Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Esetleg ha valakit érdekel!
Párszor használtuk csak, tényleg szép állapotban van! Mind a két irányból tolható, lábzsákkal, minden kellékkel eladó. Elöl bolygósított kerekek,Biztonsági öv stb.

0630 616 69 16

Kép Kép

Kellemes babavárást kívánok Nektek! :D
ruby1

eszike,
bár én még nem szültem, de válaszolok a kérdéseidre... már kivagyok az unalomtól meg az itthonfekvéstől. :)

Most itt arra gondolok, hogy mondjuk normál módon eljön a szülés napja, és bemegyünk a kórházba... beöntés, borotválás, és aztán mit csinálnak? - Ez nagyban függ attól, milyen a kórházban fogsz szűlni ( a liberálisabb félében, ha nem akarod, elutasíthatod a borotválást, beöntést is ). Ha jól tudom, nincs választott szülésznőd, ugye?! Szóval amikor beérsz az ügyeletes megvizsgál - hol tart a tágulás, milyen gyakoriak és erősek a fájások, és főként megnézik a baba szívhangját. Minden további lépés ezektől függ. [color=red]
Rögtön befektetnek a szülőszobára, és akár egy egész napot ott fekszel és vársz? [/color] [color=darkblue]- Ez az előző eredményektől függ. Ha még nincsenek rendszeres, "komoly" fájásaid az is lehet hogy hazaküldenek, vagy beküldenek egy közös vajúdóba (kórháza válogatja ) Ez azért van, hogy addig se "foglald" a szülőszobát olyan kismama elöl, akinek esetleg már előrehaladottabb a szülése. De ha már nálad is komolyak a fájások, tágulsá stb... akkor bekísérnek a szülőszobára. De egyáltalán NEM KÖTELEZŐ FEKÜDNI!!![/color]
Vagy csak a kitolási szakasznál kell felfeküdni? - Igen, de nem kötelező! Ez is orvos és kórház függő.
Milyen sűrűn néz rám az orvos? [color=darkblue]- Ez is orvos függő, meg annak a függvénye, hogy mennyire elfoglalt a doki. Ha minden simán megy, akkor jobbára csak a szülésznő van veled végig és a doki csak a végén jön. [/color]

A szülésznő végig ott van mellettem? - Ha nem választott szülésznőd van, akkor nem! Valószínűleg nem csak egyedül fogsz szülni aznap. Úgyhogy lehet, hogy rohangálnia kell a szobák között.
Vagy ha esetleg műszakváltás van, akkor kapok egy másik szülésznőt? - igen, ha nem "saját" szülésznőd van.
Én epidurálist fogok kérni (ha nem csaszi lesz ugye), és azt mikor adják be? Gondolom utána nem lehet már mászkálni, vagy kádba ülni...? - Ha ennyire határozott vagy EDA ügyben, akkor ezt beszéld meg előre a dokiddal!!! Kérheted a legelejétől is ( de ezt nem szokták ). Általában 2 újnyi tágulásnál adják be. Olyan is lehet, hogy már "lecsúsztál" róla. Ez általában akkor van, ha már a tágulás elérte/meghaladta a 3 újnyit.
Egyébként onnantól kezdve végig feküdnöd kell!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Remélem tudtam segíteni! :D
De az összes válasz, ahogy mondtam nagyon-nagyon sokban függ a kórháztól és a választott dokidtól!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Ismét rólam:
--- ma elmentem délelőtt vásárolni -autóval- ... igen ám.. a kormány és a hasam között 1 cm van már.. teljesen mindegy milyen autót vezetek... ez már alapjaiban meghatározza, hogy nem szeretek már vezetni emiatt.. ehhez jött még a kismamaszoknyám.. mint tudjuk, hogy idétlen módon vannak megszabva-varrva--ezáltal nyomja a pocimat lent alul.. ugye ami amúgy is érzékeny nekem..
kb.. 10-15 perc vezetés után ismét görcsölgetni kezdtem.. de ha már elindulam mindent elintéztem.. hazaértem.. és azóta az ágyat nyomom.. most is onnan írok... kaptam laptopot jópár hónapja pont ezért, mert legalább addig is vízszintben vagyok, amíg netezek.. nekem is ez a szórakozásom... hónapok óta... egyedül nem nagyon mozdulok sehová.. mostmeg már oda sem fogok egyedül menni ahová eddig egyedül mentem.. én gyalog nem vásárolgatok... az nem az én világom, és különben is több szatyorral még haza sem tudnék jönnni..
szóval már 3/4 5 van, és fél 1 óta jönnek ismét a görcsök... változó... 10- perc 5 perc... stb... no ennyit akartam most panaszkodni gyorsan.... ja és jól kibőgtem magam emiatt... a t...öm kivan már ezekkel a ki....ott görcsökkel..
ha ez lesz a szülésig, és ez már a jósló fájásokhoz tartozik, és nem csak a front van a háttérben... akkor én naponta festetem a hajam, mert beleőszülök... nem a fájdalomba, (mert a fájdalmat simán elviselem, csak aggódom, hogy Adél nehogy előbb jöjjön ki erre a világra..neki még fejlődnie kell) hanem az aggodalomba.. bár 4 héttel öregebb lehetnék.... most nagyon tudnék örülni neki!!!

szeder74

húú Honey!!!
ezt szépen leírtad!!!!
és igen, nagggyon kórház-függô minden, szóval eszike!! a saját dokidat kérdezd ki!

a.m.!!!
tök természetes hogy ezen agyalsz!!! nyugiii, minden menni fog! ha meg kérdés adódik, itt leszünk mi, akik ugyanúgy, ugyanakkor pont azokkal küzdünk majd! és osztjuk majd az észt egymásnak, és abból valami csak használható és szimpi lesz! vagy pont a mások leírása alapján találod ki a saját utadat! szóval nem izgulj, menni fog!!!
és tartsd azt is fejben hoyg a babád nem tudja mi a "szokás" máshol, stb, neki az lesz a jó, amit te csinálsz majd!!!! azt fogja szeretni, igényelni minden baba egy tiszta lap, és te döntöd el hoyg nektek hogy jó, és hoyg neki hoyg jó!!!!!!! hidd el, könnyebb lesz, mint gondolnád, ösztönösen tudni fogod mit tegyél! (néha egy idô után...nekem pl nem sírt nagyon simi, és egyszer csak nagggyon, és sokáig, és semmi nem volt jó, se enni, se aludni, se kézben, se sehogy nem volt jó....majd rájöttem hoyg szegény gyerek nyakig pisis!!! csak a kis bugyolája miatt nem éreztem ezt :oops: és az a vicces még benne, hoyg ez még volt egy pár napra rá ôjra, és eszembe nem jutott, majd fél óra után beugrott, lehet hoyg megint az van...és igen....) szóval beletanultok mind!!!!!

na pakolok.....
épp egy hatttalmas burrito-t tömtem magamba maradéktalanul.... most meg itt durranok szét...tök hülye vagyok....

KépKép

KépKép
bagzerka

Honey!
Köszönöm-köszönöm.
Hát igen,pár dolgot nem mondtam el előre.
Nincs választott szülésznőm, ebben a kórházban nincs választási lehetőség. Ez egy kis kórház, és kevés a szülés, van összesen 3 orvos! 3 szülőágy van, meg egy alternatív szülőszoba, azon kívül 2db különálló vajúdó ágy. Olyan családias. Voltunk szülőszoba látogatáson úgyhogy láttam mindent.
Beöntés-borotválás van az biztos. A borotválás nem nagyon izgat, azt megoldom amúgy is. (most már tükörrel! :lol: )
Tudtál segíteni, igen, ezekre voltam kíváncsi.

Levontam a következtetést: szóval nem az van, hogy bemegyek, hogy én most jöttem szülni (persze fájásaim vannak, meg elment a magzatvíz), aztán fölfektetnek (előkészületek után persze) az ágyra, aztán szülök amikor szülök? Hanem ha még bőven van időm, akkor jövök megyek-lefekszek-felkelek, stb... És csak konkrétan az érzéstelenítés beadásától fekszem ott a szülőszobán.

köszi
Hát én már ilyeneken agyalok!
Vendég

Szeder! Nagyon aggódok miattad!
Csak azt tudom mondani, hogy feküdj és ne csinálj semmit!!!!
Ezt mondom én, aki nap mint nap elugrok a boltba gyalog, hogy csak 1-2 dolog kell, és megpakolva jövök haza, mert ott még eszembe jut ezer dolog, és persze nem számít semmi, én azért hazacipelem. Aztán meg jön a lelki furdalás ezerrel. És a fogadalom, hogy többet nem cipelek, és többet nem megyek gyalog boltba!
De ha egyszer sétálhatnékom van?!
És én is majd akkor állítom le magam végleg, ha majd valami beüt az tuti. Nem bírok egyszerűen magammal!
Vendég

jaj szeder, annyira sajnálom ezt az állandó görcs parát nálad!!!
Nem akarok okos tojás lenni, de azt ugye tudod, hogy egy csomó izom tevékenységet pszihésen is lehet befolásolni?! Minél inkább a görcsre gondolsz és a koraszülésre, annál rosszabb.
Tudom könnyű azt mondani, hogy ne gondolj rá.... de inkább ismételgesd magadban, amit tegnap a dokid mondott: TELJESEN ZÁRT A MÉHSZÁJ!!! És fel sem puhult!!!!
A fiuknál azt mondtad, már a 24. héten kinyíltál, mégis kihordtad őket teljesen.... LÁTOD, MOST NEM IS NYÍLR KI!!!!! ÚGYHOGY MOST MÉG TÚL IS HORDOD ADÉLT!!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

eszike, már csak azért sem ilyen egyszerűen mennek a dolgok, mert simán 10 órát is eltarthat a szülés ( vagy mégtöbbet, főleg első babánál ).
De ahogy írtad , elég szimpi "emberbarát" a kórház. Szerintem ott tuti támogatják a vajúdás és szülés összes alternatív módját!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

szeder!!!!
jáááájjjj....abszolót egyetértek honeymoon-al, és én is ezt írtam pont hoyg ne koncentrálj már rá ennyire, minden rendben van, most mondta a dokid is....

KépKép

KépKép
bagzerka

eszike, honey
bagzerka!

Olyan arik vagytok, de higyjétek el, hogy nem gondolok rá.. tehát tudom, hogy nem vonzom be... egyszer csak jön.. ha meg jön a görcs, akkor mi a csudára gondoljak?? persze- ideig óráig bírok másra koncentrálni.. de ma a nappaliban, amikor pakoltam ki... akkor bizony elpityeregtem magam... mert olyan tehetetlen érzés... nem tudom tudatosan elmúlasztani.. pedig nagyon sok könyvet olvastam a
vonzás hatalmáról..
hiszek is benne.. de nem tudok most ezzel mit kezdeni...
honey,
talán te tudod a legjobban , hogy milyen ki.... ott sz...r amikor keményedik.. no nekem nem keményedik, hanem mensi görcsök vannak... talán az még rosszabb.. mert a görcs az, ami nagyobb gáz.. legalábbis a dokim ezt mondta.. a keményedés belefér.. de ha görcsölök, akkor menjek be...
eszem ágában sincs, de nagyon rossz.. a fiúk ugye itthon vannak, még jó, hogy már nagyok, ezért tényleg maximálisan tudok pihenni, ha probléma van..
szóval:
nem bevonzom, tudom jól... és amikor ma is elmentem vásárolni eszembe sem jutott.. de útközben mégis csak elkezdődöttt... hát azt hiszem este nagyot beszélek a párommal, hogy osszuk be másképp az időnket, és együtt menjünk vásárolgatni is.. mert én ezekután tuti nem megyek... bár
ahogy ismerem magam, ha jobban leszek, akkor ismét egyedül neki indulok... tehetetlenségnél rosszabb nincs én útálok tehetetlenül feküdni.. hm
most el is tűnök, mert már én unom magam.. .. nem hogy ti... :?

szeder74

Sziasztok! :)

Szeder: Csak pozitívan! Ahogy Honey is írta a vizsgálatnál minden rendben volt. Pihenj, kíméld magad az aggódástól is amennyire megy.
Gyere és írj, megkönnyebülsz és jobb lesz, nem hinném hogy itt bárki is unna :)
Keress vmi jó könyvet a neten és rendeld meg, másnap már kiviszik /és még olcsóbb is mint a boltban :)/ Talán leköt és nem érzed magad olyan tétlennek.

A bébibogyóm néha kezd kiakasztani, egyszerűen ülni csak úgy lehet mint aki karót nyelt. A kis lábát a jobb bordáimnak támasztja egyfolytában, ki lehet tapogatni. Az asztalfölé hajlás se megy, úgy eszem mint vmi régi arisztokrata :)

Kérdés: aki nem szoktak keményedésekről írni neki nagyon ritkán van? Csak mert ha sétálok vagy jön akár csak pár fok lécső nekem rögtön bekeményszik... Nem nagyon törödöm vele de rém kellemetlen. Ez ugye teljesen normális?

Kép

Kép
starlark

szeder,
igen, tudom, hogy a tehetetlenség a legrosszabb. Én ugyan így voltam ezzel hétvégén. Én szerencsére megúsztam a görcsöket, de a keményedéseken a fekvés sem segített. Ilyenkor a kétségbeesésembe már egy adag düh is vegyült, hogy mi a francot csinálhatnék még.

Hétfő óta én a bevásárlást is neten intézem, mivel apa max csak vasárnap tudna eljönni velem. És a doki 1,5 kg emelését engedélyezte csak.

starlak,
ha csak ilyenkor keményedik (mozgásra ) az nem gáz, az tök természetes. Az a nagyobb para ami szedernek meg nekem van: akár 8 óra huzamos fekvés után is tud beton kemény lenni.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Tök érdekes amit a video nézésről, no meg a cikkről írtatok.
Egyrészt engem nem undorított meg, nem ijesztett meg a premier plános szülések megnézése, sőt komolyan mondom, tátva maradt a szám, hogy a szülés ilyen "egyszerű", természetes és gyönyörüséges?! Nem félek egyáltalán, szuperül ki van találva a testünk, a kisbaba és valahogy én annyira éreztem (főleg az otthonszüléses videoknál!!!) hogy ez egy annyira ősileg kódolt dolog, hogy nem is lehet elrontani. Szóval én teljesen biztos vagyok benne, hogy arra próbálok majd koncentrálni, hogy gyönyörűen kinyílok, kiengedem a babát, és ő segíteni fog, együtt megcsináljuk, ott lesz a Férjem és csodálatos lesz az egész. Semmi véres, trutymós, fájdalomtól fetrengős gondolattal nem készülök. :)

A cikkből én találtam jó dolgot is, bár tény, hogy nagyon hagyományos orvos központú volt a megközelítés. Pl. hogy hogyan és hova kell nyomni... ezt már hallottam több helyen is és biztos nem hülyeség. A gyakori székrekedéssel küzdők előnyben vannak szerintem. :roll: :lol:

Minden kételkedőnek szívből ajánlom Ina May Gaskin: Útmutató a szüléshez című könyvét! :wink:

Szeder!

Sajnálom.
Ezt a kórház dolgot azért ne utasítsd el ennyire magadban! Ha nem vagy jól, az az egyetlen hely ahol biztonságban vagytok. Talán kicsit nyugodtabb lennél Te is, nem arra várva feküdnél tehetetlenül, hogy mikor jön megint a görcs, hanem megnyugodhatnál kicsit, hogy abszolút kéznél van a segítség. Ahogy írtad, a fiacskáid nagyok, biztos meg tudnátok pár napra oldani a felügyeletet. A kórházban kapnál valami jó kis görcsoldó koktélt és másnap hazamehetnél. Ez nekem sokkal ésszerűbb megoldás, mint akármennyi pénzt is kiadni egy koraszülést megelőző csodagyógyszerre.

Én most 4 napig egyedül vagyok itthon. Nem mondtam még, de az enyém baba teljesen be van fordulva a medencémbe, tehát effektíve felvette a születési pózt. Még minden zárt, de bajság lehet akármikor, úgyhogy úgy készülök, hogy az első gyanús jelnél tépek a kórházba. Nincs értelme kockáztatni, nincs értelme várni, pláne hogy egyedül vagyok.

Jóccakát!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

hahó!

vagyok ám én is, csak néha csak olvasgatok, mert fél percre ülök le a gép elé :P

Tábli: (juj, most jut eszembe, valakinél javitanom kellett volna valamit, talán életkort. Nem jut eszembe :oops: irjon megint, akinél nem stimm valami)
Kép

szeder :)
sajnálom a görcsöket és a sok keményedést, én (föleg ha a doki is ezt mondja), akkor sok görcs esetén bemennék a kh-ba.

csajos kismamik! Nekem meg van pár lányos holmim, feltettem a tesz-veszre (van még ezen kivül néhány, amiket nem raktam fel még idö hiányában, pl kaptunk még 1 kiskádat, igy már 3 van... meg néhány csajosabb rugi) Ha valakit érdekel, leveszem és Pestre be tudom vinni.

na, vasalok kicsit...

Kép
Kép
Kép
minyu

Jó reggelt mindenkinek!

Szeder,
Hogy vagy? Jobb a helyzet?
Én is tuti tépnék a helyedben a kórházba. De mondjuk én valamiért egyáltalán nem viszolygok a kórháztól.

Sajnos nálam nem javult a helyzet. :? Totális keményedés hajnalban. Már a tököm tele van ezzel.
Fekszem egész nap, 3 különböző gyógyszert szedek.... és így is. :evil:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!
MIndenkinek köszi a hsz-okat.
Higyjétek el, nem játszom magunkkal, ha kell megyek kórházba.
Elég nehéz eldönteni, hogy hol a határ... menés, nem menés között... mert tegyük hozzá senki nem szeret feleslegesen kórházbAN vegetálni... próbálok ügyesen figyelni a testemre :)

Honey!
Köszi a kérdést. Nem hiszed el egész éjszaka félig aludtam félig fent voltam, éreztem, hogy fájdogálok, de nem volt annyira zavaró,hogy ne alukáljak tőle.. hajnalban meg tudatosodott is, hogy mi van.... a csontjaim fájtak a derekamnál főleg.
Tágulgatok én is, a csontjaim fájtak.
Ez a természet rendje ennyi idős kismamaként, tudom ez nem is idegesít.

Adélkám az olyan, mint egy energiabomba :) édes pici lánykám, olyan aktív, ezért is vagyok nyugis.
Érzem, ha kidomborítja a kis fenekét. Olyan édes. A köldökömnél van a feneke és ide-oda riszálja, hol a ködököm jobb oldali részén domborít, hol a bal oldali részén. (azért is tudom, mert ugye a héten láttam is uh-on rá is kérdeztem,hogy ugye ott a feneke van?)

Tegnap megjöttek a bútorai ADélnak. Pedig 4 -6 hét lett volna a várakozás.. de 2 hét alatt szállították.
Doboz hegyek... de jó tudni, hogy már meg vannak a bútorok.

MEgyek főzök. Majd jövök :)

szeder74

Honey és Szeder!

Nagyon aggódom ám miattatok. Ti vagytok talán akik a legjobban és letöbbször keményedtek.
:( :(
Valószínűleg éna szerencsésebb alkatúak közé tartozom,mert talán 1 kezemen meg tudom számolni,hogy eddig hányszor keményedtem. Viszont nekem meg kicsit sem akar elmozdulni a faros fekvésből a babám. Nagyon nyugis baba néha rugdos egy kcsit,de semmi hullámzás meg ilyenek. Ha megfordul azt tuti érezni fogom.
Én is megmértem a haskörfogatomat 116 cm :shock: :shock: :shock:
Szerintem én vezetek. Hozzá teszem én eleve 92 cm-ről kezdtem... :(

Kép
Kép
a.m.

Monee!
Jó,hogy jöttél és minden rendben veletek :D

Szeder!
Örülök,hogy ilyen hamar meg is jött Adél bútora :D :D :D

Kép
Kép
a.m.

én már azzal is kiegyeznék ha egy kezemen meg tudnám számolni a keményedések számát, naponta. De nem is számolom, mert nem vagyok hajlandó idegesíteni magamat emiatt.
Flóra nálam is hihetetlen miket művel, akár csak Adél.
A dokim mondta, hogy a baba mozgásával is összefüggésben vannak a keményedések. És ezt már én is tapasztaltam!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!
Nem tüntem el teljesen, mindig olvaslak benneteket és követem az eseményeket.

Szeder
Vigyázz magatokra és pihenj sokat!!!

Blúmi
Én is szemüveges vagyok -3 a dioptriám a dokim azt mondta, hogy ez jó. Kérdezte Tőlem is, hogy a terhesség alatt romlott-e, de nem. Én elmennék a szemészetre a helyedben és megnézetném a szememet, mert ha romlott akkor jobb megkapni az új szemüveget és persze a szülész orvosodnak is tudnia kell.

Szimi, Ormolya
ÜdvözöllekBenneteket!!!! :lol:

Csibe
Gratulálok a kislányodhoz és helyes a pocid!!! :D :)

Lanta
Javulást kivánok édesapádnak!!!

Bejci
Kicsit megkésve de gratula az első évfordulotokhoz

Minyu
Szép lett a szobarészlet, aranyos a pocid és milyen vékony vagy!!!
Kérném, hogy a tábliba kérdőjellel ird be a nevek rovatba az Ádám, Leventét

Lányok!!
Nincs Nektek vagy ismerősi körötökbe olyan akinek fia van és kis mértetü 56-os bodykat és rugikat eladna? Ha tudtok segíteni azt előre is köszi!!!

Kép
sugi78

a.m., sugi, köszönöm nektek is :)

am:
hát én senkire soha nem írigykedtem még, és nem is kenyerem, de most nagyon jó lenne "görcsmentesen" élni, mint Te :)

Sugi.. no nem ám csak olvasni minket, mint valami napi újságot.. tessék jönni, és írni magatokról :)

Honey"
Ha nem gond, megírnád a tel.számodat, mert bizony hívtam a céget, akitől te is rendelted, de egy "picit" idióta pasi volt most a vonal másik végén.. ő nem tudta, hogy miről beszélek.. és kérdeznék tőled ezt-azt, ha nem gond.. köszike!

szeder74

SUGI:
Nem tudok olyan emberkét, aki eladna.. de ha nem zavar, hogy használtruha, akkor nézz körül a :

www.bababutik.com - on
és tegnap találtam egy másik tök jó angol használtruhás oldalt..
www.ruhafalva.hu
tök jó ruhák vannak én is rendeltem már és tényleg nagyon-nagyon jó állapotú rucik vannak mindkét oldalon...
Szerintem találsz kedvedrevalót :wink:
Ajánlom mindenki figyelmébe őket :) -tudom, hogy a bababutikot már írtuk, de ez a ruhafalva még úgy emlékszem nem jött szóba.. :)

szeder74

Lányok, nyertem az eBay-en :D
1600,- Ft-ért (szállítással együtt) vettem ezt a tündi-bündi pack-ot
Kép babaruci

Persze ez csak próba volt, és ezek nagy részét szerintem eladom, mert nyáriak. De az is lehet, hogy még jövőre is jó lesz rá valami.
Viszont a farmer naci nagyon édes - csak az megérte volna ezt az árat
Volt benne egy pici strand cipő is - azt is el akartam adni, de lányom kijelentette, hogy azt nem adja, és elrakta a cipők közé a tesónak :lol: [/img]

Kép
Kép
csibe21

csibe!
AAA kereskedő... a véredben van?? vagy, csak most kaptál rá az ízére??
Már arra gondolok, hogy olcsón veszed.. és egy csöpp haszonnal eladod.. :) ügyes vagy!!!
és nagyon-édesek a ruhák.. amiket eddig vettem Adélnak az megegyezik színvilágban Jázmin szettjével :)

szeder74

Sugi! Köszönöm a szemészetes tanácsot!!! És tényleg kíváncsiak vagyunk, hogy Veletek mi újság!!

Szeder, Honey! Sajnos Ti ilyen kemény csajok vagytok. Ne aggódjatok, és sok-sok pihi! Szorítok, hogy ne jöjjenek túl korán a kiscsajok!

Holka! Olyan régen voltál, minden ok??

Kép
blúmi

szeder, bevallom, hogy gondoltam rá, hogy amit eladok, az behozza azt az árat, amit ráköltöttem, és akkor amit megtartok, az meg ingyen van :))

Kép
Kép
csibe21

Szeder, Honey!

Görcsmentes napokat Nektek!
Rájöttem, hogy a hidegfront a hunyó nálam is, de szerencsére én jól elvagyok a napi 3 Magnerotommal! Azért attól félek, hogy milyen lesz a jövő hét, mert ugye vasárnap még 35 fok, kedden meg 19 a napi max., de szerencsére pont kedden megyek dokihoz is!

Még egy utolsó hsz. a "cikkhez": A legnagyobb hülyeség, hogy azt írja, a tolófájások a legfájdalmasabbak! Hát max annak, aki EDA-val szül, mert azt úgy igyekszenek beadni, hogy a tolófájásokra nagyjából kimenjen a hatása, és érezze a kismama, hogy mikor kell nyomni! Szóval, a tolófájások sehol nincseneka tágulási fájásokhoz képest és külön megkönnyebülés, hogy már csak nagyon kevés idő telik el a babával való találkozásig! Egyébként kifejezetten erős székelési ingerhez hasonlít, és amit én szeretek benne,az az, hogy itt kezdődik az a rész, amikor már én is tehetek azért, hogy a babám minél előbb előbújjon! Addig, ugye e test irányít és sokkal többet nem tehetek, minthogy elviselem és segítek, hogy minél gyorsabban kitáguljak. A tolófájásoknál ami szerintem kellemetlen, hogy az utolsók egyikénél az ember lánya kegyetlenül feszítő-csípő-égető érzést él át, ami párosul azzal az érzéssel, mintha legalább 3-4 ember keze matatna odabent! Na ez az, amikor a pici feje elérte a gátat és feszíti, hogy átjusson rajta! Ezt én azelőtt sehol nem hallottam-olvastam stb., ott szembesültem a dologgal, amikor érztem és szóltam, hogy valami csíp-éget-feszít! Erre a dokim meg a szülésznő felnevettek, hogy az nem valami, hanem valakinek a feje! :lol: És utána már 1 perc sem telik el, és a baba már ki is bújt egészen!

Monee!

Szerintem nagyon jó a hozzáállásod a szüléshez és ha így érzel, a lehető legjobb úton haladsz ahhoz, hogy nagyon pozitívan éld meg az egészet!

Márti
borossné becz márta

márti!
én ugyan nem szóltam hozzá a cikkhez.. mert nem igazán értek vele egyet, ugyanakkor:
Igazad van!
a tolófájás már nem fáj... :) az jóóóóóóó nagyon jóóóóóó :) , nekem olyan volt, mintha kakikálni kellett volna.. és nyomtam és jött.. és jött a gyermek és ki csusssszant...
-csak ennyit szólok ehhez a témához..

szeder74

[quote="kistiggrincs"]Sziasztok!

Nyuszifülke: melyik Peg Perego-t vettétek? Mi Veneziát, igaz használtan. AZóta már tesztelve is volt, múltkor abban toltam fel a havi nagy bevásárlást, 15kg. remekül bírta :D

Peg Perego Uno 2008. vettük meg.
Ja és kész a baba szoba, hát mit mondjak nem volt egyszerű, a szekrényt éjfélig raktuk,nagyon sok kis apró darabot összerakni. De kész lett már tegnap állt benne minden, meg a festő is volt javítani. Most már csak a lakójan hiányzik.

Nálunk az uh.n minden ok és a flowmetria eredmények is jónak bizonyultak. Kiscsajszi 1.089kg, nem egy nagy súlyú így kb 3kg.val fogok szülni.

Voltam ma megnéztem a szülő, vajúdó szobát. Tök jó, Honey no para. Minden nagyon jóóóó lesz. Én még A.M cikkét sem olvastam el, miután elég kritikát kapott a történet.
Apa; gyógyászati segédeszköz boltban lehet ruhát venni, vagy ahova én járok dokihoz (Hoeny ha erre jársz), meg papucs kell neki,és tökéletesen megfelel az otthoni, nem kell ezért külön újjat venni.
Anya; valami egyszerű kényelmes, pl pántos poló,felső, a lényeg a kényelem. Zokni, 2 papucs, betét tisztálkodó.......
Kisbaba; popsitörlő, pelenka, ruha csak a hazamenős kell majd neki bevinni.
A 35. hét előtt nem szabad megszülni semmiképp sem, mert nincs koraszülött osztály. De tovább erről nem kérdezősködtem, mert nem fogok és nem fog itt senki sem korábban szülni a 36.hét előtt.

Augusztus utolsó hetében megyek majd ctg.re, az még 7 hét :shock: :shock: :shock:

ja, és míg megmutatta a szülésznő a szobákat kajakra izgultam, és egyben vártam abban a pillanatban, hogy de jóóó lenne. no demikor megláttam a szemetest hát Honey amitől kiakadtam a vetítésen azonnal eszembe jutott.
Ja nekem a dokim mondta semmi nem lesz olyan mitn amit levetítettek, mi nagyon jól fogjuk magunkat érezni sokat fogunk nevetni, és ne foglalkozzak vele próbáljam elfelejteni. Ja és ne támogatja abszolute ezeket a vetítő filmeket.

Szülésznőm, jajj IstenNő, nagyon jóóó párost fogunk alkotni, áhhh minden félelmet elfog kergetni, amúgy is hess hess hess rossz gondolatok.

ennyi a történetem.

juniusi kismamik topik csiri biri kislányának képét kukk, áhh fürdőrucis kép nagyon édiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Az a kedvenc kiscsajom itt a neten, Zoé Kata, haláli kiscsaj zabálni valóóó.
Vendég

szuper jó hírek nyuszifülke!!! :D örülök, hogy ilyen jó a tapasztalatod a szülőszobáról meg a szülésznőröl!!

szeder,
nem tudok másik számot adni, csak ami a neten van fent. én is azon hívtam őket. Mondtad a gyártót ( weleda ) meg a termék nevét (bryophyllum D3 ) ? Meglep, ha még ezek után sem vágta az ember a telefonban, hogy miről van szó, mert ez a kismamák által egyik legkeresettebb homeos termékük. Nekem még a nevét sem kellett bemondanom. elég volt annyi, hogy koraszülés megelőzésére, weleda termék.

Mi jövőhéten megyünk uh-ra, szerdán az Istenhegyire. Hátha megmutatja a kis pofiját! :D Jaj már úgy várom!!!! De azért van bennem egy pici adag félsz is a korábbi negatív "élmények" miatt.

Ja, én is megmértem a hasamat. 99 cm. :D Bár az én 180-as magasságomhoz ez nem tűnik nagynak. Delegalább van helye a kis pocoknak.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

jaj csajok, ma még ki sem tettem a lában a lakásból.
Kezdek totál bezombulni. :shock:
Már a kisbabás könyveket is halálra unom. Szeptemberre az elméleti tudásom már csillagos 5-ös lesz. :D
Mondjuk legalább elértem azt, hogy fekve már egyáltalán nem keményedik a pocakom.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Nem vesztem el, egy kis életjelet adok magamról. Bocsánat, de csak az utsó oldalt olvastam vissza. :oops:

Szeder, milyen volt balcsin? Szomorúan olvasom, hogy mi van veletek. Nagyon sajnálom ezt a sok görcsölgetést. A dokik nem mondanak semmit hogy mitől lehet?Bizzunk benne, hogy Adélka még nem akar kijönni, és megvárja amíg elég érett lesz a kis tüdeje erre a világra!Nem sok van már hátra Nektek!NAgyon szorítok!!!!

Honeymoon, neked is nagyon drukkolok, hogy csituljanak ezek a görcsik. Reméljük, a kis Flóra is sokáig húzza a pocidban. 99 cm?????Nagyon jó. :wink:
Én most estem bele abba, hogy kezdek magamtól megijedni, akkora darab lettem.... :oops: Rakok fel egy pocak képet.

Eszike, tarts ki, már Neked sem tart olyan sokáig, tudom könnyű mondani, de minden rendben lesz!!!!

Voltam UH-n. Minden rendben velünk. A dokim ismét nem volt túl közlékeny.......nagyjából semmit sem mondott. Csak gyorsan lezavarta az UH-t, kb 2 perc alatt (vagy még annyi sem volt) aztán megkérdeztem tőle, hogy akkor minden oké a babával? Azt mondta igen. Aztán megkérdeztem tőle, hogy mégis mekkora a baba? Erre ő azt mondja,hogy 1500 és 2000 gramm között lehet, aztán kijavítja magát: van 2000 gramm is! :shock: :shock:
Vagy ma este vagy holnap megyünk a hétvégére balcsira.
Íme a pocakfotó:

Kép

Alíz

KépKép
roni0422

blúmi!!!
szemüveg téma: én úgytudom tök természetes hoy terhesség alatt romlik a látás, és szülés után visszaáll!!! szóval nehogy új szemüveget csináltass, utána újra a régi lesz!! js és egy barátnôm, akinek -8(!!!) as a szeme, neki javasoltak császárt emiatt, mert valami pupilla levállás, vagy hasonló szörnyûség lehetôsége állt fenn...remélem nem mondok nagy hülyeséget, de én esküszöm erre emlékszem!!!!! szóval a -2, -3 az semmi!!!! nekem is -2 és szóba se jött!!

szeder, honey!!!
sajnálom hoyg ennyit keményedtek!! talán majd cserébe ti fogtok pikkpakk szülni!!! ez lesz a kárpótlás, ja és természetesen úgy betöltött 39.-40. héten!!! :)

am!
nekem is 115 a pocim!!! mondjuk kb 2 hete, most stagnál :D

csibe!
gratula, ügyes vagy! jól kifogtad!!!

nyuszifülke!
tökjó hoyg jó tapasztalat volt a szülôszoba nézô!!!! nekünk az alternatív volt, majd asszem a mellette elsô szülôszoba, mindkettô remek volt :)

roni!!
szuper a pocak kép!!!! jó nagy már neked is :) és a 2000gr nem is sok, nekem is 1800 kölrülit mondtak annyi idôsen!!!

mi meg simivel ma útnak indultunk, perzs 4 kis lábacskánkon napi intéznivalós túránkra....körzeti, ebéd, okmányiroda, játszó, egy könyv visszaadás, bank, jáccó, marci húgáékhoz visszaszerezni a gördeszkáját siminek, majd újra jáccó....(ez már este 6 után) majd vacsi a klauzál téren egy kiülôs finom, olcsó kis helyen, tökjó volt!!! onnan haza,majt közös tusolás, és ô ágyba, én meg fotelbe be, lábakat fel... ezt sikerült reggel 10:45-tôl este 21:45ig lezavarni........huuuhh, kissé kivagyok, de nem is annyira, mint kéne.... nem is értem :)

reggel megyünk, visszük a porszívónkat, meg felmosó cuccost, és irány az új lakás, majd odajönnek apuék, a 6éves kistesómmal, és megnézik ôk is végre, és viszik simit, úgy majd talán kicsit tudok intenzívebben haladni a macskaszôrtelenítôs ügyben :D (nagy vörös persza cic lakott ott eddig...)

na ennyi, jóóócccaakkk!!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Helloka!

A.m.!

Dicsekedek, jó?! :D
86 cm-ről 107 centi volt tegnap és + 7 kiló körül. Elég szép nagy a pocakom. :D

Csibe!

Tök jók a rucik. Eccer majd kioktathatnál engem is E-bayből. :lol:

Ennyit rólam, tépek pihikézni.
Jó éjt mindenkinek!

Monee

monee85

Bagzerka nyert!
Ezt nem lehet überelni. :lol: Bár ő mondjuk nem az első babások olimpiáján indul. :lol:

Monee

monee85

Sziasztok!

Én sem vesztem el, csak túl sok minden történik körülöttem, és nem volt sem időm, se energiám géphez ülni.. Elkezdtem egy párszor beleolvasgatni, hogy legalább képben legyek, de amint megláttam mennyit termeltek :lol: , feladtam. Most majd megpróbálok napi szinten képben lenni, aztán visszaolvasgatok lassan...

Honey, Szeder, sajnálom, hogy ilyen korán ilyen erős keményedésekkel, görcsökkel küzdetek. Kitartás, beszélgessetek a kis manókhoz, hogy még bent kell maradniuk egy pár hétig.

Hihetetlen, hogy már ennyire szülés közeli hangulat van itt. Én még anniyra nem érzem ezt.. Valahogy nekem még messzinek tűnik. Kiváncsi vagyok, milyen videókról írtatok itt. Bár annno láttam jó néhány szülést, de nem emlékszem, hogy 17 évesen elriasztott volna a látvány picit is... Azért majd most visszakeresem.

Rólunk: itthon alakul a helyzet. Nem teljesen olyan mint volt korábban, a szálka megvan, de igyekszem nem gondolni a történtekre... Az ominózus eset után még voltak egyéb gondok is, melyek a keményfejűségünknek köszönhetők főleg, de rájöttünk, hogy az nem vezet semmi jóra, így most teljes a fegyverszünet.. Kivülről már teljesen normális párnak látszunk.

Babócám jól van, sokat mocorog, bár sajna a legutóbbi UH-n harántfekvéses volt, mondta is a doki, hogy beszéljük már rá, hogy forduljon lefelé. Még jó, hogy korábban meg szinte mindig fejjel lefelé volt, a finisre meg eltekereg. Nagyon sokat mocorog. Már nem anniyra rugdal, hanem állandóan "mászik" hol itt dudorodik valami, hol ott. Imádom :D
A méhszáj szerencsére nem nyílt ki jobban, még mindig a 2100 as érétket írta be a doki, ez a 22. hét óta így van. Doki optimista (én is) és szerinte a koraszülésveszély már nem áll fenn.

Kisebb görcsök nálam is vannak néha, de szerintem ez normális. A pipolfent abbahygtam, csak ha muszáj, akkor veszek be gy felet. Megúntam, hogy mindig félkómás vagyok tőle, és teljesen tompa. Így most jobban érzem magam.

Műlt hét óta egyre nehézkesebbnek érzem magam, egyik napról a másikra bizonyos mozdulatok nehezemre esnek. Főleg az éjszakai wc-re mászkálásnál monszolom magam, napközben még könnyebb.

Van egy új tünetem, amit még nem olvastam sehol sem.. Már két hete a bal kezem kisújja, illetve annak a folytatása a tenyerem szélén veszettül zsibbad. Aztán mondtam a családban egy 3 gyerekes rokonnka, aki megnyugtatott, hogy neki is volt ilyan, ez a terhesség után elmúlik.. Néha olyan szinten le van zsibadva, hogy szinte fáj. Hát mindig van valami..

Vércukros ijedelem is volt. Először a védőnő picit magasat mért, erre adott szénhidrátszegény diétát.. Utána kontroll, amikor meg 0,6-ot mért, mire mondtam, hogy ez nem lehet, rossz a szerkentyű. Ilyen vércukorral már kómálnék.. A csaj majdnem rosszul lett, anniyra megijedt, mert szerinte a géppel minden OK, eddig kiválóan működött. Megnézte még 1x, akkor 0,7 lett, illetve egy másik kismamát is megbökött, neki tökéletes volt az érték. Azonnal továbbküldött a szakorvoshoz, és nem értette, hogy vagyok én még talpon.. Autóval (!) hazamentem, felhívtam a dokit, hogy mit szól ehhez. Szerinte is lehetetlen érték volt, de azért biztos ami biztos, másnap elküldött laborba. Az az eredmény tökéletes lett, így mondtam a védőnőnek, hogy többet én nem szeretném ha azzal a mérővel engem piszkánla... Punktum. Diéta pedig nincs, és nem foglalkozom innentől a kérdéssel. Feleslegesen ne ijesztegessenek, mert azért az ember fülébe beleteszik a bogarat..

Hát ennyi, majd igyekszem pótolni, megtudni, hogy kivel mi van, mi történt!

Rönééé

Kép
röné

Bagzerka, hihetetlen, mennyi energiád van! Nem semmi amit leírtál! Csak így tovább! :lol:

Rönééé

Kép
röné

Bagzerka, köszi! Bár én magammal egy kicsit kritikus vagyok....majd én is megmérem a pocakomat. Le kalappal, mennyi mindent megcsinálsz, mennyi energiád van! Azt én is észrevettem, hogy megint romlott a szemem, de eszembe nem jutott volna, hogy ez a terhességtől van :shock: :shock: Sokszor olyan mintha nem is látnék, vagy legalábbis homályos lenne a látásom.

Alíz

KépKép
roni0422

hát a mai energiatöbbletem én sem tudom minek köszönhetô :D
ja és furi, de én éjjel abszolút nem járkálok pisilni!!!! napközben annál inkább, mert annyira lent nyom a bébi, hoyg van h 5x is el tudok menni 5 percen belül, és sikerrel.... este meg nyugi van :) még....

röné!!
zsibbadás: nekem simivel volt olyan szintû, hoyg éjjel, arra ébredtem hoyg nulla a karom, és meg kellett fogjam a mûködô kézzel, és arrébb tennem, mert moccantani sem bírtam!!!! vááá de rossz volt! de elmúlt, és most nincs ilyen, koppkopp...

KépKép

KépKép
bagzerka

francba is a jó kis ikeás cuccokkal a vaterán meg teszveszen....eddig tartott végig böngésznem mind :roll: ááááá bééna één, miért nem alszom máárrr???!?!?!

csak ezt jöttem megosztani veletek :lol:

KépKép

KépKép
bagzerka

szépjóreg mindenkinek!
hát ma szépen beelőztem mindenkit!valahogy nem tudtam visszaaludni.....én aki 10-ig 11-ig húzom a lóbőrt de-tt önként.
na mind1 remélem ebből nem lesz rendszer.
olvaslak ám titeket mindig, de néha érzem csak h. írjak is.... :)
voltam 32. heti uh-n. minden a legnagyobb rendben, jól is érzem magam.tegnap elkészült a babasarkunk még kis deko hiányzik és majd dobok képet. superül telnek itthon a napok...sok lóti-futi meg progi :)
honey, szeder!sok sok drukk, pihizzetek és időre fog érkezni a lurkó.
bagz, iszonyat h. miket nyomsz le egy nap...aztán óvatosan a meleggel!

Kép
winona

dokim aug. szabin lesz, úgyhogy leszervezett egy szülésznőt nekem, akivel rengeteget dolgozott együtt, és majd hozzá fogok járni hetente ctg meg ilyesmi....de legalább megnyugodtam, h. van egy fix pont.én hülye most meg a 32 uh-n nem is kaptam papírt a méretekről és nem is kértem......na sebaj, lényeg h. az adatok okék voltak.
jah köszi a babafalva.hu-t aki mondta, mert hulla jó árakon jó rucik vannak :) ha kell még gönc, majd most nézem meg miből mennyi van, akkkor ott fogok rendelni.
gyerekek, azért jól rohan az idő!!!már csak nyolc hét.....hipp hopp és itt a béjbi.....akkora csoda ez!!
na látom nagyon friss vagyok, úgyhogy abba is hagyom, nem akarom betölteni én az oldalt.
hűsülős napot, bár most még fázom is :)

Kép
winona

Sziasztok!

Bagzerka, kalapot le Simi előtt is, hogy ezt végigcsinálta veled!! De Te is nagyon ügyes vagy ;)

Örülök, hogy akik régen jelentkeztek, most megtették.

Tök gáz amit a jövő hétre jósolnak: hétvégén 35-36°C, hétfőn 29°C; kedden már csak max 19-20.... Közel húsz fok ingadozás két nap alatt... Mindenki igyon sok folyadékot!!

A szemüveg-dologhoz szeretnék még hozzászólni: én egyszer beszélgettem erről szemészorvossal, aki azt mondta, inkább alkati kérdés, hogy kinek sérül meg a szeme szülés közben. (Nekem is van barátnőm -7-8-as dioptriával, ő meg hármat szült természetes úton.) Azt is mondta a szemdoki, hogy végig a várandósság és a szoptatás alatt változhat az éleslátás a változó vízháztartás következtében, de a végén visszaáll minden, ezért nekem nem is írt fel új szemüveget. Amúgy a védőnő szólt rám, és küldött szemészetre, ahogy meglátott szemüvegben (amikor kontaktlencse volt rajtam, eszébe sem jutott). Kicsit hülyén érzem magam, hogy egy beszélgetést írok le, és nem tudok linket csatolni, remélem, jól emlékszem az elhangzottakra :)

Amúgy meg képzeljétek, szerelembe estem egy Chicco Lite Way babakocsival, pedig nekünk már van itthon egy Travel System (ABC Design). Most úúúúgy vennék! Felteszek róla nektek is linket, hátha más is kedvet kap: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0250677969 Akár első (és egyetlen) kocsinak is lehet használni. És most a Kikában "csak"29.900Ft (elvileg 39.900 helyett). Most várom, hogy elmúljon a lángolásom.
Ja, amúgy egy barátnőm, akinek szintén volt egy időben 4 babakocsija, a legjobban a Chicco Ponee XS-ével van megelégedve, még az unokáit is abban szeretné tolni. Az csak 6 hónapos kortól használható, mert nem dönthető teljesen az ülése. Ezt csak azoknak írom, akik még nem vettek.

Anyooka, csak most küldöm az adataimat, mert a múltkor teljesen elfelejtettem. Majd ha lesz pótküldés, kaphatok én is táblát?

Mindenkinek kellemes hűsölést a hétvégére!!

Kép
Kép
sarkantyúka

Szisztok!

tyűűűű bagzerka! De irigyellek. Nekem ez egy heti program, amit felsoroltál. Jaj én nagyon szenvedek ettől az otthonléttől.
De sajna kénytelen vagyok végig pihenni, mert nagyon érzem, hogy nem vagyok százas.... :? :cry:

roni,
jó nagy már a bébi!!! :D Gratula!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Megjöttem én is. ;)
Az elmúlt két napban visszaolvastam, és egyedül az utolsó lapra nem volt már bennem kellő erő, hogy olvassak... Azért azt hiszem, sikerült képbe kerülnöm. ;)

Szeder!
Iszonyú lehet neked állandó parában, de bizti minden rendben lesz, és "szenvedsz" még velünk együtt 10 hetet. ;) :D

Honey!
Ez a pénz vita elég érdekes... azt figyeltem meg, hogy nálunk addig nem volt soha a pénzen vita, amig nagyon be kellett osztani. Amióta van, és jut mindenre, amire csak szeretnénk... áááááááááá
Szóval amikor hasonló vitáink voltak, a végén meguntam, és kiirtam egy árlistát a hűtőre: mosás: 500.-, vasalás: 1.000.-, mosogatás: 300.-, főzés: 800.-, stb.
Mellette adtam egy bevásárlólistát páromnak, hogy ezeket kell megvenni. Direkt tettem bele olyasmit is, hogy mosópor, öblitő, mosogatószer, domestos, sampon... egyrészt, mert ezek elég húzós kiadások igy együtt, másrészt, hogy lássa, nem csak a kenyérre kell pénz, ha boltba megy az ember... :D
Na amikor a pénztárnál otthagyott egy nem is túl hosszú listáért 20e-t, utána visszabett a nagy arcból.
Persze az valamiért mindig vissza-visszatérő vitamotivum, hogy ő keres, hozza a házhoz a pénzt, én meg csak költöm, de olyankor már csak mondom neki, hogy semmi gond, majd irom a listákat, intézheti ő is a "költekezést"... ettől kellően lehiggad, hiszen akkor idt is kellene erre szakitania, plusz a pasik alapból utálnak mindent, ami sorbanállás... valamiért ők genetikusan nem hajlandók tusomást venni arról, hogy dolgokért bizony kemény ezreseket kell a boltban otthagyni, ha teszemazt csak tiszta ruhát akarunk húzni, akkor is... :D

Csibe!
Valami nagyon édes Jázmin pofija a képen, jó, hogy neked is ennyire jól sikerült fotót készitettek. :)

Minyu!
Azta de vékonyka vagy!!!!! Nem is tudom, hogy birja el a lábad azt a hordót előtted... :D :D :D
Nagyon csini kismami vagy!

Lanta!
Mióta beszéltünk, totál beparáztam, hogy tényleg mi lesz akkor, ha Majám nem lesz olyan jó kisbaba, mint Lola volt.... erre eddig komolyan nem is gondoltam... majdcsak túlleszünk a nehezén, és amikor már akkorák lesznek a törpéink, mint Szeder nagyfiai, akkor már csak mosolygunk a kezdeti nehézségeken. ;)
Remélem Kornélia fogacskái közben kibújtak, és nyugisabbak az éjszakáitok.

Most elküldöm, mielőtt elveszik, folyt. köv.

Kép
Kép
lolababa

Kicsit magunkról:

Megvolt a 30. heti uh, Majám 1500g, és minden rendben vele.
Alaposan meglepett, ugyanis 5 hete a 4D-s uh-n fejvégű volt, örültem is, hogy végre egy gyermekem "normálisan" helyezkedik, de most közölték, hogy ő is faros. :) Mondjuk nekem mindegy, mert mindenképpen császár leszek (mivel Lola is az volt faros fekvés miatt, és ebből a szempontból túl korán jön a második), igy max csak azt az előnyét élvezem, hogy sokkal kényelmesebb igy kihordani, a rúgások nem annyira fájdalmasak, és nem fesziti a medencémet sem.

Erről jut eszembe:
Anyooo,
tök jó, hogy áment mondtak a csaszidra! Elég gáz lett volna, ha orvosi melléfogás miatt nem engedik, aztán sürgősségi császárként végezted volna (mert úgyis az lett volna a vége a problémád miatt, ami azért, mert sok doki nem ismeri, nem szűnik meg létezni), csak akkor még szenvedhettél is volna vele... :?

Nyaralás:
Egy hetet voltunk Hajdúszoboszlón, és komolyan mondom, naggggyon jó volt. Egyrészt azért, mert még soha nem voltunk belföldön szállodában, ellátással, másrészt, mert most apa is megtudta, hogy bizony én nem csak ülök itthon, és nem csinálok semmit, hanem elég kemény megpróbáltatás tud lenni egy egyéves állandó gardirozása...
Mondjuk ha nem minden nap 5-kor fújt volna ébresztőt a lányom, még jobb lett volna, de igy is nagyon élveztük.
Még a pezsgőfürdőbe is bemerészkedtem, nagyon bátor és optimista voltam. :) Szerencsére nem lett baj belőle.

Amúgy ismerős a konan által irt lustaság, legszivesebben hevernék egész nap, és átaludnám az elkövetkező 10 hetet. Semmihez nincs ledvem, erőm, és minél melegebb van, az érzés annál erősebb... :?

Dinnye-mániások csapatához csatlakoznék, muszáj minden nap megkapnom az adagomat, oda-vissza vagyok érte!!!!
Kiegészitve nektarinnal, amiből lassan nagykereskedelmi mennyiséget fogyasztok, amibe mondjuk lánykám is besegit. De ez legalább egészséges.

Valaki kérdezte, ki hol vesz gyümit, zöldséget (bocsi, agyam szita, nem emlékszem, ki volt az)... Hát én mindent ott, ahol eddig. Kisvárosban lakom, egy zöldséges van, nagyon szép áruval. Igazából szaglálom a cuccokat (bizti vicces látvány vagyok), és az igazi, kertben termett gyüminek, zöldségnek nyálcsorgató illata van, meg lehet különböztetni a mesterséges cuccoktól. Hogy mivel permetezik, vegyszerezik... én azt gondolom, hogy a "bio" sem mindig bio, mert a kártevőket nem érdekli, hogy a gazda nem akar permetezni, ha szabadban terem, akkor megtalálják, és nincs kegyelem... ha pedig nem szabadban terem, akkor nekem az nem is igazi bio...
Eddig sem tudtuk soha, mivel kezelik a cuccokat, ez csak mostanában lett divat, hogy ekkora hűhót csapnak körülötte...
De ez a magánvéleményem.

folyt. köv.

Kép
Kép
lolababa

Már csak egy dolgot szeretnék most igy hirtelen...

Ha valakit esetleg érdekel, elég sok cuccot rendelek Ausztriából, amikhez tudok kérni akár sterilizálót is (igy nincs rajta pk, és sokkal kedvezőbb az ára), és ha esetleg érdekel valakit, akkor szivesen kérek nektek is.
Csatolok képet, igy az ára 26,99 Eur, vagyis átszámitva kb. 6.500.-
Elektromos, gőzölős sterilizátor, én most próbáltam ki, nekem tetszik. Bambinoworld márkájú, 6 üveget tud tartozékaival egyszerre sterilizálni.
Ha valakit érdekel, küldjön privit, és szivesen kérek neki.

Kép

Ezen kivül, van két babakocsim, meg egy utazóágyam is eladó, ha érdekel valakit szintén priviben tudok bővebben is róluk irni, nem akarom ezzel a topicot terhelni. Képeket azért csatolok.

Kép Kép Kép

No ennyit ezekről, dugultam.

Mindenkinek jó hétvégét!

Kép
Kép
lolababa

Sziasztok!

Úgy látom ez a meleg eléggé megvisel mindenkit,mert nagy a pangás.
És még a holnapot is ki kell húzni :( :( :roll:
Ma se nagyon mozdultam ki csak bevásároltunk,de majd meg ütött a guta a kocsiban is.

Örülök,hogy az elveszett báránykák is jelentkeztek :D (Roni,Röné, Winioa, Lolababa)

Roni!

Nagyon hejes kismami vagy,szép nagy már a pocid.

Próbálok én is felrakni képeket: ez a 27 hetes pocak képem
Kép Kép
ez meg a 32+4 hetes képem :D

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Roni és A.m!

Nagyon szépeke a poci képek!!!!

Bagzerka!
Nem semmi napod lehetett!

Szeder és Honey!
Sajnálom a görcsöket, de ne izguljatok, minden rendben lesz, kicsit többet menjetek a dokihoz ellenőrzésre.
Valamelyik hajnalban nekem is voltak enyhe menstruációs görcseim, de szerencsére elmúltak.
Nem tudom, nekem is inkább húzódik a hasam néha, mint Csibének, de lehet ez a keményedés? Nálatok az milyen érzés?

Lányok!

Ma töltöm a 30.hetet! Hurrá!

Ma mi voltunk vásárolni, vettem még pár babaruhát is, lassan a ruhákból elég lesz, egyéb kiegészítők kellenek még.
Illetve vettünk egy orhideát potom 4000 Ft-ért, a férjem kiakadt, mert azt hittem 695 Ft, de csak a kaspó volt annyi, tiszta hülye voltam, nem néztem meg rendesen, eszembe kellett volna hogy jusson, az orhidea nem lehet 695 Ft!!!!!!!!!! Na mindegy, de nagyon szép.

Kép
Kép
petra1980

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?