Új privát üzeneted érkezett!

Dyt!

Egyszerre írtunk:)

Hát ez nem hangzik annyira jól azért, remélem minden okés lesz. Nekem si nehéz szülésem volt Emmával, Bertivel sem sokkal könnyebb de ilyet még én sem hallottam, hogy marad repedés. Miért nem varrták össze? A barátnőm vérzett nagyon a második babával, és neki csak egy 4 évese volt otthon, de így sem tudott feküdni meg nem emelgetni néha, de végül csak jól kapaszkodott az a baba. De a pakliban minden terhességnél benne van sajnos hogy feküdni kell vagy ilyesmi. De aztán túl van az ember rajta és mindnet megérnek a ksi manók. Bonita is hálsé lesz hidd el a jó kis játszópajtásért. emma állandóan azzal nyúz neki miért nincs ikertestvére, mert akkor sosem unatkozna :roll: (Az ovis barátai ikrek)

Na megyek, kicsit magam alatt vagyok, kaptunk egy nagyon rossz hírt Kh-ről, de még ne tuti részleteket nem tudok, remélem fele sem igaz, mert ha igen :cry:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Te Dytt!

A vonalzódon ugye csak azért vannak ikrek mert még nem tudod hogy fiú vgy lány? :shock: :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Man

igen, azér tvan két baba..jaj, azért reméem nem lesznek ikrek :shock:

Rossz hírek kh-ról..nem értem...

Nem varrták össsze, mert a pécsi dokim szerint fölösleges lett volna, a második babánál úgyis újra kinyílt volna..majd meglátjuk...

Kép
dytt
 
 

 
 

Sziasztok!

Dytt: most eszembe jut, milyen jó volt az első ultrahangon meglátni Csabit! :) "Úgy is kinyílt volna a méhszáj"... a terhesség legvégén, nem? Hát én nem vagyok nőgyógyász, de nem azért fontos a zárt méhszáj, hogy a fertőzések ellen védjen? De hát a SOTÉ-n azért csak értenek hozzá.

Antia, én is hozzászólnék az antibiotikum témához: minél szélesebb spektrumú egy antibiotikum, annál fontosabb a probiotikum szedése. Mivel nálatok általános tünetek alapján írták fel a gyógyszert, arra tippelek, széles spektrumút szed Apor.

Valóban végig kell szedni az 5 napot, akkor is, ha minden tünet elmúlik közben, különben pont az ellenkező hatást lehet elérni vele: csak megedződnek a megmaradt bacik, és még nehezebb lesz velük másodszorra, mert már ellenállóak lesznek a már használt antibiotikumra.

Az szerintem is mindegy, hogy probiotikum készítményt ad valaki a gyerekének, vagy olyan tápszert, amiben van probiotikum is. Az anyatejben úgy tudom, nem probiotikum van, hanem olyan speciális szénhidrát molekulák, amik elősegítik a probiotikumok megtelepedését a bélben. Nem tudom, hogy ez önmagában elég-e antibiotikum szedése alatt/után. Én adnék ezen felül probiotikum készítményt is egy ideig.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Mona! Hogy vagytok? Sokat gondolok rátok!!! Nem, nem vagyunk debreceniek, nyíregyháziak vagyunk. Miből gondoltad egyébként?

Dylkai! Jók a képek! Volt a kislányod bent a Balcsiban is? Tetszett neki? Az én kislányom sem akar még kúszni-mászni, egyedül azt a páros lábbal való "padlódöngölést" élvezi, semmi más nem érdekli annyira. Te miért vitted Dévényre? Lehet, nekem is kellene... ??

Csikken! De megváltoztál! :) Nagyon szép a keresztelő kisruha a kalappal! Hol vettétek? Tusi! Ti? Lassan nekem is szerveznem kellene, 27-én lesz. Ma pedig a névnapját tartjuk. Igaz, ha a vallásos megközelítést nézem, akkor nem jót választottam a kettő közül, mert a szülinap utáni legközelebbit kellene, és az novemberben van, de mit csináljak, ha nekem a nyári volt a szimpibb :wink: , meg az túl sok lett volna egymás után szülinap-névnap-karácsony.

Tegnap felvágták Lizi nyelvét. Elvittem a gégészetre, mert a gyerekorvos már első alkalommal azt mondta, hogy határeset, és mondta jobb, ha ott mutatjuk meg, és eldöntik. Azt mondták, lehet később zavarná a beszédben, és a sógornőmből kiindulva, akit tök sokáig zavart, hogy nem tud minden betüt szépen kiejteni, és rengeteget gyakorolt a tükörben, szóval úgy gondoltam megkímélem ettől. (Szerinte neki is ez a baj, csak régen ezt nem nézték?! Nem tudom. ) 1 pillanat volt az egész, picit vérzett, de 20 perc múlva már szopizott is, így megnyugodott. Szerintem ő is konfortcicis leginkább, van, hogy újabban 3x is felkel éjszaka, de nemigen ehet, csak szopizik egy picit, és megnyugszik. Anika, lehet tényleg le kell majd lassan szoktatnunk őket?? Tényleg, hogy van a picúrod?

Viki! A kutyussal költöztök? Mert ha jól emlékszem, nem csak kertest kerestek... és miért, ha nem titok?

Na, megyek, este vendégek jönnek!

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Sziasztok!

Apor vége nem lázas 24 órája, az arcszíne is visszatért, sokkal jobban van, csak még mindig náthás.

Dyt
Ne is mondd, nekem is nagyon rossz volt Aport betegnek látni, nyűgös volt, sokat sírt. Amikor a legmagasabb láza volt, akkor mosolygott és dumált, olyan megható volt.

MAnó
nem értem én sem a rosszhírt

Köszönöm az antibiotikumos hozzászólásokat. Én azt hiszem nem fogok adni neki, de majd kedden megkérdezem a gyerekorvost. A Manó által írt szerre, elfelejtettem a nevét, azt választanám, legfeljebb két napig. Elég már a sok gyógyszerből, szegényke.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok,
köszi a dícséreteket! :D

Balcsiban 2 fürödtünk Dorkával, tetszett neki! :wink: Bár nem voltunk benne 5-10 percél tovább és a fejét sem tettem bele annak ellenére, hogy én inkább a természetes vizeket kedvelem, mint a vegyszerezett medencéket. Mindig is utáltam városi strandokra járni. Sőt, ma sem rajongok érte, az a sok ember egy medencében ….brrrrrrr. :cry: :oops: Bár Dorkát azért elviszem majd nyáron, de azért nem merítem víz alá.

Drienn,
ez a hátonfekve, pároslábbal döngetés ismerős!!! Nálunk is megy ezerrel!!! :lol:
Dévényre azért vittem el, mert 6 hónaposan még csak 3-4x fordult meg, bár a fő ok végülis az volt, hogy nem maradt meg 2 percnél tovább hason. 2 perc után nyöszörgött és elkezdett a mellkasán billegni, kezével-lábával meg kapálózott összevissza, ahelyett, hogy letette volna… :? Azért gondoltam, hogy elviszem, mert hát a fő mozgásformák (kúszás, mászás) hasról indulnak és semmiképp nem akartam, hogy ezek kimaradjanak, mert azt mondják, az nem jó.
Végülis már rögtön az első kezelés utáni héten naponta kb. 10x hasra fordult, és elvolt 5-10 percig is. Úgyhogy vmit csak használt… :roll: már 5x voltunk.
Azóta megy a forgás ezerrel, már írtam, hogy egyelőre így közlekedik a drágám, még nem jött rá, mire való a lába. :? :)
Megnézetni, véleményt kérni végülis ingyen van, legalábbis itt nálunk. Aztán vagy javasolják a kezelést v. nem.

Az éjjel mostanában Dorka is 2x kel. Bár kibírom, de azért örülnék, ha egyhuzamban tudnék már aludni többet. Irigykedek is a többiekre! Még várok a leszoktatással, mert örülök, hogy még szopizik. Amúgy szerintem is már csak megszokásból csinálja. Ez lesz még egy kemény menet!!! Hajajjj! :cry: :cry:

Dyt,
irigykedek, hogy lesz kistesó!!! :) Remélem minden rendben lesz! Azért ikrek még nekem is sok lenne. Bár fiatal koromban mindig ikreket akartam.

Mi is szeretnénk hamarosan még egyet v. kettőt minék kisebb korkülönbséggel, bár a császáros heg miatt még várni szeretnék pár hónapot. Pláne, hogy még csak most kezdünk mi is építkezni. Jó lenne, ha már az új házba születne.

üdv

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Drienn: igen, kutyussal költözünk. Egyenlőre kertkapcsolatos lakást keresünk, házra nincs elég pénz (vagy hát olyanra, amilyet vennénk). Nem saját házban lakunk jelenleg, hanem egy rokonoméban és akadtak konfliktusok, ezért úgy gondoltuk, hogy mindenkinek jobb (de főleg nekünk), ha végre a sajátunkban leszünk. Ez természetesen lemondásokkal is jár, de nagyon úgy érzem, hogy ez lesz a jobb. Már nagyon várjuk, hogy végre sajátunk legyen, mégha az lakás is lesz.

Dyt: gratulálok!! Az ikreket már látják ennyi idős korban szerintem.

Kép
vargaviki
 
 


A rossz hír sajnos igaz volt, balesetben meghalt az unokatesóm 8 éves kisfia tegnap, vagyis ma a kórházban. Nem tudok most másra reagálni, majd jövök ha összekapartam magam. Nem volt annyira közeli a kapcsolat, nem sokat találkoztunk, max 2-3 x évente, de egyenlőre igyekszem elterelni arról az agyam hogy ez bármikor bármelyikünk gyerekével megtörténhet, nagyon nehéz, az emebr életkedve is elmegy :cry: Bocs hogy rontom a topik hangulatát, csak ha már tegnap írtam valamit róla...

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó
Jaj, nagyon sajnálom..ekkora tragédiát, ez borzasztó...:( hát mindenre gondoltam, csak erre nem...sajnálom!

Kép
dytt
 
 


Sziasztok!

Manó, én is valami kevésbé rossz rossz hírre számítottam. Ez tényleg nagyon szomorú dolog.

Nem emlékszem, ki mondta, hogy az őszibarackot almareszelőn "reszeli", de ma kipróbáltam, és hát tényleg pofon egyszerű! Nem írnám le, hogy én eddig hogy készítettem az őszibarackot a gyereknek.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok


Mano, részvétem :(

Dyt, jó hogy azért minden rendben lesz. :) Sok sikert és remélem nem fog gondot okozni.

Drienn, mi az Europarkban vettük. Az emeleten valami Babaház nevű boltban. Elég drága volt 6000 Ft.

Ja, ha valaki akar autósülést akkor egy nagyon jó van a Kikában. Maxi cosi - Tobi. Ez 9-18 ig való. És iszonyat jó ülés. Én ilyet szerettem volna. Szóval egy kimenő szín van ami 30 % al le van árazva. Így se olcsó mert 38 ezer, de az eredeti 70 hez képest szinte ingyen van :)
Tényleg csak ajánlani tudom. Keresetek rá neten Maxi cosi Tobi
A szín meg Gipsy.

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok


Mano, részvétem :(

Dyt, jó hogy azért minden rendben lesz. :) Sok sikert és remélem nem fog gondot okozni.

Drienn, mi az Europarkban vettük. Az emeleten valami Babaház nevű boltban. Elég drága volt 6000 Ft.

Ja, ha valaki akar autósülést akkor egy nagyon jó van a Kikában. Maxi cosi - Tobi. Ez 9-18 ig való. És iszonyat jó ülés. Én ilyet szerettem volna. Szóval egy kimenő szín van ami 30 % al le van árazva. Így se olcsó mert 38 ezer, de az eredeti 70 hez képest szinte ingyen van :)
Tényleg csak ajánlani tudom. Keresetek rá neten Maxi cosi Tobi
A szín meg Gipsy.

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Drienn!
Zizinek is felvégták a nyelvét, de még a kórházban még egy napos korában. Kiváncsi vagyok Lizike nem lesz e emiatt nyűgösebb pár napig. A kórházban azt mondták, hogy ez egy fülbelövésnek megfelelő szintű "műtét". Hát, nem tudom. Zituselég sírós, nyugtalan volt az első napokban, de lehet nem emiatt.
Kalapot-ruhát, mindet kaptunk még régebben. De semmi extra, sima hétköznapi ruhácskák, nekem nem tetszenek a nagyon fodros-bodros cuccok.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Anika!
Jaj de jó, hogy Apor meggyógyult! Nem gyengült le a sok láztól? Hangulata milyen? Nagyon katonásan viselted, ügyes vagy!

Ágnes!
Sztem én mondtam az üvegreszelőt a talin, én mindent azon pépesítek, almát, banánt. De nekem az őszi nagyon-nagyon híg lett, teljesen folyékony. De lehet, hogy csak túl érett barackkal próbálkoztam... :? Mindenesetre kipróbálom VViki által ajánlott főőt rízzsel ill. zabpehellyek való sűrítést. CSak előre meg kell csinálni, és fagyasztani. Én amúgy Sinlaccal szoktam sűríteni, az megvan pikk pakk.

Manó, ez borzasztó... :(

Kép
Kép
tusimi
 
 


Visszatérve a pépesítésre, a főzelékeket meg botmixerrel pépesítem, hát az valami szuper! Évekig alig használtam, csak krémlevesekhez, de a főzelékekhez nagyon jó, és elmosni is kb. 2 mp. Egyéb dolgokat pedig turmixgépben. Pl. cseresznyét, főt husit - ha teszek el előre, meg magamnak meggyturmixot :D

Képzeljétek ma elég sokat kellett dolgoznom és emiatt nem tudtam annyira intenzíven foglalkozni Zitussal. Azonkívül hogy tök sz*r érzés volt, Zizi sem vette jó néven, folyton a székem alá mászott és megpróbálta a szgépet kikapcsolni :D meg nyávogott, nyűglődött, DE! ha felvettem hagyta, hogy ölelgessem, és ma kétszer!!!!! az ölemben aludt el! Egész fel tudtam töltekezni végre, ahogy szuszogott rajtam. Olyan jó volt.
Voltunk dokinál is, és azt mondta az ujjára hogy megsértette és kicsit elfertőződött, Betadinnal kell kennem. Azért örülök, hogy nem szemölcs vagy ilyesmi.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Jaj, Hanna babát elfelejtettem megemlíteni. Idáig ezek a legeslegesleg képek róla! Nagyon édes, aranyos, gyönyörű! :D De először képzeld azt hittem, hogy Lafi Lillája, aztán jöttem rá, hogy Hannus az. Nagyon nagy lány már, hogy ekkora kádban kell fürdetni.

Zitával kapcsolatban még mondani akartam, hogy tényleg 3naponta produkál újabb dolgokat. Tegnap óta pl. megül önállóan, támaszték nélkül, ha úgy teszem le. Eddig csak a babakocsiban ment a dolog, de mostmár a járókában meg a földön is megül, csak jó nagy terpeszben. Annyira tetszik neki, hogy pár pillanatig mozdulni sem mer, nehogy eldőljön. Egyébként minden új tudományának rettenetesen örül, hangosan kacag, vigyorog sőt inkább vicsorog, elképesztő fintorokat vág, majd megpróbálom lefotózni.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Manó ez iszonyat. Nagyon sajnálom és részvétem :(
Megkérdezhetem, hogy milyen baleset volt?

Tusi!
Köszönjük a dícséreteket :) Igazából nem kellene ilyen nagykádban fürdetni még, de naaaaon élvezi :) Mindig is élvezte, mikor együtt is fürödtünk és bevallom sokkal egyszerűbb mint a kiskádazás :oops:
:lol:

Örülök, hogy nem szemölcs vagy hasonló Zitunak! Szegénykéknek ne kelljen még ilyenekkel megküzdeni :) Én is örültem mikor kiderült, hogy gombák és nem szemölcsök/ekcéma.

Ágnes!
Én is üvegreszelőn reszelem a barackot. Csak én mindig teszek bele babakekszet vagy túrót, hogy darabos legyen. Nekem ez a Sinlac kimaradt. Nem mondta anno a doki, hogy ilyet is kellene/lehetne adni.

Nyelvfelvágás. Nekem nem vágták fel a nyelvem kicsi koromban (majd később sem) pedig kellett volna, mert a nyelvfékem még megvan. Bár akik taliztak velem, szerintük ez nem igaz :lol: :lol: :lol: Szóval komolyra fordítva nekem annyi a gáz, hogy raccsolok. Nem mindenki veszi észre, de pl a "r" betű képzésem nem berregésssel történik, hanem torokban. Ugyhogy jobb, hogy ez megtörtént most...

Tegnap Zsófikám (ikrekből) nézegette a képeket a taliról meg amiket szoktatok feltölteni. Teljesen felpörgött, írta a neveket, hogy ki kicsoda és nagyon szeretne jönni a talira :D Mondtam ha összejön a tali, akkor jöhet nyugodtan :) Sztem kánaán lesz neki ennyi baba :D

Eddig az állás:
Banyusék, Tusiék, Csikkenék.

Vikiék nyaralnak, Nyafiék vállalkozó szelleműeket keresnek akik elhozzák őket. Anikáék csak augban jönnek haza.

Mások? Lafie? Dyt? Ágnes? Manó? Dylkai? Kihagytam valakit?

Gyertek csajok olyan jó lenne!!! :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Babuci, mi nem fogunk menni. Sajnálom, Csabinak biztos nagyon jó lenne ez is, de én nem tudok tömegközlekedéssel vidékre menni. Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok,


Mi megyünk!! :) Egyenlőre Roli beteg, dfe igyekszem jövő hétre formába hozni. Meg már férjjel is megdumcsiztam :)

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Mano
Nagyon sajnalom ami tortent. Amiota megvan zsofi azota raz a hideg ha autoba kell ulni. a ferjem nagyon jol vezet (soforsulis oktato), de annyi orult jar az utakon, hogy egyszeruen felek autoba ulni, pedig azelott elmentem egyedul Magyarorszagra tovabbkepzore (oda-vissza 1500 km). De most ha nem feltetlenul szukseges, akkor nem ulok autoba ( a gyerekekkel).

tusi mi is a felterdelesnel tartunk, de fogacskaban le vagyunk maradva meg egy sincs. Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Manó! Nagyon sajnálom!

Nagyon ügyesek a babák. A talin lesz mit tanulni Lillácskának. Nagyon szeretnék menni és apával meg is beszéltük, remélem nem jön közbe semmi, mint a múltkor.
Vendég
 


Meli
Nagyon ügyes Márk!

tusi
jó munkát! Látod én mondtam, hogy átmeneti állapot lesz ez az anya ne ölelgess, ne puszilgass engem állapot!! Örülök, hogy most jobb neked!!! Megérzi, hogy most más dolgod is van, nemcsak ővele foglalkozni, látod????

Hát lányok a mai napközbeni alvás katasztrófa, ilyen még nem volt, mentőövként szoktam hazsnálni a sétát, de most is csak 11.30.-kor aludt be...fél órára..és azóta se aludt, pedig ilyenkor már a másodikon rég túl vagyunk..ááááááá..már nem altatom, leraktam játszani...Lehet azt csinálom, kihúzom az ebédig, aztán alszik egy jó nagyot és marad napi egy alvás, Nem kevés az?

Úgy sikkantgat a drága, énekel, megzabálom!!!

Lehet holna elmegyünk pécsre, szombaton pedig visszafele Balcsira..igazából Harkányban alszunk majd, nem Pécsen, csak ott van sok dolgunk és strandolunk minden nap!!!

Kép
dytt
 
 


Manó
Ha tudsz írjál, mi a helyzet, jó?

Mona
Te is!!!!

Kép
dytt
 
 


Sziasztok!

Köszönöm, Apor jobban van, már csak az orra folyik. Képzeljétek az antibiotikum az első két napban meghajtotta, de most már nem. Lehet igaza van a védőnőnek, hogy nincsen szükség semmire, ha anyatejes. Ma végre megevett egy üveg körtét és háromnegyed üveg sütőtök- burgonyát.
Ti honnan veszitek a csirkehúst? Sima boltit? Esetleg van ismerősötök, aki tud szerezni házit?

Babuci
Itthon vagyok Aporral. :) Attól függ, hogy tudok e menni, hogy a férjem itt lesz e velem, mert ő most visszament.

Tusi
Jól tetted, hogy elmentél vele orvoshoz.
Nem gyengült le, csak sápadt kicsit még és az orra folyik. Végre eszik jól, mint aki pótolja a lemaradást.

Csikken
MI történt a neurológián?

Manó
Részvétem.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Babuci
Mikor kell menni és hova is?

Képzeljétek kipróbáltam a Libero bugyipelenkáját és nagyon tetszik.
Apor négykézláb volt nekem háttal és mégis ügyesen fel lehet rá adni. Nagyon ritkán nyugodt amikor pelenkázom.

Ma 40 percet ordított nekem, borzalmas volt. MInden zavarta és álmos is volt. Először azt gondoltam talán fáj valamije, de nem, ilyen kedve volt. Alig bírtam megnyugtatni. Végül az történt, hogy ringattam a kezemben és elaludt. Ilyet nem csinált már 2 hónapos kora óta. Egy darabig hagytam aludni magamon, utána letettem. Még 20 perc után is szipogott álmában a sírástól.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika!

Dejóóóó lenne!!! Gyertek!!!!
Kesztölcre kéne jönni (Esztergomhoz közel van) és júli 19-e.

Lafie! Szuper!! :)

Tegnap voltunk dokinál. Még 2!!!! hónapig kell reggel-este kenni Hanna kezét Canestennel. Már nem nagyon látni gombát, illetve ahol tűnik el a gomba, ott hámlik a tenyere. De azt mondta a doki, hogy ilyen gombásodásnál 100 nap a kezelés, akkor regenerálódik újra.
Valamint kell mennünk kardiológushoz jövő hét csütörtökön, mert volt ugye ez a vashiányos szívzöreje Hannának és mondta, hogy még mindig van neki egy kicsi, ugyhogy meg kell nézetni. Nagyon remélem, hogy semmi komoly...

Erről jut eszembe, hogy Mona drága ha olvasol minket, legalább egy sort írj, hogy hogy vagytok!!!!!

Tegnap még nekem is kimosta a doki a fülem, mert délelőtt óta be volt dugulva. A dobhártyámra volt lerakódva cicakaki :) De jó volt ahogy átmosta!! Inkább csikizett mint kellemetlen lett volna és utána tök jó érzés volt! :)

Ha minden jól megy ma délután elutazunk mi is (ha nem megy jól, akkor holnap reggel :) ) és majd csak hétfőn leszek.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Anika!
Örülök, hogy Apor már jól van. Szerintem minket jobban megvisel ha betegeskednek, mint őket :) Kis hősök :)

Csajok hol vagytok? Banyus? Nyafi? Viki? Tusi? Többiek?

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen az együttérzést, nem sajnáltatom itt magam, hiszen az igazi tragédia a szüleinek. Csak nagyon nehéz nem erre gondolni minden percben ha a kisfiamra nézek.

Mivel fent van az interneten, ezért úgy gondolom nem illetlenség ha leírom mi történt. Sajnos ez volt az az eset amikor se messze nem kellett menni, se gyorsan, se az nem számított hogy éppen milyen ülésben ült vagy nem ült. Én nem tudom ezt hogy lehet túlélni a szülőknek, szerintem még ők sem tudják, de van egy 4 évvel idősebb kislányuk is szóval muszáj.

http://www.szoljon.hu/index.php?apps=cikk&cikk=158210

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Rólunk: Voltam benta munkahelyemen a gyerekekkel kedden, vissza akartak hívni dolgozni januártól vagy februártól, de nemet mondtam. Bár anyagilag nagyon rosszul állunk, de ez nem minden, ki akarom hazsnálni az időt amit a Bertivel tölthetek itthon. Emmais tök ügyes volt, nagylányos, Berti msázott ezerrel az irodában.

Bezzeg tegnap Emma egész nap hisztizett, berti felkeltette 1/2 7-kor és morcos volt egész nap :roll: Mintha nem is ugyanaz a gyerek lenne, nem bírja az itthon ülést :roll:

Berti meg megint alig aludt éjjel, de most nem a foga szerintem, mert nem viosított csak épp 11-kro aludt el és kelt 3x, aztán 7-kor meg teljesne felkelt, hát kész vagyok, nem bírom én ezt az éjszakázást, már rászokunk a kávéra a férjemmel, pedig sosem kávéztunk. A férjem meg ma elutazott, nem bántam volna ha Berti hagy minket legalább 8-ig, de nem kegyelmezett 8)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


A balesethez még annyit, hogy az első reakcióm nekem is az volt hogy ha ülésben ült volna, (kiderült hogy ülésmagasító volt is, én ezt nem tudtam), de aztán kiderült, és ez a cikkből nem jön le hogy végülis nem maga az ütközés okozta a tragédiát, 40-el mentek (a szülőknek semmi bajuk pedig ők ültek elöl) hanem a markoló lapátja csapodott be a kocsiba és sajnos az találta el a kisfiút, legalábbis valahogy így mondta az anyukája, szegény amennyire tud beszélni róla. :cry:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Meli!
Az autótól való félelmed szerintem túlzás. A legtöbb halált, balesetet a gyerekek körében az okozza, hogy otthon beleisznak valamilyen háztartási vegyszerbe. Pár éve volt egy sorozat a tévében, biztos van aki látta, a Heim Pál kórházról szólt asszem... ott mondta ezt a gyerekdoki. Bennem ez nagyon megmaradt, és el is döntöttem, hogy erre nagyon-nagyon fogok figyelni. Jó is hogy eszembejutott, mostmár el is pakolom a domestost a fürdôszoba szekrény aljából, bármikor rájöhet, hogy kell kinyitni. A wc-be a tartály fölé szeretnék csináltatni egy szekrényt, és minden veszélyes cuccot odapakolni, mert azt jó sokáig nem fogja elérni. Mire meg igen, addigra lesz már annyi esze, hogy ne igyon bele.
Visszatérve az autóra, aki autóval közlekedik, még óvatosabban, lassabban vezet. Nem tudjuk 100%-osan megóvni a gyerekünket, látod otthon sem.

Errôl jut eszembe. Még tegnapelôtt történt. Zizi játszott a játékaival elmélyülten, ugye attól semmi baja nem lehet. Sokáig játszott egy könyvvel, polifóm anyagú, ráragasztva papírképek, plusz egy kis kerek korong, ami tépôzáras, hogy be lehessen csukni a könyvet. Lényeg, hogy rakom tisztába, mikor látom, hogy valami színes van a szájába. Képzeljétek, hogy leszopogatta a korongról a papírt, kb 4 centi átmérôjû, és föltapadt a szájpadlására, meg elôl az inyére. Azt hittem infarktust kapok, alig bírtam kiszedni a szájából. Belegondolni sem akarok, hogy mi lett volna, ha nem tapad föl neki... pedig csak egy ártatlannak tûnô szivacskönyvvel játszott, úgy hogy a szememet folyamatosan rajta tartottam. Nem vettem észre, hogy jön le róla a papír, nem ültem mellette végig...
Erre mondja egy ismrôsöm, hogy nem tudsz minden mp-ben a gyerekkel lenni, vannak úgynevezett "Bermuda pillanatok" (ô nevezte el így, nagyon találóan), és csak remélheted, hogy nem éri baj, azokban a pillanatokban. Persze, nem szabad ezen stresszelni, a legtöbben felnôvünk, épségben, egészségben.

A témához még. A 3gyerekes barátnôm, nagyon-nagyon gondoskodó, türelmes, figyelmes anya, tényleg példaértékû ahogy a gyerekeivel bánik, pedig a keresztfiam nem volt egy egyszerû eset kiskorában. Sétáltak az utcán, ô tolta a kislányát babakocsiban, Kristóf meg kis motoron gurult mellette. Mindez falunk, egy kis mellékutcában. Aztán Kristóf gondolt egyett és nekiiramodott, mert kicsit lejtôs volt az utca, a bnôm persze kiabált utána, hogy álljon meg, de a kölköt elkapta a gépszíj, ment-ment, ki a falu közepesen forgalmas fôútjára, be a közepéig. Ott megállt, megfordult, majd visszagurult. Épp akkor nem jött semmi. A bnôm meg persze rohant utána ahogy tudott a babakocsival, de nem sok esélye volt egy motorozós kisördgöggel szemben. Ez is csak egy példa a sok közül, hogy nem csak rajtunk múlik, hogy a gyereket ne érje semmi baj.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Vidámabb vizekre evezve.
Tegnap letettük Zita kiságyát legalulra, mert láttam tôle, hogy térdeplésbôl már rakosgatja le a talpát, minta felállni készülne. Nem akartam megvárni, hogy kibukfencezzen. Este betettem az ágyába, mire ô szokás szerint megkapaszkodott a rácsba felhúzta magát, majd felnyúlt a vízszintes lécig, és húzódzkodott tovább. De mivel az ágy legalul volt, így a térdeplésbôl állás lett! Nagyon meglepôdött ô is én is, majd el kezdett sírni a kis drága, mert még nem bírja a lábával tartani magát, hanem a kezével csimpaszkodott, ami mint tudjuk elég nehéz, de elengedni meg nem merte. Miután kimentem a szobából, még kétszer megcsinálta, mindkét alkalommal egy segélykérô tekintetû, sirdogáló kislányt találtam az ágyban :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!
Megvagyunk, csak készülök a nyaralásra (3 hét) és egy csomó mindent el kell itthon intézni előtte. Nincs nagyon időm bekapcsolni a gépet.

Manó: szörnyű a dolog, nagyon sajnálom!!!

MOna: egész héten mindennap eszembejutott Milu. Remélem minden okés!

Vezetés: vonaton, buszon, biciklivel, hajón, repülővel, stb bármivel és bármikor érheti az embert baleset! Szerintem nem jó, ha bekorlátozzuk magunkat a félelmeink miatt. Nagyon oda kell figyelni és akkor sok mindent meg lehet előzni, de ami elrendeltetett, az úgyis megtörténik szerintem.

No megyek pakolászni... :D

Jó talizást majd, sajnálom, hogy nem tudunk menni!!!

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok,

sajnos nem tudok visszaolvasni egyelőre, de majd igyekszem. Rólunk annyit, hogy változatlanul minden rendben van, Lackó nem hajlandó se ülni, se feküdni, se egy helyben maradni. Mindenhol, mindenen felkapaszkodik és már fel is húzza magát, egy kézzel kapaszkodva lépeget a bútorok mellett, legugol, felvesz vmit, felteszi az ágyra aztán leszedi és így tovább. Változatlanul zabál a drágám, szombaton a falunapon a papa pörköltjéből is evett szaftos kenyérdarabokat.

A lakás takarítása a nyílászárócsere és kőművesjavítás után keddre lett kész, de minden ruhát ki kellett mosnom, minden játékot lemosnom mert vastagon állt mindenen a téglapor. Zokogtam majdnem amikor megláttam. Teljesen kimerültem, apa közben hajnali 5-től este 9-ig az építkezésen van, márha nincs szolgálatban a tűzoltóknál. Ő ott pihen. Lackó a felfordulásból semmit nem vett észre, vígan elvolt a mamával, aludt, evett, élte világát.

Jövő héten elmegyünk 5 napra Zalakarosra anyuval meg Lackóval pihizni, mert közben náluk is befejeződött a festés, átalakítás, most ott megy a takarítás ezerrel, én meg főzök az egész brigádnak. Úgyhogy mostanra egy picit besokalltam.

Ja a poén. Lackó lábacskája olyan szinten bibis, hogy nem hiszitek el. A folyamatos mászás, jövés-menés megtette a hatását, nincs egy épp bőrfelület rajta. Hiába ragtapaszozom be, leszedi, így meg a varr jön le, úgyhogy zoknizunk, az meg azért nem jó, mert neki is picit gombás volt a lába, Canestenestünk, elmúlt, de így megint elő fog jönni. Igazi kisfiú, tele bibikkel. Este persze a fürdéskor megy a nyüszi, mert csípi a víz. :roll: Ja és elkezdett nem is tudom szeretgetni, vagy puszizkodni vagy ilyesmi. Átöleli a nyakamat, kitátja a száját és elkezdi szívni az arcomat és közben vigyorog ezerrel. Olyan édes, én meg fürdök a nyálban. :lol:

Megyek mert vacsit kell csinálnom. Mindenkinek szép napot, amint lehet jövök.

Kép
jahra
 
 


Megvolt az Életfa avatás, nagyon aranyos kis ünnepség volt, majdnem 3oo baba volt ott egyszerre, ez a tavalyi év második felének "termése".

A többi meg a babaúszás "záróvizsga" a húgommal.




Kép

Kép
jahra
 
 


Sziasztok!

Tusi, gratula az álláshoz! Márminthogy Zitának gratula! :lol:

Meli, Márk nagyon ari a fotókon, az utolsón különösen! Lackót meg már nem is említem: rajta mindig mosolygok. Meg főleg a sztorikon. És mikor lesz kész a ház, Jahra? vagy az még messzebb van? Tegyetek napelemeket a tetőre! Ilyen tervetek nincs? Állítólag 10 év alatt megtérül. Főleg az, amiben nincs akkumulátor, hanem visszatáplálja a felesleges áramot az áramszolgáltató hálózatába. Ha nekem egyszer családi házam lesz, biztos lesz a tetőn napelem.

Baleset: elolvastam. Nem tudok mit mondani rá. Legalább a szülők nem hibáztathatják magukat. Persze nagy vigasz. Nem akarok ilyenekre gondolni. Másrészt meg igenis jó, ha néha hall az ember ilyeneket is, mert utána (egy ideig) még körültekintőbb és óvatosabb. Nekünk nincs kocsink. Ilyenkor nem bánom.

A vegyszerekre én is nagyon fogok figyelni, jó, hogy írod Tusi. De az meg tényleg igaz, hogy még amikor azt hiszed, hogy abszolut balesetmentes és veszélytelen helyen van a gyerek, akkor sem biztos, hogy tényleg így van. Én pl. már levagdostam a paplanjainkról a gombokat, miután Csabi egyszer az ágyon hasalva rágcsált egyet. Valamelyik nap meg ráadtam egy vadiúj kertésznadrágot, be akarom gombolni a gombját, és nem a kezemben marad a gomb? És mi van, ha kitart a gomb az első begombolás végéig és utána esik bele a babakocsiba? Tényleg lesz itt még sok izgis dolog az elkövetkező pár évben, azt hiszem.

Miluról én is várom a híreket. Remélem, minden ok.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Baleset
Először is Manó nagyon szörnyű, ami történt. Az én egyik ismerősöm is elvesztette a fiát 14 évesen balesetben. Miután megerősödtek lelkileg babát szerettek volna, nehezen jött össze. Örökbe fogadtak egy kislányt asszem, majd állapotos maradt. Teljesen új életet tudtak kezdeni két pici gyerekkel.

Megértem Melit, hogy aggódik. MI is sokat ülünk autóba Aporral, de én igyekszem elhesegetni magamtól a rossz gondolatokat.

Sajnos nagyon könnyen történhet baj velük, nagyon kel figyelni. Tegnap nem írtam, mert egyedül vagyok most Aporral és nagyon kell figyelni rá. Írni sem merek mikor ébren van.
A nyitott fiókból kipakolja a zoknikat, a polcról a könyveket leszedi, a mérlegünket elrontotta. :) Mindent megfog, megnéz, ledobál, majd utána néz. :) Nagyon kell figyelni rá. Teljesen jól van, csak az orra folyik még. Lehet kedden elviszem a tanácsadás végére, hogy nézzék meg.

Jahra
Apor is folyton tátott szájjal bekap engem ahol ér. :) KÖzben harap a két fogával. :) Jók a képek. Én lemaradtam, nem tudom mi az az életfa avatás.

Tusi
Apor is sokáig azt csinálta, hogy felállt é smikor elfáradt, akkor sírni kezdett. MOst már nem fárad el olyan könnyen é smegtanult visszaülni a fenekére. Nem ment könnyen. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Tusi
Mark is felallt ma a kisagyban, ugy latszik koveti Zizit a fejlodesben. :lol:

Kép
Kép
meli78
 
 


Nyaralas
Mi honap vegen megyunk a Fekete tengerre. Tavaly nagyon jo kis helyen voltunk, oda szeretnenk menni az iden is. A tenger 200 m-re van, a szoba meg legkondis , sajat furdoszobas, van tv es huto is. Egy picit draga, de egy evben egyszer ki lehet birni. teszek fel kepeket is a tavalyi kirandulasunkrol.

Kép
Kép
meli78
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Markrol megfeledkeztem, o is lathato a kepen pocaklakokent :D Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Berti is tegnap óta feláll mindenhol, a kiságyában is, szóval ha hazajön a férjem szereljük a leglentebbi állásba a kiságyat.

A légzésfigyelőn találtam egy elrejtett gombot, ami érzékenység állító, azt átkapcsoltam, így most nem jelzett éjjel, remélem így jó lesz.

Nem írtam de rájöttem mitől volt pöttyös Berti lába szára, a naptejtől :roll: Most baby love-ost vettem, egyenlőre ettől nem pöttyös, bár a níveától sem rögtön jött ki. Ha ez sem válik be veszek neki gyógszertárit. pedig eddig nem volt érzékeny semmire. Meg vettem egy napernyőt a babakocsira.

Holnap megyek Emmával szárnyshajóval Visegrádra, kiváncsi vagyok, még én sem ültem ilyenen. Berti marad anyukámmal, nem merem vinni mert kánikulát ígérnek, no meg egy pillantaig sem szeret nyugton maradni, jobb neki még itthon. Ma voltunk Emmának cipőt venni Bertivel, hát a C&A-ban az össze ruhát rángatta amit elért, meg nyafogott a babakocsiban, mászni meg mégsem tehetem le az Árkádban.

Autó: Utazás előtt nekem ismindíg van egy rossz érzésem, d emikor megyünk már nem. És hát tényleg gyalogosan is sok tragédia történt, ha csak az elmúlt időkre gondolok. Mióta anyuka vagyok mindíg nagyon megviselnek az ilyen hírek. De tényleg nem lehet a félelmeinktől megkötve élni. És hát Emma mellett nem is lehet, muszáj menni. csak amikro így a közvetlen családban megtörténik, az nagyon megrázó. Még azzal sem bíztathatom magam hogy ez aztán olyna ritka hogy egy családban 2x tuti nincs ilyen, mert képzeljétek anyukám bátyja már eltemette a 9 éves kislányát (betegség miatt) és most az unokáját is :(
De abban igazad van Anita hogy ait ismerek vagy csak hallottam róla hogy ilyen történt vele, mind csak egy újabb kisbaba után tudott újra nevetni. Én nagyon remélem velük is így lesz, olyan fiatalok még, velünk egyidősek.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


sziasztok lányok!

sajna én visszamentem dolgozni igy még kevesebb az időm, mint eddig, igaz csak délelőttönként járok be, de az is elég..
azért olvaslak ám titeket, láttam hogy volt tali, és hogy nagyon szuperül sikerült :D
ez a baleset szörnyű, én bele sem merek gondolni mi lenne ha..
de azért csak vannak ilyen gondolataim, és mindig úgy kell magam megnyugtatni, hogy nem történik velünk semmi rossz!
lányok, egy kérdés, az én lányom még mindig nem nagyon csinál ilyeneket amiket irtok, nem áll fel, nem kúszik..
ülni tud, ha úgy rakom le, meg négykézláb ringatja magát, de nem indul el, nem tud felülni se, szerintetek ez baj? van még itt ilyen későn érő baba?

Kép
gili
 
 


Sziasztok!

Gili, mindenképp mutasd meg egy Dévény-tornás gyógytornásznak Esztit, a többiek is ezt fogják javasolni. Amúgy ha négykézlábon ringatja magát, akkor előbb-utóbb elkezdene mászni magától is, de szerintem nem árt, ha kicsit "begyorsít" egy kis gyógytornás segítséggel, így több ideje lesz mászni, mielőtt feláll és járni kezd. A négykézláb mászás ugyanis kiemelten fontos a késöbbi fejlődése szempontjából.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Meli
Nagyon jók a fotók, Zsófi menyit változott egy év alatt, igazi kislányos lett!!!

Gili
Szerintem ne aggódj, a 4kézláb ringatózásból hamarosan mászás lesz, még egyáltalűn nincsen lemaradva, inkáb az itteni babák egy jó nagy része fejlődik gyorsabban!!! szerintem...
Amúgy hogy viseled a munkát, szóval hogy nem vagy otthon a babával? Ha jól emlékszem Belgiumban éltek, ugye? A babához két nyelven beszéltek? Magyar és francia vagy csak francia?

Baleset
Borzalmas, hogy pont ott és pont akkor...ez meg volt írva, az biztos, szegény, annyira sajnálom.

Én nagyon félek az autóban, még a terhesség alatt kezdődött, amikor a maygar tv-nél dolgoztam, híradóztam és rohanni kellett egyik helyről a másikra és úgy vezettek az operatőrök, mint az őrültek, volt sok veszélyes helyzet, kamion szemben, meg egyebek...és hiába mondtam hogy egy anyag nem ér ennyit...azóta félek és az a baj, hogy rengeteg hülye van az úton..főleg hétvégén, amikor a hétvégi autósok kocsikáznak és azt sem tudják hogy kell közlekedni...De ez a szerencsétlen tragédia borzasztó

monáékra annyit gondolok, anyukám is szívbeteg volt...nagyon nagy műtétje lesz (volt???) a kisfiának, úgy szorítok nekik. Nem tud róluk valaki valamit???

Bonitám ma mászni kezdett, 3 napja próbálkozik, de 2 break-es mozdulat után hason végezte mindig és ma elindult rendesen mászva előre is végre!!! Szóval nálunk a kúszás kimaradt, de gondolom ez ne tragédia!!! Nem???

Jaj, annyira sz.rul vagyok, oylan sokszor van hányingerem, este is alig bírtam ki, azt hittemlefordulok a székről és ahogy lejárt az etetés, böfiztetés utáni negyed óra, amit a reflux miatt még betartok(alkaron féloldalt tartani) rohantam hányni..nem értem, Bonitánál iylen nem volt..meg roham léptekben nő a hasam, komolyan...

tusi
Örülök, hogy nincs nagy gond a zöld sebbel!!!

Anita
Örülök a gyógyulásnak!!!

Ma mi is túl vagyunk egy nagy ijedelmen..utána tök szar anyának éreztem magam:
Rossmannban voltunk és vettünk fruttapurát, a boni kezébe adtam a papírdobozt, ami összetartja, , szép színes, hadd nézegesse, tapizza..a férjemmel meg egy 2 perces eszmecserét folytattunk, hogy most miylen teát vegyünk a Boninak..akkor lenézek és a Bonita ezerrel eszi a fruttapurás papírdobozt..gyors kivettem a szájából..az utsó pillanatban lányok, mert ha még egyet szopizik rajta egy bazi nagy darab levált volna róla....de még utána isparáztam, hogy nem maradt-e a szájában egy darab papír..hát kivoltam....

Era
Merre vagy?

Kép
dytt
 
 


Manó
Jó szórakozást holnapra, fotókat majd raksz föl???

Mi strandra megyünk, a Margit-szigetre...ha nem jön közbe munka.

Kép
dytt
 
 


Kép Kép Kép Kép Forgatás után

Kép
dytt
 
 


sziasztok!

este letettem markot aludni es keszitettem zsofinak a vacsit, egyszer csak furcsa hangokat hallottam. Benezek markohoz, hat fel volt allva es a forgo zenelo jatekat tepte ezerrel. Gyorsan levettem, nehogy a fejebe huzza az egeszet.
Egyebkent o nem kezd sirni allva, ha elfarad a laba, hanem eoszor megkapaszkodik a szajaval is az agy racsaban, azutan ha nem birja elengedi a racsot es zuhan hatra. A ferjem szerint ki kellene csereljuk az agyat halosra, hogy a racsokban ne uthesse meg a kis fejet. Szerintetek van ennek ertelme. Egy-2 het alatt csak megtanul leulni, es akkor most minek adjak ki megint egy halom penzt uj agyra????

a csaladi tappancsok

Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Nem tudom mennyi időm lesz írni most, mindenesetre elkezdem.

Dyt és Meli
a képek nagyon jók!!! tetszenek a tappancsok is :)
A férjem Anyukája tolmácsol augusztusban egy konferencián a Fekete tengeren és vihet magával valakit. Gondoltunk arra, hogy én megyek az Aporral, de végül amásik unokatesó megy, a 6 éves fiúcska. :)


Képzeljétek, megint jön az unokatesó, ezúttal 8-9 napra. :)

Meli

Szerintem ne vegyél ágyat, gyorsan megtanul visszaülni meglátod.

KépKép

KépKép
anika78
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?