Új privát üzeneted érkezett!

[quote="petergabi"]S írta:petergabizerintem ha Adri nem érett még rá,akkor nem is fogja megenni :wink:


mint lejjebb írtam, Adri = Fekete Laci. már akkor is balhézik, ha nem nézheti, hogy mi hogyan vacsorázunk. :)
szóval augusztusra beszerzek pár gyümölcspürét és friss gyümit, és elkezdem nyomatni neki. (így legalább gyümihez jut, mert amúgy októberben kellene kezdeni, amikor már ...)
ancsipancsi
 
 


VALAKI IGÉNYELT ITT "GYERMEKSZÁM VÁLTOZÁS" MIATT ÚJ CSP-T? mert én május 1-jén elküldtem, s azóta se reagáltak, s nem ártana, ha nem sikkasztanának el pár hónap emelt összegű csp-met.
ancsipancsi
 
 


Ancsi:akkor nem lesz gond :lol:
Botond is megissza a tápját és utána még simán tátog egy kis gyümölcsért :lol: Mondjuk látszik is rajta:7,2kg és 69cm :wink:

Mutatok pár képet:
a jövő reménysége :lol:
Kép
a XXI. század gyereke :roll: :
Kép
ezt meg csak úgy:
Kép

petergabi
 
 

 
 

Ancsi:
én igényeltem és pár hét alatt küldték is a különbözetet,visszamenőleg!Azóta pedig rendszeresen.Mondjuk ez nem Pest megye :wink:
Meg is lepődtem,mert nem a születés napját nézik,hanem a hónapot.Így jó kis summát kaptunk :lol: Szerintem zargasd Őket :!:
petergabi
 
 


[quote="petergabi"]A írta:petergabincsi:
én igényeltem és pár hét alatt küldték is a különbözetet,visszamenőleg!Azóta pedig rendszeresen.Mondjuk ez nem Pest megye :wink:
Meg is lepődtem,mert nem a születés napját nézik,hanem a hónapot.Így jó kis summát kaptunk :lol: Szerintem zargasd Őket :!:


most írtam egy újabb levelet, hogy hellókáim, ide a lóvét, mer nálam a slukker! :)
a mi FeketeLacink 60,5 centi és 6,3 kg, és még csak 3 hónapos! :) feküdt tegnap mellette a pelenkázón egy 4,5 hónapos kisfiú, és öregem, kisebb volt nála, de nagy volt a kontraszt, mert annak már kisfiúsabb volt a feje, a miénk meg még csecsemőfejsaláta.

ancsipancsi
 
 


Johi,
püztem nézd meg légyszi :) :) :) köszi!
(egy csomószor elszáll az éterbe a püm :twisted: )

Kép
akata
 
 


Lányok köszi a véres köldök tapasztalatokat!! MEgnyugodtam!
(dokim szabin, védőbanya meg...hagyjuk)

Az tényleg érdekes volt amit Votiv írt a köldök, születés, kapocs összefüggésben, mert egészen más volt a két várandósság, szülés, érkezés-fogadás stb és míg Kamillának elég volt ha a hangomat hallja Borkát viszont tartani is kell közben. De rendi gyerek mert vigyorog ezerrel (vagy kiröhög?) közben és az olyan jó érzés a kis Ragyamanómtól :P

Tinu: neked van bébierszényed ugye? Milyen volt benne cipelni Tündit? Bírta és te?
Úgy néz ki kapok egyet kölcsön...ma is annyira összecsúszott a kendőben mire felértünk a játszóról :roll: remélem az erszény jobb lesz neki!

PGabi, Ancsi: mi is még az egy gyerekes csp-t kaptuk, ráadásul a gyest is utalták :? ilyenkor mi van, majd azt levonják vagy hogy?

Ancsi: Te hogy teszel el gyümit télire? MErt én is ezen filózom, mert ugye Borka is tél közepén lesz 6 hós...Meggyet már fagyasztottunk, de a barackon is erősen gondolkodm...

Gabi: a képek szuperek!!!! Az egy kiscsikó akin Dorka lovagol?

Votiv: kösz a tippet a köldökre, ilyen weleda olajunk van is itthon. És csak úgy csöppentsek bele egy kicsit?? Mert valóban van ott még valami kis sebecske szerűség egészen belül. Alkoholozza apjuk fürdés után, nehogy valami baci bemásszon oda.
És lehet, hogy Kamilla is azért kapott újra rá a köldökpisztergára mert ez ilyen tudatalatti kötődéses izémicsoda nála?? :roll:
Nem is tudtam, hogy a hévizi tó nem jó gyerekeknek! :o
És elképzellek, ahogy fél szemmel olvasol a másikkal meg lesed Istit :) de azért legyeket nem kapkodsz közbe a nyelveddel, remélem!! :mrgreen:

Deni: Bence mikortól lett babakocsikompatibilis??

Rylie
rylie
 
 


Rylie,
a házi eltevésben asszem nem sok vitamin marad (szemben a bolti fagyasztottal, mert azt más eljárással fagyasztják), de mégis házi...
én úgy tettem el Lencsének is, hogy vettem egy csomó kopaszbarackot és egy aprítógéppel péppényomattam mindet, majd 3/4-ig tettem a bébiételes üvegeket ilyennel, azt sutty be a fagyiba. mivel L. nem volt olyan lelkes, ez kétszerre elég volt neki, de mindig tettem bele Holle 3 gabona izét, ami pehely és nagyon megkönnyíti, szinte habbá teszi a kaját. szilvát ugyanígy! megkóstoltam amúgy és nagyon finom, én is ennék szívesen ilyet!
meggyet nem teszek el, mert ott a bótba mind a összes, s lesz majd friss sütőtök, meg cékla, ezeket el se kell tenni. anno Lencsének sok meggyeskrumplit főztem, meg cékláskrumplit. szívesen termelnék FeketeLacinak sárgarépát, de pont rossz időpontban lesz a hozzátápi.
a baracknak, szilvának nem húztam le a héjját, de szőrös barackot nem tettem volna el így, én se bírom a szőrt. :? :?
még a sárgadinnyén gondolkodom, mert tavasszal az nincs, s lehet, hogy majd ő örülne neki.

ancsipancsi
 
 


Akata: válaszoltam.. nekem is elszállt párszor... úgyhogy csak a távirati stilus maradt. :-) (nincs hosszú i betüm)

Gabi: Micsoda képek...

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Gabi,
dejó képek :D

Rylie,
mi is babakocsiztunk, és Ábel pici korában is jókat aludt benne :)

Véres köldök Ábelnél is sokáig csúnyácska volt, érdekes :) elég anyás a lelkem, de pl. az oviban egész délelött nem kérte a cicit, annyira jól elvan a gyerekek közt, imádja a nyüzsit :D és bárkinek a nyakába ugrik, ha szimpi neki :lol:


Holnaptól a Velencei tóban pancsolunk, Mindenkinek szép nyári napokat :D

KépKép
fibi
 
 


Votiv,
P és M kapcsolata fantasztikus!!! Nem is hittem volna sose!!! Sokszor el is játszanak és úgy gondolom még egy ideig - konkrétan, amíg M. nem tud visszaütni egész jól ellesznek. Akkortól egy más időszámítás kezdődik és megint hónapok lesznek míg megszokom, hogy verik egymást.
M-t nagyon okos és hasznos dolgokra tanítja a bátyja (zoknit bedobni a kádba fürdéskor és szipolyozni ki belőle a vizet, majd kiköpni jó messzire)... Sűrűn összevesznek, főleg ha én a közelben vagyok. Ha nem, akkor néhány nyikkanás és M. magától megnyugszik.
Érdekeset írtál a köldökről!!!!
Ja, és P. elvileg óvodás, ugye a magánoviba jár. És most éppen már nagyfiú és okos (beetették az óvónők) így nem ordít, hanem békésen kibekkeli azt a pár órát nélkülem (hetente 1-3x). Hogy szept-ben mi lesz még nem tudom. Én szeretnék előbb-utóbb dolgzoni. Vmit. Vhol...

Ancsi,
A köleskásáról (Holle) annyit, hogy ha éhes nekem még a 3.5 évesem is megeszi szimplán vízzel!!! (Na jó, általában beledobok néhány olajbogyót vagy gyümölcsöt vagy lekvárt, de ő ugye válogatós 3.5 éves.)

Rylie,
Elvileg nem lehet káros a kendős hordozás, hiszen azt se hallottam, hogy megártana a büfiztetés vagy mi (M-val sose csináltam, mert nem volt idő rá - ugyanis ő sokszor evett és sokat aludt). Akkor már a kendő jobban tartja, mint te tartanád. (Ezt úgy értem, hogy ha én belekötöttem a kendőbe M-t az jobban tartotta, mint a két kezem.)
És a kendőt baromi szorosan kötöttem meg kiskorában. Annyira, hogy azt hittem oda tuti nem fér be M. Vhogy bepasszíroztam és ha még akkor is szoros volt, akkor volt jó!! (Nemrég én is láttam vmi más megoldást, ami jónak tűnt és egyszerűbbnek. Nem emlékszem a nevére, pedig megkérdeztem, mert nagyon jól állt a lánynak és a kisfiúnak, aki ült benne. Vmi maitei vagy hasonló - gondolom tuti nem így írják.)
Ja, és a strandoknál én is bánni szoktam, hogy nincs fürdőcsadorom. Még akkor is ha kicsit kényelmetlen lenne...

Fibi,
Jó pancsolást!

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Rylie,
Hidd el azért meg lehet szokni azt a sok kütyüs autót is, nekem pl. a légkondi és a tempót nagyon bejön a 17 éves totoyám után :D :wink: Az immunos cuccal kapcsolatban meg úgy néz ki, h jó irányba nézték el :) A labor szúrt el vmit. Amikor megtudtam, h a 11.keres sztkban levett vért is csepelen tesztelik, akkor már mindent értettem :roll: Nekem anno ott nézték el a terhességemet nem terhességnek :roll:
És ügyesek voltatok a másfél órás kimozdulással, majd belejöttök, Kamillának meg biztos ennyi idő is sokat számított :)

Pipal,
Nekem is az jutott eszembe, amit a többiek is írtak, h BS után UM. Abszolút két különböző doki :?

Votiv,
Igen, persze, h jó hír az immunos dolog (kicsit félreérthető voltam) csak hát azért az embert két hónapig idegbe tartani elég durva dolog :roll: Ez volt az, ami kiakasztott :roll:
És a tesóprojekten már rajt vagyunk :wink:
Strandolás nagyon jól hangzik, annyira el tudlak képzelni fél szemmel a könyvön fél szemmel Istin :D :wink: Köldökről tök érdekeset írtál!!! :)

Deni,
Köszi, nagyim már egyre jobban :) Ma már ki tudott kísérni minket a kapuhoz :) De egyébként én gürizek, ráadásul én lakok a legmesszebb tőle (minden alkalommal a nulláson szántani :roll: ) de hát a mi családunk már csak ilyen :roll:

Ancsi,
Fekete Laci :lol:

Gabi,
Micsoda lovasnőd van :D és hát a 21. század gyereke :lol: (mintha magamat látnám 8) )

Fibi,
Jó Velencézést!!!

Móni,
Micsoda remek ovis hírek :D a beetetés teccik :lol:

Kép Kép
curse
 
 


Rylie: én nem használtam babaerszényt, mert mire kicseréltem a megfelelő méretre (asszem még mindig kicsi), addigra Tüncinek sínt kellett hordania és nem tudtam a lábát behajlítani. Úgyhogy én olyan amcsi vízszintes hordozót használtam, mert abban nem kellett hajlítagni a lábát. De megmondom őszintén, nem nagyon hordoztam benne, csak aludni tettem bele - vagyis nem járkáltam vele az utcán, viszont itthon jót aludt benne rajtam. Személy szerint én inkább kendőbe raknám a babót függőlegesen. De te érzed. :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Rylie :lol: :lol: és LOL!! :D

míg el nem felejtem, van egy doboz régi Kismama/Baba magazinom, kéri valaki?

majd még írok, most ebéd :)

votiv 8)
votiv
 
 


Móni,
az én 3 évesem nem eszi meg a tejbegrízt se, meg semmit, amit korábban rá tudtam erőltetni :). a húst hússal igen. meg a borsót. úgyhogy most is jó sok borsófőzeléket evett.

ancsipancsi
 
 


Curse: és akkor mr-re se kell menned???
Egyébként nem CSepelen tesztelik a vért hanem a Jahn Fecóban van a labor, amit itt az sztkba levesznek az is mind odamegy :? azt meg tudjuk milyen, ugye...

Ancsi: én meg arra gondoltam, hogy felezve fagyasztom a barit és ha előveszem akkor truttyolom össze...
Meggyet kaptuk ajándokba és annyira sok volt, hogy ment a fagyiba, lekihez viszont kevés lett volna...

Fibi: Bori csak úgy bírja a babakocsit ha az mozog alatta :? ma a kendőben is csak úgy bírta ha inogtattam magam, szal nem tudtam héderelni a jó kis árnyékos padon 8) Meg a babakocsink nagy és dögnehéz és semmi kedvem azon a kis játszón folyamatosan körözni vele, igy marad a kendő és bízom benne, hogy Bori is eléri ama kort amikor rájön, hogy babakocsiba aludni sokkal jobb mint anyával összeizzadni ;)
Jó pihenést!!

Móni: ma végre úgy éreztem, hogy sikerült jól megkötnöm a gyereket magamon! Azaz elég szoros votl ahhoz, hogy ne csússzon össze kb 15 perc múlva.
Azért kipróbálom majd azt az erszényt is aztán meglátjuk melyik a könnyebb hordozás.
M megy bölibe szeptembertől?

Tinu: fogalmam sincs ez az erszény milyen - mármint, hogy kényelmes-e. Meglátjuk...mondjuk ebben a nagy melegben az se nagyon jó, hogy azt a rengeteg anyagot körbetekerem magunkon...

na most miért nem alszik a kisebbik??? még felkelti nekem a nagyobbat :o

R
rylie
 
 


Ja és közérdekű:
a mokép honlapján egy jópár dvd akciós 700 ft.-os áron van júl.31-ig. Pl: Magyar Népmesék sorozat, Mikrobi, Vackor
www.mokep.hu

Votiv: a Vackor nagyon bejött Kamillának is, mindenre azt mondja: "az biza medveség" :)


R
rylie
 
 


Zsanci: Liliom dombi kérókat néztétek már?

na télleg el pelenkát vasalni

R
rylie
 
 


Rylie: hát igen, ilyen melegben, lehet, hogy jobb az erszény. Majd írd meg, hogy milyen, hogy jött be nektek! Amúgy Tünci se szerette, ha megálltam vele se hordozóban, se babakocsiban nem tolerálta. Úgyhogy együttérzek veled. :P

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok,
mi újra L Balcsizni (bocsi, nem mondom többet, ígérem...), csak bekukkantottam.
Rylie,
nekünk erszny Atival nagyon bejött, lévén,h én nem tanultam kötözgetőset,s nagyon hirtelen volt szükségem a magamra szerelésre,mert csak azt bírta,ha testközelben van ;-)
kbórt bizti volt benne /nap...Szerintem próba cseresznye, én talán 5-ért vettem ,de minden nap elmondtam,h 50e-t is megért volna,h mindenkinek (Eszternek is!!!) nyugis lett az élet 8)
Most ennyi,reagálni már nem bírok a napokban 8)
Puszik

Kép
Kép
szelloke
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindnekinek a választ Urbán Mártára vonatkozó kérdésemre. Pont azért akartam tőletek megkérdezni, hogy mi a véleményetek, mert abszolut nem ismerem ezeket a dokikat.

És ha még zavaroghatok, valaki aki esetleg Vass Zoltánnál szült mostanában? (eredetileg hozzá járok, csak kissé feszélyez, hogy ő tulajdonképpen nem dolgozik a kórházban, és délelőttönként nem ér rá szülést vezetni)

ELőre is köszönöm mindenkinek!
Üdv:
Pipal

Kép
pipal
 
 


van egy kusza rész az előző hszben,köszi insert gomb... tehát :
1,5órát bizti volt benne/nap,

Kép
Kép
szelloke
 
 


Sziasztok!

Én is a kórház felől érdeklődnék, most a Szt. Imre és a Szt. István között hezitálok. Valamiért úgy emlékeztem, hogy a szt. Imrében is van családi szoba, apuka bent lehet éjszaka, most meg azt olvasom, hogy látogatás is csak a társalgóban (mondjuk ezt megértem, de nekünk más az igényünk :oops: :) ). Ugyanakkor próbáltam vissza-/beleolvasgatni a topikba, láttam, hogy egyágyasba volt, akinek bemehetett a párja. Tudtok erről mondani valamit?
sambuca
 
 


Pipal
szobatársam szült nála tavaly nyáron. Ő nagyon meg volt vele elégedve, ő amolyan BS tipusú orvos. A 38. héten vállalta el, és ilyen rövid ismeretség is elég volt ahhoz, hogy szép szülése legyen. Ő reggel szült vele, nem tudtam, h délelőtt nem vállal szülést.

Sambuca
sztimrében nincs családi szoba, nincs lehetőség arra, hogy ott aludjon az apuka. Ha néha néha be is mehet egy-két apuka az egyágyasba, az szigorúan "illegális" :wink: . És irtó nehéz bekerülni abba a két darab egyágyas szobába.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Sambuca (tökjó ez a nick!:)), ezek csak kivételes esetek, alapjában véve a gyermekágy zárt, és te bármikor kimehetsz, de be nem jöhet látogató, az anyukák kérésére. Eleinte én is tiltakoztam magamban, de mikor ott voltam, már kifejezetten hálás voltam, hogy akár félmeztelenül is szoptathattam, nem kellett szégyenkezni, ha véletlen összevéreztem az ágyneműt, nyugodtan pihenhettem, nem zavart se a saját családom (mert ugye nem csak a legközelebbi rokonok jöttek látogatni), de főleg nem a szobatársé. Amikor ékezett valaki, akkor meg fürdőköpenyt vettem és kislattyogtam a társalgóba. Egyébként ha nincs semmi gond, már a szülés utáni 2. nap is hazamehetsz, a szülés után pedig még legalább 1-2 órát együtt lehettek a szülőszobán a pároddal és a babáddal. A köztes kis időt ki lehet bírni, vagy esetleg - ahogy páraknak sikerült, általában a szülésznőjük hatékony közreműködésével - be lehet csempészni a papát az egyágyasba (kétágyasba kevésbé, ott hamarabb feltűnik). Az egész gyermekágy nagyon nyugodt, csendes, tiszta, barátságos környezet, akárcsak a szülőszobák - egyfajta "női szentély". Régebben tartottak nyílt napokat is, de akkora tolongás volt, hogy már egyszerre csordák vonultak a szülészeten, itt hagyták abba... De ha választasz szülésznőt, ő is körbevezethet. Ha egyébként az Imrében más minden szimpatikus és van egy jó dokid, akkor ne emiatt vesd el, mondom, eleinte nekem se tetszett az elv, aztán megtanultam értékelni :wink:

Pipal, nem értem, hogy miért nem ér rá délelőtt szülést vezetni? mert akkor a Fehérvári úton rendel? hát legfeljebb otthagyja a rendelést - a többi doki is így csinálja... egyébként úgy tudom, a H-ban a profon és 1-2 főorvoson kívül senki sincs státuszban, pusztán anyagi megfontolásból. Fizetés helyett használhatják a H-t, és a magánbetegeiktől meg beszedik az apanázst... Egyébként milyen a Vass doki? nagyon kíváncsi vagyok rá, az én dokim nemrég nyugdíjba ment, és arra gondoltam, legközelebb majd hozzá megyek. mesélj róla légyszi!

votiv 8)
votiv
 
 


Sziasztok! Bocs, hogy így ismeretlenül beleuhógatok itt a beszélgetésbe, de mentségemre legyen mondva, az én kisfiam is a Szent Imrében született tavaly decemberben. Néha-néha szoktalak olvasgatni beneteket, de valahogy mindig olyan voilt a téma eddig, amihez nem tudtam volna hozzátenni.

Most viszont a hordozással kapcsolatban szeretnék szólni :), mint lelkes kendős hordozó.

Hordozókendőben nyugodtan lehet a babát már újszülött korától is akár függőleges helyzetben hordozni. Amire vigyázni kell, az a helyes lábtartás, azaz széles terpeszben, lábak felhúzva, térdben hajlítva. (ezt hívják béka lábtartásnak), és a kötés szorossága. Ha a kötés megfelelően szoros (ez azt jelenti, hogy nagyon szoros), akkor minden oldalról jól körülöleli a kendő a babát, megfelelően támasztva ezzel a gerincet. Akkor elég szoros a kendő, ha a baba popsija az anya köldöke felett van kicsivel, és az anya kényelmesen meg tudja puszilni a baba fejecskéjét, valamint előrehajolva se mozdul el a baba a kendőben picit sem.

Van olyan kötés, amit előre meg lehet kötni, és a kész kötésbe kerül bele a baba. Ez pl. a zsebes keresztezett kötés. Rugalmas hordozókendőhöz tipikusan ajánlott kötés, de jó sima szövött kendőhöz is. Előnye, hogy míg kezdő az ember nem kell egyszerre koordinálni a babát a kendővel kötözés közben. Hátránya, hogy kell némi gyakorlat, hogy eltaláljuk a megfelelő szorosságot, és a szorosság utólag nem állítható.

Van olyan kötés is, ami előre fel van kötve, sima elöl keresztezett kötés, kendő elöl megcsomózva, aztán kerül bele a baba, és csak ezt követően húzzuk teljesen szorosra.

És van olyan kötés is (a zsebes keresztezett egy variációja), amit a babával együtt kötünk magunkra.

Szerintem érdemes próbálkozni, mert a kendőnél tényleg nincs sokoldalúbb hordozóeszköz.

Mei Tai-t, Ergo Babyt, Manducát én nem ajánlanám 3-4 hónapos kor alatt, bár akad olyan, aki szerint ezek is jók.

Persze, ha a meleg zavarja a babát (a fejét nem kell feltétlenül bekötni, elég, ha a tarkóját támasztja jól a kendő, de fejet bekötve is kap levegőt :)), akkor nagy melegben inkább ne hordozzunk. Bár én eddig még nem láttam babát, főleg picit nem, aki egy jól megkötött kendőben ne érezte volna jól magát.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Hja és bocs az elgépelésekért, notórius billentyűzet félrenyomkodó vagyok :)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


NAGYON BOLDOG 3. SZÜLETÉSNAPOT BÁLINTNAK ÉS ISTEN ÉLTESSE ANYUKÁJÁT IS :D :D :D
Kép

most csak ennyi épp bográcsolos buliba indulunk :)

Kép Kép
curse
 
 


Isten éltesse sokáig Bálintot!

ancsipancsi
 
 


Sambuca!
mikor az első lányomat szültem, akkor én is méltatlankodtam, hogy apjuk miért nem lehet velünk, miközben láttam, hogy egy fiatal (kb. 16 éves) roma lánnyal ott lehet a férje. a szülésznő kifejtette, hogy olyan esetekben engedélyeznek ilyesmit az egyágyasban, ahol az asszony nagyon elesett a férje nélkül, lásd. 16 éves lány. a srác végig zöld ruhában mászkált, tehát teljesen beilleszkedett a kórházi miliőbe. :) akkor még nem olyan gyorsan engedtek haza, sőt, azt a csajszit főleg, mert besárgult a gyereke, meg teje se volt, meg nem nagyon tudott még a babával bánni, így minimum 5 napot bent volt. most, mikor a másodikat szültem, gondoltam, hogy jó lenne egy egy ágyas, de 7000 Ft-ba kerülne/nap, s mivel megint császárral szültem, nem kockáztattam, hogy egy nagyobb összeget ott hagyjak. meglepetésemre nagyon rendes volt a szobatársam, s szombat este szültem, kedd du. meg már kinn is voltam a kórházból. szóval nekem is hiányzott apa, jó lett volna, ha a nagy bizonytalanságban segít, nyilván először nem is lettem volna olyan depressziós, de a Szt. Imrében így mennek a dolgok. szerintem ha lesz is családi szoba valaha, rendesen meg fogják kérni az árát.

ancsipancsi
 
 


BÁLINTNAK MI IS NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!!!!

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Isten éltessen sokáig Bálint!!!! :D :D :D :D

Kép
akata
 
 


Nagyon köszönjük a köszöntéseket!! :D :D Átadtam az illetéskesnek :wink: :D :lol:
Teszek fel néhány képet:
Bálint és Bencus együtt örültek az ajándékoknak (bár Bálint néha helyre tette az öcsit, hogy ezt ő kapta 8) :lol: :
Kép
Bálint (saját gyártmányú) meggytortája, ezenkívül még volt feketeerdő és narancsos csoki :D :
Kép
Bálint elfújja a gyertyákat :lol: :
Kép

Kép
Kép
denizsa
 
 


Innen is nagyon boldog születésnapot Bálintnak!!! :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Votiv :) Hú, 9 emberre főzni, nem semmi! ügyi vagy!! Dédidet Isten éltesse utólag is!! :D Fürcsizést így már értem, köszi a részletezést (nem azért kérdeztem, mert tudom én, hogy jó anya vagy és fél szemed mindig rajtuk :wink: ) csak nehezen tudtam a mélyebb vizes variációt elképzelni.

Ancsi :) Mi intéztünk ilyen csp-t és már nem emlékszem pontosan mennyi ideig, de jódarabig eltartott mire utalták, viszont visszamenőlegesen is, úh no para, nem sikkasztják el, ami jár! :wink: gyerekszájak :lol: és Fekete Laci meg egyszerűen :mrgreen: :lol: :lol:

Gabi :) Nagggyon jóóó képek!!! :D :D :D

Rylie :) Én simán fagyasztottam tavaly Bencusnak gyümit télire. Úgyis összeturmixoltam pehellyel, szóval nem volt gond, hogy löttyed volt, bezabálta :D :lol: Köldökcsonkra mi csak Betadint használtunk Bencusnál (ez volt ekkor már az új "módi"), ez fertőtlenít is tudtommal :wink: Babakocsihoz én már a legelejétől szoktattam Bencét (mivel Bálintnál megszívtam, hogy későn kezdtem és eleinte nagyon utálta), de elaludni ő is csak úgy tudott, hogy mozgott a feneke alatt 8) ezért úgy időzítettem a sétákat, hogy ő az elején beszunyt és volt időnk Bálinttal játszózni, amíg horkolt a kocsiban :)

Fibi :) Jó Velencézést Nektek!!!

Curse :) Szuper, hogy legalább jó irányba nézték el a vérképed!! :D (persze kiakadásodat megértem :roll: ) És akkor most nincs semmi gond, mármint teljesen vaklárma volt? Tesóprojekthez pedig drukk!! Nagyid ellátásához +++ Bográcsos buli wow és wow!! Érezzétek nagyon jól magatokat!! :D

Zuzi :) Ha hazajöttetek, akkor kérünk élménybeszámolót!!! vagy bármit!! :lol: szóval írjál, plíz!!
denizsa
 
 


Jaj és Votiv: Lilinek boldog nevenapját!!!! (ööö tegnapra :oops: ) :D :D Kép
denizsa
 
 


NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT BÁLINTNAK ÉS BOLDOG NEVE NAPJÁT A KIS VIRÁGOS NEVŰ HÖLGYNEK!!!!!! :D :D :D

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


drágák vagytok, köszi! :D

Bálintkát a Jóisten éltesse egészségben, szeretetben, egész családjával együtt! :D :D

Kép

sok puszi:
votivék
votiv
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat! Szerintem még mindig a sztimre a messze legjobb szülészet, a nem fizetős szobák is kulturáltak (ahogy olvastam). Azt hiszem, apa nélkül azt a pár napot jobban kibírom, mint mondjuk egy öt ágyas kórtermet más helyen, ha épp nem üres a családi szoba (márpedig amilyen gyerekdömping van, semmi garancia rá...)
Akkor ez nagyjából eldőlt, apának majd úgy tálalom, hogy belássa :)
Ha eszembe jutnak újabb kérdések, jövök :wink:
sambuca
 
 


Utólag is Nagyon sok boldgoságot kíváunk Bálintnak szülinapja alkalmából. Lilikének pedig névnapjára.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Deni,
azért írtam a CSP-seknek újra, mert van valami olyan szabály, h csak 6 hóra jár visszamenőleg. s mivel most lapítanak, úgy érzem, hogy nem kapták meg , vagy elsinkofálták, s így nem járna visszamenőleg, ha sokáig húzom az időt. úgyhogy tudattam velük, hogy több, mint 2 hónapja benyújtottam.

ancsipancsi
 
 


Deni,
Bálintnak nagyon nagyon boldog születésnapot!!! :lol: :lol: A torta szépséges :)

Puszilok mindenkit, néha be szoktam kukkantani, de írni már nem jut idő és erő. A betegek gyógyuljanak, és mindenkinek nagyon szép nyarat!!!

Nagyon köszönjük a köszöntéseket utólag is, itt egy kép az ünnepeltről, és Dóci is természetesen ott van vele mindig :D Jól vagyunk, nagyon élvezem a munkát, Marci a bölcsit (félnap jár), nagy gazember lett belőle :mrgreen: Dóci echte kis királykisasszony, ha hagynánk, napjában kb. 10x átöltözne, de nem hagyjuk :mrgreen:

Kép

vera
kisün
 
 


BÁLINTOT az ISTENKE ÉLTESSE SOKÁIG!!!

LILINEK NAGY CUPPANÓS A NEVENAPJÁRA!

Deni: Bori annyira csalafinta, hogy elalszik a szekérbe szépen, de ahogy megáll a szekér kipattan a szeme :? igy babakocsival hármasba tutti nem tudunk lemenni a játszóra mert nem tudom a taligát is löködni+Kamillával a homokot túrni...tudom én vagyok béna 8)
Képek :) és a tortaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nyamiiiii
(mostanában olyan édességzabálhatnékom van, hogy szinte elvondási tüneteket élek meg :oops: :lol: )

Tinu: no megkaptam az erszényt...hááááát egyrészt vlahogy olyan, mintha Bori ehhez már nagy-hosszú lenne, meg úgy érzem-látom, mintha görbülne benne :roll: vagy nem is tudom...jó párszor gyakoroltam vele, mire rendesen be tudtam gyömöszölni, szerencsére bírta a kiképzést :) aztán amikor végre úgy nézett ki, hogy talán most van benne rendesen akkor szépen el is aludt 8) Azon filóztam, hogy talán ha kényelmetlen lenne neki akkor nyilván ennek hangot adna és nem szépen összetenné a két kis öklét és szundítana :roll: :P és miután ma jött az eső teljesen élesben nem tudtam még kipróbálni a dolgot...

Vera: jó a képek a gyerkőkről! torta szintén nem ééééér...
öltözködés :P

Sambuca: arról nem beszélve, hogy lehet olyan szobatársad akit őt magát se de pláne a férjét nem szeretnéd 100 méteres körzetben sem látni a babád és magad mellett!! Sajna nekem volt ilyen szobatársam még az első babámnál és amikor megláttam a váróban az apát háááát nagyon örültem, hogy nem jöhetnek be apukák csak úgy az osztályra!!

Varda: kösz a kendős infókat. Kb igy csinálom én is, és legutóbb már egész szorosra sikerült kötni a csajszit és akkor éreztem is, hogy most van jól rajtam ;)

Nemtom az esőtől é vagy mi de Borka kb negyed órákat hajlandó csak aludni aztán bőg amig fel nem veszem rajtam újra beájul és igy tovább :roll:

Rylie
rylie
 
 


Sziasztok!

30 hetes kismama vagyok, és sürgősen kéne szülésznőt válasszak a Szt.Imrében. 2 ismerős nevem van: Vastagné Nagy Éva és Molnár Gabriella. Van valakinek tapasztalata ezekkel a szülésznőkkel? Bármilyen információ érdekel! :)
Köszi!!!
döncike09
 
 


Szia Döncike,
Molnár Gabiról vannak jó tapasztalataim, Nagy Éváról nincsenek. De csak azért, mert semmilyen tapasztalatom nincs vele.
Gabi kedves, halkszavú ember. Szép kék szeme van, olyan, amilyet a kislányaimnak mindig is szerettem volna... :lol: De a lányaim nem lettek kékszeműek... :roll:
szóval, Gabi jó választás, de ha a 30.-ik hétben vagy, akkor bizony elég nagy szerencse kell hozzá, hogy elvállaljon.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Bocsi, hogy a gyerkőimmel van tele az oldal, de ezt musz megmutatni:
A fiúk keményen dolgoznak, csokis keksz készül 8) :
Kép
Egyébként igazán bio lett a keksz, teljes kiőrlésű lisztből, cukor nélkül, kókusszal és zabpehellyel, de azért ehető :mrgreen: :lol:

Ancsi :) Csp-hez drukk, sztem tuti megkapod, de jól tetted, hogy írtál, legalább marad nyoma :wink:

Rylie :) Küldök kekszet fénypostával :wink: (még maradt belőle :wink: :lol: ) Sok +++++++++ (le sem merem írni, hogy nálunk meg extra nagyot aludtak a gyerkők: 2órát!! wow és wow) Babakocsis nem alvás meg :roll: :roll: remélem megtaláljátok a megfelelő eszközt vagy legalább beáll a rendszer Borka életében és nem lesz gond!! Bevallom azt is nehezen tudom elképzelni, hogy erszénnyel magadon homokozol :roll: én próbáltam, hogy egyik kézben ded, a másikban meg kislapát, hát... szóval nem Te vagy béna!! de kitarás, nemsokára együtt túrják majd a homokot :wink:

Döncike :) Molnár Gabival sokan szültek itt a topikon és nagyon jókat mondanak róla, Vastaghnéval pedig asszem Mása szült, de ő ritkán ír, viszont jó tapasztalatai voltak neki is :wink:

Zsan :) "De a lányaim nem lettek kékszeműek..." :mrgreen: :lol: :lol: de még lehetnek :wink: :lol: Egyébként hogy vagytok? Hogy bírod a 3 gyerkővel otthon?

Fibiék mikor jönnek haza Velencéről?
És Zuzi sem ír... :roll: :(
És egyáltalán hol van mindenki???

Kép
Kép
denizsa
 
 


Ancsi,
Adél nálunk sem eszi meg a tejbegrízt :roll: (pedig milyen egyszerű és gyors kaja), ő is csak húst hússal. Újabban a főziket sem eszi meg, hacsak nincs hozzá vmi hús. Tiszta apja 8)
És szerintem is jól tetted, h írtál a csp-seknek újra, inkább többször, mint egyszer sem. Bár én amilyen izgulos vagyok ilyen téren, tuttira fel is hívnám őket :oops: Apehnak is hiába írtam, kénytelen voltam őket felhívni a végén, h esetleg a szja visszatérítésemet utalják mán el, mert letelt a 30 nap 8)

Rylie,
De kell mennem mr-re, mert a látászavarok nem oldódtak meg, csak max kizárták azt, h fertőzés okozhatja. És szerintem nem te vagy béna, csak mission impossible :wink:

Pipal,
Sajna V. Z. ügyben nem tudok segíteni.

Sambuca,
Ahogy már írták a többiek is, szerencsére a kórtermekbe nem lehet bemenni látogatni. Őszintén szólva én nagyon örültem ennek, abszolút nem hiányzott volna, h szoptatás közben jöjjenek a látogatók stb. A szobatársam vmennyire puncsos volt, mert anyukája a kórházban dolgozott, ő időnként bejött a kórterembe és az is tudott feszélyezni, pedig ugye nő volt. Azt a pár napot ki lehet bírni apa nélkül :wink:

Deni,
Jaj, annyira jók a képek :D és hát a torta előtt emelem kalapom, bár te biztos a kisujjadból ráztad ki :wink: És hát sajna, ahogy Rylienak is írtam, a gond maradt, csak más okozza nagy valószínűséggel. A segítők miatt irigykedem :lol:

Votiv,
Szép nevű csajodnak NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D :D

Kisün,
De jó, h írtál egy picit :D Kép nagyon tutti és micsoda torta :P Az öltözködésen meg ne tessék csodálkozni, nőből van :wink: :lol:

Döncike,
MG-ről csak jókat hallottam a többiektől, nagyon népszerű, Vastagnéról nekem is csak annyi jut eszembe, mint Deninek, h Mása szült nála és hogy meg volt vele elégedve.

Képzeljétek most este lett itt a szomszéd utcában csőtörés, tök jó :roll: Még kész szerencse, h van itthon ásványvíz, mert most permomentán nem tudnánk semmit sem csinálni, bár így sem sokat :roll:

Kép Kép
curse
 
 


És akkor két kép a hétvégéről, voltunk Visegrádon a palotajátékokon. A legnagyobb szám a ponypacizás volt, két kör után is ment a hiszti, h még még :lol:
Apa meg nagyon büszek volt a lányára, h már most milyen jól megüli a lovat :D
Kép
És igen a napszemüveg mánia. Tudja, h hogy kell feltenni, mégis fordítva szereti hordani :lol:
Kép

Kép Kép
curse
 
 


SZiasztok!

:D képek gyerkők aranyosak :D bírom a kis cukrász legényeket :D

Curse,
:D mi is ott jártunk, vasárnap, pónikkal ugyanígy jártunk, Lizikén 3 adagot ment Ábel :lol: örültem neki (és fura, hogy még a nyúltól is fél, de a lótól nem; ellenben én még a póniktól is..... ) kép egyelőre nincs, majd mutatok én is :D
vízhez +++++


tejbegrízt Ábel sem eszi meg, a trutyis dolgokat sem, a zöldséges rizs, köles stb elég megbízhatóan megy és itt is imádat tárgya a BORSÓ :D és a tojás, ez utóbbi miatt néha kicsit aggódom, hogy túl sokat eszik/enne

Rylie,
hajrá, szerintem tök ügyes vagy és vállalkozó kedvű
nincsen más gyerek játszón? én ritkán ülök le Ábussal, mert ha van akár egy csemete is rajtunk kívül, akkor együtt játszanak vagy legalábbis inkább egymással
igaz, ilyen dög időkben (15-20 fok ingadozás, eső vagy gatyarohasztó meleg) kevesen vannak kint, mi is ritkábban megyünk

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Lilikének boldog nevenapját :D

Deni,
2 fiúval kekszet sütni.....és még segítenek is. hmmmm tudsz valamit :)

Johi,
megkaptam, kösziiiii :) :)

Kisün, hello! de rég voltál! :) A bölcsihez gratula, nálunk is 1 hónap múlva indul és úúgy izgulok :)

Curse,
ide én is úgy szerettem volna elmenni de nem voltam bátor a dögmelegben. Már sajnálom :( :)

Rylie,
Az erszény nagyon jónak tűnik de Ákos is már 1 hónapos korában kinőtte. Úgy kellett belehajtogatni mert mindenhol kilógott, szal nálunk sem jött be. :?

tejbegríz nálunk sem menő :? de az ovisok már imádják
:D

Kép
akata
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?