Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!
nekem is vissza kell olvasnom majd. Egyelőre csak annyi, hogy jól vagyunk (csak a csontom fáj, de ha ez a végéig így marad azt sem bánom, csak még 4 hétig bennmaradjon).

Dana!
Nagyon sok boldogságot szülinapod alkalmából! nagyon aranyosak ezek a fiúk!!
A fogról: igen, nekem volt már ilyen kb. 6 éves koromban :lol: Érdekes módon a maradandók közül a 6-osok jönnek ki legelőbb, mielőtt lecserélődnek a tejfogak. Vigyázzatok rájuk (és ki ne húzasd! :wink: )

Ditke!
Nagyon szépek a virágok! Gratu! Sok gondozást igényel? (Én egy olyan könyvből tervezem berendezni a kertet, hogy "Lazán öröm kertészkedni") :wink:

Orsi,
a krémről nincs infóm, de felgyűlt (fehéres) váladék Rolinál is volt a bőr alatt és tényleg egyszer csak le lehetett mosni. De hogy akkora mint egy kidagadó ér??!

Ágiboldi és Dana írásaiból látom, hogy érdekes témák vannak, mint felkarfogás, bajai képek szóval fel vagyok csigázva, majd még jövök :wink:
Vendég
 


Ditke, Bigsis,
a kertberendezés engem is érdekelne, ha van jó ötletetek, mint pl. ez a könyv jöhet privibe.

Bigs,
nagyobb, mint egy kidagadt ér!

Panka,
gondoltam, hogy valami durvaság a krém, már a leírása is rémítő: gyereken, fedett helyen, nemi szerven még vadabb, lehetőleg 5 napnál ne tovább (hát egy pelenkás baba kukac elég halmozottan hátrányos, két hét múlva kontrollal). A krémmel tágítani próbálják a fityma végét, tehát semmilyen bőrgyógyászati vonatkozása nincs, hacsak nem tudnak egy erre a célra alkalmasabb készítményt ajánlani.
Mit javasolsz? ha nem kenem be vele, akkor mit csináljak? ha bekenem, hogy enyhítsem a károkat (és mik is ezek a károk)?

Dana,
az a gond, hogy mindkét nap (csüt, pént) reggel megyünk és este jövünk Sopronból, de ha esetleg pénteken korábban végzünk, akkor van esély.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Dana
Nagyon boldog szülinapot kívánunk!!! :D
Az öcsémnek volt duplafogsora. Nála ez azért alakult így, mert a tejfogainak is gyökere volt. (Normál esetben állítólag nincs gyökere) Szegénynek minden egyes fogát fogorvos húzta ki, hogy tudjon nőni az új. Persze csak akkor, mikor már látható volt az új fogacska. Nem biztos, hogy Daninál is ez lesz, de mindenképp vidd el fogorvoshoz. Nem is mozog a régi fogacska?
(Most olvastam Bigsis hsz-t, lehet, hogy félreértettem a fogacska helyét? Ha rágófogról van szó, akkor az normális. Az nő ki először a maradandók közül!)

Május
Nagyon jó kis helyet találtatok! Én is elmentettem. :wink:
A kendő miatt is irigykedem. De már én sem ruházhatok be mégegy hordozó eszközre sajnos.
Légyszí légyszí tegyél fel képet a kendőről! Meg egyébként is Keléről!

Sno, Nanica
Micsoda sörös gyerkőcök! :lol: Nagyon jók a képek! És irigykedem, hogy jól áll rajtatok a fürdőruci! Sajnos rólam nem akar több lemenni, inkább már feljön néhány kg. :oops:

Mmóni
Hogy vettétek észre a Lime-kórt? Annak milyen tünetei vannak?
Hogy tudta Bálint magára rántani a Tv-t? :shock: Már kezdek én is parázni, mert Brigi is olyanokra képes, amit el sem tudtam képzelni.

Pelusozás
Brigi sem bírja már egyhelyben. Főleg nem este fürcsi után. Ráadásul már törölni is magának akarja, meg bekenni is. :lol:

Körkérdés
Hogy álltok a fogmosással? (Term. a gyerekekére gondoltam!) Brigónak egyre kevésbé lehet. Egyszerűen szájzárat kap a fogkefe láttán. Pedig már sztem ideje volna, mert néha ha olyat eszik van egy kis bukéja a leheletének, ill. a néha kapott túrórudi után a csokit szívesen kimosnám a szájából.

Brigócám megtanulta a "forró" fogalmát. Már régóta mondja, hogy "vájjál, fojjó" (=várjál, forró). De eddig azt hittem, hogy még az értelmét nem tudja, mert a hideg kajára is mondta, ill. fújta, mint én. :lol: Most viszont a csúszdára is azt mondta, hogy "fojjó", mert nagyon sütött rá a nap.
Gödöllőn is a mamának mondott vmit babanyelven. A mama nem reagált rá először, mert nem értette. Erre Brigi: "Mama, hajjod?" :lol: Ugyanígy szokta mondani, a "látod" szót is. Ill. már többször előfordult, hogy szóltam neki, hogy "Hallod?" Erre ő: "Hajjom!"
lora7
 
 

 
 

Sno, én azt olvastam még anno a kismamában, h a műtét ill. brutál visszarántás helyett a bevett módszer a szteroidos krém. Szerintem nem lesz baja ennyitől, nem hosszú idő, én kenném. Gondolom fogom is ahogy elnézem... :?

Lora, jó is, h kérdezed a fogmosást, nálunk is végképp ellehetetlenedett a helyzet, szájzár. Max. a babyloveos kezdő szettből a hengeres műanyag majdnem-fogkefével nyúlhatok be, amit hülyéskedésnek álcázok, de olyan még sose volt, h minden fogat megmoshattam volna.

Dana, boldog szülinapot, múló kutyakiütést!

Ma bölcsisnénitől puszidobálással búcsúzott, kezdek féltékeny lenni :shock: :lol:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Dana,
boldog szülinapot!!!

Lora,
hallod? - hallom :shock: bravó

Ágiboldi,
igen a győri sebészet, ahol csinálják ezeket a műtéteket, ajánlotta ezt a krémet a dokinőnek. Akkor majd elteszem nektek a maradékot...

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a szülinapi köszöntést,de jobb lenne inkább fiatalodnék inkább. :?

Panka
Képeket!!!!
Még mesélj milyenek voltak a napjaitok!

Bigsister
neked melyik fogad nött kétszer?Jövő hétre kérek dokitól időpontot,talán arra kevesebb pőttyünk lesz,mert így még a váróba se mehetek be.
Pihenj sokat!/ha tudsz Roli mellett még/

Lora
Nem nem értetted félre,elől az egyes és kettes között nől neki hátrább.Sikerül csinálok róla képet.Öcsédnek milyen emlékei vannak róla?
Fogmosással mi nagyon le vagyunk maradva.Laura amit lát Danitól úgy sikálja magának,de nekünk nem nagyon engedi.
Nagyon ügyes Brigi beszédbe.

Ágiboldi
Végén haza se akar jönni majd Boldi a bölcsiből?

Sno
Oké akkor péntekre nem csinálok progit,Várlak bennetek.Ha gondolod privibe elküldöm a tel.számomat és tudsz hívni,ha tudtok jönni.

Ma 17-kor leszakadt az eső és unalmunkba elővettük a gyurmát,Timi után.Dani nagyon örült neki,Laura meg nagy áhítattal és odafigyeléssel nézte mit csinál Dani.Főleg az tetszett neki,ha csináltunk neki valami figurát hogy tudja apró darabokra szétszedni.

Bella,Lorca,Ria és a többiek merre vagytok????????

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Dana

Nagyon Boldog Szülinapot kivánok neked !!!!!!! :lol: :P :lol:

Nagyon ügyi vagy, hogy be merted a gyurmát vállalni, nekem a kézügyességem hiánya miatt nem nagyon menne !!! :wink: :twisted:

Én jelentem inkább örülök a saját koromnak, szegény mai fiatalok, tinik nem egyszerű a helyzetük !!!!! (én, mint hallatlan öregasszony) :lol: :wink:

Az angyalkürt fele fehér a másik fele rózsaszín, ahogy a méhecskének sikerült beporozni !!!!!!! :wink:
De sajna nagyon megverte ez a délutáni illetve esti vihar !!!
:twisted:

Bigsister

De jó, hogy írtál, már azt gondoltam, hogy be kellett feküdnöd a kórházba !!! Örülök, hogy semmi baj !!! :wink:

Az angyalkürtnek a titka : sok napfény, de nem egész nap, esővízzel locsolni a tövét ,télen jó helyen teleltetni (nem túl hideg, nem túl meleg kb. 16 fok világos hely) és kiültetéskor marhatrágyás virágföldbe ültetni. Hát ennyi kb. :wink:


Sno

Szegény Sebi kuksija !! (nagyon rosszul hangzott az anatómiai ismertetés róla) :shock:

A virágoskert nálunk nem könyvből történik, :roll: sok virágot anyukámtól kaptunk ill. a betegeimtől !!!Ők adják mellé a tanácsokat amik általában beválnak ! :wink:


Ágiboldi

Egész kedvet kaptam a bölcsihez, de nagyon félek, hogy nem minden bölcsi ilyen szép és jó, mint a tiétek !!!:wink:

Lora

De jó, hogy ennyi mindent beszél Brigi és sok mindent ért, Tomin kipróbáltam a forró ill. meleg fogalmakat egyik sem jött be, viszont oylan cuki volt, mikor a meleg sültkrumplit fújta, pedig most nem is látta tőlem !!!

Pankaa

Hogy telt a nyaralás ???Akkor most kipihenten, frissen üdén mehet minden tovább idehaza !!!! :wink:

Kép
kditke
 
 


Lora, mit éreztél a bölcsességfogaddal kapcsolatban mikor elmentél végül dokihoz?? Durvul a helyzet, este már bekentem dentinox-szal :oops: (sz@rt se ér és iszonyú íze van). A fog maga nem fáj, csak körülötte az arcom, stb mert ferdén jön, és alig bírom kinyitni a számat..

Boldi ma már fél 9től bölcsiben, azt mondták nyújtsam az időt, h szeptemberben ne kelljen beszoktatni. Úgyhogy most ott is reggelizik :wink:

Boldi nem mond szavakat (bár folyamatosan beszél hablatyot és mutogat hozzá), viszont meglepődtem, h miket ért. Kérdeztem tegnap, h "finomat ebédeltél?" és azt válaszolta "nyam-nyam" (persze nem a finomat értette, de h kajálással kapcs. kérdezek)

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Hali!


Fütyi: te jó ég, erre nem készültem. Jó tudni, h mi jöhet még....jaj. Krém: én is kenném, hátha el lehet kerülni a durvább beavatkozásokat. :roll: Mondjuk én az ilyenektől ki tudok bukni, h a doki 2-3 hetet mond, a leírás meg max. 5 napot javasol... :x

felkarfogás: nálunk is előfordul, de mindig szégyellem magam - utána. :?

Bölcsi: húú, Ágiboldi, úgy látom nagy mázlitok van a bölcsivel! :D

Beszéd: nálunk továbbra is a leglényegesebb szavak mennek a legjobban: haddú-hattyú, ká-kite, tita-cica, bu-busz. A repülő következetesen da-da, jaaa, és mindenek előtt apa-apa vagy ha rosszat csinált és megszidom, akkor óbégatva, hosszan kántálva abaaaa, abaaa, abaaa. :x

Babazsák: annak idején ezt (pontosabban ilyet) is nézegettem, de vhogy bizonytalannak éreztem, h mi is tartja tulképp a gyereket, miért nem tud kifordulni belőle, ha éppen az jut eszébe? :roll:

Gerekcipelés: Ágiboldi ne is mondd, rsz-esen kudarcba fulladnak a motoros sétáink, a végén (közepén) én cipelem Gergőt és a motort is. :x Persze még együtt sem érik el a 13 kg-ot, de azért a derekamat/hátamat rendesen érzem utána! :?

Fogmosás: nálunk fogkrém evésbe torkollott a dolog. :? Más célból nem lehet a szájába nyúlni a fogkefével, úh passz.

Pelusozás: üvölt és rúg, közben belematat kakiba, popsikrémbe, mindenbe, látszik, h utálja az egészet, de ha a bilire teszem, akkor ívbe feszül és üvölt, rá sem ül, úh egyelőre marad a pelus. Egyébként nem is igazán értem, h mi baja a bilivel, soha nem kényszerítettem rá, az ívbefeszülés óta meg elő sem vettük, sőt nem is emlegetjük, hátha megbékél vele. :roll:

Bigsis! már a 33. hetet is betöltöttétek :shock: :shock: :shock: hogy repül az idő...hamarosan lehet izgulni! De jó! :D :D :D

(Nekünk vmiért nem akar összejönni a tesó. :cry: :cry: :cry:)

Most rohanok, megetetem a macsekokat - lejárt a 3 óra. :x
Vendég
 


Pann,
mi most a nyárra felfüggesztettük a tesó kérdést, most olyan jó, hogy lazult a szopi menetrend (már csak az altatás korlátoz), tehát tulképpen két test, egy lélekké váltunk Sebővel (az 1-1 helyett). Még egy-két hónapig élvezem, hogy magam vagyok a testemben újra. Ez talán segít egy kicsit rendbe rakni a lelki életünket is, mert azért az elmúlt két évnek vannak áldozatai, hadifoglyai, stb. a szülői hadosztályokból.
Mivel eteted a macsekokat (eszköz-anyag)?

Fogmosás,
vettem a DM-ben 300 Ft-ért Weleda gyerekfogkrém mintát :oops: , ezt tesztelendő mostunk egy fogat, aminek sikerén felbuzdulva nem is próbálkoztunk többet, nehogy kedvét szegjük :) Pedig most már én is nézegettem, hogy nem csillognak olyan habfehéren, mint vadi új korukban.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Kitört ma a megérdemelt két hetes szabadságom , pontosabban hétfőtől fog kitörni !!!!! Így mehet az elmaradt ablakpucolás, függönymosás, mosás, takarítás !!!De jó, hogy van az ember lányának szabadsága !!!!! :wink: :twisted: :lol:

Tominak levágtam a fru-fruját és a fülénél a hajat ollóval, hát nem belecsippentettem a fülébe, de szegény nem sírt csak csúnyán nézett rám !!!Ez volt életem első és utolsó hajvágása azt hiszem !!! :twisted: :evil:
Még egy-két hajvágás és lekaszabolom szegény gyereket !!(hát ezért szenvedtünk annyit érte??) :wink: :wink:

Pann

Ahogy olvason nálatok sem egyszerű a pelenkázás !!! :wink:

Mi az a babazsák ??? :wink:

Ezek a szavak tényleg a legfontosabbak, mondhatni alapkövei a szép magyar beszédnek !!! :wink:

Kép
kditke
 
 


kditke
a kendőnek, amit vettem babazsák a legpontosabb elnevezése. kérdésekre válaszolva, fogalmam sincs, h nem esik ki belőle a gyerek, de tart. mondjuk egy kelekorú már tud kapaszkodni is, egyszerűen csak nem kell az egész súlyát tartani, hanem sima csípőhordás. majd :lol: teszek fel képeket. egyébként ha lesz majd nagytali, elviszem és ügyeskezűek simán megvarrhatják, mert semmi ördöngősség nincs benne. ja és kötni egyáltalán nem kell, se kapcsolni, csak belebújni és kész

fogmosás
reggel közösen mosunk fogat (mindenki a sajátját). kelének a kezébe adom a dm tanulószett 2. darabját (fogkrém nélkül) azt rágcsálja, amíg én mosom a sajátomat. mondjuk őt egyáltalán nem zavarja az sem, ha pl belenyúlok a szájába megnézni melyik fog h áll épp

snorsi
krém nekünk is kelleni fog tutira (még jó, ha megússzuk ennyivel). a dokinő a múltkor mondta, h ez le van tapadva és megmutatta mennyire kéne felhúzni, na azt én tutira nem csinálom meg, ink hagyom, aztán majd lesz vlmi :oops: a szteroidos krémnek kicsit rossz a pr-ja az utóbbi időben :lol: . nem hinném, h méreg lenne, főleg egy ekkora területen mégis mennyi szteroid tud felszívódni? :evil: nem mondom, egy elekcémásodott nagy területen elgondolkodtató talán, bár ha ez lenne rá a megoldás, én sztm ott is kenném...

beszéd
addide, addoda (csak mondókaszinten)

rendeltetésszerű használat:
-eszi(k), iszi(k), éhe(s)
-kész
és talán még az ana(anya) és aga(apa) is felismerhető

pelusozás
hol jobb, hol rosszabb. bilizés idén egyáltalán nincs tervben, sztm jövő tavasszal próbálkozunk majd

bigsis
dejó, h minden okés! a csontod az a múltkori törés miatt fáj? esetleg küldesz majd vlkinek smst, ha megszületett a baba?

lora
hűűha, n ügyi brigi beszédben is! tök érdekes lehet már nektek, h nem kizárólag egyoldalú a kommunikáció!

majus3
 
 


ja és hahaha, voltunk tegnap a brendonban, így alkalmam volt megtekinteni a 21. század etető-, ill pihenőszékét. (79ezer ft/db :shock: ) nagggggyon durva sztm

majus3
 
 


Sziasztok csajszik!

Csak beugrottam elköszönni. Összepakolva: 2 bőrönd, egy sporttáska, két hátizsák, egy babakocsi. :lol: :lol: :lol: Lillus hatalmas Blökijéről meg ne is beszéljünk! :lol: :lol:

Hajnal 3-kor találkozunk az idegenvezetővel a reptéren, 5-kor indul a gépünk. 26-án szombaton jövünk haza.

Vigyázzatok magatokra és a gyerkőcökre is! :)

Puszik!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timi
Már tuti nem olvasod, de azért nagyon jó utat kívánunk! Mi vigyázunk magunkra, de ti is ott külvidéken!

Ágiboldi
Nekem csak néha fájt a bölcsesség fogam. Azért mentem el, mert egy másik volt rossz és a röntgenen mondták, hogy ezt meg kéne csinálni. És annyi rosszat mondtak, hogy nagy valószínüséggel mi fog történni, hogy inkább a műtétet választottam. Már áldom az eget, hogy bevállaltam. Ezt ajánlom neked is! Amiket írsz, nekem gyulladásnak tűnik. Most hogy van? Azt ajánlom mars dokihoz! A Mária utcában van egy tök tuti szájsebész és én sztk keretein belül kerültem hozzá. Nagyon tudom ajánlani, írtó aranyos volt és nem került semmibe!

Május
Tök érdekes, hogy Kele is "iszi"-t mond. Brigi is, pedig "inni" vagy "innivalót" szoktunk neki mondani. Az "iszik" szót nem is nagyon használjuk. (Vagy csak észe sem vettem eddig :oops: )
I
gen, tényleg jó, hogy már nem csak egyoldalú a beszélgetés. Pl. evés közben régen nem tudtam miért nem eszik tovább, most már tudom, mert szól hogy "iszi" és megy az innivalóért. Iszik és aztán eszik tovább. (Ja már az etetőszékből kimászik, így van egy kisszéke, meg egy kisasztala. Ha hozom a kajáját, már mászik is a kisszékébe. :D )

Tudom már írtam, de nagyon tetszik az a babazsák. Az ergo is nagyon jó, de ennél macerásabb, ill. most pl. zavar a háton hordozásnál, hogy elöl az öv miatt a hasam, hmmm, hogy is mondjam, szóval nem túl előnyös. Többi ergo tulaj mind elég vékony ehhez?

Panka
Igen, igen! Kérünk képeket! Meg részletesebb élménybeszámolót is! :D

Dana
Öcsémet emlékeim szerint nem igen viselte meg ez a foghúzósdi. Gondolom azért nem volt akkora gyökere, mint egy normál fognak. Persze utált fogorvoshoz járni, mint ahogy minden más orvoshoz is, dehát ki nem? Amúgy tényleg fájt neki, arra emlékeznék. (6 év van köztünk, így én akkor már tízen éves voltam.)

Képzeljétek, Brigi is egyedül eszik! Ill. a felügyeletem mellett, de 3/4 részben egyedül. És szinte egyik napról a másikra. Most már nem is hagyja, hogy etessem. Ez a baj nálunk a pelusozással is, hogy önállóan akarja magát tisztába rakni, nem az hogy utálja. De hát azért mindent én sem hagyhatok! :lol:
lora7
 
 


Lora

Nagyon ügyi Brigi, szerintem a jövő héten már bulizni megy ha ilyen iramban fejlődik !!!!Hi-Hi !!!! :lol: :wink:

Május

Köszi a felvilágosítást a babazsák ügyben !!! :wink:

Körkérdés:
Verekedős gyerekek hogy állnak a verekedéssel és ki, hogy próbál ellene tenni ????

Kép
kditke
 
 


hahó!

megszépültem :lol: :lol: :lol: fodrásznál jártam...
Lea apával volt egész délután és jól érezték magukat.Ennek azért örülök, mert mostanában nem voltak ennyit kettesben :lol:
Tegnap hallgattuk Leával, h hogy horkol apa és ma már utánozta :shock: :lol: :lol: még röhög is közben a kis lüki :lol:
Új "szavunk " : csa=csacsi és ma többször elhangzott az "add ide" :shock: csak figyeltünk anyukámmal, h ilyen tisztán szólt...
Egyébként hoszzú ideje nem volt új kifejezés,úh ennek most nagyon örülök.

Ma megkaptuk a felvételi papírt :cry: Lea szeptember 1-től bölcsis :cry: :cry: :cry:
Persze enkem még nincs munkám,mindneki szabin van :roll:

Ágiboldi
nyomás a dokihoz! :wink:

Timi
jó utat!

Kditke
számlaszám?!!!! :lol:

fogmosás
én kb 3 hete vettem meg a Nenedentes készletet,egy darabig jól tűrte mostanában nem nagyon engedi de rem csak az éppen kibújó rágófogak miatt...
Magától bohóckodik a sima fogkefével és az ujjra húzhatóval is :wink:

Lora
nekem most egy kis zsírpárna hiányzik a csípőmről az ERGO-s háti hordozáshoz :lol: küldhetsz egy adagot :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Mazsi
Én küldenék, nagyon szívesen! :oops: De még nem jöttem rá, hogy juttathatom át hozzád. :roll:
Hogy hogy nincs munkád? Eddig arról volt szó, hogy több is van! Egyik sem jött össze, vagy még nincs válasz tőlük?
Mi is most kipróbáltuk a Nenedentes készletet. Először nagyon megörültem, mert még ő kérte, hogy mossunk fogat. Mára már annyira nem érdekes a fogmosás, inkább ízlik neki a fogkrém. :?
Kép a frizuráról?
lora7
 
 


Mazsi

Feltétlen írj légyszi, ha megkaptátok a csomagot, ugyanis idehaza kitört az égi háború, mivel apuka levélként adta fel !! (postán mondták neki):twisted: :evil:

Zsírpárnát én is szivesen küldenék légipostán "LEVÉLBEN" !!!! :wink:

Nagyon édes lehet a kis csevegő Lea !!!! :wink:

Kép
kditke
 
 


Mazsi

Privit megkaptam !!!

Kép
kditke
 
 


Hi!
Közben túléltünk egy kisebbfajta tatárdúlást (tesóim családostul ittalvósan, rossz idővel megspékelve), de visszaolvastam!

Köszi a dícséreteket a falat illetően! Roli alvásidejében csináltam, csakis. Kb. 6 délutáni alvás és 4 este kellett csak, de ebben a papíron megtervezés, falra ceruzával előrajzolás és a szinek előre kikeverése is benne volt. (A hogyanra: találtam egy 6-perces gyorstalpaló Ötletházas videót a neten).
Hát szerintem ez a bruttó 2 hetes meló kutya füle ahhoz képest, hogy vannak akik fordítanak meg egyetemi tanulmányokat folytatnak gyerek(ek) mellett. Ugye, csajok? :wink:

Mónika, neked is köszi a bizalmat, de már ez az egy gyerek is meg tud kottyanni. :oops: Kezdünk komolyan betojni… Viszont az a vonatozás bátor cselekedet volt. Kíváncsi vagyok, hogyan sikerült túlélni. Bálintnak mihamarabbi gyógyulást!

Helga,
Még a szobalányok is gyakrabban kapnak kimenőt, tessék reklamálni! :lol: A strandok közül nem próbáltátok még a rómait meg a leányfaluit vagy az Omszki tavat? (jókat hallottam róluk és az nektek is közel van) Köszi a Roli-köszöntést!

Nanica,
Mozgalmas éjszakáitok lehetettek (szerintem azzal a kókuszmatraccal végül te jártál legjobban-ebben a szobában :wink: ). Napközben sikerült a dédinek meg Linusnak egyaránt érdekes programokat szerveznetek?

Timo,
Ez a bölcsi/munkahely megoldás szerintem nagyon jó! Ügyesen megszervezted! :D (ÓÓÓ, te már talán Barcelonában sütteted a hasadat, de jó lehet!)

Május,
Mivel lehet még provokálni, hogy kitörjön belőled az okoskodási hajlam? :wink: (ami eddig fel sem tűnt) Ja, köszi a babazsákos tippet, nagyon szépek és éppen a kendővásárlást fontolgatom (talán megússzuk tesókocsi nélkül).
Szóval a babatornások csalódást okoztak? Aznap nem volt éppen rossz idő? És tartottak foglalkozást is vagy „csak” játszóztak? Én úgy tudom, hogy a Wekerlei Gyerekházban/udvarán szoktak tanyázni, legalábbis azon a fényképes-kvízes bemutatóban, amit Bori átküldött nekem. Ha érdekel valakit, átküldöm a közös mail-re….
Jó nyaralást Csopakon!

Dana,
Ha még keresel Velux szúnyoghálót: szerintem a legtöbb tüzépen lehet rendelni, vagy neten a veluxshop.hu-n. (Az előző párom a V-nál dolgozott.)
Hú, a foggal kapcsolatosan, bocsi, nem olvastam figyelmesen, hogy elől jön.... :oops: :oops: mégiscsak kérdezd meg a fogdokit.
Az a 2 sátor alagúttal nálunk is nagyon népszerű: a kertben van, de mivel nincs hozzá sátorvas ez meg nagyon szeles vidék, ezért mindig a kert más-más pontjáról szedegetem össze.

Karúszó: Rolinak is olyan van mint Tominak, csak a kisebb (11-15kg). (Nincs még olyan bicepsze, szóval én a felkarfogást emiatt sem alkalmaztam.)
Találtam egy vicces úszódresszt, ami tuti biztonságosnak látszik (más kérdés, h k. drága, meleg is lehet, ha nincs a vízben a gyerek és lehet, h kényelmetlen is neki, de hátha valakinek megtetszik: http://www.minimano.hu/termekeink/furde ... go_dressz/

Pann,
Ti mikor mentek Spanyolo-ba és merrefelé?
Hú, nálunk a fiúk úúúgy örülnének egy cicának!! Ha én nem félnék tőle (amikor már nagy :oops: ), akkor most befogadnánk az egyiket.
Kistesó: jönni fog ám, most élvezzétek a nyarat, kapcsolódjatok ki! (Nálunk mindkétszer az vált be, hogy nem is gondoltunk rá- először mert teljesen reménytelen volt, másodszor meg arra számítottunk, hogy megint nehéz lesz).

Ditke,
Köszi a szaktanácsot: na ez még a viszonylag „laza” növény kategória nálam is. Írtad régen, h jártok babatornára, csiri-birire?

Orsi,
Én nem látom a bajai képeket: nálam a 2008 nyár az utolsó album… :( Kert-ügyben még nagyon kezdők vagyunk és sok időnk se lesz rá (ezért a könyv, Ditke, nem ér kiröhögni!) Építkezésről dióhéjban, priviben?

Lora,
Brigi tök ügyesen ragoz, gratu! Fogmosás: nálunk reggel-este rágcsálja a kis keféjét (persze a fogkrém miatt, de akkor is). Én ezzel egyelőre elégedett vagyok, mert legalább lelkes (konkrétan könyörög érte és nem akarom letörni a lelkesedését).

Mazsi,
A horkolás nagyon vicces lehetett! :lol: :lol:

Lorca,
Mi van veletek? Mit mondott a másik doki a műtéttel kapcsolatosan?

Na, most aztán kaptatok olvasnivalót a hétvégére. Lassan Tamás is hazaér a motorozásból és Roli is felébred, aztán nálunk kis kitör a hétvége!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.28 22:45-kor.
Vendég
 


Bigsister

Nagyon jó a pocakos fotó !!!! :wink:

Egyébként én sem látom a bajai képeket, valaki árulja el hova rejtettétek ????Nálam is a nyári képek az utolsók !!! :shock:

Nagy pocakkal kicsi gyerekkel vendéglátást vállalni odahaza ezért ez már nem semmi !!! :wink:

Le a kalappal előtted, hogy 6 perces videóból ennyire ügyes lettél akkor duplán jár a dicséret !!!! :lol:

Ma ismét ment a fürdés a kertben, pedig szerintem nem volt túl meleg a víz, de már nem lehetett Tomival bírni !!!!Ruhástul akart a vízbe menni !!! De azért túléltük, teszek fel pár képet !!

Ja igen és nem cseréltem le apukát, csak jól megfogta a nap és attól néz kis sötétbőrű bantu négernek !!! Kép Kép Kép Kép

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!



Jol vagyunk, megjartuk a hevesi mamaekat. Tok jo a csaladi haz :) mikor lesz nekunk olyan??? :(
Kepzeljetek, Aron valamelyik este belekakalt a furdovizbe :( Pont nem lattam az esetet, mert eppen kiszaladtam valamiert, de utana megdobbento latvany fogadott... Ilyen meg nem fordult elo velunk. :shock:

A kepek a Minitalik cimszo alatt talalhatok meg. Nekem a kedvencem, mikor Linus Sebi sörhasára mutat :)

Kditke,
Nagyon szep a virag, es Tomika is nagyon ari apaval, Aron is ramosolygott a kepre.

Bigsis,
Jo a pocakos kep, szep kismama vagy :)
Meg egyszer gratula a falfestmenyhez, ahhoz meg kulonosenl, hog ilyen gyorsan megcsinaltad!

Mazsi,
Titkon nem akartad, hogy felvegyek Leat a bolcsibe??? Miert azok a siro, szomoru emotionok???

Jo nyaralast a nyaraloknak!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Thelga

Köszi az infót a fényképek hollétéről !!!! :wink:

A múltkor nem válaszoltam, hogy mikor megyünk haza, szerintem csak jövőre, mivel a mamák és tesómék rendszeresen jönnek, a barátokkal emailban tartjuk a kapcsolatot, néha ők is eljönnek azért, úgyhogy nem igazán van miért hazamennünk !!! :wink:

Hogy áll Áron a járással ??? Már biztosan nagyon ügyesen, magabiztosan lépked !!! :wink:

Eszembe jutottál vasárnap reggel ugyanis Tomi felébredt 6-kor, de szerencsére vissza aludt 8-ig !!! :lol:

Mint utóbb kiderült a bal hátsó örlő/rágó foga egyik csúcsa bújt ki azért volt az ébredés és nyüszi !!!! Tehát fogai száma 7 és egyharmad. :wink:
Szerintetek ez normális, hogy most ez kezd kibújni ???
Bár én már ennek is örülök, mert azt hittem, hogy nem lesz több !!!

Kép
kditke
 
 


Lora, priviben feltettem vagy hatvan kérdést a bölcsességfogról :oops: :wink:

Bigsis, marha jó az a ruha!! (a pocak is) :wink:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Kezdem azt hinni, hogy kihalt ez a fórum !!! :wink:
Hol vagytok ???? :wink:

Tomi alszik, már megint. Reggel 9-kor kelt este 10-től jól bírta, aztán 10.30-kor már ásítozott, aludt 13-ig és 15-kor megint ásítozott, 16.30-ig minimum megint ráénék és sehol senki ???!!!
:wink:

Apuka füvet nyír !!! Unatkozom !!!! :twisted:
(délelőtti alváskor kimostam takarítottam)

Kép
kditke
 
 


Kditke
Irigyellek az unatkozásért! Pontosabban a szabadidőd miatt. Pl. a most olvasott könyvemet is csak kb. 1 hónap alatt bírtam kiolvasni. Sokszor belekezdtem és muszáj volt leraknom. És ez annyira szörnyű tud lenni! :evil:
Tomi rád hasonlít inkább, ugye? Bár igen kevés fotót láttam rólad (nem úgy apukáról :lol: ), de az alapján tiszta te vagy!

Bigsis
Nagyon csini vagy! És nem is látszik olyan hatalmasnak a pocid, mint amilyenre a 2. gyereknél számítanék!
Roli még mindig a hordozóját használja? :shock: Vagy csak elől van és beleült?

Helga
Azért nem olyan nagy tragédia, hogy belekakil a vízbe! Gondolom inkább a macera, hogy kezdhetitek előlről a fürdést! A szükség fürcsi közben is szükség! :lol:

Ágiboldi
Válaszoltam! :wink:
lora7
 
 


SziaSZTok!

Visszaolvasni még nem tudtamn, a blogban van a nyaralás története, és a képek is.Bocsi hogy nme fogalmazom át, de így is som időbe telt.
Amint tudok jövök.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Lora

Igen én is most hétvégén a vizes képeken láttam meg, hogy mennyire rám hasonlít Tomi. Eddig valahogy nem tünt fel, de az utóbbi időben egyre többen mondják !!! :lol:
Igaz eddig is volt egy két ismerős aki "kis Editkének" hívta a hasonlóság miatt !!! :D

(Nem szeretem a saját képeimet :twisted: !!!!)

Pankaa

Nagyon klassz lehetett a nyaralés, nagyon szépek a képek !!!! :wink:
Nagyon aranyos Emili a képeken, látszik, hogy nagyon élvezte !!!! :P
A kedvenc képem a nyugágyon alvós popsival az ég felé !!!
:wink:

Kép
kditke
 
 


Hová tűnt el megint mindenki?

Képzeljétek, Brigi annyira kifáradt ma a játszón, hogy hazafelé a babakocsiban elaludt! (Kb. 5 perc tőlünk a játszó) Ebéd nélkül. Aztán gondoltam, hogy csak felkeltem legalább levetkőzni, mosakodni, de erre sem ébredt fel. Még tisztába is tettem úgy, hogy nem ébredt fel rá! :shock: Ilyet még tőle nem láttam! :lol:
lora7
 
 


Sziasztok!

Elég pocsék idő van erreflé:(

Dana!
Óh, szegény Dani, nagyon sajnálom!!!:(Remélem hamatr meggyógyul és mehettek haza!!!Laura hogy viseli a hiányodat?
Most olvasom,már otthon is vagytok, szuper!!!!:D
Daninak utólag is boldog, egészséges!! névnapot kívánok!:)

Ágiboldi!
Emili is megkapta már a barihimlő elenit.Nem volt semmi gond utánna.Bölcsi:örülök hogy bejött,ügyes Boldi a evéssel!

Lin!
Ügyes Gréta a bilizéssel.És te is :lol: :wink:

Mónika!
Örülök, hogy ilyen jól megy a szobatisztaság!Persze, minden gyerek más, és kell is tanulni a dolgokat, szerintem a mi védőnőnk úgy érthette, hogy tudják a gyerekek, hogy mit várunk el tőlük, csak nem tudják eleinte egyedül kivitelezni a dolgot. :roll:
Meg mire pl. Emili odaér, hogy ezeket a dolgokat komolyan kezdjük alkalmazni, addigra nála is eldől, hogy hogyan is szeretné, és nekünk kell alkalmazkodni majd ehhez. :wink:
Lyme kórt nagyon sajnálom!!:(ez már biztos diagbózis?

Mazsi!
Emili is nagyon szeret pörögni:), és tolatni is:)Ezt a tornán már régebben megtanulta ülve akispadon, de hátrafelé járni is tud:)
Milyen volt a pancsi?
Emili már tovább is fejlesztette a pörgést, mi pörgetjük a hóna alá nyúlva, és élvezi, hogy szédül utánna, még rá is játszik:D
Én is voltam fodrinál:)
Vicces lehet Lea horkolása:)
Bölcsivel mi a gond?Nem te akartad, hogy felvegyék??

Emili várakozásaimmal ellentétben nem szereti a dinnyéket.:?
Szombaton náthás is lett.Szerencsére "csak" az orra folyik, más tünete nincs.
Már nagyin szépen mondja az "anya"-t, fogja a kezem, és húz hogy hová menjek.Csak ezt ő állandóan gondolja, és ha van dolgom, akkor meg sírni kezd.Persze nekem meg lelkifurim van, hogy nem vele foglalkozok, de nekem is van dolgom, amit nem tudok mindig alvásidőben elintézni.Sajnálom szegényt, de szerintem azt is meg kell tanulnia, hogy nem tudok mindig ugrani ahogy ő kitalálja. :(
Próbálok neki mostanában csak a mi ételünkből adni neki ebédre, nem sok sikerrel.Ha eszik levest, akkor utánna nem sok másodikat eszik.Ha nem eszik levest akkor is ez a helyzet.Gondoltam akkor elég neki ennyi.De 1-2 óra múlva már éhes persze, és akkor megeszik egy üvegest.:?Hát nem lesz könnyű átszoktatni.Én szeretnék mostmár minnél kevesebb üveges kaját adni, de akármit is adok neki a miénkből, nem eszik annyit mint egy üveges.Még ha tudom, hogy szereti is. :?

Nanica!
Jó pihenést!Merre is van az a csiribiri???

Lora!
Ügyes Brigi!Emili még mindig 3 szónál tart:anya, hami, hija=szija:DMeg néha az api az apa helyett.:)
Ő is iszik mindenféle vízből, amiből csak lehet. :evil:
Nyaraláskor Emili is sokat evett, de ez már amúlt. :lol: Viszint utánna alig bírta kialudni magát.:D
Brigi duma is haláli.

Sno!
De jó hogy taliztatok, megnézem majd én is aképkeket.sebinek ismét jó a dumája!:)
Bocsi kicsit későn válaszolok:Én elmennék egy gyerekbőrgyógyaszatra.Nem tudom hogy ez a krém miként tágít:ONekem ez az egész furán hangzik, dagadó ér, váladék, krémmel tágítás.Itt vmi gyanús nekem.De ez az én véleményem.Pesten tudok bőrdokit ajánlani.Nem is igazán a szteroiddal van a gond, hanem hogy nem biztos, hogy ez a megfelelő szteroidos krém.Van sokféle, gyereknek való is.

Május!
Gondolom azóta már megoldódott a szandi kérdés, de a Brendonban van egy textiles gumitalpú zárt papucs féle, amit ráhúzol a lábára, és ott is marad.Nincs rajta csat, felnőtteknek is van ilyen.Jobban nem tudom leírni, a honlajukon biztos fent van.
Kendők tényleg szépek, de az én derekam már nem bírná.Stramm nő vagy:)

Pann!
Felétek is mik vannak:tényleg elég ijjesztő amiket írtrál!!Orvossal nem beszélsz, hogy ez mitől lehetett???
Kismacsekokat is sajnálom:(Állatkert, vagy menhely?
Jó nyaralást!!!

Timi!
Nálunk is az a helyzet,mint Mazsiéknál.Persze hogy nem vagy sz. anya, én is szoktam kibukni.Kiságyba csak ritkán teszem, abban csak aludni szokott, így nem is érti mikor betezsem, hogy mi van, le is fekszik:D

Fogmosás:nég magának mossa, de nekem is engedi.

Ditke!
Hát a nyaralás nem volt pihentető, elég fárasztó volt így Emilivel, de ez nem panasz, nagyon jól éreztük magunkat!:)

Bigsister!
Szép a pocak, és Roli is aháttérben:DKórházi motyó már gondolom össze van pakolva:)

Helga!
Emili eddig csak a medencéjébe kakilt bele a mamáéknál, ill. 1x a tengerbe :oops: Szerencsére már késő délután volt, és a környékben nem volt senki. :wink:

Na befejezem.Emili itt tombol mellettem, idehozta a távirányítót, hogy vegyem hagosabbra a zenét, és rázza rá rendesen a keze a magasban :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!


Emilinek es Daninak Boldog Nevnapot Kívánunk!

Vasarnap voltunk a Pünkösdfürdői strandon, es Aron most nagyon elvezte! A viz ugyanolyan hideg, mint a Csillaghegyiben (kb 24 fokos), de ennek ellenere alig birtuk kihuzni Ot a medencebol, annyira tetszett neki.
Nehany kep:
Kép
Kép

Ezek utan nagyon kivancsi vagyok a Romai furdore, ott vajon, milyen a viz? Valaki volt ott mostanaban?
A Leanyfalui strandrol mar en is hallottam, hogy szuper, viszont az Omszki toban mar nem lehet furdeni, elleptek a korbe-korbe vizisizok :(

Panka,
Meg nem olvastam az elmenyeiteket, de nagyon kivancsi vagyok, milyen lehett egy olyan izgo-mozgo gyerkoccel utazni, mint Emili. :)

Lora,
Nagyon durva, hogy egyatalan nem ebredt fel Brigi!!!! :shock: Nem semmi! Nalunk ilyen meg nem volt, pedig a vasarnapi strandolas utan nagyon bealudt az autoban, sot utana a babakocsiban is, es mikor felertunk a lakasba, es kivettem a babakocsibol, egybol felebredt, es nem is birtam tobb oraig alvasra ravenni :(

Kditke,
Irigy-irigy ezert a sok alvasert!!! Szinte hihetetlen, hogy Tomi ilyen sokszor es ilyen sokat alszik. En orulok, ha Aron 2-2,5 orat alszik napkozben. Es O ugye reggel is nagyon koran kel :(

KépKépKépKép
thelga
 
 


Panka
Nagyon jók lettek a nyaralós képek! Nekem is az égnek álló popós tetszik nagyon! :lol:
Mostanában Brigi meg pont leszokóban van az üvegesekről. Ennek én most annyira nem örülök, mert aug-ban mi is megyünk nyaralni és azért könnyebb volna időnként üvegest adni neki. Hát majd meglátjuk, mert most valamiért megint alig eszik valamit. Majd ősszel szeretném leszoktatni az üvegesekről, de úgy látszik neki más tervei vannak. :roll:

Helga
Jó lehetett a strandon. Mi nem vagyunk nagy strandra járósok, a Rómain is 1x voltam kb. 10 éve, így ebben nem tudok segíteni.
Nagyon helyes kiskrapek lett Áron! És te is csini vagy! :wink:
Mi van Áronon? Az úszópelus?

Körkérdés
Mit adtok a gyerkőcökre strandon, vízparton? Bugyit vagy úszópelust?
lora7
 
 


Lora

Körkérdés:
Mi idehaza a medencében úszópelust használunk a balesetek elkerülésére, néha azonban előfordul, hogy meztelen fürdik, de ez nagyon ritka, ha babaúszásra megyünk akkor az ott vásárolt 3 rétegű fürdőbugyit hordja.

Helga

Nagyon aranyos Áron, tényleg nagyon sokat nőtt a legutóbbi képekhez képest !!!Komoly fiatalember benyomását kelti !!!
Frizura igazítás nem lenne már aktuális ???Hi-Hi-Hi !! :wink:

Nagyon csini vékony vagy, én meg ezért irigykedem !!!!!! :wink:

Szerencsére Tomi tényleg nagyon-nagyon sokat alszik napközben is így még megmarad a napközbeni szabadidőm sok mindenre !!!

Apropó, voltunk ma játszótéren hármasban apukával, a csúszda tetszett Tominak a legjobban édes volt mutogatott a gyerekekre és barátkozott is velük, bár nem voltak túl sokan mivel csak késő délután mentünk miután felébredt !!!! :lol:

Nagyon jók ezek az EU komfortos játszóterek !!!
A libikókát alig ismertem fel !!!Hi-Hi-Hi !!! :wink:

Én meg pont amiatt vagyok bajban , mert Tomi már összevissza eszik mindent !!! Van amiből csak az üveges megy pl. borsófőzelék, de általában jobban szereti a mi kajánkat, és abból szinte mindent, rántott hús sült krumpli, zöldbablevesből krumpli és répa leveslé. No.I. az a "bodag"-általam ennek nevezett valami-ami rántott hús sütésekor kimaradt tojás kis só zsemlemorzsa egyvelegéből készül és pogácsa alakban kisütve tálalható, apuka kedvenc körete szezámmaggal. De emellett ma délre megette a cukkinit krumplival és husival amit csak neki főztünk előre !!!

Holnap ismét meggyszósz főzés, mert az is a No.I listán szerepel !!!

EMILINEK és DANINAK BOLDOG NÉVNAPOT !!!!!!!!!! :wink: :lol: :P

Pankaa

Ha nem adnál neki 1 óra múlva más ennivalót majd csak ha eljön az ideje akkor sem állna rá a rendszerességre ??? :wink:

Én Tominak ha nincs olyan étvágya valamiből nem adok mellé semmit max. egy gyümölcsöt az ebéd mellé és a legközelebbi étkezésig NO kaja !!!:twisted: Aztán olyan szépen eszik a következő étkezésre !!! :lol:
Bár Tominak van egy kis pocija így nem kell féltenem ha egyszer-egyszer kevesebbet eszik !!! :wink:

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Elöször is köszönöm Dani nevébe a névnapi kivánságokat!
Hétvégén tartottuk meg.De ezek a gyerekek,hogy számon tartják kitől mit kapnak.Azóta is csak azokkal játszik
Hú merre vannak a többiek?
Igaz Én is eltünedezek. :oops:
Mentségem,hogy Apával kitaláltuk,hogy ki kéne festeni az egész lakást.De azóta csak húzzuk az időt,hátha megnőnek a gyerekek. 8) Erre pénteken jön haza Apa,hogy a főnöke elküldte szabira jövő héten,mivel sok van neki.Így nyaralás elött megcsináljuk a festést.Csak az a gond nem tudunk dülőre jutni pár helység színeibe.
Ha valakinek van jó ötlete csak írjon!!!
Tegnap Dani megint belázasodott/39,6/,de éjjel csak hőemelkedése volt.De még ilyet nem csinált.Egyedül vagyok éjjel itthon velük és hajnali 4-től fél óránként keltett.Ma meg Laura kezdte.Szerintem jön a foga.20 óra óta már 3-szor kelt fel./hogy megérzik nincs itthon az Apjuk :? /
Hétfőn meg megint elmentem shoppingolni Ausztriába.Végre kaptam kis szabadidőt.Igaz délután a két gyerek le nem szállt rólam.

Helga
Milyen nagy már Áron. :shock: Hirtelen az oldalt pont rá tekertem és előszőr meg kellett néznem kinek a képe.
Vízbe belekakilás nálunk is volt már.Dani akkor ugrik a vízből,Apa meg futkos,hogy mit csináljon elöször.Én meg a szobából hallgatom miket mondanak ilyenkor./igaz nálink Apa fürdeti őket mindig,kivéve ha délutános/

Kditke
Még milyen virágaid vannak a kertbe?
Nagyon jók a képek,de szerintem is rád hasonlít Tomi.
Olvasom szabin vagy és nagytakarítasz.Nincs kedved nálunk is? :lol:

Bigsister
Micsoda alak.Csak pocid van.Hogy tudom irigyelni az ilyen formás kismamákat.Köszi a szúnyoghálos választ.Itt mindenhol azt mondták nincs tetőtéri ablakra.Na majd most jobban erősködöm,hogy adjanak.Sátorhoz nekünk sincs vas,de remélem nem a szomszédból fogom másnap előhalászni.

Panka
Olvastam a nyaralást.Nekem is a popsis kép tetszik.Ez a repülő ut utáni hányás engem megrémített volna.Olvastam adtatok ottani kaját is.Nem féltél lesz tőle valami?Vízet ott palackból lehet inni?

Sno
Régebben már elküldtem a tel.számomat?Nem emlékszem pontosan.Ha nem akkor írj és küldöm.
Tényleg igaz gyerek mellett megváltozik az élet.De bizti nem lesz gond.

Lora
Nem semmi Brigi.Játszon hányszor kergetted körbe,hogy így el tudott aludni?Nálam egyik gyerek se ilyen.Még a kocsiba is fél órákat hajlandók aludni.

Timi
Utólag is jó nyaralást.

Beszéd:
Laura már sok mindent mond.De legjobban az tetszik,hogy ha sétálunk és valakinek mondani akar valamit/mint a felnőttek/akkor megszólítja és elkezd beszélni a kis babanyelvén gyorsan.Néha beszúr egy-egy szót amit értünk. :D Igaz ha valakinek dicsekedni akarunk akkor direkt nem mondja,hanem ha elment.

Kaja:
Már mi is Loráék nyomába tartunk.Ha nagyon éhes és izlik neki akkor nem is engedi,hogy Én etessem.

ivás:
Már teljesen önnálóan iszik.Csak a szívószálas gyümi italokat nem szeretem odaadni,mivel nyomba megiszik 2dl-t.

Körkérdés:
És uszópelust adok rá,de ami anyagból van.Most,hogy megyünk nyaralni Én gondolkodok a fürdőbugyin.Főleg,hogy nem régen vettem neki.

Lorcáról,Belláról és a többiekről nem tudtok semmit?

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


hahó!

vagyok... :lol:

Pankaa
klasszak a képek :lol: de lemaradtak a fürdőruhás fotóid :lol: :wink:
meglepődtem, h a gépre nem lehetett üveges bébiételt felvinni :shock: nekünk januárban csak azt engedték fel a vízre a Jana-s bébivíz mellett :roll:

Lora
mi sem voltunk még az idén vízparton :wink: az itthoni medencében úszópelus van rajta,a pancsolójában pedig mesztelen popó :oops: :lol:

Helga
24°C :shock: abba én sem megyek bele :lol: vagy csak régen jártam strandon? :roll: :lol:
itthon itt paráztam h csak 28°C-os a medencében a víz és Lea meg fog fázni :lol:

Ditke
még1x köszi a segítséget!
a 7végén felavattuk a segédeszközt :wink: Lea most volt először mélyvízben és a kezdeti félsz után alig lehetett kihozni a vízből :lol: pedig párszor azért elmerült :oops:
Kép Kép

bölcsi
a szívem mélyén én nem akarok még dolgozni, de sajna pénz az úr... :twisted: így mennie kell a bölcsibe és ezért vagyok én szomorú...
sztem neki semmi gondja nem lesz a bölcsivel,bezzeg nekem :roll: :oops:

déli alvás
Lea ismét max 3/4 -1 órát alszik délben és slussz :shock: viszont cserébe egész jó éjszakáink vannak max 1-3 ébredés :lol:


Bigsis
hol vannak azok a +kilók :roll: csini vagy,de tényleg!

horkolás
Lea azóta is rendszeresen emlegeti :lol: most már a mackók is horkolnak nem csak apa :lol:

A mai új szó: "páh-páh" a mit mond a kacsa kérdésre a válasz :lol: de használta már simán a kacsára is pedig én kacsának hívom a kacsát és nem hápinak vagy hasonló :roll:

Ja és 2 napja kb percenként "ana/aja" felkiáltással ellenőrzi hol vagyok :lol: Imádom!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


khm...akarom mondani a gépre...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Emilinek Mi is Boldog névnapot kívánunk!

Kajából kimaradt,hogy nálunk meg az üvegeseket nem eszi meg.De még a gyümölcsöket se.Pedig néha jó lenne,Meg mi is nyaralni megyünk és nem kéne a strandon barackot...pucolnom.
Panka:esetleg nem az a gond hogy azért erősebb ízük van az üvegeseknek és Emilinek az jobban ízlik?

Ez miatt is kérdeznék:
Kinek hogy megy a főzelék evés?

Mint Ditke is írja hogy hús/panír,pöri formába/bármilyen körettel megeszi,de a főzelékeket nem nagyon.Esetleg a töltött paprikát.
Savanyú meg megy ezerrel.Hétvégén csináltam héjjában uborkát,paprikát,hagymát,paradicsomot ecetes lébe és csak úgy kapott érte.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Jó reggelt!

Szakad az eső :cry:

Dana
Dani láza ugye nem függ össze a barihimlővel?Gyógypuszik!

Lea mindenevő :lol: A főzelékekekt is imádja.Ilyen téren szerencsém van.
Üvegeseket ő mondjuk nem is nagyon kapott csak mielőtt Amerikába mentünk, hogy ne a kinti kajcsikat egye.
Ill a gyümölcsöket kapta amíg nem voltak idénygyümik.Azóta friss gyümi megy kiló számra.

Sztem egyébként az üvegeseknek nincs olyan intenzív íze mint az általam főzött menünek...

Lea nem tud még szívószállal inni :lol: Mondjuk nagyon nem is erőltettem...Nem is szokott gyümileveket kapni,vizet iszik.Itthon próbáltam neki a viezspohárba szívószálat adni de egyenlőre csak rágja :lol:


Lorca
merre vagytok?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sziasztok!

Dana!
Köszi szépen!
Daninak mikor lesz új vonalzója? :wink: Minden nap akarok szülinapot kívánni neki :lol:
Én is gondoltam rá, hogy majd jobban megfűszerezem neki a kajákat.Főzelékek mennek, eszi őket, a borsót is egsézben, nem is kell turmixolni.Viszont a hsuikkal hadilábon áll, üvegesben megeszi, amúgy meg csak ha nagyon apróra vágom, és inkább levesben.Bár amúltkor megevett vagy fél tenyérnyi rántott húst, amit 1x1 cm.-es kockákra vágtam. :wink:
Ottani kaja:üveges bébiétel, és tápszer volt, mivel kifogytunk a készletekből, annyit zabált a kisasszony!:DNem féltem, evett a mi kajánkból is, főleg sült krumplit.Vizet csak palackosat ittunk.
Hová mentek nyaralni?
Színek:ami sötétebb helység, oda világos színeket tegyetek!Ami nagyon világos, oda lehet pl. narancsosabbat, vagy erősebb pasztelt tenni, bár nem ismerem az ízléseteket.
Daninak jobbulást, mostmár vége lehetne ennek a betegésges korszaknak!

Mazsi!
Hát változnak a dolgok, a vízbe is bele kellett kóstolni.Visznt a görögöknél nem kellett a kajába(igaz egy papírflakonos tápszer volt)belekóstolni, csak a vízbe. :?
És volt motozás is visszafelé!!!!!!Le voltam döbbenve!Még sosem taperoltak így végig! :evil: De a röhej az volt, hogy Emilit meg sem nézték, csak a babakocsit :lol: Pedig ha akartam volna vmit, akkor a pelusában simán elfért volna,nem?Na mind1, jobb is így.
Emili s nagyon "anyázik" már.Nekem is tetszik 8)
És olyan szép tisztán mondja!
Jók a pancsi képek!
Hát persze hogy nincs bikinis kép!! :twisted: Hányingert kapok ha meglátom őket!Jól le is szidtam Tomit, hogy miért csinált így képet rólam, mikor egy nagy fehér bálna vagyok! :evil: :x :( Iszony gusztustalan alakom van :cry:
Szerencsée a ruha ápol és eltakar 8) Abban nem látszik annyira a nagy has, fenék, hát, comb. :twisted:
Bölcsit megértem, én is így éreznék.Állásinterjúkkal mizujs?

Ditke!
Rendszeres evés van.Reggeli, ebéd, uzsi, vacsi2x.Mostanában van -nem minden nap-délelőtt baracekvés, de eddig evett utána ebédre is rendesen.Szerintem felborult a nyaraláskor az evése is.Meg így 9-10 óra felé van amikor kap ropit-3-4 szálat max.De mondom, eddig evett utánna is.Most is eszik, inkább csak a mi kajáinkkal van baja.

Lora!
Hová mentek nyaralni?Én vittem úszó pelust is, és fürdőbugyit is, amit láttál rózsaszínt, a Tescoban vettem, 1500 pénz volt.
Utóbbit könyebb használni, és gazdaságosabb is.A homok mind2be ugyanúgy belemegy, ez nem tezszett csak, de még így is jobb,mint meztelen popóval ücsörögni a homokban, megféltem nehogy beleüljön vmibe.

Helga!
Köszi neked is a köszöntést!:)
Nagyon csini vagy!!Áron jót pancsizott akkor a hidegvízben:)Emili nem megy bele ilyen hidegbe, vagy csak bokáig:)
Ja megkapruk a motort is, a Liberósat, még pont az elutazás előtti napon:)Nagyon tetszik neki:)

Emili ma is átaludta az ájszakát, remélem kezd ismét visszaszokni.
Tegnap 2x is aludt napközben. :shock: Na ez is jó szokása volt régen, de ez már biztos nem fog visszajönni:(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Borzasztó ez az idő !!! :evil:
Ha valaki nem tudná, miattam van ez az idő, mivel eljöttem szabira és tudnánk kinnt fürdeni, pancsolni, napozni !!!!! :twisted:

Mazsi

Nagyon aranyosak a fényképek !!!!!!! :lol:
Nagyon csini vagy te is, "irigy" vagyok az alakod miatt !!! :wink:
Jó a frizura is !!! :wink:

Mégegyszer NAGYON szivesen, örülök, hogy jó lett !!!! :wink:

Karúszóval is sikerült merülni Leának ????

Annyira jó ez a sok kép ezen az oldalon, olyan aranyosak a gyerekek jó gyönyörködni bennük, pláne, hogy napról napra nagyobban, sokat változnak !!! :lol:

Dana

NAgyon szivesen megyek ha befejeztem az itthonit, csak attól félek az enyémnek se lesz vége soha !!!!Azért sok pihi időt adok magamnak, főleg ha Tomika alszik. Például most is !:lol:

Laura milyen kis ügyes az evéssel !!!! :lol:
Érdekes, hogy mennyire szereti a savanyúságokat Laura !!!
Én Tominak még nem is adtam !!!Valahogy eszembe sem jutott !
Pláne miután a nyers paradicsomot fintorral kiköpte !!!

Főzelék nálunk is elég jól megy, főleg ha kedve is van hozzá. :wink:

Ivás nálunk még mindig itatóból történik, bár ha néha megkaparint Tomi egy poharat akkor a víz nagyon gyakran a nyakában végzi, nem a szájában !!!

Kép
kditke
 
 


Kditke
Mars vissza dolgozni!!!! Jó időt szeretnék!!! (Csak vicceltem! :lol: )
Szóval akkor hol is vettétek a karúszót? Most már hogy két embernek is bevált, asszem mi is veszünk egyet. :wink:

Ivás
Nálunk is itatóból megy, de tud pohárból is és szívószállal is inni. De a játszón, meg az úton kényelmesebb az itató. Ja, és üvegből is tud inni. Gyakorlatilag bármiből bárhogy. :D

Panka
Révfülöpre megyünk a Balcsihoz 1 hétre, aztán Mkövesdre a dédihez. Már várom nagyon, a Balcsihoz is többen megyünk, így lesz talán egy kis időnk egymásra is a párommal, a dédinél meg ott lesznek Brigi unokatesói is, így tuti lesz ki pátyolgassa Brigót. :wink:
Fürdőbugyink van több is, meg olyan több rétegű babaúszásos nacija is van. Úszópelust még nem használtunk, de valamit majd beszerzek.

Mazsi
Jók a képek! :wink:

Dana
Jaj, szegény Dani! Ez még mindig a barihimlő következménye? Jobbulást neki!
Hol lehet textil úszópelust kapni? Az olyasmi mint ami Áronon is van a képen? Még nem is hallottam róla. :oops:
Brigi meg főleg a főzelékeket eszi. Imádja a tököt, karalábét, spenótot, sárgarépát és szinte mindent! Viszont a rizst pl. nem eszi meg, a krumplit igen, de husi nélkül. Husiból szinte csak a palacsintatésztában sült husit eszi. Főleg mióta csak egyedül hajlandó enni. Max. turmixolva eszi meg a húst, vagy üvegesben.
Azért Brigi sem szokott így elaludni! :lol:
Savanyút probáltam, de nem ette. Semmit nem eszik amiben érzi az ecetet!

Lorca
Tényleg hová tűntél? Csak nem megint a betegségek?
Már régóta akartam írni, hogy a gödöllői Tescoban uolyan bevásárló kocsi van, mint amilyen az angliai képeiden! Az a kétüléses! :)
lora7
 
 


Sziasztok!



Lora,
Igen, Aronon textil uszopelus van (bar erre most jottem ra, eddig en siman furdoruhanak hivtam, mert az is, csak pelus formaju :) )
Az en alakomban is vannak hibak, pl a combjaimon levo narancsborrol ne is beszeljunk, de kozeli kepet magamrol nem raktam fel, igy nem lathatjatok :)

Uveges kajak: Aron is mindenevo ilyen teren, mindegy neki, mit adok. Uvegesbol foleg halat adok neki, mert azt mi ritkan eszunk, neki viszont heti egyszer mindenkeppen kell kapnia. Meg persze a szalkak miatt sem adok a mienkbol.

Panka,
Elolvastam a blogban az elmenybeszamolot, tok jo lehett ez az aktiv udules! Korbejarni a szigetet, nem lehett egyszeru a kis virgonckaval. A kepek is nagyon jok lettek.

Kditke,
:( Pont kifogtad a rosszidot :( A hetvegen javul majd az ido. Remelem, a jovo heten is szabin leszel :) mert akkor megint furcsizhettek a medenceben.
Mi a hetvegen utazunk Aronommal Szegedre, apa jégesőt hárít majd el a Mecsekben :)

Kerdes: A fozelekeket Ti mar tejjel habarjatok be? En par napja mar azzal csinalom, pl ma is a borsofozibe jo sok tej volt.
Es meg egy: eves-ivas megy onalloan? Aron par honapja mar egesz ugyesen evett magatol, erre mostmar leallt, es nekem kell teljes egeszeben etetnem.

Lora,
Nem semmi Brigi, hogy uvegbol is siman iszik :)

Lorca,
Tenyleg, mi van Veletek???

KépKépKépKép
thelga
 
 


Thelga

Halat sütöttem pont én is a héten, de pár falatot mertem adni Tominak, miután megrágtam, hogy nincs-e benne szálka, állítólag anyukám is így adta nekem én nagyon szerettem !!! :wink:

Én még mindig joghurtttal sűrítem a főzelékeit amit kell sűríteni liszt nélkül, pedig már sok liszteset eszik, de liszttel még nem akarok sűríteni, bár mikor a mi kajáinkat eszi, avagy a meggyszószt abban van liszt avagy tejes habarás lekopogom baja még nem volt tőle !!! :wink:

Köszönöm az infót a hétvégére nagyon bízom a JÓ időben ugyanis hamburger party lesz nálunk, rántott hagymakarikákkal és egyéb finomságokkal, úgyhogy tanulhat a Mc Donalds a hétvégén tőlünk !!!! :lol:

A jövő hetem is szabadság úgyhogy nagyon bízom benne , hogy az már jó időben telik ahogy írtad !!!
:lol: Üdv a szegedieknek !!!!!Jó utat nektek vigyázzatok magatokra !!! :wink:

Evés - ivás változó, az ivást már leírtam, enni hol van kedve 50 %ban egyedül enni, hol nincs. De ha akar akkor minden második falatot ő teszi a szájába ill. ami a kanálon marad. :wink:

Pankaa

Annyira jó volt a múltkori Emili kukorica evő kép, hogy ma főztem én is, hát Tomi eleinte nem nagyon később viszont alig akarta lerakni, nagyon édi volt, csak most attól félek nehogy éjszakára baja legyen tőle, ugyanis délután négytől főztem este 8-ig a kukoricát mire megfőtt !!Legalább olyan öreg lehetett , mint ÉN !!!
:wink:

Lora

Még nem szeretnék visszamenni olyan jó lenne kicsit hármasban pihizni a jó időben nagyokat sétálni, játszani, fürdeni !!! :wink:
Had maradjak még kicsit ha lehet !!!!!! :wink:

Körkérdés:

Marhahúst kaphat-e a gyerkőc ???Hamburgerre gondolok momentán ???(Eddig mindig vettem neki csibe falatokat a Mc-iben, ha mi hamburgert ettünk, ha nem akkor muszáj lesz neki csirkét sütnöm a hétvégén !!!!)

Apuka altat de nem nagyon akar aludni, pedig keresztanyja elvitte késő délután sétálni és "állítólag lefárasztotta". :lol:

M1-et néztünk este zenés darabot néztünk és olyan aranyos volt Tomi, végig bohóckodta az egészet, táncolt, tapsolt !!!!!

Kép
kditke
 
 


Kditke,
A marhahus nyugodtan mehet, en mar eleg regota adom Aronnak. Nekunk a doktorno mondta meg honapokkal ezelott, hogy hetente egyszer kapjon marhat es sertest is, mert azokban tobb a vas (voros hus).

KépKépKépKép
thelga
 
 


Ditke!
Kukorica hiogyí lehet öreg???Még csak most érik!Én csak 20 percig főzöm. :wink:
Liszt:A hameburger zsömben, rántott cuccokban is van liszt, akkor a habarásba miért ne legyen?
Tej:én már 1 éves kora óta adok neki.
Marhahús:én adok neki, a levesből, vagy ha üvegesben van.
Hal:csak üvegeset, a lazac eddig nem ízlett neki, hekkből is csak 2 falat.

Emikém megint alszik.Tegnap is 2x aludt :shock: No nem is baj, csak csodálkpozom.Biztos ez a majom idő elnyomja.De délelőtt olyan rossz volt.... :twisted:

Ma van a házassági évfordulónk, este megyünk étterembe. :D Lehet hogy lesz bébiszitter is addig, férjem kolléganője, őt nagyon csípi Emili.Remélem ráér, ha nem, akkor megyünk hármasban. 8)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Lora

Decathlonban vettem a karúszót !!!(elfelejtettem az előző levélben) :cry:

Pankaa

Úgy, lehet öreg a kukorica, hogy már nem tejesek a kukorica szemek amik benne vannak !!!(nem tudom ez hogyan fordulhat már elő, :shock: Metróban vettük a kukoricát és magyar származási hely volt rajta) Ellenőrizni is így tudod, hogy megnyomod kötrömmel a szemet és ha fehér lé folyik akkor tejes, ha nem hanem pattan és megérett a szeme akkor öreg. Ami ízre jó, csak sokáig kell főzni !!! :wink:

Liszt averzióm nem tudom miért van én sem hiszen már kap lisztes dolgokat, de a habarástól félek, hogy nagyon fog hízni tőle, pont elég az a liszt amit kekszben, kenyérben, tészta formában kap.
Biztos hülyeség, de ez van !!! :wink:

Tejet nagyon ritkán adok neki, pl. tejbegíz max.

Még nagyon Sok Boldog Házassági évfordulót kivánok nektek !!!!!
Jó Bulizást estére !!!! :lol:

Jók az új avatarképeitek !!!!!! :wink:

Kép
kditke
 
 


hahó!

Pankaa
boldog évfordulót! :wink: melyik évben esküdtetek? (2004?)

bikinis képek:lehet h Tominak tetszenek :wink: és ez a lényeg nem?
sportolsz/sportoltál valamit?

Helga
a jégeső mentesítés mellett a sima esőt nem zavarnák el a párodék innen Kőrös felől a 7végére? :wink:

evés-ivás: Lea pohárból ügyesen iszik magától a kanállal egyenlőre a főzelékeket,tejpépet tudja egyedül kanalazni...de ma alevesnél is kivette a kezemből a kanalat h egyedül szeretné...gondolhatjátok mi lett az eredmény...

Hal:most jutott eszembe h Lea még nem is kapott :oops: miután üvegest már nem eszik ,mi pedig ritkán halazunk...na de most majd bepótolom (mégis van értelme h babanetezek néha)

Tej:nem kapott és nem is fog még jó darabig...egyenlőre a tejpép amiből egy fél adagot megeszik és ennyi

Habarás:én a joghurt/tejföl+liszt mixet vagy a keményítőt használom...
Lea nem eszik sok kenyeret,tésztát úh sztem ennyi nem árt...

Ditke
marhahús tuti mehet, már rég óta...


Én pedig ma szülinapos vagyok! :oops: :lol: Ma estére csak egy üveg pezsgő hül a hűtőben, a buli szombaton lesz,bár ha az idő így folytatja akkor ne mtudom mi lesz a grillpartiból :shock: :cry:
Úh szurkoljatok!

Lea ajándéka az volt, h végigaludta egyetlen nyikkanás nélkül az éjszakát!!!!!Hurrá! :lol: Cserébe persze reggel 6kor már fent volt de így is jó :lol:

Nem tudom mi történt de elindult a beszélőkéje elég érdekes módon :roll: Folyamatosan dumál (az eddiginél is többet :wink: ) és minden nap vmi más szótagot használ :roll:
Tegnap " csa" volt minden, ma "ta" nap van :lol: persze a szokásos szavai mellett

most menenm kell ,éhen akar halni a kisasszony (kiabál a hűtő mellett :shock: :lol: )

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sziasztok!


Boldog Szulinapot Mazsi!

Boldog Hazassagi Evfordulot Panka!

Jo unneplest!

Mazsi, Kditke,
Remelhetoleg kegyes lesz Hozzatok az ido a hetvegen a kerti partyra! Anyukamek is terveznek kinti sutogetest a kiskertunkben! Ugy varom mar!

En sem idegenkedem a lisztes habarastol, es eddig en is tejfolt hasznaltam csak, de a mult hetvegen, mikor anyosomeknal voltunk, kiderult, hogy a zoldbablevesbe kb egy liter tejet is tett, es Aron lazan megette, es nem lett tole baja, igy en is teszegetek mostmar minden ilyesfelebe tejet.

Mazsi,
Miert idegenkedsz a tejtol? Allergias a csaladban???
A bolcsiben erre figyelnek majd a gondozonok???

Kukorica: Aron idegenkedett tole kezdetben, pedig azok meg nagyon finomak voltak. Tegnap en is foztem, de csak masfel orat, pedig sajnos nagyon oreg volt az is. Aron csak ugy falta :) Bar O a kezebe nem vette, en tartottam a szajahoz :)
Anyukam mondta, hogy vitt haza a kertbol, ami nagyon zsenge. Hurra :)

Majd a jovoheten jovunk, majd akkor jelentkezem!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Mazsi, boldog szülinapot!

Panka, boldog fordulót! Kipróbáltátok már azt a garda nevű éttermet a damjanichon a régi kenyérbolt helyén? Sztem nagyon jó, ott ettünk a húgom diplomaosztója után.

Helga, jó pihenést? Hogy lehet távoltartani a vihart? :shock:

Ma voltam életem első szülői értekezletén! :lol: (amúgy pont elhangzott, h tejallergiát, liszt, tartósítószer stb allergiát figyelembe tudnak venni, orvosi igazolásra. Szal ha csak anyuka szerint tejallergiás akkor nem)

Remélem Boldi nem lesz az, most épp vannak pöttyök a hasán, de nem ekcéma, holnap megmutatom a dokinak.
Ill. olyan hígat kakil, h ma reggel a pelenkával együtt hajítottam ki a pizsamát és a kókuszmatracot is csak az ára tartotta meg..
Remélem nincs összefüggés, én se voltam valami jól a napokban, és ilyenkor sose tudni, h mi függ össze mivel, mindkettőnk rossz gyomra valamivel, az övé a fogával, vagy a pöttyökkel és tejjel, de akkor mi van velem, stb.

A bölcsőnők szerint a házi(bölcsis)kosztra való áttérés miatt van a sok kaki, mert eddig nagyjából üvegeset evett, ráadásul a bölcsiben embertelen mennyiségeket zabál! Reggelire 3 kenyér, teljes adag ebéd, stb..

Aki nem nyaral az írhatna, így olyan uncsi fordítani!

Kép
Kép
agiboldi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?