Új privát üzeneted érkezett!



Sziasztok csajok!

Mire visszaolvastam,addigra nyügi lett Mark,igy gyorsan csak par sor... :roll:

Juti,szavaztam.. :wink:

Betto,gratula Kincsönek! :wink:

Gyönyörüek a babak,mindenkie!!!!!!!!!!!!!! :D

Csajok bocs hogy most nem irok mindenkinek külön,de igerem majd potolom..

Puszi mindenkinek

Kép
ami6
 
 

 
 

Már 519 :wink:
Le fogom fényképezni, mert a cimke már nincs benne. Csak van már vagy 5 éves szegényke :D Viszont láttam egy nagyon jó boltot, tele édes dologgal. Be akartam menni ma, de Kincső elég nyűgös volt már, de valamelyik nap megnézem, és hogyha lesz valami ilyesmi hívlak :wink:

Ami! Köszike :wink:

Kép
bettó
 
 


Kérdés! Bizots nagyon sok mindenkinek külömbözni fog a véleménye, de én kiváncsi vagyok és nagyon nem is tudom, hogy hogy csináljam. Szóval! Bevezetni, rendszeresíteni a hamit! Lassan fél éves lesz Szaffi, és agyalok, hogy hogy is kellene. Ti hogy fogjátok elkezdeni? és meddig lesz csak tízórai, vagy uzsonna a szilárdabb hami és mennyi idő után az ebéd is az? :?:

Kép
bettó
 
 


Csajok! Többször is lehet neten szavazni Milcsire! Vagy le vagyok maradva :oops:

Kép
bettó
 
 


Bettó, mi már több mint egy hónapja elkezdtük a hozzátáplálást (tápszeresek vagyunk), így elmondom, mi hogy kezdtük. A védőnő szerint idénygyümivel kellett volna, de én nem akartam meggyel kezdeni, főleg, hogy meg kellett volna hámozni...szerinte... Szóval én almával kezdtem, először 1nap 1x, nagyon keveset. Huuu, de habzsolta volna!!! Ezt kb 5 napig, de egyre többet, két tápszer között, nasiként. És aztán újakat próbáltam, először mindig kicsit... egy nap, csak 1 új dolog, és azt is reggel, h kiderüljön van-e baja tőle és ha igen, mitől. Én bevallom, h vettem üveges kaját is neki, Hipp-et, egyelőre semmire nincs allergiája (az alma-banántól nehezebben kakilt). Aztán jöttek a főzik, azokat nem komálja annyira, és a tápszer ebédet már helyettesítettem azzal. Ma viszont a kecskemétinél találtam almás csirkét, meg őszis pulykát, így most az is csúszik lefelé...
Én uzsira csak gyümölcsöt szoktam adni, és ebédre megy a főzi + utána gyümölcs. Szerintem a lényeg a fokozatosság, és ha látod, h nincs semmi gond a kisebb adaggal, akkor egyszercsak annyit fog enni, h nem akar szopizni, mert jóllakott. :D
Én azt vettem észre Dórin, hogy ha egymásután 2 nap ugyanazt kapja, akkor nem kell neki. Csak, hát nem áll el akármeddig az üveges cucc sem, és olyan hű de sokat nem is eszik, főleg a főziből...
Ti fogtok nekik főzni vagy üveges kaja lesz? Mi most vegyesen, mindkettőnek van előnye-hátránya, szerencsére sokminden van a kertben is.
Ja, és a Hippes kaja van a legjobban pépesítve, szerintem, ha üvegessel kezdenétek, akkor azt ajánlanám.
Nem emlékszem pontosan, de a 2. hét végén kezdtük talán kóstolgatni a főzit is... (csak kellett volna naplót vezetni...)
Ha meglátja a tányért, már tudja, mi jön, és mosolyog! :D

Kép
monkeyhead
 
 


Ja, és köszi az uszis véleményeket, még nem tudtam dönteni :D

Kép
monkeyhead
 
 


Juti!!! Én nem is tudtam, hogy ilyen ügyes vagy!!! Gyönyörűek, főleg a maci tetszik.
És alaposan elolvastam a Kismamában, és azt íra egy gyógypedagógus, hogy "amikor a bébiúszás során a víz alá nyomják a gyereket, rendszeresen kiváltják a búvárreflexet. Ezzel megakadályozzák az ősi reflexnek a leépülését, noha ennek magától meg kellene történnie 3 és 6 hónapos kor között. A reflex életben tartása megzavarja az agykéreg alatti többi terület működését is... stb" nekem ez logikusnak tűnik, én ennek alapján döntöttem úgy, hogy nem lesz úszás, pedig tervbe volt véve. De ebben a cikkben ott van az ellenvélemény is, abban csak az van, hogy a víz mennyire jó fejlesztő közeg.

Bettó, én is almával kezdtem SZonjánál, a lényeg tényleg a fokozatosság, mégha habzsolná is, akkor is érdemes lépésenként vinni fel az adagot. Egy héten csak egy új gyümit érdemes bevezetni. Szerintem az elején te reszelje le neki gyümit, mert a többkomponensű kaják is bezavarhatnak, azt lehet majd picit később. Meg anyatejjel keverné, ha esetleg nem jönne be. Nekem a sorrend ez volt asszem: alma-barack-krumpli-körte. De a Kiskönyvben van egy jó táblázat. benne van, hogy 1 éves kor előtt mit ne. Majd írok még erről, de most aludnom kellene inkább.
Ja, annyira elröppen az idő! Nemrég még Szonja volt akkora, mint Ábris, most meg már nélkülem nyaral a nagyinál!!!

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Még azt elfelejtettem, hogy Adri, amit te írsz, az más, biztos hidroterápia, amit a HRG alapítvány csinál. Ez a babaúszás egészséges babáknak van többnyire.

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Én is tudtam megint Milánra szavazni! :shock:

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 



Bettó!

Nekem a védőnénim így mondta:
először barackpép, 2 kiskanál, és mindig 1 kiskanállal lehet növelni az adagot, aztán lehet alma pép, aztán jöhet később 1 babánkarika meggylével keverve, hogy hígabb legyen. Az alma és a banán székletfogó, ezért lehet az almát keverni paradicsomlével, ez állítólag jó a kakinak is. Én még csak szintén gyűjtöm az infókat, egyelőre csak tejci, mert van bőven, később persze jöhetnek a gyümik.

Én is úgy szeretném, hogy ha otthon vagyok, és ráérek, akkor saját készítésű kajákat adok neki, és ha utazunk, vagy el kell menni valahova, vagy nincs időm főzni, akkor üveges kaja, de az ritkán csak. Imádok kutyulni meg kotyvasztani, úgyhogy már nagyon várom hogy csinálhassam. Kaptunk a mamámtól meggyet, ma kimagoztam, és kipréseltem a levét, és kis adagokban lefagyasztottam, később azt is kaphat majd Milcsi. Meg én azt gondoltam, hogy az elején csak úgyis pár szem gyümölcsöt eszik meg, akkor még bió-gyümölcsöt fogok venni. Barackot, almát, répát, banánt, mindenfélét lehet már kapni az intersparban .

Na, megyek, én is alszom!

Köszi mégegyszer a szavazást, ha van kedvetek, lehet többször is!!!!!

Bettó! Még mindig nem írtad, hogy mit nyert Kincső?! Nagyon kíváncsi vagyok.

jutiboszi
 
 


Sziasztok!

Teljesen el vagyok tűnve. Kivontam magunkat a forgalomból... No net :( :)
Hiányzik is meg nem is. Balcsin vagyunk a telken, és nagyon élvezzük. Csak én közben dolgozom, így nem jut elég időm Danira :(

Amúgy minden ok. 9 kiló fölött járunk. Voltunk mi is babaúszáson. Élvezte Dani, csak épp alvásidőben voltunk, így kicsit kómázott...

Már nyúl mindenért, és veszi a szájába. És nagyon figyel. Jókat lehet vele már röhögni :) pl.: kukucs-osat játszani...

Ezután próbálok többször jönni, mert hiányoztok!

Puszó

Panka

KépKép
pankamama
 
 


Én mindent adok nekik, ami a koruknak megfelel. Nincs időm pepecselni, meg nem is szeretek. Majd ha már darabosat is ehetnek. Én nem 1-2 kanalazgattam. Először 1 üveget tápszerrel összekevertem, majd elfeleztem. Már kanállal eszik napi 2x fejenként a teljes üveget, néha cumiból kicsit higítva, ha nincs időm a kanállal "bajlódni".
Soha semmi gond nem volt sem a pocival, sem a kakival. Mindent megettek eddig. Zöldséget, gyümit és husit is.

Kép
Kép
labasv
 
 


Juti! Én minidg szavazok, ahogy a gép elé kerülök :wink: Petit nem felejtettem el :wink:

Köszi csajok az infót. Mi már néha néha kóstoltunk dolgokat. Tegnap egy ici-pici barackot is. Még egy hónapot várok, hiszen van tejcsi, csak gyűjtöm az infókat. Anyatejes babósok az ebédet mikor érdemes leválltani?

Kép
bettó
 
 


5 hónapja ilyenkor már számoltam a perceket és még volt energiám mosolyogni is :D

Kép
bettó
 
 


Kép

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!

Juti már én is 3* szavaztam ,és megy a többi is ahogy épp ráérek:)
Majd még később jövök!

Kép

Kép
ildikó82
 
 


Juj de kis helyes Kincsö! :D Betto,nem te vagy mellette,vagy??

Kép
ami6
 
 


Juti! Ajándékot holnap kapjuk meg :wink: Telefonban nem mondták.

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!
Húú, mennyi mindenről lemaradtam :( De igyekszem visszaolvasni..

Babaúszás: mi már 4 alkalommal voltunk, és úgy látom Mátén, hogy nagyon tetszik neki. Nekünk a védőnéni kifejezetten ajánlotta, hogy nagyon jó az ellenállóképességének, mozgásának, stb. Kétféle helyen is voltunk, a legjobb a kettő ötvözete lenne. Az egyik helyen azt mondták a víz alá menettellel, hogy ha a szülők merik, akkor már az első alkalommal lehet, de lehet szoktatni is a babát. Mi másodjára vittük le először, utána még mosolygott is. Persze csakis apával... :) Kérdeztem én is, hogy mit lehet elkapni a vízben: védőnéni szerint azt bárhol elkaphatják a babák, és nem sűrűbb az uszis babák között a fertőzés, mint a nem uszisoknál. Próbálok nem gondolni erre, és szorgalmasan visszük őt. A múltkor már hosszabban lenn volt a víz alatt, majd próbáljuk lefotózni és akkor felteszem.
Ja, teszek fel majd én is képeket! Szuper az album!! Teccik :D :D nagyon!

Hozzátáplálás: nem tudom, emlékeztek-e, de írtam, hogy amikor megijedtem, mert a tejcsi kevesebb lett (és Máté sem hízott) akkor a védőnéni-orvos kettős tanácsára adtam neki banánt. Utána a tejcsi visszajött, de a gyümivel meg már nek akartam leállni... Ma már máshogy csinálnám :cry: Most pár napja már adtam neki krumplit is (gyümivel keverve) és egyébként odavan érte. Ha meglátja a kék kanalát, kiugrik a pihenőszékéből!! Olyan édes. Ja, és azért, hogy a tejcsi minél tovább megmaradjon (mert hát még most is ingadozik a mennyisége) én mindig szopi után adom neki, kb. 1-2 órával, és úgy is meg szokta enni. Ezt egyik ismerősöm ajánlotta, ők azt mondták, megkapta a tejlevest, és utána pedig jöhet a második. Így egész 14 hónapos koráig maradt tejcsi a babónak.
Most még csak napi 1x, de később azt szeretném, hogy tízóraira gyümi, ebéd után meg főzelék. És ha abból marad, és kell neki, azt még délután is. Azzal egyetértek, hogy nem nagyon kell egy-két kanalazni, mert ha ízlik neki, megeszi, és az alma-őszi-banán nem allergizál, ezért nyugodtan lehet adni a csöppeknek.

Kép
sylvian
 
 


Ami! Köszi! Nem ő a barátnőm :wink:

Kép
bettó
 
 


Bettó, gratula Kincsőnek!! :D
Juti, szavazok!

Kép
sylvian
 
 


Kép Anyucival

Kép Jaj anya,megeszel

Kép
ami6
 
 


Szavaztam! És nem kérdés, hogy ismeretlenül is a repülőbajnok lenne a legszebb baba!! :D

Kép
sylvian
 
 


Szaladnom kell,a mano reklamal :roll:

Kép
ami6
 
 


Sziasztok!

Bettó!

Hú, az tök szupi lenne, ha lenne ilyen baba, de ha nincs az se baj, majd megvarrom.
BOLDOG 5. HÓNAPOT KINCSŐNEK!!!!!! Hááát, igen, nagyon gyorsan elmúlt az az 5 hónap, emlékszem még, hogy mennyire izgultunk egymásért. Majd a 2. babánál újra átéljük ugyanezt!!!!!

Ami!!!!

Végre láttunk Rólad is képet!!! Nagyon szép vagy! És az a haj.......hát, ha nekem fele ennyi lenne.....nagyon irigy-irigy :lol: És persze Márk is nagyon cukiiiiiii.


Szilvi!

"Utána a tejcsi visszajött, de a gyümivel meg már nek akartam leállni... Ma már máshogy csinálnám "
Hogy??? Mert én is néha kevesebbnek érzem a tejcsit, de eddig úgy voltam vele, hogy a dokinéni szerint eleget hízik, úgyhogy kihúzom csak tejcsivel, és ha úgy érzem, többször teszem cicre. Egyelőre pont ezért félek még a gyümitől, mert attól tartok, hogy az jobban ízlene, és nem kellene szopi. Mi is kóstolgattunk már, imádja a gyümiket, almát, narancsot, barackot kapott, és már ő is tudja, hogy a kanál az finom dolog, de most egy ideje megint csak tejcit adok neki, mert a dokinénink azt mondta, 6 hónapos koráig elég az anyatej. Szerinted?????? Ja, és köszi a szavazást!!!!

Ildikó! Köszi Neked is!!!

jutiboszi
 
 


Köszike a dicséretet! :wink: És a köszöntést is :wink:
Juti! Bizony, bizony régen volt már, mikor izgultunk, meg mikor az előkészítés után küldtem az sms-t, hogy bent vagyunk a kórházban :wink:

mennem kell

Kép
bettó
 
 


Ami! Már én is hiányoltam az olyan fotót, amin te is rajta vagy! A hajadat én is nagyon irigylem :roll: :D

Kép
bettó
 
 


Friss :wink: Kép Kép Kép

Kép
bettó
 
 


Juti! Itt van Peti baba. Ma sajna nem tudtam elmenni, de a héten remélem járok arra és meglesem a babót :wink:
Kép Kép

Kép
bettó
 
 


Bettó!

Megvan a márkája is!!! Ott fogja Kincső! Láttad? Na, utánanézek neten is, egyébként K's Kids a márkája, van egy ilyen nyuszink, onnan ismertem meg.

Köszi a szavazatokat mindenkinek!!!

jutiboszi
 
 


Jujj tényleg Juti! Bocsi bambino vagyok :oops:

Kép
bettó
 
 




Juti,
teljesen igazad van, amit írsz. Pont így csinálnám, hogy többször cicire, és kihúzni azt a pár napot. De nekem se a doktornéni, se a védőnéni nem mondta, hogy hajrá, bírjuk ki azt a pár napot, és akkor újra visszajön a tejcsi, és az elég, pont ők mondták, hogy akkor adhatok neki banánt. KÁÁÁÁR, hogy akkor még nem olvastalak benneteket :( :( Az megvolt, hogy többször cicire, de egy hét után a mérleg csökkenést mutatott (igaz nem sokat), és hát akkor teljesen kétségbeestem :cry: . A nagyon szeretett védőnénim meg mondta, akkor váltsak ki tápszert, aztán pótoljam, meg adjak banánt. Szóval ez volt, már tényleg nagyon bánom, ha nem így történik, most kezdeném a gyümölcsöket kóstoltatni. Eddig mindenben hallgattam a védőnőre, most már kétszer meggondolom... :oops:

Bettó, Kincső még mindig gyönyörű!!

Kép
sylvian
 
 


Szilvi! Köszike!
Nekem nagyon jó a védőnénim, de meg kell mondanom őszintén, én nem hallgattam mindig rá, és nem is bánom. Igaz vag yneki is gyerkőce, de nekem Nővérem a tökéltes anyuka. Nagyon szeretném olyan jól csinálni, mint ő, így sokszor rá hallgatok. Ő segített át az esti szokatás nehézségein is. Viszont ők sajna hamar tápszeresek voltak, a táplálásban nem tud úgy segíteni :roll:

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!

Juti,Betto,köszi,de ha tudnatok mennyi baj van vele.Regebben mindig kiszaritottam simara,de miota van egy fiam,mar nem igazan van ra idöm. :?

Betto,boldog 5-dik honapot Kincsönek!!! :D

Juti,szavaztunk ismetelten.Nagyon-nagyon tetszik ez a repülös kep Milcsiröl!!! :D

Tejcsim nekem meg mindig van,remelem lesz is meg egy darabig.Meddig tarolhato lefagyasztva a tej??
Csajok,minden üveges babyetelben,gyümölcspüreben van tartositoszer??Bocs ha hülyesegeket kerdezek. :?

Kép
ami6
 
 


Bettó!

Megvan Peti baba!!! Meg is rendeltem, és képzeld, pont ez a baba volt akcióban. 2700 helyett most 1200 Ft, és kaptam még 100 Ft kedvezményt is a regisztrációért, úgyhogy postakltsg-el együtt 2350 Ft! Töööök jóóóóó!!!!!! Ennyiért az anyagot se tudnám megvenni, ha minőségi plüssből akarnám! Most már egyforma babával játszanak a gyerekeink!!! :) Ja, és ez a 32 cm magas baba! A tietek is ekkora?

Szilvi!

Nem egyszerű ám így sem, én is kétségbeestem amikor kevesebbnek éreztem a tejcsit, és bementem a kórházba az ottani védőnőhöz, meg a gyerekháziorvost és a saját védőnénimet is megkérdeztem. Mindenki azt mondta, hogy ha van lefagyasztva tejem, akkor csakis abból adjak pótlást. Én meg megpróbáltam abból se!!! És végül is jól jártam. Megmaradt a fagyasztóban a tej, és nekem is visszajött. Sokat segített Lecsó írása is, hogy próbáljuk pótlás nélkül kihúzni, mert akkor nem ösztönözzük a cicit a több tej termelésére. Viszont 1 hátránya van a dolognak: teljesen eltűnt a rendszeresség. Milcsi van hogy óránként eszik, csak ha alszik 2 szopi között, akkor tudom 3 óránként etetni, és éjjel is többször, és sokkal hamarabb felkel. Nem tudom, ez meddig fog tartani, de már megint elkezdett fájni a mellbimbóm a sok szopi miatt. Eddig 3-4 körül ébredt fel éjjel, most már 1-2 között ébred!! Szerintem ha majd kap más kajcsit is, talán akkor átalussza az éjszakát. Egyébként megpróbáltam, hogy hátha az a baj, hogy nem szopizik eleget alkalmanként, de 3-4 perc után hiába próbálom visszatenni, nagyon nem sikerül, elfordul, és vigyorog. Gondolom elég neki egyszerre. De aztán meg hamar megéhezik. Az is rossz, hogy sokszor sétálni is csak akkor tudunk, ha elalszik a kocsiban, ha viszont nem alszik, akkor egy idő után jön a nyűgi.
Na, megyek aludni! Pápá

jutiboszi
 
 


Ami! Elvileg rá kell írni az üvegekre, hogy van-e benne tartósítószer. De szerintem nem mindegyikben van. Sőt, szerintem nincs is, mert bébiknek készül. Meg kell nézni a címkéjét.
Gondolom, hogy sok a gond a hajaddal, de akkor is irigy vagyok!!!!!!!! Inkább fésülgetném, meg szárítgatnám a sok szép hajamat, minthogy azt nézzem, hogy hogyan hullik ki ez a pár szál is ami még a fekemen maradt! :(

jutiboszi
 
 


Tudjatok mit csinal mostanaban Mark?Ha hason fekszik,akkor felemeli a feneket es behuzza a labat a poci ala,olyan mintha negykezlab akarna maszni. :lol: Forog hasra-hatra,jobbra-balra es nyul a targyakert is.Ö is sikitozik,söööt olyan hisztit tud csapni mikor lerakom az ölemböl,hogy csak. :lol: Olyan a hangja neha mind egy rinocerusnak. :lol:
Kepzejetek,3 napja nekem is megjött a mensim..de ugy latom nem lett kevesebb a tejcsi.

Betto,jo neked hogy van egy tapasztalt tesod,sokmindenben tud neked segiteni.

Kép
ami6
 
 


Juti,nekem is nagyon hullik a hajam,bar jo sürü ugyhogy meg nem aggodom.Miota meg szoptatok,azota nagyon szaraz lett es kocos.
Ma nezegettem babyeteleket,marmint gyümölcspüret,es hogy 2010-ben jar le a szavatossaga,de en nagyokos nem neztem meg hogy mi van meg feltüntetve a cimkejen.
Megyek en is lassan aludni,a manom mar reg alukaszik.

Kép
ami6
 
 


Raktam fel egy pár képet... de olyan lassú, majd a többit később :D
Juti, elárulod, hol találtad meg Peti babát, nekem is nagyon tetszik! Lécci, lécci :)

Jó éjt!

Kép
sylvian
 
 


Juti! Engem is érdekel Peti baba elérhetősége :wink: Ő is bizony akkora.

Bocsi mennem kell :twisted: Apjuk türelmetlen :lol:

Nekem még nem jött meg! HIPP-HIPP HURRÁ :lol:

Kép
bettó
 
 


Ami! Azt hiszem, hogy a Hipp-es terméknél van olyan, hogy bio hami, abban szerintem nincs tartósítószer :wink:

Amúgy lassan lehet, hogy nekem is meg fog jönni, kicsit kevesebbnek érzem a tejcsit, de Kincsőnek még így is elég. Remélem csak a kevesebb hami miatt van. Ebben a melegben nincs étvágyam :?

Kép
bettó
 
 


Ami! És tudod, mi a legjobb még tesómban? Neki annyira ösztönösen jött minden!! De komolyan. A védőnője egyenlő volt a nullával, magától kellett rájönnie a dolgokra és annyira ésszerüen neveli Lizit. :) Htározott, nem enged meg mindent és Lizi így is annyira kiegyensúlyozott gyerek és látszik, hogy boldog! :D

Kép
bettó
 
 


Bettó!

Nagyon jó, ha van egy példa előtted, és tudsz kitől tanácsot kérni, főleg olyantól, akiről tudod, hogy megbízhatsz benne.

http://www.tulli.hu/index.php?cPath=2_3 ... =2a&page=3

Itt van Peti baba, és még nagyon sok jó játék, érdemes az akciókat figyelni. Tényleg véletlen, hogy pont Peti baba akciós!!! Tudták, hogy én Őt akarom!!!!!

jutiboszi
 
 



Sziasztok!

Juti! Én ahányszor gép közelébe kerülök szavazok, de sajna nézegetem és csak 3-4 oldalt néztem meg van olyan gyermek akinek már 2000 felett van a szavazata. Szerintem itt nem a szépség számít :cry:.

KépKép
KépKép
jadika
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?