Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Én teljesen új vagyok köztetek, berni1 talán rájön, hogy ki vagyok, mert ő hivott közétek, és mivel külföldön élek, különösen is örülök neki, hogy meg tudjuk osztani a tapasztalatokat, problémákat itt :)
Kislányom, Artemisz 2008. junius 18-án született. Egyelőre még nem látom, hogy hogyan kell bővebb infokat feltenni, de szivesen szolgálunk persze részletekkel is :)
neirda

Mivel "kezdő anyuka vagyok" már rögtön egy kérdéssel is kezdek.
Nekünk olyan babaülésünk van a kocsiban, ami hátrafele néz. Eddig csak ugy mentünk bárhova is, hogy vagy én ültem hátul a kicsivel, vagy én vezettem és anyu ült vele hátul. De gondolkozom rajta, hogy mikortol járhatunk "kettesben" is kocsikázni? Ezzel az üléssel lehet-e, hogy nem látom a babát, mert én veszélyesnek érzem. ti szoktatok a picivel autózni kisérő nélkül? (vagy annó a nagyobb tesókkal hogy kezdtétek?)
neirda

Köszi csajok a válaszokat, nem mondom, hogy örülök, hogy nem csak nekem nehéz, de legalább nem érzem magam UFÓnak :wink:

Joli,
nem tudsz "szülni" senkihez!! :lol: :lol: :lol: Ari vagy!! :wink:
Az meg szuper, hogy nagyfiad ilyen jól fogadta a tesót :D :D Még a végén ő lezs a kis bébiszittered! :wink:

Hannablanaka
nagyon szupik a képek!! Tök érdekes, hogy hiányzik a pocakod. Nekem valahogy NAGYON NEM. Annyira élvezem, hogy tudok rendesen aludni, hajolni stb... :lol:

NEIRDA,
ÜDV ITT NÁLUNK!!! Tessék rakni vonazót, meg képeket Artemiszről!! :wink: Nem udod az ülést előre rakni? Én 1 hetes kora óta megyek vele kettesben kocsival és mindig magam mellé veszem az ülést. De pl ha apával meg a 2 gyerekkel megyünk, a2 bébi hátul van. VEszélyesnek tuti nem veszélyes ha nem látod, max csak megnyugtatóbb lenne. Én pl ha mellettem van be tudom neki dugni a cumit ha rázendit :wink:

Gabus,
tényleg jól nézel ki. fogadjuk azért raktad fel a képet, hogy irigykedjünk :wink: :P

Tudja valaki, hogy a gyerkőce mennyit eszik egy nap (miliben?) vagy mennyit kéne? Mintha Bendi mostanában visszavett volna azabálásból.

Jaa és az a kávé engem is érdekelne!!! A sört már vettem és valami szuper finom :lol: :lol: 8) :P
Vendég

Jaa és valaki kérdezte , hogy az urticaval miért kell szünetet tartani. Tényleg nincs benne a könyvben, de egy bnőmnek a védőnője mondta, hogy folyamatos szedés mellett apaszt. És valóban, mikor a gyereke már nem szopott az urticát szedte (mondjuk magasabb ponteciálban) és elapasztotta. 3-4 nap szünetet kell hagyni minimum és ha nem durrantja be a ciciket 2 nap után akkor 3. nap már nem szabad szedni.
Vendég

Sziasztok!

Bacilivi!
Hát én is néha tök bénának érzem magam a két gyerekkel, pedig segítségem is van! :oops:
Én mérlegen mérem a mennyiséget, engem megnyugtat, így ha kevesebbet eszik, még visszarakom, nehogy fél óra múlva újra kérjen! Mondjuk Vince egy nap 600-700 ml körül eszik, de ez szerintem nem szokványos, ő egy "haspók"! Ma mérek tiszta súlyt nála, de szerintem már 5.5 kg körül lehet!

Neirda!
Üdv köztünk, gyere gyakran, ha tudsz! Az én kisfiam is június 18.-án született! :)
Gyerekülésre én is azt tudom mondani, amit Bacilivi, ha nincs elöl légzsák, oda is teheted, és tényleg megnyugtatóbb, hogy látod!

Gabuska!
Én is irigykedek ezerrel, a múltkor tőlem is megkérdezték, mikorra várom! :oops: :?

Végre idejutok, és most felébredt Vince, pedig még egy óra múlva lesz csak a fürdés, majd kaja! :?

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

szia nerida!
üdv,végre ,szuper kis csapat ez itt :) nekem sokat segítettek már és mindíg bíztatnak.

lányok!
a malátakávé gyerekeknek való vagy nem kimondottan?a barátnőm kereste bioboltban és ott csak gyerekeknek való volt.
ma csináltam rántott levest,hátha nem véletlen hívják szoptatós levesnek :)

Kép
berni1

nerida!
benézhetsz a szülészetek,kórházak/császárral szültem topikba is,oda is szokatm írogatni,ott is nagy beszélgetések szoktak megesni :) és vonalzót pl.a www.noivonal.hu-n is tudsz csinálni.

Kép
berni1

Kép Kép Kép
neirda

Sziasztok mégegyszer, köszi a tippeket a gyereküléssel kapcsolatban. Biztos, hogy az első ülésen biztonságos? Hogy a férjem ezt nem könnyen fogja elhinni az tuti...De muszáj lesz neki.

Azt már én is kinéztem a táblázatból, hogy jevi26 kisfiával egy napon született Artemisz :)

és persze szia berni1! Nekem nem volt olyan jó élmény a kórház meg a szülés..., leszámitva persze a csodálatos végeredményt, szóval jobb nem is rágódni rajta..

Tettem fel képeket, a vonalzót később megpróbálom.
neirda

nerida!
keress a neten olyan oldalt,ahol a babaüléseket forgalmazzák vagy konkrét márka honlapját,ott tuti feltüntetik,hogyan kell behelyezni és mutasd meg a férjednek,akkor kénytelen lesz megnyugodni :) de a mi ülésünk oldalán le is van rajzolva,h az első ülésre csak akkor lehet betenni és háttal,ha nincs légzsák.ha van akkor csak előrefele,de mivel nekünk is olyan van,amit csak háttal lehet,így írja,h csak légzsák nélküliben mehet előre.a tiéteken nincs valami írás vagy jelölés?

Kép
berni1

Ez jó tipp, megpróbálok keresni majd tényleg valamit a neten a babaülésekről.

Most sikerült amugy letennem Artemiszt aludni, úgy, hogy a legutóbbi 10 órás szopizás óta egyáltalán nem aludt, és most 2 óra mulva követelte a következő "adagot"...

ti amugy teljesen igény szerint szoptattok? Kiváncsi lennék erről a véleményekre.
Én amig meg nem született ugy gondoltam, hogy majd én csak szilárdan 3 óránként szoptatom. De amióta megvan, és látom rajta, hogy tényleg éhes, és vigasztalhatatlan más módszerrel, azóta akár 2 óránként is megszoptatom, igy 4 hetes kora ellenére még mindig 8-9x eszik egy nap. Tulajdonképpen nem is baj.
Nektek erről mi a véleményetek? És a tieitek hányszor esznek?
neirda

Kész a vonalzónk, de hogy lehet ide feltelepiteni?

Én mára elbúcsúzom!
neirda

Ne is mondjátok! Épp gondolkoztam, hogy többet senkinek nem mutogatom ezt a képet, mert mindenki velem foglalkozik, nem azzal, amit mutatni akartam vele. Irgumburgum! A többi képről levágom magam ezentúl. :twisted:

Urticáról azt mondta védőnőm, hogy 3 napig kell szedni, utána megmarad a hatása. És a Ch5-ös a tejserkentő, a ch15-ös meg az apasztó.

Laktoherb teáról tudom, hogy hasgörcsöt okozhat a babáknak, a Fitolac is? Nem tudjátok véletlenül? (Ezek szopis teák.)

Kép

Kép

Livi és Nóri, mindkettő 2 hetes
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Először is Neirda! Üdv köztünk! Hogyan kerültél Görögországba? Nagyon aranyos a kislányod. Nekünk van légzsák az autóban, de mi kikapcsoltuk és így Jázmin mindig elöl utazik menetiránynak háttal. Ha hárman ( kisfiam, kislánym és én) megyünk akkor azért jó, mert be tudom adni neki a cumit, tudok neki árnyékolni a tetővel stb. Ha négyen megyünk én hátraszorulok Roli mellé, de így is simán előre tudok nyúlni a picihez ha kell.
Én igény szerint szoptatom Jázmint, de ha látom hogy csak nyűgös és nem éhes, akkor megpróbálom kihúzni a minimum 3 órát, mert az sem jó ha túleszi magát. Ha alszik 5 órát mondjuk, akkor sem keltem fel enni.
Amikor megcsináltad a vonalzót, kaptál vagy találsz ott egy kódot ami url-el kezdődik. Azt a hosszú kódot kell bemásolnod itt a lap tetején a profilodba az aláíráshoz. A profilt a segédletek menü alatt találod. remélem sikerül!

Gabuska! De édes Livi ahogy kenegeti Nóri popsiját! Ennyiben más egy lány, Roli nem tud óvatosan nyúlni Jázminhoz! Livi és Nóri a kpen nagyon hasonlítanak. Bár azért a pofijuk nem látszik rendesen!

A Fitolachot én is iszom. Nálunk nem okoz gondot. De szerintem ki kell próbálni, mert mindenkinél más.

Egész jó éjszakán vagyunk túl. Jázmin elaludt (elég későn) 22:30-kor és 04:15-kor kelt. Utána meg 6:30-kor. Most megint alszik!

Nekem meg mennem kell fejni!

Kép
szly27

Ja és ma 4 hetes! :lol:

Kép
szly27

Akkor Jázminnak boldog hófordulót! :D

Livinek is kellett pár nap, mire berögzült neki, hogy óvatosan kell nyúlni Nonóhoz.

Igen, jogos, hogy nem látszik teljesen az arcuk, viszont ami látszik belőlük, az tökegyforma. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

gabi!
ha ezt tudom,dehogyis dícsérlek,úgyis csak irígykedem :wink: csak döbbenet volt a látvány. :) a gyerkőcök egyértelműen édesek és Livi igazi "nagylány"
ha én teszek fel majd olyan képet véletlen amin rajta vagyok,nyugodtan dícsérjetek,ha nem igaz akkor is :D :D :D

nerida!
mi tegnap voltunk dokinéninél és mi aztán igazán igény szerint szopizunk:jelenleg épp napközben 2 mellből eszik Dorián,éjjel 1ből.hajnalban 2 óránként,nappal,ahogy ébred.én gondolkodás nélkül megetetem 2óránként is,hisz ők a folyadékot is így pótolják.meg mi van akkor,ha épp csak bújna?azért vagyok,h bármikor megnyugtathassam cicivel :) azt mondta a dokinéni,h mivel elmúlt a sárgaság(HURRÁ!)már nem is kell ébresztenem,majd ha éhes,eszik.a lényeg,h ne egyen két óránál sűrűbben és a napi hízás meglegyen,mert akkor tuti elég a tej.a 2 cicire is azt mondta,h oké,úgyis visszatelik.mi nagy melegben 2 etetés között adunk vizet is,nekünk ezt tanácsolta.csak azért írtam le,mert tudom,h nálatok nagy meleg van és ez lenyugtatja egy időre.lehet,h csak szomjas.meg én nagyon megbízom a dokinéniben,nagyon profi!ugyan mi 6 hetesek lettünk,de itt abszolút az igény szerinti etetést pártolják.a védőnő annyit mondott,h a 2 óránál sűrűbben való evés azért sem jó,mert a friss tejcsi rákerül a még emésztetlenre és fájni fog a hasa.
bocsi a hosszúságért,csak hasonló problémáim nekem is voltak és jól jöttek a tanácsok :)

Kép
berni1

Sziasztok!
Látom jót derültetek azon,amit tegnap írtam, hogy "nem tudok szülni senkihez" :lol: de megértettétek.
Neirda, üdv közöttünk, mi a keresztneved? (nekem ez a heppem :D ) Én nem vezetek, így nem tudok érdemlegeset írni a kérdésedre. Kösz a képeket, szép hajasbabád van :) Az én csanádom hétszer eszik egy nap, ebben van két óránkénti és négy óránkénti is. Éjjel ritkábban eszik, este pedig inkább 2-2,5 óránként. Egyébként én is úgy vagyok a mérlegeléssel, ahogy Évi(jevi26)
Gabuska, jó segítséged van! Olyan jó, hogy össze tudod hasonlítani a egyidős képeket, az enyém nagyokról annak idején alig készült kép, persze papír alapú az is.
Livi, Szly, üdv nektek is!

KépKép
Kép
el..né

Hali!

Végre csend, kidőlt mind a kettő :roll: . Csak el ne szóljam, némi nyüszi jön a szobából :oops: .

1 hónaposan kell(ett volna) vinni gyerekorvoshoz a babát :oops: ?

Gabuska, tényleg csinos vagy (szerencsés alkat :wink: ), de a lányok is nagyon édesek. Most nekünk is a testvérfellépővel kell közlekednünk, de még csak 1x mertem elindulni. Azóta izomlázam van :lol: . Jó kondiban lehetek :oops: .
Toncsival végig Fitolacot ittam és egyáltalán nem volt hasfájós. Bogival még nem ittam, de ő sokkal többet szenved a pocakja miatt. Szerintem a Lactoherb és a Fitolac hasonló összetételű.

Nerida, annyira szép a kislányod és olyan szép neve van! Üdv köztünk.
Lehet előre tenni hordozót, csak ki kell kapcsolni a légzsákot. Bár szerintem szerencsésebb, ha menetiránynak háttal van a baba, mert ha fékezel az autóval, menetirányban az öv fogja csak, míg háttal az egész ülés és nem bukik a feje. Remélem, el tudjátok képzelni, amit írni szeretnék. Nekem ugyan van jogsim, de nem vezetek - legalább biztonságban van az emberiség - (ugye Pat :wink: ).

Mi is igény szerint szopizunk, bár lehet, hogy nem túl praktikus, de én nem bírnám, ha sírna (meg a család se). Bogi 400-700 ml :shock: között eszik egy nap. Most már kezdem megszokni és nem idegeskedni, ha kevesebbet eszik, mert másnap bepótolja, főleg, hogy meghízta az 1 kilót az első hónapban. Én is mérem ált. hogy mennyit eszik, a bizonytalanság jobban idegesít.

Szly, nekünk nem volt olyan jó éjszakánk, éjjel 1-től 4-ig élveztük egymás társaságát 8) .

Bacilivi, a baba testsúlyának 15%-t kellene megennie egy nap.

Eléggé borús az idő, bár most kisütött a nap. Most van középkori piactér a belvárosban, bemegyünk családilag. Nem bánnám, ha nem áznánk el.
Megyek felébresztem a csajokat :oops: , mindjárt jön apa.

Puszi
Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

Sziasztok!
Neirda!
Üdv köztünk! Tök jó,hogy még most is csatlekoznak hozzánk!!!
Bakker én azt hittem az Artemisz fiúnév!!! :oops: :shock: :oops: Bár nagyon szép és különleges név,de én már csak ilyen bamba vagyok! :lol: Tényleg nagyon szép a kislányod!
Igény szerinti szptatás??? Csak attól függ,kinek az igényei szerint!!!! :lol: :lol: :lol: Én is megetetetm,ha éhesnek vélem,de szeretem betartatni a 3 órát,de lagalábbis 2-t.

Tegnap sajna nem tudtam jönni,pedig el akartam dicsekedni,hogy ebédre már 140-et evett,ha hinni lehet a mérlegnek! :shock:

Tegnap a vacsink fél 10-kor volt,és utána csak fél 3-kor kelt.Átlag 8-szor eszik egy nap,de ez egy hete inkább még 10 volt!!!

Megkérdeztem anyut, a REÁL-ban vette a malátakávét!!!!! Erre nincs ráírva,hogy gyerekeknek való,de mivel nincs benne koffein,ők is ihatják!

Gabuska!
Így azért könnyű!Elyen segítséggel! :lol: Én csak annyit kértem ma a fiamtól,hogy tegye be Mircsinek a cumit,na nem volt benne köszönet!!! :lol: :lol:

Csilla!
Én is óvom a gyalogosokat! :wink: Mi is készültünk ma a Dobó térre,de végülis csak 1-2 helyre jutottunk Márkkal,posta és egyebek,meg meg is áztunk!Ti hogy éreztétek magatokat?Szombaton az Obinál lesz szülinapi buli óriáscsúzdával,arcfestéssel...szerintem jó móka lenne a gyerkőcöknek! :)

KépKép
Kép
patricia83

Képzeljétek a fiam ma ült először helyi járaton!Hát úúúúgy élvezte,alig lehetett leszedni róla!!! Közben persze folyamatosan mondogatta: csihuhu-csihuhu! :shock:

KépKép
Kép
patricia83

Képzeljétek a fiam ma ült először helyi járaton!Hát úúúúgy élvezte,alig lehetett leszedni róla!!! Közben persze folyamatosan mondogatta: csihuhu-csihuhu! :shock:

KépKép
Kép
patricia83

bocsika,hogy 2-szer ment...

KépKép
Kép
patricia83

Kedves Lányok!
Mindannyiótoknak nagyon köszi a válaszokat. A gyerekülésről meggyőztetek, még nem próbáltam, de legalább tudom, ha "kettesben" kell mennünk, akkor mit lehet csinálni:)

Én is úgy próbálom szoptatni, hogy ha lehet, akkor 3 óránként, de ha 2 óra után sir, akkor is megpróbálom, és általában nem hiába.. :D
Mi most ott tartunk, hogy napi 7-9x szopik, amit én kicsit soknak hittem, de ahogy irjátok látom, hogy nálatok is hasonló az arány.
Tegnap éjszaka 22.30- reggel 5.30-ig aludtunk!!! Ma ezt nem sikerült megismételni, ma 3x is volt szopizás...

És tegnap voltunk doktornéninél, és a kicsim 1 hónap alatt 1 kg-ot hizott, szoval már 3970 gramm!!!!
Én nem mérem egyébként, hogy mennyiket szopik, - nincs is mérlegünk, csak amikor a doktornénihez megyünk, ott mérik le, eddig 2 hetesen, és most. Látom, hogy szépen gömbölyödik, ugyhogy nincs okom aggódni :)

MIkor kapjátok az első oltást? itt nálunk 2 hónaposan adják a DiPerTe-t, eddig nem kapott semmit.

Ja! És úgy kerültem ide, hogy ide jöttem férjhez :) És tudom, hogy az Artemisz név nem "mindennapi", ő a vadászat istennője a görög mitologiában.

Remélem sikerült a vonalzót felrakni, most majd kiderül :)

KépKép

KépKép[/url]
neirda

a vonalzó ugy látom még nem sikerült tökélesen, megpróbálom ujra..

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Sziasztok!

Neirda!
Nagyon szép a kislányod, és Pat!, nem vagy egyedül, először én is kisfiúnak gondoltam ezt a nevet!
Én is próbálom tartani a 3 órát, főleg, hogy sokat eszik Vince, de nem mindig lehet. Mondjuk ő 6x eszik egy nap általában, de van, hogy 7x. Tegnap este 10-kor evett, és aztán csak reggel fél 7-kor! :shock: Igen ám, de este 7-kor 160-at evett, és 10-ig folyamatosan üvöltött! :? És érdekes, 10-kor evett még 90-et és bealudt reggel 6-ig!

Gabuska!
Tényleg nagyon hasonlítanak a lányok! :shock:

Érdekes, írjátok, hogy a nagyobb gyerkőcök simogatják a picit, nálunk semmi ilyen nincs! Mintha félne kicsit tőle, legtöbbször tudomást se vesz róla, mintha nem is lenne. Ez is normális szerintetek? Nem is bántja, nem is simizi, tényleg szinte tudomást se vesz róla! :shock:

Az én kisfiamnak is elkezdett hullani a haja, de szinte két nap alatt kopasz lett elől! Hátul még megvan neki, olyan kis muris! :)

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Jó reggelt!
Neirda! Könnyű volt megszokni a görög klímát? Nekem menne! :) Szerintem teljesen normális a napi 7-9 szopi,egyáltalán nem sok!És nagyon ügyesek vagytok az 1 kg-os súlygyarapodással!!!Nálunk az első oltást a kórházban adják (BCG) majd nálunk is 2 hónaposan jön a következő,aztán 3,4 majd 15....

Évi!
Az a 160 bizti kiütötte a kis pocakot azért sírt utána!Bár az utána következő éjszakáért irigyellek! Mi most fél 1-kor,fél 4-kor meg 6-kor keltünk!
Ami meg a gyerekeket illeti,mindenkin máshogy jön ki a testvér kérdés! Márk tényleg simogatja,állandóan puszilgatja,ha felsír,szól,hogy anya,hami és hozza a tejet a hűtőből!!! :lol: Egy-egy üveget biztos kivesz vagy 10-szer.....de olyan édi! :lol: Bár ki tudja melyik jobb.Azt leszámítva hogy tényleg szeretgeti Mirát,amúgy meg van "őrülve"-bár ez is csitult már... de lehet jobb lenne,ha nem is venne róla tudomást,és mradt volna olyan mint tesó előtt. Te látsz változást Violkán? Van most nektek nyáron ovi? És szívesen elmegy vagy kivetted,mivel így is otthon vagy?

KépKép
Kép
patricia83

sziasztok!
nálunk megint hasfájós éjszaka volt,pedíg adjuk rendszeresen neki a gripe watert,ami 99%ban hat is.biztos vmi volt a levegőben,na meg telihold volt :) amúgy 23kor feküdtünk,evett fél2kor,negyed6kor és 8kor.utána a szokásos,csak a hajnali 3órás ébredés ne lett volna.azért vicces,mert olyankor a férjem csak odaszól:"jöjjön ide"és félálomban a mellkasára fekteti és ringatja amíg elcsitul,aztán 1ütt alszanak :) nagyon édesen néznek ki.ma hajnalban épp másfél órát aludtak együtt.és a múltkor lelkesen mesélte a szomszéd férjnek,akiknél 1 hét múlva jön a baba,h "hát amikor alszik a csupasz mellkasodon és lelóg keze-lába,az hihetetlen jó érzés" :lol: olyan büszke voltam.és ha megtudnák,h milyen jó szopiztatni? :)
évi!
nálunk is elkezdett hullani a baby haja,pedíg nem egyszerű hajkoronája volt. :) mindíg úgy néz ki,mintha átmulatott volna egy éjszakát
Kép superdorián

Kép
berni1

Berni!
Megnyugtatlak Superman még mindig úgy néz ki,mint aki átmulatott 1-2 éjszakát! Tuti jó ez a séró! :lol: Én is imádom szotatni!Annyira jó érzés,hogy olyan gyorsan megnyugszik tőle és szépen elalszik!!!!! :) (még éjszakai is)
Nem tudom nálatok milyen idő volt,de itt Egerben égszakadás-földindulás,dörgés villámlás zuhé!Ezt megérzik a babák,lehet attól is nyugtalan volt,meg a fiúk -azt mondják- a szélre is nyűgösebben reagálnak! Reméljük ma már sokkal jobb éjszakátok lesz!

Nekem a férjem az első itthon töltött éjszaka után kérdezte:
-Ugye átaludta az éjszakát Mira?
- :shock: :shock: Persze,leszámítva azt a 3 alkalmat,mikor evett!!!!

KépKép
Kép
patricia83

Tényleg Berni,te már túl vagy a 6 hetes kontrollon? Minden ok? Jöhet is a következő bébi? :lol: :lol:

KépKép
Kép
patricia83

még nem voltam kontrollon,jövő hétre terveztem,bár még nem kértem időpontot :oops: nehéz lesz babával menni,márpedíg nem akarom,h üvegből egyen,míg visszaérek.inkább visszük őt is.
a kistesó kérdés meg még tényleg nagyon kérdés.nem biztos,h ennyi idősen akarok még egyszer terhes lenni és szülni :( bár ezt a babyidőszakot imádom! :)

Kép
berni1

Sziasztok!

Mi tegnap 23-kor aludtunk el, hozzáteszem már 22-től alhatott volna, de nem volt kedve. És 5:45-kor kelt! Úgy örültem neki, csak ez az esti elalvás lehetne könnyebb eset. Viszont ha este könnyen elalszik, akkor kel 2:30 körül és utána ugyanígy 6 körül. Szóval fene se tudja melyik a jobb!

Doriánnak tényleg szupi haja van! Nagyon édes és nem is hasonlít az eddig feltett képekre! Állandóan változnak!

Neirda! Nem jó kódot másoltál be! Az URL-el kezdődőt kellene!
Ügyesen hízik Artemisz! Jázmin 3510-el született és 4 hetesen 4200 gr volt. Szóval ő nem hízott egy kilót, de így is teljesen jó. Én sem mérek minden etetést, csak mondjuk este, mert úgy nyugodtabb vagyok, hogy tudom megette ami neki jár, és nem azért nyűglődik mert éhes.

Patrícia! Roli még nem ült soha sem buszon, sem vonaton, de tuti nagyon tetszene neki. Na majd egyszer. Olyan kényelmes az autó, nem sok kedvünk van vonatozni!

Csilla! Elméletileg kéne vinni 1 hónapos vizsgálatra, de szerintem én sem fogom. Nekem nem mondta a doki, ha valami van úgyis kijön.

Hú, majdnem elszállt amit írtam!

Miért Berni, szabad tudni hány éves vagy?

Kép
szly27

Berni1! micsoda szuper kép ez Doriánról!

Patricia83! Nálatok elég kevés a korkülönbség a tesók között, jól látom? Igy is terveztétek? Mik a tapasztalatok? Mi is közel szeretnénk a másodikat majd. Tényleg Berni! Micsoda szöveg az, hogy ennyi idősen ?!!!! :roll:
Nekünk a nőgyógyász azt mondta, hogy 1 évet érdemes várni mig ujra teherbe nem esek. De látom, hallom, hogy van aki nem vár ennyit. Tapasztaltatok valami hátrányt ebből?

És nektek mit mondtak, hogy mikor kezdhettek el tornázni? Nekem azt mondta a doki, hogy a 6 hét után úszhatok, aztán 8 hét után kezdhetek kocogni, és hasizmozni csak 3-4 hónap után!!!! Hogy fog igy visszamenni a hasam!!!

Segitsetek, ugy látom, még mindig bénázok a volanzóval. Bemásoltam a kódot, de csak azt rakja az aljára, nem a képet...

KépKép

KépKép[/url]
neirda

...lehet ma rámuntok,annyit írok! :shock: Mindkét kinder egyszerre alszik (bár már nem sokáig) így kihasználtam az időt,és elugrottam a C&A-ba! :) Olyan édi plüssegyüttest vettem a cseppcsajnak 790Ft-ért,nameg 2300Ft-ért széldzsekit a nagynak!Ezt már tavasszal is néztem 5.000Ft-ért,de így féláron csak jobban hangzik! :) Akinek van a közelében érdemes elmenni,mert tényleg fele sőt harmada áron van rengeteg gyerekcucc!!!! :wink:

Sly!
Tömegközlekedésre fel!!!! :lol: És ilyen hiper-szuper éjszaka után nem durrantál szét reggelre??? :shock: Én megérzem azt is ha mondjuk már 4-5 órát nem eszik éjjel,és közben nem kelek fel fejni!

KépKép
Kép
patricia83

Patr! Hát, reggel lefejtem az egész napi leadandó mennyiséget! De amúgy annyira már nem durrannak be a melleim! Főleg délután nem. Délután már nem is nagyon tudok fejni miután szopizott. De azért még a napi 4 dl plusz megvan!

Kép
szly27

Sziasztok!

Bocsi a betolakodásért, de eladom a kislányom ruhácskáit, ugyanis most kisfiút várunk, akit érdekel az alábbi linken megtekintheti, melyet folyamatosan töltök fel.

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=293595

Köszi és bocsi még egyszer!!!

Kép

Kép
mtücsök

Sly! Ti is mércés üvegköcsögbe adjátok le a tejet? Én azt vettem észre,hogy ami az Aventes cumisüveg mércéje szerint 100 ml,az alig 80 a leadós üvegben! :evil: :evil:

Neirda!
Valóban csak 22 hónap a korkülönbség! Megmondom őszintén a 2. babát picivel későbbre terveztük,úgy fél-1 évvel,de így jött össze és örülünk!!!!(pedig még szopizott a nagy) :) Kevés idő telt mg el,hogy véleményt tudjak írni,ami biztos maga a terhesség sokkal bonyolultabb volt számomra,így hogy emelgetni kellett Márkot,szaladgálni utána,játszóterezni... De nézd csakmeg a többiek vonalzóját is,majdnem mindenkinél érvényes a kis korkülönbség! :wink:

KépKép
Kép
patricia83

Sziasztok!

Minket egy hónapos korára hívott be a doktornő a tanácsadóba amikor meglátogatott a kórházból való hazajövetelünk után. két hónaposan újra kell menjünk. Az ortopédiára meg 3 hónaposan rendeltek vissza, ma ott voltunk. Vittem a kissebbik nagy fiamat is, nagyon hanyag a tartása, ősztől kell járjón gyógyúszásra.
Nem tudom nálunk mikor adnak oltást, ha jön a védőnő megkérdezem.
Évi, biztosan sok volt a 160 Vincének, azért sírt. Én ezért is mérem, ha nagyon tele van a mellem, akkor figyelek, nehogy sokat szopjon és sírjon, mert amúgy nem hasfájós. Én sem bánnám, ha kihullna a haja csanádnak, olyan borzas állandóan! Nem olyan, mint Berni Doriánja, hanem csak hátul a kontyán:roll:
Neirda, én tudtam, hogy Artemisz istennő :wink: , csak azt nem, hogy milyen :oops: A nicked is mitológiai alak esetleg? Grat a vonalzóhoz, szép lett! A nagyfiaim között 2 év 8 hónap van, szerintem tökéletes :)
Pat, édes lehetett a fiad a csihuhuval :) Nálunk is égszakadás volt, de Csanád rá se rántott :D
Szly, szerintem az lenne a legjobb, ha kombinálná a kettőt! Könnyen elaludna és csak reggel ébredne :lol: Én alig tudok 3-4 naponta fejni egy 50 grammot. Estére meg néha mind a két mellemből kifogy... Remélem azért még pár hónapig kitart!
Lányok, bocs az összevisszaságért, de egyszerre olvasok és írom a hsz-t, "megfésülni" meg nincs időm!

KépKép
Kép
el..né

Helló!

Ma olyan rendes volt apa, reggel panaszkodtam, hgoy még álmos vagyok, mire Toncsival átvonultak a gyerekszobába, és még alhattam egy órát 8) .
Bogi már reggel meglepett, mert 100 ml-t evett, következőre 120-t, utána 150-t :shock: . Mi lesz még?!

Boginak még nem látom, hogy hullana a haja, eddig. Toncsinak nagyon sokáig kopasz volt hátul.
Berni nagyon jó Doriánról az a kép :lol: ! Csuda édes pofa.

Pat, hagytál még valamit a C&A-ban :wink: ? Nem sokat láttunk a piactérből, folyton ismerősbe botlottunk, így inkább elmentünk vacsizni :roll: .
Lehet, holnap kinézünk mi is az Obihoz.
Toncsival buszoztunk még régebben, akkor élvezte. De mostanában nagyon fél tőle, mindig elfordul és bofogja a szemét. A motortól még rettentően fél. Nem tudom meggyőzni, hogy a motor nem tud bejönni a lakásba, netán fel az emeletre :roll: . Egyszer tán egy éve, elment mellettünk egy motor és pont akkor adott gázt, de olyan hangosan, hogy bennem is megállt az ütő. Szegény Toncsót egy fél órán keresztül nem lehetett megnyugtatni.
Toncsi mindig azt mondja, ha sír Bogi, hogy anya, menjél vígasztald meg Bogit :D .

Nerida, és Te magyarul beszélsz a kislányodhoz? De irigylem, hogy egyből kétnyelvű lesz! Toncsit angolul tanítgatjuk, annyira cuki, amikor a cérna hangocskáján elkezd énekelni. :lol: . Meg olyan hisztit le tud vágni, ha mondom neki, hogy befejeztük :shock: .
Meg hát az apja nagy karatés, így már Toncsi is tud japánul számolni, ismeri a testrészeket :D .

Én nem merek tornázni, mert féltem a tejcsimet. Pedig lehet nincs köze hozzá :roll: .

Toncsó felébredt.

Csilla

Kép

Kép
csillala

Végre sikerült a vonalzó, és végre elaludt Artemisz... 2 óra óta folyamatos nyüglődés volt, pedig meg is szoptattam 4kor megint, boldogan evett, majd utána folytatta a bőgést..Most szerintem megint jó sokat fog aludni, mert kifáradhatott ő is..

Látom, hogy ti mind fejtek még szoptatás után, én megmondom őszintén, hogy még csak 1x fejtem, akkor is azért, mert mennem kellett a nőgyógyászhoz, és féltem, hogy nem érek vissza, hogy legyen neki itthon tejecske, de anyukám hiába próbálta cumisüvegből megetetni, mivel életében nem látott a kislányom még cumisüveget, esze ágában sem volt belőle enni...
Szóval én ezen kivül nem fejek egyáltalán, és pont jó a tejmennyiségem. sőt az elején féltem, hogy nem lesz elég, és ittam a Lactoherb teat, de aztán olyan sok lett, hogy inkább abbahagytam, és a "természetre", vagyis Artemiszre bizom, hogy mennyi termelődik. Arra azért gondolok, hogy persze jó lenne, ha lenne a fagyasztóban "végszükség" esetére tej, de egyelőre úgysem megyek nélküle 2 óránál többet el, szóval még várhat a tartalákolás. Talán majd ősszel elkezdem.

el..né, a nickem nem mitologiai alak, hanem ha figyelmesen olvasod visszafele, akkor megtudod a keresztnevem :)
Ezek után a te keresztneved? (én is kiváncsi természet vagyok:)

Nálunk nincs tögemközlekedés, úgyhogy az első jármü amit majd kiprobál Artemisz az auto után a repülő lesz ősszel, amikor megyünk haza látogatóba :D

Patricia! És amikor teherbe estél utána tudtad tovább szoptatni még a nagyot?

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Csillala!
Természetesen magyarul beszélek hozzá, meg sokat énekelünk, meg anyukám most itt van velünk nyáron és ő is sokat beszél hozzá magyarul. Mivel görögül úgyis meg fog tanulni, arra szeretnék figyelni, hogy magyarul is szépen megtanuljon. Vannak itteni lányok, akiknek a gyerekei szépen beszélnek magyarul, de ebben nagyon sok munka van..

gondolod, hogy kevesebb lenne a tejcsi, ha tornáznánk? Én csak annyit olvastam, hogy ha izomlázad van, akkor a tejsav más izűvé teheti a tejet, amit van olyan baba, amelyik esetleg nem szeret annyira..Én már alig várom, hogy egy kicsit mozoghassak. Nem mintha nem fáradnék le eléggé igy is, de az inkább kikapcsolódás lenne.
Meg ki szeretném majd próbálni a baba-mama tornát is itthon DVD-ről, csak azt sem tudom mikortól lehet elkezdeni.

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Csilla, rendes apukája van ennek a két aranyos kislánynak! Na és jó anyukájuk:)
A vacsora legalább jó volt, ha a vásárt már nem tudtátok megnézni?!
Nekem nem enged a férjem semmi testmozgást a sétán kívül, nehogy ne legyen tejem. Azt monmdja, hízzak csak nyugodtan, amikor már nem fogok szoptatni, akkor két hétig nem ehetek és lefogyok :twisted:

KépKép
Kép
el..né

Neirda, kösz a nevedet! Az enyém minden hsz végén ott van, a vonalzók alatt.
Én sem fejek minden szopi után, csak nagyon ritkán előtte, ha túl sok a tej.Hogy legyen tartalék. Én kiskanálból képzeltem el, hogy fogom adni neki. A pár csepp citromlét csukláskor jól megissza belőle.

KépKép
Kép
el..né

Na, most már a vonalzók felett :)

KépKép
Kép
el..né

Joli! ezek szerint megtaláltam én is a neved :D
Anyukám azon az ominózus alkalomkor próbálta kiskanálból is adni, de ugy sem kellett :) persze ha nagyon éhes lett volna, biztos ráfanyalodik, de addigra már én is hazaértem.
és a citromlé használ a csuklásra? nekünk magától el szokott múlni.
én amugy nem hiszem, hogy szoptatás alatt meg lehetne hizni, amig nem megy feljebb a mérleg mutatója, addig én eszem ami jólesik, a napi fagyiadagommal együtt...

KépKép

KépKép[/url]
neirda

nerida!
én minden este lenyomom a napi fagyiadagom :oops: a terhesség alatt jól bírtam,ám most folyton nasiznék :) csoda,h nem fogyok 1 dekát se? fejni én sem fejek már,mert feladtam.ha megnyomtam vagy Dodó szívta jött még belőle etetés után,de hiába fejtem még az elektromossal rá,semmi nem jött.így kb.1 hete teljesen feladtam.azt mondták,ilyen a tejleadásom.max.masszírozzam meg minden etetés után,h tényleg jól felpuhuljon,bár szerintem a gyerkőc minden(vagyis majdnem mindent)leszív,mostanában napközben kb.2x így is 2 mellből eszik,na nem,mintha éhen akarna halni,csak lusta pasi :D

Kép
berni1

Üzenet a balfenékről:

még mindig egyben...
Tanfolyam a mai nappal véget ért, fürdőszoba még romokban, jóslók sűrűsbödnek...

Nerida, üdv a bandában, a leányzó elbűvölő!
Berni1, olyan nincs, hogy "ennyi idősen"! Nagyanyáink a klimaxig potyogtatták a tündérinél klasszabb babákat, és akkurátusan fel is nevelték! (extrém eseteket kivéve... háborúk, stb) (Amúgy ha szabad ilyen indiszkrétnek lennem: mennyi az annyi?) Dorián meg hihetetlenül vagány a széfútta frizurájával!

Puszi mindenkinek!

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas

Kindertoji!
Már te is a finisben!Nagyon drukkolunk neked,már csk te vagy nálunk pocakos! :)

Adri! (ha nem baj,hogy így hívlak)
A védőnőm szerint ilyenkor már csak komfortból szopiznak a gyerekek,így azt javasolta válasszam el Márkot.Megbeszéltük,hogy 1 hónap alatt ez megtörténik,de még hamarabb összejött,mert a törpe szinte 1-ik napról a másikra nem kérte!Így "hivatalosan" 15 hónapig szopizott! Azt mondják terhesség alatt megváltozik a tej íze,és talán ez is hozzájárult!

Csilla!
Hagytam cuccot még nektek is! :wink: Mi vasárnap meyünk ki a vásárba,de még az is lehet,h holnap összejön...vagy délután az obi.4-től Szekeres Adrienn koncert! :)

KépKép
Kép
patricia83

Csilla!
Azt még írni akartam,hogy nagyon belejött Bogi a habzsolásba! :shock: Rendes mennyiségeket betermel!Örülök,meg gondolom te is meg vagy nyugodva! :wink:

Boldog hófordulót Artemisznek! :)
Én azt hittem 6 hét után lehet hasra is gyúrni.Bár császár után a varrat miatt más a helyzet! Én is hallottam már olyat,hogy valaki hirtelen belefogott a mozgásba,és hamarosan elapadt a teje! Ezt is csak mértékkel lehet! :wink:
Ja,az uram rá van kattanva Görögországra.Szeretne elmenni nyaralni Aug. végén Szept. elején,de szerintem ahhoz még kicsi lesz Mira.Vélemény???

KépKép
Kép
patricia83

Patricia!
A 15 hónap szopizás is igen szép!
Köszi a boldog hófordulót, hihetetlen, hogy már eltelt 1 hónap!!!
Én császáros vagyok, ugyhogy lehet, hogy ezért mondta a dokim a 3-4 hónapot a hasizomra, sőt biztos.
Görögországról sokat tudok irni, de hogy érdemes-e a picivel nyaralásra vállalkozni, azt nem tudom. Az biztos, hogy talán jobb a szeptember, hogy ne legyen olyan hőség. Meg van egy csomó igazán gyerekbarát szálloda. De nem hiszem, hogy ilyen picivel sokat lehet kirándulgatni, vagy strandolni...De ez csak privát vélemény.
megyek aludni, mert szerintem hamarosan ébred a picim is, fél 11 óta alszik, legalább addig aludjak én is.

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?