Sziasztok!
Zsuzsa! Mi az a Nurofen? Kapható recept nélkül? nekem is kell, ha nagyon jól alszanak tőle a gyerekek!!!!
Szilvi! 33
Remekül választott képet nekem Dzsili, az én tortámon már végtelenbe vesznek a gyertyák.
Pont 30 évvel vagyok idősebb Sáránál, így könnyű volt megjegyeznem, mikor van a szülinapja.
Zsaninak igazi jófej nagymamája van, ha még panírozni is engedte segíteni!
Edit! Jó, hogy jelentkeztél!
Bogancsi!
Az ember azt hinné, hogy egy kezdő felhasználónak is van manapság már annyi esze, hogy menteni pedig KELL!!!
Az informatikus szakma nevében kikérem magunknak, hogy ilyen seggfejek softwer-hardwer ügyekkel foglalkozzanak!
Mi még az itthoni gépünket is rendszeresen mentjük, pedig nincs rajta semmi tényleg fontos.
Heni! DrukkDrukkDrukk!!! Barni gyógyulj meg!!!
Zsuzsi! Mennyi pénz most a GYES? Nekem szerencsére a (volt) munkahelyem intézi. Mázli.
Laura! Lacika egy időben harapott, ha valamit megtiltottam neki. Pl. amikor a játszótéren (2 órahossza után, mikor már a "hintakakas" nyakára borulva majdnem elaludt) felvettem, hogy most már megyünk, akár tetszik, akár nem, akkorát harapott az arcomba, hogy megkékült. Egy másik alkalommal meg a cicimbe harapott, amikor pelenkázni akartam vinni. Én is nagyon megdöbbentem az első alkalommal (talán írtam is?), mert korábban is elő-elő fordult, hogy megharapott, de addig a játszótéri esetig azt hittem, hogy viccesnek tartja. De akkor nagyon egyértelmű volt, hogy bántani akart.
Szerencséjére mindkét esetben a kezemben volt (tele volt vele mindkét kezem), különben biztos, hogy reflexből nagyon megütöm. Egyébként kapott már ki ő is, néha egyszerűen muszáj szerintem. Látom, hogy direkt csinálja, néz vissza rám pimaszul, az arcára van írva, hogy tudja, nem szabad, és meg akarja tudni, hogy mi fog történni, ha mégis megteszi. Nameg pelenkázáskor rendszeresen összerugdos, direkt, és ha már végképp semmi nem használ (lefoglalás, lelkére beszélés, gyengéd erőszak), akkor rácsapok a pucér fenekére. Szóval én is brutál mami vagyok, de szvsz valahogyan érvényt KELL szerezni a tényleg fontos tiltásoknak. Természetesen nem ütöm-verem rendszeresen, de előfordult már néhányszor az is, hogy fenekére, és az is, hogy a kezére csaptam. Legtöbbször elég, ha rászólok, vagy megakadályozom, hogy tiltott dolgokhoz hozzáférjen, vagy erősen megfogom a kezét, és elhúzom onnan, vagy megpróbálom másra terelni a figyelmét, vagy (pl. játszótérről való elvonszoláskor) figyelmen kívül hagyom az örjöngését. Mostanában egyre jobban használ az elmagyarázás, vagy bizonyos büntetések - jutalmak kilátásba helyezése. Pl. a TV kapcsolgatásáról gyorsan leszokott, amikor bevezettem, hogy ha hozzányúl, akkor áramtalanítom a készüléket, és aznap már nem kapcsoljuk be. Vagy az esti vetkőzéskor gyakorlattá vált örjöngés ellen bejött az, hogy ha ügyesen vetkőzik (hagyja magát, sőt, segít), akkor játszhat a zuhannyal fürdés közben. De vannak helyzetek, amikor az ember lánya már egyszerűen tehetetlen, és ha ilyenkor ráhagynám, mert nem tudok mit csinálni vele, akkor ő nagyon pontosan megjegyzi a módszert, ami bevállt.
Írtam a multkor, hogy csúnya lett Lacika bőre a térd- és könyökhajlatában, és a csuklója belső oldalán. Száraz, pörkös, piros, és viszket neki. Ha víz éri, rosszabb lesz. Nem evett a foltok megjelenése előtti hetekben csokit, és egy hét teljes tejtermék-megvonástól se javult. Találkozott már valaki hasonlóval? Nem szivesen vinném el ebben a járványos időszakban a rendelőbe, de elhanyagolni se akarom.
BMárti (a harmadik brutál-mami)