Új privát üzeneted érkezett!

Szly,
igen, mi is nagyon vigyázunk. Simogathatja meg megpuszilhatja, de mindig ott állunk ilyenkor 2 centire, ugrásra készen. :lol:
Ez az alvós olyan szitu volt, hogy Nóri aludt, Livi meg már hót koki volt, szó nélkül odafeküdt és már aludt is. De ekkor is ott ültem fél méterre végig. :wink:
Livi annyira szereti, nem lenne szívem, hogy ne engedjem neki, persze a józan ész határain belül.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Szép jó estét!
Ébren van még valaki? :lol: Ma nem volt időm korábban jönni.Reggel intéztem a tejleadást,hétfőn már viszik is az első adagot!
Sly!
Nálunk úgy csinálják,hogy amíg nincs eredmény nem adják ki babának a tejet,de te már leadhatod.És amit hétfőn reggel visznek,azt péntektől lehet fejni.
Joli!
Én úgy tudom,hogy 6 hónapig lehet fagyasztóban tárolni.De a sima hűtő fagyasztórészében csak 2-ig!
Csilla!
Ügyes ez a lányka!Meg tudja is mennyi tejcsire van szüksége!Meg te is ügyes vagy,csak ne aggódj feleslegesen!
Az én lánykám estére 110-et evett,mégse akart elaludni az Istennek se! :shock: Vajon miért???? Csak tátogott mint aki még éhes,meg cuppogott!De én gonosz voltam,és nem kapta meg a másik cicit!Rosszul tettem?

Gabuska!
Ne foglalkozz a sógornőddel!Ő nem ért hozzá!Meg hát az a fránya rosszindulat!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Patrícia,
lehet, azért nem akart aludni, mert a pocija kicsit dolgozott. A 110 az elég szép mennyiség.

Ma kipróbálom a hordozókendőt.
Vissza kell mennem a kórházba, mert elkevertük itthon a zárójelentéseket meg a babakönyvet, így újra kell csináltatni. Nem hagyom itthon apukájának, mert ha elhúzódik és kajaidő lesz, arénapláza lesz a lakásból. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 

 
 

Hajrá Gabi! Remélem nem kell sokat várnod. A kendő pedig szuper, én is abban hordom Leventét (anno Csengét is), és szerintem sokkal inkább védve van, mintha babakocsiba tennénk. Viszont így nyáron elég meleg...
Akartam kérdezni a múltkor: hogy megy az ivás? Nekem most is nehéz, hogy eleget - ez persze relatív - igyak.

A Konakionra nekem azt mondta a védőnő, hogy most megváltozott az adagolása, így most csak havonta kell 1 ampulla. Ezek szerint ez sem egységes, érdekes.

Kép
Kép
deako
 
 


Szaisztok!
Hát ez a Konakion tényleg érdekes,mi hetente kell,hogy adjuk a babának! :shock:
Ja, a sógornős hsz-om,Berninek szólt,nem Gabinak!
Egy szó erejéig a jóindulatú megjegyzésekről...
Szóval tegnap a tejleadás miatt Hiv-szűrésen voltam a bőr-és nemibeteg gondozóban!A nő aki vette le a vért nagyon kedves volt,megdícsért milyen csinos vagyok,meg hogy egyáltalán nem látszik,hogy 2 hete szültem...Ekkor bejött egy (duci) doktornő,és ez a párbeszéd zajlott:
-Nézd doktornő,milyen csinos kismama!2 hete szült!
Dokinő:-És akkor mit csinál itt?
-Tejleadáshoz,veszek tőle vért!
Doktornő:-Ja,azt hittem valami nemibetegség!
Na kösz! :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops:

Én is szeretnék kendőt,de nem tudom,hogy fel tudnám-e kötni egyedül! :oops: Nagyon bonyolult?

KépKép
Kép
patricia83
 
 


A tegnapi éjszakánk elég ramaty volt. A ksilányom ugyan egyszer sem kelt fel. Miután elaludt aludt reggelig! Csak az volt a gond, hogy hajnal 2:15-kor aludt el! Délután úgy kialudta magát, hogy este nem aludt el. Hulla voltam. Ma délután aludtam két órát a gyerekekkel.

Most lehet valakinek nem fog tetszeni amit írok, de én nem vagyok híve a hordozókendőnek. Pláne így nyáron. Szerintem nagyon meleg! Bár persze vannak helyzetek, amikor könnyebb, mint a babakocsit lecipelni mondjuk a 4. emeletről. De egyébként ha elvan a baba mondjuk a kiságyban, akkor eszem ágában nem lenne magamra kötni, mert utána megszokja és lehet cipelni egész sokáig. Nálunk Jázmin keveset van kézben és Roli sem volt. És szerintem semmi lelki sérülés nem érte Rolit, hogy nem volt agyondajkálva. Nekem is sokkal könnyebb volt. Én bármit meg tudtam mellette csinálni, mert soha nem kellett cipelni. Ha elmentünk babakocsival, otthon beraktam és akár mennyit mentünk, othon vettem ki. Soha nem kellett fél kézzel a kocsit tolnom, a másikba meg a gyereket cipelni. Remélem Jázminnal is meg tudom majd ezt csinálni. És soha nem kellett altatnom. Beraktam az ágyába, elnézelődött és elaludt.

Holnaptól vihetem be a tejet! Megjött az eredményem. Már örülök neki, mert így is vennem kellett még egy csomag medelás tárolózacsit, mert már a Viapoharaim is megteltek.

Volt az új védőnőm. Most szabadult egy hónapja a fősuliról. Egyébként aranyos és látszik hogy kezdő, meg zavarban is volt. De legalább nem valami tudálékos öregasszony!

Kép
szly27
 
 


Patrícia, a világ legegyszerűbb dolga a kendő megkötése. Legalábbis az a fajta kötés, amiben függőlegesben van a baba, a fekvőt nem ismerem. Bizti menni fog, ha kipróbálod.

Deako, szerencsém volt a kh-ban ma. Felmentem a 2dikra, ki ül épp a nővérpultnál? Az Edit. Megkönnyebbültem, mert tudtam, hogy ő seperc alatt újranyomja nekem a zárót az ottani gépből, nem egy x-edik nővérke fog leültetni, hogy majd 2 óra múlva visszajöjjön, hogy mit is akartam én tőle?
Kiskönyvet is szó nélkülk írtak újat, bár nem dícsértek meg, hogy eltüntettük... :oops:
Nóri végig velem volt a kendőben, jó meleg volt, csak egy body volt rajta, de szerintem elég lett volna egy pelenka is.

Hű, megyek nézni a vízilabda végét, izgi.

Ja, konakion. Védőnőm szerint van olyan orvos, aki a köldökcsonk leeséséig hetente adatja, utána havonta.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Berni, egyébként is folyt a tej a másik ciciből is, amikor szoptattál, Vagy ez a valami stimulálja?
Pat, én sem szoktam adni többet neki, ha már kiszopta, amit általában szokott és még 10 grammot. Már megjártam, hogy sokat hányt, amikor annyit adtam neki, amennyit megevett és utánna fájt a pocija úgy fél órát.
Gabuska, nem tudok segíteni kendőügyben, én kenguruban szoktam néha kivinni, amikor csak nagyon rövid időre megyünk. Akartam venni hordozókendőt, aztán mégsem vettem, mert kaptam a kengurut. De inkább kocsival viszem, mert nem jó a gerincének a kenguru.
Pat, azzal a K vitaminnal valami nálatok még jutott el a védőnőig, mert tényleg havi egy kell az új trend szerint. Nemibetegség :lol:
Szly, nekem is az az elvem, hogy nem kell kézben tartani a gyereket. A volt sógornőm próbált meggyőzni, hogy mennyire fontos az érintés a baba fejlődésében. (Berni, nem csak neked van sódornőd :lol: ) Most ő is babát vár januárra, valószínű, hogy ő karon fogja nevelni, legalább lesz majd alkalmunk hasonlítgatni a gyerekeket :) A két nagyot sem neveltem ölben és meg voltam elégedve a fejlődésükkel.
Sokatoknak nemrég volt babájuk, használtatok fogszabályzós cumit? És úgy egyáltalán, ki miért milyen cumit adott a gyereknek? Én most Csanádnak a kismamacsomagban kapott MAM cumit adom, de apa akar venni valami "hasznos" cumit, ezért érdeklődök.

KépKép
Kép
el..né
 
 


joli!
nekem mindíg folyik a tej a másikból.egyetlen baja van ennek a bigyónak,h kevés tej fér bele,kb.10-15ml.ezért pl.éjszaka,mikor ömlik a tejem,akkor félidőben ki szoktam cserélni a másodikra.
cumi:nekem azt mondták még felesleges a fogszabályzós,én aventes újszülöttet(0-6hó)használok(mármint Dorián :) )valahogy nagy bizalmam van ebbe a márkába,szerintem nagyon profi gy.kiegészítőket árulnak,csak az ára miatt én mindíg ajándékba kérek valamit,de kaptunk fogszabályzósat is,azt majd később.az aventesnek olyan mellbimbószerű formája van,és könnyebben benntartja a szájában,mint a másikat.Dodó szereti.persze ezek csak az én tapasztalataim és biztos a mam-os is újszülöttnek való.

egy intiim kérdés:
5 hete műtöttek.a vérzésem idővel abbamaradt,elég volt a tisztasági betét.viszont tegnap reggel megint elkezdtem vérezni.nem ijesztően,csak mintha menstruálnél.van ilyen?tud valaki segíteni,h ez mi?előfordulhat vagy hívjam a dokit?

Kép
berni1
 
 


Joli! Nekünk van minden fajta cumi. Mam, Avent, Nuk fogszabályozós! Azt használd szerintem, amit elogad CSanád! Lehet hogy te fogszabályozósat akarsz, de nem fogja szeretni. Nekünk most a MAm az, amit a legkönnyebben bekap. De egyébként Rolinál én is Aventet használtam!

Berni! 6 hétig van a gyermekágyi folyás. Ez teljesen természetes. Nekem is van, hogy két napig semmi, aztán egy napig vérzek megint. Szóval szerintem ne izgulj, ez normális.

Patr! Ma már én is vihetem a tejet! Tegnap összegyűjtöttem 525 ml-t!

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Érdekes, a Konakiont nekünk is hetente kell adni, mint a lányomnál! :shock: Most akkor ez hogy van?

A 3 hetes tanácsadáson 5160 g volt Vince baba, és 57 cm. :shock: 4060-al jöttünk el a kórházból! Nem tudom, hova siet, a lányom 2 hónaposan volt ennyi, igaz, ő csak 3370-el született! Úgyhogy van tejem bőven, szerncsére! De este sokat kínlódunk a hasfájással, most Infacol-t próbálok adni neki, hátha segít.
Tegnap hajamat téptem, mert éjfélre sikerült mindkét gyerkőcömet elalatatni! Viola se nagyon gyógyul ebből az aftából, izgulhatok, hogy a kicsi el ne kapja!

Én is NUK-os cumit használok, de Vince is kínlódik vele sokat, nehezen tudja a szájában tartani! Viszont cumi nélkül nagyon meg lennék lőve, így is sokat szopizik!

Most mennem kell, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sztem ne gondolkozzunk ilyesmiken (konakion), csinálja mindenki úgy, ahogy a dokija mondta, biztos megvan a magyarázata, hogy nem egyforma a gyakorlat. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Nekem most szűnt meg az ötödik hét végére a vérzésem. Azt hiszem, a hathetes kontrollig nem szükséges orvoshoz fordulni.
A cumival arra gondoltam, hogy jó neki most ez a MAM, de kellene vegyek még egyet, mert mi lesz, ha ez eltűnik, elszakad, stb. Ezért mondja az apja, hogy mást is jó lenne megszokjon, lehetőleg olyat, ami hasznos.
Csanád életében először három óránként szopizott éjjel. Nem tudom, visszafelé fejlődünk, vagy csak több kajára van szüksége?

KépKép
Kép
el..né
 
 


köszi a válaszokat,közben egy másik topicban találtam hasonló beírásokat.

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!
Sly! Nagyon megy neked ez a fejés! Nem semmi mennyiség!Nekem kicsit több,mint 3 dl jött össze egy nap alatt.Mindegy ez is jó lesz valakinek! :wink:
Igen, a vérzés 6 hétig normális,az is ha közben abbamarad,az is ha újból van,csak elvileg a 6. hétre kell,hogy elmúljon!
Nekünk változatlanul nincs cumink használatban,pedig nekem is van 3 féle.Ma elmentünk a férjemmel az apóshoz (merthogy a férjem hazajött csütörtökön :) ,de sajna ma este már vissza is ment :cry: :cry: ) Naszóval,elmentünk az apóshoz Márkkal,de alighogy kiértünk,már csörgött is anyu,hogy fölébredt a cseppcsaj és üvölt.Na,irány haza...át a záróvonalon..2 motorosrendőr...jajj jajj! Ez a mi formánk,ha siet az ember! Mire hazaértünk,már torkaszakadtából üvöltött a kiscsaj! :cry: Anyu már azon volt,hogy cumit ad neki,de egyik sem volt kifőzve! :lol: :lol:

Ja,nekem is lenne egy indiszkrét kérdésem:
A tejleadáshoz székletmintát is kell vinni.Igaz az,hogy nem lehet 24 óránál "régebbi"???? Hétfőn reggel jönnek a tejért,és úgy beszéltük meg a tejadóban,hogy küldjem a mintát is.Csak hát ugye én ma voltam wc-n,legközelebb kb. kedden jutok el...

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Amit még kérdezni akartam.Biztos baromság,de mi visz rá egy embert,hogy az ÁNTSZ-nél az emberek végtermékével dolgozzon??????????????????????????????

KépKép
Kép
patricia83
 
 


pat!
:lol: :lol: :lol:
ezt is kell,h csinálja valaki.nem is gondolok bele,mi lenne,ha kűldenének hozzá otthoni elemző-készletet is és csak a végeredményt kéne bediktálni telefonon :lol:
erről eszembe jutott egy poén,majd előkeresem és bemásolom...

Kép
berni1
 
 


Pat, a szükség.... :wink: ugyanis elvégez egy egyetemet, esetleg tudományos fokozatot szerez és utána nem kap állást... mondjuk mert nő és férjnél is van, esetleg gyerekes is.... a munkaadók réme :?

(én most itthon írogatom a doktorit, a munkahelyemen meg könyvelgettem, mert az ösztöndíj lejártával a szakmá(i)mban nem akadt hely a fenti indokok alapján... egy multinak meg kellettem, mert több nyelven beszélek... no comment)

Amúgy még mindig egyben...
A tanfolyásból meg csak egy hét van hátra!!!!!!!!!4444444 JUHÉÉÉÉÉ
Ugyanis egy tíz órás, megszakítás nélküli meló után hazabumlizni, majd használható nőt szimulálni nem igazán van már energiám...
Kezem-lábam estére mint a kiselefánté, lassan a fejem is püffed.

Gyanúsan közeledik az időm. Zsebihal is készülődik, már gykrabban jojózik éjszaka :shock: ez kb azzal a kitűnő érzéssel jár, hogy valami nagyon nagy és nagyon kemény akar a lábaim közé türemkedni, csak eltéveszti az oldalt :oops:
Atyaszervezettel már megbeszéltem, hogy ír nektek, amint történik valami...

Ja és a slusszpoén az utolsó hetekre: beáztunk, most szét van szedve a fürdőszoba, anyukámékhoz járunk tusolni... még jó, hogy közel laknak. No, megyek főzni, ebédre jön a kiscsakád atyai felmenő ága...
Puszi mindenkinek!

Réka

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


kiscsalád... bocsi.

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Patr! A székletmintával kapcsolatban nekem nem mondtak ilyesmit. Neked mondták? Mert ha nem , akkor ne foglalkozz vele!
Ebben a fél literben van egy kis csalás. Van benne kb 150 ml fagyasztott és kiolvasztott. De például már mára is meg van így a fél liter és mivel nem fér több az üvegbe, amit adtak, így ma már nem fejek.

Réka! Elhiszem, hogy már elég nehéz 10 órát lehúzni! A fürdőt meg sajnálom, legalább nem kopik a vizetek
:lol:

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Pat, széklet ügyben nem tudom a választ. Ami a munkát illeti, nekem az nem fér a fejemben, hogy tudja valaki évekig napi nyolc órán át ugyanazt a mozdulatsort ismételgetni?!
Réka, olyan jó poénosan írsz mindig :lol: Le a kalappal előtted egyébként!
Szly és többiek, akik nem jöttetekere, üdv!

KépKép
Kép
el..né
 
 


pat!
megtaláltam a poént,amit ígértem,azt hiszem illeni fog az előző témához :D
Hőmérő


Ha olyan "De utálom a munkámat" típusú napod van, ezt próbáld ki: Ha mész
hazafelé utált munkahelyedről, menj be az első patikába, s menj a hőmérők
részlegére. Kérj egy végbél-hőmérőt, amit a Johnson and Johnson gyártott.
Fontos, hogy ezt a márkát vedd! Mikor hazaérsz, zárd be az ajtót, húzd be a
függönyöket,kapcsold ki a telefont, hogy semmi se zavarjon a terápia
idején. Öltözz át valami kényelmes ruhába, például melegítőbe, és feküdj le
a kanapédra. Bontsd fel a lázmérő dobozát. A lázmérőt tedd az éjjeli
szekrényre, vigyázva, nehogy eltörjön. Eztán vedd ki a hőmérő használati
utasítását, s olvasd el a gyártó megjegyzését: "A Johnson and Johnson
minden végbél-hőmérőjét személyesen teszteli." Most hunyd be a szemedet, s
hangosan ismételd el ötször egymás után: "Köszönöm, Istenem, hogy nem a
Johnson and Johnson minőségellenőre vagyok!" Ne feledd, mindig akad
valaki,akinek szörnyűbb a munkája a tiédnél is!

:lol: :lol: :lol:

Kép
berni1
 
 


Kindertojás,
én is jót rötyögtem rajtad! :lol:


Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!
Berni! Hát akkor a Johnson's-nál sem dolgoznék! :lol: :lol: :lol:
Sly!
Nekem anyu mondta,hogy 24 órás "cucc" lehet...mondjuk ő nem doki,csak volt már annyi nyavalyája sajnos,hogy egyszer-kétszer megfordult az ÁNTSZ-nél is.Bár most a dolog mindegy,mert imáim egyenlőre nem leltek meghallgatásra,így még nem produkáltam! Amúgy nektek elfogadják a lefagyasztott tejet felendegve? :shock: Nálunk nem,sőt halkan megjegyezték,hogy ne engedjek gyereket a tej közelébe,nehogy belekeverjen valamit...pl. kakaót! :shock: Én ezt inkább úgy veszem,hogy tájékoztattak,hogy nem illik hígítani a tejet,mondjuk vízzel.Hallottam már erre is példát!!!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


...ezer bocs lányok,.de imáim meghallgatásra leltek!!!! :lol: :oops: :lol: :oops:

Jajj,ha minden ilyen flottul menne.Említettem már,hogy még sosem nyertem meg a lottó 5-öst.Na ha ez is ily gyorsan összejön,mindegyikőtöknek teljesítem 3 kívánságát!!!! :wink:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Pat!
azt hiszem van időnk kigondolni :lol: bár ki tudja?!azért légyszi kívánj nekem még több tejcsit,mert a nagy melegben megint 2 mellből lakik jól Dodó :(

Kép
berni1
 
 


Berni!
Lottó 5-ös nélkül is kívánok neked rengeteg tejcsit! Csak úgy dőljön Dodó szájába! :wink:
Valamint mindenkinek nyugodt,jó éjszakát is kívánok!!!!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


sziasztok!

Sára már 10 hetes, közel 4 kg és 9 cm-t nőtt.
szépen mászik az ágyacskájában, menetrendszerint 3 óránként kel, eszik, alszik tovább. este van fent egy kicsit fürcsi előtt.
imád pancsolni!
tornáztatjuk a lábát, a csípője már rendben van, a térdei még kicsit merevek , de nem adjuk fel.

éjjel előfordul, h 4-5 órát is alszik.

( A Suttogó c. könyvből "nevelem", eddig tökéletesn bevált!)

fejek szorgalmasan, elég a tejem , d lehetne több.
köszi a tanácsokat mindenkinek!

Táblázat: 08.05.06-án születtünk.

jó egészésget és növekedést mindnekinek!!!
inerke
 
 


Inerke: mennyit nőtt már a kicsi Sára! Nagyon ügyesek vagytok a tornával, a térde is pikk-pakk kilazul. Nekünk anno Csengének a csípőjét kellett tornáztatni, meg a lábfejét, mert nagyon befelé tartotta és a lába jóval később rendeződött.

Kérdés: mikortól lehet BKV-n közlekedni a pici babával? CSengével már 3 hetesen metróztunk - igaz, muszáj volt, mert dokihoz (szopis tanácsadó) mentünk.

Kép
Kép
deako
 
 


HEló Csajok!

Olvastalak ám titeket, csak nem voltam túl jó passzban, nem volt kedvem irni... :oops: NEm tudom csajok, de csak nekem ilyen nehéz két kicsi gyerekkel???? VAgy csak én vagyok nyafi...?? :shock: Sajna apa se tud mostanában sokat segiteni, dolgozik, azán itthon is mindig van mit csinálni (most épp a ház falát javitgatta stb...) szoval kivagyok :roll:

Bendi már kb 5,8 kiló... :shock: hát az étvágyával nincs gáz :lol: Szerencsére a hasfájós gondok is megoldódtak, valahogy emlút. Éjjel általában egszer kel, néha kétszer. Jaa és kb 1 héten belül költöztetjük külön szobába. Tényleg, ki hogy alszik a babával??

Kindertojgli,
júúúj, te mindjárt szülsz :shock: :shock: nagyon izgii :D :D

inerke,
tényleg nagyon szépen fejlődtök!!! :D :D Nem semmi, jó sokat alszik sára!! BEndi csak egyszer alszik napközben 3 órát, amúgy csak 2-3 szor 20 perceket.... :?

Gabuska
nagyon édi a kis Nóri!!!

Joli,
asszem 5-6 hetesen van az első fejlődési ugrás, lehet ezért kér csak több cicit. Asszem csak pár napig tart

Berni,
vicces :lol: :lol: :lol:

patr,
grat a "nagy" eseményhez... :lol:
Vendég
 


Hali!

Bacilivi, nem vagy egyedül :? . Végre apa már itthon egy hétig :D , aztán megint elmegy edzőtáborba másfél hétre :cry: . Ne gondoljátok, hogy esz az irígység :oops: , csak Korzikára megy 8) . De majd jövőre, megy az egész kis család. Bejelentettük az igényt, így apa gyűjtögethet :lol: .

Bogi is már nőtt 7 cm, meg 1 kilót, de hogy miből :shock: :shock: :shock: :shock: ? Alig eszik nappal :? , este aztán óránként.

Szly, nem tudom, hatásos-e ez a Karamalz, de fincsi :wink: .

Nálunk a nagyobb alszik külön szobában, mi meg apa-anya-baba a hálónkban. Így legalább a nagyobb nyugodtan tud aludni (már ha nem jön át a mi ágyunkban az éjszaka közepén :roll: ).

Nekünk is van hordozókendőnk, én nagyon szeretem és egyáltalán nem lett anyán csüngő Toncsi. Babakocsiban is nagyon szeretett lenni, de pl. apa csak hordozókendőben volt hajlandó kimozdulni, babakocsival nem :roll: .
Most kicsit attól félek, hogy a nagyobbat ne zavarjuk, nehogy elkényeztessem a kicsit :roll: . Szerintetek?

Jaj, ki is említette a homeós mindentudót? Szóval az urticát 3 napig szeded és utána hogyan tovább?

Inerke, nekünk is kellett Toncsit tornásztatni a Katona-féle módszerrel. A múltkor kiszámoltam, hogy május 5-én született Sára, majdnem sikerült :roll: .

Még teszek fel képet.

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


A lányok:
Kép

Bogi
Kép

Toncsi és Bogáta
Kép

Bogi
Kép

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Gabuska, Nóri olyan ott a padon, mint az ártatlanság szimbóluma!
Pat, akkor sorolahatom a kívábságaimat? :D Vagy inkább szabadalmaztasd a módszered és megvesszük! :lol:
Berni, nekem is pótolni kell újabban a másik mellből is :(
Inerke, én is olvastam a "Suttogót" :) Nem is kapkodom ölbe a gyereket ha kell, ha nem. Ti már "nagyok" vagytok, van, akit követni a csemetéinknek. :lol:
Orsi, akkortól lehet BKV-n közlekedni, amikortól szükség :wink: Három hetesen mi is mentünk útlevelet csináltatni.
Livi, nem csak neked nehéz! Én is néha nyűgös vagyok, pedig nincs kicsi a pici mellett és segítségem is van(ha sokat nem is ér). Nálunk Csanád a mi szobánkban alszik a kiságyban, ami remélhetőleg 3 éves koráig jó lesz:)
Csilla, engem is a jövő reménye éltet, amikor nem mehetek a baba miatt ide vagy oda :P Én is ugrok rögtön minden nyekkenésre főleg éjjel, hogy apa tudjon pihenni. Így nem tanulja meg kiharcolni, ami kell neki :lol: A lányok angyalok! :)

Képzeljétek, már megkaptam a gyermekágyi segélyt!:) De hogy ne csak öröm legyen, Csanád ma egész délután nem aludt és tőle szokatlan módon nyűgölődött.

KépKép
Kép
el..né
 
 


Jajj csajok!Úgy sajnálom,hogy mostanság csak este tudok jönni...írhatom itt a monológokat! :lol:
Inerke!
Nagyon szépen gyarapodik Sára!Csak így tovább!Nekem Márknál azt mondta az egyik gyerkorvos,hogy tornáztassam a lábfejét,mert nagyon befelé áll,a másik meg azt mondta minden gyereknek beflé áll pár hétig,mert megszokták bent,hogy össze vannak "görnyedve! :shock: "

Csilla!
Tündériek a csajok!Bogáta olyan kis elégedett! Hová lett az avatarod?Én anno 5 napig szedtem az urticát... A tejcsi/kaja miatt szerintem ne aggódj,ha már 1 kg-ot hízott a leányzó!Csak így tovább!

A mai nap szlogene: Malátakávé mindekinek! Én még csak 3. napja iszom,de ma reggel óta már 3,5 dl-t fejtem le.És ma vitték el az első lityi tejet is! Persze a tejesember a legnagyobb zuhéban jött,jól el is ázott szegény pára!

Livi!
Látod megoldódnak a gondok secc perc alatt.Bendi szépen gyarapszik még mindig! :wink: Alváskérdésben még nem döntöttünk.Míg Egerben maradunk,én alszok a cseppcsajjal egy szobában,Márk egyedül egy másikban.Mikor visszamegyünk Bükre,2 szoba áll majd rendelkezésre,de hogy hogy osztozunk,hogy mindenki jól járjon! :?: :idea:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Joli!
Csanádot bizti ez a redva idő viselte meg! Márk is mindig nyűgös volt picinek ha szeles,viharos idő volt,Miraszerencsére ma egész nap aludt.Még többet is mint szokott! :shock:

Orsi!
szükség törvényt bont! Ha menni kell,menni kell akár BKV-val is!Mi tegnap nameg pénteken is bent voltunk a városban a gyerkőcökkel,mert Bikavér napok voltak Egerben.Pénteken rengeteg ember volt,de a lánykám csaknem végig laudt.Persze a hazautat véigüvöltötte,de érthető,már éhes volt.Naszóval ezzel csak azt akartam mondani,hogy a BKV-n sincs több ember mint itt volt,de nem lett semmi galiba.Persze az mberek csak nézték milyen pici! :shock:

Ja,atam neki cumit. 8) Mivel tegnap is csavarogtunk,úgy gondoltam,nem árt ha nálunk van 1. Persze azonnal rácuppant,me meg mindig kiköpte.Mindegy erőszakoskodni nem fogok,deez az Aventes cumi akkora-mármint a pajzsrésze,hogy tiszta vicc a látvány!

Sly!
Te ma nem is jártál erre!Minden ok?

Titi, Noémi-ti meg már régen nem voltatok felénk!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Vagyok én is, minden rendben. Tegnap délelőtt lepasszoltam anyunak a gyerekeket és elmentem magamnak gatyát venni, mert nincs mit felvennem. Vettem egy térdet, meg egy hosszú vékonyat.

Délután meg elmentünk a játszóra és képzeljétek ott meg kellett szoptatnom Jázmint.
Olyan jó volt Rolival játszani úgy, hogy tudtam rendesen mozogni, elkapni a csúszdán! Szóval nem voltam terhes! :lol:

Kép
szly27
 
 


pat!
hol lehet kapni malátakávét?lehet,h írtátok,nem emléxem.ha valaki tudja,írja meg még ma,mert akkor hozatok apával melóból hazafelé.

csilla!
én írtam a homeos könyvet,megnéztem,nem ír semmit avval kapcsolatban,h meddíg lehet szedni,csak annyit,h napi 1-2x5 golyócska.sem a gyógyszertárban sem a védőnőm nem mondta,h lenne valami korlátozás,csak annyit,h a teával ütik egymást.

joli!
azt olvastam,pont ebben a korban van 1 fejlődési ugrás,többet igényelnek.ugye evvel a két mellből való szoptatással csak serkentjük a tejmennyiséget?remélem nem rosszabb,kevesebb tej lesz. :roll: :?: én teljesen úgy érzem,h egyre kevesebb tejem van,pedíg éjjel megint elöntöttem az ágyat :lol:

Kép
berni1
 
 


Deako,
én már 8 naposan bkv-ztam Nórival, az a bizonyos elvesztett papírok pótlása eset. Magammal vittem a szopi miatt. Lehet, elhozhatta volna a férjem is, de személyesen akartam inkább. Villamossal 5 megállót, metróval 4-et kellett mennem. Kendőben volt, jól érezte magát. :)

Livi,
nálunk a lányok egy szobában alszanak, én meg mellettük egy matracon, hogy egyből meghalljam, ha Nóresz éhes és ne sírja fel Livit. Eddig még nem volt semmi gond.
Alhatnánk úgy is, hogy a pici velünk van a nagyágyban, de nem akarom a férjemet állandóan felzörögni a motoszkálással, szegény dolgozó embör. :lol: Livi nem ébred fel rá szerencsére.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


[quote="szly27"]O írta:szly27lyan jó volt Rolival játszani úgy, hogy tudtam rendesen mozogni, elkapni a csúszdán! Szóval nem voltam terhes! :lol:

Szívemből szóltál! :lol:

Mi is szopiztunk már a játszón, 2-3 hónappal idősebb babák anyukájától ellestem a praktikát, hogyan kell magam "becsomagolni", hogy diszkrét maradjon a dolog. 8)
Közben tudom a hintát lökni, oda tudok menni, ha Livinek kell valami, szóval tök jó.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Mostanában így nyomulunk
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


gabi!
te milyen jól nézel már ki.semmi pocak,semmi felesleg.hát ezt meg hogy csináltad?
amúgy lakik egy ismerősöm kispesten a wekrlén,ő is két kislánnyal büszkélkedhet és ahogy a vonalzód elnézem,kb.ennyi idősek a csajai. :)

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!
pont egy hete voltam, azóta el vagyok havazva! Nahéz ez a 2 gyerkőcös élet, de élvezem, és bevallom egy kicsit könnyebb, mint vártam. Apa már visszament dolgozni, de szerencsére csak fél 3-ig van még egy hónapig, úgyhogy tud segíteni. Ma meg jött anyám, hát, majd meglátjuk.
Esténként totál kész vagyok, pedig Levi baba 4 napig 3-szor volt fent éjjel, de most megint csak egyszer, 3 órakor. Aztán 6-kor kelt, Bencével együtt. Bencus továbbra is este fél 8 körül alszik el. Levi fél 9-kor, de szerencsére a nagy nem ébred fel a kicsire!!! :D Szóval nem éjjel fáradok el, hanem napközben, és én is elalszom 9 körül!

Gyönyörűek a gyerkőcök, csak így tovább!

Szegény kisfiam most tele van tejpöttyökkel, meg elkezdődött a hasfájás is. Erre Bencével Infacolt szedettem, de most a gyógyszertárban adtak egy homeopátiás bogyót, Chamomilla (szerintem kamilla), ami egész jónak bizonyul. Bár még vannak nyűgjei szegénynek! Nem tudtok erről valamit?

Most pedig jön a szüléstörténet, ha be tudom másolni!

Kép

Kép
Kép
hannablanka
 
 


Levi születésének története 2008. június 29.

Szombaton a kórházba mentem vizsgálatra a dokihoz 2-re. NST, ultrahang rendben volt, aztán megláttam egy kiírást, hogy keddtől szünetel az apás szülés. Kérdeztem a dokimat, hogy ez most komoly-e, mert én apa nélkül nem szülök. Kiderült, hogy cserélik a klímát a szülőszobákban, és átkerül az egész 2 hétre a nőgyógyászat őrzőjébe. Erre megvizsgált, hogy lássa, van-e esély a kedd előtti szülésre. Azt mondta, hogy 2 cm-re nyitva vagyok, de mivel nincs fájásom, szépen lassan fogok tágulni, és talán kedd előtt beindul. Bár más nő esetében azt mondaná, hogy lehet, hogy ma, de nálam már nem mer ilyet mondani, mert én eddig mindent meghazudtoltam. Fél 5-re értem haza, kiteregettem, elmosogattam, vacsit főztem, aztán fél 7-kor leültünk enni, és volt 2 hatalmas nagy görcs. Aztán jött a többi, de teljesen rendszertelenül: 10 perc, aztán 8, majd 15, stb. Bencét fél 8 után lefektettük aludni, Zoli is nagyon fáradt volt, én meg elmentem fürdeni, hogy enyhüljenek a görcsök. A vízben tényleg jobb lett, sőt! Aztán nem bírtam tovább, 1 óra fürdőzés után felkeltettem Zolit, hogy menjen át a pótnagyihoz szólni, hogy jöjjön Bencusra vigyázni. (Mellékesen ő átaludta az egészet, így kell tervezni!!!) Elment a kocsiért, jött Éva néni, és nagy nehezen lebaktattam a lépcsőn. A hülye autó meg a Kazinczy és a Dohány utca sarkán a kanyarban leállt, és nem volt hajlandó beindulni. Ott szenvedett még a párom 10 percet, de persze letolt bennünket az útról. Aztán egyszer csak beindult, és robogtunk a kórház felé! Már várt az orvosom, aki gyorsan megvizsgált, és megállapította, hogy 8 cm-re tágultam ki, és hogy gyorsan fog jönni a baba! Aztán kaptam EDÁ-t, ami egyszerűen fantasztikus volt. Bencével is kaptam anno, de az félrement, ha még emlékeztek rá. Tényleg nem fájt semmi, fájásnál csak azt éreztem, hogy pisilni kell, illetve kakilási inger van. Később, amikor nem tágultam, megrepesztette a burkot, de a magzatvízben mekónium volt, úgyhogy kaptam oxitocint is, hogy gyorsabb legyen az egész. A tolófájások akkor indultak el, amikor folyamatosan kakilási ingert éreztem. Ez olyan éjfél körül volt. Maga a kitolás az fájt, azt hittem szétszakadok. Beragadt Levi válla, úgyhogy volt egy kis para, és kapkodás, meg én is egyszer a fejembe nyomtam, úgyhogy tiszta véraláfutás volt másnap az arcom az erőlködéstől. Aztán az utolsó nagy nyomásra én úgy éreztem, hogy kirobbant belőlem Levi. Annyit kérdeztem, hogy elkapta valaki? Erre jót röhögtek az orvosok! Felsírt rögtön, de nyelt egy csomó magzatvizet, és nagyon lila volt. Rögtön mellre tettük, és egy picit szopizott is, az ő módján. Az Apgar-ja 8/9-es lett, és még fél óra múlva is hörgött. Szóltam az orvosomnak, hogy valami nem stimmel a kicsivel, úgyhogy újra leszívták a váladékot. Aztán már nem kaptam vissza, elvitték megnézni a cukrát, amit óránként ellenőriztek akkor éjszaka.. Engem áttoltak egy kórterembe, hogy aludjak. Na, ez nem ment, mert én még látni akartam. Reggel 6-kor kaptam vissza, és onnantól kezdve velem volt. Másnapra azt láttam, hogy szerintem sárga, úgyhogy vérvétel, ami rendben volt, csak minden szopi előtt és után vinnem kellett méretni. 20-30 g-kat szopizott. Szerdára már nagyon besárgult, de hazaengedtek minket, mert hízott, és rendesen szopizott is. Pénteken kellett visszavinni kontrollra, ahol már jó volt a bilirubin szintje, de még 2-3 napig 2 óránként kellett etetni.

Kép
Kép
hannablanka
 
 


Berni,
semmi érdemem nincs benne, genetika...
Livi után 5 nap, most 10 kellett.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ja, wekwrle elég távol esik tőlünk, nem ismerek onnan senkit.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


akkor bocsi,Gabi :) azt hittem kispest azt a részt takarja főleg,de igazad van azért elég nagy kispest :lol:

Kép
berni1
 
 


Berni, miért kérsz bocsánatot? :lol:
Elég nagy a lakótelep is, én sajna ott lakom, nem wekerlén. :(

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!
Berni,sajna nem voltam hamarabb,de most sem tudok válaszolni,mert anyu vett a kávét.Ha tudtam volna megkérdezem hamarabb tőle,de már valszeg alszanak.Mondjuk nem egy nagy különlegesség,szóval szerintem bármelyik boltban bepróbálkozhattok,de egy nagyobb (pl.Tesco) biztos tart ezt is!Noémi!
Már pont hiáyoltunk! Köszi a szüléstörténetet,úgy szeretem olvasni őket.Edát mindenképpen akartál,vagy így jött ki,vagy ott szokás? Én terveztem,hogy kérek,de nem nagyon erőltették,meg hát elég gyorsan zajlottak az események! A kitolási szakaszt tökéletesen fogalmaztad meg,én is azt hittem,szétszakadok,pedig nem volt nagy súlyú Mira-baba!Nekem Márk születése után volt véraláfutásos az állam!Vicces volt.. :lol:
Gabi!
Tényleg nagyon csini vagy!Nem látszik,hogy 2 hete szültél!!!! :wink: Ja,és Lívia olyan mint te,kicsiben!!!!!!!!!!!!

Nálunk ma volt látogatóba anyós meg após.Anyós még csak ma látta először a kiscsajt,mert eddig az uramnek segített Bükön,éscsak most jöttek vissza.Dejkálta is rendesen,olyan édesen aludt a vállán.És hoztak sok mindent,pl. egy pink-szürke Puma szabadidőrucit a kiscsajnak! Haláli cucc!!!!!!!Alig várom,hogy belenőljön! :)

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Már akartam írni az előbb is, de a kisfiam szólt hogy pisilnie kell és belepisiltünk a bilibe! Ez azért olyan nagy szám nekem, mert ilyen még nem volt. És megengedte, hogy fogjam a fütyijét és céloztunk meg minden! :lol:

aztán meg amikor átöltöztettem (mert a kaka persze bement), mondtam neki hogy menjen és pisiljen a bilibe. Ment, fogta a fütyit, pisilt. A célzást még gyakorolni kell, de a 80%-a a bilibe ment!

Annyira örülök neki, azért ha lassan is, de van haladás a szobatisztaságban!

Gabuska! Nagyon csini vagy és 10 nap alatt :shock:

Noémi! Köszi a szüléstörténetet! Ez tetszett a legjobban: " elkapta valaki?" Nekem apa mondta, hogy Jázmin csak úgy kirobbant belőlem, szinte repült. Én nem éreztem ennyire robbanásszerűnek, de ő úgy látta.
Azt a homeopátiás szert nem ismerem, de jó tudni hogy van, bár úgy tűnik nekünk az Espumisan beválik.

Velünk minden ok. A malátasört megszokta a szervezetem, így váltottam Fitolach teára. Most újra le tudom adni az 500 ml-t a gyűjtőbe. Bár már nem durrannak be úgy a melleim.

Pár kép:

Újra kismama lettem (hozzáteszem, néha hiányzik a pocakom)

Kép Aztán egy perc múlva már kint is volt:
Kép Kép Kép

Kép
szly27
 
 


Olyan ügyetlen vagyok, véletlenül kikapcsoltam az oldalt, amikor már meg volt írva a hsz :( Pedig bármelyik pillanatban felkelhet Csanád! Ma voltunk dokinéninél, minden rendben van vele, több mint egy kilót hízott az 5 hét alatt. Kaptunk beutalót ortopédiára.
Sok a tennivalóm, mert itt vannak egyik bátyámék családostól nálunk egy hétig. Persze napközben jönnek-mennek, de reggeli-vacsora, szállás itt van. Félpanziós ellátást biztosítok :) Hozták a "kicsi" 13 évesemet is, szülinapozunk valamelyik nap, a férkjemnek is most van. Teát a KÖZÉPSŐ fiam ugye most látta először az öccsét és el van tőle ragadtatva. Azt gondolta, hogy majd mindig sírni fog, de most csak azt tudja hajtogatni, hogy "Olyan aranyos" "Úúúúúgy szeretem" és ha megnyokkan, már rohan betenni a szájába a cumit:9 nagyon örülök neki, mert ő volt az, aki húzta az orrát, hogy neki nek kell semmi testvér.
Bocs, nem tudok szülni senkihez, mennem kell...

KépKép
Kép
el..né
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?