Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi!!!
Elrontottam!
CRL: 61 mm (na még a kéne, hogy 6,1 legyen! Örülök, hogy végre idáig eljutottunk!) :-)

Kép
jandrea
 
 


Sziasztok!

Megérkeztünk erdélyből....jól elfáradtunk, cirka 14 órás út volt. Viszont gyönyörű volt:) majd teszek fel pár képet. Gyerkőceim jól meglettek túráztatva, szekéren zötykölve, de Máté is meg babóca is jól bírta...gondolom én:)

Nekem ez a legrosszabb időszak, mert már nincs hányingerem, pocak még sehol, mocorgás még odébb. AMiket írtatok oylan bugyborákolást szoktam én is érezni köldöknél és fentebb de a méh teteje csak az 5. hónapban éri el a köldököt így tuti, hogy ez még csak bélmozgás nálam. Az a legfurcsább, hogy szülés után ugyanazokat a mocorgásféléket éreztem elég sokáig.... sokszor a hasamra tettem a kezem pedig akkor már rég a kezemben volt Máté.
AFP-re nekem 16+1 naposan kell mennem és utána lesz UH a 19. héten. A 16. héten csak szívhang vizsgálat lesz ugyanúgy, mint Máténál. És utána is havonta csak szívhangvizsgálat, majd a 32. héten megint UH meg majd valamikor a végén újra.

Cukorterhelés nekem is valamikor a 26. hét környékén volt csak, iylen korán nem csináltak. Akkor is úgy csinálták, hogy az első vérvétel éhgyomri cukrát vették alapul, így nem kellett ott ülni két órát, hanem itthon megittam a cukros lötyit, volt két órám, hogy beérjek a vérvételre és egyből a terheléses mintát vették le. Ez így tök jó volt:)

Jut eszembe az AFP-s vérvételre muszáj éhgyomorral menni? Nemcsak a vizeletmintás vizsgálatkor kell éhgyomor? Erre már nem emlékeszem és kb fél 10-re megyek vérvételre mert utána kell dokihoz menni...de kaja nélkül fél 10-ig...háááát húzós.

NA kisfiam felkapcsolta a TV-t és most odáig van örömében....hát egy hét víz villany és midneféle luxus nélkül őt is megviselte. Tök jó ma már habos illatos meleg vízben fürödhetek és nem a patakban!!!!! Ja és nem kell végre a forrásra járni vízért...csak kinyitom a csapot és jön:) nem is tudjuk milyen könnyű az életünk..

Jandrea! Tökéletes a méret!!! A mienk 48 volt de azt is nomrálisnak mondta a doki bár nekünk az elején azt mondták egy héttel kisebb. Szerintem méret alapján tényleg egy hét a csúszás még mindig.

Anniy mindent írtatok, hogy nem is győztem követni, az újaknak üdv:)
katuska79
 
 


jandrea: szia mi is tegnap voltunk 12 hetes uh-on nekünk 6.7cm a kis mazsolánk szóval teljesen jó :lol: holnap még vérvétel a down szűrés miatt
erzsebet0312
 
 

 
 

Sziasztok!
Sajnos mostanában kevés időm van netezni de azért megpróbálom nyomon követni hogy kinek hogy fejlődik a babócája :)

Katuska: AFP-re éhgyomorra kell menni (ma voltam terhesgondozáson és direkt kiemelte a védőnő)
Én még nem érzek semmilyen mocorgást de még bugyborékolást sem-igaz hogy első babó és állítólag akkor még csak később érezni.

Képzeljétek, szombaton voltunk babamozizni és kiderült hogy kisfiúnk lesz-széttárta a lábait és megmutatta a kukiját-nagyon kis édi :)

sahli
 
 


Köszi Sahli!

Én is úgy izgulok vajon ki lakik a pocakomban:) de én még filózok rajta, hogyha kiderül akkor a családnak elmondjuk-e a nemét. Ők izguljanak csak:)
katuska79
 
 


Sziasztok!

Kis Csöre-féle tapasztalatlista a vitaminokkal kapcsolatban, tapasztalataim és a rémhírek, amik hozzám eljutottak:
én az első babánál 1 hónap materna után szedtem 3 hónapig elevitet, majd vasat, utána semmit, a gyerek 3,5 kiló volt
a második babánál semmit sem szedtem, 4,06 kiló volt
viszont van egy ismerősöm, aki x, hogy milyen vitamintól kicsi mérete ellenére 4,65 kilós gyereket szült
sógornőm meg végig elevitezett, és 2,7 kilósat....
ezek után legyetek okosak :)
Én most szedem naponta az elevitet, mert a vérképem az valami csapnivaló... ha jobb lesz, akkor abbahagyom. Annak nem látom értelmét, hogy normális táplálkozás és normális vérkép mellett telenyomjam magam vitaminnal, hacsak az orvos az eredményeim alapján nem látja indokoltnak. Az elsőnél is ő szólt, hogy abbahagyhatom.
Egyébként a maternára mondták, hogy giga babák lesznek.
Terheléses cukor... nekem eddig nem volt egyiknél sem ... annyira alacsony a cukrom. Most lehet, hogy lesz, de én is úgy tudom, hogy valahogy a 20-ik hét után...
A 12 hetes UH-on Kispocok is 48 mm volt (aznap töltötte a 12 hetet), a doki normális méretűnek találta, innentől nem aggódom :), hogy 1-2 hét csúszás van-e benne... hát lehet. Holnap már 15 hetes, biztos sokat nőtt :) de csak jövő héten megyünk UH-ra.
Ma már én is a kismamagatyimban feszítettem, igaz, tunikával "álcázva" :)
Hanna: optimistábban :) mindjárt betöltöd a 12-ik hetet, onnan lassan javulni fog minden :)
Aida: tök jó, hogy már tudod :) gratula a kukacoshoz :)
Batkata: nálunk 8 és 7 év lesz a különbség, mi sem kapkodtuk el :) Igaz, hogy már korábban szerettük volna.
Az étvágyam átlagos, ma mázsáltam, és a súlyom gyakorlatilag abban a 2 kilós sávban mozog, ahol a baba előtt... igaz, ma benyomtam délután egy kiló szilvát uzsonnára... némi nektarin társaságában... délelőtt meg 1/2 kiló pogácsát tízórainak... akkor most melyik kijelentésemet vonjam vissza? :lol:
Rita: aktakukac vagyok :) szakterület: oktatás/szakképzés

Csöre

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Én már nagyon várom, hogy megmondják a nemét!!!! Pedig még kb. 1 hónap!!!
Igazából nem is tudom, hogy miért.
Talán... akkor már úgy... hogy is mondjam... konkrétabb lesz.
Más kimondani, hogy a kislányom... vagy a kisfiam..., nem??
Persze hallottam már történeteket, hogy először azt mondták x, aztán a 9. hónapban már azt, hogy y.
Biztos, ami biztos, kell készülni lány és fiú névvel egyaránt. :-)
Bár ezekben a 4d-s uh-okban szerintem már bízhat az ember.

Kép
jandrea
 
 


Osztom Csöre véleményét a vitaminokkal kapcsolatban. Semmi összefüggés nincs a szedése és a baba súlya közt. Én most nem szedek semmit mert egész egyszerűen szarul vagyok tőle... Mátéval szedtem az első három hóban elevitet, utána semmit és 3370grammal született.
Egészséges táplálkozás mellett tényleg nincs szükség pótlásra de azt hiszem a szervezet jelzi ha szükség van rá. PL fáradtság levertség egyéb hiánytünetek... szóval midnenki figyeljen a teste jelzéseire.
Tök jó Csöre akkor eggyforma méretű babáink vannak, mert én is 12+1 naposan voltam UH-on 48mm-el:) Kíváncsi leszek a végére mennyi lesz a különbség:)

Andrea...háááát ha nem látszik pontosan a neme akkor a 4D-s is tud tévedni ha mondjuk lába közt van a köldökzsinór vagy folyamatosan mozog. Nekünk ott lányt mondtak és a végén egy sima UH-on derült ki, hogy fiú lesz. De azon a képen már én is tisztán láttam a kukacát. SZóval biztos csak akkor ha már kibújt.

És igen OPTIMISTÁBBAN kicsit!
Életünk legszebb időszaka ez főleg azoknak akiknek csak nagy nehezen jött össze a gyermek áldás! ÉLvezzétek minden percét még azt is ami kellemetlen mert higyjétek el nagyon nagyon fog hiányozni ez az állapot miután megszületett! Még egy jópár hónap hátra van és a vége már elég nyűgös lesz...
katuska79
 
 


A neme engem is izgat már. Nem is tudom, hogy lehet kibírni a végéig... :shock:
Nálunk a CRL: 5.6 volt, de bújkált a Picúr, úgyhogy alig lehetett megmérni. Combcsont és fejméret is oké...
Egy-két nap csúszás meg simán lehet tényleg!! :lol:

HÁt, a bikinit gyorsan fel kell próbálnom, én is inkább a melltartótól félek... Lehet, hogy venni kell még? Most vettem tavasszal :twisted: Na, mindegy, ez legyen a legnagyobb baj, neem?? :?:

:wink: anna

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Vitamint én sem szedek, a doki szerint fölösleges, amikor ennyi gyümi van. Az elején én is szedtem (elevitet), és Katushoz hasonlóan iszonyat rosszul voltam tőle :x
Vérvétel meg ilyenek a 16. héten lesznek+ Afp is azon a héten. Bár majd figyuzni kell, mert már a 17.hét lesz majdnem (v. most mi??).. A végén teljesen elvesztem a fonalat, hány hét, hány nap... 8) :?

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


szóval CRL: 56.6 mm---így pontos :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Sziasztok
Húúú, a végén fiús topik leszünk. :) Remélem majd én holnap megtöröm ezt az állapotot. Már egy hónapja nem voltam uh-n. Nagyon fura és nagyon várom a holnapot. Hétvégén voltunk a Balcsin. A vízbe csak combig mertem bemenni, mert iszonyú sokan fürödtek, de így is nagyon jó volt.
Egy hét múlva megyek afp-re. Attól az eredménytől nagyon félek, bár tudom, hogy semmit nem jelent.
Olyan mókás a helyzet, mert mi még nem mondtuk el a családnak, hogy babát várunk régebben már leírt okok miatt. Az anyukám viszont tudja. MIndig simizi a hasamat és vett nekem kis tunikát, de van annyira korrekt, hogy nem kérdez. Az utcán vad idegenek kérdezősködnek, akire meg tartozna tiszteletben tartja azt, hogy ha nem mondom, akkor valószínűleg nem akarok beszélni róla. Holnap reggel megyek anyuért és viszem uh-ra, de utána megpróbálom betapasztani a mesélőkéjét, mert nem vad idegen alkoholistákkal akarok beszélgetni (anyuék boltjába jár vevőként) a magánéletemről. (Tavaly is ez volt. Anyu örömködött mindenkinek, aztán meg én szívtam a végén, sőt a mai napig.)
Drukkoljatok nekem holnap, mert valahogy most nem érzem a bugyborékolást.
A BabyPlanetban láttunk egy készüléket, amivel a szívhangot lehet nézni. A párom venni akar. Szerintetek van értelme????
én már régóta kismami gatyóban nyomom, nagyon nagy a pocakom. Megpróbálok majd képet felrakni. Egy baráti párral voltunk a Balcsin és a fiú már nagyon akar babát, így az én pocakomat fotózta. :)))
Vendég
 


Sziasztok
Húúú, a végén fiús topik leszünk. :) Remélem majd én holnap megtöröm ezt az állapotot. Már egy hónapja nem voltam uh-n. Nagyon fura és nagyon várom a holnapot. Hétvégén voltunk a Balcsin. A vízbe csak combig mertem bemenni, mert iszonyú sokan fürödtek, de így is nagyon jó volt.
Egy hét múlva megyek afp-re. Attól az eredménytől nagyon félek, bár tudom, hogy semmit nem jelent.
Olyan mókás a helyzet, mert mi még nem mondtuk el a családnak, hogy babát várunk régebben már leírt okok miatt. Az anyukám viszont tudja. MIndig simizi a hasamat és vett nekem kis tunikát, de van annyira korrekt, hogy nem kérdez. Az utcán vad idegenek kérdezősködnek, akire meg tartozna tiszteletben tartja azt, hogy ha nem mondom, akkor valószínűleg nem akarok beszélni róla. Holnap reggel megyek anyuért és viszem uh-ra, de utána megpróbálom betapasztani a mesélőkéjét, mert nem vad idegen alkoholistákkal akarok beszélgetni (anyuék boltjába jár vevőként) a magánéletemről. (Tavaly is ez volt. Anyu örömködött mindenkinek, aztán meg én szívtam a végén, sőt a mai napig.)
Drukkoljatok nekem holnap, mert valahogy most nem érzem a bugyborékolást.
A BabyPlanetban láttunk egy készüléket, amivel a szívhangot lehet nézni. A párom venni akar. Szerintetek van értelme????
én már régóta kismami gatyóban nyomom, nagyon nagy a pocakom. Megpróbálok majd képet felrakni. Egy baráti párral voltunk a Balcsin és a fiú már nagyon akar babát, így az én pocakomat fotózta. :)))
Vendég
 


Eperke :lol: :lol: :lol:
Minden oké lesz, ne izgulj!!! Holnapra ezerrel megy a drukk!!!! :lol: :lol:
Nekünk kislány, kisfiú is jó, teljesen mindegy, csak egészséges legyen!! :lol: MÉg legalább egy hónapot ki kell bírni.
Az Afp meg állítólag tényleg egy kalap sz.rt sem ér... :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Sziasztok

jandrea nagyon jók a baboca méretei, szépen növekszik

sahli gratula a kisfiúhoz

A vitaminokra visszatérve, én a maternátol rettegtem hogy nehogy a doki azt írja fel nekem, az egyik barátnőm a rósz vérképe miatt az egész terhessége alatt szedte és +65 kilót szedet fel magára.

Mi a tegnap meló után kiruccantunk a bevásárló központba, ahol a könyves polcom megakadt a szemem egy könyven "Pocakosnapló" belelapoztam és úgy döntöttem megveszem (utólag bántam volna ha ott hagyom) nagyon de nagyon jó kis könyv, ma egész nap csak ezt bújom benne van hétről hétre a baba fejlődése(3D képekkel illusztrálva) minden hétre való CRL mérete, súlya, lehet UH fotókat rakni belé és még sok sok minden :D

Puszo mindenkinek, vigyázatok magatokra.

Kép
ercsa
 
 


Sziasztok Kismamik!

Nekünk is megvolt a 16 hetes UH tegnap! Egy nagyon régi motoros UH-s doktornő csinálta, azt mondta, gyönyörű gyerek, látszik, hogy örömmel csináltuk :lol: :lol: :lol: Mostanra kb 15 dkg. És képzeljétek, szétdobta a kis tappancsait, is megmutatta magát: Kisfiút várunk! Először szóhoz sem tudtam jutni, abban éltem, hogy lányom lesz, erre rácáfolt, de cseppet sem bánom, Ő a legfontosabb! Mint ahogy rácáfolt a Jónás és kiínai naptárakra, mert mindenhol lányt írtak :lol:
Ma reggel már boldogan köszöntem neki: Jó reggelt, drága kicsi Martinkám!
És hogy dobogott a szíve is, könny szökött a szemembe, komolyan mondom, most is! :D Legközelebb 19. héten genetikai UH, utána a 21. héten vizsgálat, majd a doki a 24. hétre javasolta a 4D UH-t, hogy akkor még belefér a képbe, de már olyan szép kis babás!
Azt hiszem, lassan elkezdünk bútort rendelni, mert az is 6-8 hét, mire megjön, aztán szép lassan a többit is!

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


És természetesen mindenkinek gratula a remek UH eredményekhez, valamint a kiderült kisfiúkhoz!!!

Nekem tegnap vették le reggel az AFP-t, meglátjuk, mi lesz az eredmény, de állítólag tényleg nem a legmegbízhatóbb! Ha eddig minden eredmény szuper, ideértve a vérképeket is, mi baj lehetne?? Egyszerűen semmi, imádom ezt a gyereket, neki tökéletesnek kell lennie :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Sziasztok
Mindenkit megnyugtathatok, hogy en is mar csak a kismama ruhakban erzem jol magam, a tobbi szuk-nyom stb. Ugy hogy kizarolag azokat hordom. Nem nagy valtozatossag de fo a kenyelem.
Katuska: orulok, hogy jol telt az erdelyi kirandulas, gondolom a babocanak is biztos tetszett:)

Hat a vitaminokkal kapcsolatban nincs nagy tapasztalatom, de en akkor szedem amikor eszembe jut, szerintem egeszseges tapalakozas mellett, a mai vilagban nagyon sok vitaminra nincs szukseg, mert anyukaink sem szedtek es megis egeszseges nem vitaminhianyos babocakat szultek. A mostani tapalakozasi lehetosegek, meg foleg nagyon jok, ugy hogy en nem tulzom el a vitamin szedest.

Nekem sajna a hanyinger nem mulik, a rosszuletek sem, na meg a pattanasok sem, ugy nezek ki mint egy pubertas lany nagy hassal. Szornyu. El fognak ezek a pattanasok mulni vagy csak szules utan? Nekem soha nme voltak most meg tele van a hatam, a mellem, az arcom. Az orvos meg azt ismetelgeti, hogy ez normalis... na de meddig?

hu ket het mulva en is uh-ra megyek, mar alig varom:) 15 hetes lesz akkor mar a baboca de jo.:)
Kép

Kép
brestovsky
 
 


HÚÚÚ Kata, ez nem semmi. Nekem is a kínai és a jónás fogamzásnaptár egyaránt kislányt jósolt. (Én eddig hittem is benne) Sőt, az egyik barátnőmnek van még valami számolásos technikája és ő is kislányt számolt. Tavaly mindegyikkel bejött. Egyre jobban izgulok. Persze, a lényeg, hogy egészséges legyen, de én egész életemben kislányra vágytam. És tavaly már annyira közel voltam ahhoz, hogy az egyetlen vágyam valóra váljon.......
Na, ma elkezdek barátkozni a puskával lövöldözés, földön kúszás, nagy verekedések gondolatával..... Ja, és kötelezően fociznia kell szegénynek, mert apuka megszállott. :lol: :lol: Bár szerintem a lánynak is......
Vendég
 


Amugy nekem is minden naptar kislanyt josolt, es azt mondta az orvos, hogy kisfiu. Szoval ennyit a naptarokrol.
Eperfagyi az en vagyam is kislany volt, na de majd masodiknak:) remelem:) Amugy itt az mondjak a tapasztaltak a fiuk sokkal anyasabbak mint a lanyok, es hogy nekem jobb lesz a kisfiuval. Na majd meglatjuk

Kép
brestovsky
 
 


Eperfagyi!
Én is megdöbbentem, mikor az UH-s doktornő közli, hogy hú, de mutogatós ez a gyerek, mire én izgatottan kérdezem, hogy éspedig? Mire ő: Mit gondol, mi az a két combja között?? Azt hittem, leesek az ágyról :lol:
Utána, még vártunk a dokimra, könnybe lábadt a szemem, majdnem elsírtam magam, hogy de hát akkor most nem lesz kislány??? :oops: Szegény férjem tökre megijedt, hogy akkor most mi van, nem is örülök? Hát hogyne örülnék, csak nekem is el kellett, hogy jusson az agyamhoz az információ! De a lényeg, hogy egészséges legyen, legfeljebb majd kap egy hugicát :lol: :lol: :lol:
Addig is nagyon vigyázok kicsi szemem fényére!

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Kata szuper :lol: :lol: :lol:
Gratula, szóval Nektek is fiú lesz!!! Tényleg aranyos lehetett!!! Nem semmi :lol: :lol: Képed nincs?? Látni szeretnénk!!

:wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Sziasztok!

Közkívánatra felrakom a képet -- azért csak most, mert itt a munkahelyen fennforgások voltak a scannerrel :roll:
Megint csak csatolmányként tudom feltenni, úgyhogy klikk a linkre Bébike-Martinka képért :lol: :lol:

1216295988.1979.pdf

Remélem, működik!

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


KAta! Édi pocija van a babádnak!!!! És miylen rendi UH-ost fogtál ki, hogy iylen aranyosat mondott!!!! Hidd el nekem tök jó egy kiskrapek anyukájának lenni:) Kicsit mozgalmas de nagyon jó:)

Eperfagyi! én nem vennék oylan szívhang vizsgálót mert nagyon nagyon nem ajánlják. NAgyon sok esetben van az, hogy a baba épp fordul, olyan helyzetben van, hogy a készülék nem fogja a jeleket ezáltal riadalmat kelt feleslegesen. Hidd el ha már rugdos érezni fogod minden készülék nélkül, hogy remekül érzi magát!

Rita! Sajnos nekem is lettek ragyáim Mátéval és nem is múltak el:( most is vannak bár nem vészes de úgy érzem soha nem lesz szép a bőröm... :(

A legkényelmesebb ksimamacucc a párom munkás overallja:) valami király....csak nem szalonképes:)
katuska79
 
 


Sziasztok!

Szinte a bejelentkezésem óta nem is írtam... :( azért megpróbálok reagálni a közben elhangzottakra...
Mi kb. 6-7 éve próbálkozunk, hogy babát szeretnénk, túl vagyunk néhány éves clostylbegit kúrán, 6 inszemináción és 2 lombikon. A 2. lombik után azt mondtam, hogy egy kis pihire van szükségem. Elindítottuk az örökbefogadást, ami kicsit elhúzodott, 1,5 év után május elején kaptuk meg az engedélyező határozatot... néhány hét múlva az állandó rosszullétek miatt párom mondta, hogy csináljak egy tesztet... és pozítiv lett, amit néhány nappal később a doki megerősített egy uh segítségével. Közölte 8-9 hetes terhesség! Nagy volt az öröm. Éveken át mindent megtettünk a babáért, aztán mikor "lemondtunk" arról, hogy átélhessem ezt az érzést és az örökbefogadás előtt megnyilt az esély, akkor a babóca úgy döntött, hogy most már jöhet.
Volt már korábban egy terhesség, de sajnos a 6 héten elvesztettem, ezért most én is szedem az utrogestánt.
A napi progi: reggel hányás, napközben émelygés, délután fejfájás, de már szinte menetrendszerűen. És teljesen mindegy, hogy úgy kelek-e, hogy keksz az éjjeliszekrényen és majszolgatom.
Mi holnap megyünk a 12. heti uh-ra...
Foglalkozásom: pénzügyes-számviteles
Kata: nagyon szép a babád!!!
Gratulálok a kisfiús kismamiknak!!! Nálunk megoszlott a család, uis én kisfiút szeretnék a párom kislányt.
Vitaminnal kapcsolatban annyit mondanék, hogy a védőnő azt mondta, hogy az első 3 hónapban érdemes szedni a vitamint, utána uis az étkezés során pótoljuk a szükséges vitamint. Nem minden nap veszem be az elevitet, uis az kispocok nem szereti:) Ha beveszem rendszerint ki is hányom, így nem erőltetem. Kálciumot, magneb6-ot és folsavat szedek.
Egy kicsit hosszúra sikerült :oops:
További émelygésmentes szép napot mindenkinek!

csmoni
 
 


Moni ez nagyon klasz! Látod a TI történetetek is azt bizonyítja, hogy ezek a kis pockok tudják mikor jön el az idejük! Csak tutira akart menni, hogy midennt megtesztek egy gyermekért.
ÉN a kekszttől még most is hányok pedig már egy hete nincs rókakoma:) Lehet valami mással kellene próbálkoznod.
Mondjuk ropival.

Még jó, hogy a nemet illetően túl sok beleszólásunk nincs...jaj mi lenne it:)
katuska79
 
 


csmoni: Ilyen szép befejezésű történetek az igaziak. Szülessen belőle egy gyönyörű babóca jaunárban azt kívánom. :)
Nálunk is megoszlott a család én kisfiút szerettem volna, párom kislányt. Most a sors nekem "kedvezett" és kisfiút várunk. De a párom így is ugyanúgy fogja szeretni, már tervezgeti mit fog csinálni a fiával közösen. :)
Vitamint én is csak az első 3 hónapban erőltettem, a kiskukis nem szerette..
Sajnálom a rosszulléteid, remélem hamarosan jobb lesz!! Vmi homeopátiás bogyót addig is megpróbálhatnál. Azokat lehet nyugodtan.

kata: Szóval ott is kiskukis áll a házhoz! :D Grat. Mi is láttuk a lába között a micsodáját, izgi volt. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Látom itt már sok-sok kisfiús mami van. :D Grat!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Katuska, el is hiszem, hogy szuper egy eleven kiskrapek, már előre várom, hogy lesz belőle Dennis a komisz :-)) Olyan jó kis kertésznadrágos, kockásinges, lemotorozott cipőorrú igazi kis vagány hapsi :lol: :lol:
Aida, köszi a gratut, neked is nagy gratu Noelhez, igazán szép név! Nekem is tetszik, csak a párom leszavazott :? De így a Martin a nagy szerelem, olyan kis cuki, meg egy felnőtt embernek is jó!

Mi valamiért kislányt vártunk, nem mintha kevésbé örülnénk a kisfiúnak, csak valahogy ráálltunk, aztán volt nagy meglepetés tegnap a kukimutogatás után!
Azóta meg folyton azon fantáziálok, hogy milyen zabálnivaló kishapsi lesz :lol:

Moni: annyira jó, hogy végül így zárul a történetetek, sok idő után jelentkezik Babóca! És természetesen minden, de minden OK lesz!
És köszi a gratut, Martinkának továbbítva :D

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Kata
Örülök, hogy örülsz a kis Mutogatósnak. :)
Hidd el, tavaly, amikor még úgy volt két gyermekünk lesz nem érdekelt, hogy kisfiú-e, vagy kislány. Mivel ez az utolsó esélyünk, ezért most szeretném, ha kislányt kapnék, amire mindig is vágytam. Erre nagyon sok minden rájátszott az életemben, ami most hosszú lenne, privát és szomorú. Az biztos, hogy az volt életem legboldogabb pillanata, amikor tavaly kimondta a doki, hogy kislány. Mivel ez az utolsó esélyünk és csak remélni tudom, hogy a végén a kezemben tartom a Kicsikémet (ami azt jelenti, hogy mindketten túléltük) ezért próbálok arra koncentrálni, hogy egészséges legyen, de nem tudom magam becsapni. :lol: Ha becsukom a szemem, akkor egy kislányt látok. Bár nem tudom, ő a múlt vagy a jövő, de úgy néz ki, mint az apukája (fekete haj, fekete szem és gyönyörű) és szoknyában szalad az apukája felé. Ezt a képet 16 éve látom magam előtt. Annyira szeretném egyszer a valóságban látni, hogy arra nincsenek szavak.
Vendég
 


Csmoni
Nekem tavaly azt mondták az orvosok, hogy nagyon kevés esélyem maradt a roncsolódott méhem miatt egy babára. Előtte nekem is megvoltak az inszemek és 3 lombik. Tönkrement a májam, a vesém és a pajzsmirigyem a hormonoktól, nem beszélve a grátiszba szerzett 15 kg-ról, ami rámrakódott. Májusban kellett volna lombikra mennem, de már nem akartam. Féltem. Mindentől, de legfőképpen attól, hogy még egy babát elveszítsek. A maradék pénzünkön elmentünk Egyiptomba és ott történt a csoda. Már hárman jöttünk haza. Először azt se tudtam merjek-e örülni, vagy ez valami újabb trükk, hogy ismét belepusztulhassak a fájdalomba. Még most is elég ambivalensek az érzéseim és azt hiszem amíg a kezemben nem fogom a kisbabámat, itt lesz velem a félelem is. Legfőképp a végétől félek, ami tuti császár és én annyira szeretnék szülni........ :oops: :cry:
A csodák eddig nem velem történtek, de most remélem, hogy nemcsak elkezdődött, de értelme is lesz és a végén végre mi is igazi szülők lehetünk, akik ölelhetik a gyermeküket, nem pedig gyászolják anélkül, hogy valaha is láthatták volna.
Bocsi, ha szomorú lettem, de jó volt kiírni ezt az egészet. Muszáj sikerülnie!!!!!! Ugye????
Vendég
 


Eperfagyi, csmoni: nem véletlenül estetek teherbe spontán ennyi megpróbáltatás után!!!!! Hihetetlen dolgokon vagytok túl mind testileg, mind érzelmileg. Egyszerűen nem lehet olyan kegyetlen az élet, hogy egy spontán teherbeesés után bármi baj történjen, pont akkor, amikor már szinte feladtátok illetve elegetek lett a sok lelki megpróbáltatásból.

Őszintén szólva én azért halogattam az inszeminációt (pedig a párom már nem akart tovább várni), mert minden vágyam az volt, hogy spontán jöjjön a baba, ne kelljen beavatkozni a természetbe. Főleg, hogy nálunk semmi szervi rendellenesség nem volt, egyszerűen ellenanyagot termeltem (állítólag ez egy allergiás reakció). Egyszerűen nem hittem el, hogy ennyin múlik. Ha bármi szervi bajom lett volna gondolkodás nélkül mentem volna mindenféle kezelésre és beavatkozásra, de így...
És úgy látszik, jól tettem, hiszen már útban a baba és reméljük, hogy nem lesz most már semmi gond.
A ti történetetek is azt mutatja nekem, hogy egyszerűen, ha jönni akar a baba, akkor jön, ha nem, akkor bármit is teszünk, nem fog jönni. Persze ezalól kivételt képez a szervi rendellenesség (pl. nem működő petefészkek).
Minden esetre nagyon szorítok nektek!!!!!! És persze mindenkinek, akinek ott a bébi a pocakjában. :-)

Kép
jandrea
 
 


Jandrea
Nálunk sem volt semmi oka a meddőségnek. Kiskatonákat hibáztatták, de ez már a 2. spontán terhességem. +1 lombik. (apa uaz. :))))
Köszönöm a bíztató szavakat.:)
Vendég
 


Eperfagyi ezer drukk nektek! Meg persze mindenkinek.

HIdd el semmivel sem leszel kevesebb vagy roszabb szülő mert császárral fogsz szülni. Neked az lesz az élményed a szülésről, de a végeredmény mindkettőnél ugyanaz. Boldogság, boldogság és boldogság. Hát akkor meg nem mindegy?
katuska79
 
 


Sziasztok!


Regényt írtam, de elszállt :(
Tegnap folyton lefagyott a babanet, de minden oké nálunk!!!
Kedden voltunk 12 hetes Uh-n, tökéletes a baba, és a mérete is a korának megfelelő. CRL: 62 mm, BPD: 22 mm, és szép vékony nyaki redője van!
Már apa is fiút vár, mert szerinte az Uh alapján teljesen fiús tartása van a jerkőcnek :lol: Babó amúgy átaludta az egész vizsgálatot, nem tudom mi lesz később, így nem nagyon tudunk majd benézni a lába közé :o Mondjuk az Uh-s doki bizta örült, hogy könnyen meg tudta mérni a bébit.
Az lesz szép, hogy már mindketten fiúban gondolkodunk, aztán majd jön a meglepi, hogy puncis van a pocakban :D A Jónás meg a kínai ellentétesen jósolt, szóval arra sem tudnunk hagyatkozni.
Holnap megyünk a dokim magánrendelésére, majd megbeszélem vele a 16. hét menetét, mert jó lenne akkor is kukkolni egyet, hogy ne kelljen várni a 18-20. hétig.
Gartula mindenkinek a kiskukisokhoz, bár már mi is ott járnánk, hogy tudjuk ki lakik bent :wink:
Üdv az újaknak is! :D

Végezetül felteszem a képet a mi kis szundikáló drágánkról:

Kép

biga.csiga
 
 


Eperfagyi!

Teljesen elérzékenyítettek a soraid! Szívemből kívánom, hogy váljanak valóra az álmaid, ha kislányt szeretnél, úgy legyen! Nem véletlenül jött most ez a Babó, ahogy előttem is írták!
És szuper mami leszel, ebben teljesen biztos vagyok, ha császárral szülsz, ha nem -- aki ennyire kitartóan vágyik a baba után és ennyire szeretné, az csak szuper szülő lehet!

Persze Ti mindannyian azok vagytok/lesztek, nagyon jó érzés közétek tartozni!

Puszi mindenkinek, megyek egy kicsit lazítani Martinkával :lol:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Sziasztok!
Gratulálok a kiskukisokhoz :) abból már talán nem lesz kislány :) mint korábban említettem, nekünk a 29-ik lány volt a kisfiam, amikor megmondták, hogy fiú, én is elsírtam magam :oops: annyira ráálltunk a kiscsajra, pedig az első is az... :) most nem állok rá semmire, így is ajándék, nem számítottunk rá éppen most :)
A kispasikról: ők sem egyformák :) egyébként ha a roszcsontságról és a leradírozott cipőorról és kiszakadt nadrágokról van szó, akkor az a lányom, nem a fiam :D
Katuska :) nem tudom, mekkora lesz, eddig azt hittem, ilyenkor még egyformák, és utána nől a különbség, de itt azért elég változatosakat írtunk :)
a második állítólag nagyobb, mint az első, de a harmadik? remélem, nem lesz nagyobb, mint a 4 kilós fiam :)
Eperfagyi: persze, hogy sikerül :) és jó, hogy leírtad, még akkor is, ha szomorú... nehéz megmagyarázni, hogy miért
Kata: nagyon jó ez a kép, szinte látni a vonásait :)
Na jó éjszakát, szétcsapok a gyerekek között, nagyon pörögnek :D

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


ja és azt nem is írtam, hogy Kispocok második napja annyit rajcsúrozik, hogy néha szinte levegőt sem kapok a döbbenettől :D köldöktől egészen lentik "rodeózik" :D

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Ja és ma utoljára írok :) csak az előbb lemaradt :oops: (szétszórt lennék? :oops: )
Eperfagyi: egyetértek Katuskával: én sem ajánlom a szívhang vizsgálót: ilyenkor nagyokat mozog a gyerek, simán kimozdul a "képből" a frászt hozva rád, ami sem neked, sem a gyereknek nem jó, és rövidesen naponta érzed, hogy mocorog :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


csöre: Te is érzed már a babád. :) Tök jó. Én is hamar éreztem meg, vhol a 15+5 körül, azóta is sokszor érzem már, sőt tegnap akkorát rúgott, hogy egy kivülálló is megérzékelte a kezével. :D Ilyenkor már nem az én hallucinációm, az tuti.

Tegnap vették le az AFP-hez a vért, két hét múlva eredmény, utána genetikai UH. Biztosan minden rendben lesz. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Csöre! Igen, valószínű, hogy nem lesz belőlük lány, de én enyhe szkepticizmussal tekintek a dologra :lol: Mégpedig azért, mert az UH-s dokinő először azt mondta, hogy nem biztos, hogy lehet látni, inkább majd a genetikain, utána meg azt mondja, hogy van vmi a lába között.... Nagyon meresztgettem a szemem, de egyértelmű kiskukit nem láttam -- persze akkor már meg voltam zuhanva, hogy azt kellene látnom??! :oops: A dokinő meg bizti érti a dolgát, úgyhogy elfogadom, amit ő mondott. De kék ruhákat, focilabdát,kismotort azért még nem veszünk, majd csak megmondják mégegyszer a tutit a következő UH-n...De persze, tudom, hogy Martinka lapul ott bent, és igen nagyokat hullámozgat mostanában, én is éreztem már kézzel a pocakomon.
Igen, jól látszik az arcocskája, olyan kis cuki :D

Aida, minden OK lesz, csakúgy, mint mindannyiunknál :D Nekem is a genetikai UH-ra hozzák ki az eredményt a magánrendelőbe, tökéletesenek kell lennie!

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Kata, látom, csináltál új vonalzót is :)
Aida: persze, hogy rendben lesz :)
én jövő héten megyek megbeszélni a genetikai UH-t és az AFP-t

Lányok, ki vagyok nyúlva :( izomlázam van, pedig semmit sem csináltam, fáj a derekam, és még álmos is vagyok :( de nem merek még egy kv-t meginni, inkább aludni kéne, ugye? de akkor mi lesz éjszaka? Ti is jobban bírjátok már? Az iszonyat álomkór, és a mindig csak aludnék időszaknak szépen észrevétlenül vége lett... akkor ez most a bónusz? vagy tényleg sok volt a tegnapi nap, pedig nem is éreztem annak akkor (az izomlázat eltekintve)

Mindegy, leszerveztem az üdülési csekk - felhasználás projektünket is végre :) ezen is túlvagyunk. Már tiszta parák voltunk, hogy nem lesz hely az augusztus 20-ás hétre, mert akkor mindenki pihen. De szerencsére sikerült :) ilyenek vagyunk, mindent az utolsó pillanatra hagyunk :)

Biga-csiga: lesz itt még olyan mocorgás :) meg még jó pár UH nekem azért nem tudta megmérni a doki, mert mocorgott :) igaz, azt nem kérdeztem, hogy milye van nekije, de utoljára a 13-ik héten voltam, akkor még úgysem látszik... szerintem a 24-ik hétig meg sem kérdezem, a fiammal kapcsolatos tapasztalatok miatt :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Sziasztok
Annyira jó kedvem van. Ma nagyon alaposan megnéztük a Kiscsirkémet. Rengeteget mozgott. A doki mondta, hogy hibát keres, azért ilyen alapos, de nem talál. Ez a baba tökéletes. (Persze nem akarok tökéletes gyereket, csak egészségeset.) Integetett is a nagymamának, aki így és most lett beavatva hivatalosan, bár az Ő bevallása szerint végig tudta. (Boszorkány :lol: )
A nemét illetően titokzatos a Kicsi, mert keresztbe rakta a lábát. Mivel az enyém is úgy volt a vizsgálat közben, ezért én továbbra is lányra tippelek. Nagyon jól elkapott egy képet a doki, ahol az egész arcocskája látszik. A szája tisztára olyan, mint az apukájáé. Szeretném megosztani Veletek a képet, de nincs scannerünk, így még keresem a megoldást. Mindenkinek köszi a drukkokat!

Csöre
Ez nem is utolsó pillanat. Mi két éve úgy mentünk Tunéziába, hogy hétfőn 4-kor kinézte a párom az utat, este bepakoltunk, reggel fizettünk és kedden fél 1-kor már a repülőn ültünk. (Talán így nincs ideje tönkremenni az irodának. :lol:) Persze nem ezért, csak így alakult.
Vendég
 


Csöre! fényképezd le a képet és úgy tedd fel:)
katuska79
 
 


Katuska: mármint Eperfagyi, ugye? :) egyébként nekünk sincs szkennerünk, de talán én már nem kapok egybeképet a jövő héten... dvd-t viszont viszek. Abból meg talán ki lehet merevíteni majd az érdekesebb részeket... kitechnikázom :D
Eperfagyi :) hova ne lenne még titokzatos :) gratula a kis tökéleteshez :) nem hiszem, hogy boszorkány a nagymami :) csak biztosan látszik már... na nem a pocón, mert azt lehet takarni, de szerintem már máshogy állsz, máshogy jársz, mint egyébként (én biztosan, és nem szándékosan) eddig azt vettem észre, hogy a combom (ami amúgy sem ér össze a kedves kis beépített ó betű miatt :D) most méginkább nem ér össze, és az eredeti állapot visszaállítása komoly erőfeszítést igényelne, marad a bő nadrág :)
meg a derekad is behorpad egy kicsit a poci növekedésével, és azt sem lehet kompenzálni, max takarni...
és ezer más, nem fizikai jel is van :) akkor még nem beszéltünk a minden egyébről :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Eperfagyi! Jó téged ilyen boldognak 'látni', akkor jól drukkoltunk, hogy tökéletes a Babócád! Nagy gratula hozzá! Remélem, te is megnyugszol egy kicsit!

Csöre! Jajj, hát muszáj voltam kiélni a Martinka végett érzett örömömet, dobtam neki egy ilyen csini új vonalzót :lol: :lol: :lol:
Az elsőt kabalából ott tartom, bár ahogy a rózsaszín figurán látszik, kislányra készültünk :lol: :lol: :lol:
A Kisfiút várunk feliratot meg még nem akartam kitenni, biztos ami tuti, de így is remek, szerintem :D

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Jandrea, én is bevásároltam tegnapelőtt. A terhesnaci tényleg isteni, ma abban kényelmeskedek a melóhelyen. Tegnap az övet próbáltam ki, az is nagyon jó, egész nap nem csúszott le a nacim. Isteni találmányok. Én 2in1-ban voltam, és legnagyobb örömömre 50%-os nyári leértékelés volt.
A 61 mm szép, teljesen papírforma szerinti, a miénk jóval kisebb volt. Gratulálok!

Sahli, gratula a kiskukishoz!

Én a genetikai UH-ra 6-én megyek, remélem, akkor már mi is látunk valamit!

Csöre, azért ez az étvágy nem semmi :) . Nekünk nincs otthon mérlegünk, de az émelygés ellen gyakorlatilag folyamatosan eszem valamit, úgyhogy már előre rettegek a legközelebbi mázsálástól, ami hamarosan esedékes. Igyekszem én is gyümit, zöldséget, salit, joghurtot enni, de mindig nem leheeeeet!

Kata, neked is gratulálok a kisfiúhoz!

Akkor most tényleg kisfiús topik leszünk? Vagyis nekem is kukis lapul a pociban? :shock:

Eperfagyi, nagyon szomorú, szívbemarkoló a történeted, főleg, amilyen szépen írsz róla, de a vége mindenképpen hepiend!!! Nemsokára látod élőben a kislányod az apukája felé szaladni a kis szoknyácskájában.

Csöre, Aida, irigylésre méltó, hogy már érzitek a lurkókat. Lehet, hogy egy kicsit irigy vagyok? :oops:

Madaran, jó nyaralást!

Kép
petne
 
 


Sziasztok,
de sok mindent irtok alig birom kovetni:) de jo.
Eperfagyi: gratula a tokeletes babahoz, remelem 2 het mulva nekem is egy olyat lat az orvos.
csore: Az almossag nekem is kezd abba hagyni, de ez nap fuggo. De talan most mintha kevesbe lennek komas napkozben is. Gondolom ennek mindenki nagyon orul, foleg szerencsetlen ferjem :wink:

Lenne egy kerdesem, mar legalbb egy hete naponta rendszeresen van huvelyi fajdalmam, vaygis nem eros fajdalom hanem inkabb olyan szuro, nyilalo erzes. Olyan mintha fel lennek fazva, vagy enyhe hugycso gyulladasom lenne, de amikor pisilek nem faj, szoval meg sem az, gondolom en. Ez normalis? Betudhato annak, hogy a meh nol? Vagy nem annyira normalis es menjek vele orvoshoz? Nektek is elofordul vagy ez teljesen abnormalis. Eddig betudtam normalisnak de most mar egyre jobban aggaszt.
Tudtok tanacsot adni? koszike addig is.
Kép

Kép
brestovsky
 
 


Rita,
ilyet én is szoktam néha érezni, kis hüvelyi szurka, olyan, mintha megszúrna valami, de ez teljesen normális, a Babóca tereprendez odabenn :lol: De ha megnyugtat, kérdezz rá a dokinál, meg persze, ha erősebb folyással társul, akkor egy kis Betadine kúp nem árthat. Nekem azt mondta a dokim,ha megyünk nyaralni, akkor nyugodtan fürödhetek a tengerben, csak vigyek hüvelykúpot, ha esetleg folyásom lenne.
Remélem, kicsit megnyugtattalak :wink:

Petne,köszi a gratut :D

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Bocsi Csöre...tényleg Eperfagyinak szólt:) csak valahogy a te neved volt a fejemben:)

Anyukám azt mondta tök lányos kinézete van a babánknak...el is nevezte Izabellának...jaaaaj neee... nekem még mindig a Fanni a kedvenc...de szerintem a páromnak nem tetszik:(

Rita! Ilyet én is éreztem Mátéval főleg mikor rugdosott sokat lent. A húgyhójagom is fájt sokat emiatt. Pont oylan, mint felfázáskor és pillanatokig tart csak. De ha nagyon kellemetlen inkább nézesd meg nehogy tényleg valami gyulladás legyen.

Petne hol van ez a leértékelés? Nem mintha nagyon kellene kismamacucc mert szerencsére elég sok van de mindig el lehet csábulni egy egy újabb darabra:)
katuska79
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?