Új privát üzeneted érkezett!

Hali.

Matteo, sajnálom.
De igen félretájékoztattak benneteket, szerintem minden EU-s országban úgy van, hogy elég a személyi, de mivel azt csak bizonyos kor után adják ki, az alatt kell útlevél. Nálunk is az volt, mikor mentünk ki Csehországba, hogy nálunk ott volt a személyi igazolvány, de Petinek kellett útlevél.

Gira, én a harmadik pontra tippelek. :D
Huh, nagyon gáz lehetett a tanácsadás...ilyenkor még inkább úgy gondolom, hogy jobb lesz nekem négy év múlva szülni.

Szilcsi, hát szerintem semmi komoly. Igazából azért fontos tudni, hogy ez csak egy állapot vagy valaminek a tünete, mert ha előbbi, akkor megmarad örökre, és erre azért kell ügyelni, mert az agyrázkódás tünete is lehet, és mivel Petinél ez csak egy állapot, nem tünet, nem kell "kínozni" szegényt, ha pl. elájul, és arra következtetnek a szemfenéki képéből, hogy agyrázkódása volt, aztán mégse.
Na kicsit bonyi lett... :?

Anett, jók a képek!

Ági és
KépKép
exdeus

sziasztok

A.T.Zita VÉGRE! nagyon szépek a picik! (vki írta, hogy hasonlítanak. hááát, szerintem nem. de én ilyen egyszerűen nézem, hogy szőke-barna :oops: :lol: , de a lényeg, hogy szépek. most már gyakran rakj képet!

Málna nagyon szép, és jó lett a víz alatti kép is. és bár nem látom jól, de csalás, mert nem málnás a fürdőruci, hanem szamócás :wink:

Lali is cuki. olyan mintha intene a pincérnek, hogy neki mit hozzon :lol:

Peti is nagy legény! remélem soha nem lesz ezzel problémája!

és Gira is csini a pocak meg nagyon szép! szerintem kisfiú!!!( de csak azért. hogy cukkoljalak, meg újra az egyszeri leány nézetem, hogy csúcsosnak látszik a pocakod :lol: :lol: :lol:

Védőnős dolog elég dúrva . sajnálom a várandósokat, de a kis kezdő védőcsajokat is! az is szar lehet!

matteo
nagyon sajnálak! de október mindjárt itt van! addig meg jobb is a tengerben hűsölni( :D mindig nézzük a pozitív oldalt) (bár itt épp hűvös van és esik)

zsuzsu
nem hinném, hogy olyan gáz a testalkatod, de te tudod. (bár megjegyzem egészalakos képet anno én sem tettem, csak a csini pocakomról :lol: )

Minivel tegnap voltunk 3hós tanácsadáson. jelentem 5600gramm és 60cm. és most hőemelkedése van , meg éjjel is volt. és aígy én az elsőgyerekes árgus szemekkel figyelem minden kis óhaját. amúgy a hangulatával nincs gond.
és még egy kép aztán húzok, mert nyökög álmában és hátha vmi köll neki :DKép
Kép
toncsi

toncsi80

Sziasztok! :)

Exi :)
Tényleg elég rosszul hangzik, de örülök, hogy ez nem komoly baj!!

Szilcsi :)
Hát ja, én is pont erre gondoltam, hogy megijedt a csaj a sütőtök-répától! :lol: :lol:
Amúgy ma megkínáltam pár kanál almalével...hát mit mondjak, sztem egy korty nem ment le a torkán, mind az előkén végezte! :? Szép kilátások a jövőre nézve! 8)
Lali nagyon cukker a strandszerkóban! :D

Anett :)
Tök jók a babaúszásos képek! Málna nagyon csini ebben a fürdőruciban! :D

Anno Botival jártunk úszni, szereti is a vizet nagyon! Sajnálom, hogy Noémit nem tudom vinni. Egyrészt az időpontok se jók nekünk, mert vagy kajál olyankor a csaj, vagy alszik. Meg általában egyedül vagyok a gyerekekkel, így két manóval esélytelen elindulnom... :(

Kriszta :)
Sajnálom, elhiszem, hogy csalódott vagy nagyon..... :( :(

Toncsi :)
Nagyon szép a lánykád!! :D

Ma meghatódtam rendesen:
Összevesztünk Botival, mert felbosszantott, hogy nem hajlandó egyedül enni, etetni kellett - volna - vele az uzsonnát. Mérges voltam, és kiabáltam vele..
erre Ő: ÉDESANYA, ne haragudj, én is szeretlek!
Teljesen elérzékenyültem, még sose mondta azt, hogy "édesanya"!

Más:
Nem tudom, aktuális-e vkinek, de van
2 doboz Milupa Aptamil HA Prev. újszülött tápszerem ingyen elvihető!
Még a Klinikán írták fel, kiváltottuk, de szerencsére bontatlan! 2009 6 hó a szav. ideje!

Kép
Kép
zituska28

Hát ja, én is pont erre gondoltam, hogy megijedt a csaj a sütőtök-répától! :lol: :lol:
Amúgy ma megkínáltam pár kanál almalével...hát mit mondjak, sztem egy korty nem ment le a torkán, mind az előkén végezte! :? Szép kilátások a jövőre nézve! 8)

Anno Botival jártunk úszni, szereti is a vizet nagyon! Sajnálom, hogy Noémit nem tudom vinni. Egyrészt az időpontok se jók nekünk, mert vagy kajál olyankor a csaj, vagy alszik. Meg általában egyedül vagyok a gyerekekkel, így két manóval esélytelen elindulnom... :(

Ma meghatódtam rendesen:
Összevesztünk Botival, mert felbosszantott, hogy nem hajlandó egyedül enni, etetni kellett - volna - vele az uzsonnát. Mérges voltam, és kiabáltam vele..

Más:
Még a Klinikán írták fel, kiváltottuk, de szerencsére bontatlan! 2009 6 hó a szav. ideje!

Kép
Kép
zituska28

Ma meghatódtam rendesen:

Más:

Kép
Kép
zituska28

Zituska!

Hja, nálunk is ment ez a móka Rékával, amikor Hajna nagyobb lett. Most múlt el újra ez az "Anya, etessél", amióta Hajna is önállóan eszik. Szóval én azt szűrtem le, hogy ez féltékenység :roll:

Toncsi!

Elképesztően gyorsan nő a lányod :shock: Még csak most született :)

Anett!

De jó, hogy így le mer bukni a víz alá Málnus :) Mi Rékával jártunk babaúszásra, de ha a füléhez ért a víz, már ordított, úgyhogy inkább pancsi lett az úszásból :)

Szilcsi!

Nagyon menő Lali abban a taxiban :)

Matteo!

Nagyon sajnálom :(

Lányok!

Nem tud valaki olyan honlapcímet, amin a UH adatokat lehet átszámolni, hogy hanyadik hétnek felel meg? Régen megvolt, de kikerült a látószögemből :?
Vendég

toncsi80

Köszönjük a dícséreteket!
Toncsi!Jó a szemed,sajna málnás nem volt,minden epres meg meggyes,nem tudom a málnát miért mellőzik!

Csajok!

ELADNÁM A FISHER PRICE MUZSIKÁLÓ ÓCEÁNBÖLCSŐNKET,HA VKIT ÉRDEKEL ESETLEG KÜLDÖK KÉPET!

Meghirdettem Tesz-veszen is,hátha elkél!
20140113113746

Húúú, bocsi, most látom, hogy 3x is elment a hsz-em :oops: :oops: :oops: :oops:
Tegnap este szarakodott a netem, ledobott vagy 100x, végül vissza se tudtam kapcsolódni. Azt hittem, el sem ment az üzim... :oops: :oops: :oops:

Gira :)
Botinál ez nem féltékenység, hanem lustaság...
Eddig se nagyon evett egyedül, vagy ha igen, akkor 1 órahosszáig. Most berágtam, mert az oviba sem fogják a szájába tenni, ráadásul ott negyedóra az ebéd, aztán töröld szemed-szád....
Jössz még Szegedre? Vagy dobsz privibe egy címet?
Feladom az olajat, mert már használnod kéne! :wink:

Ez is UH-s adatos oldal:
http://www.med.upenn.edu/fetus/gestage.html

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Vagyok én is, csak már komoly logisztikát igényel, hogy ide érjek és írjak :)

Először is Ábelt Isten éltesse sokáig szülinapja alkalmából!
Nórinak nagyon boldog névnapot utólag is!

Gyerekek gyönyörűségesek egytől egyig! Nekem most különösen Zalán lopta be magát a szívembe :) Hogy mekkora már az a gyerkőc...hát most született.... ATZita képeinek különösen örültem :) Olyan ritkán tesz fel. Laza Lali csúúúcs :) Zitacicu gyerkőcei is édesek, Hédi tünemény. Málna nagyon ügyes a babaúszáson, csak lesek, mit tudnak ezek a törpök.
Gira pocakja is csini...nem kicsi. :)

Exi: Tök jól néz ki a fiad, nekem nagyon bejön ezzel a séróval :)

Matteo: Sajnálom, hogy nem jöttök :( De mindjárt október. :)

Zituska: Szegény Boti (leesése) :( Gréti is lassan eszik, nyugi :) Én már beletörődtem. Azt mondják az oviba majd csipkedi magát...különben éhen marad :)
Ez az édesanyás duma elhiszem, hogy megríkatott :)

Pocakosok, hogy bírjátok ezeket a frontokat?

Semmi újság nálunk amúgy, Levi kis lustapók, ettől frászt kapok, folyton lesem mi baja lehet, nem tudom nem hasonlítgatni Grétivel. De úgy tűnik túlaggódom szokás szerint a dolgokat, mert azért fejlődik Levi is, csak nem olyan gyors tempóban ahogy azt a lányunk tette. Tüneményes kis mosoly gyár. Rengeteget kacag, kommunikatív, nagyon jól el tudunk beszélgetni hágüggüüüüüüüüü-ékről és bübübü-ékről. Levi mindig kipletyizi őket. És már majdnem mondja azt is hogy Gréti :lol: :lol: :lol: ilyeneket szokott, hogy : grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :lol: :lol: :lol: aminek a nővérke persze csudamód örül. :lol:
Gréti változatlanul ovi-lázban ég. Nagyon várja. Pont 6 hét múlva kezdjük :)

Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea, eszméletlen, hogy ezt a két gyerkőcöt ilyen egyformára készítettétek.
Csúcs a kép!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!!

Gyorsan a képek, később jövök bővebben is.

MINDENKINEK KÖSZÖNJÜK A KEDVES SZAVAKAT!!!!!

Kép 2006. július

Kép 2007. július

Kép 2008. július

Kép 2008. július

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Köszönjük a névnapi köszöntéseket.

helyzetjelentés:
Nórinak hétfőre és keddre áttört egy-egy alsó középső fogacskája. Elég nyűgi volt, de szerencsére nem voltak túl vészesek az éjszakák, csak a nappalok.

A gyerkőcök nagyon szépek.

Gira: hát nem tudom mi lesz így a kismamikkal a vasasban... a sok várakozástól lehet majd páran helyben megszülnek ...

Kriszta: sajnálom, hogy nem jöttök, de október tényleg nincs már olyan messze... kitartás

szép napot mindenkinek!

Anna és Nóri

Kép

Kép
sznanna

Hahó,

Anna, nálunk dettó, Lalinak jön a második foga, a bal egyes jobbról, iszonyat nagy dudor van az ínyén, ma kb egy óra hosszát üvöltött reggel, rágta a kezét, cici sem kellett, majd a Dentinox gél csodát tett, szopizott és azóta alszik. Szegénykéim, úgy megviseli őket ez a fogzás, hogy fájhat ez! :(

Bea, ez a két gyerkőc tényleg mint két tojás. :lol: Levi nagyon ügyesen tartja magát hason, ahhoz képest, hogy még csak 3 és fél hónapos! :D Mi is jókat beszélgetünk Lalival, nálunk bú-ék és bü-ék laknak mostanában. :D

Zitus, ne keseredj el, eleinte Lali sem akart elfogadni semmit, nagyon nehezen indult a hozzátápi, most meg már reklamál, ha nem rakom elég gyorsan a szájába a barackot. :wink:

Zsuzsu, Ábelt isten éltesse! Nagyon szép tortája van, és mekkora! :wink: Igazi családi méret! Milyen ízű volt? Pocak hogy van? Hogy bírod ezt a hülye időt?

Anett, tök jók az úszós képek, irigy vagyok, mi nem járhatunk sajnos a füle miatt. :( Majd esetleg jövő nyártól. A fürdőrucit én is észrevettem ám! :wink: Bakker hogy te milyen vékony vagy! :shock: És nincs egy darab csíkod se, én még mindig zebra vagyok. :( Semmit nem halványult a szülés óta, pedig a dokim azt mondta, fél év. :?

Körkérdés: kedden lesz a házassági évfordulónk, mivel lepjem meg apát? Vacsi tuti lesz, de amúgy is majdnem minden nap főzök.

Kép
szilcsi

Sziasztok!!

Voltunk a corában és nagyon megérte. Vásároltam mindkét gyermekemnek:-)
Akit érdekel érdemes elmenni megnézni. Bodyk 300-700ft között, rugik 400-2000ft között vannak. Vettem Tirzusnak egy hálózsákot 200 !!! KETTŐSZÁZ ft volt.
Nagyon sokan vártak már nyitáskor, tömegnyomor... megvártam amíg benyomulnak, aztán irány a babacuccok. Ott nem volt akkor még senki, így nyugiban válogattam.

Szilcsi!
Köszi a kérdésed, meglepően jól viselem a babavárást. A vérnyomim most alacsony, ami jobb, mint ha magas lenne., így capuccinozok.
Az időt érzem, de nem visel meg nagyon. Kicsit vizesedek, de elmegy. Ami kiborít néha az Ábel dacossága......beköszöntött az igazi dackorszak és nehezebb, mint gondoltam....

Diótorta volt. Valóban családi, 24 szeletes.

vasas: én júni végén voltam, akkor már Inci megsúgta mi várható. Nem tudok más várost, ahol lenne külön központi terhesgondozás, de itt működött és hiba volt szétverni. Valamikor aug. végén kell mennem, de előtte beszélek Incivel. Én nem tudok 2-3 órát várni, Ábel szétszedi a várót... :D
Amúgy nem is értem mért kell a védőnőhöz mennem, úgyis a Kajtár pecsétel....

Nekem a körzeti védőnővel is kínjaim vannak. Már a 4.-t fogyasztom.... elmentek szülni..... az új most végzett és rögtön egy 100 fős körzetben dolgozik egyedül, nulla tapasztalattal. 10-15 kismami, ujszülöttek, családok...... Én kivagyok emiatt, de majd teszek valamit, mert szülés után nem akarom, h hetente jöjjön. nem hiányoznak a tankönyvi válaszai, inkább Titeket kérdezlek, ha gondom lesz......

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok,

Gira, 1-2 napja küldtem neked egy privit. Célba ért? Csak azért kérdem, mert babanetezés közben nem 1x szállt el a gép... :twisted:

Mónika

vesm

Sziasztok!
Nagyon édik a gyerkőcök!
Isten éltesse a kis ünnepelteket!!!:):)

Lenne egy kérdésem..
Ti mit csináltok a gyerkőcök kinőtt cuccaival úgy unblock..??? :oops: :oops: Eladjátok?Hogyan és hol tároljátok?
Hannának is gyűlik évről évre,és most Kevin cuccai is csak szaporodnak..Nem beszélve a játékokról...
Nem tudom,ha lesz még gyerkőc milyen nemű lesz,ezért tartogatom a sok cumót,max kölcsönadom sógornőm gyerekének..

Segitség!!Nincs elég szekrény!!!! :roll:

Apropó!A Cók-Mók bizományi tényleg megszűnt?

Üdv.:Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok! 8)

Eloszor is...nagyon szepek a gyerkocok! :lol: :lol: :lol:

Toncsi, a Hedi egy igazi no...jo gyorsan eletelt ez a 3 honap...mintha meg csak tegnap lett volna...hogy pocakod vot....gratula a nagylanyho, igazan nagyon szep! :wink:

Anett...nagyon jok az uszos kepek, es a Malna milyen ugyi a viz alatt....no meg te milyen jo vekony vagy! 8)

Zsuzsu: :lol: Az Abel is nagyon cukker...es tuti fini volt a torta....orulok, hogy jol vagy....en tavaly nyaron haldokoltam a pocakommal ebben a hosegben. :roll:

Szilcsi:A lalinko is nagyon tunci a medenceben. Sajnalom a fogzas okozta kinokat...es meg tudlak erteni, nekunk most jon a hetedik...es garantaltan mindegyiket megszenvedtuk. :roll:

Szanna: Gratula az uj fogacskahoz!!!! :lol:

Bea: Nayon csucs a kep, es, hogy hasonlitanak egymasra a gyerkocok...hatalmas a Levi! :lol:

Zituska: :lol: Edi lehetett a boti...ahogy mondta...edesanya....tuti nekem is potyogtak volna a konnyeim! :oops:

Exedus: A Peti nem latszik ,,betegnek"...meg szerintem ki is noheti...ugye... :?

Gira: ...az uh csalhat is..nekem is egyik heten nagyobb volt, a masikon normalis, a csaszi elott azt mondta a doki, ghigy pont el fogja erni a 3 kg-ot a 38. heten...es 3 kg 450 volt...tehat semmi sem bizti...nyugi!!!! :P

Egeszsegugy: Itt, a ,,nagy" Olaszorszagban...meg egy nyomorult terhes tanacsado sincs....a kismama csak a nogyogyihoz jar, vagy van egy ugynevezett szules elokeszito tanfolyam, amire jo ha feljelentkezel, a mikor megtudod, hogy terhes vagy, egyebkent nincs helyed...10 fos csoportokat inditanak....remelem nem jut el Magyarorszag is erre a sintre. Iaz amint hallom anyuektol, mar otthon is meg az idopontos rendszer, amire hnapokat kell varni....a fiamnak is az urulogiara 8ami mellesleg nincs is a varosban) 5 honapra akartak idopontot adni, de a privatba lett volna azonnal hely...igy ugye az ember mit tesz...fizet (igaz az allami rendelesert is fizet az ember csak ugye a felet mint a privatosnak... :twisted:

Rolunk: :( En meg mindig nem vagyok formaban, ma reggel ugy ebredtem...na ma kellett volna indulnunk, es, hogy semmi se legyen tokeletes, a kocsim is bedoglott...es az ido is szeles...nyalkas...vacak. :evil: A Teo mar egy hete alig eszik valamit....igy is a doki azt mondta, jo lenne, ha egy kiloval nehezebbek lennenk...most meg nem is eszik...igaz, szokas szerint orokmozgo. Ma tett ket lepes egyedul....a divany karfajatol a fel divanyig...(a divanyon, en mellette ultem, hozzam akart jonni)...nekem az allam leesett, csak az a furi, hogy az egyedul allast is csak a divanyon hajlando gyakorolni, a foldon ,,csak" maszik...ezerrel... :wink:

Teo es Kriszta

Kép

sziasztok
matteo0808

Sziasztok!

Bea :)
Tényleg nagyon hasonlítanak a gyerekek!! :D
Boti is nagyon várja az ovit, de ő csak januártól megy.

Zsuzsu :)
Ábi nagyon helyes az összes képen! :D
Érdekelnek a csajos cuccaink? Mert ha nem, akkor meghírdetem a Vaterán őket. Már nem férek a sok cucctól. :?

Szilde :)
Én a ruhákat, ami még jó állapotban volt/van eladtam/eladom párszáz forintért. Ami viseltesebb, azt meg elajándékozom.
Mi már nem tervezünk több gyerkőcöt.

Nekem is lenne egy kérdésem:
Új ágyat szeretnék venni Botinak, rendes, felnőtt méretet, 200x90-eset, hogy legalább kamaszkoráig ne kelljen lecserélni.
Tanácstalan vagyok, hogy milyen ágybetétet vegyek bele....
Olyat szeretnék, ami rendesen alátámasztja a növésben lévő gerincét, meg jól szellőző, meg....stb...
Kínálat az hatalmas: rugós, nem rugós, latex, kókusz, vákum, 5 cellás, 7 cellás....váááááá..... és persze mind azt írja, hogy ilyen meg olyan szuper, és hát elég nagy árkülönbségek is vannak.
Nem akarnám a legdrágábbat, de azért szeretném, hogy jó legyen.
Plííííííííz....valakinek van tapasztalata?????

Kép
Kép
zituska28

Bea!
Tényleg nagyon hasonlítanak a gyerkőcök,gyönyörűek! :D

Zitus!
Én ágy-matrac ügyben nem tudok segíteni,csak azt tudjuk apával,hogy mikor még terhes sem voltam láttunk a KIKA-ban egy olyan ágyat,amire létrán vagy kötélen mászott fel a gyerek és csúszdán jött le :lol: színés volt,vidám,tök buli.Hogy a matraca milyen,azt nem néztük,de úgy tervezi apa,ha aktuális lesz,olyat vesz Málnának,odavan érte! :D Majd meglátjuk ki alszik benne! :lol:
20140113113746

Zituska! Én Billerbeck matracot vettem Orsinak, nem volt olcsó, de akkor vettem amikor akciozták, viszont ezt tényleg felnött koráig tudja használni. A lepedö alá meg vettem frottir gumilepedöt, ha mégis történne baleset, nem ilyen drága matracot tegyen tönkre (ha már szobatiszta akkor is hányhat pl.) A matrac alatt meg ágyrács van, én a szekrénysorral együtt vettem az ágyat, a Praktikerben.

Matteo! Annyira sajnálom hogy nem jöhettek! nagyon bosszanto, gondolom a családod is már nagyon várt! :(

Bea! Nagyon hasonlitanak tényleg, és ez a beállitás a fotón!! :lol:

Nórinak boldog névnapot, Ábelnek boldog szülinapot!

Szilde! Én alig pár ruhát adok csak el, én is árverésen, a többit továbbajándékoztam a hugomnak (, mert elvileg holnap kellene szülie :lol: ), de neki is mondtam, hogy adja majd tovább, nem kérem vissza. Nagyon szépek, új állapotuak is vannak benne sok, de én is nagy részét kaptam, akkor miért ne tegyek mással is jót? (én terveztem több gyereket, csak ugye ez a rohadt egy terhességek, többet semmiképpen nem csinálom végig!). Tárolni egyébként eddig nagy zsákokban, méret szerint rendezve csináltam. Igy könnyebb most Norbinak is keresnem ha kinö egy méretet.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Hazaértünk Olaszból egyben vagyunk visszaolvasni nem tudok a feje tetején áll a lakás délután jövök teszek fel képeket is....remélem.... :roll:

Kép
Kép
zitacicu2

Üdv.

Sznanna, Szilcsi, nem minden gyereket visel meg a fogzás! Petit eddig úgy Isten igazából egyik sem kínozta meg pl. hála Istennek.
Azért örülök, hogy már túlvagytok az egy-két fogacskán, és drukkolok, hogy a többi ne legyen ennyire szenvedős!

Zsuzsu, nagyon jók a fotók Ábelről, érdekes, nem nagyon változott az elmúlt két évben.
Nagyon jó vásárt csináltál. Én tegnap reggel vérvételen voltam, így nem tudtam nyitásra a Corába érni, du. meg nagyon már semmi nem volt, viszont vettem Petinek homokozókészletet 2 db-ot, annak is 200 Ft darabja. Volt sok jó ruci tényleg...
Figyi, azt hiszem, Kármen írta, hogy valami papírt kell aláírni, hogy nem tartassz igényt a védőnőre, és békén hagy. ;)

Szilcsi, évfordulóra passz, nekünk tegnap volt, de mi nem vagyunk nagy ünneplősök, ma elmegyünk apával és Petivel a Burger Kingbe. :D

Szilde, nekem megvan minden Petiruha. Úgy igazából mindegyik unisex, vagyis van benne "fiús", de azt még simán rá lehet adni egy lányra is (nem vagyok rózsaszín-piros, stb. párti). Így el vannak dobozolva.
Szerintem, ha nem akarod tárolni, akkor tedd fel őket valami aukciós oldalra, vagy akár ide, a babanet piacterére. Tuti találsz rájuk vevőt.
Én egyébként méret szerint bezacsizva, bedobozlva tartom őket a garázsban. Ami meg nincs bedobozolva, az otthon várja a "nagy utat" bezacsizva.

Matteo, a szemész állítása szerint, ez a rendellenesség örökre megmarad. De ahogy írtam, nem zavar, csak a neurológusnak rá kéne mondani, hogy ez csak egy állapot.
Igen, ide is begyűrőzött az időpontos rendszer...mondjuk itt magánba is nehéz időpontot szerezni, gondolom, aki megelégelte az állami várkozást, mint hív egy magánorvost, és csöbörből így lesz vödör. :?

Zituska, nem tudom, én nem hiszek a hiperspéci dolgokban. Peti 70X140-es ágyában mezei szivacsmatrac van, és a mai napig nincs baja. A Lengyel utcai kárpitosboltban vettük, és tényleg nincs rajta még egy behorpadás vagy más hiba sem. Anyós varrt rá egy huzatot, oszt jóvan. Ja, és persze a lepedő alatt a kezdetek óta van egy gumilepedő (ugye kicsinek még az esetleges hányás miatt).

Anett, ágy :D

Ági és
KépKép
exdeus

Karmen!
Azta,most kellene szülnie tesódnak?Jól elszaladt az idő:)
Drukkolok neki!!!!
Írj,ha megszületett a baba!:)

Üdv.:Edit

szilde
Szeged

Szilde!

Én is vaterán adom el a ruhákat (sajátot nemigen, hanem unokahugi elképesztően nem gyerekre való ruhácskáit), ha meg nincs rá időm, vagy már nem csilli-villi (de még használható), akkor elviszem a Máltai Szeretetszolgálathoz.
Egyébként, amit meg akarok tartani kistesónak, azok méret szerint vannak zsákolva (mint Karmennél) :)

Nekünk aug. 16-án lesz az 5 éves házassági évfordulónk... szerintetek mit tervezek adni? :D :D :D

Zituska!
Úgy látom, ez is jó szórakozás... manapság mindenből olyan nagy a kínálat, hogy ahhoz, hogy egy cérnát megvegyek 1 órát böngészek a neten... :roll: Egyébként Exihez csatlakozva az én gyerekeimnek is szivacsmatraca van... anno kérdeztem az eladókat, hogy miért kókusz, de meggyőző érvük nem volt... szóval úgy tűnik csak divat. De ez a te döntésed. Szerintem ne a cellaszámot nézd, ülj rá, ha elég kemény, akkor jó ;) (Mondjuk a szivacs tényleg nem jó hosszútávra, mert azt kifekszi, de nem biztos, hogy a hiper-szupernek hirdetett a legjobb)
Vendég

Néhány kép

Kép
Kép
szlovénia cseppkőbarlang
Kép
Garda tó Malcesine Funivia ami érdekessége hogy a középső szakaszon forog a kabin
Kép
Riva Del Garda a legszebb város ahol jártunk
Kép
egy kis Svájc

Kép
Kép
zitacicu2

csapó 2 Kép
Kép
magnolia
Kép
reptiland az érdekes pillangóival
Kép
Kép

bocsi a sok képért rengeteget csináltunk.
Ami nem tetszett az a hatalmas forgalom,nem egy motorost és biciklist láttam a földön feküdni,a másik pedig hogy az olasz kaja nekem nem jött be és iszonyat drága volt.Na meg az hogy péntektől gyakran esett az eső.Majd lesznek még vidámparkos képek is.

Kép
Kép
zitacicu2

Bea!

NAgyon hasonlít a két gyerkőc egymásra szerintem.Láttam nem sokat írtatok amíg nem voltunk itthon nem is tudok hozzáfűzni semmit.
Gyerekek nagyon jól viselték a távollétünket a végén volt egy kis hiszti.Norbika Wc-be pisil.Napok óta nem adok rá pelust nappalra,kivéve a déli alvást.Egyedül megy pisilni ,lehúzza a wc-t és amikor jön ki ugrál örömében és kiabál hogy anya pisiltem... :lol: Hihetetlen sokat fejlődött.Hirtelen ennyi,jövőhéten lesz plusz egy gyerekem a 12 éves keresztfiam szóval lesz dolgom...

Ja szivacs téma:nekünk is a sima mezei volt/van semmi bajom vele.Bár lassan le lehet cserélni a kiságyakat.

Kép
Kép
zitacicu2

Köszi, Csajok!
Síma szivacsot biztos nem akarok, az kisgyerek alá valóban jó, de én hosszabb távra tervezek.
Már most sem pehelysúlyú Boti, gondolom kamaszként sem lesz az! :D És a síma szivacsot tuti kifekszi, az meg nem túl jó egy növésben lévő gerincnek...
Szóval vmi jót szeretnék, de nem a legdrágábbat....tök tanácstalan vagyok.

Olyan félemeletes ágyat én is láttam, de szerintem pár év múlva megúnja a gyerek, és akkor lehet(ne) megint új ágyat venni..Ezt mi nam akartuk.

Zitacicu :)
Gyönyörű helyeken jártatok!! :D

Kép
Kép
zituska28

Zituska! Kiságyban nekem is sima szivacsom van csak, de felnött korig én sem akartam ilyet használjon. Szerintem akármilyen márkát is nézel ki, nem kell a legdrágább de ne is a legolcsobbat vedd meg, középárasat nézzél minimum. Nekem fontos volt hogy jo gerinctámasza legyen. Ha akarod elküldöm a linket és milyet vettem Orsinak.

Zitacicu! De gyönyörü helyen voltatok! És motorral mentetek? Azt hittem gyerekestöl:)

Szilde! Még nem elég erösek a fájásai, otthon van. Holnap reggel fektetik be. :o

Zsuzsu! Valóban én irtam hogy nem tartok igényt a védönöre, akkor azt mondta majd egy papirt alá kell irnom, azota sem hozta, dobta be. Csak értesitöt szokott bedobni amikor Norbit kell vinnem a saját orvosomhoz kötelezö tanácsadásra, oltásra. És hogy neki jelentsem majd le ha megtörtént, az oltásnak az adatait is kéri majd.

Gira! Én felnött cuccokat szoktam adni Máltainak és hasonloknak, csak az a bajom nagyon velük hogy olyan nehéz a nyitvatartási idöben oda elmenni. Nekem nagyon tetszett pár éve Sopronban az utcán voltak ruhagyüjtö konténerek.

Tényleg a Tescoban le lehet még adni a ruhákat? Már vittem pár zsákot de megint lenne mit leadni. AKi arra jár megnézné nekem? Köszi.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Most, hogy így írod, lehet nem is Máltai, hanem Káritász... a Jósika utcában van és én eddig mindig nyitva találtam.
Más: akkor tényleg kötelező, vagy milyen szinten kötelező ez a tanácsadás a gyerekorvosnál? Hol van ez leírva? Mert a védőnőnk idejött pattogni, hogy kötelező, és mi az, hogy nem vittük 3 évesen Rékát... én meg csak lestem, mert nekem senki nem mondta, hogy ennyire KELL.
Vendég

Gira, hm, én nem is tudom, hogy hol van az leírva, hogy mikor kötelező vinni a gyereket...
Mondjuk én, ha máskor nem is, innentől kezdve évente leviszem Petit. Egyéves kora előtt elég sűrűn jártunk ugye tanácsadásra, aztán megritkultak az alkalmak (pedig tényleg semmi bajom se a dokinkkal, se a védőnéninkkel). Na meg egyébként is mennünk kell minden évben szemészeti beutalóért, akkor meg egy mérés belefér. :wink:

Ági és
KépKép
exdeus

Karmen!

Nem gyerekestől voltunk hanem mocival minden évben van egy nyaralás amikor csak ketten vagyunk és kizárólag motorral.
Férjem már kb 20 éve motorozik és ilyen nagyobb motorja is legalább 10 éve van de lehet hogy több.
Tavaly Németországban voltunk.
Gyerekekkel Miskolcra megyünk augusztusban.A külföldi gyerekes nyaralásokkal még várunk Máté is most volt először tengeren a kicsiket sem akarom 4 5 éves koránál hamarabb hosszú útra vinni.Addig meg bőven elég Magyarország,Norbika még két órát is alig bír ki kocsiban egy helyben ülve.

Zituska!
Meseszép volt tuti még elmegyek oda egyszer de nem mocival henem a gyerekekkel majd 3 év múlva.

Kép
Kép
zitacicu2

Exi!

Nekem sem esik nehezemre elvinni, csak ez a hangvétel húzott fel, hogy elmulasztottam a kötelességem :roll: Egyébként meg februárban elvittem Rékát, hogy megismerje az új doki, meg egyébként is régen nézte már orvos, és akkor megvizsgálás nélkül elhajtott, hogy őt most nem akarja látni, csak Hajnát :? Ezek után vagyok én felháborodva :evil:
Vendég

Gira, így már értelek.
Egyébként én tutira elküldtem volna melegebb éghajlatra, nehogy már az pár hónap számítson. Én, ha a helyedben lennék, tutira egyszerre vinném Rékát és Hajnát tanácsadásra! Na meg aztán később Enéh is csatlakozik hozzájuk. :) Aztán osszák-szorozzák.

Ági és
KépKép
exdeus

Gira! van amire köteles vagy elvinni a gyereket, ilyen ahogy irtam én is az életkorhoz kötött tanácsadás és a védőoltás. De az hogy nekem ide havonta jöjjön egy védönö akinek elmesélem hogy jól vagyunk, na erre nem kötelezhetnek. A gyerekorvosnál is van védönö, de mivel az meg nem körzetes ahova járunk nem okoskodott velem sosem. Elvileg évente 1x látnia kellene a gyerekorvosnak tanácsadáson, ez kötelezö, az nem hogy a védönövel beszélgessek, föleg nem itthon! Orsit én sem pont a szülinapján viszem, évente 1x ugyis (sajnos) szokott olyan beteg lenni hogy végül orvoshoz jutunk. Amugy meg oviban havonta van védönö, és évente 1x ök is elviszik orvoshoz öket, csak ez nem a mi orvosunk.

Ruhák. Nekem az volt a gondom, hogy az összes amit ismertem Szeretetszolgálat és felhivtam öket mind 3-4ig volt nyitva, hétvégén meg egyik sem. Ha dolgoztam 5ig kellett volna, de jobb a hétvége. Ilyet tudsz?

Zitacicu! Te is szoktál motort vezetni? Hü én imádnék, csak nincs, Meg ilyen nagyot nem is tudok, de ha lenne tuti megtanulnám! Bár ennek a sulyát már valszeg nem tudnám megtartani:) Akkor én szerencsés vagyok mert mindkét gyerek birja a több órás utat, elalszanak egy idö után.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

NEkem nincs motorom elég ezt az egyet is fenntartani,nameg az óriási luxus lenne ha ketten mennénk külön motorral ha csak az üzemanyagot nézzük.Amúgy én is szeretnék mocizni de nem fogok soha pont a fent említett okok miatt.Apa motorja is elég nehéz a cuccok meg én volt még vagy plusz 100 kg.
Itt is elelszanak a gyerekek,szóval két három órás út belefér de Olaszország is(legalábbis a Garda tó)meg az adria is ennél sokkal több órás utazás.Nikivel meg Mátéval nem lenne baj,de Norbika elég mozgékony gyerek és még ha meg is állunk többször útközben tuti ordítana egy idő után.

Tegnap mentem először dolgozni hát elég kiábrándító volt .ez a nyaralás"hátránya" nehéz újra visszaállni a hétköznapokba.Szerencsére a gyerekeknéál semmi hiszti pont úgy viselkednek mint előtte.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Málna felállt!!!! :D Meg mászik is meg fel is ül egyedül,úgy örülök!!!!!!!!!! :D :D :D :D
20140113113746

Kép Kép Kép Kép

Kép
bibi226

Sziasztok,dobtam egy pár képet,hogy el ne felejtsetek bennünket! :lol:
Olvastalak benneteket,de írní nem volt időm!!

Most jöttünk haza a nyaralásból,még maradtunk volna de a Barni beteg lett! :? :?

Zsuzsu,Ábelnek bolodog szülinapot!

Kép
bibi226

lányok!Megszületett esztermoro kislánya Hanna, tegnap 19.37-kor és 3160 gr, 50 cm-rel!Biztos emlékeztek Esztire,rég volt már itt, van egy kisfia is Barni.

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Aki mostanság szült attól kérdezném, hogy mennyire veszik komolyan a Klinikán, hogy gyerek nem mehet be?
Vendég

Gratulálunk Eszteréknek!! :D :D :D
Én nem is tudtam, hogy babát vár! :shock:

Gira :)
Nagyon komolyan veszik... :( :( :(
Nem engedik, csak a portáig a gyerekeket.

Gratula Málnának, nagyon kis ügyes!! :D :D

Bibi :)
Jók a képek!! :D
Barninak jobbulást!

Tegnap megvettük az ágyat Botinak.
Matracot még nem vettünk, de azt is kipróbáltam többet is. Rugósat tuti nem veszek, azzal nem sikerült megbarátkoznom. Vagy Latex matrac lesz, vagy vákum matrac. Az tuti, hogy Rottex lesz, mert az ügyvezetőjük ismerős, még az ő tanácsát is kikérjük.

Az ágy végül nem fenyő, mert ami igazán masszív és szép, elég drága.
Így bútorlap, de nagyon szép és masszív. Egészen világos, juhar színű, így megy a gyerekszoba már meglévő bútoraihoz! :)
Az ágy, ágyráccsal és ágyneműtaróval 34000 Ft volt, most akciós volt az Alföld bútorházban! Nagyon örülök neki! :) :)

Kép
Kép
zituska28

Esztinek gratulálok!

Gira! Nagyon komolyan veszik. Hugom vasárnap szült a 2 teso még nem látta a babát.:(

Bibi! én szoktam a melohelyeden járni, a multkor azt hitte Te vagy az:) Kérdeztem a csajt, mondta ja az a kolleganöm lehet :lol: Én még sosem találkoztam veled, gondoltam megszolitalak:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gratulálunk Eszternek a kis Hannához!!!Szép nevet választottak!:):):)

Karmen!
Hugodnak is gratula!Nem is írtad,hogy megszült.Fiú lett v. lány?
Hogy hívják a kicsit?:)

E.

szilde
Szeged

sziasztok

ebben a "szép" időben ráveszem magam és írok. kicsit megkésve :oops:

jégvirág Bea
nagyon szépek a kölkök. és az jó dolog, hogy Gréti várja az ovit! sok dolgot kell ahhoz is beszerezni?

Sznanna
Nórinak kellemes fogzást! rakjatok már fogacskás képeket!

szilcsi
akkor ma ünnepeltek! gartula! és mi finomat főzől? és mi lett az ajándék? ha semmi ötlet nincs akkor megsúgom, hogy ennyim pasi 30. szülijére engem kapott csak piros masniban :oops: 8) . és nagyon örült :wink: :lol:

szilde
Hédi még nem sok cuccot nőt ki. a párom mindig mondja, hogy vigyem a védőnőhöz, hogy adja oda a rászorulóknak. de én nem adom fel a reményt, hogy lesz második. így mindig közlöm, hogy majd, ha 42 leszek és még mindig nincs ketteske akkor elviszem. addig meg örzöm.eddig vagy 10bodyt és 8 rugit nőtt ki. meg pár sapit.

karmen
azt írtad, hogy rohadt terhesség miatt nem lesz következő. én ugye akkor még nem fórumoztam. mi volt?

Zitacicu
nagyon klassz lehetett a nyaralás! szépek a képek! a szovéniai barlang az a Postojnai? ott én is voltam. a kisvasút nagyon tetszett :D

petroanett
Málna nagyon ügyi! mindig próbálom megjegyezni, hogy mikor szoktak forogni, ülni, felállni, fogacskázni a kölkök, hogy tudjam mire számítsak. így irjon mindenki, hogy mikor mit csinál a kölök!

bibi
szép képek! nálunk Kecskeméten a vadasparkban mindig voltak mackók. de nagyon sajnáltam őket, mert kb 5×5 betonkockában nyomták. ez hol volt?(bocs ha irtad, a memóriám :oops: )

eszetrmoronak garatula és jó egéyzséget a családnak! (bár én nem ismerem)

Kriszta
Teo is nagyon ügyi a lépegetéssel. hogy vagy? hangulat? dobj pár képet, attól bizti jobb lesz! (nekem segít, ha cukibabákat látok)
és már rég akartam kérdezni, hogy megírhatnád, hogy hogy kerültél ki . hogy jött ez a szerelem! bocsi, ha már irtad. de tényleg érdekel.

és asszem ennyi!
ja, nem. hiányoljuk még Enikőt és a 3 kis rosszcsontot!!!! :D

Hédi jól van. csak a hétvégi Kecskeméti nagyszülők látogatásból rá kellett jönnünk, hogy kicsit sok neki, ha 2napig kézről-kézre jár és folyton vki a képébe bámul.(itthon csak hármasban nyomjuk, és kb. 3-4 hetente megyünk haza és még a párom szülei a köztes időben lejönnek egynapra) estére iszonyat hiszti volt :cry: elalváskor.
sokat gondolkozom, hogy a gyerek igényeit vegyem figyelembe és ne vigyem haza, meg óvjam mindentől(persze szerintem nekem szarabb, én nem bírom, ha sír) és mindig csak a megszokott itthoni dolgaink legyenek. vagy igenis vigyem, ismerkedjen a Világgal , vonatozunk, ne akkor aludjon, amikor szokott, ne ott. meg ilyenek.
ha vkinek van ehhez gondolata azt szívesen hallgatom!

puszi
toncsi

toncsi80

Én napirend-párti vagyok..persze néha kompromisszumokkal, és kis változtatásokkal..
Szerintem egy ilyen pici babának nagyon fontos, hogy a megszokott dolgok vegyék körül, a megszokott időben és helyen aludjon, stb...
Így lesznek igazán kiegyensúlyozottak, jókedvűek.
Nekem ez saját tapasztalat, és működik is, mindkét gyerkőcnél! :D
Pl. Boti rettentő hisztis tud lenni, ha esetleg csúszik a déli alvás, meg este is, ha túl későn fürdik, fekszik, akkor nem lehet vele szót érteni, ordít mindenért. Mondjuk, őt már a helyváltoztatás nem érdekli, csak az időpontokhaz ragaszkodik...
De Noémi pl. nem alszik jót, csak a saját kiságyában. Ha véletlen máshol alszik el, sokkal rövidebbet alszik.
Nyaraláskor is tartanunk kellett az itthon megszokott napirendet, az utazást is hozzá igazítottuk, úgy nem volt gond.

A vonatozás, meg a "világot látás" még ráér, 1-2 évesen már nagyon fog neki tetszeni, de most még mások az igényei...

Persze, tuti van ellenpélda is, van olyan pici baba, akit nem izgat mikor hová visznek, bárhol elalszik stb, de szerintem az a ritkább.

Kép
Kép
zituska28

Toncsi!

Igen a postojnai.NEkem is nagyon tetszett.

Én is ragaszkodom a napirendhez,3 gyerek mellett nem lehet össze vissza élni.Mondjuk őket soha nem zavarta ha idegen körtnyezetben voltak vagy az sem ha két 3 éves ugrált az ágyuknál amikor ők épp aludni készültek(voltak vagy 3 hónaposak)szóval azt vettem észre hogy én sokkal jobban ragaszkodtam a megszokott dolgokhoz mint ők.Általában 8 kor teszem le őket aludni,de olyan is volt hogy jó időben este sétáltunk motoroztak és csak 9 kor kerültek ágyba.Szerintem ez teljesen gyerekfüggő,ha nem látod rajta hogy nyűgös vagy hisztis ha kizökken akkor simán lehet vinni,persze módjával.Mátét 4 hósan vittük Nagyváradra nem volt vele baj .

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Ezer éve nem jártam erre, de a meló-Dénes-háztartás hármas elveszi minden időmet... :roll: Az internet néha hetekre kimarad, ha rá is nézek, csak megnézem a leveleimet, és már vége is.
Csak az uccsó 2 oldalt böngésztem át, látom a pocakosok jól vannak, a babák hatalmasat nőttek és gyönyörűek! :)
Dénes jól van, félállásban bölcsizik, nagyon szereti szerencsére. A hétvégén voltunk vele a Vidámparkban és az Állatkertben Pesten. Mindkettőt szerette, az Állatkertet már nagyon várta, ott már 2x volt, a Vidámpark újdonság volt neki, de imádta az egészet, azt hittem lesz 1-2 játék, amin megijed, de pl. a gyerekhullámvasút után csak azt kiabálta, hogy"mégegyszermégegyszermégegyszer...", a kis óriáskerékről le se akart szállni, erre felvittük a nagyra, de arról is úgy kellett 2 kör után lecsalogatni, az elvarázsolt kastélyba legalább 4x bement az apjával. :) Jó hétvége volt! :)
Ha letöltöm végre a hétvégéről a képeket, teszek fel majd Dénesről ide is, nehogy elfelejtsétek, hogy néz ki!

Szép napot mindenkinek: Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Gira! Lelomboztak a híreid a központi védőnői ellenőrzésről, látom sikerült egy egyébként is lassan működő dolgot még jobban elcseszniük! :evil:
Kíváncsian várom, Enéh jó nagy baba, vagy mégis fiú! :):):)

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?