Sziasztok!
Igaz eltűntem, mint Petőfi anno! De minden nap olvastalak, olvaslak titeket és jegyzem ám a jobbnál jobb ötleteket és tanácsokat!
De MAREK-nek írnom kell!!!!!!
Nekem a cukorterhelésem 8,5 lett! Szóval üdv a csapatban!
A dokim másnap hívott is és a rendelésén még aznap megbeszéltük, hogy 5 napig diétázom, aztán be kellett feküdnöm a kórházba 3 napra, ahol szintén diétázni kellett és nézték a vércukor szintet 2-3 óránként! Ennek az eredménye az lett, hogy a legmagasabb értékem az ebéd utáni 6,6 lett!
A következő nap mentem a diabetológiára, mert csak az ottani véleménnyel engedtek ki a kórházból!
Ott rendi volt a nő, bár a legfurább, hogy átugrani még terhesen is könnyebb, mint megkerülni, de az a lényeg, hogy adott tanácsokat! És én direkt rákérdeztem erre az időpontos dologra, hisz hamarosan megyünk nyaralni, így kizárt, hogy 7-kor fel fogok kelni enni! Annyit tanácsolt csak, hogy azért 2-2,5 óra csúszásnál több ne legyen! Tehát 7 helyett nyugodtan ehetek 9.30-kor és akkor minden többi étkezés ennyivel tolódik és már kész is! Tehát én simán lehülyézem a dokidat!
Nekem így 2 hetente kell majd mennem ellenőriztetni a dolgokat!
A neten írd be nyugodtan a terhességi cukorbetegséget, meg a 160 g-os diétát és nagyon jó dolgokat találsz!
Én már 2 hete csinálom és egy két tipp, ha gondolod!
Van amit a diabetikus dokinő mondott!
Pl.: számomra a legmeglepőbb! Ha krumplit akarok enni, akkor sültkrumplit egyek, mert abból lassabban válik ki a cukor, így nem lesz hirtelen megterhelő!
A sárgadinnyével azért kell vigyázni, mert abból hirtelen, nagy mennyiségű cukor kerül a szervezetbe!
A lényege a diátának nem az, hogy nem eszel, hanem, amit eszel 5-6 részre elosztod, hogy egyenletesen legyen a szervezeted megterhelve a cukorral!
Egy dologban nem értek azért egészen egyet veletek! A nagy baba azért veszélyes is lehet ám! Igaz, hogy nekünk kell megszülni, de ha a doki túl nagynak gondolja, abból császározás lesz! Ez szerintem kockázatosabb, mint a sima szülés!
A másik pedig a terhességi cukorbetegséggel kapcsolatos, amit így magyarázott a diabetikus nő:
- A szervezetem nem termel elegendő, a terhességhez szükséges inzulint. Ezért magasabb a cukrom. Amire, ha nem figyelünk rosszabb esetben károsíthatja a méhlepényt és koraszülés lehet! Ez a rosszabbik változat, de jó ha tudjuk nem, hogy miért is kell odafigyelnünk.
- A másik dolog, hogy ha nekem sok a cukrom, ami átjut a babához, az az ő szervezetét, agyát arra programozza, hogy még több inzulint termeljen, ami neki nem lesz szerencsés megszületése után.
Szóval azért oda kell figyelni, de Marek, azért nem úgy, mint az idióta dokid!
Fel a fejjel!
Én most arra vigyázok, hogy ásványvizet igyak szinte csak, illetve ha teát, limonádét egyéb dolgot kívánok édesítőt teszek bele, mert az szabad és az édes íz így megvan!
Amit tilos banánt és szőlőt enni! De ez most nem hiányzik! A dinnyét visszafogom, nem eszem minden nap és amikor eszem is próbálok keveset!
Barna, illetve magvas zsömlére, kenyérre váltottam!
Ha rántott húst eszek a köret csak párolt zöldség!
Ha lehet főzelékezem!
De az egyik nap, pont a forróságnál az ebédet kiváltottam tölcséres jégkrémmel, tegnap pedig zserbót ettem úgy, hogy 3 kis részre vágtam és 3 adagban ettem meg, hogy egyenletes legyen az elosztás!
Hű de hosszú lettem, bocsika!
Egyébként szívesen segítek, keress, ha gondolod! Csak ne keseredj neki!
A doki és szülők legjobb tanácsa:
A gyerek úgy is elveszi, ami neki kell! Ha valamit megkívánsz és nem eszel belőle többet ártasz, mint ha ésszel megkóstolod és megeszed, mert csak hisztis, depis leszel, ami károsabb, mint az, hogy megeszed és te is boldogabb leszel, amit a baba érez!
Védőnőm mondta: "Kizárt dolog betartani ezt a diétát minden nap, főleg kismamáknak, nem is szokott sikerülni, de az odafigyelés már fél siker."