Új privát üzeneted érkezett!

egyre neccesebbek az éjszakák.....nem értem. :? :(

fél 1kor felkelt. elaludt, otthagytam felkelt. végül megint kivettem, be magunk közé. elaudt. visszatettem, 20 perc múlva felkelt....végül közöttünk aludt. de nyüszített sokat.

és nemtom nem-e eszik keveset. alig eszik. és lehet nem jól. nemtom. ki miket ad a gyerkőcnek, adott. így 1 éves kora körül.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

egyre neccesebbek az éjszakák.....nem értem. :? :(

fél 1kor felkelt. elaludt, otthagytam felkelt. végül megint kivettem, be magunk közé. elaudt. visszatettem, 20 perc múlva felkelt....végül közöttünk aludt. de nyüszített sokat.

és nemtom nem-e eszik keveset. alig eszik. és lehet nem jól. nemtom. ki miket ad a gyerkőcnek, adott. így 1 éves kora körül.

Kép

dimet

Dimet nem értem mi lehet kis Zsével, kitartás!

Zsizsik, én ragaszkodtam a 3*850-hez, hozzá sem nyúltam az adaghoz...a 3*1000-et csak a terheség után kezdtem el szedni. Diéta:saját diétám csináltam.

Én eddig akivel beszéltem mindenkinek a met folytatását javasoltam, nem bántam meg, minden rendben volt és nem aggódtam , hogy szedtem végig, ez engem megnyugtatott plusz mivel cukorcsökkentő hatása is van, nem kellett olyan marrha kemény diétát tartanom, na jó, így is kemény volt, de nem kellett inzulin stb.

de ez egyéni döntés persze.
Vendég

kijött a 6. foga. (de nem hiszem,hogy ezért nyüszi. szerintem más miatt nem alszik jól)
így most alul 3, felül 3 fog :D

Kép

dimet

[quote="dimet"]e írta:dimetgyre neccesebbek az éjszakák.....nem értem. :? :(

Mi a nyavaja van???
Fogai? Nem náthás még kicsit? Lehet, hogy napközben nem alszik meleget, az visszaüthet az éjszakákra is! Esetleg valamit az esti ceremónián kellene változtatni.... Vagy a szobájába egy kis fényt? Nem fél????
Ennyi ötletem volt!
Jó zombi lehetsz most!
Vendég

Hunci, köszi a tanácsot. 3x850 lehet nem olyan durva adag, és talán jobban eloszlik, mint 2x1000. A diétádra emlékszem, nagyjából én is azt próbálom tartani, de igyekszem még jobban odafigyelni, semmi kedvem inzulinozni, meg ismét elbálnásodni....
Babszemke így is szépen fejlődik, remélem, nem lesz semmi gond.
zsizsik

Zsizsikem!!
Gratula a kisvadászgyerekhez!!!!! Ebből már gyerek lesz, akárki meglássa......................
Lehet, hogy el kellene menned valakihez igen. De ha tudsz otthon sokat beszélgetni erről, nem elzárni, minden félszedet kimondani a párodnak, akkor talán elég lehet ez is.
Mi itt aztán írjuk milliószor is ha kell, nyugika, örülj tiszta szívből, renben lesz minden, hisz mindent megtettél, hogy így legyen!!!!

Aple!
Gratula a progiemelkedéshez!!!! Bizony, ez a babácska is nagyon kiválasztott titeket, kapaszkodik ezerrel!!!! Amennyit csak tudsz pihenj!!!

Norka???????

Rami??????

Csakegy!
Kiütéseid? Nem javulnak? Nem tudom mi lehet.... De dokihoz elnézhetnél!
Vendég

Ujjjjjjjjjjjjjj!
Jut fejembe!!!

A 120 perces terhelt inzulinja a sógornőmnek 18 lett!

Úgy emlékszem annó, hogy 15-től már el lehet gondolkodni a meten.......
Jól emlékszem???
Segítsetek, mert ha igen, akkor mennünk kell az MM-be valakihez!
Vendég

Helloka!

Apple, Zsizsik, Tyche!

Gratula! :D Mindenki bogarássza ki, kinek-miért. :lol:

Csakegy!

Passz, a kálcium nem árthat.

Bettica, Kincs!

Hát ez nem jó hír, hogy a gyerkőcök ilyen hamar kinövik a kádakat, mert nálunk nincs nagy kád, csak zuhanykabin. Abban azért nem lesz egy élmény egy pár hónapost fürdetni. :roll:

Dimet!

Remélem akkor megvan a nyertes és nagyot alszik már éjjel Zsuzs. :roll: Pihenjetek ma sokat!

Nah és akkor a képek.
Először én, egy kis összehasonlítás. :D
Kép

Azon kell röhögnöm, hogy 16 hetesen is már láttam, hogy hűdenagy pocim van, pedig azóta nőtt egy kicsit. :lol: :lol:

Aztán az elkészült pelenkázó komód. Ez egy sima barna préselt lemezből készült szörnyedvény volt. Ronda fa gombokkal, összefúrkálva, stb. Így sikerült felújítani. :)
Kép

Éjjel a Párommal közösen nagy Teszvesz cucc lecsapásban voltunk. :lol: Még fut pár aukcióm, de ha minden oké lesz, akkor mostmár tényleg nem kell a gyermek ruházata miatt aggódni, lettek újszülött ruhák is fillérekért. :D
Jah és tegnap szintén Apát küldtem el a mellszívóért (Avent Via) mit szintén teszveszeztem, ő fizette ki, aztán mikor hazahozta és szétszedtük, összeraktuk, és megállapítottuk, hogy ez "semmi extra", akkor elárultam neki, hogy ez a semmiextra 16.000 forint fölött van újonan. Dobott egy hátast. :D :D :D Ugye, hogy mindjárt nem volt érte drága az az 5000 forint! :lol: :lol:

És akkor jön a nyavajgás is.
Napok óta fáj, görcsöl a lábam, ilyen izomhúzódás szerűen. Ha beindul és pihentetni akarom, még rosszabb és a MaCi is csak nagy sokára segít. :( Evvan sajna, így igazságos a dolog, nem lett volna fair, ha nekem nem jut semmi a várandósság terhesség részéből is. :)

Eldugulok, mennem kell pakolni. Tegnap és tegnapelőtt az álomkór győzött, de ma nem engedhetem meg neki. :D

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

a terheléses inzulin 18 az jó!!!!!!!!!!

fény-nem fény már kipróbálva. nem függ össze. most is csak szenved. nem ringatom el. majd kidől. de így meg szenvedés a köbön. kiságyába beteszem, feláll és vonyít. könny nélkül persze.......
ja, esti elaltatással nincs gond. kezdetektől fogva változatlan (majdnem), és este ált. könnyen elalszik. csak felkel..... :? 1kor.

Kép

dimet

Megint kérdeznék a hordozókendővel kapcsolatban: Eddig amikor sikerült megkötnöm és Bencét beletennem, akkor a gyerek hátánál keresztezett anyag (belső) széle túl laza lett. Emiatt Bence feje nem igazán van tartva. Lehet valamit nem jól csinálok (pl. túl laza), de az egész gyerek úgy tűnik, mintha oldalra bedőlne... Nem értem :roll: Egyre inkább hajlok a rugalmas anyag beszerzése felé...

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

amire emlékszem

Zsizsik Apple szuper hírek!! :D :D :D :D
Apple pihizel vagy már munka??
Zsizsik ha gondolod kérj dokis segítséget, nem jó ha minden vizsgálatnál így félsz.

Monee szééép a komód a pocakod növöget, én a napokban rendeztem fotóimat háát érdekesen néztem ki egy héttel szülés előtt...várj még a nagy pocak kijelentéssel :lol:

Dimet, jajjj azt hittem a korral javul az éjszakai alvás
Nem is tudom mit csinálok ha kiskincs is "bezavarodik" :roll: :oops:
kitartás! :(

Csakegy karod??

Kavicsék meddig nyaralnak??

Köszönöm a kádas-szűkítős véleményeket! A szűkítőbe már nem férne bele, megnéztem azért hátha mégis ,de nem :lol:
Lányok kiskincs két napja szopizza az ujját :? , hüvelykujj be a többivel meg az orrát bogarássza, próbálom lekötni a figyelmét (de nem akarom szórakoztatni minden percben, fedezzen fel dolgokat ő) már 4órákat bírt gond nélkül a szopik közt most azt is 3óránkéntire próbálom betartani, és kicsit tovább szoptatni... a másik kezével meg a fejét találta meg és a fejtetőt fogja...ez csak időszakos??? most fedezi fel? remélem nem vigaszforrást keres..ááá
10óta alszik, én elkezdtem játékot gyártani, csillogó papírból csüngőbüngőket...csak hová fogom biggyeszteni? már így is a konyhaszekrény fogantyúin plüss és színes sálak lógnak :lol:

Szép napot!
Vendég

Bettica!

Bocs, tudom, hogy Neked most sűrgős, de még mindig nem férek hozzá a varrógéphez.
Ha gondolod, nincs gond, vegyél anyagot, varrd vagy varrattasd meg, jövő héten tudok valószínű csak vele foglalkozni. :(
Tényleg bocs, nagyon rosszul jött ki ilyen szempontból a babaszoba festése nálunk. :(

Monee

monee85

Monácska: Én úgy tudom, hogy 35 alatt kell lennie a 120 percesnek... :roll: A 18 tökéletesnek tűnik...

Kép

Kép
bettica

Monee: Ne hülyéskedj már! Abszolút nem azért írtam! Aggódom, hogy valamit rosszul csináltam a megkötéssel. Semmi egyéb hátsó szándék nem volt a kérdés feltevésében ;)

Kép

Kép
bettica

Jól kibabráltam magammal... :roll: Bencét beleültettem ebbe a kendőbe, most itt lóg rajtam. Igen ám, de nekem momentán olyan hascsikarásom van, hogy ihaj. Bence meg békésen alszik :twisted:

Most velem lesz tele az oldal... :twisted: :twisted: :twisted:

Na jó, kezdek magammal valamit...

Kép

Kép
bettica

Bettica!

Nem azért mondom, csak tudom, hogy Nektek ez most tényleg fontos lenne. Remélem tud valaki valami jó tanácsot adni, hogy kihúzzátok addig, a jövő héten nekiugrok a dolognak, hiszen az a hétvége nekem már a 34. hét lesz. :lol:

Monee

monee85

Ja és Rambóka megvettem a könyvet (anya taníts engem) nagyon testszik köszi!!

Fázok és fáj a hátam, lassan unom az esős időt sétálni se tudunk menni :cry:
Vendég

Kincs!

Esőkabátra, esővédőre fel! Komolyan!
Még csak most jön majd az ősz, a trutymó idő, aztán a hó is majd, sétálni akkor is menni kell. :wink:
Kínai ezerforintos műanyag esőkabát (nekem egész kultúrált ilyen átlátszó hamuszürkés színben van). Még árvízben is kimehetsz benne. :lol: Autóversenyen ez az egyetlen dolog vállt be, ha nem akartunk egésznap csurom vizesek lenni. :wink:

A lízingelt lányom mióta bejött ez a rosszabb idő, állandóan meg akar fagyni. Tegnap hosszú ujjú fél garbóban, hosszú nadrágban ült itt a gép előtt és amikor kinyitottam az ablakot, még egy termo mellényt is magára húzott. Fázik. Anyám borogass... :roll: :lol:
Én meg a szokás szerinti ujjatlan póló, strandkendő szoknya, papucs felállásban flangáltam. :D

Monee

monee85

Sziasztok,

Ma elkéredzkedtem a munkahelyemről. Érzem, h meg leszek fázva, meg nyomást érzek a fejemben. Annyira dühös vagyok a klimára, szerintem onnan kaphattam el vmit. Az iroda fele beteg. Baromira hideg van és nem hajlandóak változtatni. Na de most maradok itthon egy darabig.

Zszizsik, nagyon szépen fejlődik a picur!!!
Tudom, milyen érzés remegni mint a kocsonya. Épp minap mondtam férjemnek, hogy az első heteket mégegyszer nem csinálnám végig. Idegölő állapot.
Nekem is már sokszor megfordult e fejemben, h együtt fekszünk a kórházban, de szerintem Te előrébb vagy. Az utolsó menzim május 14., de a pé csak a 19. nap körül volt. Nálam mindig 1 héttel fiatalabbank számítsák a magzatot.

Kincs, tetszik a színes házíkó. :lol:

Monee, nagyon szép a kismami vagy!

Monácska a 18 inzulin jó!!! Nem kell bántani.

Dimet, Te is a 10 héttől kezdted el csökkenteni? 12 héttől már csak 500at szedtél? Reggel 250 meg este 250et? köszönöm!
apple

Sziasztok lányok!

Sajna nincs időm visszaolvasni. Most elköszönök egy időre. Költözünk. Nagy reményeket fűzök az új házunkhoz alvás terén. Remélem. Gasztrovizsgálás megvolt, minden nega. Csak akkor térek vissza topicolni, ha javul az alvás. Most minden szabad percem pihivel töltöm.

Mindenkinek mennek a drukkok, kinek mihez kell!!

Puszi mindenkinek: Ági
Vendég

tpoicolni = fórumozni :oops:
Vendég

Monee: nagggggyon csini vagy, komolyan mondom, kifejezetten guszta kismami vagy !!! A pocid is pont megfelelő méretű ! GRatula ! :lol: :wink:
Ez a komód is nagyon jópofa lett, el sem tudom képzelni, mennyire le lehetett pukkanva, jó sok munkád van benne, ügyes vagy !

Mona, a 18-as 120 perces inzulin jó, ha jól emlékszem, 26 a felső határ, ami felett már érdemes valamit kezdeni vele.

Apple, ez a légkondi bizony meg tudja keseríteni az ember életét, remélem, nem lesz semmi komolyabb megfázásod. Irigyellek, hogy otthon tudsz maradni !
Nekem is mindig 4-5 nappal kisebbnek számolja a babszemet az UH, de azért, mert nekem pedig 17-18. napon volt a pé. Ezért szinte napra pontosan megmondta tegnap a doki, mikor fogant a kis drága.... :lol: :oops:
zsizsik

sziasztok... bocsi, nem olvasok vissza...

Még mindig vakarózok, az egyik kezemen a sok pici pöttyből két nagy lett... én ezt javulásnak fogom fel:) (elég gázul nézek ki... jól bepropoliszoztam magam és úgy nézek ki mint egy foltos zsiráf:) Mennyi kálciumot lehet inni terhesen egy nap? Reggel ittam egy pezgőtablettát..

Cukrot is mértem. 6.9 lett a nem tudom hány, kb. 75 perces... Modjuk jó kérdés, hány perces mert mondjuk úgy 12 körül kezdtünk reggelizni (nem röhögni... ez van... Lilla 10-ig aludt:)... amennyi szemetet meg összeettem... kb. 1 órán át reggelizgettünk... Ilyenkor fene tudja honnan és mit kell számolni (ittam capuccinot, ettem egy csomó fehér kenyeret plusz fél pizzás csigát). (Mondjuk tudom, hogy ez így gáz volt, mert ha délig nem eszek akkor meg sok nagyon magas GI-s kajá akkor nem tudom mit várok... de most tudom, hogy ez extrém volt, azért is mértem utána... Mostanában igazából csak akkor szoktam... Lényegében folyamatosan azt nézem, hogy ha jól leterhelem magam akkor mi a helyzet (ld. így nem bízom el magam, mert ha nagyon kiugrik akkor szívás van és azonnal diéta és állandó mércskélés).... Na 5.6 lett a 20 perccel későbbi...

Jaaaaa...... Dimet és kisbabások: Hétfőn hazafelé beugrottunk az Ikejába ahol a leértékelt cuccoknál találtunk egy gyerekhintát kemény 1000Ft-ért... Gondoltam max. kidobjuk, de megnézem mit tud... hátha... Hát... kipróbáltam már a 25e-s hintát, a 10e-s függőszéket stb... hát ez a mostani viszi az összes pálmát... Lilla imádja nekem meg csorog a nyálam, hogy miért nem gyártanak ilyet felnőtt méretben. Ekkore vagy mi a márkája, sima poliészter szövet, olyan mint egy nagy zsák. Mi sima kerek párnát tettünk az aljába és döbbenetesen jó... Kistesónak ez lesz a lengőbölcsője (ha Lilla engedi...)!!!!! Egyszerűen tökéletes!!!! Biztoságos és olyan mint egy kis odu... Fellógattuk a teraszra olyan magasra, hogy Lilla pont bele tudjon mászni, azóta is abban fetreng... Szóval érdemes megvizslatni:) (a nagy felfújható párna viszont szerintem marhaság hozzá, sima kerek puha párnát érdemes hozzá vadászni/gyártani...) (majd megpróbálok fényképezni csak előbb fel kéne töltenem a gépem)

Na megyek vissza vakarózni:))))))
Vendég

Csakegy!

A védőnőcim szerint, a pezsgőtabletta egy kalap sz@rt sem ér. Pont most beszéltünk róla a lábgörcseimmel kapcsolatban. Úgy jellemezte, hogy kb. annyit ér, mint a kiskanál citromlé egy pohár vízben, a rendes limonádéhoz képest.
Inekció formátumu nincs otthon? Vagy mittomén, nekem a MaCiban van kalcium is. Nem tudom milyen kiszerelésben lehet még a gyógyszertárakban beszerezni.

Hű, dobj a hintáról képet!!!

Monee

monee85

Mniki!

Csak egy kis adalék:
[quote]M írta:a voltam UH-on bal o.-on 15 mm-es, jobb o.-on 10 mm-es tüsző igyekszik!

Mindez 11. cn-on! Dokim mondta, h. kb. hétfőn fog megrepedni a balos 15-ös. Hát én már szombaton éreztem, h. feszít, meg késztetésem is volt, úgyhogy nem hagytuk ki. Hétfőre a jobbos feszített, azt is elláttuk....tanácsokkal :twisted: .
De a balos 15-ös lett a befutó! :wink:

Tanulság levonását rád hagyom, meg sem szólalok! :wink:

Dimet!

Gergő is 1 éves korához közeledve kergült meg végleg. Eljutottunk odáig, h. éjjel 1,5 óránként ébredt. Na akkor költöztünk ki a kanapéra, azóta bitorolja a hálót egyes egyedül és azóta alusszuk végig mindhárman az éjszakákat. Először el sem akartam hinni, de mostanra elég jól megszoktam! :twisted:
Ti együtt alszotok? Mármint egy szobában? Mert akkor lehet, h. egy hétre érdemes lenne egyedül hagyni a kisasszonyt, hátha nektek is bejön.
De az is lehet, h. a 4. fog lesz az! Nem sokkal szokott lemaradni az ellenoldali párjától!

Zsizsik!

Én most a 24. hétnek élek (körülöttem mindenki koraszül), utána a 26 hetes 4D-s UH-ig, és még mindig van bennem egy pici félsz (nem is pici!).
Eddig az integrált szűrés eredményére vártam, az jó lett. Most szájpadhasadékról, ujjak számbeli rendellenességeiről és egyéb ínyencségekről álmodok.
Nem lesz itt már nyugalom, csak, ha majd először kibontottam a pólyából és lemeóztam minden alkatrészét! :?
Ha úgy érzed, írj privit nyugodtan!

Monácska!

Szerintem az normális terhelésesnek. Éhominak lenne sok.

Bettica, Kincs!

Fürödjetek együtt. Akkora élmény lesz mindkettőtöknek, majd meglátjátok!
A kád aljába vegyetek csúszásgátlót, az később is fog kelleni, amikor már egyedül ücsörög benne a gyerek.
Babaúszás nincs a környéketeken? Érdemes lenne elkezdeni utánajárni, mert a deddel együtt fürdéshez is tudnak jó tanácsokat adni: hogyan fogd, h. biztonságban érezze magát, hogy lehet hason/háton lebegtetni anélkül, h. víz menne a szájába, szemébe.
Nálunk párom a profi az ilyesmiben.
És mostanra a kis vizicsíbor lelkesen ugrál be a vízbe a medence partjáról, úgyhogy nekünk bevált!

Apple!

Pihenj sokat!

Koriági!

Remélem javulni fogtok!

Monee!

Brendonban láttam zuhanykabinba tehető ülőkádat, nézzetek be, aztán keress rá a Teszveszen, ha tetszik!

Komód klassz lett! Jó meló lehetett, h. sehol ne folyjon meg a festék! :shock:

Mennyi MG-ot szedsz? Mert a vádligörcs szerint kevés!
Meg a frontok is bekavarnak.
Én tegnap kipróbáltam, h. mitől fosok: a mettől v. a magnéziumtól. Lecsökkentettem a Mg-ot.
Na, nem is fostam egész nap, de estére úgy keményedtem, mintha biliárdgolyó lett volna a hasamban! Erre bevettem két Mg-ot, ami 1 óra múlva oldotta a dolgot, viszont az estémet a wc-n ülve töltöttem.
De legalább már egyértelmű, h. nem a met a ludas, meg az is, h. úgy tűnik, fosni muszáj! :evil:

rambóka

Verőfényes szép szerdát!

Friss kismamijainknak továbbra is küldöm a drukkokat, de egyre inkább érzem, hogy itt már semmi gond nem lesz! Apple, nagyon jó, hogy kúszik fölfelé a progid. Ha jól számolom, ez a 9.hét? Már csak 1 hetet bírj ki, de lehet, hogy már most is készül a méhlepényed átvenni a szabályozást, azért ez a javulás. Lélegezz, bébi. :lol:

Zsizsikem, neked is hasonlót tudok javasolni, egyébként a chorionboholy biopszia (ugye arról beszéltél?) jó ötlet, tök hamar megvan az eredménye is, biztonságosabb! Jaj, csak nyugodj már meg.

Az rosszul alvósoknak pedig mindenféle részvétemet küldöm... most jöttem csak rá, mennyire jó dolgom van. Bogi mindig is jól aludt, de mióta átköltöztünk, azóta van rendes redőnyös, saját, a központtól távol eső, csendes kis szobája, és mondhatom, reggel és délután is nekem kell őt ébreszteni. :roll: :shock: Úgyhogy a napi 10 óra alvás egy-két hónapja megvan nekem is, mióta fogságban vagyok, de kéretik nem irigykedni, mert nekem ilyen általános isis korom óta nem volt! 8)

Közben mindjárt jól valagba rúgom a kutyámat, most vettünk neki a leharcolt büdi pokróc helyett egy saját pihepuha kiságyat, de ahelyett hogy belefeküdne, itt kószál körülöttem és a padlót kaparja. Hogy lehet ilyen hülye! Bogi már közölte, hogy "kutya zizi" és mutogat hozzá. Aztán bele is feküdt a kutyaágyba.

Ami minket illet, a remek 2100-as méhszájammal nagyon jól elvagyok Benji-kelengye féle beszerző körúton, a minősítéseket szintén kéretik mellőzni, miután anyám már le- tenemvagynormálisozott. De tényleg kutya bajom, a hétfői 20 fokos csökkenést most érdekes módon nem éreztem meg. S mivel a dokim csak aug.közepére rendelt vissza szabi miatt, amolyan laza pórázra eresztettnek érzem magam.
Annyi van csak, hogy néhanapján, dögmelegben, pár kiló dinnye bevacsorálása után olyan a bőröm, mint egy újszülött dalmatának, a vizesedés miatt; illetve, piszkosul el tudok fáradni. A pocakom kb. mint Monee-é (Monee, nagyon szép a pocid!! csakhogy nekem az ülepem is jóval nagyobb, sajna).

Jövő hétfőn csak elmegyek egy UH-ra, ha már tudom, hogy megvan 1 kiló a kistökös, az nálam olyan, mintha a pszichés futóversenyen átszakítottam volna a célszalagot, a többi csak ráadás.

Mona, a 120 perces inzulinból légyszi ne következtessünk semmire, mert az önmagában lófing, sajna. Az aránypárokat, cukor változását látni kéne, tudni hozzá a hormonokat, és a tényleges manifeszt problémáit. Az IR, ami ráadásul nem is mindig kimutatható, csupán egy kórjelző, a kivizsgálást nem ennek eredményétől kell függővé tenni.

Jah, akkor még elmondom ezt is. Pénteken meg kellett keresnem a Szt Imrében a fogadott szülésznőmet. Nos őbelőle egyelőre nem sokat láttam, mert momentán 2 szüléshez is asszisztált, pár percet beszéltünk a szülőszoba folyosóján. :shock: (No, valahogy én EZT nem szeretném, a parallel módon levezetett szüléseket - ez a népszerűség átka?)
Engem borzasztóan lehangolt az egész, gyerekek. Próbáltam úgy készülni, hogy ne hasonlítgassunk a hiperliberális Bajcsyhoz, de engem elborzaszt, hogy az apuka max a szülés után lehet a gyerekkel, utána napokig csak üvegfalon keresztül láthatja. Elborzaszt, hogy milyen nagy dömping van ott, néha a folyosón kell vajúdni. Sőt, az apa a hagyományos (társas??) vajúdóba be sem mehet.
A szívem zokog a Bajcsy után, hogy lehetek ennyire hülye barom, hogy egy prof mellett köteleztem le magam, és ez miatt nem válthatok ott máshoz. :roll:
Ja, és ami még jó volt, hogy a szülésznő abban a pár percben határozottan hangsúlyozta, hogy "nálunk minden természetes módon zajlik". Na ettől félek én. Azon imádkozom, ne száraz vajúdásom legyen, hanem még itthon jó sokáig tudjam húzni, mielőtt bevonulok... nem hinném, hogy a homeopátia fog nekem bármit is csinálni!

Lázadó Norka beszámolóját hallhatták!

ui: Rami jó volt olvasni, hogy a fiadról végre "elolvadós" stílusban írtál a minap! :D Bogival nap mint nap megélem ezt mostanában, szuper, hogy el tudok vele újabban beszélgetni. Bár pár napja kezd az agyamra menni, a kajálásával, ugyanis mostanában minden "meleg" és "csíp". Még a vajas kifli is. Kicsit háklis a lelkem.
Vendég

rami, külön alszunk már vagy 3 hónapja.
ja, szerinted nem érdekes, hogy a 6. fog nem az alsó ellenoldali párja lett, hanem felül jött ki?? alul 3, felül 3. :D

norka, jó rólad halani. azért vigyázz magatokra!

kialaudtuk magunkat, 2 órát lenyomtunk. étvágya is megjött a gyereknek. nagy tányér gyümileves, nagy tányér rizottó. persze fordított sorrendben.

Kép

dimet

sziasztok

jaj hol is kezdjem!Amire még emlékszem:
Monee csini pocak,szép kismami vagy és a komód is szupi!

Kincs lassan megy már felétek a jó idő,Pesten ma már nem esik,de tegnap itt is még szutyok idő volt!Kitartást!!!!

Dimet 6.fog?Az jó,már csak 14 van hátra :wink: Lehet több foga is jön neki egyszerre és mégis csak a foga a bűnös :wink: .

Nálunk is jön a foga Tominak.A doktornéni megerősítette a sejtésem.Az alsó 2.Azt mondta a dokinéni hogy azért is ébred már másfél hete éjszakánként.Szerencsére 1-szer még.Levinél volt hogy 8-10-szer egy éjszaka is, szeptemberben jelentkeztek az első fogzási tünetek és majd csak februárban nőtt ki az első 2.
Remélem Tomi jobban viseli majd!
Hunci te írtad hogy van Hunornak borostyánnyaklánca?Nem tudja letépni magáról?Rémálmom hogy veszek egyet neki és lenyeli a gyöngyöket. :roll:
Volt súly mérés is:6310gr cm-ert nem mért a védőnő,de majd mi itthon megtesszük helyette.

Bettica köszi kérdésed jól vagyok.Most kiegyensúlyozottnak érzem magam.Levi még a héten itthon van,de jövőhéttől kezdődik a bölcsi.Hiányozni fog! :(

Ma adtam Tominak saját facsarású almalevet.Fini édes alma volt hála,először pofákat vágott hozzá,de a végén már tetszett neki.Kb 20-30ml lehetett az egész,kiskanállal itta meg,hát került a rucira is ,mert a keze lába az járt hozzá. :lol:

Egyébként mostanában amióta hasra tud fordulni és még nem elég mélyen alszik fel-fel ébred,mert álmában is hasra fordul már,de vissza nem tud és panaszolás van miatta. :D

Na elég belőlünk ennyi :wink:

Kép

Kép
lecso

Lecsó, nem tépi le ha tényleg babáknak valót veszel, pontosabban letépheti, bár Huninak eddgi fel sem tűnt, de a babáknbak való úgy van megcsinálva, hogy minden darab után egy-egy csomó, kcisik a darabok, így ha szét is tépi, egyet lenyel, többet nem tud, mert a csomók védik:)
Én ajánlom, nekünk bejött:)
Vendég

kipróbálom én is ezt a borostyánnyakit. hol lehet venni??
hátha...

Kép

dimet

csakegy, jöv. héten elmegyünk ikeába, és megnézzük. még nemtom melyik nap. de majd szólok.

Kép

dimet

ja, mármint a hintát. ez kimaradt. :)

Kép

dimet

mona: itt maradt a popsitörlő.
csakegy: kiskanál

Kép

dimet

Hunci és hol vetted a nyakláncot?A webboltban láttam rendelhetőt,de azt akkor nem tudom,hogy külön csomózott-e.
Dimet állítólag nagyon jó a nyaklánc,kár hogy Levinél nem hallodtam róla,szenvedett mint a kutya szegény.

Kép

Kép
lecso

borostyánlánc:
www.babacsoda.hu
Vendég

Csak gyors bekukk

Monee!
Nálunk is csak zuhanykabin van.És kb. másfél hete vettük meg a Rambóka által is ajánlott zuhanyzóba tehető ülőkádat (OK baby oplá)
Nagggggyon tuti!!!!!!!! És gyerkőc is eljátszik benn biztonságosan, nem kell féltenem.15 hós kortól ajánlják, Gergő egyéves, de szerintem egy ülni tudó babának már megvehető, mert nagyon biztonságos.
(Nekünk eddig jó volt a piskóta alakú babakád, de állvánnyal együtt tettem a zuhanyzóba, és állandóan fognom kellet a gyereket, mert ki akart mászni.
Az új kádban meg nem kell fognom, csak megvárom, míg kijátssza magát, meg kiázik a kosz belőle! :lol: Csak ajánlani tudom!
ezoterike

Ja, borostyánláncunk nekünk is van, én is a babacsodánál rendeltem, egyesével van csomózva.És tényleg könnyebb a fogzás, mert én másoktól olyan szenvedéseket szoktam hallani, hogy ihaj, Gergő meg nem szenved a fogzástól túlzottan.
ezoterike

Ezo :P én azért vettem, mert írtad annó, megjegyeztem, és gondoltam, hátha nekünk is jó lesz.Jó lett :lol: Hunival azt sem tudjuk, milyen a fogzás hálistennek :lol: remélem így marad.pontosabban tudom hogy így marad :lol:

Kép
Vendég

Sziasztok!

Gergő is fogat növeszt!
Az eddig minden nap nyűgös gyerek ma mosolyogva ébredt, tök aranyos volt egész reggel, boldog is voltam, h. végre helyrebillent a kis világa, míg meg nem pusziltam a fejét, akkor aztán fülhőmérő elő: 38,5. Kérdezem fáj-e valamije, mutatja az áttörőben lévő alsó ötösét. Kapott egy kis Nurofent.
De továbbra sem volt levert, nyűgös, sőt!
Anyáméknál dolgoztunk egy falfelületen, tegnap legletteltem a repedéseket, ma reggel megyek próbálgatni, h. hányas smirglivel is csiszoljam, erre amíg bent ügyködtem, a ded egyszercsak lenyúlta a csiszolószivacsokat és már ment is ki a falhoz és dörzsizte vele a falat :D , utána a festésbe is be akart szállni, anyám alig bírta lepattintani rólunk. :twisted:
Délben megint kapott Nurofent, mert még mindig tartotta a 38,5-öt.
Aludt 2,5 órát, utána megint virgoncan ébredt.
De most estére szinte sütött a teste, úgyhogy megmértük 39,4!
Fürdés után vacogott a türülközőjében, úgyhogy a biztonság kedvéért kapott egy Germicid-C-t is a Nurofenje mellé. Kíváncsi leszek milyen éjszakánk lesz! :shock:
A lázon kívül semmi más baja nincs, kicsit hígabb a széklete, de ezt is a fogzásra fogom. Holnapra kiderül, h. van-e vmi más is a háttérben?

rambóka

Sziasztok!

Köszi a mindenféle dícséreteket! :D
A képeket nézve úgy láttam, hogy tavasz óta kicsit nőtt az én kufferem is, de azért még nem annyira vészes. :D

Rambóka!

Én nem szülök kora körülötted, legalábbis a 24. héten nem, úgyhogy tessék engem is felvenni a statisztika javításához a listádra! Nálam a 36 hét az álomhatár, ha odáig egyben eljutunk, akkor már tényleg minden mindegy lesz. Nagyon boldog leszek akkor. :)
A festés titka a szivacs henger, semmi más. Szuper találmány, mi az ablakokat is azzal festettük. Nem folyik, anyag takarékos és hiper gyors.
Magnéziumot én eddig semmilyen rendszerességgel nem szedtem, csak akkor kaptam be 1-1et, ha épp netalántán görcsölt a pocim. Most 3*2 MaCi és így jó, illetve jó lesz, ha nem felejtem el bevenni. Ez így királyságos is, csak azt nem tudom, mi a hóhér lesz velünk, ha a 36. héttől tiltó listára kerül a magnézium. :roll: 3 hétig most nem fog görcsölni a lábam, de utána amég ki nem bújik a babó, igen?! :shock: Szép kilátások...
Én komolyan mondom, örülök a magnézium hashajtó hatásának. Más egy kis kanál Tamarin lekvártól rohan a budira, nekem meg az extra adag se kottyant meg. Ehetném lekváros kenyérnek is asszem, semmi hatása nem lenne. Bezzeg a magnézium! Napi nagyvécére járás, ilyen sosem volt, ezt a Mg csinálja. De nem ám hascsikarásos szaladás, hanem az, ami másnak normális. Lehet hogy a szülés után is szednem kéne, ha jót akarok magamnak. :lol:

Ezo, Rami!

Köszi, megnézem majd! Illetve valószínű elfelejtem, mert olyan vagyok :oops: , de akkor rákérdezek nálatok mégegyszer. :lol:

Norka!

Ahogy érzed. :wink: Ha úgy érzed nem lesz baj, akkor nem lesz. Pont. :) A kicsi fiad sem sztrájkol a vásárlásos dolgok miatt, így szerintem sincs miért aggódni. Szerintem akkor indul a felelőtlenség, ha keményedésekkel, görcsökkel próbálnál meg erőlködni és csakazértis menni, de ugye most itt nem erről van szó!
Képzeld, tegnap megmérte a védőnő a hasamat és 101 centit mért! Azt hittem rosszul hallok, mert ugye múltkor pont Neked írtam, hogy 107 centi volt. :roll: Rajtam is volt biztos víz, ami most a hűvös időben lement, mert súlyban is kevesebb vagyok, mint pár hete.
Én is néztem a Szent Imrét, mielőtt a helyi kórház mellett, illetve a doki mellett döntöttünk. Engem valahogy nem ijesztett el ez a természetesség központúság. Sőt, én annak örültem, az volt a vonzó, hogy van lehetőség választani, nem csak egyfajta séma létezik. Miért parázol Te ennyire ettől? Attól mert természetes szülés, nem fognak a hastokon hagyni időtlen időkig küppedni és szenvedni feleslegesen. Választhatsz! Fájdalomcsillapítás, fekve vajúdás, senki nem fog felzavarni a bordásfalra az alternatív szobában, mert ott nem így szokás. :lol: A szülésznő meg asszem jobb, hogy a vajúdókra figyelt és nem Rád. :wink: :D
Az egyetlen ami nekem sem volt szimpatikus, hogy miért kell elzárni a gyereket a hozzátartozók elől és üvegfalon át mutogatni. Ezt még mindig nem értem (illetve a babák biztonsága szempontjából értem, de ez nagyon sarkosított dolog szerintem). Bár én mondjuk kiválóan el tudok azon puffogni, hogy az apuka miért nem vehet részt az első napokban is, még akkor is, ha valszeg az apukák nagy része nem igényli azt a 3 napot feltétlenül. :lol:
Egyébként a szeptemberi topikon jó pár csaj a Sz. Imrében szeretne szülni és most járnak ilyen felkészítő tanfolyásra és nagyon meg vannak elégedve. Neked nem első gyerek, de szerintem akkor is érdemes megismerkedni ezen a tanfolyáson a helyi szokásokkal, stb. Ha másra nem, erre biztosan jó lesz a tanfolyam.

Alvás! Jóccakát mindenkinek!
Holnap reggel UH és megkérdezem, hogy gyerek lesz-e vagy lány! :lol: :lol:

Monee

monee85

Sziasztok!

Norka: Te tudod, érzed, hogy mennyire kellene lassítanod. Mi csak aggódunk értetek ;)

Monee: Valóban nagyon jól sikerült az a komód. Nekem is tetszik, hogy ilyen színes lett, nem az a barna, hagyományos szín. Szóval nagyon ügyi vagy ;)
36. héttől ne felejtsd a homeós bogyókat és a málnalevél teát. Én tök hamar szültem, szeretném azt gondolni, hogy ezeknek köszönhetően is ;) Egyébként nekem a végén, amikor már nem szedtem a MG-t, akkor nem voltak érezhető keményedéseim, csak a CTG-n mondták mindig, hogy hoppá, most van egy, nem érzi? :lol:

Ági: Remélem ez a költözés megoldja az alvási gondokat. Jelentkezz majd, ha adódik rá alkalmad! Addig is puszi neked is és a gyermeknek is!

Nyaklánc: Fenntartásaim vannak vele kapcsolatban... :roll: De ez az én bajom :D A párom tuti hülyének nézne, ha beszereznék egy ilyet :roll: Bár, ha az ember gyereke szenved a fogzástól, akkor bármit kipróbál, még az is lehet, hogy nálunk is lesz ilyen nyaklánc :)

Rami: Én is megvettem a könyvet... Kíváncsi vagyok rá nagyon :) Most el vagyok látva könyvekkel rendesen :roll: Monácskától kölcsönkaptam a Suttogó 2 kötetét és már elkezdtem olvasni (illetve folytatni) a Miért sír a baba? című könyvet... No,most már csak idő kellene az olvasáshoz :D

Csakegy: Az az IKEÁs hinta engem is lázba hozott... Viszont nem találtam a honlapjukon róla képet (rákerestem az Ekkore névre és a hintára is, de nem találok olyat, amit te írtál... fotózz majd légyszi....)

Meg akarok rongyszőnyeget a gyerekszobába (valami rögzítővel), szóval ha Lányok mentek, szóljatok, jövünk mi is, kell egy-két dolog itthonra ;) Apát már felkészítettem rá, hogy ne kapjon sokkot, mikor hazajövünk egy pár cuccal az ikejából :lol: :lol:

No, vajon kit hagytam ki? Bocsi érte :oops:

Visszadőlök egy picit asszem. Kell az energia a napközbeni negyedóránkénti visszaltatáshoz :twisted: A gyerek is kidőlt most szerencsére...

Kép

Kép
bettica

jóó reggelt!

most gyorsan csak magunkról
tegnap nagyon fáztam, délután 38.5 volt a lázam rubofen+vizesruha...éjfélkor szintén....ma délben dokizok...
remélem tejcsinek nem lesz baja!
Kiskincs viszont kedveskedett 9kor már aludt és 7-ig húzta most ismét szundít (kár hogy én éjféltől 3-ig forgolódtam)
a napokban fényképeztem nektek pocakot :lol:
Kép

Szép napot!
Vendég

Sziasztok!

Fény derült a titokra! Ákos baba a lakóm!!! :D :D :D
Annyira örülök! Tudjátok, mi Mírát vártunk, de az utóbbi időben folyamatosan Ákost éreztem, úgyhogy asszem a Míra csalódás lett volna már. :)
Amúgy minden rendben van vele, szépen nőtt is a két héttel ez előtti adatokhoz képest. :)
3 hét múlva 36 hetes UH. Anyám! :lol:

Anyoo!

Háááááááááát vagy megtörtük a láncot, vagy valakinek a szülőszobán jut a meglepetés. :lol:

Rami!

Ha, akkor... Neked is lehet még kislányod. :wink: :lol:

Bettica!

Hú, tényleg, a homeos bogyeszek!
El kell mennem a homeo patikába beszerezni őket... el ne felejtsem! :)
Nem a keményedések miatt gáz, hogy nem lesz magnézium (nemes egyszerűséggel nem keményedek), hanem a lábgörcsök miatt. Meginterjúzom majd a dokit, hogy mit tudunk tenni.

Ági!

Jó költözést! Gyere majd vissza hozzánk jó alvós hírekkel!!! :)

Kincs!

Jobbulást! Írj, hogy mi volt a dokinál!

Monee

monee85

kincs, jobbulást!!!!!

vettünk babakocsit. ezt:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

babyoutletbe. de ugyanennyibe került....sebaj. viszont tök jó! írtó könnyű! zsuzsi szerelmes belé. tudja,hogy az övé. törölgettem le és ő is segített. teszi bele a babáját. most reggel amíg pakoltam, felmostam beletettem. és elvolt benne vagy 20 percet......
ja, éjszaka jó volt. este bezabált tökfőzelékből és rizses májból.
nem a zsákjába altattam. szóval nemtom miért aludt ma jól. lehet front sincsen! 2kor felkelt, simi és visszaaludt. igaz este szenvedtünk, mivel szerintme nem volt álmos. 5kor elaludt, 3/4 6ig. így naná nem volt álmos. viszont én igen. így küzdelem volt. :)
betettem az ágyába, de hiába fektetem le, rögtön felpattan és állva panaszkodik. hagytuk sírni is. többször visszamentem, lefektetés, simi. ő rögtön felpattant. végül kivettem, mondtam neki,hogy oksé, ellazsunk az ágyon, de nincs risza. elaludt végül. panaszkodva. mondjuk máskor ez menni szokott.

bettica, egyetértek. nekem is vannak fenntartásaim a lánccal kapcsolatban. férjem nem is tudom mit szólna. majd meginterjúvolom.

Kép

dimet

moneeeeeeee, gratula ákoshoz! nagyon szép neve lesz ám!!!!!!!!

kiskincs meg ennivaló kisbogár :)

Kép

dimet

Monee!

Ákos......................... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Legyen valami hasonló fazon!! (Remélem egyébként, hogy alacsony vérnyormású menyem lesz..........)

Most csak ennyi! Én si megfáztam LEcsó, döglődök!

Pusza csajok!

Kincs!!!!
Kiskincs csodaszép!!!!! Jó pocija van! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Kincs, jobbulást!! Kiskincs megérezte, h anyucinak most pihenésre van szüksége. Olyan édi pocija van!

Monee, gratulálok Ákos babához, szép neve lesz. Apuka, kap egy fiút is. Lesz kit vinni az autóversenyekre :D

Hunci, sokat nőtt a fiacskád!

Rambóka, remélem Gergő már jobban van!

Monácska, nagy jó a puszis kép. Fiad nagyon büszke bátyó lehet!

Dimet nagyon jó ez a babakocsi, és az ára sem volt borsos. Habár nekem a brendon = drága! Ez a brendon babyoutlet vagy csak síma babyoutlet.

Norka igazad volt. A méhlepény elkezdett fejlődni.

Tegnap voltununk UHun. Pocaklakónk CRL 20mm. És mozgott. Én annyira izgultam, h észre sem vettem, csak a férjem mondta, h jé mozog. Kéne mostmár védőnőt keresni, de még mindig van bennem egy kis félsz. Még 3 hét....

Zsizsik, írok pü.-t
apple

Kezdek megőrülni... :roll: A gyerek nap közben ordít. Nem alszik, összesen talán 2 órát nap közben. Ez megy napok óta :( Kezdek kilenni, mert csak rajtam van csendben (ha olyanja van). Alig várom a hétvégét, hogy apa is itthon legyen és felválthasson...
Adjatok valami tanácsot!

Na, eddig tartott a csend... :?

Kép

Kép
bettica

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?