjünk?

Ha kiolvastátok a Katedrálist és a folytatását elkérhetem én is? Nagyon gyors vagyok olvasásban, főleg, hogy esténként nincs itthon Csongi.

Olga, hazajöttetek már? Milyen volt Debrecenben? Balázs szeret ott lenni? Párod mikor jön haza?

Szami, hogy álltok a pakolással?

Ditke, de telik az idő.... hú, mindjárt ünnepeltek! Csináltatok képet Abonyban?

Niki, Betti, csajszik hogy vannak????

Dorka, mi is ilyen hirtelen döntők vagyunk! Még nem néztem a képeket (mindjárt), de a leírás alapján nagyon jó lehetett Szegeden :lol:

Szilbee, a ti képeiteket sem néztem, de örülök, hogy eljutottatok végre! És hogy mindenki jól érezte magát!

Évi és
Kép
csongianya

Anikó, ha ez megnyugtat, akkor elmondom neked, hogy az én gyerekem 90 %-ban bébikaján nőtt fel. Ő meg sem volt hajlandó enni, amit én csináltam :wink: :?
Egyébként tényleg úgy gondolom, hogy ezekben a hiperszupermarketekben árult gyümölcsöknek se íze, se bűze néha. Szal biztos tele vannak nyomva mindennel.
Azért ha hazai gyümit kapsz azt érdemes próbálgatni, mert teljesen mások, mint a bébikaják.

Évi és
Kép
csongianya

Gyereknevelésről. Így hét év után már azt mondom, hogy sok mindent megél az ember, és utólag sok mindent máshogy lát. Hú, de sokat mondtam én, hogy az én fiam ugyan ezt-meg ezt nem fogja csinálni, meg, hogy én így-meg úgy fogom csinálni.... hm, aztán az élet mindig hoz fura dolgokat.

Bár a leírásból ítélve nekem is hasonló gondolatok jutottak eszembe, mint neked Anikó. Attól függetlenül, hogy nem ítélek már el olyan gyorsan senkit, hisz nem tudhatjuk mi van a háttérben.

Az az egy biztos, hogy a gyerkőcöket már születésük pillanata óta (talán már előbb) neveljük, ösztönösen-tudatosan. Minden cselekedetünk, megnyilvánulásunk valamiféle minta a gyerek szemében. Óvodában már látszik rajtuk, hogy az első évek tényleg mennyire meghatározóak!
Azt viszont nem hiszem el, hogy ne lenne anya, aki egyszer sem emelte még fel a hangját, vagy esetleg oda is csapott volna pl. a gyerek kezére. Nem a gyerek ütéséről- veréséről van szó, de szerintem mindenkinél "szakad néha a cérna"...

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Mától nincs net legalább egy hétig, a munkahelyre ugrottam be és csak gyorsan írok pár szót: a fél lakás dobozokban, az idegeim csomókban, a fenti szint kész, holnap kezdik szerelni a konyhát, péntek-szombaton költözés...

Gyerekek nagyon jól bírják, már' mért ne, hiszen végre nem kell rendet rakni (ebben a hatalmas felfordulásban minek...) , egy külön óvónéni lesi minden óhajukat (leszámítva Jázmint, aki hozzám nőtt, együtt dobozolunk - gondolhatjátok, mekkora segítség :roll: :lol: ), rendeljük az ebédet, mert főzni már végképp nincs erőm, így mindenki mást ehet... Szóval, ők nagyon jól vannak!!!

A párom lassan szétszakad a lakás és a munkahely között, de a lényeg, alakul a dolog. És jókat nevetgélünk (kínunkban), hogy tuti az kell, amit már eldobozoltam.... Soha nem hittem volna, hogy 120 nm-en (ekkora a mostani lakás) és 3 gyerek mellett ennyi kacat gyűlik össze....

Dorka, örülök, ha jó a könyv, nekem egyetlen menedékem (és az eszem épségében tartásának záloga) hogy olvasok... éjszaka... hajnalban... alvás helyett....

Bocsánat, hogy nem említek most név szerint mindenkit, de rohannom kell - mily meglepő... :roll:

Mindenkinek szép hetet, időnként próbálok jönni!

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Sziasztok!

Anikó, ha ez megnyugtat, Zsófi első kajája is a Hipp üveges alma volt-hasonló okokból. És én se nagyon főzögettem neki, mert nem kellett neki, viszont az üvegesekből sok kedvence volt, nagyon szerette. És nekem ez így jó volt. Úgy hogy ezen ne stresszeld magad, attól nem leszel rosszabb anyja a gyerekednek, mert éppen nincs kedved/időd neki főzni. Nem mellesleg az üveges bébikaják tényleg ellenőrzött alapanyagokból készülnek. Aztán hogy szopi előtt vagy után adsz neki, erről is megoszlanak a véleméynek, szerintem ahogy érzed, úgy lesz a legjobb. Majd kitapasztalod, nincs rá egységes recept.

Dorka, Szilbee, jók a képek, megnéztem este. Aranyos Dév, ahogy el akarja venni Levente körtéjét! Szilbee, készültök már a szülinapra? Leventének milyen tortája lesz?
Dorka, és Ti mikor tartjátok Szabi névnapját?

Évi Te dolgozol már, vagy még szabin vagy? Csongi nagyon bátor, én biz' le nem csúsznék azon a csúszdán :oops:

Ja, azt meg majd elfelejtettem, Zsófinak kijött a 2. foga! Napra pontosan 1 hónappal az első után. Azért érdekes, mert a párok nagyjából egyszerre szoktak jönni, nem? Na mindegy. Most már 2 foga biztos lesz mire betölti az 1 évet! :mrgreen:

Na teszek én is pár képet tegnapról:

Kép Kép Kép

Kép

Kép
ditke2007

Ditke, én már 4.-e óta dolgozom :wink: Csak általában netközelben vagyok egész nap :lol:

Tök jók a képek, látom élvezte a csajszi, Te pedig nagyon csini vagy :wink:

Ja, csúszda....hát fiatalkoromban imádtam, most álltam ott fenn, vigyáztam, hogy akkor induljon mikor az előtte lévő már leért, meg szóljak annak aki utána jön, hogy várjon. Aztán néztem, hogy lefelé talán nekem is a csúszdán kellene mennem, de inkább a lépcsőt választottam :wink: :lol:

Évi és
Kép
csongianya

Hát mi itthon voltunk a hétvégén az én nagy bánatomra,pedig olyan mehetnékem volt!
Apa nem szeret hétvégén csavarogni,valahol megértem mert ő minden nap ingázik Pest és Tiszasüly között,de mi meg itthon töltjük az egész hetünket ilykor jó lenne kicsit kimozdulni,na mindeggy! :cry:

Hétvégén a kisfiam úgy gondolta már nem kell neki az őszibari és fogta a tányért levágta az etető székről,na nem volt vörös a fejem és hát közöltem vele hogy "ilyet nem szabad csinálni"gyerekem meg nézett rám hogy valyon mért nem :wink: !?

Szami!
Gondolj arra mindjárt vége ennek az őrületnek és nyugottan élhettek az új otthonotokban!

Szilbee,Dorka!
Szupik a képek írígy is voltam!

Ditke!
Zsófi nagyon cuki mint mindíg!
És gratula a második fogacskához!

Anikó!
Megoldódott már a hasfájós dolog?

Évi!
Nektek is jó hétvégétek lehetett!!!

És akkor üveges bébikaja!
Robi nagyon sokáig csak ezt volt hajlandó megenni,ebbe beletörődtem,aztán szépen lassan hozzászokott az eredeti ízekhez is,nincs azzal semmi gond Anikó ha üvegeset kap!
És az bizti ellenőrzött ebben Ditkével teljesen eggyetértek!

Pénteken megyünk újból a szemészetre mert újra piros Robi szeme,védőnéni aztmondta lehet hogy allergia :cry:

Kép

Kép
katlina

Hella :)

Gyors becsekk, ma meggyüttünk a nyaralásból :D Majd jövök élménybeszámolni, meg visszaolvasni 8)

Judit
Kép

Kép
balwin

Ditke! De szép Zsófi!!! Azok a szemek!
Fogacskákról kép??

Szami! Kitartás!

Judit! Pakolj ki, aztán siess, írj, hozz képeket!

Katlina! Robikánál van akkor akarat! Hasfájás: sajnos esti mumusunk maradt. Általában hozzátartozik az esti programunkhoz egy jó fél órás sírás a pukik miatt -van, amikor tovább tart. Aztán van, amikor nagyon enyhe. Hát nagykönyv szerint már vagy 6 hetesen, vagy 3 hósan el kellett volna múlnia... :roll:

Dorka most du. 2-szer átfordult hasról hátra. :shock: Hason volt az ágyában, gyanús volt a csend, aztán ránézek: jéééé, hátán fekszik és nevetgél. :lol: Aztán ezt megismételte még egyszer. Hasra még nem fordult, bár annak se sok híja.

donkoaniko

Ditke! Gratula a foghoz! :D Abony? Látom nagyon bejött Zsófinak a nyulam-bulam! :D

Balwin! De nem ám pár nap múlva, ahogy szoktad! ;) Jó hogy vagy újra megen!

Katlina! Hamarosan ti si tudtok majd kirándulni... vagy nem? (Ha nem akkor) Miért nem?
Robikának jobbulást! :(

Niki! Dejómár hogy végre találkoztunk! :D Még ha csak kutyafuttában is...

Rólunk: Voltunk státuszon. Levente 17 kg 101 cm. (1 kg hízott és 6 cm-t nőtt 1 év alatt.) Mi is megyünk golyszi mutrára, mert liftezik a bal here. Dávid 9960g (hosszat nem mártünk). Mi is sorba "állunk" a szemészetre időpontért és szedine kell a Maltofert.

Szülinap: Már minden megvan... remélem. Trotát apjuk rendelte. Gyimilcses lesz. (Dorka! Úgy rendeltük, hogy Szabi is ehessen belőle. :wink: )
szilbee

Szió,

Szilbee, köszi, aranyos vagy, hogy gondoltatok Szabira is! remélem LEventének ízleni fog! Jó magas levente, mondjuk ez mérés nélkül is látszik! Dév is lassan eléri a 10 kilát!!! :)
HOgy mit csinál a golyszi? Néha kitapintható, néha nem? Vagy hogy van ez?

Ditke, nagyon jók a képek, tényleg jól érezhettétek magatokat!!! Látom, a kisnyuszik a nyerők! :) Holnap pláza körül?
Szabi névnapját majd csak a Balcsi után tartjuk, mert hétfőn van a napja, kedden elutazunk, aztán majdcask egyszer... :)
Ja, és gatya, du. beleugrottam már, míg aludt Szabi, hááát... ölég szűk a 29-es is... nah, fogjuk rá, sok volt a kaja hétévgén :) :)

Anikó, az biztos, hogy a bébikaja sokszorosan ellenőrzött, és tuti nem adsz mérget a gyerkőcnek! Nem tom, emlékszel-e, mikor írtam, hogy a piacon vett krumpliban szermaradványok votlak, az is keserű volt...
Nah, akkor én is egy ideig csak üvegeset adtam!! Másrészt tényleg egyszerűbb, higiénikusabb is, és ha szereti Doroti babó, akkor ez így jó!!!!
És gratula a forgáshoz!!!! :)

Évi, hát hiába, nagyfiú már Csongi, pár év (vagy már idén? :wink: ) és hajtja a csajokat a vízben-csúszdán!

Szami, asszem nem sírod majd vissza ezeket a heteket, de már biztos látjátok a végét, főleg, hoyg a héten átpakoltok, a nehezén talán túl is vagytok (felújítás, dobozolás).
Igyekszem a könyvvel is!

Balwinjudit, várjuk ám a képeket-élményeket!!! MILYEN VOLT????

Niki, Katus hogy van? Dorka nem kapta el?

Betti, Bettike??? meggyógyult?

Katlina, azért remélem valamelyk hétévégn ti is elruccantok valahová!! Ha mondjuk apának egy kevésbé pörgős hete lesz...

Kép
Kép
dorkáék

Szilbee!
Nem értem! :oops:

Menni biztos nem nagyon fogunk menni már idén sehova,mert már ezen a héten meg kellnne kapnunk a bontási engedélyt és hát akkor úgyis azt csináljuk mert az fontosabb,idáig meg azért nem mentünk mert apa nem egy kimozdulós fajta az egész heti kocsikázás után
Dehát engem is megérthetne néha

Pörgős hét.....most örülhetek hogy legalább hétvégén itthon van mert idáig dolgozott
És még valamelyik nap én sértődtem meg az eggyik nénire mert közölte hogy "Robi csak hétvégi apuka úgy látom"rosszul esett de utána ahogy filóztam igaza volt,tényleg az :cry:

Kép

Kép
katlina

Katlina! A válaszodból nem úgy tünik! Pont erre (ilyesmire) goldoltam! :) ... mármint hogy vmi miatt nem tudtok kiruccanni.

Dorka! Akkor mégse vasárnap ünnepelünk??
A liftezés annyit tesz, hogy pl. mikor nevet, akkor a zacsiból vissza liftezik a hasüregbe a golyszi. Ez leginkább akkor látható, mikor áll a fürdőkádban.
Ja képzeld kicsik lettek a body-k, ,,, a rövidujjúak. Még mindig nem csökkent a gyarapodási ütem, ez látszik is rajta, de majd egyszercsak,,, remélem... :wink:

Drokának gratula a forduláshoz! :D
szilbee

Sziasztok!

No, hol van mindenki? :shock:

Lesz a héten mozizás, vagy feladtátok? Nekem a holnap lenne jó...

Gratula a Dorka fordulásához! Ezek szerint ő is kis örökmozgó lesz :lol:

Dorka, hát egyelőre a csajok hajták Csongit, ő meg menekül :wink: Nem meséltem még a történetet?
Azt mondja egy nap a fiam: Anya, nekem annyira elegem van a nőkből! (néztem nagy szemekkel). 5-en szerelmesek bele az oviból és egyszerre ölelgetik. Ő meg azt sem tudja, hogy bújjon ki az ölelésekből :lol: :lol: :lol:
Na, mondtam neki pár év múlva örülne még ő ennek :lol:

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Ditke: De édes Zsófi a képeken! :D

Anikó: Gratula a forgáshoz! :D
Eleinte én is szívesebben adtam bébiétel formájában almát, répát Rékának. Most többnyire főzök neki, csak akkor kap bébikaját, ha hétvégén nem vagyunk itthon, de a bébiételek is tök jók sztem. Csak ne lennének olyan marha drágák! :evil: :evil: Mondjuk, a bio répa, bio alma, bio fityfene, a "háztáji bio csirke" sem két fillér....

Szami: Bár úgysem olvasod, de fogd be az óvónénit dobozolni! :wink: Úgy jobban haladnátok sztem.

Évi: Szegény Csongi.... :lol:

Katlina: A zuram is hétvégi apuka szinte...ez van. :(

Judit: Annalucus hogy érezte magát? És - persze - ti?
jaimee1

Hellabella :)

Hm, dezsavüm van az időjárást illetően... tök így indult az elmúlt hetünk a balcsin :roll:
Most csak élménybeszámolok kicsit, majd a hétvége felé tudok visszaolvasni :oops:

Szal a hétfő-keddet leszámítva elég jó idő volt ránk, még örültünk is, hogy nincs kánikula. A szállásunk nagyon tuti volt: a Badacsony lábánál, kedves háziak, hatalmas nappali-teakonyha-étkező, tágas fürdőszoba, 2 hálószoba, erkély balatoni kilátással (egy családi ház teljes középső szintje); Hunci ki is használta a méretek adta lehetőséget, járkált kifulladásig :) A szigligeti strandra jártunk át balatonozni, mert a helyi strandon állítólag iszapos a víz. Amúgy a szigligeti strandról annyit, hogy eddig ez a legjobb balatoni strand, ahol megfordultunk: nuku parkolási díj, 400ft-os belépő/fő (3 éves kor alatt persze nem kell fizetni), kulturált büfék. Csodacsúszdák, meg ilyesmik nincsenek, de még nagy tömegben is nyugi van :) Szal teccett. Igaz, pár éve nyaraltunk egy hétig Szigligeten, de akkor utószezonban voltunk, alig voltak a strandon :)

Hunci nagyon élvezte a Balatont, és még a 21 fokos víz sem kottyant meg neki :shock: Az első alkalommal, amikor bevittük a vízbe, csak onnan tudtuk, hogy már ki kéne szedni, hogy belilult a szája; mert egyébként teli szájjal vigyorogva pancsikolt :D Bejött neki a bébiúszógumi is, a csónak formájú, alulkétlyukas - csak úgy csapkodta belőle 1 kézzel a vizet :lol:
Viszont kellett neki 3-4 nap az aklimatizálódáshoz: az esték a részéről addig elég nyafogósan-ordítósan-anyásan teltek :roll: Gondolom várta, hogy akkor a sok napi program után hazatérünk :)

Mennem kell, majd még jövök valamikor...

Judit
Kép

Kép
balwin

Balwin, akkor ezek szerint bejött Annalucusnak az úszógumi :wink:
21 fokos víz? Hú, én abba a lábam bele nem tettem volna :shock: Naggyon fagyos vagyok....
És a szigligeti várat megmásztátok? :wink: :lol:

Örülök, hogy jól sikerült! Várjuk a képeket!

Évi és
Kép
csongianya

Úszógumiról eszembe jutott a teszvesz. Ilyen táskára licitálok most Csonginak :lol:

Kép

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Kata jól van már szerencsére, Dorka sem kapta el úgy néz ki, (kopp, kopp, kopp).

Ezerrel olvasom a Katedrális folytatását, de ma már elolvasom és jövök.

Niki

Kép
Kép
csni

Lányok, lányok, merre jártok???

Niki, örülök, hogy jobban van Kata, már nagyon izgultam érte! Jó olvasást!

Na, akkor még egyszer kérdezem (úgy látom egyedül megyek :( ) HOLNAP MOZI?????

Évi és
Kép
csongianya

Évi! :lol: :lol: :lol: Lassan kétoldali nő-undora lesz a fiadnak... vagy már van?! :lol:
szilbee

Hali!

Azt ne mondjátok, hogy ma megint pangás lesz!

Itt pocsék idő van, ma úgy néz ki, csak nyitott ablaknál levegőzünk. :cry:
Legszívesebben ki sem keltem volna az ágyból, na de Dorka nem így volt vele. :) Bár egy szavam se lehet: 7-ig aludt. Azért jót hancúroztunk még a nagyágyban ébredés után. :)

Lányok, írjatok, azt nem hiszem el, h. strandon vagytok... :)

donkoaniko

Sziasztok!

Jelentem elolvastam a Katedrális folytatását. Szami, köszi a lehetőséget

Anikó: Itt is nagyon gányos idő van.

Évi: Ma lenne a mozi? Hánykor? (Bocs még nem olvastam visza.) Én mennék, szerintem Judit is, csak nincs netük.

Niki

Kép
Kép
csni

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?