sikerült végre gép közelbe jutnom
a tegnapi csempézés sikerült,ma meg fugázni kell,este meg jön a vízvezetékszerelő és átköti a rendszert,hogy legyen az új konyhába is víz
bari
rendben van elmesélem neked mi történnt,de aztán be ne parázz nekem rajta
a mi esetünk szerencsére ritka
Na, szóval a terhességem alatt,miint utólag kiderült ,h igaz-e vagy sem,nem tudom,de állítólag elszámították a terhességemet és elöregedett a méhlepény
amit én vettem észre abból,hogy 2-3 napig meg sem mozdult a kislányom a 37.héten. ettől én nagyon megijedtem és elmentem orvoshoz,aki megismételte az NST-ét és közölte,h semmi baja a gyereknek,nyugodjak meg.
hazamentem,de nem tudtam megnyugodni,mert a kislányom továbbra sem mocorgott ,így erőszakos voltam és elmentem egy másik orvoshoz is,aki szintén csinált nekem egy NST-ét és közölte,hogy nagy baj van,mert a kislányom oxigénhiányos állapotba van a pocakomban,valószínűleg a méhlepénnyel van gond
azonnal megírta a kórházi beutalót,szülésindításra,így kerültem be a kórházba,ahol szintén ugyanezt monták mint ez a doki,így egyértelműen ugy döntöttek,hogy másnap megindítják a szülést,addig óránként szívhangellenőrzés ilyesmi,csak az osztályvezető főorvos engedéjére vártak,mert éppen akkor nem volt bennt a kórházban
mondták hogy feküdjek,pihenjek,de hát nem tudtam megülni a seggemen,remegett minden porcikám,féltem nehogy baj legyen a picurral szülésindításig.Volt vagy 14 óra is,mire felvettek,megcsináltak minden vizsgálatot aznap, utána meg megkértem a páromat,hogy mennyünk le sétálni a parkba,ami a kórháznál van,hátha jót tesz a friss levegő.
szegény hozzám se mert szólni,mert még soha nem látott olyan idegesnek és feszültnek elötte,mint akkor.
beszélgettem séta közben a kis Alexandrával,hogy nagyon örülnék neki ,ha még ma kibújna.....
és lássatok csodát, elkezdtek jönni a fájások szabályos időközönként,5 majd 3 percesek voltak,amire én azt hittem előszőr hogy az idegsség miatt van biztosan,de aztán ahogy erősödtek ugy tudatosult bennem,hogy a kislányom bizony megfog születni hamarosan
aminek én ebben a helyzetben duplán örültem
párom fel is vitt 3 körül a nőgyógyászatra,ugyanis ott feküdtem,mert nem volt hely a szülészeten
a doki megvizsgált,de NST-ét nem nézett, és közölte velem,hogy mivel első baba így hülye vagyok,szó sincs itt semmilyen szülésről,menyjek sétálgassak tovább ha az jól esik
hát azt se tudtam ki vagyok,olyan rosszul esett ez a pár mondtat,és szomorú is voltam h mégsem szülök aznap,így visszamentünk sétálni a párommal,de csak nem múltak el a fájások,egyre erősödtek inkább........
Aztán sétálgattak ott más kismamák is,akik látták már mennyire kínlódok,és közölték velem ne halgassak erre a dokira,menyjek fel azonnal a szülészetre,mert itt bizony a szülés indult meg,josló fájások nem fájnak ennyire
na halgattam rájuk,gondoltam már szültek,van tapasztalatuk és különben is,biztosan csak jót akarnak nekem,így felmentünk a szülészetre,párom beszélt az orvossal,elmesélte neki hogy jártunk a nőgyógyászaton.Doki nagyon rendes volt,megvizsgált és ordított mint akit nyúznak,hogy ki volt az a barom,aki azt mondta hogy nem lessz itt szülés,mert 4 ujjnyira már nyitva vagyok
na volt nagy kapkodás, párom beöltöztették ,engem is,beöntés,burokrepesztés, stb ez volt 17 órakor és 18 kor már elkellett mennem wc-re,mert azt hittem kakilnom kell,mire ott rájöttem,h már tolófájások ezek
alig bírtam felmászni a szülőágyra már,még jó h a párom ott volt és segített.....aztán elrohant szólni az orvosnak,h jöjjenek gyorsan,mert szülök, tolófájásaim vannak........na megint kapkodás, és már az ájulás szélén voltam,mert az NST szerint a fájásaim a maximumon voltak,mondták hogy tartsam vissza egy kicsit,míg ők előkészülnek......aztán 2 nyomásra 18:15 perckor megszületett a kislányom:Alexandra, 9/10-es Apgar értékkel és bár ott akkor egészségesnek tünnt,közölték velem, hogy bármi kialakulhatott nála az oxigénhiányos állapot következtében.
Ez be is igazolódott,mert kb 2 hetesen kezdődtek nála ezek az oxigénhiányos tünetek, ezért volt számunkra életmentő a légzésfigyelő készülék. naponta 2x is devolt h többször is jelzett h a kicsi nem vesz levegőt
megjártunk pár kórházat, felnőtt adagokba kapta a vasat, mert krónikus vérszegény lett,a haja ahogy nőtt ugy hullott ki szegénynek és hetente 3 szor vettek a fejéből vért
ahogy feltöltödött a vasraktára, ugy ritkultak nála ezek a légzéskimaradások, de összességében 3 éves koráig azzal éltünk,még a babakocsiba is bennt volt neki
én meg folyamatosan kék-zöld voltam,mint akit agyonvertek,mert ha megszólalt a légzésfigyelő,eszemet vesztve ugrottam a kicsihez és sokszor nekimentem mindennek az éjszaka kellős közepén
Hát így és ezért kezdtük el mi használni a légzésfigyelőt,ami nálunk a lányom életét mentette meg minden nap.
A fiamnál már csak azért használtuk,mert én az évek alatt annyira hozzászoktam,hogy nem tudtam volna nyugodt lenni,ha nincs alatta a légzésfigyelő
szerencsére nála nem voltak ilyen gondok,egyszer sem szólalt meg.De engem megnyugtatott a tudat,h alatta van és vigyázz rá éjjel-nappal
És most már azt is érted bari,hogy miért félek én ennyire attól,hogy most kevesett mocorog a pocaklakóm,mert a régi rossz emlékek felidézik,h a kislányomnál is így kezdődtek a gondok...........ezért vagyok most ennyire parázós a mocorgások miatt
nehéz ilyen multtal pozitívan gondolkodni,amikor hasonló gondom van most is
bár most már nyugodtabb vagyok,mert naponta mocorog,van hogy többszőr is nemcsak egyszer, és itt van a szívhanghallgató is,ez is jó hatással van rám......de azért félek nagyon
Bocsi hogy ilyen hosszura sikerültem