Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Tücsök!
Egyébként az az igazság, hogy egyáltalán nem hiányoznak az édességek, eddig is megsütöttem és odaadtam anyáéknak, hogy egyék meg... Volt, hogy egy darabot nem ettem belőle...:roll: Persze gondolom, hogy egy-két hét múlva majd a falat kaparom, de édesítőt viszont nem vagyok hajlandó használni, valahogy olyan fura íze van... :roll: Kávét, teát cukor nélkül iszom már a tavalyi diéta óta.
Azért rendes vagy, hogy gondoltál rám!!!

Képzeljétek! A férjem most jött haza. Vonattal...tehervonattal, mert felszállt a vonatra, csak nem arra, amire kellett volna. Szerencse, hogy jött a kalauz, mert különben csak a határőrök ébresztették volna fel... Onnan persze nem volt vissza vonat, úgyhogy a bakter megállított neki egy tehervonatot és az elhozta... :lol: Így jár aki túl sok sört iszik.... :lol: :lol: :lol: :lol:

marek
 
 


Kata: elfelejtettem...nekünk is FAROS, és azt mondta a doki h meg nem mondd semmit, mert addig meg sokszor megfordulhat.. :lol:

azért rugdos ugy bugyiban...fent a feje..jobb felen a fenék, bal felén a lába..igyhát jol eltalál :wink:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Ildi!De hogy kevés.Nekem már az elején mondta a dokim,hogy nagyobb lesz mint Zsófi volt.Zsófival 27 hetesen 1100g volt a becsült súlya :roll:Viszont se én se a férjem nem vagyunk kisdarabok. Nekem is vannak hányingereim.Neked mikor?Nekem általában délután :?

Dalam!Az én dokim is azt mondja,hogy nem biztos,hogy faros marad de ha úgy maradna mivel második megszülhetném farosan.Nekem nem mérte a fütyijét :roll: viszont megtudtam a golyok csak a 28héten szálnak le.Én már azt hittem azok lent vannak :oops:

Nekem már kezdetektől nagyobnak tünik a gyerek Zsófihoz is meg amiket olvasok.Nekem az eredeti mensim szerint okt 8 lenne a kiírt idöpont.De mivel nem 28napos ciklusaim voltak a doki is azt mondta késöbb fogant 1héttel de néha nagyobb néha pont jó.Kiérti ezt.Amúgy senki ne vegye alapul a becsült sútyt mert igen eltudják számolni.Egy hónapja szült egy ismerösöm akinek azt mondták 2800gramm a gyerek kb és mikor kibújt 3400gram let :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 

 
 

Sziasztok! :lol:

Nagyon jó volt a 4D :lol: Egyértelműen kisfiam van, meg is mutatta, még 4D-ben is! :lol: Apja büszke volt ám!
A váróban még vígan rugdosott, de ahogy felfeküdtem az ágyra bealudt! :roll: Végig aludta az egészet! Ettől féltem!
De még az volt a szerencse hogy nem takarta el az arcát! Olyan helyes kis pofija van! :D Bár a farfekvése miatt az arca volt a legtávolabb az ultrahang fejtől, így kissé homályos volt néha. :(
De felraktam őket a www-re! :lol: Van amit én csináltam itthon fényképpel a videóról, mert csak 2 db-ot adott a doki.
Ezzel tököltem azért csak most jöttem!
Olyan jó volt látni, csak kicsit sajnálom hogy pont aludt! Sok mindent nem produkált!
A doki (Dr. Lollok Zoltán) nagyon rendes volt, vagy 15xpróbált jobb képeket csinálni, de messze volt a kis feje. Lelkiismeretes volt, meg vagyok elégedve! Mindent elmagyarázott, megmutatott. 19 perces a video.
Minden rendben van amúgy, pont 26hét és 4-5 napra tehetők az adatok! :lol:
930gramm :lol: A feje is szép kerek7,1cm :lol:
Kicsit több a magzatvízem, de doki azt mondta hogy ez még elmegy! Remélem nem lesz belőle gond! :roll:
Megmutogatta a szerveit, még egyszer nyelt is magzatvizet, látszott ahogy lefolyik a torkán :shock: tök jó volt! :lol:
Hazafelé úgy vigyorogtunk apával mint akik beszívtak :lol: :lol: :lol:
Kép

Majd még jövök vissza csak a magándokimmal is ma kell találkoznom, fel kell hívnom!
Puszi, köszi hogy drukkoltatok! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Szia Bettike!

Köszi a tanácsokat!
Nekem az éhgyomri 4,3 és a 120 perces 9,0 lett.
Először 180 grammos diétára fogtak , de most én is átálltam a 150 grammosra. Ma reggel voltam a védőnőnél és pirossal beírta a kiskönyvembe, hogy SZIGORÚ DIÉTA és vagy 10 felkiáltójel....
Csákány doki szerint fontos, hogy legyen a szülészeten neonatológus, hogy szüléskor ellenőrizze a babát. Te hol fogsz szülni? Én Veszprémben és itt minden adott szerencsére.

MAREK - tényleg írd le Neked mit tanácsoltak ma! Kíváncsi vagyok!

dazsi
 
 


Ildi, Dalma....nekem mutatott a doki most egy súlytáblázatot, ahogy emlékszem az én babám súlya ideális határon belül volt.De határon belül van 835 gramm is! :lol: Nyugi!
26 hetesen 800-1000 g között kell lenni a babának! :lol:
Most már sokat fog gyarapodni.
28.héttől 200grammot nől. :shock: :lol:

Hívtam a dokimat, majd hozzá vasárnap kell mennem, a kórházban ügyel. Remélem akkor már megnézi a méhszájat, mert 6 hete nem látott! :roll:

Ma már süt kicsit a nap is! Szép napot! :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Szép Jó Reggelt!

Most keltem fel :D

Emmalena és Marek: a cukorterhelés után 2 órával 8-ig jó! Mondta a nagyon okos dietetikus nő nekem. Marek példáján látjuk, hogy az egy órával korábbi eredmény, kb. mennyivel magasabb. Nyilván Emma dokija ahhoz az időponthoz vett megengedett maximumot mondta 9-nek. Nem?

Nusildi: olyasmi lehet a tenyészet, mit amikor cytológiát csinálnak. Vesz egy kenetet a hosszú pálcájával, rákeni valami üvegre, csomagolja, oszt megy a laborba. Gondolom.

Gratula az UH eredményekhez!

Bicebóca: nem semmi az a 6mm :D Igazi kis férfi :D

Marek: tehervonat… :D

Lovaszkata: a sok magzatvíz csak a szülésnél okoz gondot. Figyelni kell, hogy ha elfolyik a vized, ne sodorja ki a köldökzsinórt, mert akkor elszorítja a vért a baba elől. Ha elmegy a vized, azonnal hívni kell a dokit, és jelezni neki, hogy neked sok a vized. Ha kóros lenne, lecsapolnák. Ha nem megy el a víz, akkor szüléskor kis tűvel óvatosan repesztik, hogy lassan szivárogjon.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Egy gyors bejelentkezés, összeszedem magam, visszaolvasok, aztán jövök még.

Ma nagyon rossz híreket kaptam az uh-n. :( A méhszáj c:1000, V alakban nyitott... nagyon szigorú fekvéssel talán még egy két hetet ki tudunk egybe húzni. Görcsölés esetén azonnal kórház. A terhességet legkésőbb a 36. héten befejezik... Szóval nemhogy októberi, de lehet hogy szeptemberi baba sem lesz. :cry: Annyira el vagyok keseredve! És folyamatosan gyengén görcsölgetek, a doki szerint bármikor beindulhat a szülés....

A baba becsült súlya 1200 gr, bpd 77 mm. Doki szerint még nagyon rosszak az esélyei, ha most születik.

Kép

Kép
perdo
 
 


Sziasztok!

Marek - Nekem is 7 lett a 2 órás cukorm és azt mondták az még jó. Örülök, hogy már szebbnek látod a világot! 8)

Kata - Grtaulálok az uh-hoz! Nagyon kis édes!

Ildi - Tenyésztés - igen, sima kenet vétel, ne aggódj miatta!

Szöszke - Én egy egész citromot belecsavartam a cukros lötyibe és jól lehűtöttem. Így majdnem hogy savanyú volt, mint édes. :lol:

Marek - Ha jössz Pestre esküvőre ruha ügyben nagyon tudom ajánlani a Maternelle neű boltot a Baross utcában, nem túl puccosak a ruáhik, de csinik és máskor is lehet hordani. Én ott vettem a nacit meg a felsőt. Szerintem egy pár oldallal előrébb kép is van fent róla.

Dalma - Gratula a kis fütyishez!!!! Én is heti 2 Elevitet szedek és az enyém meg állítólag a kora előtt van egy kicsit méretben.

L.Kata - Gratulálok! Nagyon kis helyes ez a kép!

Rólunk - Meglepő hirtelenséggel lett gazdája a kályhánknak. Hétfőn hívott az ember, ma jött, hogy megnézi és már bontja is! Közben rájöttünk, hogy le kéne kötni a gázról, amihez ugye mi nem értünk. 10-kor felhívtam egy szakit és már itt is van! :shock: Még a végén a jövő héten nekiláthatnuk a festésnek is és ha az is ilyen tempóban halad, akkor hamarosan én is nézegethetem a bababútorokat! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Kata :lol: írtam neked a másikon :lol:

perdó :shock: hűha, az tényleg nem jó, akkor be is fekszel a kórházba? gondolom......
amugy pedig egy babának már jók az esélyei ha a 7. hónapban születik meg,ezt egy szülésznő ismerősömtől tudom :roll:
de persze h az a legjobb ha,mikor 38-40 hétre kihordjuk a kisbabát,de a 7. hónaptól már minden nappal több és több az esélye a babának.
próbálj meg nem idegeskedni és tényleg feküdj egyfolytában,mert az ilyenkor sokat segít :roll:
gondolom gyógyszert is kaptál rá?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Perdo!

Te jó ég, akkor ezek tényleg rossz hírek!Sajnálom.akkor most szigorú fekvés?nagyon remélem hogy fekvéssel azért még jó pár hetet ki fogjátok bírni.Az egyik barátnőm 30.héten szült, neki toxémiája volt, azonnali, életmentő császár volt.a baba 1450 gr volt, mikor megszületett.4 hétig kellett a koraszülött osztályon lennie, addig felhizlalták 2 kilóra, és utána hazaengedték.Azóta sincs semmi baj, egészséges a pici fiu és már elmult 2 éves.Fel a fejjel, bízz benne, és nem lesz semmi baj.
Azt lehet tudni, hogymitől nyilt ki a máhszájad?És ezt az uh-n látták?
eddig nem is tudtam, hogy az uh látja a máhszájat is...
emmalena
 
 


Sziasztok!

Dalma - fogjuk mi még hordani a 36-38 méretet!!! :lol: Csak tegnap szíven ütött, hogy még az M-es se jó rám és elment a kedvem a vásárlástól és már mindenkit vékonyabbnak és szebbnek láttam magamnál, aki szembe jött velem :? Pedig ma az új fekete gatyóm van rajtam a mh-en és dícsérnek is, az egyik ügyfél azt mondta, hogy milyen vékony vagyok :lol:
Az egyszer használatos eldobható bugyit én a CORA-ban is láttam a baba-mama dolgoknál!!! Nagyon olcsó volt, asszem 3 db volt kb. 6-700 forint! Én inkább veszek pár csomag ilyet és viszek egy-két nagyibugyit! De ezeket a dolgokat még nem veszem meg, csak szeptembertől kezdek ilyeneket vásárolni szerintem.
Figyi, miért kell szedned a Maternát? :shock: A 700 gramm kevés vagy miért? Én amúgy szedek folsavat, magneb6-ot, vasat és kalcium pezsitabit és ennyi és néha-néha egy fél Elevit lecsúszik, de inkább jól táplálkozom. Dalma, és utána még mész vissza melózni? Meddig dolgozol??? Én már csak július hónapban, augusztusban már nem jövök!!

Kata - az sem baj, ha nagy a baba, sőt!!! Legalább tudod, hogy jól fejlődik odabent!
Hányinger hébe-hóba jön elő mostanság és ált. du. és kora este, főleg akkor volt, amikor a nagy melegben mászkáltam és aztán a hidegfront után is volt és tegnap este is elég erősen :? Olvastam, hogy most már visszatérhet a hányinger, mert a gyomrunkat is nyomja a megnövekedett méh és a gyerek.

LKata - gratula a 4D-hez, cukik a képek, így is, hogy aludt, amúgy ez mörfi törvénye, nem? :wink: Amíg nem kéne, rúg, amikor kéne, hogy szerepeljen, elalszik :lol: A több magzatvíz az gond? :shock: És miért? Mert ha kevés, azt értem, de ha túl sok, az mit okoz? És az mitől lehet amúgy??? Ja, bocsi, most olvastam amit nyugtonmalac írt, most már értem :lol:

Perdo - nagyon sajnálom a rossz híreket, bízz benne, hogy amíg tud, bent marad a bébi!!! Amúgy a kolléganőmnek az ismerőse 600 grammos babát szült és már otthon vannak és egészséges a bébi, mint a makk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Erre kell gondolni, jóóó, jó, tudom, nehéz, főleg annak, aki nem egy cipőben jár veled, de drukkolok és nem lesz gond, csak pihenj, amennyit tudsz!!!

Mi megvagyunk, éjjel arra keltem viszont, hogy fáj a hasam, fent, mell alatt és azt hittem, hogy biztos az este megevett sárgadinnye, majd rá sárgabarack betett és majd ülhetek a klotyin, de nem történt semmi, nagy nehezen aludtam el egy jó fél óra forgolódás után, aztán reggel megint fájt :? Most már nem, elmúlt, de nem tudom hová tenni ezt a dolgot, hogy mitől fájhatott???
Na megyek tovább, mert lassan ebéd, majd jövök még.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi!

A hasi fájdalom a mell alatt nekem is volt/van, két dolog okozta nekem.Az egyik, mikor a baba rugdossa és nyomja a bordádat, de ez még talán korai, a másik az egyszerűbb, hogy a melltartó nyomja a mell alatt a pocakodat.márha kosarasat hordasz.Én ábinál majd beszartam, ugy fájt, nem értettem, mert egyébként nem szoritott a melltartó, vagy csak megszoktam, nem tudom.De mikor lazitottam rajta egy kicsit, vagy nagyobbat vettem, sokkal jobb lett.megszűnni csak szülés után szünt meg, de akkor azonnal.szóval ne aggódj, előfordul az ilyen, ha teheted legyél sokat melltartó nélkül.Én nem nagyon tehetem meg, mert nagyon nagyok, legfeljebb itthon, de akkor maga a megváltás.Már 75 F-esek a melltartók.Vékony a hátam nagyon, de a cicik!!!!!!!!!!!!borzasztóóóóóóóóóóóóó....
emmalena
 
 


Megjöttem a cukorterhelésről. Nekem ugyanúgy vették, mint Mareknak, éhgyomori, aztán 60 perc, aztán megint 60 perc. 2-szer a jobb karomból, egyszer a bal karomból. Ügyes volt a nőci. Délutánra már meg is lesz az eredmény, de csak holnap megyek érte.

Perdo, nagyon szorítok, hogy kibírd!

Ildi, a gyomrod fájt, vagy a méhed? Nekem ma a cukros lötty után volt kegyetlen rossz...nem szoktam én ilyen tömény "limonádét" inni.

Kép
szöszke
 
 


Perdo: jaj, nem is tudom, hogy mit írjak. Legyél nagyon nyugodt, feküdjél, aludjál sokat, nem szabad idegeskedni, sírni, görcsölni, akkor tovább bírjátok egyben.
Nagyon drukkolunk nektek, és gondolj arra, hogy minden pillanat számít. Hajrá kicsi Vivi, most húzz bele a fejlődésbe!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Perdo!Ilyenre még csak ne is gondolj,hogy most születne.Nem fog legalább még 8hétig.Ezen ne is gondolkodj inkább,hogy tényleg pihi,nyugi(amennyire lehet egy kicsi miatt).Nem lesz semmi baj!!!!!De én amiket olvastam ott már azt írják,hogy a 28héttől már nagyon angy esélyel indulnak a babák látod a csajok is mennyi példát hoztak.Nem lesz baj Kép

Ildi!Nekem is az a bajom amikor olyan folytos meleg van akkor leszek rosszul meg hát ha csak azt számolod 1kg baba minimum plusz a víz meg a lepény azért tényleg nyomja odabent a berendezést :lol:

Kata!Nagyon édes a pici :lol: :lol:

Nyugtomalac!Te mázlista 11ig aludtál.Hogy csináltad??? :wink:

Dalma!Mire kell szedned a gyógyszert??

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Köszi a dícséretet csajok! :oops: :D Olyan jó volt látni!
Szerelmes vagyok a fiamba! :lol:

Ildi...nem sokkal több a magzatvízem, csak határeset! Szerencsére ezzel még nem kell semmit csinálni, nem jelent semmit. A cukrosoknak szokott sok magzatvíz lenni, vagy annál akinek a baba nem iszik (és ezt azt jelenti hogy nincs átfolyás a garatnál, vagy valami nem stimmel!)De nálunk ilyenről nincs szó, minden oké, mert ott elöttünk is ivott a kicsi, és volt víz a gyomorban és a hólyagban is! Cukros se vagyok!
Bízom benne, hogy nem lesz gond! :)

NyugtonMalac....köszi az infót a magzatvízzel, a köldökzsinórral kapcsolatban.
És köszönöm a gerinctorna tippet"cicahát módszert" kipróbálom!

Pedro....lényeg hogy ne stesszelj! Én is 1000-es méhszájjal kerültem be a kórházba, és görcsöltem, a 17.héten! :( Meg se mondták az értéket hogy ne parázzak, mert az árt!
Úgyhogy fő a nyugalom!!!!!!!!!!
És képzeld visszaregenerálódott 2000-re egy 5 nap alatt!
Panangint most is szedem. Nekem akkor azt mondták, hogy oldalt feküdjek és próbáljam a lábaim még egy párnára feltenni, hogy jó legyen a vérellátás a csípőmben!
Nagyon drukkolok neked, remélem még egy hónapot kihúzol!
Próbálj aludni, tereld el a figyelmed, DvD-zzz :wink:
Ja, és a lépcsőzés tilos, inkább hozzák ágyba az ebédet!Komolyan! 8)

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Perdo!!!
Nem akarnak befektetni? Mert akkor jobban tudnának rád figyelni!!!! Meg tüdőérlelőt is szoktak ilyenkor adni, vagy nem????
De ez most biztos, hogy max 1-2 hét??? Ne már!!!!
Nagyon-nagyon szorítok neked!!! Minden rendben lesz!!! Eddig is nagyon erős voltál, mindent elviseltél, hidd el, most se lesz gond! Még jó sokáig együtt maradtok, mert nem biztos, hogy az orvosoknak igaza van!!!! Ebben kell hinned!!!

marek
 
 


Most értünk haza, most megyek dolgozni, úgyhogy ma már nem leszek.
Egyébként nem nagyon volt értelme elmennem, mert eddig is mindent jól csináltam, csak az időpontokat kell betartani, meg nem szabad 150g alá menni. Egyébként ez nem is olyan egyszerű. Elég sokat kell azon agyalnom, hogy mit egyek még, hogy meglegyen az 50g ebédnél...
Szóval utaztunk egy jót... :roll:

marek
 
 


nusildi: nagyon jók a gatyók, amiker vettél
kata84: aranyos a picúr
lovaszkata: gratula a 4D-hez. az enyém is ugyan ezt csinálta. váróban mocorgott, bementem elaludt
perdo: sajnálom a rossz hireket

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


endokirológus: hál istennek nem volt semmi gond, csak a beteg kártyámról kellett neki 2 fénymásoltat. én meg ezen idegeskedtem egész nap,és ezért nem aludtam fél éjszaka!! :evil: :evil: :x

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Hali
Perdo: kis macicsaládunk nagyon szorít Nektek! Sok okosat sajnos nem tudok írni, de próbálj meg nyugis lenni, és pozitív gondolatokkal magadba szuggerálni , hogy egy kicsit még maradjatok egyben, és fejlődjön Vivien.
Marek: neked is kitartást szenvedéseidhez.
Mindenkinek szép napot,
m.

macianyu
 
 


Sziasztok!!

Megint nem volt lehetőségem irni napok óta, itt bosszankodatm. "imádom" a szolgáltatónkat.... Sajna nincs más lehetőségünk, el kell fogadnunk ezt, h hol van, hol nincs....

Perdo!
Tudod mennyire szeretlek és szívemből szorítok, sokat gondolok rád!!! (tudom ez nem vígasz, de a dokink kicsi fia is előbb jött, de teljesen jól van) KÍVÁNOM A LEGJOBBAKAT!!!!!

cumisüveg: most nevetni fogtok :) 1 éve voltunk az Adrián és egy ajándékboltban felfedeztem cumisüveget, olyat, ami az aventtel megegyezik méretben. Vettünk 3db-t. egyet elhasználtunk Ábinak, kettő eltéve. Ja és 9 kuna volt db-ja.... :)

mellszívó: kézi medellám volt, de kínlódtam vele. Most kapok egy kézi aventet, remélem bejön. Szerintem hasznos a mellszívó.

pocaklakók súlya: tudjátok azt a méreteből (fej-felkar, combcsont...) számolja a gép, tehát egyáltalán nem pontos. Ne aggódjatok emiatt!!!

cokoreredmények: vegyészként azt vallom egy mérés nem mérés...
KITARTÁS MINDEN DIÉTÁZÓNAK, MINDEN ELISMERÉSEM A TIÉTEK!!!

A BABA ÉS MAMAKÉPEK CSODASZÉPEK, GRATULA MINDENKINEK!!

Velünk minden rendben. A vérnyomim itthon a béka....alatt, és kávézgatok. (Ábival gyogyit szedtem , 140/100 volt átlagban, most 90/60....)
Nem fájok sehol, a vizesedés is alábbhagyott. Tirzus sokat ficánkol, kedden doki, majd UH....


Később jövök bővebben, most szaladok, megyünk nyitásra a Corába, itt Szegeden kiárusítás van és állítólag babaholmik is vannak.... :D :D :D

Puszi Mindenkinek, szeretlek Benneteket!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Jó reggelt!!!
Zsuzsu
Hánykor nyit a Cora? Az még Ok, hogy én felkelek reggelizni (muszáj :roll: ), de nyitásra odamenni a Corába... :roll: Jaj! Jól bírod! :lol:

LKata
Amikor 4d-n voltam nekem is mondták, hogy sok a magzatíz. Jól be is tojtam és felhívtam a dokimat, aki lecseszett, hogy miért kell 4d-re menni... :roll: Aztán ő is megnézte, szerinte rendben van. Egyébként tényleg lehet sok a magas cukortól, úgyhogy akár igaza is lehetett a 4d-s dokinak... :roll:

Megyek, csinálok valamit, mert még teljesen be vagyok lassulva. Nem baj, majd lassan megszokom a 7 órás reggelit... :lol:

marek
 
 


sziasztok

hogy vagytok?
na én tegnap megjártam a fogorvost,megint nem sikerrel :wink:
állítja ez a doktor bácsi is,hogy nincs rossz fogam,csak a fogkő miatt látom rossznak :wink: de nem értem,a fogkő tudtommal nem fáj :wink:

pocaklakómnek nem tetszik,ha félig hason-féloldalt fekszem,mert nekiér a hasam az ágynak :arrow: minden este lefekvéskor reklamál érte :lol: amugy is keveset mocorog, én meg direkt élvezem,h van ilyenkor egy kis mocorgás :roll: :lol:

Ma akartam menni terheléses cukotvozsgálatra,de nem megyek ma :roll: tegnap a párom szétverte a konyhát :arrow: őrült romhalmazt hagyott maga után,ugyhogy muszály takarítanom,bár ma is folytatja és még kb 2 hétig ez lessz,ugyanis a konyhát alakítjuk át gyerekszobának, a konyha meg átköltözik máshova,ahol nekünk is jobb lessz,mert ez amugy kicsi volt konyhának,de gyerekszobának tökéletes :lol:


Kitartás lányok a diétához! minden elismerésem a tiétek!
Még az is lehet én is beállok a sorba, nemsokára én is tulleszek a cukros vizsgálaton :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa
Inkább ne állj be a sorba! Nem olyan nagy öröm ám!!! Már most azon agyalok, hogy mit főzzek ebédre, amiben elég szénhidrát van, mert eddig sose értem el az 50g-ot, mostantól meg muszáj lesz... :roll: Nem gondoltam, hogy ez ennyire bonyolult. Eddig úgy csináltam, hogy figyeltem, hogy ne egyek többet 50-nél, úgyhogy általában kevesebbet ettem. Most meg muszáj valahogy összehoznom az 50-et... :roll: :roll:

marek
 
 


Marek
nem kellenek a cukros diétás receptek? mert szívesen odaadom,hátha találsz bennük valami jót :roll: vegyél fel msn-re és átküldöm neked :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Jó reggelt!

Perdo! Nagyon vigyázz magadra, pihenj, semmi lépcső. Bízz benne, hogy még hetekig bent marad a pocaklakó.
Én is azt olvatstam, hogy ilyenkor 10-ből 9 baba egészséges lesz, de ez sajnos rosszul hangzik, de az esélyek hétről hétre javulnak!
Szigorú fekvés! És minél előbb kórház, azért ott mégis jobb kezekben vagy(tok)!

Köszönöm a súly-mizéria miatti bíztatásokat.
Marek! Az én dokim is: kövér gyereket szülni nehéz lesz, stb....dolgokkal jön. Tudom, hogy nehéz, de ne izgasd magad- pont én mondom. :shock:

Zsu! Köszi az mellszívó infókat, én is filózok, mi lenne a legjobb.
Avent kezdő.szett szerintetek? (sterilizáló, mellszívó, cumisüveg, melltartó betét 21.990,-Ft-ért?)
Pont az Uzsokitól pár sarokra van mintaboltjuk. (Nusildinek info, ha ő is arra jár. :) )

A Matti is babaáruház, sajnos a honlapjuk nem megy....vagyis pont az a rész, amin lehetne nézni mit árulnak.

Volt valaki Babyplanet-ben már? (Daróczi utca) Érdemes odamenni?
Bár augusztusban időmből kitelik majd.

Haskötő/deréktámaszról várjuk a további tapasztalatokat! Én nem tudtam aludni, annyira fájt a csípőm. Szoptatóspárna segit láb/has alátámasztásban? Én takaróval próbálkoztam, elég kevés...meg a kispárna is. Több nagypárna nincsen otthon. :cry:

Én is gratulálok a Baba és a Pocakfotükhoz!

Holnap megyek uh-ra (csak sima 2d), remélem kiderül ki lakik a pocakban!

4d-hez lenne kedvem, de valami miatt a párom tiltakozik- minek az, majd meglátjuk, ha kijön.....nem tudom miért ilyen. Próbáltam nem sírni ezen a szövegén. Majd jól elmegyek amikor szabin leszek és nem szólok neki.....nem akarok vitatkozni. Pukkadjon meg. Valószínű meg tudnám győzni, hogy milyen klassz, de szerinte a 4d uh. csak baszogatja az ő lányát (aki lehet, hogy fiú by the way).

Valami miatt csak össze kell vesznünk, ha már eddig nem sikerült a terhesség alatt. Büszke is voltam magunkra (leszámítva az esti hisztiimet nem tudom min)

Pocaklakó súlyához még: szomszédomnak hétfői mérés: 2350 gramm, majd pénteken szült (4 héttel idő előtt): 2850 gramm lett! Mivel a baba feje kisebb volt az átlagnál, a gép alulbecsülte. 4 nap alatt nem hízhatott ennyit....szóval nem kétségbe esni az eredményeken!
Állítólag ilyenkor a haskörfogat fomtos (hogy hízás legyen, ne csak hosszra növekedés) és a lepény állapota - ne öregedjen idő előtt.
Holnao beszámolok a mi méreteinkről, 12-re megyek, aztán még jövök dolgozni. (majdnem 29 hetesek leszünk már :lol: )

Na, dolgozgatok. kedv nincs. még 10 nap munka!!!!!! nagyon furcsa lesz. 9 éve vagyok a cégnél.....azért hiányozni fog picit. még benézek tuti jártamban-keltemben, meg szervezek valami búcsú kerti party-t (szerencsére pici a cég, és max. 5-6 embert hívnék meg). Tegnap ezen is filóztam...milyen lesz az életem nemsokára.

Na, jó hosszú lettem, szép napot!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sziasztok!

Emmalena - lehet, hogy a melltartó is nyomja a hasam és tényleg attól fájt, mert azóta elmúlt. Bár akkor is szokott fájni a pocim, ha eszek, főleg reggel, de hamar elmúlik az is. Már kezdek hozzászokni, hogy valahol mindig fáj :?

Szöszke - eredmények??? Nem a méhem fájt, hanem fent, cici alatt, a cukros lötyi után nem volt bajom, nekem meg se feküdte a gyomromat.

Ancsa - és mikor mész a terheléses cukivizsgálatra?

Képzeljétek, kaptam a nőgyógyitől egy vényes kúpot, amit 5 napig kell szednem, mert nem múlt el a canestentől teljesen a sárgás folyás, erre tegnap kibontottam és ez sem igazi kúp, inkább tabletta, mint a canesten :? Viszont kisebb, így könnyebb volt felhelyezni, de ugyanúgy égetett odabent és még most is érzem, fasza :cry: Remélem lesz eredménye!!!
Annyira nincs kedvem dolgozni csajok, hogy kész!!! Most épp tonikot iszok, jó fura, mert ezer éve nem ittam és valahogy most megkívántam, remélem egy kis pezsgés nem árt a bébinek, ugye!?
Amúgy más extra nincs, a kúp behelyezése után annyit rúgott a gyerek, hogy kész voltam, már felhúztam neki a zenélő játékot is, de nem nyugodott meg. Ilyen aktív lesz akkor is, ha már kint lesz? :shock:
Na megyek tovább dolgozni, sziasztok!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi...azt mondják Mozart-ot kell hallgatni attól megnyugszik! :lol: :wink:

Peva...én most (holnap leszek ) 27 hetes, akkor nekem is nézik már a méhlepény állapotát???
Mert nekem ezt még nem nézte senki! :(
Vasárnap megyek, lehet hogy rá is kérdezek a dokinál!
Arik a cégnél hogy szerveznek Kerti-partyt! :lol: Nekem annyit se mondtak hogy- búúúú..mikor eljöttem! :roll:

Marek...hát le a kalappal, nehéz lehet ez a diéta! :( Mert van család is , ők nem ehetnek mindíg diétásat, kétfelé meg elég nehéz főzni. Kitartás!

Ma úgy zakatol a szívem! :( Tök kellemetlen.
Már többet kell pihenni, mert a méh súlya miatt, és a baba intenzív rúgása iritálja a méhszájat, aki hajlamos rá annak ezért könnyen kinyílhat!
Remélem mindenki vigyáz magára!
:D

Amúgy ez a kiságy, amit az IKEÁ-ból hozott a férjem, elég jó! :lol: Nem is gondoltam hogy az egyszerű is lehet szép! Masszív is!
Csak nincs lefestve, de ez nem gond. Apu szerint egy liter lakk elég rá. Ha bio-vizes lakkot veszünk is, az is csak 2000ft, és 10ezerből megvan a kiságy!
Szép napot!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ildi!
A tonikban kinin van, ezért terheseknek nem ajánlják (különben én is nagyon kívánom, de vissza kell fognom magam). Ezt találtam róla: A kinin maláriaellenes szer, lázcsillapító, fokozza a fájdalomcsillapítók hatását, fokozza a méh összehúzódásait. A kéreg kivonatát étvágyjavítóként is használják.
Itt találtam: http://www.freeweb.hu/fitochem/noveny.htm

Cukoreredményeim:

éhgyomorra: 4,3 mmol/l
1 órás: 4,7 mmol/l
2 órás: 4,9 mmol/l

A férjem szerint 6 körül kellett volna lennie a cukrozás utáni értékeknek, úgyhogy jól betojtam, hogy nem is biztos, hogy jó, hogy csak ennyit emelkedett...

Utazás: megvettük a müncheni vonatjegyeket tegnap. Oda is, vissza is 2 személyes hálókocsiban megyünk. Remélem, bírni fogom. :)

Kép
szöszke
 
 


Kata!
Party-t én szervezek, ők veszik az ajándékot. :lol:

Majd beszámolok miket néztek uh-on, és is csak olvasgattam mikor mi jön...lehet, hogy csak babát nézi jól fejlődik-e.

Ildi! Csak elmúlik...nekem hétfőn azt mondta, ha nem viszket, nem kellemetlen, csak sárgás folyás, akkor nem ír rá semmit. Meg is vizsgált.
Az a jó, ha mocorog a babóca- ha meg nyugi van azon parázunk.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


és nekem sincs kedvem dolgozni (sorry, már harmadszor írok)

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Ancsa
Szeretnék recepteket, de nem lehetne e-mailen vagy esetleg skype-on?
maria.maczelka@gmail.com
Ha nem, akkor megoldjuk az msn-t is,csak a zuram most nem ér rá... :cry:

LKata
Nekem nézik a lepény állapotát a cukor miatt.

Peva
Én vettem szoptatós párnát az alvás miatt. Csodát vártam tőle, de ez a csoda nem érkezett el. Rohadt nagy ágyunk van, de nem nagyon férünk el a párnától..
:cry:

marek
 
 


nekem a lepény állapota 0-ás volt a 18 hetes UH-án..........
azt hiszem legközelebb a 28.héten nézik megint,de nem biztos :roll:

marek
pm mennt :lol:

ildi
nem tudom,valamelyik nap elmegyek,még van időm,mert 2 hét mulva kell vinnem az eredményt a dokihoz......

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


sziasztok

egy dolog bolygat engem. :(
miért van az, hogy az én komentárjaimra és hireimre nem reagáltok? :cry: :cry: :? :?
késön jöttem, vagy nem illek közétek, vagy mi van??
:?: :?:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Timi
Nemár!!!! Egyszerűen annyi mindenre kell reagálni, hogy lehetetlen mindenkiére! Legtöbbször csak annyira van idő, hogy egy-egy dologra reagál az ember. De ez nem azt jelenti, hogy direkt a TE hozzászólásaidra nem írunk semmit. Egyébként van amikor én is így érzem, aztán a következő héten meg mindenki reagál, szóval ez tök változó.
Nagyon örülünk neki, ha valaki jön és csatlakozik és olyan nincs, hogy valaki nem illik közénk! Szóval légyszi ne gondolj ilyenekre! Csak az utóbbi egy-két napban egy kicsit leálltunk, valahogy mindenki mással van elfoglalva!!!!

marek
 
 


Timi, ne törődj vele! Általában mindenki mindent elolvas, aztán az utolsó egy-két levélre reagálunk-reagálnak. :)
Ha nincs súlyos baj, akkor meg nem is nagyon reagálunk-reagálnak. És van, amikor pár nap múlva jön valami válasz. Engem pl. szórakoztat, amiket írnak, és nem írok rá reagálást. Az ilyeneket, hogy "húha, igazad van", meg "ejnye-bejnye" nem fogom beírni. Valamikor csak ennyi tellene tőlem. :)

Kép
szöszke
 
 


Visszaolvastam, de ez a 3*1 seduxen annyira lenyom hogy valami hihetetlen.

Timi! Az én agyam is max az utolsó két hozzászólásig fogja a dolgokat, csak témaköröket tudok megjegyezni... És ahhoz sem tudok mindig hozzászólni.

Nagyon köszönöm a kedves sorokat!!! És a tanácsokat is. Az ágyvég megemelését senki se mondta eddig, de már meg is oldottuk. Próbálok nem lépcsózni, csak hát felfelé van Dóri, lefelé meg a garázs, amit most rak rendbe a férjem és hát... szeretném látni hogy mégis mit művel. Persze a seduxen sokat segít a dolgon mert szinte egész nap alszok. Holnap megyünk ctg-re. Remélem minden rendben lesz.

4D: mennék megint én is, olyan kíváncsi vagyok mennyit változott, de Gábor hallani se akar róla hogy már megint piszkálják szegény gyereket.

Marek! Hogyhogy nem mondták eddig az időpontok jelentősségét?????? Reggel hétkor a legmagasabb az inzulin a szervezetben, és éjszaka a legkevesebb. Ezért kell hétkor enni, nekem a lelkemre kötötték....

Zsuzsi! Drága vagy!!! Nem is tudtam hogy hamarabb jött a dokiéknál is a baba. Mennyivel hamarabb??? Aug. második harmadik hetében lesz szabin, a Kalmár fogja helyettesíteni. Nekem beleírta a kiskönyvembe is, mert hát sose tudni....

Vivikémmel sokat beszélgetek, mondom neki hogy itt van most még a legjobb helyen, jó lenne ha még kibírná velem. Gyűlöli a szurikat ő is, akkorákat rúg belém utánna hogy csak na. :cry:

Szopipárna: én használom és nagyon szeretem. Csak az a baj hogy a mikrogyöngyök máris összementek, és nincs pótlás bele. És így elég laposka lett.

Szép napot mindenkinek, a dolgozóknak kitartást!!!

Kép

Kép
perdo
 
 


Perdo
De jó, hogy jöttél! És tényleg vigyázz magatokra! Fényképezzék le neked azt a garázst, ha meg akarod nézni... :lol: :lol: :lol:

marek
 
 


Sziasztok!!

Voltunk a corában és nagyon megérte. Valamikor fotózok és megmutatom a szerzeményeimet. vásároltam mindkét gyermekemnek:-)
Azt mondták a többi áruházban is van kiárusítás. Akit érdekel érdemes elmenni megnézni. Bodyk 300-700ft között, rugik 400-2000ft között vannak. Vettem Tirzusnak egy hálózsákot 200 !!! KETTŐSZÁZ ft volt.


Perdo!
2 hónppal jött előbb a kisfia a dokinknak, tavaly. A Kalmárt ismerem látásból, nekem anno a CTG-met nézte meg, de mire szültem megjött a dokim. Aki nála szült, az jót mondott róla. Beszéltél Csillával?? (szülésznő). Fel kéne hívnom, a 12. hetes UH óta nem hívtam és már szégyenlem. Remélem nem felejtett el, mert számítok rá nagyon .

A seduxen miatt részvétem!!!!!!

Ildi!
Részvétem a kúphoz, mielőbbi gyógyulást!!! Én sajna hüvelyszárazsággal küzdök, kíváncsi leszek mit mond a dokim ezzel kapcsolatosan.

Nekünk nagyon bevált a BABAZENE cd.......

Peva!
Az a kezdőszett jól hangzik, árban is!!!!

Marek!
Nálunk Ábel ébreszt, ma 5-kor.... :D 7-kor nyit a cora. Muszály reggel menni, mert a férjem visz minket, bevásároltunk, aztán haza, majd Ő irány vissza dolgozni. estefelé a meleg miatt nem jó.....
Amúgy nagyon sokan vártak már nyitáskor, tömegnyomor... megvártam amíg benyomulnak, aztán irány a babacuccok. Ott nem volt akkor még senki, így nyugiban válogattam.

Bocsi, akinek nem irtam, megyek, pihenek, amíg a fiam alszik.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Timiiiiiiiiiiiiiiiiiiii - ne máááár!!! Ez nincs így, hidd el, lehet, hogy most azért nem reagált senki egy kérdésedre esetleg, mert átcsúsztunk a 2. oldalra és olyankor már olyan nehéz nyomon követni a dolgokat, én is sokszor nem tudom normálisan elolvasni, hogy ki mit írt :? Majd ha már nem melózok augusztustól, lesz időm, de ne gondolj ilyenekre, kellesz ide, nagyon is!!!
Mire nem reagáltunk????? Kérdezd meg újra nyugodtan, nekem is volt olyan kérdésem, amire nem írt a végén senki, mert átcsúsztunk az új oldalra!!!

LKata - egyik ügyfelemtől kaptam egy cd-t, hárfán játszik a lánya, mondták is, hogy hallgassam, mert amikor már meglesz a baba, erre simán elalszik majd :lol:
Az Ikeás ágy melyik, a fehér színű vagy a kék?

Peva - én októberben leszek itt a bankban 7 éve, szóval nekem is nagyon-nagyon fura lesz, hogy nem leszek itt, az ügyfeleim szomorkodnak és persze örülnek is nekem, hozzá lehet viszont szokni ahhoz, hogy otthon pihizik az ember és amikor már nagyobb lesz a hasunk ennél is, biztos sokkal jobb lesz elnyújtózni az ágyon, mint ülni itt egész nap :wink:
A Babyplanetben nem voltam még, a Mattit nem ismerem, mostanság nagyon ráálltunk a Brendonra, pedig nem olcsó, de pl. a matrac 9 ezerért nagyon megérte és az ágy is jó árban volt, sőt, a pelenkázót olcsóbban nem láttam, max. Ikeába, de ott meg ami van, az ugye nem tetszett.
4D-re azért próbáld meg rávenni párodat, mert együtt mégis más élmény, mint egyedül, nem lesz baja a babának egy UH-tól és maradandó élmény ha kértek róla dvd-t.
A folyás remélem tényleg elmúlik, én is hallottam sokaktól azt, hogy ha simán csak sárga és nem viszket, nincs szaga, akkor nem kell semmi rá, de nekem most ezt a kúrát végig kell csinálnom, csak nem túl jó, mert ugye napközben jön ki az, ami éjjel bent felolvadt :roll: Ha sok a baci, az később koraszülést is okozhat, szóval nem vicc, de azért nem akarom túlreagálni sem.

Szöszke - hát én megittam a tonikot basszus, remélem egy üvegtől nem lesz gond!!! :shock: Bár ez csak fél literes volt, nem nagyobb, de olyan jól esett. Pedig pl. a colát sem bírom meginni, pedig régen ittam ezerrel, a tonik valahogy most bejött nagyon, de akkor többet nem iszok.
Gratula az eredményekhez!!!
Akkor ezek szerint mégis lesz vonatozás? :lol:

Marek - a lepény állapotát hogy s mivel nézik? És a kiskönybe hová írják, írják-e egyáltalán? Nekem arról még nem mondott a doki semmit, úgyhogy gondolom, jó minden :roll:


Perdo - kitartást és sok pihenést továbbra is!!! A szurik miatt nagyon sajnállak, de rendben lesztek, drukkolok!!!
Szoptatós párna nekem nem kell, csak pénzkidobásnak érzem, veszek majd egy nagyobb párnát és azt a lábam közé rakom - fú de erotikusan hangzott :lol: De tényleg, elég a sima párna szerintem. Egyik barátnőmnek van, az elején néha rátették a babát, de ennyit használta kb. Persze ízlések és pofonok!

Már mennék haza, tök nincs kedvem melózni, alig van ügyfél, egész nap pisilni járok, mert megiszom itt bent az 1,5 liter ásványvizet.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Zsuzsuuuuuuuuuuuuuu - de jó, hogy írtad ezt a CORA-s babaruhát, mert mi pont ma megyünk vásárolni du. a fóti CORA-ba, akkor veszek én is még dolgokat :lol: Az a baj, hogy már nem igazán akarok bodykat venni, inkább rugdalózó kéne már, nem? Bár fene se tudja, milyen idő lesz októberben :?
Hüvelyszárazság sem lehet túl jó, az is biztos! Nekem most túl sok a folyás, tehát ez is gáz, de ha száraz lenne, az sem lenne jó, erre szoktam mondani, hogy a szar is ízetlen - bocsi :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi
Lepényt és áramlást ultrahanggal nézik, és nemtom beírják e a kiskönyvbe. De nekem eddig nem nézték (legalábbis az áramlást tuti nem, mert azt észrevettem volna), csak amióta cukros vagyok.

Viszont nekem rajzol/ír a doki olyan furcsaságokat a kiskönyvbe, amit nem tudok megfejteni...
Mi az, pl. hogy 3/K??? Előző ultrahangont azt írta, hogy K/2 :roll:
Olyan is van, hogy egy nagy V és benne egy nagy F. Tudja valaki, hogy ez mi? Talán a baba fekvése? Mert azt mondjuk megint elfeljtettem megkérdezni, hogy hogy fekszik a baba... :roll:

marek
 
 


Sziasztok,

csak zugolvasótok vagyok (én is októberben fogok szülni, a Szt Imrében, és a 30.szülinapomra vagyok kiírva, 12-ére :lol: ).

Perdo, csak neked szeretném írni, hogy mivel én is veszélyeztetettként fekszem itthon 10 hete, 2 éves kisgyerek mellett ( bevérzés 19 és 21 hetesen, azóta meg 2100-es méhszáj és gyakran keményedek is), nagyon meg tudom érteni az ijedelmedet.
De folyamatosan kapcsolatban állok a foglalkozásomból eredően egy szülésznővel, nőgyógyásszal is, és szeretnélek megnyugtatni, hogy ha már a 29.hetet taposod, akkor a babádnak rendkívül jók az esélyei - a lényeg az, hogy ott szülj meg, ahol PIC van helyben.
Gyakorlatilag a túlélés esélye ilyenkor már több, mint 90%-os, és naponta 1-2% esély adódik hozzá. Gyakorlatilag 30 hetesen már 100%.
A másik, hogy a Seduxen nagyon szépen lelazítja a simaizomzatot, ez nem fogja engedni, hogy beinduljon a vajúdás.
A harmadik, hogy 1000-es méhszáj nem igazán létezik. :roll: No nem okoskodni akarok, csak ez ugye azt jelenti, hogy a méhnyak nagyon felszedődött, viszont még zárt vagy belülről. Ez a lényeg!! Ha betartod a szigorú fekvést (ágy felpolcolása nagyon jó ötlet), a gyógyszerezést, az izgalmak kerülését, akkor viszont zárt méhszájjal még simán kihúzhatod hetekig - és onnantól semmi félnivalód nem lesz. :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Annyira szerettem volna tegnap jelentkezni, de nem sikerült :( még 1 hét munka, és pont fel is dobom a talpam :roll:

Szóval nagyon rossz eredménye lett a cukorterhelésnek, lehet, hogy megyek még 1X.
Annyira ALACSONY az érték, hogy talán már nem is élek :cry:
Lányok, hallottatok már 3,8-as terhelt cukorról? Mert nekem ilyen lett és ez nagyon nagy baj, mert a baba agyi fejlődéséhez rengeteg cukorra van szükég, és nekem alapból nagyon kevés....
Mondjuk, én sejtettem, hogy ez van, mert hetek, hónapok óta zabálom a gyümölcsöt. Semmi nem tud olyan jól esni, mint 1-1 kiló barack vagy alma, a dinnyéről nem is beszélek...
Szóval a vizsgálat napján is az lehetett, hogy ahogy beértem dolgozni, már annyira leesett a vércukrom, hogy majdnem elájultam. Nagyon rossz, lányok, mert hirtelen jön az emberre és nem tudsz mit csinálni, ha épp nincs a kezedben kaja, elájulsz...
Na mindegy, bízom benne, hogy a gyerek jól van, jövő szombaton megyek csak a dokihoz, csinál uh-t, mint mindig, de teljesen be vagyok parázva...remélem ezt is lehet kezelni.
Ma du. találkozom egy dietetikus barátnőmmel, megtudakolom, hogy gogyan lehet ellendiétázni anélkül, hogy 10 kilót híznék havonta :roll: :roll: :roll:

Nemigen tudok visszaolvasni, majd jelentkezem még....

Andi
Kép
handrea75
 
 


Andi, nekem a terheléses cukrom (75 gr glükóz után 2 órával) 3,5 alatt van.

Az igazi hypoglikémia 3nál kezdődik.

Az ok az, hogy terhesen az inzulintermelődés sokkal intenzívebb és ez jobban lenyomja a cukrot. Ezért van az, hogy terhesen a cukorhatár sokkal szigorúbban van meghúzva (alapesetben 10 fölöttit mondanak diabétesznek, terhesen már 7.5 fölött sem jó).

Ráadásul, ha valaki mozog a vizsgálat előtt, az is égeti a cukrot, az izmok glükózt vesznek fel.

Tehát semmi gond nincs, az alapszabály az, hogy be kell tartani a napi 5szöri kajálást (nekem is), a megfelelő CH elosztással. Ha nagyon-nagyon megéhezel közben (ez a cukor leesésre utal), akkor 2 deci narancslevet kell felhajtani, jobb, mint a szőlőcukor.
Vigyázz, mert a gyorsan felszívódó CH-k (fehér péksüti) beindíthatják ezt a jojóeffektust, ha erre vagy hajlamos. Tehát azokat kerüld. Lassan felszívódó CH-kra törekedj.
Vendég
 


Ildi!

Bodyk mindig kellenek, még a rugik alá is.hidd el.Csak az a kérés, hogy rövidujjut adsz rá, mert nincs olyan hideg, vagy hosszuujjut.de októbertől szerintem a rugik alá is mindig kell body.alvásnál is.Tartja a pelust, és a babának kell a több réteg.

most rohanok, de majd még jövök...
emmalena
 
 


Timi!
Oldalváltásnál mindig ez van! Én is görgetek írás közben, de az előzőre visszamenve elveszik, amit írunk....
szóval marad a szuper memória, vagy jegyzetelés
Ne izélj....

Cora infót köszönjük! Én szombaton elnézek, apa nem lesz du. otthon. Remélem nem fogy el addig.
Bár filózok: augusztusra terveztem a vásárlást....tán babonából nem kéne előbbre hozni.
Lényeg a határozottság. :lol:

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Most találtam a neten,gondoltam titeket is érdekel hogy hétről hétre hogyan alakul a baba súlya a pocakban :lol:
itt találjátok :arrow: http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magzati_meretek/

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?