Új privát üzeneted érkezett!

Borcsa!!!

Én is jól értem a "kis középső"-t?? Gratulálhatunk?

üdv: zsu
zsu26

Köszi Borcsa Miki nevében.KépKépKép
Engem is érdekelne ez a kis közéspő, hogy is van...Kép

Zsuzsa

beababa

Borcsa,
ez nekem is feltűnt! Kép

Mi ma reggel elapátlanodtunk a hétre, ráadásul ma volt az első munkanapja Sárának. mit ne mondjak, nem nagy sikerrel vette az akadályt. Pedig olyan aranyosan, ügyesen, okosan besétált az ovónénivel a szobába. Láttam a játszón, kacagott, rohangált, nagyon jól érezte magát. Aztán kiderült, hogy bent nem csinált semmit, nem játszott senkivel és amikor 2 úra után megérkeztem, hallottam, hogy majd megszakad, úgy sír és engem hív. Még le is lettem szidva, hogy nem jöttünk érte. Kép Mondtam, hogy jöttünk, ahogy megbeszéltük, délben. Azóta megbeszéltük, hogy mehetünk oviba, ha mi nem hagyjuk ott. De hát csütörtökön két ovink is lesz. Egy délelőtt csak Sárának, egy délután ottmaradós Máténak. Addig azért remélem meg tudjuk beszélni a dolgot. Kép

Láttam a Mikulásbulis képeket! Nagyon helyesek voltak lurkók, én meg csak irigykedtem, hogy ilyen jót találtatok ki! Kép és ilyen jól kiviteleztétek! Kép

A gyerekek tündérek voltak! Mondtuk nekik rggel, hogy meg kéne nézni, hátha jött a Mikulás. Mire Sára (és természetesen nyomában Máté) kikukkantottaak az ablakn, megnézni a parkolót, hátha jön a Mikulás! Kép
Sára csalódott, hogy nem találkozott a Télapóval, csak ajándékot kapott! Kép Aztán nap közben az utcán összefutottunk vele ,és még ajándékot is kaptak tőle, úgyhogy megnyugodott a szentem. Kép

Nálunk sem megy más két napja, mint a csoki. Már nem tudom, hova fér el, mert ki nem jön (szerencsére)!

na megyek a rosszaságaimhoz! Kép
Solya
solya

Sziasztok!

Cory,Zsuzsi,
ó, azt a képet én tettem fel, de csak véletlenül; amúgy meg Hanga Mikulástól kapott ajándéknoteszében volt ez a rajz csomagbontás után...

Márti,
köszi az infót a csúszdárólKép. Árminnak gyógyikKépKép. Doki mit mondott?

BMárti,
Hanga is szokott időnként megébredni, de egy kis simi, vagy melléfekszem a földre és már alszik is.Kép Na jó, azért vannak néha cirkuszok is (lásd, amikor hajnal kettőkor elkezdett olvasni...Kép)

Na, most megyek főtt krumlival gyereket etetni...

Szila
szila

Sziasztok!

Borcsa: "középső"????? Kép Ha igen, gratulálok Kép

Szila: még Mártiéknál került bele?

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory,
igen, ott.

Szila
szila

Sziasztok!

Most csak panaszkodni jöttem Kép Vasárnap éjjel Tomi egész éjjel szinte fent volt meg én is, mert úgy köhögött. Nem volt hajlandó semmiféle teát meginni, se melegen, se hidegen, csak vizet, de azt is csak keveset. Szárazon, fulladósan köhögött. Reggelre jobban lett és nem volt láza, éjjel se, ezért bevittem a bölcsibe, reménykedve. Délután, amikor mentem érte épp a harmadik nutellás kiflijét ette Kép de közölték, hogy a bölcsis doktornéni megvizsgálta, hörghurutot állapított meg és kitiltotta a bölcsiből Kép Írt fel antibiotikumot is. Ki is váltottam, meg az Ambroxol-Q-t is, de úgy döntöttem, hogy megvárom a holnapot, amikor is délután megmutatom a saját doktornéninknek. Nagyon nem szeretem az antibogyókat ... (Aktil a neve egyébként, ismeritek?)
A cégnél is állt ma a bál, 4féle vírus volt a gépeken, ami tönkretette az emiljeinket, nov.18. óta egy darab se ment ki a kb. 60-ból!!! Ráadásul nulla hibaüzenet. Szóval ma ezzel küzdöttünk a szakértővel. De még ninics vége...
Holnap tehát 700 forintos bébiszitter, meg szerdán is. Csüt-pénteken valszeg tud jönni anyósom vagy én mradok itthon. De bent még a karácsonyi üdvözletek címzése is rám vár...
Ja és hulla vagyok a nem-alvástól... Ti hogy bírjátok??? Lehet, hogy 15 évvel ezelőtt én is jobban bírtam?
Na, megyek, még olvasok, aztán kidöglök.
Ja, és apa egy másodpercet sem aludt tegnap, mert írta a költségvetést...
pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Bogancsi,
szegény Tomi, gyógyok mennekKép Délelőtt megkérdezem a sógornőmet erről az Aktilról, emlékeim szerint ők kaptak ilyet. Próbálj meg azért pihizniKép.

Borcsa,
légyszi mondd már el nekünk, hogy akkor most lesz kistesó Lucának tényleg?Kép

Na, mára bedugulok, megyek kajálni és hímezni.

Szila
szila

Gratula a figyelmes olvasáshoz!KépKépKépKép
Egyenlőre annyit mondhatok, hogy szombat hajnalban produkáltam két csíkot!KépKépKépKép
A továbbiakhoz először ki kéne találni, hogy hová menjek dokihoz.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa!
Én meg GRATULÁLOK a 2 csíkodhoz!KépKépKép

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Először is mindenkinek gratulálok gyönyörű gyerekéhez. Nem győztem csodálni a képeket, hogy ennyi szép gyerek egy rakáson!Kép

Márti! HOgy te milyen jól nézel ki!! Megkaphatom azt a diétát én is?Kép Legalább jobban vagy?

Borcsa! Gratulálok!Kép

Minden betegnek jobbulást kívánok. Hanna szombat éjjel hányt egy nagyot, rátudtam a mikulás csomagok nagy mértékű kiürítésére, de ezek szerint volt valami vírus?? Bár mostanában, rengeteg éjjel hányt szegényke. De kezdünk már kilábalni. Nem mintha el akarnám kiabálni. Ti hogy álltok a karácsonyi előkészületekkel? Ha valakinek van ötlete középkorú férfinak, ami nem ruha, nem könyv nem cd és nem barkács cucc megköszönémKép

Na megyek és kidőlök gyorsan. Mint mindig.Kép

Jóéjt mindenkinek

Tikk
tikk

Sziasztok!

Borcsa!
Gratula a két csíkhoz!KépKépKép
Nekem is rögtön feltűnt, mikor olvastalak.
Lucának gyógyokat küldünk.Kép

Márti! Mit mondott a doki? Természetesen gyógypuszik Nektek is!KépKép

Linato! Korinak puszi a púpjára.Kép

Zsuzsa! Hasmenéses Beusnak is sok gyógyi!Kép

Szilvi! Zsaninak és Neked is jobbulást.Kép

Szila! És Hangának is!KépKép

Bogancsi! Gyógyok mentek Tominak is!Kép

Cory! Remélem, a fiúk már jobban vannak, és tényleg nem volt komoly.

Jajjj, ennyi beteget.... még felsorolni is hosszú voltKép

Luca puklija szépen színesedik.... a lehorzsolt rész barnul, körülötte szép lila.... Egyébként jól van.KépA gyógypuszikat köszi mindenkinek.

Zsuzsi! Egyszerűen csak nekiesett a falnak... Hááát, mozgásigénye az tényleg van, nem egy nyugis típus.Kép Pedig a mikibulin még nem is látszódott annyira.Kép

Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

... kora este írtam a tesóméktól, de pont mikor elküldtem volna, lefagyott a gép, és természetesen eltűnt az iromány ...

Borcsa
Közben vallottál... Gratula akkor egyelőre a csíkokhoz KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Anyós témában írtam még, de akkor sem fejtettem ki, most sem teszem... hosszú lenne, meg én sem értem a lényeget... De valami végérvényesen megváltozott, és ez az, ami biztos... ha megyek Telkibe, az csak Ati miatt lesz... De ha beleszólnak legkisebb mértékben is az életünkbe, inkább jövök vissza a 27 nm-re...

A beteglistára sajna fel lehet írni Csengut is... már este gyanús volt, hogy vmi nem OK vele... most 38.2 volt... Alszik, ömlik róla a víz... remélem, bármi is az, hamar túl lesz rajta...Kép

... megyek, megpróbálok aludni... 3. napja nem igen jött össze, ma már úgy éreztem, bárhol aludni tudnék, akár menet közben is... csak aztán amikor tehetném, akkor meg nem megy...

jóéjt
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Borcsa! Nagy-nagy Gratula!Kép
Nekem is feltűnt a középső szó, de már belőlem állt a topik mikor felfogtam.Kép

Andi! Ellenpuszik Luca buksijára.Kép

Bogancsi! Aktil összetevői pont mint az augmentiné. Szerintem ha már kell akkor jó gyógyszer.
linato

Sziasztok!

Borcsa: nagy-nagy gratula neked!!!!!!! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
És csak így simán bejelented? Izgi lett volna találgatni egy kicsit... Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Minden betegeskedőnek jobbulást kívánok!!!

Megyek aludni, sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Sziasztok!

Borcsa!
GRATULA!!!!!KépKépKépKépKép
Lucanak jobbulast! Sok gyogyKépKépKép

Szila!
Jobbulast Hanganak! Sok gyogyKépKépKép

Linato!
Jobbulast Milenanak! sok gyogyKépKépKép
Korinak is mielobbi pupmentesseget a fejecskejere!

Andi!
Lucanak mielobbi pupmentesseget a fejecskejere!

Szilvi!
Zsaninak jobbulast! Sok gyogyKépKépKép
Jobbulast neked is!

Zsuzsa!
Jobbulas Beusnak is! Sok gyogyKépKépKép
Jobbulast a ferjednek is!

Marti!
Jobbulast Arminnak! Sok gyogyKépKépKép

Bogancsi!
Jobbulast Tominak! Sok gyogyKépKépKép
Munkahelyed Kép
Szegeny te Kép mielobbi jo alvast es remeljuk hamarosan ki tudod pihenni magad.

Tikk!
Hannak is jobbulast! Sok gyogyKépKépKép
Mi egy nagyon jo ismeros kozepkoru ferfit tavaly elott megleptunk egy uveg borral. A bor fadobozban volt es 1962-es evjaratu volt. A Tesco-ban vettunk. Ha valaki szereti a bor az ilyen ajandeknak biztos orul. Igaz az ismerosunknek nem volt szive meg megbontani, de o nagyon orult neki. Ha jol emlekszem kb. 5500 Ft. korul volt. Nem tudom hogy van-e nekik meg hasonlo es milyen arban van.

Rebi!
Jobbulast Csengenek is! Sok gyogyKépKépKép

BMarti!
Minden gyerek mas es mas. Ki elobb ki kesobb csinalja ugyanazt. Nalunk nagyon jo pelda a ket lany. Fatus anno 11 honaposan kezdett el beszelni, masfel evesen mar ugy kellett "leloni" ha valaki a kozeleben szohoz szeretett volna jutni Kép) Madike most 20 honapos es inkabb csak szavakat mond, igaz osszetesz ket szot, de mondatokban nem beszel. pl. daddy car, daddy auto = apa autoja. Masik pelda a gyerekek kozotti kulonbsegre, ilyen korban Fatus mar reg szobatiszta volt, Madi semmi hajlandosagot sem mutat a szobatisztasagra.

Solyahoz hasonloan mi is elapatlanodtunk egy hetre. A ferjem csak pentek este jon haza. Es mar hetfon elment. Kép

Sajnos mi sem maradunk ki a betegeskedok sorabol Kép Nalunk Fatus beteg. Van egy kis hoemelkedese estenkent es csunyan kohog es rekedt szegenykem. Szerintem csak ido kerdese es Madi is elkapja barmi is az Kép

Meg egy, nem tudom mas gyereke is csinalja azt, de Madike nemreg egy uj tulajdonsaggal allt elo. Kép Ha valami nem ugy van, ahogy a kisasszony elkepzeli, akkor hanyatvagja magat. Kép Kepes ezt barhol megcsinalni. Az egeszben a legjobban az zavar, hogy neha ugy beveri a fejecskejet, hogy sir. Probalomleszoktatni rola, de egyenlore nagyon nehez. Tudom, hogy hisztis korszakaban van, de feltem, hogy egyszer nagyon beveri a kis buksijat. Mondogatjuk neki, hogy mit miert nem lehet, es ha latjuk, hogy epp megint hanyadt akarja vagni magat inkabb elkapjuk. De tudom nem ez a legjobb megoldas.
Maskor meg egy kisangyal. Szofogado.

Lassan befejezem, var egy rakas vasalnivalo Kép,
Andysj
andysj

Sziasztok!
Borcsa! Ha nem kérdezem meg merre csavarogsz akkor nem tudnánk a jó hírt?Kép

Solya! Milyen édesek, hogy az utcáról várták a télapót.Kép
Ovihoz kitartás. Milénának összesen négy sírós napja volt. Azóta pedig imádja.
ApanélküliségKép

Rebi! Nem irigyellek anyós miatt.Kép Biztos nem lehet rendbe hozni? Nem túl szerencsés ha úgy kell menned Telkibe, hogy legszívesebben nem tennéd.Kép
Csengunak jobbulást!KépKépKépKép

Andysj!

Köszönjük a gyógyikat.
ApátlanodásKép
Fatusnak gyógyikKépKépKép
A hanyatvágós korszak nem egyszerű, de magától elmúlik szerencsére. Ilyenkor télen egy fokkal jobb, mert a kabát, overall és sapka vagy kapucni felfogja az ütést.
Tegnap átválogattam a vasalnivalót és csak a fele maradt. Összehajtva elraktam a szekrénybe. A párom azt hitte ilyen sokat vasaltamKépKépKép
linato

Sziasztok!

Borcsa gratula a csíkjaidhoz! Kép

Minden beteg osztálytársnak gyors gyógyulást! Kép Kép Kép
Ezügyben kezd lelkiismeret furim lenni, hogy csak nem mi vittünk a mikulás cosmagok mellé egy kis vírust is, de Vilinek az egyszeri hányáson, majd a jó sok folyadék utáni kétszeri bukson kívül kutya baj nem volt.

Linato!
Köszi a kérdésed, voltam dokinál. Bár mire mentem már tünetek is alig voltak. Azért írt fel kúpot, de semmi komoly. Tényle csak kezdődő v.mi és időben mentem.
Találkoztam a feleségével és az ikrekkel is. Az ikrek nagyon helyesek, a felesége, hát ...

Rebi!
Anyós Kép Remélem azért menni fog a békés egymás mellett élés. Külön bejáratú részetek lesz a házban?

Mi inkább a panelt választottuk, mint a házukat, messziről ez a békés együttélés is könnyebb, és mert hiába mienk lenne az emelet nincs különbejrat, hanem az ő nappalijukon keresztül vezet fel a lépcső no nekem ez volt az egyik legfőbb bajom. A másik a különk konyha, bár azt ki lehet alakítani, de akkor meg inkább saját lakásunkba feccöltünk pénzt.
Bocs, az off litániáért az egésznek csak annyi volt a lényege, hogy nagyon áttudom érezni a helyzetedet meg ezt a 27 m2-es dilemmát.

Tikk!
Karácsonyi készülődéssel nagyon felemásan állunk, ötletünk van, megvalósítás alig Kép

Bogancsi!
Tudom, hogy nem vígasztal, de Vityais hajnal 5-ig volt fenn, akkro feküdt le aludni.

BMárti!
Beszéd: tényleg ne izgulj miatta. Nem marad Lacika néma, szépen fejlődik, de a saját ütemében Kép Egyszercsak úgy megered a nyelve, hogy visszasírod a csendesebb időszakot Kép Olyan ez mint amikor alig várod, hogy másszon, vagy elinduljon Kép Vili amint felkel mondja a magáét, vagy mikor olvassa a kedvenc újságját, üvölt hozzá "repülőgép, vonat, csónak, stb." ezt másfél óráig képes nézegetni, és jön velem mindenhova, no ezután tud zsongani a fejem rendesen Kép
Ő is rettentő korán kezdett beszélni, a közel vele egyidős unokatesói alig-alig beszélnek, pedig lányok egykük szinte csak mutogat és teljesen halandzsául beszél pl. gyengye jelenti az innivalót és ő idősebb Vilinél. A másikuk meg csak az első szótagot mondja, míg Vili összetett szavakat is tisztán és toladlékolva, sőt mondatokat is mond. Ettől még mindegyik teljesen normális Kép
Az tény, hoghy én regeteget foglalkozom Vilivel, amíg igényelte akkor egésznap nem is csináltam mást (csak akkor házimelóztam míg aludt) csak vele foglalkoztam, születése óta, sőt pociban is rengeteget beszéltem hozzá. Most is sokat beszélgetünk, játszunk, stb. Házimeló közben jön utánam és segít nekem és közbe kéri, hogy mondókázzak!

Alvás: nekünk azóta rendeződött újra (mivel ő régóta már csak egyszer kelt, vagy egyszer sem), mióta egy éjjel felkelt háromszor félórán belül és bepipultam, nem voltam hajlnadó éjjel cicit adni, azóta tlejesen megértette a dolgot. Nem is sírt, mivel jól kommunikál egészegyszerűen megbeszéltem vele a dolgot. HA hat után kel, akkro vna csak cici, és azon vagy visszaalszik vagy nem. Ha nem felkelünk és kész. Tegnap éjjel viszont felkelt, de nem sírt és megértette mi vna, kiderült, hog beszorult a pukika, megmaszíroztma ivott vizet és aludtunk tovább, de így nem rendszeresek a felkelések. Pl. most 11 órát alszik egyhuzamban. Épp felkelt.

Gyorsan elküldöm
Norci
norci

Sziasztok!

BMárti: neked szerettem volna még tegnap este írni, de győzött az álmosság. Kép
Szóval: Romola (most kapaszkodj meg) nem hajlandó egyedül enni. Igen, jól hallod, etetni kell, mint tavaly ilyenkor. Sőt, akkor már ügyesebb is volt. Tudom, Toncsi miatt van ez az egész, de amióta azt látja Romi, hogy Toncsi sem eszik egyedül, kanálból, azóta ő sem hajlandó. Az utóbbi fél évben kb. kétszer vette a kezébe a kanalat, a "katonákat" is nekem kell a szájába rakni. Még a virslit hajlandó úgy-ahogy egyedül enni, de csak azért, mert jókat lehet mártogatni a ketchup-ba.
Lacika étkezési kultúráját pedig már másfél évesen megcsodálták a labanc öregasszonyok abban az étteremben, nem?
Sőt, Romola járni sem hajlandó kint az utcán (max. pár lépést). Amióta először vittük sétálni Toncsit babakocsival, akkor ő is belekéredzkedett a babakocsiba, és (beszélni ugyan még nem tudott) de egyértelműen értésemre adta, hogy ha annak a "kis vakarcsnak" kijár a tologatás, akkor neki is.
Tudom, Lacikának nincs kistestvére, tehát kicsit más a helyzet, de a végeredmény ugyanaz: láthatod, hogy mennyi mindenben ügyesebb Romolánál... Kép

Mennem kell, sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Sziasztok!
Most bentről néhány szóban:
Tomi jól aludt, csak fél 5-kor ébredt, hogy tele a pelus pisivel, igy megúsztuk az átázást! Rondán köhög, de már lazul. Bébiszitter jött, vidámkodnak most, ahogy hallom. Kép
Munkahelyemen is rendeződött a helyzet, ma sokkal nyugisabb és a mélek is mennek.

Borcsa: GRATULÁLOK!!! Kár, hogy Mártiéknál nem mondtad.

linato: köszi az Aktilról az infot! 3-r megyünk a dokinéninkhez, majd ő dönt. vasalás Kép

Andysj: hanyattvágás Tominál is volt, de rájött, hogy neki fáj a feje, ezért abbahagyta Kép

Norci: akkor Vitya se túl fitt Kép

Minden bretegnek gyógyulást!!!
pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Bogancsi! Persze, hogy nem mondtam, szombat hajnalban teszteltem. KépKép Azt meg, hogy késik, nemigen mesélgettem, mert attól kezdve, hogy dolgoztunkKép az ügyön, 30-35 napos ciklusaim voltak.
Annál babonásabb vagyok, hogy bármit szóljak, mielőtt a csíkokat látnám.Kép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a jószándékát, aki beszéd ügyben meg akart nyugtatni, de teljesen félreértettetek. Tudom, hogy minden gyerek más és más ütemben fejlődik, és azt is, hogy bőven belefér az enyém is a normálisba. Egyszerűen csak szerettem volna tudni, hogy van-e még az osztályban olyan gyerek, aki ennyire keveset beszél, mint Lacika. Ha valami miatt aggódok, akkor az inkább az alvási szokásai, illetve inkább nem-alvási szokásokról beszélhetnék. De remélem, hogy ez is csak egy múló rossz periódus lesz nála.

Márti! Ezért várom leginkább, hogy Lacika is beszéljen már végre, mert azt remélem, hogy ő is meg fogja mondani éjjel, hogy mi baja, miért nem alszik. Akkor talán könnyebb lesz megoldani a helyzetet.
Sajnos én nem írtam Lacika fejlődéséről füzetet, de már nagyon sajnálom. Jó lenne majd összehasonlítani a kistesójával, meg 20-30 év múlva nosztalgiázni. Kép

Cory! Lehet, hogy akkor Lacika is beszél már, csak én nem értem?! Kép Végül is egész nap dumálgat a maga nyelvén. Kép

Linato! Mi az a mágnesterápia? Lacikának már nagyon régen kinn van 16 foga, de most lehet, hogy az utolsó négy rágó kínozza. Tegnap éjjel se aludtunk semmit, és komoly párbeszédet folytattunk a témáról. Kérdezem "Miért nem alszol? Fáj valamid?" Azt mondja rá, "Ühüm". (ja, ezt kihagytam a szókincséből! Kép) Kérdezem, hogy hol fáj, erre nagyra nyitotta a száját, és mutogatott bele. Ha nem a torka, akkor a foga lehet... Kép

Szila! Te is melléfekszel Hangának? Valamiért úgy emlékeztem, hogy ti vagytok a pozitív példa az "aludj jól" módszer mellett. Kép Azért ez megnyugtató, ha más gyerekek is fel-fel ébrednek még ebben a korban éjszakánként. Már kezdtem azt hinni, hogy valamit nagyon elrontottam szegény kisfiamnál, amikor nem tanítottam meg aludni. Ő ma hajnali 3-kor akart nekiállni TV-t nézni... Kép

Borcsa! Gratulálok! KépKépKép Remélem, engem is most látogatott meg utóljára a télapó! Kép

Laura! Azért mostanában már nem olyan izgi a találgatás, egyre kevesebben lehetünk már gyanúsak névtelen kétcsíkosságban. Kép Lassan újra ti jöttök Mártival! Kép

Norci! Hidd el, én is sokat foglalkozok Lacikával, és nekem is ő az első. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

BMárti: lehet Kép Néhány szaván Balunak csak lesünk, és hetekig nem értjük, ő meg képes 1500-szor elismételni ugyanúgy. Ilyen volt pl a pina (bocs Kép). 3 hét után derült ki, hogy pillangót jelent Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Norci! A múltkor pont beszélgettünk az ikrekről, hogy még ovisok. De azt mondta eleinte nagyon nehéz volt velük. Ja, és nem akar több gyereket. Pedig még csak öt van nekiKép
Miért, milyen a felesége én még sosem láttam. Jöhet priviben is.
Úgyis szeretnék tőled kérdezni valamit.

Bogancsi! Mi is voltunk orvosnál. Azt mondta valószínüleg arcüreg gyulladás és csúnya a mandulája. Orr és garatváladékot néztek. Eredmény péntek délután. Azért elküldött minket a fül-orr-gégére. Ott azt mondták nincs arcüreggyuszi "csak" gennyes orrváladék. Pénteken kontroll de délelőtt. Hurrá mehetek megint egy nap 2x ugyan oda.Kép

B. Márti! www.bemer3000.hu/terapia.htm
www.bemer3000.hu/bemerelv.htm
Nemcsak alvászavarra hanem egy csomó dologra jó.
linato

Bocs reggel ezer hibával írtam már megint Kép , ilyen ha írásba hadarok Kép !

BMárti!
Ne hogy má félreértsél lécci! Nincsenek kétségeim, tuti biztos vagyok benne hogy rengeteget foglalkozol Lacikával Kép ! A sógornőm esetében már vannak kétségeim, ill. tuti ő is sokat foglalkozik a gyerekkel, csak valahogy nem jól Kép Kicsit ez járt a fejemben mikor írtam a foglalkozásról, pl. ő nem viszi játszótérre, mondván el van a kertben, meg egyáltalán sehova nem mennek gyerkőcök közé, pedig igényelné. Márciusban lesz két éves a kislány, de inkább nem szapulom sógornőmet. Mindenesetre a családtagok is úgy látják, hogy a nagyon szembetünő különbség Vili és közte némileg ezekből is adódik.

Alvás, ha köztetek is ilyen nyugtalan, akkor tuti hogy tényleg baja van Kép

Vili 15 fogú lett, a csúcs hogy észre se vettem, ma reggel ő mutatta Kép

Norci
norci

Borcsa! Gratgratgrat!!!! KépKépKépKép

BMárti! El kell hogy szomorítsalak: attól, hogy beszélni tud, nem lesz jobban érthető is egyből, sőt, néha még kevésbé... Sokszor ugyanúgy az "egyéb jelekre" hagyatkozom ahhoz, hogy megértsem, mint amikor nem beszélt - és akkor nem kavart be a szavakkal KépKépKép pld ha fáradt és szopizni akar, de én még Vilkával vagyok elfoglalva (mondjuk még ő szopizik), akkor Ármin képest azt üvölteni torkaszakadtából a földön hemperegve, hogy "nem akarsz szopákííííni, nem akarsz a gyerekszobába menni, nem akarsz a mamihoz bújni" ami annyit tesz, hogy "fáradt vagyok, szopizni szeretnék a mamival és aludni a gyerekszobában". Azt, hogy mit jelent a "nem tetszik a bárányka", ugyanígy üvöltve előadva, miközben a báránykát szorongatja, szintén csak a kontextusból értem meg, de biztosan nem azt, hogy ne tetszenék neki a bárányka...

Tikk! Köszi Kép Kár, hogy nem voltatok! Tényleg érdekel a recept?

Ármint tegnap mégsem vittem dokihoz, mert a lázon kívül nem volt semmi tünete és nem akartam vele sok beteg gyerek közt várakozni. Mára tünetmentes (talán icipicit melegebb, de nem mértem meg), jókedvű - lehet, hogy csak a fogai miatt van az egész Kép

Ármin kiborított egy bödönnyi fakockát, erre feléábredt Vilka, aki csak most aludt el, viszont most mindkettő álmos és visít - na ez az, amit naggggggyon nehezen viselek KépKépKép

Márti++
márti

Linato!
Profilban a mail címem, kérdezz bátran. Az ikrek olyna nagyok, hogy lazán iskolásoknak néztem Kép

Norci
norci

Márti!

Lehet a foga miatt volt lázas, írtad, hogy keveset alszik, még a kimerültség is okozhatta nála a lázat, nem?

Norci
Norci

Jaaaaa, BMárti! És még káromkodni sem káromkodhatok, pedig most nagyon megtenném, mert azonnal utánam mondja és sosem fogja elfelejteni KépKépKépKépKép Úgyhogy örüljön mindenki, akinek még nem beszél a gyereke!

nincs egy kikáromkodom magam topik?????

Norci! Ármin nem kimerült, neki ennyi az alvásigénye! Kimerült én vagyok Kép Tüneteket lásd fentebb Kép

Márti++
márti

Sziasztok!

Gyógyok mennek minden betegeskedőnek!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Borcsa
Gratulálok!Kép Doki ügyben azt nem tudod, hogy melyik kórház legyen?

Szilvi
Akkor babanövesztésre: KépKépKépKépKépKépKép

BMárti
Peti sem beszél!!! Nem is rég nekem is ez volt a bajom, most meg már nem érdekel. 1-2 szót mond és most mintha elkezdődött volna valami, már az autót is mondja néha. kb.1-2 hete kezdett el halandzsázni folyamatosan, amiből egy mukkot sem értünk. De a lényeg, hogy megérti amit mondunk és megérteti magát.Kép
Lacika szokott inni éjjel? Peti ált. ha felébred, iszik egy kis vizet és alszik tovább.

Süti: mandulás-narancsos lapocskák
280 gr liszt
200 gr margarin
130 gr porcukor
180 gr darált mandula
1kk. őrölt fahéj
1/2-1/2 citrom és narancs reszelt héja
1 tojás
Ezeket összedolgozom, cipót formálok belőle, fóliába csomagolom és éjszakára megy a hűtőbe. Másnap sütőpapírt teszek a tepsibe, előmelegítem a sütőt (ha beállítható, akkor 180 fokra). A tésztát 4 mm vastagra nyújtom, eredeti recept szerint derelyevágóval 5*2,5 cm-es lapocskákat vágok és beleteszem a tepsibe. kb. 15 perc alatt megsütöm. Kiveszem a sütőből és hagyom kihűlni. 2 lapocska közé narancslekvárt teszek, és kicsit összenyomom. Persze sütiformákkal is lehet csinálni, a lényeg, hogy párban legyenek. Sütőpapírral rétegezve fémdobozban tárolható hetekig is. Szerintem úgy 1 hét után a legjobb, ti 2 hetesen ettétek.Kép Szóval karácsonyra érdemes most megcsinálni és bármikor jól jöhet vendégvárónak.
Azt hiszem, ezt tavaly is leírtam.Kép

Márti
Én is akartam már írni, hogy tök jól nézel ki.Kép

Üdv: Gorsi
gorsi

Norci! Mail ment. Köszi.Kép
linato

Sziasztok!

Borcsa!Kép
Gratulálok a csíkokhoz!

Mindenkinek köszi a gyogyókat!KépKépKép Ennek köszönhetően végre megtörtént a csoda: egész éjszaka köhögés nélkül!!!Kép Hamarabb kellett volna szólnom nektek, akkor nem húzódott volna el ez a nyavalya 1 hétig.Kép

GOrsi!
Köszi, remélem a Kismanónk is szépen növekszik és nem csak én.Kép
A receptet én is köszi!

BMárti!
Ne aggódj a beszéd miatt! Zsani mostanában egyszerűen nem beszél, ha nem akar!Kép Éljen a dackorszak! Sőt, ha próbálom beszéltetni annál inkább nem beszél. Mellesleg megjegyzem, hogy hónapokig(mostmár tudjuk, hogy direkt) mama-nak hívta az apját, akárhányszor elmondtuk neki, hogy "nem mama, hanem apa". Most épp a "kérem"-et nem hajlandó kimondani, hanem vigyorogva mondja, hogy "tessék".Kép
Az alvásproblémához érdemben nem tudok hozzászólni...

Márti!
A minap én is megjegyeztem mérgemben, hogy sz@r a gép, amit persze rögtön Zsani is boldogan ismételgetett... Amit persze szeretnénk, ha mondana arra dacosan csak rávágja, hogy NEM!

Cory!
pillangóKép

Andysj!
Nálunk is volt hasonló, de Zsani szerencsére hasra és nem hátravágta magát, de a fejét szépen a földhöz ütögette dühében.Kép Persze így nem tanácsolom neked, hogy hagyjátok mindig hagy csinálja, mert tényleg megütheti magát. Hasonló esetben én 1x-1x(amikor nincs a közelben asztal vagy más veszélyes tárgy) felügyelet mellett, de hagynám kicsit megtapasztalni vele, hogy ez bizony fáj. Igen hamar rájött Zsani is 1-2 erősebb "földhöz verem a fejemet" alkalmával, hogy ez neki itt-ott fájdalmat okoz és abbahagyta.

Pussz
Szilvi + Zsani + Kép
sztigris

Sziasztok!

Tegnap elég rosszul voltam, fájt a torkom nagyon és rossz közérzetem volt. Hajnalban fél 4-kor kelt az egész család, mert mindenki rosszul aludt. Ittunk teát, mindenféle gyógymódot kipróbáltunk, így most jobban vagyok/vagyunk (férjem is kidölt).
Így aztán megint 2 órát voltunk a játszótéren, remélem nem fáztunk meg még jobban!Kép Lehet, hogy ezért nem gyógyulunk meg igazán?

Márti: káromkodásra mindig a "bosszantó" szót szoktuk használniKép És Dorka is használja, annyira tudja, milyen helyzetekben szoktak az emberek káromkodni, hogy ahogy megérzi elkezdi: "apa, bosszantó!" Tudom ez nem túl jó, de csak így tudtuk megoldani, hogy ne beszéljünk csúnyán.
Dorka mióta tél van, azaz hideg sokkal jobban alszik, lehet, hogy Ármin meg éppen nyáron tud jobban aludni, mindenki más.

Borcsa: Gratulálok a két csíkhoz! Melyik kórházon gondolkozol? Luca hol született?

BMárti: nálunk sokat segített az alváson, mikor valamit megváltoztattunk a szobájában ill. mikor abbahagytuk a szopit (ez most neked nem aktuális). Nincs valami bútor, ami nyomasztja Lacikát?
Dorka szobájából elvittük múltkor egy nagy kanapét, amire azt hittük nagyon szereti, azóta sokkal jobban szereti a szobáját, többet van bent és sokkal jobban alszik. Próbáld ki, hátha valami zavarja (bútor, fény, ajtócsikorgás, szag...)
Beszédre nem tudok mit reagálni, mivel Dorka elég jól beszél, de ő lány. Szerintem ha aggódsz emiatt, menj el nyugodtan logopédushoz vagy aki kiszürheti, hogy van -e gond vagy nincs. Remélem nem értesz félre, nem gondolom azt, hogy valami baj lenne Lacival (szerintem teljesen normális, hogy fiú létére ennyit tud), csak ha TE aggódsz, akkor menj szakemberhez, aki megnyugtat. (nővérem is ezt tette) Vagy pedig tessék türelmesnek lenni, Lacika a megfelelő időpontban megfog úgy szólalni, ahogy Te szeretnéd, nem kell sürgetni!!! Meglátod úgy fog feleselni pár hónap múlva, hogy azt sem fogod tudni, hogy válaszolj vissza!Kép

na befejezem, mert Dorka nem bírja, ha netezek!

Üdv: zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Bogancsi!
Az jo, hogy Tomi jol aludt. Es hogy szolt, hogy tele a pelus..Kép Nagyon ugyi. Madit meg az sem zavarja ha atazik Kép

BMarti!
Lehet, hogy a foga miatt nem alszik. Ugyanis Madike engem meg azzal ijesztett meg, hogy allandoan piszkalta es kicsit fajlalta a fulet. Jol meg is ijedtem, hogy a fulevel van baj, de az orvos megnyugtatott, hogy "csak" a foga jon.

Cory!
pillango Kép

Linato!
Jobbulast szegenykenek! Tovabbi gyogyKépKépKép mennek.

Norci!
Gratula az uj fogacsihoz!

Koszi a hanyatvagassal kapcsolatos hozzaszolasaitokat. Latom nem csak az en gyerekem ilyen. Kép Kép

En is jovok panaszkodni megint. Alig latok. Kép Szegeny Fatus beteg lett. Ejjelre felment a laza, fel haromkor keltunk, nagyon kohogott, es hanyt is. Es harom orakkor felkelt Madike is Fatus kohogesere Kép Szembe vannak a szobajaik. Igy sikerult vagy ket es fel orat aludnom egesz ejjel.
Most kikoltoztunk a nappaliba. Most ott nezzuk a meseket egy felfujhato agyon.

Megyek is, lassan mar itt is reggel lesz es hivhatom az orvost.

Andysj
andysj

Sziasztok!

Cory! Lacikának is vannak rendszeresen azonosan használt "szavai", aminek első közelítésban úgy tűnik, hogy semmi értelme. Pl. ha nagyon jó a kedve, akkor harsányan kiabál, hogy giglaglá, már nagyon kicsi kora óta, mindig ugyanígy. Ja, és nagyon fura, ahogy a mamát követelőzésre használja, de a nagymamáinak soha nem mondja. A papa is jelent menést is, de az legalább kötődik a nagypapáihoz Kép, meg azt mondja nekik is. Azért az ciki lehet, ha társaságban pillangót lát Balu. Kép

Linato! Köszi, remélem, hamarosan lesz időm átolvasni.

Norci! Ezek szerint jól éreztem az enyhe bezzeg hangulatot, ahogy írtad, hogy TE mennyit foglalkozol Vilivel, csak a címzést néztem el? Kép

Márti! Akkor ez nem is olyan bonyolult, csak a nem-et kell kihagyni! Kép
Két álmosan visító gyerek?! Húzós lehet kialvatlanul. Én egytől is falnak megyek néha. Kép
Káromkodni? Ó, én azt sose szoktam... KépKépKép Ha esetleg a "Basszus!" Lacika első szavai között lesz, akkro azt a játszótéren tanulta!!! KépKépKép

GOrsi! Na végre, akkor mégsem csak az én fiam fontolgatja még, hogy mi szépet is mondjon nekem. Kép Egyébként én is mostanában kezdek változást látni. Azt már nagyon régen csinálja, hogy mutogatja a dolgokat a képeskönyvében, vagy az őt körülvevő világban, és nekem mondanom kell a nevüket. Ezerszer. De mostanában kezdi az első szógatogot utánam mondani. De csak úgy, mint egy kicsi papagály, ha én mondom, utánoz, de ha ő akar valamit, akkor inkább mutogat.

Szilvi! Dackorszak?! Attól tartok, érdemben szóltál az alvásproblémánkhoz... Kép Erre még nem is gondoltam, pedig egyértelműen látszott mindkét elmúlt éjjel, hogy Lacika mindent megtesz, hogy el ne aludjon. Kép

Zsuzsi! Nem győzöm újra hangsúlyozni, hogy nem aggódok amiatt, hogy Lacika nem beszél még. Egyébként a szomszédunk (egy nagyon kedves fiatal lány) logopédus, és éppen pár nappal ezelőtt dícsérte meg Lacikát, hogy milyen gyönyörű tiszta K hangot tud mondani. Kép
Alvás témában sajnos mindenhol egyformán viselkedik Lacika, Nagyszülőknél, a mi ágyunkban, a saját szobájában, ugyanúgy fel-fel ébred minden éjszaka, ezért nem hiszem, hogy valami konkrét dolog zavarná. Bár most ez az elmúlt két különösen pocsék éjszaka nagyon világos volt, bámult be a telihold az ablakon.

BMárti

BMárti
bmárti

B.Márti! Ebben a korban kezdenek álmodni illetve felfogni, hogy akkor is történik valami. De nem tudják megkülönböztetni a valóságtól. Ezért is lehet a sok ébredés. Ez viszont magától elmúlik. Tudom ez most sovány vigasz.Kép
linato

Sziasztok!

BMárti,
én csak azért fekszem Hanga mellé, mert ülve elaludnék.Kép Mert előfordul, hogy csak a vizét keresi, olyankor visszaalszik egyből, de van, hogy azt szeretné, hogy ott legyek mellette. Amikor elalszik, akkor én is visszamegyek a helyemre (ha addig én is el nem alszomKép) Ha meg hiszti van, azt ráhagyom. TVnézés:KépKépKépKép. Ja, és a basszust Hanga is a játszón tanulta...Kép.

Laura,
én is sokszor etetem még Hangát...bár mostanában nagyon keveset eszik....

Andysj,
FAtusnak gyógyok. KépKépKépKép Mikor is született pontosan Fatus?

GOrsi,
ez a süti nagyon jól hangzik...Kép

KÉpzeljétek, egy tök jó fa barkácsasztalt vettem az internetről, egész jó áron!!! Hanga unokatesójának a karácsonyi ajándéka. Hanga konyhája meg már a pincében várja a csomagolást.KépKép

Most mennem kell, mert már kicsit nyűgös: de. elaludt a babakocsiban, egy órát aludt; most már kezd álmos lenni...remélem, legalább 7-ig kibírja...

Szila
szila

És természetesen mindenkinek köszi a gyógyikatKép!

Szila

ui.: Hanga vacsizott, mindjárt elrakom aludni...
szila

Borcsa, gratulaKépKépKép

Beja
beja

Képzeljétek, kibújt Vilka első fogcsücske!!! Kép

SZila! Leírnád azt a barkácsasztalrt részletesebben?

Márti++
márti

Márti:
(ne ijedj meg a linktőlKép)
http://www.fenyiro.hu/martiruha/index.php?recno=0&mitkelltenni=back&tipus=29&%3C %3Fphp+print+session_name%28%29+%3F%3E=%3C%3Fphp+print+session_id%28%29+%3F%3E&t ipus.x=30&tipus.y=35

Tök kedves a lány, már meg is beszéltem vele a részleteket is. Én szerencsére ki tudom kerülni a postaköltséget is, mert anyukámék környékén laknak, úgyhogy hozzájuk el tudja a férje vinni, én meg utalom neki a pénzt.

Szila
szila

Márti!
Gratula Vilkának a fogcsücsökhöz!

BMárti!
Még csak bezzeg sincs benne, inkább tények sógornőmmel kapcsolatosan.

Vili a basszust, szép tiszán mondja, főleg ha leejtek valamit és én elfelejtem megjegyezni, akkor rögtön mondja is. Ő is a játszón tanulta. Kép Kép Kép
Vezetés közben szoktam káromkodni Kép (Budaörsön a körforgalom kellős közepén megállt egy autó és elkezdett beszélgetni az arrajövő járókelővel) , mondtam Vilinek ne figyelj ide anya csúnyát mondott. Azzal fogadta apát és a nagyit is, "anya csúnyát mond és elismételte " Kép
Mi itthon azt mondjuk, hogy a kutyafáját, meg a fűzfán fütyülő rézangyalát, csak ezt jó kis viccnek veszi és ha megy rosszalkodni előre szól, hogy "fütyül" Kép és szól, hogy mi is mondjuk még Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Ja, GOrsi, azt akartam még írni, hogy Lacika is iszik éjjel, mindig vele van egy AVENT varázsitató tele vízzel, az egyik kezében azt szorongatja, amikor elalszik, és félálomban is tud inni belőle (amikor éppen olyanja van). Sajnos cumizik is álmában, de azt is képes álmában kitapogatni, hogy hova esett, és visszatömni a szájába anélkül, hogy felébredne.

Linato! Igazad van, tényleg lehet az álmodás is. Kép Végül is szinte bármi lehet. Kép Mindjárt végeznek a fürdéssel, és kezdődik a cirkusz megint. Kép Alig várom a reggelt... Kép

Szila! Én is így csinálom, addig vagyok Lacika mellett, amíg el nem alszik. De így aztán ha megébred, akkor kellek neki oda, az ágya szélére, hogy újra el tudjon aludni. De akkor is meg-meg ébred, ha köztünk alszik, úgyhogy nem (csak) a megváltozott körülmények a bűnösök. Ráadásul mostanában akkor se alszik el, ha ott vagyok mellette. Kép Viszont a hisztit ráhagyni nem tudom, hogyan lehetne. Átjön, odaáll a fejem mellé, és ott üvölt a fülembe. Sőt, mostanában már fel tud mászni, úgyhogy szépen bevackol mellém a nagyágyba, aztán ott fireg-forog, összerugdossa az Apját, felül, dumálgat, csak nehogy valaki is alhasson közüllünk. Kép

Márti! Szuper! Gratula Vilkának az ELSŐ fogcsücsökhöz! Jaj, mekkora dolog ez! KépKépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!!

Csengusnak torokgyulladása+kezdődő fülgyuszija van... meg ahogy elmúlik a lázcsillapító hatása, 39 fölé megy a láza... Kép Viszont nagyon jól elvan... a lényeg, hogy max. 10 cm-es távolságban legyek tőle.... Fogalmam sincs, hogy fogom így befejezni a dogám, a szóbelimről nem is beszélve KépKépKép
Ja... a kaja is átrohan rajta... Kép De ez már nem olyan lényeges... úgyis gyomorkíméló diétára fogtuk... már megevett egy csomag natúr rizs Hametet... Szerencsére szereti Kép

BMárti
Csengushoz képest Lacika szuperjó alvó... ha ez vígasztal KépKép Bár volt nemrég egy kb. 2-3 hetes időszak, amikor átaludta az éjszakát...de elmúlt Kép Biztos bekavartak a hátsó rágók, meg az intenzív álmodás... Reménykedem, hogy majd elmúlik...KépKép

.. na megyek, mert "gyeje játszani" van Kép

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

BMárti,
kicsit félreérthető voltamKép. Amikor letesszük aludni NEM vagyok mellette, amíg elalszik. Aludjon el egyedül. (szívtelen anya, mi?Kép) Ha éjjel megébred és kellek neki, akkor fekszem mellé (ülve elaludnék...), aztán pár perc és már megyek is vissza a saját ágyikónkba.Kép Ha hisztizik, akkor megkérdezem, hogy szomjas-e, ha igen, a kezébe adom az Aventjét, ha még mindig hisztizne, akkor kicsit felveszem, simizem, duruzsolok neki, és lerakom az ágyára, és kimegyek.

Rebi,
Csengunak gyógyok!KépKépKépKép!

Szila
szila

BMárti:
Dorka is úgy alszik el, hogy mellette ülök és megvárom, míg elalszik, persze közben elmesélem, hogy aznap mi történt velünk. Ha éjjel felébred, akkor kap egy kis vizet (hagyományosan pohárból), és visszaalszik. Ha már én hiányzom, akkor simán átjön hozzánk vagy mondja, hogy anya ágyába.
Ez kb. pár hónapja van így, de nyáron vagy 100-szor kellett hozzá felkelni, nem lehetett hisztizni hagyni, mert csak nagyobb baj lett belőle. Szóval szerintem ez egy korszak, amin minden gyermeknek túl kell esni. Meglátod pár hónap és nagyon jókat fog aludni Laci és ti is!
Nem lehet, hogy túl sokat alszik napközben, próbáltad csúsztatni az alvásokat vagy rövidíteni? Vacsorára eleget eszik, nem lehet éhes (Dorkánál szopi abbahagyása után volt ilyen, hogy éhes volt)? Nem vagy túl aggódós? Pl. én csak 2 perc sírás után megyek be éjjel, mert van mikor magától visszaalszik.
Szerintem a "napi-mese" azért is jó, mert lezárod vele a napot, könnyebben fel tudja dolgozni a történteket és így talán nem fog rosszat álmodni!
Szerintem legyél türelmes, egyszer eljön az alvás ideje nálatok is! Nálunk is olyan hullámzó, hogy mikor alussza át az éjszakát, én nem hiszem el, hogy van olyan gyerek, aki mindig átalussza az éjszakát, ilyen nincs!!!

Jó éjt! Szurkolok, hogy most jobb legyen!

Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Csak röviden: érdekes, Romola nem tud elaludni addig, amíg mellette vagyok. Játszunk egy kicsit, majd lefekszik ugyan aludni, de aztán rámnéz, egy jellegzetes huncut mosollyal, mintha azt mondaná: még itt van anya, lehet játszani! És felül az ágyban, és elkezd engem foglalkoztatni: meg kell tornáztatni, ciciztetni, büfiztetni a játékállatait (4-et Kép), a macit be is kell pelusozni, stb.
Úgyhogy inkább kimegyek a szobából, ha már álmos.

A Zsuzsi által leírt napi-mesét én is nagyon fontosnak találnám, de nálunk sajnos az sem megy. Már kétszer is próbáltam, pár hónap különbséggel, hogy elalvás előtt visszamesélem a napját, de nem volt nagy sikerem vele. (Mindkét próbálkozásom néhány napig tartott.) Kb. úgy nézett rám, mintha azt mondaná: Anya, hát nekem meséled el, hogy mit csináltam egész nap??? Kép
Pedig a második próbálkozásnál úgy meséltem vissza neki a napjainkat, hogy kitaláltam egy mackócsaládot, akik az erdőben éltek, (minden családtagunknak megvolt a maga mackó-megfelelője) és velük történtek meg a mesében ugyanazok, mint ami velünk aznap.
De azért talán újra meg fogom próbálni, nem adom fel, mert tényleg hasznosnak és fontosnak tartom.

Rebi: Csengusnak jobbulást kívánunk! Kép Kép Kép
És persze a többi betegeskedőknek is! Kép Kép Kép

PiciLacinak álommanók mennek: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Sziasztok,

most ugye nem gondoljátok rólam azt, hogy szívtelen anyuci vagyok? Mert este nálunk is van mese, olvasás, huncutkodás.....de én nem maradok addig vele, míg elalszik.

Szila
szila

Márti,
változtattak a linken, most a 35-ös végűn van. Amúgy meg a fa játékok között szerepel "Fa munkaasztal néven".

Szila

ui.: kész vagyok az afrikás képpel!!!!KépKépKépKépKép
szila

Sziasztok!

Sok-sok betegeskedőnek mielőbbi gyógyulást!
Gyógyikák mennek mindenkihez!
KépKépKép

Szila
Nekem mindjárt te jutottál az eszembeKép amikor megfelelő példát kerestem "szívtelen anyuci" típusra!!!!Kép
Nálunk este nincs mesélés, olvasás....
Nappal inkább akkor tudnak figyelni, tehát én meg nemtörődöm hanyag anyuka lennék????

Borcsa
Halk jókivánságok a zebrasághoz!
Kép

Márti
Gratula Vilkának a kis fogacskához!KépKépKép

BMárti
Tudod az én szövegem a majd kinövi.....
Mindíg mindenre alkalmazható!!!!
Egyébként tényleg csoda jó ha beszélnek én is pont azért vártam hogy tudjunk kommunikálni és tényleg bejött! Nálatok is így lesz, hogy mikor??? A barátnőm fia is így volt a dumcsival mint Lacika aztán mondatokban kezedett el beszélni, egyik percről a másikra -ez tény-hiszen ott van és figyel és ért benneteket, csak még nem látja elérkezetttnek az időt hogy megfogalmazza.
Alvás:
Tíz perce tettem le a lányomat alukálni, hivatalossan már nyolc óta alszik.
Ő sem alszik egyhuzamban reggelig, á dehogy... Többször is ébred!
A hátsó fogai még nem jöttek ki ezek az utolsók neki is, szerintem piszkálja őket.
Én meg vagyok a következetlen, babusgató anyuka, akitől bölcs nagyiknak fel szokott a hátán állni a szőr!
Az én lányom délutánonként az én ágyamban alszik el mellettem, esténként meg az ölemben a fotelben. Amikor az apjuk dolgozik éjjel akkor mellettem is szunyál, amíg én fent vagyok, ugyebár ilyen későn is, többször is fel sír,olyankor bemegyek hozzá, vagy kijön hozzám ide kuporodik az ölembe, és vissza alszik. Engem meg nem zavar, talán mások ezzel nem értenek egyett, de éppen abba tudom hagyni amit csinálok addig amíg vissza szundizik úgy is félálomba van, vissza viszem és kész. Ha mellette vagyok meg csak megsimizem, hogy itt vagyok semmi baj azzal alszik tovább.
Ha az apuja is itt van az a gázosabb /mint nálatok/ mert valóban roppant kényelmetlen ha nem elég nagy az ágy /tehát átlagos francia ágy!/ hárman aludni, ilyenkor a kiságyában alszik /már mint oda teszem le/de ha ébred fel kell ülnöm hogy be tudjak hajolni mellé a kiságyba megsimizni. Ott van az ágyunk mellett közvetlen az övé, ott is alszik ugyan úgy, csak az kell neki hogy érezze a közelségem.
A fiúkkal is így csináltam különben ez nem csak a kis "királylánynak" járó ajnározás.
Tapasztalataim szerint ahogyan nőnek szépen megértik hogy el lehet és kényelmesebb is jobb is egyedül szunyokálni a saját ágyikójukban este,és ha el jön az idő besorakoznak szépen a helyükre. A nagyok természetessen egyedül alszanak a saját ágyukban régóta semmi cirkusz nem volt az átszoktatásukkor,mivel már elég érettek voltak hozzá.
Én megmondom őszintén ennek ellenére tudok aludni, nem zavar ha felébredek a mocorgására, mert csak le ellenőriz és alhatnk tovább, nem iszik és ébred fel. Mondjuk aki nem cumisüvegből, mert varázsitatokból iszik hanem sima pohárból, valószínűbb hogy nem kér éjjel vizet mert a pohárból nem lehet fekve inni, fel kell ülni, bizonyos módon magához kell térnie ahhoz hogy koordinálni tudja az ivás folyamatát, félálomban nem megy.
Na jól elmondtam én is mi?
De minek, segíteni nem tudok,mert ahány ház annyi szokás, mindenesetre tudod hogy Napocska is többször ébred, nem a fiad az egyetlen.
Én még mindíg azt mondom hogy az ilyen csipeteknek akármi miatt is ébrednek fel, rossz álom, vagy fogzás vagy.... az anyujukra van szükségük akár csak egy jó szó erejéig. Ha az ágyuk a szülőké mellett van csak át kell nyúlni mintha mellette lennél olyan, némi nyugtató simike és máris tudja hogy minden rendben és még apával is elfértek.
Az egészben az állandó szaladgálás ágytól ágyig a fárasztó, nem?
Írtad hogy délután alszik egy szép nagyot olyankor nem tudsz te is aludni?
Ne házi melóz, minek úgy is megvár, helyettem legalább is senki nem csinálja meg tök mindegy hogy egy két órával előbb vagy később lesz meg nem? A párod sincs még otthon szerintem olyankor, próbáld ki, én már többször voltam úgy hogy este pár óra meg kora délután pár óra és jól esett. Mindegy mikor de pihenni kell/ene.
Legalább ezt használd ki abból hogy most otthon vagy, és még nincs egy pindurka aki tutira akkor ébred amikor a másik alszik és fordítva. Két gyerekkel már nehezebb lesz, az enyémek mellett már lehet mert elég nagyok, meg sok a programjuk is, amikor nincsenek itthon.

Zsuzsa
Köszi.
Örülök KépKép hogy Mikinek tetszett a felköszöntés a névnapja alkalmából, nekem meg az nem jutott az eszembe hogy mennyire elsikkadhat ez neki a MIkulás miatt!

Linató
Olyan aranyos vagy, az emiledet is köszönöm nagyon tetszett és persze bármikor ha nem leszünk betegek!!!KépKépKép
Sokszor vagyok úgy mostanában hogy írok írok de minek, olyan feleslegesnek tűnik.

Pussz: DzsiliKép
dzsili

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?