Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

azt már nem ís írom, hogy Kolos keveset alszik, fáj fog...stb uncsi lennék. :)
egyéb meg nem igen történt. Mi alszunk éjjel (kopp-kopp-kopp), de átérzem sokatok nyűgjét az éjjeli felkelésekkel.

Réka: nagyon büszke lehetsz Nüncsire. Ő mindent olyan hamar csinál. nagyon GRATULÁCIÓ neki!!!
Én is szeretném ha Kolos ilyen ügyes lenne, aztán mikor jobban belegonddoltunk szabival, addig jó amíg egy helyben marad, nem kell állandóan után rohangálni. Úgyis mászkálhatunk még utána több évet. :)
És azt már nem is mondom, milyen egy helyes tündér Nüncsi. :lol:

Edina: együttérzés az éjszakáért. :(
nekem is kisebb a bal mellem, abban mindig is kevesebb volt a tej. Szerintem ha teljesen elhagyod a szoptatást biztos mindkettő egyforma lesz.
Vendég
 


Orsi, akkor tudod miről beszélek, és nagyon remélem hogy nem marad igy egyikőnknek sem, mert azért így elég gáz.

Réka: A 2-es tápszeren már mi is gondolkodtunk, de gondoltam megkérdezem a dokit. Persze nem tudom van-e értelme. Miért gondoltad hogy már szükség van rá. Amit Lili eszik elvileg 1 éves korig jó Humana1.

Tegnapelőtt este csak tápit kapott, mert nem akarta a cicit így kifejtem, hááát a tápihoz képest az egy híg lötty, nem csodálom, hogy hamar megéhezik utána. Na mondanom sem kell, nem sok jött ki. Ma odaadtam neki, de nem itta meg mindet. Annyira nem kellett neki.

Most már 2 órája alszik, nem csoda az éjjeli forgolódásai után! Megcsináltam minden munkát amit elterveztem, most meg már várom mikor kel már fel. Milyen érdekes nem? Alig várja az ember hogy aludjon már végre egy kicsit, aztán meg hiányzik..... Persze pihenni, aludni nem aludtam, most meg már minek. Talán még alszik majd egy hosszabbat ma, és akkor..... aztán belelóg az ujjam a bilibe és én felébredek álmomból.... :lol: :lol: :lol:

Egyébként ezen a linken találhattok még receptet, én is folyamatosan töltöm le őket. ebből küldtem nektek.
http://www.babaszoba.hu/services/recipe/full?rid=355

KépKép
domidina
 
 


Kolos ma nem eszik vlmi jól. Tegnap is észrevettem, de akkor nem volt ennyire feltűnő. Úgy látszik a foga miatt. Nem rég szoptattam és ilyenkor már nagyon éhes szokott lenni, de most egy cicit sem evett ki. Most altatta el húgom, elég aluszékony a kicsikém. Mondjuk az elmúlt napokban alig aludt napközben, atlán most hozza be.

holnap megyünk a tejtesónkat látogatni. viszek még neki tejet, kolosnak úgy sem kell. Szépen fejtem idáig, azt befagyasztottam, de már 3 napja mindig totál kiette a cicit, így nem volt értelme.

megyek mert asszem felsírt...
Vendég
 

 
 

BOLDOG HÓFORDULÓT NÜNCSINEK!!!

és így utológ, de megkésve nem....

BOLDOG HÓFORDULÓT PETRÁNAK ÉS LALIKÁNAK IS!!!

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Boldog féléves szülinapot Nüncsinek!
Nagyon ügyes kislány és nagyon aranyos.

Réka, Annát is fiúnak nézték jómúltkor a strandon. :D

Edina, nem irtam még, hogy hová utaztunk. Erdélybe jöttünk, Sepsiszentgyörgyre. Itt élnek a szüleim. Csak az utazást leröviditendő Marosvásárhelyig repültünk.

Úgy tűnik Anna a gyümölcsöt szereti igazán. Próbáltam adni neki sárgarépa-krumpli-husi pépet, evett is belőle, de csak keveset. A gyümölcsért viszont valósággal rajong. Ma kapott először meggyet. De bármilyen gyümit kap, szivesen eszik és jócskán. Nem is bánom.

Mi is meritettük már Ancsát a viz alá a strandon, egész jól birta.

Momoska, remélem Borisz jobban van.

Edina, esetleg tedd Lilit meztelenül a földre, pelenka nélkül könnyebben forognak.

Orsi: jobbulást kivánok Kolosnak fogzás terén.

Minden jókat nektek a továbbiakban is!!!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Ez a kis büdös elaludt kaja nélkül. Ilyen még nem volt. Délben mikor húgom altatta el, felébredt fél óra után. 1kor adtam neki egy kis barackot, azzal jól elvolt, majd 5 körül fürdött egyet a medencében, majd fél 4kor leraktam az ágyába, had szórakozzon. Eldumálgatott a takarójával és most 4kor megyek be, hogy etessem...hát nem alszik. Az oldalán fekszik és szopizza az ujját. :) Annyira édes ilyenkor.

Nüncsinek boldog félévet!!!

Évi: mennyi időre mentetek? akkor most örülnek a nagyszülők a kis lurkóknak. Mikor látták őket utoljára?

Réka: kérdezted a találkozót, én benne vagyok, nekem bármi jó. a többiekkel össze kéne egyeztetni.
Vendég
 


Sziasztok!

Koszonjuk a hofordulos kivansagokat.

Delelott kimentunk a strandra,de nagyon fujt a szel es bazi nagy hullamok voltak,de Nuncsinek azert igy is tetszett.

Edina!Mi a milupa milumil ha start 1-est ettuk,amit 6 honapos korig van,utana jon a 2-es.A tobbi tapszert nem ismerem.
"a milupa milumil ha2 tapszer az anyatej osszetetelet szem elott tartva kifejezetten 6 honap feletti csecsemok igenyeinek megfeleloen fejlesztettek ki."

Orsi!Nuncsi se viszi tulzasba az evest.ma kb 350milit kajalt a regebbi 630 helyett.de jol van,jatszik,aludt 3 orat,ugyhogy minden ok.Ha gondolod kuld el a telcsi szamod priviben es amikor hazaerek felhivlak.Ugy latom Te,Momoska es talan Csilla mondta,hogy benne van.

Most mentem a gyogyszertarba tesztet venni,most azt varom mikor kell pisilni..

Nuncsi epp felhuzta magat az asztalon,es megnyomta klima tavszabalyzojat,es egy jo nagyot esett.sir.
most nyugtatgatom itt ul az olemben.hihetetlen ez kis kolyok.

Evi!szerintem Anna azert eleg csajos ahhoz hogy fiunak nezzek.



sziasztok

Kép
mamice
 
 


Sziasztok

en meg ebren tele vagyok energiaval. elkezdtem inni egy lugosito italt es ugy erzem ettol van ez. na, mindegy.

a fogzas nalunk is megkezdodott, pontosabban a fajdalmas mellekhatasa. Nori idonkent jatek kozben elkezd sirni, szegenykem. furdes kozben majdnem folyamatosan sir. erdekes, neki eloszor nem az also kozepso jott ki, -amit mar latok- hanem kb. a mellette levo. Remelem ejjel nem ebreszti a fajas…

mostanaban, ujjabban hajnali negy korul siras van, nem segit csak a tapszer. Suttogo konyv szerint ha ilyenkor bevag egy adagot (Nori 230at) akkor fejlodesi ugras van, ilyenkor a hajnali ebredest-ehezest megelozve (es a kesobbiekben rossz szokas kialakulasat is megelozve) meg kell etetni este kilenckor es tizenegykor is. Na most kiprobalom.

Evi, nagyon megorultem hogy Sepsiszentgyorgyrol irsz, az edesapam ott szuletett, Erdelyben vannak rokonaink, de sajnos nagyon regen nem lattam oket, ha Nori nagyobb lesz, mi is megyunk oda. 8)

Ma csinaltam tokfozit, eloszor Nori majd kiugrott az olembol (ugy szoktam etetni) fanyalgott, de vegul megevett belole 50-et. Egyszer az apja etette, o betette az etetoszekbe, igy:
Kép
azert van sapiban mert elotte kint volt es az apja nem vette le szegenykemrol
De sztem meg nem jo, mert nekinyomul az egyik oldala a karfanak, nem lehet vmi kenyelmes.

Reka, igen en is irtam hogy jo lenne a talalkozo, kerdes hogy mikor es hol.
Terhessegi tesztet vettel? En mar ketott vettem –aszittem jon a kovetkezo baby- de nem.

mindenkinek ebredesmentes ejszakat es kellemes ebredest kivanok

udv
csilla

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Hello,meg en is fennt vagyok.Altalaban ejfel korul szoktam lefekudni.Most dr addison megy :) szeretem.

Igen terhes tesztet, de negativ lett.Szerintem a Nori a ferjedre hasonlit,ugye?Szoval ti probalkoztok a kistesoval?Nekunk "veletlen"lett volna.
Nuncsi is tiszta Dani,pedig annyira szeretnem,ha hasonlitana ram..
Mi meg a hordozoban etetunk,vagy a hintajaban.

Jo ejt!

Kép
mamice
 
 


Sziasztok!

A tegnap este is hasonló volt az előzőhöz, talán a front teszi, hogy elalvás után 1 órával felkel és úgy döntött ő már kialudta magát és még napközben van? 10 órakor újra etetés, na úgy aludt el nagy nehezen, addig a kiságyban forgolódott, dumált nyöszörgött, sírt ha a hasán volt már egy ideig. Aztán 4.45-kor újra fölsírt, de szerencsére befordult az oldalára és aludt még egy órácskát.

Évi: Megpróbálom amit javasoltál, jó lenne ha már vissza tudna fordulni, mert így éjjel akár többször is föl kell kelnem hozzá visszafordítani.

Nálunk is inkább a gyümik mennek, de azért abból sem mindegyiket eszi olyan jóízűen, vagyis abból veszem észre hogy nem nagyon volt jó neki, hogy utána aztán bukik többször is, és egész nap jön belőle utána. Így volt tegnap az őszib-körte-rizsdara is, pedig külön külön mindegyiket ette már.

Tegnap próbáltam a brokkoli-pulykahusi, eredmény: Pfúúúúj
Aztán elővettem krumpli-husi, eredmény: uganyaz, mondjuk tényleg sz....r íze volt, ment a fagyasztóba mindkettő, mert azért nem dobjuk ki. És utána kapott gyümit, ugyanis nem csinálam kaját neki.

Teso projekt: Hááát én nem szeretnék, ki is kell valamit találni lassan..

megyek mert már elunta a szőnyegen és ordít...

KépKép
domidina
 
 


ja a tali nekünk nem jön össze, pedig jó lenne talizni, de talán majd legközelebb?????

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

alszik nagy csodalatomra mar egy oraja (tegnap o is csak 45 perceket aludt, 3x). na felebredt de visszaaludt.. valtozik az alvas-ebrenlet igenye. Par napja ket ora helyett ket es felet marad ebren, lehet hogy a delelotti-delutani nagy alvasaibol egy nagy lesz es az ejszakai elott megmarad meg egy kicsi. Hm

tegnap este adtam Norinak enni kilenckor meg tizenegykor, es reggel 7.45-ig aludt, nem ebredt fel hajnalban. Reggel meg alig evett, na majd most ebedre remelem bezabal.

Reka,
nem semmi, sokaig birsz ebren maradni!!! Hanykor szoktatok kelni?
Igen, nalunk szo volt egy kovetkezo bebirol, de most egy kicsit hezitalok, kezdem azt erezni hogy jo lenne valamit csinalni. Dolgozni meg nem, Norit nem akarom ilyen koran beadni bolcsibe vagy ilyesmi, nagymamik videken, inkabb lehet hogy csak el kellene mennem heti 1-2x edzeni vagy uszni.
Nori tiszta apja, bar most a noverem azt mondja hasonlit ram is. Talan a szeme.

Szegeny Edina, kitartas neked. A brokkolis kaja nalunk is pfujj, mit mondjak, eleg budi...

Orsi,
Hogy alltok fog ugyben? Hasznal a homeos szer?

Ezt a meztelen forgolodast en is kiprobalom, bar mostanaban egesz jol visszaalszik a hasan is.
Jaj, tegnap annyit pisilt-kakilt ejjel hogy a pelus mar nem birta, kiszivargott az agyra... veszek is gyorsan egy ilyen nedvszivo agyra valo lepedot.

Ezt gyors elkuldom, nalunk sz...kodik a net. Egyszer van, egyszer nincs.

Udv,
csilla

Edina, nektek mikor lenne jo talizni?

KépKép
Kép
csillaz
 
 


tegnapi furdozes a nagy eso elott
Kép

szaritkozas:
Kép

bimbam bohocot is megkostoljuk:
Kép

KépKép
Kép
csillaz
 
 


csilla: nekem a matracon gumis lepedő van és azon van a rendes lepedő uh. ha ilyen baleset előfordul csak a fölsőt kell kicserélni, letörlőm a nylont és kész.

tali mikor???? háááát azt így előre nem tudom, nem mostanában az biztos. A párom nem igazán partner ebben, de ha Lili már nagyobb lesz, jobban eszik kajákat és a Tibit is rá tudom venni...... fogalmam sincs.
Egyedül én nem tudok Pestre menni az tuti. Van ugyan jogsim, vezetek is, de pest az számomra kész káosz, az életben nem találnék oda ahova kell. Elég rosszul tájékozódom ilyen téren. Szóval egyszer talán......

jók ezek a fürdős képek....

Elalvás: Velem az a baj, ha baj ez egyáltalán, hogy korán fekvő korán kelő vagyok, ezért visel meg az amit két napja Lili művel. 10 órakor én már alszok általában. Megnézem a Barátok közt, ha tudom persze, aztán már majd elalszom.

Remélem a fronttal ez a nem alvás is elszállt Lilinél.

Ma Lilinek a gyümi sem kellett. Én nem tudom mikor fogunk kiváltani egy étkezést. Szerintem ahogy így haladunk azt hiszem sosem. Nemhogy egyre többet enne, inkább kevesebbet. Pedig ma alma-barackot csináltam kis rizsdarával. Tök fini lett, nyam, nyam megettem.

Majd kiváncsi leszek a főzivel amit majd most eszik. Krumpli-répa-borsó (hogy egyen is belőle).

Megyek, megpróbálom pelus nélkül egy kicsit még kajálás előtt.

Ma jön a fodrász is, kész vagyok már a hajamtól hogy állandóan a szemembe lóg, meg meleg, Inkább az a baj, hogy túl sok van... nem kell valakinek belőle :lol: :lol:

Holnap meg sebészetre megyek reggel, LIlire a nagyi fog vigyázni. Hááát még nem hagytam egyedül senkire, most se nagyon szívesen, de Tibi sem ér rá uh. kiváncsi leszek hogy fog viselkedni.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

Déleőtt meglátogattuk a tejtesónkat. Ő most 3 hónapos. Annyira pici. :) És már mosolyog, kacag, fordulgat odalra. Édes egy baba. Van másik két kislány is (2 és 4 évesek), hogy azok mennyit tudnak nyafogni! és veszekedni. Azért ők is aranyosak, de ilyenkor az ember elgondolkodik, biztos akarok én másik gyereket?? Azt a felfordulást amit két (majd 3) gyerek tud okozni... nem irigylem az anyjukat.

Csilla: fogzás: most két napja mintha elvágták volna. Tegnap sem éreztem a hatását, és ma is tök nyugis Kolos. magától elalszik, altatnom sem kell.
Szegény Nóri, kitartás a foghoz.
homeo: hát...nem tudom, hogy az segített-e vagy a dentinox, de két napja este, nagyon nyűgös volt, állandóan fájdalmasan sírt még a kezemben is, és félóránként adtam neki 5-5 golyócskát (4x) és ettől megnyugodott, tudott is szopizni, és éjjel sem kelt fel.
Aranyos Nóra abban a medencében. Ő is szeret fürdeni?

Réka: Dr Addison? :) Én is szoktam nézni, de én mindig felveszem mert olyan vagyok mint Edina, korán fekvő-kelő típus ezért nem visel meg annyira ha kolos 6kor ébred, de azért el tudom viselni ha hagy még 1 órát aludni.
Bánod hogy negatív lett a teszt? Vállaltatok volna most, ilyen korán egy tesót? Elismerésem, meg Csillának is, hogy próbálkoztok (vagy rosszul értettem?) Én még biztos nem bírnék még egy babát. Talán jövőre. Épp a minap számolgattuk a párommal, hogy még 30 éves korom előtt szeretném szülni a következőt, de ha az is fiú akkor szeretnék még 1et - hátha kislány lesz. És akkor 2010ben jönne a 2. majd 2012. első felében a 3. de jól megterveztem? :lol:

Főzök egy húslevest, hogy legyen kolosnak uzsonna. mi úgyis nagy húslevesfalók vagyunk Szabival. Csak idáig nem akartam főzni, mert túl meleg volt, még megromlik.
Vendég
 


Ez az én Maciapum
Kép

akit úgy szeretek, majd megeszek...
Kép

aztán volt ordítás, mert legurult róla és beütötte a fejét.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!
Kérdésem lenne: mikortól ültek a babáitok egyedül?
Anna már nagyon akar, de dől oldalra.
Mostanában ő is kevesebbet eszik, leginkább csak gyümölcs megy.Pedig én is vettem neki brokkolis pulykát, de inkább ki sem bontom.

Csilla: milyen kicsi a világ!! Meddig élt itt apukád?
Nagyon jók a képek Nóriról, aranyos kislány!

Orsi: hosszú időre jöttünk, aug.20-án megyünk vissza. Amikor Geri kicsi volt, még éltek a pesti nagyszülők, most már csak itt vannak, ezért is fontos, hogy velük is legyenek a gyerekek. Ritkán találkozunk, évente 2x jövünk haza, édesanyám és a húgom szoktak néhányszor kijönni, de hosszú az út és fárasztó.

További szép napot nektek!!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Évi: Kolos még csak pár hete tud ülni, de még most is dülöngél egy picit, a kezével támaszkodik. Így mindig ott kell lennie vlkinek mellette különben nagyot tud esni.
Ő is mindig ülni akar - úgy látszik így új perspektívából látja a világot- de nekem azt mondta a védőnő ne nagyon ültessen addig amíg magától fel nem ül nehogy baj legyen a gerincével. Ugyan ezt mondta az állásra is.


én még "csak" ilyet tudok. Ebben a pózban szokott előre-hátra hintázni.

Kép
Vendég
 


Sziasztok,

Edina, ne aggodj az eves miatt, Nori ma fele annyit evett mint tegnap. Nem tudom mi lehet az oka, az idojaras vagy hogy tegnap sokat evett es telitodott, vagy mi.
Hogy izlett Lili babanak a krumpli-repa-borso menu?
Nekem johet haj. Nori kitepkedi folyamatosan + a szoptatas alatt is kijott egy csomo.
Macis kep nagyon aranyos!

Nori ma ketszer aludt csak, pedig 3x szokott, mostmar sztem igy is marad. Nalatok ez hogy van? Mindenesetre az eddigi napirend borult, kesze-kusza volt a nap eves szempontjabol de majd kialakul biztosan.

Nalunk a megmaradt babakajat apa falja be este, nagyon izlik neki egyik-masik. En nem nagyon merem enni mert felek hogy a kilok rampakolodnak.

Orsi, ez a Kolos nagyon ugyes!!!!!!!!!!
Remelem nalunk is “mintha elvagtak volna” lesz fogzas ugyben.
Nori nagyon bir pancsolni. Tegnap lattam olyan uszogumit amilyen Kolosnak van, majd megveszem, csak meg akartam toled kerdezni hogy jo-e a merete? Nem tul nagy? Vajon meddig lesz jo?
Huslevesbol kivett repat-krumplit adtam Norinak egy picit de nem ertekelte nagyon. Persze utana adtam neki paris-cukkinis tesztat, na azt falta.

Evi, apuek gyerekkoraban koltoztek eloszor Csepelre majd Bekescsabara, mar ott jart iskolaba. De az en gyerekkoromban sokat mentunk vissza latogatoba, nagyon szerettem ott lenni. Bizony, a nagyszulok nagyon fontosak a gyerekeknek. Nalunk egy-egy nagymama el mar csak, imadja oket Nori.

Delutan –mivel kint nem tudtunk- bent furodtunk a nagykadban, nagyon elvezte a kiscsajszi. Vegig fogtam, egyszer nem amikor megigazitottam a torulkozot, es akkor a hasarol atfordult a hatara a vizben, jajajaj gyorsan megfogtam, de nem lett semmi baj, a viz nagyon alacsonyan volt, csak picit nyelt meg kongott a feje de mintha misem tortent volna ugy tettem, tologattam a hasan a babat elore-hatra o meg elvezte.

Udv,
csilla

kiflicsocsalas
Kép

de nehez a fogzas
Kép

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Sziasztok!

Tegnap ejszakank eleg gazos volt.Nuncsi felebredt olyan 3 korul,jatszani akart utana meg elkezdett sirni,egy oramba telt mig visszaaludtunk.Reggel 7:45 kor kelt,persze velem aludt megint.
Most meg itt veri a cumijat a foldhoz elvezi hogy zajos,de mar orulnek neki ha feladna es csicsizne.Most olyan faradt vagyok,hogy egybol el tudnek aludni.Jajjj most mar megint huzza magat allasba.

Honnan van ennyi energiaja???
Evi!Nuncsi mar regota szeret ulni,de nem magatol.En tartom a kezecskejenel fogva,o meg onnan huzza fel magat allasba.Ezt mar regota csinalja.De ugy egyedul nem ultettem soha.Most 3 napja ult fel magatol.

Orsi!Ebbol a ringatozasbol fog felulni Kolos.nuncsi is ezt csinalta/csinalja.Szepen majd berakja az egyik labat majda masikat maga ala.
nem terveztuk meg a masik babat,de nem vedekezunk."vigyazunk",eddig bejott.eloszor kicsit elgondolkodtam hogy ez annyira nem lenne jo,foleg hogy kezdem a sulit szeptembertol...aztan egyre tobbet gondoltam ra..nuncsivel tok jol ellennenek.egyebkent is ket agya van,ket kocsija egy csomo ruhaja,ugyhogy nem lett volna rossz.szoval kicsit szomoru voltam,de mar nem banom.dani panikolt,o megkonnyebbult.
szerinted mi segitett Koloson?homeo vagy a masik?csak mert nuncsi eleg hisztis,nyugos mostanaban es nem volt ilyen.Orsikam,tenyleg jol betervezted a jovot :P

Edina!ha ez megnyugtat,nekunk meg annyira se megy a hozzataplalas mint nektek.tegnap meg ma nem is probalkoztunk.

elkuldom.folyt kov

Kép
mamice
 
 


Csilla kozben beeloztel.
En keson fekvo es keson kelo lennek,ha lehetne.Olyan 7-8 korul kelunk altalaban.Mikor fel kell kellnem tok kivagyok,de egyszeruen nem tudok elobb aludni.Sot van hogy a Dani megker hogy varjam meg :wink: na akkor aztan vegem.
Nagyon aranyos Nori a kiflivel.

Edina Lili is nagyon edi a mackojaval.rosszcsont.

Orsi azert vigyazz nehogy Kolos onnan lehintazza magat.Megmutatja,hogy o ugrani is tud a kanaperol.

Nalunk az alvas eleg valtozo,de altalaban 3 korul bekabul es van hogy csak 5kor,6kor ebred fel.Meg van egy oras alvas delelott is.

Kép
mamice
 
 


sziasztok!

Éjfélkor keltünk és ettünk, aztán f2-kor még az órát néztem, de éjfél előtt is fönt voltam megnézni, és szokásos 6-kor kelt. Hááát ez van, remélem nem lesz ez tartós.

Lili még nem tud egyedül ülni, csak állandóan akar és felültetem térdemre, szőnyegre fogom, vagy néha elengedem és megtartja magát, de ha kiesik az egyensúlyából eldől. Hiába mondja a védőnő, ha állandóan ezt csinálná. Én a kocsiban is már ültetve tolom rövid ideig, csak a derékpántot kapcsolom be és ott ül rendesen. Szerintem ilyenkor már nem lehet baj.

Ha arra várnék hogy magátó üljön fel..... Nem is tudom mikor fog ez eljönni, mert mint írtam is hasra fordulva aztán már semmit nem csinál. Még a lábait sem húzza fel mint pl. Kolos. de még a közelében sincs. Csak annyit tud, hogy oldalra elfordul.

mennem kell.... nemsokára jön a nagyi vigyázni rá, még készülődnöm is kell.... Remélem haza tudok jönni kocsival. Ja a lábújjamat kell megmutatnom, mert már több hónapja be van gyulladva a körömágyam és nagyon fáj....

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

nem tudom tegnap mi volt ezzel a gyerekkel, délután 3 órát aludt, majd 5től fél 8ig eljátszott a járókában úgy, hogy a hangját nem lehetett hallani, majd mikor 3/4 8kor ránéztem hát nem alszik! Pedig mi 8körül fürdünk. Hagytam egy pici aludni, majd fél 9 után vacsizott és még 9 előtt kidőlt.
Már 3. este vagyok egyedül vele (Szabinak állandóan vlmi zenekari dolga van, tegbap pl. éjfélkor jött haza). Kezdem megszokni a dolgot. Tényleg nem olyan vészes, mint ahogy írtad Réka.
Ma 5:15kor felébredt, majd visszaludt fél 7ig. 7kor evett, és már fél8-kor bekapta az újját alváshoz készülődve a járókában. átvittem az ágyába, de hallom, hogy még nyüglődik. (most 8óra)
Tegnap+tegnapelőtt Kolos is alig evett mit ahogy Nóri és Lili is. Azt vettem észre, hogy nem kell neki a cici. Szívesebben eszi a gyümölcsöket. Anya szerint azért lehet, mert érzi, hogy már nem elég neki a tej, csak jól esik szopni. Nem tudom mit csináljak. Szoptassam csak erggel+este és hagyjak el még egy szopit? Mondjuk ahogy áttértem 3 szopira érzem, hogy nem is termelődik annyi tej, már nem durrannak ki a cicik. Ha már csak 2x fogok szoptatni ez még rosszabb lesz, nem? mert ugye nem kap ingert a cici, és ezzel azt hiszi már nincs rá szükség, nem kell tej.

Igen, igen, tudom, hogy nagyon kell rájuk vigyázni. Ott ültem mellette és szabi fényképezett.

Alvás: nálunk még 2-3 szokott lenni, attól függ menniyre fáradt. tegnap pl. 2 volt (ha az estit nem számolom) de azelőtt meg 3. Nem alszik sokat 1-2órát.

Macis kép nagyon aranyos!! :)

úszógumi: nekünk jó és szerintem nem túl nagy. meddig lesz jó? jó kérdés, és biztos addig fogom használni amíg elég erős nemlesz, hogy megtartsa magát a rendes úszógumiban.

homeo meg másik: a dentinox hatása nem tart sokáig, arra jó...


mindjárt folytatom de sír...
Vendég
 


folyt.köv: úgy vettem észre a dentinox csak rövid ideig zsibbaszt, arra jó, hogy fáj neki enni, ha nem tud elaludni akkor ezzel tud vagy ha annyira sír, hogy nem tudod megnyugtatni.
szerintem próbáld/próbáljátok ki mindkettőt, ártani nem árt, kinél mi válik be. én chamomilla C15-öt vettem (ez boiron márkájú)

Edina: hogy van a lábad? Tudtak segíteni?
Vendég
 


Sziasztok!

Szegeny Reka, remelem a tegnap ejszakatok nem volt olyan „forgalmas“ mint az elozo. Vegulis mikor ment/vitted aludni Nuncsi/t?

Edina,
ne aggodj meg Nori sem tud egyedul ulni, sem negykezlab dulongelni. Majd belejon!
Hogy ment a vizsgalat?

Orsi,
ezt a cici dolgot nem tudom, az biztos hogy amikor Nori elkezdett kevesebbszer szopizni, utana mindig egyre kevesebbszer szopizott es vege. De szerintem nalunk azert volt ez igy mert egyszeruen nem volt eleg a tejem, szerintem neked biztos hogy van sok, hiszen meg
adsz masnak is.

Nori tegnap este nyolckor lefekudt aludni es ma reggel kilencig (!) mormotazott. Hm egy kicsit megijedtem hogy mi van mar, de anyu megnyugtatott hogy van ilyen is, hagyjam nyugodtan aludni, ilyenkor fejlodik. Ejjel nem ebredt, de kilenckor es tizenegykor megint megetettem. Tizkor reggelizett.

En mar nagyon varom a nyaralast de csak augusztus vegen lesz. Mostmar en elkezdek jonni-menni Norival mert kezd egyre unalmasabb lenni itthon, egy rokon sincs itt, egy eve koltoztunk ide Bp-rol es a baratok is hianyoznak. De hogy hova fogunk jonni-menni azt meg nem tudom mert itt meg egy jo jatszohaz sincsen ahol sok gyerek van, se egy jo uszoda/strand. Boltba meg nem mehetunk allandoan meg a cukraszdaba.

Megyek sziasztok!
Csilla

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Sziasztok,

ezt megosztom veletek:

kerestem google-ben jatszohazat, es talaltam egy jot:

www.ringato.hu
ide feleves kortol jarnak az anyukak, enekelnek, mondokaznak a babaval egyutt, gondolom korbeulve, a baba az olben, aki mar tud allni, ugy. tok jo lehet, sok helyen vannak jelen. kiprobaljuk, csak most nezem hogy most nyari szunet van grrrrrrrrrrrrr.

na mindegy. ha valaki tud ilyesmit legyszi szoljon!

Nori felebredt 45 p alvas utan, csak hallom a hangjat, ordibal, de rajottem ha hagyom meg -nem szaladok be hozza- akkor visszaalszik.

udv,
csilla

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Megvolt a doki, 5 percet voltam bent, megnézte az újjam, de azt mondta hogy még nem nyúl hozzá, nincs annyira benőve a köröm. Hagyjam hosszúra megnőni úgy hogy a sarokból is kinőjön és csak egyenesen vágjam le. Ha utána is gond lesz akkor menjek vissza.

Ja csak addig meg be van gyulladva, fáj. Na mindegy, ha eddig kibírtam így több hónapot, akkor még marad így.

A forgolódások miatt nem igazán aggódom azért hogy még ezt-azt nem tud csinálni, eljön annak is az ideje, csak a visszafordulást szeretném ha tudná, hogy ne kelljen állandóan vissza a hátára fordítani.

Ma csináltam neki cseresznyés-banános rizst. Háááát mondanom sem kell, alig evett belőle, na de legalább evett és nem köpte ki már az első falatnál. Kb. 30-40-et, aztán utána meg nem kellett a tápszer. De még ez is jön ki belőle.

Csilla, mi is a boltba szoktunk csak menni, még az sincs hogy valakivel rendszeresen sétáljunk. Itt nálunk még egy játszótér sincs ahol anyukák összejönnének. Néha az utcabeli egyik anyukával sikerül egy időben sétálni mennünk. Neki 1 év körüli a kislánya. Ennyi.

KépKép
domidina
 
 


A reggeli alvás nem tartott vlmi sokáig, egy órát aludt. Mivel keveset reggelizett éhes volt már f10-kor. Adtam neki egy kis sinlacos meggyet de fogalmam sincs jól csnáltam-e. Azt sem tudom milyen állagúnak kell lennie.Mind1, max kevés volt benne a cucc.
Délben kimentem vele vásárolni mert holnap utazunk el balatonra a sógornőmékkel. Káptalafüreden van nyaralójuk. csak 4 nap az egész, de annyi mindent kell vinni mintha egy hétre mennénk. Ágy, babakocsi, játszószőnyeg, ruhák...stb. Kisbabával azért rossz bárhova is menni, mert az egész lakást be kell pakolni neki.
+ semmi kaja, ital nincs ott, azt is viszünk.

Csilla: már nem szoktam fejni mert felesleges. Kolos mindet megeszi, egy evés után max 20ml jön ki. Azzal meg nem érdemes sza*r*kodni.

Én is unatkozom itthon. Mindig ki kell találnom vlmit hova menjek, hogy ne legyek bezárva a 4 fal közé. Persze én el tudok menni anyáékhoz, de már régen jértam arrafelé. Így külösen örülök ha nincs itthon semmi es el kell menni a boltba. Legalább vlmi cél lebeg a szemem előtt. Kolos meg imád a babakocsiban ülni. Mindent olyan érdeklődve figyel. Régen csak úgy lementem az utcára és róttam a köröket, de mára az is olyan unalmas. Kívülről tudom a környéket.
Én is kerestem már vlmi baba-mama klubbot, de semmi normálisat nem találtam.
Vendég
 


Sziasztok!
Lányok, ha lesz második baba, nem lesz már annyira unalmas otthon. Tapasztalat.
Geri elkezdett itt úszni járni, van fedett uszoda és vannak csoportok, egy haladóba irattam be. Naponta járhatna, de csak 3x hajlandó egy héten, pont mint Dabason. :) Jól meghajtják őket.
Ancsa is imádja a babakocsiban, órákig benne van, ha tologatják. Ma sokáig ténferegtünk a városban és ragyogóan birta. Pedig tartottam tőle.
Milyen idő van arrafelé?
Itt kicsit hűvös, főleg éjjel és reggel.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Sziasztok!

Evi itt nagyon meleg van,minden nap 32 es 35kozott.A tenger is 28 fokos.
Azt en is gondolom,hogy 2 gyerekkel tuti nem unalom az elet,bar nekem Nuncsi mellett sem :twisted:

Ma is annyira rosszcsont volt,ketszer akkorat esett,utana persze torik a mecses,egy kis tea es folytatodik a rosszalkodas.
Ma volt anyos szulinapja,vettem neki egy szupi kis vasalot,amilyen nekunk is van.Nem sokat vasalok,de ha igen ezzel a geppel egy elmeny.
Nagyon orult neki,meg is hatodott,mivel annyira nem szokott ajandekot kapni a gyerekeitol.Teljesen kivagyok ezen.Ugy kellett megkernem a Danit,hogy amikor boldog szulinapot kivan,adjon mar puszit neki.Egyebkent itt nem modi a pusziszkodas.Itt kezet fognak,csajok is.Ugyhogy amikor a Dani Pesten van allandoan rohog a pusziszkodason.En meg ezen a kezfogason somolygok.

Csilla!Tegnap vegul 10:30kor adta fel,addig kokemeny kuszas,felhuzodzkodas es minden ami belefer.Ha valami rosszat csinal,kicsit eroteljesebben raszolok,Nuncsi!Nem szabad!Mit csinalsz?Erre ramnez es olyan edesen elkezd mosolyogni,hogy kesz,vegem van,elmosolyodok.
Reggel 7 korul keltunk,nem kelt fel ejjel.Ma mar a Baratok Kozt-on elaludt.
Elhiszem,hogy uncsi ott.Nekem is itt sz@r ha rossz ido van.Ha jo akkor mindig megyunk valahova.
Viszont Nuncsi mostanaban nem birja ha autozunk.Vagyis az uleset.ha kivesszuk belole mosolyog.otthon veszek egy autosulest,hatha abban jol erzi magat.

Figyu Edina!Nekunk egy van egy nagyon profi,jo gyogypedikurosunk.Daninak nagyon be volt nove a korme,iszonyu jol kiszedte,itt Dubrovnikban meg le akartak szedni az egesz kormet.Nagyon profi az oreg.Ha erdekel szolj,felhivhatod,elmondod mi a bibi,aztan megmondja tud e kezdeni vele valamit.

Orsi!Es megette Kolos a sinlacos papit?
Ma volt az elso,hogy Nuncsi benyomott egy egesz bebikajat,persze ket reszletben.Barack-rizs.Nagyon orultem neki.
Jo nyaralst a Balcsin!

Kuldok egy kepet.Nuncsi ebben a pozban,terdelve vegigjarta a szobat,hogy tologatta maga elott a jatekladajat.aztan amikor megakadt feltolta magat allasba,vigyorgott,majd egy akkorat esett szegenykem,hogy kiugrott a szivem.Csak ezeket a veszelyes dolgokat szereti.minden jatekat unja,eldobja oket.Mozogni akar es felfedezni mindent. Kép

Kép
mamice
 
 


sziasztok!

Elmúlt a front és az éjjeli fölkelés is! :lol: Hurrá! Reggel ott találtam a bal oldalon ahol szokott elaludni, csak éppen fejjel lefelé. Biztos volt felsírás, vagy nyöszörgés éjjel miközben ezt művelte - legalábbis gondolom - de hogy én semmit nem észleltem ebből..... Aludtam mint a bunda. 3-kor néztem meg először mi van vele... Aztán 5.15-kor keltünk...

Réka: Köszi, ha elküldöd priviben elrakom a számát szükség esetére. Most egyenlőre várni kell a köröm kinövésére ahogy írtam.

Nem győzök csodálkozni Nüncsin. Szuper egy kiscsaj!

befejezem, mert lili az ölembe kéretszkedett és igy irni nem igazán lehet ő is ütné a billentyűket...

KépKép
domidina
 
 


Lili megevett 110 g tejbegrízt + pár kanál sárgadinnye-banán (ennyit mertem adni próbára) Tök örülök, hogy valami legalább ízlik neki annyira, hogy egyen többet is belőle mint pl. 60. :lol: :lol: :lol:

öltözünk aztán megyünk a boltba. nem mintha kellene nagyon valami, csak a séta és a kimozdulás kedvéért. Meg Lili is szereti a kocsikázás, + lehet hogy találkozunk valakivel. Aminek nem nagy az esélye lévén, hogy igen kevés embert ismerek a faluba. Csak a közvetlen szomszédokat.
Ilyenkor mindig péksüteményt veszek.....
Igaz nincs olyan nagyon jó idő, de 20 fok az azért nem hideg.

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,

csak gyorsan elbúcsúzom, vasárnap jövök!

Réka: köszi, remélem jó lesz.
Igen, befalta mindet.
Lehet, hogy én vagyok nehéz felfogású de Dani milyen nemzetiségű?? Idáig azt gondoltam magyar, mert azt írtad magyar lányt akart feleségének, meg a neve alapján is (persze ez nem jelenti feltétlenül azt). Aztán mikor írtad, hgy vele angolul beszélsz elbizonytalanodtam, és most a "puszilkodás" után már totál nem tudom. :lol:

Edina: de jó, hgy végre normális éjaszátok volt!

sziasztok, jó hétvégét!
Vendég
 


főztem krumplit-répát egy kis tápszerrel. Hááááát borzalmas lett az íze, oda sem adtam Lilinek, inkább nyitottam őszibarackot-pulykahussal. Nem mondom hogy kiköpte,evett kb. 60g-ot belőle ímmel-ámmal. Utána meg nem kellett neki megint a táp.

Így persze 2 óránként eszünk.

jaaaaaj, most látom, hogy próbálkozik a hátárra fordulással!!!!! :lol: És sikerült!!!!!!! Juhhhéééééé!!!! :lol: :lol:
És pont jó oldalára sikerül..... Na de nem akarom elkiabálni hogy ne csak egyszeri eset legyen...

Kérdés: Ti mennyit takarítotok a gyerekek környezetében? Porszívózás, fölmosás, játékok lemosása, kimosása stb. Másik fórumon olvastam, hogy naponta műveli valaki, keresi a hajszálakat körülötte stb.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Mindenekelott
LILINEK KIVANOK Boldog Nevnapot Holnapra!!!!!!!!!! (lehet hogy epp holnap nem tudok jonni)

Nori babam tegnap es ma kilenckor kelt, total felborult a jo kis bevalt napirendunk. fogalmam nincs mikor fog aludni (csak kb.) es hogy mennyit. most epp egy oraja alszik. kiraly.

Edina, jot nevettem ezen a tapszeres kajan amit foztel - ne haragudj - de mintha magunkat latnam.
Tegnap vettem Hipp-es meg Babivita kajakat, bios, es nagyon izlik Norinak ugyhogy most ezek vannak porondon.

Evi, a meztelen forgolodas bejott, amit Edinanak javasoltal. koszi a tippet!

Ez a Nuncsi baba nagyon gyorsan fejlodik!

Tenyleg ti milyen autosulest fogtok venni? ugye 9 kilotol van a kovetkezo?

udv,
csilla

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Nori par napja azzal szorakozik hogy a szajaval pukizos hangot ad ki (pbfffffffffffffrrrrr........) egymas utan sokszor jo hangosan, frocskol a nyala, meg az also ajkat bekapja es igy megrovidul az alla ugy nez ki mint az a legrondabb ember versenyben az ember aki bekapta az allat. persze o csodalatosan nez ki :P :P :P

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Csilla: Köszi.
Lehet nekünk is ki kellene próbálni más márkájú kajákat? Bár szeretném ha azt enné amit én főzök. Na persze ha annak jó íze van igaz????

Lili is csinál ilyet, hogy beszippantaj az alsó ajkát.

Képzeljétek most néztünk vissza régi videofelvételeket Liliről és 04.21-én éppen azt vettem fel ahogy a hasáról a hátára fordult 2x is. Ezt el is fejeltettem, na meg ő is azóta nem csinálta.

KépKép
domidina
 
 


Edina,
Te milyen markaju kajakat veszel?

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Sziasztok!

Csilla: tudom, nem tőlem kérdezted, de leirom én is, én Kecskemétit veszek, Ancsa szereti. Leginkább a gyümölcsöket. A sárgarépát nem szereti. Ma adtam neki saját készitésű alma-burgonyát, ez izlett neki. Örülök, hogy bejött a meztelen forgás. :)

Ancsa is tud arcokat vágni! Ő is fújja a nyálát és vigyorog mellé.

Edina: örvendek, hogy Lili megfordult!
Boldog névnapot Lilinek!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


sziasztok,

a szokásos időben. Megint nyugodt éjszakánk volt, leszámítva a szokásos párszori benézést Lilihez hogy minden rendben van-e. Ma megint a kiságy végében találtam fejjel lefelé.

Én kecskemétit veszek. Van egy ismerős anyuka itt az utcában, tegnap épp a kajákról beszélgettünk és ő azt mondta, hogy a főzijük nagyon rossz, a gyümi nem. javasolta vegyek mást pl. hippet.

Lili az alma-őszit esi, a sütőtököset gyümivel, de más gyümit nem nagyon, pl szilva, vilmoskörtés, banános, pl az alma-krumplit sem abból az univereset, bio, szereti. de gyümiset nem is nagyon akarok venni azt csinálok. én megpróbálok más ,márkát de csak kostolónak mert nagyon drágák és sokszor én eszem megmert lilinek nem izlik, vagy megy a fagyóba.

ma apa nem dolgozik, megyünk a városba piacra + vendégek is jönnek du.

megyek mert itt ül az ölembe és nem igazán tudok írni így

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

ugy latom mindenki nagyon elfoglalt

mi tegnap elmentunk egy uszodaba, vettunk olyan uszogumit amilyen az Orsieknak is van, es Nori baba nagyon elvezte, persze csak bent voltunk, -kint seperc alatt leegunk-. tok jo ez az uszogumi mert attol fugg hogy hova dugod a labat (van vagy nyolc luk labbetevesre) elore hasalva van vagy a hattamlanak dolhet (ami meg nem nagyon megy). de elore hasalva nagyon jo volt, ment a rugkapalas ezerrel.

En eloszor Kecskemeti-t vettem, abbol az almas-burgonyas meg a gyumisek jok, de a zoldsegesek annyira nem jottek be. A HIPP-et nagyon jonak talalom meg a Bebivital is jo meg az Alete. Az biztos hogy olcsobban jon ki az ember ha sajat maga foz, keszit kajat, de nem mindig jut ra ido, vmint nemelyik nem igazan sikerul olyan jol mint ezek a bolti bebikajak.

Egyre batrabban merek menni Norival ide-oda, mostmar mi csinaljuk a nagyvasarlast a Tesco-ban. Ez lehet, nevetseges egy olyan anya szamara aki mar regota autokazik babajaval, de en egy kicsit lehet aggodosabb vagyok. Nandival nyugodtan mentunk mert akkor ott vagyok a baba mellett hatul de ha en vezetek es nincs segitseg akkor az kicsit nyugtalanito. Volt eddig. 

Na megyek.
Sziasztok!

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Sziasztok,

megjöttünk a balatonról. Jó volt, szép időnk volt, még túlságosan is meleg. Kolos fürdött a balcsiban, élvezte. Ő jobban bírta a hideg vizet mint mi :) Második nap -péntek- Veszprémben mentünk, de annyira hőség volt, hogy nem nagyon tudtunk várost nézni. Beültünk hát ebédelni. Kolos elég jól viselte, de mikor látta, hgy mindenki eszik rajta kívül...hát akkor kezdett panaszkodni. Még jó, hogy vittem neki egy kis gyümölcsöt, utána már nem volt gond.
Ezen az estén voltam egyedül, Szabiék elmentek a balaton soundra. Azt mondják sokkal jobb volt amint a sziget, mert nem volt az a zsúfoltság annak ellenére, hogy mindenhol azt lehet hallani elfogyott az összes jegy és milyen tömeg lesz.
Többi nap délelött mindig otthon maradtunk, Kolos aludt egy nagyot, majd ebéd és csak 3 után mentünk le a partra.

Csilla: mi is élvezzük, hogy bárhova dughatjuk kolos lábát, ő is szeret előre hasalva fürdeni, de a legjobban ülni és csapkodni a vizet. :)
egyáltalán nem nevetséges. Én már elég sokat vezettem babával, de még mindig félve indulok útnak, mindig attól tartok, hogy dgó lesz és mi van ha kolos nyüglődni kezd hogyan nyugtatom meg. De idáig nem volt gond. (kopp-kopp-kopp)

babakaja: én mindig főzök neki, mert ezek a babakaják annyira drágák, de most ebben a 4 napban vettem neki konzervet, mert nem mindig volt időm főzni. Nekem tetszett/ízlett a Nestlé, Hipp és a Humana - ebből csirkehúsosat vettem. Próbáltam már a spenótosat és a sütőtőköset (kecskeméti), de azoknak annyira borzalmas ízük és szaguk volt. Maradok inkább az itthoni kotyvasztásnál. Gyümölcsöset egyáltalán nem vettem még, amíg van friss mindenből inkább maradok rendes gyümiknél.

Edina: kicsit megkésve ugyan, de BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Évi: Gerinek is Nagyon Boldog 10. szülinapot!!

Kolos is csinálta ezt a nyálfújós dolgot, Kb 1 hónapja kezdte de már abbahagyta. Most a kiabálás van terítéken, mert a baba-baba-ba meg appaaa vgay vlmi ilyesmi. :) Ha meg sír mindig azt mondja: annyaa-aaa.

Gratula a két kis fordulgatónak: Nórinak és Lilinek. :P
Vendég
 


autósülés: én már kezdtem nézni neten, de ott csak a leírás alapján tudnék dönteni. Azlenne az igazi, ha belepróbálhatnám a gyereket. Szóval el kell majd mennem vlmi bababoltba ahol van egy csomó és ott tudom majd véglegesíteni ami tetszik. nekem tetszenek azok amiknek dönthető a háttámlája, mert Kolos utálja a mostani székét. A balatoni odaút egy kész gyötrelem volt, végig nyűgös volt, meg sírt. Visszafelé már jobban bírta.
ti miket néztetek?
Vendég
 


Sziasztok!

Látom nem sokan voltatok itthon a hétvégén, vagy elfoglaltak voltatok.
hááát mi nem nyaralni voltunk, csak tegnap anyukáméknál, de egyébként is olyan nyügis, zsufi, hétvégénk volt, hogy időm és kedvem sem nagyon volt ide ülni a gép elé.

Elég álmos vagyok, nem tudom mi van Lilivel, de péntek óta sz....ok az élyszakák. Leteszem aludni max f8-kor és kb egy óra múlva elkezd forgolódni, közben felsír, nagyon nyugtalanul alszik, ha lehet ezt rá mondani, mert igazából mélyen nem alszik. És félóránként- óránként megyek be hozzá megnyugtatni és ez megy kb éjfélig. Utána már azért többet alszik egyhuzamba, de tegnap is vagy másfél óránként be kellett menni hozzá. Ebbe beletartozik egy etetés is. És így is felkel 5 körül. Persze ma is és látom hogy olyan álmos, mondjuk nem csoda ennyi alvás még egy felnőttnek is kevés lenne.

Olyan mintha fájna valamilye, de nem látok rajta semmit. Egyedül reggel a szemét dörzsölgette hosszasan, de azóta ez is abbamaradt.
De napközben meg semmi baja, vidám, eszik, ahogy szokott.
Én meg hulla vagyok már estére.

A fordulgatás meg azért nem megy olyan nagyon, nem igen alkalmazza, főleg éjjel nem, akkor a kezét mindig úgy hagyja a feje mellett behajlítva és úgy akar fordulni, persze úgy meg nem megy és sír.

Hétvégére kipróbáltuk a tököt Lilinél, na nem úgy natúr, egy kis krumpli, répa és alma is volt benne, és evett belőle elég sokat, ízlett neki, uh. ez a 2. kaja amit "szívesen" eszik a borsó mellett.

Most majd a sóskát próbálom meg, hoztam anyutól tegnap.

Az alsók után a fölső fogak mikor jönnek ki? Mennyivel az alsók után? Mert már nem tudom mire gondoljak az éjszakai felsírások miatt.

Na megyek mert lassan 2 órája fönt van és álmos. Na persze reggeli kelése után 1 órával elaludt kb. 40 percre uh. nem csoda.

De most már 3 órákat is fönt tud lenni, de ezek után sem alszik el a kiságyban, mert ott csak forgolódik, dumál, nyöszörög, játszik. Csak ha elaltatom, de sokszor akkor is tiltakozik, ordít, fúrja le magát. Aztán sokszor megunom és beteszem a kiságyba, fárassza magát. Egy idő után aztán muszály aludnia és nagy nehezen elalszik.

ÉN már letettem arról hogy magától el fog aludni, ezt már az elején elcsesztem és most már késő.... Na de ennyi baj legyen csak....

KépKép
domidina
 
 


itt vártuk sógornőméket...Kolos meg unatkozott a kocsiban, és már nehéz volt tartani, hát belepakoltam a kádba. :) Kép

Kép

nagyon el szeretné érni azt az újságot!
Kép
Vendég
 


Sziasztok!
Egy kevés időm azért nekem is van, ha nem is olyan gyakran.

Orsi: köszönjük a jókivánságokat Gerivek együtt.

Tegnap kirándulni voltunk a hegyekben, na persze csak olyan kocaturista módra, autóval:)
Anna is nagyon élvezte, jó sokat aludt, 3x. Nekem is nagyon jó volt a rengeteg erdőségek erejét magamba szivni. Annyira fel tudok ilyenkor töltődni. Csak fekszem és hallgatom a fák susogását. Persze, jókat is ettünk, ilyenkor mindig szalonnát sütünk először, aztán Geri meg a nagyapja elmentek horgászni, még magasabbra, hegyi patakokban pisztrángásztak, fogtak is jópárat, Geri a legnagyobbat. Aztán bementek egy esztenára, vettek ordát és friss sajtot. Tiszta Wass Albert regény...
Aztán délután húst sütünk krumplival, hozzá saláta, isteni finom kint az erdőn!!!
Ancsi csak gyümölcsöt fogad el az anytejen kivül, udvarisságból eszik pár falat krumpli-almát, de nem rajong most érte. Lehet, hogy a konzerv jobban izlett? Vag ycsak egyszerűen több most a tejem és elég neki. Nem tudom.
Éjjel ő is többször kel, mint szokott, megetetem és alszunk tovább. Volt vagy 3 éjszaka, amikot hajnali 3 körül úgy döntött, hogy ő kialudta magát és elkezdett dumálni, játszani, még Gerit is fölébresztette. Persze, reggel bepótolt mindent, sokáig aludt.
Napközben 2-3x alszik, 1,5 - 2,5 órát. Mondjuk, mindig is jó alvókája volt.

Azt nem szereti, ha valahova megyünk, ahol sokan veszik ölbe és ölelgetik. Ezután mindig ideges és nyűgös, sirós lesz. Ezért nem gyakran megyünk látogatóba.

Edina: én is boldog születésnapot kivánok!!!!

Megyek, mert kapros-ordás palacsinta lesz és és dolgom van, amig még alszik.
Puszi nektek!!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Köszönöm szépen!

Lili aludt 2ó 15 percet, ezalatt én is ledőltem egy órácskára. Persze aludni nem tudtam, de azért pihentem.
Ja és megint volt ordítás az ölemben, amikor elkezdtem ringatni, másodszorra vettem a vállamra és sétáltam vele, hogy megnyugodjon és elaludt a vállamon. Jó álmos lehetett. De ez már nem először fordult elő, uh. lehet, hogy változik az elalvási szokása.....????

Éva: nagyon szép helyen járhattok. Régebben mi is sokat voltunk az erdőben télen-nyáron, a Bakonyban. Mostanában sajnos már nem jutunk el ilyen helyre, régen volt, még a szüleimmel, de szerettük......

Ahogy elnézem Kolost, nagyon ügyes, lehet hogy nekem is Lilit a padlóra kellene tennem és nem szőnyegre???? Talán jobban sikerülne a kuszás..... Hm, majd kipróbáljuk. Csak mindig az van bennem, hogy milyen hideg a padló és fölvázik.

Na de megyek, igaz fúj a szél, de elmegyünk egyet kocsikázni.

KépKép
domidina
 
 


azt még elfelejtettem írni: szombat este elnéztünk balatonfüredre. én gyerekkoromban minden nyarat ott töltöttem, mert mamáéknak van ott nyaralójuk. annyi változáson ment keresztül a város, főleg a parti rész. nagyon szép lett. nagy volt a zsufi, de kolost nem zavarta, nagyon élvezte, ült a babakocsiban, nézelődött, és tök jól elvolt. hattyút + kacsát is láttunk, de az nem érdekelte. :)
persze mikor már kezdett álmosodni, meg éhes is volt, akkor kezdett sírdogálni.

Edina: sajnálom, hogy Lili ilyen rossz alvó lett éjszaka. Lehet, hogy megzavarják a frontok.
Próbáld ki parkettán, szerintem nem lesz baja. én is mindig visszapakoltam kolost a szőnyegére amikor lemászott pont emiatt, de 10x-re már hagytam.
Vendég
 


Jó reggelt!

Lili aludt egész éjjel, reggel 6-ig f9-től,uh. nincs semmi baja sem. Talán a front volt. Persze én azért 3x benéztem hozzá, betakargatni stb.

Most itt hasal a szőnyegen és továbbra is ejtőernyőzik, nem hajlandó a hátára fordulni. Tibi mondta hogy jó ejtőernyős lenne belőle, mert a pózt azt nagyon tudja alkalmazni.

Megjött az etetőszék, szupi, de Lili pár percig bír benne ülni, aztán már túrja ki magát belőle.

Tegnap néztem a sóskát a táblázat csak 10 hónapos korban írja, szerintetek, lehet most már adni neki? Megcsináltam, de elraktam a hűtőbe, nem mertem neki odaadni.

megyek, most amúgy is most az agyam le van amortizálva, nem jut eszembe semmi sem..... elfoglalom magam.....

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,

kolos tegnap elég nyűgös volt délután. csak 3/4 órát aludt és 2-fél 7ig fennt volt. Sajns a fürcsihez fel kellett ébresztenem, de nálunk ez nem szokatlan. inkább az ha fennt marad egészen 8ig amikor jön a pancsi.

Edina: örülök, hogy jobban telt az éjszaka és Lili ma már hagyott aludni.

Én is hulla vagyok, rosszul aludtam, féj a fejem. ez az idő eléggé kiborít. mondjuk jobb mintha 36 fok lenne.

én a sóskáról nem tudok semmit. mivel én utálom biztos nem fogok csinálni beki. de mivel babakajában sem láttam, biztos csak később lehet nekik adni.
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?