Új privát üzeneted érkezett!

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.02 21:01-kor.
Vendég
 


Jó reggelt! első vagyok! :? annyira nem jó mert 5 óta kukorékol a pasim....azt hiszem inkább este aludjonel később de ez a hajnali kelés nem a favoritom.
Vendég
 


nagyon sokan eltűntek! pl, mamacka sincs már jó ideje,pedig neki is voltak regényes hozzászólásai. a másik fórumon sincs ahova néha átjárok.
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Emi, Adri, Kamilla, boldog névnapot a lányaitoknak :)
Kép

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Utólag is boldog szülinapot Magikának, Babytevének és Szonjának!

Alma babának, valamint Adri és Gabcika Lilijének pedig boldog névnapot kívánok!

Ilyen is régen volt. Lili 1/2 4-kor kelt :( Azt hittem, hogy csak a cumit hiányolja, de éhes volt. 5-kor sikerült visszaaltatnom. :(

Kép
emi29
 
 


Ma este szeretnék végre elmenni usziba :lol:
Vettem fürdőrucit elég - élmény volt a hasam egyre nagyobb,mer marha nagy az étvágyam a szoptatás miatt. Meg inni is annyit iszom,mint egy ló.
Picurnak iszonyat hasfájása volt ma reggel.
Szerintetek ,ha sok hagymát,kovászos ubit ettem este az rossz neki?
Ti vigyázotk az evéssel?
gratula mindenkinek! :)

Kép
kritta
 
 


Lituka Csinos vagy!

Emi sajnos ált. a hasamon is szopni akar :lol: Azt már írtam apának is bekapta 1 pólón kersztül a bimibijét :)
Nálunk meg van a láncetetés,mert 5 és 9 között óránként szopizik,de nem panaszkodom,mre ált. 21-től 9-ig alszunk,mondjuk én persze 11 körül fekszem le v. később!
Csak így nehéz nekem elmenni v.hova este pl. van nálunk Várszínház oda szeretnék,de majd jövőre :oops:

Kép
kritta
 
 


Ja tök jó,ha sétálunk mindenki el van ájulva a gyerektől milyen kicsi meg édes stb. már teljesen beképzelt vagyok! :P :shock: :D

Kép
kritta
 
 


Boldog névnapot a ma ünneplő Lili babáknak és Nóra babának.

És persze még annyi szál gyertyát minden szülinaposnak, hogy ne férjen rá a tortára.

Kép

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Sziasztok!

Lolka! A fiam mostanában jobban ragaszkodik hozzám. Vigyorog ezerrel, amikor meglát, úgy senkinek sem gügyög, kacag, mint nekem. Magyaráz, mosolyog Ő másnak is, Apát is imádja, de rám úgy tud nézni… Ha mellette vagyok, le sem veszi a szemét rólam, ha kimegyek, követ a szemével. És ha sír, mert már álmos nagyon, a legtöbbször én tudom megnyugtatni. Volt olyan, hogy mindenki próbált mindenfélét, de csak sírt, ahogy ölbevettem, rámnézett és abban a pillanatban aludt is. :D

Atizka! Tündéri a kis Emma!:D

Lekri! Nagyon édes a kisfiad, a képek minőségétől függetlenül. :D

Nici! Sógornődnek gratula!

Szössz! Gratula az új családtaghoz! Tényleg gyorsan jött.

Virág! Engem érdekelne, hogy kötöd magadra Trudit. Egyelőre én a kendő kötözésével kínlódok, és el sem tudom képzelni, hogy egyedül beletegyem a gyereket. Neked kel hozzá segítség?

Celesztina! Nem tudnád meggyőzni, hogy várjon vele egy kicsit? Mondd azt, hogy nem ellenzed, csak várjon vele legalább 2 évet.
Egyébként én azt tenném a helyedben, hogy egy egész napra otthon hagynám neki a gyerekeket. Nem csak 2-3 órára. Szerintem úgy elfáradna, hogy elgondolkodna kicsit.

Lituka! Szépek vagytok. :D

Babyteve! Boldog szülinapot!
Nem volt semmi az utazás.

Magika! Neked is boldog szülinapot!

Szonjának is boldog szülinapot!

Alma baba! Lili babák! Boldog névnapot!


Kép

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Mennyien vannak itt most névnaposok és szülinaposok! (bevallom, én nagyon béna vagyok ennek a követésében) Akkor így mindenkinek ömlesztve mindenféle jót és szépet kívánok!

Trudi baba nevében köszönjük a dícséreteket, aki megnézte a fotókat.

Uszodába én is nagyon szeretnék már elmenni, de az lenne vagy 3 óra, és ennyi időre még ritkán teszem ki a lábam nélküle.

Tényleg nagyon sokan eltűntek.

Kritta, én nem vigyázok az evéssel (tudom, hogy erről sokaknak más a véleménye). A kórházban egy szoptatási tanácsadó, aki gyerekorvos is azt mondta, hogy ez teljesen babafüggő, melyik mire érzékeny, és attól a szoptatós anyuka ne táplálkozzon vitaminhiányosan, mert állítólag ez meg az hasfájást okoz. Ezt ki kell tapasztalni, hogy esetleg a te babád mire érzékeny. Nálunk az a nagyon hasfájós időszak elmúlt, és ugyanúgy eszem, mint korábban. Ugyan most is van naponta fél-egy óra, mikor nehezen mennek a szelek és olyankor ölben kell tartani, de ez már nem olyan vészes. Viszont szerintem a túletetéssel vigyázz. Valaki írta korábban ilyen szempontból az igény szerinti szopi "mellékhatásaként" a hasfájást. Ebben szerintem is van valami. Van, amikor nem jó ráetetni a "hasfájásra", még ha a baba annyira kéri, akkor sem.
Vendég
 


Köszi virág!

Én már néha mérem ma már evett 2 30,6 30, 0ztán 10 30-kor bealudt a cicin most szopott 15 percig és most mértem és leszopott 150-t ami sz.tem sok
Most pont 4,5 kg vagyunk és nagy evés van 6 v. 7 egy nap.
Most neki mennyi lenne az adagja?
Anyósom okoskodik meg mások is h nem leht túletetni tejjel,de sz.tem ha sok van simán lehet mert szinte nem is szopja ,nem fárad el,mert dől a szájába. Meg elég mohó baba egyébként is. :lol:

Kép
kritta
 
 


Gumimaci!
Mikor nagy nyűg van, akkor kell segítség, de legtöbbször már megy egyedül (bár bevallom, utcán még mindig csak 2x voltunk így, főként itthon hordozom benne). Youtube-on nézelődtél már? Nekem az sokat segített (baby wearing). Füzetkéd van a kendőhöz? Én most főleg a zsebes keresztezett fekvőt kötöm kissé módosítva (nyűg esetére)úgy, hogy ki tudjon látni belőle és a sima zsebes keresztezettet (ezt inkább akkor, ha velem akar lenni, de valószínűleg pihenni fog rajtam). Egyszer a kenguru kötéssel is kísérleteztem, de az még nem tartja szerintem eléggé (mert még ő nem tartja magát annyira), viszont abból ki tudna látni, és erre már lenne igénye. Erről van egy képem, hogy kötöttem vele módosítva a vállamra, mindjárt előkeresem.
Vendég
 


Csak,ha leszedem mondjuk kevesebb adagnál ordít :)amit nem szeretek,mert egyébként soha nem sír csak,ha cicit akar és nem kapja meg:)

Kép
kritta
 
 


Hű, Kritta!
erre így nem tudok mit mondani, mert én szinte soha nem mértem, mennyit eszik egyszerre. Én csak arra gondoltam, hogyha nyűglődik, cicit követel és közben a hasa is fáj esetleg, akkor nem biztos, hogy jó ötlet megetetni, hanem valahogyan máshogy kellene megnyugtatni.Én is így tudom egyébként, hogy tejjel nem lehet túletetni. A 4,5 kg viszont szerintem normális, Trudi is 7 hetesen volt annyi. Nálunk is időnként dől a szájába, ő meg fuldoklik, ettől persze levegőt nyel és hasfájás lesz belőle.

Trudi egyébként eddig ma 4x evett, ebből 3 nagy volt, egy meg csak cicizgetés.
Vendég
 


Klarka, Marjan! Olvastam a szüléstörténeteteket. Köszönöm, hogy megosztottátok. A sok nehézség után olyan jó, hogy most már minden rendben, szépen fejlődnek a babák! :D

Most már én is leírom nagyjából, mi történt:




A terhességem első felében nagyon féltem, féltettem a picurt. Nehezen jött össze. Ezért miután kiderült, hogy kinyílt a külső méhszájam még decemberben, itthon maradtam, pihentem, vigyáztam magamra, magunkra.
A 9. hónap volt a legkönnyebb. Akkor éreztem magamban a legtöbb energiát. Egy kicsit dagadt a lábam, de más bajom nem volt. Nem voltak jóslófájásaim, keményedések, stb.
Április 30.-ára voltam kiírva, 29.-én az nst mellet a dokim már magzatvízvizsgálatot is akart végezni. 28.-án még mindig nagyon jól éreztem magam, de kb. éjféltől fájásokat éreztem rendszeresen 5 percenként, hajnalban már sűrűbben is. De mivel nem fájt nagyon, nem költöttem fel a páromat, gondoltam reggel 7-kor úgyis mennünk kell a kórházba nst-re. Reggel már jobban fájt, gondoltam, hogy engem már a kórházból nem fognak hazaengedni.
A kórházba kb. fél 8-kor érkeztünk. A dokim megvizsgált és közölte, hogy 3 ujjnyira nyitva van a méhszáj, lát egy hajas fejbőrt, és azonnal menjek a szülőszobába, mert még délelőtt meglesz a baba. Attól kezdve már nagyon erős fájásaim voltak. Adatfelvétel, borotválás, beöntés, WC, zuhanyozás után 9-kor már a szülőszobában voltam.
Rám kötötték az infúziót, ctg-t és néha nézegették, hogy állok. Elég gyorsan elérkeztem a kitolási szakaszhoz. Akkor ott úgy éreztem sohasem lesz vége, akármennyire határoztam el előre, hogy csendben leszek, sajnos nem sikerült. Már mindenki látta a kis fejet, de én még mindig kínlódtam, úgy éreztem, valamit nem jól csinálok. Végül 40 perc kitolás után megszületett a kisfiam. Doki mondta, hogy első szülésnél ez nem is volt hosszú kitolási szakasz. Szóval 11 óra 50 perckor sírt fel először a kis Nimród. Attól a perctől kezdve nem tudok visszaemlékezni a fájásokra. Csak azt tudom, hogy nagyon fájt, de hogy milyen volt, nem tudom felidézni.
Nekem nincs összehasonlítási alapom, de mások szerint könnyű szülésem volt. Nagyon sokat jelentett nekem, hogy a párom mellettem volt. Sokszor csak az ő hangját hallottam, bíztatott, dicsért és szerintem ez tartotta bennem a lelket. A varrás után még egy ideig hármasban lehettünk, olyan jó volt! Nagyon boldogok voltunk!

Igazából ezután következett a neheze. Amitől tartottam, sajnos beigazolódott. A csecsemős nővérek nagyon kedvesek voltak, de nem törődtek senkivel. Nimród szopizott éjjel nappal, ahányszor csak kérte, kapta. Nem is gondoltam, hogy nem eszik eleget. Pedig a csecsemősök reggelente mérték, és nem tűnt fel nekik, hogy sokat esett vissza a súlya. Én nem tudtam, mert még azt sem közölték, hogy mit mértek. 3. nap jött két nővér, akik mindent megtettek, hogy elhitessék az anyukákkal, semmit sem csinálnak jól. Egy anyukának azt mondták, hogy biztos teletömte a babáját teával mérés előtt, hogy tudjanak hazamenni. Nimródra azt mondták, hogy ilyen szájjal sohasem fog tudni szopni (az alsó ajka kicsit beljebb van, pont olyan, mint az apjáé, és azóta is TUD szopizni, de még hogy!). Én már akkor nagyon ideges voltam. Végül is nekik köszönhető, hogy észrevették baj van.
Nimród belázasodott. Kúpot adtak, hűtőfürdőt kapott, itattak vele vizet, és utána hívták a gyerekorvost, aki kb. fél óra után megjelent. Addig csak álltam, a kezemben a gyerek, nem tudtam mi baja, csak azt mondták a kiszáradás szélén van, meg besárgult, meg sokat esett a súlya. A doki megvizsgálta és közölte elviszik a szomszédba.
A csecsemős nővér a kezembe nyomta a kisfiam takaróját, sapkáját és a kis papírt, amire az adatai voltak írva ezzel a szöveggel: „emlékbe jó lesz”. És ezzel ott hagytak a folyosón, láttam ahogy viszik a babámat és nem engedtek utána menni. Szörnyű érzés volt. Rosszabb, mint a szülés. Azóta sem tudtam elfelejteni.
Később átkísértek a koraszülött osztályra, megnézhettem a fiam, akiből mindenféle csövek lógtak, kék fény alatt volt. Nem tudtam megállni, hogy ne sírjak. Mindenféle vizsgálatot végeztek, infúziót kapott, antibiotikumot, persze az engedélyemet nem kérték, még csak nem is mondták meg előre, hogy mit tesznek vele és miért. Akkor írtam alá ezeket a papírokat, mikor már a kórházat hagytuk el. Ja… és nem minden úgy állt a papíron, mint ahogyan történtek az események.
Következő naptól kezdve engedték, hogy szoptassam. 3 óránként jártam át hozzá, ami nem volt könnyű, mert pihenni semmit sem tudtam és mindenem nagyon fájt. A sebem, az aranyerem, de amikor a fiammal lehettem, semmi sem számított. Úgyhogy nem bántam, ha nem alszom, ha nagyon kényelmetlen a szék, ahol szoptatom, csak vele lehessek. Először 15 grammokat kapott, első szopizás alkalmával 30-at szívott ki. Utána egyre többet. 2 nap múlva már 60-akat evett.
Utólag, nem bánom, hogy átkerült a kora osztályra, mert ott sokkal jobban törődtek vele, látszott, hogy az ott dolgozók szeretik a gyerekeket. Mindenkihez nagyon kedvesek voltak. És hát, legalább melegebb, tisztább helyre került. Ugyanis abban a szobában, ahol én voltam és előtte gyerekkel együtt, még csótányok is másztak. 2-t a földön tapostam el, 1-et az ágyamból hajtottam ki.
Nagyon örülök, hogy mindezek ellenére van tejem, és hogy Nimród szopizik még.
3280 g-al született
3030 g-ra esett vissza 2 nap alatt
3520 g-al kerültünk haza a kórházból 6 naposan
ma 10 hetesen, már több mint 5,5 kg.
Szépen fejlődik és hál’Istennek egészséges.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Ezzel a kenguru kötést módosítottam (első próbálkozás volt). Tudom, hogy hajmeresztően néz ki, de a baba nagyon jól érezte magát benne: elnézelődött, míg én pakolásztam, majd egyszer csak bealudt így. itt már azért tartom, mert a feje teljesen elernyedt. Annál kényelmesebb volt így, mintha csak a vállamon tartottam volna. A zsebes fekvővel azóta jobban meg tudom csinálni, de arról nincsen képem.

Háton én sem merek egyedül, még egyáltalán nem is próbáltam.

Kép Kép
Vendég
 


Virág! Jó lenne a kép, meg minden segítség. Celesztina már ajánlott egy oldalt. Nekem az a segítség, ha magyarul van. Füzetecskét kaptam, rajzokkal, szöveggel, de nekem nem tűnik egyszerűnek. Főleg azt nem tudom elképzelni, hogy a magamra kötött kendőbe hogy tegyem bele a gyereket egyedül. Eddig csak úgy sikerült, hogy a férjem beletette.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Akkor te nem is szoktad úgy fektetni benne? A tájékoztatóban azt ajánlja ilyen pici babának, amiben teljesen elbújik. Nincs kinn a lába. Így gondolom jobban szereti Trudi. Nimród már alíg fért el úgy "bebújtatva". 62 cm volt 2 hónaposan.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Szüléstörténetet még én sem írtam. De mindig tudatosul bennem, ahogy másokét olvasom, hogy a sok aggodalom ellenére milyen szerencsésen megúsztuk (kivéve én a császárt, amit sajnos még azóta is bánt).
Vendég
 


Trudi egyáltalán nem szeretett feküdni benne, bár igaz, hogy csak 6 hetes kora után kezdtem kötözgetni. Nem tudom, előtte lehet, hogy tetszett volna neki. Azt gondolom, hogy egy 62 centis nehezen fért el bebújtatva.
Vendég
 


Nekem sincs okom panaszra. Voltak a kórházban sokkal nehezebb esetek, meg itt is voltak olya problémák, amik mellett a miénk eltörpül. Hisz nekünk nem is volt komoly bajunk. Csak azt az érzést nehéz elfelejteni, hogy elveszik tőled a babádat, akit csak akkor kaptál. És nem tudod, hogy mi baja lehet, mert csak napok múlva mondja el neked az osztályvezető gyerekorvos.

Köszi a képeket. Majd megpróbálkozom egy hasonló kötéssel. Az biztos jobban bejön majd Nimródnak is.

Trudinak boldog hófordulót! :D Látom ma 3 hónapos.

Léptem vasalni, amíg Picur alszik. Összegyűlt a miénk is, és mosnom kell a kis ruhákat is ismét. Én is vasalok mindent, még a kis zoknikat is. Jó móka ez minden héten :? , de a fertőtlenítés miatt csinálom.

Szép napot mindenkinek!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Ez a másik, amit még használok: ez nem előre megkötött. Beleteszem a zsebbe, és utána kötöm meg.
Ezt most nem akarja feltölteni, na majd később.
Vendég
 


Sziasztok!

Mindenkinek boldog névnapot és születésnapot kivánok!!!!

Nem tudom hogy volt e már a kötelező és az ajánlott oltásokról szó? De én most nagyon mérges vagyok, ugyanis kéthetente jár ki hozzánk házhoz a gyermekdoktornő nem kis pénzért és semmiféle tájékoztatást nem kaptam a védőoltásokról, oltási naptárat és felvilágosítást most kaptam egy gyermekorvos ismerősünktől.
Ezáltal már egy olyan oltásról lecsúsztunk amit 2 hós kora előtt jó lett volna ha megkap a Ruben.

3 ajánlott oltás van:
Pneumococcus 3x kell oltani darabja 16 000 Ft nagyon fontos épp ezért szeptembertől ingyenes lesz
más országokban már kötelező. Még el lehet kezdeni beadatni 1 hónapos közökkel.
Info: www.pneumo.hu

Rotavírus: 2xkell oltani 18 000 Ft 6 hós korig be kell fejezni az oltást!

Meninococcus C3 3x kell oltani 3500 Ft darabja.

Ma jön a doktornő kíváncsi leszek ezt hogy magyarázza ki!

Kép
geni
 
 


Geni: ez tényleg dühítő, ha fizettek is neki :x ugyanakkor még lehet kullancs meg influenza ellen is oltatni -bár azt nem tudom mennyi idős kortól. Launál tervezzük, utána is kellene néznem még ősz előtt... :?

Nono: boldog szülinapot Szonjának!!!! Kép

Babyteve: akartam ínri én is, hogy nem lehetett semmi az az út, de a nehézsége ellenére utólag jó érzés lehet, hogy sikerült, ügyesek voltatok :wink:

Zsu: köszönöm az infot a cheroke pólóról, ez még színben is ugyanolyan, és remélhetőleg még jó lesz a angy kistesónak is :wink: Ahogy nézem már jó lesz rá Lau azon ruhácskája amit Lau az első szülinapján viselt... de az is igaz, hogy Lau egy idő után csak nyúlt, nem gömbölyödött

nem emlékszem, ki kérdezte, elnézést, de a bkocsis oldal van angolul meg németül is meg még pár nyelven, a www.mutsy.com -on lehet választani ország szerint.

még akartam írni vmiket, de most nem jut eszembe

Kép Kép
celesztina
 
 


Sziasztok,
bocs, hogy így ömlesztve, de indulunk ma nyaralni Badacsnytördemicre, nincs kész a pakolás és kádat, mosdót, csaptrelepeket kell venni ma:)

szóval Alma, Lilik Boldog névnapot, Szonja, Magika, Babyteve, boldog szülinapot!

és boldog hófordulót, akinek van!

Gumimaci, kiakadtam a szüléstörténeteden:( sajnálom, hogy ilyeneken kellett átmenned. melyik kórházban szültél?

Virág, mei tairól nem én írnék, nem vayok nagy szakértő, azt tudom, hogy nekünk nagyon bejön, békapózba tesszók bele, pedig Marci picike, kb 4500 g
nézd meg kamcsatka blogját. ő a szakértő.
ja és nekem liliputis van, sztem szuper. iszonyú kényelmes és sokkal szellősebb a kendőnél. ők múlt héten elmentek szabira, egy hét múlva lesznek kb, akkor tudnak szállítani. nekem mázlim volt, pont a nekem tetsző színből voklt egy amit tudtak küldeni azonnal.

bocs, most nem fogtam fel márt, mert az az előző oladlon van:)

ha hazajöttem írok.

ja és persze a gyerek medencéjét, napozósátrat...otthagytuk anyáméknál pilisben:(

lolka_zs
 
 


Nono: a keléssel én is így vagyok, inkább 11-ig fent vagyok csak aludhassak reggel, bár így is csak 6-ig -bár ma fél 8-ig aludtam!!!!!!! Ilyen is jó rég volt. Kész Hawaii. Délután is ha Lau véletlenül elalszik akkor Julinka tuti akkor ébred fel és majd végig fent van -kicsit olykor hiányzik egy kis szbadidő.
Kritta: én figyelek arra mit eszem, de így is van, h a kicsinek hasmenése lesz, ilyenkor nemtom miért. Férjed jól megdöbbenhetett a kicsi akcióján :lol: H elvileg mennyit kellene ennia annak utánanézek... vhiva felírtam 4,5 kg 6-7 evés
Virág. jó minőségű a kendő, érdekes, ami nekünk volt inkább egy félbevágott lepedőre emlékeztetett, nem is szerette egyik gyerek sem (bár én sme vagyok olyan jó "kötő" de minap a tvben is pont volt erről szó és az alapján jól kötöttem meg) Lehet, ki kellett volna próbálnunk másmilyen kendőt is... Bár a kötözgetés most már nem jönne be asszem Lau miatt...
Zsu: de jó, hogy ennyit tudnak aludni, maguktól kelnek reggel? Mikor? Nálunk 11-8-ig alszik Lau vagy 10-7-ig kb de 10 előtt eddig jó ha 1-2x aludt el már egészen kiskora óta. Nem tudom, lehet-e ez örökletes, de az apja (párom) is rosszalvó, kisgyerekként keveset aludt ő is. Bezzeg én 10 óra alvás után is tudok álmos lenni...
OFF
nem tudja vki olyan pici mézet amit hotelekben szoktak reggelihez adni hol lehet kapni? Tescoban pl? Simán a mézeknél keressem?

Kép Kép
celesztina
 
 


sziasztok

ujabb pocsék éjszaka van mögöttünk :cry: :cry:

ma voltunk mérésen Kristóf 5150g.2hét alatt 380g-ot hizott.

Celesztina
nekem Levi jöv.héten kapja a kullancs elleni szuriból a másodikat.vagyis remélem,hogy megkapja mert hiánycikk az oltó anyag.most vadászunk rá éppen.várólista van rá a gyogyszertárunkba. :shock: :shock:
Vendég
 


Sziasztok!

Mi is vagyunk, de leginkább olvasó üzemód. :lol:

Lili-baba köszöni a névnapi jókívánságokat! :wink: :D

Már 5800g és 62 cm a gyönyörűségünk!!! :D :D :D
Mi is minden szüli és névnaposnak sok boldogságot kívánunk!

Kép hintában

Kép Névnapra az első sport cipőm Apától :lol:

Kép
adri0422
 
 


Sziasztok lanyok!

Mindjart indulunk nyaralni, mar csak a gepet kell elrakni.

Szep hetet mindenkinek.

Magi
Vendég
 


Boldog Születésnapot igy utólag is mindnyájatoknak :) a kis Szonjának is :)

Boldog névnapot Almának,Liliknek és Nóráknak Boldog Névnapot :D

nem igazán van időm igy csak gyorsban:
megjött a nania igy teszek róla képet :)
imádjuk..és Máté is abban szunyál most :) végre vhol magától is elalszik :)

Kép Kép

na mennem is kell....:(
Vendég
 


Sziasztok,
sajna ma estére nagyon fáradt lettem (sok minden volt ma + stressz) és nem volt elég tejem :( :( :( Remélem, ez csak átmeneti és rövid ideig tart, és csak a fáradtság miatt van (amin hülye párom csodálkozik) ugyanakkor fel tudtam olvasztani egy kis lefagyasztott tejet melyből 30 ml-t meg is evett a kicsi és msot szerencsére nyugodtan alszik.
De nem tudom, most így felolvasztva hűtőben tárolva mennyi ideig tárolható és legközelebb ha melegítem (most csak mikróban fogom tudni) utána is eltartható még ha nem ette meg mind?
Szóval, ha vki tudna segíteni azt előre is köszönöm

Kép Kép
celesztina
 
 


Lituka: klassz a szekér, jó, h bevált! Nagyon édi Máté :D

Gumimaci: most olvastam el a szüléssztoridat, nagyon durva amit írsz a kórházról, dolgozókról :shock: :? :cry: elszomorító ugyanakkor csodálom a hidegvéredet vagy nem is tudom, minek hívják, hogy nyugodt tudtál maradni és kitartottál!

Kép Kép
celesztina
 
 


Celesztina
Itt utána tudsz olvasni,h miként lehet a tejet tárolni, és hogyan érdemes fagyasztani!!

http://www.anyatejmisszio.shp.hu/hpc/we ... r9o9oALrpb

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Sziasztok Mamik!

Vagyok ám én is (csak olvasóban minden nap, mert mire írnék valami mindig történik és így elmarad :roll: )

Nagyon szép az összes baba, és milyen nagyok már! Nem győzök csodálkozni az én Lizámon is, hogy mekkorát nőtt :lol:

Minden ünnepeltnek sok boldogságot kívánok!!!

Rólunk röviden, tömören:
Hétvégén voltunk Velencén barátokkal, naná, hogy hűvös volt, így nem tudtunk pancsizni. Ezek után hab a tortán, hogy Apa focizás közben rosszul mozdult és elszakadt valószínűleg a térdszalagja, bokától fenékig be van gipszelve :? Nem mintha eddig nagy segítség lett volna nekem, mert szinte sosincs itthon a munkája miatt (egyik héten hétfő-szerda-péntek, másik héten kedd-csütörtök délutántól másnap délelőttig). Na mind1, jövőhéten derül ki, hogy mi van a térdszalaggal, kell-e műteni. Reméljük, hogy nem, mert azt mondják, hogy az kb 6 hónap betegácsi, viszont az most nem hiányzik (anyagilag).

Lizi nagyon jó baba, IMÁDOM. Még nem forog, és hason is csak kicsit nyomja ki magát, de ezen nem aggódok, mert majd csinálja a saját ütemében. Most már a 62-es rucikat hordjuk és 5200g (születési súlya: 3400g, hossza: 52cm) Mikor apját vittük a kórházba vasárnap, ott is minden nővér odáig volt, hogy egy nyikkanás nélkül tűri a várakozást, sőt nevetgél mindenkire, pedig ott voltunk több mint 4 órát :shock:

Sajnos a tejcsi már elapadt teljesen, de úgy érzem mindent megtettem, hogy ameddig csak lehet húzzam a dolgot.

Eve

KépKép
eve@liza
 
 


És 1-2 kép a 7végéről:

Kép Anyával

Kép Apával

Kép Egészségünkre :lol:

Kép Legújabban így alszik, hogy a fejére húz egy anyagpelust :wink:

Eve

KépKép
eve@liza
 
 


Na, most hogy sikerült a mai napot az én képeimmel lezárni, elballagok aludni :wink:

Holnap megyünk esküvőre Berkenyére, úgyhogy lehet, hogy hétfőn jelentkezem legközelebb (mostmár aktív tagja szeretnék lenni a fórumnak, nem csak olvasója és hébe-hóba írkálója :oops: :? :roll: )

Szép álmokat és jó hétvégét!

Eve

KépKép
eve@liza
 
 


Első vagyok!??? Hol vagytok??
Vendég
 


gumimaci! sajnálom hogy az események így elsodortak. Ahogy a kórházi dolgozók viselkedtek az undorító.

oltás:én beadattam most a rota ellenit. De a pneumo-t csak akkor kapja meg ha betölti a 6-hót ekkortól ugyanis csak 2 oltás kell és ugye anyagilag nagyon nem mindegy h 3x17000 vagy 2x17e. A meninococcus elleniről még nem hallotam. Kullancs ellenit nem kap mert nem egy életre véd és a bárányhimlő ellenit sem kapja meg mert az is csak pár évig véd és nem tolnám ki ezt a betegséget felnőtt korára mert akkor sokkal veszélyesebb

adri! nagyon jó a kis cipő, én is most készülök venni egy ilyet de fiúknak nincs túl nagy választék!

lituka! nagyon klassz a hordozós szekér.Nem izzad bele Máté? Márk mindig tiszta víz ha kiveszem. Továbbra is jó a táp? Nekünk igen csak egy anyagi csőd...heti 3 doboz megy el.....néha csak 2 de ez is húzós. De nekemmegéri ha neki nem fáj semmilye.

Ahogy elnézem nálunk a cászárok aránya minimális a márciusi babákhoz képest viszont az anyatejes táplálással ők győztek. Nálunk sajnos nagyon sokan már csak tápoznak....én is :cry: de ugye evvan és nincs mit tenni. Már nem lelkiismereti kérdés.
Vendég
 


Sziasztok,

Gumimaci,
milyen kórház az, ahol csótányok szaladgálnak? Nem is tudtam, hogy ilyen megpróbáltatásokon kellett keresztülmennetek a gyermekágyon. Nagyon sajnálom. A lényeg, hogy most már minden rendben és a babád szépen fejlődik.

Eve,
Szépek vagytok. Az a poharas/üveges kép nagyon ötletes. Sajnálom a párodat. Remélem minél hamarabb felépül.

Geni,
melyik oltásról csúsztatok le? Nekem a múltkor azt mondta a doki, hogy még várjak a nem kötelező oltásokkal. Úgyhogy mi sem adattunk még be egyet sem, pedig mind a hármat szeretnénk, amit felsoroltál...

Celesztina,
a kullancs elleni oltást csak 1 éves, az influenza ellenit pedig 6 hónapos kortól lehet beadni.
Én úgy tudom, hogy anyatejet nem szabad mikróban melegíteni, ill. felmelegítés után nem szabad újra lehűteni sem. Ami megmaradt azt ki kell önteni.

Lekri,
sajnálom a rossz éjszakát.
Szorítok, hogy legyen oltóanyag. Valamelyik nap volt a híradóban, hogy országszerte nincs kullancs elleni vakcina, úgyhogy akik már megkapták az első oltást, azok most rosszul járhatnak, mivel nem lehet tudni, hogy mikor lesz újra oltóanyag, viszont ha a második oltást nem adják be időben, akkor az egész sorozatot meg kell ismételni.

Lituka, Adri,
nagyon édes Máté és Lili baba.

Kicsit morci vagyok ma, mert májusban lejárt a bankkártyám, de nem küldték ki. Június elején bementem egy bankfiókba érdeklődni erre ott azt mondták, hogy ők nem postáznak, ha lejár a kártya, akkor ott tudom átvenni, ahol nyitottam a számlámat. A számlámat viszont bent nyitottam a 9. kerületben, úgyhogy megigérték, hogy átkérik és majd hívnak, hogy mikor mehetek érte. Eltelt egy hónap és azóta sem érkezett meg. Tegnap megint bementem. Kiderült, hogy mégis kipostázták a régi címemre :twisted: :twisted: Minden tájékoztatót, levél az új címemre jön csak a kártya nem. Most várhatok megint egy hétig, hogy újrapostázzák.

Ráadásul vannak emberek, akik csak trécselni mennek be a bankba. Én úgy mentem be, hogy a páromat és Lilit kint hagytam a kocsiban. Ketten voltak előttem, de az egyik csaj leállt jópofizni az ügyintézővel. Kinéztem és láttam, hogy Lili sír, apa pedig már hintáztatja az ülést. Kiszaladtam felkaptam Lilit, bevittem, persze bent is bömbölt (még a biztonsági őr is kijött), de legalább elkezdett haladni a sor. Olyan jó, hogy ennyire ráérnek az emberek :roll: :roll: Nem tudom, hogy meddig kellett volna ott szobroznom, ha nem viszem be Lilit. Az előttem álló csajszi meg is köszönte :lol: :lol:

Kép
emi29
 
 


Nono,
én is vagyok ám, csak egy kicsit lassabban írok. 2 hónapja vettünk egy laptopot, és most kaptam hozzá routert, hogy Lili szobájában is tudjak netezni de még szoknom kell...

A meningococcus C oltás is agyhártyagyulladás ellen véd. Külföldi utazás esetén kiemelkedő fontosságú, ill. tartós külföldi tartózkodás esetén. Legalábbis ezt írja az a tájékoztató, amit kaptam a dokitól. :roll: :roll:
Én a kullancs ellenit tuti be fogom adatni, mert már a szomszéd kertjében is van kullancs. Idehozzák a macsekok :( :(

Kép
emi29
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.02 21:00-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.02 20:59-kor.
Vendég
 


Pumpó, nem vetted meg a múltkor a citisportot végül?

Celesztina, az anyatej többet kibír, mint gondolnánk :) Én 24 órát hagyom a hűtőben olvasztás után. És mikróban melegítem :oops: :oops: Nincs időm melegvízben melegíteni, meg Prüntyi se bírná idegekkel...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Kiscica: köszönöm az oldal-infot, akkor maradok a 12 óránál, biztos ami biztos -ez már le is telt, megpróbáltam Laut, hátha ő kér tejet, mert éjjel tudtam jót aludni és mos újra van szerencsére, de asszem a melegítést elronthattam mert fújjolt. (Mikróztam de túl forró lett akkor vártam, hogy hűljön és utána kóstolta) Szóval nagyon drukkolok, hogy maradjon tej még elég min 4 hónapos koráig, mert a tápszer elkészítéséhez én túl béna lennék :roll: :( De sok hazsnos tipp van az oldalon, jó gyakorlati hogy leírják mi miért van meg hasonlók.

Eve: jók a fotók, a cumisüveges jó vicces :lol:

Nono: nem tudod, a rota elleniből csak egy szur i kell? Mert Lau kapott vmit 2x ilyen extra oltást de már nem melékszem mit:roll:

[b]Emi[/b]: hú, akkor még jó, hogy Lau nem itta meg... remélem, legközelebb csak a bébifőzelékbe kell majd tejet raknom mert olyan nagy aventes tejtárolóba fagyasztottam le azt a pár üvegnyit vagy mi ez, talán 125 ml-es, de annyit nem eszik meg egyszerre és kiönteni persze sajnálnám...
Durva, amit írsz a bankról -grrrr. Nekem a kocsibiztosítás kapcsán egy papírt kellett volna bevinnem és telefonon direkt mondták, ne várjam meg a sort csak adjam oda vkinek ennyi, erre nem lehetett, ott üvöltött a gyerek persze és senki még csak abban sem segített hogy kijussak az ajtón, pedig marha nehéz volt kinyitni-fogni.-kitolni a babakocsit, az a h@le biztiőr is csak meresztette a s.ggét. Nagyon felhúzott
Amúgy nekem is lejárt kártyám és nem küldtek újat, Te melyik bankkal jártál így? Priviben megírnád? Bár lehet, amúgy is felhívom a bankomat náluk mi van ilyenkor.


Nekem Launál se mondta a doki, hogy lenne tájékoztató oltásokról :roll: Majd kedden rákérdezek úgyis mennünk kell. De ez most dühít kicsit, miért nem tájékoztatott???

Pumpóka: majd írj a kocsiról! Mármint ha majd használod. Mi is ilyet terveztünk, lehet majd lecseréljük a mostanit, mert ez még kisebbre csukódik -ilyesmi még a Youpala Quick Smart 3 is dettó. Pont jó lenne karácsonyi ajszinak majd :)

Képzeljétek, erre az új kocsinkra akartunk venni esővédőt, az elég fontos sztem, de nem tudtam, milyen kell rá és mivel itthon nem gyártják külföldről lehetett volna rendelni gyárit. De van egy nagyon klassz bababolt (bár sajna kicsi) a közelünkben és ott Laut nagyon szeretik és hajlandók voltak kipróbálni többféle esővédőt is, hogy melyik lenne jó erre a kocsira :) olyan rendik voltak, ráadásul ők szenvedtek vele, mert párom Laut figyelte telefonálás közben (komolyan mostanában a legrosszabbkor hívják mindig annyira elegem van) én meg a kicsit nyugtattanm aki persze sírt. De meglett és csak egy ezres volt, frankó :)

Zsu: köszönöm az infot, akkor megeszi és nemlesz így baja tőle, ezt jó tudni. Reggel melegítettem mikróban de forró lett és kihűlés után Lau nem kérte, fújjolt... El lehet rontani szerinted?

Kép Kép
celesztina
 
 


Celesztina, nem, nem lehet elrontani :) Nekem Liza már a harmadik, aki fagyitejet kap, és sose volt semmi baja tőle, pedig nagy utakra is ivszem. Vittem én 40 fokban is melegítve, termoszban. Annyi hogy én megkóstoltam, hogy tuti nem savanyú-e, de sose volt semmi baja.

Tegnap este olvasztottam ki neki tejet, végülis nem kérte, így most ette meg a déli kajánál.

Sikerült megvenned a pólót?

Nono! A PREVENAR elvileg ingyenes lesz szeptembertől, de én nem adatnám be.

Hogy miért? Mert a neumoccusnak vannak multirezisztens törzsei is, amik nem reagálnak az antibiotikumra, és a Prevenar ezek közül egyik ellen sem véd. Olvastam erről több cikket is, amerikában egy városban 26 gyerek betegedett meg közel egy időben multirezisztens törzstől, mert prevenart kaptak.

A Pneumo sok törzse él az orrnyálkahártyán, főleg a 2 év alatti gyerekeknél. Ha elhalnak azok a törzsek, amik ellen immuninzáltuk a gyereket, akkor megvan az esélye, hgoy megerősödnek a multirezisztens törzsek. Csak akkor adatnám be, ha 2 éves kora alatt közösségbe kerülne.

Nekem a két nagy a Pneumo23-at kapta meg, ami 2 éves kortól adható, és a pneumo 23 törzse ellen véd, közte a multirezisztens törzsektől is.
Jah és 2e valahányszáz ft.

Ezt fogja majd Liza is.

A Rota ellenit azért nem adatom be, mert egyrészt nincs 2x17e ft-om, másrészt a Rotának is több törzse van (számszerint nem tudom) és az oltás csak 1 ellen véd. És ne mvéd a kalici ellen sem, meg a többi hasmenéses vírussal szemben sem.

Jah és nem olyan gyakori mint állítják, kórházban is a kalici-t lehet leginkább elkapni, ami nem olyan erős. Max ha a fertőző osztályra kerül a baba, akkor kaphat Rotát. A mi családunkban van 5 kisgyerek (6 év alatt) sőt a nagynénémnél még 4, és senki nem kapta el a rotát, pedig a hugim 6x volt kórházban 2 éves koráig, sőt a fertőzőn is volt (szalmonellával)

De itt sokak már be sem adhatják, mert ha jól rémlik 12 hetes korig kell az elsőt megkapni.

Bocs, hogy belekoty,

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.02 20:57-kor.
Vendég
 


Pumpóka!
Köszi az infót erről a babakocsiról, nagyon tetszik. Megmutattam férjnek, és talán ebbe még ő is benne lenne. Nekünk ritka rosszat sikerült venni - hát elsőre az ember úgy tűnik, nagyon tapasztalatlan. (Én is egyfolytában hordozókat és babakocsikat nézek, de még nem tudtam dönteni).

Litu!
A Naniába most mennyire fér el Máté? Úgy értem, nem túl kicsi esetleg máris? Azt is láttam teszveszen, de nem tudok dönteni...

Az az egy biztos, hogy nagyon könnyű kocsi kellene. Kitalálhatnának igazán valamit, ami pehelysúlyú és mondjuk magától repül.

Emi!
Ez a banki történet katasztrófa. Nekem szerencsére eddig mindig postázták az újat jó címre. Viszont a baba néha tényleg jó alibi: múltkor vittük Trudit Ergóban a piacra, és kaptunk rá kedveznényt :lol: , anyira le volt nyűgözve tőle az eladó (nem mi alkudtunk).

Zsuzsófi!
Én nem olvastam ennyire utána az oltásoknak, remélem, nem lesz baja Trudinak hosszútávon a Prevenartól. Én azért gondoltam, hogy beadatom neki, mert én szeptembertől én elindulok közösségbe (ő ugyan marad), és nehogy majd tőlem elkapjon mindenféle ilyesmit. Sajnos én ezekre elég fogékony vagyok. Plusz nekünk 1 adag most "csak" 4000-be kerül - koraszülötteknek járó kedvezmény.
A rotát én sem gondoltam, remélhetően nem kerül olyan helyre, hogy elkapja. A kullancs ellenit meg majd később.

A nem kötelező oltásokhoz ennyit tudok hozzátenni:
http://erted2006.extra.hu/menu5_2.html Ez a körzeti gyerekorvos és védőnői honlap a kerületben.

Tejhez nem tudok mit mondani, annyi helyen írnak mindenfélét a tárolásról, és persze ezek eltérnek egymástól. Trudi még nem kapott kiolvasztottat.
Vendég
 


Hihetetlen mit hozott megint ez a front. Az én kórházam topicjában most írta a fórumozó szülésznőnk, hogy az elmúlt 36 óra alatt 27 baba született meg csak ott náluk. Belegondoltam, hogy milyen jó volt mikor szültem, bár aznap hatan szültünk, de szépen elosztva minden napszakra. De másnapra akkor is beindult minden és ugyanígy telítettek lettünk.

A lefagyasztott és felengedett anyatejet max 24 órán át lehet tárolni még sima hűtőben. Az egyszer felmelegített és el nem fogyasztott tejet pedig ki kell önteni. Mikróban azért nem jó melegíteni az anyatejet, mert pont a fontos immunanyagok mennek ki így belőle.

Én is beadatok különféle plussz oltásokat Biankának, mivel nálunk a nagyok az oviból és a suliból folyamatosan hozzák a bacikat. Valamint mi is kedvezményesen vagyunk rá jogosultak a születéskori fertőzése miatt.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Sziasztok!

Nem sok időm van mostanában sem írni, sem olvasni, Bogi nagyon nyűgi. Lehet, hogy kicsit elkényeztettem, mert ha sír, mindig felveszem vagy megszoptatom, és sokszor egész nap ez megy, napközben max 1 órát, ha alszik, persze részletekben. Most meg ráadásul ínhüvelygyulladásom van a jobb csuklómban, csak óriási fájdalmak árán tudom fel is venni, de inkább elviselem, mint az anyóssegítséget! (1,5 napig segített, de mindenbe beleszólt: miért takarom be a pici lábát, mikor szoptassak, stb.) :evil:
De azért jó dolog is történt: egy 10 perces éjszakai sírástól (kakilás miatt) eltekintve végigaludta szopi nélkül az éjszakát! :D

El sem hiszem, hogy már két hónapos lesz Bogi, és itt olyan sok idősebb baba van. Mintha még tegnap lett volna, hogy szültem! Olyan jó ide bejönni, imádom ezt a fórumot! (Bocsi, most ilyen érzelgős hangulatom van!) :oops:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?