Szép Jó Reggelt!
Micsoda történeteket írtok a
vérvétel dologról. Nálunk semmi kedvezmény nincs a kismamákoknak, meg a cukor vizsgálatosoknak.
Pár hete így zajlott: elfelejtettem citromot venni, 6 kor nyit a közért berongyolok, szerencsére van, bár csak kilós zsákban. Nem baj, megveszem. Rohanok az sztk-ba, lifttel a laborba, ezren vannak, beállok a sorba. Sor lassan halad, engem a fáradtság, rosszullét kerülget. Kint szakad az eső, hátamon egy nehéz hátizsák, benne a dvd lejátszómmal a várakozás megkönnyítésére, kezemben a papírok, és a csurom víz esőkabát. Fogas sehol… Ez van. Állok, különben nem engednek vissza a sorba. Fél óra, sorra kerülök, vért hipp hopp leveszik, pisit leadom, szaladok a nőgyógyászatra a cukorral, citrommal. Kopogok, semmi (még nincs rendelés, nem nyitják ki. Hallom, hogy bent csacsognak, eltelik negyed óra, kijönnek vihogva, mennek a rendelést kezdeni. Jelzem a cukor-citrom lengetésével a fejem előtt, hogy ideje lenne valakinek ezt összedobni, és hagy szóljon az a 2 óra kötelező helyben ülés a váróban. Szerencsére sok citromom van, mert kettőt élből nem tudott kisajtolni a nő, másik kettőből lett valami. Megittam, ennyi. Várok 2 órát, nézem a filmet, zsibbad a fejem, émelygek, túlélek. Nehezen letelik, ezerrel szaladok fel a laborba. Lezárva!!!! Fél óra takarítás. Állhattam ott a halálomra készülve, mert éppen akkor kellett felmosniuk. (Kb. 1 óra múlva zárt volna a labor, miért nem akkor mostak fel???) Kopogok, marslakóra nézést kapok cserébe, majd tovább mennek… Állok ott letörve, várom, hogy beszélgessenek a száradó padló felett. Megszáradt, beengednek, hipp hopp leveszik a vért. Isteni, nem?
Most ugyan ez vár rám, csak háromszor vesznek majd vért, és nem a nőgyógyászat küld, hanem a dietetikus, de így is ott kell náluk kezdenem. Tehát még meg kell majd várjak a herce-hurca előtt egy beutalót, meg ilyenek. Most nem 3, hanem 4 órát tölthetek szeretett sztk-m vendégségében :S
Szerintem, aki teheti, használja ki, és menjen a sor elejére. Nem bunkóság! Túlélés
Kata, te nagyon szerencsés vagy. Ez a fajta cukor vizsgálat volt nekem is Lilinél, és ez sokkal humánusabb mint a cukros lötyi ivás.
Csajok, ahogy írjátok a
„kakaós csiga reggelit” kontra „barackot ennék, de csak natúr joghurtot lehet ennivel”, hát én megint nagyon elkenődtem. Ha be kell, tartsak egy ilyen diétát, az nekem nem fog menni. Én nagyon szeretek enni. És ha nem ehetek, akkor szenvedek, ez elveszi az eszemet, és kb 5 perc után már a számban is van a „tiltott gyümölcs”. Önuralmam semmi nincs. Gyerekkoromban annyit kellett nélkülözzek, mert nem volt rá pénzünk, hogy az hihetetlen. Felnőtt koromra nem viselem el a nélkülözést. Ez nem jó tudom, de a sok kicsi áldozat már kezd felemészteni. Kezdek beleőrülni, és nem hiszem el, hogy ez tenne jót a gyerekemnek a hasamban. Mindent mosolyogva kell elviseljünk, csak mert terhesek vagyunk, nekem ez mostanában nem megy. Sajnálom Borit, hogy ilyen anyukája van. Lilivel nem volt ilyen nehéz, pedig 4 hónap fekvéssel kezdtük. :S
Most tartok az olvasásban az
isteni fincsi túrógombócnál… (hmmmm, nyami nyami, cukros tejföllel szeretem, jó zsíros tejföllel)
Szöszke: Nekem a nő doki adott beutalót, és ugyan abból a kezemből vették a vért. Mindig onnan veszik, van aki elhiszi elsőre, van aki nem, kevesen meg is próbálnak vénát találni a másik kezemen, de csak a haragomat sikerül kivívniuk, mert a szúrások ellenére nem találnak semmit. Nekem valószínűleg csak egy kezemben van véna
Kata: Lili feliratunk van Lili ajtaján, Bori feliratunk is lesz, ha Bori megérkezik
és tényleg Bori lesz a neve. Egy két név megingat…
Zsuzsu: szerintem olcsó babát érdemes venni
Oka, hogy a gyerek viszi a homokozóba, eteti, kifesti a fejét, leveszi a ruháját, soha többé nem lehet visszaadni, mert vagy megint leveszi, vagy el is kavarja… A szíved fájdulna meg, ha ezt a 20 eFT-os babával tenné meg, mikor a tesco gazdaságos 2-3 eFt-ossal is pont olyan ügyesen tudja megcsinálni
Amúgy a mérete fontos a babának, bírja el, ne legyen túl kicsi, túl nagy, ha van pénzetek, vegyetek hozzá egy babakocsit is, az egyszerűbbek 1-2 eFt-ért is megvehetőek. Ezek az esernyő babakocsik. Aztán adsz majd neki egy vödröt, vagy tálat kádnak a fürdetést játszotok, vagy egy pelust a tesóéból, ha azt szeretné utánozni…
Nekünk már van egy halom elnyűtt babánk, és Lilinek ezért a kiegészítőket találtam ki tesó ajándéknak (kiságy, fekvős babakocsi, etetőszék van a dobozban) Lili nagyon szereti a babakocsiban tologatni a babákat. A bölcsibe, ha megyünk érte, minden gyerek körbe-körbe motorozik, az én lányom meg köztük a babakocsival, benne a betakart, cumis!!!!! babával, szintén körbe-körbe tekereg