Új privát üzeneted érkezett!

Hát igen, de én szívbaj nélkül rájuk kérdeztem volna,hogy a többit mikor veszik fel dvd-re :lol:

sajna nekünk nincs autónk, és így veszélyeztetett terhesen,nyitott méhszájjal meg nem merek felmenni pestre 4D-re :?
Tatán nekem is 16 perces felvételt csináltak 4D-én :? én is keveseltem,de hát én is pancser voltam,mert előre nem kérdeztem meg mennyi időt vesznek fel dvd-re.
Amúgy nagyon rendesek voltak :lol: és meg is néztek mindent, csak rövid volt az a 16 perc szerintem............

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

A sógornőm is volt Tatabányán a Lolloknál. És szerintem nagyon jó Uh-t csinált és én elegendőnek is találtam (időben). Ha esetleg gondolod, gyűjts róla infót, hogy kinek mi a véleménye, tapasztalata róla és ha jó nem kell messzire utaznotok.
Már nyitott a méhszájad?? Ezért vagy veszélyeztetett. És ilyenkor nem varrják össze??

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Lollok-nál hány perces dvd felvétel van?

Nekem már a 15. héttől van nyitva a méhszájam :oops:
Nem varrták össze,ezen én is meglőpdtem,hogy miért nem :shock:

Szigorú fekvésre vagyok ítélve :( És szedem a napi 3x2 Panangint rá, meg pezsgőtablettába külön iszom a magnéziumot :shock:
Ja és napi 3x1 diaphilint kell szednem még :roll:

de hát ki tud feküdni egész nap 2 gyerek melett? én ezt mondtam is a dokinak, hogy őket is muszály ellátnom.
szerencsére már nagyobbak és sokmindent megcsinálnak, de akkor is főzni,mosni,takarítani csak kell és utánuk meg aztán pláne lehet,ugyhogy nagyon félek is, hogy koraszülés lessz ebből :oops: :oops: :oops:
persze igyekszem minél többet pihenni, de hát egész nap nem feküdhetek akkor sem

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Megkérdezem neked, hogy hány perces volt a felvétel, de legalább 20 percnek tűnt és sokkal szebb képet csinált az baba arcáról, mint amit mi kaptunk.
Hát igen gyerek/ek mellett már nem megy a pihenés és kímélés. Nem kérdezted, miért nem varrtak?? Két gyermekednél is volt ilyen vagy ők "panaszmentesek" voltak???

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Előzőleg ilyen sose volt :? valszeg a kisfiam születésénél mikor tágította a méhszájat az orvos,akkor sérülhetett meg és ezért nem képes most tökéletesen ellátni a funkcióját :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Az meglehet!! Sietett valahová az a doki, hogy nem tudta kivárni, hogy magától menjenek a dolgok???

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Hát nem tudom hova sietett,mert így összesen vajúdással,szüléssel együtt 3 óra alatt meglett a fiam, szóval sok idejét nem raboltam el :shock:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Csak egy rövid hozzászólás a pocakosoknak én anno a Schöpfméreibe voltam 4D-n és én totál meg voltam elégedve ott igazán éreztem, hogy értem vannak, igaz hogy 13.000,-Ft az első alkalom, de ha másodszor is odamész kedvezmény is jár. (8.000,- A részleteket itt olvashatjátok. www.mamakalauz.hu

Angi

Kép
Kép
gangi

Erika
Köszi a Matyek nevében is :!: :lol:
Vendég

Na,itt a babakocsi,amit kinéztem magamnak,mit szóltok?
Vélemény?

Kép

- többfunkciós babakocsi
- nem bolygós kerekek
- két irányból tolható
- mély- és sportkocsivá átalakító záróvégek
- több fokozatú, vízszintesre állítható háttámla
- állítható lábtartó
- tartozékai: lábzsák, esővédő, táska és mózeskosár
- tolókar magassága állítható
- 5 pontos biztonsági öv
- különleges színvilág
- könnyű aluváz

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Mi is megvagyunk! :)
A névrokonunknak MÁTÉNAK sok - sok boldog szülinapot kívánunk!
És persze mindenkinek aki mostanában ünnepel!

Jó rólatok hallani kismamik! Mikor a Szilvi írta, hgoy már csak 6 hét, akkor esett le igazán, hogy nemsokára szültök egy páran!! :) :)
Jól elrepült az idő!

Lola,
a múltkor láttalak a parkolónknál, jó nagy a pocid már!

Edi,
veletek mizu? Az anyukádtól hallottam ezt-azt a közvetítőn - Zolin - keresztül, de jelentkezzél már! Pocakfotó persze kell!

Erika,
nagyon aranyos a Viki, milyen régen láttam már! Jól megnőtt!
Kész csajszika!

Gangi,
nagyon édesek vagytok! Megnéztem a képeket!

Mivelünk minden OK, gyorsan tellnek a hétköznapok. A hétvégén meg programok, aztán általában hétfőn fáradtabbak vagyunk mint pénteken. :) :) :) Nem baj, melóban alszok egyet :) :) :)
A héten ugye végetér a böli, aztán apa lesz itthon 1 hetet, aztán én, aztán anyós és utána pedig ketten. Aztán itt lesz augusztus közepe. Még nyaralást sem nagyon néztünk, :( :( de az elképzelések megvannak. A hétvégén voltunk lent 1 éjszakát Badacsonyban és az nagyon tetszett. Homokos part, ahol a Matyika működhet egész nap, alacsony víz, medencés szállás stb. egyenlőre úgy néz ki oda visszamegyünk. Aztán lehet majd szeptemberben pedig nézünk még valamit külföldön. De majd meglátjuk. Jelenleg teljesen Balaton-lázban ég a család, voltunk már lent, most hétvégén is megyünk, ugyis dögmeleg lesz :)
na lépek gyorsan sokminden vár még, ráadásul holnap korábban is megyek be.. asszem
puszi mindenkinek ...
Zsani

Felteszek 1-2 képet a Matyiról, már nagyon nagy fiú!!! :)
Kép

Kép

Kép

na tényleg húzok,sziasztok!

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Köszi jól vagyok, de ide már nem jut időm írni. Olvaslak benneteket, meg persze megnézegetem a képeket :wink:

Több, mint kettő hete voltam UH-on, a baba egy héttel volt nagyobb, 1890g-ra becsülték akkor, most biztos több, mint 2kg.

2 hete hétvégén kimostuk a ruhákat, jó meleg volt, hamar megszáradtak, mamám kivasalta őket. (többet nem vasalom, Katánál sem vasaltam, minek...csak a pelusokat, mert az szép legyen a fej alá)

Holnap fogjuk a pelusokat kimosni, vasalni meg kimosni a takarót, plédet, fejvédőt stb.

Kórházi csomagom még nincs bepakolva, csak elkészítve kimosva a ruha rész, pipere rész meg egy dobozban várakozik. Szerencse múlt szombaton mindent megkaptam a kínaiban ami kellett (köntös, bugyi, pizsama -hálóing nem tetszett sehol amilyet akartam volna- )

Kata egyre rosszabb, nem lehet sokszor bírni vele ilyenkor megy a kiságyba aludni. Na a kiságy, még azt is rendbe kell rakni, kókuszmatracot kimosni, mert kubus, pisis. Lemosni ágyat, meg felemelni a fekvőrészt, berendezni stb.

Katának vettünk ágyat, de nem alszik el benne, én nem is próbálkozom, mert kimászik, emelgetni meg nem fogom...Elég a kiságyba beemelni napi 2x, meg ki. Így érdekes lesz egyik nap kiságyban alszik másik nap már nem aludhat ott, mert elfoglalja vki más...Ez van. Majd alszik apjával, érdekes lesz egy szoba 2 kicsivel.

Na mellékelek képeket, azt megyek pihizni, Kata a kiságyban olvas magának, remélem visszaalszik, ma megy a mamához aludni :D
Kisszoba alakulóban, még a kék halacskát fel kell tenni a komód fölé, a pirosat ami most a földön van, Kata ágya fölé. Hamarabb meg kellett volna tenni, mert most már onnan is letépte a tapétát :)
A kiságy felöli oldal is még alakul, a kiságy most Kata miatt ki van húzva, mert ott is tépte a tapétát. Végülis körben bútorok vannak és az egész szoba közepe megmaradt játszónak. Képen kicsit szűkösnek tűnik, de élőben sztem jó lett. Van új függöny is, tök aranyos, alul piros gombák vannak, meg egerek végig.

Kép Kép Kép Kép

Múlt heti kép: élőben nagyobb, a másik topikba tettem fel 30.heti képet, azon sokkal nagyobb a hasam.

Kép

A doki aug. 11-én jön vissza szabiról, bár lehet előző héten is elérhető, szóval lehet nem lesz, amikor kellene, de ezen sem rágódom. Vki úgyis lesz, meglátjuk majd. 11-ig meg tuti nem bírom ki, az már jócskán a 38.hét közepe...

na mentem, mert Kata is pihizik én is
Edit

Kép
Kép
edi78

Lola, Szilvi!
Ti kértek házassági anyakönyvi kivonat másolatot? Nem kell 300napnál nem régebbi igazolás????? Kismama klubban mondták, de lehet, hogy ehhez fűzték hozzá, hogy helyi kismamának nem kell. Nem tudom :(
Mit tudtok erről????
E.

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Hát sajnos a nyaralásnak vége lett!!
Már hétfőn hazajöttünk, de szerencsénkre az idő is elromlott, így nem fáj annyira a szivünk vissza.
Nagyon szuper helyen voltunk. Balatonföldváron az Anna-Mária villa hotelben.
1 hetet voltunk és végig nagyon jó időnk volt! 1 éjszaka esett az eső, de az nem zavart, de másnap a nagy hullámok és a szél miatt nem tudtunk fürdeni, de akkor meg a szálloda medencéjében voltunk.
A szobánk a Balcsira nézett és kb 50 m volt a távolság.
a Szállodában mindenhol kismotorok, meg labdák voltak. Akkor hsználták a gyerekek amikor akarták. Külön gyerekétlap volt. Mi félpanziosok lettünk volna, de a Dóri az első vacsoránál kijelentette, hogy Ő rendes vacsorát kér, nem ilyet. Mi mindig hideg vacsit eszünk és ezt szokta meg!
Innentől aztán ebédeltünk , a vacsiért meg mentünk a közértbe.
Dóri nagyon szerete a szállodát, kis otthonunknak hivta!

Na megyek mert fáradt vagyok és most olyan jó csend van.
De képeket azért rakok fel.

Zsófi szülinapi képei:
Kép
Kép

Nyaralás:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

szobakilátás:
Kép

Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Edi: nem kell házassági anyakönyvi kivonat, ha Tatabányán házasodtatok össze. Nekem tavaly sem kellett (meg Emesénél sem). Viszont ami kell a Te irataidon felül, apáénak a fénymásolata. Ennyi :)

Hogy bírjátok ezt a meleget? Én a nagytakarítással készen vagyok, már csak apróságok vannak hátra: új babakocsi lemosása, kiságy rendberakása, ilyesmik. A nagy része meg is van "véve" a dolgoknak.

Egy hete kapom a napi szurikat a trómbozis ellen, jövő héttől hetente uh a belső heg miatt, két hét múlva hetente ctg. Szóval nem unatkozom :?

Gyerekek jól vannak. Emese is tündér, sokat segít, Dórika meg kis eleven "ördög". Mindent fel akar fedezni magának. Jövő héten lesz egy éves. Mászik ezerrel, bútorok mellett kapaszkodva megy, meg ha a kezét fogjuk. Az egyedül (kapaszkodás nélküli) állással is próbálkozik napok óta. Tündérke ő is. Négy foga van már, majdnem 11 kiló és már mindent eszik. Simán legyűr egy pár virslit, fél karéj kenyérrel

:shock:

MIndenkinek szép hétvégét

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Vonalzó: megy, meg tudom csinálni, be is illesztem, de csak számokat ír ki, azt mondja, túl hosszú az aláírás. Mivel hármat raknék be... Mit nem csinálok jól??
emesedora

Sziasztok!

Moncsi!
Jók a képek, Zsófi milyen nagy már, szép kék a szeme :) Dórinak milyen színű? Szuper lehetett a nyaralásotok, mi nem nyaraltunk már 3 éve. Ilyen igazi strandolósra gondolok. :( Van honlapja ahol voltatok?

Szilvi!
Jól bírom a meleget most :wink: Vonalzóügy : nem tudom :( próbálkozz megint, melyiket illeszted be és hova? 255 karakter lehet max. lehet túl hosszú, próbáld a lilipie oldalon csinálni vonalzót. Url-t illesszed be.

Anya elvitte Katát, elkísértem őket egy darabon, benéztem a turiba. Vadi új prince oliver 56-os bodit vettem meg 590-ért cimkés plüss rugit. 56-os bodink ez az egy lesz, többi, mint 62-es, de anno Kata is 2-3x ha felvette az 56-ost.
Sokat voltam a nagy melegben kint, de jól éreztem magam. Elmentem megnézni a hasszorítós bugyit egy bababoltba, de nem vettem egyelőre...Meg vettem barackot, sbarackot, kukoricát, kicsit cipekedtem. Most megy már a mosógép, mosogatógép, aztán megyek kicsit tévézni meg kötni. Konyha takarítás meg még egy adag mosás vár. Este pizzát rendelünk, tévézünk, kettesben leszünk. Gyuri mostanság, vagyis a héten is 7után esett haza, marha sokat voltunk együtt... :(
Kata mamánál van, jó ott neki, ott a kert, tud pancsizni stb. Retro játékokat nyomatja. :D :D

Tényleg linkelek egy oldalt, ma mutatta apa, innen fogok Katának wader meg playmobil játékot rendelni. Ez a wader lengyel, sztem jó minőség és nem drága. A kétszintes babaházat mképpen szeretném neki szülinapjára. Meg a régi játékokat már unja, nem csodálom, kell vmi készségfejlesztő, füzögetős, puzzles játék. Jön a szülinapja meg a Dávidka miatt is szeretnénk neki venni.
http://toystore.hu/shop/index.php?kezd= ... 281c93&m=m

Na befejezem, mert sokat írtam, de csak magunkról :oops:
egy mai kép:

Kép

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Edi: nekem vannak 62-es ruháim, de az a csomagban. Én csak az 56-os ruhákat tettem most rendbe. Tavaly megszívtam Dórikával. Abból indultam ki, hogy biztos nagy lesz, mint Emese. Emese 4180-al született, és szinte nem fogyott vissza semmit, így 62-sel indultunk, de picit nagy volt még rá.
Viszont tavaly Dóra 3630-al, igaz, 10 nappal korábban vették ki, és 3300-ra fogyott vissza. Minden 62-es ruha lógott rajta, mert egy darab 56-som nem volt. Hazajöttünk, rögtön elmentem venni kisebbeket, és még ezeket is tudta egy, másfél hónapig hordani.

Mivel most is két héttel előbb kiveszik a babusomat, nem 62-seket fogok bevinni. Ha bármi van, arra az időre jó lesz az 56-os is, legfeljebb, ha hazajövünk, gyorsan elkészítem a 62-seket. De én úgy gondolom, úgy leszünk, mint tavaly.

Na sziasztok, megyek zuhanyozni.

Szilvia
emesedora

Sziasztok!

Először is Ancsa, nagyon csini a babakocsitok, Nekem is az ilyesmik tetszenek, elég jó széles fajta, bár nehezek, de ha nem kell cipelned, akkor biztos beválik. Sógornőm ilyesmit használ, már a 3. gyerek "gyűri".
A bevásárlótartójának merevített az alja, ugye? Mert az - nálunk - nagyon nem volt mindegy, Én mindig úúúúgy megpakoltam! :)

Zsanka!
De jó hogy jelentkeztél.... jól hangzik Badacsony, biztos élvezte Máté, tényleg nagyfiú már, látom a pocak is megvan, helyes! Láttál, sz.tem kozmetikushoz mentem/jöttem, de én nem láttalak...

Edi!
Vidám, kedves lett a szobátok, reméljük szeretni fogja Dávid is! Kata tépi a tapétát :? Nekünk ez (eddig) kimaradt az életünkből!
Tök csini vagy és mekkkkkkkora pocak, de abszolút csak a pocakodra híztál, én úgy látom, igazi fiús-hegyes pocak. Nekem tök nem dől ennyire előre, v.hogy a bőröm nem engedi.... amit nem is bánok, talán ezért nem reped ki, meg val.szeg Noé se olyan nagy, illetve tök "befele" nő, mert néha - vicces, de igaz - a fenéklukamnál meg a hátsó medencecsontomnál matat :oops: :roll:
Gondolom jó sokszor "útban" van a pocak, nem baj, kitartás, már nem sok van hátra, én azért szurkolok Neked, hogy megvárja Dávid a Pazár szabijának végét!
Jó pihit, együttlétet férjeddel mára, pizzához jó étvágyat! :wink:
Ja, 56-os ruhák: tök nagy különbségek vannak 5-6 cm is, a Tescos 56-osokat mi tuti, hogy 1,5-2 hónapig hordani fogjuk, de vettem-turiztam használt lábas gatyókat, kispulcsikat, rugikat, azok ugye már össze mentek az előző használattól, azokat val.szeg rövidebb ideig, de azok meg legalább nem fognak lógni, ha 49 cm-sek leszünk ismét! Szóval én vettem bőven 56-ost, 62-est egyáltalán nem, mert megvárom mit kapok majd a látogatóktól-rokonoktól!

Moncsi!
Zsófi úgy néz ki, mint egy tündér, tök ari, Dóri pedig milyen ügyesen lovagol, hogy koncenrtrál a Drága. Ezt a Hotelt láttuk mi is 4 éve, mindennap ott mentünk el mellette, nagyon pazarnak tűnt.... de látom a képekről is ez jön le. Látszik, hogy jól éreztétek magatokat!

Mi ma elkezdtük a gyerekszoba átalakítást, Soma megkapta a hőn áhított galériaágyat, (ma alszik rajta először.... :?: ) új íróasztallal, azt összeraktuk, helyére raktuk. Én kimostam-kivasaltam a babaruhákat, ágyneműt, takarókat, bepakoltam a komódba. Hétvégén polcokat-képeket fúrunk, jövő héten pedig folytatjuk Noé falával a szobát: összeszereljük a kiságyat, bekerül a komód-pelenkázó a helyére! Ja és hétfőn elkészül a frissen mosott szőnyeg is! Majd teszek fel képet Én is.
Éjszakák egyre nehezebbek, tegnap még éjfélkor nem tudtam aludni, kíváncsi leszek ma mi lesz....

Megyek még netezni kicsit....

lola77

Ja, van egy múlt hét előtti (06.28.) pocakfotóm, még gyorsan feldobom, akkor voltam 31 hetes:

Kép

lola77

Lola!
Szép a pocid, irigykedek milyen sima :? Szép gömbölyű.
Nekem Katánál is szétrepedt, de most már hetek óta reped, lehet a csúcsossága miatt is?, nem tudom, de mondom most akkora, mint Katával szüléskor. Vagyis nála gömbölyűbb volt, most tényleg csúcsosabb.
Köszi, egy egész pizzán és cola iváson túlvagyok :oops: , éppen a forró rágógumit nézzük. Sőt ma 0,5dl sört is ittam, holnap veszek alkoholmenteset...

Lola/Szilvi!
Mi is csak az 56-os rucikat mostuk ki, 62-esek bent figyelnek az ágyneműtartóban. Kata 50cm-én lógtak az 56-osok, 62-es méretet nagyon sokáig 4hós korig bizti hordtuk. Az 56-os méretet a bodikra gondoltam, nekünk 62-es kellett már szinte az elejétől fogva, a pelus tök sokat felvett. Meg a váll-ülep vhogy nagy volt Katának, de rövidke volt és a 62-es H&M szett is 4hós korára lett jó :shock:
Egyébként a kül. márkák között rengeteg különbség van. Én is azt tapasztaltam, hogy a használt rucik jobban összementek mint az újak.

Rooming inbe ha mentek, milyen rucit és menyit visztek?

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Edi, Lola: a hasam szerintem a ti kettőtök között van, bár nekem felül hatalmas és kemény, mivel faros a kislegény (is). Olyan jó érzés simogatni a fejét, mert pontosan tudom, hol van.
Ma csináltatok apával fotót és a lányokról is, és akkor teszek fel.

Rooming in: mivel tavaly dög meleg volt bent, éjjel is egy szál bodyban aludt a gyerek, max. zoknival, saját takaróval. És mivel császár után úgy mentem át, hogy csüt. született, szombaton mentem át, hétfőn hazajöhettünk, nagyon sok nem kellett. Én viszek bodyból szerintem úgy ötöt, mert az jól jött, mikor egyszer kakis is lett. Szerintem a többiből kevés kell. Szerintem egy rugi elég, egy kis sapka, meg a hazajövös ruha. Nekünk aznap, mikor hazajöttünk, kicsit szelesebb idő volt és plüss kétrészes rugiban, sapiban jött haza. Elég a ruhákat akkor behozatni apával, mikor mész át a roominginbe, oda úgy is ruhában kapod meg. Addig felesleges aggódni érte a kórházban.

Amit még hozni kell babának, amit nem adnak: popsitörlő, popsikrém, fürdőtörcsi. Pelusból hat darabot adnak naponta, nekem az elég volt, de én vittem azért. Cumisüvegből jobb a saját, ilyen melegben nagyon sokat kellett teáztatnunk, naponta ezerszer emiatt zaklattak.

Hát szerintem ennyi. Tényleg felesleges a sok ruha, mert úgysem tudjuk kihasználni abban a három napban, és lesz így is elég mosnivalónk, ha hazajövünk.

Na sziasztok, vasalok kicsit, délután meg megyünk a volt sógoromék kertjébe, a család fürdik, én meg nézem őket :)

Sziasztok
emesedora

Edi!

Ja, a bodykkal van csak gondod... így már értem! :)
Én is olyan 5-6 bodyra gondoltam (viszek rövidujjast, hosszú ujjast, ujjatlant is), viszek 1 napozót, meg 3-4 rugit, kiskesztyű,kiszokni 2 db, kissapi esetleg! Ha nem elég, mert sikerülne császár nélkül és rögtön a rooming-inbe megyek, akkor hozatok még be pótlást a férjemmel... a hazamenőst is majd az időjárástól függően hozatom be vele. Én egy DM-es 28 db-ost pelust viszek be, kis Neogranormont, 1 óriás pelenkaanyagú fürdetőlepedőt, mellszívó,cumisüveg,melltartóbetét, eldobh. bugyi... magamnak amiket már írtam! De még semmi nincs összerakva, majd aug. első hetében!

Szilvi!
Várjuk a képeket, jó fürcsit a családnak!

lola77

Sziasztok!

Autósülést
keresek jó minőségűt, jó áron 9-18kg vagy 9-36kg-osat nem értek hozzá, Katának kellene, aki tud megbízható forrásból írjon privit, köszönöm.

Szilvi!
És teáztattál egyébként? Betartottad vagy nem?
Én nem fogok, max. forralt víz. szegényeket amúgy is teával nyomják. Nekem Katát nem egyszer úgy hozták ki, hogy ahogy letették kijött belőle a tea. :(

E.

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Elég rég jelentkeztem! Velünk minden rendben :D .
Sajnos még nem tudom, hogy mi lesz a neme a picurnak. Engem is a szuperbunkó Ferencz UH-zott. 2 perc sem volt, és mikor kértem, hogy mondja meg, hogy mi a neme, kerek perec azt mondta, hogy nem mondja meg :evil: Ennyit róla. Akkor nagyon kivoltam. Most már tudom, hogy hétfői napra nem szabad időpontot kérni UH-ra, mert akkor van ő. Kedden a Varga van. Én hozzá szerettem volna kerülni.
Ez van.

Néha egész megijedek, hogy nekem is már csak 3 és fél hónap van hátra. Olyan gyorsan megy az idő.

A pici rendesen mocorog. Sőt, néha akkorát rúg, majd kiszakad a pocim.

Teszek fel pocakos képet én is.

Vigyázzon mindenki magára és a picikre.

Anikó

Kép
22 hetes poci
Kép
Bendi a málnásban :D

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Én rosszul mondtam a doki nevét. Nem is Ferecznek hívták hanem Molnár doki. Ő kedden volt, most jelenleg. De sokan szabin vannak. Amúgy csüt-ön voltunk fent Pesten a Schöpfibe és minden rendben van. Nem kellett amniót csinálni, de UH sem volt. Az csak akkor lett volna, ha rossz az eredmény. De teljesen nem nyugodtam meg. Majd akkor ha meglesz a picur és egészséges lesz. Daninál is akkor lélegeztem fel.
Anikó: helyes a pocid. Kb. 1 hó van köztünk, mármint terh. időben. Igen hamar eljön a vége!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Edi!
Van honlapjuk. amv.hu.
Bár képek nem igen vannak. De szerintem jővőre ha mennétek biztos mk. gyerek élvezi! Nagyon gyerekbarát az egész hotel.

Hát Mi ma elmentünk az esztergomi élményfürdőbe! Rengetegen voltak. Szerintem nem volt nagy durranás. A belépő össz. 5500ft volt a gyerekekkel együtt. Paarkoló csak messze, mert a saját parkolójuk már fél 11-kor megtelt.
Na mindegy, de szerintem nem megyünk oda többet. Inkább maradunk a a Fényesnél.

Na megyek fürdeni! Elfáradtam.

Jó éjt!

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Én is vagyok,csak napok óta szarakszik a gépünk :cry:
Kihasználom,hogy a családom anyóséknál pihizik,csak holnap este jönnek haza,addig csinálok egy szekrény szanálást és nagytakarítást :D

Kismamik
nagyon szépek a pocifotók,köszönjük :lol:

Gabi
neveken már gondolkodtok?Képet kérnénk rólatok is :lol:

Ancsa
nagyon szép a babakocsi amit kinéztél,de elég jó áron van :roll:
Rólatok képet kaphatunk? :P
Baba neve kialakulóban van nálatok is? :wink:

Zsanka
nagyon sokat nőtt Máté!
A második képet nézve nekem a Baywatch jutott eszembe :lol: :lol:

Edi
szép nagy pocid van már :P
Jól néz ki a gyerekszoba és szép Kata ágya is!
Kata ágyát hol vettétek és mennyiért?
Vikinek is jövő hónapban lesz ágycseréje,még eddig kiságyban aludt :oops:
Nekünk van egy 9-18 kg-ig jó Chicco műárkájú gyerekülésünk,de még jó a Vikinek,mi ezután 15-36 kg-osat fogunk venni.
Amúgy ezzel a márkával meg vagyunk elégedve teljesen és dönthető ami nekem lényeg volt.
Eladót esetleg a babaszobán vagy a teszveszen nézhetsz....

Moncsi
szép volt Zsófi tortája.
Aranyosak a lányok a képeken és szép helyen voltatok.

Aranka
Izabellának utólag nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!!!!!!!

Anikó
csini kismami vagy Te is :lol:
Bendi is hogy megnőlt már :wink:

CSAJOK!!!!
ANYATEJES VILÁGNAPI RENDEZVÉNY LESZ A DKERTI KÖZÖSSÉGI HÁZBAN AUG.1-JÉN 10 ÓRÁTÓL!!!!!!!!!!!

GYŐRI GYERKŐCFESZTIVÁL AUG.1-3-IG:
http://www.vendegvaro.hu/I_Gyori_Gyerkocfesztival

Sziasztok:Erika

cseriviola

Sziasztok!

Edi: igen, adtam neki teát, mert nekem később indult be a tejem (kórházban nem is), pedig mindent megtettem az érdekében. Így teát adtam neki, hogy legyen valami szegénykében. Amúgy sem sok tejem szokott lenni, mindig 3 hónapig tudtam szoptatni, úgy, hogy mellette tápszer is kellett.

Dórika viszont két napja nem hajlandó tápszert enni. Úgyhogy most nem tudom, mi legyen. Reggelire, vacsira is azt akarja enni, amit mi, azt legalább jóízűen megeszi. Tejet még nem akarok adni, de tejterméket eszik már. Megint kijött egy nap alatt két foga, az 5-6. Volt is nyügösködés. Szegénykém :(

Kimostuk a babakocsit is (újat), meg a régit is rendbetettem. Hát elég meló volt. Már csak a kiságyat kell rendbe tenni (feltenni magasabbra, kimosni a belevalókat), meg még egy-két dolgot megvenni.

Ma eléggé keményedett a hasam. Csináltunk fotókat, de ma már nincs idegzetem feltenni, majd valamelyik nap.

Edi még: a www.babyoutlet.hu oldalon nézd meg az üléseket. Itt mindig vannak jó áron cuccok, újak és a brendonból szanálták ide, ami nem kelt el. Mi is most veszünk majd ott. De van ám sok választék, mindről nincs is fent fotó. Esővédőt is itt veszek, pont a felébe kerül, mint a brendonban.

Na sziasztok, megyek, Emesével vígjátékot kell nézni. Ja, neki is a második csontfoga jön kifelé. Tök jó, hogy a két gyerekem egyszerre fogzik :)

Szilvia
emesedora

Próba vonalzó ügyileg :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Újabb próba

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kezdem feladni..

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Most olvastam végig az elmúlt napok leveleit..
Nekem is van egy rossz emlékem a 18 hetes genetikai Uh kapcsán.
Ha nem bánjátok megosztom veletek, és előre elnézést kérek, mert lehet hosszú leszek, de nagyon nagy lelki trarumát okozott a Ferencz doktor....

1,5 órát csúszott a vizsgálat, mert valahova elment az orvos...Miután visszaérkezett, nagyon gyorsan sorra kerültem. Először még örültem is neki, de később... A várva-várt, mindenki által jelentősnek vélt genetikai ultrahang hozzávetőlegesen két-három perc alatt megtörtént...

Ezt követően közölte az orvos, hogy 2 hét múlva kontrollra menjek vissza. Természetesen szerettem volna megkérdezni, hogy „Miért? Valami baj van? Valami eltérést talált?” Mindezt nem tehettem fel, mert szinte még fel sem öltöztem, már hívták be a következő kismamát, mondván, hogy csúszás van. Közben az asszisztens megkért, hogy mivel ő most nem tud kontroll időpontot beírni nekem, mert a csúszást kell behozniuk, tegyem ezt én meg.

A leletemet már a váróteremben olvastam el. Megdöbbenésemre a 10 soros leletből azonban csupán a legelső sor tartalmazta az én születendő gyermekem eredményét. De hát persze 2-3 perc alatt hogyan is tudta volna az orvos megvizsgálni mindazt, amit kellett volna, azaz, hogy minden rendben van-e, van-e durva fejlődési rendellenesség vagy bármely más eltérés???

A „maradék” 9 sor csupán sablon szöveg , erre hamar rájöttem, hiszen nem is diktált az orvos semmi hasonlót, és valószínűleg meg sem vizsgálta azokat az anatómiai képleteket és élettani funkciókat, melyek le voltak írva !!! Nem volt rá idő!

Persze könnyű aláírattatni a nyilatkozatot, hogy az ultrahang nem képes 100%-os biztonsággal kiszűrni a rendellenességeket, de úgy érzem, hogy ezek a sorok inkább a hasonlóan „nemtörődöm orvosok” megvédésére kerülnek feltüntetésre.

Az volt a legrosszabb, hogy nem tudtam semmit. Pedig a kérdésemre a válasz nem tartott volna 1 percnél tovább.Mert lehet, hogy ő az ezredik magzatot vizsgálja és nem jelent neki semmit, de nekem az első, és meglehet az egyetlen.

Azt gondolom, hogy ezt nem az egészségügyi helyzet hozza magával, hanem aki az orvosi pályát választja, annak nem csak szakmai tudással kell rendelkeznie, hanem sokkal többet
(empatikus viselkedés, megértő magatartás, a beteg megnyugtatása, megfelelő hangnem, teljes körű tájékoztatás,és a többi, a páciens nem egy tárgy, nem egy feladat), de erre születni kell, ezt az egyetemen nem tanítják.

Nekem van fogadott orvosom, de sajnos rákényszerültem, hogy a genetikai ultrahangot más végezze. Azonban nagyon sajnálom azokat a kismamákat és együtt érzek velük, akiknek nincsen „felesleges” tízezreik, hogy magánorvost válasszanak, mert ők minőség nélküli ellátást kapnak, és olykor megalázó bánásmódban részesülnek.

Tudom, hogy minden szakterületen orvoshiány van, de embereket gyógyítanak, ami
a legfelelősségteljesebb munkát kell, hogy jelentse.

petra79

Cseriviola
Igen,keresek képet a gyerkőcökről,aztán dobok fel nektek :lol:

Petra
sajnálom hogy így alakult az UH :( sajnos én is tapasztaltam már ilyet :oops: bizony igazad van, hátrányban vannak azok a kismamák,akiknek nincs felesleges több 10000 forintja kifizetni hogy fogadott orvosa legyen :oops:
és a bánásmód mellett a még szomorubb,hogy sok esetben egészségügyileg is hátrányban vannak, mert ha nem adunk pénzt,akkor az az ellátás minőségén is meglátszik :oops:
ami akár a baba rovására is mehet :oops:
és ezért fizetem én is az egészségügyi hozzájárulást mint mások,hogy így bánnak a nem fizetős kismamákkal :oops: szomorú nagyon hogy ilyen az egészségügy ma magyarországon :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Petra! Mint már írtam, hasonlóan jártam én is. Csak a Molnár főorvos csinálta ugyanezt. Nálam sokat mondok, ha másfél perc volt az UH és ezzel szemben egy háromnegyed A/4 oldalnyi szöveg volt a leleten, amiből talán az első két sor hangzott el, a többi igen, sablon szöveg, ez nekem látszik is. Mivel a betűméret a ténylegesen lemért és leírt adatoknál kisebb, mint a sablonszövegé. Nekem is van fogadott orvosom, de sajna Ő a rendelőjében nem tud ilyet csinálni, aznap pedig nem Ő volt beosztva oda. Szomorú, hogy csak pénzzel lehet valamit elérni az egészségügyben, de találkoztam már az ellenkezőjével. Pl múlt hét csütörtökön Pesten. Ott senkinek egy fillért nem adtunk és nagyon kedvesek voltak végig. És nem 5 perc alatt végeztek ki. Igaz Uh-t nem csináltak (az csak akkor járt volna, ha rossz a vérvétel eredménye). De mondhatom, hogy ég és föld volt a különbsége Tatabánya és Pest között és sajna híre is van kórházunknak.
Cseriviola Igyekszem pocifotót csinálni. Sajna csak ezzel tudok szolgálni. Pindurkámról még így közeledve a félidőhöz sincs képem. Majd ha 4D-re megyünk akkor lesz róla is kép. Ezt pedig csak egyszer tudjuk majd megengedni magunknak és azzal ki akarom várni a "megfelelő" alkalmat.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Ancsa!
Nekem mindkét gyermekemnél tágítottak kézzel és a második terhességemnél se nyíltam ki, szerintem ez inkább alkati kérdés. A babakocsi nagyon tetszik és amit olvastam róla szuper (én is rózsaszínt akartam!!!! :( ) :lol:
Nekem a Molnár volt az orvosom, amit el tudok mondani róla az az hogy Ő rutinos UH-s a rendelőjében is van, minden alkalommal meg is nézett és persze a nemét is látta elég hamar. Viszont a rendelőben tényleg kaotikus az állapot én is utáltam oda járni :(

Mi szombaton a komáromi strandon voltunk és nekem tökéletesen megfelelt a Lackó nagyon élvezte a nagymedencébe karúszóval ugrált az apjához aztán kitaposott a széléhez kimászott jöhetett a következő ugrás. A végén már majdnem feldőlt amikor mászott ki olyan fáradt volt. :lol: Krisztián is élvezte a kismedencét igaz néha egy kicsit megijedt amikor ráfröcsköltek, de végén már az se zavarta :)

Tegnap írtam egy vagonnal és eltünt :evil: már arra se emlékszem mit írtam, nah mindegy :D
Hétvégén megyünk esküvőre már úgy várom :)
Mi még nem nyaraltunk, majd csak 31-én megyünk parádfürdőre 7 éjszakára, de már úgy várom hogy csak na. Habár legszívesebben egyedül mennék el valahová. Péntek délután el és csak vasárnap este jönnék haza (szeretnék aludni jó sokat, masszázs, ilyen-olyan pakolás, úszás ja és aludni és persze még egy kis alvás is jól jönne )

Mindenkinek szép napot
Puszi
Angi

Kép
Kép
gangi

gangi

az első 2 terhességemnél semmi gond nem volt a méhszájjal :shock:

csak most,mert az előző szülésemnél tágítottak :roll:
lehet h téged is,de lehet hogy neked nem sértették meg a méhszájadat nekem meg igen :roll:

és ezt nem én mondom, hanem a doki meg a védőnő, hogyha elötte nem voltak ilyen gondjaim csak azóta,akkor valószínűleg hogy akkor sérült meg a méhszájam :roll:
mondjuk nagyon fájt is nekem, őrült bután csinálta a doki a tágítást akkor........

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Itt vannak az ígért képek a gyerkőcökről :lol:

A kisfim: :lol:

Kép

Kép

A kislányom: :lol:

Kép

Kép

Ez pedig rólam készült a terhesség elött,majd teszek fel nektek pocakosképet is.

Kép

Kép

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Húúúú, többen írtátok ezt a 18. genetikai UH-csődöt, asszem nekünk szerencsénk volt akkor, bár Én direkt a Varga-napjára kértem időpontot, de tényleg 10 percig nézett engem is, Edit is annó. Viszont én a Molnár abszolúte nem ismerem, a Ferenczet sajna igen, ugyanilyen emlékekkel anno 5,5 éve Sománál, meg még 1-2 dokival.
És igen, igaz, hogy a hozzáállás nem pénz kérdése, hanem emberi-beleérzőképesség is kéne tán hozzá! Ne mondja nekem senki, ha 1 héten 1-szer kerül rá a sor (jó aznap van vagy 20 kismamam), akkor azt olyan nehéz végigkísérni.... Nekik is inkább szakmailag kéne, hogy kihívás legyen, hiába egyforma többszáz magzati koponya, combcsont, szívkamra.... stb.

Nekem is egyforma minden szám, de mégis mint könyvelő ugyanúgy ellenőrzöm le, ha kell ötödszörre is, ha v.mi nem stimmel! :!:

Petra, Ancsa és a többiek, tényleg azt javaslom, hogy kérdezzetek rá időpontkérésnél, hogy melyik nap ki van, ja és ha akkor a Ferenc-Molnár, vagy akinél nem akartok, akkor mondjátok, hogy ja, aznap nem értek rá, kértek másik napra, vagy akár inkább 1 héttel későbbre, szerintem megéri. Még a végén rájönnek, hogy miért üres a Uh-srendelő bizonyos napokon. :lol:

Ancsa!
De csini vagy, gyermekeid tündériek, fiad sokat változott az egyik képtől a másikig. A szájuk tök egyforma!

Kézzel tágítás: én is hallottam, hogy azért veszélyes, mert utána méhszájseb, stb. nyalánkságok fordulhatnak elő nagy eséllyel, meg nem is elfogadott szakmailag ugye!

Na megyek folytatni a pakolást, most mostam le a kiságyat, csak kellett egy kis pihenő közben! :D

lola77

Sziasztok

Megvettem a szívhanghallgató készüléket :lol: éppen kínlódok vele,hogy halljam a picur szívverését :roll: más hangot ad ki mint a doppler készülék,amit a védőnők is használnak,kicsit nehéz beazonosítani a hangokat is :roll: de írja is a tájékoztató,hogy kitartóan kell vele próbálkozni :roll:
Az már tuti a kicsinek nem tetszik a hallgatózás,mert folyamatosan rugdosta a készüléket :lol:
Legalább már tudom mit nem szeret,amitől mocorog :lol:
Valaki használt már ilyet?

Lola
Köszi :lol: de ez a kép terhesség elött készült,azóta meg sikerült már bálna méretűre híznom :oops: na mindegy,majd fogyózom ha megszületett a kicsi :lol:

Ja,és nem mondják meg ki van éppen az Uh-án az adott napon,én már próbáltam és nem mondták meg :twisted:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Már tudom mit felejtettem el.
Valaki mondta hogy Wader építőt akar venni és annak akrom mondani, hogy nekünk nagyon nem jött be, van amelyik rá se tudom rakni valamelyik meg úgy lötyög rajta hogy leesik rögtön. Nem emlékszem már ki írta de nagyon szívesen felajánlom, hogy jöjjön el hozzánk és megmutato neki hogy mi a bajom vele.

Ancsa!
Lehet, hogy tényleg azért, nekem a szülésznőm csinálta és persze nekem is fájt, de nekem azért nem lett egyik sem császár mert Ő ott volt velem és segített, igaz hogy majd be szartam, de megérte.

Puszi
angi

Kép
Kép
gangi

Ancsa, aranyosak a gyerkőcök!!És te is csinos vagy! Ne aggódj, leszel még ilyen!De hát biztos tudod, hisz a mostani Babóca a 3..

Szóba került a kézzel tágítás.. Ezt már a szülő ágyon csinálják??És miért nem elfogadott szakmailag?És ettől függetlenül mindenkinél csinálják? Vagy szülésznője válogatja??Hogy is van ez?

Lola, mi még lehet egyszerre szülünk??? :D Pár nap van közöttünk..

Már én is kimostam a kis ruhákat, plüss állatokat, lefertőtlenítettem mindent a gyerekszobában, bútorokat, játékokat, mesekönyvet.. De hát még a bútorok porosodni fognak a maradék idő alatt, úgyhogy takarítanom kell még egyszer. Csak hát nem bírtam magammal. :D

petra79

Petra!

Igen ezt mr a vajúdás alatt csinálják vagyis pontosabban a fájás alatt. Eléggé fáj, viszont ha jól csinálják 1-2 órával lerövidül a vajúdás. Én már az első szülésemnél is úgy gondoltam hogy megéri az a félperces fájdalom, hogy hamarabb túllegyek a dolgon. A Krisztiánnál meg kerek perec megmondta a doki ha nem tágulok megcsászároz szóval akkor meg azért volt szükségem rá.
Én a szülésznőmben teljes mértékig megbíztam és rábíztam magam. Ha legközelebb szülnék akkor se lenne másképp :)

A szülés alatt nem ez volt a legrosszabb hanem a penicilin próba jáááááááááááá akkor majd be szartam.

Puszi
Angi

Kép
Kép
gangi

Gangi!

Tényleg a penicillin próba, már el is felejtettem, hogy olyan is lesz... én biztos azért felejtettem el, mert nem volt vészes, de v.hol a hátsó agyamba rémlik v.mi csipős érzés.... :(

Tegnap nagyjából kész lettünk a fiúk szobájával, dobok fel képet. Még fúrunk fel majd képeket a kiságy fölé, meg Somának polcokat az íróasztalához, meg még fabrikálok majd aug-ban a kiságy fölé olyan forgó v.mit (nem fog zenélni, csak vékony polifoam anyagból gondoltam, vagy hungarocellból-amit ki kell festeni, damilra fellógatom...) állatkás, vagy pillangós mintával.

Noé fala:
Kép

Kép

Soma galériája és oldala:
Kép

Kép

Eléggé elfáradtam mire idáig jutottunk, annyi vásárolni való kidobni-selejtezni való volt, mától viszont pihi, mert jövő héttől még 2 hetecske meló....

lola77

Ja, persze nem Noé kosarazik egyenlőre (csak a pocimban...) hanem term. Soma és majd ha kibújik az öccse, akkor odatesszük a relaxfotelt-szopizás céljára! :)
Egyébként Somának bejött ez a galéria, 2-szer beverte a fejét, aztán megtanulta, hogy fennt nem áll fel. De a lényeg, este tök jól elalszik és éjjel nem jön át közénk, csak max. hajnalban, vagy reggel, vagy szól, ha szomjas....

lola77

Sziasztok!

Ancsa
köszi a képeket,csini vagy és a gyerekeid is szépek,aranyosak!
Hogy boldogulsz a szívhallgató készülékkel?Megnyugatat,hogy bármikor meghallgathatod a pici szívverését?
Neveken még nem gondolkodtok?
Gondolom a gyerekeid is adnak tippeket ehhez :lol:

Petra
kép rólatok? :D
milyen nevek esélyesek nálatok?bocs,ha már kérdeztem vagy írtad már :oops:

Gangi
penicillin próba????????nekem olyan nem volt :roll: minek kellett?

Lola
milyen óriási a fiúk szobája!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon tuti lett!simán mehetnétek lakberendezőnek :lol:
A színt ti kevertétek ki vagy kevertettétek,esetleg készen vettétek?
Lakás festés előtt állunk azért kérdezem és nagyon tetszik ez a zöld :D

Még teszek fel pár képet,aztán megyek tv-zni:)
Sziasztok:Erika

cseriviola

ribizli szedés :lol:
Kép
Lili napi torta :P
Kép
nagykanizsai mai barátlátogatáson Zéténnyel :D
Kép
új divat :wink:
Kép

Puszi mindenkinek:Erika

cseriviola

Erika!

Köszi, Te meg cukrásznak mehetnél olyan gyönyörűséges ez a pónis torta! Már meg sem kérdem, hogy Te csináltad-e! :) Amúgy tartjátok Lili napkor is a névnapját, vagy csak így jelképesen, vagy Neked kell v.mi indok a tortasütésre? :)
Falszín: Polifarbe Platinum előre kevert festék, olyan zselés állagú nagyon tuti festék! Ez egy 17 nm-es szoba, ugye felére kellett, a gardrób mögé nem és így vettünk egy 2,5 literest, amiből maradt egy kevés, de van 5 literes is! Ha beírod itt a neten, meg tudod nézni. Mi festékboltba vettük Kertvárosba, de több festékboltban láttam már, az a jó, hogy nem csak pasztell színekben van! Nagyon jó vele dolgozni, alig csöpög-teddyvel! Olcsóbb is v.mivel mint a Dulux, de mi abban nem találtunk megfelelő színt!

lola77

Csak egy gyors bejelentkezés.
Erikának a penicillin-próba a lehetséges császár miatt kellett és nagyon-nagyon csípett.

Angi

Kép
Kép
gangi

Erika :lol: köszi

Hát kínlódom vele,nem találom a picur szívverését vele :roll: ugyhogy eddig csak felidegesítettem magam miatta :shock:
más mint a doppler készülék,másként adja vissza a hangokat :wink:
ugyhogy lehet h már megtaláltam,csak nem jöttem még rá,hogy azt hallom :wink: na ezt jól leírtam :lol:

hogy vagytok?
na én tegnap megjártam a fogorvost,megint nem sikerrel :wink:
állítja ez a doktor bácsi is,hogy nincs rossz fogam,csak a fogkő miatt látom rossznak :wink: de nem értem,a fogkő tudtommal nem fáj :wink:

pocaklakómnek nem tetszik,ha félig hason-féloldalt fekszem,mert nekiér a hasam az ágynak :arrow: minden este lefekvéskor reklamál érte :lol: amugy is keveset mocorog, én meg direkt élvezem,h van ilyenkor egy kis mocorgás :roll: :lol:

Ma akartam menni terheléses cukorvizsgálatra,de nem megyek ma :roll: tegnap a párom szétverte a konyhát :arrow: őrült romhalmazt hagyott maga után,ugyhogy muszály takarítanom,bár ma is folytatja és még kb 2 hétig ez lessz,ugyanis a konyhát alakítjuk át gyerekszobának, a konyha meg átköltözik máshova,ahol nekünk is jobb lessz,mert ez amugy kicsi volt konyhának,de gyerekszobának tökéletes :lol:

2 hét mulva megyek vissza dokihoz,kíváncsi vagyok,remélem nem nyílt ki tovább a méhszájam :oops: így is parázok már miatta a 13. héttől :cry: és hol van még a vége........... :arrow: messze nagyon

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?