Új privát üzeneted érkezett!

tegnap kérdezted a fogzást: ezt találtam a fogak előbújásáról.

[quote]A írta: fogzás általában 6 hónapos kor körül kezdődik és körülbelül 2 és fél éves korban fejeződik be. A folyamatban 1-5 hónapos szórás lehetséges. De előfordulhat ennél nagyobb eltérés is.
A tejfogak előtörése általában a következő sorrendben kezdődik és megy végbe:
1. alsó középső metszőfogak (6-8 hónapos)
2. felső középső metszők (7-9 hónapos)
3. alsó oldalsó metszők (7-9 hónapos)
4. felső oldalsó metszők (8-10 hónapos korban)
5. első őrlőfogak (először az alsók, majd a felsők; 12-17 hónapos korban)
6. szemfogak (általában a felsők előbb, mint az alsók; 16-21 hónapos korban)
7. második őrlők (nagyjából egy időben; 20-30 hónapos korban).
Vendég
 


Orsi: köszi szépen. Már én is arra gondoltam, hogy megnézem itt a neten, de beelőztél, aranyos vagy.

Lili általában a délutáni alvás után már nem alszik fürdésig. Na persze ehhez az kell, hogy f4 után keljen fel, mert max 3 óra az amit kibír, de akkor már gyors fürdés kaja és alvás van, mert azért már eléggé nyűgös. Ez kb. 3/4 7- 7 óra. Ilyenkor ha lehet és hajlandó rá, elaltatom fél órácskára hogy jobban bírja. Na ez ritkán sikerül. Tegnap azért bejött.

Általában így alakul minden nap, ezért nem is tudom kitolni a fürdési időt nagyon, csak ha az alvásai úgy alakulnak, mint pl. a mai is így lesz előre láthatólag, mert ma pl. kb. 4 körül fog aludni egyet és így már kicsit későbbre tehetem a fürcsit.

bár ha jól belegondolok, a kajálása miatt meg mégsem. Na de ne szaladjunk előre....

Ma nem tudunk kimozdulni, elég sz.....r idő van.

Éva: milyen az a palacsinta amiről írtál? ordas..... nem is hallottam róla.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!
Már 2 órája alszik...

Edina: juhtejből készitik: orda. Olyasmi állaga van, mint az Anikó sajtnak, talán lágyabb, omlósabb, és édeskés az ize. Kenyérrel, paradicsommal is finom, de tejföllel kikeverve, kaporral izesitve finom palacsinta töltelék. Magyarországon lehet kapni ordasajtot, de az sós, nem ilyen az ize.
Nem tudom, mennyire EU-konform :D, de nem is érdekel (mármint az előállitása)

Én sem adnék még sóskát neki, habár én szeretem. Magas az oxaláttartalma, azért. Majd később, krumplival vegyitve.

Edina, megértem, ha sokszor egyedül érzed magad. Mi 2001-ben költöztönk Dabasra, októberben, és azt hittem megőrülök a télen, pedig még dolgozni is jártam. Aztán jött a tavasz, minden zöldbe és virágba borult, sokat lehetett sétálni, egyre több embert ismertem meg. Most már nagyon szeretek ott élni.
Épp azon nevettem, hogy nem tudok úgy leugrani az üzletbe, hogy 2-3 ismerőssel ne találkoznék. Idővel alakul ki minden...

Itt is szakad az eső, alig tudtam megszervezni, hogy Geri eljusson uszni :)
Szüleim az egyik kocsival hivatalos ügyben Kézdivásárhelyen, az ARO-t nem tudom vezetni, aztán a húgom segitett, elszaladt munkából.
Van ez igy...
További szép napot nektek!!!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 

 
 

Nagy bulit csaptunk a Geri szülinapjára, többszörösen is megünnepeltük, nagyon örült neki!
Azt mondja: X-et váltottam. Hogy oda ne rohanjak :D

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Sziasztok!!!

BOLDOG SZULINAPOT (utolag -bocsanat-) EDINANAK es BOLDOG X VALTAST, szulinapot GERINEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csilla, Nori

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Edina,

Jol ertelmeztem amit irtal, hogy Lilinek mar kibujt az elso also ket foga?
Norinak erdekes modon nem az latszik mar, hanem alul a masodik vagy harmadik foga jobbrol :shock:

jaj nyügi van megyek

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Kolos ma sem vitte túlzásba a délelptti alvást, 3/4 óra mindössze. ebéd után leraktam most lesz mindjárt egy órája, talán most többet alszik.
engem meg szigorú szopielhagyásra kényszerítettek, mert egyre csak fogyok, és párom aggódik mi lesz velem. meg már nem nincs is annyi tejem, kolosnak a fél fogára sem elég. Beszéltem anyával is, és ő is mondta, hogy mikor öcsémet szoptatta a 8. hónapban mondta neki a doki, hogy azonnal hagyja abba mert megeszi a gyerek. ő akkor annyi volt mint most én, 47kg.
Asszem ennyi volt. Végülis örülhetnék, hogy 6-7 hónapos koráig szoptattam. azért még megtartom a fokozatossgot, marad a reggeli és esti, és majd pár hét után hagyom el az estit.
Most az a gondom, hogy nem tudom mit adjak neki uzsira. Mert idáig akkor kapta a főzeléket, de most azt adtam neki ebédre. Gyümölccsel meg nem bírná ki vacsiig, vlmi táplálóbb kéne.
Anya azt mondta kiegészítésnek adjak neki tejet higítva. megállt bennem az ütő, tejet???!!! dehogy adok a fél éves gyerekemnek tejet. Anyósom is mondta, hogy régen higított tejet adtak a csecsemőknek (pároméknak is). Igaz, hogy akkor ez volt a normális, de azért ez túlzás. inkább veszek vlmi tejpépet, vagy még van sinlac adok neki azt. (csak az el fog fogyni, és a dokim szabin van 3 hétig :()
Ti tudjátok mi a különbség a tejpép és a sinlac között?

találtam egy tök jó táblazatot az autósülésekről:

http://www.bababirodalom.hu/Cikk/Autosules.htm
Vendég
 


Orsi: a tejpép alapja búza- vagy rizsdara, a sinlac pedig őrölt szentjánoskenyérmag (remélem nem irtam hülyeséget).

Én Gerinek anno adtam tejet, egy ideig, kb.8-9 hónapos volt. A dokinéninek is mondtam, egyáltalán nem fogta a fejét (4 gyereke van), csak arra kért, hogy ne higitsam, mert az hasmenést okozhat. Nem lett rá allergiás, sőt, semmire sem.
Nem rábeszélni akarlak, csak leirtam, én hogy csináltam.
Amugy nyilván a tejpépekben is van tej (tejpor), nem????
Nem laktózmentes termékekről van szó. Az allergia meg azonnal mutatja magát.
De ha a családban nincs, akkor a gyerek sem lesz allergiás.

Ma Annám nagyon alvós, fél 10-től aludt 3 órát, másfél óra múlva megint álmos volt. és még mindig alszik. Biztos ez az esős idő teszi.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Sziasztok!

Orsi, koszi a linket az autosulesekrol! Nori most elaludt, tudom bongeszni. :wink:
En reggelire adok Norinak tapit, ebedre es uzsira kajat, vacsorara tejpepet es este 11kor meg egyszer tapszert. elvileg ket etkezes kozott adok neki gyumit, van hogy eszik van hogy zart szajjal bamul maga ele mert nem ehes, de akkor is adok neki gyumilet. a fejen a kutacsot nezem mindig, ha be van esve akkor szomjas (persze nem csak akkor kinalom innivaloval ha be van esve a feje teteje)...
En is nagyon fogytam a szoptatas vegere, de lassan abbahagytuk mert csak kinlodas volt az egesz, amikor cicire tettem egyre kevesebb es kevesebb jott aztan kb. ket-harom vagy negy... hete nem szopizunk. mar a cicimet sem nezi annyira jatszas kozben mint regen.
A sinlac-ot doki irja fel? En is szeretnek csinalni meggyet de nem akarom cukorral edesiteni – gondolom a sinlac megedesiti ugye?
Sajnos nemtom mi a kulonbseg a sinlac es a tejpep kozott, igazabol jo lenne tudni hogy mi is az a sinlac? :oops:

Evi!
Tok jo hogy Geri ott is tud jarni uszni!
A hetvegen voltunk Norival uszodaban, vittuk a jo kis uszogumit, de nem vihettuk be higieniai okokbol kifolyolag de szerencsere volt bent egy uolyan es kikolcsonozhettuk. Eloszor egy karuszot akartak adni de hat az Norikanak meg a fejenel is nagyobb volt.

Teszek kepet, mi meg csak ilyet tudunk (ulesbol fekvesbe csuszas)
Kép meg ulve
Kép csuszunk lefele
Kép igy a legjobb

Sziasztok, szep napot!
Csilla

KépKép
Kép
csillaz
 
 


szentjanoskenyermag! jaj de jo! pont ezt mondta valaki hogy nagyon jo belekeverni kajakba!!! koszi Evi!!!!!!!!!

KépKép
Kép
csillaz
 
 


köszi szépen Évi. És a szentjanoskenyermag jobb mint a rízsdara, nem tudod? Idáig kolosnak sincs semmi baja egyik kajától sem. pedig evett már joghurtot, túrót (én ezt is furcsáltam, hogy kaphat, de hát a doki mondta) meg húst is. Semelyik gyümölcs nem okozott neki hasmenést se.
azért megvárom míg visszajön a doki és megkonzultálom a dologkat. vlhogy majd csak megoldom ezt a 3 hetet nélküle. akkor már úgyis 7 hónapos lesz.

a sinlacot a doki írja fel. szerintem ez olyasmi mint a tejpép, de mivel én még nem csináltam tejpépet és tápit sem, nem tudom ez miben különbözik tőlük - kivéve: most már tudom, hgy alapaanygban. de mitől jobb az egyik minta másik?
hát igen, tudni kéne még mi van bennük. a neve alapján biztos vlmi tejes cucc lehet benne. csak akkor miért rakják bele ha nem ajánlják a piciknek a tejet csak 1 éves kor után?

Aranyos Nóri abban a ruhácskában.
Kolos is tud ilyet! dőlni azt tud minden mennyiségben. :)
Vendég
 


sziasztok,

elovettem a tejpepet, valoban van benne sovany tejpor, meg vitaminok, rizsliszt, kukoricaliszt, szolocukor, anyatejkiegeszito tapszer, novenyi olaj, stb.
nekem a vedono javasolta hogy ezt adjak lefekves elott mert talan jobban telit. finom, a ferjem szokta megenni a maradekot, neki lehet mert sovany.
a meggyes cuccot hogy keszitjuk? (tudom mar Momoska leirta egyszer de nehez lenne megtalalnom)

en ma nagyon kaba vagyok. Nori tegnap aludt osszesen negy orat, ket huzamban. ma kevesbe alszik jol, de ma is jol alszik azert.

azert irigylem Evit meg a tobbieket a szoptatas miatt :oops: jo nekik, hianyzik az a bensoseges idotoltes

udv,
csilla

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Sziasztok!

naggggyyyon álmosan keltem reggel 6-15-kor, Lili megint 22.30-tól talán 2-ig óránként felsírt, forgolódott, megint nyugtalanul aludt. Át is mentem éjfélkor a szobájába aludni, legalább Tibi tudjon aludni valamit, ugyis 5-kor kel. Aztán f3-kor etettem, mert totál felkelt, na akkor mentem vissza saját ágyikómba.

Én adok neki tejbedarapépet (milupa) gyümölcsökkel. A 4 hós kortól adhatót az gluténmentes. Általában tízóraira szoktam adni, aztán dél körülinél főzit kap. Nem minden nap, egyik nap gyümi, aztán köv. nap pép. Most vett a párom olyat ami már 6 hós kortól adható, ez pl. kekszes-piskótás gabonákkal és babatejjel. Valóban van benne aztán minden féle a savófehérjétől, a ezer féle gabonán keresztül, cukor, tojáspor, sütőpor, vitaminok stb....

A tejem nekem is lassan elfogy, tegnap már estére sem telítődött a jobb (csak ebből eszik már) uh. mi délután és este tápozunk. meg reggel is ha éjjel eszik.

Ma pl. a balból adtam neki, hogy azért még egye ki ami van benne, aztán utána meg nem ette a tápot. Evett vagy 30-at. Na mindegy, majd éhes lesz.

Orsi. Én még a gyümikhez keverek rizsdarát, vagy babakekszet, mert a sima gyümivel valóban nem húzza kia köv. etetést, nem igazán laktató, de így igen. Meg szerintem főzit is lehet többször adni neki.

Húst már én is adok neki, nem sűrűn. Tejtermékkel még félek, pedig nincs nálunk allergiás.
Mondjuk mi már egy hónappal előrébb járunk, mármint a kaját illetően, hiszen Lilinek már 5 hósan adtam gyümiket.

Csilla: igen, és elég régen, amikor voltak az első pöttyök az arcán és elvittük dokihoz. Kéredezte hogy nem jön-e a foga, mert lehet attól van. Mondom neki, hogy ááááááá, dehogy!! Én nem láttam semmi jelét. Aztán beledugta a szájába a fémpálcikát és kocogott!!! Nahát. Azóta már kijött teljesen. Most éppen arra gondolok, hogy talán készülődik a következő, mert elég sokszor nyugtalan éjjel.

Én is kívánok így utólag Gerinek boldog szülinapot.

KépKép
domidina
 
 


sziasztok.

bocs hogy bele koty.

láttam hogy a tejről társalogtok.

akinek a babája evett joghurtot,turót és más tejes dolgokat és nem jött tünet utánna.akkor nem valószinű hogy alergiás lessz a gyerek a tejre.ha meg igen akkor az lett volna akkor is ha 3 éves koráig nem kap tejet.

de aki nem szeretne még adni a babának annak tudom ajánlani a tejpépeket.tényleg nagyon hasznos tud lenni reggelire,uzsira,vacsira.
én mindig több félét vettem és tudtam variálni.

sinlacot én is kaptam a dokinőtől de Patrik nem ette meg(nem csodálom,megkóstoltam..............majdnem vissza jött az az napi lement kajám)nem tudom hogy lehet ilyen undorító valamit csinálni gyerekeknek.

a só és cukor mentes ételekről is megvan a véleményem.(mármint hogy babának ne sózzunk,cukrozzunk)
persze én sem egy kilóval tettem az övébe de azért izesítettem.
és az is hülyeség hogy a főzeléket tápszerrel csináljuk.
nem tudom közületek csinálja e valaki így de ha igen akkor megkóstoltad már milyen lessz tápszerrel??????mondjuk egy krumpli főzi banános tápival :? :? :? :? :? :?

bocs kicsit többet írtam mint akartam.

én tavaj ilyenkor éltem átt azt amit ti most.jobbról ezt hallotam,balról meg az ellenkezőjét.és döntsem el mi a jó a gyereknek.
én aztán nem figyeltem senkire aki kajával kapcs mondott valamit.meghalgattam de el is felejtettem.úgy csináltam ahogy jónak láttam.

ezt tanácsolom nektek is.

engem is olvassatok el,és döntsetek magatok.

remélem nem bántottam meg senkit.nem ált szándékomban.

Kép
Kép
ettike
 
 


Edina: én Rossmann tejpépet adok Annának, árban az sokkal jobb, olyat, ami 4 hótól jó. Ha egyebet nem is, de azt szivesen eszi és én esténként adok neki és gyümölccsel keverem.

Főzeléknek csak az alma-burgonya jön be neki, akár saját, akát konzerv. Abból is kevés.

Orsi: a rizsdara és a szentjánoskenyérmag között az a különbség, hogy más anyagok, élettanilag viszont nem tudom. Gondolom a gyerekek általánban több rizsdarát ettek-esznek, mint a másikat.
Nem is tudtam, hogy adtál Kolosnak túrót és joghurtot. Sztem azt Ancsa is szeretné. Na majd 2-3 hét múlva.

Német termékeknél lehet olvasni az összetevőknél, hogy gyakran használják a szt.j.k.magot süritőanyagnak.

Ettike: nem bántottál meg, mi is valahogy igy gondolkodunk itt, csak épp meg is beszéltük.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Sziasztok,

tegnap -mint írtam is- nem vitte vlmi túlzásba az alvást kolos. délután is 3/4 órát tudott aludni. Na mind1.
Most reggel viszint fél 9ig húzta a lóbőrt. én persze már fél 8tól fennt voltam, vártam mikor kel már föl. ilyenkor persze nem tudok aludni, amikor lehetne, de mikor 6kor kel, akkor aztán félkómásan pelenkázom, és szoptatom.

Csilla kérdezted a meggyes-sinlacos cuccot: én úgy csináltam, hgy öszeturmixoltam a meggyet, a sinlachoz forraltam vizet és mikor kihűlt belekevertem annyi sinlacot amennyit jónak láttam. először kicsit folyós lett, aztán utánaolvastam, hogy olyan állaga kell legyen mint egy folyósabb tejbegríz. De csináltam már úgy is, hogy őszibarackot turmixoltam össze, az elég folyós lett és sűrétésnek tettem bele sinlacot. ezt még Momoska mondta, hogy ő sűrítésnek is használja. ez kb olyan lehet, amint Edina csinál, hogy babakekszet rak a gyümihez. (amúgy tényleg borzalmas íze van, de kolos szereti)

Ettike: nem baj, hogy belekontárkodtál, engem személy szerint megyugtattál az allergiával kapcsolatban. nálunk a családban nincs, így azt sem tudtam, hogy alakul ki. De ha a gyerek evett már tejterméket és nem láttam jelét, hogy rossz lenne, ezek szerint ihatna tejet is mert attól sem lesz semmi baja?!
Első gyereknél szerintem természetes, hogy az ember bizonytalan. Én 6 hónaja még azt sem tudta hogy kell pelenkázni, most meg arról kell döntenem mit egyen és mit ne. Tényleg nehéz úgy, hogy még soha nem csináltam és mindenki az ellenkezőjét mondja. Próbálok magamra hallgatni, de ehez kéne vlmi tapasztalat is.
Vendég
 


Edina: ha a pépen azt irja, hogy gluténmentes, az csak a gabonára vonatkozik, attól még van benne tejtermék.

Orsi: Orsi, nem vagy magadban, itt is kérdezel, anyukád és gyermekorvosod is segit.
A mai korban a legjobb az igény szerinti szoptatás, hogy ezt támogatják, egyébként sok hülyeség és tévhit is van.
Régen is felnőttek gyermekek, mi is és szüleink is, családonként sok gyerek. Tudom, hogy nagy volt a gyerekhalandóság, de az inkább a betegségek miatt volt.
Sokat olvastam arról. hogy az elmúlt 50 évben kidobták az ablakon többszáz és tapasztalatát, aztán most ismét kezdik felfedezni a spanyolviaszt... (ld. lengőbölcső, hordozókendő stb.)

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Köszi Évi, tudom, hogy sokan segítenek, és pláne Ti! Annyira jó megbeszélni veletek a dolgokat. Tőletek kérdezek a legtöbbet, csak nem akarok bajt. nem szeretnék elrontani semmi. Mégis a babám "életével" játszom. Nem szó szerint értem, csak nem akarom, hogy 30 éves korában derüljön ki, hogy attól van vlmi baja, mert én tejet itattam vele 6 hósan.
Ez igaz, én is felnőttem vlhogy. És ettől anya nem rossz anya, mert az akkori szokásokat követte, és követi most is amikor tanácsot ad.
Vendég
 


Orsi: szerintem első gyerekes anyukaként természetes, hogy így aggódunk és bizonytalanok vagyunk egy kissé, de azért ezt sem kell túlzásba vinni és nagyon azon aggódni, hogy mi az amit most rosszul teszek, aminek aztán x év múlvan milyen következményei lesznek.

Hallgass a megérzéseidre, és kérdezz, hallgasd meg a véleményeket és szűrd le belőle azokat, amit a gyerekednél alkalmazni tuszt, mert mint tudjuk minden gyekek más és más, és ettől szép az élet.

Ha pedig eddig attál neki tejterméket és semmi baja tőle, akkor megnyugodhatsz. Meg különben is valahogy ki kell derüljön hogy mi az ami esetleg nem jó neki, az meg másként nem megy, csak ha kóstoltatunk vele. Bár senkinek ne legyen semmi allergiája!!!

És a cicizéssel kapcsolatban pedig szerintem hallgass a férjedre (persze ez az én véleményem), mert a Te egészséged is fontos, nem szabad hogy bajod legyen emiatt, és nagyon szép az is, hogy eddig szoptattad és csak anyatejet kapott, megkapta azokat az anyagokat ami Kolost ellenálóbbá tette.

Éva: igen olvastam, hogy van benne, és ha gondolom így nem okozott gondot, akkor ez azt jelenti, hogy mehet a többi tejtermék is?
És ezeknél mire kell figyelni? Hallottam a kefirnél, hogy kaukázusi legyen pl. joghurtnál?????

KépKép
domidina
 
 


Edina, most nincs sok időm, de minket anno a dokinéni pont a kaukázusi kefirről beszélt le, inkább joghurt.
A kefir más erjesztésű, emiatt.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Orsi, vagy más, belevetetted már az autósülések széles választékának böngészésébe?? Mert adott a kérdés hogy akkor milyet is vegyünk?

Én csak belekukkantottam az oldalba amit küldtél, és ami elsőre feltünk, hogy van olyan ami az autó övével kell bekötni és van aminek sajátja van. Még dönthető akár fekvőbe is. Szóval hogy melyik jó, illetve melyiket érdemes megvenni ami sokáig kényelmes is.....

KépKép
domidina
 
 


most beszéltem Rékával, holnap 12kor a városligetben, a jégpálya előtt találkozunk. Aki réár gyertek, jó lenne látni titeket!!
Vendég
 


autósülés: én még nem néztem meg, csak azt az oldalt nézegettem amit nekted is elküldtem. én is pont ilyen tanácstalan vagyok mint Edina. Most a több 100 küzül melyik a jó?

Elromlott a mobiltöltőm, nem tölti a telefont. legalábbis gondolom, hogy az lehet mivel ha a számítógépet kötöm össze a mobilla usb-n kereszrül akkor tölt. elvittem szervízbe, erre közölték 2 hét az átfutási idő. :( totál jó. mi telik nekik ezen két hétbe míg megnézik miért nem tölt? Csak azért meséltem el, mert ma 2x kellett a szervízbe mennem. Mikor odaadtam nekik a töltőt, összekeveredett az usb kábel a töltővel, és otthagytam. itthon halálra kerestem hol lehet, felhívtam őket, és ott maradt. Ekkor jutott eszembe, hogy sajnos benne hagytam a micro sd kártyámat a mobilban. Hát azért jó lenne viszamenni nehogy elkeveredjen. Épphgy hazaértem mehettem megint. :( Kolos elég nyűgös volt, így magamra kötöttem és így indultam ismét útnak. Szerencsére nincs messze, de így is egy óra volt oda-vissza. Kolos közben jót durmolt rajtam, úgy kellett becsempésznem az ágyába fel ne ébredjen.
Vendég
 


Köszi Edina a nyugtató szavakat. Aranyos vagy!
Vendég
 


na ujra pesten,. meg 10 napig!
de jo lenne, ha vmelyikotok zanzasitva osszefoglalna az elmult 10 napot:-)
pl. igy
nuncsi mar jar, kolos maszik es tegnap birkaporkoltet ebedelt, lili mar szepen eszik mindent es 4 foga van, nori mar maga fozi a paradicsomos husgombocot, annababa meg mar lebirkozza siman gergot stb.
mivel nem tudom, mikor lesz idom vegigolvasni azta jopar oldalt.
az uccso kettobe beleneztem:
sinlac: annyiban kulonbozik a tejpepektol, h. nem az!:-) tulkeppen csak rizspehely es szentjanoskenyermagpehely, amibol pepet lehet kesziteni, de semmi tejalapu cucc nincs benne, se gluten, se szoja! de dusitottak vitaminokkal, vassal, egyeb (gondolom novenyi) feherjevel, ezert teljes erteku taplaleknak tartjak, azaz helyettesithet fozeleket is, ha valaki ugy gondolja eppenseggel!

tejtermekek: en nem is az allergia miatt ovatoskodtam anno a tejtermekekkel (pedig nalunk van a csaladban, bar nem etelallergia,d e a hajlam az hajlam), hanem mert a tehentej osszetetele alapvetoen egy 60 kg-os kisbocinak van kitalalva, s nem egy 8 kg-os kiskolyoknek, ezert az emberkolykoknek egy jo ideig nehezen emesztheto, s csomo dolog felszivodasat ezaltal is neheziti. a tejfeherjeben szegeny savanyitott tejtermekek (turo, yoghurt) mar sokkal konnyebben emeszthetok, ezert ajanljak hamarabb, mint a sima tejet (feles tej csak annyival mas, minta nem feles, h. egyszerre nem tud annyi teljes tejet igy meginni a gyerkoc, mert ideiglenesen teliti a viz is!). en nem vagyoj egy natur-anyu tipus (igy nevezem az allandoan hasrakotottgyerekkel maszkalo, elrevedo tekintetu, felmelle mindig a gyerek szajaban-tipusu WUR (W.Ungváry Renata)-koveto anyakat, de egyaltalan nem cikizeskeppen :wink: , ezert a modern tudomannyal sincs gondom, azaz ha mar kibirtak talalni, h. a tehentejet addig modositgatjak es dusitgatjak, amig nem lesz a kiskolykoknek konnyebben emesztheto, s eletkorilag megfelelo taperteku - most a tapszerekrol es akar tejpepekrol beszelek - akkor mi miert ne hasznalnank ki ezt a lehetoseget. miert ne adnank ezeket a kolykoknek anyatej helyett vagy mellett? miert bombaznank oket kisbocinak valo lottyel?
szemelyes velemeny. azaz nem vagyok a tudomany ellensege, ha az javit! regen nem hasznaltak tapszert. mert nem volt. tehentejet adtak, mert feherje az nagyon fontos a sejteknek, s felszivodott amennyi felszivodott, terhelte a kolykot amennyi terhelte.
en aliznak, miutan kenyszeruen lealltunk a szopcsival 1 evesen, Beba babatejet (koveto tapszer) adtam 2 eves koraig reggel-este, csoros poharbol nyomta le. mellette 9-10 honapos koratol ette a naturyoghurtot es a turo, sot a kefirt is siman. 1 eves koratol meg a kajaiba (mivel azt ette, amit mi) mar kapott sima tehentejet, tehat nem feltettem tole, a reggeli-esti tapszerrel csak az volta celom, hogy olyan feherjet kapjon, amit konnyen megemeszt!
roviden :P ennyi az en allaspontom, szinten csak alternativakent!!!

a nyaralas egyebkent tuti volt. teljes feltoltodes. mindszentkallan fullkomfortos nagyon jo haz (majd dobok kepeket), meg jobb udvarral, plusz csomo jo kirandulohellyel es 3 km-re a balatonnal. s nemtudom, mi van a kali medence levegojeben, de a tejem mennyisege ugy megugrott, ahogy odaertunk, hogy magam is meglepodtem, mar neha fejogepert akartam szaladni, s ez egeszen addig tartott, mig ott voltam, zamardiban mar megint csak annyi volt, amennyit borisz kert.
zamardi meg majdnem ugyanaz a kenyelem, mint fertod, csak talan meg inkabb kenyeztetnek minekt, mert a nagybatyamekkal meg ritkabban talalkozunk, mint a szuleimmel. szovela tuti.

borso meg kohogos reggelente. de annal meg tobbet dumal. baba melle mar van mama, hamma, hamba, mamba, bama, maba is. s neha apa, amit az apja rogton magara vesz. mar zsong a fejem. alizt siman lenyomja dumaban.
de mozgasilag meg mindig ugyanott tartunk, mint elmenetelunkkor, s fogzasilag is. bar orulnek, ha a fogara foghatnam, h. par napja ejjel tobbszor felsir (enni "csak" ketszer eszik meg mindig), de felsir, scukott szemmel tobbszor, meg kell simizni, s elotte nyogdos!

evesben sm halattunk. meg mindig kozonyos, barmit is adunk neki. az elso par falatnal eg nyitja kicsiket a szajat, de aztan mar csak azert tudom a szajaba tenni, mert dumal, de nem loki ki akkor sem, lenyeli szepen, aztan egy ido utan elkezd feszengeni, s nem birja tovabb, neha 5 falat utan, neha 30 falat utan.
szoval meg mindig gyumik. delelott csak gyumi, delutan sinlac bele. de a gyumik kozott sem tesz kulonbseget!
egyszer a hipp oszibarackot is kiprobaltuk. asse hatotta meg. aliz meg egyszeruen kikopte, hogy "fujj! anya ezt lekvar. tudod, h. nem szeretem a lekvart!" erre megkostolta a baratnoje is, es azt mondta: "en szivesen megeszem kenyeren". a sima gyumolcsbol keszult borisz-maradekokon meg altalaban osszevesztek!":-)

no! roviden! majd jovok kepekkel is:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


üdv Momoska, de jó hogy hazajöttetek. épp ma emlegettünk Rékával. :) írtam a találkozót, tudom, hgy most jöttetek meg, de nincs kedved kinézni a városligetbe? Jó lenne titeket is élőben látni.

egész jól összefoglaltad az eseményeket. Nüncsi tényleg már felállt, és kúszik előre ezerrel. Szegény Réka rohangálhat utána, azt mondja egy perc nyugta sincs. Lilinek kicsit zűrösek az éjszakái, ettől Edina is tök kivan. Enni még mindig nem sokat eszik. ha jól emlékszem a borsó jött be neki, meg még vlmi de bocs Edina nem emlékszem mi.
Nóri jól van, ismerkedik az új ízekkel. szegénykém fogzik, amit nehezen visel, és ahogy a képen is látod, simán lecsúszik a fotelben ülésből fekvésbe. :) tényleg Csilla hogy áltok fog ügyben?
Éviék még mindig Sepsiszentgyorgyön, jól érzik magukat. Annának a gyümik jönnek be és Gerinek most volt a 10. szülinapja. röviden szerintem ennyi. ha vlkit vagy vlmi fontosat kihagytam bocsánat!
persze a saját fiamat. :) szóval kolos is jól van, egyre hízik, és már kinézi a kaját a szánkból. cici nem igazán kell neki, már csak reggel és este szopizik de ha tehetné az apja szendvicsét enné. :) ez történt tegnap este. Szabi bejött a szobába egy zsömlével amíg ő evett, meglátta és nem akarta visszavenni a cicit. olyan sírásba tud kezdeni ha nem ő kap kaját.

most megyek fürdetni aztán alukálni...nektek is jóéjszakát!
Vendég
 


Jó reggelt!

Orsi, jól összefoglaltad a dolgokat és valóban jól írtad Edina tök kivan :cry: A ma éjjel is szar volt, megint f9-től f3-ig óránként aztán már félóránként fölsírt. Hol azért mert hasra feküdt (többször) és láttam hogy erőlködik a visszafordulással, de a kezétől nem megy, hol meg csak nyöszörgött, megint irtó nyugtalanul aludt.

Ahogy Momoska is írja, nem ébred fel ilyenkor, csukva a szeme és nyöszörög, felsír. f3-kor már megetettem félálomban, mondom hátha az a baj. Persze nem az volt, mert utána is hallottam, de már nem mentem be hozzá. Egy kispárnát tettem a forgolódás útjába hogy ne tudjon hasra feküdni.
Valamennyit nekem is aludnom kellett. Na persze akkor meg nem tudtam hamar elaludni és 5.50kor meg kelt.

Mi lehet ez?????? Segítség!!!! Egyszerűen nem tudok rájönni mitől ilyen. Foga??? De napközben meg semmi baja, vidám, jókedvű.....
A Ransburg (talán jól írtam) olvastam, hogy a milyen öröm a nyomozómunka, hogy kiderítsük mi is lehet a baj.
Háááááát az éjjel kellős közepén nem éppen erre vágyom....

Enni már jobban eszik, megy a borsó, tök, és tegnap paradicsomosat csináltam, az is ízlett neki, csak nem evett sokat belőle mert már álmos volt és türelmetlen. Most már azért többet eszik, valamelyik nap - tök - 140-et nyomott le!!! Az már valami!!!

Na megyek mert már unja a hintát.

A képeket meg várjuk.
És jó talit nektek, sajnálom hogy mi nem lehetünk ott.

KépKép
domidina
 
 


Edina: sajnálom, hogy ilyenek az ájszakát. bocsi, de nem tudok erre mit mondani. Lehet, hogy tényleg a foga, Kolos is akkor volt ilyan nyűgös (bár ő csak napközben), olyankor alig aludt, a fáradságtól meg sírt, semmi sem volt jó neki, nem evett. Talán a többiek tudnak Neked tanácsot adni. Nem erre van vlmi kúp - mintha Momoska is említette volna. próbálj meg vlmi homeos dolgot. Sikerült szerezned a patikában füzetet? Ha nem, én kérek neked és elküldöm postán.

Sajnálom, hogy nem tudunk találkozni. Merre is laktok? egyszer említetted, hogy 1 óra az út pestre, hát igen, ezt én sem vállalnám be kolossal egyedül. talán ha puhítod Tibit egyszer behozna és megismerhetnénk Lilit is.

ez a párnakitámasztás jó! én is ezt csináétam annó, mikor kolos csak egyik irányba tudott forulni, akkor én is többször keltem hozzá éjjel, mert sírt, hogy a hátátn neki nem jó, de ha átfordítottam rögtön visszafordult.
Vendég
 


sziasztok,
brutal volt az elso ejjelunk itthon.
apja elvitte meg jatszoterre a kolykoket, s f7kor felhivott, h. borisz bealudt. mondom, nem baj, csak ebressze most fel, erre meg elolvasgatott valamiket az ujsagbol, s 7kor ebresztette csak. kitoltuk kicsit a furdest, de n10-kor, mikor leraktam az agyaba - logikusan - nem volt meg almos. aranyosan el akart aludni, de csak szenvedett, ezert inkabb kivettem meg egy 30-40 percre. akkor vittem aludni, s gondoltam a szertartas vegett adok neki megint szopcsit, meg is lepodtem, h. most is sokat evett. el is aludt, de 3 ora mulva megint el kezdett sirdogalni, viszont most ugy bele lovalta magat, hogy mar visitott neha, ijesztoen, kivettem szopcsira, nem kellett feszitette ki magat a kezembol, betettem, megprobalt aludni, de sikertelenul, ujra visitott, simogattuk, igazgattuk, de igy ment 1 oranat, neha 10 percig is csend volt, majd aludt egy orat, s ujra felcvisitott, de akkkor megsimiztem, s aludt meg 3 orat, akkor szopcsi, s aludt meg harom orat. igy nem szokott visitani ejjel:-(

en se tudom, mi ez...
en most a tulzabalasra gyanakodtam, mert reggel rogton ebredes utan annyit kakilt, mint meg soha. de ez az eddigi felsirasaira nem igaz.

a fogzas gyakran jon elo csak ejjelente, s gyakran olyan tunetekkel, mint amit irsz edina.
de a hozzataplalas is lehet - en erre gyanakszom - mert megterheli azert az emesztorendszeret, s ez megzavarja a nyugalmat.
vagy egy mozgasfejlodesi ugras, azaz az elotte levo napok/hetek szintugy okozhatjak.
azaz...nem vegleges ....ez a vigaszom nekem is!!!
bar ha fogzas, s ennyire megviseli, akkor annak azert nem orulok!!!

Kép
Kép
momoska
 
 


hat a gepen csak az utolso nap kepei vannak, a tobbi a kedvesem pendrive-jan, az meg nala, o meg nem nalam. ugyhogy...eloljaroban ketto az utolso naprol...igy haladunk visszafele. ez zamardi! Kép

meg ez is!!!
alizt nem lehet kiszallitani egy ilyenbol...anyagi romlas! Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


Momoska: ha a kaják okozzák, annak nem nagyon örülök, mert ugye enni azt kell. A fog meg majd csak kibújik egyszer....
Csak Lili már több mint 1,5 hónapja kap kajákat és csak most a napokban ilyen, előtte nem volt.
Remélem ma lesz egy jó éjjelünk. A múltkor is 3 nap után volt egy átalvás, talán, talán.....

Orsi: Még nem szereztem füzetet, de ne fáradj ezért. Erről a homeos szerről én a napokban olastam, ill. láttam valamelyik baba magazinba. Kúp és nyugtalanságra adják. Megkeresem... Talán viborcil vagy valami ilyesmi....

Dunaújváros mellett lakunk. Egyedül semmiféle képpen nem menne, még a városba sem mentem be egyedül Lilivel, ami kb. 5 perc autóval, na jó 10. Tibi meg reménytelen egyenlőre, de talán lesz rá alkalom később.

Aug.ban osztálytalálkozóm is lenne az általános 20 éves, hát oda sem tudok elmenni. De azt is majd még meglátjuk.

Egyébként 8-kor kajpott kaját letettem aludni egész 10-ig aludt, MEG ÉN IS KB 1,5 ÓRÁT :lol: Egész jól vagyok most.

KépKép
domidina
 
 


edina,
ugy tunik...a napokban eleg sok kolok csinal ilyesmiket (ismerosok). ez a vegkepp megmagyarazhatatlan!!
a kaja csak azert remenykeltobb, mert ha hozzaszokik az emesztese, akkor mar nem zavarja. s a napokban nem evett tobbet a masbol???

de igaz! legyen a foga. annak ugyis ki kell jonni! nalunk egyebkent annak semmi jele. a doki szerint se nagyon!

viburcol! egyszer mar bejott nalunk. egyszer meg nem:-))

Kép
Kép
momoska
 
 


úgy látszik csak kolosnak nem zavarja meg semmi az éjjeli álmát?! csak nehgy elkiabáljam, nem lennék boldog ha ő is beállna a sorba.

mi is imádtuk az ilyen ugrálókat és már akkor is egy vagyon volt.

végül a találkozó nem úgy jött össze ahogy eredetileg elterveztük de nagyon jó volt. f12-kor írt Réka, hogy Nüncsi még alszik. mondtam neki hívjon ha felébredt és akkor indulok. Hát mire nüncsi magához tért kolos aludt el (ez volt 12:15kor). Mivel Réka már úton volt, így feljöttek hozzánk. Hát... ez a kiscsaj egy olyan izgága, mindenhova elmászom, és kipakolok baba. :roll: :lol: De nagyon édes. Elismerésem Rékának, hogy már ilyan korán utána rohangálhat. olyan édesen megy négykézláb, és olyan gyorsan! :lol: Kolos hozzá képest tök nyugis. Őt leültettem a játszószőnyegre az erkélyautó elé -ahonnan látja a forgalmat-kezébe adtam vlmit és elvolt vagy 10-15percet. Közben Nüncsi 3x körbejárta a szobát, feléállt, lepakolta a CD állványt... :wink: Asszem még pár hónap és ez vár rám/ránk is. Szóval addig jó amíg elvan egy helyben a gyerek. Bár kolost meg az bosszantja, hogy nem tud haladni. Ő menne, felfedezné a világot, de csak ül egy helyben és ne tudja mit kell csinálni, és amikor ezt elunja elkezd sírni, hogy segítsünk.
Vendég
 


csak egy pár kép, na nem azért, hogy fájdítsam a szíveteket, hogy nem voltatok itt.


Kép

Kép
mint látható nüncsi már nagyon áll
Kép
Vendég
 


tudom mit szerettem volna még írni, csak kolost etetni kellett aztán altatni, meg mi is vacsiztunk... ez a találkozó rávilágított minket arra, hogy azért ők még nagyon picik ehhez. teljesen más ritmusban esznek-alszanak-játszanak. most csak két babát kellett összehangolni, és ez sem ment zökkenőmentesen. mi lett vona ha többen is jöttök... talán majd ha nagyobbak lesznek egyszerűbb lesz velük.
Vendég
 


jó reggelt!

Ma már egy fokkal jobb volt az éjszaka, de még mindig volt egy kis nyügi 22.30-éjfélig. Igaz 9-kor aludt most el. Aztán éjfélkor kivettem adtam neki egy kis cicit, de ez inkább szomjoltás volt, nem evés, aztán aludt úgy-ahogy f7-ig. Persze én ugye bent voltam nála talán 2x hogy betakarjam, de ezt már én nem is veszem számításba.

Orsi a talival kapcsolatban meg igazad van, csak ezt így előre nem látja az ember csak ha már benne van. Én sem gondoltam erre. Talán majd ha csak már 1x alszanak egy nap, bár ezt is gyereke válogatja majd kinek milyenek az igényei.

Réka: már kérdezni akartam hogy Nüncsi nyakában az borostyánlánc? Most olvastam róla hogy a fogzással kapcsolatban keresgéltem. Csak nappal van a nyakába? Alvásra leveszed róla?
Vagy ha Réka nincs netközelben más is tud válaszolni?
Érdemes ilyet venni? Persze ártani ez sem árt, csak a kényelem szempontjából kérdezem.

Ma bemegyek a városba. Úgy látszik ez a pénteki programom mostanában, Tibi megint itthon (pénteki szabik) Patikába is megyek hozok kúpot meg homeos füzetet ha lesz.

cumisüveget is kell vennem, tegnap sikerült reggel összetörnöm az egyiket, bár nem csodálom amilyen kómás voltam. Bár az egész napom ilyen volt, minden kiesett a kezemből.

Na megyek...

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,

tegnap este szegény picikém ülésből hanyatt esett. annyira üvöltött, vagy 10 percig a kezemben és alig tudtam megnyugtatni. pedig a polifiamra ültettem, de vlhogy mégis a feje a padlón (szönyegen) koppant. úgy megijedtem, gondolom ő is. attól féltem nehogy vlmi baja legyen, agyrázkódás vagy ilyesmi. Pedig én nem vagyok az a nagyon prázós típus de most csak úgy szárnyaltak a gondolataim, mi lesz ha elájul, vagy vérzik belü a feje...rohanhatok az ügyeletre... persze ilyenkor voltam egyedül (szabi próbán), anyáékat nem tudtam elérni (olyan dühös voltam, minek van mobiljuk ha nem veszik fel??) aztán megnyugdott, megfürdetten, evett szépen, és már semmi baj nem volt, kacagott rendesen.
így utólag tényleg hülyeség volt ennyire aggódni, még annyiszor meg fogja magát ütni és ennél csak jobban.
Réka is mesélte Nüncsi állandóan lefejel vlmit (tegnap épp az asztalt) és neki sem lett semmi baja.
Vendég
 


sziasztok,
orsi,
en az ilyen padlobavert fejeket mar nem is szamolom, agyrol lezuhanas is mar 2x volt:-) persze azert erdemes figyelni a kolykot ilyenkor, nem elkonnyelmuskodni.
edina,
nagyon csini a borostyanlanc a kolykokon. nekem az teccik legjobban benne, hogy le is :wink: nyelheto, mert megemeszti a kolok.:-) na viccen kivul! en is olvasgattam rola anno, s gondolkodtam is borisznak, de inkabb csak a kinezet miatt, mert kisfiukon olyan vicces egy ilyen lanc, de az apja kirohogott, meg akkor aliz is kovetelne maganak egyet....s tobb ismerosom hasznalta, de nem tudtak biztatni, es kiabranditani sem, hiszen hordta a gyerek honapokig, hol nyugosek voltak, hol nem, hol jol aludtak, hol nem....lehet, h. enelkul rosszabb lett volna??! lehet, hog...kitudja...:-)
de allitolag a kolyok hamar megszokja, eszre se veszi.
nehany hangulatkep mindszentkallarol: Kép a hazunk ejjel. Kép csajok a buzaban Kép csajok az udvaron tavcsobol

Kép
Kép
momoska
 
 


s nehany borsos kep ugyanonnan (+a balcsibol abrahamhegyen) Kép borisz sziesztazik Kép borisz szellozik (alulrol) Kép borisz es a kolostorrom csajokkal Kép borisz elso merulese

Kép
Kép
momoska
 
 


nocsak. mitortent? ennyire jok ma a babak, vagy ennyire nyugosek, h. igy egyedul vagyok itt.
en azt hittem, ezekkel a hujjje frontokkal van baj, azert ilyen idetlen ejszakakat produkal minden kiskolok, de borisz ma ejjel rendes gyerek volt, sot onmagahoz kepest extra rendes, mert o azert 4 orankent ebred enni default-bol is, de ma 3/49kor elaludt, s utana csak f4kor ebredt es f8kor. ilyent o nem szokott am!!!

amugy irigykedunk am orsi, szivesen lattalak volna titeket fesztufesz, es boriszt is raeresztettem volna kolosra-nuncsire.
:wink:

en csak amulok-bamulok nuncsin. nalunk ez az allandoan utana rohangalos kor kimaradt aliznal, mert mire megtanult kuszni (8ho) majd joval kesobb maszni, felulni, felallni (9-10 ho), addigra mar olyen kis megfontoltabb is lett, s o jarni is szep lassan ovatosan tanult meg, nem is volt tul vakmero.
szerintem borso se kuszik-maszik-jar majd hamarabb, de a mentalitasa teljesen mas, ugyhogy - felek - utana majd rohangalhatunk. :?

Kép
Kép
momoska
 
 


itt vagyok momoska, csak anyáékhoz kimentem reggel, mert elutaznak 2 hétre és anya látni szerette volna az unokáját.

mi is szívesen megismerkedtünk volna Borisszal! kolos biztos tőle is megijedt volna. :) mikor leraktam kolost még kicsit álmosan nüncsi elé, Nüncsi sikongatásától úgy megijedt, hogy elkezdett sírni. asszem többet kéne gyerekek közé vinnem, hogy edzödjön. :)

hát kolos ha tudna már menne, és szerintem mi is rohangálhatunk majd utána. :wink:
Vendég
 


na. halisten, hogy itt vagy orsi. mar azt hittem valami kitelepites van mindenutt:-)
most sutottunk kakaos - kaves muffint alizzal es baratnojevel , mar el is fogyott szinte, finom lett. bar en tejszin vagy tej helyett joghurttal higitottam, mert a joghurtos tesztak olyan konnyedebbek lesznek.
aliz baratnozik, a fiuk elmentek setalni.
borisszal par napig szuneteltetjuk a kostolgatast (vicces-mar majdnem 1 honapja csak kostolgatunk), ugyanis ma 2x probalkoztam nala, de mar az elokenel elkezdett feszengeni es uvoltozni, aztan szepen nyitotta a szajat az elso 1-2 falatnal, de aztan mar menekult, feszengett, uvoltozott. nem is kapott tobbet, pedig mindket alkalommal kipihent volt, s mar majdnem teljesen ehes. ugyhogy varunk.
persze, amit o foghat a kezebe: kifli-kenyerhej-almaszelet-repaszelet-fagyitolcser, azert teljesen odavan es meg a vizes uvegenek is extran orul, ha meglatja, csak az a kanalas cucc ne lenne....
lehet, hogy augusztusban majd megprobalom a birkaporkoltet

Kép
Kép
momoska
 
 


na. halisten, hogy itt vagy orsi. mar azt hittem valami kitelepites van mindenutt:-)
most sutottunk kakaos - kaves muffint alizzal es baratnojevel , mar el is fogyott szinte, finom lett. bar en tejszin vagy tej helyett joghurttal higitottam, mert a joghurtos tesztak olyan konnyedebbek lesznek.
aliz baratnozik, a fiuk elmentek setalni.
borisszal par napig szuneteltetjuk a kostolgatast (vicces-mar majdnem 1 honapja csak kostolgatunk), ugyanis ma 2x probalkoztam nala, de mar az elokenel elkezdett feszengeni es uvoltozni, aztan szepen nyitotta a szajat az elso 1-2 falatnal, de aztan mar menekult, feszengett, uvoltozott. nem is kapott tobbet, pedig mindket alkalommal kipihent volt, s mar majdnem teljesen ehes. ugyhogy varunk.
persze, amit o foghat a kezebe: kifli-kenyerhej-almaszelet-repaszelet-fagyitolcser, azert teljesen odavan es meg a vizes uvegenek is extran orul, ha meglatja, csak az a kanalas cucc ne lenne....
lehet, hogy augusztusban majd megprobalom a birkaporkoltet

Kép
Kép
momoska
 
 


ja. arra gondoltam, hogy - mivel amit kezbe adok azert odaig van, - vmikor megprobalom, h. a parolt almat-repat-borsot-krumplit stb. csak ugy kirakom ele mini darabokban, s hatha eszi.
erre ma megtalaltam ennek a "tudomanyos" hatteret nem is tudtam, h. a tervemet BLW-nek hivjak!!!
ime:http://www.mamami.hu/cikkek/szoptatas/13-mi-az-igeny-szerinti-hozzataplalas/
talan jovo heten egyszer megprobalom!

Kép
Kép
momoska
 
 


mi is sütüttünk ma, de mi sósat. anyáéknak sz útra kellett vlmi rágcsálnivaló. persze mikor kolos megltta teljesen extázisba jött tőle.

kolos szereti a kanál látványát. ha meglátja a tényérját és benne a kék kanalat, már hümmög és kiabál, alig várja ki, hogy ráadjam az előkét... már tátja a száját, és hammm. :lol: néha nem győzöm olyan gyorsan adni mint ahogy kérni, persze ilyenkor még le sem nyelte az előző falatot. de azért nála is az az igazi mikor ővé az irányítás. ma épp babakekszet kapott és olyan édesen tudja fogni a mancsában. :)

olvastam amit küldtél, kipróbálnám de félek, hogy kolos félrenyelné a darabokat...bár ha elég puha lenne...hű milyen lenne az ebédlő egy ilyen étkezés után. :)
Vendég
 


itt vannak mar tapasztalatok:
http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=30
akar a felrenyeles-pararol!

persze azert en is adnek neki melle neha kanalast probakeppen, mert nem szeretnem, ha meg 10 honaposan is csak csipegetne, de a mi kajankbol neha kiteszek majd neki is mini-darabokat (krumplit, rizst, parolt zoldseg stb.) aztan proba, szerencse...

Kép
Kép
momoska
 
 


jó reggelt!

Jelentem 1x kelt fel éjjel, azt is azért meg beriasztott a légzésfigyelő, bemenem és olyan szép nagy szemekkel nézett vissza rám, és úgy döntött, hogy már felkelhetünk. Majdnem 1 órába tellett mire elaltattam. De kelt a szokásos időben 5.30-kor. Brrrrrrrr!

Momoska: Nagyon jó lehetett nektek , kicsit irigykedek érte.

Én olyan félve adok neki ilyen rágnivaló falatokat, attól félve, hogy nagyobb darabot harap le és félrenyeli. Első ilyedtségemben nem is tudom mit csinálnék. Persze tudom mit kell, de akkor is. Csak hát ezen is túl kell lenniük. Na nem a félrenyelésen, hanem hogy kapjanak majszolnivaló falatokat.
Én mindig adok a kezébe kenyérhéjat, ha én is eszem, de az valahogy nem izgatja fel. Inkább az alma, de azzal már megjártam, úgy kellett kiturkálni a szájából amit leharapott. De ez a párolva dolog jó, majd kipróbálom.

Lili egyébként örül amikor meglátja a kajás tányérját, na meg ha a cumisüveget..... Borisz is majd rájön az ízére. Az meg nagy öröm és megkönnyebbülés ha valamielyik gyerkőc - Kolos - ilyen jó étvágyú. Legalább ezen már nem kell aggódni.
Az oldalt még nem olvastam, majd ha befejeztem az írást.

Az esésektől én is félek, és ugye ez is olyan amit nem lehet elkerülni, csak nagyobb baj ne legyen.......

Tegnap vettem kúpot, de még nem használtam, fölösleges is lett volna, meg vettem könyvet is, amiben össze vannak foglalva a betegségek, és azokra a homeos gyógyszerek leírása. Igaz ez nem ingyenes volt, de nem volt drága 500,-Ft. CD-vel. Vettem még polifomot. Hát nem kisebb mint a többi :x talán 1,5 centivel.

Tegnap délután már egyedül voltam, Tibi elment a haverokhoz ultizni. De jó neki/nekik...... ők könnyen moztulnak bárhová....

Ma takarítás lesz, főzni nem kell, van fagyasztva, meg ahogy kinézek az ablakon süt a nap, uh. egy kis séta mindenképpen.

Nektek a gyerkőcök mennyire értik meg amit mondtok nekik? Úgy értem hogy ha megnevezel valamit pl. valamilyen tárgyat odanéz? Amit már többször hallott. Pl. Hol van a .......?

KépKép
domidina
 
 


elolvastam gyorsan, én lehet kipróbálom szép óvatosan a pürék mellé pár dolgo hogy szokja a darabos kajákat is.

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,

ma nálunk is nagytakarítás lesz...már el is kezdtük. az elmúlt időben alig voltunk itthon, mindig mentünk vlhova a hétvégén. ahogy elnézem szép időnk lesz...délután kinézünk szüleimhez, vagyis csak a tesómék lesznek otthon.

én is megjártam már egy polifoammal, nekem is van egy olyan csomag ami kisebb mint a többi. :(

szerintem ebben a formában én ezt még nem mondtam neki, de kétlem, hogy odanézne. olyat már tapasztaltam, hogy ha a nevén szólítom rámnéz, de az is lehet hogy csak a hangomat hallja és bármit mondanék akkor is odanézne. meg én minden játékára a játék nevet használom: "nézd baba itt a játékod" csak rikán mondom, pl hogy "itt a maci"
Vendég
 


azert meglett az oka, h. borisz ennyire hevesen visszautasitott tegnap minden kajat, ejjelre jo kis hasmenest produkalt. mar az ejjeli evesenel is feszegette magat, majd utana nyogdosott 10 percet, aztan f6kor megebredt, evett, de feszegetett, be volt kakalva, tisztaba rakas kozbe meg ketszer kakilt, s ketszer lepisilte a mar lecserelt bodyjat. ezutan a prosedura utan nem sok eselyet lattam a visszaalvasnak, de 10 perc dumalgatas utan visszaaludt, viszont 3/4 8kor sirva ebredt!
azota is hasmenos kicsit, de nem rossz kedvu. mindig meglepodom, mennyire erzi a szervezetuk, mire van szukseguk, azaz jelen esetben, h. mire nincs. ugyhogy marad a szopcsi egyenlore. valszeg a 2 nappal ezelotti ejjeli visitas is ennek lehetett az elozmenye.
lassan mar megszokom az ujabb es ujabb tuneteit, de a gyogyulast meg inkabb megszoknam....!

Kép
Kép
momoska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?