Új privát üzeneted érkezett!

Hahó, megvagyunk mi is, csak eddig olvastam.
Meg fordítottam :wink:

Debrecen jó volt, pihentető, iszonyat meleg.
Panka, már túl későn olvastalak, de amúgy magamtól is eszembe jutott, h talizhatnánk, csak olyan zsúfolt volt a programunk: szülinapok, névnapok, dédszülők, húg diplomaosztó stb. Vicces, egyszer voltunk átvoulóban Boldival a jubileumi játszin (nekem már ez a név marad gyerekkoromból, most asszem vm micimackós?), szóval a tekintetemmel a gyerekeket pásztáztam, h nem látom-e Emilit, sztem téged is megismertelek volna, de őt tuti!

Egy hete már itthon, de itt volt még az anyukám segíteni :D

Jövő héttől megint bölcsibepróbálkozás! Kaptunk hivatalos értesítőt, h szeptembertől felvették!! Juhéjj! Olyan izgatottan bontottam a levelet, mintha ez már az egyetemi felvételije lenne 8)

Takony is végre elállt, röpke 3 hét alatt. Boldinak is voltak apróbb balesetei, főleg arc-tájon, az orrán olyan sebek voltak, ki se látszott.

Persze nem emlékszem kinek mit akartam írni, pedig miközben olvastam még eszemben volt.

Csak a frissre reagálok.
Lorca, nem akarom letörni a babérjaidat, de asszem a koszos zokni szennyesbe dobása férfiaknál valszeg a top amit el lehet érni, de sőt, még vissza is fejlődhet! :lol:

Bárányhimlő ellenit én is be fogom adatni.

Mazsi, jaj, csak nem elektromos kés? azoktól rettegek.

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Képzeljétek!!!!!!!
Tegnap emili belepisilt a wcbe!!!!! :D :D :D 8) Úgy törtnt, hogy este már nagyon tele volt a pelusa, de kicserélni nem akartam, mert már csak fél óra volt fürcsiig, így levettem róla.Gondoltam hogy fog majd pisilni, és akkor felkapom, és viszem a wc-re.Úgy is lett!:)Mikor pisilni kezdett, felkaptam, mondtam neki, hogy még ne pisiljen, a wc-be kell, majd mikor ráült mondtam hogy mostmár pisilhetsz, és pisilt is!Nagyon boldog voltam, jól meg is dícsértem, agyon puszilgattam.Bár ő nem volt odáig érte, úgy csinált mintha ez a világ egtermészetesebb dolga volna! :shock: Így gyanítom hogy igaz a védőnő mondása, miszerint mindent tudnak a szobatisztaságról, csak nem akarják csinálni! :twisted: :lol: Szerintem ha egy pár hétig kibírnám, és nem danék rá pelust, hamar megtanulná, hogy a wc-nbe kell csinálnia dolgokat, csak nem tud még szólni.Ezzel van a gond inkább, ugye nem is beszél, de próbálom megtanítani, hogy kopogjon a wc ajtón ha kell neki. :wink: De sürgetni sem akarom, mehogy probléma legyen belőle később, de most nagyo úgy érzem, hogy ez a módszer bevállna. :roll:
Amúgy is mindig tépi le a pelusát.Lehet ez is egy jel. :roll:

Dana!
Kullancsok:sajnálom, én nagyon félek tőlük.Kapott utánna vamit?
Bárányhimlő:tusoltatni, és vmi homeós bogyó, fenistil csepp a viszketés ellen.Hintőporozni nem szabad, öszecsimósodik a por, alatta panganak a vírusok.
Ágyról tudsz képet tenni?Érdekelne.Férjed asztalos?Biztos nagyon szépek az ágyikók:)
Ügyesen veszél már Laura!!
Köszönés:Emili integet ha megyünk el, vagy megy el vki.Érkezéskor sehogy, és mondani sem mond semmit. :evil:
Írtam a múltkor neked, hogy úgy emlékszem te kerestél régebben vízszűröt.De lehet tévedek.Viszont ha még aktuális, akkor szólj, mi most cseréltük le a régit, és én beléptem a céghez, tőlem is meg lehet vásárolni.Ha érdekel, írok róla bővebben is.

Lorca!
Akkor ismét jót kirándultatok.De ki volt a 3. gyerek?
Emili is viszi a pelusát a kukába, meg a ruháit a szennyesbe.Remélem megmarad ez a jó szokása. 8)
Pelusozás:Emili még tűri, bár mostanában ha kibontom nagyon matat odalent, így vmit kell a kezébe adni.
Natibeszólás: :lol: (beszorult)

Ditke!
egy babaoltba láttam ultrahangos szúnyogriasztót(vagy írtót, nem néztem meg nagyon)Kb. 3000 ft volt.De azt írták rá, hogy nincs szaga. :roll:

Ágiboldi!
Megértem hogy sok volt a program, talán legközelebb.Szólj előre ha jöttök, és rá is fogsz érni :wink: Igen, nekem is Jubileumi a neve, de most vmi Pagonynak hívják. :roll:
Örülök hogy sikerült bekerülni a bölcsibe! 8)

Apa szabin, szerdán indulunk.Már nagyon várjuk! 8) Mostmeg a játszn vannak, tegnap is elvitte.Jó egy kis gyerekmentes program, még ha az vasalásból is áll. :lol: Na de ide is csak idekerültem. :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok!

Bocsánat az eltűnésért, de sokkal jobban megviseltek a dolgok, mint hittem volna. Most már jobban vagyok, de eddig semmihez sem volt kedvem, még olvasni se! :oops: :oops: Balival megbeszéltük, hogy a idén nem próbálkozunk a kistesóval, visszamegyek dolgozni. Ez jót fog tenni mindkettőnknek. Egyenlőre úgy néz ki, hogy heti 2 és fél nap a munka. De a részleteket holnap beszéljük meg. Lillus vagy magánbölcsibe megy, vagy bébiszitter fog rá vigyázni addig, míg dolgozom.

Ő jól van, iszonyatos kópé, tegnap is szerzett egy harci sérülést (felszakadt a szája), előtte meg jól beverte a fejét a tv állványba. Egyszerűen olyan gyors, hogy képtelen vagyok mindig mellette lenni és megóvni a sérülésektől! :( Ha napközben bekakil, mindig jelzi, hogy cseréljünk pelust. De az ingert sztem még nem érzi, mert akkor előtte szólna. Vettünk neki bilit, de inkább csak törölgetni szereti! :lol: :lol:
Egyre több mindent mond, sőt, Sebihez hasonlóan vmelyik nap megjegyezte séta közben: ecsik eccső. :) Próbál mindent utánunk mondani, hihetetlen édes! :)
Az alvás még mindig kaotikus (egy kevés, kettő sok), így tegnap is a fél 8-as alvás helyett csak 9 körül aludt el, mert 5 körül a kocsiban elszunnyadt. :(

Igyekszem visszakapcsolódni, reagálni!

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca

Pelenkázás nálunk is néha csatajelenetre emlékeztet, de az utóbbi időben az Infacolos dobozával elterelem a figyelmet arra a 10 mp-re és kész is. Az a baj, hogy mindig újabb és újabb dolgot kell kitalálni neki !! :wink:

Pisis pelust nálunk is viszi a szemetesbe ha épp olyan kedve van.

Tomit ma mértem 12 kg.

Pankaa

Gratula a pisiléshez !!!Azért nem semmi sport lesz ha így akarjátok a szobatisztaságra szoktatni. :wink:

Szobatisztaság sürgetéséről jut eszembe szerintetek mikortól számít SÜRGETÉS-nek ??????
Játékos formában értem, hogy el lehet már kezdeni, de mikor még tényleg nem tud beszélni ennyire még (pisi-kaki), nem érzi, akkor van értelme elkezdeni ???? :shock:

Lehet megnézem a Brendonban hazafele jövet a szunyogriasztót.
Köszi az infót !! :wink:

Jó pihenést a nyaraláson és vigyázzatok magatokra és a kishölgyre !!! :P

Tomi is integet ha valaki kimegy a szobából és elmegy egyaránt.
:wink:

Vízszűrőre kíváncsi lennék én is, bár mi PI vízet iszunk és Tomi is, de a múltkor ledöbbentem,mert nem gondoltam volna, hogy az is vízkövesedik.

Sno

Számolással kapcsolatban jutottál eszembe a hétvégén. Itt volt anyukám és megtanította Tominak, hogy egy- kettő és mutatja is a kezével.No jó a tíz még messze van nálunk !!! :wink:

Ágiboldi

Mennyit lesz naponta a bölcsibe, vagy , hogy megy ez, annyit lehet lenni amennyire szükég van, vagy kötelező 4 órát ott lenni és pl. kötött, hogy minden nap 8-ra be kell érni, vagy lehet csak délután vinni ???

Egyetemi felvételi nekem még nagyon távolinak tűnik, bár ha ilyen tempóban nőnek !!!???? :lol: :lol:

Csimpi

Köszi az infót a D vitaminról, elkezdetem megint adni neki naponta 1 cseppel. Kép Nem lehet elég korán kezdeni avagy benzin folyik az Ő ereiben is, mint apukáéban.

Kép
kditke

Timi

De jó, hogy itt vagy megint, nagyon aranyos Lillus avatarképe !!!
Nyaralásra készültetek Spanyolországba ha jól emlékszem , mikor mentek ?? Mi lesz a 2,5 napos munka ha meg lehet kérdezni ??

Kép
kditke

Tegnap megnéztem Nati torkát, szerintem megint tüszős mandulagyulladása van. Hurrá. Délután megyünk fülészetre. Dokinéninkkel már be sem próbálkozom, én is tudom, hogy egy Cedax, egy kis antihisztamin, orrszívás, orrcsepp és várjunk. Mivel ez nem válna be, el sem viszem.

Kditke,
Nekem sürgetés, amikor valaki ráülteti a bilire/wc-re a gyereket, amikor nem akarja, vagy megpróbálja rajta tartani.

Timocska,
Van már bébiszitt jelölt?
Magánbölcsi merre?
Normál bölcsibe nem irattátok be?

Panka,
A 3. gyerek és 3. anyuka a szomszéd. Nagyon sokat van együtt a két gyerek, nulla hasonlóság, mégis sokszor kérdezik, hogy tesók-e. Látványosan jól érzik magukat egymás társaságában, így kirándulni is jobb együtt. Én igazából nem rajongok a caplatásért túlságosan. :oops:
Nálunk is a nem adok rá pelust és kész módszer vált be. Csak sztem ekkorkának nem pár hét, inkább pár hónap kéne a szaladgálós módszerből. :lol:

Kép KépKép
lorca

Kditke!
19-én indulunk Sp.o-ba, már nagyon várjuk! :) Szinte már mindent bevásároltun, csak a gyógyszertári dolgok vannak hátra!
Hihetetlen, hogy Tomi mekkora! És hány cm? :shock:

Lorca!
Bébisitter még nincs. Magánbölcsi itt nálunk a XV-kerben, de ha tudsz, jöhet az info! :)
A sima bölcsibe 2009 szeptemberére is csak várólistára vették fel Lillust! :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Kditke, a bölcsit még én sem tudom.. mármint szeptembertől, vajon lehet-e variálni, h mikor megy. Most egyelőre így fizetősben ahogy most van akkor megy amikor akar, i.e. amikor nekem jó. Ma is voltunk, és végre megint smemi gond, mikor értementem az ajtó ablakáon keresztül lestem, h ott ül a többiekkel az asztalnál és a gondozónő eteti, jókedvűen nézeget stb, és még kér repetát. Olyan megkönnyebbülés volt látni.

Mindenesetre úgy látom fel sem foghatom mekkora mázlim van ezzel a bölcsivel, ha máshol már 2009-re van csak hely.

Timo, ez szerintem is jó ötlet. először olyan fura másra (nem nagyszülőre) hagyni, rossz érzés, de aztán hatalmas eufórikus szabadság-feeling, és mikor ismét találkozol vele az meg aztán eszméletlen nagy öröm, és én spéci sokkal türelmesebb és jókedvűbb leszek vele olyankor.

Kditke, én is ezen filóztam, h honnantól számít vajon sürgetésnek, mert azért nyilván nem pofozza rá a budira senki a 1,5 éves gyerekét. Szóval én úgy döntöttem, h minden sürgetés. Egyelőre a téma maga se jön szóba nálunk, más dolgunk van. Majd jövő nyáron ha már beszél, érti stb. (ha most jelezné, h érti miről van szó, persze én se erőszakolnám rá vissza a pelenkát)

Kép
Kép
agiboldi

hahó!

Timi
de jó hallani rólatok ismét! :lol: :wink:
Lillus az avatar képén igazi kishölgy :lol: sztem sokat változott/nőtt

nyaralás
minden nyaralóra irigy vagyok :oops: :oops: :oops: nekünk az idén is legfeljebb a ancsoló fog jutni,na de hátha be tudunk végre költözni a háza és akkor kárpótolva leszek egy darabig a nyaralással :wink: :lol:

Persze mindenkinek nagyon kellemes pihenést kívánunk!!!!!! :lol:

rólunk
Lea végül ma megkapta a 15 hós oltást,nem vagyok nyugodt,mert még mindig köhög és tegnap óta ráadásul ismét tüsszög (bár ez utóbbit még nem tudtam eldönteni, h csak vmi irritálja a nóziját vagy megfázott :roll: mindenesetre az orra nem folyik).A dr. nő szerint a tüdeje most már tiszta (hurrá! 5 hét után remek eredmény!) és vszínűleg " csak " egy kis ciliáris defektusa maradt ami oldódik majd magától...

A harci sérülések nálunk is elkezdődtek :cry: 2 nap egymás után lehorzsolta ua-t a térdét (másodszorra vérző seb lett az eredmény :lol: ) tegnapelőtt este pedig vhogy a konyhában az egyik széknek eset neki és az állán van egy seb :roll: (az esést csak hallottam nem láttam :oops: )

A kitartó "homokba szoktatás" is meghozta a gyümölcsét, tegnap hajlandó volt lépegetni mezítláb a homokozóban :lol: a végén már szinte élvezte is :lol:
Most a csúszda tetejénél lévő korlát alá bújás okoz némi fennakadást és többször nekiment a kis drágám hangos ordítás közepette...úh utána a mászókák alatt bújkáltam vele, h megtanulja hogyan kell átbújni alatta,lehajtani a kis fejét stb. :lol:

Új kedvenc állatunk a cica :lol: de csak amióta ki tudja mondani, h "czíííca" :lol: annyira édes amikor mondja 8)

Még mindig nem derült ki, h felvették-e szeptembertől bölcsibe,de most esett le, h ő ott fog aludni és eddig a dajkálva aludt el délben úh most sürgős elalvási technika módosítás szükséges :cry: , h ne a bölcsiben legyen a nagy küzdés...Ma kezdtük...Egyedül nem hagyom ordítani ez tuti, így most a déli alvás a kihúzott fotelágyon fog zajlani miközben simizem...Ma némi sírdogálás és ellenkezés, cicire próbálkozás (persze nem hagytam magam :wink: ) után sikerült :lol:
De nincs jó érzésem :cry: És még mindig nem barátkoztam meg a bölcsi gondolatával,rosszul vagyok ha arra gondolok mások fogják nevelni :cry:

Ditke
Tomi hány cm?

Lorca
már megint? :shock: :shock: :shock: gyógypuszik Natinak!
egy kis Béres cseppre nem gondoltatok még? vhogy gatyába kellene rázni az immunrendszerüket :roll: mi lenne ha bölcsis lenne Nati :roll: akkor mennyit lennétek betegek?

sztem Lea magasabb mint 81cm...na de majd legközelebb lemérjük....
pelenkázás:nálunk még működik a figyelem elterelés így elég simán megy

Ágiboldi
sima nagykéssel sikerült nyisszantanom :oops: még mindig nem az igazi az ujjam :cry:

Pankaa
apa a játszin :shock: na ezt előadom az uramnak :lol: ő ui még velünk sem hajlandó kijönni :twisted:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ancsoló=pancsoló :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi

82 cm az ifiember és 19-es lába van. :lol:

Ágiboldi

Ma először ráraktam Tomit a WC szűkítőre, kb fél perc után leugrott róla, így ez nálunk sem lesz téma azt hiszem idén. :wink:

Timi

Akkor már nem sokat kell aludni addig !!!! :wink:
(mármint a nyaralásig)

Kép
kditke

Halihó,

Micsoda pezsgés!

Sikerült géppel levágnom Sebi haját! Nagy megkönnyebbülés volt, mert így azért sokkal kényelmesebb neki. Ollóval nem mertem nagyon drasztikusan, mert nincs meg hozzá a képesítésem. Olyan nagyfiús lett...
Kép frizkó

Gyümölcs: Sebi málnát és ribizlit eszik a tiltólistáról (azt írják: ne adjunk a gyereknek... hát én nem adok neki... saját maga szedi, ill. harapja le az ágról).

Első igazi játék: pár napja a széthajtogatható keménylapos könyvből csináltam "garázst" a targoncájának (ami most "matonó"-markoló), és azóta ez a műsor: bepakol a garázsba, aztán ő is bele ül (ehhez kellett mégegy könyv), nyitja, csukja az ajtaját stb. Aztán megcsináltam a habtapi átiratát is a mókának, ahová beültetett két mackót, plusz a poharát, aztán kinyitotta az ajtót, köszönt, hogy "sziasztok", becsukta maga mögött az ajtót, és szép illedelmesen helyetfoglalt a két mackó mellett, és üldögélt :D

Kép a boldog garázstulajdonos

Köszönés: a Diégóból kifelé elköszöntem (viszontlátásra), senki fülebotját sem...erre Sebi is elköszönt (viszontlátásra)...erre kidőltek az eladónők a pultból, úgy integettek-köszöngettek :twisted: hiába egy férfi szava többet nyom a latba.
Férfiaknak belecsap a tenyerébe, ha nem fél tőlük, de ha fogom a kezemben, akkor rosszarcú vadidegennek is.

Pelenkázás: ha nagyon ellenkezik (van, hogy úgy tiltakozik, hogy nagyon érzem rajta, hogy magát a pelust nem akarja felvenni), akkor hagyom, hogy fusson egy kört, aztán újra próbálkozom.

Szobatisztaság: én még nem értem meg az ő szobatisztaságára. Úgyhogy csak akkor van WC-be pisilés, ha már feszeget le a WC-ről, hogy "pisi, pisi"

Orsi
Kép Kép
sno

Ditke
19 :shock: akkor szemben a lányommal nem állíthajtuk róla ,h nagy lábon él :lol:

szobatisztaság
mi is csak jövőre próbálkozunk...Leát nem izgatja a pelus,még nem szól/mutogat ha pisis vagy kakis úh ráérünk még

haszontalan játék
újabb jelöltem van :lol: azaz a FP csiga. Miután kinyitható a teteje így Lea ki is nyitja és nem a forma lyukakon dobálja befelé az elemeket :twisted: Tehát az eredeti szerepe ugrott a játéknak úh újabb formabedobó után kell nézzek :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Pont kerdezni szerettem volna, hogy mostanaban hogy tudtok pelenkazni, mivel nalunk egyre nehezebben megy a dolog. Aron egyfolytaban elmaszik, elmegy a pelenkazaskor, mar alig-alig tudok valamit a kezebe adni, ami par masodpercre lekoti. Foleg este vagyok bajba, mert fucsi utan mar nem tudom a pelenkazora feltenni Ot es elintezni a pelenkazast, hanem a szobaban "kergetem" a popsikenoccsel, a pelenkaval es az ejszakai bodyjaval. Jo moka :twisted:
Kerdes: Nalatok hogy zajlik az esti pelenkazas?

Koszi szepen a gratulaciokat a jarashoz :) Vegre egyre tobbet van fuggoleges testhelyzetben, es nem csak orokke maszassal kozeliti meg a kinezett targyakat :)
Meg egy kerdes ezzel kapcsolatban: Aron nagyon szereti tologatni a babataxijat es a babakocsit, a ferjem szerint ez karos, mert rossz testhelyzetre kenyszeriti es nehezebben tanul meg jarni. Szerintetek is igy van ez?? Szerintem hagyni kell, hogy azt csinalja, amit O akar, azaz, ha tolni akar, csinalja azt! Bar faradhatatlan a gyerkoc, akar km-eken keresztul is tolna...

Sno,
Nagyon fius lett Sebi frizuraja :) Es tok jo a garazsos sztori :)
Malna mar nalunk is volt, ribizlit meg nem vettem az iden.

Timo,
Remelem, sikerul maganbolcsit talalni! A regi helydre ezek szerint visszamehetsz igy felallasba?? Ez tok jo!

Mazsi,
Durva volt az ujjvagos sztori! Meg mindig van rajta kotes? Hogy birsz igy barmifele hazimunkat elvegezni? Vagy van kis segitseged (Lea)? :)

Lorca,
Mandulagyulladas??? Ne!!!! :evil: Tenyleg, mi lesz majd, ha Nati oviba jar?????

Panka,
Kukoricas kepek nagyon jok!!!! Aront en is kinaltam mar, de O nem harapott bele, sot bele se kostolt egyatalan! Ja, es a sapi is tok jo! Olyan nagylanyos tole Emili!

KépKépKépKép
thelga

Helga
elfelejtettem gratulálni Áronnak :oops: :oops: :oops: most pótolnám :lol: hatalmas gratula! (egyébként Áron nem is későn érő típus...vmelyik nap a játszin mondta az egyik anyuka, h az ő kisfia 18 hónaposan kezdett járni :wink: )

babataxi:én is hajlanék a férjed álláspontjára...sztem jobb ha önállóan tanulja meg az egyensúlyozást,járást.
bár a járás segítőket gyárók tuti cáfolnák álláspontomat :lol: :wink: esetleg kérdezz meg egy gyógytornászt :wink:

ez az esti pelenkázás elég viccesen hangzik :lol: :lol: :lol: persze ha nekem kellene kergetőznöm vszínű nem így látnám :oops:
nálunk az esti is simán megy még :roll:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Helga,
Nálunk az esti pelus a tuti nyugi. :wink: Dög fáradt, kap tápit, szépen hagyja, hogy én matassak. Átteszem az ágyra, a pizsi rugiba és sietnem kell, mert fordul be aludni. Persze nem tuti, hogy alszik, de átlag még 5 perc és elaludt.
Attól tartok, Nati nem lesz sűrű oviba járó. :? Most egy újfajta ab-s inhalálót kapott.
Pici babakocsit tologat? Ha ránehezedne, akkor borulna, így sztem simán erősíti magát. A nagyhoz meg nyújtózkodnia kell, azért nem gond.

Mazsi,
Szabinak is 19-es lába van. Szemben Natival, aki most nőtte ki a 26-os Decathlon szandit, amit pár hónapja vettem. :evil: Egy ismerős 6 éves lánykájának is ekkora szandi kell. :roll:
A Béres cseppet nyomatom C-vitaminnal. 8)
A bölcsiben elég nagy a csordaszellem. Ott több olyan ismerős gyerek is alszik rendesen, akit a szülei egyáltalán nem tudnak letenni aludni délután, van, aki éjfélig!! randalírozik reggeltől. A böcsiben meg szépen elalszik a többivel dél előtt, 3,5 éves múlt.

Timo,
Nincs magánbölcsi tippem. :roll: Amikről én hallottam, olyan áron dolgoztak, hogy további infót nem is akartam hallani. :oops:

Kép KépKép
lorca

Helga,
tolás: szerintem most életkori sajátosság a tologatás-húzogatás függetlenül attól, hogy tud a gyerek járni vagy sem. Sebi tevékenységének nagy részét valaminek a tolása teszi ki (játék babakocsi, talicska, kismotor, stb.), mondhatnánk kényszeres toló. Szóval én sem akadályoznám, mert most ebben a fejlődési szakaszban van.

Esti pelenkázás apáé, de nem panaszkodott még.

Bocs mindenkitől, hogy nem reagáltam, de már olyan régiekre is kéne, hogy nem akarok teljesen idejét múlt lenni.

Orsi
Kép Kép
sno

Mazsi

Apukája lábformáját örökölte, magas rüszt kicsi láb.(apjának is csak 41-es lába van)

Nem élhet mindenki nagylábon !!! :wink: :P

Hogy van az ujjad ????

Sno

Nagyon vagány Sebi új frizuja !!!!

Timi

Most olvastam a blogotokat, hát Lillusban is van egy fiú legalább elevenségre úgy látom a harci sebek alapján !!!
Akár az én Tomimat látnám !!!

Mostanában a sérüléseket jobban szivére veszi, jön és mutatja hol sérült meg, annyira édes és csak én tudom megvigasztalni ez annyira jól esik az egómnak !!!!! :wink:

De jó lehült az idő ezzel a viharral, csak az a baj, hogy ebben a viharban nem volt kedvem bemenni a Brendonba hazafele így még mindig nincs szunyogriasztonk.

Pankaa

Tényleg az csak elriasztja vagy meg is öli a szunyogot ????
Avagy csak átkergeti hozzánk őket , hogy engem csípjenek meg ?????

Mekkora lehet a hatótávolsága ???

Kép
kditke

Sziasztok!

Ezer éve nem jártam erre. Kicsit visszaolvastam, de most csak röviden van időm írni.

Túl vagyunk a dédis 10 napon. Linus nagyon jól viselkedett, nem volt nyűgösebb, vagy ilyesmi. Megtanult pár új szót és van köztük olyan is, ami nem szótagismétlős, mint a baba (autó, dédi, meme=szeme, ) és szinte minden testrészét megtudja mutatni, még a talpát is, pedig nem is tanítottam neki külön!
Én igen elfáradtam, mert minden nap főztünk, sütöttünk, míg korábban mi hozattuk az ebédet. Amikor a Linus aludt, akkor sütit csináltunk, elrámoltunk, nem lehetett leülni egy percre sem a dédi mellett. Jól megértettük egymást, én gyakran mutogattam. Elég sokszor beugrott a kulcsszó, de nem tudtam szépen mondatba tenni… Esténként kártyáztunk, a babaprojekt pihent ( közben volt egy negatív teszt)

Enni szinte alig eszik, kedvence még mindig a leves. 10 napig anya házi levesit ette, és erre ma a menzás kaját ( levest és a másodikat is) elutasította, nem ette meg… mi lesz így velem! L

Most megyek olvasni…

nanica

Dana

Bocsi elmaradt a válaszom !
Igen muszály bele mennünk mivel ha elcsúszik vagy elesik a medencében akkor ott kell lennünk és mivel nagyon nagy a medence 2x3 méter így mi is kényelmesen elpancsolhatunk benne, pláne Tomi sokkal jobban érzi magát ha valaki benne van és szórakoztatja, beletesszük a felfújható kisautót amibe beleültetjük és egymásnak csúsztatjuk a vizen apával, ezt szereti a legjobban !!!

Nagyon sok szót mond Laura, nagyon kis cserfes lehet !!!

Nanica

Látod Lili is tudja mi a fincsi !!!!

Bár nálunk már olyan is fordult elő, (mi minden nap főzünk, vagy apa vagy én) hogy Tomi az én borsófőzelékem nem ette meg csak az üvegest, pedig az enyém fincsi az üvegesnek meg még az illata is rémes !!!

Kép
kditke

Sziasztok!

Lorca Csatlakozok hozzátok.Betegségeknek soha nincs vége.Danin szombaton megjelentek az első bárányhimlős kiütések.Azóta már nem tudok mutatni olyan helyet ahol nincs hólyag rajta.Legbrutálisabb a jobb szeme,amit már este alig tudott kinyítni. :( De olyan jó,hogy az orvosok ebben a témába se értenek egyett.Vasárnap délelött elvittem ügyeletre és ott fenistil cseppet és betadin oldatot írtak,házi dokink egyáltalán nem ajánlott semmit,az ismerősöm dokija meg a rázókeveréket és a mentolos hintőport írta fel nekik.Na Én a 4. megoldást választottam,de szerintem ez nagyon szuper gondolat volt.Homeos bogyót adok neki viszketés ellen,És már szombat este kapta az első adagot,és nagy örömömre egyáltalán nem vakarózik.De mellé még hasmenéses vírust is összeszedtünk,amitől ma 4-szer szegény a wc-ig se jutott el,és délután 39,5 fokos lázunk lett.Annyira fáj a hasa,hogy a fájdalomtól csak sír./pedig Ő egy nagyon nagy fájdalom küszöbbel bír/
Ma állítólag az utolsó nap volt,hogy be tudtam oltani Laurát a bárányhimlő ellen.Szegénnyel 1 órát futkoztunk patikáról patikára,hogy hol lehet kapni.
De Ha csak hőemelkedése van Daninak azért engem is meg tud lepni.Megkérdezte,Anya ugye báránypöttyök után nem kapok kutya kiütést? :D Hát a nagy nevetéstől alig tudtam válaszolni.
Ja és így kútba esett a 15 hós oltás.Már csak aug vége felé fogja megkapni.

Lorca
Pelenkázás:
Most már Én rohanok utána,vagy ha lusta vagyok,megvárom míg csupasz fenékkel megy egy kört a lakásba.Nálunk az esti pelusozás a rémálom.Nem lehetek a szobába,mert ha Apa locsi után kihozza és meglát,csak a cici érdekli.Lekötni már alig lehet valamivel.
Kirándulás látom nálatok se működik sírás nélkül.
Natinak 26-os lába van? :shock: Kiét örökölte?milyen magas?Daninak most 27-es a lába,pedig 115 cm magas.Volt aki sulisnak nézte.

Ágiboldi
Fordítás mellett meg tudtad állni,hogy ne írj? :lol:
Gratula a bölcsi felvételihez.Lehet igazad van,hogy már ide nehezebb bekerülni,mint egyetemre és ettől boldogabbak vagyunk.

Panka
Jó utat!Azért képeket majd kérünk.
Gratula a Wc-be pisiléshez.Én majd tavasszal próbálkozok.Akkor legalább már meg tudjuk jobban érteni egymást.Igaz ha pisil,kakil,vagy pukizik mondja hogy pisi,vagy pukk-pukk,és üti a pelusát,de még nem gondolkodtam rajta,hogy leveszem róla.
Bocsi,már múltkor is írni akartam,hogy nekünk van egy olcsó változat,de az alig vízkőtelenit./tiétek mennyire?/Nagyon nem akarunk igazán most belefektetni,mert a sok mosogatáson már annyira veszekszünk,hogy ki mosogasson,hogy vita helyett inkább most mosogatógépre gyűjtünk,meg egy autóra./igaz ebbe se tudunk megeggyezni/.
Igen Apa asztalos.Képet még nem tudok rakni,de ha sikerül Apát rászednem,hogy rakjon a gépre akkor utólag teszek.

Timi
De aranyos Lilla. :) Nem raknál fel róla teljes képet?Arca alapján annyira megváltozott./vagy csak Én látom úgy?/
Mennyi időre mentek Spanyolba?És mivel?

Kditke
Hú milyen súlyba van már Tomi,pedig a kép alapján szerintem nem is látszik rajta.
Dani is el tudna fogadni egy ilyen motort.Férjeddel Te is motorozol?
Sürgetés nálam az az,ha a gyerekre nagyon ráerőltetjük.Én ahogy írtam régebben is ,szerintem az a 2 év körüli megoldás nagyon bejön./lehet nekem az kényelmesebb/
Laura beszédjével tényleg nincs gond,de cserfesnek nagyon is az.Ha nagyon tetszik valaki neki,addig szólóngatja,végén még rá is üvölt,míg nem szólnak vissza hozzá.Múltkor a hettessel párbeszédeztek,mire már a sor mögöttünk csak röhögött annyira hangosak voltak.

Mazsi
Hogy van a kezed?
Már múltkor is kérdezni akartam,hogy végül vettetek karúszót?
Megnéztem a miénket alaposabban.3-6 éves korig van ráírva hogy használható,de ez teljesen körbe felfújható és így nem csúszik ki a keze.Balatonon sokan meg is nézték,hogy nincs rajta úszógumi.Még 10-12 éves gyereket is láttam vele.De volt olyan idősebb is aki csak állt és figyelte hogy mikor fog elmerülni a vízbe. :? /pedig nagyon biztonságos,ha jól fel van fújva.Nem mint a mellény,hogy ha borul arccal akkor nem tud vissza fordulni/
Nálunk is a cica a kedvencek elején van.Laura meg sajna a csuzda felett lévő lécről akar mindig ráugrani a csúdára,és azon csüng.
Biztos,hogy rossz érzés,hogy más babusgatja Leát,de tapasztalatból mondom,hogy szerintem inkább legyen picit bölcsis/és babusgassák,szokjon meg másokat is/,nem mint az oviban,hogy Anya megy dolgozni,te meg menj be játszani.

Sno
Milyen nagy fiús lett Sebi a frizkóval.Gratula a nyíráshoz.Türelem mennyi volt Sebi részéről?
Képzeld,Daninak Balatonon mi tetszett meg legjobban a felfújható játékok közül?Pókember. 8) Annyira gnomra csinálták,hogy Én nagyon tiltakoztam,hogy megvegyük,mire az eladó Dani megsajnálása után a feléért odaadta.
Látom már a játékba az ovira szoktatás megy?/gondolok a habtapis,maci benne ülős játékra.

Helga
Szerintem csak hagyjátok had tologassa a játékokat Áron.Laura is mikor elindult,de még most is tologat mindent.Mostanába főleg a motorját,és az etető székét.Szerintem is ez fejlődési szakasz.Meg igazából Áron nem azzal tanult meg járni.
Megkérdezhetem mikor mentek nyaralni Balatongyörökre?MI is megyünk 2 faluval arrébb.

Nanica
Milyen jól hangzik ez a dédis program.De gondolom sok szabadidőd nem volt.
Na látom nekiállhatsz főzicskélni.Legalább Linus tudja,hogy a hazainál nincs jobb.

KépKép
KépKép
dana 1

sziasztok!
Bocsi, én is a teljesség igénye nélkül....
Dana,
jobbulást Daninak! Remélem, akkor Laurinál időben érkezett az oltás! (Én is beadattam a 15 hóssal mielőtt a Kolpingba mentünk. Egy ismerősöm mondta, hogy ők ott mindig összeszednek vmi betegséget, szerinte azért, mert sokan betegen is inkább elviszik a gyereket nyaralni, mintsem fizessenek a kedvezőtlen lemondási feltételek szerint.)
Lorca doki néni,
te aztán jól felkészültél övsömörből is! :wink: :lol: Köszi a részletes tájékoztatót és jobbulást Natinak!
Mazsi,
te is gyógyulj meg mielőbb! (Engem a vágott sebek borzasztanak legjobban :cry: )
Helga,
gratula Áronnak, nagyon ügyes és nem maradt le semmiről, nyugi!
(Tologatást támogatom-szerintem szuper, fiúknak pláne, figyelni közben a kerekek forgását, fordulatszámot ellenőrizni, kipörgést stb... ) Nálunk Tamás csak akkor tiltakozott a tologatás ellen, amikor Roli a KIKÁ-ban egy kis rózsaszín Barbi-babakocsit kötött el földöntúli vigyorral az arcán. Itthon a porszívószövet és a felmosót tologatja be a szekrények alá, ahogy tőlem latta.
Ágiboldi,
akkor a takonykór vége egyben azt is jelenti, hogy kibújtak végre a szemfogak? Boldiról nagyon régen láttam képet, tegyél majd fel lsz, ha lesz időd.
Panka, Timi és Pann is (ha jól sejtem az útlevélből)
nagyon jó nyaralást nektek!
Orsi,
most már valld be, hogy Sebi tul.képpen fél évvel előbb született! :wink: Az első képen nagyon nagyfiús!

Beszéd: húúú, micsoda szókészlettel operálnak ezek a Bébik! Nálunk a "szia apuci" a leghosszabb még értelmes összetétel.
Pelenkázás: nyugalomban csakis ha közben könyvet nézeget vagy fogkefét rágcsál.

Még lett volna pár dolog... mindegy.
Teszek képet a szobáról (nem a biológiai albumból dolgoztam, szóval biosz tanárnéniktől és gombaszakértőktől én kérek elnézést. 8)

Kép Roli szobája
Kép Olivér-sarok

...és ma összepakolom a kórházi motyómat, mert ezek a hidegfrontok rámhozták a frászt. Meg esténként úgy fáj az egész medencecsontom (amolyan combba kisugárzós-derékfájósan), hogy az meg tényleg nagyon hasonlít a szülés előttire. Pedig asszem csak attól van, hogy múltkor guggolásból felemeltem az alvó Rolómanót és felcipeltem a kiságyába). Szóval ha sokáig nem jönnék......
Vendég

Sziasztok!

Végre él egy kicsit a topik!

Lorca: Sajnálom Natit, reméljük gyorsan meggyógyul. Lehet, hogy meg kéne nézetni az immunrendszerét?

Dana: Reméljük Rolin gyorsan át megy a bárrányhimlő és Laura nem kapja el.

Panka gratulálok a pisiléshez.
Bili: Nem nagyon ültünk mostanában rajta, de amúgy is ráül és félperc múlva feláll belenéz és szaladgál, aztán ezt eljátsza párszor és ennyi, utánna nem érdekli. Viszont, amikor valaki megy be a wc akkor mondja, hogy pisil.

Mazsi: Próbál kímélni a kezed, minél hamarabb gyógyuljon. Mikor tudtok költözni? Állásokajánlatok?

Timi: Jó újra hallani. Nálunk is folyamatosak az esések, egy perc nyugtom sincs től, egyfoléytában figyelni kell.

Orsi: Nagyon jó lett sebi haja, én is levágtam Gréta haját, bár nem jó szívvel, mert így még fiúsab, de könnyebb neki így ebben a melegben, meg hátha megint sűrösödik így.

Kditke: Tényleg jó nagy fiú Tomi.

Bigsister: Nagy szép lett a szoba, nagyon ügyes vagy. Még egy kicsit bent kéne maradni a pöttömnek, vigyázz magadra. Egyépként minden renben vele, mekkora? Pocakos képet még nem kaptunk!

Mi jól vagyunk, most megint átaltunk a hol egyszer hol kétszeri alvásra. Amit mosnunk neki szinte mindent megpróbál utánozni, kisebb nagyobb sikerrel. Amit nem is mondtunk neki pl amikor anyu hazajött a munkából mondta neki, hogy Szia mami!. Nagyon édes volt.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Néhány kép:

Apával tornázok:
Kép
Fürdőrucim:
Kép
Fürcsizek (anya még lusta volt felfújni a nagy medencét)
Kép
Jégkrém evés után:
Kép

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Hamár a szobáknál tartunk...

Elég vacakul aludtunk, amíg itt volt a dédi, mert ő megkapta a mi ágyunkat mi meg Linusmatracával átköltöztünk a leendő szobájába két felfújható matraccal...
Az első éjszaka elég vacak volt, sehogy sem volt jó, Linus rengeteget szopizott, és nem akart kézben, csakis fekve... ami ugye az ő 70 cm széles matracán nehezen ment, a felfújható matrac meg libeget alattunk... reggel pedig így ébredünk.. én a Linus helyén, fejem a szopipárnán a maci mellett, ő meg a helyemen, apa felé fordulva :roll:

Kép

nanica

Bigsis: gyönyörű lett a szoba, és ezt mind pocakosan egy totyogó mellett... mikor készítetted?

Lin: Gréta még mindgi igen gyönyörű azzal a kék szemeivel! olyan édesek, amikor megered a nyelvük, lehet elővenni a tollat papírt és jegyzetetlni...

Helga: a járássegítő miatt ne aggódj, mi nem vettünk a Linusnak semmit, de ő talált magának. Hol a pelusos vödröt tologatta, hol a szivacspuffot, hol a játékos kosarát! Néha még brümmögött is hozzá...

na ezt most elküldöm mert felébredt...

nanica

Lin

Nagyon jók a képek, gyönyörű szeme van Grétinek !!!
Látom "Norbi" babérjaira törnek a tornászok !!! :wink:

Bigsister

Nagyon szépek a festett falak, nagyon ügyes vagy, de jó neked, hogy ilyen kézügyességed van. :shock: :o
Én tök béna vagyok, ha már egy kutyát le kell rajzolnom akkor megáll a tudományom, pontosabban erős képzelőerő szükséges hozzá, hogy bele lehessen képzelni. :wink:

Vigyázz magatokra, pihenj sokat !(tudom könnyű ezt mondani egy örökmozgó kislurkó mellett) :wink:

Dana

Nagyon édes lehetett Laura !!!Jobbulást Daninak !!!
Őt nem oltattad be bárányhimlő ellen ????
Akkor most senki sincs biztonságban nálatok, vagy ti voltatok bárányhimlősek ??? :wink:

Tényleg nem látszik Tomin a súlya, nagyon erős és borzasztó izmos főleg a keze meg a lába, ha pipicskedik kidagad a combján és a vádliján az izom !!(apja ilyen fajta) :wink:

Kép
kditke

Sziasztok!

Bigsis,
Hu!!! Gyonyoru lett a szoba! Megis hogy csinaltad? Dekor festekkel, sablonokkal? Es legfobb kerdesem, mikor????? Hogy volt erre idod? Es mennyi ideig tartott?

Dana,
Augusztus 10-15 kozott leszunk a Balcsin! Ti hova mentek? Vonyarcvashegy? Gyenesdias?? :) Ezek a helyek is tetszettek volna, de mar nem talaltunk szallast! Egyebknet egy csaladihaz felso szintjen leszunk, anyukamek meg ocsem is jonnek!

Koszonom szepen a kerdeseimre a valaszokat! Nagyon kedvesek vagytok, hogy ilyen sokan valaszoltatok!

Ma annak oromere, hogy sikeresen levizsgaztatta a ferjem a kocsit, kirugtam a hambol, azaz bementem kicsit a varosba, hogy nezelodjek, vasarolgassak kicsit magamban. Aztan kiderult a penztarnal, hogy nem hoztam magammal a penztarcat :( Sot, telefonalt a ferjem, hogy elhoztam az O kulcsat is, igy nem tudtak lemenni Aronnal :evil: Ugyhogy ennyi volt az en csajos kiruccanasom! Apa azt mondta, nem baj, majd egy honap mulva megint kapok par szabad orat :)

Nanica,
Nem semmi kenyelmetlenseggel jart ez a dedi fogadas :) Nagyon jo a csendelet a szobarol meg Rolatok :) El tudom kepzelni, hogy mennyire elfaradtal, szinte semmi szabadidod nem volt. Linus mikor kel mostanaban?

Ditke,
Kivancsi vagyok, hogy az uh-s szunyogriaszto mennyire fog bejonni Nektek. Tartok tole, hogy van valami kis hangja.....

Timo,
Mi volt a munkahelyen? Sikerult megegyezni, hogy visszamehess dolgozni felallasba?
Megneztem a kepet Lillus buksijarol a blogba. Hat nem semmi! :shock: En biztos bőgtem volna Lillussal egyutt. Te hogy birod???

KépKépKépKép
thelga

Jóreggelt! :lol: :lol:

Tegnap voltunk benn Lillussal a melóhelyen, egyenlőre úgy egyeztünk, hogy heti 3 nap 6 órában vagy ahogy a munka megkívánja. Találtam egy bölcsit (és nem magán), ahol van időszakos felügyelet napi 1300 Ft-rt, így csak 3-szor viszem bölcsibe a kiscsajt egy héten. Ja, a munkahelyemtől nincs messze, reggel együtt megyünk, du-án együtt jövünk. :) És aug. közepétől kellene kezdenem.

Helga!
Hát, lassan megszokom a sérüléseket. Persze, nekem is fáj és meg is ijedek, de mindig arra gondolok, lesz ettől még rosszabb is, ahogy az én vásott kölykömet ismerem! :lol: :lol:
Gratula Áronnak a járáshoz! :) Látod, látod, mégiscsak elindult és mindjárt szaladni is fog! :)
Jót mosolyogtam a kiruccanásodon, szegénykém! :(

Nanica!
Jó a csendélet! :lol: :lol:

Lin!
Örülök, hogy túl vagy a sulin, most már lehet pihizni! :) Grétának nagyon dögös fürdőrucija van!

Bigsis!
Amindenit! Igazán nagyon szép szobát varázsoltál/tatok a fiúknak! :)
Remélem a baba még hetekig benn marad, azért nem lenne jó, ha kibújna! Tudom, közhely, de próbálj meg pihizni kicsit! És ha megszületik írj mindenképp! :)
Mikorra is vagy pontosan kiírva?

Ja, erről jut eszembe, nem tudom volt-e már téma, de láttam, megszületett Deako kisfia is! :) :)

Dana!
Ó, de nagyon sajnálom szegény Danit. Tényleg nagyon kijutott nektek a betegségekből! :( :( Azért remélem, a kutyakiütés elkerül benneteket! :lol: :lol: :lol:

Pelusozás:
nálunk hál'Istennek nincs gond, simán engedi Lillus, hogy átpelusozzam, sőt, adok egy törlőt a kezébe, és törli magának a punciját! :oops: :lol: Este fürcsi előtt van pucéran rohangálás, melynek következtében vmelyik nap odakakilt a nappali szőnyegre! :twisted: (pedig mindig reggel kakil) :roll:

Megnéztem a képeket a gyerkőcökről, szinte hétről hétre változnak az arcok! :) Sebi tényleg nagyfiús, bár a "viszontlátásra" után gondolom mindenki számára ez teljesen világos! :) :)

Most megyek, kell egy kávé. :)

Timi
Kép Kép
timocska

A kis kópém: :) Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Ma utazunk, szerdán jövünk, utánna anyáéknál leszünk.Majd jövök onnan ha lesz időm.
Minden jót Mindenkinek, pusza! 8)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Csak gyorsan, mert itt lófrál körülöttem.

Tegnap belekakiltunk a bilibe. Ebéd után nemsokkal hallom, hogy pukizgat. Mondom ebből szerintem kaka lesz. Bementünk a wc-be én ráütem a wc-re Gréta meg a bilire, egy-két percet vártunk, néha mocorgott, fel-fel állt, de aztán nyomtunk és bele találtunk. Én nagyon boldog voltam és kapott sok puszit.

Timi: Nagyon édes Lillus, neki is nagyon szép szemei vannak.

Panka: Jó utat!

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Sajna Dani ma bekerült a fertőzőre.Szegénynek nyomba vért vettek és kanült helyeztek be neki.Sajna a csaj nem figyelt és így a jobb kezébe rakta.MOst etetem,helyette rajzolok...Hála nem olyan szigorú a rend mint a mi gyerekkorunkba.Bemehet hozzá mindenki aki 18 év feletti és még ott is aluhatok vele egy széken.És a szobája a földszinten van az udvarra nyilik az ajtó,folyósóra ki se mehetünk,hanem a másik ajtón közlekedünk.Csak a probléma az,hogy Laura még 4-szer szopik és azzal alszik is el,de valahogy megoldjuk.Most Apa szórakoztatja,és mikor felkel Laura megy a váltás.
Most az Én tapasztalatom alapján aki teheti és van pénze oltsa be bárányhimlő ellen a gyerekét.
Bocsi,de most csak nagyjából válaszolgatok.

Timi
Milyen csinos lányod van!!!Közben a blogodba is beleolvastam és nagyon aranyos ahogy a kukoricát eszi.
Munka miatt gratulálok,hogy ilyen gyerekközpontú helyen dolgozol.Bölcsi nagyon jól hangzik,amiket leírtál róla.

Nanica
Azért a képen nagyon kényelmesnek tűnik a fekhelyetek.Látom ti is tetőtérbe laktok.Nektek van a velux ablakon szunyogháló?Sajna Én még nem találtam.Ha tudsz segíts benne.

Bigsister
Ez igen!!!Hol tanultál me ilyen szépen rajzolni?És tényleg türelmed,kitartásod hogy volt terhesen,gyerköcök mellett?Írj mi van veled.Szorítunk.

Panka
Jó utat!

Blin
Ez igen!Akkor Gréti lehet szobatiszta lesz?
Nagyon jók a képek!Torna miden este van?

Helga
Mi Gyenesre megyünk az idén,de Vonyarcra szoktunk járni.Aug.5-15-ig.Mikor foglaltátok a helyet?Mi 2 hete és családi házba megyünk.Szerencsére csak mi fogunk ott lenni.Tényleg kevés szabad hely van,de kis szerencsével ki lehet fogni.
Ez a kiruccanás látom nem nagyon sikeredett.Nálam is szokott ilyen lenni.

Csimpilimpi
Ha még olvasol bennünk vagy aki tud választ adni,a ludtalp ellen mit lehet csinálni,vagy ekkora gyereknél normális.Laurát ahogy nézem picit befele "lejt" a lába.Mikor írtunk róla csak felületesen olvastam és most nincs időm visszanézni.

KépKép
KépKép
dana 1

Dana,
Sajnálom szegény Danit. :( Meddig kell kórházban maradnia? Milyen kezelést kap?

Lin,
Nagyon ügyesek vagytok, hogy mindketten sikeresen beletaláltatok a bilibe! :lol: :lol: :lol:

Timi,
Hűűű, kalácska már nem is kalácska. :D Nagyon aranyos, kislányos, nem babás már. :P

Bigsis,
Fel tudok neked ajánlani pár tucat szabad falfelületet, ha van szabad kapacitásod vagy elkapott a fészekrakó ösztön. :wink:

Kép KépKép
lorca

Mikor lehet beadatni a bárányhimlő ellenit??? Felhívtam és a védőnő szerint ők csak másfél éves kor után, majd a 18 hónapos kötelező után egy hónappal adják. Viszont a bölcsi miatt nem szívesen várnék addig.. Mintha itt már lenne aki megkapta ugye?, pl. Laura.. Lorca, mit is írtál, már megkapta Szabi vagy csak fogja?

Kép
Kép
agiboldi

május ON :lol:

nem is magyarázkodom, miért nem jöttem eddig, a lényeg, h nem voltam jól (még most se az igazi, de az okoskodási vágy győzött a befordulás felett :lol: )

szvl

a bárányhimlő ellenit mi ma írattuk fel a dokinővel, azt mondta, h vagy most kellett volna a 15hóssal együtt beadni, vagy majd csak két hét múlva. tehát a másfél éves határidő baromság, és ő is n javasolja, h rendszeres közösségbe járás előtt kapják meg a gyerekek.

dana
kitartást és gyors jobbulást daninak!!!

majus3

hahó!

szia majus on! :lol:
ne már! Te is befordulósan érzed magad?
valami vírus terjenghet itt a fórumlakók között :cry:

barihimlő (az oltás neve Varilrix)
9 hónapos kortól beadható!
lásd http://www.informed.hu/?tPath=/ogyi/gyo ... tid=O21667
Lea február közepén kapta meg 10,5 hónaposan, semmi baja nem volt tőle...

Pankaa
már nem olvasod , de jó utat! :lol: :wink:

Dana
gyógypuszik Daninak!
ennyire csúnyák a hólyagok? vagy felülfertőződtek?

befelé dőlő sarok: léteznek ún supinált cipők (belső sarok emelt) méregdrágán, de amint stabilan jár a bébi, ortopédiai vizsgálatot javasolnak (Leát ősszel kell visszavigyem) és ha a doki úgy látja h szükséges felírják a méretre készített bőrcipőt/szandit és mindezt 2500 Ft-ért
Én ezt az utóbbit választom :wink: Egyébként Lea egyik bokáját én is befelé dőlőnek látom...De mintha úgy rémlene h ez egy bizonyos életkorig normális :roll:

karúszó:nem kapok bébi méretet :twisted: amit találtam azok 15 cm szélesek és 3-6 éves korig de szetm azok túl nagyok Leának így nem vettem meg...A Decathlon honlapján láttam bébi karúszót úh majd onnan kell rendelnem...
Lauráé milyen széles?

ujjam:köszöni szépen jól van...a seb viszonylag gyorsan begyógyult, d enem hajlik úgy ahogy kellene és egy részen nem érzem rendesen :roll: de majd elmúlik...

Helga
igen a kis házi segítségem mindennap kéznél (sokszor inkább láb alatt :lol: :wink: )van
h hogyan mosogattam pl? mint egy finnyás csajszi...kiemelt mutatóujjal :lol: elég viccesen néztem ki :lol:

kiruccanás :lol: :lol: :lol: én azért apát megfűzném egy korábbi esőnap miatt :oops: :wink:

Lorca
h vannak a kisbeteg?

Bigsis
tényleg szuperek lettek a festmények! :lol: kár h semmi kézügyességem efféle dolgokhoz...pláne nem pocakosan :roll:
akár újabb másodállásod is lehetne :wink:

tényleg! h bírod ezt a meleget nagy pocakkal?
mi Leát nem tudatosan terveztük tavaszra de sztem ez volt a legszuperebb időpont, úh ketteske már tervek szerint fog tavasszal érkezni (2010 -ben :lol: )

Nanica
ez a dédis program akár egy jó kis főpróbának is betudható a 2 "gyerekes" életre készülve... :wink:
Linus is ennyit beszél :shock: Tök ügyes!

Lin
jól belehúztatok szobatisztaásg ügyben :lol: Gratula!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Dúl nálunk a szobatisztaság projekt kb. két hete és nem akarom elkiabálni, de szuperül megy. A negyedik nap volt vészes, mert egész nap bepisilt Bálint, de azóta rájött, hogy mikor kell szólni. Elég sajátságosan jelzi a dolgot, ugyanis azt mondja valami fáj. A bili versus WC dolog ott dőlt el, hogy az egész témát 2 bugyival és WC szűkítő nélkül kezdtük el, így a bilibe megy a dolog. Nem vészes, kevesebb kontaktus van a végtermékkel, mint pelus esetén. Szerintem annyira megörül az ember, hogy megy a dolog, hogy mindegy, hogy bili, vagy WC. Sok gyerek ragaszkodik a pelusba kakiláshoz, szerencsére ezt is megúsztuk. Én egyébként nem értek egyet a védőnővel, hogy tudják hogyan kell, csak nem akarják. Bálint akart szobatiszta lenni (legalábbis elhitte nekem, hogy 3 évesen már szobatiszták a gyerekek) és mégis egy csomó dolgot meg kellett tanulnia (mikor szóljon időben, hogyan kell pisilni akkor amikor nincs inger, mikor is jön igazából a kaki, állva pisilés művészete stb.). Egyébként itt is előjön, hogy mennyire különbözőek a gyerekeim. Bálintnak amikor mondtam, hogy pisiljen (pl. indulás előtt) nem tudott, most már tud. Öcsinek pedig mondom, hogy pisi és préseli a hasát és kipisili azt a mennyiséget ami van benne. És ezt hamarabb csinálta, minthogy Bálinttal elkezdtük a szobatisztaságot.

Helga,
Gratula Áronnak! Járássegítő a Pető Intézetben is volt, szerintem Ria Benije használta is, tehát tuti nem káros. Amit maguktól csinálnak mozgás soha nem káros, legfeljebb veszélyes rájuk nézve.
Nálunk már lecsengőben a nagy pelusharcok. Most már csak akkorra időzíti Boti, amikor bekakilt. :twisted:

Dana,
Jobbulást Daninak, remélem Laura nem kapja el. Hogyan vettétek észre, hogy Danit kórházba kell vinni?

Bigsis,
Neked meg se fog kottyanni két gyerek, ha már így terhesen gyerek mellett ilyen festményeket készítesz. Nagyon hangulatos tetszik nagyon.

Timi,
Jól hangzik ez a munka, bölcsi megoldás.

Lorca,
Nem tudsz esetleg valami homeobogyót orrmandula megnagyobbodásra? Natinál próbáltál már homeós cuccot?

Nanica,
Pihend ki magad, aztán mesélj még.

Sno,
Nagyon jók a Sebis sztorik, a beszédről nem is beszélve. Botond az ana-n kívül egyetlen szót használ: ez és mutogat hozzá. Egyelőre jól boldogul ezzel is, de már én is várom, hogy elkezdjen beszélni.

Bocs, most csak ennyi.
Üdv:
Mónika

mmónika

hahó!

úgy látom megint kitört a kánikula :lol: vagy ismét a vírus terjed? :shock: :roll:

Tegnap anyukám itt volt nálunk és csatangoltunk egész nap :lol:
Lea megtanult saját tengelye körül körbe-körbe forogni :lol: most perceken keresztül csak körbe táncol és élvezi, h szédeleg :lol:

Másik új kedvence a tolatás... :lol: Nagyon élvezi ezt is :lol:

Délután medence állítás!Juhéj! Most böngészem a netet vmi klórmentes gyerek és környezetbarát fertőtlenítő után...

Dana,Lorca
hogy vannak a kisbetegek?

Timi
voltatok már szétnézni a bölcsiben Lillával?

Most megyek mert eltűnt a vonzáskörzetemből... :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi,
Natiról igazából csak az orvosi lelet alapján lehet megmondani, hogy beteg. Már ha persze nem szólal meg a kis orrhangján. :twisted:

Mmonika,
Hitem a homeoban nagyon alacsony szinten áll. :roll:
Kis szerencsével idén elintézheted a dupla biliztetést. :D A védőnő-bili kérdésben egyetértünk.

Ágiboldi,
Az bárányoltást még csak Nati kapta, Szabi még csak a meningonál tart. Tegnap kapta. :wink: Azután havonta a többi, amíg be nem üt a betegeskedés. A bárányhimlős oltást 100%, hogy már megkaphatja és sztem együtt is adható a 18 hónapossal.

Május,
Hát igen, vannak motivációk. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Timo,
Nagyon gratulalok, hogy ilyen jol osszejott minden, sikerult az allast is megbeszelni, es meg Lillusnak is tudtatok bolcsihelyet szerezni! Lillussal voltatok mar megnezni a bolcsit?
A fenykep szuper Lillarol! Meg van vagva a kep, vagy pont igy csinaltatok?

Dana,
Jobbulast Daninak! Szegenykem! :cry: :( Mi tortent vegulis, hogy korhazba kellett mennetek???

Lorca,
Szegeny Nati hogy viseli a betegseget ebben a melegben?

Mazsi,
Huha, miket tud mar Lea :)

Moni,
Tok jo, hogy ilyen jol megy a szobatisztasag!!! Igazad volt, hogy csak most kezdted el, igy nehany het alatt meglesz! :)

Majus,
Ne!!!! Mar Te is???? :( Remelem, azert semmi komoly!!! Azert, ha megjon a kedved, irj Kelerol!!!

Lin,
Tenyleg pont ugy hangzott a wc-s sztorid, mintha mindkettotoknek sikerult volna :shock: :D

KépKépKépKép
thelga

Mazsi

Kerimami uszoda igazgató helyettes az ő állítása szerint a gyermek medencékben is klór alapú fertőtlenítőt tesznek és a gyerkőcöknek semmi bajuk tőle, a babaúszáson (Camponában) is megkérdeztem, mivel apukának csípte a szemét ott is klór alapú fertőtlenítőt használnak Tomi és a többi gyerek szemének semmi baja. Mi is azt használunk idehaza, Tominak semmi baja.

Gratula Lea új tudományához (körbe forgás)
Jó pancsolást a hétvégére !!!!

Mónika

Szerintem neked van igazad a szobatisztasággal, semmi értelme sokkal hamarabb ráeröltetni a gyerekre !!!(Tomira nem is lehetne, nem is beszél még annyira és nem is érti a pisi-kaki fogalmakat.)

Ma Mc Donalds-os vacsi volt, mi BigMac menüt Tomi meg McNuggets-et evett sült krumplival felfalta az egészet, roppant mód ízlett neki. Tegnap a mákos gubát ette, a mai és a tegnapi nap újdonsága a görögdinnye volt, hát nem győztem olyan gyorsan adni neki ahogy falta.

Lorca

A végén csak sikerül meggyógyulni a gyerkőcöknek !!!
Nati miért csak most kapott bárányhimlő ellenit ???

Timi

Nagyon nagylányos Lillus fényképe !!!!!!

Május

Mi újság olyan rég írtál Keléről ?????

Nanica

Kipihented a dédit ???????
Nagyon rendes vendéglátók vagytok, hogy átadtátok a saját ágyatokat !!!!!(én ebben az egyben nem engedek odahaza)

Dana

Hogy van Dani ????? Otthon van már szegényke ????

Kép
kditke

Helga

UH-s szunyogírtó nem lett, mivel apa vett UV fényes rovarírtót helyette !

Azóta nincsenek szúnyogok !!!

Kép
kditke

Sziasztok!

Csak egy kis életjel! A Netünk behalt szerda reggelre, ma hozták helyre telefonos távsegítséggel... kiderült, hogy a zonealarm tűzfal legutóbbi frissítése blokkolja a netet is, ugyhogy most csak a windows tüzfal van.. :evil:

Dédit nagyjából kipihentük, holnap halfőző fesztivál, arra gyúrunk ezerrel, hétfőn pedig utazunk 10 napra pihizni a csiribiribe... már nagyon várjuk! Ott se telefon,se net, se tv... de jó is lesz.
Ha hazajöttünk beszámolok...

Addigis kicsit aktívabban (mondom én :roll: :lol: :lol: :lol: )

nanica

Szabi kapott oltást szerdán. Szép kék folt van a karján. :(
A bárányhimlőt Nat már régebben kapta.

Kditke,
Te inkább a dédit tennéd a matracra? :twisted:

Helga,
Natit nem zavarja a betegség. Nem is tudom betegnek tartani rendesen, ez inkább egy állapot, ami azzal jár, hogy szörcsög. :roll:

Kép KépKép
lorca

Lorca

Szánom bánom ha nem is matracra, de másik ágyra.
Ehhez az egyhez ragaszkodom, bárki vendég jön hozzánk övé a ház bármelyik ágya, de a mi franciaágyunk nem !!!!
(Tudom gonosz vagyok, ez a vendégek büntetése amiért eljönnek hozzánk) :wink:

Ma leteszteltük a sárgadinnyét is , de Tomi nem volt elájulva tőle, banánnal turmixolva és kekszel viszont felfalta nagyon gyorsan.

Melyik oltást kapta most Szabi ???

Kép
kditke

Sziasztok!

Meleg van! Nagyon nehezen viseljük!

Néha előfordul még, hogy többesszámba beszélek. Én már megtanultam wc-be elvégezni dolgom. :roll:

Nagyon rosszul alszik Gréta. Napközben nagyon nehezen alszik el és megint hol egy hol kettő, de estére valahogy mindig nyűgös. Éjszaka meg hiába alszik el 8-kor, hiába 10-kor már reggel f6-kor kukorékol, bár igaz éjszaka nem nagyon szokot ébredni. Én olyankor olyan vagyok mint a mosott rongy.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Látom ismét pang a fórum !!! :shock: :evil: :shock:

Lin

A meleget mi is nehezen viseljük, egész nap a hüvös lakásban játszottunk csak késő délután mentünk ki pancsolni, de akkor több, mint egy órát strandoltunk !!! Jó volt mert jól lehűtött bennünket. Azért írok többes számban mert mindhárman fürdöttünk. :lol: :P

Eleinte én is sokat beszéltem többes számban Tomiról, de aztán leszoktam.(a fórum hatására) :wink:

Én is gondolkodom az egyszeri altatáson, de Tomi még olyan jókat alszik kétszer, ma is kétszer 1,5 órát aludt, nekem ez nagyon kényelmes , mert legalább ennyi szabadidőm van.(plussz alvásra, babanetre,főzésre, mosásra) :wink:

Egy időben Tomi is felébredt 6-kor, de ilyenkor mindig visszaaltattam és szerencsére ma már alszik 8-fél9-ig. :wink:

Lorca

Sajna egyik dédi sem él már, de az egyiket szivesen altatnám matracon, a másikat azt nem !!! :wink: :oops: :oops:

Kép
kditke

Kditke: Az a baj, hogy nálunk a házban is meleg van. Fönt a mi szobánkban tegnap 32 fok volt és éjszak se ment le csak 28-ig.
Nekem is jó lenne még a kétszer alvás, de a kisasszony nem így vélekedik. Bár most a héten elég tűrhető volt, ha egyszer aludt akkor is 2,5 órát csak az a baj f11-nél nem bírja tovább így a este csak nyűglődés van. Tegnap pedig kétszer aludt délelőtt 2,5 órát, dálután 1,5 órát, kiütötte a meleg.
Az éjszaka viszont szőrnyű volt 2-kor elkezdett sírdogálni, egy darabig hagytam a kiságyba, aztán magamhoz vettem és f4-körül tettem vissza, akkor aludt el, de már f6-kor kukorékolt és nem lehet visszaaltatni.
De most elvitték anyósék, délután hozzák vissza, elvégzem a dolgom és ebéd után lefekszem egy kicsit.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin

Nálunk nem volt olyan meleg, de ez szerintem a külső hőmérsékletre is igaz, ahogy szoktunk hazafele (Szeged felé) menni egyre jobban süt a nap és egyre melegebb van, napokban is anyukám telefonálta, hogy odahaza 35ˇ˙volt nálunk meg csak 30ˇ. Megvan még a központban az a jó kis McDonalds ??? Olyan jókat ettünk ott régen, mikor minden hétvégén jártunk még haza Tomi apukával !!!!

Éjszaka a foga jön vagy melege van azért sír ???
A fél 6 az tényleg nagyon korán van sajna, bár anyukám állítása szerint én is ilyen korán kelő voltam (szörnyű lehetett neki is).
Az azért nagy segítség, hogy anyósodék elvitték egy kicsit legalább tudsz pihenni ebéd után !!! :lol:

Tomi nálunk alszik, belegondoltam milyen rossz lesz ha már ő is csak egyszert alszik, akkor az én pihimnek is annyi !!!(lusta anyuci) :cry:

Ma gyors ebéd lesz nálunk gyümi leves(hidegen tejszínhabbal) sült hal és sült krumpli. Kiváncsi leszek Tomi fiam mit szól a halhoz avagy csak a krumplit fogja falni ????? :wink: :shock:

Nem is tudom ki írta, hogy hétvégén mennek kirándulni valahova, hogy lehet ilyen melegben kirándulni ??? Vagy csak én vagyok nagyon lusti ebben az időben ??????? :oops: :wink:

Jut eszembe mi is megyünk kirándulni- igaz csak a szomszédba a kerimamihoz fürdeni a változatosság kedvéért, tegnap engedte fel a medencéjét tiszta vízzel, kiváncsi leszek Tominak hogy fog tetszeni, mivel az ő medencéje mélyebb.(rendes földben levő, nem olyan, mint a miénk) :wink: :lol: :P

Kép
kditke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?