Új privát üzeneted érkezett!

Csehi, igen Fehérváron szülök. Ezek szerint Te is. Csak most nézem, hogy pákozdi vagy!!!! :D Van választott orvosod? Jársz tornára?

a.m., köszi, mostanra már az ebéden is túl vagyok.... :oops: De csak az espumisan segített....Nem gondoltam volna, hogy baj lesz egy kicsike kis lecsóból! Te vagy a legközelebb a bébidhez időben! Már annyira várom én is, hogy előbújjon a kicsike. Gondolj bele, már "csak" pár hét.
egyébként én mostanában vagyok abban a hangulatban, hogy nem tudom mi bajom van, miért vagyok letört, sírós közeli állapotban. ezek szerint más is van hasonló cipőben?

Alíz

KépKép
roni0422

Jó hétfőt! Nekem ez az időjárás most tök jó. Front ide - front oda, valahogy kellemesebb, mint a 35 fok

bagzerka, nekem is van csík, bár nekem sem túl sötét

csehi, üdv közöttünk

Olyan jó, akik már kész vannak a babaszobával. Én is szeretném már, de hát még legalább 3-4 hét míg odáig eljutunk, hogy egyáltalán gondolhatunk rá. Elég szarul állunk (de hát ha nincs pénz - nem is dolgozozik senki, ugyebár)

röné, nekem sincs még előtejem. Mercivel emlékszem, hogy volt, de arra nem, hogy mikortól, úgyhogy még lehet, hogy majd jön. De én is úgy tudom, hogy ez nincs összefüggésben a későbbi tejtermeléssel

Én ma reggel voltam a 28-30 hetes ultrahangon. Már majdnem 1.4 kg Jázmin és minden rendben van vele. Lefetyelte a vizet :D Olyan édi volt
Írok eredményt, ha netán valakit érdekel:
BPD: 72
HC: 262
AC: 230
FL: 56
Fejvégű fekvésű (mint a múltkor)
És nagyon édesen vert a szíve

Ami az alvást illeti, én is nagyon jól tudnék aludni, de egyrészt a lányom tesz róla, hogy ne aludjak sokáig, másrészt a háton alvás már nem megy. Ami azért gáz, mert leginkább hason és háton szeretek aludni. Előbbi már nagyon rég, utóbbi mostanában kizárt.

Kép
Kép
csibe21

Itt vagyok jelentem. Bár nem tudom utolérni magam. Annyit írtatok, hogy nem biztos, hogy mindent vissza tudok olvasni, most tartok a 145. oldal közepén. Azért még próbálkozok.

Csibe!
Csakhogy kiderült végre. Gratulálunk az utolsó lányos anyukánknak! Akkor most ezzel kiegyenlítődött a nemek aránya? Tök izgi volt ez így. És egyben fura is, hogy pont egyformára jött ki. Nagyon formás arca van.

Csíkok: A hasamon még egyenlőre nekem nincs, pedig elég méretesre nőtte magát, a cicimen mintha egyet találtam volna felfedezni. Kíváncsi leszek én is a végére.

Eszike!
Csini vagy a lagzis-menyasszonyos képen.

Petra!
Nyaralás. Én alapvetően egy nagy túrázós vagyok, és július végére terveztük a nyaralást, de őszintén szólva jobb volt ez így, hogy most voltunk július elején. Már most gyorsan fáradtam, mi lenne 3 hét múlva? Jó, mondjuk mi ha nyaralunk, mindig megyünk mindenfelé mint a mérgezett egerek, hogy minél többet lássunk és tapasztaljunk. Most is így volt, de a párom meg is jegyezte, hogy most sokat mentünk autós túrára. Ami abból állt, hogy ameddig el lehetett menni autóval, addig elgurultunk, és csak azt a kis távot tettük meg gyalog a látnivalóig (múzeum, vár, kastély, stb.). Persze azért így is sokat mentünk, de kevesebbet. Na meg már elég nehéz a hasam, ez is fárasztott.

Súly kérdés: A régi közmondás 12 kg-t mond, de tudjuk, hogy ez egyéntől is függ. Én szerencsére nem tudom most hogy hol tartok, mert a mérlegből az elem felmondta a szolgálatot mire hazaértünk, de nyaralás előtt + 5 kg-nál tartottam. De szerintem biztos jött fel rám, mert jóízű és bőséges reggeliket fogyasztottunk.

Őssejt: úgy döntöttünk, nem vetetjük le, így ebben nem tudok segíteni. Bár olvastam valamelyik cégnek a honlapján, hogy a 20-24 hét között már el kell dönteni, ha le akarja vetetni. Remélem nem késtetek le róla.

Bagz!
Sajna a táppénz már csak ilyen. Miután leadod a munkáltatónak, ő is ülhet rajta egy ideig, majd elküldi a MEP-be, aki a 25. napon feldolgozza a papírokat, és csak a 30. napon fog utalni.

Petra!
Hozzánk is időnként átjöttek anyósék csak úgy minden szó nélkül (van náluk kulcs), ami a páromat nagyon zavarta, pedig nagyon jóban vagyunk szerencsére. De megkérte őket, hogy bejelentés nélkül ne jöjjenek fel. Pedig általában csak jó dolgokért jöttek, hoztak ezt-azt. De mi van, ha mi épp itthon vagyunk és épp jól érezzük magunkat, és nyílik az ajtó? Meg egyáltalán. Így mostmár ha jönnek, előtte ránk csörögnek, hogy otthon vagyunk-e, vagy ha nem, akkor tudjunk róla, hogy valamit itt hagytak nekünk. Ezt kéne neked is elmagyarázni, hogy az a ti saját külön bejáratú házatok/lakásotok saját intim szférával. És ha jönni akar, akkor szóljon előtte. Ez az én véleményem.
Márti véleményét én is osztom.

Honey!
Én kíváncsiságból írom már kb. 2 éve, hogy pontosan mire költök. Hó végén mindig megdöbbenek, hogy mire mennyi megy el. Egy próba hónapot megér, mutatsd meg neki, és meglepődik, hidd el. Ja, és mivel bennem könyvelői vér van, én rögtön költségtípusonként írom, hogy könnyebb legyen az összesítés. Úgy látványosabb a dolog.
Örülök, hogy azóta már szent a béke.
A légzés dolgot kismama tornán nálunk itt Kecsón tanítják. Kérdezz rá, hogy ott nálatok is így van-e.

Ormolya!
Üdv itt nálunk ilyen későn.

Martee!
Köszi a híreket, és várunk vissza továbbra is.

Kistigris!
Akkor te is úgy vagy, mint én. Én is kezdem számolni visszafelé a napokat. Nekem még 14 nap van hátra, júli 31-ig dolgozok. Rossz is lesz visszamenni hétfőn így 2 hét szabi után.

Minyu!
Nagyon jól néz ki a babaszoba részlet. És te is szépen gömbölyödsz, és vékony vagy még mindig. Hány kiló is vagy most? Megy a drukk a szept. 1-hez.

Szeder!
Nagyon drukkolok én is, hogy még jó néhány hétig kihúzza odabent a lakó. Sokat pihenj!!! Az segít.

Cikk: Én se tudom elképzelni, hogy szülni lehet egyetlen nyögés nélkül. Bár még csak 1x voltam tornán, mert elhúztam a dolgot, most meg szabin van az előadó, de ott is azt mondta a tornásznő (akinek szintén van két gyereke), hogy nagyon fontos a lazítás. Amikor csak tudsz, lazíts, engedd el az összes izmod, mert azzal a tágulást segíted elő. Bár biztos nehéz lesz ott az adott szituációban görcsök közepette. Meg a légzés is nagyon fontos. Gyakoroltuk, hogy hogyan kell. Már van, aki 2x fog szülni, és neki nagyon sokat segített a tornán tanultak. Remélem nálam is így lesz. Már várom is a következő tornát, ami jövő hét után lesz.

Humanka!
Eddig se híztál semmit, most meg diéta és fogyás? Nem semmi.

Konan, Blúmi!
Én is mostanában kezdek hasonlókat érezni, mint ti a szülésről és anyukaságról. Úgy látszik, tényleg közeledik a vége, hogy ezen gondolkozunk.

Én ma (pénteken) voltam UH-on. Minden rendben van a babával, de kicsit aggódok, hogy óriás bébink lesz. Írtátok, hogy 31- 32 hetesen 1600-1800 gramm a babátok, nekem 30+1 naposan 1905 grammot becsültek. De már legutóbb is ezt tapasztaltam. És érzem is, hogy nehéz már a hasam. És írtátok, hogy a 30. heti súly duplázódik? Akkor 3800 gramm körüli babára számíthatok? Ez ijesztően hangzik számomra. Hogy fogom megszülni? Már most olyan erősen érzem ahogy helyezkedik, gondolom, kicsi a helye.Viszont most fejvégű. Remélem így is marad.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Jó reggelt mindenkinek!
Már 6 óta fenn kukorékolok,mert alig aludtam az éjjel. Van egy másik honlap is amit szoktam látogatni és ott az augusztusiak közül tegnap megindult az egyik kismami szülése :D Annyira izgis.Most várom,hogy adjon hírt magáról.

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

háháhá - szereztem egy gépet!! Végre ezt most már örökre! :D És erre, ha minden igaz, már képeket is tudok feltenni.

Üdv csehi!!! :D

Nagyon szépen alakulgatnak már a babszobák!!

bejci, remélem már jobban vagy!!

Nagyon komolyak már a pociképek!!!!! :D

a.m gratula az 50 naphoz!!! Bárcsak már én is ott tartanék!!

tényleg, mi van szederrel?! Nagyon el van tűnve. :shock: Pedig már hétköznap van. Hahóóóó, remélem minden ok veled!

márti,
anyukád nem semmi!!! 5 gyereket még megszámolni is nehéz! nem hogy kordában tartani! :D

Én kinyúvadok ettől az időtől. :? A hülye keményedések nem hagynak. Visszasírom a 35 fokot. Ráadásul Flóra is totál belassult. Néha a frászt tudja rám hozni, amikor órákig meg sem moccan.
1-2 napja még olyan volt, hogy akár mikor hozzáértem a pocakomhoz, azonnal reagált. Most meg feszülten figyelem, hogy mi történik. Néha nagyon sokáig semmi... :?

babaszobával mi is készen vagyunk, tegnap már a rucikat is kimostam! :D Most már csak a vasalás és pakolás vár!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Hello lányok!

Látom a hidegfronttal együtt a topic is belassult!

Csibe: Gratula a kisasszonyhoz! Háton alvásról én azt hallottam, hogy nem túl szerencsés, mert valami keringési problémát okoz ...

Honey: Én is ugyanezt mondtam a múltkori hidegfrontnál. Szerintem így a vége felé olyan nyűgösek vagyunk, hogy ha meleg van az a baj, ha hideg van az a baj.. :? .. legalábbis én így vagyok vele.

Ági: Ne aggódj, nem lesz óriás bébid... én a múltkori uh-n túl pici súlyúnak találtam az én babómat a többi babához képest, de végülis Holka megnyugtatott, hogy azért itt nagy lehet a becsült súly és a valós súly közötti eltérés. Másrészt nyugi, simán meg fogod szülni a babádat.

Holka: Jó, hogy jöttél és köszi a tippeket! Sajnálom Hencit, úgy látszik akkor együtt kínlódunk, bár egy pici lányt jobban megvisel az ilyen állapot! Jobbulást neki!

Mindenkinek öszi a bíztató szavakat, én már jobban vagyok, tegnap dél óta nem hánytam, lázam sincs, most "csak" hasmenésem van.. :? Bár ezt sokkal jobban viselem, gondolom attól van, hogy csak iszom, kaját még nem nagyok merek enni.
Ja és hasam körmérete 6 cm-rel lett kisebb és totál lement rólam a víz!!! Úgy látszik, van előnye is egy ilyen állapotnak. Bianka viszont nagyon sokat mocorog.

Tényleg, mi van Szederrel?? Remélem minden O.K. veled!!
Vendég

Sziasztok!

Betöltöttem a 30. hetet! És megyek dokihoz is 13.30-ra, remélem minden rendben! Az én kiscsajom meg az oldalamat rúgja ki ebben a hűvös időben, és hát tegnap picit keményedett is a pocak, de örülök, hogy ennyivel megúsztuk a hidegfrontot!

Honey!

Neked kitartást! Pihenj, ebben a szutyok időben úgysem érdemes kimozdulni!
Én is aggódom Szederért! Amúgy is görcsölgetett, most meg még ez a front is... De a titkos tábláról csak üzent volna vkinek, ha történt valami! Persze, ha gáz van, nekem sem ez lenne az első dolgom!

Márti
borossné becz márta

Ági
Cukrod rendben?

Sugi
Isten éltessen 30. szülinapod alkalmából!!! Legyen ma nagyon szép napod!!!
Kicsi Levente,hogy van?

Bejci
1-fél5-ig ébren voltam Henivel :( ...de mostmár jól van. Nála 2 nap alatt lezajlott. De látom már neked is "lentebb" tart a fertőzés....

Márti
én is úgy vártam a betöltött 30.hetet...most pedig a 34.-et várom :D

Honey
de szeded folyamatosan a MagneB-t is,ugye?? És pihizel amennyit csak tudsz?
holka

Sugi!

Nagyon nagyon boldog szülinapot!

Tök szépen kerekedik mindenkinek a pocija. Öröm nézni őket.

Az én éjszakáim borzalmasak mióta hazajöttünk a nyaralásból, pedig a hűvösnek örülök. Ma éjszaka annyira begörcsölt a lábam, hogy vezetni is alig tudtam.

Márti!
Neked is gratulálunk a bűvös 30 – hoz. Lassan már mindenki betölti. És várunk vissza a hírekkel doki után.

Bejci!
Én kezdek tényleg aggódni, hogy már pedig az lesz. 2 hét alatt több mint fél kilót hízott. Szerintem az sok. Nem Holka?

Holka!

Nálunk nincs kifejezetten terheléses cukor vizsgálat. Rendes reggeli után 1 órával szúrtak egyszer még anno, se előtte, se utána nem. Annak az eredménye lett 6,5. Az jó? Kicsit magasnak tartom, bár 7,1 – es határérték volt a papíron. Pénteken megyek dokihoz, szerintem rákérdezek, ha nem felejtem el. Érdemes lenne szerinted újra elvégezni?
Jó, hogy előkerültél, már én is nagyon hiányoltalak, bár úgy emlékeztem, te is nyaralni vagy/voltál.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Boldog szülinapot sugi!!! :D

holka, szedek én mindent!!! Még hangyát is! :D
Salbutamolt , Magne B6 EXTRA-t és homeos cseppeket.
ja és a férjem 1 hete elszedte a kocsimat, és így kénytelen vagyok a kis seggemen maradni ( ami már nem is olyan kicsi ) :D
Múlthét óta az össz szabadtéri programom annyi volt, hogy kivittem a szemetet. :? Napi 15 órákat tuti fekszem. És így is keményedek.... remélem ez nem árt a babának. :shock:

na teszek fel pociképet.
Íme a múltheti 29 hetesen:

Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

De ami nagyon vicces, hogy 2-3 hete, nem előre hanem oldalra meg felfelé nő a hasam! :shock: Olyan , mintha lenyeltem volna egy naaaagy strandlabdát! :D :D

Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Öszi= Köszi :lol:

SUGI: BOLDOG SZÜLINAPOT!! Iwiwen én is néztem, hogy ma ünnepelt vagy! :wink:

Márti: Drukk a dokihoz! Majd írj, hogy mi volt! Ja.. lábam mint egy manökené... :wink: egy csepp víz sincs rajta, erek kilátszanak!!!

Honey: Ha ez a gép jó, akkor viszont kérjük a képeket!!!! :wink:
Ja és nem akarok beleugatni, de szerintem a babaruhák vasalásával és pakolásával várd meg a frontmentes napokat inkább.
Vendég

Sziasztok!

Szép napot mindenkinek.

Eszike : ok ,megjellölek mindjárt, és igen szeretnék felkerülni a táblára :) Szerintem a 10 kg sem gáz.

Képzeljétek egyik ismerősöm 40 kg-t felszedett a terhessége alatt. Na az már gáz.

Roni : szió, igen én is fehérváron szülök Schwarczinger Zsoltnál. És te kinél fogsz szülni? Izgi, lehet,hogy együtt leszünk bent ??? Nem járok tornára, te igen? Hova? És milyen?

Minyu : üdvözöllek, azt mondták te csinálod a táblázatot, ha megkérlek feltennél engem is ?
Köszi

Bejci : Örülök,hogy jobban vagy :)

Én ma este megyek dokihoz, már nagyon várom, remélem minden rendben lesz.
Most megyek vásárolni, aztán pedig ebédet készíteni :( Semmi hangulatom hozzá :)
Vigyázzatok magatokra , majd később jövök.

Kép
csehi77

Jellemző, mire beírom a hsz-t , már fennt is vannak a képek! Minden kívánságom ilyen hamar teljesüljön! :lol: :lol:

Honey: Naggggyyyon csinos vagy!!!!!!! A 2. képen sokkal nagyobbnak látszik a pocid, mint az elsőn! Babaszoba képek?

Ági: Szerintem tuti félremértek valamit! Ne idegeskedj!

Holka: Grat a hátralévő 50 naphoz!!! Pont ma jutottál eszembe, hogy anno december végén azért csináltam én is egy tesztet, mert Neked pozitív lett... most meg Neked 50, nekem 68 napom van hátra ... nem is hiszem el!!
Vendég

Ági,
szerintem a 6.5 teljesen jó, főleg 1 órával utána (még ha nem is cukrot ittál)
nekem a 2 órás volt 6.8 és azt mondta a dokim, hogy a terheseknél 7 felett kezdenek el vizsgálódni, de igazán a 7.8 és felette az ami igazán aggodalomra adhat okot

Kép
Kép
csibe21

Röné : köszi, büszke is vagyok rá :) nem szerettem volna nagyon sokat hízni, bár ezért semmit nem tettem :) Nagyon sokat eszem.

Honey : gratula a pocakhoz, nagyon szép

Sugi : nagyon boldog szülinapot kívánok

Kép
csehi77

Akkor egy kicsit irigykedőnek a nyaralásunkról:
Nagyon klassz volt. Direkt elmenekültünk az Alföldről mondhatni hidegebb éghajlatra, Zemplénbe, Telkibányára. Nagyon rámfért már a kikapcsolódás, mert előtte már nagyon nyűgős voltam. Sokat láttunk, bár még bőven maradt mit megnézni. A túrák érdekesen alakultak, mert mivel említettem, nehéz a pocakom, és már gyorsabban fáradok, mint korábban. (Azért így is mentünk naponta vagy 5-6 km-t gyalog.) A páromnak ugyanis nagyon tetszik az a kifejezés, hogy még sose sétáltunk ilyen sokat autóval. Ugyanis mikor már elfáradtam, kocsival közelítettük meg a látnivalót, és csak annyi volt a dolgunk, hogy felsétáltunk a várhoz (gönci), kastélyhoz (füzérradványi), múzeumokba. Szóval kulturálódtunk is. Lehet, hogy írtam, de voltunk a hollóházi porcelángyárban (kétszer is bementünk), és sokkal érdekesebb volt számunkra a múzeumnál. Ami nekem a legjobban tetszett, az az, hogy a porcelánokon az arany szín eredetileg barna, mikor még kézzel felfestik, csak égetés során válik arany színűvé. Ha valaki még nem volt porcelán gyárban, érdemes egybe elmenni, mert jó látni, hogy készül pl. a sószóró, ami ugye üreges. Rengeteg egyébként a kézimunka.
Mivel közel volt a határ, voltunk Kassán is. És az is tök jó volt, hogy nem „normális” határátkelőhelyen mentünk, hanem zöldhatáron, az erdőn keresztül. Persze így az Unió miatt amúgy se kértek volna útlevelet, de így más volt a filingje. Gyorsan megtaláltuk érzésre az Óvárost, és amilyen szerencsénk volt, az első templomba amelyikbe betévedtünk (Erzsébet), egy magyar csoportba botlottunk akiknek még idegenvezetőjük is volt, így hozzájuk csapódtunk. Kicsit érdekes is volt az idegenvezető (ő szlovák volt), hogy minden épületre azt mondta, hogy ez ezért ronda, a másik meg azért ronda.
Ja, és akik túrázósak, tudtátok, hogy Hollóházáról indul a kék túra? Mi le is fényképeztük magunkat a tábla mellett.

Na, be is fejezem, mert lehet, hogy valakit untatok, én meg itt ömlengek. Bocsi érte.
Amúgy meg rossz volt visszajönni 2 hét után dolgozni, de vígasztal a tudat, hogy már csak 2 és fél hét, és már otthon lehetek jó sokáig.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Honey!

Olyan a pocakod, mint az enyém. Ha lesz lelki erőm, este anyuék után teszek fel én is képet.

Te se hízhattál túl sokat. Én most nem tudom hol járok, mert elemet kéne venni a mérlegbe. Hihi

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Eszike jól néznek ki azok a receptek!!!

Képzeljétek! Nagyon megnyugodtam és boldog vagyok, hogy a két heti diétámnak megvan az eredménye! Ugyanis tegnap voltam vérvételen, ma a dietetikusnál, és ő is megnyugtatott, hogy jó lett az eredmény, és azt mondta, hogy még jobb is lesz ennél! Ugyanis az erdményem 6.8 lett, és a lényeg az, hogy 7 alatt maradjon! És még a szervezetemnek is meg kell szoknia, hogy végre "normálisan", odafigyeltebben étkezem! Hát ez van!!! :D Bár továbbra is kell diétáznom, de nem zavar, mert tudom, hogy ezt a Babánk és miattam teszem!

Én elvileg szept. 26.-ára vagyok kiírva és a Szent Imrébe fogok szülni, és igaziból érdeklődnék csibe21-től, nyuszifülkétől, no és honeymoon-tól is (mert az a két nap nem sok), hogy mit tudtok a kórházról, hogy a szülésnél mit kell vinnünk a Picinek (ruha, pelus,...)? Hátha Ti már felkészültebbek vagytok ezzel kapcsolatban! Ja, és még azt szeretném kérdezni, hogy Ti jártok-e a kismama tornára és az előadásokra? Én már voltam, de igaziból senkivel sem beszélgettem. :(

Na, egyenlőre ennyi!
Jó olvasni ám Titeket!
Ormolya
ormolya

Sziasztok!
Bocsi, hogy ilyen sokáig nem írtam, de végig balcsin vagyunk, ott pedig nincs gép. Most is csak a pelenkázó miatt jöttünk haza.

Csak egy rövid beszámolót:
Minden rendben velünk, voltunk a genesisben 27 hetesen és akkor volt 924 g a pici. Átvizsgálták és minden rendben vele :D .
Jha és kerekfejű lesz!! :lol:

Babaképet majd rakok következőbe és már pocakfotót is.(azt nem tudom mikor lesz) :oops:

Mindenkinek akinek volt szülinapja Boldog Szülinapot kívánok utólag is! :)

Üdv az újaknak, jó, hogy még most is gyarapszunk!

Visszaolvasni most nincs időm, mert most rendezzük be a pici részét.

A babakocsit is megvettük! (Titi)

Sugi: Külön is BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok! :lol:

Amíg nem jönnék, mindenkinek kellemes nyarat és további gond nélküli babavárást kívánok :D !!

Kép

Kép
judit(bálo anyuja)

Sziasztok!
Bocsi, hogy ilyen sokáig nem írtam, de végig balcsin vagyunk, ott pedig nincs gép. Most is csak a pelenkázó miatt jöttünk haza.

Csak egy rövid beszámolót:
Minden rendben velünk, voltunk a genesisben 27 hetesen és akkor volt 924 g a pici. Átvizsgálták és minden rendben vele :D .
Jha és kerekfejű lesz!! :lol:

Babaképet majd rakok következőbe és már pocakfotót is.(azt nem tudom mikor lesz) :oops:

Mindenkinek akinek volt szülinapja Boldog Szülinapot kívánok utólag is! :)

Üdv az újaknak, jó, hogy még most is gyarapszunk!

Visszaolvasni most nincs időm, mert most rendezzük be a pici részét.

A babakocsit is megvettük! (Titi)

Sugi: Külön is BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok! :lol:

Amíg nem jönnék, mindenkinek kellemes nyarat és további gond nélküli babavárást kívánok :D !!

Kép

Kép
judit(bálo anyuja)

Bejci!
Remélem igazad van, bár tényleg napról-napra érzem, hogy nehezebb a hasam. Pénteken megyek saját dokihoz, kíváncsi vagyok, hogy ő mennyit mér. 1 hét alatt átlagosan mennyit nőnek a babák?

Csibe!
Bár az igazat megvallva, kicsit több csokit eszek mostanában, és próbálom is visszafogni magam. De hát Szerencs felé jöttünk haza, ott meg nem bírtuk megállni, hogy ne vegyünk csokit.

El is felejtettem, üdvözöllek én is Csehi és Ormolya közöttünk.

Na befejeztem, mert velem lesz tele az oldal. Látszik, hogy kipihent vagyok a nyaralás után (bár az éjszakáim pocsékok, ma be is görcsölt iszonyatosan a lábam, kellett nekem hazajönni).

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Honey!
Köszi a poci képeket nagyon szabájosan kerek. Nagyon tetszik :D
Mivel mostad és hány fokon a rucikat? Öblítőt használtál?Ha igen milyet? Nem faggatni akarlak csak tájékozódom.

Ági!
Nagyon jól hangzott a nyaralásotok és én szivesen olvasom a történteket.
Várom a pociképet!

Megszülette este az "első augusztusi" baba. 2370g és 49 cm. Jól vannak mindketten :D 4 órát vajúdott csak ( a mázlista). Egyébként 36+3 napra születte azért ekkora a súlya.

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!
Elfelejtettem megkérdezni minyutól, hogy esetleg engem is fel tudsz tenni a táblázatba?
Ormolya
ormolya

születte=született :oops:

Kép
Kép
a.m.

Ági: Amikor én Bianka súlya miatt aggódtam, Holka doktornéni ezt írta nekem:

"Magyarán ne izgulj! Az utolsó hónapokban a baba 2 hetente/500 gr-ot gyarapszik...6 hét múlva meg fogsz lepődni mekkorát nőt Bius. "

Ebből én azt veszem ki, hogy átlagos, amit a Te picurod gyarapodott! Szóval No PAra!!
Vendég

Sugi!
NAGYON BOLDOG 30. SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!! :D

Kép
Kép
a.m.

Ormolya,
Őszintén bevallom, ezzel még nem foglalkoztam, mert hát én is a vége felé vagyok. De majd én is utána járok. Kismama tornára én nem járok. Mercivel mentem vagy kétszer-háromszor, de annyira nekem nem jött be, úgyhogy aztán nem mentem többet. Most meg még ugye dolgozom, aztán nem igazán tudnék mikor menni (általában viszonylag korán vannak nekem)

Ági,
Én is szeretem a csokit :oops: Enni nem sokat eszem, igazából szerintem kevesebbet, mint előtte, de amit nem eszek meg, azt a csoki kalória biztos pótolja, úgyhogy én annak örülök, ha a súlygyarapodást kordában tudom tartnani. Most egyelőre cca +11 kg-nál tartok.

Kép
Kép
csibe21

bejci,
babaszoba képeket majd akkor teszek, ha már teljesen készen van. Most még csak a bútorok vannak összerakva, de a cuccok szanaszét. :)

a.m. specko baba mosóport és öblítőt használtam ( brendonvan vettem ) 40 fokon mostam, mivel még mindenünk vadi új volt. Amúgy 60-on lehetne őket mosni, de szerintem az még felesleges.

ormolya,
nyuszifülke és én is 26-ra vagyunk kiírva ( csak én a táblázatban rosszul vagyok benne )
A kórház nekem nagyon szimpi. Most kedden indult újra a felkészítő, amit mi nyuszifüllel már végigjártunk. Ha ráérsz, érdemes elmenned. A picinek pelust kell vinni, azon kívül csak azt a rucit, amiben hazaviszed. Mert hiába viszel be többet , nem adják rá.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szia Ági , üdv neked is! Jól hangzik a nyaralásotok :) Egy kicsit irigykedek :( Mi nem mentünk idén sehova. Bár nem panaszkodok, mert itt lakunk a velencei tó mellett, így sokszor lemegyünk a tóra. Meg hát a balcsi sincs messze, már ott is voltunk egy párszor. Szóval most ennyivel is beérem :)

Üdv neked is Ormolya :) Örülök,hogy nem csak én jöttem a vége felé :lol:

Kép
csehi77

Sziasztok! :)

Bejci: Jobbulást neked, lehet csak egy csúnya napszúrás volt. Vigyázz magadra.

Honey: hol nagy a feneked? Ha az enyim ekkora lenne de örülnék neki :) :)

Ma voltam a 30. heti UH-n
Koponya átmérő: 8cm
Fejkörfogat: 28,6cm
Haskörfogat: 28.7cm
Combcsont: 6,1cm
És 2000gr :? :shock:
Szal bébibogyó szééép nagy lesz mint az apja, no én most kezdek el parázni de rendesen...

No és végre aláírtuk a lakás adásvételit, mégis csak lesz új remélhetőleg még az idén elkészül :)

Kép

Kép
starlark

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁáá
Irtam egy csomót, erre most mind elveszett!!!!!!!!
Falnak tudnék ruhanni...

Kép
Kép
lolababa

Lola: ne menj a falnak azért :) Mikor megírtad copy-z én mindig azt csinálom :)

Tényleg kérdezni is akartam tőled, múltkor az Uh-n téged is lecsesztek hogy nem kértél időpontot? Mert eddig sose kértem semmi baj nem volt most meg közölték hogy örüljek hogy elvégzik legközelebb nem fogják... pffff voltunk vagy 4-en...

Kép

Kép
starlark

starlark, azért a te babád mérete se semmi :shock:

Látod Ági, nem vagy egyedül a nagyobbacska baba mérettel

Kép
Kép
csibe21

Szóval kezdem előlről... :? :? :?
Szerintem most kissé tömörebbre fogom...

Humanka, A.m, Bagzerka, Roni, Honey!
Nagyon édesek a pocakfotók, tényleg! Annyira jó, hogy már itt tartunk... Emlékszem, nem is olyan régen sokan még panaszkodtunk, hogy alig látszik... most már aztán senki nem titkolhatja... :D :D :D

Bagzerka!
Igazán nem értem, miért szúrt le bármikor is bárki a súly miatt, hiszen csak a hasadra megy... Szerintem egyszerűen egészséges, szép, és nagypocakos, boldog kismama vagy (de ezt már kifejtették előttem is, csak csatlakozom a véleményükhöz). ;)

Humanka!
Köszi a hűvöset, megérkezett. Személy szerint velem nagyon jót tett, mert végre volt két éjszaka, amikor viszonylag zavartalanul pihizhettünk. Amúgy a nagy kánikulában Lolám is folyamatosan ugráltat, már kezdtem totál kimerülni... :?
Azért ennyire tuti a csaszi, mert ugyan lehetne sima szülés, de nagy eséllyel végni IS kellene, mert tapasztalatok szerint a korábbi belső varratok felszakadnak, és újra kell azokat is varrni... Akkor meg legalább az egyik felét ússzuk meg alapon tutkó csaszi.
Azt szoktam amúgy mondani, ha már a pocimat tönkretették, a hüvelyemet hagyjuk változatlan formájában apának... :D :D :D

A faros fekvésre nekem anno Lolánál mondták, hogy igazából a legutolsó pillanatig megfordulhat, csak az esélye a befordulásnak napról napra kevesebb... A 30. hétre a babák nagytöbbsége befordul, aki nem, annak is nagy százaléka pár héten belül, utána már ritka. De van ismerősöm, akinek a szülést inditotta meg 38 hetesen a befordulás. ;)

Ma megvettem Maja babakocsiját. Komoly gondolkodás előzte meg, hiszen eddig nem nagyon tudtam mit akarok, meg egy tesókocsira is szükségünk lesz, de ezzel a kocsival egyszerűen szerelembe estem... :oops: Miután pedig egy nagyon kedvező árat is kialkudtam, már végképp nem mondhattam nemet. Szóval csütörtökön meg is érkezik.
Tartozik hozzá vázra szerehető mózes, autósülés, és sportrész is, szóval tökéletes!!!

Kép Kép Kép Kép

Csehi, Ormolya!
Üdv nektek!

Szeder!
Remélem téynleg csak nyaraltok, vagy ilyesmi, és amúgy minden a legnagyobb rendben veletek!!!!

Starlark!
Aztaaaaaaaa, jól megnőtt a kislegény... :D
Lakáshoz gratula! Sikerült belevetetni a a szerződésbe a dolgokat, vagy ez egy másik lakás lesz végül? Merre épül?

Kép
Kép
lolababa

Lola: jól néz ki a verda, a szine is jó :)
Az eredeti lakás lesz, átírták a standard szerződést, igaz így húzódott április óta az ügy.
Cser városrészben az Egyenesi tetőn épül a CBA mellett.

Most jut eszembe a fekvés lemaradt, az fejvégű tehát azzal semmi gond. :) Mondjuk ezt éreztem is mert folyton a bordám rugdossa, meg befeszít alá :)

Kép

Kép
starlark

Starlark!

Igen, megszivtam ezt is a múlt héten... :?
Ugye, amikor beszéltünk, akkor voltam totál paff a dokim miatt, meg a hülye helyettesitási rendszer miatt...
Na erre megyek be uh-ra, és ajtón kiirva, hogy vizsgálat csak bejelentkezésre... na ott totál készen voltam megint. Pedig nem is volt senki rajtam kivül.
Felhivtam a szülésznőmet, és mákomra éppen dolgozott, ő protezsált be, úgyhogy még rendesek is voltak velem.
Tényleg! Választottál szülésznőt? Kit?

Amúgy mindig copy-zok közben is, csak Lola néha belenyúl, és van, hogy olyat nyom meg, hogy vszik minden, annak ellenére. Kiad egy teljesen más billentyűparancsot... néha a képernyőmet kicsinyiti le egyetlen gombnyomással, persze fogalmam sincs, melyikkel csinálja... :D

Kép
Kép
lolababa

lola,
úgy látom IT vénája van már most a lányodnak
sőt, leginkább hacker

Kép
Kép
csibe21

Hát én is csak néztem mint a nyuszi a bokorban. Mondtam hogy dehát eddig nem kellett most honnan tudtam volna hogy hirtelen kell?
Enyhén mérges lettem volna ha most e-miatt elküldenek pedig alig vannak.

Még nincs szülésznőm, a dokival nem beszéltem erről még most meg augusztusig szabin. Azt mondják hogy neki kéne ajánlani vkit akivel tud együtt dolgozni... Augusztusban meg lesz-e aki még bevállal az más kérdés.
Igazság az hogy egyiküket sem ismerem, de úgy összeségében rosszat még egyikről se hallottam pletyi szinten sem.

Kép

Kép
starlark

Csibe: Egyik ismerősöm kb 2 éves kisfia az apja online stratégiai játékában szintet léptetette az országát másszor meg átírta vmi totál halandzsára a klánjának a nevét :) /apu alig lett morci :)/

A mi porontyaink már a gép előtt nőnek fel, úgyhogy csdak vigyázzni :)

Kép

Kép
starlark

Hahó!
Megvagyunk mi is, csak anyuméknál "nyaralunk". Próbáltam visszaolvansi :)

Humanka :)
Sajnálom a cukros dolgot, végülis a 2. teszt mit mutatott? Poci nagyon helyes! :) Jaaaj, én a minap voltam hasonlóan ajtóügyben: elromlott a bejárati ajtónk, igy csak belülröl lehet zárni (kivülröl utána nem lehet kivenni a kulcsot) igy a garázson keresztül szoktunk kimenni, végülis a biciklim is ott van, ugyhogy valszeg egyébként is ott mennék ki. Node, mire hazaértem a boltból, elment az áram, igy a garázsajtót nem tudtam kinyitni, a bejárati a jtóban pedig bennehagytam a kulcsot és hiába tettünk a fáskamrába pótkulcsot, nem tudtam kinyitni. Igy kénytelen voltam fél órát a hátsó teraszon dinnyeevéssel tölteni :D :oops: és még örülhettem, hogy ennyi idö alatt visszajött az áram...

bejci :)
jobbulást, remélem, már sokkal jobban vagy.

anyoooka :)
nagyon aranyos lett a szoba!!!

Akinek készen van már a babaszoba, dobjon pár képet, én nagyon kiváncsi vagyok!!!

röné :)
nekem Nándival nem volt elötejem egy csepp sem, mégis rengeteg tejcsim volt!

ági :)
csakhogy te is elökerültél :) POntos adatokat mots nem tudok adni, kb 54 kg lehetek, 6 kilót hiztam eddig asszem (épp irtam, hogy most 1 hónap alatt nem hiztam semmit, de a védönénivel betudtuk ezt a sok gyümölcsevésnek)

honeymoon :)
Aztaaaaaaaaaaaaa, szemböl milyen viccesen nagy a pocid :P Tényleg olyan, mintha egy strandlabdát nyeltél volna :)
oopsz, táblit majd javitom, el ne felejtsem. :oops:

nyuszifüllke :)
irtad hogy apájának venni-vinni kell ruhát, amit gyógyászati segédeszköz boltban lehet venni. Ezt ott a kh-ban nem lehet megvenni? És van ennek valami neve? eldobhatós mütösruha, vagy mittomén :oops: 8) Anno nekünk a Söfiben adtak, igy nem is gondoltam, hogy itt külön vinni kell.

judit (báló anyukája) :)
jaj nagyon sokat gondoltam ám rád, kicsit aggódtam, hogy hol vagy, mert jó sokáig nem irtál. Örülök, hogy minden rendben!

ormolya, csehi :)
táblihoz az adatokat irjátok meg PÜ-ben és beteszlek titeket is a tábliba, bár valszeg csak hét vége felé, mert az otthoni gépünkön maradt az excel.

ormolya :)
Én is szentimrés vagyok, de túl sok infóm nincsen. Tanfolyamra én is mennék, de nekünk elég késön kezdödik, nem nagyon tudok ott maradni addig :(

na, ledölök pihizni én is, amig alszik elsöszülöttem.

Pusz mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
minyu

Starlark!

Akkor ha szeretnél szülésznőt, lehet, hogy már késő is...
Ha jól tudom, akkor max 30. hétig vállalhatnak (talán ez még neccesen oké), viszont van egy újabb, nagyobb korlátozás is... egy szülésznő, egy hónapban max. 2 kismamát vállalhat be.... akinek nem jut, az ahogy esik, úgy puffan...
Ha gondolod, és szeretnéd, priviben elküldöm az én szülésznőm számát, és ha ő nem is tud vállalni, ajánlani csak tud valakit. ;)
Általában mindegyikük rendes tényleg, de vannak, akik azért kevesebbet foglalkoznak az ember lányával...
És igazából most már lenne jelentősége, hogy legyen valaki, nálunk a szülésznővel tudsz nyugisabb körülmények között bemenni a szülőszobára körülnézni, meg bármi kérdésed van, őt hivhatod, nem kell a dokit mindig zaklatni... Én tavaly sokszor hittem, hogy megindult a szülés, volt, hogy hajnalban, és azért a dokit ciki lett volna ébresztgetni... :D

Kép
Kép
lolababa

starlark, hát az biztos, hogy más szintről indulnak, mint mi anno
de hát őket már körbe veszi ez a computerizált világ

Kép
Kép
csibe21

Csibe!

Ez tecc, IT véna... :D :D :D
Azért remélem nem, mert ehhez nagyon homály vagyok, nem tudnék neki segiteni benne... :D

Kép
Kép
lolababa

nem olyan rossza az lola,
jól fizető állásra számíthat
nem mellesleg lehet, hogy ő fog téged okítani nem sokára :D

Kép
Kép
csibe21

Na ettől meg csak még cikisebb lenne...
Gondolj bele... egy 5 évestől kérdezni, hol és hogyan találok meg valamit... :D
Mire felnő, addigra meg telitett lesz a munkaerőpiac ezen e téren, most mindenki arra gyúr...

Én mellesleg komolyan bánom, hogy anno nem varrónő lettem. Most tök jól elszöszögnék, és még mellékes is lenne belőle.

Amúgy asszem Lola még a gépnél is jobban csipi az olajos kocsikerekeket... szerintem sanszos, hogy majd az apja üzleztét veszi át. :D :D :D Bár akkor meg már inkább IT, az tiszta munka.... :D
Nekem semmi nem jó...

Kép
Kép
lolababa

Én is azt gondoltam, hogy ez milyen menő szakmna
De pont a múltkor hallottam, hogy jó programozókból hiány van (starlark példáját látva, aki már 2 évesen átírja a játékot, mivé fejlődhet.....)
És külföldön is keresik őket
Ez persze engem nem nyugtatna meg, mert bár kint még jobban kereshet, de már most rossz lenne belegondolni, hogy messze kerül tőlem a csemetém

Kép
Kép
csibe21

Csibe!
Ne is mondd!!!
Én csak most, Lolán látom igazán, hogy az idő tényleg elröpül pillanatok alatt...
Az előbb adták elször a kezembe, most meg már hozzámvágja a cumisüvegét, rámkiabál, elfut előlem... önálló kis lény, saját akarattal. Nem kell sok, és már nem is enged beleszólni a dolgaiba.
Olyan gyorsan elment ez az év is... :?

Kép
Kép
lolababa

Ági
Ahogy Bejci is írta(írtam): az utolsó 2-3 hónapban 2 hetente bizony 500 gramot híznak ezek a picúr babák!!
A felétek az merre van?
A mi kórházunkban 3 alkalommal van cukorterhelés(75gr glükózzal) . 24-26, 32 és 38 hetesen,mert a végén is kialakulhat cukorbetegség… (ezzel nem azt mondom,hogy neked az van!!!!....de IGEN érdemes voina megnézetni…)
Arik vagytok a hiányolás miatt. Jól esik. Valahogy nagyon családiasra sikerült az elmúlt 2 hetünk….olyan szuper volt!!! Mi 5 hónaposan és másfél évesen is mentünk vele külföldre nyaralni de most lett olyan nagylány,hogy már mi is(főleg én is) azt érezhettük mellette kikapcsolódás a nyaralás…!!)…mert ugye egy 5 hós baba mellett tök mindegy hol vagy. ugyis vele foglalkozol….)
Nem untattál minket az élménybeszámolóval…ellenkezőleg jó volt olvasni!
Pont most mesélték ismerősömék(korunkbeli házaspár),hogy 6 éve nem voltak sehol,csak otthon a kertet csinosítgatják és dolgoznak…de így elszáll felettük az élet… És nem feltétlen csak pénz kérdése egy nyaralás….lehet biciklivel is menni vagy gyalogturázni belföldön stb..

Honey
már 28 hetesen megkezdődhetnek a joslók,amik nem feltétlenül járnak mindenkinél fájdalommal.
A lényeg a pihi és az izomlazítás…és olvastam,hogy méhszájjal és Flórával is minden rendben. Ne izgulj ezektől a keményedésktől simán végig ki tudod hordani Őt!
Nyaralás előtti ellenőrzés pedig legyen mindenképpen…
Amúgy atom vékonyka vagy még mindig!!! Strandlabda:…kell a hely Flórának…

Csehi
én is üdvözöllek.
Várunk este az élménybeszámolóval!!

Ormolya
Neked is üdvözlet itt!!Ügyi vagy a diétával.
:D
holka

Lolababa: Ez a szülésznő- választósdi mindenhol így van, vagy csak nálatok? 2 szülés/hó? És csak a 30. hétig lehet??? Mert én már kezdetektől tudom, kit szeretnék, de azt hittem még nagyon ráérek! Vagy mégsem? :?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?