Sziasztok!
Marietta, éljen! Éljen! Isten hozta "kicsi" Flórát közöttünk! Szép súlya van a hölgynek! Sok tejcsit és békés éjszakákat Nektek!
Hát lányok, felhívtam tegnap a Katit, akit Ágota ajánlott. El is jött hozzánk még este, megnézett egy etetést. Mondta, hogy a Peti szopási technikája teljesen szuper, jó a test tartás is. Megnézte a ciciket is, azt mondta, hogy nem igazán érzi, hogy dolgozna a mirigyállomány, de nagy esélyt lát rá, hogy be fog indulni a tejcsi, mert azért történt olyan változás, ami erre utal. Valószínüleg hormonálisan lassabban zajlanak a folyamatok.
Azt javasolta, rakjam Petit 24 óra alatt minél sűrűbben mellre, s ne adjak neki tápszert. (magyarán minden nyekkenésre dugjak cicit a szájába). Aztán amikor megtudta, hogy hétfő óta nem volt kakis pelusunk
, engedélyezte az etetésenkénti 20 ml pótlást.
Közben este csináltunk egy meztelen mérlegelést, Peti 3440 gramm
3610 grammal jöttünk haza. Nagyon sokat fogyott, de még a 10%-on belül van.
Lefekvéskor magunk közé vettük az ágyba és indult a cicizés. Éjjel 1-ig minden szuperül működött, ha meg nyekkent, egyből cici került a szájába, hol az egyik, hol a másik. Most már azt is tudom, hogy lehet aludni etetés közben
Aztán éjjel 2 körül elburult a bili, ugyanis kifogyott a cicikből a tej és a 20 ml tápszer, az én 5 napja - gyakorlatilag - éhező fiamnak nem volt elég.
1,5 órán keresztül próbáltuk megnyugtatni, hiába raktam cicire kiköpte, hisz nem jött belőle semmi, már komfortszopni sem akart.
Így Apával úgy döntöttünk, elég volt az éheztetésből, meg fogja kapni a normál tápszer adagját. Persze mellette megmarad a szopizás (próbálom továbbra is serkenteni a tejcsit), de nem vagyunk hajlandóak éheztetni Petit.
Éjjel olyan éhes volt, hogy a fél 4-kor 3 részletben megevett 70 ml tápszer után reggel 7-kor ébren volt. Szopizott, megevett 50 ml tápszert és 5 nap után először mosollyal!!!! az arcán elaludt. Büfizett és bealudt. Nem volt Csőrike módjára való cicikeresés, sírás, kéz és pelenka evés, egyszerűen elégedetten elaludt.
Lehet, hogy sokan - Anyukák - nem értetek egyet azzal, amit most csinálok, de én nem voltam hajlandó tovább nézni a Fiam éhezését. Ha legalább 20-30 ml tej lenne a cicikben, nem lenne baj, de az az 5-6 ml, ami kijön belőle, nem elég egy újszülöttnek, úgy, hogy mellé csak 20 ml pótlást kap.
Úgyhogy most a cél, hogy újra legyen kakis pelus. Addig is 3 óránként keltem, cicire rakom, megetetem. Szedem az Urticat, iszom a laktoherbet. Anyósom reggel hozott rántott levest, már az is szerepel a repertoáron, pedig utálom.
Ha így sem indul be, akkor marad az, hogy anyatejgyűjtő állomásról hozunk tejcsit a tápszer mellé. De az éheztetést befejeztem.