Sziasztok!
Sok-sok betegeskedőnek mielőbbi gyógyulást! Gyógyikák mennek mindenkihez!
Szila
Nekem mindjárt te jutottál az eszembe
amikor megfelelő példát kerestem "szívtelen anyuci" típusra!!!!
Nálunk este nincs mesélés, olvasás....
Nappal inkább akkor tudnak figyelni, tehát én meg nemtörődöm hanyag anyuka lennék????
Borcsa
Halk jókivánságok a zebrasághoz!
Márti
Gratula Vilkának a kis fogacskához!
BMárti
Tudod az én szövegem a majd kinövi.....
Mindíg mindenre alkalmazható!!!!
Egyébként tényleg csoda jó ha beszélnek én is pont azért vártam hogy tudjunk kommunikálni és tényleg bejött! Nálatok is így lesz, hogy mikor??? A barátnőm fia is így volt a dumcsival mint Lacika aztán mondatokban kezedett el beszélni, egyik percről a másikra -ez tény-hiszen ott van és figyel és ért benneteket, csak még nem látja elérkezetttnek az időt hogy megfogalmazza.
Alvás:
Tíz perce tettem le a lányomat alukálni, hivatalossan már nyolc óta alszik.
Ő sem alszik egyhuzamban reggelig, á dehogy... Többször is ébred!
A hátsó fogai még nem jöttek ki ezek az utolsók neki is, szerintem piszkálja őket.
Én meg vagyok a következetlen, babusgató anyuka, akitől bölcs nagyiknak fel szokott a hátán állni a szőr!
Az én lányom délutánonként az én ágyamban alszik el mellettem, esténként meg az ölemben a fotelben. Amikor az apjuk dolgozik éjjel akkor mellettem is szunyál, amíg én fent vagyok, ugyebár ilyen későn is, többször is fel sír,olyankor bemegyek hozzá, vagy kijön hozzám ide kuporodik az ölembe, és vissza alszik. Engem meg nem zavar, talán mások ezzel nem értenek egyett, de éppen abba tudom hagyni amit csinálok addig amíg vissza szundizik úgy is félálomba van, vissza viszem és kész. Ha mellette vagyok meg csak megsimizem, hogy itt vagyok semmi baj azzal alszik tovább.
Ha az apuja is itt van az a gázosabb /mint nálatok/ mert valóban roppant kényelmetlen ha nem elég nagy az ágy /tehát átlagos francia ágy!/ hárman aludni, ilyenkor a kiságyában alszik /már mint oda teszem le/de ha ébred fel kell ülnöm hogy be tudjak hajolni mellé a kiságyba megsimizni. Ott van az ágyunk mellett közvetlen az övé, ott is alszik ugyan úgy, csak az kell neki hogy érezze a közelségem.
A fiúkkal is így csináltam különben ez nem csak a kis "királylánynak" járó ajnározás.
Tapasztalataim szerint ahogyan nőnek szépen megértik hogy el lehet és kényelmesebb is jobb is egyedül szunyokálni a saját ágyikójukban este,és ha el jön az idő besorakoznak szépen a helyükre. A nagyok természetessen egyedül alszanak a saját ágyukban régóta semmi cirkusz nem volt az átszoktatásukkor,mivel már elég érettek voltak hozzá.
Én megmondom őszintén ennek ellenére tudok aludni, nem zavar ha felébredek a mocorgására, mert csak le ellenőriz és alhatnk tovább, nem iszik és ébred fel. Mondjuk aki nem cumisüvegből, mert varázsitatokból iszik hanem sima pohárból, valószínűbb hogy nem kér éjjel vizet mert a pohárból nem lehet fekve inni, fel kell ülni, bizonyos módon magához kell térnie ahhoz hogy koordinálni tudja az ivás folyamatát, félálomban nem megy.
Na jól elmondtam én is mi?
De minek, segíteni nem tudok,mert ahány ház annyi szokás, mindenesetre tudod hogy Napocska is többször ébred, nem a fiad az egyetlen.
Én még mindíg azt mondom hogy az ilyen csipeteknek akármi miatt is ébrednek fel, rossz álom, vagy fogzás vagy.... az anyujukra van szükségük akár csak egy jó szó erejéig. Ha az ágyuk a szülőké mellett van csak át kell nyúlni mintha mellette lennél olyan, némi nyugtató simike és máris tudja hogy minden rendben és még apával is elfértek.
Az egészben az állandó szaladgálás ágytól ágyig a fárasztó, nem?
Írtad hogy délután alszik egy szép nagyot olyankor nem tudsz te is aludni?
Ne házi melóz, minek úgy is megvár, helyettem legalább is senki nem csinálja meg tök mindegy hogy egy két órával előbb vagy később lesz meg nem? A párod sincs még otthon szerintem olyankor, próbáld ki, én már többször voltam úgy hogy este pár óra meg kora délután pár óra és jól esett. Mindegy mikor de pihenni kell/ene.
Legalább ezt használd ki abból hogy most otthon vagy, és még nincs egy pindurka aki tutira akkor ébred amikor a másik alszik és fordítva. Két gyerekkel már nehezebb lesz, az enyémek mellett már lehet mert elég nagyok, meg sok a programjuk is, amikor nincsenek itthon.
Zsuzsa
Köszi.
Örülök
hogy Mikinek tetszett a felköszöntés a névnapja alkalmából, nekem meg az nem jutott az eszembe hogy mennyire elsikkadhat ez neki a MIkulás miatt!
Linató
Olyan aranyos vagy, az emiledet is köszönöm nagyon tetszett és persze bármikor ha nem leszünk betegek!!!
Sokszor vagyok úgy mostanában hogy írok írok de minek, olyan feleslegesnek tűnik.
Pussz: Dzsili