Új privát üzeneted érkezett!

Hajrá Mariettaaaaa!!!!! Jaj nagyon izgulok értük. De jó, hogy nem kellett megindítani, hanem spontán jön Flóra.
Vicky, várjuk a híreket!!!!!

Pinkiné, szerintem hívd fel a szopitanácsadót. A fogyástól ne félj, ugyanis ilyenkor még teljesen normális, hogy fogynak a súlyukból és nem híznak, mondjuk ezt nem tudom mennyire normális dolog. A mérleg amúgy hülyeség, nekem is össze-vissza mért annak idején. Volt, hogy kétszer raktam egymás után rá Balit és egyik alkalommal kevesebbet mért, mint, amennyi a súlya volt előzőleg és közben szopizott is, tehát nem lehetett kevesebb. Úgyis látod Petin, ha még éhes. Lehet, hogy fel kellene ébreszd, amíg nem áll be a kereslet-kínálat, de én annyira nem értek hozzá, mert Balázs (sajnos) tápis volt főleg, viszont a tanácsadó nagyon tud segíteni.
szerika

Mármint azt nem tudom, hgoy meddig normális, hogy fogyjanak a súlyukból, de bizonyos ideig teljesen normális. Szóval érted remélem, amit írni akartam...
szerika

Marietta,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jaj de csucs lenne,ha ma szuletne Flora (es sztem ma fog,mert tuti gyorsan meglesz!!!!!) es egy napon lenne a szulinapjuk Attilaval :wink: :wink: Drukkolok nagyon,de nagyon!
Pont akartam irni,hogy nalam is az volt elozo este 9kor,hogy rajta voltam az NST-n es egyszer csak korem gyultek a szulesznok meg par doki...es neztek a kijovo papirt....en meg azt hittem vmi baj van Attim szivhangjaval...erre kerdezem mi van???Erre ok,nem erez semmit????Mert vannak am fajasok!!!!Nem is kicsik!En meg...hat a szokasos kemenyedest erzem,amit szoktam...
Erre ok,hogy okes,ha ejjel beindulna,ne csodalkozzak,es hajnali 3kor mentem at NSTre,hogy sztem olyan 7percenkent van vmi...
Szoval mikor ezt olvastam Nalad,mar sejtettem,hog yitt ma szules lesz!!!!

Koszonjuk szepen a koszonteseket!!!!!!!
El sem hiszem.....egy ev!!!

Adri,
jaj ez a polip :(
De ne aggodj,nem lesz semmi baj!Nem is fogsz verezni!!!!!!!!!!!Erre kell koncentralni!!!!!!!!!!!!!!!!!!+++++++++

Pinkine,
sztem keltsd!
En nem keltettem Attilat soha,mert orultem ha aludt...(brutal rossz alvo volt),de maugy sem tettem volna,mert hizott szepen es eleve 4kgval szuletett.De mivel nalatok nem hizik meg,igy sztem nagyon fontos neki,hoyg egyen eleget!!!!!!!
Az elejen en is ratettem cickora fel orankent-orankent siman....kipurcantam,de annyi tej volt,mint allat!
Az a baj,hoygha most elkezded potolni a tejcit,akkor ennek nem lesz vege,vagy csak nagy kuzdelem aran.....egyre tobb potla slesz es egyre kevesebb tejci!
Nem azt mondom,hyog lehetetlen,mert lehetseges utana is visszahozni atejcit,es elhagyni a tapit (ugye van itt is ra pelda!!) de sztem most egyszerubb,mint kesobb!
Ehen nem fog halni!
Ilyenkor az elejen en is csak anniyt tudok mondani,hogy ciciciciciciicicicicicicciiiiiiii!!!!!!!

Unneples vasarnap lesz,a tortat megrendeltem.
Spongya Bob figura torta,teszines turotorta es a bevonat marcipan. :wink: Majd lesz kep,remelem szep es finom lesz!

Kép

Kép
arwen07

Marietta,
húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú, de izgiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :lol: :lol: :lol: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Pinkiné,
kitartás itt az elején, mást nem tudok mondani én sem. :( Van akinek 6. 7. napon lövel be a teje. Próbálj beszélni szopitanácsadóval. Nem vagyok hive a tápszernek, de Gabcsit én is csak 2 hónapig tudtam sajnos szoptatni. Bizom benne, hogy nálad más lesz.

Nem tudom, hogy vannak a babók, de Gábor pár napja hiper nyűgös. Állandóan sír, toporzékol mindenért. MINDENÉRT!!! Nem értem, eddig ez nem volt ennyire gáz. :roll: :roll:

Képzeljétek ma nem nyugodtam, felhivtam a szabin lévő dokimat, aki már képben volt velem kapcsolatban, a szülésznőm elmesélte a dolgot neki. Mondta rögtön, hogy nyugodjak meg, mert a terhességi polipoid teljesen normális dolog és nagy valószinüséggel a terhesség előrehaladtával magától vissza fog húzódni. Úgy örültem, hogy ezt mondta. Persze gyakrabban fog ultrahangozni, mert azért vigyázni kell rá. Csak halkan mondom, hogy nem bánom, hogy gyakrabban kell nézegetni a babókámat :lol: :lol:

Hajni,
köszönöm, hogy ajánlottad a MOM parkos dokit, de közben megoldottam. A szálló neve engem is érdekelne, ha elküldöd nagyon megköszönöm.

Kép
Kép
adrienna

Adri,
akartam irni,hogy altalaban az ilyen elvaltozasok jo esellyel visszahuzodnak a terhesseg alatt!Ezek szerint nem tudtam rosszul :wink: Hallottam mar sok ilyen tortenetet,ugyhogy tenyleg nyugi,nem lesz semmi baj!Es jo,hoyg a dokid ilyen jo fej,es megnyugtatott!Ugyhogy koncentralj a pocaklakora,meg Gaborra!
Sztem a frontok miatt Nyugosebb Gabor!Attila het eleje ota ilyen,ejjel is van,hoyg kel (pedig nem szokott),meg neha o is hisztizik,pedig o nem szokott...
Mondjuk attort igy szulinapja alkalmabol a 6.foga,lehet,hoyg azert is :roll: Fene tudja naluk mi ez..... :roll:
De en ilyesmire szoktam fogni :wink:

Kép

Kép
arwen07

Apropó fogak: megvan az első örlőfog (lehet, hogy ettől is olyan nyűgös szegényke, baromira fájhat neki) bal lent 5(!!)-ös

Kép
Kép
adrienna

Köszönöm a biztatást mindenkinek :) Olyan jó, hogy vagytok :D

Mi lehet Mariettával? :roll:

Kép
Kép
adrienna

Na, mivanmár? izgultam, hátha a végéig érek ennek a lapnak és látom a Gólyahírt....

KépKép
KépKép
ragota

En is nagyon izgulok,mar vagy otodszorre jovok vissza....
Nagyon drukkolok a mai szulinapnak :lol:

Adri,
huuuuu hat az orlokre mondjak,hoyg brutal...... :roll: Siman lehet attol...
Nalunk Attila allandoan hatul turkal az ujjaval,de nem engedi megnezni,az elsoket meg csak-csak megnezem valamilyen csellel,de hatul.... :roll: nem tudom hogy fogom....... :roll:

Kép

Kép
arwen07

Arwen,
Gábor is hátul turkál egy ideje és most kezdett el mindent a szájába tömni. Ma is brutál nap lesz már látom :roll:

Mariettával mi lehet?

Kép
Kép
adrienna

jó reggelt!

Marietta sms reggel 5-42-kor:
"Megérkeztem este 22.25-kor. Nevem Flóra, 3 kg 80 dkg és 53 cm vagyok. Egészséges és csodaszép. Anya és Apa nagyon boldogok! Mostmár idekint dorbézolok tovább!"

Anya üzeni: 'és egyszercsak ott volt Flóra és én nem voltam terhes. ANYA lettem. Eddig nem hittem a csodákban.'

Kép
vickybabe

ES IGEEEEEEN :lol: :lol: :lol:
Csak sikerult egy napon szuletni Attilaval,tok jooooooooooooo!!!!

Marietta Draga,
nagyon-nagyon gratulalok Nektek!!!!!Legyetek nagyon boldogok!!!KIvanok sok tejcit es egeszseget,kitartast ehhez a hivatashoz,amit Anyasagnak hivnak!Csoda,az biztos! :wink: :wink:
Szep nagylany lett! :wink:

Kép

Kép

Kép
arwen07

De jó, de jó Marietta!!!! Nagy gratula! Sok tejcsit és jó egészséget Nektek!!!!Várjuk a képeket!!!

A nyügis babáknak szép és kellemes, de leginkább nyügimentes napot kívánok!!!

Pinkiné: mi újság a szopival tegnap óta????

Tegnap brutál napom volt. 4,6 lett a cukrom, és emiatt "csak" 3 hét múlva kell kontrollra mennem. Viszont cserébe mindkét karomat megszúrták és a múltkoriból tanulva vittem egy váltás felsőt, hát persze, hogy cserélni kellett, mert megint tiszta vér lettem szúrás után.
Találkoztam a szülésznővel is. Tündéri, már pár dolgot át is beszéltünk.
A mamámat hazaengedik jövő pénteken, de olyan állapotban, hogy pelenkázni kell és az ágyból nem tud felkelni sem. Mire hazaér megpróbálunk speckó ágyat, és különböző ápolási felszerelést beszerezni. Kellően be van tojva az egész család.

meriann

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

meriann

Marietta,
Isten hozta Flóra babát, sok boldogságot és tejcit kívánok :lol: :lol:

Meri,
tudom, hogy nagyon durva ez a dolog, mert anyukám is igy ápolja az állandóan ágyban fekvő nagymamámat :( Sok erőt kívánok és azért örülök, hogy sikerül hazavinni a nagyidat.
Sajnálom ezt a hülye vérvételt. Kitartás

Kép
Kép
adrienna

Isten hozta Flóra babát! Sok tejcit és gyors felépülést kívánok! Legyen minél több örömötök ebben a kislánykában!
Attilával egy napon született, Csengével meg majdnem ugyanannyi óra, perckor. :lol: Csak 1 perc van köztük. :D

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Sziasztok!

Marietta, éljen! Éljen! :) Isten hozta "kicsi" Flórát közöttünk! Szép súlya van a hölgynek!
Sok tejcsit és békés éjszakákat Nektek!

Hát lányok, felhívtam tegnap a Katit, akit Ágota ajánlott. El is jött hozzánk még este, megnézett egy etetést. Mondta, hogy a Peti szopási technikája teljesen szuper, jó a test tartás is. Megnézte a ciciket is, azt mondta, hogy nem igazán érzi, hogy dolgozna a mirigyállomány, de nagy esélyt lát rá, hogy be fog indulni a tejcsi, mert azért történt olyan változás, ami erre utal. Valószínüleg hormonálisan lassabban zajlanak a folyamatok. :roll:
Azt javasolta, rakjam Petit 24 óra alatt minél sűrűbben mellre, s ne adjak neki tápszert. (magyarán minden nyekkenésre dugjak cicit a szájába). Aztán amikor megtudta, hogy hétfő óta nem volt kakis pelusunk :?, engedélyezte az etetésenkénti 20 ml pótlást. :?
Közben este csináltunk egy meztelen mérlegelést, Peti 3440 gramm :shock: :shock: 3610 grammal jöttünk haza. Nagyon sokat fogyott, de még a 10%-on belül van.
Lefekvéskor magunk közé vettük az ágyba és indult a cicizés. Éjjel 1-ig minden szuperül működött, ha meg nyekkent, egyből cici került a szájába, hol az egyik, hol a másik. Most már azt is tudom, hogy lehet aludni etetés közben :)
Aztán éjjel 2 körül elburult a bili, ugyanis kifogyott a cicikből a tej és a 20 ml tápszer, az én 5 napja - gyakorlatilag - éhező fiamnak nem volt elég.
1,5 órán keresztül próbáltuk megnyugtatni, hiába raktam cicire kiköpte, hisz nem jött belőle semmi, már komfortszopni sem akart.
Így Apával úgy döntöttünk, elég volt az éheztetésből, meg fogja kapni a normál tápszer adagját. Persze mellette megmarad a szopizás (próbálom továbbra is serkenteni a tejcsit), de nem vagyunk hajlandóak éheztetni Petit. :evil: Éjjel olyan éhes volt, hogy a fél 4-kor 3 részletben megevett 70 ml tápszer után reggel 7-kor ébren volt. Szopizott, megevett 50 ml tápszert és 5 nap után először mosollyal!!!! az arcán elaludt. Büfizett és bealudt. Nem volt Csőrike módjára való cicikeresés, sírás, kéz és pelenka evés, egyszerűen elégedetten elaludt.
Lehet, hogy sokan - Anyukák - nem értetek egyet azzal, amit most csinálok, de én nem voltam hajlandó tovább nézni a Fiam éhezését. Ha legalább 20-30 ml tej lenne a cicikben, nem lenne baj, de az az 5-6 ml, ami kijön belőle, nem elég egy újszülöttnek, úgy, hogy mellé csak 20 ml pótlást kap.
Úgyhogy most a cél, hogy újra legyen kakis pelus. Addig is 3 óránként keltem, cicire rakom, megetetem. Szedem az Urticat, iszom a laktoherbet. Anyósom reggel hozott rántott levest, már az is szerepel a repertoáron, pedig utálom. :roll:
Ha így sem indul be, akkor marad az, hogy anyatejgyűjtő állomásról hozunk tejcsit a tápszer mellé. De az éheztetést befejeztem. :evil:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Nagy gratula Flórának és az ügyes anyukájának.:)
Sok egészséget.

Pinkiné:
én megértelek. :) A lényeg a boldog és kiegyensúlyozott baba és mama.
De azért a hozatott tejet gondold át. :oops: Győrben is van ilyen leadó és volt szerencsém látni, h kik is mennek oda. :(
Nekem sem a védőnő, sem a gyerekorvos nem ajánlotta. és sok baba felnőtt ám tápszeren. pl. Lilla is tápis baba. :oops:

Kép
Kép
h@jni

Pinkiné,
Tudom, min mész keresztül. Mi a tápis kiegészítést 3 hetesen kezdtük, de én teljesen ki voltam borulva, hogy rossz anya vagyok, hgy nincs tejem. Nos ma már azt mondom, hogy igen, legfontosabb az anyatej és amig csak egy csepp is jön a cicidből addig oda kell neki adni. De ha nincs akkor nincs. Rengeteg egészséges felnőtt rohangál a világban (pl. én is) aki csak és kizárólag tápszert evett. Egy babamosoly pedig mindent megér :lol: Nekem ez a véleményem. Csak a fontos, hogy HA tápszert adjatok neki.

Kép
Kép
adrienna

Marietta: Végre-végre!!!! Nagyon-nagyon gratulálok!!!!! JÓ egészséget nektek és sok-sok boldogságot!!!!
Remélem minden rendben veletek, majd várunk vissza!

Pinkiné, Ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Nálunk is dettó ugyanez volt. Én se hagytam sírni, inkább tápszer, mondjuk így rászokott, de már így utólag nem bánom. Sokat volt lelkiismeretfurdalásom amiatt, hogy nem tudom szoptatni a gyerekem, hogy én rossz anya vagyok, de ez nem igaz!!!! Nem tehettem én se róla, hogy nem volt elég tejem és nem volt szívem sírni hagyni. Itt Mo-n csak ilyen nagy bűn, ha tápszerezel. Pedig! Balázs az egy életéve alatt 2x volt beteg, az is kisebb megfázás volt. Egészséges, semmi baja, nem hiszem, hogy rosszabb lett volna az élete attól, hogy nem anyatejen nőtt fel. Persze, ha teheted mindent kövessél el, hogy serkentsd a tejet, bármikor beindulhat, küzdeni kell érte.
szerika

Igen, a hozatott tejet szerintem is gondold át, mert ki tudja....

Kép
Kép
adrienna

Szeri,
szivemből szóltál. ;) Egyébként tényleg csak Magyarországon bűn nem szoptatni, mintha az ember direkt tagadná meg a gyerekétől a jót.

Kép
Kép
adrienna

Hozatott tej: a védőnőm mondta, hogy volt olyan anyukája, akiről kiderült, hogy a tejet amit leadott tápszerrel hígította. Jó, persze nem ez az általános, de én is inkább tápszereztem.
szerika

Arwen, Attinak nagyon-nagyon sok boldog születésnapot! Jó ünneplést vasárnapra! :lol:

Pinkiné, sajnálom a szopit! Én megértelek, én sem tudnám sírni, éhezni hagyni...azért ne add föl, szerintem be fog indulni a tejcsid! :D

Meri, nem akarlak ijesztgetni, de Te vagy a következő! :wink: Sajnálom a vérvételt, de a lényeg a jó eredmény! Nagyidat ki fogja gondozni?

Adri, örülök nagyon, hogy sikerült elmenned egy normális dokihoz! És a lényeg, hogy ott a babóca! :lol: Jó, hogy a dokiddal tudtál beszélni és megnyugodtál kicsit a polippal kapcsolatban...ezek szerint a terhesség okozhatta? :shock:

Porsi, nagyon jó, hogy tettél fel képet Ákiról, már annyira régen láttuk! Nagyon gyönyörűségesen szép nagy fiú lett! :D

Kép
vickybabe

Ja képzeljétek, tegnap voltunk az új dokinál, már 8 cm a drágánk :lol: Duplán kíváncsi vagyok Marietta szülésére, mert úgy néz ki, mi is ott fogunk szülni :D

Kép
vickybabe

Vicky: nem lehet ijesztgetni, mert már egy ideje parázok. A pszichológus szerint: jelenleg normális, de 31. hetesen fogunk ezzel foglalkozni.

Nem semmi, hogy növekszik a babátok. Mostantól kezdve csak úgy repülnek a napok/hetek meglátod. Az első 12 hét hosszabbnak tűnik valahogy.

A nagyit anya fogja ápolni, viszont pár dolog rám is hárul.

meriann

Vicky! Ki lett az új dokid?

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Meri, már az elejétől parázol a szüléstől vagy később jött? Csak azért kérdezem, mert én még nem (egyelőre inkább azon parázok, hogy minden OK legyen és gond nélkül eljussunk odáig :D Valahogy úgy érzem, ott már nem lesz gond :D

Sok erőt anyukádnak, embert próbáló feladat lesz Nektek!

Krisz, priviben megírom mindjárt :wink:

Kép
vickybabe

Lányok, szeretném (újra) a tanácsotokat kérni.
Most, hogy ráérek, gondoltam veszek gyermeknevelés, pszichológia témában pár könyvet és elolvasom :lol: De össze vagyok zavarodva, annyi irányzat van, annyi szerző, magyar, külföldi - szerintetek mit érdemes elolvasni?
Emlékszem, régebben írtatok a Suttogóról, azt pl. a Kismama újságban állandóan szidják :roll: Hol az igazság? (tudom, az én utamat magamnak kell megtalálni...)
Úgyhogy szívesen vennék könyv-tippeket :lol: Köszönöm előre is! :D

Kép
vickybabe

Isten hozta Flóra Babát. Nagyon sok boldogságot, egészséget, tejcit kívánok Neki. Anyukájának pedig gyors felépülést, várjuk a beszámolóval, és képekkel.
vivi79

Vicky: nem parázom az elejétől. Az elején a minden rendben van-e okán paráztam, a szülési parázás szakaszosan jött nálam, de először a második trimiszterben. Mióta a pocim nagy kb. Jön, mint derült égből a villámcsapás, majd elmúlik. Most egyenlőre tart a para szakasz.

A Suttogót mi kölcsönbe kaptuk. De én még nem olvastam el. Igaziból szerintem nem is fogom. Figyelni szoktam itt miket írnak az anyukák, meg a pszichológussal is át szoktunk beszélni dolgokat. Valószínűleg minden baba más és más, ráadásul vagy úgy reagál vagy nem ahogy olvassa az ember. Úgy gondoltam nem paráztatom előre magam és valószínűleg ha gond lesz nem fog eszembe jutni mit tanácsol a könyv.

Vivi: Te hol is szültél, melyik kórházban? A táblán nincs feltüntetve.

meriann

Flórának és szüleinek NAGY-NAGY GRATULA!

Most csak ezért ugrottam be, holnap jövök, ha minden igaz, még vissza sem tudtam olvasni.

Esztora, köszi a könyvet, megkaptam, már el is kezdtem olvasni.

Amúgy jól vagyunk.

Pusz mindenkinek, Nikó

Kép
nikóska

Marietta,
Nagyon-nagyon sok boldogságot, sok tejecskét, és jó egészséget kívánok a várva várt kis Flórához!
Vendég

Sziasztok Drágáim!

Marietta és Flóra baba! :D

Isten hozta a gyönyörű méretekkel (és bizonyára gyönyörű pofival) rendelkező leányzót idekinn, az újdonsült Anyukát szintén, bár Őt nem idekinn, csak üdv a klubban ;) Bár már lassan 42 hete Anyuka vagy.... ;)

Vicky drága:D
Én a Suttogótól végigparáztam az első 3 hónapot. Nekem eleve van ugye szakmából adódóan egy elég erős pszichológiai érdeklődésem, nagyon sok kifejezetten aszakirodalmat olvasok. VISZONT azt gondolom, hogy pont mivel nagyon eltérőek a vélemények, kedves friss anyukákat tisztességesen össze lehet zavarni. Tudom ajánlani erikson pszicho-szociális fejlődéselméletét (keress rá gugliban, biztos fenn van vhol, külön könyvként nem kapható), illetve szerintem Jung minden mennyiségben, és Ranschburg Jenő. NEkem a világi és szakmai "Bibliám" Allport- a személyiség alakulása c. műve, de ez elég nehezen szerezhető meg (én több hónapnyi keresés után találtam meg neten egy antikvár áruházban), és 600 oldal tömény szakmai pszichológia, úgyhogy "könnyű esti olvasmánynak" nem a legideálisabb, ha egyáltalán meg tudod szerezni. És nem is kifejezetten gyerekneveléssel foglalkozik, inkább személyiésgfejlődéssel. Ranschburgot viszont nagoyn tudom ajánlani. Ja, és Bagdi Emőkét is!

Krisz:D
Nem, Áki nagyon szereti a csónakot, ami azért is meglepő volt, mert az úszógumiban Ő is üvölt....:D Igen, a nyuszimotor nálunk is nagy sláger, bár még nem nagyon hajtja, inkább vezetgeti... ;)

Adri:D
Szegénykém, télleg szívás ez a polip...reméljük nem fog sokat vérezni, és így nem okoz majd aggodlamat. Kispicihez gratula!

Arwen:D
Drága Ati-babának nagyon boldog szülinapot így megkésve is!

Köszönöm mindenkinek a dícséreteket, számomra is hihetetlen, hogy ekkora Fiam van....imádom....
ezer puszi mindenkinek

porsika

Pinkine,
nehogy aggodj ilyenek,hogy tapszert adsz neki!Ugyan mar!
Ha ehes,es fogy es csak nem jon neki az a r.hadt tej,mog johogy adsz neki!!!! :wink:
A szopitanacsado is ezt mondta,ugyhogy relax! :wink:
Ettol fuggetlenul tedd cicire amikor csak tudod,hogy amenniy tejci van,az maradjon is!
Egyebkent meg az a legfontosabb,hoyg Te nyugodt legy,mert ez nagyon atragad a manokra!A lenyeg,hoyg tele legyen a pocija! :wink:

Ma lementunk a kistarcsai korhaz elott,ugy gondoltam Mariettara :wink:

Suttogo:en olvastam,most a II.reszt fogyasztom,nekem sok dolog van,amivel egyetertek,de brutal beszolasai vannak azert az ironak,es tok vegletes.Ugyhogy ezt is,mint minden konyvet,el lehet olvasni,es aztan azt alkalmazni belole,ami szimpi.
MOndjuk nekunk sok minden bevalt,de tuti van gyerek,akinel ezek sem alkalmazhatoak,es mas igen.De van olyan,amit nem is akartam kovetni.

Meri,
nekem is otthon volt a Nagymamam egy ideig,csak a vegen ment ujra korhazba,amikor mar keves volt az otthoni apolas....
Sok erot Nektek!!!!!!!Es a legjobbakat!!!!!!!!!

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok!

Bocsánat Lányok de annyira készülünk a vasárnapra hogy este ugy zuhanunk az ágyba...kertet rendezünk,terasz korlát már kész de még a festése folyamatban
ma megyünk vásárolni,holnap medencés buliba megyünk

Attilának utólag is nagyon-nagyon boldog szülinapot!!
Flóra isten hozott a nagyvilágban!!

Nándorka köszönjük a köszöntést! :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

Na végre, kicsit itt.

Szülinaposoknak utólag és előre is boldog szülinapot kívánok!

Újdonsült topic babákat az Isten hozta, szüleiknek sok-sok boldogságot kívánok mégegyszer!

Mi jól vagyunk, mint már írtam, az AFP tökéletes lett. Egyre jobban rugdosódik a kis huncut, csak Zolinak a bánata, hogy Ő még nem érzi.

Nem tudom, írtam-e, hogy gondolkodom dokiváltáson, kicsit sokallom, amennyit uh-ra járok. Ti is havonta jártok, jártatok uh-ra? Még az elején rendben van, de most már én sokallom. Leginkább azt, hogy 1 uh 12.000Ft, akkor is, ha csak 2 percig uh-oz, és akkor is, ha felvételt sem kapok róla. Persze, ha vérvétel, az + 1000Ft. Most már egyre jobban azt érzem, hogy dokit kell váltanom. Egyébként normális a doki, meg hozzá járok 16 éve, de most szerintem az érzéseimre hallgatok, nehogy később megbánjam. Hétfőn megyek a másik dokihoz, mindent megkérdezek, ami eszembe jut, utána döntök.

Mikor érdemes 4D-re menni? Eddig úgy gondoltam, hogy kb 23. hét körül, de nem tudom, hogy nem korai-e.

Pinkiné, örülök, hogy úgy sikerült a szülésed, ahogy szeretted volna. Peti csúcs kispasi!

Én mostanában kezdek kicsit parázni, meg próbálok felkészülni rá, amennyire lehet. Eddig csak megrémített amiket olvastam, most kb 1 hete próbálom inkább információként felfogni, és hasznossá tenni. Elkezdtem olvasni az Útmutató a szüléshez c. könyvet, hátha tudok hasznosítani valami belőle.

Meri, kitartás mamád gondozásához! Kíváncsi vagyok, a pszichológussal mire juttok a szüléssel kapcsolatban, írj majd róla, hátha Vickynek és nekem is tudsz valami hasznossal szolgálni.
Kicsit riasztó, hogy már csak Te vagy előttem, aztán én jövök. Pedig még azért odébb van, de mostanában azt érzem, hogy rohan az idő, s elképedtem, hogy már túl vagyok a felén. Néha azt érzem, hogy mindjárt itt van, néha meg úgy, hogy még jó sok van hátra.
Pont elgondolkodtam, hogy Vicky pozitív tesztje után nem lesz kiért izgulni, erre Adri közbeszólt, s belegondoltam, hogy most már a "második generációért" lehet szorítani. Annyira jól jött ki!

Adri! Én a cisztáimra én mindig azt mondtam, hogy voltak, de már elmúltak, meg láttam, ahogy felszívódnak. Próbáld meg, hátha a polipnál is bejön. Ha ettől, ha nem, az a lényeg, hogy amennyire lehet elmúljon.

Aki nyaralni megy, annak jó időt és jó szórakozást, pihenést kívánok!
Nyaralni mi igazán nem megyünk, volt ez a 3 nap Egerben, meg majd Hódmezővásárhelyre megyünk 3 napra, júli végén. Most többre nem futja sem időben, sem pénzben, de azért ez is több mint a semmi.

Nem tudom, mit akartam még írni, de ha eszembe jut, még jövök.

Addig is mindenkinek pusz, Nikó

Kép
nikóska

sziasztok!

Porsika, köszönöm a tippeket! :D

Arwen, Meri, asszem én is így leszek, ahogy írjátok, próbálok majd minél több infót gyűjteni, megismerni több utat, hogy aztán kirajzolódjon ezekből a sajátom :D

Meri, igen, engem is érdekelne majd, mi volt a pszichológusnál, úgyhogy ha olyan dologról beszéltek, ami számunkra is hasznos lehet, akkor lécci majd oszd meg Nikóval és velem :D

Nikó, gratula a szuper AFP-hez! Mi 2 hét múlva megyünk 4D-re. Aztán talán még a húszas hetek vége felé még egyszer, állítólag 25. hét körül a legjobb, de ezt a lányok biztos jobban tudják tapasztalatból :lol: ...Drukkolok a dokiváltáshoz, van már új jelölt? Szerintem 12 ezer elég húzós ár egy UH-ért - akihez eddig jártam, belvárosi "sztárdoki" és 8-10 ezernél soha nem kért többet és mindig alaposan meguhuzott, meg az időt is rendesen rám szánta, vérvételt a kórházában ingyér' csinálták és ott nem is kellett soha várni.
Igen, tök jó, hogy elindult a tesóbabák sora :lol:

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Már abszolút nem aggódom a tászerezés miatt :) Nagyon jó látni, hogy a kisfiam mosolyogva alszik el. :) Tegnap este óta pedig már termelt 3 kakis pelust is, úgyhogy véget ért az éhezés :) Ráadásul az utolsó pelus termése már inkább anyatejes sárga volt, mint tápszeres zöld :) Úgyhogy mégis csak érezhető, hogy kapja :)
A tejcsit próbálom szinten tartani, bár éjjel nem etettem és reggelre annyi lett, hogy evés közben folyt a szája szélén :) Nagyon édes volt :)
Ma megint sikerült lefejni 10 ml-t, meg a mérleg szerint szopott ugyanannyit, úgyhogy reménykedem hogy elindul most már vagy legalább ez megmarad. De ahogy a doktor nénink mondta: "ha 20ml anyatejet kap, akkor 20 ml-t kap. Az is sokat számít". Úgyhogy ez lett a mottom :)
Ma elmentem a fiacskám anyakönyvi kivonatáért :) Úgyis mentem a dokihoz (kiszedte a varratomat). Apa meg Anyós maradtak itthon Petivel, egész jól boldogultak. Mondjuk gyerek is jó fej volt, 2 etetés között jókat aludt :)

Meri, kitartást Nektek a nagyidhoz! Hidd el, ez az időszak neki nagyon-nagyon sokat számít! :)

Vicky, Nikó ne féljetek attól, hogy lassan Ti következtek :) Az én Fiam még csak 1 hete van velem, még is úgy érzem, hogy ez annyira természetes, olyan, mintha mindig az életem része lett volna. :) Pont tegnap mondtam anyósnak, hogy el sem tudom képzelni, mivel töltöttem idáig a napjaimat :):):)

Képzeljétek, Peti utál fürdeni :( Bár szerintem csak mi vagyunk túl bizonytalanok. Szegénykét idáig kétszer fürdettük, de mind a kettő olyan keserves üvöltésbe fulladt, hogy krokodil könnyekkel sírt :( Úgyhogy most csak esténként vizes fürdetőkesztyűvel áttörlöm Őt.
Ha jön legközelebb a védőnő, megkérem, mutassa meg a fürdetést.
Meg az a baj, hogy evés előtt kell fürdetni, de Peti akkor már éhes és nyűgös így rosszul viseli.
Ha meg előbb felkeltem, akkor meg még álmos, akkor az a baj.

Van valakinek ötlete? :roll: :roll:

Ma ráálltam a mérlegre. :roll: 4 kg-val vagyok könnyebb annál, mint amikor terhes lettem :wink:
Ma megdícsért a doki és a szülésznő is.

Kép

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Csak gyorsan...

Pinkiné,
fürdésnél nekünk az vált be, hogy kaja után fürdettük. Rizikós a hányás miatt, nem mondom, de igazából a babók még nem "koszolódnak" inkább a rituálé bevezetése a fontos. Ha úgy jött ki a lépés, nálunk volt, hogy kimaradt :oops: A másik, a viz hőmérséklete. Volt egy hőmérőnk, amin belőttök az "OK" feliratu vizet. A barátnőm mondta, hogy lehet, hogy fázik a babó. Melegebb vizbe fürdettük és akkor már sokkal kevésbé sirt. Egyébként fel a fejjel, általában a babák az eleéjén nagyon nem csipik a fürdést :wink: Gabcsi ma már ki kell imátkodzni a kádból :D

Most rohanok... :oops: :oops:

Kép
Kép
adrienna

Pinkine,
nagyon orulok,hogy minden okes!!!!!!!!!!
Nagyon szepek es boldogok vagytok a kepen!!!!!!!!!!!!!!!!
Furdetes:
nalunk is detto,mint Nalatok vagy Adrieknal,uvoltes volt az elejen,hetekig!!!!Szerintem is sok baba utalja az elejen.
Nalunk ami bevalt aztan,hogy tettem ala textilpelust a kadba (gondolom kellemes erzet volt neki) es nalunk is a meleg viz!!!!
Nalunk 39-40fokos volt!!!!De csak nagyon az elejen mertem,aztan meg mar csak ugy,hogy jooo meleg legyen,amibe en is szivesen beleulnek.
Oszinten szolva,amit a babahomero okesnak jelez az a 36-37 fok es az tenyleg HIDEG!!!!!!

Sztem Mariettaekat is hazaengedtek most a hetvegere...nem?Jaj nagyon varom,hogy kapjunk valami infot Roluk,meg kepeket!!!!!

Niko,
4D, allitolag a 28.het kornyeken a legjobb.Mi voltunk akkor is ,meg elobb is.
Dokivaltas:ha ugy erzed,akkor valtd es meg most!!!!!Az ara nem semmi! :shock: :shock: Szoval nala ennyi egy vizsgalat?Es az Uh nelkul?Vagy ugy nem lehet?
Az enyemnek is van UHja,de nala nem felar az ultrahang,benne van az arban es 7000 az ara a terhesgondozasnak.
De ennek ellenere o nem ultrahangozott engem orrba szajba,ha pl elotte voltam a kotelezo Uhn,vagy 4D-n akkor nem ultrahangozott,mert azert ezt sem kell tulzasba vinni,szerinte.De igy is sokszor lattam Attimat,mert azert sokszor volt Uh.
En ugy emlekszem,hogy 4 hetente jartam.De sz utolso hetekben mar a korhazban talalkoztunk (CTG utan),szoval a vegen mar nem is nagyon voltam a rendelojeben,az o javaslatara.(ugyhogy az enyem nem penzhajhasz :wink: )

Esztora,
varom a privit!!!!! :wink:
Attilanak is vasarnap tartjuk a bulit,szoval egyutt lesz a sznap Nyunyival :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Angyalkrisz,
jo nyaralast!!!!Most a hetvegen tuti jo idotok lesz,es drukkolok,hoyg aztan is!!!! :wink:

Kép

Kép
arwen07

Ja es Pinkine,
hallod,nem ugy nezel ki,mint aki egy hete szult!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Es meg azt akartam kerdezni,hogy Peti nem kel ejjel????Mert hogy irtad,hogy nem etetted...Ha nem kel,hat oltari mazlista vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
arwen07

Arwen, most már kel Peti éjjel :)
Kijött a sárgaságból, így gyakorlatilag 2,5-3 óránként magától jelentkezik kajáért. De mivel kevés a tejcsi, éjjel csak tápit kap, hogy reggelre legyen nagyobb adag anyatej.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!

Hát, eléggé *ar éjszakánk volt. :?

Felébredt a srác 3/4 12-kor, evett 60 ml tápszert, bealudt.
Felébredt üvöltve 1-kor, akkor megevett 100 ml-t!!!! :shock: :shock:, gondoltuk ettől beájul. :?
Hát, a nagy fenéket, 2-kor újra ébren volt, ismét benyalt 90 ml-t! :?, majd a szoptatós párnán elaludt. Ha be akartuk rakni az ágyába, kipattant a szeme és újabb üvöltés kezdődött. Ezt játszottuk 4-ig. :roll: Akkor evett újra 70 ml-t :?, majd aludt 6-ig. Akkor vissza altattam, aludt 7-ig és most 70 ml elfogyasztása után babakocsiban tologatom, mert nem alszik. :roll:

Szerintetek lehetséges, hogy tényleg ennyire éhes? :roll:
A tápszeres dobozon evésenként 90 ml szerepel, napi 6x-i adagban. Viszont Peti nagyjából 8x eszik, igaz az éjszakai dorbézt kivéve szopi után megelégszik 50-60 ml-vel. :roll: A doki azt mondta, kb. 400 ml-t kell ennie, de ez ennél jóval több. :shock:
Oda adnánk mi neki a nagyobb mennyiséget, csak félünk, hogy kitágul a kis gyomra, hozzászokik és mindig csak nagyobb és nagyobb adagokat fog kérni. :? :?
Szerintetek?
Most azt találtuk ki, hogy 2 etetés közt kapjon teát. Max. jobban rotyog tőle.

Hajni, Lilla szintén tápszeres a kezdetektől, ha jól emlékszem. Ő mennyit evett ennyi idősen?
Szívem szerint megkérdezném a védőnőt, de szegényt a héten már csomószor hívtam, tuti elege van belőlem.

Na megyek pakolászni, fejni és talán aludni kicsit. Kihasználom, hogy bealudt a srác. :roll:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Pinkiné:
hát, Lilla is nagy zabás volt, ő már a kórházban is 50-70 ml-ket evett 3 óránként, itthon meg 1 hetesen 8x 80-100 ml-t. :oops: de volt, h 120 ml is lecsúszott.
de aztán szépen beállt a nagykönyv szerinti mennyiségre. :wink:
olyan 5-6 hósan meg nem evett, most megint zabál..
sztem ennyiket adhatsz, de azért 100 ml-nél többet ne. vagy csak nagyon ritkán. :oops:

Kép
Kép
h@jni

ja.. és a tápszernél fontos, h 2.5-3 óránál ne kapjon előbb, inkább adj neki kicsit többet, de ennél előbb ne egyen, mert nem bírja megemészteni ha ráeteted.

Kép
Kép
h@jni

Kép

És íme Áronka. Úgy aludt, hogy a lábfeje a buksija tetején van. Végig aludt és nem volt hajlandó felébredni, így két hét múlva újra megyünk 4d-re. A fütyijét viszont megmutatta. Szó sincs Liliről itt.

meriann

sziasztok!

Csak gyorsan tudok jönni most...

Meri, nagyon helyes a kiscsávó :lol: Milyen kerek pofija van :lol:

Marietta írt, holnap valószínűleg hazamehetnek, Flóra nagyon szép és ügyesen szopizik :lol: Iwiw-en a férje neve alatt vannak fönt képek, mindjárt meglesem és írok pü-t! :wink:

Kép
vickybabe

Nikó és Vicky: rendben majd osztom a nagy tudást, ahogy én is kapok. Nekünk azt mondták, hogy 28. héten a legjobbak a felvételek, már ha ébren lehet találni a gyerkőcöt. Az uh-on a doki már totál kivolt, mondván ma még egy gyerekkel sem bírt, csak alszanak és alszanak. Áronnál semmi nem jött be, se a mentolos rágó, sem a lépcsőzés, sem a zaj, sem a mozgás, séta. Mi lesz nst vizsgálaton?!!!
Viszont haránt fekszik, és eddig még mindig úgy volt. Állítólag lehet nem fog jól helyezkedni, akkor viszont császár. De azért még bízom benne, hogy ráébred a helyes pozicióra.

Képzeljétek ahogy hazajöttünk ma sokkot kaptam, a lényeg a szomszéd kutyája átjött a kertünkbe és az én lelkileg sérült Matyi kutyám (aki menhelyről jött) torkon ragadta. Ekkor átmászott a szomszéd lányának pasija és kezdte agyon verni az én kutyámat. Erre rohantam le a kertbe, ahol még ő fenyegetett rendőrrel és ha a párom nem ér utánam lehet engem is agyonver. Kiabáltam, hogy takarodjon, meg hívja csak a rendőröket, mert épp ő az aki más magánterületére lépett. Hozzáteszem a kutya már többször átrágta magát és garázdálkodik nálunk, a kerítés a szomszédé, vagyis ő nem javítja meg és az én kutyáim soha nem mennek át náluk. A lényeg Matyi elengedte a kutyát a nagy ütlegelésre és ahogy kiabáltam a páromnak segítségért a srác arcát látva (egyébként vadász) annyira megijedtem, hogy megüt a nála lévő vastag fa rúddal, hogy ott összepisiltem magam, majd sírógörcsöt kaptam. Alig tudtam lehiggadni. Utána beparáztam, hogy mi van ha magzatvíz volt és nem pisi. De azóta Áronka rúg-vág, jól van. A kutyámnak viszont felszakadt a szemhéja szépen. Ha egyedül vagyok itthon, lehet agyonver a Matyival együtt az a félkegyelmű. Ráadásul kerti partiztak és gondolom be is ivott. A szomszéd utána odajött és kérdezte, hogy minden rendben-e velem, meg bocsánatot is kért. Nem is rá haragszom, meg én is igyekeztem szétszedni a két kutyát, de azért még is, sokkal rosszabbul is végződhetett volna.

meriann

Megnéztem Flórát, és gyönyörű kiscsaj.

Képzeljétek a tegnapi eset után elkezdett fájni a keresztcsontom, azt hittem reggelre elmúlik, de nem. Egy lépést sem tudok tenni fájdalom nélkül. Olvastam, hogy ez valami izületi probléma, lehet amúgy is előjött volna, lehet, hogy hozzájárult a tegnapi nap. Szerintetek el fog ez még múlni? Vagy az utolsó időszakot ilyen fájdalommal fogom eltölteni? Olyan érzés, mint akit feszítővel tágítanak.

meriann

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?