Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

ISTEN ÉLTESSE Deni BÁLINTJÁT :D

és ISTEN ÉLTESSE LILIRÓZÁT is a nevenapján :D
/elnézést Tőlük,hogy utólag :oops: /

jaj és most látom,hogy Kisün MARCIJÁT is :lol:


Döncike:
Molnár Gabi remek választás,lenne :wink:

Zsan:
és kihagytad,hogy barna a haja :mrgreen:
Amúgy hogy vagytok?

Rylie:
nyugi,nem Te vagy béna,vagy akkor én is az vagyok :lol:

petergabi
 
 


Szrek,
Mi is vasárnap voltunk, kész csoda, h nem futottunk össze :D :wink: A mi pacink, azt hiszem Fekének hívták, egy igazi buzgómócsing volt, csak rótta a köröket :lol: A többi lovat meg időnként úgy kellett noszogatni :lol:
Képeket várom :wink:

Kata,
Hát h őszinte legyek én is egy picit megbántam, h kimentünk. Iszonyatosan meleg volt :roll: A vállam eddig is barna volt, de most már fekete 8) Sehol egy árnyék, szóval egy élmény volt. Persze Adél nem érzett belőle semmit, mert végig az árnyékos babakocsiban ült, csak mi barnultunk és lihegtünk apával :lol:

Kép Kép
curse
 
 


És a legfontosabb
Szellőke Eszterét ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG 2. SZÜLINAPJA ALKALMÁBÓL!!!! :D :D :D ha egyáltalán olvasnak minket a balcsiról :wink:

Kép Kép
curse
 
 

 
 

Esztinek boldog szülnapot kívánunk!

ancsipancsi
 
 


Hát mostanában Tünci sem nagyon eszi a főzeléket. PEdig még néhány hóval ezelőtt is simán nyomta a tökfőzeléket. Most, hogy lenne friss, nem hajlandó megenni. :roll: Persze az édesség az jöhet bármilyen mennyiségben... Szerencsére, legalább a gyümit szereti. Meg a tejtermékeket is. Spec. a tejbegrízt megeszi. :)

Curse: de jó lehetett a pacigolás! :) Azért az bosszantó, hogy már hónapok óta vizsgálnak, paráztatnak, és a végén még mindig nem tudják, mi okozza azt a tünetet, amivel eleve elmentél. Ilyenkor kéne mégicsak a dr. House. :wink:

És nagyon drukkoljatok, mert ma voltunk árajánlatot kérni könnyűszerkezetes házra. Ha nagyon irreál összeget (mármint a pénztárcánkhoz képest) mondanak, akkor nekünk lőttek. Vagyis az építkezésnek és az álmainknak. Végre egy olyan tervezet ez az életünk megoldására, amiben történetesen egyet értünk az urammal. Ilyen is olyan ritkán van. Az utóbbi néhány évet nonstop veszekedéssel töltöttük, hogy hol éljünk.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu: és hol élnétek szívesen??
Faház nem érdekel mármint gerenda?

tejbegríz nálunk is csak nemrég csúszik és akkor is csak ímmel-ámmal.
tökfőzelék egyáltalán nem és Kamilla is húsevő lett :? a sonkának pl a fehér részét szereti leginkább a husosat nem annyira

képek tök jóóók

Deni: fénypostához ablak nyitva!! ;)

Eszternek bódóg 2.-at!!!!!

és megnyugodtam, hogy ennyien vagyunk bénák 8)



meghalt a Kolonics Gyuri....még csak 36 éves volt...és egy olyan szerény fickó volt a sok érem ellenére :cry: :cry:


Rylie
rylie
 
 


...és előttünk edzett, minden nap láttam:oops: olyan sok fiatal sportoló hal meg a túlhajtás miatt.

Kép
akata
 
 


Rylie: ha összejönne, Úrhidára mennénk. Nekem a kertesház a csábítás.

Kolonics: :(. Én nem is akartam elhinni. Hát nem egészséges az élsport...

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok! Ímhol egy elveszett bárányka.
Jó rég nem írtam-olvastam, de elővett a fórumozás-elvonási tünet. :)

Először is Lilinek és Bálintnak sok boldogot, akik közben már túlestek ilyen tortás macerákon, azoknak úgyszintén. Marci, stb.

Velünk rengeteg minden történt, pl új állásom lett egy másik, remélhetőleg normálisabb szakközépben (ahova én is jártam anno ;) ), ja, így most már nincs friss, naprakész infom kisBarnánétól...)
új kutyunk is van (bedobták a kerítésen és ittragadt, hála a férjemnek meg a lányomnak), lányom óvis lett, aug végén kezd, kitört a vakáció, ezerrel élvezzük a napokat. Kisöreg Skodámmal megjártam a Balatont, szuper volt, ma meg megfőztem az évszázad lecsóját. Dióhéjban. :D
neet
ps. élsport sose volt egészséges, sajnos :((
neet
 
 


sziasztok,
Ma voltam bent a Hban, mert egy barátném szült egy gyönyörű szép Hanna Rózát. :lol: :lol:
és mondta, hogy holnap valszeg a Kati doktornéni engedi őket haza! :wink:
és és és: képzeljétek, két kisbabán is ÚJ ruhákat láttam. Olyan szépek voltak benne!!!! Jaj, Istenem, miért ilyen édesek az újszülöttek????

dióhéjban rólunk annyit, h Fonyódligeten hánynak és fosnak a gyerekek a táborban, Borsz szerencsére Fonyódon van, de már azon filózom, h Pestre vagy Szekszárdra menekítsem, ha ne adj' Isten... :roll:


Kolonics Györgyöt pedig Isten nyugosztalja, szar dolog, hogy az életbe bizony könnyen bele lehet halni! :cry:

Neet,
ahoj! :wink:

Vera,
neked surmó módon elfelejtettem megírni, h a lányod rabul ejtett, olyan mint egy mesebeli hercegnő! De aztán Igi eszembe juttatta, mert egész nap a Thomasos tortán nézegette. És tudni szeretné, hogy hol lehet ilyenhez hozzájutni! :wink:
Bölcsis Marcidat pedig Isten éltesse sokáig!

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


élünk mi is, meg virulunk, a qwa molyok ellepték a lakást, úgyhogy holnap anyu jön segíteni takkerolni :roll:

Réka tett két "lépést" a kanapé mellett, a blogon van videó róla.

A neurológus el van tőle ájulva, hogy miket tud, többek között mondja, hogy boci-boci-taaaka :D

nukada
 
 


sziasztok,
minden lelkes "nyelvvédő" figyelmébe ajánlom ma este 9-től a Dobszerda cimű adást a klubrádión. Sokunk által szeretett :wink: , tisztelt Nádasdy Ádám nyelvész, költőműforditóiróolvasótanitóval beszélget a műsorvezető, és most hallottam belőle egy részletet, igen érdekes volt.

Kiváncsi lennék, h a sok "nyelvvédő" miket válaszolna azokra a tényekre, amiket N.Á. boncolgat ma.
hm?

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Zsanci,
NÁ lehet akármekkora tudora a nyelv(ek)nek, nálam sajnos elvágta magát a diákalázó, minősíthetetlen viselkedésével és szövegével. Bojkottálok minden nádasdy-s cuccot. :lol: Persze okos, szó se róla, ért ahhoz, amit tanít...
Avatart nem kéne még cserélnünk? :)
neet
neet
 
 


Sziasztok,
Isten éltesse nagyfiju Bálintot, és sok boldogot utolag is Lilikének :D

Mi tegnap hazajöttünk, túléltük a családi drámát, itthon ezer az intéznivaló erre a pár napra, és szombattól Baján pihegünk egy hétig :) Ugyhogy szaladok tovább, mindenkinek jo nyara(lás)t, pusziiii

KépKép
fibi
 
 


az még lemaradt, hogy aki tud nem tul drága balatoni szállást aug. közepén 4 napra, az irjon légyszi privit :) köszi :)

És az is lemaradt, hogy nagyon jók a feltett fotók, mindegyik gyerek szépséges :D
fibi
 
 


Neet,
engem nem vett fel az eltére, szóval nálam jobban senki nem utálja :twisted: mint embert.
viszont olyan fonetika könyvet írt, hogy ma is a kedvenceim közt említem. :lol:
tényleg, sosem nézném meg a hamletet az ő fordításában, mert őszintén nem érdekel, de olyan okos, h ezt el kell ismerjem! :lol: respect.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Halihó! :lol: Látom épp értelmi csevejbe csöppenek, de nem tudom színesíteni a kört :wink:

Boldog (utólagos) nevenapját Lilinek, s születésévfordulóját DeniBálintjának. S holnapra nagyon boldog szülinapot SzellőkeEszterének! :lol: :lol: :lol:

Nálunk minden okés csak éjjelente lekvártfőzök. Ugyan életemben először, de nagyon ígéretes :lol: .Csak hogy érzékeltessem Angi idáig lekvároskenyeret sosem evett, s most befalt 4et az ÉN lekvárommal :lol: (ha levágod a kenyérhéjat nem olyan sok ám :wink: )

S gondolom Zuziék is velünk nyögik (merthogy gyermekeink hasonló időjárásjelzővel megáldottak) az esős időt...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


Sziasztok!

Ha minden igaz, a Szt Imrében szülök majd szeptemberben és olyan kérdésem lenne, hogy az anyakönyvezéshez milyen papirokat kell bevinnem? Konkrétan a házassági anyakönyvi kivonatot elfogadják-e a régit (7 éves :D ), vagy kérnem kell újat? Anno Nándival kellett vinnem a Söfibe, de nem emlékszem, hogy 30 vagy 300 napnál nem régebbi igazolást kellett :oops: Itt mi a szitu? Valakinek friss infója? Köszönöm!
MInyu

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


[quote="minyu"]S írta:minyuziasztok!

Ha minden igaz, a Szt Imrében szülök majd szeptemberben és olyan kérdésem lenne, hogy az anyakönyvezéshez milyen papirokat kell bevinnem? Konkrétan a házassági anyakönyvi kivonatot elfogadják-e a régit (7 éves :D ), vagy kérnem kell újat? Anno Nándival kellett vinnem a Söfibe, de nem emlékszem, hogy 30 vagy 300 napnál nem régebbi igazolást kellett :oops: Itt mi a szitu? Valakinek friss infója? Köszönöm!
MInyu


ha nem a XI. kerületben házasodtatok, akkor 30 napnál nem régebbi EREDETI házassági anyakönyvit kell leadnod, szóval kérned kell az Önkormiban. ha a XI. kerületben házasodtatok, akkor jó egy fénymásolat is a régiről.

ancsipancsi
 
 


További köszöntéseket is köszi, nagyon aranyosak vagytok!! :D :D

Szellőke Eszterének mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk!!! :D :D

Curse :) Nagyon ügyes lovasotok van!!! :D :D Apa méltán lehet rá büszke :wink: :D Napszemüvegviselet :lol: :lol: az új divatirányzat mindig így kezdődik :wink: 8) Tényleg, a kaja körüli hisztik megoldódtak már? Vizetek remélem van már?!

Szrek :) Gratula Ábelnek is a sok pacigoláshoz!! Képeket meg szívesen nézünk, úgyhogy ne fogd vissza magad! :wink: A borsó meg nagyon egészséges! :wink: :mrgreen: :lol:

Kata :) A srácok mindig segítenek sütni, ki sem lehetne hagyni őket, mert vérig sértődnének :lol: Bálint már kéri is néha, hogy csináljunk ezt vagy azt (a kedvence a tiramisu, mert akkor dolgozhat a keverőgéppel 8) :lol: ), Bence meg állandóan ott kuksizik a kezemben, így lassan elmondhatom, hogy már fél kézzel is tudok sütni 8) :mrgreen: :lol:

Tinu :) Akkor drukkolok!!!!!!!

Neet :) Szia! :D Gratula az új álláshoz és az új kutyhoz! Eszti akkor együtt kezd majd Bálinttal ovizni :wink:

Zsan :) Isten hozta Hanna Rózát!! de szép neve van :D Drukk, hogy Borisz ne kapja el a hf-t, azért csak másik táborról van szó és nem lesz baj...

Fibi :) Jesszus, milyen családi drámázás volt??? remélem nincs baj!! ++++ Azért ugye szombatig írsz még? nem is meséltél Velencéről!! (ha nem -ejnye :lol: - akkor meg nagyon jó pihizést és Bajázást Nektek!!!)

Barbi :) Lekvárfőzéshez ++++ Ez aztán igazán bio lesz, igaz? :wink: :D milyen gyümi, barack? csak mert anyám meg épp azt főzőcskézik (ahelyett hogy jönne unokázni :mrgreen: :mrgreen: :lol: )

Nuk :) Szuperügyes Rékádnak nagy cupppp!!

Minyu :) Anycsi jól írja :wink: (tőlem még fénymásolatot sem kértek)

Kép
Kép
denizsa
 
 


Deni,
ja, nem kell fénymásolat, elég bediktálni, csak így nem kellett tökölni a diktálással :))

GYEREKSZÁJ:
Lencsét csini szerkóba öltöztettem, s kérdeztem, "na, szerinted apa mit fog szólni, ha ezt meglátja?". azt a választ vártam, hogy: elájul, olyan szép vagyok... helyette ez jött: "azt mondja majd, hogy naaaa hogy adtad rám ilyen őrült módon a juhát, hát nem lehet lehúzni!" :DDDD
ancsipancsi
 
 


Isten éltesse Marcit és Esztert szülinapján! Sok boldogságot nekik, nőjjenek nagyra! :D mi is köszönjük a köszöntéseket :)

Szia Kisün, Szia Neet! :D :D :D dejóóó, öröm látni és olvasni Titeket!!

Curse, jó kis képek! látszik Adélon, mennyire élvezi :D ezért megérte szénné égetni magatokat :P

Deni, milyen ügyesek és háziasak a fiaid!!! csak ámulok :D

Isti az egyetlen gyerek a topikban, aki megeszi, sőt, imádja a tejbegrízt?? :shock: :D (és össze is keveri, de ez teljesen ösztönös, itthon ilyet sosem látott...)

Hát mi épp vmi nyári vírusos takonykórban fetrengünk, volt láz és hányci is, azon már túl vagyunk, de még támadnak a neonzöld hapcigiliszták dögivel :roll:

Döncike, mindkét szülésznőről csak jót hallottam - emberségesek, empatikusak és a gátvédelemhez is nagyon értenek (MG még a homeopátiához is), de ha közülük nem vállalna el egyik sem, tudunk mondani még pár szülésznőt, aki legalább ennyire szuper. Boldog babavárást! :)

Kolonicsot én is borzasztóan sajnálom :( motoszkál bennem a kisördög, hogy talán bevett/adtak neki vmit... 36 évesen már qva nehéz olimpiára készülni :(

votiv 8)
votiv
 
 


Köszi lányok!
(mivel Martfün volt a "nagy nap" igy muszaj lesz papirt kérnem :? )

Köszönöm a segitséget!

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Neet, Kisün: éljen az elveszett báránykák!! ÍRJATOK még!

ZSan: remélem Borisz nem abban a táborban van amit a híradóban is mutattak???? :roll:

Barbi: éjjeli lekifőzésnél nincs is jobb ;) mi is éjjel nyomtuk :)

Deni: a félkezes szakácsné és a kukták :lol: :lol:

Votiv: tejbegrízt enyém lány is szereti, csak sajnos nem eléggé :?
Gyerekeknek jobbulást!!!
kisördög: fiatal jány koromban volt egy kajakos pasim aki szintén a Csepelben edzett és ő mesélte, hogy edzőtáborban a reggeli mellé mindenkinek ki volt készítve a bogyó :? mondta, hogy így bírták a terhelést, közben szigorú orvosi felügyelet volt, node akkoris bogyót kaptak és valszeg nem vitaminbombát!! Ráadásul akkor ő még csak juniorként versenyzett. Gondolom ez azóta se változott.
Szerintem minden profi versenyző doppingol, mert máshogy ezeket az eredményeket szerintem nem lehet elérni, csak lehet ezt is ésszel csinálni meg eszetlenül...meg azért senki sincs vasból, elfáradt a szíve, nem bírta a sokéves terhelést...és ő ezt szerintem pontosan tudta, hiszem Peking után abbahagyta volna a profi sportot...még egy kicsit kellett volna kibírnia a szívének :cry:
sajnálom nagyon...

Anyukám meg megint rosszul lett, még szerencse, hogy a melóhelyén és nem az utcán. Bevitték a Jahn Ferencbe ahol kb 10 óra óta egy széken ül, mert nem tudnak neki ágyat adni :evil: :cry: Most azon drukkolunk, hogy holnap már hazajöhessen, mert valszeg ma nem fogják még hazaengedni sajna...Nincs valakinek egy jó belgyógyász-szívdokija dokija, ahová akár magánba is lehetne menni???? Mert amikor múltkor rosszul lett kivizsgálták és azt mondták semmi baja :?

Rylie
rylie
 
 


[quote="minyu"]K írta:minyuöszi lányok!
(mivel Martfün volt a "nagy nap" igy muszaj lesz papirt kérnem :? )

Köszönöm a segitséget!


és Bp-en kiadják, vagy Martfűre kell érte menni?
ancsipancsi
 
 


Rájli,
Jáhn Ferenc gusztustalan egy H. DE sajnos nem csak az ilyen. :( Anyukádnak ++++!!!

Eszter is megeszi a tejbepapit, bár ritkán.

Votiv,
neonzöld hapci.. mi?? Mindenesetre nektek is +++ !

Ez a házassági anyakönyves izé milyen máá? Kit érdekel, biztos valami szocpol csökevény. Anyuka van, apuka van, gyerek van, ráadásul az első 2 házas, és apci felvállalta a kölköt, akkor miről beszélünk?
Nekem úgy rémlik, a Balcsiig kellett menni érte...
neet
neet
 
 


Kicsit floodolni fogok ha nem bánjátok, jön Bori szülisztorija :)
de sehogyse bírtam rövidebbre venni 8) bocsiiii

Tegnap volt 1 hónapos Borka. Így itt a remek alkalom, hogy leírjam a születése történetét.
Június 16-án, hétfő hajnalban 3 órakor arra ébredtem, hogy fáj. De máshogy. Olyan menstruációs görcsök jöttek és elég kellemetlenül. Aztán amikor már gyanúsan mindig jött, gondoltam megnézem az órán, hogy hány percenként jön, mert sejtettem, hogy ez viszont már AZ a fájás lesz. 10 percenként jöttek. Laci is felébredt, mondtam, hogy nyugi még csak 10 percesek. Mondta, hogy oké, ő még szeretne 6-ig aludni, szal majd akkor keltsem, ha valami extra dolog történik :)
Sétálgattam egy kicsit, meg 5 percenként mentem a wc-re, de nem múltak a 10 percesek. Aztán kb ½ 6 körül felhívtam a Verát, hogy mi legyen. Mondta, hogy feküdjek be egy kád vízbe, meglátjuk mi lesz. Befeküdtem. Nem lett semmi. Közben hívott Vera, hogy na mi a helyzet? Mondtam semmi :( Mondta, hogy jó lenne ½ 8-ra beérnünk a H-ba, mert a második szülés lehet viharos és bármelyik pillanatban felgyorsulhatnak a dolgok. Érdekes volt, hogy ő jobban izgult, mint én. Én valahogy sejtettem, hogy ez nem fog begyorsulni. Így aztán ½ 8-kor felcsíptük Anyut és elindultunk a H-ba. Otthon mondtuk Huginak, hogyha Kamilla megébred, akkor azért ne nagyon mondja neki, hol vagyunk, nehogy megijedjen vagy valami. Az más tészta, hogy Kamilla levágta, hogy hol vagyunk, ő mondta, hogy Anya szülni ment és ezzel el volt számára intézve a dolog. Nem keresett minket.
Szóval a kocsiban, miután csak sikerült egy kis dugót kifogni, két fájást kellett túlélnem. Nem volt vészes. Felmentünk a szülészetre ahol ezren tobzódtak. Vera bevitt, átöltöztem, ő meg közben intézte a papírokat. Jött UM és megvizsgált és nagy örömömre mondta, hogy már 4 ujjnyira vagyok kitágulva. Ennek nagyon megörültem, mert még a múlt héten is csak 1 ujjnyira voltam. Kérdeztem Verát, hogy mennyire kell még tágulni, mondta, hogy még kb 2 ujjnyi, ami már igazán nem sok, kb két-három jó fájás és slussz, jöhet a baba :) Nem kaptam beöntést se, lévén hasmenésem azért volt reggel óta, és a borotválás is elmaradt, ezek szerint Laci ügyes borbély volt :)
Sajnos az ikea szoba foglalt volt, így a rózsaszín szobába mentünk. Akkor volt kb ¾ 9. Már Laci is bent volt velem. Vártuk, hogy a 10 percesek rövidüljenek. Aztán mondta UM, hogy burkot repeszt, mert az majd belendíti a dolgot. Kb 9-kor volt burokrepi és alig-alig jött víz. Kaptam fél órát, hogy belendüljön a dolog, és persze nem lendült be semmi, mert ugyanúgy 10 percesek maradtak a fájások. Ezen Vera is csodálkozott. Így aztán ½ 10-kor jött az oxitocin. Plusz rámtették az nst-t. Közben hallottam, ahogy beszélgettek róla, hogy valami front lehet, mert ezren vannak és még jönnek és hova teszik majd ezt a sok szülni akaró nőt és és és…Közben szerencsére nem kellett feküdnöm, mert mondtam, hogy inkább állnék vagy ülnék vagy nem is tudom. Vera mondta, hogy az jó, ha nem tudom, mert akkor olyan vagyok, mint a tojó galamb, aki keresi a helyét :)
Aztán Vera bekötötte az oxit és beállította minimum értékre. Persze attól se lett semmi extra..aztán bejött UM, megkérdezte, hogy hogy vagyok, mondtam, hogy ugyanúgy; erre ő duplázta az oxi adagot. Ahogy néztem, hogy csavarja fel a gépet, szinte nem telt el bele 1 perc és úgy fejbevágott az anyag, hogy jött az ismerős szédüléses-fájásos rosszullét. Laci is mondta, hogy na most hat az cucc és most jönnek a fájások, mert őneki is ismerős volt ez a ráborulós rész, amikor effektív nem bírtam a fejemet tartani, azaz ráborultam, hogy akkor majd ő tartja helyettem.
10-kor bejött aztán Vera is és UM is kérdezték, mi van. Én már beszélni nem tudtam az anyagtól, de Laci mondta, hogy ez már AZ! UM kérdezte, hogy érzek-e tolófájást, én meg nyökögtem valamit, hogy asszem. Igazándiból passz, hogy mit éreztem, nem voltam jól és túl akartam lenni rajta, meg valamiféle ingert éreztem is azért. Így aztán felkúsztam az ágyra szülőpózba vágtam magam és nekiestünk a tortúrának. Vera és UM bekészültek és lehetett nyomnom, ha jött a fájás. És innentől kezdve kemény 1 órás harcot vívtam azért, hogy egyrészt megszülessen a porontyom, másrészt azért, hogy ne billenjek át azon a vékony kis mezsgyén, és ne veszítsem el a fejem, és ne küldjek el hisztis picsaként mindenkit a sunyiba. Nyomtam, nyomtam de nem történt semmi. A baba nagyon fent volt és nem akart lejönni. Hiába tudtam, hogy mi a helyes levegővételi technika és két fájás között UM is mondta, és még viccelődtünk is, hogy igen tudom, hogy hogy kéne, de ha jön a fájás, akkor valahogy arra nem sikerült koncentrálnom. Túl akartam lenni rajta, meg akartam úszni a fájásokat. És így az erő a torkomban veszett el. Nem kiabáltam csak csukott szájjal erőlködtem, másnapra fájt is a torkom rendesen!
Minden fájásnál hallottam ahogy szinte együtt nyomtak velem mind a hárman és drukkoltak. De miután sehogyse mozdult lefelé a baba én meg már kezdtem elveszteni a lélekjelenlétemet, doki néni mondta, hogy akkor ő segít. És egy picit rámfeküdt egy nyomásnál és lepajszerolta a bébit. Még egy pár nyomás jött, amikor hallottam, ahogy UM mondja, hogy már fájása sincs. Én meg gondoltam magamban -mi az hogy, nincs?? Nekem már mindenhol és mindig fáj! De nagy nehezen, meg külső segítséggel végre beilleszkedett szépen a feje és megindult kifelé. Akkor azt hittem, hogy túl vagyunk a nehezén. És kezdtem örülni, mire doki néni félreállt, jött Vera és mondta UM, hogy most nagyon figyeljek a Verára és csináljak mindent úgy, ahogy mondja. Az volt a rossz, hogy míg Kamillánál, amikor mondta UM, hogy még 3 nyomás, akkor az annyi is volt. Fel tudtam készülni rá, beosztani az erőmet stb. Itt meg kérdeztem is közbe, hogy még mennyit kell nyomnom, mikor lesz már meg a baba és nem tudtak mondani semmit és ez a bizonytalanság is kikészített.
Aztán a következő nyomásnál, miután elfele toltam mindenkit magamtól és hát UM is jó erőben van, de alig bírt a lábammal, (merthogy a csípőjén volt a lábam) levették a kapaszkodókat, hogy akkor hátha nem tolok majd elfele hanem oda ahová kell. Na ez még rosszabb volt, mert alig találtam valami kapaszkodót. Akkor fél kézzel a fejembe kapaszkodtam és mondták Lacinak, hogy segítsen a fejemet fogni. Na ahogy apjuk közelhajolt elkaptam a grabancát, és onnantól abba csimpaszkodtam, és két kézzel húztam a nyakánál fogva a fejét ő meg próbált ellentartani. Nehezen félig kijött a baba feje, mondták, hogy szép és rengeteg fekete haja van. Én meg gondoltam magamban, hogy nem ééééérdekel, csak szedjék már kiiii, kérem, kérem, kérem!!!! És akkor Vera rákezdett a „fújjuk a gyertyát” című általuk ismert nótára, amibe minden fájásnál bekapcsolódott UM is és a végén már Laci is. Én meg csak lihegtem, fújni alig tudtam és nem értettem, hogy most mi van, miért nem nyomhatok és egyáltalán én nem akarok gyertyát fújniiii és inkább vágjanak már keresztbe-hosszába csak ezen legyek már túl!!!!!
Közben éreztem, hogy Vera lötyköl valami kellemes meleggel odalent és tartani kellett a baba fejét a kijárat előtt..hát ez valami pokoli volt. Hiába mondtam, hogy ez feszít és nem jó, ez nem hatott meg senkit. Aztán kint volt a feje, kis megkönnyebbülés ám az a hülye gyertya még mindig égett, mert továbbra is fújni kellett; aztán szépen lassan éreztem, ahogy kicsússzan a baba teste. Érdekes mód a sok fájdalom ellenére az valahogy jó érzés is volt egyben. Aztán rámtették a babát akiről kiderült, hogy KISLÁNY. Egész közel rakták hozzám és lévén 10.56 perc volt, azaz világos; így jól meg is szemléltük egymást. Nagy baba volt és lilás színű, jó sok fekete hajjal és irtó hangos oázásba kezdett. Ezen meg is lepődtünk, mert Kamilla ugye csöndesen szemlélődött annak idején, Borka viszont hangos rivalgással köszöntött minket és ezt a Világot.
Utána még egy fájást kellett még túlélnem, mondták, hogy nyomjak, hogy jöjjön a lepény. Egyszerűen már alig volt erőm ehhez, de valahogy csak kijött a lepény is.
Na innentől már megint nem sok jó jött nekem. Mert Borit elvitték rendbe tenni (lemérték: 3550 gr és 56 cm), engem meg kikötöttek a kengyelbe. Pedig már úgy, de úgy össze akartam csukni a lábam és az oldalamra fordulni. Ráadásul a másik szobában is épp szülés ment ahová átrohant UM. Így hosszú-hosszú perceket töltöttem ott kikötve, remegve. Úgy remegtem, mint egy nyárfalevél és a „haza akarok menni - nem akarok többé debreceni diák lenni” érzés kezdett eluralkodni rajtam. Hiába kértem Verát, hogy hagy csukjam össze a lábam, mondta, hogy addig nem lehet, amíg nem vagyok rendbetéve. Nagy sokára megjött UM és nekilátott a pucevának. Hát az valami über rossz volt, azt hittem szinte kitépi a belsőmet.. Közbe nyögtem meg minden és UM nyugtatott, hogy igyekszik gyors lenni, de ezt muszáj, mert maradtak bent burokdarabok és nehogy később baj legyen ebből, inkább most jól kipucol. Én ezt mind tudtam is, de akkor is...ez már sok(k) volt. Aztán mondta Vera, hogy ügyes voltam, mert egy ici-pici felületi horzsolásom lett csak, így nem lesz sok varrás. Na ehhez képest úgy érzetem, hogy UM rajtam dolgozza ki az új matyó mintát vagy mi, mert az is hosszú-hosszú percekbe telt míg megstoppolt. És nem is értettem, hogy most mit stoppol, amikor csak horzsolódtam?? Meg is kérdeztem, mondta, hogy megemeli a gátat, hogy később ne kelljen plasztikáztatni, mert hogy csak a nagymamik korában volt az úgy, hogy na majd szépen minden magától meggyógyul. Mondtam, hogy hát jól van..függetlenül attól, hogy fogalmam se volt, hogy mi az a „gátat megemelni” dolog, utólag persze rájöttem. Közbe még diskuráltunk, hogy érdemes-e haskötőt hordani vagy se, csak hogy elüssük az időt. Nagy sokára kész lettem. Aztán irtó iramban kezdtek rendet rakni körülöttem, Vera nem talált egy tűt, még poénkodtunk, hogy remélem nem bennem maradt, de végül a kukában megtalálta. UM már egy másik páciensnél volt, közben hallottam, hogy annyi szülő nő lett hirtelen, hogy a vizsgálóban is szültek már, és az ajtóban állt már Bardóczy, hogy mikor jöhetnek ide.
Szóval ahhoz képest, hogy az elején azt mondtam Lacinak, hogy délre meg lesz a baba, ennyi időt szánok rá :), egy órával hamarabb meglett. Vera is mondta, hogy effektív 1 óra alatt szültem meg és azért fáradtam el ennyire, mert nagyon intenzív volt az egész. Hát az.
Sajna nem tudtunk úgy igazán hármasban összebújni, mert nem volt hely sehol, így Laci a gyermekágyra jöhetett be velünk, de csak egy órára, és hát ott volt már egy másik lány, így nem igazán tudtam magam elengedni, pedig jól esett volna egyet bőgni. Aztán a gyerekágyon Borkát rátettük a cicire, nagyon kis ügyes volt, mert rögtön elkapta a fonalat és szépen szopizott. Meg is lett az eredménye, mert már ott olyan méhösszehúzódásos fájdalmam volt, hogy azt hittem becsinálok. Utána ügyesen egyedül ki tudtam menni a wc-re pisilni, szerencsére nem akartam elájulni meg semmi. Csak remegős volt a lábam.
Aztán Laci elment és mi ott maradtunk Borkával ismerkedni. Bár ő aludt és így én meg elkezdtem újrajátszani magamban az egész szülést és újra és újra elborzadtam.. Egy csöppet se volt jó élmény. Az volt jó élmény, amikor éreztem, hogy kicsússzanik a teste, meg amikor rámtették. De még most is összeugrik a gyomrom, ha arra gondolok, miket éreztem akkor közben, és hogy megint mennyire kívül voltam ezen a történeten.
Borika úgy nézett ki, mint egy bokszoló egy címmeccs után. Ő is megküzdött. Tele volt vörös foltokkal, görbe és nyomott volt az orra. De szépen nézelődött a világba és napról napra kupálódott.
Bent a kórházban amúgy minden rendesen klappolt. Persze első alkalommal beijesztettek, hogy szívzöreje van a lánynak, de az csak ilyen újszülöttkori izé volt, mert másnapra már elmúlt. Szépen szopizott és így nem is sárgult be. Este persze ő is ugyanúgy rázendített, mint anno Kamilla, most mint tapasztalt anyuka azonban sima vizet kértem neki nem tápot. Igaz, hogy nem igazán akaródzott neki vizet inni akkor se és most sem :)
Kati doktor néni nagyon jó fej volt, hogy meglepett egy kis babanetezési lehetőséggel. Igazán jól esett.
Aztán miután Borival minden rendben ment és hát második bébicsek szerdán már mehettünk is haza. És bár a kórházi kaja nem volt olyan rossz (kivéve a vacsit) és nekem ugyanúgy nem volt rossz tapasztalatom (kivéve az első nap, amikor is óriás vérömleny jött ki belőlem és szépen eláztattam mindent és a nővér személyes kitolásnak élte meg, hogy ágyneműt kell cserélnie) azért nagyon vártam már, hogy hazajöhessünk!! Főleg, hogy azok az ágyak borzalmasan kényelmetlenek, főleg az enyém úúúgy nyekergett??!! UM minden nap benézett, hogy hogy vagyunk, és mindennap elcsodálkozott Borka hatalmas haján :)
Június 18-án14.00 órakor haza is jöhettünk Borkával.

R
rylie
 
 


Rylie SOS!
a jahn f az a délpesti? mert ott dolgozik egyik jó barátném a belgyogyón, de most hogy leírtam rájöttem, h épp szabin... :( jobbulást anyukádnak! ha később kell segítség, csak szólj!!!

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Rylie,
örülök, hogy elolvashattam a történeteteket!!!!! :lol: Sok boldogságot négyesben!!!

Votiv,
ma dokinéni azt mondja nekem, h szegény Orsiék jól lebetegedtek. Hát volt néhány századmásodperc ami alatt dolgozott ezerrel a fejemben az a valami, amíg rájöttem, h ki lehet az Orsi.
JObbulást!!!!

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Deni,
hosszu lenne elmesélni, sajna nincs most sem idöm/energiám, de nincs semmi gond :) csak sok a történés...

Rylie,
azt nem igazán értem, hogy miért kellett oxit nyomatni. nem tudtak volna még várni? és végül miért hanyatt fekve kellett kitolni a babót? (vagy ha félreértettem, bocsánat, kapkodva olvastam)

Votiv,
tejbegrizt én fijam is imádja :D föként kakaóporral :)

KépKép
fibi
 
 


[quote]E írta:gy csöppet se volt jó élmény. Az volt jó élmény, amikor éreztem, hogy kicsússzanik a teste, meg amikor rámtették. De még most is összeugrik a gyomrom, ha arra gondolok, miket éreztem akkor közben, és hogy megint mennyire kívül voltam ezen a történeten.

drága Rylie, annyira át tudom érezni!!! az oxitocinos részt is :( :S (duplán...)
a harmadikat ne UM-mel szüld, úgy talán több esély van rá, hogy másképp alakul.
és tudok egy jó kineziológust, ha szeretnél segítséget a feloldáshoz...

votiv 8)
votiv
 
 


Zsan :D mi is mentünk volna ma a dokinénihez, de a gyerekek felváltva aludták át a rendelési időt :lol:

Fibi, csak nem keserűkakaóporral? :) és egyébként a karobhoz hogy áll Bálint? Isti egbőlé levágja, hogy ez "csalás", és sajna akkora kakaófan, hogy ebből már gondok/viták vannak... most a Rapunzel kakaót veszem neki jó drágán, mert ebben legalább répacukor nincs, amitől pöröghet meg ami felfalja a fogait, sem hidrogénezett zsírok és egyéb műcuccok, amikkel jól lakik (eszméletlen rossz evő továbbra is) :?

a lányom egész jól érthetően elkezdett beszélni, az előbb azt mondta: cipő! és rendszeresen üvöltözi (strandon is), hogy Add ide cici! hamarabb fog feleselni, mint járni... (és a napokban vetem észre, hogy jönnek a felső metszői, hurrá, még a rágók se bújtak ki rendesen)

votiv 8)
votiv
 
 


Tinu,
Tüncinek milyen édességek csúsznak? Pont azon gondolkoztam, h én olyan bunkó vagyok, h Adél alig kap édességes cuccokat :? Mondjuk vmelyik nap Apa nem rakta el a merci bonbont és persze Adél ráröpült, hadd ne mondjam, h nézett ki utána minden :roll: Ráadásul az alufóliával ette meg :lol:
Egyébként én is pont arra gondoltam, h egy olyan doki kéne, mint dr. House :lol: A házhoz pedig mennek a drukkok!!! Kaptatok már árajánlatot?

Neet,
SZIA!!! :D Már éppen akartam írni, h még nyáron sincs ránk egy kis időd :wink: Tegyél a csajodról képet!!! Bizti sokat nőtt azóta, h láttuk.
Új melóhelyhez és kutyihoz gratula :D Marcipán mit szól? És wow már ovi, hogy telik az idő! :o :D

Zsanci,
Most tényleg annyi táborról lehetett hallani a hírekben :( drukk, h Boriszt elkerülje!!!

Nuk,
Éljen az ügyes csajod!!!! :D :D

Fibi,
Jó pihizést Nektek!!! :)

Barbi,
Hát minden elismerésem az éjjeli lekvárfőzéshez de akkor ezek szerint nagyon megéri :wink:

Deni,
Kaja körüli mizéria nem oldódott meg igazából, úgyhogy átmentem szőrős szívű anyába és ha nem eszi meg, akkor nem kap mást. A következő étkezésnél bármit adok neki megeszi :lol: Szóval vhol van fejlődés :wink: Vízünk meg szerencsére elég hamar lett, pár óra alatt megoldották, csak az volt a bosszantó, h pont fürdés időben szállt el minden :roll: Pelusnélküliséggel hogy haladtok?

Ancsi,
Lencsi dumáján totál behaltam :lol: :lol:

Votiv,
Jaj, ti szegények!!! :( Gyors gyógyulást!!!

Rylie,
Köszönjük, h megosztottad velünk Borka érkezését :D Egy picit olyan volt, mintha a magamét olvastam volna az érzések tekintetében. Anyukádnak pedig ++++++++++++++++++++++!!!! Szegénykém, pont a délpesti :(

Kolonicson totál leakadtam..... :( :(

Kép Kép
curse
 
 


Rylie: Úrhidán lenne a helyszín házügyileg. Remélem, összejön.
Jó, hogy leírtad a szüléssztorit! Amúgy mit érzel most UM-mel kapcs.? Én nem teljesen értek egyet Votivval, meg Fibivel a szülésélményt tekintve. Én úgy érzem, nem az oxin, meg a szülőágyon múlt az érzésed, amiről írtál. De persze én elfogult vagyok, lévén, hogy azonos az orvosunk. Szóval mit gondolsz, mi miatt lehetett ez a kívülállós érzésed? Nekem pl. most az jutott eszembe, hogy nekem is gyors volt a szülésem, és totál úgy éreztem, hogy keresztül robogtam valamin anélkül, hogy érzelmileg tudtam volna igazán követni a dolgokat. Mintha a testem dolgozott volna, de az érzéseim/lelkem/fogalmamsincsmim meg lemaradt volna útközben. Valahogy úgy is fogalmaztam, hogy Tünci megszületett, én meg hagytam, vagy asszisztáltam hozzá.

Curse: Tünci minden édességet megeszik, nem válogat. :lol: Amúgy mi meg csak a mogyoró tartalmú dolgoktól szoktuk tiltani. Persze igyekszem azért ésszel, de nem mindig sikerül. :roll: Ma este pl. már benyomott egy túrórudit, most épp palacsintázik az apjával. :) AMúgy meg iiigen, jó árajánlatot kaptunk. Azért még van mit tisztázni, de a remény tovább él. :P

Kép
Kép
tinu
 
 


Nekem pl volt egy szülésem, ami úgy nagyjából fél óra volt, valamivel kevesebb, és ennél intenzívebben egyik szülésemet sem éltem meg. Én csináltam mindent, én irányítottam mindent. Én nyomtam, amikor úgy éreztem, és tényleg éreztem, ahogy egyre lejjebb megy, olyan furi volt.
Az első szülésem volt kb 4 óra, na azt totál nem éltem meg. Ott mások csináltak mindent helyettem. Így is éreztem.
uff.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


SZiasztok!
Megjöttünk a nyaralásból, tulképp már hétfőn, de eddig minden este elaludtam, mert kicsit kimerítő volt. Nagyon jó volt, csak fárasztó. Balatonfüreden voltunk egy apartmanban, az első napokban nem lehetett fürdeni, de szerencsére azért nem volt nagyon rossz az idő, kirándultunk többek között Tihanyba hajóval (P rengeteget gyalogolt hegynek föl meg le is), meg a veszprémi állatkertben is voltunk. A fürdést rettentően élvezték a csajok, bár elég hideg volt, B simán lemegy a víz alá és nyitott szájjal-szemmel röhög. Megpróbálkoztunk (P kérésére) a vizibiciklivel is, de csúfos vége lett: csúszdás volt, így én végig Bvel kűzdöttem,h ne akarjon már be "csúdázózni" a vízbe. (És amikor ki akartam szállni Bvel, akkor P közölte,h akkor ő is kiszáll, Apjuknak meg nem volt kedve egyedül vizibringázgatni...)
A lefáradásunk leginkább B miatt volt, aki hatalmas csúszdákon "csudázózik", vízbeugrik, fölmászik, lemászik, stb... Ill. kicsit nehéz volt összehangolni őket alvásilag meg játszásilag. De mindent egybevetve jó kis aktív nyaralás volt.
Most itthon vagyunk, aztán majd vmikor megint áttesszük a székhelyünket Sztendrére.

Képzeljétek, B nagyon sokat beszél, rendesen elmesél dolgokat (kulcsszavakkal), meg időnként ragoz is. Kedden megkapta a 18hós oltását, ez az első, ami után volt egy kis hőemelkedése, és fájt a lába (ezt onnan tudom,h mondta,h "Áúúú a lábi"). A szuji után szemrehányóan mondta a doktornéninek, h "A néni szújó a lábi". :)
Még most este is dagadt meg nagy körben piros volt a combija, látott már vki ilyet? Nem emlékszem,h lett volna ilyen az eddigi "praxisomban".

Ünnepelteket: Lili, Eszter, Bálint és Marci- Isten éltesse sokáig!!!

Curse lovas kép szuper! Adél nagyon szép!

És Bálint szülinapos képei is szuperek!

Marci meg Dóci meg milyan nagyok lettek (és persze szépek)! Thomasos tortát az án csajom is kiszúrta tegnap, amikor olvasgattam visszafelé.

Nuk, Réka szuperügyes!

Neet, szija! :)

Vot, gyógyuljatok hamar!!!
Add ide cici :lol:
Én csajom azt mondja (az első szón különleges hangsúly): "ATT kélek!" és persze mutatja... :)

Rylie, köszi a szül.sztorit, annyira jól írtad le! És eszembe jutott róla az én első szülésem, nagyon hasonlókat éreztem. (Én is többször kérdeztem,h mennyi van még hátra,é sszörnyű volt,h nem tudtak rá válaszolni...) És csatlakozva Zsanhoz: a 2. szülésemnél max 1/4 óra volt a kitolás, az elsőnél meg 1 ÉS 1/4, mégis, a 2.at sokkal intenzívebben éltem meg, sokkal "átéltebb" volt.
Tök jó,h Kamilla levágta,h hova mentetek! Annyira érzik...
(Sorba jönnek a babák a baráti körünkben, hetente kapunk fényképet újszülöttekről, és én egyre jobban szeretnék egy harmadikat. Apjuk tegnapelőtt volt egy kispapa-sörözésen, egy új babát ünnepeltek/jell. az apák söröznek, mi meg szülünk...!/ és kérdezték,h mikor lesz nálunk harmmadik, és ő közölte,h JÖVŐRE. Pedig eddig mindig csak azt mondta,h még várjunk :) )

Na, befejezem a floodolást, bocs,h hosszú lett, de hiányoztatok!
rídonli#
 
 


Rylie,
Bajcsyban tudok belgyógyászt, ha gondolod, kardiológust nem

jó nagy vihar volt :(

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Ja, itt borsószemnél nagyobb jegek hullottak! Kinyitottam az ablakot,h bevegyem a virágokat, és röpködtek be a jegek!

Szrek, nem voltatok pár hete Pilisszentlászlón egy étteremben? Volt ott egy kisfiú, aki a képek alapján nekem Ábelhez hasonlított, és az Apukája is olyan volt, mint a ti Apukátok, de hozzád hasonló Anyukát nem láttam.
rídonli#
 
 


Rylie,
köszi a szüléssztorit :D
az "anyagról" amit írtál, de fura volt :o

Tinu,
hú, ez az anyag dolog nekem olyan fura, tényleg, mintha be lett volna drogozva Rylie
mitől függ a "jó" szülés szerinted?

Ríd,
wow wow wow :lol: 8) harmadik ;)

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Ríd,
de igen, szoktunk ott (l)enni néha ;)
hú, kint voltatok vagy bent voltatok? és kb melyik hétvége? nekem már úgy összefolyik minden...... vicces :D :D :D :D

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Szrek: nem tudom ezt az anyagot, mert még sose kaptam oxitocint. Egy orvos biztos jobban tudja, milyen hatása van a szervezetre úgy egészében, nemcsak a méhre. :roll:
Szerintem a jó szülés egy szubjektív élmény, vagyis alapvetően az emberen múlik és nem az objektív történéseken (persze azért van összefüggés a kettő között, de nem feltétlen egy az egyben a dolog). Nekem ezért tetszett, mikor BS az utolsó szülésfelkészítős előadáson azt mondta a kórházos átalakulások miatt bizonytalanságban leledző anyákoknak, hogy ne izguljanak már annyira, a szülés rajtunk múlik és nem azon, hogy ki vezeti le stb.
Vagy szerinted a kívülállás érzése az oxitocinnal függ össze? Én spec. nem kaptam semmiféle "anyagot", mégis olyan gyorsnak éreztem mindent, nehéz volt követni az eseményeket. Idő spec. nem volt az elmélyülésre. Vittem egy halom CD-t, hogy majd vajúdás közben milyen jól el fogok meditálgatni, vagy valami ilyesmi, erre egy óra múltán már mehettem is kitolni. MÉg szinte rá sem hangolódtam a fájdalmakra, már ki is tágultam. Mondjuk fájt, mint a rosseb, szóval azért nem panaszkodok, mert nem kellett hosszan szenvednem, de az tény, hogy írták itt többen ezt a szörfözni a fájdalmon, meg miegymást, amire nekem nem igazán volt időm.

Kép
Kép
tinu
 
 


Votiv,
hát Bálintot sem lehet "becsapni", sajna ö is nesquick-kel nyomja :lol:

Tinu,
én nem irtam, hogy csakis az oxin és a szülöpózon múlt a jó élmény hiánya Rylie-nál, de sztem ERÖSEN befolyásolta az eseményeket... Az okés, hogy rajtunk múlik a szülés, de kivülröl beleszólnak, akkor..... :roll: (nekem ég és föld volt a 2 szülésem, elsö oxival, második nélküle, de tudom, hogy más tényezök is befolyásolták az élményt...)

KépKép
fibi
 
 


nekem az oxiról csak annyi jutott eszembe, hogy Votiv ítra, hogy szépen kiszámítható fájásai volt, aztán amikor megkapta az oxit, minden összefolyt.
én is arra emlékeszem az oxis szülésemből, hogy mikor megkaptam, minden egybefolyt, persze nekem adtak gázt is, ami fájdalmat nem csillapított, de totál összemosott mindent, borzalmas!

biztos, hogy nem CSAK az oxi, szülésen résztvevők, stb. határozza meg a szülés élményét, hanem minden EGYÜTT.
ez olyasmi, hogy hiába magyarázom egy olyan anyának, hogy mennyire rossz volt az első szülésem, aki szerint a szülés mindig rossz, és nem arra kéne görcsölnöm, hogy rossz volt, hanem arra, hogy megvan az egészséges gyerek.
én meg úgy gondolom, hogy a szülés minősége is fontos, és nem csak magam miatt, hanem elsősorban a gyermekem miatt.
de sok sok sok anya van még ma is, aki szerint ez csak külcsin, és felesleges nyafogás ez azok részéről, akik szerint ez fontos.

hiába mondom vkinek, hogy milyen rossz szülésem volt szekszárdon, ha az a vki úgy gondolja, hogy egy szülésnek EZ a lemenetele.

bocs, h annyit ismétlem, de valszeg ez lehet a lényeg. Valaki szerint semmi rossz nincs abban, ha egy anya oxit kap, meg ha kinyomják belőle, valaki meg úgy gondolja, hogy ez igenis baj.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Fibi: hát igen, nagyon szubjektív, vagyis egyéni élmény a szülés, és hogy mi határozza meg a belső élményt, az szintén nagyon egyéni. Én ezért nem akarok általánosítani, hogy ha ez és ez volt, akkor ez és ez van. Nem tudom eldönteni, nem érzem magam elég kompetensnek rá, hogy vajon mikor indokoltak ezek a szülésbefolyásoló beavatkozások, és hogy vajon ezek valóban annyira befolyásolják-e a szubjektív megélést, vagy inkább az a lényeges, hogy neked milyenek az elvárásaid, mennyire bízol az orvosban stb. Valahogy számomra az tűnik elfogadhatóbbnak, hogy az utóbbiak lényegesebbek. Ha valaki bízik az orvosában, és nem kelt benne csalódást, negatív érzést, hogy oxit kötnek be neki, vagy mást alkalmaznak, akkor valszeg teljesen másképp éli meg ugyanazt, mint egy olyan nő, aki nem fogadja el az orvos döntését teljes szívvel, és abszolút beavatkozásmentes szülést akart magának, az ezzel ellenkezőt pedig szörnyű abúzusnak éli meg.

Kép
Kép
tinu
 
 


Zsan: és olyannal még nem találkoztál, aki konzervatív szüőorvos és helyzet mellett JÓL élte meg a szülést? :wink: Valószínűnek tartom, hogy ilyen nőből is sok van. Persze lehet, hogy nem, de marhára torzítóak az infóink, mert valahogy azok jelennek meg inkább, akik azt hangsúlyozzák, hogy hagyományos mellett milyen szar volt nekik, vagy hogy alteros mellett milyen jó. És félreértés ne essék, egyet értek azzal a törekvéssel, hogy minél barátságosabb és megértőbb legyen a szüléslevezetés, ezek teljesen pártolandóak, csak ne legyen belőle a világmegváltó hevület miatt szemellenzősség. Nagyon könnyű mindkét oldalon sztereotípiákban gondolkodzni. Vagyis alapvetően sokkal könnyebb sztereotípiákban gondolkozni, mint nem.

Kép
Kép
tinu
 
 


Zsan: biztos azért is a véleménykülönbség köztünk, mert én pszichológusként arra koncentrálok az életem nagy részében (vagyis mikor dolgozok, mostanság az inkább a kisebb rész), hogy passzívan (már kívülről nézve, mert a belső munka attól még munka) "szemlélődve" a megélésen változtassak, és a külső események menetébe pedig ne akarjak beavatkozni. Vagyis a hangsúly bennem inkább a kapcsolatokon van, a megélésen és nem a történéseken. Kicsit olyan buddhista ez (bár nem ismerem a buddhizmust túlságosan), hogy a világ olyan, amilyen, a történesek megtörténnek úgyis, de hogy hogy éljük meg, na az viszont rajtunk múlik (visszamenőleg is). Ez tényleg nem forradalmi hevület, elismerem. :) AMúgy meg visszatérve Csernus dokira, valóban, ha a kapcsolat jól alakul, még ő is lehet jó terapeutája valakinek. :lol: A kapcsolat a lényeg, mert ott történnek meg a személyes megélések.
És nyilván ez személyesen is passzol hozzám, mert hajlamos vagyok általában a saját szerepem hangsúlyozni egy történésben, azt keresni, hogy én hogy csinálhattam volna másképp, én hogy voltam béna valamiben, hogy állhattam volna másképp a dolgokhoz, és nem a másikban keresni az okokat. Ez nem túl egészséges időnként, dehát ez már így alakult. (Na azért én is szoktam anyázni, meg bűnbakot képezni haragomban, de mikor lehiggadok, általában azt boncolgatom, hogy hol voltam benne én a történetben. :roll: )

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok lányok!

Mi megint Szolnokon, de most nem dolgozom (majd csak a jövő héten), csak lehoztam a gyerkőcöket, és megyek vissza kettesben hétvégézni a zurammal. :lol:

2 hete is lepasszoltuk a gyerekeket, 3 napra, világ végi (Vásárosnamény) lagziban voltunk, igazi 3 napos parasztlagzi, hihetetlen jó volt, amihez valószínűleg a gyereknélküliség is nagy részben hozzájárult.

Rylie! Szüléssztorid :cry: Tegnap este olvastam, és egész éjjel szültem :evil: , borzalmas volt.
Ebben az oxiban tényleg lehet valami, mert emlékszem, amikor nekem beadták, volt 10 perc szünet, aztán összefüggő borzalom következett.
Ezt a gátfelvarrásos dolgot nem értem :roll:

Tinu!
"Szerintem a jó szülés egy szubjektív élmény, vagyis alapvetően az emberen múlik és nem az objektív történéseken (persze azért van összefüggés a kettő között, de nem feltétlen egy az egyben a dolog)."
Ezzel nem igazán értek egyet, objektív dolgok igenis nagyon el tudják rondítani a szülést. Rylie esetében én nagyon úgy érzem, hogy az oxit azért erőltették, mert sokan szültek aznap és gyorsan le akarták zavarni az egészet.

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Tinu,
igen, simán el tudom képzelni, hogy egy konzervatív szülés is lehet JÓ élmény.

"mert valahogy azok jelennek meg inkább, akik azt hangsúlyozzák, hogy hagyományos mellett milyen szar volt nekik, vagy hogy alteros mellett milyen jó."
az, hogy vajon miért inkább a rossz élményeket hangsúlyozzák, az meg valszeg azért van, mert talán több rossz kötődik ehhez mégis. ettől függetlenül természetesen bármikor bárkinek lehet ez is csodás élmény. és akkor ők sem biztos, h meg tudják érteni, h mire a flancolás és az alternatív hozzáállás.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Votiv :) Bulást Nektek!!! +++++++++ és hajrá energiák!! :wink: Bálintot sem lehet becsapni a karobbal :lol: Lilinek meg nagy gratula a dumáláshoz!! hihetetlen, hogy már ilyeneket mond!! :o :D :D a cicis beszólás a kedvencem :lol: :lol:

Rylie :) Anyukádnak bulást +++++++++++++++ ezek az "ismeretlen eredetű" rosszulléten nagyon ijesztőek lehetnek :( Hogy viseli? nagyon kivan? azóta jobban van??
Borkának boldog hófordulót!! Szüléssztorit köszi, úgy sajnálom, hogy ilyen fájdalmas emlékeid vannak róla (mármint a természetesen fájdalmasokon kívül) :(

Tinu :) Jó árajánlat éljen-éljen!! :D :D Sztem sok mindenben igazad van, pláne a "rajtunk múlós" résznél, de hát mindenki más és ahogy írtad is, a szülés pl. nagyon szubjektív dolog, ráadásul úgy veszem észre, hogy egy nő életében nagyon meghatározó emlék-élmény marad (még a legmeszesebb agyú rokonaim is egyből köpik-vágják, hogy melyik fiuk/lányok mikor-hogy-mennyivel született, de hogy tegnap mit csináltak már nem is tudják), valszeg ezért olyan fontos :roll:

Curse :) Te szőrösszívű anya!! :mrgreen: :lol: alufóliás bonbon, wow! Adél tényleg nem válogat :lol: :lol: Pelusnélküliséggel haladunk, pisivel nincs gond, a kaki is alakul már, áttértem a jutalmazós módszerre, csak akkor van pl. túrórudi, ha a bilibe rakja az anyagot, érdekes módon eddig ez a leghatékonyabb módi, engem meg persze küldhettek a mókusok elé... :roll:

Ríd :) Szupi, hogy jól sikerült a nyaralás!! :D B. lábának sok ++++++++ dumájához meg naaagy gratula!! Tegnap nálunk is záporoztak a jegek :roll:

Nekem asszem óriási mázlim volt akkor, hogy az oxihoz csak a végén, a kitolásnál volt szerencsém és akkor sem sokáig... meg azért is, mert mind2 szülésem el tudom fogadni olyannak, amilyen volt és persze lehetett volna "tökéletesebb", de nem maradt bennem fájó tüske. És eleinte ez nekem természetes volt, de már tudom értékelni, hogy ilyen szerencsés vagyok... :roll:

Jó hétvégét mindenkinek, mi holnap kirándulunk, de aztán jövök :wink:

Kép
Kép
denizsa
 
 


Zsan: nem gondolom, hogy flancolás lenne az alternatív hozzáállás, de nem biztos, hogy mindenkinek megnyugvást jelent egy olyan ismeretlen környezet, számára idegen mentalitás, ami az alternatív szüléssel együtt van. Ha arra biztatják, hogy labdán üljön, meg kutyában szüljön, meg bordásfalon lógjon. Ha valakinek ez nagyon ismeretlen, azt lehet, hogy csak összezavarja ez, elbizonytalanítja. Amúgy meg nem akarok egyik mellett sem pálcát törni, vagy bármelyik ellen hadakozni. Én csak azt hangsúlyoztam, hogy szerintem fontosabb az, ami belül történik és a kapcsolat az orvossal. Vagy legalábbis ezek is ugyanolyan fontosak. Az, hogy melyikhez kötődik több rossz, azt pedig mérni kéne. Szerintem valóban érdekes és releváns kérdés, hogy vajon az oxitocinos vagy ilyen-olyan szülések hogy befolyásolják a megélést. Jó kis kutatási téma. Lehet, hogy kutatják is, nem tudom. De számomra egy ilyen kutatás lenne meggyőző.

Lindi: nyilván nem az objektív dolgoktól független a szubjektív, de nem biztos, hogy tudjuk, hogy melyik objektív milyen hatással van a szubjektívre. :wink:
És engem tökre érdekelne, hogy Rylie mit gondol, vajon mi miért történt és hogy befolyásolta benne az érzéseket. Bár lehet, hogy ez nem is nyilvános fórumra tartozik.

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?