Sziasztok!!!
Nálunk a következő a helyzet:
A féléves mérésen Csabi: 9540 g és 72 centi volt, de itthon azóta 9700 g alatt nem mértünk.
Úgyhogy a legnagyobb zabagép, azt hiszem megállapíthatom, hogy Csabi.
Ennek nem annyira nagyon örülök, mert mi is kb. egy nap 3x eszünk rendes kaját, plusz ugye a cicik, amik szintén sokat kitesznek. És hát van jó nagy hordópocakja is.
Amiket eszünk: meggy, banán, alma, őszi és sárgabarack, szilva - de fájt a hasa tőle akkoriban még, krumpli, srépa, fehérrépa, brokkoli, főzőtök, sütőtök. (A brokkoli újdonság, még nem annyira ízlik). Emellett babapiskóta természetesen minden gyümölcsbe, különben egy óráig sem bírná ki, olyan éhetetlen. Azt hiszem, hogy Kingi kérdezte, mi a Manner Biskotten für kinder-t fogyasztjuk, sokszor úgy, mint Kiáék, nyalogatunk, eszegetünk.
Ezeken kívül adtam neki egyszer rizses tejpépet, és a vaníliásat, de a doki leszidott. Azt mondta, hogy a tejpépet feleslegesen ne adjam neki, amúgy is tartalmaz tejszármazékot és csak puffasztja és hízlalja a gyerekeket. Így most azt nem kapta azóta, amúgy Peti is nagyon ellenzi őket, így a munkahelyről kapottak meg a vettek szépen csücsülnek a szekrényben egy jóideig. Azért egy héten 1x tervbe vettem, hogy adok neki.
Ezen felül én is nagy nehezen vettem neki Hipp-es instant teát, a gyermekteát és a málna-csipkebogyót. Ezek voltak az egyedüliek, amiket szeretett. Szintén nem adhatom neki, a magas cukor tartalma miatt, ellenben mást nem iszik meg a gyerek... mit tegyen ilyenkor a szülő?
Az alvás nálunk is nagy mumus. Régebben ha esti etetés és fürdetés után beraktuk Csabit az ágyban, elaludt magától. Most azonnal hason van, és onnan persze nem szeret megfordulni, úgyhogy nyűg van. De általában annyira elfárad estére, hogy a cicin elalszik. Éjjel mindig kel egyszer legalább, de mivel én is akarok pihenni, így automatikusan magam mellé veszem, cicire teszem és együtt alszunk tovább. Tudom, hogy ez nem jó, és nem megoldás, de ha majd eljön az ideje (mármint nem lesz cici), akkor lesz időm szenvedni az éjjelekkel. Talán őszig kihúzzuk, és akkor nem is lesz gond, mert ha hűvösebb van, a gyerek jobban alszik.
Nappal lehetetlenség elaltani. Próbáltam simogatással, énekléssel, sétálással, babakocsival, sehogy nem megy. De csak nekem nem megy!!!!
Nekem csak a cicivel megy. Mindenki másnak sikerül valahogy, az apjának simán az etetőszékben bealudt. De nekem nem alszik el sehogy sem.
Sikeresen visszaköltöztünk, de nem egyszerű mostanában, meghalt a nagymamám, és hát Csabival sincs minden rendben.
Mint hunci írta nektek korábban, valami nem stimmel Csabival. Kedden megyünk neurológiára, nagyon félek. Elég gyakran megrázkódik a feje, és a karjai. Ilyenkor szélesre húzódik a szája, és hát látni rajta, hogy nem direkt csinálja. Nem tudjuk semmihez sem kötni. Leginkább ha nagyokat viháncol, akkor csinálja, de ha fáradt akkor is, felkelés után is, szóval változó. Kezdetben csak ülve csinálta, így megfogadtam, hogy amíg magától nem ül fel, nem ültetem. De rá egy napra elkezdte hason és háton is csinálni. Nem tudom leírni, mintha kirázná a hideg, de kicsit hosszabb és kívülről nézve félelmetes.
Elvittem dokihoz, ott nem csinálta, és megnyomta a fülét, arra meg sírt. Elküldtek fülészetre. A fülésznéni azt mondta, hogy semmi baj sem a fülével, sem a foga nem jön
sem a torka nem beteg. Viszont ott is az ölemben volt, és ahogy beszélgettünk, elkezdte csinálni. Beszélt, viháncolt, és egyszer csak elkezdte. Talán ez volt a szerencsém, azonnal kaptunk beutalót.
Megkértem anyukámat, hogy jöjjön el velem, nem merek egyedül menni, amúgy is viszem a laptopot, hogy a felvételt megmutathassam a dokinak, hátha ott éppen nem csinálja és nem hisznek nekem.
Amúgy
Betti ne aggódj, nem vagytok lemaradva!
Csabi forgolódik, de leginkább csak hasra és az élvezi, ezen kívül kinyomja magát és hátrafelé tolat. Egy másik fórumozó kislánya nagyjából ugyanazt csinálja, mint Panka, háton mászkálja be a lakást.
(Egyébként szerintem nagyon jól nézel ki a fényképeken!)
Letettem nagy szőnyeget én is, ahogy Anna mondta, de semmi. Mindig csak tolatunk, tolatunk. Vagyunk négykézláb is, de csak rugózunk, hiába nagyon érdekes a játék vagy dolog, semmi erőfeszítés nincs, hogy érte menjen. Nem baj, dagik vagyunk
Niki
Minden elismerésem!
Egyrészt a gyors babaáldáshoz, másrészt már előre a gyerekneveléshez! Icipicit én is irigykedem, mert hát mi már három gyereket simán beterveztünk, de ilyen hamar én rettentően félnék. Egyrészt a szüléstől, másrészt hát igen... két indur-pindur gyerekkel. Nem fogsz unatkozni, az biztos!
Ellenben, ha már kicsit nagyobbak lesznek, sokkal jobb lesz! Jobban eljátszanak majd együtt, és a legjobb barátok is lehetnek.
Arra nem gondoltatok, hogy esetleg most kisfiút hordasz a szíved alatt, és azért nincsenek rosszullétek sem?
Én annyira izgulnék, megint mennék 12 hetesen 4D-s ultrahangra.
Nyafi
Visszaköltöztünk, ránk számíthatsz! Megyünk!
Örülök, hogy jót nyaraltatok!
Kia
Rajtam is van bőven fölös kiló, de sztem a szoptatás miatt nem moccan a mérleg egy dekányit sem. Ne aggódj, az egy évet húzzuk ki ha lehet, és utána is ráérünk testileg megszépülni.
Hunci
Szerintem Hunor elég sokat fejlődött, amióta nem találkoztunk!
Velem is kijöttök valamikor a szigetre????