Új privát üzeneted érkezett!

"Brutál-mami" Laura!
Totál igazad volt. A lelkiismeretfurdalásod is teljesen jogos, de azért tényleg nem helyén való, hogy a gyerek egy tiltásra így reagáljon. Bevallom, nálunk is volt már ilyen, illetve kézrecsapás, de mindig azt tartom a szemem előtt, hogy inkább ő sírjon, mint én a későbbiekben, ha mondjuk valami baja történik. Félreértés ne essék nem az agyonverést propagálom, hanem az időben elcsattant "pofon" helyességét.
Vannak gyerekek, akiknél a szép szó, hegyibeszéd hatásos, és vannak gyerkőcök akik direktbe csiálják, és csakazértis gyerkőcök lesznek. Ebben a korban meg különösen kipróbálák, hogy meddig mehetnek el a csintalanságban, rosszaságban.

másik "brutálmami": Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Zsuzsa! Mi az a Nurofen? Kapható recept nélkül? nekem is kell, ha nagyon jól alszanak tőle a gyerekek!!!! KépKépKép

Szilvi! 33 Kép Remekül választott képet nekem Dzsili, az én tortámon már végtelenbe vesznek a gyertyák. Kép Pont 30 évvel vagyok idősebb Sáránál, így könnyű volt megjegyeznem, mikor van a szülinapja. Kép
Zsaninak igazi jófej nagymamája van, ha még panírozni is engedte segíteni! Kép

Edit! Jó, hogy jelentkeztél! Kép

Bogancsi! Kép Az ember azt hinné, hogy egy kezdő felhasználónak is van manapság már annyi esze, hogy menteni pedig KELL!!! Kép Az informatikus szakma nevében kikérem magunknak, hogy ilyen seggfejek softwer-hardwer ügyekkel foglalkozzanak! KépKép Mi még az itthoni gépünket is rendszeresen mentjük, pedig nincs rajta semmi tényleg fontos.

Heni! DrukkDrukkDrukk!!! Barni gyógyulj meg!!! KépKépKépKépKép

Zsuzsi! Mennyi pénz most a GYES? Nekem szerencsére a (volt) munkahelyem intézi. Mázli. Kép

Laura! Lacika egy időben harapott, ha valamit megtiltottam neki. Pl. amikor a játszótéren (2 órahossza után, mikor már a "hintakakas" nyakára borulva majdnem elaludt) felvettem, hogy most már megyünk, akár tetszik, akár nem, akkorát harapott az arcomba, hogy megkékült. Egy másik alkalommal meg a cicimbe harapott, amikor pelenkázni akartam vinni. Én is nagyon megdöbbentem az első alkalommal (talán írtam is?), mert korábban is elő-elő fordult, hogy megharapott, de addig a játszótéri esetig azt hittem, hogy viccesnek tartja. De akkor nagyon egyértelmű volt, hogy bántani akart. Kép Szerencséjére mindkét esetben a kezemben volt (tele volt vele mindkét kezem), különben biztos, hogy reflexből nagyon megütöm. Egyébként kapott már ki ő is, néha egyszerűen muszáj szerintem. Látom, hogy direkt csinálja, néz vissza rám pimaszul, az arcára van írva, hogy tudja, nem szabad, és meg akarja tudni, hogy mi fog történni, ha mégis megteszi. Nameg pelenkázáskor rendszeresen összerugdos, direkt, és ha már végképp semmi nem használ (lefoglalás, lelkére beszélés, gyengéd erőszak), akkor rácsapok a pucér fenekére. Szóval én is brutál mami vagyok, de szvsz valahogyan érvényt KELL szerezni a tényleg fontos tiltásoknak. Természetesen nem ütöm-verem rendszeresen, de előfordult már néhányszor az is, hogy fenekére, és az is, hogy a kezére csaptam. Legtöbbször elég, ha rászólok, vagy megakadályozom, hogy tiltott dolgokhoz hozzáférjen, vagy erősen megfogom a kezét, és elhúzom onnan, vagy megpróbálom másra terelni a figyelmét, vagy (pl. játszótérről való elvonszoláskor) figyelmen kívül hagyom az örjöngését. Mostanában egyre jobban használ az elmagyarázás, vagy bizonyos büntetések - jutalmak kilátásba helyezése. Pl. a TV kapcsolgatásáról gyorsan leszokott, amikor bevezettem, hogy ha hozzányúl, akkor áramtalanítom a készüléket, és aznap már nem kapcsoljuk be. Vagy az esti vetkőzéskor gyakorlattá vált örjöngés ellen bejött az, hogy ha ügyesen vetkőzik (hagyja magát, sőt, segít), akkor játszhat a zuhannyal fürdés közben. De vannak helyzetek, amikor az ember lánya már egyszerűen tehetetlen, és ha ilyenkor ráhagynám, mert nem tudok mit csinálni vele, akkor ő nagyon pontosan megjegyzi a módszert, ami bevállt. Kép

Írtam a multkor, hogy csúnya lett Lacika bőre a térd- és könyökhajlatában, és a csuklója belső oldalán. Száraz, pörkös, piros, és viszket neki. Ha víz éri, rosszabb lesz. Nem evett a foltok megjelenése előtti hetekben csokit, és egy hét teljes tejtermék-megvonástól se javult. Találkozott már valaki hasonlóval? Nem szivesen vinném el ebben a járványos időszakban a rendelőbe, de elhanyagolni se akarom.Kép

BMárti (a harmadik brutál-mami)

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Gyóóóóóóógyuljatok!!!!!!!!!!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Nálunk Ármin továbbra is taknyos, néha kicsit köhécsel, de nem vészes, talán megússzuk betegség nélkül. András beoltatta magát influenza ellen, remélem, így némileg védetté váltunk mi is Kép

BMárti! Szerintem bőrgyógyászhoz elviheted, nem kell beutaló és ott elvileg nem fertőz senki.

Ajándékok: talán Tikk kérdezte, hogy mit adunk kpkorú férfinak - nálunk apamat számítom ide Kép - neki évek óta az az ajándéka (és örül neki!!!), hogy előfizetünk neki egy évre az ÉS-re. SZóval, szerintem vmi kedvenc újságelőfizetés is lehet jó ajándék.
Tegnap megvettem mindent a gyerekeknek KépKép, a Baross utcai fakopáncs boltban, úgyhogy az itthoniaknak így már megvan minden - viszont a szülők-tesók ajándékai még nemigen vannak meg - és sajnos csinálni, alkotni nincs időm, hiába is szeretnék magam készítette dolgotadni. Viszont ötletem sem nagyon van.

ÉS: Aki süt Gorsi féle sütit: milyen lisztből kell? Vettem hozzá mandulát, de nem merek nekiállni - én a lisztekhez tiszta hülye vagyok Kép És vettem kicsi nyújtófát magamnak és Árminnak is egy még kisebbet, hogy tudjunk együtt nyújtani Kép,, teljesen be van sózva, hogy együtt fogunk sütni KépKépKép

Márti++
márti

Sziasztok!

Most nézem csak a naptárat, hogy milyen nevezetes nap is a mai! Kép

Borcsa! Andi3! Mindkét Lucának boldog névnapot kívánunk! Kép

BMárti és Lacika

BMárti
bmárti

Sziasztok!
Lucáknak nagyon Boldog Névnapot kívánunk mi is!KépKépKép

BMárti!
Nurofen: láz- és fájdalomcsillapító. TEgnap este nem azt kapott Bea, hanem Amidazophen kúpot, mert féltem, hogy éjjel felmegy neki szép lassan a láza, így kúpot kapott. Aludt ettől is fél 9-ig. Nem tudom mi lesz hétfőn. Nekem annyi minden elintézni valóm lenne amíg bölcsiben van a Bewa, de így fogalmam sincs mi lesz.KépKép Ajándékokat is kéne még intéznem... áááááááááááááá

Márti!
Ez az előfizetés tök jó ötlet!
Megkérdezem anyámat, hogy Apum milyen újságot szokott olvasni, és hátha mond valami épkézláb ötletet.
Most már odáig eljutottam, hogy a digitális fényképeket kifogom nyomtatatni (egypárat) veszek 2 db kis fotóalbumot, és ezt kapják a nagyszülők. Párom is meg van már gondolatban (felhívta figyelmemet, hogy tönkrement a pénztárcája, meg a DVD-k-nek kéne tartó). Vettem a lapot. Gyerkőcök még homályos pont, remélem a jövő héten már körül tudok ilyen szemmel is nézni.

Sziasztok!
Zsuzsa

beababa

Márti!
Ötletet nagyon köszönöm! Apukámnak már meg is van az ajándék, már csak elő kell fizetnem.KépKépKép Élet és Tudományt kap negyedévre. A köv. negyedévet megkapja majd névnapjára, és így tovább.KépKép

ZsuzsaKépKép

beababa

Sziasztok!

Zsuzsa! Ajajajaj, a karácsonyi ajándékokkal még nálunk is van zűr bőven. Kép Laci november közepén kivett pár nap szabit, hogy elintézzük időben az egész karácsonyi bevásárlást, és nem kell majd a legnagyobb tömegben agyontapostatnunk magunkat. Mondanom se kell, 2-3 ajándékot sikerült csak beszereznünk, bár magunknak is kinéztünk, megvettünk régóta húzódó dolgokat, szóval nem telt el rajtunk teljesen haszontalanul az idő, de a karácsonyi ajándékok nem lettek beszerezve. Egy csomó minden még most sincs meg, de a nagyobb dolgokra legalább már 5letem van. A legnagyobb bajban azokkal vagyok, akiknek csak kis, jelképes ajándékot szoktunk adni, azokra alig akad egy-két hervadt 5letem.

A gyerekek rosszcsontkodásairól jutott eszembe még valami. Lacikának vannak időnként nagyon hülye pillanatai, nyarvog-hisztizik, minden nemszabadot végigleltároz, láthatóan direkt bosszant, jön utánam mindenhová, és próbál az őrületbe kergetni. Ilyenkor egyszerűen álmos. A rendes alvásidőkön kívül néha rájön egy-egy ilyen hullámvölgy, ha leteszem elalszik, de csak fél órára, és ezzel az egész napunkat felborítja. Ilyenkor az szokott bejönni, hogy leülök vele a TV elé, dajkálom az ölemben, ő meg birbitéli a hajam, mintha aludni akarna, és 10-15 percig lustizunk. Tudom, nem a legjobb megoldás a TV nézés, de csak így tudom elérni, hogy pihenjen, de ne aludjon el. Egyszer csak elunja magát, kimászik az ölemből valami játékért, és kész, túl van a mélyponton.

BMárti

BMárti
bmárti

Lucáknak én is boldog névnapot! Kép

De azért jöttem, hogy elmondjam, újabb hiányzó van az osztályban. tegnap estére Máté lázas lett, taknyos már régóta, de most a szemei is betegek.Kép Remélem csak vmi fránya vírus és nema z oviban szedte össze a skarlátot. Kép

Jobbuljonak a betegek!
solya

Sziasztok!
Borcsa és Andi NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!Kép

Solya! Máténak gyors gyógyulást.KépKépKépKépKépKép

B. Márti!Nurofen szirupot lehet recept nélkül kapni és nekünk eddig csak ez használt láz ellen. Se kúp ,se priznic, se hűtőfürdő, se orvosság.

Zsuzsa! Beának gyógyik.KépKépKépKépKépKép

Heni! Nektek is gyógyik minden mennyiségben.KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Andysj! Na szépen vagytok 2 beteg gyerek meg egy beteg férj.Kép Kitartás és el ne kapd tőlük.

Bogancsi! Számítógép vírusKép

Minden kis és nagy betegnek jobbulást.KépKépKépKépKépKép
Legalább karácsonyra mindenki meggyógyul.Kép
linato

Sziasztok!

Lucáknak boldog névnapot!

Karácsonyt ne is emlegessétek! Nem tudom, mi lesz! Ma akartuk elintézni a hiányzó ajándékok beszerzését (már amire van ötletünk), erre lebetegedtem. Nagyon fáj a fejem, és este 39,2 volt a láztam Kép

Ajándékok: nálunk idén a fiataloknak kukorica pattogtató a sláger Kép Anyósomék étkészletet kapnak, mert már nyáron gond volt, hogy ott voltunk 8-an Kép
Akikkel küzdünk, és bármilyen ötelete szivesen veszünk:
13 éves lány (ruhát nem merek neki venni)
15 éves fiú
19 éves fiú
Ja, és az én szüleim. A barátokkal egyszerűbb dolgunk volt Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok,

bocsi lányok,nem akarok zavarni,de szeretnék kérdezni valamit Tőled, Cory.
Emlékszel még Eancsira,aki ott volt velünk anno ,még májusban a Madrina kismamás talin?Nem tudod,mi lehet velük?Esetleg az elérhetőségét tudod?Székesfehérváron laknak és mióta nem dolgozik,azóta szerintem nem tud internethez jutni....érdekelne mi lehet velül.A babája már valamikor szeptember-október környékén születhetett.Köszi előre is,ha tudsz valami infót. Kép

13lány:ékszer?
15fiú:könyv,CD,kazi,társas?
19fiú:CD,kazi,könyv? és még lenne ötletem,ha jobban ismerném az emberkéket,de szerintem ezek alapdolgok,amik bármikor ,bárkinek ajándékozhatók. Kép

puzsi
Évi+Petra (a friss babákból)
Évi24

Senki nem szán meg lisztügyben? KépKépKép

Cory! Neked extra gyógyok! Kép

Heni! Hogy vagytok?

Mindenkinek mégmégmég gyógyok, hogy karácsonyra mindenki egészséges lehessen! KépKépKép

Lucáknak boldog névnapot! Kép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Jaaaa! Edit! Jó, hogy jelentkeztél, mert gondoltunk rád többször is! Kép Írj magatokról minél többet, biztosan Riki is szereti az internetcafékat! Kép

Márti++
márti

Márti!
Nekem a finom liszt jön be a sütiknél. Abban mg nem csalódtam.

Zsu

beababa

SZiasztok!
Először is a legfontosabb:
Bácu!
Nagyon boldog szülinapot kívánunk!
Beja, ugye jössz mesélni, hogy telt az ünneplés?

Cory!
Gyógyok mennekKépKép Tüneteid? Vigyázz nagyon a gyerkőcökre!

Mi tegnap visszamentünk a dokihoz, merthogy szerda óta 39.5 volt Donci lázaKép Ahogy megkapta a lázcsillapítót, lement, de újra visszament a láza. Tegnapi kontroll szerint minden ok, ez egy ilyen vírus. 3 napig magas láz, aztán még 2-3 napig van kisebb láz meg torokfájás. Ma először láztalanKépKép Ja és ömlik a takony az orrából meg fáj a torkaKép
A legszebb az egészben, hogy én is beteg lettem, elmentem a gégészetre. Naná, hogy uaz a vírus: herpangina a bajunk. Én viszont nem szedhetek antibiotikumot, kaptam helyi antibiotikumot, bioparoxot, használKép Határozottan jobban vagyunkKép

Heni!
JAJAJKép még mindig beteg Barni??? Viszitek még szurira? Andris otthon van most?? Ugye van segítséged?

Márti!
De jó, hogy Ármin megúszta a betegségetKép Jó ötlet az előfizetésKép Tényleg, a postás ugye becsületesen bedobja a példányokat? Napilapokat is? Van ilyen tapasztalatod?

Ajándékötletnek még tudnám javasolni a sporteseményekre, színházi stb előadásokra a belépőt!!! Zsolti a férjem már nagyon rég örült annyira ajándéknak, mint most az utolsónak, mikoris 2 jegyet kapott egy hokimeccsreKép

BMárti és Laura!
Én is brutálmami vagyok, de csak végső esetben. Sokak szerint (főleg anyósomék családjából, meg idősebbek szerint) sokmindent megengedek Doncinak, szerintük hisztis... gyerek. Szerintem viszont nem az, könnyen fegyelmezhető, szófogadóKép Merthogy miért is kéne egy gyereknek folyton jónak lenni, miért ne incselkedhetne egy kicsit... Na de a lényeg. Tökéletesen egyetértek veletek, én is olyankor szoktam rácsapni a kezére, mikor pl direkt bánt engem. Néha előfordul- főleg mikor a sok téli cuccot vsszük fel és nem akar valamiért elindulni otthonról- hogy Donci belemarkol a nyakamba, rúgni csak nagyon ritkán szokott, akkor se engemKép Na ilyenkor én is lefogom a kezét, kérem, hogy ne csinálja, mert fáj. De előfordul, hogy nem használ a szép szó, folytatja direkt, pedig tudja, hogy fáj. Na én ilyenkor csapok. Ha valami nemszabad dolgot csinál, akkor viszont eddig még használt a nagyon erélyes rákiabálás, olyan hangerővel, hogy ledöbben Dodó. Volt, hogy elbőgte magát. Azért örülök, hogy ez még használ, uis én sem akarok sűrűn rácsapni, nekem is mindig lelkiismeretfurdalásom van. Mindig arra gondolok, hogy nem vagyok normális, egy ilyen gyerkőcöt megütni, aki annyit szenvedett az élete elején, ilyen ügyesen küzdött az életéért, összetehetem a kezemet, hogy köztünk van és egészséges. Szóval olyankor morális válságba kerülökKép Nem egyszerű, de valahogy normális embert szeretnék belőle faragni. És nagyon remélem, hogy ez a néhány rácsapás még nem brutalitás. Ugye?

Puszi, megyek kúrálom magam! Már csak 6 nap és jön a párom isKép Olyan sz.r nélküleKép
Nyuszimanóék
nyuszimano

Cory!
13 éves lánynak Puzzle, társas, jópofa mappa tollkészlet....

15 éves fiúnak: szerintem is cd, könyv, mobiltelefon előlap????

Puszi, mennem kell: NYuszimanóék
nyuszimano

Sziasztok!

Érdekes ajándék-ötlet jutott eszembe Márti újság-előfizetése nyomán.
Anyukám hobbija a gyógynövényezés, és beiratkozott a József Attila Szabadegyetem egyik tanfolyamára, hogy jobban elmélyülhessen a témában. Ebből kiindulva jutott eszembe, hogy - mivel neki már megvan az ajándéka - majd februárban, a szülinapjára fog valószínűleg egy másik, szintén őt érdeklő témában indított tanfolyamra beiratkozást kapni.

Borcsa és Andi Lucájának szeretnénk nagyon sok boldog névnapot kívánni:

Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Márti, jaj, bocsánat, a liszt-ügyet meg el is felejtettem. Süteményeket én kizárólag réteslisztből szoktam sütni, de mivel eddig 1-1 a finom- és a rétesliszt találati aránya, lányok, légyszi-légyszi-légyszi írjatok ti is erről valamit!!!

Laura
p_laura

Sziasztok!

Lucáknak boldog névnapot!!

Heni!Kép

Andsyj! Gyógyuljatok ti is!

Úgy látom valami nagyon erőszakos vírus ez, mindenkit utolér és nehezen írtható. Szegény Hannának is hasmenése is lett biztos az AB-tól.

Edit! De jó hallani rólatok! Örülök, hogy ti legalább jól vagytok.

Mindenkinek további gyógyulgatást!

Tikk
tikk

Sziasztok!

Márti! Szerinted rendes, felnőtt bőrgyógyászatra kellene elmennünk, vagy a Heim Pálba?

Cory! 13. éves lánynak és a 15. éves fiúnak is jó lehet egy komoly üvegmatrica-festő vagy gyertyaöntő készlet. Esetleg az új Harry Potter könyv, sétálómagnó, vagy ha többet szánsz rá, akkor Cd-s. A 19 éves fiú nehéz eset. Hobbyja? Ha más nem, akkor valami igazi férfias borotvahab - borotva készlet?

Ez a két nyúl szerintetek is mindjárt léhaságokat fog itt művelni a bal oldalon, vagy csak az én fantáziám piszkos? Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Lucák boldog névnapot! Kép Kép Kép

Gyógypuszik mindnekinek! Kép Kép Kép Gyógyuljatok! Mi még tartjuk a fronot! LEszámítva, hogy a nyamvadt frontos időtől, kivéelesen nem voltam rosszul de alig tudtam aludni és most se megy, így olyan vagyok mint egy mosogatórongy.

Edit!
Jó hallani rólatok. Most épp pontosan merre is vagytok?

Márti!
Én a finomlisztre szavazok. Nekem csak az jön be mindnehez. ÉS eddig nem volt baj a sütikkel.

Zsuzsi!
Tücsökzenére vittem a cd-t rajta a múltkori felvétel., meg a mikulás buli. Most volt az utolsó, Tücsök Zene ill tudod hogy novemberben, és erre a decemberi plusz két alkalomra külön kellett fizetni. Jan 16-án kezdődik, ill jan 26-tól hétfőnként lesz a FMH-ban is, nekünk az közelebb van, bár oda inkább villamossal mennék. Sajna ott nem Zsuzsa néni tartja, így nem tudjuk mit csináljunk. Vili is és Sára is már elégé ragaszkodnak Zsuzsa nénihez. Szervező Gabi szerint járjunk továbbra is oda és egyszer nézzük meg az FMH-t.

Ajándék: mi a 11 éves kislány ajándékával kúzdünk.

Cory!
ÉN is kerestem pattogtatót. Auchanban nem láttam, egyébként mennyibe kerül, úgy nagyságrendileg?

Anyósoméknak, ill. főleg apósomnak ismét sikerült kiakasztania. Erőlködnek, hogy menjünk oda 24-én este, de mi nem megyünk, mert Vili eleve úgy alszik, hogy kb. egytől fél 4-ig. És ha itthon is szeretnénk karácsonyozni, márpedig szeretnénk, akkor az időbe bele se fér, hogy
bárhova elmenjünk. Ráadás egy másfél éves gyerkőccel nem csinálom meg azt, hogy nézd karácsonyfa, majd odaadom az ajándékot majd egy percet sem játszhat velük, hanem bezsuppolom az autóba és irány a nagyszülők akikhez egyáltalán nem ragaszkodik, mert alig látja őket. Elég lesz a többi két nap mászkálás. Ja ráadás apósomékkal találkozunk 25-én délután és 26-án egésznap hozzájuk megyünk, szóval egy szavuk sem lehet(ne) Kép . Az én családomra így is fél nap jut összesen Kép Ráadás azt felajánlottuk, hogy ők jöhetnek 24-én este (akkor nem is lesz náluk vendég elvileg el tudnak jönni). Szóval mikor ezt kedvesen logikus érvekkel alátámasztva elmondtuk, akkor mikor én kiszálttam a telefonból (mindig konferencia telefonozunk), nekem hirtelen köszönni is elfeljtettek Kép Kép Kép
Drága férjem meg azzal érvel, hogy ok. nem megyünk, igazam van, ő is így gondolja, de ne vesszek össze az apjával, mert szív beteg, annyira elegem van.......
Ha nagyon felbosszantanak a végén 26-án sem megyek hozzájuk.

Ti komolyan azt gondoljátok, hogy "faragni" kell bármit is a gyerkőcből? Én is szoktam szélsőséges már én sem tudom mit csináljak helyzetekben "brutál" mami lenni, de azt hiszem olyan csodálatos lények ők, hogy tanítani és terelgetni kell őket, de nem faragni, nekem az olyan pejoratív.
Biztos írtam már kedvenc idézetem, nem pontosan, de valahogy így, szól.:"A legtöbb kisgyerek okos a legtöbb felnőtt mégis ostoba, ezt teszi a nevelés.."
A brutál mamiságot meg egy esetben sosem alkalmazom, ha látom hogy nyügős, fáradt Vili akkor valahogy egész másképp kell rá hatni.

Norciék
norci

BMárti! Van sima gyerekbőrgyógyászat is - szerintem bármelyik kerületi szakrendelőben. Mi Kispestre járunk - de csak mert ott ismerem a dokit. De szerintem hívd fel a Heimpált - bár lehet, hogy a kházba tényleg kell beutaló is.

nekem nincsenek nyulak baloldalt, csak vmi meseváros hirdetés

írtam gorsinak sms-t a liszt miatt, erre azt válaszolta, búzaliszt - most várom, hogy a rétes- vagy sima - kérdéstre is válaszoljon ...

márti++
márti

Sziasztok!

Norci: a tescoban 4790 Kép

A 19 éves fiú az öcsém. Leginkább a vallással, meg a lányokkal foglalkozik.
A két kisebb gyerkőc a Laci kistesói. Nem szeretnek olvasni, walkmant tavaly kaptak, nincs mobiljuk. Velük az a legnagyobb bajom, hogy minden évben húzzák a szájukat az ajándékra. Én egy csomót küzdök, hogy tényleg jót kapjanak. Idén felmerült, hogy kapjanak valami márkás táskát iskolatáskának. De ha erre is húzzák a szájukat, nem tudom mit csinálok. A másik bátyjuktól hifit kaptak tavaly. Azzal nem tudjuk és nem is akarjuk felvenni a versenyt! Hogy lehet kezelni a szájhúzást?? Időnként már ott tartok, hogy akkor ne vegyünk semmit, mert mióta ismerem őket (6 éve), mindig ez megy.

cory

cory
Budapest

Cory,
nincs könnyű dolgod.

Norci,
mi is egy 11 éves kislánnal vagyunk bajban. Végül úgy döntöttem, hogy a Lego Clickits (talán) készletéből kap egy nyaklánckészletet. De lehet kézműves dolgokat is venni! Csak neki nincs kézügyessége állítólag. Vannak olyanláncok, amiket maga készíthet, festhet, fűzhet, de vannak ruha dekoráló készletek is. Azt mondták nekem okos, 11 éves kislánnyal bíró anyukák, hogy ebben a korban és mostanában az a divat, hogy egymásnak készítenek láncokat és karkötőket. Mi azért veszünk legot, mert azt csak össze kell patintani és már kész is, nem kell hozzá ördöngösség.

liszt ügyben gőzöm nncs. Általában otthon a fehér lisztet használtam, csak nagyon finom sütikhez réteslisztet. De most 4o5 ös típusú lisztből sütöttem a piskótát és nagyon finom lett. Azt hiszem, ez a könnyűsége miatt a finom lisztnek felel meg. De kb. ennyit értek hozzáKép
solya

Sziasztok!

Csak egy tegnapi tartozásomat jöttem pótolni.
Beja!
Bácusnak nagyon boldog 2. születésnapot kívánunk!

És természetesen a Lucáknak nagyon boldog névnapot!

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Megjött Gorsi válasza Kép finomlisztből csinálja! Én amúgy többnyire réteslisztet használok - de rájöttem, hogy mások meg nem, ezért kérdezősködöm.

Vilka ma még nem aludt reggel óta KépKépKép, ill. az ölemben 2x20 percet, úgyhogy a bedilizés határán állok, most is üvölt! Kép

Márti++
márti

Márti: köszi a lisztes kérdést! Én még mindig a mandulát töröm... Kép
Mennyit van Vilka levegőn? Nem tudod a lengőfolyosón, babakocsiban altatni? Elférnek tőle a lakók? Sokkal nyugodtabbak a friss levegőtől.

BMárti: vidd egészséges rendelésre Lacikát, az nem jó?
Különben nálam a nyulak - ahogy látom - kisnyuszit szeretnének... Kép

Laura
p_laura

Sziasztok!

Annyit írtatokKép.

Süti: én mindig sima finomlisztből csinálok mindent, kivéve, ha a megadják, hogy pl. rétes-/rozsliszt, stb.

Ezek a nyulak, meg az egész Meseváros dolog, engem zavar, csak nem tudom, hogy ki lehet-e vhogy iktatni.

MÁrti,
jókedvcsinálók: KépKépKépKépKépKépKép

Brutálmami-dolog: én is rá szoktam suhintani a lábára, amikor pelenkázás közben rugdos és nem hagyja abba, hanem direkt folytatja még. Első körben elmondom neki, hogy ez anyának fáj meg minden, ha nagyon kedveskedni akar ilyenkor, akkor megölelget és azt mondja: én is nagyon szeretlek. Ilyenkor elolvadok természetesen.Kép

Ajándéktéma: nehéz dolog, mert azért függ attól is, hogy kinek lesz, és mennyit szán rá az ember.
Norci, az a Clickits tök jóKép.

Cory,
ha a 13 éves kislány szeret esetleg kézimunkázni, akkor lehetne neki kis keresztszemesKép készletet venni. 15 éves fiú: valami focis dolog?

Kedves Lucák!
Boldog névnapot nektek!Kép

MOst mennem kell, fürdetés leszKép.

Szila és Hanga
szila

Sziasztok!

Lucák: Boldog Névnapot kívánok!!!Kép

Emlékszem kislányként ilyenkor 13 férfi nevet írtam kis cetlikre, amiket persze összehajtottam és naponta kihúztam egyet, Karácsonyra kiderült, mi lesz a férjem neve (az utolsó cédula)Kép (Talán volt köztük egyszer Gergő isKép)

Kézimunkázóknak ajánlom, csillagképes keresztszemes minta:
http://www.varrohaz.hu/main.php?menu=csillagjegyek

Lehet, hogy fotótanfolyam helyett, inkább varrótanfolyamra megyek, csak félek, hogy nagyon kikészülnek tőlem, mert nagyon béna vagyok, de annyira szeretnék varrni!Kép

Cory:
tiniknek valami zenei CD-t, ami a kedvencük, vagy típikus tiniknek szóló könyv (Tinilányok könyve), még ha nem is szeret olvasni, ez biztosan érdekelni fogja. Biztosan örülnek bármi papír-írószernek (divatos mappa, tolltartó, naptár, napló, dobozka, szalvéta). Vagy nagyon elegáns csokinak, amit kevés helyen lehet kapni, nyalánkság. Vagy még kislánynak jó pofa harisnya vagy zokni. 15 éves srácnak valami számítógépes játék, görkori vagy jégkori, vagy zenei CD?
19 éves srácnak, akit a vallás és a nők érdekelnek, tuti jó könyveket találhatsz (pszichológia könyvek: Eric Berne, Freud) vagy valami izgi, művész-fotóalbum!
A társasjáték minden korosztálynak jó ajándék.

Remélem találtál használható ötletet is!Kép

Norci: ne engedj a Karácsonyotokból, főleg, ha a többi ünnepnapot is náluk töltitek, legalább a Szenteste legyen a Tiétek! Köszi a Cd-t, akkor küldök mailt, hogy egyeztessünk, mikor menjek a Cd-ért! Dorka is emlegeti állandóan Zsuzsa nénit, nagyon kedves néniKép.

Remélem mindenki lábal ki a betegségből, mi egy picit visszaestünk, de nagyon sok teát iszunk, csak lesz eredménye.

Márti: mostanában szoktam rá, hogy keverem a finomlisztet a teljeskiörlésűvel, így nem bios embereknek is elfogadható a sütimKép Van egy elég jó zabpehely-keksz receptem, játszótéren hallottamKép

Üdv: zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Becsuktam, mielőtt elküldtem volna... huss...Kép Tiszta béna vagyok... Nem tudom még egyszer olyan részletesen leírniKép

Szóval...

KisLuca és NagyLuca, boldog névnapot kívánunk!!!KépKépKép

Nagyon köszönjük még egyszer a jókívánságokat!!! Kép

A "buli" nagyon jól sikerült. Itt volt férjem nagymamája és apukája, valamint az én anyukám, és mi hárman.

Volt torta is, fénykép a profilbanKép

Ajándékok:
Apósom csinált Bácunak egy padot, amit úgy kell elképzelni, hogy kék bútorlapból van (mint a szekrénye és a polca), az asztalrész és a pad rész alul "össze van kötve", hogy ne lehessen felborulni vele. Kb. 70 centi széles, így két gyerek (majd csak lesz még egyKép) kényelmesen elfér egymás mellett. Később az asztallap és az ülőke felemelhető úgy 10-12 centit, ha majd megnő a használója. Kapott még egy 50 centis buszt is Apósomtól és a Nagyitól. Azóta a buszhoz más hozzá sem érhet, mert "nemááár" felkiáltással kiszedi a kezünkbőlKép

Anyukámtól egy parkolóházat kapott, amihez volt 5 kisautó, plusz még egy 10 db-os autókészletet, hogy legyen elég kocsi a parkolóbanKép A parkolóház azóta az újdonsült asztalkáján van, folyton odaül és játszikKép Mellette az ülőkén természetesen a busz...

Tőlünk pedig egy olyan "készletet" kapott, ami egy rendőrséges helikopterből és egy rendőrautóból áll, mindkettőn gombok vannak, amit ha megnyom, szirénázik mindkettő, meg kékfény villog, meg miegymás... Azóta ettől zeng a lakásKép
Ezekhez kapott még tőlünk három könyvet, Annipanni, hull a hó!, Karácsonyi Képeskönyv és Tigris bolondos napja címekkel.

Tudom, hogy "túl fiús"-ra sikerültek ezek az ajándékok, de úgy látom, mindegyikkel célba találtunk Kép Le van nyűgözve mindegyiktől...

Hátulütője a szülinapos napnakKép, hogy estére belázasodott, kapott Panadolt, aztán azon az éjjelen 2-kor ismét felment a láza, ismét Panadol, aztán megint lement... reggel már fitten ébredt, azóta kutya baja, jól eszik, jól alszik, nem köhög, nem folyik az orra, nincs hasmenése, nem hányt... Mitől lehetett ez?????????? Fogalmam sincs... szerintetek? Talán a foga? De az szerintem nem csinál 38,6-os lázat... Hát nem tudom... Van olyan, hogy a nagy izgalomtól felmegy a láz? Vagy ez hülyeség??? Nem tudom mire vélni...

Brutál-mami: Nálunk is van indokolt esetben kézrácsapás, persze nem vörösre ütöm, hanem inkább csak csattan a ráütés a kezemen, amivel az ő kezét fogom... de hatásos... 1-2x már volt pellusra ütés is, és lábrasuhintás is pelenkázás közben, amit Szila említett, pl. mikor egyszer úgy gigán rúgott, hogy alig kaptam levegőt...
Én úgy gondolom, erősen indokolt esetben egy-egy csattanás nem a világvége...

Pusza Nektek,
Beja+Bácus
beja

Beja!

Olyan nagy lett Bálint! Ezen a képen annyira kis komoly, jóképű férfiú!Kép
Tök jókat kapott Bácus, Dorka pl. 2 teherautót (lego és fa logikai)kapott, férjem szerint csak fiús játékoknak lehet igazán örülni!Kép

Dorkának magasabb a hője, ha fáradt, ha álmos, ha szomjas vagy ha nagyon meleg van a szobában. Szerintem a szülinapi élményektől is könnyen felemelkedhet a hője, hiszen ez nagyon nagy esemény!
A tortát Te csináltad? Milyen ízű volt?

puszi:
Zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Bea! A nagy izgalomtól nálunk is mindig belázasodtak eddig. Remélem idén nem így lesz.
A felhevüléstől és a nem elég folyadéktól is felmehet a hőmérséklet ekkora gyerekeknél. Ehhez pedig épp elég ha ugrálnak egy kicsit és kimelegednek. Na meg az izgalomtól is felszökik a vérnyomás meg a hő.
Szupik az ajándékok.Kép

Márti! Én is mindent finom lisztből csinálok. Persze amihez kifejezetten mást irnak azt nem.

Minden betegnek gyógyulást mielőbb.Kép
linato

Sziasztok!

Ma (is) túltengek...
Készen lettem a mandulatöréssel végre! Holnap már gyúrom is össze GOrsi sütijéhez a tésztát.

Norci: anyósomnak a helyedben én is nemet mondanék, főleg így, hogy 25-én és 26-án is találkoztok. Legyél határozott, mert 1-1 esetből könnyen rendszer lehet, és félő, hogy jövőre már úgy fog indítani, hogy: de hát tavaly is nálunk töltöttétek a Szent Estét!

Cory: igazából nem értek vele egyet, de ha Laci kistesói tényleg ennyire húzzák a szájukat minden évben, akkor nem lehetne nekik pénzt adni?
Vagy még egy ötlet: írass velük hosszú listát arról, hogy mit szeretnének kapni, és vegyél meg belőle néhány dolgot. Így biztosan örülnek majd, hiszen ők adták az ötletet, de meglepi is lesz, mert nem tudják, hogy a listából mit kapnak meg.

Én hál'Istennek szinte mindenkinek mindent megvettem, egyedül Apukám van még hátra, de az Anyu a beszerzést bevállalta. (Jut eszembe: nem tudjátok, hol lehet bélyegalbumot kapni?)

Nálunk inkább a 26-án megtartandó nagy össznépi családi karácsonyi összejövetelre kell inkább koncentrálni.

Megyek még képeslapokat, leveleket írogani...

Aludjatok jól, álommanók mennek mindenkinek: Kép Kép Kép Kép Kép

Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Laura!
Elbizonytalanítottál délután, hog ymégis csak réteslistzből kéne csinálnom a sütiket? Kép, de aztán megnyugodtam. Persze, ahány ház, annyi szokás. Neked a rétesliszt jön be, akkor nehogy változtass!KépKép

Beja!
Ahogy már előttem is írták a többiek, izgalmi állapotban simán felmehet a gyerkőc láza. Remélem nem lesz gond.

Képzeljétek, kész a szoba meszelés.KépKépKép Apa nem érzi a karját, KépKép öregszik a drágám. Kép Holnap (gyorsan ránéztem az órára, hogy még ma van), szóval holnap apróbb igazítások lesznek, konnektorozás, karnis, csillár feltétele, majd hétfőn kezdhetek takarítani. Ma esti állapot szerint megpróbálom hétfőn a bölcsit, hátha nem lesz gond. Ha mégis akkor pech, gáz lesz. Ezt az 1 hetet igazán kibírhatná, aztán 2 hét ismét itthon.KépKépKép Szerdán vagy csütörtökön elmegyek a csömöri Auchanba, és azt hiszem letudom az ajándékvásárlást, már amit meg tudok ott venni.

cory!
A 11 éves fiamnak valószínűleg a Harry Potter 5-ött fogom megvenni. Az összes HP meg van neki, és mióta meg vannak a sorozat könyvei, állandóan csak azt olvassa. Valamelyiket már többször is elolvasta. Ja, meg a Gyűrűk urát is csípi.

Norci!
Sokáig nálunk is 24-én itt volt a nagymamám és a szüleim. Mi nem megyünk sehová. Azt hiszem idén is így lesz, bár volt már azt hiszem pont tavaly, hogy a szüleim azt mondták, hogy ők inkább otthon lennének 24-én. Egy kicsit fura volt, de aztán 26-án bementünk Pestre, végig látogattuk, akiket akartunk, és utána nyugi volt.

Hát látom sok sorstárs "brutálmami" van az osztályban. KépKépKép Nehogy félreértsetek.KépKépKép

Zsuzsa + Beus

beababa

Sziasztok!

Csak nagyon gyorsan, mert van pár adósságom:

BMárti
BOLDOG 18. SZÜLINAPOT!!! KépKépKépKépKépKépKép

Bácunak BOLDOG 2. SZÜLINAPOT! KépKépKépKépKépKépKép

a "kicsi" és a "nagy" Lucának BOLDOG NÉVNAPOT! KépKépKépKép

... majdnem egy óra volt, mire mindent elolvastam... de ráértek KépKép ... én csak szeretnék KépKép

... a szakdogámból készen van 30 oldal.... már csak kb. 15 kell... + a repertórium... na az sem lesz semmi Kép... az oroszba még bele sem néztem, pedig kedden lesz a szóbeli... majd átnézem a betegséges társalgást (hátha meg is jegyzek vmit belőle).. kicsit aktuális... Csenge elvileg jobban van, csak éppen olyan hasmenése van, hogy ihajj (de ezért kolbászt akart ma enni...) Érdekes módon amikor Kubut ivott csak egész nap, akkor nem volt semmi baja...
Én meg mikor legyek beteg, ha nem ilyenkor... iszonyúan fáj a torkom, náthás vagyok = szarul érzem magam... Egyelőre lázam nincs, de az ne is legyen, mert így is alig látom a betűket...
Közben meg szekálnak azzal, hogy most aztán már mindent meg kellene venni a házba... de túlságosan nem érdekel... (mert szemét vagyok...)... kitalálták, hogy akkor jövő hétvégén költözés... (mellékesen nálunk még nincs lerakva a parketta)... nincs egy lámpa, bútorok csak jövő héten lesznek... és hogy nehogymár unatkozzak, rángatnának ide-oda... hehehehehehe...őszintén szólva nekem egyetlen vágyam, hogy túl legyek a keddi napon, aztán végre kúrálhassam magam, és csak heverésszek - már amennyiben egy 2 éves mellett ez lehetséges... A legkisebb pocakvitéz sincs rám tekintettel... most rendezkedik, szerintem már 60x megfordult, nyújtózkodik... és mindig lerugdossa a könyveket a pocakomról (ha messzebb van, már nem látom a betűket... Kép) Igazából elegem van abból, hogy nem értik: nekem most nem az a legfontosabb, hogy Karácsonyra átköltözzek... oda, ahova a társaság miatt amúgy sok kedvem sincs most...
Ajándékok? Még sehol senkinek semmi.... és ahogy elnézem, részemről időhiány miatt el is marad a rohangászás... Kép (már amennyiben képes vagyok még rohanni...)

Ennek a betegség miatti itthon levésnek egyetlen előnye volt: eddig tényleg a sok rohangától keményedett annyit a hasam... most alig-alig...

minden betegnek gyógyKépKépKépKép:-ok

Barninak külön enni- innivaló-benntartó drukk-gyógyKép-ok!!!!!!

... na eldugulok...
jóéjt
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Hű, senki nem aludt az éjjel?! KépKépKép

Norci! Apósod Kép A Szent Estét mi is szigorúan itthon, hármasban (esetleg négyesben Kép) töltjük, és csak másnap reggel indulunk a szüleimhez. A nálunk szervezett szülinapi vendégség meg 23.-ával véget ér, szóval a 24.-e "szent" Kép.
Az én kedvenc idézeteim gyereknevelés témában ezek, és a kettőben együtt benne is van a teljes véleményem Kép :
"Az az anya, aki megtervezi gyereke nevelését, lebecsüli gyerekét, aki maga is megtervezi anyja nevelését." (Faith Hines-Pam Brown)
"Senki sem várt embert, hanem csak babát. Valamennyien meg fognak lepődni." (Faith Hines-Pam Brown)

Márti! A Heim Pál sajnos nagyon messze van nekünk, de lehet, hogy mégis inkább oda megyünk el, mert bennük legalább bízok. Holnap megkérdezem telefonon, hogy kell-e beutaló. Végül is az urológiára se kellett.
Nekem a meseváros hirdetés alján vannak a nyulak.

Cory! Hát, a hifivel én se próbálnám meg se felvenni a versenyt. De akkos is durva, hogy a szájukat húzgálják. Kép

Laura! Én is a mandulával vagyok bajban. A tesómtól elkértem egy sütireceptet, amit tavaly sütött, és szuperfinom volt. Darált manula kell bele. Kép Hogy a fenében lehet a mandulát megdarálni?! Kép
Az egészséges rendelésen a saját kretén doktornőnk van, aki anno megtépkedte Lacika kukiján a bőrt, és minden bőrproblémára az a válasza, hogy használj gyógyszertári babafürdetőt. Kép

Beja! Nagyon klassz volt Bácu tortája! Látom, neki is tetszett. Kép Életem Párja megpróbálta a hét közepén megrendelni Lacikának az autó-tortát Daubneréknél, és közölték, hogy karácsony környékére nem vállalnak ilyesmit, és kész. Kép
A parkolóház pazarul hangzik. Nem tudod, hol vették, és mennyire volt drága? Biztosan Lacika is le lenne nyűgözve tőle. Mostanában büm-büm korszakot él, semmi, de semmi más nem érdekli, már kopasz dombot vagy basát se rajzolhatok neki, ellöki a kezem, és bökdös a papírra, hogy büm-büm, márpedig járművet rajzoljak, de hirtelen. Kép

Rebi! Köszi! Kép és jobbulást! KépKépKép

Megyek reggelit adni a fiúknak...

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Zsuzsa!
Remelem mar Bea elindult a gyogyulas utjan Kép
Sok gyogyKépKépKép
Kesz szoba meszelesKép

Zsuzsi!
Nagyon jo, hogy Dorka gyogyul. Kép Ferjednek jobbulast!

Lucaknak nagyon boldog nevnapot!

Solya!
Jobbulast Matenak! Sok gyogyKépKépKép
Remeljuk tenyleg csak egy franya virus es nem skarlat! Drukkok mennek!

Cory!
Jobbulast neked is! Sok gyogyKépKépKép
Nincs konnyu dolgod az biztos. De talan a mind a harman orulnenek egy ajandekkartyanak. Ha jol tudom, az OTP-nek (tudom nem a legjobb bank) van ajandek bankkartyajam ha jol tudom Visa. Arra rateszed azt az osszeget amit szansz nekik es arra koltik amire akarjak. Igaz ez nem "igazi" ajandek, de mi mar leptunk meg ilyennel ismerosoket es nagyon orultek neki.

Edit!
Jo volt hallani rolatok!

Heni!
Hogy van Barni?

Nyuszimano!
Jobbulast nektek is! Sok gyogyKépKépKép

Tikk!
Tovabbi gyogyKépKépKép-ok mennek Hannanak!

Norci!
Szerintem teljesen igazad van, en sem engednek a szentestebol senki kedveert. Teljesen megertelek, hogy igy dontottel.

Beja!
Nagyon edes Balint a tortaval! Milyen nagy fius mar Kép Es a torta is nagyon jol nez ki.

Rebi!
Jobbulast neked es hasmenes mentesseget Csengenek!
Sok gyogyKépKépKép

Nalunk szerencsere mar jobb a helyzet Kép marmint ami a lanyokat illeti. Madike teljesen lazmentes es Fatusnak is javul a kohogese. Egyedul a ferjem beteg, ot elegge megviseli a laz. Nagyon ritkan szokott lazas lenni.

Sajna az ajandek vasarlassal mi meg szinte sehol sem tartunk egy-ket aprosagot mar megvettem, de ugy terveztem hogy ez a het lett volna a vasarlos het, de kozbejott a ket lany betegsege, igy kilove. Remelem jovo heten mar sikerul mindent beszereznem. Ez az elso karacsonyunk, hogy a vasarlast ennyire az utolso napokra halasztottam. Na majd jovore valtoztatunk rajta Kép

Mindenkinek jobbulast es kellemes vasarnapot,
Andysj
andysj

Sziasztok,

Beja,
nagyon szuper Bácu tortája!Kép És tényleg klasszak az ajándékok!

Rebi,
írtam neked icq-t a teletabival kapcs.Kép

Szenteste: nálunk - azóta, hogy Bencével külön lakunk (már majdnem 9 éveKép) - mindig úgy van, hogy 24-én csak mi ketten (most már hármanKép) vagyunk, és 25-26-án megyünk családlátogatniKép. Soha nem is volt ebből vita, gond, hogy nem valamelyik családnál vagyunk 24-én, ezt mi így indítottuk és azóta is így van.

BMárti,
parkolóházat lehet a Corában és az Auchanban is venni (legalábbis láttam).Kép Én is azt hallottam, hogy a Heim Pálnak jó a bőrgyógyija.

Tortarendelés: én dobtam egy elég nagy hátast, mikor Szentendrén voltam a Szabó Cukrászdában, úgyhogy úgy döntöttem, én is meg tudom csinálni a tabis tortát Hangának, csak a marcipánfigurákat kell megvenni. És nem marcipánnal lesz beborítva a torta, hanem csinálok cukormázt és azt fogom színezni. Tényleg, hol lehet ételfestéket venni? Ti használtatok már?

Andysj,
de jó, hogy javulnak a csajokKép. A vásárlással kapcsolatban én is ezt szoktam mondaniKép.

MInden beteg gyerkőnek gyógyiKépKépKépKépKépKépKép!

Szila
szila

Sziasztok!

Szila! Én közértben vettem ételfestéket az aromák mellett volt. Nagyon kevés kell belőle és vigyázz mert mindent megfog.

Dec 24.-én mi úgy szoktuk, hogy délelőtt elmegyünk anyukámhoz, mert ő egyedül él és délután illetve este itthon vagyunk. Idén itt lesz anyu nálunk, mert nincs kedvünk két gyerekkel átcuccolni a város másik végére. Meg apósom úgyis itt van, mert alattunk lakik. Ő is egyedül. De ő csak kb. fél órára jön fel. Ja és a párom kilenc éves lánya is itt szokott lenni délelőtt, mert este ő az anyukájával van meg a pótpapijával. Ezért délelőtt is kell jöjjön a jézuska. Nem egyszerű.
linato

Sziasztok!

Betegeskedők, remélem, gyógyulgattok!!!! További gyógyok: KépKépKépKépKép

Heniék, mi újság??? Hogy van Barni???

BMárti! A parkolóházat mi a TESCO-ban vettük (megvettük a nagyszülők helyett). Ott 3-4 félét lehet kapni. Viszont a Gulliverben (M3-asnál) láttam vagy 15 félét, ott nem is tudtam volna választaniKép Kisautókészlet is van a Gulliverben (ott csak egyfélét láttam), meg a METRO-ban is (itt volt 3féle).

Az agyam picit már szétesik a szirénázástólKépKépKép Apa van most éppen a helikopterrel, Bácu a rendőrautóval... Kép Én meg inkább megyek főzniKép Húsleves lesz, és fasírt krumplipürével.

Pusza mindenkinek,
Beja+Nénó
beja

Köszi mindnekinek, hogy leírtátok, hogy nálatok, hogy van 24-én. Unokahugim volt édes, ő a 11 éves kislány: "szent este, azért szent, hogy csak a szent család legyen ott, ki akarja akkor a rokonokat hallgatni, arra ott a többi nap"
Végülis anyósom meggyőzte apósomat, ők eljönnek, és majd olyan idépontra hívjuk őket, hogy előtte Vilinek kb. uzsi időbe megvacsizzunk és hármasban ünnepeljünk, ők szigorúan csak utána jöhetnek. Tavaly is így volt. Bár jobban örültem volna, hogy 24-én az egyedülélő dédihez mentek volna, de ő anyósom anyja, így apósom szerint gondolom ő lehet egyedül, mert 25-én úgyis egésznap hozzámennek.
Amíg ketten voltunk, hogy ne legyen vita sértődés mi 23-án este csináltunk szent estét magunknak.

Norci
norci

Beja!
Vili is kapott Mikulásra ilyen rendőr autót, helikopter nincs hozzá, viszont ez az autó hibás, időnként magától bekapcsol. Rémes, de Vili nagyon örült neki.
Tényleg nagyon helyes nagyfiú Bácus Kép

Rebi!
Extra gyógy Kép Kép Kép

Hogy van a többi beteg? Reméelm mindneki sokkal jobban! Kép Kép Kép

Laura!
Nem lesz rendszer és kész. Max. abból, hogy mi itthon maradnuk 24-én Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Nincs Netem!
Éppen bevásorolunk a nagy fiammal és betértem egy internetkávézóba olvasni és bejelentkezni, de totál reménytelen annyi mindent írtatok, bízom bene hogy lesz már a héten!!!
Pedig nekem is kellenek ám ötletek, meg aztán tizenévesekben is van tapasztalatom, de most időm nincs válaszolni!

[color=#ff0000]</font>

Holnap lesz a Szülinapom a 30.!
Olyan nagyon öregszem!!! KépKépKépKép

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Asszem az éjjel nem alvásban én nyertem KépKép Hajnali 2-es szopiig ébren voltam, hímezgettem... Zsomának szopi közben állandóan telemegy az orra tejjel. Általában kifolyik, de nem mindig. És akkor szörcsög, és nyafizik. Leszívjuk, és utána nyugi van. Na, hát ez történt tegnap éjjel is. MÁrmint a szörcsögésig. Ugyanis a fickóm előadta a mártírt, és felkelt, hogy hozza az orrszívót. Kómás volt, elejtette. Rémes volt hajnali 2.15-kor itt állni egy szörcsögő gyerekkel, aki ettől nyafi, és egy alvóval, aki náthás. A gumis kézi orrszívóval nem tudom leszívni az orrukat. Így Zsoma orrát nagy nehezen kicsit megtisztogattuk, majd én felkerekedtem, és irány a Tesco. Múltkor volt csöpi orrszívójuk, most nem. A vevőszolgálaton a csaj nem tudta megmondani, hogy raktáron van-e, mert nem tud belenézni a számítógépbe, a babaosztályon meg csak reggel 6-kor lesz ember. Na, remek. Irány haza. Persze láttam elmenni az éjszakai buszt Kép Várhattam rá 40 percet, ami esőben és betegen nem egy nagy élmény Kép Negyed 5-re értem haza. Szerencsére reggel kiderült, hogy a hozzánk legközelebb eső gyógyszertár az ügyeletes, így már van orrszívónk, de már majdnem felhívtam Norcit, hogy kölcsönkérjem az övékét.

BMárti: az a durva, hogy egyébként nem állnak túl jól anyagilag, szóval én szivem szerint azt mondanám nekik, hogy jöjjenek, vágódjunk be egy ruhaboltba, és öltöztessük fel őket. De Nagykanizsán élnek. Pl a Judit tuti örülne egy helyes melltartónak, vagy bugyinak, de azt nélküle nem merek venni. Meg hát egy szobában élnek, így elég sok olyan dolog van, ami ciki a másik előtt Kép

Lehet, hogy írtam már, de nem találom. Szóval karácsony:
24-én nálunk anyámékkal (kezdetektől így van. Azaz, amíg nem volt gyerekünk, addig mi mentünk anyuékhoz)
25-26-a anyósékkal. Kisgyerek esetén nálunk, egyébként náluk Kép Idén 26-27-ére jönnek 4-en vagy 6-an. Már nagyon várom Kép

Jobbulást továbbra is a kis és nagy betegeknek!

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Zsuzsa: nem irigyellek a meszelésért, takarításért, de AZTÁN jó lesz Kép

Heni: pedig már épp akartam írni, hogy de jó, hogy nincs hányás Kép ropi+tea!!!

Zsuzsi: anyagi kárunk nincs, de meló az rengeteg lett feleslegesen Kép OKTV: Zsófi továbbjutott oroszból, Juli kémiájáról még nincs hír.

Laura: egy jól időzített nem túl nagy pofon aranyat érhet. Hidd el, nem vagy brutál-mami ettől. Én sem szeretem a pofozkodást, de néha kell, nyomatéknak.

BMárti: hát ez az. Tudod, mi azt hittük, mert az van a szerződésükben, hogy ŐK mentenek mindent, arhiválnak, stb. Én csak a saját gépemen lévőket mentettem. Az meg is van, és minden kolléganőmnek is! Csak az összes emil-címet nem mentettük. grrr... Én tuti kirúgnám őket, de nem én döntök.
Tominak is volt, atópiás dermatitisznek hívják - legalábbis neki ez volt. Én elvinném bőrgyógyászhoz, mert nagyon tudja kínozni őket.
Nurofen nálunk is segít az alvásban. Nyulak az oldal szélén nekem is gyanúsak Kép

Lucáknak boldog névnapot - megkésve ugyan, de jó szívvel !

Solya: skarlát jajajajajaj ! jobbulást!

cory: igyál sokat !!! és gyógyulj ezerrel! 15 éves fiú: ha szereti a focit, akkor focis bögre, törölköző, póló. éjszakai Tesco Kép

Márti: lisztügy - passz illetve úgy tudom, hogy sütikhez finomliszt, bár anyukám réteslisztet használ mindenhez...

Nyuszimanó: jó, hogy javultok!!!

Norci: apósék Kép A 24-e nekem is szent dolog akkor mindig itthon vagyunk. Idén a bátyámék és anyu jönnek hozzánk 24-én, 25-én pedig mi megyünk anyósomékhoz, és oda is eljön anyu.

Beja: lehet az izgalomtól - szerintem Nem semmi a torta!!! Elemet kivenni???

Rebi: nyugi nyugi nyugi és gyógyok mennek

Andysj: jobbulást a férjednek is!

Dzsili: BOLDOG SZÜLINAPOT !!!! Te vén csajszi Kép

Tomi megállás nélkül motorozik itthon Kép Tök jó kedve van és végre velünk eszik, felnőtt kajákat, egyedül kanalazva! És 2 napja elkezdett mondatokat mondani: Zsófi elment vesenyre pl. És: maci alszik, kutya is alszik. Szóval kibírhatatlanul aranyos Kép
Holnap reggel megyünk a doktornénihez, remélem, kedden már mehet Tomi bölcsibe!
pusz mindenkinek: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Itthon vagyunk.Kép

BMárti
Ugyanúgy darálod, mint a diót, csak kicsit keményebb.

Márti
Kisütötted már a sütit? Kép

Peti rángat is, úgyhogy rohanok, csak benéztem.

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Szila! Köszi, majd megnézem a CORA-ban a parkolóházat. Ha mégegyszer rá tudom szánni magam, hogy elmenjek... Éppen ma töltöttem ott a délutánt (a Lacik alvás után értem jöttek), azt reméltem, hogy a hiányzó karácsonyi ajándékokat megkapom már ott is, de csak tömegiszonyt kaptam. Kép Tényleg, nem tudsz véletlenül olyan helyet a környéken, ahol klassz fűszerolajakat lehet kapni? Olyanra gondoltam, aminek az üvegében benne van a fűszer, paprika, fokhagyma, vagy ilyesmi. Az olyan jó kis látványos apróság lenne azoknak, akiknek csak jelképes ajándékot szoktunk adni. A másik, amit égen földön nem kapok, olyan olvasólámpa, amit csipesszel lehet felfogatni. Anyukám szeretne olyat adni Apának, és megkért a beszerzésre. Én meg nem kapok sehol... Kép

Beja! Köszi az infót parkolóház ügyben.

Dzsili! Jaj, te szegény! Net nélkül élni?! Kép

Cory! Hát, ez durva éjszaka lehetett... Kép Nem irígyellek... Egyszer jártunk hasonlóan, bár nekem szerencsére csak egy kicsi taknyos babám volt itthon. Laci is mesélhetne az éjszakai orrszívó vadászatról... Azóta nálunk van tartalék, tuti, ami fix.

Bogancsi! Atópiás dermatitisz? Szörnyen hangzik... Mitől jön ez elő? Valami gomba, vagy allergia? Ti mit kaptatok rá? Holnap van egészséges rendelés, lehet, hogy megmutatom első körben a saját dokinőnknek. Aztán lehet, hogy kedden elmegyünk bőrgyógyászatra, addigra kiderítem, hogy hol és mikor van rendelés.

GOrsi! Én még diót se daráltam soha életemben...

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

B.Márti! Én csiptetős lámpát anno az Ikeában vettem. De a Media-Marktban is lehet. Ott nézted már?

Cory! ÉjszakaKép Nekem műanyag orrszívóm van porszívóhoz való. Volt elektromos is, de nem szívta ki rendesen. Az üveget én is eltörtem.Kép

Dzsili! Miért nincs neted? Rossz a géped vagy nem működik a net?
Remélem hamar lesz megint.KépKépKép
Még csak harminc? De jó neked.Kép
Nagyon boldog születésnapot kívánunk neked!

Bogancsi! Nagyon édes lehet Tomi ahogy beszél. Ilyenkor tényleg "zabálni" valók.Kép

Beja! A szirénázó zenélő játékokat szerintem direkt a szülők idegeinek amortizálására találták ki. Nem is lenne olyan borzasztó, ha normális hangszínű és dallamú, nem túl hangos játékokat gyártanának. De juszt is élvezhetetlen nagyrészük.Kép/Nekünk, mert persze a gyerekeknek nagyon bejön./ Kép

Norci! Látom te is jobb a békesség címen szenvedsz egy kicsit. Én detto, pedig már néha nagyon nehezen viselem após dolgait.Kép

Rebi! Édes lehet ahogy leugrálnak a könyvek a pocakodról.Kép
Akkor neked mielőbbi szerdát kívánok. Orosz szóbelin meg tereld a szót arra amit tudsz, bármiről is kéne beszélned.Kép
linato

Sziasztok!

BMárti: diódarálón daráltam a mandulát.
A Heim Pál bőrgyógyászatáról én is csupa jót hallottam.

Cory: szegénykém. Kép A mi orrszívónk műanyagból van, törhetetlen. (Az üveget mi is eltörtük.)
Beja: tényleg micsoda nagyfiú már Bácus! Kép

Megkérdeztem az Anyut liszt-ügyben, és azt mondta, hogy sütni általában réteslisztből szokás, de a linzer(jellegű) tésztákat (mint amilyen Orsi receptje is), kizárólag finomlisztből.
Én ma este állítottam össze, holnap jön a nagy nap... Kép

Megyek is aludni, sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Sziasztok!

Tegnapelőtt este óta nem hányt Barni Kép, de azért fel vagyok készülve mindenre. Hasa még megy, bár mintha nem lenne annnnnyira híg már... Még olyan kis beteg kinézetű, karikás a szeme, sápadt, fogyott...
Viszont ami a rosszalkodást illeti - teljesen meggyógyult! Néha komolyan a hajam tépném tőle. Pár példa: motorral nekihajt többször az üveg teraszajtónak, harisnyában+pólóban kijött utánam a bejárati ajtón, amikor kimentem kiengedni anyuékat a kapun (most azon is izgulhatok, nem fázott-e meg), Boldihoz bedobál aprópénzt, krétát az ágyába, szájába veszi a pici legot (ezt idáig soha nem csinálta), elviselhetetlen fejhangon sikoltozik, ha rászólok; megeszi a zsírkrétát... És egész nap ez megy: ha figyelmeztetem, próbálom elterelni a figyelmét, stb, tovább csinálja csakazértis, arcán a megsehallomanyátvagyhamégiskinemkakáljalemitmond kifejezéssel... Időnként tényleg csakis a "csattanós" segít - tegnap az ominózus kijövetel után muszáj voltam nyomatékosítani magam (KépKépKép), utána egész du.-este kisangyal volt... De szerencsére a vele való fenyegetés is beválik általában... A másik a fülészorvos... Nincs jobb ötletem. (Szomszéd Edina mesélte, neki egy időben az vált be, hogy azt mondta a lányának: Kiváglak az ablakon! Akkor szót fogadott Kép)

Ugyanakkor legtöbbször legszívesebben befalnám a gyerkőcöt vacsira, vagy csak nassnak Kép Olyan szövege van, fogjuk a hasunkat tőle. Pl tegnap reggel köhög, kérdezem rémülten:
- Hányingered van?
- Tizenkettő!

Aztán a köv párbeszéd zajlott le köztünk:
Anya: - Nemsokára jön a Jézuska, tudod, mit fog hozni?
Barni: - Ajándékot!
- Milyen ajándékot szeretnél a Jézuskától?
- Hát ilyen műanyag vödröt! (ehhez tudni kell, a Géza kutya fején volt a műtét miatt)
- Mit szeretnél csinálni a vödörrel?
- A fejemre szejetném tenni.
- Miért?
- Mert szomojú vagyok!
- És miért vagy te szomorú?
- Mert a nevem koszorú! Kép

Énekli a Kiskacsa fürdik...-et: "...aranyos a talpa, ezüstös a fütyije..."

Múltkor pedig azt kérdezte tőlem: "Anya, te aranyos vagy és kedves is?" Kép Na EZT honnan vette??? Kép

Most eldugulok a magunkról regélésben, puszi mindenkinek,
Heni
gesztenye

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?