Új privát üzeneted érkezett!

Nitácska: persze értem de hiába pisiltetem ujra kellet neki majd belejövünk és nem kel pelus de az a jo hogy a pelusba nem pisil már :D

Gyöngyi énis sajnálom hogy elment a baba :(

Kép
v.e.judit

judit tényleg az a lényeg hogy ne pisil a pelusba mégha van is rajta!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Gyöngyi! Én is sajnélom, hogy elment. Első lett volna?
Nem hiszem, hogy műteni fognak, mert ez az érték annyira alalacsony, hogy a terhesteszt se mutatná ki. Valószínűleg lesz egy Uh és ennyi. Max. vissza hív kontrollra.

Kép
kislibus

gyöngyi szerintem kislibusnak igaza van!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Köszi a válaszokat,bizom benne hogy nem kell müteni...,holnap persze ugyis kiderül...
Igen az első lett volna...nagyon rossz...alig örülhettem neki már el is ment... :cry:
gyongyi

gyöngyi lesz még egészséges szép babátok!!!
Csak pozitívan !!!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Gyöngyi,

sajnálom ami történt! :cry:
Vendég

ppetike ti hogy vagytok?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Azt mondta a patológus, hogy az nem jelent semmit, hogy nem találtak rendellenességet, mert lehet, hogy csak később alakulnak ki a jelek.Akár születés után.
De akkor uh-n mit néznek?Mi van a rövidebb végtagokkal, stb???
De csak telefonon beszélt vele a párom, majd bemegyünk személyesen is.
Azt személyesen kérdezzük meg, hogy hogyan lett a lányból fiú, mire megszületett...
Hátha elírás a papíron...elvégre az XX és XY könnyen elüthető.

Tudja valaki, mi az a majombarázda a tenyéren?Azt írták,hogy olyan látszódott az egyik kézen, a másikon nem volt egyértelmű.Ez az egy esetleges eltérés volt.Azt olvastam, hogy ez teljesen egészséges embereknek is lehet a tenyerén.Tud valaki valami közelebbit?
Vendég

luca a googleba írd be hogy majombarázda és ott kidob egy csomo mindent!
:roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Képmindenkinekszép álmokat!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Kedves Mindenki!

Tanácsot szeretnék kérni.
Áprilisban volt egy miss. ab.-om. A dokim azt mondta, hogy a műtét után várjuk ki a 3 hónapot, s szedjek progeszteron tartalmú gyógyszert, ahogy megtudom, hogy megfogant a második kicsi, mondván, legtöbbször a progeszteren elégtelen termelése miatt fordulhat elő ez a szörnyűség. Viszont semmilyen vizsgálat nem volt.
Akivel esetleg valami hasonló törént, tud valami tanácsot adni a jövőre nézve?

Köszi, Iszruk
iszruk

Sziasztok!

Luca, remélem jobban vagy kicsit. Talán minden nappal könnyebb lesz kicsit...

Zsuzsu! Gyönyörű az Ábel baba!!

Nita! Jó éjt és szép álmokat!!

Sajnálok minden új tagot, akinek vetélése volt... Nem is gondoltam volna, hogy ennyi vetélés van... Szomorú

Csajok, most már valami jóóóóó is töténhetne velünk, nem????

Kislibus! Remélem ebben a hónapban összejön a bébitek!!!

Én is megyek ajcsikázni!

Jó éjt...

Kép
szilvia80

Isztruk! Én nem szedtem progeszteront a vetélésem óta, (2007.ápr.) de én is úgy tudom, gyakran ez áll a háttérben. De állhat más is,egy hormonvizsgálat szerintem nem ártana, mielőtt hormonnal kezdenek el tömni...

Gyongyi! Én nagyon is megértem mit érzel, nekünk is első baba lett volna, azóta terhes sem lettem. Látom, hogy 2002-ben csatlakoztál. Azóta próbálkoztok???

Kép
kislibus

Luca! A down szindrómára utaló jelek nem alakulnak ki a születés után! Van olyan eset, hogy nem teljes a genetikai deficit, ilyenkor jönnek azok az esetek, hogy teljesen ép az értelme, vagy max. egy kicsit lassabb gondolkodású, esetleg van mongoloid szem, vagy négy újjas harántedő, de igazából csak a genetikai kép alapján lehet megmondani, hogy Részleges Down triszómia áll fennt. Úgyhogy nem tudom mit hord össze az a patológus, de a down, mivel genetikai betegség, már egész korai magzati korban megmutatkozik, később nem alakul ki! Csak van egy enyhe formája, amikor nem az egész 21-es kromoszóma duplázódik, hanem csak egy része. Ez is Down, csak enyhe, ezért nincs értelmi fogyatékosság, meg szivbetegség, meg egyéb rendellenesség mellé.
No de be is fejezem, ez még nekem is horror, hát még neked! Ne haragudj, hogy megin ilyen részletesen irtam! :?
kislibus

Drága, Luca :D

Annyira sajnálom. Nem is tudom mit mondjak.
Remélem már jobban vagy egy kicsit.
Vendég

Szilvi! Köszönöm, szeretnék én is hinni benne! Neked is mielőbbi babásodást!
kislibus

Luca! Egyszer megállapították, hogy Down, születésre elmúlik, majd később megint kialakulhat? :shock: :shock: :shock: Ilyen szerintem nincs. Kislibussal értek egyet. Ha születésnél egészségesnek találta a patológus, akkor egészséges volt. Igen, lehet, hogy később lett volna bárányhimlője, sőt lehet, hogy a manduláit is ki kellett volna vetetni, de téged nem ezért küldtek megszülni ezt a gyereket, hanem kromoszóma rendellenesség miatt. Márpedig az nem tűnik csak úgy el.

Iszruk! Nálam sem volt hormonvizsgálat, de peteérés után szednem kellett Duphastont és rögtön lett egy pozitív tesztem és 8 hónapra rá egy kisfiam. :lol:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Köszönöm mindenkinek az együttérzést,én is sajnálok mindenkit aki igy járt és nagyon szoritok mindenkinek,hogy sikerüljön a baba.
kislibus:
Én most csatlakoztam nem értem miért ir 2002-t.
Szerencsések voltunk mert az elsö probálkozásunk volt, és elsöre sikerült nagyon örültünk neki és sajnos ez lett a vége...
Neked mikor történt hogy elment a baba?
gyongyi

Monti! Hogy vagytok? Megy még a szopi ezerrel??? Szurimegvolt, vagy még csak most mentek??? Biztos nagyokat mosolyog már Marci!
kislibus

Gyongyi! Régen. 2007. ápr. -ban akkor harmadik hónapra sikerült, azóta semmi. Várunk még. Nem akaródzik dokit felkeresnem, mert utoljára se ért semmit. Hátha üsszejön spontán, ha meg végleg elszakad a cérna, akkor úgyis elmegyünk. A párom mindíg türelemre int!
kislibus

Luca,

a Down-szindrómát, leghamarabb már a 12 UH-nál ki tudják mutatni. A ún."majombarázda":ehhez annyit tudok hozzáfűzni,hogy ámbár a Down-szindróma tüneteihez társítják, de ez nem törvényszerű, hogy csak az ilyen beteg embereknél fordulhat elő. Egészséges embereknél is előfordul, megtalálható van akinek a jobb kezén, van akinek a bal kezén található meg az ún. majombarázda.Születése után meg Down-szindróma nem alakulhat ki, ugyanúgy mint akármelyik másik fejlődési-rendellenesség sem.Nem tudom, hogy a patológus miről beszélt. Ha a boncolásnál egészségesnek találta a kisbabát, akkor az egészséges is volt.
Vendég

Jó éjszakát és szép álmokat mindenkinek:

Kép
Vendég

Gyongyi: sajnálom:( Kiváncsi vagyok mit mond majd a doki kell e műtét.

Kép
csucsu05

Sziasztok!

Kislibus! Szopi:hajjajj! :lol: :lol: Már megint annyi tejem van, hogy kénytelen vagyok fejni, mert bekeményednek a melleim. :roll: Ráadásul a szívem szakad meg, de megy a lefolyóba amit lefejtem, ugyanis Marcus nem issza meg, csak ciciből hajlandó elfogadni, hivatalosan leadni nem tudom, mert nincsenek meg a vizsgálatok, nem hivatalosan szívesen odaadnám annak, aki elfogadná, de nem ismerek senkit a környéken, akinek kellene. :cry:

Marcus már 6 kg! :shock: 10 nap alatt hízott fél kilót megint. :shock: Pedig nem tömöm, nem lóg állandóan a cicin, 3-4 óránként eszik, van, hogy éjszaka már nem is ébred fel szopizni. Büfi van rendesen, bukni szinte sosem szokott.

Az oltást megkaptuk tegnap. Engem jobban megviselt, mint őt. Felsírt, amikor megszúrták, de rögtön abba is hagyta, amikor meg felvettem, már mosolygott. :lol: A harcedzett, sokat tapasztalt, eü-ben edződött anyájának meg remegett a keze. :oops: :? :roll: :twisted: :lol:

Nem a mi gyerekorvosunk adta be a szurit, mert szabadságon van, hanem egy másik dokinéni, aki teljesen másokat mondott, mint a miénk. A mi dokinénink mondta, hogy ne húzogassam a fütyijét, meg hogy adjak szuri után lázcsillapítót rögtön, ez a dokinéni meg azt mondta, hogy húzogassam a fütyit és nem kell lázcsillapító, csak ha lázasnak érzem. :roll: Ösztönös anyuka mit csinál: meghallgatja mindkét variációt és megy a saját feje után 8) : fütyit továbbra sem húzogatom, de lázcsillapítót nem adtam, hanem figyeltem Marcust. Este fürdés előtt megmérte a hőjét, de popsiban 37,5-öt mértem, ami ugye 37, így nem adtam lázcsillapítót. Éjszaka is jól aludt, nem volt meleg, viszont felkelt enni, jól evett. Egyáltalán nem nyűgös, pedig vártam valami ilyen reakciót.

És végül egy kép a szumóbajnokságok legifjabb reménységéről :lol: :
Kép

Kép Kép
montana

Monti piszok gyönyörű a fiad.
Nem tudod lefagyasztani a tejcit?
Később fölhasználhatnád

Kép

Kép
napsugár035

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm az együttérzést.Szerencsém volt nem kell müteni...Exacyl-t kaptam...Szedett valaki ilyet?
gyongyi

Aliz,
Kecskeméten műtöttek.

Kislibus,
szerintem menj el dokihoz. Én is elvesztegettem egy évet, egy ilyen banális dolog miatt, hogy egy nyákdugó elzárja a petevezetéket. A kolleganőm ugyanezért 2-t. Pedig ugye már kétszer terhes lettem, és ő is, mégis utána valahogy jött ez a gixer.
Nem baj szerinted, ha a köldökömben lévő seb levedzik egy kicsit? Azért hagyhatták volna még azt a varratot egy kicsit...

Luca,
a volt barátomnak is van majombarázdája. Neki gyógypedagógus a felesége, egyszer elmesélte, hogy az értelmi fogyatékosokra jellemző. Úgy néz ki, hogy a tenyereden lévő keresztirányú barázda végigfut egyenesen a négy ujjad alatt. Na az a srác nem értelmi fogyatékos, nagyon okos, robotokat tervez, de lássuk be őszintén, bizonyos szociális készségei igencsak kevésbé fejlettek, nagyon sokmindenben eléggé gyerekes.

Csucsu,
igen, felébredtem :lol: Korábban is mint kellett volna. Még ott voltam a műtőben, és onnantól emlékszem is mindenre. A vetélésnél sokkal kevesebbet altattak, mégis csak a szobában ébredtem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Gyöngyike!

Én akkor szedtem, mikor vetélés után két hónappal is rózsaszíneztem! Asszem vérzéscsillapításra van! :roll:

Luca!

Gy.P.-vel beszéltetek? Nekem nagyon okos orvosnak tünt, viszont nehéz megérteni elsőre mit is akar. Elnézést is kért, nincs emberekhez szokva! Amit Lina írt, nekem is az jutott eszembe, hogy olyan szintű fogyatékosság lehet, amit egyértelműen csak születés után vagy évekkel utána lehet megállapítani! :roll:

Kép

Kép
gröni

Gyöngyi!

Bocsi, hogy becézgetlek! :oops: :P

Természetesen amit írtam fogyatékosság, idézőjelben értendő, mert számomra egy magatartási problémákkal küzdő gyerek/ember nem fogyatékos!

Kép

Kép
gröni

Sugi!

Van már lefagyasztva, de nem akarok sokat elrakni, mert egyelőre úgy néz ki, hogy Marcus nem fogadja el a mirelit kaját. Egyszer próbáltunk adni neki belőle, ki akartam próbálni, hogy apára tudnék-e bízni egy-két etetést, de nem kellett neki a felengedett tej. Így viszont felesleges telepakolnom a mélyhűtőt tejjel.

Kép Kép
montana

Monti! Ha anyatejtől vasgyúrósodik, az nem baj! Anyatejtől nem lehet elhízni! Majdani menyednek nem lesz gondja önvédelemre az biztos!!!! :D

Lina! Lehet, hogy igazad van, de a párom még halasztaná, és úgyis őt néznék meg előbb. Ameddig ő nincs benne.... :? ő úgy van vele, hogy átköltözünk a házba, megnyugszunk és akkor majd összejön. Most mondtam neki, hogy decembernél tovább nem vagyok hajlandó várni, ha addig nem jön össze, irány a doki.

Gyongyi örülök, hogy nem kell műteni, jobb, ha a természet intézi ezt a dolgot.

Most nem leszek egy darabig, mert költözés, meg netünk sem lesz!
Sok puszit mindenkinek, vigyázzatok magatokra!
Juca! Neked könnyű és problémamentes szülést kívánok!

Kép
kislibus

Sziasztok!
Köszönöm a segitséget,és az együttérzö üzeneteket aranyosak vagytok... :)
gyongyi

Sziasztok!

Gyöngyi,

örülök, hogy nem kellett műteni! :D

Nita,

köszönjük kérdésed jól vagyunk. Petike még mindig a másik mamánál van nyaralni. Petrácskával tegnap szerdán voltunk védőnéninél. 6500gr és 66 cm, megkapta a védőszurit valamint felírattam neki agyhártyagyulladás elleni injekciót is (Meningitec a neve).

Monti,

nagyon szép a kicsi fiad! :D
Vendég

montana jó lesz a tejcsi főzelékek sűrítéséhez meg az ételekhe később amit majd megeszik! :lol:
Ja és meseszép baba a Marcell!!!!! :lol: :lol: :lol:

gyöngyi az jó hogy nem kell műteni!!!! :lol:

kislibus jó költözést és várunk vissza mihamarabb!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Csajok,

merre vagytok???
Vendég

ÉN VAGYOK! :lol: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

mára elköszönök!
Puszi,jóéjt mindenkinek! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Van itt még valaki?
Vendég

Luca,

Itt vagyok! :D
Vendég

Na, mindegy...

Gröni, Gy.P-vel beszéltünk telefonon.A papírt átküldi a kezelőorvosnak, és Ő fogja odaadni.Utána keressük majd meg személyesen.

Viszont ma voltunk a genetikus doktornéninél.
Mondtuk, hogy nem találtak eltérést.Azt mondta, lehet, hogy csak mentális problémák lettek volna, az meg nem látszik 19 hetesen.
Elmagyarázta, hogy mit kell szedni, hogy a következőkben ne forduljon elő.Mindenféle természetes dolgot kell enni, zöldséget, gyümölcsöt, de csakis kiskertit.Nem kitudjahonnan-levőt.
Ajánlott egy termékcsaládot is... :roll: ( Ez itt a reklám helye.)

Mondtam, hogy én az AloeVera termékeket ettem most is, meg folsavat, meg Hipp Natalt, meg Elevitet.Szóval sztem én ilyen téren mindent megtettem.
Azt is mondta, akinél ez már egyszer előfordult, többször előfordulhat, mert valami nem jól működik...vagy az ember több káros hatásnak volt kitéve.
Ja, és a miénk nem öröklődős fajtáből való.

Miután már minden tudtunk, megkéreztük, hogy jól értelmezzük-e, hogy kislány volt a baba.
Azt mondta, igen, ez teljesen biztos.
Na, erre közöltük, hogy pedig a patológus fiút mondott.
Azt mondta, téved a patológus,mert nem lehetett fiú, egyébként is az még nem látszik ilyenkor a külső nemi szerveken.(Oké, de a herék is ott vannak ahol kell...)
19 hetesen???????? Akkor már uh-n is látják, nem hogy kézzelfogható magzaton!

Mondta, hogy elég bonyolult ez, talán értjük amit mond, de megnyugtattam, hogy értem amit mond, én is eü dolgozó vagyok, hápogott, hogy nincs is rajta a papíron...
Mit számít az?
Na, mindegy, nem tudtunk közös nevezőre jutni,Ő állította hogy lány, mi mondtuk, hogy a patológus szerint fiú.
Mondtuk, hogy nem veszekedni jöttünk, csak szeretnénk tudni, hogy mi a helyzet, és ezért kértük a segítségét.
Amikor eljöttünk, mondta, hogy majd azért neki is mondjuk el a végeredményt, mert most már Ő is kíváncsi.

Ja, még azt mondta, hogy születés után sem lehet mindig eldönteni a baba nemét, és akkor kérnek kromoszóma vizsgálatot, ami eldönti.Mert lehet, hogy külsőleg más, mint aminek látszik, meg amit a kromoszómák mutatnak.

Szóval nem minden kérdésre kaptunk egyértelmű választ.

Szerinte tök mindegy, hogy egypetéjűek vagy csak tesók, a lényeg, hogy mindegyik beteg volt.Hát...........................
Egyrészt nem mindegy, hogy 1 vagy 2 hibás petesejt volt, másrészt ugye most már nem biztos, hogy mindegyik beteg volt.

Végül megállapította, hogy ami mintát Ő kapott, abban ezt látta, és azzal beszéljünk még, aki a mintát levette.

Szóval annyiban lettünk előbbre, hogy tutira kislányé a beteg magzatvíz.Nem lehet tévedés, megmutatott minden papírt.A kromoszómákat is. A 3 db 21-est, és az XX-et is.

Bocs, megint hosszú lettem. :oops:
Vendég

Szia Alíz! :lol:
Vendég

Luca!

Valószínűleg igaza van mindkettőnek: a genetikus a kapott minta alapján mondta, amit mondott, a patológus meg amit látott. ( Azt azért tudjuk, hogy a patológiai vizsgálat nem abból áll, hogy csak megnézik kívülről a magzatot, hanem laborokból és kromoszóma vizsgálatból is.) Szinte biztos vagyok benne, hogy a beteg baba vizéből vettek mintát.

És abban is biztos vagyok, hogy lehet még neked egészséges babád. :lol: :lol:

Kép Kép
montana

Gyöngyi, örülök, hogy nem kellett műteni!

Lina, meglátod, most már nemsokára összejön tesóbaba!Látod, annyira sokat gondoltál rá, hogy fel kell ébredni, hogy aztán korai is lett a dolog...
Ez csak vicc volt...
Nagyon szorítok Neked!
Meg mindenkinek tiszta szívből kívánom, hogy minél előbb teljesüljön az álma!

Monti, nagyon aranyos baba Marcell!
Én úgy örülök mindenki babájának és terhességének, semmi rossz érzés nincs bennem amiatt, hogy nekem nem sikerült, másnak meg igen.
Én mások boldogságának is nagyon tudok örülni!
Ma voltam Barnikázni, édes az a kisfiú!Pedig éppne együtt szültünk volna a sógornőmmel, mégsincs bennem egy fikarcnyi rossz érzés sem a Barnikával kapcsolatosan.
Vendég

Luca,

Nekem amikor befejezték a terhességemet, rajta volt a papíron, hogy kislány lett volna.Akkor ők nem tudom, hogy mit nem tudtak eldönteni a kisbaba nemét illetően.Jól be tudják az embert kavarni, szó se róla. :evil:
Vendég

Most megint nagyon elbizonytalanodtam.
Újra bennem van a rettegés...pedig kicsit már enyhült
Vendég

Majd ha minden papírom meglesz, úgyis elmegyek egy olyanhoz, aki tényleg elmondja a véleményét.
De tudom, ezt csak kívülállótól várhatom el.
Ez a szörnyű, van aki ezt látja, van aki azt, de az nem jut eszükbe, hogy ugyanarról a babáról van szó, nem ártana egyetérteni...

Az lenne a jó, ha minden érdekelt egyszerre összeülne, és megbeszélnék.De tudom, erről sajnos szó sem lehet.
Vendég

Folyton a Hevesi Tamás számának refrénje zakatol az agyamban: "Mindent megteszek, hogy én legyek az első".
Nem hagyon magam legyőzni.
Az orvosoknak legalábbis nem.Csak a természettel nem harcolhatok.Az mindenek felett áll.
Vendég

Vendég

Nem is csodálkozom rajta.Én már arra is gondoltam, így akarják mosni a kezüket, hogy jól bekavarnak Téged (ide-oda küldözgetnek).
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?