Új privát üzeneted érkezett!

Sziszka,
Sok szerencsét, és kellemes szobatársakat kívánok nektek!

Nitty,
Én nem mennék be a vízbe a helyedben, egyszer ki lehet bírni.

Voltam dokinál, és hát nem fordult be a manó sajnos. Úgy néz ki, hogy fel kell készülnöm a faros szülésre, igaz eléggé be vagyok tojva. Nem tudom, hogy menni fog-e, eléggé elkeseredtem és állandóan csak bőgnék. Úgy szerettem volna egy gyors és háborítatlan szülést, erre meglesz megint a hosszú vajúdás, az oxitocin, és az elmaradhatatlan gátmetszés, ami után nekem átszabták a puncimat és még 3 év után is fáj. Nem így szerettem volna. És a legrosszabb, hogy végig a picur miatt fogok aggódni. Most filózok, hogy ne kérjem inkább a császárt. A doki is meg a védőnő is azt mondja, hogy simán meg tudom szülni. Kicsit kibuktam. A másik, hogy a dokim lazán kijelentette, hogy 3 hét múlva menjek vissza, mert a baba 4 hét múlva már nem lesz benn. Tökjó, ráadásul pihennem kell, magnéziumot sem hagyhatom abba a sok keményedés miatt. Zalán emelgetése is megtiltva. A méhszájam zárva, ez az egy jó hír. Bocs, ha sok voltam...

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Ági,
Tényleg nagyon csinos vagy!!!!
És a babakuckótok is nagyon szép!

Minden veszekedős kismaminak sok türelmet kívánok!

És köszönöm Zalán nevében a gyógypuszikat! Holnap kéne levennem a kötését, de ma este leszedjük, mert vizes lett, és nem tudom, hogy mi a jobb, inkább leveszem neki.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

Hát, egyenlőre itthon. Ne haragudjatok, nem nagyon volt / lesz időm visszaolvasni.
A lényeg, hogy úgy alakult, a baba lett meg előbb. Úgyhogy ha minden igaz, én vagyok a második befutó Barbi után.

A történet röviden: múlt héten szerdán befeküdtem az onkológiára, azzal a tudattal, hogy másnap műtik a nyakamat. Pár óra múlva - párom alig ment el - , kapom a telefont, hogy a dokik úgy döntöttek még hétfőn, hogy előbb a baba, aztán a nyaki műtét. Férjem vissza, megyünk a SOTE-ra, befekszek. Aznap és még másnap kaptam 1-1 szurit a fenekembe, olyan babatüdőérlelő izét. Így meg kellett várni, míg az kifejti a hatását, azaz csütörtök helyett csak pénteken este lehetett a császár. Előtte volt pár ctg, kaptam infúziót, majd pénteken, azaz 2008. 07.04-én este 19.45-kor megszületett a kisfiam. Még a doki is elámult, hogy a korához képest (pont 33. hét 0 nap) milyen nagy baba. 2.170g és 48 cm. Azt mondták, ha végig kihordom, valószínű 4 kg fölött lett volna. Előtte egy héttel még az ultrahang szerint 1.690g volt.
A baba makkegészséges, csak egy napig segítették a légzését, aztán kiszedte magából, hogy neki nincs rá szüksége. :D
3 napig volt csak inkubátorban, utána már én etethettem cumiból a pólyában, az ölemben. Be sem sárgult, úgyhogy nagyon kis stramm kölyök. Tegnap engedtek haza a kórházból, őt pedig átvitték a Péterfybe, mert azt kértük, az van hozzánk a legközelebb. Látogattuk tegnap is, ma is, ma is megetettem, jól vissza is bukta egy részét, mert nagyon hamar befalta az adagját, bár még csak nagyon keveset eszik, 20g-ot. Az ottani ápolónő meg jól lebaszott, hogy elmagyarázta hogyan kell csinálni, mégis miattam visszajött neki a kaja. Nem szóltam semmit, de nem hinném, hogy neki az első babánál, az első igazi kajáltatás hibátlanul ment volna.
Amúgy az ottani dokinő nagyon rendes, addig tartják ott a babát, amíg haza nem engednek majd a kórházból, vagyis egyszerre mehetünk majd haza. Én vasárnap este fekszem be újra, és hétfőn reggel én leszek az első, akit műtenek. Valószínű fogok vért is kapni. Remélem hamar túlleszek rajta. A műtét után 4 héttel kezdik meg a sugárkezelést.

Mindenkinek köszönöm, aki gondolt rám, ránk!

Még egy utolsó gondolat: Aki dicséri a császárt, és azzal akar szülni, az kimondhatatlan hülye, vagy csak még soha nem esett át rajta. Nem akarok senkit elrémiszteni, de iszonyatosan szörnyű, nem maga a műtét, hanem ami utána van. Ezerszer inkább természetesen!! Ez mégiscsak egy hasi műtét, ahol átvágnak egy csomó mindent, utána az ember meg csak néz, hogy mindent hasizomból csinál. A műtét után iszonyú érzés megmozdulni, elindulni, pedig muszály. Kegyetlenül fáj, nem tudsz nevetni, hapcizni, köhögni, orrot fujni. Én nagyon megszenvedtem, még a mai napig is átvérzik a kötésem, és olyan érzés, mintha tüzes vassal égetnének azon a részen. A dokik szerint a sebem nagyon szép, szépen gyógyul, és a vérezgetés meg a fájdalom természetes, ez nem olyan fajta seb sajnos, ami egy hét alatt meggyógyul. Szóval ennyi a tapasztalatom.

Megpróbálok még néhány képet felrakni a babóról.

Kép
felicia

Kép

Ez a kép még a születése napján készült.

Kép
felicia

Kép

Kép

Kép

Kép
felicia

Szia Felícia!

De jó hallani rólatok!!! Csodaszép a "pici" fiú és örülök, hogy ilyen erős kissrác gazdagítja a csapatot ;)

Továbbra is veled vagyunk gondolatban és nagyon szorítok, hogy minél simábban, egyszerűen menjenek a dolgok és tudod, csak pozitív hozzáállást várunk tőled, más szóba sem jöhet ;)
meglátod, minden rendben lesz!

sniky

Felicia!

Nagyon szép a kisfiad, sőt, gyönyörű! Látszik rajta, milyen kis stram legény, főleg, hogy magától, minden segítség nélkül megoldja a légzést. Nagyon erős, és TE is ugyanilyen erős vagy és leszel.

Remélem, hogy mihamarabb otthon lehettek együtt, és a kisbabád hatalmas energiát fog Neked adni a felépüléshez.

Nagyon-nagyon szorítok nektek.

Szilvi

rizsimami

Felicia drága, csak ámulok és bámulok milyen gyönyörű a kisfiad!!! Nagyon nagy gratula hozzá és minden lehetséges szépet és jót kívánok nektek!! Minden erőmmel kívánom, hogy gyógyulj és természetesen küldöm a sok sok ++++++++++ energiát.

Köszönjük a dícséreteket, igyekeztünk otthonos szobát varázsolni, már csak a kis lakójára vár.

Rita, ne szomorkodj, próbálj meg háton fekve a derekad alá párnát tenni, hogy jól kifeszüljön a pocakod, hátha annyira kényelmetlen a babának, hogy átfordul. Ez régi bába fogás az utolsó pillanatig lehet alkalmazni. Hátha...

Niki, nagyon szép méreteitek vannak, örülök, hogy minden rendben!!!

Zsófi, málnalevél tea a 36. héttől, hogy puhuljon a méhszáj és elkezdjen nyílni, pont ma mondták a szülésznénik az előadáson. Én tegnap ittam először, kíváncsi vagyok, milyen lesz, azt mondták még, hogy erősíti az összehúzódásokat, úgyhogy akinek keményedik sokat a pocakja, ne igya. NST vizsgálaton beülsz egy fotelba és ott csinálják, három fotel van, mi csak ketten voltunk.

Laci, sok puszi Sziszkának és hajrá-hajrá-hajrá!!

KépKép
columbine

Bende, ne veszekedjetek :( a fene egyen meg minden kis hülyeséget, sokkal nagyobb dolgok várnak Ránk!!! Befelé, figyelj, a többi le van sza.....va.

Zsófi, még NST, kétféle gép van, nekem kellett nyomkodni, a másiknak nem.

KépKép
columbine

Felícia! Gratulálunk a kisfiatokhoz!!! Nagyon édes a kis csöppség, aki annyira nem is csöpp! Nagyon ügyes vagy!

Gondolunk Rád továbbra is! Kitartást és csak továbbra is ilyen ügyesen!

Rita, azért még van időd, szóval simán benne lehet még egy bukfenc! Én szorítok!

Niki, Barnus méretei még mindig hatalmasak! Szép nagy és erős baba lesz! ;) Gratu!

sophie27

Felícia, szívből gratulálok a gyönyörű és egészséges kisfiadhoz! Kitartás neked a hátralévő procedúrákhoz, tényleg meríts erőt ebből a kisfiúból, akinek szüksége van rád és azzal is segít neked, hogy ilyen erős és egészséges.

Íme a frissített tábla, már 4 babánk van!

Kép

szuszu

Felicia!

En is gratulalok a kisfiadhoz,gyonyoru baba. Neked pedig kitartast - remeljuk hamar felepulsz te is es hamarosan otthon lesztek mind a ketten!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Bende, Agi, Aproo - klasszak lettek a babaszobak! A mienk is majdnem kesz van mar - egesz heten takaritottam, jovo hetre remelem teljesen elkeszulunk es akkor teszek fel kepet.

Zsofi - nekem a szuleszno a 36. het utan mondta a malnalevel teat.

Holnap reggel lemegyunk a Balatonhoz egy hosszu hetvegere - kedden jovok majd - jo lesz egy kicsit kikapcsolodi es kettesben lenni, igy meg utoljara :) Szerencsere mi meg nem veszekedtunk, remelem igy is marad. Nicike - bekuljetek ki gyorsan!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Azt el is felejtettem irni, hogy visszamentunk a 4D-re es ugy tunik Laura befordult es most hajlando volt egy kicsit mutatni is magabol :)

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1215716214.7243.jpg[/img]

Egy kerdes meg a vegere: kadat+kadalvanyt vett valaki egyutt? Napok ota nezunk, de nem talaltunk semmi jot es elfogadhato arut. :( Mar azt hiszem csak az hianyzik, meg egy-ket aprosag. [/img]

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Mazska! Az egyik barátunk nemrég "nőtte" ki és eladó, kád+ állvány. Azt hiszem 3 ezer forintot kérnek érte.

Szólj, ha érdekel és nem zavar, hogy használt.

K.
Vendég

Felicia,
NAGY-NAGY GRATULA NEKED ÉS A KSIFIADNAK IS!!!!! Annyira sokat gondoltunk rátok, örülök, hogy jól vagytok, és mennek a drukkok ezerrel a műtéthez!!!!! És tényleg gyönyörű kislegény és nagyon ügyes is!!!! Az etetésbe meg majd belejössz, rá se ránts!

Lányok,
Köszi az együttérzést, reméljük a legjobbakat!
Ági,
mekkora párnát tegyek magam alá?

Mazska,
Gratula a beforduláshoz!!! Küldhetne a babád egy kis telepatikus segítséget az enyémnek :D

Levettem Zalánról a kötést, már csak beragtapaszozom neki, szerintem szépen gyógyul.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Felicia nagy Gratula a kisfiadhoz és jó egészéget és sok boldogságot nektek. Neked kitartás és sok ++++++++++++++ aztán halljunk ám még rólad !

Nicike tessék kibékülni most nincs ennél fontosabb. Akárki a hibás meg kell beszélni. Most nem hiányzik a zűr körülöttünk.

Kellemes hétvégét mindenkinek, holnap utazunk remélem jó időnk lesz.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Felicia!!
Nagyon gratulálok a kisfiadhoz! Nagyon gyönyörű, és rajta sem látszik hogy korababa (Döméhez hasonlóan) És tök jó, hogy már etetheted!
Szorítok neked, hogy simán menjenek a te dolgaid is! Így hogy a pici fiú már kint van, az ő egészsége felől te is nyugodt lehetsz. Remélem te is hamar talpraállsz a műtét után és akkor hamar otthon lehet a kis család!

Rita! Jobbulást a bokádnak, Zalánnak meg puszi az ujjacskájára hogy még gyorsabban gyógyuljon! És ne aggódj a befordulás miatt. Van akinek a szülés előtti napon fordul meg a baba!! Esetleg próbáljátok meg a zseblámpás trükköt! Hátha kíváncsi a picur! Meg olyat is hallottam, hogy ha négykézláb lógatja a pociját a kismama, úgy több mozgástere van forgolódni.
Először feküdj hanyatt, hogy kényelmetlen legyen neki, aztán gyorsan négykézláb, hogy meg bírjon fordulni, és közben világítsd a hasad alját egy zsablámpával. :lol: :lol: :lol:
Na jó nem írok már baromságokat, csak elragadott a hév...Elég akrobatikus mutatvány lenne így a végén :P
De tényleg, fel a fejjel!!!!! Csak pozitívan!

Ági! Szép a babaszobátok (és hálószoba), és tök jól nézel ki. Azt hiszem az én pocim is így néz ki, totál mintha dinnyét nyeltem volna. :P Csak nekem halvány linea negrám már van. Képet már csináltam, csak apa tegnap nem hozta a kábelt :evil:

Mazska! Nagyon édes Laura baba!

Niki! Jók BArnus méretei! Szép nagy legényke lesz, ha kivárja az idejét!

Málnalevél teát már vettem, de még nem merem inni. :roll: azt hiszem majd csak jövő héttől. Nekem azt mondta a doki, hogy nem kell már magnéziumot szednem (gondolom hadd dolgozzon a méh), és azóta elég sokszor feszülök. Ha erre még a tea is ráerősít... Na neeeeem...

Sziszka!
Örülök, hogy nincs szivárgás, mielőbbi hazatérést!

panna1

Felicia, gratulálok én is a kisfiadhoz!!! Továbbra is minden jót és sok türelmet kívánok! Minden rendben lesz, és hamarosan otthon lesztek együtt hármasban :-D

yuyu79

felicia! Én is gratulálok a pici fiadhoz! Sok erőt és kitartást kívánok a még rád váró dolgokhoz!

nici! Ha esetleg mégis van holnap egy órácskád gyere el dumcsizni.

Ági! Nagyon szép lett a babaszoba és te is nagyon csini vagy!

Ma olyan rossz érzésem volt. Tudja valaki a már szültek közül milyen amikor elfolyik a víz? Ültem a wc-n, de közben megengedtem a zuhanyt is, ami elég hangos volt és arra gondoltam vajon észre vehető-e ha így folyik el a víz, hiszen az is sárga. Utána egész délután a pocimat vizsgáltam. Szörnyűek nekem ezek az utolsó idők, mindig parázok valamin, jaj de szeretném már egészségesen megpillantani a kisasszonyt.

Andi

KépKép
jazmin2005

Jó reggelt Lányok!

Felícia gratulálok a babucihoz,nagyon édes kis fiú, és milyen nagy.. :D Késöbb is rendben lesz minden tuti.

Rakok fel poci lépet Én is. Kép Kép a ropi láb :S

Szemből ebben csíkos felsőben nem is látszik a pocim,annyira....képen...

nicike

Köszönöm az eggyüttérzést,aranyosak vagytok.

Csak utálom ezt az "ej,ráérünk arra még" stílusát....
Én csinálnám,de egyedül nem megy....Burkolni kell meg festeni,berendezni mindent, és sehol nem tartunk,csak elméletben,mivan ha kijön a védőnő????????Bocsánat, de seggel menne ki,szét van verve minden :evil:
És nem fogom fel,h ennyire nem érdekli vagy mért csinálja??????

Na mindegy,a sógórnőmnek már fél órája itt kéne lennie a ruhákkal,ha nem sok késéssel fut be akkor lehet megleplek titeket a fagyizóban,ha későn jön és horror a mennyiség akkor lehet nem tudok menni :cry: Meg kérdés mikor jön és meddig marad,mert most biztos osztani akarja majd az észt h én vagyok a hülye....
Hozzá teszem Ők kb nomád életmódban élnek,és hülye vagyok ha nekem nem felel meg :roll:

nicike

Nicike, ne idegesítsd magad! Szerencsére nem vagyunk egyformák, így ami neki jó, az nekem nem kell, hogy jó legyen, ahogyan az ábra is mutatja... Csak sajnos ezt sokszor nehéz elfogadtattni a másikkal, itt most a sógornődre gondolok! :P Ha tudsz, gyere, szívesen várunk!

Én lassan nekiindulok a kis túrámnak! Akkor 1/2 11-kor (bár szerintem én hamarabb ott leszek már) a Miklós Plázánál a fagyizó környékén! Ha nagyon süt a nap, akkor valahol egy árnyékos helyen várlak benneteket!

Szép napot mindenkinek!

Mecsi, jó utat! Vigyázz magatokra!

Mazska, végre, hogy Laura is kicsit megmutatta magát, így 4x-i nekifutásra! :P

sophie27

Jó korán keltek, lányok ;-)

Mindenki jól van? Remélem nem szült meg senki az éjjel...

Nálam minden rendben, csak egyre nehezebben mozgok, ahogy nő a pocak... Néha kicsit mozgáskorlátozottnak érzem már magam...

Én még nem parázok a magzatvízelfolyás miatt, főleg hogy Anyukámnak egyik szülésénél sem folyt el magától, hanem burkot repesztettek neki... De persze ettől még nálunk bármi is lehet...

Ünnepélyesen elfogyasztottam az előbb az első adag málnalevél teámat... Elég kellemes, nincs rossz íze, mint sok más gyógyteának. A homeós bogyókat is megrendeltem, amiket a vajúdáshoz ajánlottatok. Remélem segítenek majd... A gátmasszázst is erőltetni kellene lassan, de eddig még csak 2x szántam rá magam összesen ;-)

Na szép napot, és jó hétvégét, megyek vasalni... Képek csak jövő héten lesznek, mert még nincs kész a pakolás, illetve még fel kell ragasztani a bordűt, ami egyébénkt már hónapok óta megvan ;-)

Hétvégén nem leszek, de ma déluténig majd még benézek...

yuyu79

Jó fagyizást, és mindenki vigyázzon magára, mert nagyon meleg lesz a hétvégén!

yuyu79

Na mivan, hova tűntetek???

yuyu79

Sziasztok!

Ma végre kialudtam magam! :)

Felicia: Gyönyörű a kisfiad, gratulálok hozzá! Neked pedig sok-sok kitartást kívánok! Hidd el, minden jóra fordul!

Mazska: Nagyon kis tündéri pofija van Laurának! És jó pihenést hétvégére!

Ma jönnek kollégáim lakásnézőbe, valamit készülnöm kellene...

Cs.

Kép

Kép
csimby

Sziasztok!

Felícia gratulálunk szép kisfiatokhoz! Nagyon stramm!! A dög nővérrel meg ne foglalkozz, senki sem úgy született,h tud mindent!! Kitartás a következőkben és szorítok,h mihamarabb otthon legyetek!

Sziszka Neked is kitartás, nagy melegben enm lehet kellemes a kórházban. Legalább nincs semmi baj!

Zalánnak jobbulást az újjacskájának!

Nici csoda,h ne fúj el a szél! :) Hüléskedek, nem ám megsértődsz! A sógornőddel meg ne foglalkozz, haygd elmondani a magáét aztán felejtsd el... nem vagyunk egyformák....

Én egyre rosszabbul alszom, sokat keményedik a hasam és ma is pl4x voltam pisilni...az Uram meg horkolt mint a mennydörgés, na így aludjon valaki vissza... :roll: :) :cry:
Már most érzem,h jön a meleg, dagadnak az újjaim...ma indulunk dél körül Ceglédre pihenni egy kicsit, meg úszkálni (kaptam engedélyt vízbe menni a dottorétól) , jó időnk lesz úgy látom.
tegnap voltam védődnőnél és "csak" 9 kilónál tartok... no meg jön hétfőn háztűznézőbe...bár mondtam neki,h nincs mit nézni,mert seholsem vagyunk még... :roll: :oops: a matrac a gardrób tetején , akiságy dobozban és nincs áttakarítva semmi....,már én is morogtam a Férjemnek,h neki kéne állni,de "ráérünk még".... :roll: :shock:
Bocsánat hosszú lettem...
Mindenki vigyázzon magára a bolond melegben...jó hétvégét Mindenkinek!
makadu

Hahó-hahó:)

Én is megjöttem, ma sikerült jó sokáig aludni, bár fáj minden porcikám :( én már nem nagyon tudok itthonról kimozdulni, nehezemre esik minden mozgás.... remélem Barnus azért nem növeszti magát túl nagyra, én is úgy vagyok vele, hogy inkább majd megnő idekint :))
Panna, remélem azért 4 hetet már nem marad odabent, mert akkor tényleg 4 kilós lesz, ahogy azt már többen jósolták...

Nici, nagyon helyes a pocid, de hogy tudtál ilyen vékony maradni...????!!!! remélem apával már kibékültetek, sógornőddel meg ne foglalkozz, egyik füleden be, a másikon ki......

Kitti, kitartás így a vége felé.... én sem alszom már jól egy ideje, de nem nagyon lehet ellene mit tenni.

Mecsi, jó utat nektek és vigyázzatok magatokra ;)

Rita, ne idegeskedj, van még idő a befordulásra akár az utolsó pillanatig is, próbálj beszélni a kiscsajjal ;) hátha segít, meg amit Panna írt, én azt is kipróbálnám a helyedben!

sniky

na lepattanok a zöldségeshez kukoricáért (ez az újabb őrületem a dinnye mellett :)), aztán folytatom a vasalást, mert tegnap sikerült kimosnom az utolsó adag babaruhát is :)

útálok vasalni, de most meg kell szeressem, mert van mit, bőven....

kiságy még mindig nincs összerakva, csak a komód, így a képek még váratnak magukra:) na meg még vmi dekorációt sem ártana a falra rakni ;)

na mentem, jók legyetek, aki nem jön már, annak jó hétvégét, kellemes pihizést :) később még benézek :)

sniky

Felicia!

Gratulálok a gyönyörű és erős kisfiadhoz!!! Sok-sok erőt és egészséget mindkettőtöknek.

Kirándultam az ikres topicba is, Lanyané jól van, már egyik gyerkőc sincs inkubátorban és már cicire is tehette őket. A császárt Ő is megszenvedte, de mikor megtudta, hogy mehet a lányaihoz, kiugrott az ágyból.

Rita! Én is négykézlábaztam és nekem bevált :) Igaz azóta bármennyire szeretném nem tehetem, mert azt mondják, hogy akkor vissza is fordulhat.

A teát én is elkezdtem,- mindjárt betöltöm a 37. hetet is- én tettem bele citromlevet és beraktam a hűtőbe. Így is hatásos? vagy melegen kéne innom? Ebben a kánikulában valahogy nem csúszna úgy.

Nicike! Tényleg elfúj a szél :) vigyázz majd a hétfői viharokban, a gyerkőc legalább a földhöz horganyoz :)

Nem tudom ki, hogy van vele, de én egyre többször megszédülök, naponta. Eleget iszom, a vérnyomásom is mindig rendben van, nem tudom mi lehet az oka.

Andi! szerintem még pisiléskor is észre lehet venni, ha esetleg elfolyna a magzatvíz, hiszen azért érezni, hogy belül a hüvelyeden végigfolyik valami...
bende

Nikianyu! Én is reménykedem, hogy hamarabb kikukkant, mert nekem is azt mondták, hogyha végig megyünk, akkor 4 kiló fölött lesz. Elég, ha megnő idekinn.
Az én pocim megállt a növésben. Szerencsére a kilóim is. Hetek óta tartom a +15-öt, de szerencsére azért a gyerkőc nő. Viszont a kezeim kezdenek lesoványodni... MIért onnan eszik mikor a combomon, meg a fenekemen sokkal több van?
bende

Mazska, még neked szerettem volna gratulálni a beforduláshoz (kicsit szétszórt vagyok, bocsi:(...) és a fotóhoz is, nagyon édes Lalubaba ;)

sniky

bende :)))) majd eltűnik a combikáról is a felesleg, ne aggódj !!! Már én sem teszem, pedig ha vki aggódhatna (+27 kg), akkor az én vagyok....

de éljen a fagylalt, csoki és társai :)) úgyis annyit koplalunk, diétázunk egy életen keresztül...

na mentem tényleg:)

sniky

Meg is ettem egy fél tábla csokit....

Én is szeretném, ha picit előbb jönne a babó, mondjuk júli 2.8 előtt, mert a dokim megy nyaralni! :(

Cs.

Kép

Kép
csimby

Júli 2.8 = 28. :)

Cs.

Kép

Kép
csimby

Nálam egy túrórudi csúszott le... ennyi belefér ;-)

Már nem sokáig vagyok itthon, úgyhogy mindenkinek jó és szülésmentes hétvégét :-D

yuyu79

sziasztok!

hú megint sokat írtatok....
felíciának gratulálok a babához, nagyon édes kisfiú!!! Sok erőt és türelmet kívánok a következő hónpokra!

sziszka:örülk, hogy minden rendben veled/veletek! Ja és neked is és Pannának is köszi a spenót recepteket. Megcsináltam és szerintem isteni lett, de majd apa este lemeózza :)

én nem tudom, hogy be van-e fordulvamár a baba vagy nem. nem tudom megállapítani, hogy mivel boxol éppen a bordáimnál. demajd úgyis kiderül a legközelebbi UH-n, egyébként az én dokim is azt mondta, hogy még az utolsó hetekben, napokban is befordulhat, úgyhogy emiatt ne parázzak.
nálam minden OK, nem fáj semmim, az alvás sem vészes, szóval lekopogom, de most jól érzem magam. :lol:
lei

bende:
én a nyákdugóra gondoltam, hogy esetleg nem veszi észre az emberlánya...
hozzászolnék a beforduláshoz is:
szülésznő mondta, hogy jött szülni a kismama kedden legörbült szájjal, mert neki faros a babája.tegnap volt orvosnál és bizony faros volt...nos nézegették vizsgálgatták a pocakját és lakóját , majd mondták a kismamának, h semmi ok az aggodalomra mert a kis huligán átfordult és minden ok!!
no meg egyébként is manapság a faros babák is kockázatmentesen megszülethetnek, nemúgy mint régen...
pl.anyáink korában kicsit kevesebbet beszélgettek erről-arról...
anyukám amikor először menstruált azt hitte halálos betegségben szenved , mert senkisem mondta neki hogy ez leszés ez egyáltalán miért is van...stb...a szülésről nem is beszélve...

most nagyon boldog vagyok , mert 2 órája ezt már megírtam, de elszált :twisted: :evil:
Vendég

Sziasztok!

Hát hazaértem! A csajokkal való találkozás (Aproo, JázminAndi) tökre jó volt! Kár, hogy most már olyan nehéz mocorogni, hogy nem tudtunk megint jó sokan összejönni! :( De azért ez a délelőtti fagyizás nagyon jól esett! :P

Voltam a védőnőnél, sajnos már +12-nél tartok, már ami a kilókat illeti... A vizeletvizsgálat viszont negatív volt, és a vérnyomásom is szupi! Hozzá már nem kell menni, mert kb. 6 hét múlva kellene jelentkeznem, de addigra már lehet, hogy baba lesz, szóval nem kell menni! Igazából ki kellene találnom, hogy melyik gyerekorvost válasszuk, de tökre nehéz! Andi azt mondta, hogy a körzetinkről, akihez területileg tartoznánk, nem nem hallott túl jókat, és most pont vadászok valami fórumot, ahol több szigetszentmiklósi anyuka véleményét olvashatnám el ebben a témában, de eddig nem járok sok sikerrel! :(

Amúgy egész jól aludtam ma, sajnos korán kellett kelnem, pedig még tudtam volna durmolni! :)

Kellene még vásárolnom is pár cumót a gyerkőcnek is, és magamnak is, mert az első CTG-re szeretnék már mindent bepakolni magamnak!

Lei, Te hova jársz majd CTG-re, és mikortól??? Lehet, hogy kb. egyszerre kell mennünk, és, ha esetleg egy helyre is, akkor majd kérhetnénk időpontot egyszerre, és találkozhatnánk! Sőt, lehet, hogy Ági is tudna akkor jönni, meg Mecsi is, meg Rizsi is, meg mindenki! :P Na jó, szóval jó lenne, ha tudnánk néha együtt menni ismerősök, és akkor nem lenne olyan uncsi a dolog! ;)

Azt hiszem egyelőre ennyit szerettem volna írni...

sophie27

Sziasztok!

Sikerült végre hazaérnem, iszonyú meleg van kinn.

Felícia, gratulálok és szorítok a következő megpróbáltatáshoz. Sztem jobb így, hogy a picuri kinn van, Neked is talán egy picit kevesebb izgalom.

Lányokkal fagyiztunk, illetve én maradtam a jégkásánál, jót dumcsiztunk, de aztán sajna nekem még be kellett szaladnom a melóhelyre, így le kellett lépnem. persze mindent nem sikerült elintézni, de legalább haladtam ma is. Mivel péntek volt, mindenki lelépett, nem maradtam benn én sem. :D

Most tömöm magam a jól megérdemelt ebéddel, fincsi gyümisali. Aztán lassan ráveszem magam a főzésre, mosásra, de most olyan jól esik pihegni kicsit.

Vigyázzatok magatokra.

Nici, sajnálom, hogy nem tudtál jönni, de majd egyszer összehozzuk. :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Napok óta nem tudok a szokott módon belépni, csak az explorer enged be, de az is csak a régi hozzáférési adataimmal, ezért nincs kép, meg semmi. :(
Na mindegy.

Felicia!

Mint elsöbabás anyukának szívböl gratulálok és mielöbbi családegyesítést kívánok neked/nektek is! Remélem a mütéteddel se lesz semmi gond és hamar kihevered mindkét beavatkozást! Amit pedig a császárról írtál, a szívemböl szóltál, totálisan egyetértek veled!
Lányok ha tehetitek, szüljetek természetes úton. Baromira tud az is fájni, de az a pár óra eltelik és amint kibújt a baba, mintha elfújták volna az elötte lévö szenvedést, jönnek az endorfinok, a boldogság hormonja! A császáros baba fel sincs készülbve az útra, hirtelen benyúl valaki a kis barlangjába és kiragadja...
Nekem azt mondták a kórházban, hogy jobb ilyen esetben egy kisebb baba, mint egy nagyobb, mert a 4 kg feletti, föleg fiú csecsemök között elöfordul az elején a légzési nehézség vagy egyébb nyalánkság. A kisebb babák jobban alkalmazkodnak az új helyzethez.
Nálunk az osztály úgy van összeállítva, hogy egy 2 kg-s baba és egy 4 kg feletti van egy szobában. A 4kg felettiek normálon indultak, császáron végezték, benyelték a szurkos magzatvizet és tüdögyuszit kaptak vagy mint az én szobatársam babája, benyelte a B-Streptococcust... (nem volt szürésen az anyuka, de a doki szerint nincs is értelme, csak ha pozitív a teszt, mert ha negatív, attól még lehet, nem kizárt a baci jelenléte)

A magzatvíz témához nem tudok hozzászólni, mert nekem a kitolás elött repesztettek burkot mindhárom esetben. Csak arra a jó meleg érzésre emlékszem... :)

Nicike és egyéb veszekedösök!

Megértelek titeket a saját tapasztalataim alapján, de nem tesz jó a haskeményedésnek a morgás. Az én párom is ebböl a fajtából van, neki is minden ráér, amit én kérek töle, így a könyvek is csak akkor fognak innen elpárologni, ha én leviszem öket a pincébe. Dobozonként 20-40 kg és ebböl van 20 db. Semmi remény rá, hogy leviszi öket, mert a pincére már más tervei vannak idöközben. Ezek is olyan bentlakásos dobozok lesznek, mint a többi 20, amit évek óta kerülgetek. (Csak hogy tudjátok, én türelmetlen vagyok, mert eddig csak 10 éve élek a dobozaival...)

Az autónk nem kapta meg a müszakit, azzal is van dolog. Megint sok mennivalója van, stbstb. Ma pl. hiába tepertem haza, mondta, hogy kell az autó siessek, még most is itt ül és imént közölte, hogy ma már nem megy, mert sok a forgalmi dugó... Szuper!´Én meg rohantam, mint egy eszelös haza! De nem is szólok inkább semmit, mert megint feszült a légkör, csak veszekedés lenne a vége.

Dönci javulgat, a föorvos azt mondta, hogy kell neki még egy hét, de mondtam neki, hogy legyen inkább kettö, de akkor müködjön tutira, nehogy a nagy kapkodás miatt túl korán kerüljön haza és mehetek aztán vele vissza garanciális javításra. :)
Mindenesetre végre elkezdett hízni, most 2090 gr az aktuális súlya. Tegnap 2060 volt. :) Ami viszont aggaszt, hogy idönként lemegy a pulzusa vagy a légzése, de nincsen szervi oka. Az éretlenség jele elvileg. Meglátjuk.

Tegnap a kórház után a párommal tartottunk, amíg ö a dolgát intézte, lementem a gyerekekkel Konstanznál a tóhoz és pancsoltak egy kicsit, én meg jól leégtem, ahol elfelejtettem magam bekrémezni. Vasárnap méhészeti nyári ünnepre megyek a kölykökkel, holnap tán megint Konstanz.

Megyek valamit enni, arra van a legkevesebb idöm. A barátunknak nem tünt fel, hogy megszültem. Jó kövér lehetek. :(

Puszi: barbi
Itt közben volt egy kiadós jégesö.
maass

Meg sem álltam eddig,olyan hulla vagyok ebben a nagy melegben, viszont a vérnyomásom egyész nap 140/ 80 körüli,reggel volt 144/89 utánna 135,138 ,eg ilyenek,fehérje meg vizesedés nincs.Ez csak akkor baj?vagy így is hivjam a dokit ha holnapra igy marad?

Niki, nálam nem alkat kérdése h csak ennyit híztam az tuti, szerintem a diéta,mert a 20.hétig Én megindultam hízásban nagyon,aztán a diétával vissza is fogytam belőle,és most meg nagyjából tartom.De apa multkor azt mondta nem hitte h nem fogok hízni mert az elején tényleg mindent felfaltam 8)
Kibékülés: Nem tudom,reggel haza jött kicserélte a kocsit motorra,és úgy viselkedett mintha semmi nem történt volna.Ez a kedvencem komolyan....Mindegy.Nem idegesítem magam :twisted:

Csajok,örülök h jó volt a fagyizást,hogy bírtátok pont a legnagyobb melegben??

nicike

Sziasztok!
Alakulnak az események,ahogy látom... :P

Felicia!
Gratulálok a bébihez,nagyon édes... :lol: Most ő már rendben van/lesz,csak magadra koncentrálj! :wink:

Látom mindenki be van sózva a ctg miatt!Majd kiváncsi leszek,amikor az utolsóra mentek,akkor is ilyen lelkes lesz-e a csapat.... :roll: Mert igazából elég unalmas meg kellemetlen a fél órás hanyatt fekvés,bár most már sok helyen ülve is lehet....

Szerintem ne aggódjatok a szülés miatt!Mindenki észre fogja venni a jeleket és senki nem fog lemaradni róla! :lol: :lol: :lol:

Csajok!
Aki szedi a Cimicifuga-t és a Caulophyllum-ot,az milyen erőset szed(ch vagy D mennyi?) és mennyit?Mert én mindenhol mást olvasok meg hallok..... :shock:

binyek

Na itt vagyok!

Sikerült aludnom két órát, volt is mit bepótolni, mert mostanában az éjszakák nem túl kellemesek. Biztos pont, az, hogy minden másfél órában elmegyek pisilni és mire visszavackolom magam nagy pocakkal, az is legalább fél óra.

Andi, azt hiszem a másik Andinak írtam a magzatvizet, de állítólag a nyákdugó is bemutatkozik!!!:)
Mazskának, gratula a beforduláshoz!!!

Barbi! Döme baba egész biztos, hogy jól fog működni és örülök, hogy most már Te is jobban vagy. Biztos nem vagy kövér!!!! Szerintem ebben a nagy herce-hurcában, hasi műtétben jó sokat lepasszolhattál. ÉN legalábbis nem nagyon bírtam enni, hetekig a vakbélműtétem után sem.

Éljen a fagyi, a jégkása ( múltkor én is megkívántam, ittam is egyet, nem belegondolva, az ételfesték mennyiségbe), de legfőképpen éljen a hideg görögdinnye. ( más kérdés, hogy mennyit kell pisilni tőle )

A hideg málnalevélteámra nem reagált senki :( nincs tipp???
bende

Bende!

Nagyon ügyes vagy, édes lett a szoba, olyan igazi gyerekkuckó!

Andi!

Szövömadár! Én is lebontanám ezt a kupacos fészket, kezdhetné a papamadaram szépen elölröl, de szigoróan dobozmentesen!

Agi

Gyönyörü vagy, mint mindig! És az a szoba! Isteni! Ha újra születhetnék, lennének ötleteim! :) Nagyon hangulatos!

Sziszka!

Kitartás, ne szivárogj, még nem kéne lecsapolni a vizet! :)

Barbi
maass

Binyek!
Én szedem mindkettőt. 30ch-s én naponta 5 kell belőle. Ha rám jön az édességehetnék, akkora szoktam időzíteni, mert olyan mintha cukrot szopogatnék.
Itt szwerencsére nem kell hanyatt feküdni. Én meg is fulladnék, még mindig annyira a nyakamban lóg a gyermek. Itt ülni kell. És én nem akarom kivárni az utolsót is. Kiváncsi vagyok, a jégesőn kivül mit hoz a hétfői hidegfront.
Nicike: kibékülés: az enyim is úgy tesz mintha nem történt volna semmi, pedig részemről le sem zártuk a vitát. Azt mondta nem vitatkozik velem hülyeségekről, mert terhesen ne idegesítsem fel magam. Ma reggel jött, megölelt, de azért még van egy ridegség. Majd meglátom mit hoz a ma este.
bende

Barbi!
Köszi az elismerést. Anyum pont ma vett bele még egy plüss rénszarvas szőnyeget. Már látom, magam előtt, hogyan fog rajta bírkózni a gyermek. :) Csodállak a hihetetlen sok energiádért :) Csak tudnám, honnan szedsz ennyit, mert nem hiszem, hogy a párod tölt fel Téged.
bende

Panna,
Köszi a tippet, megpróbálom kivitelezni.

Lányok,
Nekem inkábbb az a bajom, hogy nem is biztos akarom, hogy megforduljon. Szóval azt nem tudom, hogy ha valami gond miatt nem fordul be, akkor mi történik, ha "erőszakkal" vagy csellel fordítgatom. Pl. köldökzsinór rövidsége, vagy rá van tekeredve, stb. Eddig is mindig azt mondogattam neki, hogy csak akkor forduljon meg, ha minden rendben lesz, különben ne. Tud erről vki vmit? vagy ilyenkor meg sem próbálnak forgolódni vajon?
Dokim pont ezt mesélte, hogy 4600 grammos baba nem fordult be, kiszedték császárral és ott volt a nyakán a köldökzsinór.

Magzatvizem nekem Zalánnal szivárgott csak, de észrevettem. Reggel felkeltem, és kis víz folyt a combomon végig, de nem gondoltam, hogy az lehet. Majd 4 lépés után kidobta magát a kőre a nyákdugóm, össze sem lehet téveszteni semmivel :D Nekem színtelen volt, és elég nagydarab, szó szerint nyákos, olyan takonyszerű (bocsi :D ). És ezek után is burkot kellett repeszteni, akkor meg ömlött a víz.

Mostanában kell egy vérképet csináltatni, ugye? Mert tegnap a dokim nem adott rá beutalót. Szólnom kéne neki,nem?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Rita!

Így van döntse el Ő. Én azért örültem, hogy befordult, mert pont pár hete olvastam egy cikket, hogy a faros babák között sokkal nagyobb arányban fordul elő csipőficam, mint a koponyafekvésűeknél. Valahogy a fekvésűk miatt nem úgy illeszkednek be a medencébe a csontok, mint kellene. Persze ez nem általánosítható :)A köldökzsínór hossza, vagy rövidsége is akadályozhatja, de azt szerintem a 36. heti uh.on meg fogja nézni a dokid!!! Úgy, hogy ne aggódj. Különben sincs veszve semmi. Az enyém a 36. hét elején fordult be. De négykézlábaztam!!!!
bende

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?