Új privát üzeneted érkezett!

Fanni!

Csatlakozom Katához! Én is tiszta ideg voltam. Néha úgy tűnt hogy az összes tejet visszabukta... Kinőttük...:) Bár néha még mindig képes bukni... és uh-n nála is minden rendben volt. És nálunk se hozott semmi eredményt csak a szilárd kaja bevezetése. Kitartás!
Valahol olvastam, de nem próbáltuk mert addigra már túl voltunk a kritikus időszakon hogy ha nem bírják a babák a túl sok ingert akkor be kell ülni velük a gardrób szekrénybe síri csöndben... Ettől megnyugodnak. Hát nem tudom :lol: lehet hülyeség :lol: . De Borka annyit sírt hogy én akkor tuti kipróbáltam volna :lol: .

Kitartás!
Ollllyan gyönyörűűűek! Olyan kis formás mindkettő!!!! :lol: :lol:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Sziasztok

Aanda
itt vagyok és olvasok nap mint nap, csak írni nem tudok


Fanni
bukás: nekem mindkettő elég rendesen bukott, erre a dokinéni még Ákosnál azt mondta hogy addig nincs gond amíg hízik a gyerek
ordítás: sajnálom ebben nem tudok segíteni, szerencsére azért ilyen sírosak nem voltak, habár elég ölfüggők

Rólunk: Ákos újabban felmászik az alsó konyhapultra és úgy kotorászik a felső szekrényekben :o
Áronkám 1000el kúszik a kis drágám, és sajna éjszaka még mindig sokszor kell és csak a cicivel alszik vissza, erre a dokinéni mondta hogy esetleg vigyük el alváslaborba, de elolvastam hogy ott mit fognak javasolni, vagyis hogy ha nem légzéskimaradás stb. akkor a Ferbel vagy milyen módszert fogják javasolni - vagyis a sírnihagyást amikor időnként megvigasztaljuk, és ahogy az egyik topikon olvastam még engem fognak jól leszúrni, hogy éjszaka miért ciciztetem a gyereket, hát valszeg ez az én hibám,
de találtam a neten hogy a legújabb kutatások alapján a legújabb, hogy esetleg segíthet ezen a B1 vitamin, úgyhogy mátol kap napi fél tablettát vízben oldva, ha ez sem segít akkor tényleg jön a sírni hagyás.
Vagy ha valaki tud más módszert kérem írja meg, hogy kipróbálhassuk.
Ja és a sírni hagyásban az a baj, hogy ügye mostmár 4kézlábra áll és ilyenkor általában éjjel is keresztbe fordul a kiságyba és ahogy műveli ezt a mozgást állandóan belefejel a kiságy rácsába.

Zalánnak utólag is nagyon Boldog Szülinapot Kívánunk!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Orsi :P Kata :P Zsu :P Erika :P
Köszönöm!

Orsi
Apa is azt mondja, hogy csak én látom túl soknak a kibukott mennyiséget... de azért ha lassan hízik, elviszem UH-ra. Sajnos a méréseink eléggé össze-vissza történnek, mindig másmilyen ruciban... Tegnap megmértem viszont ruha nélkül a gyereket és most érte el a születési súlyát. 2600-zal adták ki július 9-én, s 10 nap alatt 180 grammot hízott. A másik jóval többet, igaz, ő nem bukik. A 180 gramm 10 nap alatt normális?

Köszi,
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 

 
 

Fanni

2 hetes korban a születési súly szerintem teljesen normális.
Mi Olivér 1 hetes korában mínusszal jöttünk ki a kórházból és 2 hetes korára érte el újra a születési súlyát.
Olivér is sokat bukott, nem tudtam mit csinálni, csak öltöztetni napjában többször, meg próbáltam oldalra fordítani a fejét, ha aludt, hogy ki tudjon folyni a szájából.

Amikor pedig üvöltött, a babakocsi mindig bevált. Levittem az utcára tologatni, attól mindig megnyugodott.

Hajni

engme egyáltalán nem lep meg, hogy sok 35 év feletti terhes nő az orvos javaslatára elmegy amniocentézisre.
Sokaknak az orvos szava szentírás, nem tájékozódnak más forrásokból, így fel se merül bennük, hogy vajon indokolt-e.
Anno, 4 éve, ha azonnal teherbe estem volna spontán, valószínűleg sokkal tudatlanabb lennék most, az egész terhességgel, szüléssel, hozzátáplálással, stb. kapcsolatban.

Kép
zsuzsi73
 
 


Fanni
Zalán csak 3 hetesen érte el a születési súlyát, tök pánikoltunk - főleg apa. Most meg 10500g :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


fanni73 írta: A 180 gramm 10 nap alatt normális?

teljesen :) különösen az első hetekben.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Emma,
Zalán imádnivaló a képen!

Fanni,
ordítás:kajákra nagyon figyelj oda,mást nem igazán tudsz tenni.Enyémek nagyon hasfájósan voltak,szinte már csak krumplin éltem!Semmi fújósat nem ettem,mégis sírtak!Sajnálom!
A csajok mindent elmondtak a bukásról,sajnos nekem is rengeteget buktak,sőt az Arnoldka utána írtó sokat hányt!Szerencsére kinőtte!Én is mindig hasra,ill.oldalra fektettem őket.

Erika,
örülök,hogy írtál!Gondolom,nem sok időd van!
Gondolom,Áron nem fogadja el a cumit sem!Nincs ötletem!

Zsuska,
nálatok is pár nap múlva szülinap!Készülsz már?

Andi
Kép
aanda
 
 


Köszönöm Lányok!
A kórházban mindig az oldalukra fektették őket, úgyhogy már azt megszoktuk. Hasra nem merem... mert a légzésfigyelő is sokszor bejelez így is... Ha ez így "normális", akkor nem aggódom. Végülis nem gyenge, vagy kedvetlen és széklete is van. Kicsit lassabban, mint Márkó, de azért Milánka is majd csak hízogat akkor...
Azért szeretnék már minimum 3 hónappal idősebb lenni :oops:
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Aanda! :)
Nem tűntem el, csak olvasó módban vagyok! :oops:

Fanni! :)
Nálunk miután kijöttünk a kórházból, 3 hétig volt minden éjjel "műsor". 3-4-5-6 órán keresztül ment sírás, még kézben is. Aztán egyre rövidebb lett, végül elmaradt, és a mai napig nem tudjuk, hogy mi lehetett az oka.
Kitartás!

Kép Kép
kismokus
 
 


Erika!
Nekem ugyan igy kelt Ágoston éjjel mint neked Áronka! :evil:
Amikor elhagytuk a cicit akkor éjjel tápszert adtam neki azzal lecsökkent a kelések száma kettöre és egy két napja ha felkel csak vizet adok cumibol és alszik tovább!Olyan 5-5,30 körül adok csak tápit addig "szigoruan" csak viz van!
Ezzel csak azt javasolom hogy ha este megvacsoráztatod és adsz neki cicit akkor tuti nem éhes és vizzel ki kellene huzni legalább egy cicizéses felkelést és egy két alkalom után nem is kelne fel a vizért sem!Mondom én akinek még eszik a gyereke éjjel! :oops: :oops:
De hátha bejön ez neked is mert nálunk talán ez lesz a megoldás! :roll:
A szopival meg ügyi vagy látom megoldottad a "krizis" helyzetet csak igy tovább! :D

Fanni!
Nekem Marcikám volt bukos és késöbb sugárba hányos! :? :(
Nem szopott csak lefejt tejcit és tápi kiegészitést kapott!
Ugy etesd hogy kicsit feljebb legyen a feje és probáld minél többet büfiztetni mert náluk már egy kis bent maradt buborék is kitolja az egész kaját de a nagyrészét tuti!
Azt is nézd (nem tudom szopizik e pindurkád) hogy ne legyen nagylyuku a cumi mert ha gyorsan jön azt is kibukja!
A sulyon ne aggodj mert minket Ágostonnal nem akartak kiengedni mivel több mint a 10%-át vesztette a születési sulyának!És az sok!De késöbb beindult szépen!! :lol:
Igy lesz nálatok is! :wink: :D
Sirásra nekünk is vagy a séta vagy a kocsikázás jött be....mondjuk nálatok nem egyszerü egy szimpla elindulás sem ....!Ja és késöbb a hinta volt a "megválto"!


Csajok!
Voltam a Brendonba és vettem olyan matracot amit Kata tett fel!
Brutál jo csak ajánlani tudom!http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=uton&submenu=utazoagy&category=utazoagy-kieg&empty=1&productid=199448&pageno=1&whid=25
Köszi Kata! :D
És sikerült megint egy brutál szar csörös poharat (nuk) vennem!Azt hiszem ehhez érzékem van már! :evil:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Na akkor a matrac:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
....nem értem miért igy jött ki! :roll:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Emma!
Gyönyörü Zalánod!!
És a tortája brutál jol néz ki!
A kis vakond?
Nagyon édes!!!

Donika!
Még neked akartam.....!
Szoval a Camponában (nem voltam abba az üzletbe csak mondták) van egy nagy gyereküzlet és ott vannak ilyen kis alkalmi ruhák söt nagyon szép kis ruhácskák vannak!
A Zarát se hagyd ki föleg a Váci utcait mert ott van a legtöbb és legjobb gyerkcucc(szerintem)!
A békás ötletet köszönöm... :wink: !
Itt volt az öcsém ...megérezték mert egy fia béka nem jött elö :evil: !
Engem akarnak kicsinálni ...tuti! :evil:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anikó! a Nuk nem brutál szar, hanem extra brutál szar!Én is kifogtram vele :evil:
Vendég
 



KépKépKépKép
aniko24
 
 


Fanni

tényleg, az elektromos hinta nálunk is nagyon sokat segített. Olivér sokadik ébredése hajnali 5-kor volt, és akkor sehogyan nem aludt vissza, csak az elektromos hintában. napközben is jókat aludt benne. 4 hetes korában vettem, onnantól már könnyebb volt.
a jatsszelem.hu-n rendeltem, ott a legolcsóbb. Hajni adta az ötletet, az ő Olivérje is abban aludt jókat. De régen volt ez már, én már el is felejtettem.

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok

Szép jó reggelt mindenkinek. Nálunk éjjel villámlott, dörgött és szakadt az eső, és még most is esik valamennyire.
De szerencsére ebből a 2 gyerek semmit nem vett észre.

Anikó
nálunk Áronka vacsira 6.00-kor eszik egy adag olyan dobozos papit amit csak vízzel kell elkeverni, olyan ízesített tejbepapi szerüséget, majd (újabban) kb. 7.00-kor fürcsi és utána még cici
azért van így a vacsi mert különben mikor berakom az ágyba és 4kézlábra áll és ringatja magát előre-hátra akkor kijönne belőlle az egész, az hogy mennyit cicizik nem tudom, mert már nagyon régen mértem.Tápit mi 4-5 fajtát próbáltunk ki de semmilyen variációban (cumisüveg, pohár stb.) nem ette meg.
De mióta (3 napja) adom neki a napi fél szem B1 vitamint nappal is jobban alszik és az éjszakák is jobbak, de még alakítani azért kell rajta de nem olyan brutálisan mint kellett volna. De az utóbbi időhőz képest már sokkal jobb.

Mindenkinek nagyon szép napot kívánunk.

Mi már kettecskén 5 óta fenn vagyunk.

Sziasztok

erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Szisztok!

Beleolvasgatni volt csak időm és látom voltak babák akik sugárba hányósak voltak... :(
Pont ez a problémám... kb 2-3 hete néha Borcsira rájön a hányhatnék...3 hét alatt 5ször hányt:(. Semmi logikát nem látok a hányásokban. Se kaja egyezés, se semmi.... Kedve vigyorgós hányás előtt és utána is.... kirakja és kész. Utána meg hasmenése van picit ... Voltunk dokinál. Kapott bélfertőtlenítőt, normafloret és ma éjszaka megint hányt :(:(:(. Vittünk székletmintát is annak ma lesz elvileg eredménye... Tud valaki hozzászólni a témához? mitől lehet?
Bocs hogy csak ennyi... :oops:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Anikó :P Zsuzsi :P
Köszi!

Kérdés:
Nekem nem jött be az Avent újszülöttes cumi. Többféle is van, csak 1-es van rajta, meg van 1-2-3-as és római számos is. Egyik sem jó. Mindből ömlik a kaja :(
Van másikféle is, az valamivel jobb, a bébé confort/evidence. Ott az 1-es luk túl kicsi, a kettes meg már nagy, így a kettő között forgatgatom a cumit, hogy egyen is és pihegni is tudjon...
A NUK-os jó? Vagy melyik :?:
A bukós babámat szoptatom is, de kell a cumi is, mert nem mindig elég a tejem 2 babának, s van, hogy ő sem szopizik megfelelő adagot. A másikat időnként cicire próbálom tenni, de sajnos egyáltalán nem érdekli :(

Moremilk-et hol lehet kapni? DM? Patika?

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Kismókus :P
Neked is köszi!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni!
MoreMilk:
http://hu.motherlove.eu/
Cumi téren nem tudok segíteni, nekem nem nagyon kellett. Minnél több tápit adsz, annál kevesebb lesz a tejcsi... Azaz szerintem a szoptatás a legjobb tejmennyiség fokozó, de a More Milk nekem is segített! (Olyan 20-30%ot tud növelni.) Bálint 1 hós korára érte el a születési súlyát, úgyhogy nálatok minden oké szerintem. Uh-t meg csak nagyobb korában csinálnak, mert ha nyitott is a gyomorszája, záródik spontán, vagyis pontosabban erősödik az izom. Ügyesen csinálod, a szopit ne add fel, tejfokozásra még a szaporító fejés jó, amiben Zsebi és Orsi is profi (én is csináltam).

Orsi! Igen, Bálint is szopizik, szerencsére. Nekem ez így nagyon jó. Képzeld, szerintem allergiás valamire, sokszor folyik az orra brutál módon. Olyan, mintha porra és valamilyen virágporra lenne allergiás. Ezt csak tűszúrással lehet szűrni? Egyáltalán kell?

dkata
 
 


fanni73 írta:Nekem nem jött be az Avent újszülöttes cumi. Többféle is van, csak 1-es van rajta, meg van 1-2-3-as és római számos is. Egyik sem jó. Mindből ömlik a kaja :(

avent I-II-IIIas cumija 4 hótól való, nektek még nagy.
az 1esből elvileg nem kellene ömlenie, ha fejre állítod az nem is csöpög.

a nuknak felül van a lyukja, máshogy kell szívni, ha elfogadják egy próbát megér.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Fanni,
nyugodtan tedd hasra őket,enyémek a mai napig szinte mindig úgy alszanak el!A légzésfigyelőt ne állítsd olyan érzékenyre,akkor nem fog bejelezni,vagy a lapokat tedd közelebb egymáshoz.
Nekem az Avent cumi nagyon bejött,amin csak egy 1-es szám van,az a tuti,azt brutál módon kell szívnia a babának,próbáld ki!
Sajnálom,hogy nem érdekli a cici,de sebaj,én is fejtem,lényeg az anyatej!Moremilk biztos segít majd,sajnos nem tudom,hogy hol lehet kapni! :cry:

Anikó,Hunci,
az Avent csőröst próbáltátok már?Nekünk az van,nem csöpög,imádjuk!

Erika,
de jó,hogy használt valamit a b1 vitamin!

Zsuska,
Arni ugyanezt csinálta,mondjuk nem ment a hasa.Ha akár 1 kanállal több kaját raktam a szájába,már hányt is,de az egészet!Mivel a súlya szépen nőtt,nem aggódtam,egyik napról a másikra abbahagyta!Most is,ha 1 falattal többet eszik,kiköpi!
Remélem,hogy Nálatok is csak átmeneti dologról van szó!

Képzeljétek,mióta nem alszom a fiúkkal,max.1x kelnek fel éjszaka! :lol: :lol: :lol:

Andi
Kép
aanda
 
 


dkata írta:Orsi! Igen, Bálint is szopizik, szerencsére. Nekem ez így nagyon jó. Képzeld, szerintem allergiás valamire, sokszor folyik az orra brutál módon. Olyan, mintha porra és valamilyen virágporra lenne allergiás. Ezt csak tűszúrással lehet szűrni? Egyáltalán kell?

nem nagyon lehet :?
kicsi még hozzá. No, meg előrébb vagy, ha tudod, hogy parlagfű??
ezen kívül az eléggé fáj is - ez nem a karcolós teszt, hanem pollent a rendes megszúróssal szűrnek -, szóval én nem macerálnám.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Én se macerálnám... egyébként elég gáz, most jött elő kb. 2-3 hete, semmi más okot nem találok rá. Ahogy jön, úgy el is múlik az orrfolyás. :?
Én is vettem a Lidl-ben piskótát, Bálintnak is bejött, nemcsak Lilinek. (Meg nekem is. :oops: ) Hajni! Egyébként én szoktam a Lidl-ben vásárolni, pl.: mazarellát, olivabogyót, német "fekete" kenyeret, mosogatógépbe sót, újrapapírból wc papírt, libazsírt és gyulai/csabai kolbászt. Ezeket szinte csak ott. Ja, és 60-70%-os kakaótartalmú étcsokikat... És ott vettem Bálint ugrálós elefántját (neki nem a csacsi tetszett, pedig az is volt), olyan, mint a csacsi amit feltettetek az árzuhanásról, csak jóval olcsóbb volt. És a fűszeres krumpli is fincsi, amit Orsi írt. :lol:

Hajni, Anikó! Amiket feltettetek pelyheket, belekeveritek valamibe, vagy magában adjátok? Ezek tápszeresek, vagy natúr pelyhek?

dkata
 
 


tényleg :D a 70%os csokit én is ott veszem :) :)
(babapiskóta nekem is bejött :D )

ez az allergiadolog meg azért furcsa, mert ha pollen lenne, akkor azért stabilan kellene, hogy legyenek tünetei, nem?
bár ennél jobb ötletem nekem sincs...

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nekem meg azért furcsa, mert az egyik szobánkban és a kertben jött elő eddig legtöbbször. Vagyis ettől lett nekem gyanús, mert először azt hittem, megfázott. Egyszer leszívom neki és kész.
(Lidl-re visszatérve, most meg kesudiót (nem sósat) és szárított vörös áfonyát vettem...nyami...)

dkata
 
 


tényleg allergiára hajaz...

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Fanni

Az avent 1-en nagyon kicsi lyuk van, de ha az is nagy nektek, a TEFAL -nak sokkal kisebb, és egy fejet lehet használni, fordítani, 1-4-ig vannak a lyukak nagysága.

Kata

Olivérnek is folyik olykor az orra és sajnos én is csak allergiára tudok gondolni, mert nincs megfázva. Olyan mint a víz, átlátszó és nem tudom mihez kötni, hogy mikor jön.

Képzeljétek, én most rá vagyok kattanva a sárgabarackos muffinra, mostanában kétnaponta sütök. ma lemértem, kereken 10 perc alatt készítettem el, úgy, hogy már a sütőben is volt.
Majd a receptesbe leírom, hogyan készítem.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi! Nálam a sárgabarackos muffin étcsokival készül. Nálad is? Ádámnak az a kedvence. :lol:

dkata
 
 


Donika,
Augusztusban megyünk konzira, szeptemberben kezdünk, október lombik – ha minden jól megy!

Emma,
Látom, Zalán belekapott a tortájába, biztos fini volt, nagyon jól néz ki! Te sütötted? Jó nyaralást!

Fanni,
Az én fiam a kórházban sose sírt, örültünk is apával. De miután hazajöttünk…! Teljesen kétségbeestünk, úgyhogy tök megértelek… Kettővel gondolom még brutálabb! Még mindig belémáll az ideg, ha elkezd sírni! Ráadásul ő nem egyszerűen sír, hanem sikít!
Nekünk 2 dolog segített, az egyik, amit Zsuzsi is írt, az elektromos hinta, az is oldalirányban hintázva, a másik a cumi. A hintát majdnem fél éves koráig használtuk, csak dicsérni tudom. A cumit én elleneztem, de amikor már hosszú ideje üvöltött, és amint megkapta a cumit azonnal elhallgatott, akkor feladtam az elveimet. Ráadásul cumizavaros lett, akkor megpróbáltuk leszoktatni róla, de nem ment.
Látom sok cumisüveges tanácsot kaptál! Nagyon szopibarát még a Tomee tipee. Anikó használta is, bár nem tudom, hogy az egyes lukút használta-e. Nekünk is van, de Olivér nem volt hajlandó cumisüvegből inni.
A hintáról egy link (a miénk akváriumos, nem ilyen, csak hasonló, de a funkciók ugyanilyenek. ):
http://www.jatsszvelem.hu/index.php?lap=88
Az utolsó a lap alján!

Erika,
Ha jól értem az írásodból, azon vagy, hogy csökkentsd vagy elhagyd az éjszakai szopik számát, igaz? Én is ezen gondolkodtam a 10. hónap tájékán, hogy el kéne hagyni az éjszakai 2-3 szopit. Addig törtem a fejem, amíg a gyerek megoldotta, 10,5 hónaposan egyik nap már nem volt hajlandó szopizni se nappal, se éjszaka. Azóta se szopott! Ha visszagondolok, volt erre egy halvány kísérlete 8 hósan is, de akkor addig tuszkoltam, amíg nagy harcok árán, de visszaszokott a szopira. 10,5 hósan már nem sikerült. Lehet, hogy nálatok is megoldódik magától! JA, és azóta, mióta nincs szopi, egyszer sem kelt fel éjszaka!!!
A sírni hagyásról meg találtam egy pár gondolatot a Kismamában:
„Ha sírni hagyjuk altatás helyett, lehet, hogy egy idő után abbahagyja. De ez nem azt jelenti, hogy megtanult elaludni, hanem azt, hogy megtört, és megtanulta: hiába szól, nem számíthat a szüleire.”

Anikó,
Én egy másfajta nuk csőröst vettem, na az tényleg egy sz*r! A tápit én is avent csőrösből adom, nekünk is az jött be. (Ugye ő nem iszik cumiból. )

Zsuska,
Jobbulást Borkának!

Anda,
Tök jó, hogy bejött a fiúknál, hogy külön alszol!

Kata,
Akkor lehet, hogy mostanában is be kéne néznem egy Lidlbe!:-) Én eléggé allergiás vagyok, úgyhogy azok alapján, amit leírtál, lehet, hogy lehet allergiás! Még azt figyeld meg, hogy a szeme-, orra-, füle viszket-e! A szemfolyás is akkor allergia, ha időszakos, és társul hozzá szemviszketés, pirosodás. Az összes tünet időszakos kell, hogy legyen szerintem. Szerintem sincs korszerűbb módszer a szurkálásnál, bár nekem már nagyon régen csinálták! Az allergiát észre fogod venni, hisz ált. egyre csak rosszabbodik, jobb sose lesz. Arról is megismerheted, hogy tengerparton és hegyvidéken ritka. Persze függ attól is, hogy mire allergiás. Pl. én a fű- és a fapollenekre is, de hegyvidéken még sincs tünetem.
A pelyhet a reggeli tápiba is belekeverem, meg szinte az összes bébiételbe teszek vmennyit.
20140901102739
 
 


Hajni, és mindenki aki hozzá tud szólni!
Elalvás - altatás téma: Eddig Bálintot letettem, aludt. Most, hogy ugye tudja a 2 varázsszót, "anya, gyere!", mindig kiabálja, már akkor, amikor közelítünk a lefekvéshez. Érzésem szerint ez "bepróbálkozás", és megpuszilom, szeretgetem, a hátát simogatom kicsit, de mondom neki, hogy itt leszek kint, aludjon, és ha kijöttem, nem megyek vissza. Szólni szoktam neki, hogy itt vagyok... de közben majd' meghasad a szívem, mikor mondja, anya gyere... Most akkor mi a jó? Egyébként szépen elalszik, szinte pillanatok alatt, nincs az, hogy órákig kiabálna. De ha visszamegyek, úgy érzem, olajat öntök a tűzre: gyerek megtanulja, ordítani kell, anya pattan - akkor aztán nincs alvás. Vagy ez hülyeség? Melyik akkor a jó megoldás?

dkata
 
 


Kata

én nem tudom, hogy melyik a jó megoldás, csak azt, hogy én nem mennék be.

a sárgabarackos muffint nem étcsokival csinálom. azt hogyan teszed bele? a száraz anyagokba reszeled?

Kép
zsuzsi73
 
 


Kata,
én sajna nem vagyok szakértő, a fiam csak velem tud elaludni. De szeritnem jó így, ahogy csinálod. :D
20140901102739
 
 


Sziasztok :)
Nem tűntem el, a háttérben mindennap olvasok. :) Konyhát felújítunk, járólapot raktunk, tapétázás, bútorösszerakás stb. Eszter mellett amúgy sem lehet írni, ő is akar. :lol:

Kata
Eszter is ugyanígy aludt, leraktam a kiságyba, takaró, hátsimi, kijöttem, ajtó becsuk. Elaludt magától, sose kellett ringatni, dajkálni. Aztán egyik nap ő is kiabált utánam: anya!! Ott álltam az ajtó előtt, és nem tudtam én se, hogy mivel teszek jót: ha bemegyek, vagy hagyom kiabálni. A szívem szakadt meg, de nem mentem be. Aztán van hogy tovább kiabál, esetleg sír, akkor bemegyek, kicsit megdajkálom, visszafektetem és elalszik.

Képzeljétek! Eszternek megmutattuk, hogyan kell kivenni a kiságy két középső rácsát, megelőzvén a kiesést. Éjszaka ha felébred, sokszor kiveszi a rácsokat, (van hogy csak egyet) kimászik, és landol nálunk a nagyágyon. Olyan aranyos, ahogy bújik apához, és még mondja is, hogy apa, apa, na de így alig alszunk... Reggelig többször körbejárja az ágyat, forog össze-vissza. Eddig szépen aludt az ágyikójában, most fogjuk elrontani? Amúgy volt, hogy reggel meg visszament a "helyére".

Kép
petyaanya
 
 


Sárgabarackos muffin engem is érdekel.

Orsi
Én is szeretem az Aldi-t. Kakaós kalácsod isteni finom! Ha nem gond, népszerűsítem. :D

Kép
petyaanya
 
 


Zsuzsi! Összevágom a csokit nagyobb darabokra, úgy teszem bele (szárazba). Amikor megsül és friss, olvad benne a csoki... ja és az enyém aszalt sárgabarackos, a tiéd biztos "rendes". Várom én is a receptet!

Petyaanya, de jó hogy előkerültél! Én is mindig állok az ajtó előtt, és nem tudom, mit tegyek... de Bálint reggelente se ordít, sőt ha hallom, hogy felébredt, és megyek be, gyorsan hasra vágja magát, szopja az ujját ezerrel, mint aki még alszik. És teli szájjal röhög, hogy csikizem meg ébresztgetem. Nekem Ádám legtöbbször ordítva ébredt...

Hajni! Én mindig ragaszkodtam a nélkülem alváshoz, mert... de azért annyiszor hiányzik, hogy néha olyan jó lenne összebújni. Már elég kevés időt hagy nekem erre, ezért is jó, hogy van még a szopi, akkor lehet. De mikor beteg volt és magam mellé vettem se tudtunk aludni egyiken se, így visszatettem a kiságyába, és aludt is mint a bunda.

dkata
 
 


dkata írta:, "anya, gyere!",

De ha visszamegyek, úgy érzem, olajat öntök a tűzre: gyerek megtanulja, ordítani kell, anya pattan - akkor aztán nincs alvás. Vagy ez hülyeség? Melyik akkor a jó megoldás?

Lili ezt "ajaaa, ajjjaaaa" szöveggel nyomja és kb. 1 hete kezdte.
én nem megyek be, sőt be se szólok. Aludjon :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Hajni
igen azt próbálom hogy éjszaka nincs cici!
B1 vitamim = jobban elalszik, (és nem kell fel olyan sokszor éjjel) nem sír és forog már az ágyban mint a ringispír, kicsit nyüszög de egy kis simi és ének (eddig is megvolt) és alszik, de ma délután csak 1 órát aludt a tegnapi 2 helyett nagy sajnálatomra.
De azért szerencsére az elmúlt pár éjszakában cici nélkül is vissza alszik, leghamarabb 4-5 óra tájban kapja meg.
sírni hagyás: én is úgy gondoltam hogy ekkor nem azt tanulja meg hogy aludni kell, hanem csak azt hogy hiába hív nem megyek, amúgy pedig Ákosnál és és nála is az altatásnál mindig megvárom míg elalszanak, hozzászoktak, mert az elején mindketten sokat buktak, én meg ahogy buktak már töröltem is, hogy ne a hányadékukban feküdjenek, és így hozzászoktak már mindketten hogy ottvagyok.

sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Fanni :)
MoreMilket a Kenguruban is lehet kapni.
Babakocsis séta-ringatás nálunk bevált, tavaly nyáron csak pisilni meg enni jártam fel ;). És én is cumiztattam egy kicsit, de ha elaludt, mindig kivettem a szájából. Eleinte nem is nagyon fogadta el, de aztán már igen. Én csak akkor adtam neki, ha végképp nem tudtam mi baja, olyan 10 hónaposan pedig teljesen elhagytam és nem adtam többet. Igaziból azért, mert úgy tünt elkezdte szopni az ujját, de aztán az eredménye az lett, hogy se cumi, se ujjszopás.
Hasonfekvést sok baba szereti, szerintem nyugoidtan tedd hasra őket, pláne ha van alattuk légzésfigyelő. Állíts az érzékenységén, hogy mikor jelezzen be. Úgy tudod próbálgatni, hogy az üres kiságyban kapcsolgod be és megnézed mikor jelez. Nekünk azt hiszem 2-esn van az Angelcare.


Zsu :)
Balázs még mindig bukik. Amikor elkezdett szilárdat enni, akkor szinte elmúlt, de aztán visszajött. Általában ha nagyon folyékonyat eszik, vagy sokat iszik,, akkor a büfivel, vagy csak úgy jön vissza kaja. Most kb két hete egyáltalán nem volt, de ma megint jött ki belőle a kaja egész nap. Pedig csak azt ette, amit máskor is. Mondtam az orvosnak, de ő azt javasolt sak, hogy próbáljam másképp ettetni, ha nem múlik akkor gasztro. Úgyhogy ezt a hetet még kivárom, hogy hogy alakul, aztán bejelentkezek a gasztrora.

Erika :)
Mi azt csináltuk, hogy nem én mentem be éjjel, hanem a férjem, ő adott neki egy kis vizet és aludt is tovább Balázs. Nekem az volt neház, hogy a délutáni alvásnál se cicivel altassam el, de amikor azt sikerült, onnan elkezdte az éjszakákat is átaludni.

Kata :)
Én bemegyek, de nálunk szivatós az alatatás, soha nem alszik el magától. Persze mi szoktattuk rosszul, de mostmár következetes maradok és megyünk, ha hív mindket (egyikünk). De a második gyerek megszívta, most már megtanultuk a leckét ;)

wish
 
 


Sziasztok!

Csak gyosan benéztem nem tudok egyszerűen én sem napirenden lenni. lakásban kisebb nagyobb felújítások vannak elutaztunk és még a gépem is lehalt. :( De azért olvasgatok.

Csak gyorsan

Fanni!
Nem tudom mennyire emléksze vagy tudod de az én babáim sem szopiztak (talán részben az én hibám is de már mindegy így is anyatejen nőtek fel :)) nekünk a NUK cumija vállt be abból is az 1-es nagyon kell szívni de érdekes azt az első pillanattól tudták ügyesen mind a ketten.
Bukásra nekem is sokat buktak ezzel igazából nem lehet mit tenni kicsit segített ha tudtam tovább büfizteni őket illetve az ágy végét megemeltük (doki néni javallatára) talán így jobb lett. Nekem is mindig hason aludtak a mai napig. A PIC-en is szinte 99%-ékban így voltak letéve a babák.
Karikás cumi nálunk is volt igaz elejétől fogva csak az ágyba adtam oda nekik. Balázs magától elhagyta Eszti ha meglátja kiabál érte de most két napja eltettem és teljesen elvan nélküle. Semmit nem szopnak helyette. Viszont van kedven rongyika azok ott vannak az ágyikóba. Eszti már számon is tartja őket.

Kata!
Nálunk is volt ez a kiabálás kb. két hete. Én is beszívtam bementem és mikor kijöttem már nem kiabált üvöltött visszamentem és mikor felfogta nem maradok ott még a cumis üveget is hozzámvágta :( Aztán köv nap már szépen elolvastam a mesét megpusziltam és kijöttem kiabált nem mentem nyilván sírt de három nap alatt megtanulta a rendet. Szívszorító volt de éreztem ha most bedölök nincs megállás. Egyik este 10 perc következő 15 és így jutunk el az egy órás ott alvásig.

Petyaanya!
Eszter nagyon tanlékon. Én még az ágyat is úgy fordíottam hogy a fal felé van a kivehető eleme hogy még véletlenül se akarjanak kijönni. Mondjuk kimászin sem igen tudnak azért az marha magas (bár nekünk a nagyobb fajta ágyunk van).

Andi!
Írtam választ.

Na meg aludni mert igen késő van már

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok csajok !!

Tudom hogy ezer eve nem jartam erre de csak veletek tudom megosztani a nagy hirt......TERHES VAGYOK :):):):):):):):)

Röviden a story....marciusi lombik a kistesoert nem sikerult, ebben a honapban indult az ujabb lombik, juli 9 ota nyomtuk a suprefactot es mult csutortokon kellett volna megjonnie, penteken voltam UH-n hogy induljon a GONAL. Persze penteken meg nem jott meg de a doki azt mondta ez elofordul, odabenn minden rendben es ha veletlenul keddig sem jonne meg akkor menjek vissza....Hat szerencsere nem jott meg es ma reggel vettek vert :):):):):):):) Igy a lomik elmarad :P

Megint egy ujabb csoda :lol: :lol: :lol:

Az kicsit aggaszt hogy a Suprefact nem bantotta-e a magzatot ???
Orsi, tudsz erre valami biztatot mondani ? Bar a doki szerint minden rendben, de a jovo penteki UH-ig azert nagyon izgulok es senkinek sem mondjuk el...de itt muszaj volt megosztani veletek !!

Probalok ezutan majd megint tobbet jonni, de munka es Mate mellett eleg keves idom van...persze mostmar kit erdekel a munka :P :P :P

Udv mindenkinek,

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta!

GRatulálok!!!! Ez nagyon jó hír! :lol: :lol: :lol:

Nekünk is pont így jött össze Balu a 2. lombik előtt és makk egészségesen született. És ha a doki is azt mondta, hogy minden OK, akkor biztos úgy is van.

Máté bölcsis lett, igaz? Hogy ment a beszoktatás?

Kép
bandika
 
 


kriszta71 írta:Az kicsit aggaszt hogy a Suprefact nem bantotta-e a magzatot ???
Orsi, tudsz erre valami biztatot mondani ?

SZUPERRR!!!!
suprefacton ne aggódj, semmi hatással nincs az embrióra!!!
nagyon ügyesek vagytok!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kriszta :)
Gratulálok :lol: :lol: :lol:

wish
 
 


Krisza!
Nagy gratula nektek. Igazán jól csináltátok. Nekemis van egy kedves ismerösöm akinek suprefact mellett lett babája ezen ne aggodj minden okés lesz vele. Nagyon jó :) Hiába Krizsa megmondta ha egy üzlet beindul.

Azért mesélj a nagy fiadról is egy kicsit hogy van bölcsi hogy alakult.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kriszta,
nagyon jól nyomtátok, gratulálok nektek! :D Én is úgy tudom, hogy a suprefact nem gáz!
20140901102739
 
 


Sziasztok,

Köszönöm a gratulációkat és a megnyugtatásokat :):) Mindjárt jobban érzem magam :)

Nem, Máté nem ment bölcsibe, apukájával és a nagyszülőkkel van itthon. Szeptembertől tervezzük hogy megy majd egy magánoviba itt nagyon közel hozzánk, de csak aug 20 után fog kiderülni hogy felveszik-e...Majd meglátjuk, ha nem lesz sima ügy akkor szerintem a mostani felállásban kibírják ameddig megint itthon nem maradok....szóval képlékeny a dolog...
Máté amúgy totál ek van kényeztetve, tiszta hiszti pisti, még most sem alszik jól, de iszonyú szövegláda és folyamatosan szerel, takarít és pancsol...Meg persze a legszebb és a legokosabb mint minden gyerek :oops:

Majd teszek fel képeket talán jövő héten.....holnap megint utazok, szerencsére csak két napra Frankfurtba, aztán péntektől vasárnapig Nagymaroson leszünk.
A munka amit csinálok nem nagyon jött be nekem, nem fogom nagyon sajnálni mikor márciusban visszaadom a kolleganőmnek :)
De a lényeg hogy megint lesz egy kis alapom a gyeshez :):)

Na megyek mert apa éjszakás, nekem meg pakolnom meg hajat mosnom kell mielőtt Máté felébred (sajnos továbbra is éjfél körül)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta!
Gratulálok tiszta szivemböl!
Suprefact meg tényleg nem csinál semmit (a másik topikban is volt egy kismami párom ö pont igy lett terhes,együtt indultunk a lombikon és ö "lemorzsolodott" :wink: )!Most meg van egy gyönyörü nagyfia!
Hogy vagytok?
Máté szülinapja jol sikerült?
Miket csinál már?

Fanni!
Én az avent 2-es cumiját használom!
A romai számossal az a baj hogy képtelenség ugy forgatni hogy normálisan jöjjön belöle! :evil: Vagy nem jön vagy ömlik! :evil:
A tommee tippee is nagyon jo(esetleg)!Jo kis puha a cumija és nagyon ugy kell szájba venni mint a cicit!
A nuk-tol nálunk tuti bukás volt igy nem is használjuk!

Kata!
A Holle termékek tápszer nélkül vannak csak natur gabonák!
Én abbol csinálok egy laza pépet és ahhoz keverem a gyümit!
A köles pehely és a 3-magos a kedvenc!
www.biofalva.hu-rol rendelem öket!

Hoztam egy pár keresztelös képet!
Itt a szertartáson a Bazilikába!
Kép
Teljes fehér szerko volt a fiukon! :D
Kép
És Marcikámrol aki már egy igazi nagyfiu!
Kép

KépKépKépKép
aniko24
 
 


El is bucsuzom mert pakolok én is!
Holnap délelött indulunk!Kb.két hét mulva jövünk!
Sok puszi csajok!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anikó,
nagyon jól néznek ki a fiúk, meg Te is, mint egy tinilány! :D Jó nyaralást!

Kriszta,
aztaa, nem semmi apa, hogy elvan a gyerekkel! Szerencsés vagy nagyon, enyém apa 10 percig nem tud rá vigyázni, mert mindig valami nagyon sürgős dolga akad... :roll: Olyan sokáig akarsz melózni?
20140901102739
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: