Sziasztok!
Húú, mennyi mindenről lemaradtam
De igyekszem visszaolvasni..
Babaúszás: mi már 4 alkalommal voltunk, és úgy látom Mátén, hogy nagyon tetszik neki. Nekünk a védőnéni kifejezetten ajánlotta, hogy nagyon jó az ellenállóképességének, mozgásának, stb. Kétféle helyen is voltunk, a legjobb a kettő ötvözete lenne. Az egyik helyen azt mondták a víz alá menettellel, hogy ha a szülők merik, akkor már az első alkalommal lehet, de lehet szoktatni is a babát. Mi másodjára vittük le először, utána még mosolygott is. Persze csakis apával...
Kérdeztem én is, hogy mit lehet elkapni a vízben: védőnéni szerint azt bárhol elkaphatják a babák, és nem sűrűbb az uszis babák között a fertőzés, mint a nem uszisoknál. Próbálok nem gondolni erre, és szorgalmasan visszük őt. A múltkor már hosszabban lenn volt a víz alatt, majd próbáljuk lefotózni és akkor felteszem.
Ja, teszek fel majd én is képeket! Szuper az album!! Teccik
nagyon!
Hozzátáplálás: nem tudom, emlékeztek-e, de írtam, hogy amikor megijedtem, mert a tejcsi kevesebb lett (és Máté sem hízott) akkor a védőnéni-orvos kettős tanácsára adtam neki banánt. Utána a tejcsi visszajött, de a gyümivel meg már nek akartam leállni... Ma már máshogy csinálnám
Most pár napja már adtam neki krumplit is (gyümivel keverve) és egyébként odavan érte. Ha meglátja a kék kanalát, kiugrik a pihenőszékéből!! Olyan édes. Ja, és azért, hogy a tejcsi minél tovább megmaradjon (mert hát még most is ingadozik a mennyisége) én mindig szopi után adom neki, kb. 1-2 órával, és úgy is meg szokta enni. Ezt egyik ismerősöm ajánlotta, ők azt mondták, megkapta a tejlevest, és utána pedig jöhet a második. Így egész 14 hónapos koráig maradt tejcsi a babónak.
Most még csak napi 1x, de később azt szeretném, hogy tízóraira gyümi, ebéd után meg főzelék. És ha abból marad, és kell neki, azt még délután is. Azzal egyetértek, hogy nem nagyon kell egy-két kanalazni, mert ha ízlik neki, megeszi, és az alma-őszi-banán nem allergizál, ezért nyugodtan lehet adni a csöppeknek.