Sziasztok,
megint nem nagyon van időm, de gyorsan egy kis reagálás
.
Reni: remélem nem mutatnak ki semmi kóros elváltozást. Drukkolok!!! Munkahellyel kapcs. van fejlemény?
Mári: tök jó, hogy Vencel ilyen jól elvan a vízben. Marci is élvezte, de neki azért elég volt belőle 1-2 óra
.
Menyasszon: családi házba költöztök
? Bocsi, de elfelejtettem, pedig már biztos írtad.
Gab: örülök, hogy a rossz idő ellenére sikerült programokat szervezni és jól éreztétek magatokat. Nálunk is volt 2 olyan nap, amikor szomorkás volt az idő, de én pl. egyáltalán nem bántam, gyerekekkel talán jobb is volt így
!
Alziza: tényleg ne aggódj a beszéd miatt, ami késik nem múlik
.
Nálunk is az a helyzet, mint Reniéknél, hogy minden nap egyre és egyre több szót használ és tudja alkalmazni is őket, nemcsak utánunk mondja.
Pl. Kisvasutaztunk, és amikor fordult, mondta, hogy fordul
. Vagy pl. azért nem veszi ki a labdát a bokorból, mert bök. Persze ebből csak azt mondta, hogy bök és mutogatott
.
Mivel köhög, adtam neki Stodalt és mondta, hogy édes. Ezek mind olyan szavak, amiket korábban nem használt, viszont ezekben a helyzetekben jól alkalmazta. Szóval erre gondoltam.
Voltunk 2 éves státuszvizsgálaton. 14,65 kg a drágám és 93 cm. Szép méretek!
Nekem annyira furcsa a 10 kg körüli súly, mert Marci azt hiszem olyan 10 hónapos lehetett, amikor ennyi volt, de persze függ attól is, hogy a szülőknek milyen a termete.
Egyébként Zoló tényleg arányos és a magasságához teljesen jó ez a testsúly
. Dagonyázós kép nagyon jóóóó!!!
Reni: ez a Thomasos kisvasút tényleg nagyon jó, lehet, hogy én is ezt kérek majd vkitől a rokonságból, hogy ezzel lepje meg Marcit
. Bár ő csak ritkán nézi (általában egyáltalán nem néz TV-t). Tegnap mi 2 kisvakondos DVD-t vettünk neki, az egyiken 8, a másikon 9 mese van. Bár le is lehetne tölteni, de szülinapjára azért mégis vmi igazit akartunk
. Imádja kisvakondot és a kalandjait
.
Nem tudom, hogy a ti gyerkőceitek hogy vannak vele, de Marci pl. egyáltalán nem szereti, ha egy mondókába, mesébe stb. vmelyik szereplő sír, rossz kedve van, szomorú stb. Igazából ki sem lehet ejteni a szánkon, vagy gyorsan oda kell lapozni, ahol már minden rendben van. (Pl. nyuszika sír, mert elveszítette az anyukáját, de kisvakond segít neki megkeresni és akkor együtt örülünk, hogy megvan az anyuka és a kistesók
). Nekem ez olyan furcsa...
Ja egyébként mostanában képes kiakasztani. Pl. mondja, hogy kajcsi, még nem is mondtam neki a kínálatot, de már mondja, hogy mást...
! Persze mondhatok neki 3-4 félét, neki semmi nem felel meg, mert vmi mást szeretne. Aztán vmivel kiegyezünk, de addig leizzadok...
Ja, meg néha csak úgy artikulátlanul elkezd üvölteni, de torka szakadtából, mert élvezi a hangját. Mostanában már mondom neki, hogy te vagy a kis oroszlán??? Akkor azért próbál hangsúlyozni
és nem olyan hangos az üvöltés... Biztos nagyon örülnek a szomszédok.
Határok próbálgatása: egy csomó olyan dolog van, amit tudja, hogy nem lehet és mégis csinálja, egészen addig, amíg rá nem ütök a kezére. Utána megpuszilom a kezét, odabújik hozzám és mondja, hogy nem (mármint nem csinálja tovább). De addig, amíg ezt a "szertartást" el nem játszuk, addig nem hagyja abba. Nálunk ez vált be, bár lehet, hogy vkinek drasztikus az eljárás...
Nyaralás után aggódtam, hogy hogy állunk vissza a napi kerékvágásba, de semmi gond nem volt. Ugyanúgy megvan a déli alvás, sőt most már ő mondja, hogy tegyem bele a kiságyába és hogy "be": takarjam be.
Egyébként kistesót továbbra is nagyon várja!!!